Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Gyógyszer

ElőzőOldal 323 / 327Következő

sziasztok ismet!koszonom mindenki valaszat,le tudtam szürni a ram vonatkozokat.. kicsit megnyugtattatok..en igazabol attol felnek ha rainnek hogy teljesn onkontrollvesztesbe mennek at vagy pszichozisna meg ilyesmik..egyelore az emiatti felelmem nagyobb minthogy inni merjek meg vorosboros martast se mertem enni azota meg konyakmeggyet szoval tenyleg nagyon ovatos vagyok es inkabn tulsagosan megfontolt..csak eltelt mar egy ev pontosan364napja nem ittam egy kortyot sem..kozeledik a szulinapom es ugy meginnek egy poharral..nem tervezem rovidezni sem lereszegedni..akkor megfontolom ujra..

...de amúgy szinte totál mindegy, mit hagynak jóvá, mit nem a dokik. Aki inni akar, inni fog, akármi is a betegsége(gyógyszerezése). Majd megtalálja rá a jó indokot(csak ma, csak kicsit, akkor is ha megtiltották) vagy simán érdeklik a következmények.

A tanács ott hat, ahol van rá fogadóképesség.

aki le se fossa hogy kinyílik-e még a szeme másnap reggel azt úgyse lehet önmagától megmenteni

Sztem itt a lényeg!!

Idézet tőle: samo

nekem még olyan antidepit se antipszichot nem írtak fel aminek a tájékoztatóján ne szerepelt volna hogy tilos a terápia alatt alkoholt fogyasztani de amúgy meg aki nem lesz rosszul ha nem veszi be a gyógyszerét az egyáltalán minek szedi

Én speciel alvásra.

nekem még olyan antidepit se antipszichot nem írtak fel aminek a tájékoztatóján ne szerepelt volna hogy tilos a terápia alatt alkoholt fogyasztani de amúgy meg aki nem lesz rosszul ha nem veszi be a gyógyszerét az egyáltalán minek szedi

ha valaki fejben bírja vagy leszarja hogy él-e hal-e az nyugodtan ihat neuroleptikumra alkoholt sőt a gyógyszer helyett is ihatja pl én a jelenlegi állapotomban ha iszom kis túlzással mindig csak a szerencse ment meg attól hogy ne éljem túl az éjszakát hogy mire gondolok egy saját példa nem is annyira régen minden negatívan ható előzmény nélkül bebaszva beszűkülve kifeküdtem a négysávos kivilágítatlan gyorsoforgalmi közepére a fülemben maximumra tekerve a techno és csak azért vagyok még itt mert a figyelmes autósok ki tudtak kerülni míg egyik meg is állt és felkapart az úttestről szóval akinek van egy conditionje vagy hogy mondjam állapotos lmao és két pofára zabálja a bogyót plusz rá még piál vagy narkózik az az életével biorulettezik dehát itt vissza is térek az elejére aki le se fossa hogy kinyílik-e még a szeme másnap reggel azt úgyse lehet önmagától megmenteni

Minden hétvégén este fogyasztok alkoholt, és antipszichot szedek 100 mg-t alvásra. Hétközben sosem iszom, mert vezetek. Az orvosnak említettem, azt mondta, hogy hiába mondaná fesztiválszezonban, hogy ne igyak egy kortyot se, nem is teszi, mert a hangulatomnak többet ártana. Ha tudom hagyjam ki aznap az antipszichot, de ha nem megy, az sem gond.

Nem nagyon iszom alkoholt egyébként,de néha egy egy pohár vörösbort megittam ,s ugyanúgy bevettem az anafranil 150 mg-ot.Semmi változást nem éreztem.S még élek.Vagyis azt állítják .....Mások.

Szia Anna!

Nos, én ittam gyógyszerre sokszor alkoholt régebben, kutya bajom nem volt semmi tőle. De nem biztos, hogy ez másnál is így van, ha ki is próbálod, azt javaslom kis mértékkel kezdd, ha nem érzed, hogy gond lenne, akkor növelheted, de úgy gondolom nem lesz semmi bajod, bár ez csak az én véleményem.

