Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Gyógyszer

ElőzőOldal 310 / 327Következő

Szia babarczyeszter! Igazad van, lehet nálam nem vállna be. Több gyógyszert is olvasok it, ami nálam nem ért semmit,vagy a mellékhatás miatt abba kellett hagyni. De itt meg van akinek kifejezetten az jó. Nehéz lehet a dokiknak is kitalálni, vajon mi a jó. Bár valami pörgetős gyógyszert el tudnék viselni nappalra smiley Olyan semmitnemérő vagyok mostanában, iszonyú nehéz bármire is rávenni magam. A kávé sajnos nem használ ez ügyben 🙁

Ha van étvágyam, attól én már sok fokkal egyébként is jobban érzem magam..ezért lenne nekem jó inkább olyan. Nem vagyok hízásra hajlamos, teljesen normális a testsúlyom, bár már hónapok óta nem álltam mérlegre, mert úgy veszem észre, ebben a depiben, meg amiben vagyok most, fogytam is. Ez generálja nálam magát.Ha nincs étvágyam, mégjobban szorongok, de eleve attól nincs étvágyam, hogy erőteljesen előtérbe jött a depi+ a szorongás.De ezt mondtam a doktornőnek is..erre a Yarocen után felírt egy olyat ami kifejezetten még a normálisaknak is elveszi az étvágyát, nemhogy az enyémet :-O :-/ sad

Szerintem nem jó se az, ha étvágyat csinál, se az, ha elveszi.

Persze akutan örül az ember, hogy végre tud enni, de ha elkezd dagadni az evészetektől(ami elég gyorsan megtörténhet), már nem jó....

Könnyen landol az ember a másik oldalon...

Szia Eszter! 

Olyat nem tudsz a Yarocenen kívül, amit ugye most hagytam abba az ödéma miatt, ami étvágyat csinál? Nem is értem a doktornő tudja, ha tudja, hogy éppen étvágyproblémáim is vannak, azért lett volna  a Yarocen. Jó is volt már abban az egy hétben is. Látom azért nagyon kisebbségben vagyok ezzel a problémámmal 🙂

Mennyi idő után lehet kimondani , ogy nem hat nekem egy szer?

Szia Lilla! Az, hogy mi hatásos, sajnos egyénenként változik. Én szedtem Cymbaltát, nem volt nagyon hatásos nálam, de nem is hízlalt. 

Jelenleg Olvexyát szedek, az most hat, és szintén nem hízlal; visszafogytam, amit az Anafraniltól felszedtem. 

Sajnos azon nekem is megakadt a szemem...de ellenkező ok miatt 🙁 🙁 Nyilatkozni még nem tudok róla, most vettem be a második szemet. Tegnap jól megfájdult a fejem tőle , de nem tudom lehet e valami fájdalomcsillapítót , ha igen vajon melyik fajtát..

Sziasztok!

Most olvasom hogy páran Cymbalta-t szedtek, Ez Antidepi?Szorongásra meg depire jó lehet? Nekem elvileg Valdoxant kellene szednem, de az sajnos semmit nem ért, 2 hónap után elhagytam, De ha ez a gyógyszer jó lehene, lehet rákérdezek legközelebb a dokimnál, vesztenivalóm már úgy sem nagyon van.

Bár őszintén szólva a fogyás szón akadt meg a szemem, létezik olyan gyógyszer ami hatásos és még fogyni is lehet tőle?

Nagyon Köszönöm :)))igen a kventi etet ...tudom magam is 6 éve szedem ,a lamolep is új kb 2 hónapos ,ez az ami új ,bár úgy emlékszem cymbaltát szedtem régebben ,de akkor max álmos voltam ,és elaludtam bárhol.Most is erre készültem fel, ez helyett ezek a tünetek  jöttek.Ha fogyok az nem baj ,az sosem árt:))))kicsit ijesztő volt már 1 hete tart ,de akkor elengedem ,hogy ez így van rendben :)))Amúgy nem tudom miért 60mg a kezdő adagom,lehet ez is a baj talán.....bár azt olvastam attól is függ kinek mire adják....nagyon köszi tényleg!!!!smiley

nekem az anafranil szexuális zavart okozott plusz nem volt jó a kényszergondolataimra, fevarint szednék de nagyon drága

Mondjuk, azt nálam is le kellene mosni, meg az ablakokat is..ezekhez kétkedve hiszem, hogy valaha is lesz kedvem 😀 😀laugh

Egyébként, igen az alvás a fő, de a legfontosabb nálam az evés gond... és ha ez plusz még  hányingert és étvágytalanságot okoz... háááát nem örülök.

Kharzak!Barátkozz meg a gondolataiddal,te minden gyógyszert kipróbáltál már,ami a világon kapható!Az anafranil nem vált be,elvileg a legjobb!Bár magas dózisban inkább,150 mg- minimum!

