Gyógyszer
Idézet tőle: CatEye ekkor: 2016.10.29., 06:36Szia Likvidátor,
Mivel sajnos ez az egész pszichiátria találgatás a gyógyszerek hatasmechanizmusa nem ismert, az orvosok kb 15 perc után már írjak fel az orvosságot, és utána nem elérhetők amikor a hatások mellékhatások jelentkeznek, így kénytelenek az emberek magukra utalva dönteni 1-1 gyógyszerrel kapcsolatban.Igen van ennek egy káros hatása is, az emberek önhatalmulag döntenek a gyógyszerek szedéséről, na meg sokszor bevonzzák a mellékhatásokat is, ha olvassák, azt lehet nem is az okozta.
A dokim a kórházban azt mondta, hogy azt várja, hogy a betegek mikor kérik számon, hogy ő miért nem kap olanzapint mikor gizike a szomszéd ágyon is azt kap.
Szia Likvidátor,
Mivel sajnos ez az egész pszichiátria találgatás a gyógyszerek hatasmechanizmusa nem ismert, az orvosok kb 15 perc után már írjak fel az orvosságot, és utána nem elérhetők amikor a hatások mellékhatások jelentkeznek, így kénytelenek az emberek magukra utalva dönteni 1-1 gyógyszerrel kapcsolatban.Igen van ennek egy káros hatása is, az emberek önhatalmulag döntenek a gyógyszerek szedéséről, na meg sokszor bevonzzák a mellékhatásokat is, ha olvassák, azt lehet nem is az okozta.
A dokim a kórházban azt mondta, hogy azt várja, hogy a betegek mikor kérik számon, hogy ő miért nem kap olanzapint mikor gizike a szomszéd ágyon is azt kap.
Idézet tőle: The Likvidator ekkor: 2016.10.29., 02:51Én legszívesebben csinálnék egy oldalt mentális problémákkal élőknek,azon gondolkokdtam, hogy kéne elnevezni,és a "varázsgömb" szó jutott az eszembe..na mindegy...és ott az lenne a szabályzat (nem sok szabály lenne),de az határozottan ki lenne kötve,hogy a BETEGEK A GYÓGYSZEREKRŐL NEM BESZÉLHETNEK egymás közt,mert AZ AZ ORVOS DOLGA, Ő ÍRJA FEL, a lelke rajta,hogy most annak milyen következményei lesznek.Sajnos itt azt látom,hogy egymást diagolják a betegek,és osztogatják a tanácsokat hogy kinek mi lenne az ideális? Mint a belgyógyászati váróban a nyugdíjasok akik már már egymást is megműtenék,biztos láttatok már ilyet..Elég morbid,de tényleg.
Én legszívesebben csinálnék egy oldalt mentális problémákkal élőknek,azon gondolkokdtam, hogy kéne elnevezni,és a "varázsgömb" szó jutott az eszembe..na mindegy...és ott az lenne a szabályzat (nem sok szabály lenne),de az határozottan ki lenne kötve,hogy a BETEGEK A GYÓGYSZEREKRŐL NEM BESZÉLHETNEK egymás közt,mert AZ AZ ORVOS DOLGA, Ő ÍRJA FEL, a lelke rajta,hogy most annak milyen következményei lesznek.Sajnos itt azt látom,hogy egymást diagolják a betegek,és osztogatják a tanácsokat hogy kinek mi lenne az ideális? Mint a belgyógyászati váróban a nyugdíjasok akik már már egymást is megműtenék,biztos láttatok már ilyet..Elég morbid,de tényleg.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.28., 22:11Idézet tőle: CatEyeÉn kórházban kaptam a ketileptet, és 50 mg-al kezdték, majd még 50 és még ötven. Éjjel mentem ki pisilni, és úgy elszédültem, hogy nekiestem a falnak. Mondtam a dokinak is, ő azt mondta, hogy hát igen erősen szedál, de cserébe jól altat. Aztán végül 100 mg-ra visszavettem, és így szedem azóta is. De csak tényleg lefekvéskor érdemes bevenni. Mondjuk olyan mélyen alszom tőle, hogy nem járkálok éjjel.
Füles,
Szerintem adj még egy kis esélyt a gyogyinak, hátha elmúlik az ödéma idővel. Én a velaxintól egyfolytában ásítottam az első héten, és tényleg elmúlt utána.
szerintem is a 100 mg az optimális adag.
Idézet tőle: CatEyeÉn kórházban kaptam a ketileptet, és 50 mg-al kezdték, majd még 50 és még ötven. Éjjel mentem ki pisilni, és úgy elszédültem, hogy nekiestem a falnak. Mondtam a dokinak is, ő azt mondta, hogy hát igen erősen szedál, de cserébe jól altat. Aztán végül 100 mg-ra visszavettem, és így szedem azóta is. De csak tényleg lefekvéskor érdemes bevenni. Mondjuk olyan mélyen alszom tőle, hogy nem járkálok éjjel.
Füles,
Szerintem adj még egy kis esélyt a gyogyinak, hátha elmúlik az ödéma idővel. Én a velaxintól egyfolytában ásítottam az első héten, és tényleg elmúlt utána.
szerintem is a 100 mg az optimális adag.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2016.10.28., 21:19Na, ő épp Yarocent kapott - a gyszerbeállítós osztályon -, és mindenki Olanzapint. De úgy látom, most náluk főleg az a menő, hogy AD, AP, feszültségoldó - meg a hozzájuk tartozó egész kerületben.
Na, ő épp Yarocent kapott - a gyszerbeállítós osztályon -, és mindenki Olanzapint. De úgy látom, most náluk főleg az a menő, hogy AD, AP, feszültségoldó - meg a hozzájuk tartozó egész kerületben.
