Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Hízás súlyproblémák

Jaaaaaaaaa. 🙂

Terméket reklámoz sunyin a drága, de mindig gyorsan ki van szedve a link a szövegről. 😀

Milyen tea?

Súlykontrollra tényleg jó a tea?

Dehogynem! Én az Olanzapintól 1 év alatt 30! kilót híztam, és elhagyás után  10 hónap alatt "magától" lement 25. Türelem!

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem,hogy szerintetek normális e,hogy hónapokkal a gyógyszer elhagyása után se tudom leadni a gyógyszer okozta súlyfeleslegemet.Igazából megyek mindenféle kivizsgálásra ezzel kapcsolatban.Nagyjából 3 hónapig szedtem amitrexet,arisppát,és escitilt, 2p kilót híztam és hiába mozgok,eszem keveset nem megy le egy deka sem.Lehet,hogy örökre így maradok?

Szia Eszter!

Megírnád annak a táplálék-kiegészítőnek a nevét, amit szedsz? Akár privátban, ha itt nem szabad.

Köszi, Eszter!

Sajnos a táplálékkiegészítők nálam nem játszanak a pajzsmirigygyógyszer (amit a lítium mellékhatására kell szednem), a COPD-gyógyszer meg a Liticarb miatt.
Viszont kapok Arisppa-t (Abilify), ami többek szerint fogyaszt. Úgyhogy most várok, és csökkentem a nasit.

Szia Kleó!

Én az Anafranil mellett eléggé meghíztam (magamhoz képest). A nyáron letettem, átváltottam Olvexya+Edronaxra, amitől a hízás megállt, és elkezdtem szedni egy L-carnitin, CLA és L-tyrosine tartalmú táplálék-kiegészítőt, amit gyúrós pasik szednek általában 🙂 Én az élénkítő/energizáló hatás miatt kezdtem szedni, de az elmúlt hónapokban jelentősen lefogytam (meglepetésemre). A gyógyszerváltás és a kiegészítő hatását nehéz egymástól elválasztani, de hátha neked is bejönne. Sportolni nem sportolok, csak elvétve néha...

Az utolsó vérképben rendben volt a cukor, de azért ez necces.

Röhejes, de valami testképzavarom van, mert pl. két számmal nagyobb! gatyát rendeltem magamnak, vissza kellett küldeni. Közben meg ha nincs tükröző felület pl. utcán, kevésbé kövérnek érzem magam.

igen, figyelniük kellene...

Fiatalabbaknál szép kis testképzavart is okozhat.

ha pedig cukorbeteg leszel, hát.... :S

Én hízásra hajlamos vagyok, de ne már, hogy 15 kilóval könnyebben szültem.

Az alap kajáláson nemigen tudok változtatni, mert anyámékhoz vagyok kötve. Mondjuk zabálásról szó sincs, anyám olyan régimódi diétásan főz, és kiszámolt adagokat. El kell felejteni a csokizást meg a sütizést, mondjuk az ritkább, mert anyámon is múlik. 
Arra is gondoltunk a barátnőmmel, hogy lehet, hogy jobb lenne, ha "normális" kajával jóllaknék, és akkor kevésbé kívánnám a nasit.

Kis kocka 75%-os étcsoki mehet szerintem minden nap. Állítólag a gondolkodást is serkenti.

Mivel nem tudsz sokat mozogni, muszáj lesz a bevitt kalóriát csökkenteni. Érdemes lenne a cukrot stíviára vagy xillitre cserélni, és a szénhidrátot is lecsökkenteni.

Mindkét szobatársam olanzapint szedett a kórházban, és mindkettő panaszkodott, hogy sokat hízott, pedig alapjában véve sovány testalkatúak voltak. Mit művel egy hízásra hajlamossal akkor ez a gyógyszer?

Én az étcsokit is szeretem crying Csoki termeli az endorfinokat. Meg finom. De azért annyit nem ettem, hogy ez önmagában ekkora hízást generálna. Állítólag (olvastam valahol) az Ol. nemcsak étvágyat csinál, de serkenti a zsírsejtek termelődését is.
A házidoki szerint kicsit fogytam, én nem merem megmérni... Vízhajtót is akart adni, de az ugye a Liticarbbal tilos. Muszáj lesz valamit mozognom, meg ott az Arisppa, itt többen írtátok, hogy fogyaszt, de az van ráírva, h "fogyás, hízás". Kinél, mi.

