Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Gyógyszer

ElőzőOldal 324 / 327Következő

lassan elmúlik

Szia Holdfény!

Aranyos vagy, köszönöm. Az idétlen filmsorozat, amit most nézek sokat segít (Agymenők). Rájöttem, hogy nem kell intellektuális humor. 🙂

Sziasztok!

Én nekem egy kérdésem lenne, valaki nem-e jártas abban, hogy mikor múlnak el kb a megvonási tünetek? én 2-3 évig szedtem 150mg-os olwexyát, aztán fokozatosan csökkentve lett, a végén velaxin 25mg. 

3 napja nem szedem már, de botrányosan szarul vagyok....ezek az áramütésszerű dolgok...egyre sűrűbbek, beszédülök tőlük, plusz iszonyat száraz a szám, fáj a torkom. Úgy érzem magam, mint akit "agyonvertek".

Valakinek tapasztalata??? csak, hogy legyen valami halványlila dunsztom róla, hogy meddig számíthatok ezekre. inkább az áramütéses rész, ami nagyon zavar. gyógyszer csökkentéskor ezek elmúlt 2-3 nap alatt, de most? mennyi idő kell ennek?

Köszönöm a segítséget!

Fene egy meg, francba, hüje, hüje remeron. 

Tök jól tudtam aludni tőle, a depresszióm is kezdett múlni, hízni sem híztam túl sokat.

Viszont 5 hét után elkezdtem szorongani, nagyon. 🙁

És most lassan, óvatosan próbálom abbahagyni és nagyon szorongok. 

És megint csak keveset fogok tudni aludni és megint depis leszek. 

Ááááááááááááááááááááááááááááááááááááá.

K.rva életbe. De tényleg. Ez már a NEGYEDIK antidepi. És az első nem csinált semmit, a második nem tudom, mit csinált, a harmadiktól felpörögtem, ez meg kikészít. 

Sajna ennek is kell 4-6 hét, hogy hasson. Az állandó alvásra adta tuti a doki. Azért az agresszióra figyelj. Nehogy megverj egy-két melótársat.:)

devil

Idézet tőle: parrot

Most komoly,hogy Rev.wellbutrint kap?Hova akar még pörögni?Plusz az autoagressziót is kiprovokálja a gyógyszer.Három dokinál is próbáltam kisírni,hogy írják fel,de bordernek nem engedik.

Nem pörgök, alszok egész nap. Az érdekes, hogy melóhelyen tudom nyomni, hogy jókedvem van meg minden, közben a munkámat alig tudom elvégezni, lassulok, rohadtul nincs kedvem az egészhez. Nem vagyok agresszív, áldott jógyerek vagyok 🙂 volt időszakom, amikor a semmiből jött olyan dührohamom, azt hittem kinyírok mindenkit. Kaptam rá escitalopramot és olwexyát. Olwexya most nincs.

Mikor fog elkezdeni pörgetni? Ha beveszek 2-3-at? Hatásos?

devildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevildevil

Most komoly,hogy Rev.wellbutrint kap?Hova akar még pörögni?Plusz az autoagressziót is kiprovokálja a gyógyszer.Három dokinál is próbáltam kisírni,hogy írják fel,de bordernek nem engedik.

Idézet tőle: Revenge

Idézet tőle: rhiannon-roxána

A wellbutrin milyen típusú antidepi? 

Ja, ez engem is érdekelne. Meg hogy mikor fog hatni. Nem vagyok türelmetlen, 1 hete szedem és semmi. Vagy mit kellene éreznem?

Tudtam én, hogy az extasy a legjobb gyógyszer, egyből van hatása

Wellbutrin picit pörgető hatású ad. Mellékhatása nagyon kevés van. Engem speciel kicsit agresszívvé tett. De a depresszión amire kaptam nem segített semmit.

Persze a ketamin tiltott,csúnya kábítószer,és túl olcsó a több milliárdos antidepi üzletágnak!

