Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Gyógyszer

ElőzőOldal 294 / 327Következő
Idézet tőle: try

Idézet tőle: debut12

Sziasztok!

Spitomin-t szedett már valaki?

Szia! Én igen. Öööö. Hmmmm, remélem neked használ majd. Ha nem, akkor van a tofizopám hatóanyag, az is hasonló, tehát, olyan, mint a benzok, de mégsem szedál.

Szia! Köszönöm a válaszod!

Ha jól értelmezem, neked nem használt(?) Az első 7-12 nap után sem? Nekem napi 1x 5 mg van felírva, ami nagyon kevésnek tűnik, de teljesen ismeretlen ez a gyógyszer a számomra, és már tartok a mellékhatásoktól.

Tofizopám-hatóanyaggal csak a Grandaxin-t találtam.

Sajnos én nem tudok a pszichiáteremtől azt kérni, amit jónak gondolok 🙁 De köszönöm az infót!

Szia, igazán nincs mit.
Azt azért hozzáteszem, hogy azért van némi különbség aközött, hogy mi az amit jónak gondolsz, és aközött, hogy meg is tudod indokolni, hogy miért.
Az utóbbi időben imádok erről olvasni, nagyon sok könyvem van a témával kapcsolatosan, nagyon sokat bújom a netet, hogy képben legyek.
Már iszonyatosan unom, hogy a magam kis 37 évével, amióta az eszemet tudom, nem éreztem magam jól nem az, hogy egymást követő 5 napon keresztül, de még csak 1 teljes napig sem.
Jó, persze ez így nem igaz, mert nagyon nagyon sokszor volt olyan, hogy reggeltől estig pörögtem, és vigyorogtam, és csuda jól éreztem magam, de az mesterségesen megtámogatott érzés volt, aminek vajmi kevés köze van a természetes jókedvhez.
Összességében jött egy ötlet, hogy ebből iszonyatosan elég volt, és megpróbálok magam kimászni belőle, tudom, hogy nem én vagyok a fény a sötétségben, de valszeg van annyi bennem, hogy tudjak tenni ellene.
De hogy visszatérjünk a témához, ha szabad kérdezni, mire is kaptad a buspiront? Azért abból se olyan hű de nagy a választék.
Olvastál már róla, vagy a doki rád sózta, és kérte a következő pácienst?

https://hu.wikipedia.org/wiki/Buspiron
Itt azt írják, hogy melatoninnal megtámogatva fokozódik a hatása, máshol meg azt olvastam, hogy a melatoninnak szerotonin csökkentő hatása van.
Mintha lenne némi ellentmondás.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Tofizop%C3%A1m
Ennek a képlete szimpatikusabb, hatásosabbnak tűnik, nem is értem, hogy miért nem ezt kértem. Ja már tudom, mert benyaltam azt a melatoninos dumát a buspironnál.
Én hülye meg a fél várost felkutattam, hogy hol lehet kapni, de szerencsére hiánycikk volt.

Én kezdetben a buspiron mellé tianeptint kértem, nagyon jókat írnak róla.
http://medicalonline.hu/cikk/gyogyszergyari_hirek_9

Sztem kísérőnek kérjél azt mellé. És ha a doki megkérdezi, hogy miért, akkor improvizálj, és adj valami csattanó választ, mint pl. csak mert, mert csuda jó móka lesz. De ne hagyd magad, olvasgass a témáról, majd gondold végig, és ragaszkodj a saját álláspontodhoz.

Sziasztok!

Szia! Én igen. Öööö. Hmmmm, remélem neked használ majd. Ha nem, akkor van a tofizopám hatóanyag, az is hasonló, tehát, olyan, mint a benzok, de mégsem szedál.

Szia! Köszönöm a válaszod!

Ha jól értelmezem, neked nem használt(?) Az első 7-12 nap után sem? Nekem napi 1x 5 mg van felírva, ami nagyon kevésnek tűnik, de teljesen ismeretlen ez a gyógyszer a számomra, és már tartok a mellékhatásoktól.

Tofizopám-hatóanyaggal csak a Grandaxin-t találtam.

Sajnos én nem tudok a pszichiáteremtől azt kérni, amit jónak gondolok 🙁 De köszönöm az infót!

Idézet tőle: Lilla1331

Szia!

Nem vagy egy egyszerű eset smiley

Komolyan kíváncsi vagyok mire jutsz a dokiddal.

Tudom, hogy nem vagyok egyszerű eset, ráadásul ikrek. A dokival nem lesz gond. Eljátszom a hattyú halálát, úgy is hitelesen adom elő, hogy vmi gáz van. Párszor mondom, hogy ö, ööö, szóval ugye érti? Mond rá 1-2 okosságot, nem is érem miért kell ragozni, és utána jön a csúcspont, hogy a na akkor most kér? Most a Trittico következik, meg hogy sikerélménye legyen, megkérem, hogy kisérőnek adjon vmit amit szívből ajánl. A Tritticó mellé leszavazta az Elontrilt, mert szerinte ütik egymást. Nem is értem, tök másra hatnak. Az egyik szerotonin, a másik dopamin. Gondolom emellé egy AP esélytelen.

Filóztam még azon, hogy visszatérek a jó öreg Elontril + Mirtazapin mellé.

Szia!

Nem vagy egy egyszerű eset smiley

Komolyan kíváncsi vagyok mire jutsz a dokiddal.

Szia debut12!

Tesztet irattak már veled? Elvileg abból tudják meg a tutit... Ha jól emlékszem 100 kérdéses volt.

Remélem sikerrel jársz a dokidnál.

A gyógyszertámogatottságot nekem a dokim mondta, mikor rákérdeztem,hogy ha egyszer a teszt alapján bordeline vagyok,akkor a kezelő lapomon miért a bipoláris szerepel. /Bár őszintén szóval, nem is tudom melyik diag jobb.Lehet jobb is,hogy nem szerepel sehol a bordeline../ Szóval akkor mondta,hogy ahhoz, hogy ő fel tudjon írni nekem 90%-osan egy gyógyszert ahhoz az a kód kell. De mondta,a két betegség nagyon hasonló a kezelést illetően.

Kiváncsi vagyok a te dokid mit mond.

Tegnap itt búrán kitöltöttem pár tesztet.
Bordiból sikeresen vizsgáztam. 48/60.
Bipolból 37/72 Hurrá, Hurrá, Hurrá, tudtam, hogy idióta a doki. laugh
Skizóra 21/72 Ezt nem is értem....
Szorongás 107/210 Ezt sem értem, azért erre az élet mindig rácáfol.
Alkeszből 11/26. Ennek örültem, amíg el nem olvastam, hogy ezzel inkább forduljak dokihoz. frown
Na mindegy, ezzel azért vitatkoznék.

A dokinál kérek egy komolyabb border tesztet, végül is lehet ez jobb lenne, mint a bipol, mert ebből azért valszeg van menekvés.
Ha igazam van, akkor gyógyszerügyileg megkérem, hogy maradjak bipol, mert akkor nagyobb intervallumban válogathatok a gyogyik között.
Statisztikailag egyszer majd csak beletrafálok, bár addig lehet a mellékhatásoktól mondjuk leesik a fülem, vagy kinő a harmadik orrlyukam.

Szia debut12!

Tesztet irattak már veled? Elvileg abból tudják meg a tutit... Ha jól emlékszem 100 kérdéses volt.

