Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Hízás súlyproblémák

engem nagyon hizlalt a Ketilept, le is kellett tennem. nem vagyunk egyformák:)

Elvileg engem a depresszióból rántott ki, de az impulzivitásommal semmit se csinál és a hangulatingadozásokkal se....

 

lehet, többet kéne szedni ehhez, viszont ezzel is nehéz felkelnem...

 

Ja, ez a dolog tagadhatatlan.. De örülök, hogy nem hízol a Ketilepttől. 🙂 Főleg borderekről tudom, hogy szinte csodát tesz velük ez a szer.

Hogy mennyire számítanak a hormonok, erre példa, h a nagy összeveszéseim menszesz előtt 1-2 nappal robbannak....

Úgy tudom, a Ketilept(quetiapin) is stabilizál, igaz, ez is hizlal, de nem annyira, mint a zyprexa és a Leponex.

Az esti kényszerkajálást a Leponextől csinálom. Van reggeli Cymbaltám, nap közben ezért is alig eszem. Jó a ligetszépeolaj, én is használom. Most az a nagy kérdés, hogy van az, hogy szinte csak a hízlaló antpszichotikum csinál hangulatstabilizálást? (hormonhatás)-szinte biztos vagyok benne. (mert persze, a lítium is csinál azért hízást. De mikor csak azt szedtem, nem voltam kövér) Én azt várom el, hogy fejezze be a pszichiátria ezt a kizárólagos "neurotranszmitter, "agyi" mítoszt. Hogy ez mekkora egy szemétség!

Egy kis prolaktinszint emelkedés nem csinál ekkora balhét. Mellékhatás vagy további kellemetlen hatás? A mellékhatás is hatás--->a gyógyszer hatása. Továbbá az annyira nem mellékes hatás, hogy mindenki szinte dömperre hízik. Ki meri megkérdezni a gyógyszergyártóktól, hogy ez vajon mitől van? Hogy nem csak a kajálástól, az 100.

Szted melyiktől hízol inkább?

 

A Leponex vagy a Liticarb? 

Nekem Ketileptem van.

200 mg, hízás nuku, hangulatstabilizálás nuku.

Nem is a hízásra gondoltam, hanem hogy talán vhogy a hasfájást befolyásolhatta....

 

Nekem egyébként a ligetszépe olajtól szűnt meg a mensi előtti hasfájásom. 🙂

Az antipszichok befolyásolják a prolaktinszintet(azt hiszem, emelik)-szval ez a hormonhatás nem titkolt, de ez mellékhatásként szerepel.

Na, a járulékos haszna az antipszichónak.. Mások fogamzásgátlóval érik el a menzesz előtti hasgörcs csökkenését vagy megszüntetését, mi meg pszicho-gyogyival. Vicces.. Bár mikor Diane35-öt (hormongyógyszer-hízlal) szedtem, akkor nem kellett antipszichotikum a lítium mellé. A végeredmény különben mindenképp kövérség.. :S De a falásroham a Leponex beszedése után, persze este.. huhh.. 

Hú, pillangó! 400 mg.., azt nehéz lehetett elviselni. Mindegy, le fogunk fogyni. 🙂 Ha nem holnap, akkor holnapután... 😛

De, lehet, biztosan. Érdekes dolog, Zyprexa szedése mellett szebb lett a bőröm (ez tuti hormonhatás ugye), menstruációs zavaraim lettek (bár nekem PCOS szindrómám van-hormonproblémával jár). A Zyprexa elhagyása után gyorsan olvadtak le rólam a kilók, nagyon vizes voltam tőle, na a Leponex általi már nem olyan egyszerű. (bár még szedek egy kicsit)

Semmilyen antipszichotikum nem volt jótékony hatással kiegészítésként a hangulatzavaromra, csak a Zyprexa és a Leponex. Naná, a leghízlalóbbak.. Az is a borzasztó ebben, hogy a már kialakult zsírsejtek fogyáskor nem tűnnek el, csupán ellaposodnak, a visszaszedés sokkal könnyebben megy, ha valaki mégis megint elindul a gyarapodásban.

