Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Brintellix- nyomatják az újat

Oldal 1 / 2Következő

Bocsi, az előbb véletlenül elküldtem az üzenetet a felénél.

Szóval sziasztok!

Kb. 2,5 hete szedek 10 mg Brintellixet, ami tudom, hogy nem sok idő, de ezalatt szinte csak romlottak a tüneteim. Eleinte nagyon erős ingerültség jelentkezett, szinte folyamatos negatív kényszergondolatokkal, most viszont már a depresszióm, és a szorongásom is felerősödött, nem csak a kényszerbetegségem. Ezelőtt 20mg citalopramot próbáltam, 7 héten keresztül, az sem jött be. Egyébként 60 mg Rexetint szedtem évekig, csak az hiánycikk lett, meg annak sem úgy éreztem már a hatását, mint eleinte, de a jelenlegi állapotnál azért jobb volt. Szerintetek erőltessem még tovább a Brintellixet, vagy térjek vissza a Rexetinhez? Tudom, hogy több idő kéne neki, vagy lehet egy negyedik gyógyszer jobban hatna, de már kezdek kikészülni ebben.

Üdvözlök mindenkit .
Tapasztalatot szeretnék leírni és kérdést feltenni .
Rexetin 30 mg tabl t szedtem 3 évig . Úgy éreztem már nem használ , teljes depressziós és kiégéses tüneteim voltak . A drom azt mondta csavarjuk ki a maximumot ebből a gyógyszerből így 40 mgra emelte . Nagyon rosszul voltam tőle így vissza 30 mgra . Szóba jött , hogy váltunk és elengedjük a Rexetint . Közben jött hogy hiány cikk lett meg a ható anyag is decemberben . Itt volt az alkalom a váltásra . 1 hónap alatt 30 mg ról 10 mgra lecsökkentettem majd elhagytam 2 hete . Új gyógyszer Brintellix … a Rexetin elhagyása után rögtön másnap 5 mg al indultunk 8 napig . Hányinger maximálisan , hidegrázás , kéz és láb zsibbadás … 9.- naptól szedem a 10 mg ot . Ma 6. napja … uhhh minden tünet triplázódott … plusz letargia , sírógörcsök , negatív gondolat áradat … fekve mint ha zuhannék … hullámokban egymás után rossz érzések : melegség , zsibbadás , belső remegés .Xanax 0,5 mg 3x naponta + B6 vit 3x2 naponta megy a váltás mellett …

Ennyi a tapasztalat .
Kérdés ha valaki volt már így :
Lehet ezek a Rexetin elvonási tünetei ? ( 15 napja vettem be sz utolsó 10 mg ot ) A Brintellix mellékhatás ? ( most 6. napja 10 mg ) Mikor várható , hogy jobban leszek ? Annyira bizok ebben a gyógyszerben . 🙏 A Rexetintől már zombi voltam és a libidom is 0 volt.
Mondhatjuk major depresszióban és pánik betegségben szenvedek . Akinek van tapasztalata ossza meg velem . Hálás köszönet előre is . 🙏

Sziasztok! Az létezik, hogy a Brintellix már egy hét alatt hat? Nekem azt mondta a pszichiáter, hogy több hét is kell neki, én egy hete szedem (5 mg-mal kezdtem, most 10), tegnap óta nagyon élénk vagyok, pörgök, pedig egy hete még élni se volt kedvem, pár napja felébredek hajnalban és reggelig nem is tudok visszaaludni (este veszem be). Érdekes módon a leggyakoribb mellékhatás, amit az orvos is mondott, hogy számítsak rá, a hányinger nálam nem jelentkezik. (40 mg Bitinexet szedek mellette)

Sziasztok, 

nekem pár hete írták fel, de még nem mertem elkezdeni szedni (korábbi gyógyszerekkel tapasztalt mellékhatások miatti félelemből).

Nem értem az ezzel kapcsolatosan leírtakat: sokan hasfájás, hányingert, étvágytalanságot,, mások evési kényszert, hízást tapasztaltak. Aki régóta szedi , megmondaná, most akkor mi a legjellemzőbb?

Nekem azért írták fel, hogy reggel vegyem be, hogy felpörgessen, és aztán este meg jobban aludjak.... De látom, van aki meg pont este szedi...

 

Amúgy este 2 mg Rivot szedek, valamint eddig Tritticot az elalvásra, de azt most hagytam el a kifizethetelenné vált ára miatt (is), és altatóval pótlom.

