Gyógyszer
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2016.11.01., 18:27Idézet tőle: MálnaIdézet tőle: KleóMásik AP, az az Arisppa. AD csak a Brrr.
Jaj. Kicsit nehéz a felfogásom. Az olzin helyett akarja adni az abilify-t. Mármint tudtommal már most szeded az utóbbit. Ugye?
Jól érted.
Idézet tőle: MálnaIdézet tőle: KleóMásik AP, az az Arisppa. AD csak a Brrr.
Jaj. Kicsit nehéz a felfogásom. Az olzin helyett akarja adni az abilify-t. Mármint tudtommal már most szeded az utóbbit. Ugye?
Jól érted.
Idézet tőle: Zsolt2 ekkor: 2016.11.01., 18:24Idézet tőle: MálnaIdézet tőle: Zsolt2Pálinkát tudok főzni. Xanaxot nem.
De ha háború lesz, akkor nagyon sokan rá fognak jönni, hogy semmi bajuk azon kívül, hogy háború van, így gyógyszerre sem nagyon lesz szükség.
Nagyon fura megfogalmazás ez, hogy "rá fognak jönni, hogy semmi bajuk". Lehet, hogy egy háború idején az embernek valóban kisebb baja is annál, hogy szorong, meg depis, de ezek LÉTEZŐ problémák. Áááááááááááá, nagyon ideges lettem!!!!!!!!!!!
Lehet, hogy furcsa megfogalmazás, de nem véletlen. Sok esetben a depresszió, a szorongás, fóbiák és az többi nyavalya nem más, mint egy rossz gondolkodási séma, amitől nem tudunk szabadulni. Ez egy rendkívüli szituációban nem egyszerűen háttérbe szorul, hanem megváltozik, átalakul. És ezt nem a kisujjamból szoptam, hanem számtalan helyen, számtalan ember leírta, rögzítette már. Kutatják is, és keresik a magyarázatát, nagyon érdekes elméletek születtek, hogy miért leszenk szívósabbak, nagyobb tűrőképességűek az emberek egy-egy nagyobb, közösen megélt trauma után.
Még egy magyar tudós, Kopp Mária és csapat is végzett ebben a támában kutatást, és arra az eredményre jutottak, hogy ilyen szituációkban a lelki és lelki eredetű testi megbetegedések jóval ritkábbá válnak. Ő ezt azzal magyarázta, hogy kritikus helyzetekben az egocentrikusból a társadalom átvált szociocentrikusba és ez a szolidarítás, az egy célért való munkálkodás, a bajtársiasság védőfaktorként funkcionál.
Én kicsiben már megéltem ilyet, működött az "itt és most!" ezért számomra hiteles. De természetesen mindenki úgy gondolkodik a saját dolgairól, bajairól, ahogy óhajt. Én arra a felvetésre válaszoltam, hogy mi lenne háború és az ezzel járó gyógyszerhiány esetén.
Idézet tőle: MálnaIdézet tőle: Zsolt2Pálinkát tudok főzni. Xanaxot nem.
De ha háború lesz, akkor nagyon sokan rá fognak jönni, hogy semmi bajuk azon kívül, hogy háború van, így gyógyszerre sem nagyon lesz szükség.
Nagyon fura megfogalmazás ez, hogy "rá fognak jönni, hogy semmi bajuk". Lehet, hogy egy háború idején az embernek valóban kisebb baja is annál, hogy szorong, meg depis, de ezek LÉTEZŐ problémák. Áááááááááááá, nagyon ideges lettem!!!!!!!!!!!
Lehet, hogy furcsa megfogalmazás, de nem véletlen. Sok esetben a depresszió, a szorongás, fóbiák és az többi nyavalya nem más, mint egy rossz gondolkodási séma, amitől nem tudunk szabadulni. Ez egy rendkívüli szituációban nem egyszerűen háttérbe szorul, hanem megváltozik, átalakul. És ezt nem a kisujjamból szoptam, hanem számtalan helyen, számtalan ember leírta, rögzítette már. Kutatják is, és keresik a magyarázatát, nagyon érdekes elméletek születtek, hogy miért leszenk szívósabbak, nagyobb tűrőképességűek az emberek egy-egy nagyobb, közösen megélt trauma után.
Még egy magyar tudós, Kopp Mária és csapat is végzett ebben a támában kutatást, és arra az eredményre jutottak, hogy ilyen szituációkban a lelki és lelki eredetű testi megbetegedések jóval ritkábbá válnak. Ő ezt azzal magyarázta, hogy kritikus helyzetekben az egocentrikusból a társadalom átvált szociocentrikusba és ez a szolidarítás, az egy célért való munkálkodás, a bajtársiasság védőfaktorként funkcionál.
Én kicsiben már megéltem ilyet, működött az "itt és most!" ezért számomra hiteles. De természetesen mindenki úgy gondolkodik a saját dolgairól, bajairól, ahogy óhajt. Én arra a felvetésre válaszoltam, hogy mi lenne háború és az ezzel járó gyógyszerhiány esetén.
Idézet tőle: Füles ekkor: 2016.11.01., 18:18Holnap reggel háromnegyed 8 -ra megyek a doktornőhöz és persze nem jutott eszembe a régi gyógyszer.. Nem mondom, hogy már most nem szorongok..ma délután olvasgattalak Benneteket itt, meg persze gyógyszerekről, mellékhatásokról amit ahol találtam, sokat... Szóval ez..minden Most eleve 2 hét szünet lesz, remélem nem akarja előbb elkezdetni velem valamelyiket
Holnap reggel háromnegyed 8 -ra megyek a doktornőhöz és persze nem jutott eszembe a régi gyógyszer.. Nem mondom, hogy már most nem szorongok..ma délután olvasgattalak Benneteket itt, meg persze gyógyszerekről, mellékhatásokról amit ahol találtam, sokat... Szóval ez..minden Most eleve 2 hét szünet lesz, remélem nem akarja előbb elkezdetni velem valamelyiket
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.01., 17:57Idézet tőle: Füles
Mi baj?
