Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Gyógyszer

ElőzőOldal 304 / 327Következő

ha van még ne dobd ki legalább nem kell megvegyem, nekem bevállt! összefutunk a  Momnál.

Szia!

CSAK JAVASLAT:, NEM VAGYOK ORVOS,CSAK EGY TAPASZTALT SORSTÁRS!!!!!

Szerintem légy egy picit türelmes, 5 nap az még nagyon az eleje. Esetleg keresd meg azt az adagot, ami még nem okoz gondot,s nagyon lassan,fokozatosan emelj!

Ez tipikus mellékhatás,kár lenne most feladni.Lehet tovább csökkenteni az adagot,az sem vészes ha kimarad egy nap(nekem a doki minden másnapi bevételt mondott kezdetben mindenre) meg ottvannak a nyugtatók(frontin,rivotril)ne sajnáld magadtól úgy is csak átmeneti mellékhatás meg fog szünni.

Nagyon sos-ben meg tudnátok nekem írni, hogy szenvedjek-e még a cipralex-szel, amit a meglévő remeron mellé kaptam (cipralex 5 mg, annyi is maradna, remeron 7,5 mg - mindkettő szubdózis). Valami javulás várható? Tegnap már kidobtam egy levél cipralex-et, de még van. 🙂 Nagyon nagyon szorongok, alig tudok elmenni BÁRHOVÁ, az agorafóbiám talán még ennyire soha nem volt rossz. A furcsa az, hogy 2014-ben már szedtem a cipralex-et (akkor rendes dózisban, naná, hogy nincs róla ambuláns lapom, de 10 ill. 15 mg-ra emlékszem) és emlékeim szerint SEMMIT nem csinált. Kezdetben annyi volt, hogy kicsit émelyegtem és ez viszonylag sokáig tartott (2-3 hétig). A szorongásom nem lett tőle rosszabb.

Most felejtsem el a cipralex-et? Szívem szerint azt tenném, mert dolgoznom kell, meg gyerekeim vannak, de... mi van, ha még egy kicsit ki kéne bírni? A fejem kavarog, rendkívül feszült, nyugtalan, ideges vagyok és iszonyúan szorongok!! (Nyilván az sem segít, hogy lamolep, ketilept és cipralex beállítások ill. leállások voltak pár hét leforgása alatt.)

Ja, a mai lenne az 5. nap.

Köszönöm!

Idézet tőle: Kleó

Idézet tőle: kharzak

seroquel XR ről annyi negatív van a fórumon,mondjuk mindenkire máshogy hat én amit érzek tőle az fenomenális,kivéve az álmosságot ami elején állandoan volt már csökkent jelenleg 250mg ot szedek ma estére emelte a dokim 400 ra, mit fogok érezni mi változik tőle? Ja és rengeteget eszem tőle ami nem túl jó. Azt mondják altató gyógyszer hát én mikor este beveszem engem inkább élénkít minthogy be álmosítana

Változott valami? Jobban vagy?
Engem is átgyógyszereltek a mennyiségekben, totál tompa vagyok.

Miket gyógyszereltek át neked, Kleó? Priviben megírod?

Embere válogatja. Valaki minden másnap bedob  egy cataflánt és  semmi baja valaki meg 1 doboz fájdalomcsillapitótól is kap egy gyomorfekélyt. 

Idézet tőle: kharzak

seroquel XR ről annyi negatív van a fórumon,mondjuk mindenkire máshogy hat én amit érzek tőle az fenomenális,kivéve az álmosságot ami elején állandoan volt már csökkent jelenleg 250mg ot szedek ma estére emelte a dokim 400 ra, mit fogok érezni mi változik tőle? Ja és rengeteget eszem tőle ami nem túl jó. Azt mondják altató gyógyszer hát én mikor este beveszem engem inkább élénkít minthogy be álmosítana

Változott valami? Jobban vagy?
Engem is átgyógyszereltek a mennyiségekben, totál tompa vagyok.

Nem.

csak annyit tudok, hogy nekem a benzókkal sosem volt jó a cipralex! de embere válogatja.

nekem a fejem az gyakran fáj, egy héten 2 szer, másoknál is előfordul? ha beveszem egy héten 2 szer az advill ultrát az nem soka  májamnak? nem károsítja? pl. most is iszonyatos fejfájás gyötör, nekem mia  tüneted mandula, mi érzel?

