Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Gyógyszer

ElőzőOldal 325 / 327Következő

Nekem is kevert van..:) De volt "nem meghatározott személyiségzavar " is.

Engem se avattak be, hogy mitől kevert...attól, mert több is van egyszerre vagy mert egyiknek se hozom tisztán a  kritériumait? 

Először elkerülőt mondtak, utána módosult. 🙂 (El is fogadom a diagot.)

Na, nekem ettől a gyógyszertől volt hányingerem egy pár hétig, de nem volt vészes egyáltalán. 

Idézet tőle: akbar

Nekem is az van. Valami olyasmi,hogy az egyik szem.zavar sem domináns,mindegyikből van egy kicsi.

Köszönöm, hogy válaszoltál. De még sajnos mindig nem tudom mi az a kevert személyiségzavar. 🙁

De már rólam levették ezt a megbélyegzést, lehet ezért nem értem mert nekem valójában soha nem is volt ilyen bajom.

Nekem is az van. Valami olyasmi,hogy az egyik szem.zavar sem domináns,mindegyikből van egy kicsi.

Lehet Feeling neked sem sikerült pontosan kifejezni az orvosoknak hogy hogyan is érzed magad,mi az ábra.Én legalábbis úgy éreztem legutóbb,gondolkodtam hogy legközelebb spricccelő vénával megyek úgy talán jobban sikerül megérteni a helyzetet.

Idézet tőle: házikuszmacskusz

Valószínüleg kevert személyiségzavarom van, diagnosztizálás alatt vagyok, terápiába járok. Érdeklődöm, ha konkretizálódik ez, akkor milyen gyógyszert szoktak adni rá? Tudom, hogy egyénenként változó, de kérdésem pontosabban: Feltétlen kell-e antipszichotikum, vagy nem muszály.

Szia házikuszmacskusz!

Én is megkaptam már ezt a diagnózist, szerintem a pszichiátriai betegek 99%-a megkapja. Fogalmam sincs mit jelent ez a "kevert szeményiségzavar", az orvosom megpróbálta elmagyarázni de nem értettem. Talán majd valaki itt a búrán felvilágosít.

Kérdésedre válaszolva nem muszáj az antipszichotikum, nekem se volt felírva.

Valószínüleg kevert személyiségzavarom van, diagnosztizálás alatt vagyok, terápiába járok. Érdeklődöm, ha konkretizálódik ez, akkor milyen gyógyszert szoktak adni rá? Tudom, hogy egyénenként változó, de kérdésem pontosabban: Feltétlen kell-e antipszichotikum, vagy nem muszály.

Hát ha az antipszichotikumok nem használtak a hallura, akkor talán valami szervi oka van, nem? Nem értek hozzá egyáltalán, csak úgy eszembe jutott, hogy azért egy alapos kivizsgálás nem ártana. Talán CT/MRI is. Amúgy esetleg elmennék kínai orvoshoz, ők sokat tudnak. Vagy indiai orvoshoz. Tudom, baromi drága dolgok, de mondjuk egyszer talán elmehetnél?

Hüm. Neked valami sámánhoz vagy varázslóhoz kéne elmenned. Neurológusnál voltál már? Volt valaha valami baleseted, ami fejsérüléssel járt? A gerinceddel minden oké? 

Akár javasolhatnád a terápiás füvet vagy a terápiás lsd-t is. 

Szerintem extasyt kéne receptre írni, feldob mászkálsz meg minden, meghízni nem lehet tőle, függősèget ugyanúgy okoz mint a többi szar

Nekem jól jönne legalábbis 🙂

Hát hogy verje ő az asztalt és üvöltse le a doki fejét, ha te nem akarod-tudod-mered. Az antipszichotikumok közül valamelyikkel jobban voltál?

Értem, a leponex kivételével hallottam már róluk. 

Volt már túladagolásos sztorid korábban?  Akkor érthetőbb lenne.

Mondjuk a 2. és 3. dokinak kicsit fent akadt a szeme, amikor megtudták, hogy az 1. doki adott nekem antipszichotikumot. Nem is igazán érthető, hogy miért kaptam. De hogy neked miért nem adnak? Nem értem. Nincs valaki, aki elmegy veled a dokihoz? 

Valaha szedtél antipszichotikumot? 

Hú, ez kemény. Én úgy kezdtem a xanax szedést, hogy 3 x 0,5 volt az adag, ami meg sem kottyant. Jó, ezzel nem akarok senkit arra buzdítani, hogy öntese magába a xanaxot, meg nem is ez a lényeg, neked más gyógyszer kellene.

