Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Gyógyszer

ElőzőOldal 299 / 327Következő

A gyógyszerválasztás rossz volt,egyértelmű.Mi itt mindannyian megjártuk a poklot,mire rátaláltunk valami hatásosra,s néha váltani is kellett,vagy a kombinált szerek hatottak.

S van,akinek nem kell gyógyszer,csak szuper terápia,amit szintén ki kell tapasztalni,s néha váltani.

Ha másfél éve haldokolsz,már csak -bírod még egy kicsit,s ezirányba is elmész.

A nyugatót tavaly kb 1 éve irták fel a köldök táji diszkomfort érzés és a fogyás miatt ők is ezt mondták biztosan pszhiésen fogy. Elfogadtam rájuk bíztam magam. Majd nem használt minden maradt a régiben akkor elküldtek pszhiáterhez ott kétféle antidepresszánsal kezeltek mindkettő tünete az volt a 4-5-6 napon hogy nem tudtam aludni egy szemernyit sem(amúgy nagyon jó alvó vagyok) és reggel ezektől a gyógyszerektől úgy keltem mint valami őrült ki akartam szaladni a világból sőt a citaprám vagy mi még éjszakai szívdobogást is okozott meg izzadást ami nekem sosem volt. Na itt volt az a pont hogy ezeket a szarokat letettem az én pszhiémmel ne játszanak ilyen szarokkal. Még dolgozni sem tudtam tölük annyira pörgettek vagy mi. Ennyit ezekről:(( Nem szervi betegésg után kutatok hanem a fájdalmamat akrom megszüntetni ami nem ugyanaz.

Ill.betegségtudat.Elfogadni,hogy pszichés,s nem a szervi okokat keresni folyamatosan.A frontin milyen kezelés?

Semmilyen.Pszichiáter,terap...s a legjobbat megkeresni..Aki ért a férfiak nyelvén.

Idézet tőle: parrot

De egy jó pszichiáter még biztosan nem látta...Hát egyértelmű,hogy pszichésen beteg,s rámehet teljesen.

Ó, erre nem gondoltam.

De egy jó pszichiáter még biztosan nem látta...Hát egyértelmű,hogy pszichésen beteg,s rámehet teljesen.

Idézet tőle: parrot

A ketilept,vagy a parnassan helyrehozna.

A füledben tűkkel,vagy anélkül is.

Nem csak a fülében lennének a tűk. 🙂

Amúgy diagolni látható, hogy a mi orvostudományunk nem tudta. 

Akkor kéne adni egy esélyt egy másik orvostudománynak. (Mert az akupunktúra az.)

Egyébként egyetértek, nyilván segítene valamelyik gyógyszer a kettő közül. Ha te mondod. Hogy ez a kettő jönne szóba. 

Sosem cigiztem s már nem kávézok, diétás, egészségesebb ételeket eszem mióta komoly hasi panaszaim vannak szóval nem az a gond mit eszek vagy mit iszom.

Kávén és cigin élsz?

A ketilept,vagy a parnassan helyrehozna.

A füledben tűkkel,vagy anélkül is.

Elfáradtam hónapok óta küzdök ezzel...talán már nem hiszek az orvosokban ,a kinaikban sem. Mérges vagyok rájuk .....az elmúlt 1.5 évben több mint 600 ezer forintot fizettem magánorvosoknak különböző vizsgálatokért és gyógyszerek, kontrolok véget ...mára oda jutottam belefáradtam orvosokat keresni..

Miért gondolod, hogy a nyugati orvostudomány oly sokat tud? Persze, tudnak dolgokat, de közel sem mindent. 

Idézet tőle: balazs45

Igen elmentem kb 1 éve de 80 ezer forint lett volna 1 párhetes kúra. Akkor még nem voltak komolyabb fájdalmaim csak a fogyás kis köldöktáji panszok. Mondjuk ahol én voltam az egész kinai galeri elég művinek tűnt és elég kiábránditó volt a helység is. Ha egy röntgen egy MRI egy ultrhang egy tükrözés egy vérvétel nem mondja meg akkor nem tudom kihez menjek. Legalább tudnám hogy komoly betegségem van és szedjem ezt csináljam azt de semmit nem tudok tenni mivel nincs diagnosztika:( élhetetlen állapot. 

Miért nem kérded meg, hogy én hol voltam? Priviben megírom. 

Nem mindegyik kínai akupunktúra gagyi pénzlehúzós vacak. 

Ismétlem, nagyon jól diagnosztizálnak.

Tőlem - természetesen - nem kérték el az egész összeget előre. Nem is tudtam és nem is akartam volna előre kifizetni. 

