Gyógyszer
Idézet tőle: AnxiousDude ekkor: 2017.02.27., 19:14Sziasztok! 🙂
Szedett valaki közületek Lamolepet?
Amióta szedem, és növeljük az adagot, egyre inkább feledékenyebb leszek.
Nehezen /nem jutnak eszembe hétköznapi szavak. Nem látom át a szituációkat, úgy mint régebben. Nehezebben tanulok. Nem tudok könnyen megjegyezni dolgokat. Elhagyom a cuccaimat (kabátot , telefont), és csak órahosszákkal később veszem észre, hogy nincsenek nálam.
Mindig is jellemző volt rám egy szétszórtság, de enm ilyen mértékben. Millió oka lehet ennek is, de a dózis növelésével sűrűsödnek az ilyen esetek. Nagyon kellemetlen tud lenni.
Az érdekelne, hogy ha valakinek már volt tapasztalata ezzel a szerrel, akkor nála is előfordult hasonló? Angol fórumokban sokat panaszkodnak ilyen mellékhatásról (ezt utólag olvastam , nem előre beszuggerálva magamnak) , ugyanakkor a tájékoztató papír nem említ ilyen mellékhatást.
A tapasztalaitok érdekelne! 🙂
Nagyon köszi!!! 22/F
Sziasztok! 🙂
Szedett valaki közületek Lamolepet?
Amióta szedem, és növeljük az adagot, egyre inkább feledékenyebb leszek.
Nehezen /nem jutnak eszembe hétköznapi szavak. Nem látom át a szituációkat, úgy mint régebben. Nehezebben tanulok. Nem tudok könnyen megjegyezni dolgokat. Elhagyom a cuccaimat (kabátot , telefont), és csak órahosszákkal később veszem észre, hogy nincsenek nálam.
Mindig is jellemző volt rám egy szétszórtság, de enm ilyen mértékben. Millió oka lehet ennek is, de a dózis növelésével sűrűsödnek az ilyen esetek. Nagyon kellemetlen tud lenni.
Az érdekelne, hogy ha valakinek már volt tapasztalata ezzel a szerrel, akkor nála is előfordult hasonló? Angol fórumokban sokat panaszkodnak ilyen mellékhatásról (ezt utólag olvastam , nem előre beszuggerálva magamnak) , ugyanakkor a tájékoztató papír nem említ ilyen mellékhatást.
A tapasztalaitok érdekelne! 🙂
Nagyon köszi!!! 22/F
Idézet tőle: szonyecska ekkor: 2017.02.27., 14:31szia Lost50,
köszönöm szépen, igyekszem óvatosan csökkenteni. mivel egyszer már sikerült leszokni sokkal nagyobb adagokról, és sokkal hosszabb ideig tartó szedés után, ezért bizakodó vagyok.
most "mindössze" ezt a 0.75 mg-ot kellene elhagynom. (másfél 0.5-ös tabletta)
eredetileg úgy terveztem, hogy 0.125 mg-mal csökkentem, vagyis egy 0.5-ös tabi negyedével. korábban ez vált be, csak most teljesen véletlenül több egymás utáni napon is elfelejtettem bevenni a reggeli 0.25-öt, és mivel nem éreztem semmiféle elvonási tünetet, úgy gondoltam, maradhat így. az első két hétben nem is volt gond. ezért nem tudom, még most sem, hogy a szédülésemnek köze lehet-e a csökkentéshez. most visszaálltam a 0.75-re és kivárom, hogy rendeződik-e a helyzet.
ha igen, akkor már csak a negyed tablettákkal való csökkentéssel folytatom.
különben érdekes, mert korábban, mikor leszoktam, az utolsó negyedet volt a legnehezebb elhagyni. azt hinné az ember, hogy az a 0.125 mg már semmi, de még ebből a mennyiségből is le kellett morzsolgatnom, majd minden másnap bevenni, minden harmadnap...stb, mire ezt az utolsó kis morzsát is el tudtam hagyni.
köszönöm szépen még egyszer! =)
szia Lost50,
köszönöm szépen, igyekszem óvatosan csökkenteni. mivel egyszer már sikerült leszokni sokkal nagyobb adagokról, és sokkal hosszabb ideig tartó szedés után, ezért bizakodó vagyok.
most "mindössze" ezt a 0.75 mg-ot kellene elhagynom. (másfél 0.5-ös tabletta)
eredetileg úgy terveztem, hogy 0.125 mg-mal csökkentem, vagyis egy 0.5-ös tabi negyedével. korábban ez vált be, csak most teljesen véletlenül több egymás utáni napon is elfelejtettem bevenni a reggeli 0.25-öt, és mivel nem éreztem semmiféle elvonási tünetet, úgy gondoltam, maradhat így. az első két hétben nem is volt gond. ezért nem tudom, még most sem, hogy a szédülésemnek köze lehet-e a csökkentéshez. most visszaálltam a 0.75-re és kivárom, hogy rendeződik-e a helyzet.
ha igen, akkor már csak a negyed tablettákkal való csökkentéssel folytatom.
különben érdekes, mert korábban, mikor leszoktam, az utolsó negyedet volt a legnehezebb elhagyni. azt hinné az ember, hogy az a 0.125 mg már semmi, de még ebből a mennyiségből is le kellett morzsolgatnom, majd minden másnap bevenni, minden harmadnap...stb, mire ezt az utolsó kis morzsát is el tudtam hagyni.
köszönöm szépen még egyszer! =)
Idézet tőle: Lost50 ekkor: 2017.02.26., 22:12Sziasztok, itt kérdezem, mert nem tudom hol kérdezzem, van valami trükkötök arra az esetre, ha az este bevett altató vagy altató hatású gyógyszer órákig nem akar hatni??? Éhgyomorra, tehát nem azért, mert teliettem magam. És hajnalig ébren. Iszonyú.
Sziasztok, itt kérdezem, mert nem tudom hol kérdezzem, van valami trükkötök arra az esetre, ha az este bevett altató vagy altató hatású gyógyszer órákig nem akar hatni??? Éhgyomorra, tehát nem azért, mert teliettem magam. És hajnalig ébren. Iszonyú.
Idézet tőle: samsung ekkor: 2017.02.25., 19:02Szia Kleó!
Köszönöm a bizalmat. Nagy szó, azt tudod, hogy leírod: sajnos én alkoholista vagyok. Az már az első lépés a gyógyulás felé, azt szokták mondani. Gratulálok, ha 2 éve tiszta vagy, az nagyon nagy eredmény. Sajnos a volt társam nem vállalta. Előbb bejuttattam a Kútvölgyi kórházba, ott egy hetet töltött el, aztán próbáltunk bejutni a Thalassa Házba, de ott nem fogadták, végül a Nyírő addiktológia felvette. Két hetet bírt ki, amint kiengedték, már alkohol állapotban jött hozzám látogatóba.....aztán úgy ment vissza és elzavarták másnap. Én szerencsére nem iszom egy kortyot sem. Te is vigyázz magadra, az alkohol az sajnos "támasz" és nem megoldás és gyógyszer semmire.
Szia Kleó!
Köszönöm a bizalmat. Nagy szó, azt tudod, hogy leírod: sajnos én alkoholista vagyok. Az már az első lépés a gyógyulás felé, azt szokták mondani. Gratulálok, ha 2 éve tiszta vagy, az nagyon nagy eredmény. Sajnos a volt társam nem vállalta. Előbb bejuttattam a Kútvölgyi kórházba, ott egy hetet töltött el, aztán próbáltunk bejutni a Thalassa Házba, de ott nem fogadták, végül a Nyírő addiktológia felvette. Két hetet bírt ki, amint kiengedték, már alkohol állapotban jött hozzám látogatóba.....aztán úgy ment vissza és elzavarták másnap. Én szerencsére nem iszom egy kortyot sem. Te is vigyázz magadra, az alkohol az sajnos "támasz" és nem megoldás és gyógyszer semmire.
Idézet tőle: samsung ekkor: 2017.02.25., 18:58Szervusz Eszter!
Igen, azzal (is) vagyok leszázalékolva, de a kerületi pszichiáter orvos szerint nem vagyok az. Volt, amikor hallucináltam, sok volt a negatív tünet, végül leszázalékoltak vele, mondván, hajléktalant csinálok magamból. A fene se tudja, hogy az vagyok vagy nem, hiszen hallgatom Dr. Xavier Amadort a YouTube-on (Nem vagyok beteg, nincs szükségem segítségre) és most inkább úgy tűnik, mégiscsak kellene szednem antipszichotikumot. Igen, valóban gyászolok, fáj a férfi elvesztése (muszáj volt, idejött alkoholos állapotban a házba és elaludt a lakásom ajtaja előtt - a rendőrséget kellett kihívnom, hogy elzavarják), az is, hogy próbáltam neki segíteni, hogy a hajléktalan létből kikecmeregjen. Most munkásszállón lakik. Szívesen segítenék, mint "barát" neki, hogy bejusson pár év múlva szobabérlő házba, mert nem az alkohol miatt lett hajléktalan. Nehéz eset, nehezebb talán, mint én.
Szervusz Eszter!