Nagyon pici adagot szedsz,én 150mg sr-t szedtem anno,nem ritka a magasabb dózis sem komoly kényszernél.Ha este innál inkább,akkor hagyd ki nyugodtan az esti 25- st,semmi bajod nem lesz.Az anafranil nem benzo,ha véletlenül már bevetted az estit,s iszol egy fröccsöt,valszeg jobban alszol majd,annyit veszel észre.Természetesen nem arra buzdítalak,hogy ezután borral vedd be,de nem kell aggódni emiatt.

Sziasztok!Egy eve szedek Anafranil tablettat(2*25mg-t/nap).Kényszergondolat eredetű generalizalt szorongasra.Nagyon sokat javultam azota,majdhogynem kiegyensulyozott lette tole,a fel-felbukkano mellekhatasokkal is megvagyok,csak havi egyszer-ketszer szorongok be de azis hozza nem hasonlithato az egy evvel ezelotti szorongasaimhoz.Tehat elvileg minden happy,kiveve hogy nagyon megvisel hogy nem ihatok alkoholt.A huszas eveimben jarok,sokat jarok tarsasagba,koncertekre,es egyre rosszabbul viselem hogy egy pohar sört nem ihatok meg a barataimmal.A nyari lagzi hegyekrol ne is beszeljunk milyen volt.Ezert az lenne a kerdesem van-e tapasztalata valakinek arrol mit okozhatna ha megis meginnek egy-egy fröccsot egy este (nem gondolok en nagy ereszdelahajamra meg reszegsegre)?Hamarabb megereznem vagy beszamithatatlanna valnek?Az orvosom szigoruan megtiltotta hogy igyak:(. De megis en szeretnek utanekerdezni nalatok is. Legyszi az olyan kommenteket mellőzzétek hogy "nincs is semmi bajom ha ilyenen nyavajgom"mert nekem ez tenyleg valos es nehez problemam hogy folyamatosan minden tarsasagban kirekesztve erzem magam emiatt.Köszönöm szepen a valaszotokat!Anna

Sztem érdemes azt is nézni(az időtartam mellett), ki hogyan hagyta el. Fokozatosan vagy hirtelen "eldobálta". Sztem ez legalább olyan fontos.

Nnna, most az én félelmeim. Ha az ember sokáig (1-2-3 évig) szed egy antidepit, akkor törvényszerű, hogy ha abbahagyja, akkor durva elvonási tünetei legyenek? 

Eddig három antidepit szedtem, de mindegyiket csak pár hónapig. Most tartok a negyediknél. Nekem úgy tűnik, hogy tulképpen egész jó. (Lekopogtam.)

De mi van, ha valami miatt el kell hagyni? Jáj. 

border, bipol, nem meghatározott szorongásos zavar.. régen is szedtem zyprexa néven, de pont a hízás miatt álltam le róla, viszont hatásos volt, így mérlegelnem kellett,h meghalok a szívem miatt,v hízok és kicsit később halok meg.... nekem is ritmuszavarom van metoprololt szedek és ha nagyon rosszul vagyok betalocot kell rágnom...ugyanaz a kettő de a betaloc egyből hat...

Ez tök természetes, hogy félsz! A pszichiáterek egy olyan területtel foglalkoznak (hogyan gyógyszereljenek pszichés/mentális betegségeket), ami még NAGYON gyerekcipőben jár. 

A bipol most divat? 🙂 Én is megkaptam idén nyáron. 

A gyógyszerektől én is nagyon féltem, aztán úgy voltam vele, hogy MUSZÁJ megpróbálni. Ha egyszer el kell számolnom az életemmel, hadd mondjam azt, hogy mindent megpróbáltam. Egyébként nagy bajod nem lesz. 

Terápiában is érdemes lenne gondolkoznod!!

Rendben.Volt ,hogy szorongtam egy 250mg os magnezium tablettatol is nehogy ritmuszavarom legyen.Igen tudom ,hogy ez egy vicc de olyan szinten volt akkor az agyam a padlon ,hogy enni is alig mertem.Aludni nem nagyon tudtam csak a halalon jart az eszem.Borzaszto.Most valamivel jobb de meg mindig nem tudok elmenni se dolgozni se varosi programokra.