Bármit is érzel, jobbulást kívánok neked! Vigyázz magadra!

Mi lett volna?

Igen, úgy, ahogy elő volt írva. Kórházban írták fel. Cipralexet lejjebb vették, Remeront bevezették(tehát nem arról volt szó, hogy egyiket elveszik és ideiglenesen szedtem kettőt).

Nem "pörögtem fel" ettől se sajnos. 😀

Viszont rövid idieg tartott, mivel a Remerontól túl sokat aludtam+zaba.

Idézet tőle: Avana

Én szedtem. 

Pont ezt a kettőt? De rendszeresen, rendesen, előírás szerint? És mi volt??

Én szedtem. 

.

Szedett valaha valaki remeront és cipralexet egy időben? (Egyéb gyógyszereim xanax és lítium.)

Idézet tőle: parrot

8db_ot .De a rivo hatása összetettebb.S nehogy igyál rá!!!

Pont hogy piával az igazi 🙂

Persze nehogy valaki kipróbálja, utána  rosszul legyen,  aztán meg én legyek a hibás...

Én elég valószínűnek látom, hogy KÉTSZER annyi xanax kell, mint rivo, ugyanahhoz a hatáshoz.

Nekem a pszichiáterem azt mondta,mikor elvette a rivot,s helyette xanax_ot kaptam estére,hogy az 1mg rivo helyett 1mg xanaxot vegyek be,s ne variáljak,mert ez így lesz azonos hatású.sad

Én csak azt mondtam, hogy ez a legkisebb kiszerelés a Xanax, ill a Rivo esetében. Eszerint: http://www.benzo.org.uk/bzequiv.htm 0,5 Xanax 0,5 Rivonak felel meg. 

Mivel a Rivo felezési ideje sokkal hosszabb, és a hatásprofilja némileg eltérő, én nem tudnám a kettőt összehasonlítani. 

Az lényeges, hogy az alkohol+benzo függőséghez és leépüléshez vezethet.

Az enyém hülyeség,felejtsétek el.Azt viszont tapasztaltam,hogy a szorongás okozta extrákat nekem a rivo elmulasztotta,a xanax nem.Visszakaptam egy hete a rivot,miután az orvos is belátta,nem vagyok jól a xanaxtól.A szédülésről nem is beszélve.Pedig hetekig szedtem.sad

Hárman háromfélét mondtatok

Eszter: 0,25 Frontin = 0,5 Rivo

Parrot szerint 8x0,25mg Frontin = 2mg Rivo  tehát egyenlő a kettő

Spectical man: 0,5 Frontin = 0,25mg Rivo

Szia! A Frontin felezési ideje rövidebb, hamarabb kiürül a szervezetből.

Ha ilyen komoly alvási problémáid vannak, akkor meg kéne beszélnek a pszichiátereddel. Alkohol + benzo veszélyes együtt hosszabb távon, leépíti az agyadat.

8db_ot .De a rivo hatása összetettebb.S nehogy igyál rá!!!

Alvásra kellene, csak frontinbol joval tobb van nekem, de nem hat annyira,   Úgy ertettem hogy hány darab  0,25 frontint kellene bevennem, hogy elerjem azt a hatast amit egy db 2 mg rivotril fejt ki...  De ha totál más dolgokat tartalmaz, és nem lehet osszehasonlítani mint ahogy egy korábbi hozzászolo említette, akkor talán lényegtelen a kérdésem.,

Már sajnos egy ideje nem tudok jozanul aludni, vagy alkoholt kell innom, vagy rivotrill, de a legjobb mint a kettő...

Idézet tőle: JohnSmith

Lehet hulye keredes, de egy ,0,25 frontin, hany  2 mg rivtotrillnak felel meg? Márha lehet oket osszehasonlítani....

A Frontin legkisebb kiszerelése 0,25, a Rivotrilé 0,5, tehát azt mondanám, hogy a 0,5. 

Milyen szempontból kérdezed? 