Az abilify mellett fogynod kellene elvileg,pláne,ha csökkentik az olanzapint.Hát,igen.A csoki mindig jól jön.Finom,megnyugtat...Bármilyen jöhet.Kivéve az étcsokit.

Sajnos a topamax egyéb gyszereimmel nem szedhető, sőt semmilyen migrén elleni gyszer. (Még jó, hogy évtizedek óta nincs migrénem.

Ez a Stevia érdekes, még körüljárom.

Hát az én áterem csóválta rá a fejét, hogy ennyit híztam, és kb. annyit mondott, hogy ne hízzak tovább. A házidoki szerint meg még mindig jobb, mint amikor nem állt meg a fogyásom, és 10-15 kg mínuszom volt. Egyelőre a vércukrom rendben volt, pedig már önmagában az Olanzapin is emelheti. Szóval orvost nem érdekli, nem ő cipeli a 30 kilót...

Saját ,,találmány,,:Egy pohár kefírbe keverj bele jópár csepp stíviát.Akár egy evőkanálnyit.Edd meg a kefírt így,tuttti elmegy a cukoréhség,a zabálásroham,minden.Órákra stabilizálja a vércukorszintet.Természetes anyag,az íze viszont borzalom!Kajára sem bírsz majd ránézni.Ja,a fejem kicsit megfájdult tőle az elején.Persze sokat öntöttem belőle,nyilván.Kwentiax-os falásrohamra nekem elég jó!

A topamax-al nem próbálkoztatok Kleó?Lejjebb már írtam,hogy antipszicho mellé is felírják kint,főleg a leponex mellé.Elvileg pár hónapig kell csak szedni,alapvetően migrénesek kapják.A túlsúly ,az esztétikai problémákon kívül számos egyéb eü.bajokat is hoz magával.A dietetikusok,cukorbetegségre szakosodott belgyógyászok néha többet tudnak segíteni.Az az érzésem,a pszichiátereket nem érdekli,ha kegyetlenül meghízik valaki,plusz 30 kilókat.Legyintenek,ez van.Pedig erre is figyelniük kellene.

Jaj, nem. Tiszta idegbaj voltam, hogy séta közben mi történik (pedig még akkor fizikailag jól voltam), már előtte stresszeltem. Szóval volt már sok kutyám, de ő volt az első, akitől meg kellett válnom, szerencsére nagyon jó gazdái lettek (a lányom edzőtársáék). Úgyhogy nálam a kis kutya stresszor volt.

Most meg nem is bírok sétálni, fulladok és fáj a derekam, ez egy ördögi kör, mert a fölös súly is ront a helyzeten, mozgás nélkül meg nem megy a fogyás.

Sétánál nem válna be egy kiskutya? Lehetőleg kölyök. Vele menni kéne,nincs mese

Köszi, van itthon kétkilós súlyzó, megnézem, hogy bírom, és akkor azt be lehet építeni a gimnasztikába. Cardio biztos nem megy a levegőhiány miatt, meg terembe eljárni semmi kedvem. 10 év után már a régi helyen sem azok lenének, akik ismernek, mert ugye furcsa egy koros nő ott.

Kalóriabevitel ami több, az a csoki, de csak apránként megy a leszokás, már naponta a kezdeti felére lementem.

Kleó,

Súlyzós edzés se megy? Ami nem cardio? Igaz, hogy azzal nehezebb, de kevesebb kalóriabevitel és a súlyzózás, mélyizomtorna mellett lehet tudnál fogyni,

 

 

 

Szia!

Ez biztató, amiket írsz, sajnos nálam nem kivitelezhető. Még 10 éve jártam gyúrni, de most már COPD-s lettem, így még egy saroknyi gyaloglástól is nehézlégzésem van, pedig mindenki sétálásra biztat. Az lenne a mozgáshoz az első lépcsőfok. Talán megpróbálok itthon gimnasztikázni, az a gyors hízás előtt ment.