Igen elmentem kb 1 éve de 80 ezer forint lett volna 1 párhetes kúra. Akkor még nem voltak komolyabb fájdalmaim csak a fogyás kis köldöktáji panszok. Mondjuk ahol én voltam az egész kinai galeri elég művinek tűnt és elég kiábránditó volt a helység is. Ha egy röntgen egy MRI egy ultrhang egy tükrözés egy vérvétel nem mondja meg akkor nem tudom kihez menjek. Legalább tudnám hogy komoly betegségem van és szedjem ezt csináljam azt de semmit nem tudok tenni mivel nincs diagnosztika:( élhetetlen állapot. 

Idézet tőle: balazs45

Én tulajdonképpen haldoklom. Fogalmam sincs mi  a bajom ,de az orvosoknak sem. 180 cm -es erős vidám ember voltam ma már a 180 cm hez 61 kiló párosul csontsoványra fogytam . 1.5 éve járok orvoshoz eleinte csak kiváncsiságból mi lehet a baj ,mára már komoly fájdalmaim vannak. Szinte minden héten 2-3 nap mikor szaladnák az ügyeletre a hasfásásaim miatt ami után napokig gyengeség. Az evés fájdalommal jár nem emésztődik meg az orvosok küldenek mindenhova. Évek óta frontint szedek elég lelassult lettem tőle tehát nem idegesség miatt. Mára oda jutottam feladom . Nem tudtak meggyógyitani ,a fájások és a gyengeség miatt oda jutottam képes lennék egy bizonyos fájdalom és élethelyzet miatt eldobni az életem. Rengeteg vizsgálaton voltam az elmúlt 1.5 évben de semmit nem találtak ami komoly. Reflux meg kicsit alulmüködő hasnyálmirigy ennyi közben meg zombira fogya. Hogy ez beképzelés e vagy sem hogy betegségtudat vagy sem nem tudom de szerintem ez nem normális dolog. Még a héten elküldenek egy CT re aztán nem tudom mi lesz. Régen sokszor volt olyan ha beteg voltam valami kis nyavalyával akkor napokig azt hittem komoly bajom van. De aztán elmúlt ,de akkor nem volt fájás, fogyás, rossz közérzet . Azt mondják pszhiés fájás az orvosok de amikor az embernek van 2-3 jobb napja majd hirtelen éjszaka arra kell hogy nagyon fáj, görcsöl , magzat póz,s mitha az egész felhas be lenne gyulladva akkor azt mondom baromság....hiszen semmilyen lelki dolog nem előzte meg. Mindig visszaesem ebbe a fájásba 2-3 naponta most már. Haldoklom úgy érzem és nem hiszek az orvosokban , nem tudom mit tegyek ,s hogy mondjam el ezt a családomnak...nem birom. csak kíirtam magamból mert beszélnem kell róla...

Anno mintha kérdeztem volna, hogy voltál-e akupunktúrán. Ők (kínaiak) nagyon jól diagnosztizálnak. 

Én tulajdonképpen haldoklom. Fogalmam sincs mi  a bajom ,de az orvosoknak sem. 180 cm -es erős vidám ember voltam ma már a 180 cm hez 61 kiló párosul csontsoványra fogytam . 1.5 éve járok orvoshoz eleinte csak kiváncsiságból mi lehet a baj ,mára már komoly fájdalmaim vannak. Szinte minden héten 2-3 nap mikor szaladnák az ügyeletre a hasfásásaim miatt ami után napokig gyengeség. Az evés fájdalommal jár nem emésztődik meg az orvosok küldenek mindenhova. Évek óta frontint szedek elég lelassult lettem tőle tehát nem idegesség miatt. Mára oda jutottam feladom . Nem tudtak meggyógyitani ,a fájások és a gyengeség miatt oda jutottam képes lennék egy bizonyos fájdalom és élethelyzet miatt eldobni az életem. Rengeteg vizsgálaton voltam az elmúlt 1.5 évben de semmit nem találtak ami komoly. Reflux meg kicsit alulmüködő hasnyálmirigy ennyi közben meg zombira fogya. Hogy ez beképzelés e vagy sem hogy betegségtudat vagy sem nem tudom de szerintem ez nem normális dolog. Még a héten elküldenek egy CT re aztán nem tudom mi lesz. Régen sokszor volt olyan ha beteg voltam valami kis nyavalyával akkor napokig azt hittem komoly bajom van. De aztán elmúlt ,de akkor nem volt fájás, fogyás, rossz közérzet . Azt mondják pszhiés fájás az orvosok de amikor az embernek van 2-3 jobb napja majd hirtelen éjszaka arra kell hogy nagyon fáj, görcsöl , magzat póz,s mitha az egész felhas be lenne gyulladva akkor azt mondom baromság....hiszen semmilyen lelki dolog nem előzte meg. Mindig visszaesem ebbe a fájásba 2-3 naponta most már. Haldoklom úgy érzem és nem hiszek az orvosokban , nem tudom mit tegyek ,s hogy mondjam el ezt a családomnak...nem birom. csak kíirtam magamból mert beszélnem kell róla...

Szerintem ez a nagy rejtélyek kategóriája. Mikortól hat egy gyógyszer?

