Matol kevesebb mirtazapine

Beszeltem telefonon az ateremmel es elmondtam neki hogy ez a szornyu szorongas es agorafobia akkor kezdodott amikor elkezdtem szedni a mirtazapinet es azo5a csak rosszabb ugy egyeztunk meg hogy matol csak 15mgot kell szednem belole hatha igy jobban leszek.ebben csak az a gaz hogy azert kaptam mer5 nem tudtam aludni ejszaka es nagyon koran keltem mindig es mar total off voltam.ha most lecsokkentrm lehet hogy megint vidszazer az alvaszavar is.hat fasza kilatasok…off

Szerző:

Belépett: 1 hónap

Setapalca

Blog kommentek: 554Blog bejegyzések: 84Regisztráció: 12-01-2018

10 gondolat erről: “Matol kevesebb mirtazapine”

 1. Idézet tőle: Setapalca

  Hat nem tudtam szettorni allandoan szetporladt igy egeszet vettem be.majd ma megprobalkozom megint bar igy id hajnal 3kor keltem…

  Hány mg-os tabid van? 15? Melyik gyártó? Van tablettafeleződ?

  A szorongásomon nekem csak az segített, hogy levittem szubdózisra. Én normál adagtól is és szubdózistól is tudtam aludni. (Szakirodalomban írták és vkitől kaptam infót, hogy szubdózisban altat a legjobban.)

  Leírnád, hogy mióta, milyen adagokban szedted és mikor tudtál tőle aludni?

  Ha nem tudsz normál adagtól aludni, miközben ez az egyik legjobb altató hatású AD (ha nem a legjobb), akkor SZTEM a) szubdózissal sem fogsz tudni b) nem biztos, hogy jó neked. 

 2. 30mgot szedek mirtazapine orion.es ezt kell most megfeleznem.egyebkent januar ota szedem.altalaban alszok en tole olyan reggel 5korul kelek fel de mondjuk en nappal is alszo. Kb 2 vagy 3 orat delben mert a sertralin meg a rivo altat.ezeket szedem reggel meg delben..

  Szoval ha 5kor kelek az jo akkor nem vagyok faradt de neha felebredek hajnalban es akkor mar nem tudok elaludni ujbol.de este konnyen elalszom tole es nem ebredek fel ejszaka.nagyjabol ennyi…

 3. Idézet tőle: Setapalca

  30mgot szedek mirtazapine orion.es ezt kell most megfeleznem.egyebkent januar ota szedem.altalaban alszok en tole olyan reggel 5korul kelek fel de mondjuk en nappal is alszo. Kb 2 vagy 3 orat delben mert a sertralin meg a rivo altat.ezeket szedem reggel meg delben..

  Szoval ha 5kor kelek az jo akkor nem vagyok faradt de neha felebredek hajnalban es akkor mar nem tudok elaludni ujbol.de este konnyen elalszom tole es nem ebredek fel ejszaka.nagyjabol ennyi…

  Köszi. Elvileg a 30 mg le kéne hogy lőjön, bár nem írtad, mikor fekszel és mennyit alszol éjjel. Le tudnád ezeket írni? Tehát:

  – Mikor fekszel? Rögtön elalszol?

  – 5-kor felébredsz, addig mennyi az össz alvási időd ÉJJEL?

  (Most a nappalt ne számítsuk.)

  – Mit jelent, hogy „neha felebredek hajnalban es akkor mar nem tudok elaludni ujbol.” Mikor ébredsz ilyenkor? 3 óra körül? És egyáltalán nem tudsz már visszaaludni?

  Azért írom, hogy 30 mg le kéne, hogy lőjön, mert az emberek 90 százaléka 10-12-14 órákat alszik tőle. Én nem, de engem nehéz szedálni. Tehát én este 10-11 (?) körül vettem be és reggel 6-7 körül keltem. Hozzáteszem, hogy az átlagnál nagyobb az alvási igényem és lett is volna lehetőségem tovább aludni tőle. Ja, és nem szédelegve, kómásan ébredtem tőle, hanem kipattantak a szemeim.

  5 hét után volt, hogy nagyon rossz lett a szorongásom tőle, akkor csökkentettem le 7,5 mg-ra. Akkor is altatott. 

