Gyógyszer
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.11.21., 08:36Szóval nagyon röviden. Az abilify-ból csináltak egy spéci abilify-t (neve: Abilify MyCite), ami jelezni tudja a betegnek vagy az orvosának vagy a gondviselőjének, hogy bevette-e.
Sokan ugyanis egész egyszerűen elfelejtik, hogy bevették-e a gyógyszerüket.
A működési elv a rajzokon van.
A spéci abilify-on kívül szükség van egy tapaszra és egy mobiltelefonra.
Szóval nagyon röviden. Az abilify-ból csináltak egy spéci abilify-t (neve: Abilify MyCite), ami jelezni tudja a betegnek vagy az orvosának vagy a gondviselőjének, hogy bevette-e.
Sokan ugyanis egész egyszerűen elfelejtik, hogy bevették-e a gyógyszerüket.
A működési elv a rajzokon van.
A spéci abilify-on kívül szükség van egy tapaszra és egy mobiltelefonra.
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.11.21., 06:31Hoppá.
(Majd igyekszem valami rövid magyar nyelvű összefoglalót írni. Ha valaki beelőz, azt sem bánom.)
Hoppá.
(Majd igyekszem valami rövid magyar nyelvű összefoglalót írni. Ha valaki beelőz, azt sem bánom.)
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2017.11.20., 15:13Valaki kap rajtam kivül risperdal constát injekcióba? én 25 mg ot kapok július óta és már elég hatástalan,kérjek mást helyette , vagy növeltessem a dózist?
Valaki kap rajtam kivül risperdal constát injekcióba? én 25 mg ot kapok július óta és már elég hatástalan,kérjek mást helyette , vagy növeltessem a dózist?
Idézet tőle: szonyecska ekkor: 2017.11.17., 19:05https://bura.hu/csoportok/altalanos-csoport-minden/forum/leszokas-benzodiazepinek
https://bura.hu/csoportok/altalanos-csoport-minden/forum/leszokas-benzodiazepinek
Idézet tőle: Abis ekkor: 2017.11.16., 22:08Itt nem kérdeztél még körbe? http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9055262 Elég rutinosak vannak gyomorbajos témában, talán tudnak tippeket adni.
Itt nem kérdeztél még körbe? http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9055262 Elég rutinosak vannak gyomorbajos témában, talán tudnak tippeket adni.
Idézet tőle: parrot ekkor: 2017.11.16., 20:40Hát,inkább a rémálmok.S nem vagyok elhízott...168cm,66kiló.De a testzsírszázalék megemelkedett a keti mellett,tehát a belső szervek zsírosodtak nálam a két év alatt.A külső nem nőtt.Kimutatták géppel.
Hát,inkább a rémálmok.S nem vagyok elhízott...168cm,66kiló.De a testzsírszázalék megemelkedett a keti mellett,tehát a belső szervek zsírosodtak nálam a két év alatt.A külső nem nőtt.Kimutatták géppel.
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.11.16., 19:27Idézet tőle: balazs45Roxana! 3 x 1 mg xanax /frontont szedsz? Az nagyon soknak tünik nekem ,régóta szeded?Én azt olvastam mindenhol maximum napi 2 mg ajánlott, persze az sem hosszú távon. Én is félek egy picit mi lesz velem hosszú távon de napi 3mg soknak tünik.
A kezdő adagom 3 x 1,5 mg volt. Nekem csak ennyi segített. Ennyiről jöttem le 3 x 1 mg-ra. Nekem kisebb adag (mint a kezdő adag) egyáltalán nem segített.
A xanax-ból nagyon nagy a toleranciám, míg más gyógyszerekből csak bébiadagot bírok.
És köszi, hogy válaszoltál.
Idézet tőle: balazs45Roxana! 3 x 1 mg xanax /frontont szedsz? Az nagyon soknak tünik nekem ,régóta szeded?Én azt olvastam mindenhol maximum napi 2 mg ajánlott, persze az sem hosszú távon. Én is félek egy picit mi lesz velem hosszú távon de napi 3mg soknak tünik.
A kezdő adagom 3 x 1,5 mg volt. Nekem csak ennyi segített. Ennyiről jöttem le 3 x 1 mg-ra. Nekem kisebb adag (mint a kezdő adag) egyáltalán nem segített.
A xanax-ból nagyon nagy a toleranciám, míg más gyógyszerekből csak bébiadagot bírok.
És köszi, hogy válaszoltál.
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.11.16., 19:18Idézet tőle: balazs45Most még nem merek váltani főleg nem rivotlilra úgy hallottam elég kemény főleg lejönni róla. Nekem anno sikerült a frontonról lejönni napi 1 szem 0.25 -re de azt is csak alváshoz szedtem. Mivel nincsenek pánikos rohamaim sem hasonló (persze a hasfájás más tészta) ezért most még nem próbálom ki , hiszek abban hogy ha nem is szervi inkább felszívódási problémám van amit azért a vizsgálatok nagyjából igazoltak is , és akkor talán egy jó terápiával és egy jó belgyógyásszal kilábalok. Persze az idegeim nem a legjobbak de kinek lenne az ha állandaón fájna a hasa és fogyna. Van egy ismerősöm ő 20 kilót adott le félrekezelték őt is dilidokohoz küldték közben kiderült krónikus hasnyálmirigygyulladása van amit csak egy keményitő terhelés mutatott ki neki ,s közben már nyugatóval kezelték. Más fórumtársam meg 12 fogyott csontsoványra(lány) frúktózintolerancia miatt és gyümölcsel s zöldséggel etették mert hogy egézséges közben neki az volt a halál. Szóval bízom még abban nem vagyok idegbeteg és valamit találnak . Még egy ételintolerancia vizsgálatra várok na meg a CT erdeményre. Ha semmi sem sikerül megyek tündérhegyre:)
Itt mindenki idegbeteg. Nincs azzal semmi baj.
"Nagy baj az agybaj, de ha már megvan, nem baj."
Idézet tőle: balazs45Most még nem merek váltani főleg nem rivotlilra úgy hallottam elég kemény főleg lejönni róla. Nekem anno sikerült a frontonról lejönni napi 1 szem 0.25 -re de azt is csak alváshoz szedtem. Mivel nincsenek pánikos rohamaim sem hasonló (persze a hasfájás más tészta) ezért most még nem próbálom ki , hiszek abban hogy ha nem is szervi inkább felszívódási problémám van amit azért a vizsgálatok nagyjából igazoltak is , és akkor talán egy jó terápiával és egy jó belgyógyásszal kilábalok. Persze az idegeim nem a legjobbak de kinek lenne az ha állandaón fájna a hasa és fogyna. Van egy ismerősöm ő 20 kilót adott le félrekezelték őt is dilidokohoz küldték közben kiderült krónikus hasnyálmirigygyulladása van amit csak egy keményitő terhelés mutatott ki neki ,s közben már nyugatóval kezelték. Más fórumtársam meg 12 fogyott csontsoványra(lány) frúktózintolerancia miatt és gyümölcsel s zöldséggel etették mert hogy egézséges közben neki az volt a halál. Szóval bízom még abban nem vagyok idegbeteg és valamit találnak . Még egy ételintolerancia vizsgálatra várok na meg a CT erdeményre. Ha semmi sem sikerül megyek tündérhegyre:)
Itt mindenki idegbeteg. Nincs azzal semmi baj.
"Nagy baj az agybaj, de ha már megvan, nem baj."
Idézet tőle: szonyecska ekkor: 2017.11.16., 18:35Idézet tőle: parrotA nőgyógyászok képben vannak ezzel manapság.Rengetegen szednek antidepit,v.feszültségoldót...Nem jó dolog,de ez van.21.század
akihez én jártam, még elég huszadik századi. =)
bár tavaly találtam egy fiatal doktornőt, hozzá megyek most is majd (pont jövő kedden), megkérdezem a véleményét, mert tavaly csak a szokásos szűrésre mentem, ez a kérdés akkor nem került szóba.
bevallom, eddig félelem is volt bennem, hogy feltegyek egy ilyen kérdést, azt hittem, minden nőgyógyász olyan elutasító lesz, mint a korábbi orvosom, de most már van bennem remény. =)
Idézet tőle: parrotA nőgyógyászok képben vannak ezzel manapság.Rengetegen szednek antidepit,v.feszültségoldót...Nem jó dolog,de ez van.21.század
akihez én jártam, még elég huszadik századi. =)
bár tavaly találtam egy fiatal doktornőt, hozzá megyek most is majd (pont jövő kedden), megkérdezem a véleményét, mert tavaly csak a szokásos szűrésre mentem, ez a kérdés akkor nem került szóba.
bevallom, eddig félelem is volt bennem, hogy feltegyek egy ilyen kérdést, azt hittem, minden nőgyógyász olyan elutasító lesz, mint a korábbi orvosom, de most már van bennem remény. =)
Idézet tőle: szonyecska ekkor: 2017.11.16., 18:29és letenni nem tudnád a frontint szép fokozatosan? csak mert gyanús, hogy a tüneteid egy része a dózisok közti elvonási tünet tulajdonképpen.
valóban nehéz leszokni a rivotrilról, bár ez sajnos minden benzodiazepinre igaz. a frontinra is. de egyénfüggő, kinek melyiket nehezebb letenni.
az egészen biztos, hogy nem vagy "idegbeteg" =)
teljesen természetes, hogy lelkileg megvisel a helyzet, illetve ahogy korábban írtam, elég szoros az összefüggés az emésztőrendszer és az idegrendszer között.
ajánlok neked egy könyvet, ha esetleg érdekel és még nem olvastad:
https://moly.hu/konyvek/giulia-enders-belugyek
remélem megnyugtató eredményeket kapsz majd a CT vizsgálat után.
tündérhegyet amúgy csak ajánlani tudom. =) igaz, én ezer éve voltam bent (2004-ben), még a régi épületben, de szuper hely!
és letenni nem tudnád a frontint szép fokozatosan? csak mert gyanús, hogy a tüneteid egy része a dózisok közti elvonási tünet tulajdonképpen.
valóban nehéz leszokni a rivotrilról, bár ez sajnos minden benzodiazepinre igaz. a frontinra is. de egyénfüggő, kinek melyiket nehezebb letenni.
az egészen biztos, hogy nem vagy "idegbeteg" =)
teljesen természetes, hogy lelkileg megvisel a helyzet, illetve ahogy korábban írtam, elég szoros az összefüggés az emésztőrendszer és az idegrendszer között.
ajánlok neked egy könyvet, ha esetleg érdekel és még nem olvastad:
https://moly.hu/konyvek/giulia-enders-belugyek
remélem megnyugtató eredményeket kapsz majd a CT vizsgálat után.
tündérhegyet amúgy csak ajánlani tudom. =) igaz, én ezer éve voltam bent (2004-ben), még a régi épületben, de szuper hely!