Idézet tőle: Füles
Mi baj?
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.01., 17:18Idézet tőle: KleóMásik AP, az az Arisppa. AD csak a Brrr.
Idézet tőle: KleóMásik AP, az az Arisppa. AD csak a Brrr.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.01., 17:06Idézet tőle: KleóOlanzapine a hatóanyag, az röviden ol. Eleinte 7,5-öst szedtem, a kh-ban fölvitték 20-ra, aztán áter (étert gépeltem 😀 ) levitte 15-re, most 10 mg, nem mondta, de nem hiszem, hogy kétféle AP-t akar hosszú távon adni, szóval szerintem levesz róla, ő is látja rajtam, hogy hogy nézek ki ahhoz képest, mikor először látott.
A brintellix mellé akar valami másik AD-t?
Idézet tőle: KleóOlanzapine a hatóanyag, az röviden ol. Eleinte 7,5-öst szedtem, a kh-ban fölvitték 20-ra, aztán áter (étert gépeltem 😀 ) levitte 15-re, most 10 mg, nem mondta, de nem hiszem, hogy kétféle AP-t akar hosszú távon adni, szóval szerintem levesz róla, ő is látja rajtam, hogy hogy nézek ki ahhoz képest, mikor először látott.
A brintellix mellé akar valami másik AD-t?
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2016.11.01., 16:51Olanzapine a hatóanyag, az röviden ol. Eleinte 7,5-öst szedtem, a kh-ban fölvitték 20-ra, aztán áter (étert gépeltem 😀 ) levitte 15-re, most 10 mg, nem mondta, de nem hiszem, hogy kétféle AP-t akar hosszú távon adni, szóval szerintem levesz róla, ő is látja rajtam, hogy hogy nézek ki ahhoz képest, mikor először látott.
Olanzapine a hatóanyag, az röviden ol. Eleinte 7,5-öst szedtem, a kh-ban fölvitték 20-ra, aztán áter (étert gépeltem 😀 ) levitte 15-re, most 10 mg, nem mondta, de nem hiszem, hogy kétféle AP-t akar hosszú távon adni, szóval szerintem levesz róla, ő is látja rajtam, hogy hogy nézek ki ahhoz képest, mikor először látott.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.01., 16:51Idézet tőle: AvanaA terápia topikban kerestem személyiségzavarhoz mélyebben értő terapot tegnap. Ezen kívül írtam itt mindenféle topikba, blogba, már magam se tudom, hova, de kilistázhatom. 😀
persze mindenki mindenhez ért, tudom...
Bocsánat, rövidítettem. 😀
Ja, ja, ott olvastam. Tudok valakit, írok privit.
Idézet tőle: AvanaA terápia topikban kerestem személyiségzavarhoz mélyebben értő terapot tegnap. Ezen kívül írtam itt mindenféle topikba, blogba, már magam se tudom, hova, de kilistázhatom. 😀
Ja, ja, ott olvastam. Tudok valakit, írok privit.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.01., 16:46Idézet tőle: KleóAztán most a Li-szinttel együtt ellenőrzi a doki a vesefunkcióimat is, mert ha ott is zűrt csinált, abba kell hagyni, az nem tartható karban + gyógyszerrel.
Na meg ez az eszméletlen hízás... 30 kg nem egész egy év alatt, Olanzapin + lítium, habár az olzint most már csökkentjük. Az Arisppa-nak (Abilify) meg rá van írva a betegtájékoztatójára, hogy hízás meg fogyás is lehet tőle, itt azt írtátok, hogy fogyaszt.
Na ugye, hogy körül kell járni a témát, a többi gyszeremet meg itt el is felejtem offolni.Az olzin/parnassan/zyprexa (most már rövidíteni fogom opz-re vagy nem tom) nagyon hízlal. Simán lehet attól 30 kilót hízni, persze attól is függ, hogy mennyit szedsz belőle.
Idézet tőle: KleóAztán most a Li-szinttel együtt ellenőrzi a doki a vesefunkcióimat is, mert ha ott is zűrt csinált, abba kell hagyni, az nem tartható karban + gyógyszerrel.
Na meg ez az eszméletlen hízás... 30 kg nem egész egy év alatt, Olanzapin + lítium, habár az olzint most már csökkentjük. Az Arisppa-nak (Abilify) meg rá van írva a betegtájékoztatójára, hogy hízás meg fogyás is lehet tőle, itt azt írtátok, hogy fogyaszt.
Na ugye, hogy körül kell járni a témát, a többi gyszeremet meg itt el is felejtem offolni.
Az olzin/parnassan/zyprexa (most már rövidíteni fogom opz-re vagy nem tom) nagyon hízlal. Simán lehet attól 30 kilót hízni, persze attól is függ, hogy mennyit szedsz belőle.
Idézet tőle: Avana ekkor: 2016.11.01., 16:41A terápia topikban kerestem személyiségzavarhoz mélyebben értő terapot tegnap. Ezen kívül írtam itt mindenféle topikba, blogba, már magam se tudom, hova, de kilistázhatom. 😀
A terápia topikban kerestem személyiségzavarhoz mélyebben értő terapot tegnap. Ezen kívül írtam itt mindenféle topikba, blogba, már magam se tudom, hova, de kilistázhatom. 😀
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2016.11.01., 16:34Idézet tőle: MálnaAvana, hol kérdeztél szem.zavarról? Bakker, én azt hittem, hogy tényleg szem zavar. (Vagy orr. Vagy fül.) Megkeresnéd és újra betennéd?
Avana, Terápia topic, 90. hsz.
Idézet tőle: MálnaAvana, hol kérdeztél szem.zavarról? Bakker, én azt hittem, hogy tényleg szem zavar. (Vagy orr. Vagy fül.) Megkeresnéd és újra betennéd?
Avana, Terápia topic, 90. hsz.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2016.11.01., 16:23Aztán most a Li-szinttel együtt ellenőrzi a doki a vesefunkcióimat is, mert ha ott is zűrt csinált, abba kell hagyni, az nem tartható karban + gyógyszerrel.