Remélem sikerrel jársz a dokidnál.

A gyógyszertámogatottságot nekem a dokim mondta, mikor rákérdeztem,hogy ha egyszer a teszt alapján bordeline vagyok,akkor a kezelő lapomon miért a bipoláris szerepel. /Bár őszintén szóval, nem is tudom melyik diag jobb.Lehet jobb is,hogy nem szerepel sehol a bordeline../ Szóval akkor mondta,hogy ahhoz, hogy ő fel tudjon írni nekem 90%-osan egy gyógyszert ahhoz az a kód kell. De mondta,a két betegség nagyon hasonló a kezelést illetően.

Kiváncsi vagyok a te dokid mit mond.

Sziasztok!

Sziasztok!

Szia!

Ebben igazad van, nagyon hasonlít a 2 betegség. Nekem elsőre bipolárist mondott a doki 9 éve, majd ha jól emlékszem kb. 3 éve a teszt alapján bordeline lettem,bár azt mondta a pszichológusom,hogy az enyhébb tipusu közé tartozom. Na most tavaly, mikor átmentem egy időre másik orvoshozhoz, ő közölte velem, hogy egyik betegség sem igaz rám, nincsenek bipol. tüneteim, a bordeline-t meg nem ilyen életkorban szokták diagnosztizálni, szóval 37 évesen nem lehetek bordeline. Ezért simán meg nem határorozott szorongás volt a diagom. Sajna a doki kissé túl laza volt, meg amikor szükség lett volna rá,1 hónapot kellett várni,hogy mehessek,így kerültem vissza a régi orvosomhoz, nála ha pénteken telefonálok,hogy rosszul vagyok hétfőn mehetek.  Úgyhogy a papíromon maradt a bipoláris, az orvosom szerint erre ha ír gyógyszert az támogatott,de a bordeline-ra nincs támogatott gyógyszer. Meg a két betegség hasonló gyógyszerezést kíván.

Szóval akkor találjam ki mi bajom. 

Én kövi csütörtökön megyek vissza a miciáterhez, vázolom neki az új teóriámat, és megkérdezem, hogy ha ez igaz, akkor is kell-e erőltetni ezt a fázisprofilaktikumot.
Ha nem akkor otthagyom neki, hogy a maradékot szedje be nyugodtan, engem nem zavar.
Sztem ugyanúgy támogatottak a gyogyik, mert kb. ugyanazokat adják. Legalábbis szerintem.

Szia!

Ebben igazad van, nagyon hasonlít a 2 betegség. Nekem elsőre bipolárist mondott a doki 9 éve, majd ha jól emlékszem kb. 3 éve a teszt alapján bordeline lettem,bár azt mondta a pszichológusom,hogy az enyhébb tipusu közé tartozom. Na most tavaly, mikor átmentem egy időre másik orvoshozhoz, ő közölte velem, hogy egyik betegség sem igaz rám, nincsenek bipol. tüneteim, a bordeline-t meg nem ilyen életkorban szokták diagnosztizálni, szóval 37 évesen nem lehetek bordeline. Ezért simán meg nem határorozott szorongás volt a diagom. Sajna a doki kissé túl laza volt, meg amikor szükség lett volna rá,1 hónapot kellett várni,hogy mehessek,így kerültem vissza a régi orvosomhoz, nála ha pénteken telefonálok,hogy rosszul vagyok hétfőn mehetek.  Úgyhogy a papíromon maradt a bipoláris, az orvosom szerint erre ha ír gyógyszert az támogatott,de a bordeline-ra nincs támogatott gyógyszer. Meg a két betegség hasonló gyógyszerezést kíván.

Szóval akkor találjam ki mi bajom. 

Szia debut12!

Köszi, úgylátom összeraktál nekem egy jó kis listát a gyógyszerekből smiley

Már szinte magam előtt látom a dokim arcát ahogy közlöm vele mit szeretnék wink

Őszintén szólva ezekről a gyógyszerekről még sosem hallottam, pedig aztán kisérletezett rajtam pár gyógyszerrel.

Hát megpróbálom majd úgy felvezetni neki a dolgokat,hogy jussak előre is. Jelenleg ez a Valdoxan remekül bevállt alvásra, pedig nem hittem benne, mivel amikor szedtem annó a duplája sem ért semmit.De mivel a májamat, ami a 2 héttel ezelőtti vérvétel alapján jól működik, esetlegesen tönkrevághatja,így nem áll szándékomban sokáig szedni. Meg hát igazából,nem az a célom,hogy egész nap ásítozzak, mert fura mód, hiába csak este szedem,az egész délelőttöm ásításokból áll,szinte lefejelem néha a monitort meló közben, ami nem a legjobb.

Azért kív. vagyok, hogy végül mit sikerül kiharcolnod.
AP-ből a Tioxantének a jónak tűnő választás.
Mostanában azon tűnődök, hogy lehet borderline vagyok. Nem hipochonder, csak egyszerűen nem tudom magam bekategorizálni, a bajomat felcímkézni.
Végül is a border mutat hasonlóságot a bipolra.
Reggel olvasgattam kicsit a borderről, és túl sok mindenben ismertem magamra.
Nem is tudom melyik lenne a nagyobb cumi, a bipo, vagy a border. frown

Szia debut12!

Köszi, úgylátom összeraktál nekem egy jó kis listát a gyógyszerekből smiley

Már szinte magam előtt látom a dokim arcát ahogy közlöm vele mit szeretnék wink

Őszintén szólva ezekről a gyógyszerekről még sosem hallottam, pedig aztán kisérletezett rajtam pár gyógyszerrel.

Hát megpróbálom majd úgy felvezetni neki a dolgokat,hogy jussak előre is. Jelenleg ez a Valdoxan remekül bevállt alvásra, pedig nem hittem benne, mivel amikor szedtem annó a duplája sem ért semmit.De mivel a májamat, ami a 2 héttel ezelőtti vérvétel alapján jól működik, esetlegesen tönkrevághatja,így nem áll szándékomban sokáig szedni. Meg hát igazából,nem az a célom,hogy egész nap ásítozzak, mert fura mód, hiába csak este szedem,az egész délelőttöm ásításokból áll,szinte lefejelem néha a monitort meló közben, ami nem a legjobb.

Idézet tőle: babarczyeszter

Szia debut!

Csak egy gyors reakció: én olanzapint szedek, a bipolaritást teljesen megfogja minimális adagban is. Ebben a minimális adagban (2,5 mg, a legkisebb adag fele) nálam nem okoz feltűnő mellékhatásokat. 

Szia Eszter!

Köszi a válaszodat. Igazság szerint a cukorbetegség az egyik lehetséges mellékhatás ami eltántorított.

Szia debut!

Csak egy gyors reakció: én olanzapint szedek, a bipolaritást teljesen megfogja minimális adagban is. Ebben a minimális adagban (2,5 mg, a legkisebb adag fele) nálam nem okoz feltűnő mellékhatásokat. 

Szia!

Köszi a tippeket 🙂

Megpróbálkozom az orvosomnál, hátha. Bár mivel március még igen távolinak tűnik, lehet addigra visszatér az életkedvem, /az tuti hogy nem a Valdoxantól/, de hátha.

Csak tudnám miért olyan nagy biznisz ez a Valdoxan, hogy annyira ragaszkodnak hozzá egyes dokik?