Idézet tőle: balazs45 ekkor: 2017.11.16., 18:00Most még nem merek váltani főleg nem rivotlilra úgy hallottam elég kemény főleg lejönni róla. Nekem anno sikerült a frontonról lejönni napi 1 szem 0.25 -re de azt is csak alváshoz szedtem. Mivel nincsenek pánikos rohamaim sem hasonló (persze a hasfájás más tészta) ezért most még nem próbálom ki , hiszek abban hogy ha nem is szervi inkább felszívódási problémám van amit azért a vizsgálatok nagyjából igazoltak is , és akkor talán egy jó terápiával és egy jó belgyógyásszal kilábalok. Persze az idegeim nem a legjobbak de kinek lenne az ha állandaón fájna a hasa és fogyna. Van egy ismerősöm ő 20 kilót adott le félrekezelték őt is dilidokohoz küldték közben kiderült krónikus hasnyálmirigygyulladása van amit csak egy keményitő terhelés mutatott ki neki ,s közben már nyugatóval kezelték. Más fórumtársam meg 12 fogyott csontsoványra(lány) frúktózintolerancia miatt és gyümölcsel s zöldséggel etették mert hogy egézséges közben neki az volt a halál. Szóval bízom még abban nem vagyok idegbeteg és valamit találnak . Még egy ételintolerancia vizsgálatra várok na meg a CT erdeményre. Ha semmi sem sikerül megyek tündérhegyre:)
Most még nem merek váltani főleg nem rivotlilra úgy hallottam elég kemény főleg lejönni róla. Nekem anno sikerült a frontonról lejönni napi 1 szem 0.25 -re de azt is csak alváshoz szedtem. Mivel nincsenek pánikos rohamaim sem hasonló (persze a hasfájás más tészta) ezért most még nem próbálom ki , hiszek abban hogy ha nem is szervi inkább felszívódási problémám van amit azért a vizsgálatok nagyjából igazoltak is , és akkor talán egy jó terápiával és egy jó belgyógyásszal kilábalok. Persze az idegeim nem a legjobbak de kinek lenne az ha állandaón fájna a hasa és fogyna. Van egy ismerősöm ő 20 kilót adott le félrekezelték őt is dilidokohoz küldték közben kiderült krónikus hasnyálmirigygyulladása van amit csak egy keményitő terhelés mutatott ki neki ,s közben már nyugatóval kezelték. Más fórumtársam meg 12 fogyott csontsoványra(lány) frúktózintolerancia miatt és gyümölcsel s zöldséggel etették mert hogy egézséges közben neki az volt a halál. Szóval bízom még abban nem vagyok idegbeteg és valamit találnak . Még egy ételintolerancia vizsgálatra várok na meg a CT erdeményre. Ha semmi sem sikerül megyek tündérhegyre:)
Idézet tőle: balazs45 ekkor: 2017.11.16., 17:49Roxana! 3 x 1 mg xanax /frontont szedsz? Az nagyon soknak tünik nekem ,régóta szeded?Én azt olvastam mindenhol maximum napi 2 mg ajánlott, persze az sem hosszú távon. Én is félek egy picit mi lesz velem hosszú távon de napi 3mg soknak tünik.
Roxana! 3 x 1 mg xanax /frontont szedsz? Az nagyon soknak tünik nekem ,régóta szeded?Én azt olvastam mindenhol maximum napi 2 mg ajánlott, persze az sem hosszú távon. Én is félek egy picit mi lesz velem hosszú távon de napi 3mg soknak tünik.
Idézet tőle: parrot ekkor: 2017.11.16., 15:00A nőgyógyászok képben vannak ezzel manapság.Rengetegen szednek antidepit,v.feszültségoldót...Nem jó dolog,de ez van.21.század
A nőgyógyászok képben vannak ezzel manapság.Rengetegen szednek antidepit,v.feszültségoldót...Nem jó dolog,de ez van.21.század
Idézet tőle: szonyecska ekkor: 2017.11.16., 13:32Idézet tőle: parrotA nőgyógyász hallani sem akarta,hogy leteszem.Valszeg sok idegbeteg kismamája volt,ezért is támogatta a gyógyszerszedést.Több vizsgálatot végeztek nálam,minden rendben volt.
Igaz,a nőgyógyász külföldön is dolgozott már anno,előadásokat is tartott a gyógyszerszedés és a magzat fejl.kapcsolatáról.Velem egyidőben az egyik kismama rákos volt,s szedett ő is szert.Gyönyörű kisbabája lett .
ó, nekem is egy ilyen nőgyógyászt kellene találnom, az sok mindent megoldana.
Idézet tőle: parrotA nőgyógyász hallani sem akarta,hogy leteszem.Valszeg sok idegbeteg kismamája volt,ezért is támogatta a gyógyszerszedést.Több vizsgálatot végeztek nálam,minden rendben volt.
Igaz,a nőgyógyász külföldön is dolgozott már anno,előadásokat is tartott a gyógyszerszedés és a magzat fejl.kapcsolatáról.Velem egyidőben az egyik kismama rákos volt,s szedett ő is szert.Gyönyörű kisbabája lett .
ó, nekem is egy ilyen nőgyógyászt kellene találnom, az sok mindent megoldana.
Idézet tőle: parrot ekkor: 2017.11.16., 13:27A nőgyógyász hallani sem akarta,hogy leteszem.Valszeg sok idegbeteg kismamája volt,ezért is támogatta a gyógyszerszedést.Több vizsgálatot végeztek nálam,minden rendben volt.
A nőgyógyász hallani sem akarta,hogy leteszem.Valszeg sok idegbeteg kismamája volt,ezért is támogatta a gyógyszerszedést.Több vizsgálatot végeztek nálam,minden rendben volt.
Idézet tőle: szonyecska ekkor: 2017.11.16., 13:14Idézet tőle: parrotTerhesség alatt végig szedtem a paroxat-ot,ill.rivo 0.25-t.
Nem volt probléma,szép,nagy baba lett,3.85kg-al,s az átlagnál jobbkedvű máig.Szülés közben volt gond,de az nem a gyógyszertől.Előző terhességem megszakadt,letetették velem az antidepit,s olyan rosszul voltam,hogy elvetéltem.
S ideges,depis állapotban nem szabad kihordani sem gyereket,mert kihat a magzatra,s utána ő is olyan lehet.
köszönöm!!!! ez reményt ad!
a nőgyógyászodnak nem volt gondja vele, nem akadékoskodott?
én is attól félek amúgy, hogy a szorongással, stresszel többet ártok. korábban már volt két vetélésem. pontosabban missed ab, mikor elhal a magzat, de nem indul be a vetélés, ezért művi úton kell befejezni. mindkétszer nagyon stresszes voltam, akkoriban nem szedtem semmilyen gyógyszert, és a mai napig nem tudom, nem ez okozta-e a problémát. =(
Idézet tőle: parrotTerhesség alatt végig szedtem a paroxat-ot,ill.rivo 0.25-t.
Nem volt probléma,szép,nagy baba lett,3.85kg-al,s az átlagnál jobbkedvű máig.Szülés közben volt gond,de az nem a gyógyszertől.Előző terhességem megszakadt,letetették velem az antidepit,s olyan rosszul voltam,hogy elvetéltem.
S ideges,depis állapotban nem szabad kihordani sem gyereket,mert kihat a magzatra,s utána ő is olyan lehet.
köszönöm!!!! ez reményt ad!
a nőgyógyászodnak nem volt gondja vele, nem akadékoskodott?
én is attól félek amúgy, hogy a szorongással, stresszel többet ártok. korábban már volt két vetélésem. pontosabban missed ab, mikor elhal a magzat, de nem indul be a vetélés, ezért művi úton kell befejezni. mindkétszer nagyon stresszes voltam, akkoriban nem szedtem semmilyen gyógyszert, és a mai napig nem tudom, nem ez okozta-e a problémát. =(
Idézet tőle: parrot ekkor: 2017.11.16., 13:04Terhesség alatt végig szedtem a paroxat-ot,ill.rivo 0.25-t.
Terhesség alatt végig szedtem a paroxat-ot,ill.rivo 0.25-t.
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.11.16., 10:40Idézet tőle: szonyecskanem tudom, hol kérdezzem meg, ezért itt teszem.
volt már olyan, aki terhesség alatt szedett rivotrilt (vagy más benzodiazepint)?
az elsődleges célom természetesen leszokni és úgy babát vállalni, de nem tudom, mennyire fog sikerülni, az idei évben 0,75 mg-ról csökkentettem 0,375-re, de különböző rosszullétek miatt, munkahelyi stressz, családi haláleset...stb. most ismét 0,75-nél tartok, szóval nem jutottam semmire, sőt... mintha a jelenlegi 0,75 mellett mintha elvonási tüneteim is lennének.
szóval nem tudom, hogy fog-e menni az elhagyás, és az idő is fontos szempont lenne, mert már 34 éves vagyok, és nem nagyon vannak még éveim arra, hogy leszokjak és stabilizálódjak annyira, hogy a terhesség ne jelentsen komoly megpróbáltatást az amúgy kissé labilis idegrendszeremnek.
ezért próbálok tájékozódni, hogy elképzelhető-e 0,75 mg mellett a terhesség..
angol nyelvű oldalakon olvastam sok pozitív beszámolót, miszerint semmiféle káros hatása nem volt, de vannak negatív vélemények is, bár ezek inkább állatkísérletekből, és nem tényleges emberek tényleges beszámolói alapján.
mi árt vajon többet? az extrém szorongás vagy 0,75 mg rivotril? egyikkel sem akarok ártani, főleg, hogy már volt két missed ab-om, pedig akkor nem szedtem semmilyen gyógyszert... =(
Szonyecska, nem értek hozzá és nem olvastam utána... De a terhesség alatt elég nagy hormonális változások vannak. Lehet, hogy *valamikor a terhesség alatt* simán le tudnád tenni. A gond ugye az, hogy a baba szervei a terhesség első harmadában alakulnak ki.
Tehát lehet, hogy a terhesség második és harmadik harmadában már nem is fog kelleni.
Remélem, valaki tud érdemben válaszolni.
Idézet tőle: szonyecskanem tudom, hol kérdezzem meg, ezért itt teszem.
volt már olyan, aki terhesség alatt szedett rivotrilt (vagy más benzodiazepint)?
az elsődleges célom természetesen leszokni és úgy babát vállalni, de nem tudom, mennyire fog sikerülni, az idei évben 0,75 mg-ról csökkentettem 0,375-re, de különböző rosszullétek miatt, munkahelyi stressz, családi haláleset...stb. most ismét 0,75-nél tartok, szóval nem jutottam semmire, sőt... mintha a jelenlegi 0,75 mellett mintha elvonási tüneteim is lennének.
szóval nem tudom, hogy fog-e menni az elhagyás, és az idő is fontos szempont lenne, mert már 34 éves vagyok, és nem nagyon vannak még éveim arra, hogy leszokjak és stabilizálódjak annyira, hogy a terhesség ne jelentsen komoly megpróbáltatást az amúgy kissé labilis idegrendszeremnek.
angol nyelvű oldalakon olvastam sok pozitív beszámolót, miszerint semmiféle káros hatása nem volt, de vannak negatív vélemények is, bár ezek inkább állatkísérletekből, és nem tényleges emberek tényleges beszámolói alapján.
mi árt vajon többet? az extrém szorongás vagy 0,75 mg rivotril? egyikkel sem akarok ártani, főleg, hogy már volt két missed ab-om, pedig akkor nem szedtem semmilyen gyógyszert... =(
Szonyecska, nem értek hozzá és nem olvastam utána... De a terhesség alatt elég nagy hormonális változások vannak. Lehet, hogy *valamikor a terhesség alatt* simán le tudnád tenni. A gond ugye az, hogy a baba szervei a terhesség első harmadában alakulnak ki.