Belefáradtam már ebbe az állandó libikókába. Ezen szerek hatásának sikere valószínűleg nem csupán a szerotonin-dopamin, ilyen-olyan neurotranszmitter hatás, hanem a hormonhatás is. ÉRDEKES MÓDON ERRŐL NINCS SZÓ, megdőlne a "betegség agyi történés" mítosz.

Én 75 mg-ot szedek, de még ez is kis dózisnak számít ahhoz képest, mint mikor ez volt az egyetlen gyógyszerem, és napi 400 mg-ot kellett bevennem belőle. Akkor 3 hét alatt 10 kilót híztam!! Úgy, hogy alig ettem. Szóval rohadék egy szer... De mióta gyógyszereznek (antipszichotikummal), azóta jobban viselem a menstruációt, nem görcsöl úgy a hasam.

Zyprexa/parnassan helyett nem lehet mást szedni? Ez a leghizlalóbb a Leponex mellett.

Liticarb 1/2-0-1, Leponex este 1/2 (12,5 mg) Tavaly augusztusban 67 kiló voltam, most 98. Szedek még olykor Xanaxot is, szerintem valamennyit még az is rámdob. Szedek 30 mg Cymbaltát is, visszavette a kajálásomat, de mindegy, csak hízok. Visszavennék a rohadt Leponex-en, de egyrészt marha nehéz elhagyni, másrészt félek, hogy hogy nem tudok mélyen aludni majd és szorongani fogok. De hogy akkora a hasam, mint Döbröginek? Na, az már "röhej".. 😛

én 29 kg ot szedtem fel a Zyprexa és a többi "rokonától" amikor is abba hagytam a gyógyszer szedését, ettől fogytam több mint 20kg-ot. Ismét szedek gyógyszert Parnassant így megint hízok... ami baromira idegesít de rá kellett jönnöm hogy kell a gyógyszer.....

Hát igen, addig már nem nagyon van energiám ezzel foglalkoni, amíg nem vagyok túl legalább az írásbeliken. De utána beindulok 🙂 

Pillangó nekem is így van ám. poedig semmilyen gyógyszert nem szedek. És ugye midnenki esküszik rá, hogy a kaja a 70%.. sőt, hogy mozgás nélkül is egész hatásos a diéta.. na nekem frászt.. a mozgás midnent vizs, illetve karbantart.

az értettségi, meg hogy közdesz a törivel vitte a pluszenergiád. érettségi után lesz egy szuper nyarad!  könnyebb lesz ez is. meg jön a sok idénykaja 🙂

Alapvetően boldognak és kiegyensúlyozottnak érzem magam, de van valami, ami kicsit elkeserít, ha eszembe jut. A súlyom. Már 95 kiló vagyok, igaz, senki meg nem mondaná, nem folyok szét... De nagyon aggaszt, hogy ha így haladok, 100 is leszek hipp-hopp...

Tudom, nem a legmegfelelőbben étkeztem az utóbbi pár hónapban, részben ennek is köszönhetem a hízást, de igazából a gyógyszerem a valódi "bűnös". Régen, ha úgy étkeztem, mint mostanság, akkor sem jött fel egy deka sem. De most még diéta mellett is hízok, és ráadásul mostanában egyáltalán nem diétáztam... Ugyanis ahhoz olyan lelki erő kell, amit a sikerélmények táplálnak, és nem volt részem sikerélményben... Mert hónapokig ment a diéta + mozgás és nem fogytam... Mióta meg ezt abbahagytam, hízok megállás nélkül.. 🙁

Erőt kell vennem magamon és MOZOGNI!!...

Minden nap legalább egy óra intenzív edzés kell... Ahhoz hogy legalább stagnáljak.

Jelenleg 27 kiló feleslegem van. Ezt még leírni is borzasztó. Mindenképpen szeretnék lefogyni! De emellett a gyógyszer mellett nem fog menni... Úgyhogy nagyon várom már, hogy véget érjen az érettségi időszak, és aztán kivizsgáltatom magam, hogy elhagyhassam a leponexet.

A mozgást mondják sokan, hogy az jó, de szerintem annyira nem...

pl ha keveset eszel akkor fogyni fogsz.

en ezt aterzem .......... csak forditsa mar le valaki

meg azis l;ehet , hogy irok neki egy szep hosszu levelet , osem fogja majd erteni en mit irok , es vegre valakivel tokeletes lesz az osszhang ..