Ami nekem bejött, az azonnal (szó szerint azonnal) hatott.

Ami nekem nem jött be, az a) nem csinált semmit b) végül sajnos rosszat tett.

Ezzel együtt természetesen mindenki csak a saját tapasztalataiból tud kiindulni. 

csilla, még legalább 2 hónapod várnod kellene és szedni a gyszert! Meg kell várni a hatást, időbe telik, legyél türelmes és bízz a dokidban. Szorongást sztem ez altatással old, bár mellette is lehet szorongani simán, nem mindenkire van szorongáscsökkentő hatással.

Egy szó mint száz: szedd és várj ÉS tegyél mást is, foglald le magad, oszd be az időd, hogy hasson - úgy azért se fog, ha ülsz a szobádban és várod, hogy mikor hat már... (nem szó szerint, de remélem érthető)

Ez max adag, de 5 mg-al kezdted, amit 15-re, majd 20-ra emelték. A hang űző hatásához ez az időtartam kevés, még nem lehet tudni, h ennyi idő alatt az emeltebb adag hatásos lesz v nem. 

A szorongasra viszont szerintem már kellene h hasson. Nekem arra azonnal hatott, mint a nyugtató. 

Idézet tőle: csilla96

Sziasztok! Szerintetek az Olanzához hozzá lehet szokni? Egy hónapja szedem (20 mg), de csak mellékhatásait érzem...se szorongásom nem oldja (pont arra kapom), se a hangokra nem jó. Váltani meg emelni nem akar a terapom, mert ne csak a gyógyszertől várjak gyógyulást, ahhoz én is kellek... Ebben sajnos igaza van... Szerintem...

Szia!

Asszem Csillag írta  neked, hogy ez a max. dózis. 

Hozzászokni annyira brutálisan szerintem nem lehet, nem tudom, én csak 5 mg-ot szedtem belőle, durva mellékhatások voltak, abbahagytam. (Elvonási tünetem ilyen kis adagnál gyak.lag nem volt.)

Azt is beszéltük, de nem láthattad, hogy sokan a ketilept-et bírjuk. 

Egész nyilvánvaló nekem, hogy váltani kéne... de nem vagyok orvos. 

Sziasztok! Szerintetek az Olanzához hozzá lehet szokni? Egy hónapja szedem (20 mg), de csak mellékhatásait érzem...se szorongásom nem oldja (pont arra kapom), se a hangokra nem jó. Váltani meg emelni nem akar a terapom, mert ne csak a gyógyszertől várjak gyógyulást, ahhoz én is kellek... Ebben sajnos igaza van... Szerintem...

Igen, most kaptam, meg mellé Xanaxot.

Idézet tőle: layuda

Olwexyáról tapasztalatok?

https://bura.hu/szakmai-informaciok/gyogyszerek/antidepresszansok/snri-szelektiv-szerotoni/venlafaxin-velaxin-effex

Nekem nem használt.

Azt fogsz kapni?

Olwexyáról tapasztalatok?

Idézet tőle: Kiscsillag

Félreértettelek, azt hittem, h a megvonási tünet borította fel a hormonrendszeredet.

A 4×2 mg-ről eddig lecsökkebteni is szèp eredmény!

Teljesen én azért nem tudom elhagyni, mert nem tudok mit kezdeni a tünetekkel. Így nekem maradt alkalmira.

Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy amikor beveszem hat. Amikor nem veszem be egy ideig még nincs megvonàsi tünet és egy idő után már van. Ha túlfeszítem a húrt a megvonással csúszok pszichózisba IS + egyéb megvonási tünetek.

Szedsz mellette mást? AD v AP? Ha igen, azt tudják emelni?

a 4*2 mg még régen volt, 2005-ben, de 2009-ben leszoktam teljesen. 2009 és 2014 között nem szedtem semmit. 

most 2014 óta a legmagasabb adagom a 2*0.5 volt, de az sem sokáig, mert a reggel 0.25, este 0.5 adagokkal már jó ideje elvoltam. 

nem szedek mást mellette, nem is szeretnék. régen (2003-2008 között) nagyjából 20 féle gyógyszert próbáltak ki rajtam, végül már a mellékhatásokat vették tünetnek és azokra újabb gyógyszert írtak... ördögi kör volt, soha többet. 

nem járok pszichiáterhez sem, a házidoki írja fel a rivotrilt, ezért is keresnék olyan orvost, aki kicsit tapasztaltabb benzók terén és tudna segíteni letenni végleg.

Félreértettelek, azt hittem, h a megvonási tünet borította fel a hormonrendszeredet.

A 4×2 mg-ről eddig lecsökkebteni is szèp eredmény!

Teljesen én azért nem tudom elhagyni, mert nem tudok mit kezdeni a tünetekkel. Így nekem maradt alkalmira.