Tehát lehet, hogy a terhesség második és harmadik harmadában már nem is fog kelleni.
Remélem, valaki tud érdemben válaszolni.
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.11.16., 10:38Idézet tőle: imolka23Akkor is erre szedtem de akkor durvább állapotban voltam nem tudtam egy helyben megmaradni nem tudtam aludni pánik rohamok jöttek mentek nagyon erősek. Voltam már citalopramon, paroxaton, escitalopramon, probáltam a kvetiapint de olyan voltam tőle mint egy élő zombi.A Zoloft abban a durva állapotban segített és jól lettem aztán túl korán elhagytam de utána még jól voltam egy pár hónapot és sajnos a dokimat sem értem el szabin volt így nem jutottam a gyógyszerhez.aztán kerestem másik orvost vele próbáltam ki a fenti szereket. Kb 3 hónapig szedtem a Zoloftot amit már útolag nagyon bánok hogy elhagytam.Most változó a szorongásom és a hangulatom is ettől függően. Gondolom a Zoloft még nem állt be ma van 4 hete hogy szedem volt, hogy nem tudtam aludni tőle most már normalizálódott az alvásom kedvem még nincs a dolgokhoz illetve bennem van a félelem, a kiszámíthatatlanság miatt ,hogy mikor jön elő a pánik vagy a szorongás és milyen mértékben mert ez egyenlőre teljesen változó volt hogy egész délután nyugodt voltam de volt hogy gyengébb mértékben de szétfeszített a szorongás így két tűz között ragadtam szeretnék menni dolgozni de az elöző munkahelyemet is ezért hagytam ott mert bírtam egy darabig de aztán nem csak itthon ülni sem jó. Nem értem ha akkor rosszabb állapotban segített akkor most miért nem vagy még idő kell neki? Édesapám ugyanezt szedi az az ennek a generikumát és jól van citalopramról váltott át semmi probléma nélkül. a doktonőmnek ez volt az utolsó javaslata így ettől is tartok hogy akkor hova tovább?
Oké, tulajdonképpen a harmadik SSRI típusú antidepi neked a zoloft. Szakmai előírások szerint ez a normális, a három, ennyit lehet kipróbálni. (A citalopram és az eszcitalopram ugyanazok.)
Volt albérlőm abbahagyta a gyógyszerét (citalopram volt egyébként) és amikor újra kezdte, akkor kábé másfél-két hó volt, mire jobban lett.
Az antidepiknél előírás, hogy egy évig szedni kell onnantól kezdve, hogy elkezdett hatni. Tehát tényleg nagyon hamar abbahagytad először.
(Ezek nem a saját okosságaim, áterek mondták.)
A lényeg, hogy szinte biztos, hogy hatni fog!!
Idézet tőle: imolka23Akkor is erre szedtem de akkor durvább állapotban voltam nem tudtam egy helyben megmaradni nem tudtam aludni pánik rohamok jöttek mentek nagyon erősek. Voltam már citalopramon, paroxaton, escitalopramon, probáltam a kvetiapint de olyan voltam tőle mint egy élő zombi.A Zoloft abban a durva állapotban segített és jól lettem aztán túl korán elhagytam de utána még jól voltam egy pár hónapot és sajnos a dokimat sem értem el szabin volt így nem jutottam a gyógyszerhez.aztán kerestem másik orvost vele próbáltam ki a fenti szereket. Kb 3 hónapig szedtem a Zoloftot amit már útolag nagyon bánok hogy elhagytam.Most változó a szorongásom és a hangulatom is ettől függően. Gondolom a Zoloft még nem állt be ma van 4 hete hogy szedem volt, hogy nem tudtam aludni tőle most már normalizálódott az alvásom kedvem még nincs a dolgokhoz illetve bennem van a félelem, a kiszámíthatatlanság miatt ,hogy mikor jön elő a pánik vagy a szorongás és milyen mértékben mert ez egyenlőre teljesen változó volt hogy egész délután nyugodt voltam de volt hogy gyengébb mértékben de szétfeszített a szorongás így két tűz között ragadtam szeretnék menni dolgozni de az elöző munkahelyemet is ezért hagytam ott mert bírtam egy darabig de aztán nem csak itthon ülni sem jó. Nem értem ha akkor rosszabb állapotban segített akkor most miért nem vagy még idő kell neki? Édesapám ugyanezt szedi az az ennek a generikumát és jól van citalopramról váltott át semmi probléma nélkül. a doktonőmnek ez volt az utolsó javaslata így ettől is tartok hogy akkor hova tovább?
Oké, tulajdonképpen a harmadik SSRI típusú antidepi neked a zoloft. Szakmai előírások szerint ez a normális, a három, ennyit lehet kipróbálni. (A citalopram és az eszcitalopram ugyanazok.)
Volt albérlőm abbahagyta a gyógyszerét (citalopram volt egyébként) és amikor újra kezdte, akkor kábé másfél-két hó volt, mire jobban lett.
Az antidepiknél előírás, hogy egy évig szedni kell onnantól kezdve, hogy elkezdett hatni. Tehát tényleg nagyon hamar abbahagytad először.
(Ezek nem a saját okosságaim, áterek mondták.)
A lényeg, hogy szinte biztos, hogy hatni fog!!
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.11.16., 10:29Idézet tőle: szonyecskaIdézet tőle: roxána2.0A mostani áterem (elég szabad szellem) azt mondta, hogy vannak olyan emberek, akiknek minden nap kell a nyugtató és teljesen felesleges ezen aggódni és nem kell/nem lehet elvonni.
A kezdeti adagom 1,5 mg x 3/nap volt (csak ettől múlt el a mellkas-égés, kisebb dózistól nem). Aztán magamtól lementem 1 mg x 3/nap adagra, ennél lejjebb nem tudok menni.
Tudom, hogy káros, tudom, hogy nem jó, tudom, hogy drog, de inkább azt választom, hogy most elviselhető legyen az életem.
igaza van. ha nem alakul ki tolerancia, nem kell egyre nagyobb adagokat szedned ugyanazon hatás érdekében, nincsenek mellékhatások, tünetmentes vagy a gyógyszereddel, akkor felesleges bolygatni. és aggódni sem kell miatta, mert ahogy vannak, akiknek magas vérnyomásra vagy cukorbetegségre kell gyógyszert szedniük életük végéig, vannak, akik a nyugtatókkal vannak így.
csak nagyon jó doki kell, aki figyel az emberre, és ha mégis előjönnek tünetek, akkor azokat megfelelően kivizsgálja, gondol mindenre. arra is, hogy tolerancia alakulhatott ki, és nem ír fel random gyógyszereket más gyógyszerek mellékhatásaira vagy elvonási tüneteire.
mert ez az egyik legnagyobb veszélyük ezeknek a szereknek. hogy bekerülsz egy ördögi körbe, amiből nagyon nehéz utána kitörni.
Köszönöm. Ez most nagyon megnyugtató volt nekem.
Idézet tőle: szonyecskaIdézet tőle: roxána2.0A mostani áterem (elég szabad szellem) azt mondta, hogy vannak olyan emberek, akiknek minden nap kell a nyugtató és teljesen felesleges ezen aggódni és nem kell/nem lehet elvonni.
A kezdeti adagom 1,5 mg x 3/nap volt (csak ettől múlt el a mellkas-égés, kisebb dózistól nem). Aztán magamtól lementem 1 mg x 3/nap adagra, ennél lejjebb nem tudok menni.
Tudom, hogy káros, tudom, hogy nem jó, tudom, hogy drog, de inkább azt választom, hogy most elviselhető legyen az életem.
igaza van. ha nem alakul ki tolerancia, nem kell egyre nagyobb adagokat szedned ugyanazon hatás érdekében, nincsenek mellékhatások, tünetmentes vagy a gyógyszereddel, akkor felesleges bolygatni. és aggódni sem kell miatta, mert ahogy vannak, akiknek magas vérnyomásra vagy cukorbetegségre kell gyógyszert szedniük életük végéig, vannak, akik a nyugtatókkal vannak így.
csak nagyon jó doki kell, aki figyel az emberre, és ha mégis előjönnek tünetek, akkor azokat megfelelően kivizsgálja, gondol mindenre. arra is, hogy tolerancia alakulhatott ki, és nem ír fel random gyógyszereket más gyógyszerek mellékhatásaira vagy elvonási tüneteire.
mert ez az egyik legnagyobb veszélyük ezeknek a szereknek. hogy bekerülsz egy ördögi körbe, amiből nagyon nehéz utána kitörni.
Köszönöm. Ez most nagyon megnyugtató volt nekem.
Idézet tőle: imolka23 ekkor: 2017.11.16., 10:15Akkor is erre szedtem de akkor durvább állapotban voltam nem tudtam egy helyben megmaradni nem tudtam aludni pánik rohamok jöttek mentek nagyon erősek. Voltam már citalopramon, paroxaton, escitalopramon, probáltam a kvetiapint de olyan voltam tőle mint egy élő zombi.A Zoloft abban a durva állapotban segített és jól lettem aztán túl korán elhagytam de utána még jól voltam egy pár hónapot és sajnos a dokimat sem értem el szabin volt így nem jutottam a gyógyszerhez.aztán kerestem másik orvost vele próbáltam ki a fenti szereket. Kb 3 hónapig szedtem a Zoloftot amit már útolag nagyon bánok hogy elhagytam.Most változó a szorongásom és a hangulatom is ettől függően. Gondolom a Zoloft még nem állt be ma van 4 hete hogy szedem volt, hogy nem tudtam aludni tőle most már normalizálódott az alvásom kedvem még nincs a dolgokhoz illetve bennem van a félelem, a kiszámíthatatlanság miatt ,hogy mikor jön elő a pánik vagy a szorongás és milyen mértékben mert ez egyenlőre teljesen változó volt hogy egész délután nyugodt voltam de volt hogy gyengébb mértékben de szétfeszített a szorongás így két tűz között ragadtam szeretnék menni dolgozni de az elöző munkahelyemet is ezért hagytam ott mert bírtam egy darabig de aztán nem csak itthon ülni sem jó. Nem értem ha akkor rosszabb állapotban segített akkor most miért nem vagy még idő kell neki? Édesapám ugyanezt szedi az az ennek a generikumát és jól van citalopramról váltott át semmi probléma nélkül. a doktonőmnek ez volt az utolsó javaslata így ettől is tartok hogy akkor hova tovább?