Füles!A szemed nem lesz ödémás,az biztos.Te valszeg máshogy reagálsz a gyógyszerekre,talán azért próbálkozik az orvosod egy pörgetősebb szerrel.Lehet,te aludni fogsz tőle.Az elején pl.elaludtam a bevétel után egy órával.Na,aztán viszont ajtót mostam,s mindent,amit előtte sokáig nem.

kényszergondolatokra milyen gyógyszert szoktak adni antidepresszánst? mert nekem az van és ha igen melyik a legjobb?

Nem jó hírek nekem...surprisefrownsad

Ha iszol,szerintem ne vedd be a kwentiaxot azon az estén!

A cymbalta tényleg étvágytalanságot okoz,egy év után is,ha éhgyomorra veszem be,akkor a hányinger is megvan.Jól lehet tőle fogyni,de a kwentiax etet.A,60 mg kezdésnek sok,a 30mg lenne az ideális.Fokozatosan feltitrálni.

Sziasztok!Nagyon rég jártam itt ,próbálgattam olvasni ,keresgetni ,de nem találtam választ ,így kérdezek:)

Szeretnék segítséget kérni tőleteket ,akik esetleg ismerik a dulodet(cymbalta tablettát.

Egy hete kezdtem el szedni reggel 60 mg ot,az esti 100 mg kventiax és 100 mg lamolep mellé.

Mellékhatásokban olvasok sok mindent(állakpocs feszülés ,szájszárazság,hányinger,étvágytalanság,belső remegés ....ezek mind megvannak ,talán az állkapocs feszülés és a szájszárasság  mintha kezdene alább hagyni.De a hányinger még maradt,minden percben ,reggel ébredésnél ,lefekvésnél ,ha pörgök, ha ülök mindegy neki.....van és nem szűnik......Ma vettem dedalon tablettát,hányingerre ,de persze rá van írva ,hogy feltétlenül beszéljem meg a gyógyszerészemmel ha pszicho gyógyszereket szedek....a gyógyszerész nő szerintem azt se tudja mit keres a gyógyszertárban,valószínű csak  betévedt........szóval azt nem is merem bevenni.....

Tudom ,hogy 2-3 hét kell mire a gyógyszer beáll ,ezért még várok az orvossal ,csak szeretném tudni ,hogy ez addigra tényleg elmúlik ,vagy más okból van és inkább le kell állítani.???!!!

A másik kérdésem az alkohol lenne.Ugye bár az van a beteg tájékoztatóra írva ,hgy az alkohollal óvatosan!Nem az ,hogy ne ígyál ,nem az ,hogy ártalmas ,hanem óvatosan!!!Ez mit jelenthet igazából?

Nagyon köszönöm előre is ,ha esetleg valaki megosztja velem tapasztalait a gyógyszerről,vagy tanácsol valami okosat!

Mindenkinek szép és szebb napot!

Próbálom nem feladni, és elnézést kérni.

Csak sajnos sokadjára már nem nagyon érdekli a másikat a bocsánatkérés. Sajnos 🙁

A több mint 8 év alatt mióta együtt élünk, kaptunk mindent az élettől, sajnos több rosszat mint jót. Mindkét oldalról.

Sokmindent nem tudok megemészteni a mai napig,nem tudom elengedni a múltat,ez is nagy baj,.Mikor veszekedem a párommal,sajnos sokszor kicsúszik a számom.

Szegény mielőtt megismertük egymást kezes lett 2 hitelnél is, az egyik a nagybátyja volt.

Úgy alakult hogy szinte mindkét hitelt mi fizettük vissza. A tartalékoma bankban erre ment el, és még több is több mint 1,5 millió Ft ment el más hitelére.

A második hitelt 3 évig vonták a férjem fizujából, ahogy megszületett a kisfiam, meg előtte is dolgozom hogy meg tudjunk élni valahogy..Nem egyszerű pici babával dolgozni, háztartást vezetni stb. A szerencsém az volt hogy tesóm cégénél dolgozom,így tudtam folyamatosan dolgozni, különben nem ment volna.

De túl éltem., viszont nem tudom lenyelni. Mert abból a számomra rengeteg pénzzel mást is tudtunk volna kezdeni.

De ez van. Túlélte a kapcsolatunk, nehezen de sikerült. Ő elviselt engem én meg a havi törlesztőt más hitelére.És szép lassan ment tönkre a kapcsolatunk. Sajnos amíg nem tudok túllépni rajta,nem lesz más semmi. Pedig jó lenne most már végre jót is kapni az élettől,szerintem ennyi rossz után legalább nyugodtabb élet kijárna.

De gondolom sokan van így,nem én vagyok az első aki nyugodt életet szeretne.

