Gyógyszer
Idézet tőle: Füles ekkor: 2016.10.29., 18:48Szóval!
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásaitokat, hogy foglalkoztok a problémámmal. Én,mint kezdő..vagyis, újrakezdő, még nem vagyok egyáltalán benne a dolgokban, túl régi a tapasztalatom és hát, már elavult, meg mintha törlődött volna is belőlem.
Parrot! Én meg pontosan a Remeront említettem az orvosnak, hogy az evési mizériáim miatt nekem az volt a legjobb régen, de hát az ödéma..még jó, hogy azt megjegyeztem legalább régről. Azt mondta, próbáljam meg, hátha a vivőanyra voltam, itt az más etc. Szóval, én / egyelőre/ direkt örülök, hogy étvágyat csinál.
CatEye igen, jól emlékszel, nálam sincs egy ideig gond a hízással, sőt, jól is jönne pár kiló.
Nekem igen, a depi és a szorongás alatt, sőt mindkettő nélkül is elég egy görbe újj felmutatása a hátam mögött, elvben észre sem veszem, de az étvágyam már el is ment. 🙁 🙁
Málna! Ezek alapján és bizony a néhány napos tapasztalatom alapján, igen, talán azt kellene tennem, hogy végre be kellene vennem egy egész 15-öst. Hátha az jobban lecsap. Tudod, az ödéma miatt gondolkodom rajta, mert a félnél nem változott. és ha tovább szednék egy-két nappal felet, talán jobban megszoknám és azok után talán nem lenne erősebb az ödémán, gondolkodom én így itt "hangosan" Ezért gondoltam még pár napig felet szedni. De igen, ez a nemalvás dolog ezt a gondolatmenetemet kersztűlhúzta. Ma egészet kellene már bevennem , egyrészt, hogy megnézzem magam alvásilag, meg előbb-utóbb az ödémára is fény kell derüljön, biztos 2-án emelné is a dokinő a 15-öt 30-ra.
Ez a reggeli bevétel is elgondolkodtatott, meg Parrot is írta, jó ötletnek tűnt. De lehet, inkább az emelés lenne mégis a megoldás. Végre eljutni egy egészig, jöjjön aminek jönnie kell ..
Tényleg nagyon köszi Nektek, a sok tapasztalatot, ötletet. !
Szóval!
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásaitokat, hogy foglalkoztok a problémámmal. Én,mint kezdő..vagyis, újrakezdő, még nem vagyok egyáltalán benne a dolgokban, túl régi a tapasztalatom és hát, már elavult, meg mintha törlődött volna is belőlem.
Parrot! Én meg pontosan a Remeront említettem az orvosnak, hogy az evési mizériáim miatt nekem az volt a legjobb régen, de hát az ödéma..még jó, hogy azt megjegyeztem legalább régről. Azt mondta, próbáljam meg, hátha a vivőanyra voltam, itt az más etc. Szóval, én / egyelőre/ direkt örülök, hogy étvágyat csinál.
CatEye igen, jól emlékszel, nálam sincs egy ideig gond a hízással, sőt, jól is jönne pár kiló.
Nekem igen, a depi és a szorongás alatt, sőt mindkettő nélkül is elég egy görbe újj felmutatása a hátam mögött, elvben észre sem veszem, de az étvágyam már el is ment. 🙁 🙁
Málna! Ezek alapján és bizony a néhány napos tapasztalatom alapján, igen, talán azt kellene tennem, hogy végre be kellene vennem egy egész 15-öst. Hátha az jobban lecsap. Tudod, az ödéma miatt gondolkodom rajta, mert a félnél nem változott. és ha tovább szednék egy-két nappal felet, talán jobban megszoknám és azok után talán nem lenne erősebb az ödémán, gondolkodom én így itt "hangosan" Ezért gondoltam még pár napig felet szedni. De igen, ez a nemalvás dolog ezt a gondolatmenetemet kersztűlhúzta. Ma egészet kellene már bevennem , egyrészt, hogy megnézzem magam alvásilag, meg előbb-utóbb az ödémára is fény kell derüljön, biztos 2-án emelné is a dokinő a 15-öt 30-ra.
Ez a reggeli bevétel is elgondolkodtatott, meg Parrot is írta, jó ötletnek tűnt. De lehet, inkább az emelés lenne mégis a megoldás. Végre eljutni egy egészig, jöjjön aminek jönnie kell ..
Tényleg nagyon köszi Nektek, a sok tapasztalatot, ötletet. !
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.29., 18:17Idézet tőle: parrotCsak figyelek.A hülyét végig pontos j-vel írtad valamelyik hozzászólásodban.Direkt?
Persze. Mivel az elipszilon egy totál hüjeség, ezért egy időben csak pontos jét használtam, de aztán letettem róla, mert cikinek számított.
Idézet tőle: parrotCsak figyelek.A hülyét végig pontos j-vel írtad valamelyik hozzászólásodban.Direkt?
Persze. Mivel az elipszilon egy totál hüjeség, ezért egy időben csak pontos jét használtam, de aztán letettem róla, mert cikinek számított.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.29., 18:16Idézet tőle: CatEyeAz az igazság, ha a depresszió aktív fázisban van, semmi nem hizlal. Én a mirtazapintól és a quetiapinetól sem híztam, sőt fogytam. Fülesnél sem áll fenn a húzás veszélye.
Ha kicsit jobban van az ember, akkor ugrálnak fel a kilók az ilyen típusokra.
Cat, tisztelettel ezt vitatnám. Láttam egy skálát és aszerint súlyos depim volt. És amikor elkezdtem szedni a lítiumot, akkor végre tudtam enni. Aztán jött a remeron és az alvás és zabálás.
Idézet tőle: CatEyeAz az igazság, ha a depresszió aktív fázisban van, semmi nem hizlal. Én a mirtazapintól és a quetiapinetól sem híztam, sőt fogytam. Fülesnél sem áll fenn a húzás veszélye.
Cat, tisztelettel ezt vitatnám. Láttam egy skálát és aszerint súlyos depim volt. És amikor elkezdtem szedni a lítiumot, akkor végre tudtam enni. Aztán jött a remeron és az alvás és zabálás.
Idézet tőle: CatEye ekkor: 2016.10.29., 18:03Az az igazság, ha a depresszió aktív fázisban van, semmi nem hizlal. Én a mirtazapintól és a quetiapinetól sem híztam, sőt fogytam. Fülesnél sem áll fenn a húzás veszélye.
Az az igazság, ha a depresszió aktív fázisban van, semmi nem hizlal. Én a mirtazapintól és a quetiapinetól sem híztam, sőt fogytam. Fülesnél sem áll fenn a húzás veszélye.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.29., 18:02Idézet tőle: parrotMálna!Nem azt írtad,hogy 180 cm magas vagy?Azért számít ám!S lehet,még jól is áll egy kis párna itt ott.
De, jól emlékszel. 🙂
Idézet tőle: parrotMálna!Nem azt írtad,hogy 180 cm magas vagy?Azért számít ám!S lehet,még jól is áll egy kis párna itt ott.
De, jól emlékszel. 🙂
Idézet tőle: parrot ekkor: 2016.10.29., 18:00Málna!Nem azt írtad,hogy 180 cm magas vagy?Azért számít ám!S lehet,még jól is áll egy kis párna itt ott.