Akkor is erre szedtem de akkor durvább állapotban voltam nem tudtam egy helyben megmaradni nem tudtam aludni pánik rohamok jöttek mentek nagyon erősek. Voltam már citalopramon, paroxaton, escitalopramon, probáltam a kvetiapint de olyan voltam tőle mint egy élő zombi.A Zoloft abban a durva állapotban segített és jól lettem aztán túl korán elhagytam de utána még jól voltam egy pár hónapot és sajnos a dokimat sem értem el szabin volt így nem jutottam a gyógyszerhez.aztán kerestem másik orvost vele próbáltam ki a fenti szereket. Kb 3 hónapig szedtem a Zoloftot amit már útolag nagyon bánok hogy elhagytam.Most változó a szorongásom és a hangulatom is ettől függően. Gondolom a Zoloft még nem állt be ma van 4 hete hogy szedem volt, hogy nem tudtam aludni tőle most már normalizálódott az alvásom kedvem még nincs a dolgokhoz illetve bennem van a félelem, a kiszámíthatatlanság miatt ,hogy mikor jön elő a pánik vagy a szorongás és milyen mértékben mert ez egyenlőre teljesen változó volt hogy egész délután nyugodt voltam de volt hogy gyengébb mértékben de szétfeszített a szorongás így két tűz között ragadtam szeretnék menni dolgozni de az elöző munkahelyemet is ezért hagytam ott mert bírtam egy darabig de aztán nem csak itthon ülni sem jó. Nem értem ha akkor rosszabb állapotban segített akkor most miért nem vagy még idő kell neki? Édesapám ugyanezt szedi az az ennek a generikumát és jól van citalopramról váltott át semmi probléma nélkül. a doktonőmnek ez volt az utolsó javaslata így ettől is tartok hogy akkor hova tovább?
Idézet tőle: szonyecska ekkor: 2017.11.16., 10:07nem tudom, hol kérdezzem meg, ezért itt teszem.
nem tudom, hol kérdezzem meg, ezért itt teszem.
Idézet tőle: szonyecska ekkor: 2017.11.16., 09:52Idézet tőle: roxána2.0A mostani áterem (elég szabad szellem) azt mondta, hogy vannak olyan emberek, akiknek minden nap kell a nyugtató és teljesen felesleges ezen aggódni és nem kell/nem lehet elvonni.
Idézet tőle: roxána2.0A mostani áterem (elég szabad szellem) azt mondta, hogy vannak olyan emberek, akiknek minden nap kell a nyugtató és teljesen felesleges ezen aggódni és nem kell/nem lehet elvonni.
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.11.16., 09:26Idézet tőle: szonyecskaIdézet tőle: roxána2.0A nyugtatók valahol nagyon rossz dolgok (legális drogoknak hívom őket), valahol nagyon jók.
A xanax (frontin) nekem első gyógyszernek életmentő volt. Szinte folyamatosan égett a mellkasom, ezt megszüntette teljesen. Igaz, engem le kellett lőni xanax-szal, csak nagy dózisban, naponta háromszori szedéssel vagyok el vele.
A rivo nekem semmit nem csinál. Egyszerűen semmit.
Szóval valóban ez nagyon egyéni és igen, vannak, akiknél gyógyszer reverz hatású / semmit nem csinál.
igen, nekem is elég ambivalens a viszonyom a benzodiazepinekkel. a rivotril kétszer is kb. az életem mentette meg, ugyanakkor a legpokolibb élményeimet is neki köszönhetem.
nem igen lenne szabad hosszú távon szedni, bár vannak emberek, akik egyszerűen csak velük együtt képesek normálisan működni.
érdekes, mert nem te vagy az első, aki ezt említed. hogy a frontin/xanax hatott, a rivo nem. míg ismerek olyanokat (magamat is beleértve), akiknél pont fordítva van.
a frontinnal szerintem a legnagyobb baj, hogy nagyon gyorsan kiürül, és ha hozzászoksz, akkor már a két adag bevétele között is lehetnek elvonási tüneteid. úgy gondolom, Balázsnak is ilyesmi lehet. ezért lenne jobb neki egy hosszabb felezési idejű benzo.
nálunk a frontinra való érzékenység családi lehet, mert anyum is rosszul volt tőle, illetve pár éve nagypapám kapta alváshoz, és egy idő után totál neurotikus lett tőle. agresszív, illetve sírós. folyamatosan sírt, paranoid lett, minden nap azt érezte, meg fog halni, a memóriája rettenetes volt, nem emlékezett arra, mit mondott fél órával korábban... javasoltam, hogy lassan hagyja el, és utána szerencsére rendbe is jött.
mikor beszélgettem a pszichiáterrel, aki mesélte ezt a paradox hatást, említette azt is, hogy nagyon sokszor ilyenkor újabb és újabb gyógyszereket írnak fel az embernek a frontin mellé, mert nem ismerik fel, hogy a gyógyszerre adott reakcióról van szó. és... (próbálom szó szerint idézni) "így lehet egy egészséges emberből beteget csinálni"...
A mostani áterem (elég szabad szellem) azt mondta, hogy vannak olyan emberek, akiknek minden nap kell a nyugtató és teljesen felesleges ezen aggódni és nem kell/nem lehet elvonni.
Idézet tőle: szonyecskaIdézet tőle: roxána2.0A nyugtatók valahol nagyon rossz dolgok (legális drogoknak hívom őket), valahol nagyon jók.
A xanax (frontin) nekem első gyógyszernek életmentő volt. Szinte folyamatosan égett a mellkasom, ezt megszüntette teljesen. Igaz, engem le kellett lőni xanax-szal, csak nagy dózisban, naponta háromszori szedéssel vagyok el vele.
Szóval valóban ez nagyon egyéni és igen, vannak, akiknél gyógyszer reverz hatású / semmit nem csinál.
igen, nekem is elég ambivalens a viszonyom a benzodiazepinekkel. a rivotril kétszer is kb. az életem mentette meg, ugyanakkor a legpokolibb élményeimet is neki köszönhetem.
nem igen lenne szabad hosszú távon szedni, bár vannak emberek, akik egyszerűen csak velük együtt képesek normálisan működni.
érdekes, mert nem te vagy az első, aki ezt említed. hogy a frontin/xanax hatott, a rivo nem. míg ismerek olyanokat (magamat is beleértve), akiknél pont fordítva van.
a frontinnal szerintem a legnagyobb baj, hogy nagyon gyorsan kiürül, és ha hozzászoksz, akkor már a két adag bevétele között is lehetnek elvonási tüneteid. úgy gondolom, Balázsnak is ilyesmi lehet. ezért lenne jobb neki egy hosszabb felezési idejű benzo.
nálunk a frontinra való érzékenység családi lehet, mert anyum is rosszul volt tőle, illetve pár éve nagypapám kapta alváshoz, és egy idő után totál neurotikus lett tőle. agresszív, illetve sírós. folyamatosan sírt, paranoid lett, minden nap azt érezte, meg fog halni, a memóriája rettenetes volt, nem emlékezett arra, mit mondott fél órával korábban... javasoltam, hogy lassan hagyja el, és utána szerencsére rendbe is jött.
mikor beszélgettem a pszichiáterrel, aki mesélte ezt a paradox hatást, említette azt is, hogy nagyon sokszor ilyenkor újabb és újabb gyógyszereket írnak fel az embernek a frontin mellé, mert nem ismerik fel, hogy a gyógyszerre adott reakcióról van szó. és... (próbálom szó szerint idézni) "így lehet egy egészséges emberből beteget csinálni"...
A mostani áterem (elég szabad szellem) azt mondta, hogy vannak olyan emberek, akiknek minden nap kell a nyugtató és teljesen felesleges ezen aggódni és nem kell/nem lehet elvonni.
Idézet tőle: szonyecska ekkor: 2017.11.16., 08:54Idézet tőle: roxána2.0A nyugtatók valahol nagyon rossz dolgok (legális drogoknak hívom őket), valahol nagyon jók.
Idézet tőle: roxána2.0A nyugtatók valahol nagyon rossz dolgok (legális drogoknak hívom őket), valahol nagyon jók.
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.11.16., 08:35Idézet tőle: szonyecskaszia Balázs,
nagyon sajnálom mindazt, amin átmész. bizonyos részei azonban annyira ismerősek.
ha adhatok egy tanácsot, a frontint cseréltesd le az orvosoddal amilyen gyorsan csak lehet egy lassabb felezési idejű benzodiazepinre. mondjuk rivotrilra.
soha nem tanácsolnám senkinek, hogy szedjen rivotrilt, mert leszokni pokoli nehéz, de te már alapból függsz egy benzodiazepintől, ráadásul nem is segít, így nincs mit veszítened.
sok embert láttam, akit hasonlóan változtatott meg a frontin, érdekes módon elég sokan reagálnak rá így, az orvosok mégsem veszik észre. anno, mikor én szedtem, meggyőződésem volt, hogy még a gyomorgörcseimet is az okozza. folyamatosan csak fokozta a szorongásom, és hetente többször rohangáltam az ügyeletre, ahol kivétel nélkül az összes orvos (jártam legalább 5-nél) azt mondta, hogy csak túl keveset szedek belőle, emeljem az adagot. míg végül a háziorvosom hajlandó volt hinni nekem és lecserélte a frontint rivotrilra. már másnap jobban voltam. ezután természetesen egy pszichiáterhez is elküldött azért, aki megerősítette, amit gondoltam és elmondta, hogy valóban előfordul, hogy egyesek ún. paradox módon reagálnak a frontinra, és még dícsérte is a háziorvosomat, hogy gondolt erre és időben észrevette. nem szóltam neki, hogy valójában én gondoltam erre, nem az orvos.=)
szóval ezt mindenképp fontold meg. ha idegileg kicsit rendbe jönnél, akkor elkezdődhetne a gyomor-bélrendszeri gyógyulás is.
az antibiotikumok nagyon hosszú távra tönkre tudják tenni az emésztő rendszert. ha fogorvos írt neked antibiotikumot, az nagy valószínűséggel szintén Dalacin volt, ami engem is tönkre tett. a gasztroenterológusom azt mondta rá, hogy legszívesebben betiltatná a Dalacint.
mindenek előtt szerintem a frontint kell lecserélnetek, majd szépen lassan rendbe fog jönni az emésztésed is. egy-két évig is eltarthat sajnos, de tudd, hogy rendbe jön!
valószínűleg a gyulladás miatt felszívódási zavarok is vannak, sok tünetet ez is okozhat. a probiotikumok mellett valami B-vitamin komplexet kezdj szedni. többször kisebb étkezés, napi egy banán... én ezekkel vészeltem át másfél évet.
kitartást kívánok, hidd el, rendben lesz minden!
