Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Hízás súlyproblémák

Végbélszél generálódik, mocorogj mindenféle irányba és tekeregj keresztcsont kímélően, akkor kijő.

Hú, főzött tejberizs?

Meteospazmyl.

Kipukkad a hasam és görcsöl.

Reggeli kimaradt. Nem volt rá lehetőség mert konyhát festett rokon.

Első ebéd 11 kor: kis adag milánói negyede. (Itt a kis adag nagy, a nagy az óriási) + fél tejberizs

Második ebéd: tejberizs második fele + 1 süti

Délután: extrudált kenyér (22 kcal/db) 4 db, iciripiciri vajjal + 2 pirítós iciripiciri vajjal + kis sajt + saláta (paprika, pari és hagyma, fűszerek, pár db zsemlekocka, nagyon kevés sajt)

Vacsora: 1 db ivójoghurt

 

Ignorálandó.

És ami egy hozzászólással alatta van? 🙂

Ez mit akar jelenteni?

Ma nem ettem nagyon túlzottan sokat.

Sziasztok! Minden Jókat és mindég! Hálásan Köszönöm Előre is hogy vagytok és hogy elvileg Segíthettek is akár!

Viszont van egy óriási Problémám! Véletlen netán bajt csinálnék azzal, hogy valaminek nem Tudok most utánajárni Személyesen, mert sajnos ebből az aspektusból blokkolt az agyam, illetve sajnos nem Működik rendesen az Elmém!

Sajnos valami nagyon megkísértett úgy mondd! Hogy munka nélkül is Lehet Eredményt elérni! Szokjuk mondani a tőkést, hogy a profit-hajhászatban és a Lét tönkre-tételében látszólag ők nem is munkáznak!

No most van itt egy csábítás! Hogy minden erőfeszítés és erölködés nélkül, meg fájdalom, lemondás, rosszérzés, álmatlanság és Elmebaj kiújjulás-mentesen a győzikéék, mintha megOldanák a Problémánkat, neveztesen hogy sajnálatosan veszéyleztettek vagyunk civilizációs népbetegség címén elkapni az elhízást és ezt győzike egyelőre ripsz-ropsz megOldgyja Nekünk, hogy ugyan semmi vész! na ugye, megmondtam és ha nem, akkor sincs semmi nix-nix semmi ugri bugri, mert ha még sem akkor oszt jónapot, majd ügyvédgyjeink kimocskolnak!

Szóval ugye többünk kap ingyért puszikára 80000-et győzikétől! Elvett a 12 évalatt ugyan évi kb 200000-et, de bagatell! Szimplifikáltan ennyi rablás és kleptomán lopkovitz megéri, azaz kifizetődik olyképp, hogy a számításunkat voksunkkal belérakjuk!

No, most a szitukát persze semmiképp se bonyolíthatja hogy komplexxé és szerteágazóvá váljon mint a Lét és az Univerzum, hogy ebből megoldható minden Gond nélkül, hogy rendezzük kilóinkat is! Már persze csak ha minden Igaz!

Ugyanis sajnos lerohant egy reklám-hadgyjárat Engemet és Én nagyon meghatódtam és nem Tudom kiverni se a fejemből, hogy Tavasszal, amikor elkaptam a covidot valahogyan 86-ról ha nem egyszerrre, de lefogytam 68-ra és szinte végelgyengüléből Mentődhettem ki az Első Oltást persze megkaphattan, szóval jött ez a reklám és hát bevettem cumit azonnal!

Arra Kérlek Benneteket, hogy vajon Jól Tettem-e, hogy ezt Derítsük ki mán, mert sajnos a covid miatt elvesztettem kb 10-15% agysejtemet és nincs kapacításom kiszámítani, hogy megcsalom-e Magam ilyennel vagy se?!?

Bocsánat! Most Vigyázat nagyon! Lehet hogy vírus, mint győzike a gyűlölet-vírulenciákkal!

Tehát valahogyan úógy kéne rákantintani, hogy még se, mert hátha netán elfertőz!

És nem akarok rémhíreket se terjeszteni, mivel jog-követő magatartású is Szeretnék lehetni, mert mért ne?!?

