Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Gyógyszer

ElőzőOldal 300 / 327Következő

Sziasztok!

Köszönöm szèpen az infókat!!

Idézet tőle: ZomboriFO

Idézet tőle: stella83

Sziasztok!

Én is úgy tudom,hogy azért vezetik be ,hogy tudják ellenőrizni! Amúgy tudja valaki meddig maradnak a régi receptek? És mi van ha valakinek nincs még okostelója?

várjunk csak!

miért kell ehhez okosteló? hát az nekem a büdös életbe nem lesz annyira idegesít,hogy menten földhözvágom,nekem ez fóbia...ami volt s galaxy azt egy az egybe kezébe adtam egy hajléktalannak ,hogy egészségere adja el,és vegyen rajta valami értelmeset...

Nyugalom. Okostelóról szerintem egy szó sem volt. Vagy tévednék?

Idézet tőle: stella83

Sziasztok!

Én is úgy tudom,hogy azért vezetik be ,hogy tudják ellenőrizni! Amúgy tudja valaki meddig maradnak a régi receptek? És mi van ha valakinek nincs még okostelója?

várjunk csak!

miért kell ehhez okosteló? hát az nekem a büdös életbe nem lesz annyira idegesít,hogy menten földhözvágom,nekem ez fóbia...ami volt s galaxy azt egy az egybe kezébe adtam egy hajléktalannak ,hogy egészségere adja el,és vegyen rajta valami értelmeset...

Sziasztok!

Köszi a válaszokat!

Szerencsére januárban kell csak mennem, addigra kitalálok majd valamit. 2 hete voltam,azok a receptek gondolom nem kerülnek még fel. Ha igen így jártam. 

Azért jó lenne tájékoztatni az embereket is, hogy mégis hogy fog zajlani az egész. Anyit olvastam,hogy Taj kártyát kell vinni a patikába. Majd csak lesz tájékoztatás,hogy hogyan lehet online megnézni nekünk is pár dolgot.

Sziasztok!

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy erről az új e-receptes rendszerről tud e valaki valamit.Konkrétan arra lennék kíváncsi, hogy a szakorvos amit felír receptet, és én nem váltom ki, csak az egyik fajtát, mert a másikat már hónapok óta nem szedem,viszont az orvos valamiért ragaszkodik hozzá,és hiába mondom,hogy nem vált be,semmit nem használ,nem érti meg,mert annak használnia kell. Eléggé kiakadós fajta a doki, vagyis nem szereti ha önként döntök,vagy olvasottak alapján stb. Szóval azt kiderítettem,hogy eddig nem láthatta, mert a háziorvosnál is rákérdeztem. De most meg vagyok lőve, nem akarok másik dokihoz menni. Amúgy tényleg szedtem 2-3 hónapig, és tényleg semmi hatása nem volt.

Köszi a választ! Szerencsére nekem nincsenek halók. És a reflexeim is jók. Annyi, hogy nyugodtabb vagyok. Legalább majd nem anyázom annyit a többi közlekedőt.laugh

Szia ez inkább diagnózis függő volt akinek visszaadták egy év mulva mert nem haluzott és mással nem birt közlekedni kérdezd meg elöbb a háziorvost

Az enyémet bevonták de már nem közlekedtem vele mert egyszer behaluztam hogy rohanjak a többi autónak akkor nagy sokára hazavittem a kocsit és többet nem vezettem

Sziasztok!

Nem találtam jobb helyet, ahol feltehetneém a kérdésem. 

Meg kellene újítani az eümet a jogsimon. Szerintetek van rá lehetőseég ezek mellet a gyógyszerek mellet: reggel: rivotril 0,5mg +kvetapin 50mg ,délben ezek fele, majd este a reggeli adag . 

Válaszokat előre is köszönöm.

Te még álmos vagy,ez látszik.smileyPár hét kell,addig éber kóma.

Nálam a depresszió a fő gond,ezért kaptam antidepi mellé anno antipszichot is.Az ssri nekem gyenge volt,a cymbaltát erősebbnek érzem.Tul.képpen ez a 30 mg szinte nem is terápiás dózis.