A nyugtatók valahol nagyon rossz dolgok (legális drogoknak hívom őket), valahol nagyon jók.
Idézet tőle: szonyecskaszia Balázs,
nagyon sajnálom mindazt, amin átmész. bizonyos részei azonban annyira ismerősek.
ha adhatok egy tanácsot, a frontint cseréltesd le az orvosoddal amilyen gyorsan csak lehet egy lassabb felezési idejű benzodiazepinre. mondjuk rivotrilra.
soha nem tanácsolnám senkinek, hogy szedjen rivotrilt, mert leszokni pokoli nehéz, de te már alapból függsz egy benzodiazepintől, ráadásul nem is segít, így nincs mit veszítened.
sok embert láttam, akit hasonlóan változtatott meg a frontin, érdekes módon elég sokan reagálnak rá így, az orvosok mégsem veszik észre. anno, mikor én szedtem, meggyőződésem volt, hogy még a gyomorgörcseimet is az okozza. folyamatosan csak fokozta a szorongásom, és hetente többször rohangáltam az ügyeletre, ahol kivétel nélkül az összes orvos (jártam legalább 5-nél) azt mondta, hogy csak túl keveset szedek belőle, emeljem az adagot. míg végül a háziorvosom hajlandó volt hinni nekem és lecserélte a frontint rivotrilra. már másnap jobban voltam. ezután természetesen egy pszichiáterhez is elküldött azért, aki megerősítette, amit gondoltam és elmondta, hogy valóban előfordul, hogy egyesek ún. paradox módon reagálnak a frontinra, és még dícsérte is a háziorvosomat, hogy gondolt erre és időben észrevette. nem szóltam neki, hogy valójában én gondoltam erre, nem az orvos.=)
szóval ezt mindenképp fontold meg. ha idegileg kicsit rendbe jönnél, akkor elkezdődhetne a gyomor-bélrendszeri gyógyulás is.
az antibiotikumok nagyon hosszú távra tönkre tudják tenni az emésztő rendszert. ha fogorvos írt neked antibiotikumot, az nagy valószínűséggel szintén Dalacin volt, ami engem is tönkre tett. a gasztroenterológusom azt mondta rá, hogy legszívesebben betiltatná a Dalacint.
mindenek előtt szerintem a frontint kell lecserélnetek, majd szépen lassan rendbe fog jönni az emésztésed is. egy-két évig is eltarthat sajnos, de tudd, hogy rendbe jön!
valószínűleg a gyulladás miatt felszívódási zavarok is vannak, sok tünetet ez is okozhat. a probiotikumok mellett valami B-vitamin komplexet kezdj szedni. többször kisebb étkezés, napi egy banán... én ezekkel vészeltem át másfél évet.
A nyugtatók valahol nagyon rossz dolgok (legális drogoknak hívom őket), valahol nagyon jók.
Idézet tőle: szonyecska ekkor: 2017.11.16., 08:17szia Balázs,
szia Balázs,
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.11.16., 08:08Idézet tőle: balazs45Szornyecska ! Köszönöm válaszod. Sok kérdést feltettél igen aa Ventert a kamilla, körömvirág sokáig használtam. A gyomorhurutom már 2 éve megvan néha elmúlt néha elöjött. Már tavaly is írtam hogy a savlekötő használata után nekem olyan ideges ,köldöktáji fájdalmaim voltak de nem volt vészes de mivel nem múlt el 2 éve frontinnal kezdtek el kezeleni. Mára már teljesen rászoktam . Sajnos komoly függőség alakult ki , de nem szorongás, magas pulzus vagy légszomj vagy valami hasonló ,hanem komoly magatartás beli zavar. Tehát ha nem veszem be 8 óránként kb. akkor idegesség , nagyon rossz koncentráció képesség , az idegesség mellé még gyomor és hasfeszülés . Nagyon rossz érzés ezért szedem. Sajnos rászoktam. De ha meg szedem akkor meg teljes demencia kb tehát mikor az ember csak ülni akat nem csinálni semmit hogy ne fájjon , csak TV-z ni csendben lenni,keveset dolgozni , nem beszélni.....szóval ördögi kör. Mivel elvesztettem a rugalmasságomat , nem tudom a stresszt elviselni a legkissebbet sem.
Az egész gyomor , bélbetegségem kb a helikobakter fertőzéssel kezdődőtt. Kb 2 éve. Abban az évben 2015-2016 kétszer kaptam el ez a bacilust 2 komoly antibiotikum kúrán estem át. Most idén januárban a gyógyszerek , savlekötő, antibiotikum, probiotikum után februárban jobban lettem. nem fájt semmim , erős voltam, rugalmas. El is mentem rögtön megcsináltatni a fogaimat mert volt 3-4 pótolni való és azt mondta a doki néni lehet rosszul rágok nem megfelelően ezért a rossz emésztés ,fogyás , esetleg gyulladt gyomor. Pechemre nem tudták kihúzni egy gyulladt fogamat csak antibiotikumos kúrával lehetett 1 hét után. Na rá két hétre , megit elkaptam egy bélfertőzést cambilobaktert. 1 hétig hasmenés és komoly láz. Utána 3 hónap probiotikum kúra....de már nem segitett. Legyengültem, nem éreztem jól magam sokszor olyan érzetem volt elrontottam a hasam. Irány budapest legjobb gasztrosa. Kiderült fruktóz , laktóz, lactulose tesztem is rossz lett, sőt hasnyálmirigyem is kicsit alulmüködöt. . Ekkora már nagyon vékony voltam 63 kiló. Még nyáron eg kicsit jobban voltam de addigra jött a reflux , gondolom az étkezés miatt mert nem ehettem gyümölcsöt se tejes , se zsirosat, se füszereset se savanyúságot ,nagyon kevés zöldséget, nagyon lekorlátozták mit ehetek.,s legyengült a szervezet.......aztán jött a depresszió, főleg mostanában, mióta görcsölök és fájdalmaim vannak amik elég komolyak. Illetve a még nagyobb pszhiés zavarok ,de szerintem ez már az alultápláltság jelei. hogy melyik volt előbb? természetesen a bélrendszeri bajok és aztán jött az idegrendszeri ami hozta magával a többit. Sajnos az elmúlt 2 hétben komoly depresszióba estem , főleg mert nem tudom a fájdalmakat és a teljes lesoványosodást és pl hajhullás , bőrszárazság hova tenni, illetve hogy nem ehetek egy gyümölcsöt egy csokit egy jó kaját megenni , fél éve ugyanazokat eszem, csirke hús, rizs ,krumpli, kevés tészta hal, kenyér, ligh felvágott, zöldség kb ennyi, néha 1-1 pogácsa, kefir.. ,,mégis elfogytam 61 kilóra ,pedig nincs hasmenésem sem csak ha valami olyat eszem amit nem szabad.
Sajnos oda jutottam 2 naponta a családtól távol az autóban sírok szinte zokogok, és nem tudom merre hogyan tovább....egy pszhiáter kellene .....anno oda is eljutottam 2 féle antidepit is próbáltak de mindkettőtöl nem tudtam aludni s nagyon rosszul éreztem magam....hát itt tartok most.....ma CT-re megyek mert a doki is látja a leépülést.
20 mg controlocot szedek és 3x 0.25 frontint.
Jól esik, hogy engem is megszólítottál. :))
Nekem azt mondta a gasztroenterológus, hogy a) kifejzetten durva helikobakter pylori-m van (vérvételi eredményből), amire antibiotikum kúra kell b) ergo gyomorfekélyem volt, van vagy lesz c) gyomortükrözés. Nos, én azt mondtam, hogy köszi 1. nincs gyomortükrözés (ennek nagyon nyomós okai vannak, nem kényeskedés) 2. nincs antibiotikum kúra. Pont.
Ezek után voltam a kínaiaknál, a szorongásom (ami miatt mentem) nem múlt el, viszont óriási meglepetésemre pár hét után a gyomorfájásom abbamaradt. (Nem véletlenül karattyolok erről ennyit... saját tapasztalat...)
Menj el pszicháterhez. Ne írass ssri típusú antidepit, hanem csakis remeront (az egy triciklikus antidepi), az nagyon jó, altat és hízlal.
Vagy amit parrot javasolt, olzin/ketilept antipszichotikumok.
Jobbulást!
Idézet tőle: balazs45Szornyecska ! Köszönöm válaszod. Sok kérdést feltettél igen aa Ventert a kamilla, körömvirág sokáig használtam. A gyomorhurutom már 2 éve megvan néha elmúlt néha elöjött. Már tavaly is írtam hogy a savlekötő használata után nekem olyan ideges ,köldöktáji fájdalmaim voltak de nem volt vészes de mivel nem múlt el 2 éve frontinnal kezdtek el kezeleni. Mára már teljesen rászoktam . Sajnos komoly függőség alakult ki , de nem szorongás, magas pulzus vagy légszomj vagy valami hasonló ,hanem komoly magatartás beli zavar. Tehát ha nem veszem be 8 óránként kb. akkor idegesség , nagyon rossz koncentráció képesség , az idegesség mellé még gyomor és hasfeszülés . Nagyon rossz érzés ezért szedem. Sajnos rászoktam. De ha meg szedem akkor meg teljes demencia kb tehát mikor az ember csak ülni akat nem csinálni semmit hogy ne fájjon , csak TV-z ni csendben lenni,keveset dolgozni , nem beszélni.....szóval ördögi kör. Mivel elvesztettem a rugalmasságomat , nem tudom a stresszt elviselni a legkissebbet sem.
Az egész gyomor , bélbetegségem kb a helikobakter fertőzéssel kezdődőtt. Kb 2 éve. Abban az évben 2015-2016 kétszer kaptam el ez a bacilust 2 komoly antibiotikum kúrán estem át. Most idén januárban a gyógyszerek , savlekötő, antibiotikum, probiotikum után februárban jobban lettem. nem fájt semmim , erős voltam, rugalmas. El is mentem rögtön megcsináltatni a fogaimat mert volt 3-4 pótolni való és azt mondta a doki néni lehet rosszul rágok nem megfelelően ezért a rossz emésztés ,fogyás , esetleg gyulladt gyomor. Pechemre nem tudták kihúzni egy gyulladt fogamat csak antibiotikumos kúrával lehetett 1 hét után. Na rá két hétre , megit elkaptam egy bélfertőzést cambilobaktert. 1 hétig hasmenés és komoly láz. Utána 3 hónap probiotikum kúra....de már nem segitett. Legyengültem, nem éreztem jól magam sokszor olyan érzetem volt elrontottam a hasam. Irány budapest legjobb gasztrosa. Kiderült fruktóz , laktóz, lactulose tesztem is rossz lett, sőt hasnyálmirigyem is kicsit alulmüködöt. . Ekkora már nagyon vékony voltam 63 kiló. Még nyáron eg kicsit jobban voltam de addigra jött a reflux , gondolom az étkezés miatt mert nem ehettem gyümölcsöt se tejes , se zsirosat, se füszereset se savanyúságot ,nagyon kevés zöldséget, nagyon lekorlátozták mit ehetek.,s legyengült a szervezet.......aztán jött a depresszió, főleg mostanában, mióta görcsölök és fájdalmaim vannak amik elég komolyak. Illetve a még nagyobb pszhiés zavarok ,de szerintem ez már az alultápláltság jelei. hogy melyik volt előbb? természetesen a bélrendszeri bajok és aztán jött az idegrendszeri ami hozta magával a többit. Sajnos az elmúlt 2 hétben komoly depresszióba estem , főleg mert nem tudom a fájdalmakat és a teljes lesoványosodást és pl hajhullás , bőrszárazság hova tenni, illetve hogy nem ehetek egy gyümölcsöt egy csokit egy jó kaját megenni , fél éve ugyanazokat eszem, csirke hús, rizs ,krumpli, kevés tészta hal, kenyér, ligh felvágott, zöldség kb ennyi, néha 1-1 pogácsa, kefir.. ,,mégis elfogytam 61 kilóra ,pedig nincs hasmenésem sem csak ha valami olyat eszem amit nem szabad.