Úgyhogy Kérek nagy-nagy Figyelmet és Türelmet összPontosulhatni és Segítséget adekvátat, hogy Szabad-e a győzikének a 80000-ből 10000-et erre tékozlani?!? Ha egyáltalán ez a link az?!?

https://epubtorrents.com/wpit/gyr/reg.php

Akkor Hálásan Köszönöm ha Sikerül mentál Higiénésen is Tisztálkodva Tisztázni, hogy fogyhatunk-e bármikor bárminőképp?!?

Minden Jókat és mindég és hajrá Előre a Gyógyulandokba!

 

Keresztcsobt zúzódással (törés sem kizárható) nem ajánlott mozogni pár hétig.

A mozgás pedig fontos, én is 94 kg vagyok és még a mozgás ellenére se fogyok. Mindegy ma megpróbálok kerékpárral egy jó nagy távog megtenni és az remélhetőleg erős intenzítás miatt fogyok pár kg.-t. Egyenlőre én is örülök ha le megyek 94 kg-ra, bár rajtam nem látszik hogy híztam mert magas vagyok "184 cm"
 

Az lenne jó, ha nem kellene abbahagynom az evést félig jóllakottan. 

Zöldségeket imádom. Boltban keresgélek alacsony kalóriatartalmú ételeket. Kifőzdében is olyanokat választok, amik kevesebb kalóriát tartalmaznak.

Mozogni még nem merek. 

Hát, az ő esetében minden evés hasznos.

Nagyon szívesen! 🙂 Az az 5 kiló nem sok, simán menni fog 😉 én évekig évi 15-20 kilókat lifteztem (tömegnövelés-diéta) így két garnitúra ruhám volt szándékosan. 😀

Imádom azt a filmet, mármint a Káposztalevest. 😀

Az ő esetében tényleg hasznos a csokievés.

Hercegnő írta egyszer FB-n, hogy fogyózik de megevett egy tábla csokit.

 

Ez elég régen volt, úgy a káposztaleves idejében, de felejtsd is el gyorsan! Még ha 6na, akkor is marhaság, turbódiéták ezek.

Még nem is hallottam csokidiétáról.

Na, egyet ne: a csokoládédiéta. Állítólag ha mást nem eszel, csak napi 10 dkg csokit, abban minden szükséges benne van, és nem hízol. Na, én egyszer depiben (persze nem fogyás céljából) ezt csináltam, egy jó tízest híztam is 😀

Nagyon köszönöm a tanácsokat! 🙂

Szia Kiscsillag! 🙂

Akkor itt folytatnám amit bartika elkezdett. Amit leírt az úgy nagyjából helytálló, ami most fontos nekünk az a minőség és a mennyiség táplálkozás tekintetében. Először is meg kéne határoznunk a napi kalóriaigényed, erre ez a kalkulátor tökéletes:

https://biotechusa.hu/kaloriaigeny-szamitas/?gclid=CjwKCAjwn8SLBhAyEiwAHNTJbT76_Mh4cnwF_-ymBaayhyaZMjRGHpKGox1AVkjVKye860Ov5DTWGRoCMCIQAvD_BwE#

Ha ez megvan, ott alul ki is fogja írni, hogy fogyáshoz mennyi napi kalóriabevitel szükséges, ez nagyjából helytálló is, bár ahány ember annyi fajta anyagcsere gyorsaság, mindesetre kiindulópontnak tökéletes lesz, aztán ha követed meglátjuk mi történik mondjuk úgy 2-3 hét után.

Az étrend fehérje szükségletét leginább sovány, fehérhúsokból kellene fedezni, a szénhidrátoknál a teljes kiőrlésű élelmiszerek (tészták, pékáru stb), zabpehely, barna rizs, illetve az elején még a burgonya is szóba jöhet, a lényeg az alacsony glikémiás index, tehát a folyamatos felszívódás ami nem okoz a vércukorszintben nagy ingadozást. A szénhidrát döntő többségét érdemes délután 4ig kellene elfogyasztani. Zsírokból a kókuszolajat/zsírt ajánlom sütéshez/főzéshez, a telítetlen zsírsavakra ilyenkor is szükség van, a lenmagolaj is tökéletes forrás ilyen szempontból. Mindenképpen kerülni kell a finomított élelmiszerek fogyasztását (lisztes, cukros ételek) és növelni kell a napi folyadékbevitelt legalább napi 3 literig a te esetedben, ha több is megy az csak jó. 🙂

https://shopbuilder.hu/kaloriatablazat-a3267

Egy kalóriatáblázat segítségnek a számoláshoz, de ebből is van több fajta a neten.