Igen, azzal (is) vagyok leszázalékolva, de a kerületi pszichiáter orvos szerint nem vagyok az. Volt, amikor hallucináltam, sok volt a negatív tünet, végül leszázalékoltak vele, mondván, hajléktalant csinálok magamból. A fene se tudja, hogy az vagyok vagy nem, hiszen hallgatom Dr. Xavier Amadort a YouTube-on (Nem vagyok beteg, nincs szükségem segítségre) és most inkább úgy tűnik, mégiscsak kellene szednem antipszichotikumot. Igen, valóban gyászolok, fáj a férfi elvesztése (muszáj volt, idejött alkoholos állapotban a házba és elaludt a lakásom ajtaja előtt - a rendőrséget kellett kihívnom, hogy elzavarják), az is, hogy próbáltam neki segíteni, hogy a hajléktalan létből kikecmeregjen. Most munkásszállón lakik. Szívesen segítenék, mint "barát" neki, hogy bejusson pár év múlva szobabérlő házba, mert nem az alkohol miatt lett hajléktalan. Nehéz eset, nehezebb talán, mint én.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2017.02.25., 18:51Szia Samsung!
Köszönet a bizalomért, hogy megosztottad velünk a történetedet.
Hétfő már nincs olyan messze, mindenképp konzultálj az áternőddel, addig ne szedj összevissza semmit. Ha szükségesnek látja, változtat a gyógyszerezéseden. Pl. a Ripedon mellé is adhat AD-t.
Sajnos én alkoholista vagyok, jelenleg 2 éve "tiszta", sajnos én is éltem együtt nálam "nagyobb" alkoholistával, az eredmény ugyanaz lett, mint nálad: mindent elhanyagoltam. Ez amúgy depressziós tünet, szóval az ilyen ember deprimál. Egyébként a Nyirő alkoholelvonó kezeléseiről jókat hallottam, kár, hogy a partnered nem vállalta.
Szia Samsung!
Köszönet a bizalomért, hogy megosztottad velünk a történetedet.
Hétfő már nincs olyan messze, mindenképp konzultálj az áternőddel, addig ne szedj összevissza semmit. Ha szükségesnek látja, változtat a gyógyszerezéseden. Pl. a Ripedon mellé is adhat AD-t.
Sajnos én alkoholista vagyok, jelenleg 2 éve "tiszta", sajnos én is éltem együtt nálam "nagyobb" alkoholistával, az eredmény ugyanaz lett, mint nálad: mindent elhanyagoltam. Ez amúgy depressziós tünet, szóval az ilyen ember deprimál. Egyébként a Nyirő alkoholelvonó kezeléseiről jókat hallottam, kár, hogy a partnered nem vállalta.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2017.02.25., 18:50Szia samsung!
Az, hogy így összetörtél, egy veszteség, szerelmi csalódás után nem abnormális, természetes depressziós (gyász)reakció. Általában ki tud belőle jönni az ember gyógyszer nélkül is, ha le tudja zárni magában a veszteséget. Akkor tartják kórosnak a depressziós reakciót, ha több hónapig tart. A Ripedon antipszichotikum, de az orvosod meg tudná mondani, hogy van-e antidepresszáns hatása is.
Jól értem, hogy skizofrén vagy, de nem szedsz semmilyen gyógyszert, illetve csak Rivotrilt?
Szia samsung!
Az, hogy így összetörtél, egy veszteség, szerelmi csalódás után nem abnormális, természetes depressziós (gyász)reakció. Általában ki tud belőle jönni az ember gyógyszer nélkül is, ha le tudja zárni magában a veszteséget. Akkor tartják kórosnak a depressziós reakciót, ha több hónapig tart. A Ripedon antipszichotikum, de az orvosod meg tudná mondani, hogy van-e antidepresszáns hatása is.
Jól értem, hogy skizofrén vagy, de nem szedsz semmilyen gyógyszert, illetve csak Rivotrilt?
Idézet tőle: samsung ekkor: 2017.02.25., 18:39Skizofréniával vagyok leszázalékolva (más egyéb betegségek mellett), eddig nem szedtem a Ripedon 1 mg gyógyszert. Azonban egy évvel ezelőtt a volt munkahelyemen megismerkedtem a kollégámmal és hozzám költözött. Sajnos kiderült, hogy komoly alkoholproblémái vannak, hiába majdnem diplomás (nekem nagyon komoly diplomás, angol nyelvtudást igénylő szakmai hátterem van) és hiába mentünk el vele a Nyírő Gyula Kórházba. Hiába feküdte be, az orvosnője azt mondta, hogy nem is akar leszokni az alkoholról. És sajnos hajléktalanná is vált. A szerelemnek vége, elküldtem tőlem, de nagyon ki vagyok borulva. Van egy felnőtt fiam, szép családi életet él, kérte, hogy ne engedjem meg, hogy egy alkoholista éljen a lakásomban. Hétfőn megyek a pszichiáternőmhöz. Rivotrilt szedek (0,5 mg), de teljesen elhanyagolom most magam, a lakásom tisztaságával sem törődöm, sem magammal. Miközben próbálok állást is találni, legalább 4 órában. Ti mit tennétek, szednétek a Ripedon 1 mg-os gyógyszert, vagy helyette inkább antidepresszánst kellene szedni? Előre is köszönöm a megértést és a segítséget. Hozzátartozik, hogy betegségem miatt már nagyon nagyon rég voltam szerelmes....
Skizofréniával vagyok leszázalékolva (más egyéb betegségek mellett), eddig nem szedtem a Ripedon 1 mg gyógyszert. Azonban egy évvel ezelőtt a volt munkahelyemen megismerkedtem a kollégámmal és hozzám költözött. Sajnos kiderült, hogy komoly alkoholproblémái vannak, hiába majdnem diplomás (nekem nagyon komoly diplomás, angol nyelvtudást igénylő szakmai hátterem van) és hiába mentünk el vele a Nyírő Gyula Kórházba. Hiába feküdte be, az orvosnője azt mondta, hogy nem is akar leszokni az alkoholról. És sajnos hajléktalanná is vált. A szerelemnek vége, elküldtem tőlem, de nagyon ki vagyok borulva. Van egy felnőtt fiam, szép családi életet él, kérte, hogy ne engedjem meg, hogy egy alkoholista éljen a lakásomban. Hétfőn megyek a pszichiáternőmhöz. Rivotrilt szedek (0,5 mg), de teljesen elhanyagolom most magam, a lakásom tisztaságával sem törődöm, sem magammal. Miközben próbálok állást is találni, legalább 4 órában. Ti mit tennétek, szednétek a Ripedon 1 mg-os gyógyszert, vagy helyette inkább antidepresszánst kellene szedni? Előre is köszönöm a megértést és a segítséget. Hozzátartozik, hogy betegségem miatt már nagyon nagyon rég voltam szerelmes....
Idézet tőle: samsung ekkor: 2017.02.25., 18:38Skizofréniával vagyok leszázalékolva (más egyéb betegségek mellett), eddig nem szedtem a Ripedon 1 mg gyógyszert. Azonban egy évvel ezelőtt a volt munkahelyemen megismerkedtem a kollégámmal és hozzám költözött. Sajnos kiderült, hogy komoly alkoholproblémái vannak, hiába majdnem diplomás (nekem nagyon komoly diplomás, angol nyelvtudást igénylő szakmai hátterem van) és hiába mentünk el vele a Nyírő Gyula Kórházba. Hiába feküdte be, az orvosnője azt mondta, hogy nem is akar leszokni az alkoholról. És sajnos hajléktalanná is vált. A szerelemnek vége, elküldtem tőlem, de nagyon ki vagyok borulva. Van egy felnőtt fiam, szép családi életet él, kérte, hogy ne engedjem meg, hogy egy alkoholista éljen a lakásomban. Hétfőn megyek a pszichiáternőmhöz. Rivotrilt szedek (0,5 mg), de teljesen elhanyagolom most magam, a lakásom tisztaságával sem törődöm, sem magammal. Miközben próbálok állást is találni, legalább 4 órában. Ti mit tennétek, szednétek a Ripedon 1 mg-os gyógyszert, vagy helyette inkább antidepresszánst kellene szedni? Előre is köszönöm a megértést és a segítséget. Hozzátartozik, hogy betegségem miatt már nagyon nagyon rég voltam szerelmes....
Skizofréniával vagyok leszázalékolva (más egyéb betegségek mellett), eddig nem szedtem a Ripedon 1 mg gyógyszert. Azonban egy évvel ezelőtt a volt munkahelyemen megismerkedtem a kollégámmal és hozzám költözött. Sajnos kiderült, hogy komoly alkoholproblémái vannak, hiába majdnem diplomás (nekem nagyon komoly diplomás, angol nyelvtudást igénylő szakmai hátterem van) és hiába mentünk el vele a Nyírő Gyula Kórházba. Hiába feküdte be, az orvosnője azt mondta, hogy nem is akar leszokni az alkoholról. És sajnos hajléktalanná is vált. A szerelemnek vége, elküldtem tőlem, de nagyon ki vagyok borulva. Van egy felnőtt fiam, szép családi életet él, kérte, hogy ne engedjem meg, hogy egy alkoholista éljen a lakásomban. Hétfőn megyek a pszichiáternőmhöz. Rivotrilt szedek (0,5 mg), de teljesen elhanyagolom most magam, a lakásom tisztaságával sem törődöm, sem magammal. Miközben próbálok állást is találni, legalább 4 órában. Ti mit tennétek, szednétek a Ripedon 1 mg-os gyógyszert, vagy helyette inkább antidepresszánst kellene szedni? Előre is köszönöm a megértést és a segítséget. Hozzátartozik, hogy betegségem miatt már nagyon nagyon rég voltam szerelmes....