Jó lenne már, ha tudnék örülni annak ami van, és nem keserítené meg a napjaimat ez a bezárkózottság. A családomnak sem jó ez. Jó lenne vidáman élni a napjaimat, nem pedig állandó szorongással. Persze az ember ráveszi magát,hogy kimozduljon,márcsak a gyerekek miatt is, de nagyon nehéz.

Találtam még gyógyszereket amik hasonlólak, mint a szuplpirid, vagy az amiszulpirid. Ezek pedig a Flupentixol, és a Cariprazine. Igaz az elsőt nem lehet kapni Magyarországon, vagy legalábbis nem találtam, a másikat meg ahhoz képest, hogy a Richter fejlesztette, amcsiban már forgalomban van, itthon pedig mégy nyűglődnek vele, hogy mikor vezetik be.
Van még egy nagyon jónak tűnő hatóanyag, az pedig az Olanzapin, de ahogy olvasom a lehetséges mellékhatásokat... Nem vagyok egy paragép ezen a téren, de én ezt max akkor lennék hajlandó beszedni, ha már a 10emeletes ház tetején állok, és már minden mindegy, és csak az egy dolog jár a fejemben, hogy ebből elég volt.

Szia!

Köszi a tippeket 🙂

Megpróbálkozom az orvosomnál, hátha. Bár mivel március még igen távolinak tűnik, lehet addigra visszatér az életkedvem, /az tuti hogy nem a Valdoxantól/, de hátha.

Csak tudnám miért olyan nagy biznisz ez a Valdoxan, hogy annyira ragaszkodnak hozzá egyes dokik?

Jó lenne már, ha tudnék örülni annak ami van, és nem keserítené meg a napjaimat ez a bezárkózottság. A családomnak sem jó ez. Jó lenne vidáman élni a napjaimat, nem pedig állandó szorongással. Persze az ember ráveszi magát,hogy kimozduljon,márcsak a gyerekek miatt is, de nagyon nehéz.

Szia!

A Welbutrin abba a csoportba tartozik? Jó pár éve szedtem, emlékeim szerint jó volt. Azt annó még arra kaptam, hogy legyen kedvem "ahhoz", a férjem nagyon örült 🙂  De aztán az utóbbi években, egyszer sem írta ki, hiába próbáltam rávezetni.

Az orvosváltással már úgy vagyok,hogy váltottam 2-szer is,de mindig nála kötöttem ki. A másik 2, nemigazán volt jó. Tavaly tavasszal is átjelentkeztem egy másik orvoshoz, akit agyon dícsértek, hát ő áthúzott minden eddig regisztrált betegséget, és egy nem meghatározott szorongással elküldött, ja és háziorvosnak írt 1 évre előre javaslatot Frontin kiírásra, úgy,hogy közben az mondta szokjak le róla. És elküldött egy másik pszichológushoz,mert akihez járok az nem jó. Szóval a szuper orvos szuperul levizsgázott nálam. Azért kiváncsiságból elmentem a terapeutához, akit agyon dicsért meg a Csernushoz hasonlított. Hát szerintem egyáltalán nem volt rémisztő, viszont, ugyanaz a módszer mint a megszokott pszichológusomnál,semmi új. Eleve késett kb. fél órát, aztán úgy küldött el, hogy válasszak magamnak a tanult relaxációs technikák közül egyet és azt csináljam naponta 2-szer.

Szóval jelenleg kifogytam az ötletekből, kihez máshoz forduljak. Főleg az a probléma szerintem,hogy ez a doki akihez járok,nagyon sok orvosnak a főnöke, és alapból másként kezelnek.Sőt az egyik vissza is küldött hozzá. Megyén kívűl kéne keresnem,de sajnos az időmbe nemigazán fér bele gyerekek mellett, meg hát hiába van jogsim  (bár nemrég lejárt,meg kell hosszabítanom), nem szívesen vezetek,inkább a tömegközlekedést választom.

Akkor megpróbálom összeszedni magam márciusig, és vagy-vagy alapon beszélek a dokival. Max kirak az ajtón, hogy nem vállal tovább. Majd csak lesz valahogy.

Mindenesetre köszönöm szépen a segítségedet!!

Igen, a Welbutrin, Elontril mind bupropion. A dopamin tényleg igen jó vágyfokozó. laugh
Arra a dologra még a tianeptin jó, lehet azt is érdemes lenne kipróbálnod, egy kis mértékben az is a dopmain visszavételét befolyásolja, de a fő profilja a szerotonin visszavételének a FOKOZÁSA, tehát nem a visszavételt gátolja, mint az ssri-k, hanem fokozza, tehát átmenetileg hiányt okoz, aminek következtében beindul a termelése, és nagyon jó a neuro genezisre, tehát segít az agyad helyreállításában.
A dokiddal akkor jól megszívtad. Szerencsére az enyém eléggé rugalmas, mindig felírja az aktuális választottamat, erre jó az, hogy bipolnak diagnosztizált, legalább kedvemre válogathatok. De azért próbálok légpuskával lőni a bajomra mielőtt leb*aszom az atomot. Az sem érdekel ha vegyvédelmi ruhában szolgálják fel, zöld színe van, és bugyborékol. laugh
Én úgy vagyok vele, hogy amig élek élni szeretnék, nem pedig vegetálni, mint egy brokkoli. Ha ez a sok mocsok elvesz pár évet az életemből marhára nem izgat, mert így nem nagyon akarom végigcsinálni.
Mindenben gátol amit elterveztem az életben, de az elmúlt 1 évben feladtam, már lemondtam róla, kezdek beletörődni, tehát ezért még utolsó próbálkozásként dobálom ezt a szok sz*rt.

Őszintén szólva nem nagyon hiszek ebben a Valdoxanban, de tettem még egy próbát hátha... Hát szerintem most is kuka lesz, 

Sziasztok!

Nekem sem igazán vált be a  Valdoxan. Az alvás segítésére írta a doki az antipszichotikum helyett. Kicsit segít elaludni de még az éjszakát sem tudom végigaludni tőle. 

Szia!

A Welbutrin abba a csoportba tartozik? Jó pár éve szedtem, emlékeim szerint jó volt. Azt annó még arra kaptam, hogy legyen kedvem "ahhoz", a férjem nagyon örült 🙂  De aztán az utóbbi években, egyszer sem írta ki, hiába próbáltam rávezetni.

Az orvosváltással már úgy vagyok,hogy váltottam 2-szer is,de mindig nála kötöttem ki. A másik 2, nemigazán volt jó. Tavaly tavasszal is átjelentkeztem egy másik orvoshoz, akit agyon dícsértek, hát ő áthúzott minden eddig regisztrált betegséget, és egy nem meghatározott szorongással elküldött, ja és háziorvosnak írt 1 évre előre javaslatot Frontin kiírásra, úgy,hogy közben az mondta szokjak le róla. És elküldött egy másik pszichológushoz,mert akihez járok az nem jó. Szóval a szuper orvos szuperul levizsgázott nálam. Azért kiváncsiságból elmentem a terapeutához, akit agyon dicsért meg a Csernushoz hasonlított. Hát szerintem egyáltalán nem volt rémisztő, viszont, ugyanaz a módszer mint a megszokott pszichológusomnál,semmi új. Eleve késett kb. fél órát, aztán úgy küldött el, hogy válasszak magamnak a tanult relaxációs technikák közül egyet és azt csináljam naponta 2-szer.