A napi étkezést 5 részletre kellene elosztani (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora). Zöldségekből szinte bármennyit ehetsz, viszont a gyümölcsöket érdemes kerülni a fruktóz tartalmuk miatt. Az étrend része nagyjából tömören ennyi lenne.

Edzés szempontjából én mindig is kifejezetten elleneztem a futást, mivel az már kardió tartományba esik a magas pulzus miatt, ami inkább izombontó és nem zsírégető, ettől függetlenül a keringési rendszernek és az állóképességnek jót tesz, de most nem ez a célunk. Alacsony vagy közepes intenzitású mozgásformákat ajánlok amik maximum 130 körülre viszik fel a pulzusod, ilyen például a tempós séta (akár emelkedőn), esetleg a nagyon lassú kocogás, biciklizés, úszás, ezekből legalább minden másnap 45-50 perc szükséges (heti 3-4 alkalom, de inkább 4). Ami nagyon fontos a folyamatos mozgásban maradás, nem szabad megállni egy pillanatra se. Ha esetleg ezt unalmasnak tartanád, akkor van egy középhalaó/haladó intervallum edzés amivel megpróbálkozhatsz. Erre egy példa: 5 perc séta, majd utána fél perc sprintelés (ami a csövön kifér), utána 1 perc séta, majd megint fél perc sprintelés, megint egy perc séta. Ebből 10 kör a végén 5 perc levezetéssel az az sétával. Ez így összesen 25 percet vesz igénybe, de nagyon jól megpörgeti az anyagcserét és a végén garantáltan lógni fog a nyelved. 🙂 Egyébként akár tudom még javasolni az otthoni edzést is ezek mellé, minimális anyagi befektetéssel (egy pár súlyzó és/vagy egy gumikötél, decathlonosokat tudom ajánlani) rengeteg fajta gyakorlatot tudsz megcsinálni, a youtube stb. tele van ilyenekkel. Ez azért lenne fontos, hogy a fogyás alatt is legyen egy kis izommunka, az izomtónus fenntartása érdekében ez fontos lehet. 🙂

Végül egy nem elhanyagolható tény, lokális zsírégetés sajnos nem létezik, úgyhogy mindenhonnan fog lemenni, nem csak hasból, ez egyéni genetika függvénye, hogy kinél milyen arányban alakul ez pontosan. 🙂 

Azt hiszem röviden, tömören ennyi lenne, talán nem felejtettem ki semmit. Sok sikert kívánok és ha bármi kérdésed van akár privátban is írj nyugodtan! 🙂

Ebben a topikban örömmel fogadom a fogyókúrás (étkezés + mozgás) tanácsokat és tapasztalatokat. 

Lítium mellett nagyon sokat kell inni, hogy ne legyen lítium-mérgezésed.

De, sőt!

De ha kevesebb vizet iszik az ember, úgy gondolom annyira nem vészes.

Csodálkozom, hogy nem írtad oda, hogy "ugye, Roxy?".

Meg a pajzsmirigynek...

Meg a kognitív funkcióknak...

A Liticarb konkrétan visszatartja a vizet, ezért nem valami jó a szívnek és a vesének sem.

Úgy néz ki, az egy évvel ezelőtti 36 kiló után most alulról ütögetem az ötvenet.
Hurrá!

Szerintem nem hízlal vagy nem nagyon. Inkább úgy felpuffaszt. Azért nem az a kategória, mint az AP-ok. 

Egyébként bírod? Nincs bajod tőle?

A Lítium hízlal, ugye? Anyja v@lagát. Nem akar a doki átállítani másra.

Érzem, hogy a nem létező pénzemből MÉG MA rendelni akarok goji bogyó port.

De mi van, ha nem a BioMenü-t rendelem (ami most nem kapható, tegnap óta mindenki goji bogyó port vásárol), hanem a drágább Purasana-t? Nem, nem lehet. Roxy, ülj le és hallgass.

https://www.biomenu.hu/biomenu-bio-goji-bogyo-por-60-g

https://gymbeam.hu/bio-gojibogyo-por-purasana.html

30/gr és 38/gr

Ja, hogy ilyen hepidzsoni? Persze, hogy megint túl sokat hiányoztam és nem vagyok képben. 🙂 Akkor csak mérsékelten örülünk, de azért legyen hepi...