Málna!Nem azt írtad,hogy 180 cm magas vagy?Azért számít ám!S lehet,még jól is áll egy kis párna itt ott.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.29., 17:47Oké, hogy nem gyógyszereljük egymást, de ennek a reggeli szedésnek semmi értelmét nem látom.
Engem az első este a 15 mg remeron úgy kiütött, hogy éjjel tántorogva jutottam el a wc-ig. Másnap ismét 15 mg-mal tántorgás nélkül jutottam el oda. Ezért a harmadik éjjel már 30 mg-ra mentem fel, a doki utasítása szerint.
Én még 7,5 mg-nál is kábé 10-15 perc után bealszom.
Xanaxból meg nagyon magas a toleranciám. (3 x 1,5 mg-ra kellett felmenni, hogy egyáltalán érezzek némi nyugtató hatást. Ezt sikerült egyelőre 3 x 1 mg-ra letornázni.)
Persze ez mind egyéni.
Még egy éjszakát adnék a dolognak.
Oké, hogy nem gyógyszereljük egymást, de ennek a reggeli szedésnek semmi értelmét nem látom.
Engem az első este a 15 mg remeron úgy kiütött, hogy éjjel tántorogva jutottam el a wc-ig. Másnap ismét 15 mg-mal tántorgás nélkül jutottam el oda. Ezért a harmadik éjjel már 30 mg-ra mentem fel, a doki utasítása szerint.
Én még 7,5 mg-nál is kábé 10-15 perc után bealszom.
Xanaxból meg nagyon magas a toleranciám. (3 x 1,5 mg-ra kellett felmenni, hogy egyáltalán érezzek némi nyugtató hatást. Ezt sikerült egyelőre 3 x 1 mg-ra letornázni.)
Persze ez mind egyéni.
Még egy éjszakát adnék a dolognak.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.29., 17:46Idézet tőle: parrotA dokim anno a remeront tartotta a számomra legideálisabb antidepinek,de nem merte felírni,azt mondta,tuti ráborítom az asztalt a hízás,mint mellékhatás miatt.
Tényleg hízlal, de másként, mint a zyprexa/olzin/parnassan. Nem felfúj, hanem egyszerűen csak imitt-amott kikerekedtem. Nem azt mondom, hogy a 30 mg-nál nem zabáltam, de a kisebb adagoknál nincs nagy baj.
Idézet tőle: parrotA dokim anno a remeront tartotta a számomra legideálisabb antidepinek,de nem merte felírni,azt mondta,tuti ráborítom az asztalt a hízás,mint mellékhatás miatt.
Tényleg hízlal, de másként, mint a zyprexa/olzin/parnassan. Nem felfúj, hanem egyszerűen csak imitt-amott kikerekedtem. Nem azt mondom, hogy a 30 mg-nál nem zabáltam, de a kisebb adagoknál nincs nagy baj.
Idézet tőle: parrot ekkor: 2016.10.29., 17:37A dokim anno a remeront tartotta a számomra legideálisabb antidepinek,de nem merte felírni,azt mondta,tuti ráborítom az asztalt a hízás,mint mellékhatás miatt.
A dokim anno a remeront tartotta a számomra legideálisabb antidepinek,de nem merte felírni,azt mondta,tuti ráborítom az asztalt a hízás,mint mellékhatás miatt.
Idézet tőle: Füles ekkor: 2016.10.29., 16:50Ha-ha-ha-
De messze van még az a másodika.. úgyhogy szerintem lehet kell alakítani addig az adagoláson még úgyhogy Parrot, ne menj messzire
Ha-ha-ha-
De messze van még az a másodika.. úgyhogy szerintem lehet kell alakítani addig az adagoláson még úgyhogy Parrot, ne menj messzire
Idézet tőle: parrot ekkor: 2016.10.29., 16:49Ha eleve rossz alvó vagy,a stilnox-tól ne várj sokat,hozzá lehet szokni elég hamar.Krónikus insomniára sajnos még mindig az antipszicho-k váltak be legjobban,de előtte tényleg érdemes nyugtató,álmosító antidepivel próbálkozni.
Ha eleve rossz alvó vagy,a stilnox-tól ne várj sokat,hozzá lehet szokni elég hamar.Krónikus insomniára sajnos még mindig az antipszicho-k váltak be legjobban,de előtte tényleg érdemes nyugtató,álmosító antidepivel próbálkozni.
Idézet tőle: parrot ekkor: 2016.10.29., 16:42Próbáld ki ,hogy reggel veszed be,este emelhetsz a xanax-on,nem egy brutál adag,amit szedsz.Csak addig,amíg a dokival nem találkozol.Majd mondd meg neki,itt a búrán beállították neked...
Próbáld ki ,hogy reggel veszed be,este emelhetsz a xanax-on,nem egy brutál adag,amit szedsz.Csak addig,amíg a dokival nem találkozol.Majd mondd meg neki,itt a búrán beállították neked...
Idézet tőle: Füles ekkor: 2016.10.29., 16:39Köszi Parrot, én is ezen gondolkodom erősen, hogy talán ezt még kipróbálhatnám talán. Lehet ezt is teszem, ma beveszem a kis xanaxomat, meg a fél, vagy egész Stilnoxot . Reggel meg beveszek még mindig fél Yarocent.
Köszi Parrot, én is ezen gondolkodom erősen, hogy talán ezt még kipróbálhatnám talán. Lehet ezt is teszem, ma beveszem a kis xanaxomat, meg a fél, vagy egész Stilnoxot . Reggel meg beveszek még mindig fél Yarocent.
Idézet tőle: parrot ekkor: 2016.10.29., 16:34Fura,tényleg.Viszont ha több napig nem fogsz aludni,kikészülsz.Mondanám,hogy próbáld szedni még pár napig,hogy kellő indok legyen,ha mégis abbahagyod .Mi lenne,ha reggel vennéd be?Este meg maradna,amivel eddig is aludtál valamennyit.
Fura,tényleg.Viszont ha több napig nem fogsz aludni,kikészülsz.Mondanám,hogy próbáld szedni még pár napig,hogy kellő indok legyen,ha mégis abbahagyod .Mi lenne,ha reggel vennéd be?Este meg maradna,amivel eddig is aludtál valamennyit.
Idézet tőle: Füles ekkor: 2016.10.29., 16:18Tudom, persze , hogy nekem :-/ mert én annyira" értek" ezekhez a dolgokhoz, hogy kompetens vagyok a döntésben, mint beteg :-O Jobb híján az lesz... aztán vagy jó, vagy nem lesz jó a döntésem. 50-50 % esélyem van rá , az végülis nem kevés
Szóval Málna, hogy a kérdésedre érdemben válaszoljak , azt hiszem mondhatjuk azt, hogy szó szerint.