Idézet tőle: CatEye ekkor: 2016.10.28., 21:13A Balassában tavaly mindenki ketileptet kapott, aki élt és mozgott. Csekkoltam, mert kikérdeztem a betegeket. Még a demensekkel is azt szedették, biztos, hogy aludjanak éjjel és kuss legyen.:) Ott nagyon favorizálják.
A Balassában tavaly mindenki ketileptet kapott, aki élt és mozgott. Csekkoltam, mert kikérdeztem a betegeket. Még a demensekkel is azt szedették, biztos, hogy aludjanak éjjel és kuss legyen.:) Ott nagyon favorizálják.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2016.10.28., 21:09A Balassában a szobatársnőm is estére kapta, de még más gyszert is, és nem tudott aludni, 10 után is kinn ült az ebédlőben. Úgyhogy ez nem feltétlenül altat, pláne nem altatószerűen.
A Balassában a szobatársnőm is estére kapta, de még más gyszert is, és nem tudott aludni, 10 után is kinn ült az ebédlőben. Úgyhogy ez nem feltétlenül altat, pláne nem altatószerűen.
Idézet tőle: Füles ekkor: 2016.10.28., 20:58Az viszont érdekes, hogy azért este vegyem, mert altat, azt mondták. Az első negyednél éreztem, hogy elbambított, a második negyednél már nem, tegnap a fél után még egy kicsi valamit éreztem, most majdnem háromnegyed órája vettem be és semmit nem érzek / pedig egy 0.25-ös xanaxot is vettem / Sajna az alvásommal is gond van. Ilyenkor felébredek, nem elálmosodom. Azt mondta a pszich, hogy ha muszáj Stilnoxot vehetek be, így egy félből haraptam egy kicsit, ma lehet egy felet be kell vennem. :-O
Az viszont érdekes, hogy azért este vegyem, mert altat, azt mondták. Az első negyednél éreztem, hogy elbambított, a második negyednél már nem, tegnap a fél után még egy kicsi valamit éreztem, most majdnem háromnegyed órája vettem be és semmit nem érzek / pedig egy 0.25-ös xanaxot is vettem / Sajna az alvásommal is gond van. Ilyenkor felébredek, nem elálmosodom. Azt mondta a pszich, hogy ha muszáj Stilnoxot vehetek be, így egy félből haraptam egy kicsit, ma lehet egy felet be kell vennem. :-O
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2016.10.28., 20:51Van, akinek már az első jól hat, másnak néhány nap után jelentkezik a hatás, aztán van hogy még később vagy soha.
Van, akinek már az első jól hat, másnak néhány nap után jelentkezik a hatás, aztán van hogy még később vagy soha.
Idézet tőle: Füles ekkor: 2016.10.28., 20:36Nagyon jó tényleg. Már-már túlzásnak is tartom, hogy egyik napról a másikra ekkora pozitív változás ilyen kis adag gyógyszertől
Nagyon jó tényleg. Már-már túlzásnak is tartom, hogy egyik napról a másikra ekkora pozitív változás ilyen kis adag gyógyszertől
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2016.10.28., 20:23Idézet tőle: AvanaA Seroquellel(mint s ketilept, csak valahogy lassabban hat, fokozatosabban bontakozik ki) még futni is el tudtam menni este, miután bevettem. 🙂
Nekem az nem jött szóba. Ismim szedi (más gyógyszerekkel együtt), és őt sem üti ki.
Idézet tőle: AvanaA Seroquellel(mint s ketilept, csak valahogy lassabban hat, fokozatosabban bontakozik ki) még futni is el tudtam menni este, miután bevettem. 🙂
Nekem az nem jött szóba. Ismim szedi (más gyógyszerekkel együtt), és őt sem üti ki.
Idézet tőle: Füles ekkor: 2016.10.28., 20:08Köszi a bíztatást, én is erre hajlok, a családban is azt mondják vegyem még be... Remélem szemödémánál nem lesz nagyobb bajom ..
Köszi a bíztatást, én is erre hajlok, a családban is azt mondják vegyem még be... Remélem szemödémánál nem lesz nagyobb bajom ..
Idézet tőle: Avana ekkor: 2016.10.28., 20:08A Seroquellel(mint s ketilept, csak valahogy lassabban hat, fokozatosabban bontakozik ki) még futni is el tudtam menni este, miután bevettem. 🙂
A Seroquellel(mint s ketilept, csak valahogy lassabban hat, fokozatosabban bontakozik ki) még futni is el tudtam menni este, miután bevettem. 🙂
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2016.10.28., 20:06Én a Kventiaxtól eleinte még nem is aludtam jól, de beájultam 3 órányi alvásra. Másodjára már jobb volt az alvás, csak időben kellett az ágyat elérni. Nappal meg olyan félkóma. Biztos vagyok benne, hogy nem az én gyógyim, tavaly a Balassában az volt a kérdés: quetiapin vagy lítium, és inkább a lítium (amit ugye utálok, már itt "lebuktam" ezzel).
Én a Kventiaxtól eleinte még nem is aludtam jól, de beájultam 3 órányi alvásra. Másodjára már jobb volt az alvás, csak időben kellett az ágyat elérni. Nappal meg olyan félkóma. Biztos vagyok benne, hogy nem az én gyógyim, tavaly a Balassában az volt a kérdés: quetiapin vagy lítium, és inkább a lítium (amit ugye utálok, már itt "lebuktam" ezzel).
Idézet tőle: Füles ekkor: 2016.10.28., 20:06Ő azt mondta, ha előjön az ödéma, hát akkor, hagyjam abba és szedjek be több xanaxot és majd 2-án reggel háromnegyed8-ra menjek. Ha nem jön elő, akkor 11-én.
Ő azt mondta, ha előjön az ödéma, hát akkor, hagyjam abba és szedjek be több xanaxot és majd 2-án reggel háromnegyed8-ra menjek. Ha nem jön elő, akkor 11-én.
