Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Brintellix- nyomatják az újat

ElőzőOldal 2 / 2

Én Anafranilról váltottam Brintellixre. Napi két szemet szedtem az Anafranilból. Először elkezdtem csökkenteni naponta fél szemmel, majd egy napot kihagytam. Másnap bevettem az első fél szem Brintellixet és kb. egy óra múlva iszonyatosan elkezdtem szédülni. Öt napig szedtem, de nem bírtam tovább és abbahagytam, mert a szédülés nem hagyott alább, gyakorlatilag csak feküdni tudtam, ráadásul étvágyam sem volt. Ezek a tünetek még kb. másfél hétig tartottak. Egyébként az is lehet, hogy ezek az Anafranil elvonási tünetei voltak, ezt a dokim se tudta megmondani. De nem tartom valószínűnek, mert ha így lett volna, akkor már a csökkentés első napján jelentkeztek volna szerintem.

S hat valamit a gyógyszer Mark77? Nekem nem segitett,meg sem éreztem. Ez a legújabb a piacon. Ennyi év után elrukkolhattak volna valami jobbal iswink

Kösz, pocok! Ez nagyon fontos visszajelzés mindenkinek, nem szófosás 🙂

Sziasztok!Nekem is az volt a bajom,hogy a dilidoki már mindent felirt,egyikre bedagadtam,csalánkiuteses lettem,másiktol dührohamot kaptam,a cipralexre kifejezetten emlékszem,hogy bőgtem állandóan,elég volt,ha hozzám szoltak...a lényeg,rettegve kezdtem el szedni a bintellixet,lamolep-el kombinálva.az 5 mg nem hozott sok eredményt,aztán a 10mg után azt mondom,köszönöm,jól vagyok. ☺ tényleg kaja közben vagy utan erdemes bevenni,meg a szexualitast kicsit tompitja(mondjuk a legtöbb SSRI teljesen elnyomta,ahoz képest nem gáz),de felkelek az ágybol,vissza tudtam menni dolgozni,és egy kicsit már nevetgélek is.nem csodaszer,de élhető lett az élet. ☺ (bocs a szóf*sásért

Épp egy hónapja szedtem

Sziasztok!

Nekem is kellene szednem a Brintellixet, de mivel alig van tapasztalat róla, félek tőle. Nagyon hálás lennék ha minnél többen írnátok akiknek van ilyen vagy olyan tapasztalata a gyógyszerrel!

Nagyon köszönöm ha tudtok segíteni!!

3 hónapja kaptam reggel 10 mg osat. Eddíg súlyos problémák nem voltak vele.

A betegtájékoztatójában azért benne van, hogy sok mellékhatásról nem is tudnak annyira új.

 

 

Szcientológia hjjajj . Na ők utaznak igazán a pénzre...hozzájuk képest egy profitorientált gyógyszeripari cég szerzetesrend...

Szia, köszi. (Tényleg off, habár Brintellixet szedek, lehet, hogy ahhoz sem passzolnak a leendő gyógyszerek.)

Igen, COPD-t feltételez a háziorvos. Majd kiderül. 
Köszönet a szakszerű hsz.-edért.

Valószínűleg a négy évtizedes dohányzás miatt, de megyek pulmonológiára meg kardiológiára. Viszont utánanéztem, ezt főleg szteroidokkal kezelik, ami nem passzol a pszichiátriai gyógyszereimmel.
Aztán hogy miért pont most lett ilyen rossz, azt nem tudom, belejátszhat gyógyszer is...

Mitől van a nehézlégzésed pontosan Kleó?

Sziasztok!
Én harmadik hete szedem, már az elején "lenyomott", ami az áter szerint lehet mellékhatása. Emellett irritáltabb és agitáltabb is lettem, de a depresszió egyelőre nem enyhült, ugyanolyan tehetetlen bénának érzem magam; igaz, közben - főleg a cigitől - lett egy fulladásos-nehézlégzéses állapotom, ami előjön a legkisebb megterhelésre, mint pl. 50 méter megtétele. Lehet, hogy ez is közrejátszik, de én semmi pozitív hatását nem érzékelem a Brintellixnek, azért még várom, hátha hat.

Szia Falatka,

Engem egy másik felhasználó kért meg priviben, hogy nézzek utána a Brintellixnek a külföldi fórumokon, ott már nagyobb tapasztalat van vele. Sajnos nagyon szórnak a vélemények, de összeségében több a jó vélemény. Amin általában segített, az a depresszió, a szuicid gondolatok, és a hangulati hullámzás. Persze volt ettől eltérő vélemény is, de nem olvastam, hogy pánikrohamokat megelőzött volna.

A negatív tapasztalatok vele, a leggyakrabban említett, hogy piszkálja a gyomrot, és több embernek volt kiütése tőle. Az utóbbi félrevezető, mert más gyógyszert is szedtek, az is lehetett. A gyomor birizgát megoldották egyébként, mert rájöttek ha kaja közben veszik be, akkor nem okoz gondot.

Véleményem szerint egy viszonylag kevés mellékhatással járó gyógyszer, persze ez egyéni. A mellékhatás miatt kevesen hagyták abba, inkább  hatástalanság okán.

 

 

Szia!

Köszönöm hogy válasszoltál! B6-ot mindig szedek ha van új gyógyszer ha nincs. Azért is tartok ettől a gyógyszertől mert nincs itthon elég tapasztalat a gyógyszerrel kapcsolatban, és nem nyugtat az a tudat sem, hogy kicsit kisérleti nyúlnak érzem magam mert itthon új gyógyszer. Nagyon dícséri az orvosom, és biztosított arról hogy semmi bajom nem lehet, de szedtem már olyan gyógyit amitől 1 napig csak aludtam, és ez egyáltalán nem volt várható mellékhatása...