Idézet tőle: b.andi ekkor: 2017.02.24., 18:18Lehet h a csóró átereknek nem volt elég pénzük sztár ügyvédre, meg az is lehet h nem volt elég érve az egész társaságank ami elég lett volna szendit kicsinálni. Placebonak számít az ha olvasok tőle tanulok belőle és ez segített jobban aludni másképp gondolkodni jobb napirendet beállítani szokásokon változtani, előrébb lépni? Megosztó meg lázadó meg minden amit akartok de nem hiteltelen. akinek meg jól beválik a gyógyszer annak nincs szüksége rá h foglalkozzon vele.
Lehet h a csóró átereknek nem volt elég pénzük sztár ügyvédre, meg az is lehet h nem volt elég érve az egész társaságank ami elég lett volna szendit kicsinálni. Placebonak számít az ha olvasok tőle tanulok belőle és ez segített jobban aludni másképp gondolkodni jobb napirendet beállítani szokásokon változtani, előrébb lépni? Megosztó meg lázadó meg minden amit akartok de nem hiteltelen. akinek meg jól beválik a gyógyszer annak nincs szüksége rá h foglalkozzon vele.
Idézet tőle: Aurora21 ekkor: 2017.02.24., 17:14Mennyire igaza van Kleónak...
De egyébként,ezek a müller,popper,meg ki van még? Van még egy magyar állampolgárságú "szakember",ja igen,feldmár andrás... Ezeket úgy bírom. 😀
Persze,kinek a valóság,kinek a baromság.(nem az én dolgom a te dolgod)
De....pl engem az is bosszant,hogy a - eléggé offolok most - rendszerváltás után oktatnak,vagy oktathatnak természetgyógyászatot az orvosi egyetemeken.
Na most,politikai nézeteimet nem taglalom,de ez egy jó vonása volt a korábbi időknek,hogy a kuruzslást minden sznten be tiltották.
De azért figyelitek,milyen ügyesek? Itt van ez a Professzor Emeritus Phd Zeusz Gyuri bá',a bükki füvesember,tudjátok,akinek a képét gyakorta látjátok a médiában. Olyan kisimult arca van,annyira kedve3s,megbízható ember érzetét kelti,akinek ugye komoly cége(i) vannak,és gyártja a növényeket. Tudjátok mitől ilyen sima az arca? Tőletek,tisztelet a kivételnek. Mert veszitek a szart,amit kínál. 😀
Mennyire igaza van Kleónak...
De egyébként,ezek a müller,popper,meg ki van még? Van még egy magyar állampolgárságú "szakember",ja igen,feldmár andrás... Ezeket úgy bírom. 😀
Persze,kinek a valóság,kinek a baromság.(nem az én dolgom a te dolgod)
De....pl engem az is bosszant,hogy a - eléggé offolok most - rendszerváltás után oktatnak,vagy oktathatnak természetgyógyászatot az orvosi egyetemeken.
Na most,politikai nézeteimet nem taglalom,de ez egy jó vonása volt a korábbi időknek,hogy a kuruzslást minden sznten be tiltották.
De azért figyelitek,milyen ügyesek? Itt van ez a Professzor Emeritus Phd Zeusz Gyuri bá',a bükki füvesember,tudjátok,akinek a képét gyakorta látjátok a médiában. Olyan kisimult arca van,annyira kedve3s,megbízható ember érzetét kelti,akinek ugye komoly cége(i) vannak,és gyártja a növényeket. Tudjátok mitől ilyen sima az arca? Tőletek,tisztelet a kivételnek. Mert veszitek a szart,amit kínál. 😀
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2017.02.24., 16:58Egy pert megnyerni v elbukni jobbára pénzkérdés, mivel nem igazság-, hanem jogszolgáltatás működik. Nem véletlen, hogy a pszichiátriai társaság nem tartja hitelesnek, mivel nem orvos, hanem szakpszichológus, így bizonyos kérdésekben nincs kompetenciája. Amúgy jó logikai érzékkel bármit alá lehet támasztani, ez önmagában nem bizonyíték.
Persze biztos van, akinek beválik (akár placebo-hatásként), de gyógyszer-ügyben illetékesebb az öreg kecske áter, mint a külön bégető lógus.
Egy pert megnyerni v elbukni jobbára pénzkérdés, mivel nem igazság-, hanem jogszolgáltatás működik. Nem véletlen, hogy a pszichiátriai társaság nem tartja hitelesnek, mivel nem orvos, hanem szakpszichológus, így bizonyos kérdésekben nincs kompetenciája. Amúgy jó logikai érzékkel bármit alá lehet támasztani, ez önmagában nem bizonyíték.
Persze biztos van, akinek beválik (akár placebo-hatásként), de gyógyszer-ügyben illetékesebb az öreg kecske áter, mint a külön bégető lógus.
Idézet tőle: b.andi ekkor: 2017.02.24., 16:48Szendi hitelességét már a magyar pszichiátriai társaság is megpróbálta kikezdeni, de elbukták a 30 millás perüket. 🙂 Nagyon is hiteles, aki olvasott tőle, az tudja, hogy mindent alátámaszt, nem az ujjából szopja amit ír, hülyeség h káros a tevékenysége, többre becsülöm, mint a sok vén hülye átert aki csak irogatja a recepteket. Miért olyan nagy baj ha valaki nem úgy béget mint a többi birka?
Szendi hitelességét már a magyar pszichiátriai társaság is megpróbálta kikezdeni, de elbukták a 30 millás perüket. 🙂 Nagyon is hiteles, aki olvasott tőle, az tudja, hogy mindent alátámaszt, nem az ujjából szopja amit ír, hülyeség h káros a tevékenysége, többre becsülöm, mint a sok vén hülye átert aki csak irogatja a recepteket. Miért olyan nagy baj ha valaki nem úgy béget mint a többi birka?
Idézet tőle: Lost50 ekkor: 2017.02.24., 16:11Igen (csak nem tudtam, szabad-e linkelni):
http://www.stresszdoktor.hu/blog/benzodiazepin_megvonas_ashton_video.html
Igen (csak nem tudtam, szabad-e linkelni):
http://www.stresszdoktor.hu/blog/benzodiazepin_megvonas_ashton_video.html
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2017.02.24., 15:49Hát Kopácsi dr. hiteles személyiség. Mondjuk belinkelhetnéd, erről az Ashton-féle benzo-dologról hol ír. Ez? http://www.stresszdoktor.hu/
Hát Kopácsi dr. hiteles személyiség. Mondjuk belinkelhetnéd, erről az Ashton-féle benzo-dologról hol ír. Ez? http://www.stresszdoktor.hu/
Idézet tőle: Lost50 ekkor: 2017.02.24., 15:40Leszrom SzGábor szakmai hitelességét, de "Prof. Dr. C. Heather Ashton (University of Newcastle) a benzodiazepinek klinikai alkalmazásának, és a benzodiazepin megvonásnak világhírű szakértője volt." - én az Ashton módszerről beszélek, sajnálom, hogy az egyik oldal ami foglakozik vele, az pont a szendié, akitől ti frászt kaptok. Akkor olvassátok Kopácsi doktor oldalán, ha pl. ő hitelesebb.
Leszrom SzGábor szakmai hitelességét, de "Prof. Dr. C. Heather Ashton (University of Newcastle) a benzodiazepinek klinikai alkalmazásának, és a benzodiazepin megvonásnak világhírű szakértője volt." - én az Ashton módszerről beszélek, sajnálom, hogy az egyik oldal ami foglakozik vele, az pont a szendié, akitől ti frászt kaptok. Akkor olvassátok Kopácsi doktor oldalán, ha pl. ő hitelesebb.
Idézet tőle: Aurora21 ekkor: 2017.02.24., 14:57Hát,nem akarom megsérteni másnak a hitvallását,de azon személy(ráadásul végzettségében klinikai pszichológus),aki a depressziót,és a skizofréniát nagy adag E vitaminnal orvosolná,ha tehetné,számomra nem a leghitelesebb szakemberek közé tartozik.
Egyébként szendi gábor tevékenysége szerintem rendkívül káros,mert pontosan amit írtál,betegként Te ezeket elolvasod,és rögtön jön az orvosod saját felülbírálati mechanizmusa....
szendi nem orvos.
Azt nem tudom,hogy ez az ember saját meggyőződéséből ténykedik,vagy a sikeresebb/bővelkedőbb életvitele céljából/ miatt,vagy mindkettő miatt.
Hát,nem akarom megsérteni másnak a hitvallását,de azon személy(ráadásul végzettségében klinikai pszichológus),aki a depressziót,és a skizofréniát nagy adag E vitaminnal orvosolná,ha tehetné,számomra nem a leghitelesebb szakemberek közé tartozik.
Egyébként szendi gábor tevékenysége szerintem rendkívül káros,mert pontosan amit írtál,betegként Te ezeket elolvasod,és rögtön jön az orvosod saját felülbírálati mechanizmusa....
szendi nem orvos.