Idézet tőle: CatEye ekkor: 2016.10.28., 19:58Én kórházban kaptam a ketileptet, és 50 mg-al kezdték, majd még 50 és még ötven. Éjjel mentem ki pisilni, és úgy elszédültem, hogy nekiestem a falnak. Mondtam a dokinak is, ő azt mondta, hogy hát igen erősen szedál, de cserébe jól altat. Aztán végül 100 mg-ra visszavettem, és így szedem azóta is. De csak tényleg lefekvéskor érdemes bevenni. Mondjuk olyan mélyen alszom tőle, hogy nem járkálok éjjel.
Füles,
Én kórházban kaptam a ketileptet, és 50 mg-al kezdték, majd még 50 és még ötven. Éjjel mentem ki pisilni, és úgy elszédültem, hogy nekiestem a falnak. Mondtam a dokinak is, ő azt mondta, hogy hát igen erősen szedál, de cserébe jól altat. Aztán végül 100 mg-ra visszavettem, és így szedem azóta is. De csak tényleg lefekvéskor érdemes bevenni. Mondjuk olyan mélyen alszom tőle, hogy nem járkálok éjjel.
Füles,
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2016.10.28., 19:56A helyedben mindenki ettől félne. Ha eddig nem lett, már csak nem lesz komoly baj, ha csak a szemed körül ödémás. Azért jó volna konzultálni orvossal.
A helyedben mindenki ettől félne. Ha eddig nem lett, már csak nem lesz komoly baj, ha csak a szemed körül ödémás. Azért jó volna konzultálni orvossal.
Idézet tőle: Füles ekkor: 2016.10.28., 19:50Remélem nem fúlok meg csak ettől félek, nehogy a torkom is ödémás legyen sehol máshol nincs semmi, még a gyűrűim is csúszkálnak az újjamon ahogy eddig is..a lábamban sincs semmi...
Remélem nem fúlok meg csak ettől félek, nehogy a torkom is ödémás legyen sehol máshol nincs semmi, még a gyűrűim is csúszkálnak az újjamon ahogy eddig is..a lábamban sincs semmi...
Idézet tőle: Avana ekkor: 2016.10.28., 19:45Sztem ezeknél a gyógyszereknél elhangzik, hogy eleinte még rosszabb is lehet(fokozódó szorongás, hányinger). nekem is volt ilyenem(de ki tudja, melyiktől, sokat szedtem akkor), aztán mintha efújták volna, elmúlt.
Sztem ezeknél a gyógyszereknél elhangzik, hogy eleinte még rosszabb is lehet(fokozódó szorongás, hányinger). nekem is volt ilyenem(de ki tudja, melyiktől, sokat szedtem akkor), aztán mintha efújták volna, elmúlt.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2016.10.28., 19:44Nekem Kventiaxot adtak, és már a kezdő 25 mg-nál kinyúltam tőle, azért szedtem néhány napig, de nem javult, úgyhogy nem jutottunk el a doki által tervezett 400 mg-ig. Aztán ugyanabban a kórházban, ahol előzőleg jártam terápiára ehhez a dokinőhöz, megint próbálkoztak vele, és megint rosszul voltam tőle, egyszerűen kiütött.
Csak azt akarom ebből kihozni, hogy tényleg nem mindenkinek minden gyógyszer jó, és sajnos nem tudnak mást csinálni, mint kísérletezni. A kifejezett allergiát kivéve azért nem szabad túl korán feladni, ugye ahogy írjátok is, az elején még romolhat is a helyzet.
Szerintem ha 2-4 hét alatt nem használ, az már tényleg sosem fog, legfeljebb nem árt 😀
Nekem Kventiaxot adtak, és már a kezdő 25 mg-nál kinyúltam tőle, azért szedtem néhány napig, de nem javult, úgyhogy nem jutottunk el a doki által tervezett 400 mg-ig. Aztán ugyanabban a kórházban, ahol előzőleg jártam terápiára ehhez a dokinőhöz, megint próbálkoztak vele, és megint rosszul voltam tőle, egyszerűen kiütött.
Csak azt akarom ebből kihozni, hogy tényleg nem mindenkinek minden gyógyszer jó, és sajnos nem tudnak mást csinálni, mint kísérletezni. A kifejezett allergiát kivéve azért nem szabad túl korán feladni, ugye ahogy írjátok is, az elején még romolhat is a helyzet.
Szerintem ha 2-4 hét alatt nem használ, az már tényleg sosem fog, legfeljebb nem árt 😀
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2016.10.28., 19:35Idézet tőle: FülesOlyan tanácstalan vagyok most, hogy ödémás lett a szemem, még kis mértékben csak, nem tudom mit csináljak ..abba is hagyjam ezt a gyógyszert, amitől jól vagyok két negyed és egy fél után? Sokkal-sokkal jobban vagyok, mint mikor elkezdtem...úgy, hogy még xanaxot is csak reggel vettem be egy 0.25-öst tegnap reggel, meg este is, ma meg egyáltalán nem vettem még be...
Egyelőre szedjed, aztán lehet, hogy mellé (ha szabad, ugye) egy kis vízhajtó segít.
Idézet tőle: FülesOlyan tanácstalan vagyok most, hogy ödémás lett a szemem, még kis mértékben csak, nem tudom mit csináljak ..abba is hagyjam ezt a gyógyszert, amitől jól vagyok két negyed és egy fél után? Sokkal-sokkal jobban vagyok, mint mikor elkezdtem...úgy, hogy még xanaxot is csak reggel vettem be egy 0.25-öst tegnap reggel, meg este is, ma meg egyáltalán nem vettem még be...
Egyelőre szedjed, aztán lehet, hogy mellé (ha szabad, ugye) egy kis vízhajtó segít.