40 évesen kezdtem ,,más módszereket,,is behozni az életembe,pl.sportok,stb.

Ha nagyon erős a szorongásod,egy csepp parnassan segítene,ahelyett,hogy szívgyógyszert,rivot,ssri -t szednél.

Amikor a ketilept prolongot bevettem,másnap mintha nem is létezett volna a feszültség,valami csoda volt.

Benne van a pakliban,hogy elkezdek szedni valamit,mert sajna feszült vagyok,ingerlékeny folyamatosan,s erre én nem fogok rivot dobálni be.Ill.aztán szívgyógyszert.A gyomorfekély,s az infarktus sem hiányzik,s ne felejtsük el,ez sokszor a feszült embereket súlytja.

Idézet tőle: parrot

Azt a gyógyszert,ami nekem extrát okozott,ill.tachycardiát,szapora pulzust,nálam azonnal elvették.

Ez nem játék,talán egy nyugtatóbb hatású antidepi neked jobb lenne.

Extrák nálam hála isten nincsenek össz visz 2 ami normális a kardiológus szerint. Már közel 2 éve szedek SSRI-et a tachichardya volt amit én a paroxatnak tudok be most majd meglátjuk zoloft mellett lesz e bár nagyon remélem, hogy nem mert szedem a concor crot is. Most megpróbálok időt adni a Zoloftnak max ha kell beveszek egy 0,5 mg os rivotrilt aztán ha nem igazán akar javulni ettől a kombotól a helyzet akkor adok egy esélyt az antipszichotikumnak bármennyire is odzkodóm tőle. A cymbalta milyen ha jól tudom az SNRI? Mennyiben érzel különbséget az SNRI és SSRI között? nyugisabb anti depi pl? nálam a depi nem igazán játszik inkább a szorongás szóval sima anti depi miben segíthet?

Azt a gyógyszert,ami nekem extrát okozott,ill.tachycardiát,szapora pulzust,nálam azonnal elvették.

Ez nem játék,talán egy nyugtatóbb hatású antidepi neked jobb lenne.

Persze,bármit megkérdezhetsz.Reggel cymbalta 30 mg,este 1 mg rivo,25 mg qwentiax.

Diag.border,gen.szorongás,depresszió

Jelen pillanatban nincs konkrét panaszom,a lamolepet szedtem ,letettem,s fura,de azóta este pörgök,s vannak mániás időszakaim.A gyógyszer előtt nem voltak.Na,kitöltöm az adatlapomat rendesen,igérem.smiley

Szívritmuszavar is volt évekig,/szorongás,feszültég okozta extrasystolék/aztán ez megszűnt,mert antidepi váltotta ki,s szedtem is rá spec.gyógyszert,ezt sem szedem már.

Idézet tőle: parrot

Imolka!Nyilván fel kellene hívni a dokit,de tudom,ezt most nem lehet.

Háát,nem maradt ,,raktáron,,otthon rivod?

Természetesen felerősödhetnek a szorongásos tünetek,hiszen másik gyógyszert szedsz,a szervezetnek át kell állnia.

Viszont ha annyira szorongsz,hogy már a szívedet is megterheli,mégis gondolkodni kellene egy antipszicho-n.

Sokkal nagyobb a szorongáscsökkentő hatásuk,mint az ssr antidepiknek,a rivo 2 mg sok nagyon,s hozzá lehet szokni.

Elnyújtott hatású ketilept,parnassan talán egy próbát megérne.

Megkérdezhetem, hogy te mit szedsz?

ja nem, én kérek elnézést csak úgy értem, hogy az 1 mg -on kívül nem írt mást ahogy te is írod az átállás időszakára és nem úgy váltottunk, hogy csökkentette a Paroxatot és felépítette a Zoloftot hanem paroxatot rögtön 20 mg kezdtem azt sem fokozatosan, hogy 10 majd 20 majd mivel valszeg ez is dobott a pulzuson elég rendesen jött ötletenek a bétablokkoló és a Zoloftra való csere.

Most akkor mégsem vette el teljesen a rivot?

Az 1mg ok,este én is annyit szedek.Pár nap kell,s remélem jobban leszel,hiszen ez a kombo már bejött régen.