Idézet tőle: Feeling

Ezért kérdezősködtem, hogy talán más gyszer (ami nem álmosít) jó lehetne....pl SSRI...

Brintellix, én ébereb vagyok tőle. De hétköznap napi öt órákat alszok, így csodára nem képes.

Tényleg orvost kéne váltani. Én mondjuk csak magán psziciháterhez vagyok hajlandó elmenni. Tudom, baromi drága, de akkor is. 

Ezt nem értem. Ha hallu és skizo, akkor antipszichotikum KELL. Antidepresszáns is esetleg, de az csak hab a tortán. 

Én már orvost váltottam volna. Nekem a pszichiáterem csak gyógyszert ír fel, ha nem írna fel semmit akkor nem sok értelmét látnám eljárni hozzá.

Visszaolvastam a fórumot, érdekes volt.

..mondjuk ezzel úgy vagyok, hogy jobb azért, ha van otthon "raktáron" kis gyógyszer....

(Mondjuk most pont kifogytam én is...a Xanax receptem elfelejtettem 3 hónapon belül kiváltani, így lejárt.)

Még jó, hogy van más tartalékban. Már magában a  tudat, hogy lenne mihez nyúlnom, megnyugtató.

Hát erre nem tudok mit mondani... csak nézek nagyokat... Miért nem ír fel semmit a pszichiáter?

Oké, visszaolvastam, nyugtatót a háziorvos nem engedi, mert függőséget okoz. 

Azt nem értem, hogy a pszichiáter miért a házidokival irattat ki, mikor ők saját jogon ki tudnak írni?

És a hallu? Hát azért azzal valamit csak kéne kezdeni, nem? Skizofrénia a diagod, ha szabad kérdeznem? Arra komoly gyógyszert kell szedni, különben nem leszel jobban!

Melyik orvos nem engedi a nyugtatót? A háziorvos? Felteszem, hogy azért nem "engedi", mert nem látja sok értelmét. A nyugtatót az antidepresszáns elkezdésének idejére (pár hétre!) írják fel ELVILEG. 

Hát öööööööööööö ............................. ha valakinek tüdőgyulladása van, akkor jobb, ha beszedi az antibiotikumot. Ha ilyen állapotban vagy, akkor miért nem adsz egy esélyt a gyógyszernek?

Kérdezősködtem itt antidepikről...(tapasztalat stb), de inkább lebeszéltek..

Ki beszélt le miről?

Sajnos ismerős, én múlt héten voltam táppénzen. Csütörtökön már fel se kelltem, annyira fáradt voltam, hogy eldöntöttem nem megyek dolgozni és elmentem az orvoshoz kiiratattam magam 2 napra.

Hány órát dolgozol egy héten?

Eljutottam arra a pontra, hogy felkelni sem tudok. Nincs már erőm...nyugtatót szedek (családtagét), és így is suicid vagyok. Elképzelésm sincs, hogy hétfőre hogyan leszek munkaképes.

🙁

Múlt héten én is ezt éreztem. Biztos nagyon el vagy fáradva. Mikor voltál utoljára szabadságon?

Sajnálom. 🙁 A nyugtatótól egyébként szerintem nem múlnak el a szuicid gondolatok. Nem tudsz dokihoz menni? Nem szedsz valami gyógyszert?

Most először szedsz gyógyszert? Szerintem természetes, hogy félsz. Én RETTEGTEM. A betegtájékoztatót sajnos érdemes elolvasni, mert van benne néha fontos infó, de a mellékhatásokat azért olyan nagyon ne olvasd el, csak fusd át (esetleg). Nem tudom, hány mg-os rivóból negyed, de hát az bébi adag. Én ugyan xanaxot szedek, de sajnos régóta és sokat. Most talán majd lassan el tudom hagyni, kaptam más gyógyszereket. Szóval ne félj nagyon, csak egy kicsit, de biztos, hogy nem lesz bajod. 

Idézet tőle: nostrum

Szedte már valaki együtt a Prozac-ot és a Rivotrilt?

Azt mondta az orvosom, hogy amíg a Prozac kifejti a hatását, addig kellene csak szednem. Étkezés miatt javasolta, hogy vegyek be a Rivotrilból negyedet, mert nehezen megy az evés, és hogy hátha segít. Viszont nagyon félek ettől a gyógyszertől. Már a Prozac-tól is, de nagy nehezen elkezdtem szedni... 2,5 ml-vel kezdtem, de már fel lett emelve 5 ml-re, ma kezdenék el 5 ml-t bevenni belőle. Csak félek, hogy együtt a kettő teljesen zombivá tesz. Bennem van az is, hogy megpróbálnám, hátha segít, de félek eléggé attól, hogy kétfélét szedjek.