Depresszió[szerkesztés]

A ketamint klinikai vizsgálatoknak vetették alá a kezelésre nem reagáló bipoláris zavar (mániás-depresszió), a súlyos depresszív zavar, illetve az öngyilkossági krízisek kezelésére. A ketamint hatásosnak találták és off-label használható.[21][22][23] A ketamint egyszeri intravénás infúzióként adják alacsonyabb dózisban, mint ami a teljes disszociatív érzéstelenítéshez szükséges (a beteg nem szakad el teljesen az érzékelésétől). Az előzetes adatok alapján gyors antidepresszáns hatással rendelkezik (két órán belül) és viszonylag hosszú időre lényegesen csökkenti a depresszív tüneteket (több hétig).[24] Az első klinikai vizsgálatok felkeltették a tudományos közösség érdeklődését egyrészt a gyorsan kialakuló antidepresszáns hatása miatt (a legtöbb antidepresszáns jótékony hatásának kialakulása előtt heteket kell várni), másrészt mivel a ketamin az NMDA receptorok gátlása révén hat, ami eltérő az elterjedt modern antidepresszánsok hatásmechanizmusától, például a szelektív szerotonin visszavétel gátlástól, vagy a szerotonin rendszer másféle befolyásolásától.

Idézet tőle: Revenge

Ja, ez engem is érdekelne. Meg hogy mikor fog hatni. Nem vagyok türelmetlen, 1 hete szedem és semmi. Vagy mit kellene éreznem?

Depire inkább ketamin és származékai,persze mdma-val átmenetileg ki lehet mászni a depiből,de a pszichózis kockázata igen magas!

Nézd:

https://bura.hu/szakmai-informaciok/gyogyszerek/antidepresszansok/atipikus-antidepresszans/elontril-bupropion-ld-me

https://bura.hu/szakmai-informaciok/gyogyszerek/antidepresszansok/atipikus-antidepresszans/wellbutrin-bupropion

Szerinted nem lehet, hogy amellett a gyógyszer mellett van rémálmunk, ami úgymond nem való nekünk? 

Érdekes. Nekem csak az antipszicho mellett volt rémálmom, amellett viszont folyamatosan. Fú, de utáltam!

Köszi a választ! Melyik antidepi mellett volt rémálmod?

Köszönöm a válaszokat és mindenkit kérek, hogy legyen egy kicsit közlékenyebb. 🙂 Milyen érzés két antidepit szedni? Ha esetleg nem vagy jól, honnan tudod, hogy melyik okozza a galibát? Satöbbi. 

Én jelenleg is két antidepresszánst szedek Faxiprol (venlafaxine, SNRI) és Edronax (reboxetin, speciális, csak noradrenerg). Korábban is előfordult, hogy pl. SSRI mellé kaptam Wellbutrint (nekem mindkettőtől csak rosszabb lesz, de ez egyéni). 

Valójában ha nem MAOI típusú cucc mellé kapod az SSRI-t, nincs nagy gáz. Ha túl sok szerotonerg gyógyszert veszel be (de ez lehet egyféle gyógyszer is), akkor fennáll az ún. szerotonin-szindróma veszélye. Ez úgy jelentkezik, hogy szédülsz, nem tudsz fókuszálni, rossz lesz a mozgáskoordinációd, hőhullámok jöhetnek, hányingered lehet, szóval általában úgy érzed magad, mint egy nagyon rohadt influenzával (de orrfolyás nélkül). Többnyire fel lehet ismerni -- én megismerem magamon --, ilyenkor kis szünet kell, míg kiürül a többlet szerotonerg szer.

A szerotonin-szindróma súlyos esetben kómához vezethet, de ez ritka. Figyeld magad, és lassan vezessétek be a második gyogyót (felelős pszichomókus úgyis így csinálná).

TE mit szedsz és miért? (Ha szabad kérdezni.)

Szia akbar!

Köszi! Amit most szedek, az a remeron (mirzaten, yarocen). Ezt a bipol 2 miatti depimre kaptam. Az agorafóbiámra kapnék ssri-t, amik a kedvenceim. A cipralex semmit nem csinált, a rexetintől meg túlpörögtem. Igaz, most szedek lítiumot, úh. túlpörgés már nem lenne. Ha jól értem, a doki pont e két gyógyi közül adná valamelyiket. 

Szia!

Én is 2-t szedek. Ha más csoportba tartoznak és nagy különbséggel(reggel-este)veszed be elvileg nem okozhat gondot semmit. Mi az amit most szedsz és mit akar még adni?

Sziasztok!