Na ugye, hogy körül kell járni a témát, a többi gyszeremet meg itt el is felejtem offolni.
Aztán most a Li-szinttel együtt ellenőrzi a doki a vesefunkcióimat is, mert ha ott is zűrt csinált, abba kell hagyni, az nem tartható karban + gyógyszerrel.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.01., 16:15Idézet tőle: KleóAz a rengeteg egyéb mellékhatás csak a gyógyszergyárak érdekében van feltüntetve, hogy védje őket a perektől. Azért pl. a megmagyarázhatatlan hirtelen halál pl. elég ijesztő. Amúgy sem "jön ki" feltétlenül mellékhatás, de a gyakoriak tényleg gyakoriak, és oda kell figyelni rájuk. Persze nem kell minden véleményt áttanulmányozni.
Meg aztán ha többféle gyszert szed az ember, már azt sem tudja, mi melyiknek a mellékhatása, csak hát el kell tudni mondani a dokinak, hogy ez és ez van. Mondjuk nekem egész szerencsém van a házidokival meg az sztk-s áterrel is, a laborokat is körültekintően nézik. Minez nem mentesít a mellékhatásoktól, ugye már írtam, hogy pl. a lítium hazavágta a pajzsmirigyem, + egy gyógyszer 🙁Igen, ez nagyon szomorú ügy, hogy a pajzsmirigyednek rosszat tett a lítium. 🙁
Idézet tőle: KleóAz a rengeteg egyéb mellékhatás csak a gyógyszergyárak érdekében van feltüntetve, hogy védje őket a perektől. Azért pl. a megmagyarázhatatlan hirtelen halál pl. elég ijesztő. Amúgy sem "jön ki" feltétlenül mellékhatás, de a gyakoriak tényleg gyakoriak, és oda kell figyelni rájuk. Persze nem kell minden véleményt áttanulmányozni.
Meg aztán ha többféle gyszert szed az ember, már azt sem tudja, mi melyiknek a mellékhatása, csak hát el kell tudni mondani a dokinak, hogy ez és ez van. Mondjuk nekem egész szerencsém van a házidokival meg az sztk-s áterrel is, a laborokat is körültekintően nézik. Minez nem mentesít a mellékhatásoktól, ugye már írtam, hogy pl. a lítium hazavágta a pajzsmirigyem, + egy gyógyszer 🙁
Igen, ez nagyon szomorú ügy, hogy a pajzsmirigyednek rosszat tett a lítium. 🙁
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2016.11.01., 16:12Az a rengeteg egyéb mellékhatás csak a gyógyszergyárak érdekében van feltüntetve, hogy védje őket a perektől. Azért pl. a megmagyarázhatatlan hirtelen halál pl. elég ijesztő. Amúgy sem "jön ki" feltétlenül mellékhatás, de a gyakoriak tényleg gyakoriak, és oda kell figyelni rájuk. Persze nem kell minden véleményt áttanulmányozni.
Meg aztán ha többféle gyszert szed az ember, már azt sem tudja, mi melyiknek a mellékhatása, csak hát el kell tudni mondani a dokinak, hogy ez és ez van. Mondjuk nekem egész szerencsém van a házidokival meg az sztk-s áterrel is, a laborokat is körültekintően nézik. Minez nem mentesít a mellékhatásoktól, ugye már írtam, hogy pl. a lítium hazavágta a pajzsmirigyem, + egy gyógyszer 🙁
Az a rengeteg egyéb mellékhatás csak a gyógyszergyárak érdekében van feltüntetve, hogy védje őket a perektől. Azért pl. a megmagyarázhatatlan hirtelen halál pl. elég ijesztő. Amúgy sem "jön ki" feltétlenül mellékhatás, de a gyakoriak tényleg gyakoriak, és oda kell figyelni rájuk. Persze nem kell minden véleményt áttanulmányozni.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.01., 16:08Avana, hol kérdeztél szem.zavarról? Bakker, én azt hittem, hogy tényleg szem zavar. (Vagy orr. Vagy fül.) Megkeresnéd és újra betennéd?
Avana, hol kérdeztél szem.zavarról? Bakker, én azt hittem, hogy tényleg szem zavar. (Vagy orr. Vagy fül.) Megkeresnéd és újra betennéd?
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.01., 16:05Idézet tőle: AvanaA szorongása lehet depressziótól független is. (szemzavar, diszkomfort, szocfób, teljesítményszororongás, lenézéstől való szorongás, agorafobia, betegségfóbia, stb... most csak soroltam, ami eszembe jutott mint szorongási indok)
Lehet, emiatt nem hat vagy ezekre.
Izgalmas elgondolás. Simán lehetnénk Madame Curie, nem gondolod?
Idézet tőle: AvanaA szorongása lehet depressziótól független is. (szemzavar, diszkomfort, szocfób, teljesítményszororongás, lenézéstől való szorongás, agorafobia, betegségfóbia, stb... most csak soroltam, ami eszembe jutott mint szorongási indok)
Izgalmas elgondolás. Simán lehetnénk Madame Curie, nem gondolod?
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.01., 16:02Idézet tőle: KleóLilla!
Azért ha olvasgattál, láthatod, hogy más is elhagy önként gyógyszereket, meg nem veszi be vagy nem úgy veszi be, de hogy ezzel jót teszünk-e magunknak vagy sem, azt sosem fogjuk megtudni. Én "alkudozni" is szoktam a dokikkal, hogy mit igen, mit nem. Volt amit megértettek.
Egyszer már írtam, hogy nekem is az a tapasztalatom, hogy a dokik utálják, ha az ember olvas a gyógyszeréről. Pedig ezek a leírások pont azért vannak, és pláne tájékozódni kell, mert sokan szedünk más szervi nyavalyákra is gyogyókat, és vannak ugye kölcsönhatások, amikre a dokik tojnak.
Kleó, a te esetedben fontos a betegtájékoztató elolvasása, mivel szedsz más gyógyszert is. DE direkt elolvasni az összes lehetséges mellékhatást, meg utánaolvasni a neten, hogy kinek mi a tapasztalata... hát nem szerencsés.