Általában a kezelések elején az antidepresszánsok mellé nyugtatót szoktak felírni. Nem hiszem, hogy zombi lennél a két gyógyszertől, nem is olvastam arról, hogy ez valakivel előfordult volna. De ha még is félsz bevenni a Rivotril-ból, nyugodtan mond el az orvosodnak. Nekem is írtak fel olyan gyógyszert, hogy féltem bevenni a betegtájékoztató elolvasása után. Nem is vettem be, a legközelebbi alkalommal elmondtam ezt a pszichiáteremnek.

Én azt nem akarom megmondani, hogy szedjél vagy ne szedjél gyógyszert, remélem más se teszi. Ezt csak te érzed és döntheted el, természetesen az orvosoddal együtt.

Szedte már valaki együtt a Prozac-ot és a Rivotrilt?

Azt mondta az orvosom, hogy amíg a Prozac kifejti a hatását, addig kellene csak szednem. Étkezés miatt javasolta, hogy vegyek be a Rivotrilból negyedet, mert nehezen megy az evés, és hogy hátha segít. Viszont nagyon félek ettől a gyógyszertől. Már a Prozac-tól is, de nagy nehezen elkezdtem szedni... 2,5 ml-vel kezdtem, de már fel lett emelve 5 ml-re, ma kezdenék el 5 ml-t bevenni belőle. Csak félek, hogy együtt a kettő teljesen zombivá tesz. Bennem van az is, hogy megpróbálnám, hátha segít, de félek eléggé attól, hogy kétfélét szedjek.

És mi az a B-terv? Létezik egyáltalán olyan, ha az ember kimerül?

Akatízia......Rémálmaim főszereplője.

...mondjuk azt is tegyük hozzá, hogy nem a háziorvosnak kell e mellékhatásokat se viselni, nem ő lesz akatíziás vagy nem tud felkelni.

drinfo.eszcsm.hu. Ha nem jön be,írd be a keresőbe,hogy drinfo. Ez egy gyógyszeres oldal,ahol az intoleranciát is lehet nézni.

Azért a "pörgetős" bogyókkal ne legyenek illúzióink. Nem úgy hat, mint a mesében, hogy tudok tőle jól dolgozni, ellátom az otthoni dolgokat, színesebb, könnyebb lesz tőle az élet, és aztán este nyugodtan alszom. Ugyanolyan valószínű sajnos az inverz végeredmény, vagyis hogy a nyugtalanság, ingerlékenység miatt nem tudom ellátni, megszervezni a munkát, az életet és ebből adódóan egyre nagyobb lesz a káosz, aminek a felszámolásáshoz újabb plusz energiára lenne szükségem, és ez így megy tovább. Aztán a sok talmi energia kimerít, nem tudok aludni, ezért kapok erre is bogyót, annak a mellékhatásaira egy újabbat, bogyóra a bogyót..., meg sem tudom számolni, hány ilyen sztorit ismerek. Olyan ez, mint egy hitel, ami átmenetileg segít, aztán kamatos kamattal keserves árat kell fizetni érte.

Szóval szerintem pörgetőst csak nagyon-nagyon indokolt esetben!!!

Fáradtságra, kimerültségre a pihenés, értelmes, élményt adó, aktív kikapcsolódás, feltöltődés az elsődleges megoldás.

Illetve még az előzőekhez akartam írni hogy  az SSRI baromi sokáig nekem sem  hatott nem csinált semmit.Kb hónapokig.Csak azért szedtem mert első gyógyszerem volt és azt sem tudtam mit kell várni,mellékhatása nem volt ,igaz hatása sem max egy kis ásitozás..De aztán hatott ,kifejtette a hatását igaz a felépülés gyógyulás azóta is tart.

értem adilemmád,nem egyszerű lehet én inkább a házidokim tanácsát fogadnám meg

csak foglalkozni kéne azzal a depivel meg haluval

Idézet tőle: Revenge

devil

Válaszolok rá,ha nem bánod mert a témához tartozik és olvastam nem tudom miért törölted

Szóval a "pörgetők" amit én annak nevezek(edronax,cymbalta) általába noradrenalinra van hatással,és igencsak növelik a vérnyomást,pulzust.Szerintem inkább arra találták ki aki nem is tud dolgozni szinte,pl nekem jó de nálam is szívdobogást okoz ,óvatosan kell használni nem csodálkozok nem rják fel mindenkinek.Meg én mindig szedek mellé SSRI-t.Gondolom dokinőd sem SSRI-re gondolt mert az nem hiszem hogy kicsinálna nem pörget úgy.