Most egy régi típusú antidepit szedek és a doki beígérte, hogy fogok kapni egy ssri-t is (majd egy hónap múlva). Van itt valaki, aki két antidepit szed? Én eléggé tartok ettől.

Sajnálom, hogy nincs időd kivárni, hogy lecsengjenek a a mellékhatások. 🙁

Mi a baj?? 

És mindenkire vonatkozik a két hét? Nem teljesen értem, hogy miért nem vártál az emeléssel, de biztos nem lesz baj. 

Biztos nem lesz semmi baj, de értem. Nekem rögtön a második napon szabad volt az új antidepit teljes adagra emelni (doki elmagyarázta, hogy mikor emeljek). 

Akkor nagyon drukkolok, hogy minél hamarabb múljanak a mellékhatások!

Mikor mész dolgozni? Holnap?

Hüm. Hát ez tényleg nem túl jó, de a szorongás lehet mástól is, nem? A felhúzottság vajon megakadályozna a munkában? 

Melyik a legrosszabb?

Ügyes vagy, csak így tovább! 

Több éve volt, nem akarok badarságot írni. De 1 hét mindenképpen volt (ágynak is dőltem), 2. héten azért tudtam mit kezdeni magammal, de én nyugtatót is szedtem mellette. Meg én tapasztalatom szerint nehezen szokok meg gyógyszereket. De erre az érzésre, mikor az "ideg szétfeszít" emlékszem, idővel elmúlt.

Jobbulást Kiscsillag és kitartást!

Idézet tőle: Feeling

Mára enyhült a mellékhatás. Már nem émelygek és nem szédülök, de nagyon felhúzott vagyok. Remélem, h ez is csökkeni fog. 

Csökkeni fog, tapasztalatból írom.

Ez tényleg így van, Eszter:
Hétvégén mindig rosszabb, de sokszor olyan fáradt az ember, hogy egyszerűen nincs ereje és kedve elindulni otthonról. És most nincs is nagyon kivel.

Azt gondoltam, hogy az AD (Mirzaten) majd jókedvre derít, hogy visszanyerem tőle az aktivitásomat, életkedvemet, motivációmat..., de 30 mg-tól csak 2 hétig voltam kicsit a "régi", aztán már nem... Mintha inkább lenyomna, de mégis van szorongás reggelente.  Nagy a csalódottság.  Érdemes emelni 45-re? Vagy inkább elindulni másfele? Talán a dokim legközelebb mond majd valamit...

Idézet tőle: babarczyeszter

Ha hirtelen csökkented a nyugtatót, annak szoktak lenni nagyon kellemetlen hatásai.

Ezen túl az aggódás és szorongás az egész állapotod miatt is nyilván könnyebben kijön, amikor nincs, ami elterelje a figyelmed (pl mert hétvége van).

Ha hirtelen csökkented a nyugtatót, annak szoktak lenni nagyon kellemetlen hatásai.

Ezen túl az aggódás és szorongás az egész állapotod miatt is nyilván könnyebben kijön, amikor nincs, ami elterelje a figyelmed (pl mert hétvége van).

És szerinted én ezzel nem vagyok tisztában 🙂 ?

Úgy rendelte a doki, hogy a Mirzatent folyamatosan szedjem, a Rexetint pedig csak havonta 7 napig: menzesz előtt 2 nappal kezdve, annak végéig. (Mert menzesz 2. napján mindig visszajön a depi és a szorongás).

Hát 2 napig be is szedtem a Rexetint, de - ahogy olvashattad - úgy megzavarta a fejemet, hogy abbahagytam. De most mégsem jött rám a rémálom: Végig szedtem az Algoflex M-et és Bilagitot is (mert mindig rámegy az epémre is a görcs) talán ez segített. Jól is lettem, annyira, hogy ezen felbátorodva 2 hét alatt lefeleztem a nyugtatót... hiba volt...

A Rexetint te csökkentetted le? Amúgy a Mirzaten is antidepi, miért kell kettő (antidepi)? 

Én is azt gondolom vagyis remélem... Most visszaálltam a napi 3x negyedre Rilex 2,5-re és megpróbálom a havonta 10%-os csökkentést...de a biztonság kedvéért jövő hétre bejelentkeztem egy addiktológushoz is.

