Forum breadcrumbs - You are here:FórumokCsevegő, kötetlen témák: KlubszobaOFF
Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

OFF

ElőzőOldal 151 / 202Következő

Ezt diohejban-nak írtad? :)))Innen úgy fest..

SZERETLEK SZERELMEM, S ÖRÖKKÉ SZERETNI IS FOGLAK!

Na bammeg!

Lola, Boniboni, Kleo, és én! Gyülekező!

Megjött a vádló, aki azzal jelentett be minket az Államvédelmi Hatóságnál, miszerint offolás bűncselekmény alapos gyanújának tényállása merült fel, s az ő többszöri felszólításának sem tettünk eleget.A törvény teljes szigorát kéri ránk, ami le is fog sújtani mindannyiunkra Ez méltatlan szegény gyógyira, így most itt állunk a kitiltás szélén. :)))

Bruhaha!

"mindig visszatértünk a Rivotrilhez." - tehát eddig valószínű meg volt a kellő szünet. 😉

Ha nincs szünet évente lehet emelni a dózis, a mozgásközpontod, kisebb hatékonysággal és lasabban kompenzál, ... etc. 

"szal kb immunis vagyok már erre" - Akkor nem szednéd. 😉 Jó értem én. 

Olyan nincs, hogy a mellékhatások (zöme) kimaradnak. Csak olyan, hogy ennyhén jelentkeznek. Kevés gyógyszer van amihez nem szokik hozzá az ember, a Rivotril főleg nem az. Szegény eplilepsziások régen. 

Én már kábasság nélkül, napi 18 mg-t tudok bevenni, annó anyám 2mg-ot 4 mg-at, majd 6mg-ot, ebben (is) nő a tollerancia. 

Meg az elvárt hatásban is. 

Ha meg van még ez/az a dokid, beszéld át vele ez a kérdést, ha jót akarsz maganak!

Amúgy nem asztmondtam, hóogy szenvedni kell, csak a benzodilzepineket kell pihentetni, időszakosan és rendszeresen. 

Idézet tőle: Rakéta

A máriatövissel ennyit még lazán gyógyítani lehet, 1005-ban. 

Mondom, olyan nincs, hogy évi 365 nap szeded 2*2 mg dózisban, minden évben és előbb utóbb nem lesz többre szűkséged. Ez ami gáz, és erre lennének a modernebb szerek. ...

"nem vettem észre semmilyen nyugtató hatás" - ??? akkor mire is szeded?

most ezt megint nem értem. Hát én bizony igen sok éve szedem az év 365 napján, hát ne viccelj, csak hagyjak ki 2 hét szünetet, aztán olyan szinten leszek rosszul, h mondhatok le mindent, mert elmenni se tudok sehova. na azért ennyit nem ér sztem a szüneteltetés. A modernebb szerekről annyit, hogy igen, próbáltam sokat, de egyik se vált be, és mindig visszatértünk a Rivotrilhez.

Úgy értettem h nem vettem észre nyugtató hatást, hogy el se nyom egy kicsit se, ugyanúgy tanulok, sportolok, minden megy jól, szal nem nyom el, mint azt páran leírták. Jó, igaz, anyám pl már egy 0,5 mg-ostól is szédeleg, na én meg észre se veszem, ha a dupláját veszem be pl (bár nem veszem, csak előfordult már, és szal nem lett semmi különbség, szal kb immunis vagyok már erre 😀 )

Anno nekem ezt neurológus találta ki, együttesen több dolog miatt is: anxiolitikumként, és trigeminus neuralgia és epilepszia (ez utóbbim nincs, csak papíron írta be a doki, mert azt mondta, hogy az OEP miatt kell az indokoltsághoz). tehát nem pszichiátriai indikációra kezdtem el és azóta se volt ilyen.

A máriatövissel ennyit még lazán gyógyítani lehet, 1005-ban. 

Mondom, olyan nincs, hogy évi 365 nap szeded 2*2 mg dózisban, minden évben és előbb utóbb nem lesz többre szűkséged. Ez ami gáz, és erre lennének a modernebb szerek. ...

"nem vettem észre semmilyen nyugtató hatás" - ??? akkor mire is szeded?