Azt nem tudom,hogy ez az ember saját meggyőződéséből ténykedik,vagy a sikeresebb/bővelkedőbb életvitele céljából/ miatt,vagy mindkettő miatt.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2017.02.24., 13:29Szia Lost50!
Lehet, hogy én speciális eset vagyok. Ha voltak már hangulati hullámzásaid, vagy pláne határozott mánia vagy hipománia, akkor ezt mindenképpen beszélt meg a dokival!
Szia Lost50!
Lehet, hogy én speciális eset vagyok. Ha voltak már hangulati hullámzásaid, vagy pláne határozott mánia vagy hipománia, akkor ezt mindenképpen beszélt meg a dokival!
Idézet tőle: Lost50 ekkor: 2017.02.24., 13:11SZia, nem szabad ilyen gyorsan csökkenteni, tudtommal. Havonta (!) 1/8-ad (!) adaggal lehet elvenni a megszokottból... még a youtube is tele van videókkal, hogy kutyulgatják az emberek a mg-ra kimért benzo adagokat a leszokáshoz. és állítólag 5-6 évvel az elhagyás után is jönnek elő régi mellékhatások 🙁 szóval ez egy szörnyű gyógyszer, sajnos én sem tudom letenni.
Persze , értem, hogy a baba miatt sürgős, csak azért szólok, hogy nagyon vigyázz a csökkentéssel!!
A Szendi Gábor oldalán részletesen taglalva vannak, miket okoz az elhagyás, illetve, a csökkentési módszerek. AMit persze nem kell elhinni , de mindenképp elgondolkodtató...
SZia, nem szabad ilyen gyorsan csökkenteni, tudtommal. Havonta (!) 1/8-ad (!) adaggal lehet elvenni a megszokottból... még a youtube is tele van videókkal, hogy kutyulgatják az emberek a mg-ra kimért benzo adagokat a leszokáshoz. és állítólag 5-6 évvel az elhagyás után is jönnek elő régi mellékhatások 🙁 szóval ez egy szörnyű gyógyszer, sajnos én sem tudom letenni.
Persze , értem, hogy a baba miatt sürgős, csak azért szólok, hogy nagyon vigyázz a csökkentéssel!!
A Szendi Gábor oldalán részletesen taglalva vannak, miket okoz az elhagyás, illetve, a csökkentési módszerek. AMit persze nem kell elhinni , de mindenképp elgondolkodtató...
Idézet tőle: Aurora21 ekkor: 2017.02.24., 13:00Neklem a trittico-tól az egyik jellemző mellékhatásom volt: Nem ejakuláltam,nem lőtt a pisztoly.
Általában ez a két mellékhatásom van,fura módon(hiszitek,vagy sem) ezektől a szerektől: erektálok,de nem ejakulálok önkielégítés során,és/vagy szívtünetek.
Még 18 évesen volt,emlékszem,amikor felírtak valami szart,eljött a szokásos esti dolog,és egyszerűen nem jött ki semmi...:D Aztan ezeket azonnal elhagytam.
Neklem a trittico-tól az egyik jellemző mellékhatásom volt: Nem ejakuláltam,nem lőtt a pisztoly.
Általában ez a két mellékhatásom van,fura módon(hiszitek,vagy sem) ezektől a szerektől: erektálok,de nem ejakulálok önkielégítés során,és/vagy szívtünetek.
Még 18 évesen volt,emlékszem,amikor felírtak valami szart,eljött a szokásos esti dolog,és egyszerűen nem jött ki semmi...:D Aztan ezeket azonnal elhagytam.
Idézet tőle: Lost50 ekkor: 2017.02.24., 12:37Én az elmúlt 20 évben végigpróbáltam (próbáltatták) szinte az összes antidepit. a legelején a Prozactól indulva az össszes típust, fajtát, de mindegyiknél csak a mellékhatások domináltak, már félek újabbakat próbálni. Legutoljára legjobban a Trittico vált be, de , ahogy sokan mások is, decemberben a megemelt ára miatt abbahagytam, aminek az lett az eredménye hogy teljesen kikészültem, és kénytelen vagyok újra szedni. A Brintellix-re akarták lecserélni, de nem mertem, most meg hogy olvastam Eszter írását, biztos nem fogom elkezdeni. De akkor hogyan tovább???
Én az elmúlt 20 évben végigpróbáltam (próbáltatták) szinte az összes antidepit. a legelején a Prozactól indulva az össszes típust, fajtát, de mindegyiknél csak a mellékhatások domináltak, már félek újabbakat próbálni. Legutoljára legjobban a Trittico vált be, de , ahogy sokan mások is, decemberben a megemelt ára miatt abbahagytam, aminek az lett az eredménye hogy teljesen kikészültem, és kénytelen vagyok újra szedni. A Brintellix-re akarták lecserélni, de nem mertem, most meg hogy olvastam Eszter írását, biztos nem fogom elkezdeni. De akkor hogyan tovább???
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2017.02.24., 11:38Tegnap hagytam el önkéntesen a seroquel xr t, mert insomniát okozott és egy szar 400 mg ot szedtem 3 hétig szedtem a gyógyszert, lehetnek elvonási tünetek?! eddig nem voltak
Tegnap hagytam el önkéntesen a seroquel xr t, mert insomniát okozott és egy szar 400 mg ot szedtem 3 hétig szedtem a gyógyszert, lehetnek elvonási tünetek?! eddig nem voltak
Idézet tőle: Aurora21 ekkor: 2017.02.24., 10:41Van egy ténylegesen pánikbeteg,vagy "elkerülő személyiségzavaros" huszonéves ismerősöm....amikor kórházba került,és kijött,elment a Talassába,tündérhegyre,mindenhová,és egészen mostanáig 6 féle gyógyszert szedettek vele(ő "jó beteg",engedelmes)
Kétféle antidepresszánst,nyugtatót,pulzuscsökkönetőt,egy gyengének tartott erősen szelektív antipszichót,meg ilyeneket.
Mondta nekem,hogy egyszer a risperidont beadták neki pár napra a kórházban,és jól volt tőle,de elvették. Mondtam neki,menjen vissza,szedje a risperidont,1 gyógyszer kiváltja azt a sok szart,amit szed. Najó,nagyon leegyszerűsítettem,de hát...
Van egy ténylegesen pánikbeteg,vagy "elkerülő személyiségzavaros" huszonéves ismerősöm....amikor kórházba került,és kijött,elment a Talassába,tündérhegyre,mindenhová,és egészen mostanáig 6 féle gyógyszert szedettek vele(ő "jó beteg",engedelmes)
Kétféle antidepresszánst,nyugtatót,pulzuscsökkönetőt,egy gyengének tartott erősen szelektív antipszichót,meg ilyeneket.
Mondta nekem,hogy egyszer a risperidont beadták neki pár napra a kórházban,és jól volt tőle,de elvették. Mondtam neki,menjen vissza,szedje a risperidont,1 gyógyszer kiváltja azt a sok szart,amit szed. Najó,nagyon leegyszerűsítettem,de hát...
Idézet tőle: Aurora21 ekkor: 2017.02.24., 10:36Én "kipróbáltam" az aripiprazolt(arisppa,meg akármi névet fut).
Nekem,speciel erősödtek a testi tüneteim.
Igazából,én persze nem értek hozzá,de soha nem preferáltam 1,azaz egynél több pszichiátriai szer szedését...
Nekem "csak" a kórházban,nagyon nagyon régen adtak nyugtatót(benzót),antipszichót és hangulatstaliblizátort.
Mikor kijöttem,természetesen eldobtam mindet,végül a sok győzködés hatására az adott antipszichót kipróbáltam,és két hét után más emberré váltam.
Nekem egyik "atipusos antipszichotikum" sem vált be,beleértve a ketileptet,meg minden új szert.
Nekem egy régi,de erősnek tartott gyógyszer vált be,két évig szedtem,paradicsom mézzel,és tejjel,de egyébként a "hírneve" miatt többen meg le is beszéltek erről,abbahagytam,na meg akkortájt jött ki egy nagyon komoly légúti fertőzésem,és nem mertem együtt szedni az antibiotikumokkal meg a többivel,abbamaradt.
Azóta sem találom el azt a szintet,amit az a gyógyszer adott.
Én "kipróbáltam" az aripiprazolt(arisppa,meg akármi névet fut).
Nekem,speciel erősödtek a testi tüneteim.
Igazából,én persze nem értek hozzá,de soha nem preferáltam 1,azaz egynél több pszichiátriai szer szedését...
Nekem "csak" a kórházban,nagyon nagyon régen adtak nyugtatót(benzót),antipszichót és hangulatstaliblizátort.
Mikor kijöttem,természetesen eldobtam mindet,végül a sok győzködés hatására az adott antipszichót kipróbáltam,és két hét után más emberré váltam.
Nekem egyik "atipusos antipszichotikum" sem vált be,beleértve a ketileptet,meg minden új szert.
Nekem egy régi,de erősnek tartott gyógyszer vált be,két évig szedtem,paradicsom mézzel,és tejjel,de egyébként a "hírneve" miatt többen meg le is beszéltek erről,abbahagytam,na meg akkortájt jött ki egy nagyon komoly légúti fertőzésem,és nem mertem együtt szedni az antibiotikumokkal meg a többivel,abbamaradt.