A más gyógyszerekkel való reakciót külön tárgyalják amúgy.
Ami nagyon fontos, azt általában nagy betűkkel (vagy vastagon) szedik.
A mellékhatásoknál szerintem elég a nagyon gyakori és gyakori mellékhatásokat elolvasni, a többi horror.
Idézet tőle: KleóLilla!
Azért ha olvasgattál, láthatod, hogy más is elhagy önként gyógyszereket, meg nem veszi be vagy nem úgy veszi be, de hogy ezzel jót teszünk-e magunknak vagy sem, azt sosem fogjuk megtudni. Én "alkudozni" is szoktam a dokikkal, hogy mit igen, mit nem. Volt amit megértettek.
Egyszer már írtam, hogy nekem is az a tapasztalatom, hogy a dokik utálják, ha az ember olvas a gyógyszeréről. Pedig ezek a leírások pont azért vannak, és pláne tájékozódni kell, mert sokan szedünk más szervi nyavalyákra is gyogyókat, és vannak ugye kölcsönhatások, amikre a dokik tojnak.
Kleó, a te esetedben fontos a betegtájékoztató elolvasása, mivel szedsz más gyógyszert is. DE direkt elolvasni az összes lehetséges mellékhatást, meg utánaolvasni a neten, hogy kinek mi a tapasztalata... hát nem szerencsés.
A más gyógyszerekkel való reakciót külön tárgyalják amúgy.
Ami nagyon fontos, azt általában nagy betűkkel (vagy vastagon) szedik.
A mellékhatásoknál szerintem elég a nagyon gyakori és gyakori mellékhatásokat elolvasni, a többi horror.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.01., 15:58Idézet tőle: Lilla1331Sziasztok!
Úgy látom itt mindenki becsületes, szótfogadó beteg.
Én sajnos nem vagyok ilyen, új gyógyszernél első az internet, mit írnak róla , betegtájékoztató fórumok stb. És ha úgy gondolom, hogy tényleg szükségem van rá akkor kiváltom.
Bár hozzá kell tennem, sztk-s dokim van, havonta 1-szer járok hozzá, sajnos az a nap hétfő. Van egy nagylányom akinek az apja nem a férjem, minden 2. hétvégét tölti ott a lányom. És az a pasi mindig arra megy hogy jól felhúzzon, mikor hazahozza a lányomat. Tehát általában hétfőnként zaklatottabb lelkiállapotban megyek a dokihoz mint szoktam, így már nem egyszer olyan gyogyikat írt fel, hogy a hajam is égnek állt, ki sem váltottam.
Amúgy elvileg 8 éve(kb. fél évvel édesanyám halála óta) Bipoláris affektív zavarom van kevert tünetekkel, de újabban (2 éve) már bordeline személyiségzavarom is van. Amit szedek az a Xanax, kellene szednem 2*300mg Convulex-et és este 25mg Valdoxant. Most az utóbbi pár napban, nagyon feszült voltam, olyan volt mintha belül iszonyatosan csavarnának egy rongyot,valahogy így tudnám jellemezni,lehet a halottak napi dolgok miatt.Szóval pár napja rávettem magam és napközben beveszek egy Convulexet,így elmúlik ez a gyötrő szorongás. Nekem amúgy a szorongás gyerekkorom óta megvan, dadogásból kifolyólag.
Na de mivel a Convulex erősen hízlal, meg minden,így szerintem mihamarabb abbahagyom.Meg hát holnaptól meló, könnyebb lesz nélküle dolgozni.Legalább az agyam működjön. A xanax meg csak este kell.
Bocsánat a közbeszólásomért!!
Lilla, ne kérj bocsánatot. Nem szóltál közbe, hanem hozzá. Nagy különbség. 🙂
Neked is akartam írni, de ami késik, nem múlik. Jó is, hogy vártam, mert most már egészen világosan kezdem érteni, hogy mi van veled.
Szerintem (ez totál OFF) a lányod (a kisebb gyerek fiú?) apját ne hívd "pasinak". Ő az életed része volt egy ideig, talán nagyon rövid ideig. Lehet, hogy nagyon hüje volt veled, de ő nem egy "pasi", hanem a lányod apja. Örök kötelék fűz hozzá.
ON. A convulex engem nem hízlalt, a lítium sem. Abban nem hiszek, hogy gyógyszereket bizonyos napon beszedünk, más napokon nem. Ne rángassuk a szervezetünket, lehetőség szerint.
Az sztk-s dokid csak hétfőn van? Meg vagyok lepve. Ahol én vagyok, ott az sztk-s dokik a hét minden vagy majdnem minden napján rendelnek. Ha nem csak hétfőn van a tiéd, talán más napra kéne áttenni.
Idézet tőle: Lilla1331Sziasztok!
Én sajnos nem vagyok ilyen, új gyógyszernél első az internet, mit írnak róla , betegtájékoztató fórumok stb. És ha úgy gondolom, hogy tényleg szükségem van rá akkor kiváltom.
Bár hozzá kell tennem, sztk-s dokim van, havonta 1-szer járok hozzá, sajnos az a nap hétfő. Van egy nagylányom akinek az apja nem a férjem, minden 2. hétvégét tölti ott a lányom. És az a pasi mindig arra megy hogy jól felhúzzon, mikor hazahozza a lányomat. Tehát általában hétfőnként zaklatottabb lelkiállapotban megyek a dokihoz mint szoktam, így már nem egyszer olyan gyogyikat írt fel, hogy a hajam is égnek állt, ki sem váltottam.
Amúgy elvileg 8 éve(kb. fél évvel édesanyám halála óta) Bipoláris affektív zavarom van kevert tünetekkel, de újabban (2 éve) már bordeline személyiségzavarom is van. Amit szedek az a Xanax, kellene szednem 2*300mg Convulex-et és este 25mg Valdoxant. Most az utóbbi pár napban, nagyon feszült voltam, olyan volt mintha belül iszonyatosan csavarnának egy rongyot,valahogy így tudnám jellemezni,lehet a halottak napi dolgok miatt.Szóval pár napja rávettem magam és napközben beveszek egy Convulexet,így elmúlik ez a gyötrő szorongás. Nekem amúgy a szorongás gyerekkorom óta megvan, dadogásból kifolyólag.