Idézet tőle: Zsuzsi82

Idézet tőle: mandula

Sziasztok, 

Súgtok nekem egy kicsit? Egyszerű kérdés, csak nulla tapasztalatom van: Aurorix és Lamolep mellé mit szabad? Atomerős fejfájásra Flector mehet? És alhasi tipikus csajos görcs esetén a jól bevált Nospa-Algopyrin kombó? (Egyszerre remélhetőleg csak az egyik fordul elő :O ) Előre is köszönöm - bízva abban, hogy nem fordulok fel, mert ezt több millió nő kibírta már 🙂 (Bocsánat a cinizmusért ... )

Szia Zsuzsi! Konkrétan a te általad említett gyógyszerek mellé nem tudom, de az biztos, hogy én xanax és különböző AD-k mellé bevettem fájdalomcsillapítót. Nem is kevésszer, a korábbi mh-emen heti 1 fejfájós napom volt, amikor dolgozni sem tudtam bemenni. A csajos dolog szerencsére nekem kimaradt.

Szia mandula,

Nagyon köszönöm, mint a mellékelt ábra mutatja, ezt sikerült túlélni, magától enyhült reggelre a helyzet! De akkor ha úgy adódik, hogy nem tudom megúszni, kénytelen leszek ehhez folyamodni! 

A fejfájás a mh váltással meg is szűnt? (Remélem, igen ... )

Szia Zsuzsi! Örülök, hogy megvagy. 🙂 Hát igen, mostanában kevesebbszer fáj a fejem és valahogy ki is bírom (mert muszáj). Illetve nekem ilyenkor muszáj gyógyszert bevenni (pedig elég sok pszicho gyógyszert szedek), mert különben nem múlik el.

Neked sokszor fáj a fejed? Migrén?

Köszönöm 🙂 Szóval gyanakodni kezdek ... a mh váltással csökkent a fejfájás, lehetett ennek pszichés oka? (Erős a gyanúm, ugyanis én elég gyakran produkálom a tipikus tüneteket, pl. nem attól fáj a gyomrom, amit megeszek, hanem attól, amit le kell nyelnem! )

Sajnos én képtelen vagyok elviselni, ugyan orvosnál nem jártam vele, de elég migrénszerű, olyan hányingeres, zajra elviselhetetlenné váló, sötét szobát, hűvöset kívánó fejfájásom van, de mondjuk a havi 1 megállítja, régen nekem is volt heti szinten 2, konkrétan, amikor suli után dolgozni kezdtem - micsoda véletlen ugyebár!

Viszont kaptam ajándékba a szüleimtől egy mágneses karkötőt, és annak ellenére, hogy nem hittem benne, mert Flector kellett és nem hókuszpókusz, pár hónap után azt vettem észre, hogy nem szaladgálok a patikába, mert nem fogy a gyógyszerem! :O Tehát elvileg nekem bevált és még ékszernek is szép 🙂

Hú, tök jó ez a mágneses karkötő. Lehet, nekem is kéne ilyen.

A fejfájásom 30 éves korom körül kezdődött. 38 voltam, mikor bementem a Tündérhegyre és ott múlt el először a fejfájásom (nekem amúgy nem migrén, mint neked, hanem ún. tenziós fejfájás). Az engem felvevő doki mondta is, hogy majd meglátom, el fog múlni. Dehogy hittem. És 2-3 hét után elmúlt. Nnna erre jó volt a Tündérhegy. Aztán ahogy kijöttem, lassan visszajött.

Most vagyok 44 és kábé 1 éve nem dolgozom a volt mh-en. Azóta nem fáj rendszeresen a fejem. (Viszont nem 30 éves koromtól dolgoztam a volt mh-en, hanem 39 éves koromtól. Szóval halmazábrát kéne készíteni. 🙂 )

Sziasztok, 

Súgtok nekem egy kicsit? Egyszerű kérdés, csak nulla tapasztalatom van: Aurorix és Lamolep mellé mit szabad? Atomerős fejfájásra Flector mehet? És alhasi tipikus csajos görcs esetén a jól bevált Nospa-Algopyrin kombó? (Egyszerre remélhetőleg csak az egyik fordul elő :O ) Előre is köszönöm - bízva abban, hogy nem fordulok fel, mert ezt több millió nő kibírta már 🙂 (Bocsánat a cinizmusért ... )

Szia Zsuzsi! Konkrétan a te általad említett gyógyszerek mellé nem tudom, de az biztos, hogy én xanax és különböző AD-k mellé bevettem fájdalomcsillapítót. Nem is kevésszer, a korábbi mh-emen heti 1 fejfájós napom volt, amikor dolgozni sem tudtam bemenni. A csajos dolog szerencsére nekem kimaradt.