Hát most ezzel nem értek egyet, de oké, tegyük fel, hogy elmegyek terápiába (nem tudom,miért is, de elmegyek, és tegyük fel, megszűnik a fogalmam sincs milyen alap ok). Na de a kialakult fiziológiai függéssel mit kezdek? Azaz hogy a szervezetem ne reagáljon olyan heves reakciókkal, amiket leírtam? Én nem élek vele vissza, már nagyon sok éve 2x2 mg-ot szedek, soha nem akartam emelni vagy ilyesmi, sőt inkább próbáltam 2x1 mg-al, de attól már rosszul voltam. Tehát nálam ez egy életen át tartó szedés lenne, csak az évenkénti javaslat-hosszabbításnál mindig eljátsszák, hogy jaj vannak már modernebb szerek, és nem kis energia, mire kicirkuszolom magamnak, hogy de már 25x kipróbáltuk, hogy nekem csak ez vált be. Arra gondolni se merek, ha orvos-csere lenne, aztán elkezdené cserélgetni akármire is. A jelenlegi meg olyan, hogy azt se nézi, mit pecsétel, az asszisztensnő automatikusan csak kinyomtatja az új javaslatot aztán jónapot, a doki meg csak aláírja, sokszor tényleg fogalma nincs, mit, mert láttam már nem egyszer.

Viszont! Én nem vettem észre semmilyen nyugtató hatást, engem nem tompít el egy cseppet se, de lehet hogy ez persze a nagyon sok éen át tartó szedés miatti hozzászokástól van.

És abból mennyi az igazság, hogy ilyen 2x2 mg-os dózisban károsítja a májat? ezt tudja valaki?

Kedves Dávid!

Én például, ha rajtam mulik soha nem hagyom el a Rivotrilt, és ezt szakemberrel, többel is átbeszéltem, és egyett értettek velem. (Komolyabb károk nélkül a mai napig szedik Epilepsziások nálam nagyobb dózisban.)

A másik dolog, a Rivotrilt szedése egy életen át pszichés problémákra, két komoly gondot vethet fel. Az hogy visszaél vele az ember, ez nem túl komoly, mert kisebb a mellék hatás mint két deci vodkánál. De egy tartos massszív szedésnél, ami itt azért a visszaélés nővel csökken a nyugató hatása, és ezért szüneteket kell beiktatni, nem is rövideket, amikor benzodiazepin mentes bölytöt kell tartani. A másik, hogy az okot is le-/el- nyomja amiért szeded, és azt egyszer meg kell oldani, nekem meg is adták az egyetlen lehetőséget, 300-500 óra analízis, heti két, de inkább három órás terápiában, ami útóbbi óránként többe kerül mint egy magyar átlag ember két vagy három napi bére. És azt is tudom mi az ok. 

...

Nem kell abba hagyni a Rivotrilt, de ami akkor foglakoztatott leginkább amikor pont ezt (már) szedted, és terápiában voltál, vagy csak nyomás alatt, és ez a dolog egy életen át fog terhelni pluszban. :-S Ha nem viszed terápiába. 

De az a jó hír, hogy ebben az eetben, feloldható probléma, azaz komolyan ennyhithető az általa okozott terhelés. 

A Rivotril is csökkenti a visszaemlékező képességet, bár kicsit másként. A rivó inkább mint az alkohol, bár sokkal enyhében, és kevésbbé szelektíven. A Xanax leginkább arra a területre hat, ami akkor került kapcsolatba, vagy éppen kerültek volna valós kapcsolatba az agyiban ideg szinten amik rögzitik az aktuális élmény egy részét, ez még nem is nagy szám, de gyakran nagy részét gátolja, és így már majdnem egy Seduxen szintű törlést végez a hatása alatt. Alkoholos élményeket könnyebb előhozni mint Seduxen szedése alattiakat, és a Xanax nem egyszer majdnem úgyan úgy képtelené tesz emlékezni a hatása alatt tapasztaltakra. 

A másik nem akarsz leszokni a Rivotrilról, még ezt azzal is meg erősítetd, hogy milyen sikeres voltál a Xanax-al. Tény sok embernek biologialag is nehéz, de mint nekem is, egyszer más nyugtató nélküli, és éppen rossz állapotban voltam és ment. 

Az van, hogy nagyon valószínű félsz valamitől, ami Rivotriltól mentesen előjönne, vagy talán csak nerurotikus megbélyegzéstől mentesen várna, vagy pont fordítva, atttól félsz, hogy ha nem szeded, nem vesznek kellően komolyan, bár ez utóbbi esetben tényleg könnyen lehet szívesen elhagynád, csak hát egy kis betegség előny bejátszik. 

Ezt át kell beszélni szakemberrel. Én csak egy laikus vagyok, aki többet tudd mint most kellemes lenne. De nem tudja mit vett észre, csak látja baj van.