Szóval jelenleg kifogytam az ötletekből, kihez máshoz forduljak. Főleg az a probléma szerintem,hogy ez a doki akihez járok,nagyon sok orvosnak a főnöke, és alapból másként kezelnek.Sőt az egyik vissza is küldött hozzá. Megyén kívűl kéne keresnem,de sajnos az időmbe nemigazán fér bele gyerekek mellett, meg hát hiába van jogsim  (bár nemrég lejárt,meg kell hosszabítanom), nem szívesen vezetek,inkább a tömegközlekedést választom.

Akkor megpróbálom összeszedni magam márciusig, és vagy-vagy alapon beszélek a dokival. Max kirak az ajtón, hogy nem vállal tovább. Majd csak lesz valahogy.

Mindenesetre köszönöm szépen a segítségedet!!

Szia debut12!

Én xanax-ot kapok  mellé. Őszintén szólva nem nagyon hiszek ebben a Valdoxanban, de tettem még egy próbát hátha... Hát szerintem most is kuka lesz, de a dokimhoz csak márciusban megyek. Sajnos ő nem az a fajta,akinek lehet ajánlani gyógyszert, hogy esetleg mást szednék. Kitart a Valdoxan mellett, és a múltkor is azt mondta ne várjam hogy megváltoztasson.Hát azt nem is várom, de talán annyit már elvárhatna az embermhogy jobban érezze magát. Szóval nem is szedtem, csak most az online rendszer miatt,kiváltottam,kisérletileg,hátha. Annyi pozitív van,hogy most érdekes módon segít az elalvásban, 2 éve még ennyi sem volt, még a dupla adagnál sem. Azért is hagytam akkor abba 2 hónap után. Bárcsak kapnék én is valami olyat tabit, ami legalább egy kicsit visszarángatna az életbe, és lenne egy kis jókedvem. Okom lenne rá, de mégsem érzem jól magam a bőrőmben.

Szia!
Akkor vagy válts dokit, vagy próbáld neki elmagyarázni, hogy egy igazi idióta, és te igenis szeretnél változtatni, de egy főleg melotonin-ra ható gyógyszertől nem igazán motivált, hanem inkább marha fáradt leszel.
Próbáld rádumálni a bupropionra, lehet sikersztorikat is olvasni róla, külföldi oldalon elég sokan mondják, hogy visszahozta őket az életbe. És nem is annyira erős gyogyi, tehát nem kell tőle félni.
Nekem nem igazán hat, tehát és nem tudok sikersztorit mesélni, de lehet az a baj, hogy életem során már többször szedtem, és egyszerűen kialakítottam vele szembe egy tolerenciát, vagy pedig azért nem hat, mert elég profi szinten leamortizáltam az agyamat, és ez már kevés a visszabillentéshez. frown Régebben tényleg jó volt, de akkor nélküle is életvidámabb voltam, jobban el tudtam magam foglalni. Még 3 hét szabi alatt is nagyon jól elvoltam, most meg 1 hét szabi első napjánál már a fejemet verem a falba, hogy mit csináljak, mert semmihez nincs lelkierőm.

Szia debut12!

Én xanax-ot kapok  mellé. Őszintén szólva nem nagyon hiszek ebben a Valdoxanban, de tettem még egy próbát hátha... Hát szerintem most is kuka lesz, de a dokimhoz csak márciusban megyek. Sajnos ő nem az a fajta,akinek lehet ajánlani gyógyszert, hogy esetleg mást szednék. Kitart a Valdoxan mellett, és a múltkor is azt mondta ne várjam hogy megváltoztasson.Hát azt nem is várom, de talán annyit már elvárhatna az embermhogy jobban érezze magát. Szóval nem is szedtem, csak most az online rendszer miatt,kiváltottam,kisérletileg,hátha. Annyi pozitív van,hogy most érdekes módon segít az elalvásban, 2 éve még ennyi sem volt, még a dupla adagnál sem. Azért is hagytam akkor abba 2 hónap után. Bárcsak kapnék én is valami olyat tabit, ami legalább egy kicsit visszarángatna az életbe, és lenne egy kis jókedvem. Okom lenne rá, de mégsem érzem jól magam a bőrőmben.

Idézet tőle: András1979

Szia András1979!

Nem is tudtam, hogy van olyan gyógyszer ami a motiválatlanságra hat. Sajnos az én dokim nem nagyon kérdez ilyeneket. Pár perc míg benn vagyok nála, xanax és valdoxan,aztán viszlát. Pedig jó lenne ha valami adna egy kis életkedvet,a terápia sajnos nem elég.

Szia Lilla!

Már egy ideje keressük, hogy mi fog beválni nekem. Nekem is hiányzik egy kis életkedv. Én az antidepresszánsoktól várok motiváció növekedést, de lehet, hogy ez csak hiú ábránd.

Szia András1979!

Én mostanában kerültem bele,ebbe a semmihez semmi kedvem időszakba. Talán a Valdoxan hatása lehet nem tudom, kb 2 hete szedem. Elvileg már 2 éve kellene, de az elején 2 hónap alatt nem vettem észre hatást így abbahagytam. A dokim nem hitt nekem, inkább adagot emelt, és azért is írta a gyógyszert hiába mondtam hogy nem ér semmit. Most még 2 hónapot mondott,hogy addig még jó lenne szedni, és mivel már elvileg látja kiváltom e vagy sem,gondoltam teszek egy próbát vele. Fura mód az alvásomra nagyon jó hatással van, viszont tegnap elkezdtem gondolkozni,kb mióta van ez a semmi kedvem semmihez kedv. Hát mielőtt elkezdtem kicsivel több életkedvem volt,. most meg napról napra egyre lejjebb.Mindig várom a hétvégét,hogy végre ne kelljen dolgozni, de minden hétvégémet elrontom.Szóval az sem jobb a hétköznapnál. Egyre jobban félek mindentől, pár hete simán kimentem este az utcára, a tőlünk legmesszebb levő boltba vásárolni (oda-vissza 3,6km), még élveztem is. Most szombaton alig tudtam magam rávenni, valami fura megmagyarázhatatlan félelem volt bennem,előtte való héten is inkább kihagytam,és csak a közelebbi boltba mentem. A mozgás miatt szoktam beiktatni legalább heti 1-2 alkalmat,legalábbis télen,nyáron többet. Már a párom is kezd kiakadni, hogy nem tud mit kezdeni velem, mindent megcsinálok amit kell, 2 gyerek van, muszály talpon maradni. De a rettegés,félelem sakkban tart. Elnézést ami miatt ilyen hosszú voltam. Szóval jó lenne nekem is olyan tabi,ami kicsit visszaadja az életkedvem, de nekem csak ez a Valdoxan maradt 🙁

Szia Lilla!
Egy kicsit olvasgattam erről a Valdoxanról, és az igazat megvallva, én úgy dobnám ki a kukába, hogy kiszakítaná az alját. Őszintén szólva ez sztem semmire nem jó, legalábbis ez az én véleményem.
Legalábbis egymagában tuti nem, én kérnék mellé még mást is. Hogy mit? Döntse el a dokid, mondanám a bupropiont, de az lutri. Én most szedem másodszorra, de nem hozza az elvárt teljesítményt. Motiválatlanságra viszont mindenféleképp dopamint javasolnék, az iszonyatosan meg tudja dobni az életkedvedet, és az életerődet.
Én a dopamin miatt kértem aripiprazolt, de az nagyon nem jött be, sőt, kifejezetten nem. Van még pár dopaminra ható cucc, majd mostanában kérem a következőt, és majd élménybeszámolok.