Összességében ha valaki érti az angol oldalakon mit írnak,, (én németes révén nem értem) mi a véleményetek? Tényleg annyira jó mint amennyire írják? Próbálom leírni mivel volt már dolgom, biztos nem fog mind eszembe jutni:

Anafranil, rexetin, remeron, cipralex, zoloft, mirtadepi, lithium, lamolep, cymbalta, tolvon, trittico, olwexya, wellbutrin, mizapin. Egyedül a remeron segített anno de nagyfokú hízást okozott. Azóta nem találok olyan gyógyszert ami segíteni tudna. 🙁 Pedig nekem 2 gyerek mellett, és épp válófélben lévő pánikos vagyok, nagyon kéne egy kis gyógyszeres rásegítés.

Az orvosom azt mondta már nem tudja mit írjon fel annyi mindent kipróbáltunk. 13 éve kezel..

Szia falatka!

Úgy tűnik, egyénileg igen eltérő a hatása (és a mellékhatásai).

A mellékhatások között gyakran említik a hányingert (eleinte).

A szexuális mellékhatásai az SSRI-hoz hasonlóak, vagyis tompítják a vágyat és az érzékenységet is.

Volt olyan páciens ugyanakkor, aki azt írta, hogy megváltás.

Összességében eddig több pozitív, mint negatív reakciót találtam.

Én szedtem 6 hétig. Egyik eddigi hatásmechanizmushoz sem sorolható, újfajta, az orvosom szerint moderáltan ható (ide egy kicsit, oda egy kicsit, dopamin, noradrenalin és szerotonin szempontból).
Nekem sajnos nem használt, de ez szubjektív.
5 mg-mal kezdtem, gyomorégést okozott csak, ki lehetett bírni ill. pantoprazollal enyhíteni.
Eleinte szerotonerg hatása volt, kicsit pörgetett.
A drugs.com-on sokan dícsérik, hogy Isten áldása, másokat meg letaglózott.
Falatka, ha emetofóbiás vagy, érdemes B6-ot szedni mellé, az segített (napi 3×1-2).

Sziasztok!

 

Nekem is felírták ezt az új gyógyszert, de valahogy nem merem elkezdeni. Mondjuk annyi félét szedtem már hogy félek előre ez mit vált ki nálam..

Jelenleg xanax, valdoxan, coaxil megy. Ezek mellé kaptam ezt az újat. De alig van valami róla a neten, vagy csak angol vagy egyéb külföldi oldalak vannak róla.

Tényleg nagyon érdekelme engem kinél hogy vált be mit tapasztalt! Az orvosom agyon dicsérte a gyógyszert és azt mondta semmi mellékhatásra nem kell számítanom.

Egyébként 31 éves vagyok, kb 18 éve vagyok pánikbeteg, depressziós, szorongás, emetophobia, agorafobia.

Szóval akinek van tapasztalata az megírná nekem, mert bár tudom mindenkire másképp hatnak a gyógyszerek, de addig úgyse merem bevenni míg valaki meg nem tudna nyugtatni hogy nem gáz a gyógyszer. 🙂

Szép napot Nektek!

írjatok mert engem is érdekel

ez milyen csoportba tartozik?

SSRI, SNRI, egyéb?

Nem tudom miért, de a szöveg fele lemaradt, amiben beszámoltam az öt napról mióta szedem...

Kedves Georg77!

 En öt napja kaptam a Brintellixet, 5mg/nap! Igazság szerint generalizalt szorongasom van, próbáltam mar Cipralexet, amit 3 hónapig szedtem, de azt hiszem ilyen rémálmot életemben nem éltem meg, semmi tapasztalatom nem volt antidepresszansokrol. Igy utólag Nem is értem miért erőltettem magamba annyi időn keresztül., hisz az ágyból nem tudtam felállni, se enni se inni, es rangogorcseim voltak!

Kedves Georg77!

 En öt napja kaptam a Brintellixet, 5mg/nap! Igazság szerint generalizalt szorongasom van, próbáltam mar Cipralexet, amit 3 hónapig szedtem, de azt hiszem ilyen rémálmot életemben nem éltem meg, semmi tapasztalatom nem volt antidepresszansokrol. Igy utólag Nem is értem miért erőltettem magamba annyi időn keresztül., hisz az ágyból nem tudtam felállni, se enni se inni, es rangogorcseim voltak!

Nem vagyok sem szcientologista, sem gyógyszerellenes, sem gyógyszerlobby összeesküvéshívő!!!!!! :))))) szóval félreértés ne essék, én is örülök a tumány fejlődésének. különben nem lennék itt. ahol a jófejek 😛

Én nem próbáltam. Nyilván, a gyógyszergyárak is szeretnének profitot, de be kell látni, hogy egy új gyógyszer kikísérletezése és engedélyeztetése akár 15-20 év is lehet, és rettentően sok pénzbe kerül. Én a magam részéről hálás vagyok azért, hogy jönnek új cuccok, még úgyis, hogy egyébként az egyik legrégibb szer tart meg 🙂

Szerintem jó gyógyszer! Az hogy pszichiátria létező tudomány nem értem miért kell kétségbe vonni! Nyilván az ágy picit bonyolultabb mint egy csonttörés gipszbe rakasa!:)

ElőzőOldal 2 / 2