Azóta sem találom el azt a szintet,amit az a gyógyszer adott.
Idézet tőle: Gábor0203 ekkor: 2017.02.24., 09:53Sziasztok!
Aki szed/szedett Arisppa 10mg-os gyógyszert, megírná, hogy milyen tapasztalatai voltak vele?
Tegnap írta fel az orvosom a Cymbalta és Rivotril mellé kiegészítésként, mert a szorongásom és a hangulatingadozásom túlságosan is erős lett az elmúlt időszakban. Volt, hogy egyszerűen nem tudtam elindulni a munkahelyről az edzésre, vagy haza, negyed órát tartott mire össze szedtem magam stb. Pedig ilyenekkel soha sem volt gondom...
A betegtájékoztatót olvastam róla, ismerem, a privát véleményekre, tapasztalatokra lennék kíváncsi 🙂
Nagyon köszi annak aki válaszol!
Szép napot és hétvégét!
Gábor
Sziasztok!
Aki szed/szedett Arisppa 10mg-os gyógyszert, megírná, hogy milyen tapasztalatai voltak vele?
Tegnap írta fel az orvosom a Cymbalta és Rivotril mellé kiegészítésként, mert a szorongásom és a hangulatingadozásom túlságosan is erős lett az elmúlt időszakban. Volt, hogy egyszerűen nem tudtam elindulni a munkahelyről az edzésre, vagy haza, negyed órát tartott mire össze szedtem magam stb. Pedig ilyenekkel soha sem volt gondom...
A betegtájékoztatót olvastam róla, ismerem, a privát véleményekre, tapasztalatokra lennék kíváncsi 🙂
Nagyon köszi annak aki válaszol!
Szép napot és hétvégét!
Gábor
Idézet tőle: Roxána ekkor: 2017.02.23., 12:14Idézet tőle: szonyecskaszia Roxána,
azért muszáj leszoknom, mert babát szeretnék. ha nem így lenne, bevallom, eszembe nem jutna letenni, nekem a rivo olyan, mint a cukorbetegeknek az inzulin, csak rivotrillal működöm rendesen. szerencsére kis mennyiség is elég, nem kellett folyamatosan nagyobb adag sem, szóval le tudnám így élni az életem, de a terhesség alatt nem szedhetem, és még előtte kell valahogy elhagyni, hogy legyen időm fokozatosan csökkenteni.
amúgy amit írsz, jó ötlet, köszönöm! lehet, hogy el kéne osztanom két adagra először az esti 0.5 mg-ot... csak picit félek, mert nagyon rossz alvó vagyok rivo nélkül, a kevés alvás mellett pedig még nehezebb lesz a leszokás... =(
jó lenne tudni, hogy ez a 0.25 mg-os csökkentés okozza-e a szédülésem... most ez kicsit visszavetett.
Értem és köszi a választ és drukkolok, hogy sikerüljön leállnod és mennyi idővel később lehet a bébit elkezdeni gyártani? 🙂
Idézet tőle: szonyecskaszia Roxána,
azért muszáj leszoknom, mert babát szeretnék. ha nem így lenne, bevallom, eszembe nem jutna letenni, nekem a rivo olyan, mint a cukorbetegeknek az inzulin, csak rivotrillal működöm rendesen. szerencsére kis mennyiség is elég, nem kellett folyamatosan nagyobb adag sem, szóval le tudnám így élni az életem, de a terhesség alatt nem szedhetem, és még előtte kell valahogy elhagyni, hogy legyen időm fokozatosan csökkenteni.
amúgy amit írsz, jó ötlet, köszönöm! lehet, hogy el kéne osztanom két adagra először az esti 0.5 mg-ot... csak picit félek, mert nagyon rossz alvó vagyok rivo nélkül, a kevés alvás mellett pedig még nehezebb lesz a leszokás... =(
jó lenne tudni, hogy ez a 0.25 mg-os csökkentés okozza-e a szédülésem... most ez kicsit visszavetett.
Értem és köszi a választ és drukkolok, hogy sikerüljön leállnod és mennyi idővel később lehet a bébit elkezdeni gyártani? 🙂
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2017.02.22., 21:36Engem 0,25 Kventiax szinte leütött, eredetileg 400-ig akarták felvinni, de nem bírtam. Lehet, hogy nálad tényleg ellenkező hatást váltott ki (ilyen van a gyszereknél), mert a kh.-ban is altatta a betegeket a kvetiapin. Ismim Seroquelt szed este 200 v 400 mg-ot, ő rendesen alszik. Próbáld ki a reggeli bevételt, mert pl. a retard hatású kvetiapint is reggel adják, aztán nem alszanak tőle egész nap, csak éjjel.
Engem 0,25 Kventiax szinte leütött, eredetileg 400-ig akarták felvinni, de nem bírtam. Lehet, hogy nálad tényleg ellenkező hatást váltott ki (ilyen van a gyszereknél), mert a kh.-ban is altatta a betegeket a kvetiapin. Ismim Seroquelt szed este 200 v 400 mg-ot, ő rendesen alszik. Próbáld ki a reggeli bevételt, mert pl. a retard hatású kvetiapint is reggel adják, aztán nem alszanak tőle egész nap, csak éjjel.
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2017.02.22., 20:49Bevállt a seroquel,az egyetlen baj hogy nem tudok aludni csak nehezen,éjszaka többször felébredek. Most 400mg ot szedek, az igaz hogy a kisebb dózis jobban altat? Most az orvosom azt mondta este helyett reggel szedjem be úgy fogok tudni aludni éjszaka mert nekem altató hatás helyett pont az ellentétét váltotta ki
Bevállt a seroquel,az egyetlen baj hogy nem tudok aludni csak nehezen,éjszaka többször felébredek. Most 400mg ot szedek, az igaz hogy a kisebb dózis jobban altat? Most az orvosom azt mondta este helyett reggel szedjem be úgy fogok tudni aludni éjszaka mert nekem altató hatás helyett pont az ellentétét váltotta ki
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2017.02.22., 19:14Akkor a legjobb, ha a háziorvosoddal konzultálsz a szédülés+elvonás témáról. Lehet, hogy valami jó szisztémát is tud ajánlani a fokozatos elhagyáshoz.
Akkor a legjobb, ha a háziorvosoddal konzultálsz a szédülés+elvonás témáról. Lehet, hogy valami jó szisztémát is tud ajánlani a fokozatos elhagyáshoz.
Idézet tőle: szonyecska ekkor: 2017.02.22., 17:38Szia Kleó,
hűha, "szuper" lista, talán egyszerűbb lenne felsorolniuk, hogy mit nem okozhat az elvonás. =) =(
azért kell leszoknom, mert babát szeretnék. a járműveken rosszullét az nem mostani, 2009-ben volt, miután akkor elhagytam a rivotrilt.
most csak ez a szédülés van, de most nem kell hozzá jármű, és nem tudom, hogy okozhatja-e a mindössze 0.25 mg-mal való csökkentés, mert hát azért az esti 0.5 mg-ot még szedem... és nem is rögtön kezdődött a csökkentés után...
nem járok terápiára, évekkel ezelőtt jártam, évekig... voltam t.hegyen is, de tulajdonképpen teljesen jól vagyok a 0.75 napi rivo adagom mellett, 2009 és 2014 között még gyógyszer sem kellett.
nem járok pszichiáterhez sem, a házidokim írja fel a rivotrilt. sajnos az a tapasztalatom,h sokat nem tudnak segíteni, a leszokást is gyorsabb ütemben szokták javasolni, mint ami nekem megfelelő.
a felsorolt elvonási tüneteket is egész jól ismerem sajnos. régen egyszer sikerült olyan gyógyszert adniuk, amire vagy allergiás voltam, vagy csak rossz kombinációban adták, mindenesetre mérgezéses tüneteim lettek és azonnal leállították az összes szedett gyógyszerem, köztük a rivotrilt. na, akkor kb. a 80%-át sikerült átélni ennek a listának. végül kh-ban a rivotrilt visszakaphattam, de napi 4*2 mg-mal is hetekig tartott, mire rendbejöttem.
szóval tudom, milyen lenne hirtelen elhagyni, ezért is figyelek a nagyon lassú, fokozatos csökkentésre, de ez a szédülés kicsit megzavart.
igazad van amúgy, lehet, hogy inkább kivizsgáltatom, ha nem találnak mást, akkor biztos csak az elvonás. de akkor ki kell bírni valahogy... =(
köszönöm,h írtál! bocsánat, ha kicsit hosszúra nyújtottam.