Szia András1979!

Nem is tudtam, hogy van olyan gyógyszer ami a motiválatlanságra hat. Sajnos az én dokim nem nagyon kérdez ilyeneket. Pár perc míg benn vagyok nála, xanax és valdoxan,aztán viszlát. Pedig jó lenne ha valami adna egy kis életkedvet,a terápia sajnos nem elég.

Szia Lilla!

Már egy ideje keressük, hogy mi fog beválni nekem. Nekem is hiányzik egy kis életkedv. Én az antidepresszánsoktól várok motiváció növekedést, de lehet, hogy ez csak hiú ábránd.

Szia András1979!

Én mostanában kerültem bele,ebbe a semmihez semmi kedvem időszakba. Talán a Valdoxan hatása lehet nem tudom, kb 2 hete szedem. Elvileg már 2 éve kellene, de az elején 2 hónap alatt nem vettem észre hatást így abbahagytam. A dokim nem hitt nekem, inkább adagot emelt, és azért is írta a gyógyszert hiába mondtam hogy nem ér semmit. Most még 2 hónapot mondott,hogy addig még jó lenne szedni, és mivel már elvileg látja kiváltom e vagy sem,gondoltam teszek egy próbát vele. Fura mód az alvásomra nagyon jó hatással van, viszont tegnap elkezdtem gondolkozni,kb mióta van ez a semmi kedvem semmihez kedv. Hát mielőtt elkezdtem kicsivel több életkedvem volt,. most meg napról napra egyre lejjebb.Mindig várom a hétvégét,hogy végre ne kelljen dolgozni, de minden hétvégémet elrontom.Szóval az sem jobb a hétköznapnál. Egyre jobban félek mindentől, pár hete simán kimentem este az utcára, a tőlünk legmesszebb levő boltba vásárolni (oda-vissza 3,6km), még élveztem is. Most szombaton alig tudtam magam rávenni, valami fura megmagyarázhatatlan félelem volt bennem,előtte való héten is inkább kihagytam,és csak a közelebbi boltba mentem. A mozgás miatt szoktam beiktatni legalább heti 1-2 alkalmat,legalábbis télen,nyáron többet. Már a párom is kezd kiakadni, hogy nem tud mit kezdeni velem, mindent megcsinálok amit kell, 2 gyerek van, muszály talpon maradni. De a rettegés,félelem sakkban tart. Elnézést ami miatt ilyen hosszú voltam. Szóval jó lenne nekem is olyan tabi,ami kicsit visszaadja az életkedvem, de nekem csak ez a Valdoxan maradt 🙁

Sorstárs. laugh Remélem valamelyikünk megtalálja a tutit, és a másikat is kivakarja ebből az állapotból.
Én tuti szólok neked ha jackpot van.
A reggeli keléssel úgy vagyok, hogy hétköznaponként nem gáz, mert menni kell melózni, és akármennyire is utálom a munkámat, valamilyen szinten motivál.
Ahogy a volt matektanárnőm mondta, "Ha nem teheted azt amit akarsz, akkor azt kell akarnod amit tehetsz." És ezután mindig röpdoga következett. wink

Nekem a hétköznapi kelésekkel is gond van. Engem már nem motivál a munkám.  🙁   

Én is szólok, ha jockpot van, de nem sok esélyt látok rá. Amelyik gyógyszer pörget, az este is pörget --> nincs jó alvás --> másnap reggel még fáradtabb vagyok.

A munkám engem sem motivál, gyűlölöm, emberekkel kell foglalkoznom, meg a problémájukkal, de legalább elhúzhatok itthonról, és ez már motivál. Itthon hülyét tudnék kapni, semmi nem köt le. Nekem 1 hét szabi az maga a halál
Érdekes, én a pörgető tabiktól is olyan jól alszok, sőt, túl jól, kb. már 10kor mindig szunyálo, mint egy nyugger. Bár lehet ez a motiválatlanság miatt van.

Sorstárs. laugh Remélem valamelyikünk megtalálja a tutit, és a másikat is kivakarja ebből az állapotból.
A reggeli keléssel úgy vagyok, hogy hétköznaponként nem gáz, mert menni kell melózni, és akármennyire is utálom a munkámat, valamilyen szinten motivál.
Ahogy a volt matektanárnőm mondta, "Ha nem teheted azt amit akarsz, akkor azt kell akarnod amit tehetsz." És ezután mindig röpdoga következett. wink

Én is szólok, ha jockpot van, de nem sok esélyt látok rá. Amelyik gyógyszer pörget, az este is pörget --> nincs jó alvás --> másnap reggel még fáradtabb vagyok.

Pedig a bupropion elég gyenge, a dokid miért is akar váltani?  Régen volt egy nagyon jó dokim, úgy hívták, hogy Fadgyas Ildikó, igazi zseni, ő ezt a gyogyit úgy harangozta be, hogy a szavaival éljek, egy csodálatos szer. Attól azért elég messze van, de nem rossz, és kevés mellékhatása van. A legfőbb mellékhatása a dopamin miatt fellépő székrekedés, illetve az álamtalnság, ja és a szedése elején a feszkó, ezért sem  nagyon javasolják szorongó embereknek. Nekem ezek közül egyik sem jelentkezett, de az nem jelenti azt, hogy másnál nem jön elő. Pl. hallottam olyanról aki a tianeptintől kidőlt, pedig én az ajánlott napi adag 3x-osát vettem be egy adagban, és semmi sem történt.

Azért akar váltani a doki, mert nincs motivációm kikelni az ágyból reggelente. Életkedvem sem túl sok van a mostani gyógyszerelés mellett.

Pedig a bupropion elég gyenge, a dokid miért is akar váltani?  Régen volt egy nagyon jó dokim, úgy hívták, hogy Fadgyas Ildikó, igazi zseni, ő ezt a gyogyit úgy harangozta be, hogy a szavaival éljek, egy csodálatos szer. Attól azért elég messze van, de nem rossz, és kevés mellékhatása van. A legfőbb mellékhatása a dopamin miatt fellépő székrekedés, illetve az álamtalnság, ja és a szedése elején a feszkó, ezért sem  nagyon javasolják szorongó embereknek. Nekem ezek közül egyik sem jelentkezett, de az nem jelenti azt, hogy másnál nem jön elő. Pl. hallottam olyanról aki a tianeptintől kidőlt, pedig én az ajánlott napi adag 3x-osát vettem be egy adagban, és semmi sem történt.

Azért akar váltani a doki, mert nincs motivációm kikelni az ágyból reggelente. Életkedvem sem túl sok van a mostani gyógyszerelés mellett.

Idézet tőle: wannabesomebody

Elvileg a külsőleg bevihető tesztoszteron is jó hatással van a hangulatra és legfőképp az önbizalomra, de nagyon oda kell figyelni a szedésre s a levezetésre meg főleg, mert befigyelhetnek olyan problémák, ami után megbánnád hogy egyáltalán az eszedbe jutott ez a szer.Legfőképp a kenőcsre és az injekciós formára gondolok.