Én egyébként semmi extra tünetet nem éreztem,mikor ssri ről másik ssri re váltottunk anno. Azért ,ha nagyon szorongsz,0.25 mg rivo bejöhet még,ha csak pár hétig napközben is szeded,talán nem szoksz hozzá.

szívemre kaptam concor crot 1,25 mg ot szóval elvileg azt már nem bánthatja ezt elfeljtettem írni és azóta nem is nagyon emel pulzust, de van rivom csak nem szeretném azt sem emelni nagyon örülök neki hogy lementünk 1 mg-ra. Köszönöm a tanácsot ha már végképp nem bírom majd bár nekem sok idő kell míg hozzá szokom egy új szerhez akkor is ha régen szedtem már kb 2 hónap,1 hónap főleg gondolom ez a sok gyógyszer keverék ami még bennem úszkál.most be is vettem az esti 1 mg-ot így kicsit tűrhetőbb.

Imolka!Nyilván fel kellene hívni a dokit,de tudom,ezt most nem lehet.

Háát,nem maradt ,,raktáron,,otthon rivod?

Természetesen felerősödhetnek a szorongásos tünetek,hiszen másik gyógyszert szedsz,a szervezetnek át kell állnia.

Viszont ha annyira szorongsz,hogy már a szívedet is megterheli,mégis gondolkodni kellene egy antipszicho-n.

Sokkal nagyobb a szorongáscsökkentő hatásuk,mint az ssr antidepiknek,a rivo 2 mg sok nagyon,s hozzá lehet szokni.

Elnyújtott hatású ketilept,parnassan talán egy próbát megérne.

A kérdésem az lenne felétek, hogy most a gyógyszercsere kapcsán felerősödtek a szorongásos tüneteim belső feszültség érzése bizsergés talp izzadás vagy hónaljban izzadás test izzadás a doktornőm egy az egyben leváltotta nem kaptam kísérőnek plusz rivotrilt nem volt felezése a gyógyszernek se semmi ez így normális az elején? Az 1 hétnél tartok a Zoloftnál aztán majd elmúlik mivel váltottunk a Paroxatról? Azt tudom, hogy kezdetben ilyen tüneteket okoznak az SSRI-k aztán kezdenek el hatni ha hatnak csak mivel nem újonnan kezdtem el szedni hanem egy másik SSRI-ről váltottam át ezért kérdezem, hogy ez normális vagy az elöző SSRI-nek még hatni kéne és nem szabadna szoronganom. az is felmerült hogy magukat az SSRiket nem bírom csak akkor mit szedhetnék mert a doktornőnek ez volt az utolsó ötlete meg a kvetiapin de attól olyan rosszul lettem mint a csuda.diag. szorongás, pánik

bocsánat h mindenhol nyomulok csak ma elég szarul vagyok

Idézet tőle: wannabesomebody

Van valakinek tapasztalata Wellbutrin nevű antidepresszánssal?

Szeretnék valami hatásosat kipróbálni, mert az anafranil már rég elvesztette hatását.S erre a Wellbutrin nevű gyógyszerre írta valaki még az indexes depressziós fórumban, hogy szinte mellékhatások nélküli gyógyszer.Viszont a leírásban az van hogy megszűnhet az orgazmusra való képesség és a gyógyszer abbahagyása után is állandósulhat.Aki szed olyan antidepresszánst, aminek szintén ez az egyik mellékhatása, az le tudná írni hogy mennyire kell ezt komolyan venni?Ez az egyetlen mellékhatás, amitől félek igazán 😀

13 éve vagyok depressziós, jó lenne már kikerülni belőle.

Köszönöm!

Szia Wannabesomebody! Én szedtem Wellbutrint, főleg feszültebb és idegesebb lettem tőle. Ami nem jelenti, hogy neked nem lenne jó. Azt nem vettem észre, hogy az orgazmuskészségre hatna, arra inkább az SSRI-ok vannak negatív hatással.

Van valakinek tapasztalata Wellbutrin nevű antidepresszánssal?