Tudom, persze , hogy nekem :-/ mert én annyira" értek" ezekhez a dolgokhoz, hogy kompetens vagyok a döntésben, mint beteg :-O Jobb híján az lesz... aztán vagy jó, vagy nem lesz jó a döntésem. 50-50 % esélyem van rá , az végülis nem kevés
Szóval Málna, hogy a kérdésedre érdemben válaszoljak , azt hiszem mondhatjuk azt, hogy szó szerint.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.29., 16:02Idézet tőle: FülesMa is tanácstalan vagyok, mint tegnap. Tegnap az ödémám miatt, bár az nem túl látványos még, igaz az elején vagyok, még csak a 15-ösnek a felét szedem.Mára az nem lett nagyobb ugyanannyitól, tehét féltől. Viszont, semmit nem alszom, se éjjel, se nappal nem vagyok álmos.Az első negyedtől még-még éreztem valami kis álmosságot... / Ráadásul eleve rossz alvó vagyok , az altatóval és xanax-szal is csak nehezen ment eddig is/
Orvoshoz 2-án reggel megyek. Addig mi tévő legyek, fogalmam sincs. Hagyjam abba?
Sajnos és szerencsére ezt neked kell eldöntened. Az, hogy semmit nem aludtál, az szó szerint azt jelenti, hogy semmit?
Idézet tőle: FülesMa is tanácstalan vagyok, mint tegnap. Tegnap az ödémám miatt, bár az nem túl látványos még, igaz az elején vagyok, még csak a 15-ösnek a felét szedem.Mára az nem lett nagyobb ugyanannyitól, tehét féltől. Viszont, semmit nem alszom, se éjjel, se nappal nem vagyok álmos.Az első negyedtől még-még éreztem valami kis álmosságot... / Ráadásul eleve rossz alvó vagyok , az altatóval és xanax-szal is csak nehezen ment eddig is/
Orvoshoz 2-án reggel megyek. Addig mi tévő legyek, fogalmam sincs. Hagyjam abba?
Sajnos és szerencsére ezt neked kell eldöntened. Az, hogy semmit nem aludtál, az szó szerint azt jelenti, hogy semmit?
Idézet tőle: Füles ekkor: 2016.10.29., 15:47Ma is tanácstalan vagyok, mint tegnap. Tegnap az ödémám miatt, bár az nem túl látványos még, igaz az elején vagyok, még csak a 15-ösnek a felét szedem.Mára az nem lett nagyobb ugyanannyitól, tehét féltől. Viszont, semmit nem alszom, se éjjel, se nappal nem vagyok álmos.Az első negyedtől még-még éreztem valami kis álmosságot... / Ráadásul eleve rossz alvó vagyok , az altatóval és xanax-szal is csak nehezen ment eddig is/
Ma is tanácstalan vagyok, mint tegnap. Tegnap az ödémám miatt, bár az nem túl látványos még, igaz az elején vagyok, még csak a 15-ösnek a felét szedem.Mára az nem lett nagyobb ugyanannyitól, tehét féltől. Viszont, semmit nem alszom, se éjjel, se nappal nem vagyok álmos.Az első negyedtől még-még éreztem valami kis álmosságot... / Ráadásul eleve rossz alvó vagyok , az altatóval és xanax-szal is csak nehezen ment eddig is/
Idézet tőle: Füles ekkor: 2016.10.29., 15:42Én is ettől tartok..:-( már félek az éjszakától..egy hunyást sem tudtam aludni és egész nap sem vagyok álmos..de enni időnként szerencsére jókat eszem. De hullámzik a nap, hol rosszabb, hol szerencsére kicsit jobb..két napig annyira jól voltam, furcsa is volt, hogy 3 nap alatt ennyire jól lettem .. Nem tudom mi tévő legyek..hol van még a másodika, amikor orvoshoz kerülök 🙁 Erről beszéltem, illetve írtam , írtunk lentebb...
Én is ettől tartok..:-( már félek az éjszakától..egy hunyást sem tudtam aludni és egész nap sem vagyok álmos..de enni időnként szerencsére jókat eszem. De hullámzik a nap, hol rosszabb, hol szerencsére kicsit jobb..két napig annyira jól voltam, furcsa is volt, hogy 3 nap alatt ennyire jól lettem .. Nem tudom mi tévő legyek..hol van még a másodika, amikor orvoshoz kerülök 🙁 Erről beszéltem, illetve írtam , írtunk lentebb...
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2016.10.29., 15:38A Remeron/mirtazapin elvileg altat, nyugtat és étvágyat csinál. Mit jelent az, hogy nem alszol, és aztán még álmos sem vagy? Mert, bár ez nem túl Füles-szerű :-), ha pörögsz, az lehet valami enyhe mánia (attól nem álmos az ember).
Én is nagyon ödémás voltam a Remerontól -- akkoriban azt hitték rólam, hogy alkoholista vagyok, mint utóbb valaki a fülembe súgta. Vízhajtók segíthetnek, de ha aludni se tudsz, akkor nem lenne jobb egy másik gyógyszer?
A Remeron/mirtazapin elvileg altat, nyugtat és étvágyat csinál. Mit jelent az, hogy nem alszol, és aztán még álmos sem vagy? Mert, bár ez nem túl Füles-szerű :-), ha pörögsz, az lehet valami enyhe mánia (attól nem álmos az ember).
Én is nagyon ödémás voltam a Remerontól -- akkoriban azt hitték rólam, hogy alkoholista vagyok, mint utóbb valaki a fülembe súgta. Vízhajtók segíthetnek, de ha aludni se tudsz, akkor nem lenne jobb egy másik gyógyszer?
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.29., 15:25Idézet tőle: parrotA nőknél ugye az ösztrogénszint változás is belejátszik.
Nálam a remeron szedése óta a telihold (ami tudvalevőleg VALÓBAN befolyásolja a ciklust) ill. a menzesz maga nagyon bekavar. Sajnos ilyenkor tényleg erősödik a szorongásom.
Idézet tőle: parrotA nőknél ugye az ösztrogénszint változás is belejátszik.
Nálam a remeron szedése óta a telihold (ami tudvalevőleg VALÓBAN befolyásolja a ciklust) ill. a menzesz maga nagyon bekavar. Sajnos ilyenkor tényleg erősödik a szorongásom.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.29., 15:24Idézet tőle: Avana"csak" szemödéma van? A bokád nem dagad? (vízvisszatartás)
Nekem nem a bokám dagad, hanem a lábfejem. Nem igazán látszik, inkább érzem.
Idézet tőle: Avana"csak" szemödéma van? A bokád nem dagad? (vízvisszatartás)
Nekem nem a bokám dagad, hanem a lábfejem. Nem igazán látszik, inkább érzem.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.29., 15:22Idézet tőle: FülesMost még a Yarocenemről annyit, hogy tegnap este bevettem ugye a felemet, az ödéma talán egy icipicivel lett nagyobb a szemem körül,vagy talán maradt csak akkora, de aludni egyáltalán nem tudtam 🙁 /+0.25-ös xanax és egy fél Stilnox kíséretében sem :-O Az alvásommal eleve gondok vannak, most meg egyáltalán nem vagyok álmos, de egy ilyen éjszaka után, most sem :-O
Bocsi, hogy túl hosszú voltam
Füles, akkor szerintem ez nem a te gyógyszered. Sokat olvastam a remeronról és két dolgot mindehol mondanak: altat és etet. Nálam mindkettő megvan. Ha nem tudsz tőle aludni, akkor ... hát bakfitty.