Jó, hogy előkerült ez a topic.

Két éve az alkatomhoz és a csontozatomhoz képest kevés volt a súlyom. Aztán elkezdtem enni, és elértem a "normál" súlyomat. Csakhogy jött az Olanzapin (meg később a Liticarb, ami szintén hizlalhat), és 10 hónap alatt a súlyom másfélszeresére híztam, ami +30 kg-ot jelent. Pedig itt anyámnál nincs zabálás, egyetlen hizlaló, amit elég sokat eszem (de már csökkentettem) az a csoki. Még csak jóllakott sem vagyok. Néhány hónapja az áter csökkenti az Olanzapin-t, meg ad Arisppa-t, ami többetek szerint fogyaszt. A házidoki szerint víz is van bennem (nem arányosan híztam, a hasam nagyon nagy), viszont a Liticarb mellett a vízhajtás tilos.

Van valaki, aki gyszertől meghízott, és utána sikerült leadja a pluszsúlyt? És hogyan csinálta? (Mondjuk itt nem tudok külön diétát csinálni, de anyám olyan régimódi-diétásan főz.)

-

Nálam ez úgy alakul(t), hogy bevétel után rám tört a kajálhatnék és sajnos másnap is egész nap tartott...

Korábban is voltak táplálkozási zavaraim, szval a hajlamom megvan rá, de gyógyszer nélkül ez mondjuk havonta egyszer fordulna elő magától...

 

Blogbejegyzésnél írtama  Seroquelt-hátha kevésbé zabáltat; ez a lassabban felszívódó verziója a Ketileptnek..igaz, csak 50 mg-os létezik belőle.

Amivel még kísérleteztem- nagyon kicsi Remeron(mirtazapin)-kicsi(morzsányi): értsd: a 15 mg-os szájban oldódóból tablettából leharapok egy darabkát:általánosságban  ez  a gyógyszer is elaltat(engem), sőt, etet, de nem ekkora adagban (etet), hiszen a legkisebb dózis a 15 mg lenne...és érdemi pszichés hatása sincs(ekkora adagban).

Érzem, picit elpilledek tőle, ha nem szorongok, ennyi pont elég. 

Diétás tanácsok nekem se kellenek, vékony vagyok, nekem a kontrollvesztéses szégyenérzet okozza a problémát.

Avana!Már azon gondolkodtam,így 44 èvesen,hogy meghánytatom magam a,kontrolálatlan evèsroham után!Soha ilyet még nem csináltam,de ha,így,folytatódik...Ketilept 25_mg,s mielőtt elaludnèk,a,legdurvább mennyiségű kaját befalom!Van,hogy,csak reggel látom,mit műveltem.S nekem ne jöjjenek a,diètás,tanácsokkal,kipróbáltam,mindent!Viszont ketilept nèlkül meg nem,alszom egy,percet sem.

Én is pont erre panaszkodtam egy másik topikban. :S

Nálam már egész kicis dózis(ha nem rendszeresen szedem) is falásrohamot provokál, és dettó egész nap(mivel ez hétvége, így "ráérek") zabálás-purgálás...

Étkezési naplót lehetne írni esetleg, hogy látszódjon, ténylegesen mennyi a bevitt mennyiség.

A falásrohamok szinte mindig velejárói az antipszicho-/nak.Azt tudom,hogy külföldön már a Topamax-_ot írják fel ilyenkor,kis,dózisban.Az én,áterem nem is tudott ilyen gyógyszerről,aztán a neten megnézte,hogy mi is ez.Brávó!Nem írta fel,mert,szerinte kiprovokálja a depit.Az ideges láb szindróma,gyógyszeres kezeléséről sem tudott.Ezt is èn kutattam fel,s így,ha,néha,előjön ez a durva tünet,hát beveszem.

Kicsit a PTSD-s tüneteimre is jó hatással van, mikor csökkenteni próbáltuk, azok erősödtek fel (szagok érzése, hangok hallása, valóság/irreális félelem megkülönböztetésének képtelensége).

Szia!