Azt hogy van valami amiről nem szívesen beszélnél és erősen összefügg a Rivotrilal, vagy az emlékezéssel. De leginkább valószínüleg az erővel is, azzal, hogy erősnek érzed magad, amiben nem is tévedsz, mégis kételkedsz valamiért ebben. 

Bevallom, ezt most nem nagyon értem. Mitől félek? Mire gondolsz? Egyébként leginkább attól félek, hogy ha valamiért eltűnne a Rivotril, akkor nekem kampec lenne, mivel írtam, hogy próbáltam én már nem egyszer abba hagyni, de hónapokig is képes voltam baromi rosszul lenni, és képtelenségnek bizonyult. Most így, 2 x 2 mg-al teljesen oké minden, de csak kicsit csökkentsem, és máris rosszul vagyok. Én a biológiai vag yminek nevezzem, fizikai, fiziológiai rosszullétre gondoltam, írtam a tüneteket, hát Rivotril nélkül nyugodtan abba hagyhatok minden tevékenységet, mivel akkor felkelni se tudok. 

Viszont tényleg érdekes, mennyire eltérőek a tapasztalatok, mert látod nekem a Xanax is másképpen hatott, és a Seduxent is szedtem egy időben, de arra se sikerült rákatannom, az se okozott gondot a hirtelen abba hagyáskor. Egyedül a Rivotril okoz nekem ilyeneket.

Szakemberekből meg már kicsit elegem van, mert olyan szinten voltak képesek zöldeket beszélni eddig is, hogy nekem aztán minden létező bizalmam elszállt már. És bizony alappal! Azért durva, hogy hallom kb 10 különböző szakember véleményét, és persze 10 különböző módon vélekednek 🙁 Akkor valami mégse lehet rendben ....Némelyik olyan lazán kezeli, hogy óó ugyan már, abb akell hagyni, és ad helyette pl. Convulexet vagy antidepit, csak aztán az a helyzet, hogy mondjuk 1 hét után már garantáltan vissza s etudok menni hozzá, olyan rosszul leszek. míg másik szakember megerősíti bennem, hogy ezt azért egyáltalán nem olyan egyszerű abba hagyni, és fokozatos csökkentéssel próbálkozni kell, de így se biztos a siker. Hát ennyire eltérőek a vélemények, ezért lett volna jó személyes tapasztalatot olvasni, aki netán átesett elhagyáson.

A Rivotril is csökkenti a visszaemlékező képességet, bár kicsit másként. A rivó inkább mint az alkohol, bár sokkal enyhében, és kevésbbé szelektíven. A Xanax leginkább arra a területre hat, ami akkor került kapcsolatba, vagy éppen kerültek volna valós kapcsolatba az agyiban ideg szinten amik rögzitik az aktuális élmény egy részét, ez még nem is nagy szám, de gyakran nagy részét gátolja, és így már majdnem egy Seduxen szintű törlést végez a hatása alatt. Alkoholos élményeket könnyebb előhozni mint Seduxen szedése alattiakat, és a Xanax nem egyszer majdnem úgyan úgy képtelené tesz emlékezni a hatása alatt tapasztaltakra. 

A másik nem akarsz leszokni a Rivotrilról, még ezt azzal is meg erősítetd, hogy milyen sikeres voltál a Xanax-al. Tény sok embernek biologialag is nehéz, de mint nekem is, egyszer más nyugtató nélküli, és éppen rossz állapotban voltam és ment. 

Az van, hogy nagyon valószínű félsz valamitől, ami Rivotriltól mentesen előjönne, vagy talán csak nerurotikus megbélyegzéstől mentesen várna, vagy pont fordítva, atttól félsz, hogy ha nem szeded, nem vesznek kellően komolyan, bár ez utóbbi esetben tényleg könnyen lehet szívesen elhagynád, csak hát egy kis betegség előny bejátszik. 

Ezt át kell beszélni szakemberrel. Én csak egy laikus vagyok, aki többet tudd mint most kellemes lenne. De nem tudja mit vett észre, csak látja baj van.

Azt hogy van valami amiről nem szívesen beszélnél és erősen összefügg a Rivotrilal, vagy az emlékezéssel. De leginkább valószínüleg az erővel is, azzal, hogy erősnek érzed magad, amiben nem is tévedsz, mégis kételkedsz valamiért ebben. 

Én is tudok olyanról, aki marékszámra kapkodta be piához, aztán meg egyszer csak abba hagyta, mégse lett nála semmi megvonási tünet. Valószínű nem alakult ki függés a nem folyamatos szedés miatt, mert nagyjából csak hétvégente csinálta ezt, bulikban. 