Idézet tőle: FülesMost még a Yarocenemről annyit, hogy tegnap este bevettem ugye a felemet, az ödéma talán egy icipicivel lett nagyobb a szemem körül,vagy talán maradt csak akkora, de aludni egyáltalán nem tudtam 🙁 /+0.25-ös xanax és egy fél Stilnox kíséretében sem :-O Az alvásommal eleve gondok vannak, most meg egyáltalán nem vagyok álmos, de egy ilyen éjszaka után, most sem :-O
Füles, akkor szerintem ez nem a te gyógyszered. Sokat olvastam a remeronról és két dolgot mindehol mondanak: altat és etet. Nálam mindkettő megvan. Ha nem tudsz tőle aludni, akkor ... hát bakfitty.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.29., 13:14Idézet tőle: parrotKedves George!Nem alszom el éhesen,mert mindig vacsorázom,meleget.S mielőtt beüt,vagyis kiüt a kwenti,iszonyat cukoréhség tör rám.Most próbálkozom a xilittel,hogy azzal helyettesítsem a cukrot.Azért szerintem sokan vagyunk,akik napközben kávén,cigin élünk.No,így tényleg nehezebb elhízni.Ja,s nem pár kilóról beszélek,mikor az antipszicho-k okozta elhízást említem.Plusz 30 kiló !!!Min.Egyébként !eg menjen a francba mindenki,aki nem hízik ezektől a szerektől!A mentálisan egészséges emberektől meg herótom van.Unalmasak,színtelenek.Kell egy kis tűz,néha robbanás,stb.Mindenre ne szedjetek bogyót!
ismerős a cukoréhség... multkor nem volt itthon édesség és tejfölt kikevertem vaniliáscukorral és azt zabáltam éjjel 😀
Idézet tőle: parrotKedves George!Nem alszom el éhesen,mert mindig vacsorázom,meleget.S mielőtt beüt,vagyis kiüt a kwenti,iszonyat cukoréhség tör rám.Most próbálkozom a xilittel,hogy azzal helyettesítsem a cukrot.Azért szerintem sokan vagyunk,akik napközben kávén,cigin élünk.No,így tényleg nehezebb elhízni.Ja,s nem pár kilóról beszélek,mikor az antipszicho-k okozta elhízást említem.Plusz 30 kiló !!!Min.Egyébként !eg menjen a francba mindenki,aki nem hízik ezektől a szerektől!A mentálisan egészséges emberektől meg herótom van.Unalmasak,színtelenek.Kell egy kis tűz,néha robbanás,stb.Mindenre ne szedjetek bogyót!
ismerős a cukoréhség... multkor nem volt itthon édesség és tejfölt kikevertem vaniliáscukorral és azt zabáltam éjjel 😀
Idézet tőle: parrot ekkor: 2016.10.29., 12:37Nem tudom,hol olvastam...hogy a borderline diagnózis felállítása a kezelőorvos kudarcát jelzi a terápia felett sokszor.
Nem tudom,hol olvastam...hogy a borderline diagnózis felállítása a kezelőorvos kudarcát jelzi a terápia felett sokszor.
Idézet tőle: parrot ekkor: 2016.10.29., 12:33Kedves George!Nem alszom el éhesen,mert mindig vacsorázom,meleget.S mielőtt beüt,vagyis kiüt a kwenti,iszonyat cukoréhség tör rám.Most próbálkozom a xilittel,hogy azzal helyettesítsem a cukrot.Azért szerintem sokan vagyunk,akik napközben kávén,cigin élünk.No,így tényleg nehezebb elhízni.Ja,s nem pár kilóról beszélek,mikor az antipszicho-k okozta elhízást említem.Plusz 30 kiló !!!Min.Egyébként !eg menjen a francba mindenki,aki nem hízik ezektől a szerektől!A mentálisan egészséges emberektől meg herótom van.Unalmasak,színtelenek.Kell egy kis tűz,néha robbanás,stb.Mindenre ne szedjetek bogyót!
Kedves George!Nem alszom el éhesen,mert mindig vacsorázom,meleget.S mielőtt beüt,vagyis kiüt a kwenti,iszonyat cukoréhség tör rám.Most próbálkozom a xilittel,hogy azzal helyettesítsem a cukrot.Azért szerintem sokan vagyunk,akik napközben kávén,cigin élünk.No,így tényleg nehezebb elhízni.Ja,s nem pár kilóról beszélek,mikor az antipszicho-k okozta elhízást említem.Plusz 30 kiló !!!Min.Egyébként !eg menjen a francba mindenki,aki nem hízik ezektől a szerektől!A mentálisan egészséges emberektől meg herótom van.Unalmasak,színtelenek.Kell egy kis tűz,néha robbanás,stb.Mindenre ne szedjetek bogyót!
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.29., 12:20Az tényleg nem sok! És éhesen elaludni... az nagyon kemény....
Az tényleg nem sok! És éhesen elaludni... az nagyon kemény....
Idézet tőle: parrot ekkor: 2016.10.29., 12:121mg rivo +25 mg kwenti.Ezzel elvagyok.Az emberek alapanyagcsere indexe is változó.Mindig figyelem az edzéseken a fiúkat,15 perc után egy tócsányit leizzadnak,arról nem is beszélve,hogy a wc-re is naponta 2- szer is el tudnak menni.Ezzel szemben a lassabb alapanyagcsere miatt nehezen izzadsz,lassabban ürül a gyógyszer,minden pang a testedben.A nőknél ugye az ösztrogénszint változás is belejátszik.
1mg rivo +25 mg kwenti.Ezzel elvagyok.Az emberek alapanyagcsere indexe is változó.Mindig figyelem az edzéseken a fiúkat,15 perc után egy tócsányit leizzadnak,arról nem is beszélve,hogy a wc-re is naponta 2- szer is el tudnak menni.Ezzel szemben a lassabb alapanyagcsere miatt nehezen izzadsz,lassabban ürül a gyógyszer,minden pang a testedben.A nőknél ugye az ösztrogénszint változás is belejátszik.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.29., 11:59Parrot, teljesen igazad van! De ezért kell este a MINIMÁLIS antipszichot valamilyen benzodiazepinnel kombinálni.
Parrot, teljesen igazad van! De ezért kell este a MINIMÁLIS antipszichot valamilyen benzodiazepinnel kombinálni.
Idézet tőle: parrot ekkor: 2016.10.29., 11:50Azt is elfogadom,hogy nem mindenki hízik el az antipszicho-tól.De ők jóval kevesebben vannak,s igenis belenyúl a hormonháztartásba.S akkor most nem is említettem a leponex-et...
Azt is elfogadom,hogy nem mindenki hízik el az antipszicho-tól.De ők jóval kevesebben vannak,s igenis belenyúl a hormonháztartásba.S akkor most nem is említettem a leponex-et...
Idézet tőle: parrot ekkor: 2016.10.29., 11:46Csak közben egyre nehezebben alszol el,este meg lehet emiatt emelni az antipszichot,ami meg etet,tiszt.a kivételnek.Tehát egész nap semmi étvágy,este meg nekimész a hűtőnek.Nálam ez van legalábbis. Ezek a pörgetős antidepik ...cymbalta,wellbutrin,brintellix tényleg csökkentik az étvágyat,felgyorsítják az anyagcserét ,emelik a vérnyomást,pulzust.