Én nem örülök neki, költi a pénzemet hülye dolgokra, lebeszél találkozókat meg ilyesmik.

Hepidzsoninak mindig örülünk!

Hú, megjött a hepidzsoni.

Vásárolni tök jó!

Szia Roxy!

Lehet hogy megpróbálom ezt is, köszi szépen! 🙂

Az utolsó sor nekem sem kell... 🙂

Bartika, nézd: https://www.biomenu.hu/biomenu-bio-goji-bogyo-por-60-g

"Alapanyag(ok) lehetséges tulajdonságai

  • Fokozott immunrendszer támogatás és influenza elleni védelem
  • Potenciális súlycsökkentő támogatás
  • Antioxidánsok a szemre és a bőrre
  • Fenntarthatja a vércukorszintet
  • Tesztoszteronszint növelés"

Ilyet is fogok rendelni. (Mondjuk az utolsó nekem nem kellene...)

Nem gond, mert az én happy-m (John-nak van happy énje) nagyon vásárolni akart már régóta vmi ilyesmit. És a kék áfonyát vmi őrült módon kívánom, biztos van benne vmi jó cucc. Az acai is jó lesz. Örülök neki már előre. 

Igen, azt elfelejtettem hozzáfűzni, hogy drága cucc. Én vettem, mert ki akartam próbálni, mindegy mennyibe kerül, hogy tudom-e tartani a súlyom AP-k szedése közben. Nem tudtam. De ki tudja mekkora lennék Acai nélkül?

Megrendeltem, por formájában. Jóóó drága volt. Vettem kék áfonya port is. Az is jóóó drága volt. 🙂

https://www.hazipatika.com/eletmod/termeszetes_gyogymodok/cikkek/az_acai_bogyo_bamulatos_hatasa/20181008114538

sztem vegyél bármit, ami acai-t tartalmaz, van tabletta is, én folyadék formájában ittam a kivonatot.

itt nem írja az étvágycsökkentő hatását.

 

Elhiszem. 🙁 Az olanzapin-tól is zabáltam meg a remeron-tól (mirtazapin) is, de a risperdal mindent felülmúlt és most az invega is (igaz, az invega a risperdal származéka, tehát kb. ugyanaz). 

Mutatsz képet az acai-ról? Mármint hogy te melyiket iszod?

Egyetértek, Roxy. (mozgás, kevesebb evés)

Az acai is hasonlóan fejti ki a hatását: étkezés előtt félórával kell fél kispohárkányit meginni és csökkenti az étvágyat. De én ettől függetlenül meghíztam, és most már kezdenek lenni fizikai egészségi problémáim a túlsúly miatt.

 

Szerintem a fogyásban csak két dolog segít:

1. kevesebbet enni

2. többet mozogni.

És még egy:

3. tudni, hogy az agynak cirka 10 percre van szüksége ahhoz, hogy felfogja, hogy ettünk, ezt valahogy ki kell várni, tehát akármennyire éhesek vagyunk és még tudnánk enni, egy tányér kaja után abba kell hagyni és várni, hogy az agyunkhoz is eljusson az infó.

Idézet tőle: parrot

A topamax-al nem próbálkoztatok Kleó?Lejjebb már írtam,hogy antipszicho mellé is felírják kint,főleg a leponex mellé.Elvileg pár hónapig kell csak szedni,alapvetően migrénesek kapják.A túlsúly ,az esztétikai problémákon kívül számos egyéb eü.bajokat is hoz magával.A dietetikusok,cukorbetegségre szakosodott belgyógyászok néha többet tudnak segíteni.Az az érzésem,a pszichiátereket nem érdekli,ha kegyetlenül meghízik valaki,plusz 30 kilókat.Legyintenek,ez van.Pedig erre is figyelniük kellene.

 

Jó régi idézet, de feldobom: valaki Topamaxról azóta?

Vagy bármilyen táplálék kiegészítőről, ami segít fogyásban?

Nekem Acai-t ajánlott az orvos még még éve evés előtt félórával. Túl sokat nem segített.