Sajnos oda jutottam 2 naponta a családtól távol az autóban sírok szinte zokogok, és nem tudom merre hogyan tovább....egy pszhiáter kellene .....anno oda is eljutottam 2 féle antidepit is próbáltak de mindkettőtöl nem tudtam aludni s nagyon rosszul éreztem magam....hát itt tartok most.....ma CT-re megyek mert a doki is látja a leépülést.
Jól esik, hogy engem is megszólítottál. :))
Nekem azt mondta a gasztroenterológus, hogy a) kifejzetten durva helikobakter pylori-m van (vérvételi eredményből), amire antibiotikum kúra kell b) ergo gyomorfekélyem volt, van vagy lesz c) gyomortükrözés. Nos, én azt mondtam, hogy köszi 1. nincs gyomortükrözés (ennek nagyon nyomós okai vannak, nem kényeskedés) 2. nincs antibiotikum kúra. Pont.
Ezek után voltam a kínaiaknál, a szorongásom (ami miatt mentem) nem múlt el, viszont óriási meglepetésemre pár hét után a gyomorfájásom abbamaradt. (Nem véletlenül karattyolok erről ennyit... saját tapasztalat...)
Menj el pszicháterhez. Ne írass ssri típusú antidepit, hanem csakis remeront (az egy triciklikus antidepi), az nagyon jó, altat és hízlal.
Vagy amit parrot javasolt, olzin/ketilept antipszichotikumok.
Jobbulást!
Idézet tőle: balazs45 ekkor: 2017.11.16., 07:50Szornyecska ! Köszönöm válaszod. Sok kérdést feltettél igen aa Ventert a kamilla, körömvirág sokáig használtam. A gyomorhurutom már 2 éve megvan néha elmúlt néha elöjött. Már tavaly is írtam hogy a savlekötő használata után nekem olyan ideges ,köldöktáji fájdalmaim voltak de nem volt vészes de mivel nem múlt el 2 éve frontinnal kezdtek el kezeleni. Mára már teljesen rászoktam . Sajnos komoly függőség alakult ki , de nem szorongás, magas pulzus vagy légszomj vagy valami hasonló ,hanem komoly magatartás beli zavar. Tehát ha nem veszem be 8 óránként kb. akkor idegesség , nagyon rossz koncentráció képesség , az idegesség mellé még gyomor és hasfeszülés . Nagyon rossz érzés ezért szedem. Sajnos rászoktam. De ha meg szedem akkor meg teljes demencia kb tehát mikor az ember csak ülni akat nem csinálni semmit hogy ne fájjon , csak TV-z ni csendben lenni,keveset dolgozni , nem beszélni.....szóval ördögi kör. Mivel elvesztettem a rugalmasságomat , nem tudom a stresszt elviselni a legkissebbet sem.
Szornyecska ! Köszönöm válaszod. Sok kérdést feltettél igen aa Ventert a kamilla, körömvirág sokáig használtam. A gyomorhurutom már 2 éve megvan néha elmúlt néha elöjött. Már tavaly is írtam hogy a savlekötő használata után nekem olyan ideges ,köldöktáji fájdalmaim voltak de nem volt vészes de mivel nem múlt el 2 éve frontinnal kezdtek el kezeleni. Mára már teljesen rászoktam . Sajnos komoly függőség alakult ki , de nem szorongás, magas pulzus vagy légszomj vagy valami hasonló ,hanem komoly magatartás beli zavar. Tehát ha nem veszem be 8 óránként kb. akkor idegesség , nagyon rossz koncentráció képesség , az idegesség mellé még gyomor és hasfeszülés . Nagyon rossz érzés ezért szedem. Sajnos rászoktam. De ha meg szedem akkor meg teljes demencia kb tehát mikor az ember csak ülni akat nem csinálni semmit hogy ne fájjon , csak TV-z ni csendben lenni,keveset dolgozni , nem beszélni.....szóval ördögi kör. Mivel elvesztettem a rugalmasságomat , nem tudom a stresszt elviselni a legkissebbet sem.
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.11.16., 06:24Idézet tőle: imolka23Akik szedtek Zoloftot mennyi idő után hatott tudom mindenki más és máshogy hatnak a gyógyszerek nekem a legutobb kb 1,5 hónap után hatott érdeklődni kezdtem dolgok iránt megszűnt a szorongás tanulni is tudtam kimozdultam és nem okozott problémát. Most 4hete szedem vannak jobb rosszabb pillanataim nem extrém ingadozásokról.beszélek. Csak jó lenne ha hatna a gyógyszer és tudnék a régi önmagam lenni és elkezdeni az életem. Kicsit reménytelen vagyok mert már több gyógyszert próbáltam de mellékhatások miatt vagy mert nem hatott le kellett cserélni. Egyszer már hatott mi a véleményetek most is fog hatni tovább tarthat a sok gyógyszer váltás miatt? Szorongás és depresszió a probléma. Apumnak is ezt írták fel neki tök gyorsan hatott probléma nélkül.
Mikor és mennyi ideig szedted és miért hagytad abba?
Topikja:
Idézet tőle: imolka23Akik szedtek Zoloftot mennyi idő után hatott tudom mindenki más és máshogy hatnak a gyógyszerek nekem a legutobb kb 1,5 hónap után hatott érdeklődni kezdtem dolgok iránt megszűnt a szorongás tanulni is tudtam kimozdultam és nem okozott problémát. Most 4hete szedem vannak jobb rosszabb pillanataim nem extrém ingadozásokról.beszélek. Csak jó lenne ha hatna a gyógyszer és tudnék a régi önmagam lenni és elkezdeni az életem. Kicsit reménytelen vagyok mert már több gyógyszert próbáltam de mellékhatások miatt vagy mert nem hatott le kellett cserélni. Egyszer már hatott mi a véleményetek most is fog hatni tovább tarthat a sok gyógyszer váltás miatt? Szorongás és depresszió a probléma. Apumnak is ezt írták fel neki tök gyorsan hatott probléma nélkül.
Mikor és mennyi ideig szedted és miért hagytad abba?
Topikja:
Idézet tőle: imolka23 ekkor: 2017.11.15., 12:53Akik szedtek Zoloftot mennyi idő után hatott tudom mindenki más és máshogy hatnak a gyógyszerek nekem a legutobb kb 1,5 hónap után hatott érdeklődni kezdtem dolgok iránt megszűnt a szorongás tanulni is tudtam kimozdultam és nem okozott problémát. Most 4hete szedem vannak jobb rosszabb pillanataim nem extrém ingadozásokról.beszélek. Csak jó lenne ha hatna a gyógyszer és tudnék a régi önmagam lenni és elkezdeni az életem. Kicsit reménytelen vagyok mert már több gyógyszert próbáltam de mellékhatások miatt vagy mert nem hatott le kellett cserélni. Egyszer már hatott mi a véleményetek most is fog hatni tovább tarthat a sok gyógyszer váltás miatt? Szorongás és depresszió a probléma. Apumnak is ezt írták fel neki tök gyorsan hatott probléma nélkül.
Akik szedtek Zoloftot mennyi idő után hatott tudom mindenki más és máshogy hatnak a gyógyszerek nekem a legutobb kb 1,5 hónap után hatott érdeklődni kezdtem dolgok iránt megszűnt a szorongás tanulni is tudtam kimozdultam és nem okozott problémát. Most 4hete szedem vannak jobb rosszabb pillanataim nem extrém ingadozásokról.beszélek. Csak jó lenne ha hatna a gyógyszer és tudnék a régi önmagam lenni és elkezdeni az életem. Kicsit reménytelen vagyok mert már több gyógyszert próbáltam de mellékhatások miatt vagy mert nem hatott le kellett cserélni. Egyszer már hatott mi a véleményetek most is fog hatni tovább tarthat a sok gyógyszer váltás miatt? Szorongás és depresszió a probléma. Apumnak is ezt írták fel neki tök gyorsan hatott probléma nélkül.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2017.11.14., 16:48Chron, Cholitis és ételellergia vizsgálatot érdemes csinálni. Cholitis lehet vékonybélben is, azt tükrözés nem látja, csak a kapszulaendoszkópia (ami nagyon drága). Ha mindent kizártak valszeg IBS v. lelki eredetű.
Jobbulást!
Chron, Cholitis és ételellergia vizsgálatot érdemes csinálni. Cholitis lehet vékonybélben is, azt tükrözés nem látja, csak a kapszulaendoszkópia (ami nagyon drága). Ha mindent kizártak valszeg IBS v. lelki eredetű.
Jobbulást!
Idézet tőle: szonyecska ekkor: 2017.11.14., 10:29még eszembe jutott a Crohn betegség is, mint lehetőség, de gondolom a másfél év alatt erre már az orvosaid is gondoltak...
még eszembe jutott a Crohn betegség is, mint lehetőség, de gondolom a másfél év alatt erre már az orvosaid is gondoltak...