Gyakorlatilag ez azt jelenti, hogy amikor beveszem hat. Amikor nem veszem be egy ideig még nincs megvonàsi tünet és egy idő után már van. Ha túlfeszítem a húrt a megvonással csúszok pszichózisba IS + egyéb megvonási tünetek.

Szedsz mellette mást? AD v AP? Ha igen, azt tudják emelni?

szonyecska, miért szeretnél leállni?

részben mert babát szeretnénk a férjemmel. de leginkább azért, mert már a hormonrendszeremet is felborítja a rivotril. 

hosszú távon semmiképp sem jó benzókat szedni, a pozitív hatásait már nem érzi az ember, de nem tud leállni, mert az egész szervezete működésképtelen nélküle. már önmagában ez a függés, ez a kiszolgáltatottság is rettenetes.

szonyecska, miért szeretnél leállni?

az utolsó pár mg-t kiegészíteném azzal, hogy ha valaki több gyszert szed, akkor az utolsóról nagyon nehèz, mert semmi nem "fogja" le a tüneteket. 

Több gyszert egyszerre hirtelen az pokol. 

0.25 reggel, 0.5 este. de az elmúlt pár napban 0.5-öt vettem be reggel is... pont az előbb írtam le részletesen, miért...

ZomboriFO...

én is megfigyeltem már, hogy a leszokásnál az utolsó pár mg a legnehezebb. nálam ez a határ most 0.75 és 0.5 között van valahol. 

régen, 2003 és 2008 között szedtem napi 4*2 mg-ot is, de 2009 tavaszára kb. egy éves fokozatos csökkentéssel sikerült elhagynom. voltak persze elvonási tünetek akkor is, de az akkori körülményeim szinte el is terelték róluk a figyelmem. 

2005-ben egyik napról a másikra is leálltam, (orvosi utasításra!) de kb. két hét után kórházba is kerültem, és akkor emelték vissza 4*2 mg-ra az addig szedett 3*0.5 helyett, mert csak így tudtak összekanalazni.

szóval a hirtelen elhagyást senkinek nem ajánlom, az maga a földi pokol. 

jelenleg 2014 óta szedem újra a rivotrilt, viszonylag alacsony dózisban, reggel 0.25, este 0.5. a reggeli 0.25-öt idén május végére elhagytam fokozatosan, bár nem úsztam meg az elvonási tüneteket teljesen. (szédülés, fejfájások, szorongásos rohamok, túlérzékenység hangokra, alkalmanként alvászavar, adrenalin löketek). mikor azt hittem, már jobb a helyzet, július végén volt egy szédüléses rohamom. akkor nem tulajdonítottam neki sok jelentőséget, a stresszre, alacsony vérnyomásra fogtam. rövid ideig tartott, de ijesztő volt, nem éreztm még hasonlót, nem hasonlított a vércukor vagy vérnyomás vagy bármi egyéb okozta szédüléshez. 

a második ilyen roham szeptemberben jött, akkor már elmentem a háziorvoshoz, aki a stresszre fogta, magnéziumot javasolt és pihenést. 

a harmadik roham két hete jött, de már legalább 2 percig tartott és közben nem tudtam fókuszálni, mintha vonaton ülnék és valaki folyamatosan balról jobbra húzná el előttem a képet, amit látok. 

azt még el kell mondanom, hogy másfél hónapja volt egy haláleset a családban, és én visszaemeltem a rivo adagomat, újra szedtem a reggeli 0.25-öt is, mert pár napig nem tudtam aludni, de dolgozni kellett mennem, úgy éreztem, nincs más választásom. 

a harmadik roham a visszaemelt adag ellenére jött, és most már kaptam beutalót neurológiára, kardiológiára, endokrinológushoz is. kiderült, hogy magas a TSH-m, ami pajzsmirigy alulműködésre utal, bár nekem inkább túlműködésre jellemző tüneteim vannak. most várok a vizsgálatokra, a vérképem ezen kívül tökéletes, és azt gondolom, hogy minden tünetem, bajom okozója a rivotril. a csökkentett majd visszaemelt adag csak rontott a helyzeten, tartok tőle, hogy tolerancia elvonási tüneteim vannak. 

a roham után annyira szorongtam, hogy most párszor nem csak 0.25-öt, hanem 0.5-öt vettem be reggel is. 

tudom, hogy meg kell szabadulnom a rivotriltól, de azt hiszem, segítség nélkül most nem fog menni. =((

szonyecska, 

mekkora adagról állsz le?

Én csak azt tudom, hogy lett volna anno nekem könnyebb a leszokás. 

1. hányáscsillapító (ezt végül kh-ban adtak)

2. fájdalomcsillapító/izomlazító

3. vérnyomás/pulzuscsökkentő. (a megvonási tünet okozta tachikardiám, magas vérnyomásom kezeletlen volt ès lehet a tüneteim egy részét ez okozta és nem a gyszer megvonási tünete...)