Nem  sztk.Magandokihoz mentem .Elmeletileg tegnap kellett volna de nem mertem elmenni ma viszont erot vettem magamon meg egy kis frontint 🙂 nem kert penzt mert ma sztkban rendelt de mar vettem elo a penzt e smondtam ,hogy nem en szeretnem honoralni.Nem engedte.Azt mondta ,hogy bipolaris zavarom is van eleg hangulatember vagyok amugy kihatott az eddigi eletemre de nem foglalkoztam vele eddig.Generalizalt szorongasom van es folytonosan visszatero emlekek leginkabb a halal egy szerette szemely elvesztese.Most gondold el ha igy felek tole akkor a gyogyszertol ,hogy felnek ennek tudataban.

Azt, hogy adják skizofréniára, az nem jelent semmit. A dózistól is függ, hogy milyen a hatása. Nyilván megfigyeltek skizofréneknél bizonyos dózisban javulást a gyógyszertől, ez nem jelenti azt, hogy más bajra nem jó.

A Velaxinnal kapcsolatban meg hívd fel a pszichiátert, és kérdezz rá a szívritmuszavaros mellékhatásra. Mert ha ezen szorongsz, akkor tényleg nem lesz jó a gyógyszer. Egyélbként az 50 mg az rendkívül alacsony dózis. Én 2*75 mg-ot szedtem, a leírt mellékhatásokkal.

Pontosan ezt gondolom én is.HA félek bevenni is akkor ugyis azon fogok kattogni ,hogy na vajon mikor jon elo a ritmuszavarom.Foleg ugye ugy ,hogy kiemelek akinek vol az ne szedje.De sok antidepresszansnal olavsom ezt hogy ritmuszavarra ne szedje.Eleg elkeserito ,hogy szeretnek meggyogyulni de nagyo nehezkes ez a dolog.De igen feltudom csak nem akarom egybol felhivni ,hogy en ezt nem szeretnem szedni.Kicsit varok meg vele keso delutan terveztem felhivni.

Antipszicho-t nem csak skizo-ra adnak. Nekem "csak úgy" adta az első pszichiáter, aztán a második és a harmadik eléggé ledöbbent rajta. De tök mindegy, mert úgyis abbahagytam. 

Milyen diagot kaptál? Úgy értem, a generalizált szorongáson kívül? Sztk-s doki?

Mire kaptad a gyogyszert?Mi volt a diagnozisod?

Nem kell azt mondani, hogy nem akarsz kísérleti patkány lenni. 🙂 

De az is tény, hogy ezt pedig csak vele fogod tudni megbeszélni. Felhívni nem tudod? 

Mondd azt, hogy szívritmuszavarod van, elolvastad a betegtájékoztatót és abban azt írták, hogy ... és kérdezd meg, hogy most mi a teendő. 

Egyébként valószínűnek tartom, hogy nem lesz jó, hiába mondja, hogy jó, mert félni fogsz, hogy bajod lehet tőle. Olyan gyógyszert válasszatok, aminek nincs (nem lehet) ilyen mellékhatása.

fogalmam sincs mi most a divat a gyogyszerekkel viszont utanaolvastam mindegyiknek es az antipszichituomot skizofreniara  is adjak de en nem vagyok skizofren.Szoktam hulyesegeken gondolkozni de ennyi. Kezdem ugy erezni ,hogy nem egeszen ertettuk meg egymast a dokival pedig kedves volt nagyon.Az antidepresszans meg generalizaslt szorongasra kaptam . elegge tulagyalom es aggodalmaskodom a dolgokat.Adokihoz is alig mertem bemenni majdnem alajultam de a vegere megnyugodtam.Nagyon gondolkozom kell e nekem ennyi gyogyszer.

engem a Parnassan durván etet,hízlal...oda kell figyelni...ha napi 1x eszek akkor is jön rám zsír sad

Köszi a választ

A valexinnél oda van írva ha volt vag yvan szívritmuszavara az emebrnek akor semmiképp ne szedje. Nekem van de gyógyszert nem szedek rá azt mondt a kardiologus egészséges a szívem.A nagypapámnak is volt annó szóval valszeg örökölt.