Szia Kleó,
hűha, "szuper" lista, talán egyszerűbb lenne felsorolniuk, hogy mit nem okozhat az elvonás. =) =(
azért kell leszoknom, mert babát szeretnék. a járműveken rosszullét az nem mostani, 2009-ben volt, miután akkor elhagytam a rivotrilt.
most csak ez a szédülés van, de most nem kell hozzá jármű, és nem tudom, hogy okozhatja-e a mindössze 0.25 mg-mal való csökkentés, mert hát azért az esti 0.5 mg-ot még szedem... és nem is rögtön kezdődött a csökkentés után...
nem járok terápiára, évekkel ezelőtt jártam, évekig... voltam t.hegyen is, de tulajdonképpen teljesen jól vagyok a 0.75 napi rivo adagom mellett, 2009 és 2014 között még gyógyszer sem kellett.
nem járok pszichiáterhez sem, a házidokim írja fel a rivotrilt. sajnos az a tapasztalatom,h sokat nem tudnak segíteni, a leszokást is gyorsabb ütemben szokták javasolni, mint ami nekem megfelelő.
a felsorolt elvonási tüneteket is egész jól ismerem sajnos. régen egyszer sikerült olyan gyógyszert adniuk, amire vagy allergiás voltam, vagy csak rossz kombinációban adták, mindenesetre mérgezéses tüneteim lettek és azonnal leállították az összes szedett gyógyszerem, köztük a rivotrilt. na, akkor kb. a 80%-át sikerült átélni ennek a listának. végül kh-ban a rivotrilt visszakaphattam, de napi 4*2 mg-mal is hetekig tartott, mire rendbejöttem.
szóval tudom, milyen lenne hirtelen elhagyni, ezért is figyelek a nagyon lassú, fokozatos csökkentésre, de ez a szédülés kicsit megzavart.
igazad van amúgy, lehet, hogy inkább kivizsgáltatom, ha nem találnak mást, akkor biztos csak az elvonás. de akkor ki kell bírni valahogy... =(
köszönöm,h írtál! bocsánat, ha kicsit hosszúra nyújtottam.
Idézet tőle: szonyecska ekkor: 2017.02.22., 17:15szia Roxána,
szia Roxána,
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2017.02.22., 16:07Ugyan, megértem, hogy össze kellett szedned magad a válaszhoz.
Na igen, "vész" esetére egy mél-cím vagy egy telószám nem árt... Most keresel új átert? És magán volt ez a "gondoskodó"? Az is érdekes lenne, hogy a két gyszer milyen kölcsönhatásban lehet.
Ugyan, megértem, hogy össze kellett szedned magad a válaszhoz.
Na igen, "vész" esetére egy mél-cím vagy egy telószám nem árt... Most keresel új átert? És magán volt ez a "gondoskodó"? Az is érdekes lenne, hogy a két gyszer milyen kölcsönhatásban lehet.
Idézet tőle: Roxána ekkor: 2017.02.22., 15:57Idézet tőle: KleóIdézet tőle: RoxánaNa, én abbahagytam a cipralexet. Totálisan kikészültem tőle (a frász érti ezt, miért működik egy gyógyszer először sehogy, aztán ennyire kiborítóan rémesen).
Lehet, hogy nem figyeltem, de milyen rémességet csinált? A Remeron maradt? Nem a kettő együtt volt a baj? Emelted közben az adagot? Doki tudja, hogy abbahagytad?
Én Escitalopramot szedtem, de két hónap alatt nulla hatása volt, ahelyett jött a Brintellix, most már 20mg-os, de még nem érzem, hogy ennyi is használna.Bocsánat, hogy nem válaszoltam erre, de nem volt erőm.
Szóval igen, remeron maradt (7,5 mg 🙂 ), a cipralexből 5 mg volt, de nem ment, abbahagytam. A szorongásra kaptam és a szorongásom az egekbe szökött tőle. Ami azért vicces, mert 2014-ben nekem sem csinált az ÉGVILÁGON semmit. (A dokitól meg - látatlanban - könnyes búcsút vettem, mert nem igaz, hogy nem tudja megadni a mélcímét, hogy írjak neki.)
Idézet tőle: KleóIdézet tőle: RoxánaNa, én abbahagytam a cipralexet. Totálisan kikészültem tőle (a frász érti ezt, miért működik egy gyógyszer először sehogy, aztán ennyire kiborítóan rémesen).
Lehet, hogy nem figyeltem, de milyen rémességet csinált? A Remeron maradt? Nem a kettő együtt volt a baj? Emelted közben az adagot? Doki tudja, hogy abbahagytad?
Én Escitalopramot szedtem, de két hónap alatt nulla hatása volt, ahelyett jött a Brintellix, most már 20mg-os, de még nem érzem, hogy ennyi is használna.
Bocsánat, hogy nem válaszoltam erre, de nem volt erőm.
Szóval igen, remeron maradt (7,5 mg 🙂 ), a cipralexből 5 mg volt, de nem ment, abbahagytam. A szorongásra kaptam és a szorongásom az egekbe szökött tőle. Ami azért vicces, mert 2014-ben nekem sem csinált az ÉGVILÁGON semmit. (A dokitól meg - látatlanban - könnyes búcsút vettem, mert nem igaz, hogy nem tudja megadni a mélcímét, hogy írjak neki.)
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2017.02.22., 15:46Idézet tőle: RoxánaKleó. És ezt most így simán lefordítottad?
😀 😀 😀 a fordítást találtam meg először, magyarul simán kimásoltam. Bárcsak tudnék így angolul!
Idézet tőle: RoxánaKleó. És ezt most így simán lefordítottad?
😀 😀 😀 a fordítást találtam meg először, magyarul simán kimásoltam. Bárcsak tudnék így angolul!
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2017.02.22., 15:44Idézet tőle: RoxánaNa, én abbahagytam a cipralexet. Totálisan kikészültem tőle (a frász érti ezt, miért működik egy gyógyszer először sehogy, aztán ennyire kiborítóan rémesen).
Én Escitalopramot szedtem, de két hónap alatt nulla hatása volt, ahelyett jött a Brintellix, most már 20mg-os, de még nem érzem, hogy ennyi is használna.
Idézet tőle: RoxánaNa, én abbahagytam a cipralexet. Totálisan kikészültem tőle (a frász érti ezt, miért működik egy gyógyszer először sehogy, aztán ennyire kiborítóan rémesen).
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2017.02.22., 15:36Szia Szonyecska!
Miért akarsz leszokni erről a kevés Rivotrilról? Orvos segít benne? Azért a szédülésnél nem ártana kizárni, hogy más betegség okozza. Aztán a járműveken szédülést és egyéb tüneteidet is jó volna körüljárni. Jársz valamilyen terápiába?"Csak" ennyi mellékhatást okozhat a Rivo és társai elvonása...
Agresszív viselkedés
Alacsony vérnyomás, lassú szívverés
Allergiás reakciók
Allergiaszerű tünetek, pl. orrdugulás
Állkapocsfájdalom
Állkapocsfájdalmak
Alvajárás
Alvászavarok
Apátia
Apnoé, légzéskimaradás (éjjel)
Aranyér
Ataxia – nem tudod koordinálni a mozgásodat
Bélfájdalom
Bőrelváltozások, zsíros/száraz bőr
Depersonalizáció (mintha nem veled történnének a dolgok)
Depresszió
Dührohamok
Dűlöngélés – képtelen vagy egyenesen járni
Édes ételek utáni vágy
Égő fájdalom a gerincoszlop ill. a száj környékén
Egyensúlyzavar
Ellenségesség
Érzékelési zavarok
Érzelmi tompaság
Ételallergia
Étvágy – túlzott éhségérzet vagy étvágytalanság
Extrém érzékenység és sebezhetőség
Fáj a bőröd, ahogy hozzáér a ruha
Fáradtság
Fejbőr fájdalmai és égő érzés
Fejfájás
Félelem attól, hogy sosem fogsz tudni leszokni a gyógyszeredről
Félelmek (magánytól, egyedülléttől, kontroll elvesztésétől
Felkelés utáni fáradtságérzet
Felvillanó emlékek
Film-szerű érzések: úgy érzed, mintha egy filmben lennél
Fóbiák
Fogcsikorgatás
Fogfájás
Fogromlás, ínysorvadás
Fülfájás
Gyilkos, agresszív gondolatok
Gyomorégés, magas gyomorsavszint
Gyomorgörcsök
Hajhullás
Halálfélelem
Hang megváltozása
Hangulatingadozás
Hasi fájdalmak, görcsök
Hasmenés
Hasmenés
Hátfájás, derékfájás
Herék és pénisz érzékenysége
Hiperventilláció (ziháló légzés)
Hirtelen súlyveszteség vagy hízás
Hisztérikus nevetés,
Hólyagirritáció
Homályos látás, felvillanó fények, pöttyök érzékelése
Homloküreg fájdalmai
Idegesség
Idegfájdalom, idegzsába
Impotencia
Inkontinencia
Írási nehézségek
Ismétlődő gondolatok
Ízérzékelési zavarok
Izgatottság
Izomfájdalmak
Izomrángások a lábban, karokban, kézujjakban
Ízületi fájdalmak
Izzadás
Járási nehézségek
Karok és lábak mintha külön lennének a testtől
Kellemetlen emlékek előtörése
Képtelen vagy a legegyszerűbb dolgokat megcsinálni
Képtelen vagy döntéseket hozni
Képtelen vagy információk feldolgozására
Képtelen vagy olvasni vagy írni
Képzelgések – mintha férgek mászkálnának a bőröd alatt
Képzelgések – mintha mindenki furcsán nézne rád
Kettős látás
Kimelegedés, elvörösödés
Klausztrofóbia
Kocsonyás testérzet
Koncentrácós nezhézségek
Korai klimax-tünetek
Köröm kifehéredése
Lassú gondolkodás
Légszomj
Lepedék a nyelven, sárga lepedék a nyelven és a fogakon
Letargia
Libidó megváltozása
Lúdbőrözés
Megszállott viselkedés
Mellkasi fájdalom
Mellkasi nyomás
Memóriazavarok
Menstuációs zavarok, menzesz kimaradása, fájdalmas menstruáció
Morbid gondolatok
Mozgáskoordinációs nehézségek, mintha a föld mozogna alatadd, mintha hajón lennél
Náthaszerű tünetek
Nehéz légzés
Nehéz végtagok
Nyelési görcsök
Nyelési nehézségek
Nyelési nehézségek
Nyugtalan láb szindróma
Nyugtalanság
Öngyilkos gondolatok
Örömtelenség
Orrvérzés
Összehúzódott pupilla
Pánikrohamok
Paranoia
Pattanások
Poszttraumás stressz tüneteinek előtörése
Pszichotikus tünetek – általában a gyógyszer hirtelen abbahagyásakor
Puffadás
Ráncok megjelenése a szem körül és az arcon
Rángások a testben, izomrángások
Rémálmok
Remegés
Sírógörcsök
Súlyvesztés
Szájszárazság
Száraz ajkak
Száraz vagy túl nedves vagina
Száraz, durva bőr
Szédülés
Székrekedés
Szem – az írisz színe megváltozik
Szem alatt sötét karikák
Szemrángás
Szexuális problémák – szexuális késztetés teljes megszűnése vagy erősödése
Szívdobogás
Szokatlan érzékenység (pl. képtelen vagy még a híradót is megnézni)
Szomjúságérzet
Szúró, égő fájdalom
Tériszony, félelem a nyílt terektől
Testhőmérséklet ingadozása, extrém fázás
Tick
Tompaság – képtelen vagy örömöt vagy bánatot érezni vagy átélni
Töredezett körmök, felszakadó körömágy
Torokfájás
Túlérzékenység környezeti ingerek, szagokkal, zajjal stb. szemben
Ügyetlenség
Üveges szemek
Vándorfájdalmak
Vegyszerérzékenység
Vérnyomás ingadozás
Vérzés 2 mestruáció között is
Visszatérő, kényszeres, ismétlődő gondolatok
Vizelési nehézségek
Víziszony
Zavaros látás
Zavart állapot
Zavart érzékelés – úgy érzed, mindjárt leesel a székről, ágyról stb.