4. gondolatrohanásra, halura, alvászavarra gyszer

5. tápszer (8 kg-ot fogytam)

6. lassabban

Ha okoz valamilyen panaszt és azt tudják kezelni az sokat segít. 

Idézet tőle: Ferenc

Segiítséget szeretnék kérni. 30 évnyi Rudotel szedés után kb. 2 hónapja megállapították, hogy gyógyszer rezisztencia lépett fel nálam és ez okoz minden tünetet. Elkezdtem csökkenteni a 20 mg-ot, most kb. 15 mg-nál járok, de pokoliak a tüneteim. le lehet-e szokni ennyi idő után erről a méregről vagy jobb ha visszapótlom?

szia! véleményem szerint semmiképp se emeld vissza a dózist, mert még rosszabb is lehet, még jobban elhúzódhat az elvonási időszak. 

mindenképpen egy olyan orvos segítségét kellene kérned, aki otthon van a benzodiazepin témában, tudja, milyen módszerekkel lehet a legkevesebb szenvedéssel leszokni, esetleg átállíthat egy másik típusú benzodiazepinre, amiről könnyebb egy picivel leszokni.

a terápiás támogatás is segíthet, tudatosítani, hogy nem haldokolsz, "csak" elvonási tüneteid vannak, amik fokozatosan, és lassan, de szűnnek majd. 

persze munka mellett, stressz mellett, vagy ha nincs lehetőséged megfelelő orvoshoz járni, aki támogat, nehéz. de mindenképp megéri.

én most hasonló cipőben járok, csak a rivotrillal. 

lenne is egy kérésem bárkihez, aki tud segíteni: ismertek olyan orvost budapesten vagy a budapest-szolnok vonalon, aki tudja, mit jelent leszokni egy benzóról és támogatni tudja ezt a folyamatot? már a hormonjaimat is felborítja a rivotril, és egyedül, úgy érzem, ezúttal nem fog menni a leállás. =(

Idézet tőle: Ferenc

Segiítséget szeretnék kérni. 30 évnyi Rudotel szedés után kb. 2 hónapja megállapították, hogy gyógyszer rezisztencia lépett fel nálam és ez okoz minden tünetet. Elkezdtem csökkenteni a 20 mg-ot, most kb. 15 mg-nál járok, de pokoliak a tüneteim. le lehet-e szokni ennyi idő után erről a méregről vagy jobb ha visszapótlom?

Én 6mg/nap rivotrilról jöttem le,most napi 1mg -on vagyok.Ezt úgy néz ki nem tudom már csökkenteni,ezek a szomorú tények.Ezt az általad említett szert nem ismerem,de ahogy mondják, ez olyan elvonási tüneteket okoz,amiket fel sem fog kívülálló.Nekem ami látványos volt,az a mozgáskoordináció elvesztése, nehézlégzés,éjakszaki wc re járkálás.A benzók elvileg egy idő után vesebetegséget okoznak.Leszokásnál a  legjobb ami nekem bevált az a mozgás, én kerékpároztam ,erdőt jártam ,friss levegőn voltam ,és a folyadékbevitelt is növelni kell.

Szia Ferenc!

Ez egy benzodiazepin, vagyis nyugtató, és ezekhez nagyon hozzá lehet szokni. Olyan lejönni róla, mintha egy drogról jönnél le. Kérdezd meg, hogy kaphatsz-e másik benzót kiegészítésül, és intézd úgy, hogy minél kevesebb stressz legyen most az életedben, ha meg tudod oldani. 

Szia imolka! Szorítok neked!

Ha pánikolsz, elvileg arra is jó az antidepresszáns, amit kaptál. A szív környéki pszichés alapú szorítás nekem pániknak tűnik. 

Ha beáll a gyógyszer, remélhetőleg elmúlnak ezek a tünetek.

Egy kis támogatást szeretnék kérni gyógyszerváltás második hetében vagyok és a pszichiáter szerint gond nèlkül át kellene állnom paroxatról zoloftra a második hétnél tartok a Zolofttal. A Zoloft egyszer már segített egy úgy vélem sokkal rosszabb állapotból kihozni még vizsgálatokra dokihoz is úgy mentem h nyugodt voltam és a természetes izgalmon más nem volt bennem. Akkor is kellett neki kb 2 hónap 1,5 mire beállt. Annyi a bizonytalanság van bennem a sok gyógyszer kiprobálás után van amikor bizakodom mert találok melette pozitív érvet van amikor meg negatívat. Ha teljesen hatni fog és elmúlnak ezek a dolgok akkor én úgy gondolom hogy nem fogok ezzel foglalkozni és más felé terelődnek a gondolataim jól gondolom és a túl sok magammal tőrödés is el fog tünni? Mert most sajnos az van hogy érzem a feszültséget magamban főleg mellkasi szorítás szokott jelentkezni amit nem igazán értek hisz szedek concor crot tehát a szívemmel nincs baj már vagy száz ekgm volt 24 órás stb. Tegnap mondjuk sikeresen elintéztem a munkaügyes dolgaim csupán enyhe feszüléseket éreztem a mellkasom területén. Ez pozitívum aztán jön valami negatívum rossz tünet és elkeseredem h nem vagyok jobban. És akkor dillemázom h merjek e munkát vállalni vagy se h jobb lenne vagy ha megfutamodom akkor újabb kudarc élmény lenne.Nem képzelek  be semmilyen betegséget magamnak csak azon kattogok sokat hogy hol előjön valami tünet van amikor meg jól vagyok és ez tök változó hogy ez majd stabilizálódni fog  mert ez a bizonytalanság ami kikészít.