Idézet tőle: Füles ekkor: 2016.10.28., 19:22Olyan tanácstalan vagyok most, hogy ödémás lett a szemem, még kis mértékben csak, nem tudom mit csináljak ..abba is hagyjam ezt a gyógyszert, amitől jól vagyok két negyed és egy fél után? Sokkal-sokkal jobban vagyok, mint mikor elkezdtem...úgy, hogy még xanaxot is csak reggel vettem be egy 0.25-öst tegnap reggel, meg este is, ma meg egyáltalán nem vettem még be...
Olyan tanácstalan vagyok most, hogy ödémás lett a szemem, még kis mértékben csak, nem tudom mit csináljak ..abba is hagyjam ezt a gyógyszert, amitől jól vagyok két negyed és egy fél után? Sokkal-sokkal jobban vagyok, mint mikor elkezdtem...úgy, hogy még xanaxot is csak reggel vettem be egy 0.25-öst tegnap reggel, meg este is, ma meg egyáltalán nem vettem még be...
Idézet tőle: Füles ekkor: 2016.10.28., 19:11Ezzel a fokozatossággal lehet valami igazad. Vannak akik érzékenyebben reagálnak, sokkal fokozatosabban kellene , mint az átlagnál. Most én vagyok így a Scippa miatt az összes escitalopram tartalmú gyógyszerrel talán. A Scippától, amit egy hétig szedtem csak, nagyon rosszul voltam / 4 napig felet, aztán kettőig egészet/ Reggel 6 előtt már el kezdtem öklendezni, és ez egész nap tartott, míg végre késő éjjel el nem aludtam, kisebb nagyobb mértékben volt hányingerem. Ha bevettem a xanaxot mellé, akkor enyhült. De a xanaxot 3-4 óránként be kellett vennem, mert különben nem tudtam létezni még itthon az ágyban sem. Szakadt rólam a víz, erősebb lett a szorongásom, meg a depim is, mint előtte. De!! Mégis voltak pillanatok, amikor azt gondoltam, hogy lehet jó lesz ez, látom az alagút végét..aztán jött a rosszabbodás és megint csak küzdöttem. Így visszagondolva, mégsem haragszom az escitalopram-ra, felmerül bennem az is, ahogy írtad, hátha sokkal kisebb adagokban és tovább próbáltuk volna, lehet egyszercsak jó lett volna.. Ha az a volna, ott nem lett volna...
Ezzel a fokozatossággal lehet valami igazad. Vannak akik érzékenyebben reagálnak, sokkal fokozatosabban kellene , mint az átlagnál. Most én vagyok így a Scippa miatt az összes escitalopram tartalmú gyógyszerrel talán. A Scippától, amit egy hétig szedtem csak, nagyon rosszul voltam / 4 napig felet, aztán kettőig egészet/ Reggel 6 előtt már el kezdtem öklendezni, és ez egész nap tartott, míg végre késő éjjel el nem aludtam, kisebb nagyobb mértékben volt hányingerem. Ha bevettem a xanaxot mellé, akkor enyhült. De a xanaxot 3-4 óránként be kellett vennem, mert különben nem tudtam létezni még itthon az ágyban sem. Szakadt rólam a víz, erősebb lett a szorongásom, meg a depim is, mint előtte. De!! Mégis voltak pillanatok, amikor azt gondoltam, hogy lehet jó lesz ez, látom az alagút végét..aztán jött a rosszabbodás és megint csak küzdöttem. Így visszagondolva, mégsem haragszom az escitalopram-ra, felmerül bennem az is, ahogy írtad, hátha sokkal kisebb adagokban és tovább próbáltuk volna, lehet egyszercsak jó lett volna.. Ha az a volna, ott nem lett volna...
Idézet tőle: Avana ekkor: 2016.10.28., 18:56Mikor elkezdtem szedni, majdnem kiájultama fürdőből, úgy leesett a vérnyomásom, de utána már tudtam-nem akkor kell elmennem zuhanyozni.
Mikor elkezdtem szedni, majdnem kiájultama fürdőből, úgy leesett a vérnyomásom, de utána már tudtam-nem akkor kell elmennem zuhanyozni.
Idézet tőle: Avana ekkor: 2016.10.28., 18:54A ketilept szedése alatt nagyon vékony voltam, 45-46 kiló, de nem is ettem, szval nálam működött a "nem zabálsz, nem is hízol" szabály(ennél a gyógyszernél), majdnem egy évig.
A ketilept szedése alatt nagyon vékony voltam, 45-46 kiló, de nem is ettem, szval nálam működött a "nem zabálsz, nem is hízol" szabály(ennél a gyógyszernél), majdnem egy évig.
Idézet tőle: Avana ekkor: 2016.10.28., 18:52Pedig lehet, hogyha hagysz időt a Ketileptnek, kicsit lejjebb ment volna a szedáció. De...mikor nekem kezdték adagolni, 25 mg-ként vitték fel, nem egyből 150.
Nem vagyok biztos benne, hogy a gyógyszerrel van baj, hanem a fokozatossággal. Félő, olyan gyógyszerek is kiestek nálad a rostán, amiknek nem kellett volna, fokozatosabb emeléssel. Egyébként aláírom, hogy másnap is szedál még, de nekem kora délutánra elmúlt.
Pedig lehet, hogyha hagysz időt a Ketileptnek, kicsit lejjebb ment volna a szedáció. De...mikor nekem kezdték adagolni, 25 mg-ként vitték fel, nem egyből 150.
Nem vagyok biztos benne, hogy a gyógyszerrel van baj, hanem a fokozatossággal. Félő, olyan gyógyszerek is kiestek nálad a rostán, amiknek nem kellett volna, fokozatosabb emeléssel. Egyébként aláírom, hogy másnap is szedál még, de nekem kora délutánra elmúlt.