Szeretnék valami hatásosat kipróbálni, mert az anafranil már rég elvesztette hatását.S erre a Wellbutrin nevű gyógyszerre írta valaki még az indexes depressziós fórumban, hogy szinte mellékhatások nélküli gyógyszer.Viszont a leírásban az van hogy megszűnhet az orgazmusra való képesség és a gyógyszer abbahagyása után is állandósulhat.Aki szed olyan antidepresszánst, aminek szintén ez az egyik mellékhatása, az le tudná írni hogy mennyire kell ezt komolyan venni?Ez az egyetlen mellékhatás, amitől félek igazán 😀

13 éve vagyok depressziós, jó lenne már kikerülni belőle.

Köszönöm!

Idézet tőle: hugsy0726

Igen, csak rivo. meg este zolpidem. Nem szedek már semmi mást ezen kívül. 

A rivoval ugye az a baj, hogy szedem mondjuk napközben a kettesből a felet, de aztán rövid időn belül már úgy hat mint az elején. Szóval mindig egyre több kell... ezért szoktam szünetet tartani, de akkor meg totál szétstresszelem az agyam, meg pánik roham, folyton kövérnek látom magam, betegesen, utálom magam, borzasztóan utálom ha a póló hozzáér a hasamhoz, érzem konkrétan magamon a zsírt.... nem beszélve a szociális életemről. Még jobban félek az emberektől, nem tudok enni, megszólalni, rájuk nézni.... szóval szörnyű. 

(amúgy járok konditerembe, heti 4szer, egészségesen étkezem.... nem tudom ez a kövérség téma már gyerekkorom óta megvan... 10 éves korom óta a fogyókúra körül forog az életem, anyám mindig fogyókúráztatott....)

Hugsy, honnan van diagod és mi az? (Az adatlapodat láttam.) Jártál már terápiába? 

Idézet tőle: Kiscsillag

Bipol. depresszióra hangulatstabilizálót vagy antipszichotikumot mindig szoktak adni.

A nyugtató es az altató max kiegészítő kezelésre jó mániànál.

Antipszichotikum: mániára es pszichotikus tünetekre (pl téveszme, hallucináció) is hatásos.

Van aminek inkább nyugtató/álmosító a mellékhatása (pl olanzapin, quetiapin hatóanyagú gyszerek) es van ami inkább élénkít (mellékhatás: gyakran szorongást is fokoz, nyugtakanságot okoz)

Hangulatstabilizáló is jó mániára, pszichotikus tünetekre viszont nem hat.

Köszi, Csillag. 🙂 Reméltem, hogy elmondod, te sokkal jobban tudod, mint én.

Idézet tőle: rhiannon-roxána2.0

antidepi nekem sem segített. próbáltam 60000 félét. Így tavaly szeptemberben lemondtam mindenféle antidepiről. 

és már csak a szörnyű elvonási tünetek miatt sem szedném újra őket. bár a rivotril elvonási tünetei se a legjobbak. 

A dokim azt mondja nem kell... de sokkal jobban érzem magam, ha beszedem a rivotrilt. Leszámítva, hogy folyton ásítozok és 50%on teljesítek.

Hugsy, és mi lenne, ha szednéd a rivo-t, csak kevese(bbe)t? 

Nekem azt mondta x. számú (gondolkodó lény) áter, hogy vannak, akiknek "kell" a nyugtató. Oké, borzasztó, hogy xanaxot "kell" szednem, de még mindig inkább ez, mint hogy megkattanjak. 

Az antidepiket én sem bírom. 🙁

Csak rivo-t szedsz? Csillag kérdezte, hogy a bipol-ra szedsz-e valamit. 

A rivoval ugye az a baj, hogy szedem mondjuk napközben a kettesből a felet, de aztán rövid időn belül már úgy hat mint az elején. Szóval mindig egyre több kell... ezért szoktam szünetet tartani, de akkor meg totál szétstresszelem az agyam, meg pánik roham, folyton kövérnek látom magam, betegesen, utálom magam, borzasztóan utálom ha a póló hozzáér a hasamhoz, érzem konkrétan magamon a zsírt.... nem beszélve a szociális életemről. Még jobban félek az emberektől, nem tudok enni, megszólalni, rájuk nézni.... szóval szörnyű. 