Csak közben egyre nehezebben alszol el,este meg lehet emiatt emelni az antipszichot,ami meg etet,tiszt.a kivételnek.Tehát egész nap semmi étvágy,este meg nekimész a hűtőnek.Nálam ez van legalábbis. Ezek a pörgetős antidepik ...cymbalta,wellbutrin,brintellix tényleg csökkentik az étvágyat,felgyorsítják az anyagcserét ,emelik a vérnyomást,pulzust.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.29., 11:34Minden ami a noradrenalinra (norephinefrin) hat fogyaszt. De legalább is csökkenti az étvágyat. SNRI-k, Wellbutrin, stb...
Minden ami a noradrenalinra (norephinefrin) hat fogyaszt. De legalább is csökkenti az étvágyat. SNRI-k, Wellbutrin, stb...
Idézet tőle: Füles ekkor: 2016.10.29., 10:02Igen, sehol máshol...egyébként régebben én elég gyakran ilyesmi szemmel ébredtem, aztán lement egy idő után. Talán akkor sósabban, vagy sósabbat ettem. De most azért már évek óta nem szokott ilyen lenni. Nem vészes, de látszik..és még csak fél szemnél vagyok.
No, meg ez az álmosságtalanság / van ilyen szó egyáltalán? 🙂 / amikor eleve rossz alvó vagyok.
Tegnap lelkendeztem milyen jól vagyok, ma már nem annyira... / de gondolom még a kialvatlanság is hozzátesz/
Igen, sehol máshol...egyébként régebben én elég gyakran ilyesmi szemmel ébredtem, aztán lement egy idő után. Talán akkor sósabban, vagy sósabbat ettem. De most azért már évek óta nem szokott ilyen lenni. Nem vészes, de látszik..és még csak fél szemnél vagyok.
No, meg ez az álmosságtalanság / van ilyen szó egyáltalán? 🙂 / amikor eleve rossz alvó vagyok.
Tegnap lelkendeztem milyen jól vagyok, ma már nem annyira... / de gondolom még a kialvatlanság is hozzátesz/
Idézet tőle: Avana ekkor: 2016.10.29., 09:45Sztem ebbe bele van kalkulálva az is, hogy van, aki nem is megy el végül.
Rám az SZTK-s Dokinő utoljára(de a legelején is) tök sok időt szánt. Viszont utolsó alkalommal zűrös volt, úgy felgyűltek mögöttem. Tömve volt a váró, de senki se hőzöngött. A betegek egy részét már az asszisztensek kiszórják(recept, szuri).
Sztem ebbe bele van kalkulálva az is, hogy van, aki nem is megy el végül.
Rám az SZTK-s Dokinő utoljára(de a legelején is) tök sok időt szánt. Viszont utolsó alkalommal zűrös volt, úgy felgyűltek mögöttem. Tömve volt a váró, de senki se hőzöngött. A betegek egy részét már az asszisztensek kiszórják(recept, szuri).
Idézet tőle: Füles ekkor: 2016.10.29., 09:40Beszélgettem az asszisztens nővel. Nem azt mondta, hogy nem győzik. Azt mondta, receptért jönnek csak ...Azért én mégis érdekesnek tartom az 5 perces beosztást. Én először voltam, nálam megvolt az a kb 15 perc ./ elhadartam amit tudtam, a többi meg bennem maradt..:-O / és teljesen aranyos volt a doktornő. De, lám-lám, itt vagyok a problémámmal a gyógyszeremmel és nem tudom mit tegyek..
Beszélgettem az asszisztens nővel. Nem azt mondta, hogy nem győzik. Azt mondta, receptért jönnek csak ...Azért én mégis érdekesnek tartom az 5 perces beosztást. Én először voltam, nálam megvolt az a kb 15 perc ./ elhadartam amit tudtam, a többi meg bennem maradt..:-O / és teljesen aranyos volt a doktornő. De, lám-lám, itt vagyok a problémámmal a gyógyszeremmel és nem tudom mit tegyek..
Idézet tőle: Avana ekkor: 2016.10.29., 09:34Valószínűleg nem ő gondol ennyi időt szánni, hanem egyszerűen ennyi beteg jut a körzetre, hogy kénytelen így beosztani. Miért gondolod automatikusan, hogy ez az ő késztetésük és nem rendszerhiba?
ha adott a munkaideje és van X számú beteg, akkor mit tegyen ő maga a megoldás érdekében? Ingyen túlórázzon?:D
Valószínűleg nem ő gondol ennyi időt szánni, hanem egyszerűen ennyi beteg jut a körzetre, hogy kénytelen így beosztani. Miért gondolod automatikusan, hogy ez az ő késztetésük és nem rendszerhiba?
ha adott a munkaideje és van X számú beteg, akkor mit tegyen ő maga a megoldás érdekében? Ingyen túlórázzon?:D
Idézet tőle: Füles ekkor: 2016.10.29., 09:26Sziasztok 🙂
Végigolvastalak Beneteket , örülök, hogy sokat tudtam olvasni itt, ráadásul épp abban a témában, amiről itthon is beszélgettünk. Én is úgy gondolom ahogy CatEye és Málna!
Sajnos, nagyon magukra vannak/vagyunk hagyatva mi pszich. gondokkal küszködők :-O és igen, ahogy tegnap is olvastam valahol, ez sajnos, nem egy egzakt tudomány 🙁 Így aztán az orvosok nagytöbbségének elég gyakran tényleg 15 perc is, hogy elhadarjon valamit az ember, úgyis megvan az ő saját protokollja. Elsőre ezt írja hasonló tünetekre, ha nem jó, másodikra azt..és így tovább...
Mi akik ilyen gondokkal küzdünk, eleve ilyen-olyan módon labilisabbak vagyunk, vagy éppen sokkal jobban tudunk valamihez ragaszkodni, okkal, esetleg ok nélkül is. Szóval az embernek gyakrabban lenne szüksége kis ösztönzésre, vagy jótanácsra, megerősítésre...stb.Nem beszélve egy új gyógyszer elkezdése után! Mivel erre az orvosok nagyrészénél nincsen mód, jobb híján itt és hasonló oldalakon érdeklődik az ember, tapasztalatok után. Szerintem ezzel egyáltalán semmi gond. Miért ne lehetne beszélgetni kinek melyik gyógyszer mennyire vált be, mik voltak a tapasztalatok.? Hisz az orvos is csak találgat sajnos. Málna nagyon jól leírta a "szabályokat" nagyon jókat írt, pedig nem orvos. Viszont az orvosa ahogy írta rábízta egy antidepresszáns adagolását. Na, ilyenkor mi van? Ha az orvos ilyet csinálhat, akkor egy sok tapasztalattal rendelkező "beteg" miért ne írhatná le itt a tapasztalatait. Sőt azt is, hogy ő mit csinálna ebben vagy abban a helyzetben...