Idézet tőle: Füles ekkor: 2016.10.28., 18:39Helló Lilla! Ez azért jó volt, nevettem én is kínomban ..mehetünk együtt a Fekte erdei- klnikára , az nekem is tetszene 😀 😀
Helló Lilla! Ez azért jó volt, nevettem én is kínomban ..mehetünk együtt a Fekte erdei- klnikára , az nekem is tetszene 😀 😀
Idézet tőle: Lilla1331 ekkor: 2016.10.28., 18:09Szia Avana!
Tudom, hogy nem az orvos hibája. Csak most már tényleg úgy érzem nem tud mit kezdeni velem.
Pár hónapja a Ketilep-et próbálta rámtukmálni, azt mondta nyugodtan szedjem, amikor tesztelték a SOTE-n ő is részt vett benne. És nagyon jó. A dadogásra meg aztán főleg. Kezdésnek kaptam estére 150mg-ot, hát senkinek nem kívánom az utána következő órákat és napot.Végül is dadogni nem dadogtam,de beszélni se, mivel összeakadt a nyelvem.Kellett 1 nap mire normálisan el tudtam mondani valamit. Olyan érzésem volt mintha kívűlről láttam volna magamat, szörnyű volt,szédülés meg minden velejárója. Akkor nem olvastam annyira utána a gyógyszernek mint kellett volna. Többet nem vettem be. Odaadtam a dokinak, mert kérte vigyem be, a kórháznak szüksége van rá.Mikor rákerestem a neten, legális kábítószernek írták. Sőt volt olyan aki árulta is. Durva.
Nagyon rossz beteg vagyok, 7 éve mindent bevettem amit felírt, sőt volt hogy többet is Aztán ez totál megváltozott, alaposan utána nézek mindennek, és csak akkor veszem be ha nagyon muszáj. Meg szerintem nálam nem úgy hatnak a gyógyszerek ahogy kellene. Ami meg hízlal,azt eleve nem szedem be.Pedig tudom szükségem lenne rá, de a félelmem nagyobb. Bár a xanax sem jó gyógyszer,de azzal eddig nem volt gondom, bár most kezdi csökkenteni az adagot,azért bízom benne,hogy legalább a minimálist meghagyja.Bár ha abban a tudatban van hogy szedem a Convulexet, akkor lehet az mellé nem kell xanax.
Na mindegy, kriminális vagyok.Kiakasztok mindenkit, nem egyszerű velem,lehet a természetem alapból ilyen és még ez a betegség rátesz nem tudom.
Majd csak lesz valahogy. (A végén valahol egyedül egy otthonba bezárva végzem , de ha az otthon szép helyen van, mint mondjuk ahol annak idelyén a Klinikát forgatták, még lehet jól is érezném magam)
Bocsánat a hosszú írásért! És a sok h.-ért. Nem vagyok 100-as sajnálom!
Szép estét Neked,és Mindenkinek!
Szia Avana!
Tudom, hogy nem az orvos hibája. Csak most már tényleg úgy érzem nem tud mit kezdeni velem.
Pár hónapja a Ketilep-et próbálta rámtukmálni, azt mondta nyugodtan szedjem, amikor tesztelték a SOTE-n ő is részt vett benne. És nagyon jó. A dadogásra meg aztán főleg. Kezdésnek kaptam estére 150mg-ot, hát senkinek nem kívánom az utána következő órákat és napot.Végül is dadogni nem dadogtam,de beszélni se, mivel összeakadt a nyelvem.Kellett 1 nap mire normálisan el tudtam mondani valamit. Olyan érzésem volt mintha kívűlről láttam volna magamat, szörnyű volt,szédülés meg minden velejárója. Akkor nem olvastam annyira utána a gyógyszernek mint kellett volna. Többet nem vettem be. Odaadtam a dokinak, mert kérte vigyem be, a kórháznak szüksége van rá.Mikor rákerestem a neten, legális kábítószernek írták. Sőt volt olyan aki árulta is. Durva.
Nagyon rossz beteg vagyok, 7 éve mindent bevettem amit felírt, sőt volt hogy többet is Aztán ez totál megváltozott, alaposan utána nézek mindennek, és csak akkor veszem be ha nagyon muszáj. Meg szerintem nálam nem úgy hatnak a gyógyszerek ahogy kellene. Ami meg hízlal,azt eleve nem szedem be.Pedig tudom szükségem lenne rá, de a félelmem nagyobb. Bár a xanax sem jó gyógyszer,de azzal eddig nem volt gondom, bár most kezdi csökkenteni az adagot,azért bízom benne,hogy legalább a minimálist meghagyja.Bár ha abban a tudatban van hogy szedem a Convulexet, akkor lehet az mellé nem kell xanax.
Na mindegy, kriminális vagyok.Kiakasztok mindenkit, nem egyszerű velem,lehet a természetem alapból ilyen és még ez a betegség rátesz nem tudom.
Majd csak lesz valahogy. (A végén valahol egyedül egy otthonba bezárva végzem , de ha az otthon szép helyen van, mint mondjuk ahol annak idelyén a Klinikát forgatták, még lehet jól is érezném magam)
Bocsánat a hosszú írásért! És a sok h.-ért. Nem vagyok 100-as sajnálom!
Szép estét Neked,és Mindenkinek!
Idézet tőle: Lilla1331 ekkor: 2016.10.28., 17:40Szia Füles!
Hát ez tényleg jó lenne mert végül is, már olyan hosszú a mellékhatáslista, hogy nem győzi az ember végigolvasni. Minden ellen védik magukat a gyógyszergyártók.
Szia Füles!
Hát ez tényleg jó lenne mert végül is, már olyan hosszú a mellékhatáslista, hogy nem győzi az ember végigolvasni. Minden ellen védik magukat a gyógyszergyártók.