Így nem merem elkezdeni szedni.Mit mondjak az orvosnak? Nem aakrok kiserleti patkany lenni? persze finomabban.

Szia,

Én velaxint és frontint szedtem. A frontint Roxy leírta.

A velaxin SNRI nálam csak mellékhatásokat okozott. Nem volt orgazmusom tőle egyáltalán, és olyan székrekedésem volt, hogy hashajtót kellett szednem. 8 hét után elhagytam, mert a hangulatomon nem javított semmit. Eleinte szájszárazságot és ásítást is okozott, de az elmúlt hamar.

A Frontint csak addig kapod, amíg az antidepresszáns és az antiupszicho be nem áll.

Úgy látom a klasszikus gyógyszerkombót kaptad, ami most divatos, antidepi+antipszicho+szorongásoldó.

Szia!

Mindegyiket szedtem. (Nahát, ide is eljutottam.) A velaxin egy snri típusú antidepi, a parnassan egy antipszichotikum, a frontin egy nyugtató (más néven xanax). 

A velaxinról nem tudok sem jót, sem rosszat mondani. Szedtem vagy fél évig, aztán abbahagytam.

A parnassantól nagyon hamar el tudtam aludni, viszont sajnos voltak rossz mellékhatásai (rémálmok, székrekedés), de ez teljesen egyedi!

Xanaxból lóadagot szedek, most már valószínűleg semmit nem csinál, én csak úgy hívom, hogy "legálisan drogozok". De ha csak addig szeded, amíg az antidepi és az antipszicho hatni nem kezd (kábé 3-4 hét), akkor semmi gond. ELVILEG 6 hétig lehet úgy szedni, hogy nem szoksz rá. Szerintem kis adagot gond nélkül el lehet hagyni hosszabb idő után is, én anno több, mint egy év szedés után hagytam el mindenféle gond nélkül. 

Szisztok

Voltam ma pszichiáternél beszéltem a problémáimról és Velaxin 50 mg-ot és Parnassan 7,5 mg-ot es 0,25 frontint  írt fel .Mindegyikbol egy hetig felet egy hét után 1 et kell szednem este  a frontinbol 3*1et.

Tapasztalatok vannak valakinek ezekkel a gyögyszerekkel kapcsolatban?

Köszönöm

Sziasztok!

mindenhova írok, mert nem találom a személyes találkozó Búrásoknak topikot, hogy rgyeztessünk még egyrészt, másrészt aki pesti, van egy eladó jegyem a színházak éjszakájára, ahova én is megyek, tehát együtt lehet velem folytatni a beszélgetést, 

Én az Operettszínházba megyek backstagre, a ja a jegyet kedvezménnyel adom, amúgy 2500 ft. jelentkezzetek aki szeretne!

Tényleg, lehet, hogy a májad miatt nem adnak? Mert amúgy ír a háziorvos, igaz, 10x annyiba kerül akkor, mint ha szakorvos írná.

Idézet tőle: bosszú99

Voltam orvosnál. Továbbra sem ad nyugtatót (alkalmanként szeretném szedni). 

Mivel az utoljàra kipróbált antidepit mellékhatás miatt abbahagytam (és korábban màr mást is próbáltam) nem ad újra. Szerintem elege lett az antidepis próbálkozásokból vagy nem látja értelmét.

Így marad a gyszermentesség.

Szia!

Háziorvos is írhat nyugtatót. Mondjad hogy nem tudsz aludni és kéne valami!

Engem már meglát és kérdezi: - Írjam?

Én meg ilyenkor tiltakozom: - Nem, nem, nem, nem, nem. 0,25-set nem. 🙂

Amúgy én is csak alkalmanként kapok be párat. pl amikor nagyon rám jön a röhögés, vagy ha keveredek.