Szia mandula,

Nagyon köszönöm, mint a mellékelt ábra mutatja, ezt sikerült túlélni, magától enyhült reggelre a helyzet! De akkor ha úgy adódik, hogy nem tudom megúszni, kénytelen leszek ehhez folyamodni! 

Szia Zsuzsi! Örülök, hogy megvagy. 🙂 Hát igen, mostanában kevesebbszer fáj a fejem és valahogy ki is bírom (mert muszáj). Illetve nekem ilyenkor muszáj gyógyszert bevenni (pedig elég sok pszicho gyógyszert szedek), mert különben nem múlik el.

Köszönöm 🙂 Szóval gyanakodni kezdek ... a mh váltással csökkent a fejfájás, lehetett ennek pszichés oka? (Erős a gyanúm, ugyanis én elég gyakran produkálom a tipikus tüneteket, pl. nem attól fáj a gyomrom, amit megeszek, hanem attól, amit le kell nyelnem! )

Sajnos én képtelen vagyok elviselni, ugyan orvosnál nem jártam vele, de elég migrénszerű, olyan hányingeres, zajra elviselhetetlenné váló, sötét szobát, hűvöset kívánó fejfájásom van, de mondjuk a havi 1 megállítja, régen nekem is volt heti szinten 2, konkrétan, amikor suli után dolgozni kezdtem - micsoda véletlen ugyebár!

Viszont kaptam ajándékba a szüleimtől egy mágneses karkötőt, és annak ellenére, hogy nem hittem benne, mert Flector kellett és nem hókuszpókusz, pár hónap után azt vettem észre, hogy nem szaladgálok a patikába, mert nem fogy a gyógyszerem! :O Tehát elvileg nekem bevált és még ékszernek is szép 🙂

Sziasztok, 

Szia mandula,

Sziasztok, 

Szia mandula,

Sziasztok, 

Idézet tőle: JohnSmith

Lehet hulye keredes, de egy ,0,25 frontin, hany  2 mg rivtotrillnak felel meg? Márha lehet oket osszehasonlítani....

Ugye az csak elgépelés, hogy "hány 2 mg rivotrilnak..."? Nem lehet őket összehasonlítani igazán. Mindkettő benzo, de máshol kötődnek (ahogy parrot felvilágosított minket). A rivo több helyen, ezért erősebbnek számít.

Sziasztok, 

szia kharzak!

Mennyit szedsz? A kvietapin stb hivatalos adagolása nagyon eltérő aszerint, hogy mire szedik. Pl akut mániára 600-1500 (!) mg, viszont alváshoz 50-100.

Sok, de orvos mit szól ehhez?

Rivotrilt abba hagytam mert nélküle is nyugodt vagyok,depakinet is nem vagyok bipoláris és az akinetont is mert nem vagyok parkinzon koros nekem 6 gyógyszer kicsit sok lett volna

Amitrex+Seroquel+Olwexya t szedek most ez így egy ütős kombó emlékszem az amisuplride(amitrex) is altatott az elején aztán elmúlt

Kharzak,

A gyógyszer leírásából másoltam:

"A kezelés első két hetében enyhe aluszékonyság jelentkezhet, ami a készítmény alkalmazása során általában megszűnik."

Szóval nyugi.... De egyébként ez egy altató hatású antipszichotikum, így este vedd csak be, lefekvés előtt.

seroquel-t (is) szed egy ismim évek óta, elég jól van tőle, de azért kicsit hullámzó az állapota

tudod, nekem a kvetiapin már kezdéskor nem vált be...

kérek választ seroquel,ketilept szedőktöl 🙂

seroquel ről mi a véleményetek? hosszútávon is úgy hat mint az elején? én 3 napja szedem de iszonyat jól vagyok tőle igaz koala vagyok

Jóságos, hát izé...lehet. Előszedem, és akkor talán üziben.

De elég töredékes, mert kézírással írva lassul az ember, tömörít. Persze elvileg a lejegyzés egyik előnye, hogy miközben írod, talán lassul a gondolatrohanás. Csak nemrégiben kezdtem, kénytelen voltam belemenni. 