Nem kérdezel udvariatlanulsmiley Bipoláris zavarra kell, mert a mánia nálam pszichózisig tud fokozódni (de néha még kevert fázisban is előfordulnak pszichotikus tüneteim), teljesen beszámíthatatlanná és önveszélyessé válok, nem tudom, hogy mit csinálok, ki vagyok, hol vagyok, kóborlok, stb...a pszichotikus zavar miatt. Volt, hogy a villamos elől szedtek ki, de nem azért, mert öngyilkos akartam lenni, hanem mert nem fogtam fel, hogy hol vagyok, és hogy a síneken mászkálok...kisebb bűncselekményeket is követtem el amiatt, hogy nem tudtam, mit csinálok. Utána meg nem emlékszem semmire. Leutaztam Balatonra és vissza, amiről nem is tudtam, nem is emlékeztem rá, csak utána csodálkoztam a telefonomban lévő képeken, hogy jé, Balatonon voltam.

Meg ilyenek...sok minden, amire nem is emlékszem.

De 2 éve nagyjából stabil vagyok, csak rövidebb pszichotikus epizódok fordulnak elő, nem ilyen hetekig tartók. És ezt az Olanzapinnak köszönhetem...csak sajnos a többit is.sad

Éljek "kövéren", míg ott nem maradok a mosdó padlóján vagy öngyilkos nem leszek, vagy ne szedjem és üssön el a villamos?sad

🙁 Mire kell neked antipszichotikum? Mit jelent, hogy pszichotikus vagy? 

Elnézést, ha udvariatlanul kérdezek.

e

Pont egy evészavarosnak írták fel a leghízlalóbb antipszichotikumot.sad Mondjuk megvan az oka, előtte szedtem többféle antipszichotikumot, de mindegyik mellett visszaestem a pszichotikus állapotba előbb-utóbb, csak az Olanzapin mellett vagyok pszichésen "stabil". De lelkileg kicsinálja az evészavaros énemet...sad

Naponta 5-6-szor purgálok, így fent tudok tartani egy normális súlyt a maximális adag (20mg) Olanzapin mellett is, de milyen áron? Tönkremegyek benne...sad

Sziasztok!

Új vagyok ezen a fórumon, nem is tudom, miért regisztráltam, de úgy érzem, hogy valamiféle segítségre vagy ötletre lenne szükségem.sad 5 év pszichiátria és számtalan bentekvés van mögöttem, a diagnózisaimat megírtam a profilomban. Súlyosan anorexiás voltam, de megmentették az életemet, de sajnos a többi pszichés gondom miatt muszáj szednem az Olanzapint és a maximális mennyiségben. Így viszont anorexiásból bulímiás lettem. Nagyon el vagyok keseredve, úgy érzem, hogy egyik pokolból esek át a másikba, és nincsen kiút az ördögi körből. Nem hagyhatom el az Olanzapint, mert akkor megint pszichotikus állapotba kerülhetek, de rettenetesen hízlal, ez meg súlyosbítja a bulímiámat (amit titkolok). Így viszont egyre betegebb leszek testileg és lelkileg is már...cryingA másik gyógyszerem (Remeron) is hízlal, tele vagyok hízlaló gyógyszerekkel, így aztán purgálok egész nap.sad Már nem érdekel a súlyom annyira, mint régen, csak nem akarok már egész nap hányni és hízni. Szeritetek a pszichiáterem lecserélné nekem, ha kérem legalább a Remeront Floxetre? Arról azt hallottam, hogy nem hízlal...Van valakinek tapasztalata róla? Érne egyáltalán valamit? Ha már az Olanzapint nem hagyhatom el.sad

Nem tudom, nem ertem mi az a : "...közputas megoldás..."

Megmondana kerem mi is az ?

Mert igazabol ram ferne ! 10 - 15 ? ev utan egy heti jo , kipihent, legalabb 6 orai pihent alvas, asszem,

ha lenne reszem benne, ujra kezhetnem az eletet ! 😀 ugy gondolom most legalabis, ( ugy vagyodom a termeszetes, jol kipihen alvas utan, ) hogy egy reggel kinyutozkodva azt mondhasam : na hat jol pihentem / aludtam !es mosolyogva kezdjek az eletel harcolni ! tele eleterovel ! ....:)

oly regg volt mindez, hogy mar nem is remenykedem, hogy meg lesz e valaha reszem benne ! ? ....