Na de mivel a Convulex erősen hízlal, meg minden,így szerintem mihamarabb abbahagyom.Meg hát holnaptól meló, könnyebb lesz nélküle dolgozni.Legalább az agyam működjön. A xanax meg csak este kell.
Lilla, ne kérj bocsánatot. Nem szóltál közbe, hanem hozzá. Nagy különbség. 🙂
Neked is akartam írni, de ami késik, nem múlik. Jó is, hogy vártam, mert most már egészen világosan kezdem érteni, hogy mi van veled.
Szerintem (ez totál OFF) a lányod (a kisebb gyerek fiú?) apját ne hívd "pasinak". Ő az életed része volt egy ideig, talán nagyon rövid ideig. Lehet, hogy nagyon hüje volt veled, de ő nem egy "pasi", hanem a lányod apja. Örök kötelék fűz hozzá.
ON. A convulex engem nem hízlalt, a lítium sem. Abban nem hiszek, hogy gyógyszereket bizonyos napon beszedünk, más napokon nem. Ne rángassuk a szervezetünket, lehetőség szerint.
Az sztk-s dokid csak hétfőn van? Meg vagyok lepve. Ahol én vagyok, ott az sztk-s dokik a hét minden vagy majdnem minden napján rendelnek. Ha nem csak hétfőn van a tiéd, talán más napra kéne áttenni.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2016.11.01., 14:55Lilla!
Lilla!
Idézet tőle: Lilla1331 ekkor: 2016.11.01., 13:27Sziasztok!
Sziasztok!
Idézet tőle: Avana ekkor: 2016.11.01., 12:06A szorongása lehet depressziótól független is. (Szemzavar, diszkomfort, szocfób, teljesítményszororongás, lenézéstől való szorongás, agorafobia, betegségfóbia, stb..most csak soroltam, ami eszembe jutott mint szorongási indok)
A szorongása lehet depressziótól független is. (Szemzavar, diszkomfort, szocfób, teljesítményszororongás, lenézéstől való szorongás, agorafobia, betegségfóbia, stb..most csak soroltam, ami eszembe jutott mint szorongási indok)
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.01., 11:46Idézet tőle: AvanaSztem áttételesen is hathatnaka szorongásra.
negatív, lehúzó, depresszív gondolatok-- >szorongás; antidepresszánssal előbbiek csökkenhetnek, így következményesen a szorongás is.
Engem az kezd érdekelni, hogy lehet, hogy akinek a depijére hat az AD, annak a szorongására nem hat (az AD)?
Idézet tőle: AvanaSztem áttételesen is hathatnaka szorongásra.
negatív, lehúzó, depresszív gondolatok-- >szorongás; antidepresszánssal előbbiek csökkenhetnek, így következményesen a szorongás is.
Engem az kezd érdekelni, hogy lehet, hogy akinek a depijére hat az AD, annak a szorongására nem hat (az AD)?
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.01., 11:44.
.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.01., 11:43Idézet tőle: AvanaNekem azt mondta az orvos, a remeron 15 mg-nál eléri a maximális altató hatását.
Hüm. Akkor nem volt hülyeség, amit olvastam.
Idézet tőle: AvanaNekem azt mondta az orvos, a remeron 15 mg-nál eléri a maximális altató hatását.
Hüm. Akkor nem volt hülyeség, amit olvastam.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.01., 11:39Idézet tőle: FülesEgy kicsit én is elcsodálkoztam? Elszomorodtam? Mindkettő..hogy még ezen az oldalon is vannak olyanok, akik ezeket, amire az embernek, hosszú-hosszú küzdelem után mégiscsak gyógyszert kell szednie /én pl a gyógyszerektől is félek 🙁 annyira nem akarom, ezért felezgetem, negyedelgetem még a Stilnoxot is, hogy legalább akkor a legkisebb adag kerüljön belém már a sokadikból / én szedek sajnos vérnyomáscsökkentőt is, meg concort is, meg gyomorsavra is. Ezek is épp biztos az alapvető, szorongó mivoltomból alakultak ki már réges régen./ szóval, hogy itt is vannak, akik ezeket csak kvázi egy legyintéssel vélt problémáknak titulálják. Sajnos nekem is épp az a bajom, hogy a környezetemben is többen vannak az ilyenek. Mondják , "mit gondolsz, nekem nincs bajom? nem vagyok rosszul? De megyek és csinálom a dolgom mert muszáj. Vegyél erőt mgadon Te is! Ne mindig magaddal foglalkozz, ne figyelj rá! :-O Vagy épp hülyének, idegbetegnek gondolnak 🙁 az is vagyok, de nem elmebajos ..szóval
Baromira nem érdekel már, hogy mit gondolnak mások. Hosszú volt az út idáig és nagyon nehéz. Bevallani, hogy nem tudok elmenni ide-oda-amoda... Most már simán kimondom. És aki akar, gondoljon idegbetegnek, mert sem te, sem én nem vagyunk azok, max. ideggyengék. Genetikus és környezeti oka is van, szóval nem mi tehetünk róla.