 

Végre mástól is olvasom, hogy nehéz elhagyni az Anafranilt... Nekem vagy egy hónapig tartott, már szinte morzsákra szedtem szét, mire elmúltak  a tünetek. Ja, és a pszichodokim nem hitte el. 🙁 

 

Feri!A xanax retard szinte biztos,hogy nem csinálja az említett problémákat.Mindegyik antidepinél előjött a szexuális diszfunkció?Kérdés,meddig szedted őket,nem lehet,hogy kezdeti mellékhatásként lép fel?A valdoxan nem okoz ilyet,nem próbáltátok?Bár sokan hatástalannak tartják,itt a Búrán is.

Sziasztok,

...akkor hívj Ferinek 🙂

Nem nagyon merek kísérletezni az adagokkal, az orvos pedig ugyanúgy tippelget sajnos (nem egy egzakt tudomány 🙁 )

Egyébként én is olvastam ezeket a külföldi fórumokat...de ott inkább hányingerről és reggeli/esti hasfájásról beszéltek...nálam viszont állandó hasfájásról/teltségérzésről van szó.

És az is baj, hogy nem vagyok biztos benne, hogy a brintellix okozza...gyanús a xanax retard is (fogalmam sincs)

Szia!Hú,nem szívesen szólítalak a felh.neveden..Nem tudom,mi lenne,ha maradnál a 10 mg-nál?

Elvileg reggel kezdem el szedni,adok neki egy újabb esélyt.Röhej,de kegyetlenül viszkettem napokig tőle,illetve nagyon pörgetett.De 10 mg fölé nem hiszem,hogy emelem.Na,majd meglátjuk,egyáltalán birom -e.A hányinger,stb.étvágytalanság a cymbaltánál is megvolt...Csendben jegyzem meg,ezek az újabb antidepik hamarabb elvesztik a hatásukat,mint a jó régi triciklikus és egyéb gyógyszerek.

Szia Depis80,

Én nem szedtem a Brintellixet, de korábban amikor nagyon elkezdték hype-olni ezt a gyogyit, külföldi fórumokon utána olvastam ennek. És másnál is volt hasfájás mellékhatás, határozottan emlékszem rá.:(

 

Sziasztok !

Új vagyok, most regisztráltam...előre is bocsi, ha "bénáznék"...

Több éve küzdöm depresszióval ("sima", egyszerű unipoláris depi). Igen súlyos és sajnos hosszú periódusaim vannak, végleges gyógyulásról nem tudok beszélni, de elviselhető hónapokról igen. Több gyógyszert is kipróbáltam...egyedül a cipralex segített (azaz az SSRI szerek). (A cipralex mellékhatásai a férfi sorstársaim ismerhetik...emiatt váltottam) ...az orvosom tavaly ősszel (általában akkor kezdődik a nehéz időszak) felírta a Brintellix-et, mint vadi új gyógyszert. Nagyon lassan (kb. 2 hónap) kezdtem érezni a pozitív hatást. Volt azonban egy elég negatív oldala: egy idő után (kb. 3 hónap), 20 mg szedése mellett állandó hasfájásom volt...nehéz pontosan leírni az érzést: evés után indokolatlan teltségérzés, hasfájás, stb. Tavasztól fokoatosan csökkenteni kezdtem a Brintellixet, júliusban már csak 5 mg-ot...ezzel párhuzamosan, nagyon lassan, de javulást tapasztaltam a gyomrommal kapcsolatban. Most, hogy újra itt az ősz :(((  ...visszaestem, ezért visszaálltam a 20 mg-os mennyiségre...és lám megint kezd fájni a hasam. Olyan, mintha a metabolizmusom valahogy másképpen működne, nagyon kellemetlen...és ez persze (mármint az állandógyomorpanasz) kihatással van a közérzetemre is 🙁

Tapasztalt már köztetek valaki hasonlót ? Vajon a Brintellix mellékhatása ez ? Mit lehet ellene tenni ?

(A teljes kép kedvéért: este 1 mg Xanax retard + 1 szem stillnox...lehetséges, hogy a retard tabletta okozza ezt ?)

Köszi a válaszokat !!!

 

 

Szia Nocturne!

Nekem is bipoláris affektív zavart állapítottak meg, és kapok 10 mg-os Brintellixet. Speciel ennek a gyszernek semmi mellékhatását nem tapasztalom, igaz, hatását sem igazán. Épp a Gyógyszerek topicba írtam, hogy a gyógyszerek kölcsönhatásai kiszámíthatatlanok, ugyanígy a mellékhatások is. 