Van közputas megoldás is, hogy ne is hízzak és aludjak. (Nekem!)

Igaz, nem tökéletes. :S

Idézet tőle: June07

Sziasztok! Új tag vagyok... 14 éve vagyok bipoláris depressziós, mindenféle gyógyszereket szedtem... anorexiásan kezdtem, aztán szépen folyamatosan híztam és híztam.... Egy ideig nem is aggódtam. Most jutottam el addig a végső pontig, hogy rájöttem, hogy totálisan elhíztam, és nem is leszek már szép soha... A gond az, hogy inszomniás vagyok, amit nem bírok elviselni, tehát beszedem a durván hízlaló gyógyszereket. Tegnap olyan sírógörcs jött rám, hogy azt hittem, belehalok. Mert rájöttem, hogy nem igaz, hogy nem a gyógyszerek miatt van, hiába a fogyókúra, hiába a mozgás, ezért nem változik alapvetően semmi....

 

Szervusz June07 🙂  ,

Velemenyem szerint is, a meghizas lehet : hormon zavarok miatt, genetikai orokseg, de ahogy Vpollard is mongya, lehet alkatilag is .....

lattam olyanokat, aki MEREGETOKANALAL ette a levest ! ez nem vicc ! a valosag es megis sovany volt ! foghagymanak csufoltak ! de szulei is szovanyak voltak ! edesanya es edesapja is ! ...

meg sokkat latam, mind en is, aki egyszer , ketszer eszik egy nap, akkor is keveset es megis hizik ! mindha minden falat etel hozzank ragadna ! ....

en, helyedben orvendenek, hogy megszabadultam az anorexiátol ! ami neha hallalos lehet !

vannak kulturak, ahol a kover noket tarcsak szepnek ! nalunk azt mongyak, inkabb kover lenni, mind sovanynak, mert betegsegnel, legalabb van honnan lefogyni 😀 ...

szerintem, a szepseg, nem a testen nyilvanul ki ! hannem a lelekben ! ....sajnos, a mai vilag nem ad nekem igazat ! ...ezert sajnos sokk fiatal anorexiás lesz es nehanyan bele is halltak sajnos ! .....peddig ez csak egy divat, meg a divat elmulik ! remelem ez a hulye divat, ami halalhozis vezetet, minnel hamarabb elmulik majd ! ....az en idomben, meg a molet csajok voltak divatban ! ...

nekem is bipolaris depresziom van tobb mind 15 eve ...3 HETI antidepresziok utan, 3 het alatt csak ! 6 kilot hiztam ! ....vagyis valojaban hizlalnak az orvosagok ! ...6 honapi vegetalas utan, en lemondtam veglegesen az antidperesziokrol ! ...

maradt valojaban az inszomnia ( 4 -6 ebredek fel ejszaka ...) , a majdnem allando faradt ebredezes ....( de az altatok utan is mindha mamorosan ebredtem volna, hat azokat sem szedtem tobbet ! ....) , probalom " agyon " dolgozni magam es akkor neha jobb az alvas es a munka seggit a depreszioban is ....meg most, hogy idom lesz remelem magamra is..keresek majd valami tea - altatot , ez termeszetes ....2 honapja iszom neha az Orbancfu teat es Hala  a Jo Istenek is , egeszen elmultak a szorongasaim ! remelem, hasonlon jarok majd az alvasal is ...

orvendj, hogy meg tudsz sirni, a siras megkonyithet, 🙂 en mar nem tudok sirni egesegesen, tobb mind 10 eve ! ....

Minden jot ! 🙂

szia June!

sztem alkatilag változó, kit mennyire hízlalnak a gyógyszerek---neked nagyon nem volt szerencséd. de lehet h az anorexiás múltad is közrejátszott, felborulhatott az anyagcseréd. én is nagyon híztam biz. gyógyszerektől, így le kellett őket tennem...cserébe nem tudok aludni. hát nem tudom, melyik a rosszabb...

Milyen gyógyszert szedsz?