(amúgy járok konditerembe, heti 4szer, egészségesen étkezem.... nem tudom ez a kövérség téma már gyerekkorom óta megvan... 10 éves korom óta a fogyókúra körül forog az életem, anyám mindig fogyókúráztatott....)

Antipszicho? Bocsánat, telefonról írok, majd még jövök.

Antipszichot még sose szedtem. miben más az?

Bipol. depresszióra hangulatstabilizálót vagy antipszichotikumot mindig szoktak adni.

A nyugtató es az altató max kiegészítő kezelésre jó mániànál.

Antipszichotikum: mániára es pszichotikus tünetekre (pl téveszme, hallucináció) is hatásos.

Van aminek inkább nyugtató/álmosító a mellékhatása (pl olanzapin, quetiapin hatóanyagú gyszerek) es van ami inkább élénkít (mellékhatás: gyakran szorongást is fokoz, nyugtakanságot okoz)

Hangulatstabilizáló is jó mániára, pszichotikus tünetekre viszont nem hat.

antidepi nekem sem segített. próbáltam 60000 félét. Így tavaly szeptemberben lemondtam mindenféle antidepiről. 

és már csak a szörnyű elvonási tünetek miatt sem szedném újra őket. bár a rivotril elvonási tünetei se a legjobbak. 

A dokim azt mondja nem kell... de sokkal jobban érzem magam, ha beszedem a rivotrilt. Leszámítva, hogy folyton ásítozok és 50%on teljesítek.

Nekem azt mondta x. számú (gondolkodó lény) áter, hogy vannak, akiknek "kell" a nyugtató. Oké, borzasztó, hogy xanaxot "kell" szednem, de még mindig inkább ez, mint hogy megkattanjak. 

Antipszichot még sose szedtem. miben más az?

Ezt már nem nevezném kis adagnak. Nem álmosít?

Most hogy emeltek az adagon így 15mg ot kapok Olanzapint

Megtaláltam.

Csak én nem találom vagy nincs gyszeres oldala az Olanzapinnak?

Imolka,a kérdésedet  ill.hsz-odat átraktam a border fórumba.S ha a fórumok között keresgélsz,rengeteg foglalkozik a témával.

üdv,

Columbo

1. Az emberi kapcsolataim nagyon érzékenyek, instabilak és változékonyak. A két véglet között ingadozik: vagy túlértékelem, vagy teljesen leértékelem azokat az embereket, akik fontosak számomra.

2. Az érzéseim nagyon gyorsan változnak, és nagyon intenzív epizódokat élek meg a szomorúságból, ingerlékenységből, szorongásból, vagy pánikrohamokból.

3. A düh, amit érzek, gyakran heves és nehezen irányítható.

4. A jelenben vagy a múltban, amikor mérges voltam, akkor felmerültek ismétlődő öngyilkossági gondolatok, és voltak alkalmak, amikor magamat szándékosan megsebeztem, megvágtam, megütöttem vagy megégettem.

5. Erős és tartós önismereti problémáim vannak abban, hogy valóban ki vagyok és miben hiszek.

6. Gyanakvó, szinte paranoiás vagyok (oktalanul hiszem, hogy mások azért cselekednek, hogy bántsanak), időnként stresszes epizódokat élek át. Ilyenkor azt érzem, hogy mindenki ellenem van.

7. Két vagy több olyan alkalom volt már az életemben, hogy mértéktelenül költekeztem, veszélyes szexuális magatartást tanúsítottam, intoxikáns anyagot használtam (alkohol, drog, cigaretta, serkentőszerek), meggondolatlanul vezettem, vagy falásrohammal próbáltam enyhíteni a szorongásomat.

8. Leplezetlenül harcolok azért, hogy a valós vagy valótlan érzelmi hanyagolást elkerüljem azoktól az emberektől, akik közel állnak hozzám.