Zsibbadás a végtagokbanAngolul:
forrás:
http://www.benzosupport.org/symptoms.htm
Szia Szonyecska!
Miért akarsz leszokni erről a kevés Rivotrilról? Orvos segít benne? Azért a szédülésnél nem ártana kizárni, hogy más betegség okozza. Aztán a járműveken szédülést és egyéb tüneteidet is jó volna körüljárni. Jársz valamilyen terápiába?
"Csak" ennyi mellékhatást okozhat a Rivo és társai elvonása...
Agresszív viselkedés
Alacsony vérnyomás, lassú szívverés
Allergiás reakciók
Allergiaszerű tünetek, pl. orrdugulás
Állkapocsfájdalom
Állkapocsfájdalmak
Alvajárás
Alvászavarok
Apátia
Apnoé, légzéskimaradás (éjjel)
Aranyér
Ataxia – nem tudod koordinálni a mozgásodat
Bélfájdalom
Bőrelváltozások, zsíros/száraz bőr
Depersonalizáció (mintha nem veled történnének a dolgok)
Depresszió
Dührohamok
Dűlöngélés – képtelen vagy egyenesen járni
Édes ételek utáni vágy
Égő fájdalom a gerincoszlop ill. a száj környékén
Egyensúlyzavar
Ellenségesség
Érzékelési zavarok
Érzelmi tompaság
Ételallergia
Étvágy – túlzott éhségérzet vagy étvágytalanság
Extrém érzékenység és sebezhetőség
Fáj a bőröd, ahogy hozzáér a ruha
Fáradtság
Fejbőr fájdalmai és égő érzés
Fejfájás
Félelem attól, hogy sosem fogsz tudni leszokni a gyógyszeredről
Félelmek (magánytól, egyedülléttől, kontroll elvesztésétől
Felkelés utáni fáradtságérzet
Felvillanó emlékek
Film-szerű érzések: úgy érzed, mintha egy filmben lennél
Fóbiák
Fogcsikorgatás
Fogfájás
Fogromlás, ínysorvadás
Fülfájás
Gyilkos, agresszív gondolatok
Gyomorégés, magas gyomorsavszint
Gyomorgörcsök
Hajhullás
Halálfélelem
Hang megváltozása
Hangulatingadozás
Hasi fájdalmak, görcsök
Hasmenés
Hasmenés
Hátfájás, derékfájás
Herék és pénisz érzékenysége
Hiperventilláció (ziháló légzés)
Hirtelen súlyveszteség vagy hízás
Hisztérikus nevetés,
Hólyagirritáció
Homályos látás, felvillanó fények, pöttyök érzékelése
Homloküreg fájdalmai
Idegesség
Idegfájdalom, idegzsába
Impotencia
Inkontinencia
Írási nehézségek
Ismétlődő gondolatok
Ízérzékelési zavarok
Izgatottság
Izomfájdalmak
Izomrángások a lábban, karokban, kézujjakban
Ízületi fájdalmak
Izzadás
Járási nehézségek
Karok és lábak mintha külön lennének a testtől
Kellemetlen emlékek előtörése
Képtelen vagy a legegyszerűbb dolgokat megcsinálni
Képtelen vagy döntéseket hozni
Képtelen vagy információk feldolgozására
Képtelen vagy olvasni vagy írni
Képzelgések – mintha férgek mászkálnának a bőröd alatt
Képzelgések – mintha mindenki furcsán nézne rád
Kettős látás
Kimelegedés, elvörösödés
Klausztrofóbia
Kocsonyás testérzet
Koncentrácós nezhézségek
Korai klimax-tünetek
Köröm kifehéredése
Lassú gondolkodás
Légszomj
Lepedék a nyelven, sárga lepedék a nyelven és a fogakon
Letargia
Libidó megváltozása
Lúdbőrözés
Megszállott viselkedés
Mellkasi fájdalom
Mellkasi nyomás
Memóriazavarok
Menstuációs zavarok, menzesz kimaradása, fájdalmas menstruáció
Morbid gondolatok
Mozgáskoordinációs nehézségek, mintha a föld mozogna alatadd, mintha hajón lennél
Náthaszerű tünetek
Nehéz légzés
Nehéz végtagok
Nyelési görcsök
Nyelési nehézségek
Nyelési nehézségek
Nyugtalan láb szindróma
Nyugtalanság
Öngyilkos gondolatok
Örömtelenség
Orrvérzés
Összehúzódott pupilla
Pánikrohamok
Paranoia
Pattanások
Poszttraumás stressz tüneteinek előtörése
Pszichotikus tünetek – általában a gyógyszer hirtelen abbahagyásakor
Puffadás
Ráncok megjelenése a szem körül és az arcon
Rángások a testben, izomrángások
Rémálmok
Remegés
Sírógörcsök
Súlyvesztés
Szájszárazság
Száraz ajkak
Száraz vagy túl nedves vagina
Száraz, durva bőr
Szédülés
Székrekedés
Szem – az írisz színe megváltozik
Szem alatt sötét karikák
Szemrángás
Szexuális problémák – szexuális késztetés teljes megszűnése vagy erősödése
Szívdobogás
Szokatlan érzékenység (pl. képtelen vagy még a híradót is megnézni)
Szomjúságérzet
Szúró, égő fájdalom
Tériszony, félelem a nyílt terektől
Testhőmérséklet ingadozása, extrém fázás
Tick
Tompaság – képtelen vagy örömöt vagy bánatot érezni vagy átélni
Töredezett körmök, felszakadó körömágy
Torokfájás
Túlérzékenység környezeti ingerek, szagokkal, zajjal stb. szemben
Ügyetlenség
Üveges szemek
Vándorfájdalmak
Vegyszerérzékenység
Vérnyomás ingadozás
Vérzés 2 mestruáció között is
Visszatérő, kényszeres, ismétlődő gondolatok
Vizelési nehézségek
Víziszony
Zavaros látás
Zavart állapot
Zavart érzékelés – úgy érzed, mindjárt leesel a székről, ágyról stb.
Zsibbadás a végtagokban
Angolul:
forrás:
http://www.benzosupport.org/symptoms.htm
Idézet tőle: Roxána ekkor: 2017.02.22., 15:30Na, én abbahagytam a cipralexet. Totálisan kikészültem tőle (a frász érti ezt, miért működik egy gyógyszer először sehogy, aztán ennyire kiborítóan rémesen).
Na, én abbahagytam a cipralexet. Totálisan kikészültem tőle (a frász érti ezt, miért működik egy gyógyszer először sehogy, aztán ennyire kiborítóan rémesen).
Idézet tőle: Roxána ekkor: 2017.02.22., 15:27Idézet tőle: szonyecskaSziasztok,
Rivotrillal kapcsolatban lenne kérdésem, hátha vkinek van hasonló tapasztalata.