Idézet tőle: FülesEgy kicsit én is elcsodálkoztam? Elszomorodtam? Mindkettő..hogy még ezen az oldalon is vannak olyanok, akik ezeket, amire az embernek, hosszú-hosszú küzdelem után mégiscsak gyógyszert kell szednie /én pl a gyógyszerektől is félek 🙁 annyira nem akarom, ezért felezgetem, negyedelgetem még a Stilnoxot is, hogy legalább akkor a legkisebb adag kerüljön belém már a sokadikból / én szedek sajnos vérnyomáscsökkentőt is, meg concort is, meg gyomorsavra is. Ezek is épp biztos az alapvető, szorongó mivoltomból alakultak ki már réges régen./ szóval, hogy itt is vannak, akik ezeket csak kvázi egy legyintéssel vélt problémáknak titulálják. Sajnos nekem is épp az a bajom, hogy a környezetemben is többen vannak az ilyenek. Mondják , "mit gondolsz, nekem nincs bajom? nem vagyok rosszul? De megyek és csinálom a dolgom mert muszáj. Vegyél erőt mgadon Te is! Ne mindig magaddal foglalkozz, ne figyelj rá! :-O Vagy épp hülyének, idegbetegnek gondolnak 🙁 az is vagyok, de nem elmebajos ..szóval
Baromira nem érdekel már, hogy mit gondolnak mások. Hosszú volt az út idáig és nagyon nehéz. Bevallani, hogy nem tudok elmenni ide-oda-amoda... Most már simán kimondom. És aki akar, gondoljon idegbetegnek, mert sem te, sem én nem vagyunk azok, max. ideggyengék. Genetikus és környezeti oka is van, szóval nem mi tehetünk róla.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.01., 11:36Idézet tőle: FülesEgy kicsit én is elcsodálkoztam? Elszomorodtam? Mindkettő..hogy még ezen az oldalon is vannak olyanok, akik ezeket, amire az embernek, hosszú-hosszú küzdelem után mégiscsak gyógyszert kell szednie /én pl a gyógyszerektől is félek 🙁 annyira nem akarom, ezért felezgetem, negyedelgetem még a Stilnoxot is, hogy legalább akkor a legkisebb adag kerüljön belém már a sokadikból / én szedek sajnos vérnyomáscsökkentőt is, meg concort is, meg gyomorsavra is. Ezek is épp biztos az alapvető, szorongó mivoltomból alakultak ki már réges régen./ szóval, hogy itt is vannak, akik ezeket csak kvázi egy legyintéssel vélt problémáknak titulálják. Sajnos nekem is épp az a bajom, hogy a környezetemben is többen vannak az ilyenek. Mondják , "mit gondolsz, nekem nincs bajom? nem vagyok rosszul? De megyek és csinálom a dolgom mert muszáj. Vegyél erőt mgadon Te is! Ne mindig magaddal foglalkozz, ne figyelj rá! :-O Vagy épp hülyének, idegbetegnek gondolnak 🙁 az is vagyok, de nem elmebajos ..szóval
Én lenyugodtam. Nem hiszem, hogy itt sokan kapásból "leírták" volna a gyógyszert, sok kísérletezés után azonban az emberek egy (nagy) részének elmegy a kedve tőle. Pedig ezek a gyógyszerek sem sokkal rosszabbak, mint a vérnyomáscsökkentők, reflux gyógyszerek, inzulin, satöbbi.
Idézet tőle: FülesEgy kicsit én is elcsodálkoztam? Elszomorodtam? Mindkettő..hogy még ezen az oldalon is vannak olyanok, akik ezeket, amire az embernek, hosszú-hosszú küzdelem után mégiscsak gyógyszert kell szednie /én pl a gyógyszerektől is félek 🙁 annyira nem akarom, ezért felezgetem, negyedelgetem még a Stilnoxot is, hogy legalább akkor a legkisebb adag kerüljön belém már a sokadikból / én szedek sajnos vérnyomáscsökkentőt is, meg concort is, meg gyomorsavra is. Ezek is épp biztos az alapvető, szorongó mivoltomból alakultak ki már réges régen./ szóval, hogy itt is vannak, akik ezeket csak kvázi egy legyintéssel vélt problémáknak titulálják. Sajnos nekem is épp az a bajom, hogy a környezetemben is többen vannak az ilyenek. Mondják , "mit gondolsz, nekem nincs bajom? nem vagyok rosszul? De megyek és csinálom a dolgom mert muszáj. Vegyél erőt mgadon Te is! Ne mindig magaddal foglalkozz, ne figyelj rá! :-O Vagy épp hülyének, idegbetegnek gondolnak 🙁 az is vagyok, de nem elmebajos ..szóval
Én lenyugodtam. Nem hiszem, hogy itt sokan kapásból "leírták" volna a gyógyszert, sok kísérletezés után azonban az emberek egy (nagy) részének elmegy a kedve tőle. Pedig ezek a gyógyszerek sem sokkal rosszabbak, mint a vérnyomáscsökkentők, reflux gyógyszerek, inzulin, satöbbi.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.01., 11:33Idézet tőle: MálnaIdézet tőle: Zsolt2Pálinkát tudok főzni. Xanaxot nem.
jav. Lehet, hogy egy háború idején az embernek valóban kisebb baja is NAGYOBB annál, hogy szorong, meg depis,
Idézet tőle: MálnaIdézet tőle: Zsolt2Pálinkát tudok főzni. Xanaxot nem.
jav. Lehet, hogy egy háború idején az embernek valóban kisebb baja is NAGYOBB annál, hogy szorong, meg depis,
Idézet tőle: Avana ekkor: 2016.11.01., 10:36Lehet, ilyenkor előre kellene szólni az orvosnak, hogy benne van a pakliban, X hétig szarul érezheti magát?
Lehet, ilyenkor előre kellene szólni az orvosnak, hogy benne van a pakliban, X hétig szarul érezheti magát?
Idézet tőle: Füles ekkor: 2016.11.01., 10:30Igen, az is ott van, 5 hétig egy rettenet volt..aztán elmúltak persze ..úgy ahogy mondod, azért tudta aztán továbbszedni
Igen, az is ott van, 5 hétig egy rettenet volt..aztán elmúltak persze ..úgy ahogy mondod, azért tudta aztán továbbszedni
Idézet tőle: Avana ekkor: 2016.11.01., 10:19Sztem áttételesen is hathatnaka szorongásra.
Sztem áttételesen is hathatnaka szorongásra.
Idézet tőle: Avana ekkor: 2016.11.01., 10:17gaz, hogy ez a többedik gyógyszer volt, ezt is állandóan abbahagyogatta a rosszullétek miatt, mígnem a pszichi. rá nem ripakodott, hogy ha megint abbahagyja többet ne is menjen oda! / ??? / Másfél évig szedte aztán.