Akkor tényleg elég egyéni lehet, de nekem pokol. Nem vagyok tőle zavarodott, sőt, ezzel vagyok teljesen jól. de csak ezzel, semmi mással!

A Xanaxot érdekes módon egyik napról a másikra eldobtam, a legkisebb gond nélkül, pedig anno egy ebben járatos pszich-addiktológus azt mondta, hogy szerinte egy alprazolam-megvonás simán felér egy ópiát-megvonással. Nálam meg mégse.

Viszont itt ez a Rivotril, na ettől meg nem tudok megszabadulni, már próbáltam. 3 hónapon át kísérleteztem az elhagyással, de csak nem lett jobb, 3 hónapon keresztül vert a víz és vert le a lábamról, fel se tudtam kelni az ágyból. Úgyhogy ha egyéni, akkor nálam brutális ezek szerint a függőség. Már régóta szedem, és nem tudom, mi lesz, ha egyszer kitalálják, hogy csak úgy hirtelen nem írják fel többet. Akkor ott nekem annyi hirtelen. Sokszor jöttek már azzal, hogy vannak már modernebb szerek, próbáltam ezt-azt, de mindegyiktől csak rosszul lettem, mármint a Rivotril hiányától, az új csodaszer pedig nem hatott semmit. Úgyhogy félek, nekem addig van életem, amíg Rivotril is van, de bele se merek gondolni, mi lesz, ha egyszer eltűnik, megszűnik, akármi 🙁

Azt a memória-legyilkolást hogy érted? Mit vettél észre? Régen neurológus nekem is mondta, hogy borzasztóan rombolja az agysejteket, de a Rivotrilra még nem mondtak ilyet, bár elvileg hasonló vegyület ha jól tudom.

az

egyéni

Nekem a Xanax legyilkolta a memoriám. De a Rivótril az nálam eddig tiszta szer/gyógyszer. 

Idézet tőle: David

Valakinek van tapasztalata Rivotrilről való leállásban? de aki sokáig szdte, évekig, és fiatal korától! Én eddig egyszer próbáltam, de 3 hónap szenvedés után feladtam, képtelenség volt, felkelni se tudtam az ágyból a 3 hónap alatt. Van olyan, akinek sikerült elhagyni vagy békéljek meg a gondolattal, hogy ez örökre szóló kötöttség? 

én meg az ismerőseim nem fiatalon kezdtük, és "önként" növeltük az adagunkat (sőt, időnként piáltunk is rá) ...
egyszerűen át lehet szokni egy kevésbé "szemét" hatásúra, ha nagyon zavarodott vagy tőle 

http://www.youtube.com/watch?v=oaA70Mev4XI

a politika ma már az összes "munkának" gunyolt plusz tevékenységre érthető, ami nem szűkséges, sőt árt a család boldogságának.

Valakinek van tapasztalata Rivotrilről való leállásban? de aki sokáig szdte, évekig, és fiatal korától! Én eddig egyszer próbáltam, de 3 hónap szenvedés után feladtam, képtelenség volt, felkelni se tudtam az ágyból a 3 hónap alatt. Van olyan, akinek sikerült elhagyni vagy békéljek meg a gondolattal, hogy ez örökre szóló kötöttség? 

Tud ám udvarolni.. 🙂

Feltudd, de csak támogatás nélkül. És egyéni belátására van bízva a dózis. 

http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/xanax_1_mg_tabletta/1854

http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/xanax_05_mg_tabletta/1853

2,7-szoros vagy 7-szeres áron, mint a szakorvos. 

Hát remélem h a zárt osztályra nem akar visszaküldeni :DDD

A leggyengébbet kérd csak,de ne mondd a kórházat,mert akkor visszaküld oda,mondd hogy családi zűr van,s picit szeretnél pihenni.

és azt h kérhetném? ha még nem is jártam a háziorvosnál? mondjam azt, hogy tavaly a kórházban xanaxot kaptam (vihetem a papírt is magammal) és hogy írjon már fel?

Elvileg tud.

háziorvos nem tud felírni xanaxot, mi?

na, holnap megyek orvoshoz, kérek beutalót, aztán iratok fel nyugtatót, mert ez így nem lesz oké...

Én is..

kinyírom magam... tuti ez lesz a vége..