Ja es Hello

orulok , hogy megismerhettelek

Miert is ne lehetne veled beszlgetni , csak az a baj , hogy en nem ertem ezt a neylvet

valaki forditana nekem ha egy igaz sorstars?

Velaxint (Jarvist, pontosabban) én is szedtem, jó volt, nem hizlalt egy dekát se.

Mondjuk 10 nap alatt nem lehet megszokni min. 3-4 hét kell a hatás kifejlődőséhez.

Igazat adok, mindegyik belepiszkál a hormonháztartásba, az tuti mert hiába eszel u.annyit v. kevesebbet akkor is hizol.

Szedtem kb. 1 évig, nem hizlal, de nem is hatásos, eleinte m ég elnyomott az álom a vevétel után, később már kellett altató, igy elhagytam, most Cipralexet szedek az hizlal, 2-3 hónap alatt 3 kg-ot hiztzam, mpost megyek vissza és próbálkozom valami más feliratásával, mert nekem egyéábként sem jött be a Cipralex, anno Paroxatot szedtem, az is hizlalt de legalább jó volt,. de most gondolokodom a Fevarinon v. a Velaxinon ki ismeri őket?

Valahol olvastam ,hogy a gluténmentes étkezés segiti a bipoláris betegség tüneteit. ha nem is fogyókúra, de egy okkal több, hogy elhagyjuk a szénhidrátot. Én öt éve nem eszem kenyeret, és nem hiányzik.

Köszönöm szépen a segítségeteket, Valdoxan-ügyben... volt is reményem, hogy most már más lesz minden, ez a gyógyszer végre beválik, de ez a remény is szertefoszlott.


Megosztanám a tapasztalataimat:


sajnos 10 nap alatt a Valdoxant is megszoktam, volt átmeneti étvűgy-csökkenés tőle, de már megint csak ennék és ennék - aludni meg nem tudok. 2-3 óra alvás után "felfrissülten" ébredek.


Nappal félórákra elnyom az álom, de nagyon rossz utána...


és tényleg éhes vagyok örökké... nem a gyógyszer hízlal persze...

kivétel, amelyik nem. az újabb antidepik egy része pl.

engem egyik se hizlalt, pedig... sőt, a leglacsonyabb súlyomat (51 kilót) is két antidepresszeáns mellett értem el.

pl. a Valdoxan is veszélytelen ill. közömbös ebből a szempontból, meg sok másik. az antipszichotikumok--na, az más történet:/

 

Sajnálatos tény, bár sokadszor ismétlem magam, hogy ezek a gyógyszerek a gyártói állításoktól, kémiai összetételüktől, bevitt kalóriamenniségtől függetlenül hízlalnak.
Gyanítom az ember hormonháztartásába is belepiszkálnak.

nem hizlal, olyan, mintha nem szednél semmit. a fogyás rajtad múlik.

Sziasztok, nekem most Valdoxan-t írt fel a dokinőm, eddig minden gyógyszertől csak híztam és híztam. Talán most nincs az a farkaséhség rajtam, de a súlyom csak nem akar elindulni lefelé...


Nektek vannak tapasztalataitok a Valdoxannal kapcsolatban?


 

sziasztok:)

A sok pszchiátriai gyógyszertől úgy néz ki csontsovány lesz mindenki:)?

az otthon az kb. melyik környéken van (én is a bejárás miatt kérdezem)-persze csak ha "publikus"?

Idézet tőle: resdi

Kedves Pipacs!

Bocs,h.csak most válaszolok, de nem tudtam semmi konkrétumot írni,mert most is "gyógyszer-átállítás alatt állok" és mostanában pont szédülök az új bogyótól... szal lehet h. még újabbat fogok kapni és az is idő míg beáll,tehát szerintem egy ideig biztos le leszek nullázva. De majd "jelentkezem".

 Addig is üdv.!

 

sok szerencsét!

sajnos, csak 3-an lennénk a futáshoz, többen jelezték, h sajnos vidékről nem tudnak feljárni:(

ha a szigeten nem is, itthon van egy kis erdei futócsoportom, oda szeretettel látok mindenkit:)

Kedves Pipacs!