Tatabányán a kórház területén van a rendelő, ezért írtam kórházat legtöbbször. Sima sztk-s rendelés.Minden nap más doki van ott délelőtt. Akihez járok, ő régen Győrben volt onnan tették át Tb.-ra.Osztályos főorvos, neki csak hétfőn van rendelése. Szerencsémre még nem volt alkalmam a kórház fekvő részlegét kipróbálni, így azt nem ismerem.

Füles!

Otthon a férjemmel, és a lányommal (aki 12 éves) átbeszéltem párszor, hogy ha kiabálok stb. ,az nem azért van mert rájuk haragszom, hanem azért mert beteg vagyok. Nagyon aranyos vagy,hogy próbálsz segíteni. Sajnos a férjemmel már ott tart a kapcsolatunk pár hete, hogy mint lakótársak élünk együtt. Nem tudom helyre tudom e még hozni. Ezt most így kicsit lehetetlennek látomsad

Megpróbálok újra beszélni a dokimmal, akitől most már tényleg félek. Én nem tudom miért, de már egyre több embertől tartok / félek..A reakciótól, meg mi lesz ha.....

Szóval most hétfőn megyek a terapeutámhoz, kikérem az ő véleményét is.

Köszönöm a segítségeteket!

nem, de most mennem kell....

Persze, hogy be ... rossz tapasztalataid vannak? 🙂 Én mindig azt mondom, ami van , ezt elhiheted 🙂

Úgy emlékeztem, a kórházba jársz vissza. 

Van, ahol egyben vana  kórház az SZTK-val(vagyis egy épület), pl. a János Kh, de külön gárda van. 

HAJRÁ FÜLES! Drukkolok. De remélem tényleg bevetted....

Ennyitől kezdésre sztem sokak elesnének, összezavarodnának, stb.

nagy kár, hogy ezen elcsúszott a gyógyszerszedés...

Ne láss magadelőtt ilyeneket. Tényleg keress orvost, de próbáld meg megbeszélni a mostanival inkább, kérd meg, nyissatok mostantól egy új lapot. Most meg kellene egy kicsit nyomatékosítani is, tudod mivel. /olvastalak, nagyjából ismerem a gondjaidat / Egyébként megértelek, mert én is hasonlóban vagyok a kapcsolatommal, de az enyém egész más, nem családi kötelék és nem is túl régi, nem is itt lakós.Már csak egy-két cérnaszál tartja.. Én is félek, hogy rámegy a dologra, mire végre rendbejövök elfogy a türelem 🙁 De Nálad más, nem szabad egy családnak ettől széthullania! Beszélj szépen a férjeddel! A félelmeidről, meg mindenről őszintén. tegyél meg mindent , hogy mihamarabb helyregyere, ne keseredj el! Tudom, hogy nagyon nehéz a dolgod.De csak úgy lesz könnyebb majd, ha ezt a nehéz időszakot szépen végigcsinálod . Tuodm ám, hogy kívülről sokkal könnyebb , persze.

Ne add fel, Lilla! Vannak néha rossz időszakok, de nem szükségszerű, hogy tönkremenjen a családi életed -- lehet, hogy csak úgy emlékeztek majd rá, mint egy nehéz időszakra.

Ha elnézést tudsz kérni, miután dührohamod volt, és tudják a többiek, hogy nem ellenük irányul/róluk szól, hanem a belső állapotod rossz, akkor nem árt nekik, és megértőbbek...

Most kb egy órája vettem be, még nem érzek semmi említésreméltót. Most eszem éppen vajaskalácsot, amíg tudok  😀  De ne csüggedj, lesz minden amit fesorolsz nekem, meg még az is, amit nem laughcool

Kávé vajon mit csinál? Még mindig álmoskás vagyok, úgy innék egyet. Remélem kávét azért lehet, ha már a sörről le kellett mondanomfrownfrownsurprise

Szerintem amíg ezek a cuccok (AP -benzo) benne vannak az emberben addig hiába szed bármit mellé ,nem ér el számottevő eredményt..nagyon ki vannak találva ezek a gyógyszerek,félelmetes az egész szerintem.....a pszichiátrián mindig mondogatták a nővérek ,hogy "sok folyadékot igyunk"...kb. ennyit lehet tenni..vagy b vitamin komplex,energiaital,narancslé,nekem ezek váltak be..

A keti 100 után én nem is folytattam a szedést,egy tabletta elég volt,elestem,nem tudtam,hol vagyok.Seroquel néven kaptam anno!Most este 25 mg-ot veszek be az 50 helyett,nekem kicsi adag kell csak!

Idézet tőle: Füles

Be is nyeltem már..és, tényleg olyan jó laughlaughlaughwink

na? kezd zsizsegni az agyad és van már hányingered? 😉

Most is Sztk-ba járok. A Ketilept kezdő adagja nekem 150 mg volt. Nem tolerálta a szervezetem.