Amennyire félsz a mellékhatásoktól, az szerintem egy kis pánik, amire tuti jót tesz a BFrintellix! 😉

Sziasztok! 🙂 

2 éve, Bipoláris affektív zavart állapítottak meg 20 perces beszélgetés alatt, amire kaptam Lamolepet, hát elolvasván a mellékhatásokat nem sok kedvem volt bevenni, így maradtam a Frontinnál. Annál semmi mellékhatás. Évek óta szedem, de már kell más is. A Bipoláris affektív zavar a tünetek milyenségéből adódóan nem igazak rám, tehát szerintem ez nem jó diagnózis volt. Laughing out loud Ugorjunk gyorsan a mostba, elmentem most is ugyanaz a téma,+ egy kis pánikbetegség Frontin mellé reggelente 2,5 mg Brintellix. Tudom, hogy nem fognak a gyógyszerek meggyógyítani, de segítségképp megtehetné a hatását. CSAKHOGY rohadtul nem merem bevenni Laughing out loud Ugyanis társul ehhez az egészhez egy kis hipochondria, ami könnyen átcsúszik pánikba, és akkor az ember ráflessel a mellékhatásokra, és kész a baj. (Mellesleg sosem szedtem a Frontinnál erősebb gyógyszert sosem, ami így a mentális dolgokat érinti) Ez az első amit szeretnék valóban be is venni, hátha tényleg. 

Ui.: Biológiai felezési idő 66 óra?? Nem túl sok ez egy kicsit?

HELP, aki ebben van, vagy volt valaha, hogy oldotta meg?  sad

Köszi irtam 🙂

Így van Cronos,teljes titoktartás !Na nehogy már más is megtudja,mit tapasztaltál a brintellix szedésekor!smiley

Aniko71 reagált erre.
Aniko71

Irj cronos8503@gmail.com ra

Szia cronos8503@gmail.com cimre irj ott beszélhetünk a gyogyszerül üdv

Sziasztok, uj vagyok itt. Kb egy hete kaptam brintellixet, cipralex helyett, szotongásra, speciális fobiára. Kegyetlenül megvisel a beállás. Sokkal erösebbek a szorongásaim, kb 2-3 órával utána, hogy beveszem. Most ugy probálom, hogy de fél, du fél 🙁 Tudom, hogy nem régota szedem, de baromi nehéz. Aki szedi a nagyon erös mellékhatásokat meddig érezte?

Brintellix (vortioxetine)

Itt összegyűjtöttünk néhány tapasztalatot -- Parrot segítségével!

Szia tapasztallat?

Sziasztok én 2 honapja használom és javulok tőle 5 éve vagyok pánik betteg 

Idézet tőle: Bubuka32

Sziasztok

Nekem az lenne a kérdésem. Nekem nemrég irta fel a dokim ezt a gyógyszert. Azt olvastam vhol hogy volt aki halucinált tőle,ez lehetséges? Még nem "mertem" kipróbálni 🙁

Szia!

Ha visszajön szabadságról a pszichiáterem akkor én is ezt a gyógyszert fogom kapni, ha nem felejti el én meg emlékeztetem, nem akart itthagyni egy új gyógyszerrel, rendes volt tőle. Ha ennyire félsz a gyógyszertől, akkor várd még hétvége lesz, vagy szabadnapod, hogy esetleges kellemetlen hatások ne munkanapokon jelentkezzenek. Elég új gyógyszer tudtommal, nem ismert az összes mellékhatása, de ettől eltekintve állítólag hatásos gyógyszer, sok emberen segít. Amikor én rákerestem a gyógyszerrel kapcsolatosan erre a mellékhatásról nem olvastam. Gondom 1000-ből 1 embert érint.

Jobbulást és ha gondolod írd majd le a tapasztalataidat. Remélem más is leírja és én is lefogom ha odág eljutok.

Bubuka!A Búrán van sok vélemény a Brintikéről.Másik fórumon,ill.a szakmai oldalakon.Páran szedik is itt,gondolom majd megírják!

 

 

Nem ismerem a gyógyszert, de valakinél lehetséges... viszont lehet hogy te nem fogsz.

Sziasztok

Nekem az lenne a kérdésem. Nekem nemrég irta fel a dokim ezt a gyógyszert. Azt olvastam vhol hogy volt aki halucinált tőle,ez lehetséges? Még nem "mertem" kipróbálni 🙁

Azért a Wellburin más tészta.... Azt is szeretem! 😀 Seroquel/ Ketilept egy szar, súlyos elmebetegeknek írják föl - az orvost idéztem 🙂  Ne szedjetek antpszichotikumot, én 2 évig szedtem - haragszom is arra az orvosra! Állandóan álmos vagy, ólmos fáradtság van rajtad, csurog a nyálad alvás közben, meghízol. undorító!!! Ha csak nem akarsz állandóan kómában lenni, esetleg öngyilkosnak lenni, mint a közelmúltban pl. szegény Robin Williams (Seroquelt szedett öngyilkossága előtt) vagy Dr. Fredric Brandt (Seroquelt szedett) Ne szedjetek semmilyen antipszichotikumot!!!