Nálunk a körzetis pszchi-nél 5!! azaz öt ! percenként vannak beosztva a páciensek! No comment. Én elhiszem, hogy sajnos és ez nagyon szomorú, sok beteg van, de, hogy egy orvost ennyire ne érdekeljenek a fejlemények, hogy ennyi időt gondol szánni egy ilyen betegre, hááááát :-O
Most még a Yarocenemről annyit, hogy tegnap este bevettem ugye a felemet, az ödéma talán egy icipicivel lett nagyobb a szemem körül,vagy talán maradt csak akkora, de aludni egyáltalán nem tudtam 🙁 /+0.25-ös xanax és egy fél Stilnox kíséretében sem :-O Az alvásommal eleve gondok vannak, most meg egyáltalán nem vagyok álmos, de egy ilyen éjszaka után, most sem :-O
Sziasztok 🙂
Végigolvastalak Beneteket , örülök, hogy sokat tudtam olvasni itt, ráadásul épp abban a témában, amiről itthon is beszélgettünk. Én is úgy gondolom ahogy CatEye és Málna!
Sajnos, nagyon magukra vannak/vagyunk hagyatva mi pszich. gondokkal küszködők :-O és igen, ahogy tegnap is olvastam valahol, ez sajnos, nem egy egzakt tudomány 🙁 Így aztán az orvosok nagytöbbségének elég gyakran tényleg 15 perc is, hogy elhadarjon valamit az ember, úgyis megvan az ő saját protokollja. Elsőre ezt írja hasonló tünetekre, ha nem jó, másodikra azt..és így tovább...
Mi akik ilyen gondokkal küzdünk, eleve ilyen-olyan módon labilisabbak vagyunk, vagy éppen sokkal jobban tudunk valamihez ragaszkodni, okkal, esetleg ok nélkül is. Szóval az embernek gyakrabban lenne szüksége kis ösztönzésre, vagy jótanácsra, megerősítésre...stb.Nem beszélve egy új gyógyszer elkezdése után! Mivel erre az orvosok nagyrészénél nincsen mód, jobb híján itt és hasonló oldalakon érdeklődik az ember, tapasztalatok után. Szerintem ezzel egyáltalán semmi gond. Miért ne lehetne beszélgetni kinek melyik gyógyszer mennyire vált be, mik voltak a tapasztalatok.? Hisz az orvos is csak találgat sajnos. Málna nagyon jól leírta a "szabályokat" nagyon jókat írt, pedig nem orvos. Viszont az orvosa ahogy írta rábízta egy antidepresszáns adagolását. Na, ilyenkor mi van? Ha az orvos ilyet csinálhat, akkor egy sok tapasztalattal rendelkező "beteg" miért ne írhatná le itt a tapasztalatait. Sőt azt is, hogy ő mit csinálna ebben vagy abban a helyzetben...
Nálunk a körzetis pszchi-nél 5!! azaz öt ! percenként vannak beosztva a páciensek! No comment. Én elhiszem, hogy sajnos és ez nagyon szomorú, sok beteg van, de, hogy egy orvost ennyire ne érdekeljenek a fejlemények, hogy ennyi időt gondol szánni egy ilyen betegre, hááááát :-O
Most még a Yarocenemről annyit, hogy tegnap este bevettem ugye a felemet, az ödéma talán egy icipicivel lett nagyobb a szemem körül,vagy talán maradt csak akkora, de aludni egyáltalán nem tudtam 🙁 /+0.25-ös xanax és egy fél Stilnox kíséretében sem :-O Az alvásommal eleve gondok vannak, most meg egyáltalán nem vagyok álmos, de egy ilyen éjszaka után, most sem :-O
Idézet tőle: Avana ekkor: 2016.10.29., 09:23
Igen, de amíg válaszolgat, addig mi van azzal a tucatnyi beteggel, aki várakozik rá? vagy ezt is beleépítenéd valahogy a munkaidőbe? Ebből sztem az lenne, hogy aki be szeretne jutni, még további heteket várhat, a lecsippentett munkaidő miatt.
Ja, most nézem, ezt még külön gondoltad. Sztem ez egyenes út a kiégéshez. Így is totál túl vannak terhelve( a negyes óránkénti beteg nyírja az idegeket), csodálom, hogy bírja valaki azt a menetet, ami ott megy. Esetleg ezt az ügyeletesdit, rendelkezésre állást masszívabban meg kéne fizetni, mert megunja, elmegy magánrendelni... 🙁
Ha nem csak 2 orvos dolgozna per kerületi SZTK, esélyesebb lenne
Nekem anno azt mondta az SZTK-s, hogyha zűr van, telefonáljak és kérjem őt. Azért hagytam ott, mert mikor legutoljára nála jártam, és rám szánt hnegyed órát, mögöttem 10 ember gyűlt fel, úgy, hogy már 5 óra után voltunk és 18 órára szól az utolsó időpont.
Persze lehet, nem mindenkit érdekel, hányan várakoznak mögötte, de engem zavart, hogy így megcsúsztunk.
Igen, de amíg válaszolgat, addig mi van azzal a tucatnyi beteggel, aki várakozik rá? vagy ezt is beleépítenéd valahogy a munkaidőbe? Ebből sztem az lenne, hogy aki be szeretne jutni, még további heteket várhat, a lecsippentett munkaidő miatt.
Ja, most nézem, ezt még külön gondoltad. Sztem ez egyenes út a kiégéshez. Így is totál túl vannak terhelve( a negyes óránkénti beteg nyírja az idegeket), csodálom, hogy bírja valaki azt a menetet, ami ott megy. Esetleg ezt az ügyeletesdit, rendelkezésre állást masszívabban meg kéne fizetni, mert megunja, elmegy magánrendelni... 🙁
Ha nem csak 2 orvos dolgozna per kerületi SZTK, esélyesebb lenne
Nekem anno azt mondta az SZTK-s, hogyha zűr van, telefonáljak és kérjem őt. Azért hagytam ott, mert mikor legutoljára nála jártam, és rám szánt hnegyed órát, mögöttem 10 ember gyűlt fel, úgy, hogy már 5 óra után voltunk és 18 órára szól az utolsó időpont.
Persze lehet, nem mindenkit érdekel, hányan várakoznak mögötte, de engem zavart, hogy így megcsúsztunk.
Idézet tőle: Avana ekkor: 2016.10.29., 09:21A kórházból, pont a leterheltségük miatt, általában továbbküldik az SZTK-ba a betegeket, miután megkapták a zárót.
Akkora teher van rajtuk-múltkor pont találtam valami kórházi belső éves jelentést a neten, amelyből kiderült, hogy a pszichiátriai osztály a minimumfeltételek környékén működik(de szociális munkás, nővér sincs elég)-, hogy aki nem bennfekvős, azzal már nem tudnak foglalkozni, de nem is kötelességük.
Persze kivételeket tesznek, de sztem ez már tényleg pénzes műfaj.
A kórházból, pont a leterheltségük miatt, általában továbbküldik az SZTK-ba a betegeket, miután megkapták a zárót.
Akkora teher van rajtuk-múltkor pont találtam valami kórházi belső éves jelentést a neten, amelyből kiderült, hogy a pszichiátriai osztály a minimumfeltételek környékén működik(de szociális munkás, nővér sincs elég)-, hogy aki nem bennfekvős, azzal már nem tudnak foglalkozni, de nem is kötelességük.