Ugyanez..

semmi nem akar összejönni... egy nap nem telik úgy, hogy ne ütne be a krach... mintha arra menne ki az egész, hogy idegösszeroppanást kapjak... megőrülök!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Demjén Ferenc "Rózsi" 😀

nagyon szep vers

http://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/jozsefa/gyermekk.htm

ezenkívül: 

Nemcsak a lágy,
meleg öl csal, nemcsak a vágy,
de odataszit a muszáj is -

Szerintetek mi az a hatar ameddig a szerelem rajongas, es honnantol valt at szerelembe? 🙂

hát ez az...

A szerelmem úgy szeretett belém, hogy börtönviselt vagyok, nem akármilyen  dolog miatt, nem is vagyok gazdag, tehát nem mondhatom, hogy a pénzemért szeretett meg. És én sem őt.  Ez pénzfüggetlen dolog. Bizony.

pl. de pont amiatt van

nem politizálok, ez nem annak a helye

De igaz szeretetet és szerelmet nem lehet venni...

Igen, sok problémát megoldana a sok pénz. Lehet nem mindet, de sokaknak pl nem kellene azon gondolkodni, melyik felvágottat vegye meg ami olcsóbb, melyik számlát fizesse be, melyik, nap fűtsön, hányszor egyen egy nap. Ezek azért -főleg a "JÚNIJÓBAN"- elég elszomorítóak.

Akkor a szöveg is:

Ha pénzed van, annyi mindent megvehetsz.
Autót és egy szép lakást.
De igaz értéket szívedben keress.
Sose nézd a csillogást!

Nem lehet boldogságot venni.
A szegény néha gazdagabb.
Amiről azt hitted, hogy szép lesz,
csak egy múló pillanat!

A végtelen soha nem lehet tiéd,
hiába is hajszolnád.
Van mindened, de csak voltak álmaid.
Én már sose várok rá!

Nem lehet boldogságot venni.
A szegény néha gazdagabb.
Amiről azt hitted, hogy szép lesz,
csak egy múló pillanat!

persze, mondom, én elszomorkodnék vele, egye fene...

megoldódna millió problémám

Régebben belekóstoltam a gazdagságba. Nem volt hosszú, de tanulságos volt. Mindent megtehettem, mindent lehetett, mindenkihez eljutottam, mindenki megvehető volt, minden pillanatom úgy telt, ahogyan szerettem volna. Volt, hogy egy bevásárlást Berlinben intéztem el, mert úgy esett jól.  Minden megvehető pénzért.  Azaz szinte minden. és én boldog voltam, és tudom, hogy a pénz igenis boldogít. A gazdagok mondják, hogy nem, mert nem tudják, milyen nélküle, aki tudja, nem mond ilyet. 

jut eszembe, megint rohadtul fáj egy fogam, ua. szok. időnként, de már nem engedhetem + magamnak azt a fogorvost, az SZTK-ban is tartják a markukat... majd ez is kimúlik magától, mint az előző

De "nem lehet boldogságot venni..."

meg fussa drága külhoni magánklinikára, és időben felismerik, amíg lehet segíteni – szóval a nagy része

Ha sok a pénz, a várólisták ismeretlen fogalmak, a drága gyógyszerek is megszerezhetők, és az életmódváltása is játszi könnyű dolog. Tehát az egészség egy része pénzért eléggé megvehető. Más az, amin már a pénz sem segít. De ha influenzás valaki, de egy teára nem telik, az nem ugyanolyan eséllyel gyógyul,  mint aki minden gyógyszert , vitamint megkaphat.  

lola, neked ott a fiad.. van kiért élned.

Igen. Szabadságot ad.

Az egészségben nem vagyok olyan biztos, igaz szeretetet és szerelmet nem kapsz érte...

http://www.youtube.com/watch?v=AuvybaVLf2w

Az egészség (egy bizonyos részét) és a szerelmet nem lehet megvenni.

Más, minden kapható. Ha szomorú vagy, ha nem. Sok-sok pénz az megnyit olyan dimenziókat, amikről azt sem tudják sokan, hogy létezik.

Valóban..nem boldogít,és ha sok van,nem tudsz olyat venni, amitől boldog lehetsz,ha amúgy szomorú vagy.

Kleó attól, hogy gazdag születsz, még lehetsz később szegényebb mint a temlop egere. 

Itt vagyok rá én élő példának. Ja és mire mentem vele. Most meg könyörgöm még az Istenhez is, hogy 3/4 áron eltudjam adni a fivéreimmel az utólsó házunk.

jó, legyen akkor gazdag vagy...

Mert a pénz nem boldogít, hát adják nekem, majd én elszomorkodom vele...

ElőzőOldal 151 / 202Következő