Végülis akkor abban igaza volt az orvosnak, hogy szedje rendszeresen, mert gondolom, ha nem múltak volna el a csúnya mellékhatások, nem tudta volna másfél évig szedni ezek után.
gaz, hogy ez a többedik gyógyszer volt, ezt is állandóan abbahagyogatta a rosszullétek miatt, mígnem a pszichi. rá nem ripakodott, hogy ha megint abbahagyja többet ne is menjen oda! / ??? / Másfél évig szedte aztán.
Végülis akkor abban igaza volt az orvosnak, hogy szedje rendszeresen, mert gondolom, ha nem múltak volna el a csúnya mellékhatások, nem tudta volna másfél évig szedni ezek után.
Idézet tőle: Avana ekkor: 2016.11.01., 09:40Sztem háborúban jó lennék mondjuk....hm...tábori ágyasnak? ágyútölteléknek? Sírbélelőnek.
nem próbálnám ki.... 🙂 (Gyógyszerszedéstől függetlenül se. )
Motivációt jelenthet még, ha egy szeretett, kedvelt ember, családtag beteg lesz és helyt kell állni. Ezt se tesztelném.
Sztem háborúban jó lennék mondjuk....hm...tábori ágyasnak? ágyútölteléknek? Sírbélelőnek.
nem próbálnám ki.... 🙂 (Gyógyszerszedéstől függetlenül se. )
Motivációt jelenthet még, ha egy szeretett, kedvelt ember, családtag beteg lesz és helyt kell állni. Ezt se tesztelném.
Idézet tőle: Füles ekkor: 2016.11.01., 09:34Egy kicsit én is elcsodálkoztam? Elszomorodtam? Mindkettő..hogy még ezen az oldalon is vannak olyanok, akik ezeket, amire az embernek, hosszú-hosszú küzdelem után mégiscsak gyógyszert kell szednie /én pl a gyógyszerektől is félek 🙁 annyira nem akarom, ezért felezgetem, negyedelgetem még a Stilnoxot is, hogy legalább akkor a legkisebb adag kerüljön belém már a sokadikból / én szedek sajnos vérnyomáscsökkentőt is, meg concort is, meg gyomorsavra is. Ezek is épp biztos az alapvető, szorongó mivoltomból alakultak ki már réges régen./ szóval, hogy itt is vannak, akik ezeket csak kvázi egy legyintéssel vélt problémáknak titulálják. Sajnos nekem is épp az a bajom, hogy a környezetemben is többen vannak az ilyenek. Mondják , "mit gondolsz, nekem nincs bajom? nem vagyok rosszul? De megyek és csinálom a dolgom mert muszáj. Vegyél erőt mgadon Te is! Ne mindig magaddal foglalkozz, ne figyelj rá! :-O Vagy épp hülyének, idegbetegnek gondolnak 🙁 az is vagyok, de nem elmebajos ..szóval
Egy kicsit én is elcsodálkoztam? Elszomorodtam? Mindkettő..hogy még ezen az oldalon is vannak olyanok, akik ezeket, amire az embernek, hosszú-hosszú küzdelem után mégiscsak gyógyszert kell szednie /én pl a gyógyszerektől is félek 🙁 annyira nem akarom, ezért felezgetem, negyedelgetem még a Stilnoxot is, hogy legalább akkor a legkisebb adag kerüljön belém már a sokadikból / én szedek sajnos vérnyomáscsökkentőt is, meg concort is, meg gyomorsavra is. Ezek is épp biztos az alapvető, szorongó mivoltomból alakultak ki már réges régen./ szóval, hogy itt is vannak, akik ezeket csak kvázi egy legyintéssel vélt problémáknak titulálják. Sajnos nekem is épp az a bajom, hogy a környezetemben is többen vannak az ilyenek. Mondják , "mit gondolsz, nekem nincs bajom? nem vagyok rosszul? De megyek és csinálom a dolgom mert muszáj. Vegyél erőt mgadon Te is! Ne mindig magaddal foglalkozz, ne figyelj rá! :-O Vagy épp hülyének, idegbetegnek gondolnak 🙁 az is vagyok, de nem elmebajos ..szóval
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.01., 09:24Ki lehet zökkeni a pánikból és a depiből. Ez egyértelmű. Kérdés, hogy mennyi időre. Pár percre, pár órára, pár napra? Az nem elég.
Ki lehet zökkeni a pánikból és a depiből. Ez egyértelmű. Kérdés, hogy mennyi időre. Pár percre, pár órára, pár napra? Az nem elég.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.01., 04:58Ja, és szültem két gyereket, az sem leányálom, nem csak fáj, hanem bizony ijesztő is. És nem tudsz kiszállni, végig kell csinálni. Mégsem pánikoltam.
Ja, és szültem két gyereket, az sem leányálom, nem csak fáj, hanem bizony ijesztő is. És nem tudsz kiszállni, végig kell csinálni. Mégsem pánikoltam.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.01., 04:08Idézet tőle: FülesNálad most az a helyzet, bár talán ezt írtad is mióta én itt vagyok, hogy a Remeron enyhíti /vagy meg is szünteti? / a depressziódat, és rendesen alszol is /bár azzal lehet Neked nem is volt gondod../ de, nem hat a szorongásodra. ezért egy újabb gyógyszer kell külön a szorongásra.. Nem lehet ezt a két dolgot egy gyógyszerrel megoldani ? Van vajon olyan egyáltalán aki egy gyógyszert szed és jól van? Bár gondolom, az meg már nincs itt az oldalon..Pedig, de jó lenne ilyen pozitív élménybeszámolókat olvasni.!