9. Krónikusan szenvedek attól, hogy üresnek és unalmasnak érzem magam.

ezt olvastam

Sziasztok! Még új vagyok itt. Már 10 éve kezelnek depreszióval, bár volt közben egy kb. 5 éves eriódusom, amikor sem gyógyszert nem szedtem, sem dokihoz nem jártam. Ekkor születtek a gyermekeim, egy 7 éves nagyfiú és egy 2,5 éves kislány. Sajnos mndkettő autista. Amikor ez kiderült, akkor rendesen kiborultam kb. másfél éve. Rexetinnek kezdtem, az egy ideig jó volt, majd megint mélypont. Ekkor jött a Trittico, ami egy csúnya mániás időszakba vitt át, magam is szégyellem már, hogy miket csináltam. Szóval most bipolárisként diagnosztizáltak. Jelenlegi gyógyszereim reggel 100 mg Lamolep, 100 mg Kventiax, este 100 mg Lamolep és 150 mg Kventiax. A mániámat és a gondolatrohanásaimat megfogta, de most megint kezdek átcsúszni depresszióba elég csúnyán. A háztartást hanyagolom, minden dolgomat halogatom, semmi motivációm nincs semmihez és néha megfordul a fejemben, hogy talán jobb lenne nem is létezni. A kérdésem az lenne, hogy szoktak ilyenkor bipoláris betegeknek antidepresszánst adni? Vagy megint túlpörgetne? Jövő pénteken megyek csak az orvosomhoz. Kyváncsi lennék azok tapasztalatára, akik ezt átélték.

Idézet tőle: imolka23

van itt borderlineos? ha igen leírná nekem saját tapasztalatból, hogy milyen is az a neten található leírás szerintem eléggé elnagyolt mindenki magára aggathatja a diagnózist.

milyen netes leírást néztél?

van itt borderlineos? ha igen leírná nekem saját tapasztalatból, hogy milyen is az a neten található leírás szerintem eléggé elnagyolt mindenki magára aggathatja a diagnózist.

Hát ma hallucinálok zenei videóklippeket,de mintha pörgetne is kicsit,igen szeretnék tevékenyebb lenni de nemtudok

Kharzak!

Pontosan mit vársz a gyszertől?

Nincs téveszmèd, nem hallucinálsz, nem vagy mániás. Ezek hiányában robbanásszerű javulás nem várható.

Szorongást inkàbb fokozni szokta. Alvást nem javítja. Energikusabb vagy tevékenyebb szeretnél lenni? 

Idézet tőle: kharzak

Abilify ról van valakinek tapasztalata? 3 hete szedem de nemsok hatást érzek tőle

Én az azonos hatóanyagú Arisppát szedem. Kicsit! feldob. Mennyit szedsz és szándékozzák-e növelni a dózist?

Abilify ról van valakinek tapasztalata? 3 hete szedem de nemsok hatást érzek tőle

Epilepsziára es mániás depresszióra adható. A mániának lehet tünete gondolatrohanás, nyugtalanság.

Borderes hangulatingadozásra is szokták adni. 

Szedtem kb 2-3 hónapig. Elképzelésem sincs, h mi célból adták. 800 mg Seroquelt szedtem, mellette folyamatosan volt hallucinációm. Erre írták mellé Tegretolt, ami halura nem hat...pörgesem, gondolatrohanásom nem volt. Ha mégis lett volna azt azért max adag antipszichónak le kellett volna fognia. 

Mellékhatást nem tapasztaltam. Pontosabban úgy szétcsapott az a másik gyszer, hogy amellett a Tegretol nagyon fel sem tűnt. Asszem 2 x 200 mg volt az adagom. 

Elvileg igen.

En is bébi adagon gondolkodok. (2,5 mg) 5-20 mg között van a terápiás adag. 

Korábban próbáltak 5 mg-t adni, reggel alig bírtam felkelni. 20-ig szerették volna felvinni, de látszott h az nem menne, így lecserélték. Ezért gondoltam arra, h 2,5 mg-vel kezdenèk és ha csökken a mellékhatása 5 mg-re lehet emelni. (ha bírom)

Szerintem kérdezd meg nyugodtan mennyi az annyi. Ez azért elég fontos infó saját magad miatt. Nehogy már ne tudd. smiley

Csak annyit tudok hogy bébiadagot szedek

Szia Kicsillag!

Igen, a pozitív érzelmek is tompábbak sajnos. Ezért sokszor gondolok rá, hogy leteszem.

ElőzőOldal 300 / 327Következő