Idézet tőle: rhiannon-roxána2.0

Idézet tőle: ZomboriFO

"Érdemes lenne akkor a kis adag AP-ot kipróbálni. "

Ezt az ötletet nekem sosem támogatták mikor kórházban voltam.Szerintem ilyen nincsen ,hogy kis adag AP,és elvagy.Ezeknek a hatóanyagoknak testsúly kg/ mg ki van kalkulálva,hogy mennyit kell belőle szedni.Én az olzin-nal buktam ezt nagyon el,mert 7,5 mg-t szedtem egy évig,és egy év után halluzni kezdtem ,és ahogy leálltam vele,elmúltak a halluk.Olyan szintű függőség alakul ki,hogy ha fene fenét eszik,akkor is bele kell pumpálni az emberbe a napi 10-15mg-ot az olanzapin-ból egy átlag testsúlyú férfi esetében...Na most erre mondj valamit.Az AP-ok szerintem többségében nagyon veszélyesek.

Én most az aripiprazol-lal vagyok el,és eddig jó.

Pszichotikus v súlyosabb mániás tünetekre sztem kis adag nem hat, így kapásból közepes v nagy adaggal próbálkoznak.

Mostanában nem pszichotikus embereknek is gyakran adnak altató v nyugtató hatása miatt AP-t. Általában kis adagot. Sokan 25-100 mg Seroquellel jól alszanak, skizóra kevés...

Most nem halura kapnám, de említette az orvosom, hogy az elhagyása lehet nehéz (szem kb 1 évig szedhetném) mert fellángolhatnak a pszichotikus tüneteim. 

Mire kapnád?

A cél az, hogy energikusabb, tevékenyebb, jobb kedvű legyek.

Ezért arra gondoltunk az orvosommal, hogy vagy AD kellene vagy AP

AD esetén:

A depresszió enyhülése motiváltabbá tehetne. A szorongás sok energiám veszi el, emiatt is hasznos lenne oldani.

AP esetén:

Arra gondoltunk, hogy ha éjjel jól tudnék aludni és nyugodtabb lennèk, akkor másnap könnyebben tudnék teljesíteni, nem lennék ennyire mosott sz@r állapotban. Ha híznék, akkor a soványság okozta energiátlanságom is javulhatna.

Vagy-vagy alapon kaphatom. Mind2 -őt nem. Korábban AP-t nem akart. Most benne lenne. 

Idézet tőle: rhiannon-roxána2.0

Nekem fura, h a gyszerek tájékoztatójàn sehol nem említik, h szorongás mellett az egészéges szintű (ami a védelmét szolgálja) félelmet is csökkenti. 

Ez egyéni dolog lehet, Csillag.

Az AD vagy csökkenti a depit, vagy nem.

Az AD vagy csökkenti a szorongást, vagy nem. 

Az AP mit csinál, hát a jó ég tudja. 

Ha neked van olyan gyógyszer, ami ILYEN MÉRTÉKBEN csökkenti a szorongásod, az már magában nagyon érdekes. 

Nekem eddig soha semmi nem csökkentette a szorongásomat különösebben. Egyik kicsit a xanax, egy kicsit a sör. De itt most nem a xanax-ról és a sörről van szó. 

Lehet nagyon egyedi v ritka amit tapasztaltam.

Részegen szoktam gátlástalanná válni, 6-800 mg Seroquellel hasonló tapasztalatom volt...Az a ki a f...szt érdekel, hogy mit gondol...ez jó, amíg valaki a normákat tudja tartani.

Nekem nagyon alacsony a halálfélelmem (ezt egy lógus és egy doki is mondta). Valszeg közrejátszik ebben az is, h én milyennek képzelem el a halált.

Ha valakinek alacsony a halálfélelme az általában JÓ, de nem szerencsés ha van mellette halálvágy. Ha a kis halálfélelmem tovább csökkenti a gyszer, közben a suicid késztetéseim nem fogja le....hááát....az igen problèmás. Mert akkor jön a leszarom azt is, ha X dologtól meghalok. 

Falcoláshoz kell némi fàjdalom és látványtűrő képesség. Az átlag emberben többnyire némi szorongást v nagy szorongást keltene, ha magukat kellene vagdosni ill az esetleges veszélyétől is tartanának.. Ezt a félelmet is csökkenti a gyszer. 