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.11.14., 09:07Idézet tőle: szonyecskaa férjemnek volt hasonló panasza néhány éve. elég sokáig küzdött vele, két egymást követő évben is fellángoltak a tünetek. sürgősségin is jártunk többször, fel is vették az osztályra, sőt majdnem megműtötték vakbéllel, bár az UH-n nem látszott semmi, de a vérképe alapján neki is gyulladása volt. bent tartották megfigyelésre kétszer is, mindkétszer egy-egy hétig csak infúziót kapott, nem ehetett, illetve kívülről jegelték azt a területet, ahol a hasa görcsölt. neki a bal oldalon alul volt.
a vérképen látszó gyulladáson kívül minden más negatív lett. tükrözésen is volt, semmi kóros.
végül elkönyvelték IBS-nek, Frontint kapott meg vmi bélgörcsöket oldó gyógyszert. a Frontint csak rövid ideig szedte, nem volt rá hatással egyáltalán.
elment egy magán sebész-proktológus dokihoz, aki megvizsgálta, és ő is IBS-t állapított meg, illetve azt mondta, hogy egy ideg nyomódása, becsípődése okozhatja még a panaszait. ő nem is írt gyógyszert, csak meleg ülőfürdőket javasolt, hogy ellazítsa azt a területet, illetve napi 1-2 evőkanál zabkorpát joghurtba keverve a rost és a probiotikumok miatt.
végül egyszerűen csak elmúlt magától. egyre gyengébben érezte, egyre ritkábban, majd egyszer csak megszűnt.illetve nekem is voltak gyomor-problémáim 2014-ben egy Dalacin-kúra után. kezdődő nyombélfekélyt láttak gyomortükrözéskor, de semmi mást, nem igazán magyarázta az erős gyomorgörcseimet. először én is Frontint kaptam, majd kiderült, hogy arra paradox módon reagálok, csak fokozza a szorongásom, és akkor kezdtem több év kihagyás után újra szedni a Rivotrilt, ami szinte azonnal megszüntette a szorongásom. persze, kaptam PPI-t is a gyomorsavra, de az elsődleges problémám a szorongás volt, és legalább másfél év volt, mire teljesen tünetmentes lettem gyomor-bélrendszerileg.
a gyomor-bélrendszer egyébként elég szoros összeköttetésben áll az idegrendszerrel, ha odalent gyulladás van, az hatással van a hangulatodra is, okozhat szorongást, és kialakulhat egyfajta ördögi kör is.a gyomorgyulladásra milyen savkötőt kaptál?
a Venter granulátumot érdemes lehet kipróbálni, vény nélkül kapható. vízben feloldod, étkezés előtt megiszod, és bevonja a gyomrod, védi a gyomorsavtól, segíti a gyorsabb gyógyulást. nem szívódik fel, kiürül a szervezetből, szukralfát van benne, semmi más.
arra viszont figyelni kell, hogy pár óra teljen el a többi gyógyszer bevételéig, mert akadályozhatja a felszívódásukat.ami még nekem segített a nyombélgyulladáskor, az a napi egy banán. komolyan. =) esetleg probiotikumokat szedhetnél még.
azt nem vizsgálták, hogy nincs-e valamilyen ételallergiád? érdemes lehet pár hétig teljesen gluténmentesen táplálkozni, megnézni, van-e valamilyen hatással rád, ha elhagyod a glutént.
sajnos az ilyen nehezen megfogható, nehezen kivizsgálható panaszokkal sokszor nem tudnak mit kezdeni az orvosok. nem tudom, vissza tudsz-e emlékezni, de a tüneteid kezdete előtt valamikor nem kaptál esetleg antibiotikum-kezelést? ha érzékeny vagy az adott antibiotikumra, teljesen össze tudja kuszálni az emésztőrendszert, és igen lassan jön csak helyre. de helyre jön!
a teljesen natúr kamillatea is segíthet még, ha nem vagy rá érzékeny.
a Frontint amúgy mennyire érzed hatásosnak?Szonyecska: Tök jókat írtál szerintem.
Balázs: A kamilla nagyon jó nyugató hatású. Az a fontos, hogy nem szabad egy-két hétnél tovább inni semelyik gyógyteát. A csalánteát messziről kerüld el.
A zabkását nagyon javaslom, az is egy védőréteget képez a gyomor és belek falán. És nagyon olcsó. 🙂 Zabpelyhet megfőzöl vízzel. Legalább 10-15 percig. Lesz egy ilyen kis híg, nyákos része is. Mézzel/lekvárral/befőttel lehet enni. Semmiképpen nem nyersen!! És semmiképpen nem friss gyümölccsel/tejjel/bármilyen tejtermékkel. Ez a glutén problémát is kiküszöböli, mivel nincs benne (az árpában, búzában, rozsban van).
Ugyanígy rizst nagyon sokáig főzni. És utána megenni. 🙂
Esetleg laktóz intolerancia? Unokatesóm ex-férjének elképzelhetetlen hasi fájdalmai lettek a tejtől 50 éves korában, egyik napról a másikra.
Idézet tőle: szonyecskaa férjemnek volt hasonló panasza néhány éve. elég sokáig küzdött vele, két egymást követő évben is fellángoltak a tünetek. sürgősségin is jártunk többször, fel is vették az osztályra, sőt majdnem megműtötték vakbéllel, bár az UH-n nem látszott semmi, de a vérképe alapján neki is gyulladása volt. bent tartották megfigyelésre kétszer is, mindkétszer egy-egy hétig csak infúziót kapott, nem ehetett, illetve kívülről jegelték azt a területet, ahol a hasa görcsölt. neki a bal oldalon alul volt.
a vérképen látszó gyulladáson kívül minden más negatív lett. tükrözésen is volt, semmi kóros.
végül elkönyvelték IBS-nek, Frontint kapott meg vmi bélgörcsöket oldó gyógyszert. a Frontint csak rövid ideig szedte, nem volt rá hatással egyáltalán.
elment egy magán sebész-proktológus dokihoz, aki megvizsgálta, és ő is IBS-t állapított meg, illetve azt mondta, hogy egy ideg nyomódása, becsípődése okozhatja még a panaszait. ő nem is írt gyógyszert, csak meleg ülőfürdőket javasolt, hogy ellazítsa azt a területet, illetve napi 1-2 evőkanál zabkorpát joghurtba keverve a rost és a probiotikumok miatt.
végül egyszerűen csak elmúlt magától. egyre gyengébben érezte, egyre ritkábban, majd egyszer csak megszűnt.illetve nekem is voltak gyomor-problémáim 2014-ben egy Dalacin-kúra után. kezdődő nyombélfekélyt láttak gyomortükrözéskor, de semmi mást, nem igazán magyarázta az erős gyomorgörcseimet. először én is Frontint kaptam, majd kiderült, hogy arra paradox módon reagálok, csak fokozza a szorongásom, és akkor kezdtem több év kihagyás után újra szedni a Rivotrilt, ami szinte azonnal megszüntette a szorongásom. persze, kaptam PPI-t is a gyomorsavra, de az elsődleges problémám a szorongás volt, és legalább másfél év volt, mire teljesen tünetmentes lettem gyomor-bélrendszerileg.
a gyomor-bélrendszer egyébként elég szoros összeköttetésben áll az idegrendszerrel, ha odalent gyulladás van, az hatással van a hangulatodra is, okozhat szorongást, és kialakulhat egyfajta ördögi kör is.a gyomorgyulladásra milyen savkötőt kaptál?
a Venter granulátumot érdemes lehet kipróbálni, vény nélkül kapható. vízben feloldod, étkezés előtt megiszod, és bevonja a gyomrod, védi a gyomorsavtól, segíti a gyorsabb gyógyulást. nem szívódik fel, kiürül a szervezetből, szukralfát van benne, semmi más.
arra viszont figyelni kell, hogy pár óra teljen el a többi gyógyszer bevételéig, mert akadályozhatja a felszívódásukat.ami még nekem segített a nyombélgyulladáskor, az a napi egy banán. komolyan. =) esetleg probiotikumokat szedhetnél még.
azt nem vizsgálták, hogy nincs-e valamilyen ételallergiád? érdemes lehet pár hétig teljesen gluténmentesen táplálkozni, megnézni, van-e valamilyen hatással rád, ha elhagyod a glutént.
sajnos az ilyen nehezen megfogható, nehezen kivizsgálható panaszokkal sokszor nem tudnak mit kezdeni az orvosok. nem tudom, vissza tudsz-e emlékezni, de a tüneteid kezdete előtt valamikor nem kaptál esetleg antibiotikum-kezelést? ha érzékeny vagy az adott antibiotikumra, teljesen össze tudja kuszálni az emésztőrendszert, és igen lassan jön csak helyre. de helyre jön!
a teljesen natúr kamillatea is segíthet még, ha nem vagy rá érzékeny.
a Frontint amúgy mennyire érzed hatásosnak?
Szonyecska: Tök jókat írtál szerintem.
Balázs: A kamilla nagyon jó nyugató hatású. Az a fontos, hogy nem szabad egy-két hétnél tovább inni semelyik gyógyteát. A csalánteát messziről kerüld el.
A zabkását nagyon javaslom, az is egy védőréteget képez a gyomor és belek falán. És nagyon olcsó. 🙂 Zabpelyhet megfőzöl vízzel. Legalább 10-15 percig. Lesz egy ilyen kis híg, nyákos része is. Mézzel/lekvárral/befőttel lehet enni. Semmiképpen nem nyersen!! És semmiképpen nem friss gyümölccsel/tejjel/bármilyen tejtermékkel. Ez a glutén problémát is kiküszöböli, mivel nincs benne (az árpában, búzában, rozsban van).
Ugyanígy rizst nagyon sokáig főzni. És utána megenni. 🙂
Esetleg laktóz intolerancia? Unokatesóm ex-férjének elképzelhetetlen hasi fájdalmai lettek a tejtől 50 éves korában, egyik napról a másikra.
Idézet tőle: szonyecska ekkor: 2017.11.14., 08:27
a férjemnek volt hasonló panasza néhány éve. elég sokáig küzdött vele, két egymást követő évben is fellángoltak a tünetek. sürgősségin is jártunk többször, fel is vették az osztályra, sőt majdnem megműtötték vakbéllel, bár az UH-n nem látszott semmi, de a vérképe alapján neki is gyulladása volt. bent tartották megfigyelésre kétszer is, mindkétszer egy-egy hétig csak infúziót kapott, nem ehetett, illetve kívülről jegelték azt a területet, ahol a hasa görcsölt. neki a bal oldalon alul volt.
végül egyszerűen csak elmúlt magától. egyre gyengébben érezte, egyre ritkábban, majd egyszer csak megszűnt.
illetve nekem is voltak gyomor-problémáim 2014-ben egy Dalacin-kúra után. kezdődő nyombélfekélyt láttak gyomortükrözéskor, de semmi mást, nem igazán magyarázta az erős gyomorgörcseimet. először én is Frontint kaptam, majd kiderült, hogy arra paradox módon reagálok, csak fokozza a szorongásom, és akkor kezdtem több év kihagyás után újra szedni a Rivotrilt, ami szinte azonnal megszüntette a szorongásom. persze, kaptam PPI-t is a gyomorsavra, de az elsődleges problémám a szorongás volt, és legalább másfél év volt, mire teljesen tünetmentes lettem gyomor-bélrendszerileg.a gyomor-bélrendszer egyébként elég szoros összeköttetésben áll az idegrendszerrel, ha odalent gyulladás van, az hatással van a hangulatodra is, okozhat szorongást, és kialakulhat egyfajta ördögi kör is.
a gyomorgyulladásra milyen savkötőt kaptál?
arra viszont figyelni kell, hogy pár óra teljen el a többi gyógyszer bevételéig, mert akadályozhatja a felszívódásukat.
ami még nekem segített a nyombélgyulladáskor, az a napi egy banán. komolyan. =) esetleg probiotikumokat szedhetnél még.
a teljesen natúr kamillatea is segíthet még, ha nem vagy rá érzékeny.a Frontint amúgy mennyire érzed hatásosnak?
végül egyszerűen csak elmúlt magától. egyre gyengébben érezte, egyre ritkábban, majd egyszer csak megszűnt.
arra viszont figyelni kell, hogy pár óra teljen el a többi gyógyszer bevételéig, mert akadályozhatja a felszívódásukat.