Nyilván nem huje a dokid, kb itt is azt tanácsolták hogy kikapcsolódás inkább mint "pörgető",én is inkább 2hét szabit minél távolabb a munkahelyedtől vagy valami ilyesmit tanácsolnék már ha tanácsolnék vmit.Nem értem ezzel mi a probléma ,mármint a dokid tanácsával.Az meghogy jobban vagy gondolom nem csak a dokid dönti el neked is van beleszólásod,ugyhogy csak vele kellene megbeszélni hogy kell e antidepi vagy nem

Mirtazapint én is szedtem 45mg is egy időben,ilyen ahogy írod, alatatónak is szokták felírni úgyhogy mégiscsak ír fel altatót az orvosod.smiley

devil

nem tudom eldönteni, a dokinak meg már tele van velem a.....

flector-t kellene innom fogfájásomra, de nem tudom ihatom-e a gyszereim mellé

rilex, metoprolol, parnassan, depakine

ja és a héten bejön az elenium is a rilex helett...

Vágyam:

Ha megoldható lenne, akkor heti max  30 órát dolgoznék. Sok időt töltenék "egyedül", heti 1-2 alkalommal találkoznék barátokkal, szórakoznék. 

A skizó számlájára írom, hogy egyre nagyobb az igényem az "egyedüllétre". Ezt tünetnek tekintem. 

Az "egyedüllétre" és a kapcsolatok ápolására is több időt fordítanék. 

Korábbiakból kicsit úgy tünt mintha vmi amfetamint kerestél volna a munkához,ezért is volt furcsa.Ha csak normál mennyiségű munkától is hullafáradt vagy(üdv a klubban) akkor lehet vmi az elképzelésedben.Meg kell beszélni orvossal nyilván,bár nem értem altatót miért nem ír fel (mifelénk az csak megnyomsz egy gombot és jön magától 🙂 antidepit sem fog csak úgy felírni öndiagnosztika után nyilván..Néha inspirálni kell a pszichiátereket is meg el kell mondani nekik mindezeket,az elméletedet is akkor eggyüttmüködőek.

Meg arra is gondoltam még hogy nálam a Wellbutrin SSRI páros segített ilyesmiben,de neked már beépített Wellbutrinod van(halu,dopamin érted).

A gyógyszereket meg ki kell próbálni,ez ilyen próbálgatós játék ha tényleg szükséged van rá,csak vigyázni mert mellékhatások ,rosszabbullétek igencsak várhatóak az első hetekben,türelmesnek kell lenni.

Egy párkapcsolat amúgy rendkívül sok időt el tud venni- alsó hangon is heti 1-2 találka a "minimál elvárás"(tapasztalat alapján), akkor ezekre még készülni is(plusz idő a találkán kívül) sok energiát igényel. 

Mikor ellensúlyozó tevékenységeket írtam, nekem nem feltétlen "kimozdulás", szórakozás vagy társas tevékenység ugrott be, hanem lakáson belüli, de ezeket nem pontosítanám, mert egyéniek, jellegzetesek.

Szia Feeling! Teljesen együtt tudok érezni a sokak számára valószínűleg meglepő életstratégiáddal; én sem tudok szórakozni (szerintem nagyon megerőltető ÉS kellemetlen bulizni), nem vágyom emberek közé, lényegében intellektuális ingerekkel töltöm ki a napomat, csak az hiányzik, hogy kertészkedhessek. Meg talán a macskák. 

De Parrotnak is igaza van abban, hogy intim kapcsolatokra (párra, barátra, családra) mindannyian vágyunk természettől fogva  -- ha nem érzel ilyen vágyat, akkor nagyon megkínozhattak az intim kapcsolataidban (legalábbis ezt tudom csak feltételezni).

Nekem nincsenek kapcsolati gondjaim,csak téged éreztelek olyan magányosnak s boldogtalannak.Azt hittem,talán egy új szerelem meggyógyít.S ha nem az első,majd a második.

Nézd Feeling!Te egy gyönyörű fiatal nő vagy.Tudjuk,láttuk.Nem lehet,hogy a gyógyszer ilyenkor egy társ,szerelem,vágyakozás lenne.A többit nem részletezem...S igen,szükségünk van rá,nekem is,így 44 évesen,stabil kapcsolatban.Talán mert border vagyok?Passz.Nehéz bevallani,de attól még létezik.S nagyon elnyomjuk ezeket a vágyakat,nem véletlen,hogy betegek leszünk,gyengék,fáradékonyak.Motiválatlanok.S ezt úgy mondom,hogy közben gyógyszerpárti vagyok,s szedek is nem kis mennyiségben.

ElőzőOldal 325 / 327Következő