Idézet tőle: Feeling

Idézet tőle: Oldschool

A 7 napi Rexetin szedésből 2 napi lett..., úgy éreztem megzavarja a fejemet nagyon... ez már a 3. bogyó lett volna... 

Helyette a Mirzaten 30 mg és a Rilex 2,5 mg 3xnegyed mellett Algoflex M-et szedtem és Bilagitot, kivédtem vele a piros napos befeszülést és epegörcsöt. Jól is voltam, igaz sok programom is volt, úgy éreztem le tudom csökenteni a Rilex 2,5 mg napi 2xnegyedre, ment is, de 4 nap múlva - a semmittevéses hétvégére- ismét rámjött a szorongás...szombaton még kezelhetően, vasárnap már ismét 3xnegyed Rilex, ma meg reggel 6-kor olyan erős szorongásra ébredtem, hogy már felet kellett bevennem sajnos...

Nagyon elkeserítő... azt hittem most (hogy megúsztam a menzeszt) hosszabban jó periódus következik. Nem értem, hogy mitől jön ez rám, amikor úgy érzem, hogy akkora okom nincs rá... vagy ez most megvonási tünet volt, túl gyorsan csökkentettem a Rilexet?

nekem ez megvonási tünet gyanús...

Köszi, olvastam. Majd írok rájuk. 🙂

Feeling, bocsánat, nem gondoltam át, hogy mit írok. Biztos hatni fog a gyógyszer, amit a doki ír. Remélem, most tényleg felír valamit. (Miért 2 évet kell kibírni?)

Most melyik gyógyszerről van szó? Az antidepit szeded még? De ugye tudod, hogy nem valószínű, hogy hatni fog? A végtelenségig nem lehet  kizsigerelni magad (bocsánat, nem ijesztgetni akarlak). Semmilyen megoldás nincs arra, hogy egy kicsit pihenj??

A Rexetint te csökkentetted le? Amúgy a Mirzaten is antidepi, miért kell kettő (antidepi)? 

A 7 napi Rexetin szedésből 2 napi lett..., úgy éreztem megzavarja a fejemet nagyon... ez már a 3. bogyó lett volna... 

Helyette a Mirzaten 30 mg és a Rilex 2,5 mg 3xnegyed mellett Algoflex M-et szedtem és Bilagitot, kivédtem vele a piros napos befeszülést és epegörcsöt. Jól is voltam, igaz sok programom is volt, úgy éreztem le tudom csökenteni a Rilex 2,5 mg napi 2xnegyedre, ment is, de 4 nap múlva - a semmittevéses hétvégére- ismét rámjött a szorongás...szombaton még kezelhetően, vasárnap már ismét 3xnegyed Rilex, ma meg reggel 6-kor olyan erős szorongásra ébredtem, hogy már felet kellett bevennem sajnos...

Nagyon elkeserítő... azt hittem most (hogy megúsztam a menzeszt) hosszabban jó periódus következik. Nem értem, hogy mitől jön ez rám, amikor úgy érzem, hogy akkora okom nincs rá... vagy ez most megvonási tünet volt, túl gyorsan csökkentettem a Rilexet?

Marci, köszönöm!

(Bocsánat a totál offért, de hogy kell itt, a fórumtémák között új topikot nyitni? Nekem valami miatt mindig a csoporttémák között landol az új topikom.)

Szerintem már csak adminok tudnak ilyen fórumtémát nyitni. De szerkesztői üzenetek, ott biztos jobban tudják.

https://bura.hu/forum/szerkesztosegi/szerkesztosegi-uzenetek

Folyamatosan módosítgatják sztem ezeket is. Még egy 90-es években írt könyvben találkoztam olyannal, hogy "passzív-agresszív" személyiségzavar, azóta ez kikopott(?) 

(Az elkerülőt eléggé igaznak látom magamra.)

(Bocsánat a totál offért, de hogy kell itt, a fórumtémák között új topikot nyitni? Nekem valami miatt mindig a csoporttémák között landol az új topikom.)

Nekem az a (teljesen megalapozatlan) véleményem van, hogy csak EGY sz.zavar van, a borderline. Az összes többi szerintem "kitaláció".

ElőzőOldal 324 / 327Következő