Bevállalós vagyok, de a tesztoszteronnal nem mernék szórakozni. Az egy hormon.
Nézd, nem véletlenül van az, hogy a testépítő bajnokok nagy része idegbeteg, és ingerlékeny.
Lehet, hogy jó hatással van a hangulatodra, de az egy kétélű fegyver.

Szia András1979!

Szia Lilla!

Elvileg a külsőleg bevihető tesztoszteron is jó hatással van a hangulatra és legfőképp az önbizalomra, de nagyon oda kell figyelni a szedésre s a levezetésre meg főleg, mert befigyelhetnek olyan problémák, ami után megbánnád hogy egyáltalán az eszedbe jutott ez a szer.Legfőképp a kenőcsre és az injekciós formára gondolok.

Sziasztok!

Nekem is belengette a doki, hogy ha nem javul a motivációm, akkor váltunk Wellbutrinra. Még informálódom a témában. Az idegesség nekem sem hiányzik, de a motiváció növelése nagyon rámférne.

A Mirzaten nekem nem vált be, suicid gondolataim lettek tőle.

Szia András1979!

Pedig van, és azt a neurotranszmittert hívják úgy, hogy dopamin. laugh
Olvass utána, a szerotonin a hangulatot, míg a dopmain a motivációt serkenti. De ez így nagyon leegyszerűsíte van, a valóságban azért bonyolultabb.
Ha érdekel a téma, ez a könyv nagyon jó bevezetőnek. Marco Rauland - Az érzelmek kémiája.

Szia András1979!

Szia András1979!

Sziasztok!

Nekem is belengette a doki, hogy ha nem javul a motivációm, akkor váltunk Wellbutrinra. Még informálódom a témában. Az idegesség nekem sem hiányzik, de a motiváció növelése nagyon rámférne.

A Mirzaten nekem nem vált be, suicid gondolataim lettek tőle.

Most 150-et szedek, itt németben élek még kb 1 hónapig, aztán otthon folytatom ha bejön a gyógyszer.

De beszélek majd a dokival erről a mirtazapinról 🙂

Köszönöm hogy segítesz, jó lenne ha én is tudnék neked, mindketten rendbejönnénk és elmennénk csajozni 😉

Ugyan már, nincs mit. smiley Az ember ott segít ahol tud, legalábbis én ezt a hitet vallom.
Én valszeg soha nem fogok rendbe jönni, mert ami a keresztem, abból sajnos nincs menekvés. frown
De remélem azért neked sikerül összevakarnod magad.
A 300mg a tuti, tornászd fel arra a mennyiségre. Én ma reggel kipróbáltam a 450mg-ot, kb annyi hatása van, hogy beraktam egy kedvenc zenét, és akaratlnaul is bólogatok rá. Ez a dopamin hatása.
Majd összehozhatunk valami buli féleséget, de ahogy nézem nem ugyanaz a zenei érdeklődésünk.
Youtube-on írd be, hogy The Advent & Industrialyzer - Maximal
Én ezért a stílusért rajongok, lényegében ez a mai techno.
Egyébként az ilyen zenére marha jót lehetne gyúrni, megvan benne az ütem, és a vadság. wink

Most 150-et szedek, itt németben élek még kb 1 hónapig, aztán otthon folytatom ha bejön a gyógyszer.

De beszélek majd a dokival erről a mirtazapinról 🙂

Köszönöm hogy segítesz, jó lenne ha én is tudnék neked, mindketten rendbejönnénk és elmennénk csajozni 😉

6 napja szedem a Wellbutrint és mintha kicsit már jobb lenne néha, de úgy érzem hogy az ideg is újra belémköltözik és nagyon nem akarom.Jó, mondjuk az is közrejátszhatott, hogy ma edzés közben motivációnak rammsteint, meg eminemet hallgattam, ezek a zenék mindig felcseszik egy kicsit az agyam, de ez jól jön az edzéshez.

Meglátjuk mi a helyzet amint letelik a 2 hét.De ha továbbra is jó kedv mellett idegességet is okoz ez a gyógyszer, akkor hagyjam el és váltsak másikra?Van olyan antidepi ami csak simán jókedvet okoz, anélkül hogy belerakná az emberbe az ideget?Vagy lehet olyat csinálni hogy antidepi mellé szedni valami enyhe nyugtatót, hogy az idegesség megszűnjön, de a jó kommunikációs képesség, a jókedv, a hangulat megmaradjon, anélkül hogy leszedálna a nyugtató?

Az elején gáz, ezért is adnak mellé benzót, tehát xanaxot, vagy frontint. A dopamintól megfeszülsz az elején.
Hozzá kell szokni.
A benzók helyett inkább kérjél mirtazapint. Többre mész vele. Olyan étvágyad lesz, hogy el sem hiszed. Ha sportolsz, akkor főleg értékelni fogod, mert jobb, mint a szteroid, vagy bármelyik kreatin. Nem fúj fel, lesz elég tápanyag az igazi izomfejlesztéshez, viszont ha nem edzel, akkor olyan leszel a mirtáról, mint egy tohonya kocsonya. Én kb 40kg-ot híztam, de mellé nem sportoltam. Habár elfért rajtam, mert kb. 65-70kg-ról felmentem 110Kg-ra. Ha mellé edzettem is volna, akkor olyan lennék, mint Arnold.
A mirtazapintól nagyon jól fogsz aludni, és edzés utáni regenerálódáshoz is nagyon jó.
Egyébként hangulatra is egész jó ez a párosítás, mert a bupropion dopamint, és a noradrenalint szintet emeli, a mirtazapin pedig a szerotonin szintet. Ez a 2 sz*r(neurotranszmitter) ami a legjobban megdobja a hangulatodat. Ha nem muszály, inkább ne szedjél ssri-t, mert az egy hulladék.

A bupropionhoz hozzá kell szokni. Hány mg-ot szedsz? 150, vagy 300mg?
Ha itthon laksz, akkor gondolom Elontrilt kapsz.
Ne 1-2 hét alapján ítéld meg, adjál neki 4-6 hetet. 1-2 mellékhatása lesz, de azok sem vészesek. A betegtájékoztatód dobd ki, a legtöbb rész belőle hülyeség, max behaluzod. Külföldön a bupropiont nem is depire adják, hanem a háziorvos írja fel dohányzásról leszoktató szernek. Arra viszont marha hatásos, kb 2 hét és úgy gondolsz a cigire, mint életedben a legelső slukknál, miszerint mi ez a büdös füst? Szó szerint nem esik jól a cigi.

6 napja szedem a Wellbutrint és mintha kicsit már jobb lenne néha, de úgy érzem hogy az ideg is újra belémköltözik és nagyon nem akarom.Jó, mondjuk az is közrejátszhatott, hogy ma edzés közben motivációnak rammsteint, meg eminemet hallgattam, ezek a zenék mindig felcseszik egy kicsit az agyam, de ez jól jön az edzéshez.

Meglátjuk mi a helyzet amint letelik a 2 hét.De ha továbbra is jó kedv mellett idegességet is okoz ez a gyógyszer, akkor hagyjam el és váltsak másikra?Van olyan antidepi ami csak simán jókedvet okoz, anélkül hogy belerakná az emberbe az ideget?Vagy lehet olyat csinálni hogy antidepi mellé szedni valami enyhe nyugtatót, hogy az idegesség megszűnjön, de a jó kommunikációs képesség, a jókedv, a hangulat megmaradjon, anélkül hogy leszedálna a nyugtató?