Sziasztok! Új tag vagyok... 14 éve vagyok bipoláris depressziós, mindenféle gyógyszereket szedtem... anorexiásan kezdtem, aztán szépen folyamatosan híztam és híztam.... Egy ideig nem is aggódtam. Most jutottam el addig a végső pontig, hogy rájöttem, hogy totálisan elhíztam, és nem is leszek már szép soha... A gond az, hogy inszomniás vagyok, amit nem bírok elviselni, tehát beszedem a durván hízlaló gyógyszereket. Tegnap olyan sírógörcs jött rám, hogy azt hittem, belehalok. Mert rájöttem, hogy nem igaz, hogy nem a gyógyszerek miatt van, hiába a fogyókúra, hiába a mozgás, ezért nem változik alapvetően semmi....

Sziasztok,

Onsegito csoport indul Budapesten. Ha problemad van, ha maganyos vagy, ha nincsenek barataid, ha tul sovany vagy, ha tul kover vagy, ha fuggo vagy, ha nem talalod a helyed a vilagban, ha konfliktusaid vannak, ha kilatastalannak latod az eleted, ha nehezsegeid vannak a beszeddel, ha nehezsegeid vannak a hallasoddal, ha felsz valamitol, ha szeretnel valtoztani az eleteden, ha nem tuds kihez fordulni, ha senki nem ert meg szerettetel varunk. A resztvetel teljesen dijtalan. Reszletekrol kerdezzetek batran itt vagy privat uziben. 

Jobb annak, aki ezt nem látja ennyire dramatiksuan, mint én. 🙂

 

Mondjuk szerencsére nem híztam, amit írtam, ez feltételes módú. 

Na most olyan jókedvre derítettetek, mert mondjuk általában nem értek semmilyen humort, de ezt amiket írtatok humorosnak találtam, mármint ez valahol inkább szomorú ami van, de legalább olyan jól lett megfogalmazva :))) És ez pl egy jó dolog, ami ritkán van az életemben. Amúgy Avana tök igaz amit írtál. Én már ki sem merek menni az utcára annyira gyűlölöm a kinézetem, hogy egy disznónak látom magam..... illetve nem is az, mert el lehet még egyenlőre fogadnom a jelenlegi kinézetem, de ez csak egyre rosszabb lesz, és az összes étel teli van mindenféle szarral és fogalmam sincs mi lesz így, hogy meddig fogok felhízni... és mondjuk 48 kg az "nem sok", de kb azt érzem hogy borzasztóan érzem magam jelenleg a bőrömben. A tükörben még talán oké a kép, de érzem, hogy fogynom kell, és így egyáltalán nem vagyok jól amikor én is azt érzem, hogy egy hájas dög vagyok..... sőt most kimondom, hogy kurva szar érzés ez, és senkinek nem kívánom, még az ellenségeimnek sem! Nincsenek szerencsére ellenségeim, de a lényeg hogy ez a legdurvább büntetés - szerintem - ha valakit felhízlalanak és ocsmányul kell kinéznie.... én ezt KÉPTELEN vagyok elfogadni és együttélni ezzel! És rohadtul elegem van mindenből..... és talán ezt inkább a dühöngőbe kellett volna írnom, de már mindegy..... és együttérzek azokkal akik ezt érzik.

Én azért a súlyom, meg a kinézetem ellenére, szeretem magam, sőt a testem is, szeretettel gondolok magamra, s bár csöppet elégedetlen vagyok az esztétikummal, alapvetően mégis boldog, stabil, kiegyensúlyozott vagyok 🙂 Mondjuk a saját egészségem érdekében, jobb lenne lefogyni, dehát majd eljön annak is az ideje, nem hajt a tatár... 🙂 Most a következő célállomás az érettségi, aztán ha ezen túl vagyok, ráérek foglalkozni a testemmel. 

Na, ez egy nagy mondás szerintem, Avana! 🙂

Nekem ez a hízás dolog amúgy kicsit felnyomja az agyam.

 

Nem tudok úgy stabilizált hangulatú lenni, se boldog, hogy közben lehányom magam, ha tükörbe nézek és közeledik a cukorbaj....

Mennyit szedtél belőle?