Persze kivételeket tesznek, de sztem ez már tényleg pénzes műfaj.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.29., 08:53Idézet tőle: Lilla1331Málna!
Ez nagyon jó ötlet. Sajnos tényleg nem lehet elérni a dokit, csak akkor ha rendelésre mész. Én volt hogy felkeresem a kórházban, ahol főorvos.Még 2 perce sem volt rám. Tulajdonképp úgy is fogalmazhatnék, hogy elküldött, mert neki nincs ideje és különben is nincs hozzá időpontom. Pénzt kellett volna dugnom a zsebébe,akkor fogadna akkor is?Mikor még másik kórházban volt főorvos,messzebb és oda jártam hozzá legelőszőr, ott nem rendelésre mentem,hanem a szobájában fogadott, kb fél-1 órát benn voltam nála. Mindig adtam neki pénzt, de nem sokat,ott meghallgatott és érdekes módon sose rakott ki. Pedig volt hogy váratlanul jelentünk meg nála,és mégis fogadott, az első alkalom is ilyen volt. Bár unokatesóm ismerte,így ő általa fogadott.
Most mióta nem adok pénzt,már más.Meg hát iszonyú sokan vannak a rendelésén,hetente 1-szer rendel. Próbáltam hogy esetleg magánba, de nincs magánrendelése.
Hát ezért van az, hogy magánba járnak az emberek. Nekem az első két dokim elérhető volt (első telefonon és email-ben, második email-ben), a harmadik mondjuk nem adott semmi elérhetőséget. A mostani (negyedik, sztk-s) dokit "természetesen" nem nagyon tudnám utolérni, ill. valamelyest igen, mert ő egy héten háromszor ill. négyszer rendel. (Attól függ, hogy péntek páros vagy páratlan hét-e.)
Lilla, szerintem keress egy olyan sztk-s dokit, aki minden nap rendel. Akkor fel tudod hívni/el tudsz menni hozzá.
Idézet tőle: Lilla1331Málna!
Ez nagyon jó ötlet. Sajnos tényleg nem lehet elérni a dokit, csak akkor ha rendelésre mész. Én volt hogy felkeresem a kórházban, ahol főorvos.Még 2 perce sem volt rám. Tulajdonképp úgy is fogalmazhatnék, hogy elküldött, mert neki nincs ideje és különben is nincs hozzá időpontom. Pénzt kellett volna dugnom a zsebébe,akkor fogadna akkor is?Mikor még másik kórházban volt főorvos,messzebb és oda jártam hozzá legelőszőr, ott nem rendelésre mentem,hanem a szobájában fogadott, kb fél-1 órát benn voltam nála. Mindig adtam neki pénzt, de nem sokat,ott meghallgatott és érdekes módon sose rakott ki. Pedig volt hogy váratlanul jelentünk meg nála,és mégis fogadott, az első alkalom is ilyen volt. Bár unokatesóm ismerte,így ő általa fogadott.
Most mióta nem adok pénzt,már más.Meg hát iszonyú sokan vannak a rendelésén,hetente 1-szer rendel. Próbáltam hogy esetleg magánba, de nincs magánrendelése.
Hát ezért van az, hogy magánba járnak az emberek. Nekem az első két dokim elérhető volt (első telefonon és email-ben, második email-ben), a harmadik mondjuk nem adott semmi elérhetőséget. A mostani (negyedik, sztk-s) dokit "természetesen" nem nagyon tudnám utolérni, ill. valamelyest igen, mert ő egy héten háromszor ill. négyszer rendel. (Attól függ, hogy péntek páros vagy páratlan hét-e.)
Lilla, szerintem keress egy olyan sztk-s dokit, aki minden nap rendel. Akkor fel tudod hívni/el tudsz menni hozzá.
Idézet tőle: Avana ekkor: 2016.10.29., 08:47Nem fogytam tőle, sztem semmilyen pszi gyogyszertől nem lehet ezt elvárni, hogy fogyasszon. Szorongtam, tartottam a hízástól én is, így akkoriban nem nagyon ettem, és mivel nem ettem, nem híztam. Nekem sztem nem nyúlt bele az anyagcserémbe, tehát működött a "nem eszem, nem hízom".
Ha egyből 150 mg-ot kaptam volna, biztos, hogy ki se tudtam volna kelni.
Nem fogytam tőle, sztem semmilyen pszi gyogyszertől nem lehet ezt elvárni, hogy fogyasszon. Szorongtam, tartottam a hízástól én is, így akkoriban nem nagyon ettem, és mivel nem ettem, nem híztam. Nekem sztem nem nyúlt bele az anyagcserémbe, tehát működött a "nem eszem, nem hízom".
Ha egyből 150 mg-ot kaptam volna, biztos, hogy ki se tudtam volna kelni.
Idézet tőle: Lilla1331 ekkor: 2016.10.29., 07:48Málna!
Málna!
Idézet tőle: Lilla1331 ekkor: 2016.10.29., 07:29Avana!
Ha te fogytál tőle, akkor legközelebb kérni fogom a dokitól. Én is sokkaltam a 150mg-ot kezdésnek. De mikor mondtam neki, hogy nem volt jó,úgy vettem ki a szavaiból mintha abban a tudatban lenne, hogy már szedtem ilyet,pedig mondtam neki hogy nem.
De lehet igazad van, ha 25mg-ról kezdjük akkor nem üt ki, és talán jó is lett volna 🙁
Avana!
Ha te fogytál tőle, akkor legközelebb kérni fogom a dokitól. Én is sokkaltam a 150mg-ot kezdésnek. De mikor mondtam neki, hogy nem volt jó,úgy vettem ki a szavaiból mintha abban a tudatban lenne, hogy már szedtem ilyet,pedig mondtam neki hogy nem.
De lehet igazad van, ha 25mg-ról kezdjük akkor nem üt ki, és talán jó is lett volna 🙁
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.29., 06:57Idézet tőle: CatEyeSzia Likvidátor,
Mivel sajnos ez az egész pszichiátria találgatás a gyógyszerek hatasmechanizmusa nem ismert, az orvosok kb 15 perc után már írjak fel az orvosságot, és utána nem elérhetők amikor a hatások mellékhatások jelentkeznek, így kénytelenek az emberek magukra utalva dönteni 1-1 gyógyszerrel kapcsolatban.Igen van ennek egy káros hatása is, az emberek önhatalmulag döntenek a gyógyszerek szedéséről, na meg sokszor bevonzzák a mellékhatásokat is, ha olvassák, azt lehet nem is az okozta.
A dokim a kórházban azt mondta, hogy azt várja, hogy a betegek mikor kérik számon, hogy ő miért nem kap olanzapint mikor gizike a szomszéd ágyon is azt kap.
Cat. A probléma lényegét írtad le.
a) Egy betegre jutó idő 15 perc. Nem elég.
b) Gyógyszerfelírás után a doki nem elérhető. Elfogadhatatlan.
Kellene egy 24 órás ügyelet, ahol több doki team-ben válaszolna meg email-t, esetleg telefont, hogyha valakinek problémája van.