Úgy határoztam, hogy igaz még messze van, de 21.-én ha megyek vissza a dokihoz, megmondom neki mik a problémáim, és ha erre az lesz a válasza hogy nem vállal tovább,akkor kikérem a papírjaim és keresek egy másik dokit.

Már nem tudom mi más választásom lenne. Látom magam előtt hogy összeomlik az életem, és nem más miatt, hanem saját magam miatt.

Várom a választ, aztán megteszem az intézkedéseket laugh

Hát most félretettem a a gyógyszerparát a Convulexxel kapcsolatban, bár még így is napi 1 -szer 300mg-ot szedek, nem 2*1-et. Kb 5 napja szedem,valamelyest enyhít a belső feszkón, de tegnap este is olyan patáliát csaptam, hogy szégyellem,apróság miatt.

De ahogy telnek a napok, a Convulex miatt a beszédem egyre szarabb. 🙁

Én ám tudom már mióta itt vagyok, hogy ügyes fiú vagy 🙂smileysmiley Nem, hogy langyos forró is, igaz egy betűvel elírtad a konkrétat, de valahogy így yes

Vedd be azt is!Rendelj gyorsan!smiley

....és ezt az 5-htp-t csak most mondod? surprise Most nyeltem le az AD-t ..nahát! angrylaugh

és mijaza 5-htp ? 

ha kapszula, akkor Floxetre, vagy Cymbaltára tippelek 😉

Fuoxetin, Doloxetine

En is szoktam szorakozni ilyen olyan etrendkiegeszitokkel. Amugy aki fel vagy nem szereti az antidepresszanst, az szedhet 5-htp-t. Ebbol is szerotonin termelődik, gyakorlatilag ugyanolyan a a hatasa mint a az antidepiknek. 

En volt h egyszerre beszedtem 6 fele  kiegeszitot es semmit nem hasznaltak (1000%-os multivitamin, c vitamin 1000 mg, d vitamin 5000 NE, omega 3 halolaj 1 g epa+dha, beres cseppek 15 csepp,  aswaganda kapszula indiabol) Bizonyosan van hatasa ezeknek, de szerintem csak akkor hatnak ha pozitiv elvarasunk van veluk szemben. nyilvan az a jo ha afele van pozitiv elvarasunk ami bizonyitottan működik, mert akkor meg nagyobb hatast lehet várni. Szval csak azt mondom h sokszor ha valami mas jellegu problemam van (lelki) akkor a vitaminok azt nem rakjak helyre akarmilyen jok is akár. Szval a vitamin melle egy adag "pozitiv gondolatot" is venni kell magadhoz es akkor mar működnek. Nyilvan ez az egyeni velemenyem. Ahany ember annyi tapasztalat.

Nah, más se hiányzik nekem csak a Celeb-ség ...lehet ez lehet a bajom? Nem lettem még Celeb surprisedevil..sem . De majd itt a Búrán laughblushblush Valamiért csak idesodort a szél  🙂

Van valami nagyon szerethető a természetedben!Látod,lassan celeb leszel!

Jááááj, de utálatos vagy !laugh most akkor várom..már izzad is a lábam..coollaugh

Hahahaha---szóval, azt mondod, jól tettem, hogy előre aludtam kicsit laughlaugh

OK! A gyomorsavnak ellenáll azt írják, így még  csak gyűri magát át rajta..gondolom 😀

Ne kispályázz Füles!A kapszula kiöntés nem a te világod!Ha éjjel nagyon magányos lennél majd valamelyikünk ügyel!

Szegény! Most derosszul leszel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙁       

😉 😀

Fura nekem egyszerre ennyivel kezdeni. Gondoltam rá, hogy kiöntök a kapszulából egy kicsit, de aztán úgy felbiztattál, hogy nem bíbelődtem vele 🙂

Egyébként én olvastam is, meg a réges régi pszich is azt mondta, ezeket az AD-ket úgy kell belopni a szervezetbe nagyon apránként...

Be is nyeltem már..és, tényleg olyan jó laughlaughlaughwink

A 30 mg nem sok,a terápiás adag 60 mg,de van,aki 120 mg-ot szed belőle.

Idézet tőle: Füles

Honnan tudtad? 😀 Tényleg  ám! A Yarocentől nem tudtam aludni, tegnap második este volt, hogy nem vettem be, ma le vagyok csapva, mint a villanyóra vagy taxióra? nah nem is tudom..ebből is látszik, hogy milyen lecsapott vagyok  😀  Reggel kellett volna bevennem az új gyógyszert. Bevehetem még vajon? 

Vedd be mindenképp! és tudósits a fejleményekről!!!!!! 😀

Megyek is akkor 🙂

ElőzőOldal 310 / 327Következő