Most a trazodont szeretném szulpiriddel. Bár a trazodonnak van egy olyan mellékhatása amit nem szeretnék átélni, az pedig a fájdalmas merevedés. Az marha jól hangzik, hogy merevedés, de a fájdalmas az nem az az élmény amit nagyon ki szeretnék próbálni. A szulpiridtől meg amiatt tartok, hogy nehogy az legyen, mint az aripiprazoltól, tehát zizegés + elviselhetetlen izzadás. Bár a szulpirid egyik érdekes hatása, hogy kis mennyiségben dopamin agonista, nagyobb mennyiségben dopamin antagonista. Valahogy még mindig az az elméletem, hogy a dopamin receptoraimat sikerült lenulláznom, és emiatt van az elviselhetetlen motiválatlanságom. A dopamin jó, elég jó motiváló hatása van. wink

A trezadont mire szednéd?

Nekem az aripriprazoltól sürgős székelési ingerem lett, attól féltem, hogy egyszer beszarok. Motivációt nem hozott sajnos, de jobban forgott az agyam tőle ha ki tudtam kelni az ágyból. De hétvégéken volt, hogy 18 órákat voltam ágyban. Mondjunk most is tudnék annyit feküdni, ha nem jönnék át a szüleimhez hétvégére. Ők viszont kirángatnak az ágyból 10-12 óra után.

A neten nem tűnsz introvertáltnak. Itt nem szorongsz?

A trezadont lényegében motiváció serkentésre, és szorongás csökkentésre használnám. Hogy miért? Találtam egy igen hatásos gyógynövényt, ami malayziából származik, és az ritka jó hatással van rám. Amúgy tök legális.
Lényegében eltűnnek a határok tőle. Specifikusan az 5HT2a receptorokra hat. Leírnám, hogy mi az, de a Babarczy Eszter múltkor leoltott amikor felhoztam a nevét, mert vmi hülyeséget összeguglizott róla a neten, és mivel szent a béke, tiszteletben tartom a véleményét, és másnak sem ajánlgatom, még priviben sem. Mivel az is a szerotoninra hat, lehet nem volna túl jó ötlet azoknak akik SSRI-t használnak.
A trezadon is az 5HT2a-ra hat, tehát ha minden igaz, jó hatással lesz rám. Tudni kell a szerotoninról, hogy ha jól emlékszem 14 fajtáját azonosították eddig, ebből az 5HT1 és az 5HT2 és alcsoportjaik hozhatók összefüggésbe a depivel, és egyébb nyalánkságokkal. Az összes többi tök más hatásért felelős, ezért van mellékhatásként a szexuális diszfunkció, és a cifrafosás.
Egyébként a dopaminnak is van fosató hatása, de az hogy miért van ez, az egyénfüggő. Sztem azért, mert az amygdalára hat, és ha az üss vagy fuss reakció beindul, a szervezet próbál erre felkészíteni. Mindegy, ez bonyolult, ha érdekel, lehet róla jó infókat találni.
Amúgy full intró vagyok, ha találkoznánk, az órádat bámulnád, hogy mikor szólalok meg végre. Persze vannak nagy pillanataim is, de egyébként az külön mértékegységnek számít, hogy hány szót mondok ki/perc. laugh
Lényegében ha az értelmező kéziszótárt felcsapod a szótlansagnál, az én nevem szerepel ott. wink
Valahogy neten jobban megy a kommunikáció, de csak limitált dolgokról. Ez tök jellemző az intrókra. Ha valami érdekel, szinte kifogyhatatlan a szókincsünk, amúgy meg nem tudunk csacsogni, és ez az ami engem a legjobban zavar, mert már sikerült megtapasztlanom, hogy milyen extrovertáltnak lenni, ezért sem vagyok hajlandó ezt az állapotot elviselni. Hogy mitől leszek néhanapján extro, azt inkább hagyjuk... Némi rásegítéssel tudok az is lenni.

Most a trazodont szeretném szulpiriddel. Bár a trazodonnak van egy olyan mellékhatása amit nem szeretnék átélni, az pedig a fájdalmas merevedés. Az marha jól hangzik, hogy merevedés, de a fájdalmas az nem az az élmény amit nagyon ki szeretnék próbálni. A szulpiridtől meg amiatt tartok, hogy nehogy az legyen, mint az aripiprazoltól, tehát zizegés + elviselhetetlen izzadás. Bár a szulpirid egyik érdekes hatása, hogy kis mennyiségben dopamin agonista, nagyobb mennyiségben dopamin antagonista. Valahogy még mindig az az elméletem, hogy a dopamin receptoraimat sikerült lenulláznom, és emiatt van az elviselhetetlen motiválatlanságom. A dopamin jó, elég jó motiváló hatása van. wink

A trezadont mire szednéd?

Nekem az aripriprazoltól sürgős székelési ingerem lett, attól féltem, hogy egyszer beszarok. Motivációt nem hozott sajnos, de jobban forgott az agyam tőle ha ki tudtam kelni az ágyból. De hétvégéken volt, hogy 18 órákat voltam ágyban. Mondjunk most is tudnék annyit feküdni, ha nem jönnék át a szüleimhez hétvégére. Ők viszont kirángatnak az ágyból 10-12 óra után.

A neten nem tűnsz introvertáltnak. Itt nem szorongsz?

ja és attól az adagtól konkrétan duplán láttam a tv-ben mindent.Kissé ijesztő volt.

Nekem mintha a Lamolep szedése óta fájna a szemem. Ha a monitort nézem, akkor nagyon hamar elfárad. Lehet, hogy a Lamolep hat pl. a szemnyomásra? 

A 600 mg az durva adag, nekem már a 200 is sok volt.

A Valdoxan-t én is alvásra szedem az elején még jól altatott, de mostanában többször felébredek éjjelente.

Szia debut12!

Az bizony a Lamolep hatása lehetett, mármint az álmosság. Emlékeim szerint eleinte nekem is volt. Eddig lehet azért nem vetted észre mert nem egyszerre vetted be az adagot.

Most akkor képzeld el mikor a dokim ebből a gyógyszerből 3*200mg írt fel, 1 hónapig szedette velem, nem értettem miért.De arra emlékszem,hogy full álmos voltam egész nap, ja és attól az adagtól konkrétan duplán láttam a tv-ben mindent.Kissé ijesztő volt.Viszont életemben nem voltam olyan nyugodt mint akkor.Azóta se sajnos. Szóval ez volt az utolsó hónapom ezzel a gyógyszerrel.