Bocs a sok vessző miatt!A tablet rossz.

Pl.A wellbutrin közismert a ,,pörgetési ,aktivizáló,,hatásáról.Még a gyógyszertájékoztatóján is rajta van,hogy ne vegye be alvás előtt,mert alvászavart okozhat.Nos,dehogy akarok én vitába szállni,csak a saját tapasztalatomat osztom meg.A,cymbalta,ha,este vettem be,virrasztottam,kitakarítottam a lakást  éjjel.Aztán reggel vettem be ,szintén aktivizált,de este már tudtam aludni a szokásos rivo,seroquel kombóval.Mikor este vettem be,semmi nem segített,ki is,készültem a nemalvástól.Nálam a hatás már egy óra,múlva jelentkezett.A Brintellix hasonló hat.mech-ú,mint a,cymbalta.Fórumokon olvastam,hogy van,aki alszik tőle,sőt,ki sem tud szállni az ágyból.

A "pörgetést" nem úgy okozza a Brintellix, hogy beveszed és fél óra múlva rohangálsz! Azt mondta az orvosom, hogy a feltöltési időszak után ami 1-2 hét energikusabb leszel, kevésbé fáradékony. Azért veheted be este, mert csúcskoncetrációt a vérben kb. 8-10 óra alatt éri el, azalatt bőven kialszod magad. És lám igaza volt, 8 óra alvás után magamtól kipattan a szemem. Persze pár Xanaxot is bedobok mellé este. Reggel meg meg beveszem a 10 mg Cipralexet, végül is meghagytuk mellé. Semmi mellékhatást nem tapasztalok. Szerintem nagyon jól összerakott kis vegyület.

jo gyogyi volt amugy az anafranil,csak a szex nem ment,teljesen off.a brintellixel türelem,kb 3-4 het kellett a 10 mg-nak,hogy legyen velem valami.mikor elkezdtem szedni,ugy ráparáztam,hogy sajnos beleestem rettegés csapdájába,bekepzeltem zsibbadast,nyelesei nehezseget,tovabbi panikos tuneteket,de ha terelték a figyelmem,semmi bajom nem volt...zizi a fejem no,vegulis arra kaptam.

 Leharapta a másik felét...

Húha,mikor en az anafranilt abbahagytam,3-4 nap utan kezdodtek csak az elvonasi tunetek!a legrosszabb a szedules volt,ami egy honapig tartott es olyan fura modon,mintha a tarkomat folyton kis áram baszta volna meg...nem tudom szebben leirni

Húha,mikor en az anafranilt abbahagytam,3-4 nap utan kezdodtek csak az elvonasi tunetek!a legrosszabb a szedules volt,ami egy honapig tartott es olyan fura modon,mintha a tarkomat folyton kis áram baszta volna meg...nem tudom szebben leirni

Mert hulye az orvosom!Előtte másik antidepit szedtem,s ahelyett,hogy fokozatosan csökkentettük volna,egyből átállított a Brintellix-re.Rángógörcsök,súlyos rosszúllétek jöttek,képtelen voltam aludni,még altatóval sem.Szerintem szerotonin szindrómám volt.Adnék esélyt még a Brintnek,de most Anafranilt szedek,ez leviszi a pánikos tüneteimet,nyugalmat ad.

Szia parrot!

Megkérdezhetem miért hagytad abba a szedését? A 10mg számomra is így elsőre soknak tűnik. Holnap rákérdezek az orvosnál.Köszönöm az infót.frown

Nem akarom felülbírálni az orvos utasítását,de 5_mg-al jobb lenne kezdeni.Kb 1_hétig.Pláne,ha még nem szedtél antidepresszánst.Külföldi fórumokon azt írják,kezdetben hányinger,szédülés előfordulhat.Kihúz a depiből,s aztán eldöntöd,hogyan tovább.4-6_hétig kellene szedni,addigra a mellékhatások elmúlnak,s jobban érzed majd magad.Hja,mondom én,aki egy hét után lerakta.