Ezt az ötletet nekem sosem támogatták mikor kórházban voltam.Szerintem ilyen nincsen ,hogy kis adag AP,és elvagy.Ezeknek a hatóanyagoknak testsúly kg/ mg ki van kalkulálva,hogy mennyit kell belőle szedni.Én az olzin-nal buktam ezt nagyon el,mert 7,5 mg-t szedtem egy évig,és egy év után halluzni kezdtem ,és ahogy leálltam vele,elmúltak a halluk.Olyan szintű függőség alakul ki,hogy ha fene fenét eszik,akkor is bele kell pumpálni az emberbe a napi 10-15mg-ot az olanzapin-ból egy átlag testsúlyú férfi esetében...Na most erre mondj valamit.Az AP-ok szerintem többségében nagyon veszélyesek.

Pszichotikus v súlyosabb mániás tünetekre sztem kis adag nem hat, így kapásból közepes v nagy adaggal próbálkoznak.

Mostanában nem pszichotikus embereknek is gyakran adnak altató v nyugtató hatása miatt AP-t. Általában kis adagot. Sokan 25-100 mg Seroquellel jól alszanak, skizóra kevés...

Most nem halura kapnám, de említette az orvosom, hogy az elhagyása lehet nehéz (szem kb 1 évig szedhetném) mert fellángolhatnak a pszichotikus tüneteim. 

Mire kapnád?

.

Nem követem a gondolatmenetedet. Ha nem volt elég a 7,5 mg, akkor miért nem kaptál min. 10 mg-ot? 

Lehet, hogy nagyon érzékeny nőknél igenis, hogy elég a bébi adag. Ezt nem tudhatjuk. Barátnőm 2,5 mg olzintól több, mint 10 kilót hízott, sokat és jól alszik, lényegesen jobban van. 

Mennyi abilify-t kapsz? 

Nekem fura, h a gyszerek tájékoztatójàn sehol nem említik, h szorongás mellett az egészéges szintű (ami a védelmét szolgálja) félelmet is csökkenti. 

Kis adag nyugtató és altató nekem épp abban segít, amiben szeretném. Csak nem eléggé. Emelni nincs értelme, a lentebb kifejtett okok miatt. 

AD-vel és AP vel nem volt szerencsém. Rossz tapasztalatom elsősorban nagy adag AP-val van, ezért gondoltam, h talán kis adagnál ezek a problémák nem jönnek elő. 

AD nekem hatástalan volt, talán a Cymbalta valamit hatott...határeset... de egyszer egy dokim azt mondta, h talán azért nincs érzékelhető hatása az AD-nek mert AP val le vagyok csapva. 

AP mentes időszakban csak Yarocent és Sertralint szedtem. 

Fura, de a halura az akkor már 1 éve szedett AP nem hatott. Kaptam mellé Cymbaltát és pár hét alatt sokat csökkent és azóta is kevès.  Pedig Cymbaltának nincs antipszichotikus hatása. 

Érdemes lenne akkor a kis adag AP-ot kipróbálni.

Nekem sem hatnak az AD-k.

A gyógyszerelésem legelején olzin-t (5 mg) és olwexya-t (cymbalta tesó) (normál adag) kaptam. A számomra elviselhetetlen mellékhatások mellett állítólag akkor voltam a legbékésebb. De milyen áron? Amikor ezt a kettőt szedtem együtt, az az időszak kiesik. Foglalmam sincs mi volt. Értelemszerűen azt sem érzékeltem, hogy jobban vagyok. ( 🙂 )

Kis adag nyugtató és altató nekem épp abban segít, amiben szeretném. Csak nem eléggé. Emelni nincs értelme, a lentebb kifejtett okok miatt. 

AD-vel és AP vel nem volt szerencsém. Rossz tapasztalatom elsősorban nagy adag AP-val van, ezért gondoltam, h talán kis adagnál ezek a problémák nem jönnek elő. 

AD nekem hatástalan volt, talán a Cymbalta valamit hatott...határeset... de egyszer egy dokim azt mondta, h talán azért nincs érzékelhető hatása az AD-nek mert AP val le vagyok csapva. 

AP mentes időszakban csak Yarocent és Sertralint szedtem. 

Fura, de a halura az akkor már 1 éve szedett AP nem hatott. Kaptam mellé Cymbaltát és pár hét alatt sokat csökkent és azóta is kevès.  Pedig Cymbaltának nincs antipszichotikus hatása. 

2,5 mg olanzapinnal van valakinek tapasztalata? Szedett valaki iyen baba adagot? 

Gyszert kellene lassan választanom. És félek h az AP nyugtató hatása nálam fordítva sül el és gátlástalan (társadalmi normákat nehezen tartom...alkoholhoz hasonlóan hatott) és önveszélyes leszek. (nagy adag mellett ez volt) Skizó topikban részletesebben kifejtettem a korábbi tapasztalatomat. Nem nyugodt, hanem közönyös lettem. 