Én egyet ismerek! A nem túl messzi szomszédom, Cipralex-től lett jól, úgy, hogy 4 évvel ezelőtt amikor el kezdte szedni, 5 !! hétig annyira rosszul volt, hogy meg sem merte mondani hányszor járták meg az ügyeletet! Igaz, hogy ez a többedik gyógyszer volt, ezt is állandóan abbahagyogatta a rosszullétek miatt, mígnem a pszichi. rá nem ripakodott, hogy ha megint abbahagyja többet ne is menjen oda! / ??? / Másfél évig szedte aztán. Azt mondja, most tele van életkedvvel és energiával, már két éve nem szedi.
Jah, meg a nővérem is jobban lett a Citagen-től , ő rövid ideig szedte rég már.
A remerontól elmúlt a depim (nagyon gyorsan), de a szorongásom (ami az alapproblémám nagyon régóta) nem. A pszichiáter azt mondta, hogy az antidepik depi ellen vannak, a szorongásra ott vannak a benzok. Azt is mondta, hogy az AD-knek egy idő után (pár hét) szorongásoldó hatásuk is LEHET.
Na most. Én (is) ismerek egy csomó embert, akinek a szorongása múlt el AD-től. Olyat viszont még alig hallottam, hogy valakinek a depije lett jobb AD-től (nekem igen).
Na most mi a teendő azzal, aki szorong és nem hat a szorongására az AD? Kérdem én. De senki nem válaszol. Ergo nem kérdem.
Idézet tőle: FülesNálad most az a helyzet, bár talán ezt írtad is mióta én itt vagyok, hogy a Remeron enyhíti /vagy meg is szünteti? / a depressziódat, és rendesen alszol is /bár azzal lehet Neked nem is volt gondod../ de, nem hat a szorongásodra. ezért egy újabb gyógyszer kell külön a szorongásra.. Nem lehet ezt a két dolgot egy gyógyszerrel megoldani ? Van vajon olyan egyáltalán aki egy gyógyszert szed és jól van? Bár gondolom, az meg már nincs itt az oldalon..Pedig, de jó lenne ilyen pozitív élménybeszámolókat olvasni.!
Én egyet ismerek! A nem túl messzi szomszédom, Cipralex-től lett jól, úgy, hogy 4 évvel ezelőtt amikor el kezdte szedni, 5 !! hétig annyira rosszul volt, hogy meg sem merte mondani hányszor járták meg az ügyeletet! Igaz, hogy ez a többedik gyógyszer volt, ezt is állandóan abbahagyogatta a rosszullétek miatt, mígnem a pszichi. rá nem ripakodott, hogy ha megint abbahagyja többet ne is menjen oda! / ??? / Másfél évig szedte aztán. Azt mondja, most tele van életkedvvel és energiával, már két éve nem szedi.
Jah, meg a nővérem is jobban lett a Citagen-től , ő rövid ideig szedte rég már.
A remerontól elmúlt a depim (nagyon gyorsan), de a szorongásom (ami az alapproblémám nagyon régóta) nem. A pszichiáter azt mondta, hogy az antidepik depi ellen vannak, a szorongásra ott vannak a benzok. Azt is mondta, hogy az AD-knek egy idő után (pár hét) szorongásoldó hatásuk is LEHET.
Na most. Én (is) ismerek egy csomó embert, akinek a szorongása múlt el AD-től. Olyat viszont még alig hallottam, hogy valakinek a depije lett jobb AD-től (nekem igen).
Na most mi a teendő azzal, aki szorong és nem hat a szorongására az AD? Kérdem én. De senki nem válaszol. Ergo nem kérdem.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.01., 03:53Idézet tőle: Zsolt2Pálinkát tudok főzni. Xanaxot nem.
Idézet tőle: Zsolt2Pálinkát tudok főzni. Xanaxot nem.
Idézet tőle: Guest ekkor: 2016.11.01., 03:50Idézet tőle: The Likvidatorgyerekek mi lesz akkor ha itt háború lesz vagy valami akkora katasztrófa,hogy nem lehet majd hozzájutni a gyógyszerekhez? belegondoltatok már? itt a falat fogják kaparni egyesek,ebben biztos vagyok.
Hogy a francba ne gondoltam volna rá? Leéghet a gyár (volt ilyen), satöbbi. Mindig hozzá lehet majd jutni a gyógyszerhez, csak pénz kell hozzá meg kapcsolatok.
Idézet tőle: The Likvidatorgyerekek mi lesz akkor ha itt háború lesz vagy valami akkora katasztrófa,hogy nem lehet majd hozzájutni a gyógyszerekhez? belegondoltatok már? itt a falat fogják kaparni egyesek,ebben biztos vagyok.
Hogy a francba ne gondoltam volna rá? Leéghet a gyár (volt ilyen), satöbbi. Mindig hozzá lehet majd jutni a gyógyszerhez, csak pénz kell hozzá meg kapcsolatok.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2016.10.31., 20:59Kellő mennyiségű pálinka felér a Xanax-xal. 🙂
Amúgy valószínűleg igazad van a háború "gyógyító" hatásában.
Kellő mennyiségű pálinka felér a Xanax-xal. 🙂
Amúgy valószínűleg igazad van a háború "gyógyító" hatásában.
Idézet tőle: Zsolt2 ekkor: 2016.10.31., 20:53Pálinkát tudok főzni. Xanaxot nem.
Pálinkát tudok főzni. Xanaxot nem.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2016.10.31., 20:30Az ami alkoholtilalom alatt is hozzá lehetett jutni piához, úgyhogy Likvi kérdése teljesen elméleti.
Az ami alkoholtilalom alatt is hozzá lehetett jutni piához, úgyhogy Likvi kérdése teljesen elméleti.
Idézet tőle: The Likvidator ekkor: 2016.10.31., 18:56gyerekek mi lesz akkor ha itt háború lesz vagy valami akkora katasztrófa,hogy nem lehet majd hozzájutni a gyógyszerekhez? belegondoltatok már? itt a falat fogják kaparni egyesek,ebben biztos vagyok.
gyerekek mi lesz akkor ha itt háború lesz vagy valami akkora katasztrófa,hogy nem lehet majd hozzájutni a gyógyszerekhez? belegondoltatok már? itt a falat fogják kaparni egyesek,ebben biztos vagyok.