A Xanax és a Frontin ugyanaz, és mindkettőre könnyű rászokni 🙁

Ha kaptok enyhébb nyugtatót vagy nyugtató hatással is bíró antidepresszánst, akkor könnyebb letenni.

Pajmirigy műtétem volt 2006-ban. Azóta arra szedek euthyroxot mást nem. Szeretném a xanaxot letenni, de nagyon nehéz. Próbáltam már csökkentéssel, de nem sok sikerrel.

Szia Zsolt2097!

Teljesen új nekem ez a gyógyszer. Nem szedtem semmilyen ilyen típusú gyógyszert még. Xanaxot szedek, azt viszont sokat! Az orvos mondta hogy este vegyem be,mert ha lenne mellékhatása (bár szerinte nem lesz átalszom...) na ennél több se kellett úgy ráparáztam,hogy alig mertem bevenni tegnap az elsőt. Már most remegek még a gondolatától is,hogy megint be kell vennem.

Szia holdfény!

Sajnos nem olvastam a tegnapi üzeneteket. A pánikrohamaim az utóbbi időben egyre sűrűbben jelentkeznek és mindig éjjel álmomból ébredek fel rá. Hogy a legutóbbit mi okozta? Nagyon rossz lelkiállapotban vagyok és ráadásul rengeteg xanaxot szedek. Lehet okozhatja az is?

Szia! A Brintellixet valami helyett írták, valamit lecserélsz vele, vagy új? És a doki mondta, hogy este szedd?

Sziasztok!

Vasárnap éjjel átéltem életem legszörnyűbb pánikrohamát. Nem ez volt az első, de a ez volt a legborzalmasabb.Hétfőn elmentem orvoshoz. Brintellixet írt fel napi 10mg-ot. Sosem szedtem ilyen gyógyszert. Kicsit (NAGYON) félek tőle. Xanaxot sajnos régóta ismerem.Azt mondták ez a gyógyszer nagyon jó és segít a xanaxot is elhagyni. nem tudom...tele vagyok kétségekkel és felelmekkel.Ma este veszem be a 2. szemet. Egyenlőre semmit nem érzek. Félek nem lesz kiút és még egy bogyóval több amire rászokok...sad

Köszi, Parrot. Ez érdekes, én egy bő hónapig szedtem, semmi pörgetést nem éreztem.

Nálam azonnal tapasztalható volt.De mondom,egyből a cymbalta után szedtem,lehet,hogy a hatásuk összeadódott.

Ez a pörgető hatás mennyi idő múlva tapasztalható? Egy szemtől is, vagy hetek múlva??

Én is 150 mg-ról kezdtem a csökkentést. Most Stimulotont szedek. Lehet, hogy elvonási tünetek voltak, de a Brintellixhez nem merek nyúlni mégegyszer.

Georg77!Ok,szedje együtt !Azt nem értem,miért este vegye be,ha pörgető hatást tapasztal?Ilyenkor reggel jobb bevenni.A brintellix 10mg engem kegyetlenül pörgetett,aludni egyáltalán nem aludtam,még altató,rivo,plusz kwentiax 25/-el sem.Csak mellesleg mondom,hogy előző nap még cymbaltát szedtem,30 mg-ot,másnap már brintellix 10/mg,szóval a fene se tudja,mitől pörögtem.Összesen egy hétig szedtem,aztán visszaálltam a cymbaltára.

Ló..szt! 🙂 Pont fordítva! Én napi 20mg Cipralexről  válatottam 10 mg Brintellixre, és fokozatosan hagytam el a Cipralexet. Kb 2 hétig együtt szedtem a kettőt semmi bajom nem volt tőle! Azért Xanax kellett mert eléggé pörögtem. :)))) A Brintellixet lefekvéskor vedd be valami benzóval, és akkor az esetleges hányinger is ki van küszöbölve.

Esetleg a két gyógyszer ,,találkozott,,egymással.Az anafranil lassabb felezési idejű,4,5 napot célszerű várni az utolsó,10 mg bevétele után.Hja,csak azt az időszakot élje túl az ember.smiley

Égszakadás!Hány mg.anafranilról kezdted a csökkentést?Én 150.Anno cymbaltára váltottam,s kb.másfél,két hétig szédültem,áramütésszerű érzés volt a fejemben,mikor megmozdultam.Teljes étvágytalansággal.Elmúlt pár hét után.Szóval ,valszeg az elvonási tünetek jöttek elő,s nem a Brintellix hatását érezted.Mindig nagyon nehéz a gyógyszerváltás,érdemes adni több hetet az új gyógyszernek.Most visszaálltam anafranilra.

Oldal 1 / 2Következő