Olyan gyszerre v akkora adagra lenne szüksègem,  ami segít aludni, enni, szorongásra és delresszióra is hat. Elnyomja az önsértési késztetésem, halálvágyam és nem azt érem el, h nyugtató hatása révèn felbátorít ezekre. 

Nyugtatónál kicsi adag segít, nagy adag viszont önveszélyes állapotban fokozta a kockázatát annak, h gyszert adagoljak túl vagy falcoljak.. 2x jártam úgy, hogy 2 mg-t vettem be , hogy jobban legyek. De nem lefogta le amit éreztem, hanem NYUGODTAN adagoltam utána túl..Így ha szarul vagyok már csak kevest merek bevenni.

Falcolást nagyon le tudtam ritkítani. 2 év alatt 2x vágtam és SOHA többet nem szeretnék. Félek, hogy gyszer miatt ez nem fog menni.

Nekem a szorongás segítette a leállást (féltem vágni...látványtól, fájdalomtól, kockázataitól, nem akartam heget). 

Mániában alacsony a szorongásszintem, az is falcveszés (idén akkor vágtam mikor a normálisnál jobb kedvem voltam)

Akkor van késztetésem vágni, ha felkavarodik valamilyen korábbi, feldolgozatlan traumatikus élményem. Mostánan ilyenkor sem, valszeg azért mert újra tudok sírni. 

Néha dühös állapotban is megjelenik az önsértési késztetésem.

Dühös vagy mély depressziós állapotban, legutóbb  kimerültség miatt adagoltam túl gyszert. (alvàs céljából)

A màsik gyogyeszes lehetőségem most a venlafaxin. Ezt félek szedni, mert korábban sokat fogytam.

APT és ADT vagy-vagy alapon kaphatom.

Tapasztalt valaki hasonlót? Nagy adagtól gátlástalan viselkedést? Vagy önveszélyesség fokozódását?

Megoldás????

Csak a kérdésed első részére van válaszom. A barátnőm, aki ezerötszáz évig nem volt hajlandó gyógyszert szedni, nagy veszteségek hatására elkezdte az olanzapint 2,5 mg-ban, az eszcitalopramot mittómén milyen adagban. Néha bevesz egy 0,25-ös xanax felét. 

SOKKAL jobban van. 

2,5 mg olanzapinnal van valakinek tapasztalata? Szedett valaki iyen baba adagot? 

Gyszert kellene lassan választanom. És félek h az AP nyugtató hatása nálam fordítva sül el és gátlástalan (társadalmi normákat nehezen tartom...alkoholhoz hasonlóan hatott) és önveszélyes leszek. (nagy adag mellett ez volt) Skizó topikban részletesebben kifejtettem a korábbi tapasztalatomat. Nem nyugodt, hanem közönyös lettem. 

Olyan gyszerre v akkora adagra lenne szüksègem,  ami segít aludni, enni, szorongásra és delresszióra is hat. Elnyomja az önsértési késztetésem, halálvágyam és nem azt érem el, h nyugtató hatása révèn felbátorít ezekre. 

Nyugtatónál kicsi adag segít, nagy adag viszont önveszélyes állapotban fokozta a kockázatát annak, h gyszert adagoljak túl vagy falcoljak.. 2x jártam úgy, hogy 2 mg-t vettem be , hogy jobban legyek. De nem lefogta le amit éreztem, hanem NYUGODTAN adagoltam utána túl..Így ha szarul vagyok már csak kevest merek bevenni.

Falcolást nagyon le tudtam ritkítani. 2 év alatt 2x vágtam és SOHA többet nem szeretnék. Félek, hogy gyszer miatt ez nem fog menni.

Nekem a szorongás segítette a leállást (féltem vágni...látványtól, fájdalomtól, kockázataitól, nem akartam heget). 

Mániában alacsony a szorongásszintem, az is falcveszés (idén akkor vágtam mikor a normálisnál jobb kedvem voltam)

Akkor van késztetésem vágni, ha felkavarodik valamilyen korábbi, feldolgozatlan traumatikus élményem. Mostánan ilyenkor sem, valszeg azért mert újra tudok sírni. 

Néha dühös állapotban is megjelenik az önsértési késztetésem.

Dühös vagy mély depressziós állapotban, legutóbb  kimerültség miatt adagoltam túl gyszert. (alvàs céljából)

A màsik gyogyeszes lehetőségem most a venlafaxin. Ezt félek szedni, mert korábban sokat fogytam.

APT és ADT vagy-vagy alapon kaphatom.

Tapasztalt valaki hasonlót? Nagy adagtól gátlástalan viselkedést? Vagy önveszélyesség fokozódását?

Megoldás????

ElőzőOldal 299 / 327Következő