Idézet tőle: Füles ekkor: 2016.10.28., 17:15Lehetne ezeknek egy mondat a mellékhatásukról : Minden és mindennek az ellenkezője is lehetséges
Lehetne ezeknek egy mondat a mellékhatásukról : Minden és mindennek az ellenkezője is lehetséges
Idézet tőle: Avana ekkor: 2016.10.28., 17:12A Valdoxan betegtájékoztatója testúlynövekedést és csökkenést is említ mint mellékhatás. Speciel pont ezena téren nem sokat segített volna nekem, ha elolvasom.
A Valdoxan betegtájékoztatója testúlynövekedést és csökkenést is említ mint mellékhatás. Speciel pont ezena téren nem sokat segített volna nekem, ha elolvasom.
Idézet tőle: Avana ekkor: 2016.10.28., 17:06Szerintem ez nem az orvos hibája, hogy olyan a gyógyszeres eszköztár, amilyen. persze jó lenne egy "magic pill".
Egyiktől kiütésed lesz, másiktól meghízol(és így tovább, etc, etc)....mindegyiknél lehet valami baj, de nem kötelezően és mindenkinél.
Szerintem ez nem az orvos hibája, hogy olyan a gyógyszeres eszköztár, amilyen. persze jó lenne egy "magic pill".
Egyiktől kiütésed lesz, másiktól meghízol(és így tovább, etc, etc)....mindegyiknél lehet valami baj, de nem kötelezően és mindenkinél.
Idézet tőle: Lilla1331 ekkor: 2016.10.28., 16:07Szia Málna!
Aranyos vagy De a Valdoxant már kb. fél éve abbahagytam, prsze a doki nem tud róla. Igazából az égvilágon semmit nem hatott, mikor felemelte duplájára az adagot sajnos akkor sem Apránként elhagytam. A Convulex meg eltolta pár napomat is, használhatatlan voltam. Így mielőtt még hozzászoknék, abbahagytam. Tudom nem szép dolog, doki nélkül ilyet csinálni. De pl. az is érdekes volt, hogy azt hiszem említettem, hogy beszédhibám van stresszes helyzetekben. Na most míg ez a gyogyi bennem volt, sajna még telefonálni sem tudtam annyira hatással van a beszédközpontra nálam. Bár a Lamolepnél is észrevettem, mikor nagyobb dózist kellett szednem. S mikor abbahagyom egy idő után, már nyugodtan telefonálhatok, beszélhetek bárkivel, nem dadogok. Fura.
A dokimmal nem megyek semmire, mert akármi problémát mondok, mindig van rá olyan válasza,hogy meghunyászkodom inkább.
Az utolsó 2 alkalommal, 3-szor akart "kidobni", hogy nem vállal tovább.
Szerintem legközelebb élek a lehetőséggel. Ez nem állapot hogy nem tud beállítani egy normális gyógyszerezést. Xanaxot szedek esténként,és ennyi.
Eleve súlyproblémáim vannak, erre ír egy olyan gyógyszert amitől valaki még 30 kilót is hízott, meg kihullott a haja stb. Ezek rémisztő dolgok számomra, hisz így is utálok a tükörbe nézni.
Vagy még adok neki egy esélyt, végül is november 21.-én megyek hozzá, addigra ha szedném már hullani kéne a hajamnak stb. Hátha akkor írna mást. Bár ahogy elnéztem már nem tud velem mit kezdeni. Lehet csak pár gyógyszert ismer, és azok közül válogat ??
Szia Málna!
Aranyos vagy De a Valdoxant már kb. fél éve abbahagytam, prsze a doki nem tud róla. Igazából az égvilágon semmit nem hatott, mikor felemelte duplájára az adagot sajnos akkor sem Apránként elhagytam. A Convulex meg eltolta pár napomat is, használhatatlan voltam. Így mielőtt még hozzászoknék, abbahagytam. Tudom nem szép dolog, doki nélkül ilyet csinálni. De pl. az is érdekes volt, hogy azt hiszem említettem, hogy beszédhibám van stresszes helyzetekben. Na most míg ez a gyogyi bennem volt, sajna még telefonálni sem tudtam annyira hatással van a beszédközpontra nálam. Bár a Lamolepnél is észrevettem, mikor nagyobb dózist kellett szednem. S mikor abbahagyom egy idő után, már nyugodtan telefonálhatok, beszélhetek bárkivel, nem dadogok. Fura.
A dokimmal nem megyek semmire, mert akármi problémát mondok, mindig van rá olyan válasza,hogy meghunyászkodom inkább.
Az utolsó 2 alkalommal, 3-szor akart "kidobni", hogy nem vállal tovább.
Szerintem legközelebb élek a lehetőséggel. Ez nem állapot hogy nem tud beállítani egy normális gyógyszerezést. Xanaxot szedek esténként,és ennyi.
Eleve súlyproblémáim vannak, erre ír egy olyan gyógyszert amitől valaki még 30 kilót is hízott, meg kihullott a haja stb. Ezek rémisztő dolgok számomra, hisz így is utálok a tükörbe nézni.
Vagy még adok neki egy esélyt, végül is november 21.-én megyek hozzá, addigra ha szedném már hullani kéne a hajamnak stb. Hátha akkor írna mást. Bár ahogy elnéztem már nem tud velem mit kezdeni. Lehet csak pár gyógyszert ismer, és azok közül válogat ??
Idézet tőle: Füles ekkor: 2016.10.28., 15:53Köszi 🙂 meglátjuk, ezt a mostanit azt hiszem, tényleg abba kell hagynom... alig kell mennem WC-re is, pedig én egyébként minden kmkőnél szoktam nem tudom hova lesz a víz, mert se a kezem, se a lábam egyelőre nem dagad... / mondjuk inni sem iszom liter számra, de máskor sem, mégis mennem kell, ráadásul, úgy, mintha megittam volna egy csomó vizet előtte/ most meg, alig-alig...