  Lehet, hogy minimális AP (antipszichotikum) kellene, hogy aludj. 

 4. 11kor alszom el este es reggel5kot ebredek altalaban.es egyaltalan nem vagyok faradt.az a furcsa ha tovabb alszom nagyritkan mondjuk reggel 6ig akkor nagyon faradtnak erzem magam.tehat olyan mintha nekem eleg lenne 6 ora alvas ejszaka.neha felebredek hajnal 3kor vagy 4kor ilyenkor viszont faradt vagyok reggel es nem vagyok kipihent.amugy ha en egyszer felebredek mar nem tudok visszaaludni soha nem is tudtam.mint mondjuk a parom aki van hogy felebred 5kor de utanna visszaalszik meg kb ket orat.en ezt soha nem tudtam megcsinalni.ha egyszer felebredtem akkor kidobott az agy mindig. Szoval ma valahogy szetvagom a gyogyszert es beveszem a 15mgot meg a ripedont meg a rivot este.es meglatjuk hogy mi lesz holnap reggel vagy hogy mennyire nehezen alszom el amikor lefekszem.de mivel ma nagyon koran keltem fel 3 ora korul.de 11tol aludtam du 2.30ig szoval abszolut nem leszek faradt szerintem este 11kor.mert nappal sokat aludtam…

 5. Idézet tőle: Setapalca

  11kor alszom el este es reggel5kot ebredek altalaban.es egyaltalan nem vagyok faradt.az a furcsa ha tovabb alszom nagyritkan mondjuk reggel 6ig akkor nagyon faradtnak erzem magam.tehat olyan mintha nekem eleg lenne 6 ora alvas ejszaka.neha felebredek hajnal 3kor vagy 4kor ilyenkor viszont faradt vagyok reggel es nem vagyok kipihent.amugy ha en egyszer felebredek mar nem tudok visszaaludni soha nem is tudtam.mint mondjuk a parom aki van hogy felebred 5kor de utanna visszaalszik meg kb ket orat.en ezt soha nem tudtam megcsinalni.ha egyszer felebredtem akkor kidobott az agy mindig. Szoval ma valahogy szetvagom a gyogyszert es beveszem a 15mgot meg a ripedont meg a rivot este.es meglatjuk hogy mi lesz holnap reggel vagy hogy mennyire nehezen alszom el amikor lefekszem.de mivel ma nagyon koran keltem fel 3 ora korul.de 11tol aludtam du 2.30ig szoval abszolut nem leszek faradt szerintem este 11kor.mert nappal sokat aludtam…

  Köszi a válaszokat!!

  Akkor neked éjjel a 6 óra alvás elég.

  És nappal még alszol egy-két órát.

  Nincs tabletta feleződ? Azzal nagoyn jól lehet felezni.

  Ó, most már értem, mi a gond. Te Mirtazapin Orion tabit szedsz. Azt tényleg nem lehet felezni, mert az szájban oldódó.

  Akkor először Mirzaten-re kellene váltanod (gyártó KRKA). Azt tudod gond nélkül felezni. 

  https://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/mirzaten_30_mg_filmtabletta/13338

  https://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/mirzaten_15_mg_filmtabletta/13337

  Risperdal-ból mennyit szedsz?

  https://bura.hu/szakmai-informaciok/gyogyszerek/antipszichotikumok/riszperidon-risperdal

   

 6. Idézet tőle: Setapalca

  2mg meg 2mg rivo

  Ezek csak este?

  *

  Amit most írok, teljesen laikusként írom!! Beszélj az átereddel!

  Akkor először is váltani kéne olyan gyógyira, amit tudsz felezni. Ha az alvásod nem is lesz jobb, a szorongásod tuti javulni fog!! 

  Szerintem a 30 mg-ról NE MENJ LE rögtön 15 mg-ra. Heti 7,5 mg elhagyást javaslok.

  Szóval ne hirtelen csökkentsd. 

  Ez csak úgy kivitelezhető, hogy kapsz 30 mg-os felezhető tabit meg 15 mg-os felezhető tabit és a 30 mg-osból csinálsz 15 mg-ot, a 15 mg-osból 7,5 mg-ot és akkor megvan a 22,5 mg. Ugye jól írtam le, érthető?

   

Írj megjegyzést