Évekkel ezelőtt elég nagy mennyiségben szedtem, a legrosszabb időszakban napi 4x2mg-ot, majd kb. 2009-ben leszoktam róla teljesen nagyon-nagyon lassan, a 0,5-ös tabletta negyedével csökkentgetve az adagot, a végén pedig már gyakorlatilag morzsákra bontottam az utolsó negyedet, majd minden másnap vettem be egy morzsát...és így tovább. Amennyire emlékszem, ezzel a módszerrel csak annyi elvonási tünetet tapasztaltam, hogy kicsit éberebben aludtam, kevesebb alvásra volt szükségem, illetve hónapokig minden mozgó járművön rosszul voltam.
Jelenleg 2014 óta szedem újra, csak a Rivotrilt, reggel 0,25mg, este 0,5mg. Szóval nem nagy mennyiség. Próbálom elhagyni. A reggelit egy az egyben elhagytam, mivel többször egymás után elfelejtettem bevenni, és gondoltam, akkor már miért ne kezdjem így. Kb. két hétig nem is éreztem semmit, (az estit szedtem tovább) majd elkezdtem szédülni. Most már másfél hete minden nap folyamatosan szédülök. Nem az a forgó jellegű szédülés, inkább olyasmi, mint mikor valaki autóban, buszon...stb. van rosszul. Hullámzó intenzitással tör rám.
Okozhatja ezt a Rivo csökkentése? Kipróbáltam, tegnap és ma bevettem újra a reggeli 0,25mg-ot, mintha picit javított volna a helyzeten, de nem teljesen. Inkább csak kevésbé szorongok a rosszulléttől, de el nem múlt.
Muszáj lenne leszoknom róla, de most ez a szédüléses rosszullét nagyon rossz, főleg, hogy néha odáig fokozódik, hogy szinte a pánik szélén állok, mivel hányásfóbiám is van, és a szédüléstől émelygek, attól pedig elindul a pánikreakció...
És persze a legrosszabb, hogy nem tudom, hogy ezt a lassan két hete tartó szédülést a Rivo okozta-e vagy menjek dokihoz, mert más oka lehet...
Van vkinek esetleg hasonló tapasztalata?
Szia!
Bocsánat, rivo ügyben nem vagyok illetékes, de miért kell mindenképpen leszoknod róla? Nem tudnád azt csinálni, hogy reggel és este is 0,25-öt szedsz? Hátha javul a helyzet.
Idézet tőle: szonyecskaSziasztok,
Évekkel ezelőtt elég nagy mennyiségben szedtem, a legrosszabb időszakban napi 4x2mg-ot, majd kb. 2009-ben leszoktam róla teljesen nagyon-nagyon lassan, a 0,5-ös tabletta negyedével csökkentgetve az adagot, a végén pedig már gyakorlatilag morzsákra bontottam az utolsó negyedet, majd minden másnap vettem be egy morzsát...és így tovább. Amennyire emlékszem, ezzel a módszerrel csak annyi elvonási tünetet tapasztaltam, hogy kicsit éberebben aludtam, kevesebb alvásra volt szükségem, illetve hónapokig minden mozgó járművön rosszul voltam.
Jelenleg 2014 óta szedem újra, csak a Rivotrilt, reggel 0,25mg, este 0,5mg. Szóval nem nagy mennyiség. Próbálom elhagyni. A reggelit egy az egyben elhagytam, mivel többször egymás után elfelejtettem bevenni, és gondoltam, akkor már miért ne kezdjem így. Kb. két hétig nem is éreztem semmit, (az estit szedtem tovább) majd elkezdtem szédülni. Most már másfél hete minden nap folyamatosan szédülök. Nem az a forgó jellegű szédülés, inkább olyasmi, mint mikor valaki autóban, buszon...stb. van rosszul. Hullámzó intenzitással tör rám.
Okozhatja ezt a Rivo csökkentése? Kipróbáltam, tegnap és ma bevettem újra a reggeli 0,25mg-ot, mintha picit javított volna a helyzeten, de nem teljesen. Inkább csak kevésbé szorongok a rosszulléttől, de el nem múlt.
Muszáj lenne leszoknom róla, de most ez a szédüléses rosszullét nagyon rossz, főleg, hogy néha odáig fokozódik, hogy szinte a pánik szélén állok, mivel hányásfóbiám is van, és a szédüléstől émelygek, attól pedig elindul a pánikreakció...
És persze a legrosszabb, hogy nem tudom, hogy ezt a lassan két hete tartó szédülést a Rivo okozta-e vagy menjek dokihoz, mert más oka lehet...
Szia!
Bocsánat, rivo ügyben nem vagyok illetékes, de miért kell mindenképpen leszoknod róla? Nem tudnád azt csinálni, hogy reggel és este is 0,25-öt szedsz? Hátha javul a helyzet.
Idézet tőle: szonyecska ekkor: 2017.02.22., 15:09Sziasztok,
Sziasztok,
Idézet tőle: nemsanyi ekkor: 2017.02.19., 13:40Szerintem nem lehet ezt megmondani,nnyira enyéni.Pszichiátereddel kéne megbeszélni.
Saját szubjektív véleményem,hogy a szervezet emlékszik a gyógyszerre(ez mondjuk dokim mondta)Emiatt is lehet hogy most másképp hat most mint régen,főleg hogy sok olyan gyógyszert szedtél közben ami szintén a szerotonin rendszert birizgálja.Szintén egyéni vélemény hogy ha ennyire nem bírod nem akkora baj ha szünetet iktatsz be,majd ujrakezded,legközelebb lehet jobban fog menni.De persze a dokiddal beszéld meg,én csak itt okoskodok.
Gratula az új nickedhez,vissza az alapokhoz.
Szerintem nem lehet ezt megmondani,nnyira enyéni.Pszichiátereddel kéne megbeszélni.
Saját szubjektív véleményem,hogy a szervezet emlékszik a gyógyszerre(ez mondjuk dokim mondta)Emiatt is lehet hogy most másképp hat most mint régen,főleg hogy sok olyan gyógyszert szedtél közben ami szintén a szerotonin rendszert birizgálja.Szintén egyéni vélemény hogy ha ennyire nem bírod nem akkora baj ha szünetet iktatsz be,majd ujrakezded,legközelebb lehet jobban fog menni.De persze a dokiddal beszéld meg,én csak itt okoskodok.
Gratula az új nickedhez,vissza az alapokhoz.
Idézet tőle: Roxána ekkor: 2017.02.19., 12:33Kábé mennyi ideig kéne kitartani? Nagyon az erőm végén járok, ez a 7. nap. Zsong a fejem, szédülök, a lakásból alig tudok kimenni, szorongok.
Ez volt az első antidepim (a cipralex), de akkor semmi ilyen nem volt! A második volt az olwexya, nincs emlékem, a harmadik a rexetin, nincs emlékem, a negyedik a remeron, ott a negyedik napon pár órára megborultam, ennyi volt! Most meg hetedik napja szívok.
Mennyi idő után kéne elmúlnia ezeknek a kezdeti mellékhatásoknak?
Köszi előre is!
Kábé mennyi ideig kéne kitartani? Nagyon az erőm végén járok, ez a 7. nap. Zsong a fejem, szédülök, a lakásból alig tudok kimenni, szorongok.
Ez volt az első antidepim (a cipralex), de akkor semmi ilyen nem volt! A második volt az olwexya, nincs emlékem, a harmadik a rexetin, nincs emlékem, a negyedik a remeron, ott a negyedik napon pár órára megborultam, ennyi volt! Most meg hetedik napja szívok.
Mennyi idő után kéne elmúlnia ezeknek a kezdeti mellékhatásoknak?
Köszi előre is!
Idézet tőle: Guest ekkor: 2017.02.17., 09:32Köszi, édesek vagytok és minden felelősség alól felmentelek titeket, itt áll feketén-fehéren, írásban! 🙂
Oké, akkor ma már úgysem tudom bevenni (már eljöttem otthonról), akkor holnap veszem be. Kisebb adag nem jön szóba, így is a 10 mg-os felét szedem (5 mg), azt már nem tudom tovább felezni. Akkor xanax, xanax, xanax és egyelőre kétnaponkénti bevétel.
Köszi még egyszer!!
(Csak akkor is fura, hogy anno miért nem volt semmi, de már kár ezen töprengeni. Amúgy nem csak rosszat nem csinált, hanem jót sem. Most meg fura módon mintha valahogy kicsit világosabban látnék dolgokat, de nem látok ám annyira jóóó dolgokat...)
Köszi, édesek vagytok és minden felelősség alól felmentelek titeket, itt áll feketén-fehéren, írásban! 🙂
Oké, akkor ma már úgysem tudom bevenni (már eljöttem otthonról), akkor holnap veszem be. Kisebb adag nem jön szóba, így is a 10 mg-os felét szedem (5 mg), azt már nem tudom tovább felezni. Akkor xanax, xanax, xanax és egyelőre kétnaponkénti bevétel.
Köszi még egyszer!!
(Csak akkor is fura, hogy anno miért nem volt semmi, de már kár ezen töprengeni. Amúgy nem csak rosszat nem csinált, hanem jót sem. Most meg fura módon mintha valahogy kicsit világosabban látnék dolgokat, de nem látok ám annyira jóóó dolgokat...)