Köszi 🙂 meglátjuk, ezt a mostanit azt hiszem, tényleg abba kell hagynom... alig kell mennem WC-re is, pedig én egyébként minden kmkőnél szoktam nem tudom hova lesz a víz, mert se a kezem, se a lábam egyelőre nem dagad... / mondjuk inni sem iszom liter számra, de máskor sem, mégis mennem kell, ráadásul, úgy, mintha megittam volna egy csomó vizet előtte/ most meg, alig-alig...
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.28., 15:17Idézet tőle: Lilla1331Felírták nekem, mert allergiás lettem a Lamolepre. 2-szer kezdtem el szedni, előszőr 4 napig aztán abbahagytam, és inkább nem szedtem semmit. A Lamolepnél már kitapasztaltam hogy kell szedjem hogy egész napra nyugis legyek, de egy orvosi túladagolás után allergia jött elő.Attól nem híztam semmit.
Azt írják jó gyógyszer, csak hízlal meg hajhullást okoz stb.A héten a dokim felemelte az adagomat 2*300mg-ra, azt hiszi szedem. Nem merem neki mondani, mert a múltkor is lehurrogott,csak akkor hízlal ha többet eszek és nem mozgok eleget. De érdekes módon a tájékoztatón is rajta van.
De azért most adtam még egy esélyt neki, sajnos a rekordidőm 1,5 nap, tegnap egész délutánra kiütött, aludtam volna egész nap, semmi nem érdekelt,még meg,mozdulni sem volt kedvem,olyan volt mintha elvette volna az érzéseimet,szédültem stb.De azért este meg ma reggel bevettem. Aztán most ott vagyok hogy nem tudom mi legyen,nem merem tovább szedni, mert amúgy is több kiló van rajtam sajnos mint kéne,nagy nehezen megy csak le 1-1 kg, hajam se dús ha hullik majd az nagyon gáz lesz. Így is utálok tükörbe nézni.A pénzügyben dolgozom, ahol azért kell használni az agyamat, amit már valamelyest így is tönkretettek az eddig szedett gyógyszerek, de még egész jól működik :). Van 2 gyermekem hát ugye őket is el kell látnom,úgyhogy ez a gyógyszer úgyérzem nem lesz jó. Xanaxot is szedek,azt is reggel és este kellene, de azt is csak este szedem.
Nem tudom mit tegyek....
Úgy tudom a Lamolep mellett lehet gyereket vállalni,a dokim is azt mondta. Bár én leszoktam a teherbe esés előtt 1 évvel,persze kellett hozzá terápia,meg nyugtató teák,de sikerült. 4 évig nem kellett semmi.A terhesség tényleg megváltoztat valamit,meg a szülés.
Lilla, kicsit próbálj meg megnyugodni. Tudom, nem könnyű. A xanaxtól nem lesz bajod, csak egy idő múlva. Én már 3 és fél éve szedem, nem mondom, hogy nem vagyok kicsit hüje tőle (sajnos tényleg memória problémákat okoz), de azért még mindig jobb, mint a pszichiátrián. Szívem szerint azt mondanám, hogy hagyd a fenébe a valdoxant meg a convulexet persze ORVOSSAL KONZULTÁLVA, FOKOZATOSAN ÉS ÚGY, HOGY MÁSSAL HELYETTESÍTITEK.
Idézet tőle: Lilla1331Felírták nekem, mert allergiás lettem a Lamolepre. 2-szer kezdtem el szedni, előszőr 4 napig aztán abbahagytam, és inkább nem szedtem semmit. A Lamolepnél már kitapasztaltam hogy kell szedjem hogy egész napra nyugis legyek, de egy orvosi túladagolás után allergia jött elő.Attól nem híztam semmit.
Azt írják jó gyógyszer, csak hízlal meg hajhullást okoz stb.A héten a dokim felemelte az adagomat 2*300mg-ra, azt hiszi szedem. Nem merem neki mondani, mert a múltkor is lehurrogott,csak akkor hízlal ha többet eszek és nem mozgok eleget. De érdekes módon a tájékoztatón is rajta van.
De azért most adtam még egy esélyt neki, sajnos a rekordidőm 1,5 nap, tegnap egész délutánra kiütött, aludtam volna egész nap, semmi nem érdekelt,még meg,mozdulni sem volt kedvem,olyan volt mintha elvette volna az érzéseimet,szédültem stb.De azért este meg ma reggel bevettem. Aztán most ott vagyok hogy nem tudom mi legyen,nem merem tovább szedni, mert amúgy is több kiló van rajtam sajnos mint kéne,nagy nehezen megy csak le 1-1 kg, hajam se dús ha hullik majd az nagyon gáz lesz. Így is utálok tükörbe nézni.A pénzügyben dolgozom, ahol azért kell használni az agyamat, amit már valamelyest így is tönkretettek az eddig szedett gyógyszerek, de még egész jól működik :). Van 2 gyermekem hát ugye őket is el kell látnom,úgyhogy ez a gyógyszer úgyérzem nem lesz jó. Xanaxot is szedek,azt is reggel és este kellene, de azt is csak este szedem.
Nem tudom mit tegyek....
Úgy tudom a Lamolep mellett lehet gyereket vállalni,a dokim is azt mondta. Bár én leszoktam a teherbe esés előtt 1 évvel,persze kellett hozzá terápia,meg nyugtató teák,de sikerült. 4 évig nem kellett semmi.A terhesség tényleg megváltoztat valamit,meg a szülés.