Gondolom az gáz, hogy nem kapsz nyugtatót. Vagy beletörődtél? Nekem van beszerzési forrásom (mármint ezt nem ajánlgatom másnak, kizárólag magamnak van, nyilván korlátozottan). Ha nem lenne, eléggé meg lennék lőve. Egyszer-kétszer már kellett igénybe vennem, igaz, egyáltalán nem azért, mert nem előírásszerűen szedtem a gyógyszert.

Szia bosszú99 !Köszönöm a részletes választ.Ezek szerint van némi reményem ,hogy jobb lesz az állapotom,lecsökkentik a gyógyszert.Jó egészséget  kívánok,remélem lassan rendbe jössz.

Szia Gon! Én szedek gyógyszert, és (általában) jobban vagyok tőle. Ha valamelyiknek a mellékhatásai zavarnak, átállok egy másikra -- például az elmúlt két évben az Anafranil nevű antidepresszánst szedtem, ami nagyon jó volt a szuicid depressziómra, de motiválatlanná tett és az agyamat teljesen tönkrevágta. Ezért most venlafaxine+reboxetine kombóval próbálkozom, és az agyam nagyrészt visszaállt, bár nem vagyok annyira nyugodt, mint az Anafranil mellett.

Ha más módon, terápiával vagy önterápiával normális életet tudsz élni, akkor nem hiszem, hogy érdemes gyógyszert szedni. Ha megfelelő terápiát és támogatást kaptam volna fiatal koromban, talán most nem szednék. De bánni nem bánom, mert valamiképpen életben kell maradnom és el kell mennem dolgozni.

Szia Bossszú99 ! Azt írod hosszabb ideig kétfélét szedtél.Már nem szeded ? Hogyan sikerült abbahagyni ?Milyen elvonási tünetei voltak ?Egyáltalán sikerült abbahagyni ?

Szia Halacska!

Tudom, én Gon-nak válaszoltam.

Szia Roxy !

Én az antipszichoról beszélek.

Szia!

Milyen gyógyszerre gondolsz? Antidepi, antipszicho, nyugtató? Széles a paletta. 

Sajnos a többi is ugyanezekkel a mell hatásokkal van,úgy tudom.Szeretném letenni,de ehhez orvos kell,ami még nincs.Bánom , hogy beszedtem.

Szia!

Értem, hát akkor talán másik gyógyszer jobb lenne. Bár én nem tudhatom. Én sem tudom igazából mi a jó, szedni vagy nem szedni gyógyszert. Bár tudnám, ha tudnám, hogy segít, akkor inkább szedném.

Sok a mellékhatás stb.

Szia Gon ! Tavaly novembert óta

Szia Aranyhal!

Azt mondták meg olvastam is, hogy az elején rosszabbul van az ember és kb. 2 hét mire beáll és elkezd hatni. Mióta szeded?

Szia Gon

Szedem a gyógyszert de rosszabbul vagyok tőle

Sziasztok!

Van olyan itt, aki nem bánja, hogy szedi a gyógyszert, mert jobban van tőle?

Kíváncsi lennék a véleményekre.

Ébredések Alapítványról tapasztalat ?

Szia eumate ! Az elvonási tünetekre lennék kíváncsi . Mik voltak és milyet szedtél ?

A kérdésedre válaszolva egyébként: eleinte semmit nem éreztem, aztán mikor rosszabb körülményenybe kerültem, akkor fokozatosan csúsztam vissza a problémákba észrevétlenül szinte. Az első időben szinte semmi változást nem észleltem gyógyszer és anélkül, aztán pár hónapra rá a gyógyszeressel összehasonlítva már érezhető a különbség, de egyszerre sosem, mivel folyamatosan történik a változás. Ez olyan, mint az öregedés, nem látni konkrét mozzanatokban, de észleljük.

Szia arany. Én hagytam már abba azt hiszem 3szor is már életembe. Most épp szedek, de készülök elhagyni. Szerintem nincsenek olyan jellegű lelki betegségek, amikre gyógyszer kéne mindenképp. Minden környezet és ember viszonyán múlik. Ez még csak vélemény, mivel bizonyítani nem tudom, de sok minden mutat ebbe az irányba számomra.

antipszichot hagyott abba valaki ? tapasztalat ?

ElőzőOldal 323 / 327Következő