Bocs,h.csak most válaszolok, de nem tudtam semmi konkrétumot írni,mert most is "gyógyszer-átállítás alatt állok" és mostanában pont szédülök az új bogyótól... szal lehet h. még újabbat fogok kapni és az is idő míg beáll,tehát szerintem egy ideig biztos le leszek nullázva. De majd "jelentkezem".

 Addig is üdv.!

Egy link:

http://drtucc.blog.hu/2009/09/09/inkabb_maradok_elmebeteg_de_nem_akarok_hizni_a_gyogyszertol

 

Tudtommal s kizofréniásoknak nincs betegségtudatuk. Ahogy láttam jobban elvannak gyógyszerek nékül, mint gyógyszerrel.

resdi, nagyon örülök Neked is, nemhogy beveszlek:))) remélem leszünk még páran, h elinduljon a csoport...ÉN MA IS FUTOTTAM!!!;)

Dehogynem:-)!

Resdi igyál páleszt:) Attól nem pörögsz:):)

Nemember!

Akkor vmit félreérthettem hála Istennek! Örülök,h.jól vagy :-)!

Én tegnap este alvás helyett megint pörögtem ezért bevettem egy Xanaxot, de remélem most már elmúlik (mármint az éjszakai pörgés), nappal viszont jó volt, h. tudtam normálisan működni! 🙂

Pipacs!

Én félek, h. kidőlök pár méter után, de ha így is beveszel a csapatba szívesen megyek!

Tudja, hogy nem vagyok jól. Most fel is emelte a haloperidol adagot. Ma sokkal jobban voltam így.

resdi, tök jó! ezért gondoltam a szigetet, mert jó a tömegközlekedés is. ha ritkábban tudnánk talizni, az is jó lenne, hogy rákapjatok az ízére:)

de lehet más helyszín is!

3-an vagyunk!!!!:)))

én az első gyogyitól (meg az akkori nassolástól) 15 kilót híztam, kb fél év alatt,ezt a gyogyi mellett életmódváltással újabb fél év alatt leadtam, és tartom 10 éve, úgyhogy csak hajrá:)

Nemember! A dokid tudja, h. nem igazán vagy jól? hátha tudna vmit "állítani" a gyógyszereiden?

 

Pipacs!

Én is szívesen csatlakoznék, de én a rendszeresen nem tudnék bejárni, mert nem Pesti csak  Pest környéki vagyok. de szerintem jó ötlet!

Szerencsére engem elkerült a Zyprexa. A kollegámon láttam milyen csúnyán hízlal. Nem beszélve, hogy eltorzítja a vérképet.
Úgy tudom a gyógyszertől felszdett kilók nem vagy nagyon nehezen mennek le.

nos, örömmel jelentem, h a margit-szigeti futócsoportban már 2-en vagyunk:)))))

remélem, többen is tudtok jönni, remek csoportterápia is lenne. majd mindjárt kikérem éva véleményét is.

aztán tovább is gondolkodhatunk: lehet ott görkorizni, úszni, bicajozni,  kosarazni, tollasozni,sétálni, játszóterezni, állatokat simizni,ha valaki kisgyerekkel jönne...:) meg vannak kocsmák is...:)

mark,megengeded,hogy itt a Te topicodban szervezkedjek? 

Szia Mark77!

 

Én is szedtem valamikor Zyprexát, és én is nagyon sokat híztam tőle. Borzasztó volt. Tükörbe se nagyon akartam nézni. Előtte egy vékony lány voltam, talán túlzottan is vékony, aztán arra lettem figyelmes, hogy hopsz már 80 kg vagyok. Iszonyatosan elkeseredtrem.

Aztán nem tudom mennyivel később kaptam új gyógyszert, de nem akart csökkeni a súlyom, pedig diétáztam, aztán tojtam az egészre és végül sikerült a felszedett kilókat leadni.

igaz, de a mozgás tök jó minden szempontból, már csak az öröm kedvéért is !!!! ne terelj mark, rád számítok, emlékszem, h 1 budai kórházba jártál nemrég;)