Lilla, kicsit próbálj meg megnyugodni. Tudom, nem könnyű. A xanaxtól nem lesz bajod, csak egy idő múlva. Én már 3 és fél éve szedem, nem mondom, hogy nem vagyok kicsit hüje tőle (sajnos tényleg memória problémákat okoz), de azért még mindig jobb, mint a pszichiátrián. Szívem szerint azt mondanám, hogy hagyd a fenébe a valdoxant meg a convulexet persze ORVOSSAL KONZULTÁLVA, FOKOZATOSAN ÉS ÚGY, HOGY MÁSSAL HELYETTESÍTITEK.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2016.10.28., 15:13Füles!
http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/trittico_ac_150_mg_retard_tabletta/12334
Füles!
http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/trittico_ac_150_mg_retard_tabletta/12334
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.28., 15:01Idézet tőle: FülesErről még nem hallottam sosem./ nem tudom ez mennyire lehet új?/ Van leánykori neve is? 😀
Most tudtam meg, hogy a régi neve is ez (volt).
Idézet tőle: FülesErről még nem hallottam sosem./ nem tudom ez mennyire lehet új?/ Van leánykori neve is? 😀
Most tudtam meg, hogy a régi neve is ez (volt).
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.28., 14:39Nem lehet, hogy a most trittico néven forgalmazott gyógyi volt? A doki azt mondta, hogy még az jönne esetleg szóba.
Nem lehet, hogy a most trittico néven forgalmazott gyógyi volt? A doki azt mondta, hogy még az jönne esetleg szóba.
Idézet tőle: Füles ekkor: 2016.10.28., 14:27Köszi, igen ezeket láttam, ez a megnyugtató az egészben. De ha belegondolok, hogy végre jól érzem magam, végre majd esetleg, lesz kedvem is kimozdulni, de ilyen fejjel? ?? Nálam egyébként az életben majdnem minden így van...valami jó ugyan, de mégsem teljesen, mert jön mellé egy negatívum is más ! / Főzni meg utálok csak ha nagyon muszáj ../
Köszi, igen ezeket láttam, ez a megnyugtató az egészben. De ha belegondolok, hogy végre jól érzem magam, végre majd esetleg, lesz kedvem is kimozdulni, de ilyen fejjel? ?? Nálam egyébként az életben majdnem minden így van...valami jó ugyan, de mégsem teljesen, mert jön mellé egy negatívum is más ! / Főzni meg utálok csak ha nagyon muszáj ../
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.28., 14:15remeron:
https://bura.hu/info/szerek/antidep/TCA/mirtazapin
https://bura.hu/blog/remeny-blogja/2011-jul-06/yarocen-antidepresszans
remeron:
https://bura.hu/info/szerek/antidep/TCA/mirtazapin
https://bura.hu/blog/remeny-blogja/2011-jul-06/yarocen-antidepresszans
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.28., 14:13Idézet tőle: FülesNah, épp erről beszélgetünk itt a nővéremmel. Épp ezt a kérdést tettem én is fel, be is mentem a gyógyszertárunkba, mert ugye "kérdezze meg gyógyszerészét.." Fogalma sem volt mit is szeretnék kérdezni..Jól megijesztett, hogy ha tovább szedem, akkor még a torkomhoz is mehet... Mondom neki, ez víz visszatartási melllékhatás, nem allergia, azért kérdezem őt, mert különben nyilván azonnal abbahagynám ha allergia lenne. Szóval, addig addig ment az eszmecsere, míg végül kijöttem egy 1500 Ft-os ..hahahaha 😀 😀 komolyan, hangsan röhögök magamon, szóval egy Valeriana Max + Citromfű+ Mg B6 készítménnyel a hónom alatt 😀 :-DDD
Most akkor, honnan tudjam meg vajon a választ, mennyire sürgős abbahagynom? :-O Kitől tudnám ezt megkérdezni? Hova fussak? 😀 Ezek merülnek fel bennem...és gondolom, szokott így más is lenni, nem tudja mit csináljon... Most kb úgy nézek ki, mint aki olyan nagyon kialudta magát..olyanok a szemeim. Ma beveszem még azért, mert olyan jó hatása van..nem merek azért egészet...
Nem lesz bajod, hidd el. B. Eszter is azt írta a remeron gyógyszerleírásánál (mindjárt linkelem, egyébként kettő is van, mindkettőt linkelem), hogy úgy nézett ki, mint egy alkesz. De ő évekig szedte és nem volt más baja tőle!!
Idézet tőle: FülesNah, épp erről beszélgetünk itt a nővéremmel. Épp ezt a kérdést tettem én is fel, be is mentem a gyógyszertárunkba, mert ugye "kérdezze meg gyógyszerészét.." Fogalma sem volt mit is szeretnék kérdezni..Jól megijesztett, hogy ha tovább szedem, akkor még a torkomhoz is mehet... Mondom neki, ez víz visszatartási melllékhatás, nem allergia, azért kérdezem őt, mert különben nyilván azonnal abbahagynám ha allergia lenne. Szóval, addig addig ment az eszmecsere, míg végül kijöttem egy 1500 Ft-os ..hahahaha 😀 😀 komolyan, hangsan röhögök magamon, szóval egy Valeriana Max + Citromfű+ Mg B6 készítménnyel a hónom alatt 😀 :-DDD
Most akkor, honnan tudjam meg vajon a választ, mennyire sürgős abbahagynom? :-O Kitől tudnám ezt megkérdezni? Hova fussak? 😀 Ezek merülnek fel bennem...és gondolom, szokott így más is lenni, nem tudja mit csináljon... Most kb úgy nézek ki, mint aki olyan nagyon kialudta magát..olyanok a szemeim. Ma beveszem még azért, mert olyan jó hatása van..nem merek azért egészet...
Nem lesz bajod, hidd el. B. Eszter is azt írta a remeron gyógyszerleírásánál (mindjárt linkelem, egyébként kettő is van, mindkettőt linkelem), hogy úgy nézett ki, mint egy alkesz. De ő évekig szedte és nem volt más baja tőle!!