Reggel próbát tettem, kipróbáltam az egész napi adagot egyszerre bevenni, de ez sem váltotta meg a világot. Egy kicsit álmos voltam, de ez volt a legnagyobb élmény amit nyújtott. Bár a felezési idejét nézve sztem tök mindegy, hogy hány részre osztod a nap folyamán. Lehet ezt is leépítem, mert tök föleslegesnek találom. 2 hét múlva lesz randim a dokival, megmondom neki, hogy most megint legyen az amit én szeretnék. Most a trazodont szeretném szulpiriddel. Bár a trazodonnak van egy olyan mellékhatása amit nem szeretnék átélni, az pedig a fájdalmas merevedés. Az marha jól hangzik, hogy merevedés, de a fájdalmas az nem az az élmény amit nagyon ki szeretnék próbálni. A szulpiridtől meg amiatt tartok, hogy nehogy az legyen, mint az aripiprazoltól, tehát zizegés + elviselhetetlen izzadás. Bár a szulpirid egyik érdekes hatása, hogy kis mennyiségben dopamin agonista, nagyobb mennyiségben dopamin antagonista. Valahogy még mindig az az elméletem, hogy a dopamin receptoraimat sikerült lenulláznom, és emiatt van az elviselhetetlen motiválatlanságom. A dopamin jó, elég jó motiváló hatása van. wink

Estére szokták írni, akkor nekem semmit nem ért. Olvastam egy portálon, hogy valaki reggel szedi, tettem egy próbát,és csodálatos módon megszüntette a szorongásomat. De gondolom ez mindenkinél máshogy vagy. Kár hogy már nem szedhetem.Utálok szorongással és belső feszkóval élni. A Valdoxant szedem este, de azonkívűl,hogy az alvásomra mintha jó hatással lenne, azonkívűl semmit nem érzek,mellé meg xanax-ot szintén este. A dokim nem akarja lecserélni a Valdoxant, mert szerinte egy tuti gyógyszer 🙁

Szia debut12!

Az bizony a Lamolep hatása lehetett, mármint az álmosság. Emlékeim szerint eleinte nekem is volt. Eddig lehet azért nem vetted észre mert nem egyszerre vetted be az adagot.

Most akkor képzeld el mikor a dokim ebből a gyógyszerből 3*200mg írt fel, 1 hónapig szedette velem, nem értettem miért.De arra emlékszem,hogy full álmos voltam egész nap, ja és attól az adagtól konkrétan duplán láttam a tv-ben mindent.Kissé ijesztő volt.Viszont életemben nem voltam olyan nyugodt mint akkor.Azóta se sajnos. Szóval ez volt az utolsó hónapom ezzel a gyógyszerrel.

Nem nagyon jött be az SSRI. A szorongásomat csökkentette, de a motivációm a béka segge alatt maradt. Híztam tőle rendesen, de más mellékhatása nem volt.

Orbáncfűből mekkora adagot szedtél?

Miért álltál le vele?

Akkor jó, ha neked bejött. Így belegondolva nem inkább a depi jellemző rám, hanem a szociális szorongás, meg az motiválatlanság. Most is itt a hétvége, és szívem szerint végigaludnám, vagy felkötném magam, mert nem tudok mit kezdeni magammal. Pl. itt van egy valag könyv, ami ezzel a témával foglalkozik, amit még ki se olvastam, és egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy elkezdjek olvasni. Amúgy elvileg a következő tüneteket produkálom, de mind egy doloból fakad. A rohadt intovertáltság miatt kialakítottam egy szociális szorongást, mert zavar, hogy táraságban totál leblokkolok azon, hogy mit is mondjak, ebből adódóan kifejlesztettem egy elkerülő személyiségzavart. Csodálatos így élni. A doki szerint bipoláris vagyok, de ennek utána olvasva nem a kalsszikus I. vagy II. kategóriába tartozok, hanem  inkább ciklotímiám van. Ha ez igaz, akkor ez a hab a tortán. Tehát csak annyira vagyok depis, amennyit a felsorolt dolgok miatt érezhet egy ember. Mondjuk a bipolokra jellemző elcseszett humorérzéknek örülök, képes vagyok mindenből viccet csinálni, főleg magamból. Olyan jókat tudok nevetni a f*aszságaimon. Igazi Darwin díj jelölt vagyok. laugh
Az Orbáncfűből a tinktúrát imádtam, abból napi 2X20, 2X30 cseppet javasolnak, de mivel én egy állat vagyok ezen a téren, én 3X60-70 cseppet nyomattam. Amúgy tök jó a hatása, egy kicsit motivál is, meg beszédesebb leszel tőle, de mondjuk azért szófosásod nem lesz, de elég jól megdobja a kommunikációs készségedet, nem menekülsz az emberek elől ha beszélgetni akarnak, és nem csak az igen, nem, talán a szókincsed. wink
Azért hagytam abba, mert ideig-óráig jó, utána semmi. Elvileg 1-2 hónap után 6hét szünet, de igazából 2hét után már nem igazán érzel tőle semmit. Mellé még ginzenget és ginkgo-t szedtem be, ezek egymást erősítik. Úgy olvastam, hogy a bipolokból az Orbáncfű + ginzeng előcsalogatja a hipomániás epizódot. Én azt imádtam, akkor végre embernek éreztem magam, és nem csak olyan voltam, mint egy brokkoli, végre funkcionáltam. Mit nem adnék egy klasszikus bipol II.-ért. Lehet, hogy mindjárt egy abban szenvedő képletesen elküld az anyámba, de annak akkor azt mondanám, hogy próbálja ki a ciklotímiát és utána térjünk vissza a kérdésre. Tök jó lenne pár hétig felhangolt lenni. A lehangoltság az megvan, nem lenne újdonság, tehát el tudnám viselni azt is.
Most mondanám, hogy próbáld ki ezeket, de a gyogyik mellé nem igazán szabad, mert nem tudni, hogy mi sül ki belőle.
Mondjuk lehet vagyok akkora idióta, hogy kipróbáljam. Karácsonykor is úgy motiváltam magam rá az ünnepi hangulatra, hogy megittam 1liyi jégert, meg 3üveg bort, és 2 üveg pezsit a meglévő gyógyszerek mellett, és 1mp-ig nem aggódtam, hogy mi fog történni. wink Nem vagyok alkesz, van olyan, hogy 1-2 hétig egy kortyot se iszok, de ha befeszülök, akkor oldja a gátoltságot. Ha iszok hétvégén, akkor általában napi 1 üveg bort osztok be, sztem az még belefér. A MAO gátló mellett viszont meggondolandó, és valszeg nem véletlenül írják nagy betűvel, hogy NE, te barom.

Tanulságos: 

Nem nagyon jött be az SSRI. A szorongásomat csökkentette, de a motivációm a béka segge alatt maradt. Híztam tőle rendesen, de más mellékhatása nem volt.

Orbáncfűből mekkora adagot szedtél?

Miért álltál le vele?

Nekem is azt mondták, hogy pörget kicsit. Engem feszültté tett az elején, pláne a 200 mg. De ez elmúlt mióta 150-et szedek. 

És mit szedsz mellé?

Most Valdoxan-t és Cipralex-et. Évekkel ezelőtt Seroquel-t és Cipralex-et szedtem mellette, amikor feszültté tett. 

És neked bejött az SSRI? A szerotoninra hatók közül mostanában SSRE-t próbáltam, de az felsült, most jön egy kis SARI, ha az se jön be, akkor Rec. Ad, és ha minden kötél szakad, akkor fontolóra veszem az SSRI-t. Az SNRI-t tuti kihagyom, az amúgy lényegében a venlafaxin, az igazi patkányméreg ahogy olvastam róla. Fontolóra veszem még a RIMA-t, az MAO gátló. Imádom ezeket a rövidítéseket. laugh De hogy MAO gátló mellett egy pohár bort se ihassak meg attól, az nem igazán az én profilom. Pedig lehet az válna be, ha abból indulok ki, hogy az orbáncfű fokozott mennyiségben egész jól előcsalogatta belőlem a szociális énemet. 

ElőzőOldal 294 / 327Következő