Köszönöm szépen.

Jóságos, hát izé...lehet. Előszedem, és akkor talán üziben.

De elég töredékes, mert kézírással írva lassul az ember, tömörít. Persze elvileg a lejegyzés egyik előnye, hogy miközben írod, talán lassul a gondolatrohanás. Csak nemrégiben kezdtem, kénytelen voltam belemenni. 

((Nekem általában mindig ide-oda ugrálnak a gondolataim(ezt írtuk is, h a kevert állapot és a border  vagy esetleg  egyéb személyiségzavaros hangulat eléggé hasonlítanak), ez mostanság  elég nyilvánvalóvá vált, mikor próbálgattam, hogy negyed-egy óráig(ahogy kijön a  lépés) nyugiban lejegyzem a  gondolataim, érzésem, megfigyelem a környezetem és magam. 

Elvileg ilyenkor mindfulnesst gyakorlok, gyakorlatilag nem tudom...kínos visszaolvasni. Több ilyen zavaros irományom is született, "csodás lesz" terápián felolvasni.. 😀  ))

Megértem, ha nem akarod nagy nyilvánosság elé tárni, de nagyon érdekel, mi van a fejedben/mi kerül a papírra ilyenkor. Esetleg üziben mutatsz belőle egy kis részletet? Lécci?

Idézet tőle: Kleó

Idézet tőle: babarczyeszter

Az jól ismert, hogy bizonyos gyógyszerek, főleg az SSRI-k, "kifújnak" egy idő után egyes embereknél; ezt is ennek tulajdonítanám.

Én a Seroxat (Paroxat)-tal jártam így, több mint 10 évig szedtem (nem önmagában), és remek volt, aztán valahogy hozzászokott a szervezetem, és "kifújt". Azóta is sajnálom, de ismételt próbálkozásra (Rexetin) sem jött vissza a régi hatás.

Na ettől pörögtem, mint a ringlispil.

-

Az jól ismert, hogy bizonyos gyógyszerek, főleg az SSRI-k, "kifújnak" egy idő után egyes embereknél; ezt is ennek tulajdonítanám.

Én a Seroxat (Paroxat)-tal jártam így, több mint 10 évig szedtem (nem önmagában), és remek volt, aztán valahogy hozzászokott a szervezetem, és "kifújt". Azóta is sajnálom, de ismételt próbálkozásra (Rexetin) sem jött vissza a régi hatás.

Szia mandula!

A személyes tapasztalatok leírása szerintem fontos. A hivatalos papírokon gyakran nincs rajta minden mellékhatás, vagy úgy van rajta, hogy nem igazán ismersz rá. Rengetegen érdeklődnek gyógyszeres tapasztalatok iránt. Ha odaírjuk, hogy ez SZEMÉLYES tapasztalat (és ha lehet tudni, hogy kb ki vagy, tehát mennyire vagy hasonló az érdeklődő személyhez), akkor rendkívül sokat segíthet.

Úgyhogy le is írom, hogy a WellbutrinSR 150 monoterápia kísérletem során előállt egy ritka mellékhatás, a fulladás, tegnap este. Nem pánikroham (bár egy idő után elég ijesztő), hanem légzési nehézség. Mivel voltam influenzás, és dohányzom (bár pár napja abbahagytam), és allergiás is vagyok, elég bizonytalan, hogy önmagában is kiváltott-e volna ilyen fulladásos rohamot. A külföldi fórumokat böngészve azonban azt találtam, hogy sokaknál előfordult hasonló tünet. Egyébként a magyar használati utasítás ezt allergiás reakcióként írja le, de szerintem nem az, hanem egy mellékhatás, mert akkor jelentkezett, amikor emeltem az adagot.

Még reménykedem benne, hogy elmúlik, vagy ki lehet trükközni valahogy.

Szia Eszter!

Most így utólag azt gondolom, hogy tényleg jó, hogy leírhatjuk és elolvashatjuk, amit akarunk/amit mások tapasztaltak.

Valóban vannak nem tipikus dolgok, pölö tök jó, hogy Kleó írta, hogy neki sem jött be a ketilept.

Neked meg jobbulást!

m.