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.11.14., 06:33Idézet tőle: balazs45Reagáltam az akkupunktúrára kösz nem ,illetve az antidepire is azt más javasolta. Sajnos angolban nem vagyok olyan jó hogy meglátogassam azt a fórumot ..kár talán "társra " találtam volna.
Itt egy topik...
Idézet tőle: balazs45Reagáltam az akkupunktúrára kösz nem ,illetve az antidepire is azt más javasolta. Sajnos angolban nem vagyok olyan jó hogy meglátogassam azt a fórumot ..kár talán "társra " találtam volna.
Itt egy topik...
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.11.14., 06:31Idézet tőle: balazs45Reagáltam az akkupunktúrára kösz nem ,illetve az antidepire is azt más javasolta. Sajnos angolban nem vagyok olyan jó hogy meglátogassam azt a fórumot ..kár talán "társra " találtam volna.
Nnna, tudsz te. 🙂
Nem tudhatod, mivel be vagy szűkülve, hogy amiket parrot javasolt neked, azok NEM andidepik. Az antidepik sokunknak nem jók. (Ill. nekem a remeron nevű atipikus antidepi bejött, de most nem ez a téma.)
Az olzin/parnassan/zyprexa ill. a ketilept (más neveken is szerepel) az antipszichotikum. Nem kell a nevétől megijedeni.
Egyik barátnőm 40x évesen szánta rá magát először gyógyszerre, pont az olzint szedi. SOKKAL jobban van. Ég és föld.
Igen, azon a fórumon találnál sorstársakat. De itt is fogsz, ha rajta leszel. 🙂
Idézet tőle: balazs45Reagáltam az akkupunktúrára kösz nem ,illetve az antidepire is azt más javasolta. Sajnos angolban nem vagyok olyan jó hogy meglátogassam azt a fórumot ..kár talán "társra " találtam volna.
Nnna, tudsz te. 🙂
Nem tudhatod, mivel be vagy szűkülve, hogy amiket parrot javasolt neked, azok NEM andidepik. Az antidepik sokunknak nem jók. (Ill. nekem a remeron nevű atipikus antidepi bejött, de most nem ez a téma.)
Az olzin/parnassan/zyprexa ill. a ketilept (más neveken is szerepel) az antipszichotikum. Nem kell a nevétől megijedeni.
Egyik barátnőm 40x évesen szánta rá magát először gyógyszerre, pont az olzint szedi. SOKKAL jobban van. Ég és föld.
Igen, azon a fórumon találnál sorstársakat. De itt is fogsz, ha rajta leszel. 🙂
Idézet tőle: balazs45 ekkor: 2017.11.13., 18:22Reagáltam az akkupunktúrára kösz nem ,illetve az antidepire is azt más javasolta. Sajnos angolban nem vagyok olyan jó hogy meglátogassam azt a fórumot ..kár talán "társra " találtam volna.
Reagáltam az akkupunktúrára kösz nem ,illetve az antidepire is azt más javasolta. Sajnos angolban nem vagyok olyan jó hogy meglátogassam azt a fórumot ..kár talán "társra " találtam volna.
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.11.13., 18:03Idézet tőle: balazs452 hete voltam az ügyeleten éjszaka jelentkezett akkor nagyon fájt nem múlt el se nospától se savcsökkentőtől se nyugtatótól. Akkor volt vérvétel, UH, hasi röntgen EKG vizsgálat. Kicsit magasabb volt a CRP érték ami a gyulladást(23 volt) nézi a többi érték és vizsgálat negatív volt. Adtak rá Normixot azzl kicsit jobba lettem, de amint elhagytam 10 napig lehet csak szedni , már jött elő a fájás. Vagy köldök vonalában fáj az inkább napközben, vagy ha hasmenés jön akkor előtte borzalmas görcsök főleg éjszaka és hajnalban. Most megyek csütörtökön CT-re ,bár a gasztro orvosom azt mondta minek akinél meg kórházban voltam ügyeletem azt mondta menjek. Tavaly volt vastagbél és most gyomortükrözés 3 hete. A gyomor egy kicsit gyulladt és kis reflux ennyi. Savlekötőt szedek rá .
Ma is nagyon fáj főleg ülve ha felállok jobb. Valami góc lehet ott mert ha logikusan gondolkozom azért fáj ülve mert a hátam vagy a belek miatt nyomja valami azt a pontot ha felállok a gravitáció miatt gondolom az a góc vagy daganat vagy bármi ,vagy ideg, nem nyomodik. DE ez csak az én felvetésem. Mivel sokszor fáj éjszaka az alhasom ami görcsöl néha mély alvásból ébredek fel rá ,ezért nem gondolom hogy idegi lenne bár nem vagyok orvos. Nem tudok úgy ülni vagy feküdni hogy ne fájjon kivéve az oldal fekvős magzat póz. Ha pl védekezően összerakom a kezemet a hasamon attól is fáj . Egyszeűen nem értem miért nem mutatja a gyomortüki, az UH a hasi rötngen mi a baj. Remélem csütörtökön a CT látni fogja legyen az bármi mert így élni rettenetes. nem siránkozás csak leírom, hátha valakinek volt hasonló vagy csak kiírom magamból .
De észreveszed, hogy csak a saját dolgaidat hajtogatod és nem is reagálsz arra, amit mások írnak?
Találtam egy angol nyelvű "pszicho" fórumot. Az a topik, amibe én írtam, az döglött. Az a topik, ami ilyen rejtélyes fájdalmakkal, betegséggekkel kapcsolatos félelmekkel foglalkozik, az tízezerrel pörög...
Idézet tőle: balazs452 hete voltam az ügyeleten éjszaka jelentkezett akkor nagyon fájt nem múlt el se nospától se savcsökkentőtől se nyugtatótól. Akkor volt vérvétel, UH, hasi röntgen EKG vizsgálat. Kicsit magasabb volt a CRP érték ami a gyulladást(23 volt) nézi a többi érték és vizsgálat negatív volt. Adtak rá Normixot azzl kicsit jobba lettem, de amint elhagytam 10 napig lehet csak szedni , már jött elő a fájás. Vagy köldök vonalában fáj az inkább napközben, vagy ha hasmenés jön akkor előtte borzalmas görcsök főleg éjszaka és hajnalban. Most megyek csütörtökön CT-re ,bár a gasztro orvosom azt mondta minek akinél meg kórházban voltam ügyeletem azt mondta menjek. Tavaly volt vastagbél és most gyomortükrözés 3 hete. A gyomor egy kicsit gyulladt és kis reflux ennyi. Savlekötőt szedek rá .
Ma is nagyon fáj főleg ülve ha felállok jobb. Valami góc lehet ott mert ha logikusan gondolkozom azért fáj ülve mert a hátam vagy a belek miatt nyomja valami azt a pontot ha felállok a gravitáció miatt gondolom az a góc vagy daganat vagy bármi ,vagy ideg, nem nyomodik. DE ez csak az én felvetésem. Mivel sokszor fáj éjszaka az alhasom ami görcsöl néha mély alvásból ébredek fel rá ,ezért nem gondolom hogy idegi lenne bár nem vagyok orvos. Nem tudok úgy ülni vagy feküdni hogy ne fájjon kivéve az oldal fekvős magzat póz. Ha pl védekezően összerakom a kezemet a hasamon attól is fáj . Egyszeűen nem értem miért nem mutatja a gyomortüki, az UH a hasi rötngen mi a baj. Remélem csütörtökön a CT látni fogja legyen az bármi mert így élni rettenetes. nem siránkozás csak leírom, hátha valakinek volt hasonló vagy csak kiírom magamból .
De észreveszed, hogy csak a saját dolgaidat hajtogatod és nem is reagálsz arra, amit mások írnak?
Találtam egy angol nyelvű "pszicho" fórumot. Az a topik, amibe én írtam, az döglött. Az a topik, ami ilyen rejtélyes fájdalmakkal, betegséggekkel kapcsolatos félelmekkel foglalkozik, az tízezerrel pörög...
Idézet tőle: balazs45 ekkor: 2017.11.13., 14:432 hete voltam az ügyeleten éjszaka jelentkezett akkor nagyon fájt nem múlt el se nospától se savcsökkentőtől se nyugtatótól. Akkor volt vérvétel, UH, hasi röntgen EKG vizsgálat. Kicsit magasabb volt a CRP érték ami a gyulladást(23 volt) nézi a többi érték és vizsgálat negatív volt. Adtak rá Normixot azzl kicsit jobba lettem, de amint elhagytam 10 napig lehet csak szedni , már jött elő a fájás. Vagy köldök vonalában fáj az inkább napközben, vagy ha hasmenés jön akkor előtte borzalmas görcsök főleg éjszaka és hajnalban. Most megyek csütörtökön CT-re ,bár a gasztro orvosom azt mondta minek akinél meg kórházban voltam ügyeletem azt mondta menjek. Tavaly volt vastagbél és most gyomortükrözés 3 hete. A gyomor egy kicsit gyulladt és kis reflux ennyi. Savlekötőt szedek rá .
2 hete voltam az ügyeleten éjszaka jelentkezett akkor nagyon fájt nem múlt el se nospától se savcsökkentőtől se nyugtatótól. Akkor volt vérvétel, UH, hasi röntgen EKG vizsgálat. Kicsit magasabb volt a CRP érték ami a gyulladást(23 volt) nézi a többi érték és vizsgálat negatív volt. Adtak rá Normixot azzl kicsit jobba lettem, de amint elhagytam 10 napig lehet csak szedni , már jött elő a fájás. Vagy köldök vonalában fáj az inkább napközben, vagy ha hasmenés jön akkor előtte borzalmas görcsök főleg éjszaka és hajnalban. Most megyek csütörtökön CT-re ,bár a gasztro orvosom azt mondta minek akinél meg kórházban voltam ügyeletem azt mondta menjek. Tavaly volt vastagbél és most gyomortükrözés 3 hete. A gyomor egy kicsit gyulladt és kis reflux ennyi. Savlekötőt szedek rá .
Idézet tőle: akbar ekkor: 2017.11.13., 06:02A köldöktáji fájdalom és a fogyás szervi bajra (is) utalhat. Mindenképpen járj utána,ne hagyd magad lerázni.
A köldöktáji fájdalom és a fogyás szervi bajra (is) utalhat. Mindenképpen járj utána,ne hagyd magad lerázni.