VAGY: A gyógyszert felíró sztk-s doki kötelezve lenne arra, hogy MINDEN NAP !!!!!!!!!! (oké, dec. 24-i kivételével) napi 2 órában köteles legyen a hozzá forduló betegeinek válaszolni (ha délelőttös, akkor délután, ha délutános, akkor délelőtt).
Idézet tőle: CatEyeSzia Likvidátor,
Mivel sajnos ez az egész pszichiátria találgatás a gyógyszerek hatasmechanizmusa nem ismert, az orvosok kb 15 perc után már írjak fel az orvosságot, és utána nem elérhetők amikor a hatások mellékhatások jelentkeznek, így kénytelenek az emberek magukra utalva dönteni 1-1 gyógyszerrel kapcsolatban.Igen van ennek egy káros hatása is, az emberek önhatalmulag döntenek a gyógyszerek szedéséről, na meg sokszor bevonzzák a mellékhatásokat is, ha olvassák, azt lehet nem is az okozta.
A dokim a kórházban azt mondta, hogy azt várja, hogy a betegek mikor kérik számon, hogy ő miért nem kap olanzapint mikor gizike a szomszéd ágyon is azt kap.
Cat. A probléma lényegét írtad le.
a) Egy betegre jutó idő 15 perc. Nem elég.
b) Gyógyszerfelírás után a doki nem elérhető. Elfogadhatatlan.
Kellene egy 24 órás ügyelet, ahol több doki team-ben válaszolna meg email-t, esetleg telefont, hogyha valakinek problémája van.
VAGY: A gyógyszert felíró sztk-s doki kötelezve lenne arra, hogy MINDEN NAP !!!!!!!!!! (oké, dec. 24-i kivételével) napi 2 órában köteles legyen a hozzá forduló betegeinek válaszolni (ha délelőttös, akkor délután, ha délutános, akkor délelőtt).
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.29., 06:53Idézet tőle: The LikvidatorÉn legszívesebben csinálnék egy oldalt mentális problémákkal élőknek,azon gondolkokdtam, hogy kéne elnevezni,és a "varázsgömb" szó jutott az eszembe..na mindegy...és ott az lenne a szabályzat (nem sok szabály lenne),de az határozottan ki lenne kötve,hogy a BETEGEK A GYÓGYSZEREKRŐL NEM BESZÉLHETNEK egymás közt,mert AZ AZ ORVOS DOLGA, Ő ÍRJA FEL, a lelke rajta,hogy most annak milyen következményei lesznek.Sajnos itt azt látom,hogy egymást diagolják a betegek,és osztogatják a tanácsokat hogy kinek mi lenne az ideális? Mint a belgyógyászati váróban a nyugdíjasok akik már már egymást is megműtenék,biztos láttatok már ilyet..Elég morbid,de tényleg.
Sok igazság van abban, amit írtál, de Cat neked írt válaszában reagálok a felvetésedre.
Idézet tőle: The LikvidatorÉn legszívesebben csinálnék egy oldalt mentális problémákkal élőknek,azon gondolkokdtam, hogy kéne elnevezni,és a "varázsgömb" szó jutott az eszembe..na mindegy...és ott az lenne a szabályzat (nem sok szabály lenne),de az határozottan ki lenne kötve,hogy a BETEGEK A GYÓGYSZEREKRŐL NEM BESZÉLHETNEK egymás közt,mert AZ AZ ORVOS DOLGA, Ő ÍRJA FEL, a lelke rajta,hogy most annak milyen következményei lesznek.Sajnos itt azt látom,hogy egymást diagolják a betegek,és osztogatják a tanácsokat hogy kinek mi lenne az ideális? Mint a belgyógyászati váróban a nyugdíjasok akik már már egymást is megműtenék,biztos láttatok már ilyet..Elég morbid,de tényleg.
Sok igazság van abban, amit írtál, de Cat neked írt válaszában reagálok a felvetésedre.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.10.29., 06:50Összefoglalóan.
A. NE olvassátok el a nyomorult betegtájékoztatót. Csak fussátok át. Nekem mondjuk a valdoxan-nál nem mondta a hüje doki, hogy májfunkciót kell nézetni.
B. Tényleg ne hüjítsük egymást. Mindenki más és mindenki mindenre másként reagál.
C. Ha egy doki hüje, akkor hüje. EZT meg lehet beszélni itt a fórumon szerintem. Ha egy doki sz.rik rá, hogy mit mond a páciens, akkor azt a dokit le kell váltani!
D. Azért vannak a dokiknak is nagyon fura dolgaik, nekem pölö mikor elkezdtem szedni a remeront, a doki felírt ketileptet is és azt mondta, hogy 50-től 150 mg-ig bármennyit bevehetek, ha nem tudnék aludni a remerontól. Azért ez merész. Így rám bízni egy antipszicho adagolását. Egyébként nem szedtem be.
E. Szerintem valamilyen szinten természetes, hogy variálunk a gyógyszerrel. Mondom, egy szintig. Na most mivel beteg emberekről van szó, kell, hogy legyen valami kontroll. Tehát családtag, barát, szomszéd, kollega. Aki visszajelez.
Alapszabály:
Egy gyógyszert hirtelen, teljesen elhagyni nem szabad, ha már egy pár hete-hónapja szedi valaki. Ha csak pár napja (4-5) szedi az ember és nagyon rossz, akkor abba lehet hagyni.
Csökkenteni, növelni szintén nem szabad, max. NAGYON kicsi mértékben.
Összefoglalóan: ki kell bírni addig, amíg a dokihoz el nem jutunk és vele megbeszélni az elhagyást és azt, hogy mit kell akkor szedni helyette.
Összefoglalóan.
A. NE olvassátok el a nyomorult betegtájékoztatót. Csak fussátok át. Nekem mondjuk a valdoxan-nál nem mondta a hüje doki, hogy májfunkciót kell nézetni.
B. Tényleg ne hüjítsük egymást. Mindenki más és mindenki mindenre másként reagál.
C. Ha egy doki hüje, akkor hüje. EZT meg lehet beszélni itt a fórumon szerintem. Ha egy doki sz.rik rá, hogy mit mond a páciens, akkor azt a dokit le kell váltani!
D. Azért vannak a dokiknak is nagyon fura dolgaik, nekem pölö mikor elkezdtem szedni a remeront, a doki felírt ketileptet is és azt mondta, hogy 50-től 150 mg-ig bármennyit bevehetek, ha nem tudnék aludni a remerontól. Azért ez merész. Így rám bízni egy antipszicho adagolását. Egyébként nem szedtem be.
E. Szerintem valamilyen szinten természetes, hogy variálunk a gyógyszerrel. Mondom, egy szintig. Na most mivel beteg emberekről van szó, kell, hogy legyen valami kontroll. Tehát családtag, barát, szomszéd, kollega. Aki visszajelez.
Alapszabály:
Egy gyógyszert hirtelen, teljesen elhagyni nem szabad, ha már egy pár hete-hónapja szedi valaki. Ha csak pár napja (4-5) szedi az ember és nagyon rossz, akkor abba lehet hagyni.
Csökkenteni, növelni szintén nem szabad, max. NAGYON kicsi mértékben.
Összefoglalóan: ki kell bírni addig, amíg a dokihoz el nem jutunk és vele megbeszélni az elhagyást és azt, hogy mit kell akkor szedni helyette.