A gyógyszerszedés valószínűleg áthangolja a szervezet saját homeosztázisát -- tehát amikor külső vegyi anyaggal beleavatkozunk ezeknek az anyagoknak (a neurotranszmittereknek) a hozzáférhetőségébe, arra a szervezet többféle módon reagál, áthangol receptorokat, szabályozza a ntranszmitterek kibocsátását, stb., így a gyógyszerek hatása is változik.

Gondolom, ezért nem jó hirtelen abbahagyni nullára hosszabb szedés után, hogy legyen ideje a szervezetnek "visszaadaptálódni".

-------

Értem, köszi. Akkor a bűnösök ki lettek iktatva.

Anafranil szedése nem volt képben, Convulextől gyönyörűen hullott a hajam(tiszta ciki volt állandóan sepregetni), a Lamotriginnél nem tetszett a lehetséges  kettőslátós mellékhatás(leírás alapján), mivel ez eleve problémás  volt nálam. 🙂

(Ezt most magamnak soroltam fel.)

Értem, tehát korábban "összekapaszkodhatott" a Wellbutrin más gyógyszerekkel és fokozhatta az egyéb gyógyszerek által kiváltott hangulatingadozás okozta figyelemzavart, most viszont magában szeded.

-------

Ha beáll ez az állapot, majd megint csinálok egy IQ tesztet, mert bizonyos gyógyszerek 10 pontot is rontottak az IQ-mon. 

Esetleg leírnád, mely gyógyszerek rontottak? Biztos nem szentírás, csak kíváncsi az ember...

Nehéz egész pontosan megítélni, mert egyszerre többet is szedtem. Az egyik a Lamolep (Lamictal -- lamotrigine), az különösen a verbális készségemre tragikus hatással volt, és lelassultam (azt persze tudjuk, hogy a lítium, a valproát stb általában még rosszabb, de ezeket csak rövid ideig szedtem, és ezeknek a leírásában benne van a lehetséges kognitív hatás). 

A másik az Anafranil. Azzal zéró motivációm volt, lelassultam, ÉS elbutultam. A fiam szerint amikor most nyáron elhagytam az Anafranilt és a Lamolepet, mert szerettem volna visszaszerezni az agyamat, észrevehetően javult a kognitív és verbális teljesítményem.

Ezt megelőzően, tehát az Anafranil elé visszatekintve, nehezebb megmondani, hogy mi rontott mit. Az biztos, hogy a verbalitásom és a kreativitásom ingadozott, de ez a depressziónak is velejárója. Érdekes módon amikor először szedtem Anafranilt -- ez volt az első gyógyszer, amit kaptam, 29 éves koromban --, hipomán lettem, és nem zombi.

A gyógyszerszedés valószínűleg áthangolja a szervezet saját homeosztázisát -- tehát amikor külső vegyi anyaggal beleavatkozunk ezeknek az anyagoknak (a neurotranszmittereknek) a hozzáférhetőségébe, arra a szervezet többféle módon reagál, áthangol receptorokat, szabályozza a ntranszmitterek kibocsátását, stb., így a gyógyszerek hatása is változik.

Értem, tehát korábban "összekapaszkodhatott" a Wellbutrin más gyógyszerekkel és fokozhatta az egyéb gyógyszerek által kiváltott hangulatingadozás okozta figyelemzavart, most viszont magában szeded.

-------

Ha beáll ez az állapot, majd megint csinálok egy IQ tesztet, mert bizonyos gyógyszerek 10 pontot is rontottak az IQ-mon. 

Esetleg leírnád, mely gyógyszerek rontottak? Biztos nem szentírás, csak kíváncsi az ember...

((Nekem általában mindig ide-oda ugrálnak a gondolataim(ezt írtuk is, h a kevert állapot és a border  vagy esetleg  egyéb személyiségzavaros hangulat eléggé hasonlítanak), ez mostanság  elég nyilvánvalóvá vált, mikor próbálgattam, hogy negyed-egy óráig(ahogy kijön a  lépés) nyugiban lejegyzem a  gondolataim, érzésem, megfigyelem a környezetem és magam. 

Elvileg ilyenkor mindfulnesst gyakorlok, gyakorlatilag nem tudom...kínos visszaolvasni. Több ilyen zavaros irományom is született, "csodás lesz" terápián felolvasni.. 😀  ))

ElőzőOldal 304 / 327Következő