Gyógyszer
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.04.27., 18:55Idézet tőle: KleóAz abilify pörget, nekem csinált aztán jó kis parkinsonizmust. Olzintól 30 kg+, a ketit én nem bírtam, tulajdonképp elájultam tőle, aztán meg nem bírtam kipihenni magam. Viszont a maradék majdnem egy doboznyit egyszerre bevéve "semmi" nem történt, csak három napig nem bírtam felkelni... Úgyh én nem akarok AP-t.
Nekem már "elsőre" (eltekintve a régi fajta gyszerektől) a 4. AD jött be, Seroxat-Paroxat, ez most a Rexetin, az 10 évig jó volt. A következő áter első dolga volt, h lecserélte az Antidepress elődjére, a már említett eredménnyel. A Brintellix meg annyit használ, hogy nem vagyok folyton szuicid. Hangstabik kilőve.
Az SNRI-s áterhez "félmagán" jártam.
Röviden: f.sza. 🙂
Bővebben: várj, megint elveszítettem kicsit a fonalat, a rexetin helyett kaptad az snri-t?
Idézet tőle: KleóAz abilify pörget, nekem csinált aztán jó kis parkinsonizmust. Olzintól 30 kg+, a ketit én nem bírtam, tulajdonképp elájultam tőle, aztán meg nem bírtam kipihenni magam. Viszont a maradék majdnem egy doboznyit egyszerre bevéve "semmi" nem történt, csak három napig nem bírtam felkelni... Úgyh én nem akarok AP-t.
Nekem már "elsőre" (eltekintve a régi fajta gyszerektől) a 4. AD jött be, Seroxat-Paroxat, ez most a Rexetin, az 10 évig jó volt. A következő áter első dolga volt, h lecserélte az Antidepress elődjére, a már említett eredménnyel. A Brintellix meg annyit használ, hogy nem vagyok folyton szuicid. Hangstabik kilőve.
Röviden: f.sza. 🙂
Bővebben: várj, megint elveszítettem kicsit a fonalat, a rexetin helyett kaptad az snri-t?
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.04.27., 18:51Az abilify pörget, nekem csinált aztán jó kis parkinsonizmust. Olzintól 30 kg+, a ketit én nem bírtam, tulajdonképp elájultam tőle, aztán meg nem bírtam kipihenni magam. Viszont a maradék majdnem egy doboznyit egyszerre bevéve "semmi" nem történt, csak három napig nem bírtam felkelni... Úgyh én nem akarok AP-t.
Az abilify pörget, nekem csinált aztán jó kis parkinsonizmust. Olzintól 30 kg+, a ketit én nem bírtam, tulajdonképp elájultam tőle, aztán meg nem bírtam kipihenni magam. Viszont a maradék majdnem egy doboznyit egyszerre bevéve "semmi" nem történt, csak három napig nem bírtam felkelni... Úgyh én nem akarok AP-t.
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.04.27., 06:24Idézet tőle: KleóHááát... ettől még lehet placebo, pl. a haverom is azonnal pánikot "produkál", ha mondjuk eszébe jut, hogy elfelejtette bevenni a gyógyszereit.
Én SNRI (és hangstab.) szedése mellett 2011-ben 3 napra kerültem a szomjhaláltól. Bevettem a gyszereimet 3x naponta, az 3 pohár víz, kaja hetekig nuku, napi 20 órákat aludtam, erős víziószerű álmokkal, a fennmaradó időben meg egyfolytában erős szorongás (inkább pánik) volt rajtam. Áterhez sem tudtam elmenni, úgyhogy hónapokig ugyanazokat a gyógyszereket írta föl a házidoki, és egyszer csak "feltámadtam", aztán elkezdtem pörögni. Mindez végig változatlan gyógyszerezés mellett. A körülmények meg az azokhoz való viszonyulás, az változott.
AP-t nem szedsz? Van, akinek az segít.
Jaj, a homeopátiáról megvan a különvéleményem. Elvileg úgy kéne hatnia, mint a szenzibilizálásnak. Nekem egyszerűen mérgek. A kémia és a fizika alapján. Nincs olyan, h "már nincs benne anyag" (lásd pl. felezési idő), meg az anyag-energia ekvivalencia alapján ha "csak információ", akkor az energia, ami bármikor visszaveheti az anyagi tulajdonságokat.
Na, azért nem köszönöm meg, mert azt fogod mondani, hogy ne köszöngessek. 🙂
Most elgondolkoztam, igen, tényleg lehetett ilyen a volt albérlőmben, hogy "jé, nem vagyok rosszul, pedig nem szedem a gyógyszert", majd mondjuk egy stresszesebb napján rosszul lett és azt gondolta, hogy "azért vagyok rosszul, mert nem szedem a gyógyszert", satöbbi.
Elgondolkodtató, amit írtál az SNRI-ről. Erről már írtál, de így egyben még nem.
Szedek AP-t, ketilept-et. Egy köv. hsz-ban elmélázok a gyógyszerek hamar fellépő mellékhatásairól és hogy vajon mit szedhetnék.
A hpátia meg egy oltári nagy marhaság.
Idézet tőle: KleóHááát... ettől még lehet placebo, pl. a haverom is azonnal pánikot "produkál", ha mondjuk eszébe jut, hogy elfelejtette bevenni a gyógyszereit.
Én SNRI (és hangstab.) szedése mellett 2011-ben 3 napra kerültem a szomjhaláltól. Bevettem a gyszereimet 3x naponta, az 3 pohár víz, kaja hetekig nuku, napi 20 órákat aludtam, erős víziószerű álmokkal, a fennmaradó időben meg egyfolytában erős szorongás (inkább pánik) volt rajtam. Áterhez sem tudtam elmenni, úgyhogy hónapokig ugyanazokat a gyógyszereket írta föl a házidoki, és egyszer csak "feltámadtam", aztán elkezdtem pörögni. Mindez végig változatlan gyógyszerezés mellett. A körülmények meg az azokhoz való viszonyulás, az változott.
Jaj, a homeopátiáról megvan a különvéleményem. Elvileg úgy kéne hatnia, mint a szenzibilizálásnak. Nekem egyszerűen mérgek. A kémia és a fizika alapján. Nincs olyan, h "már nincs benne anyag" (lásd pl. felezési idő), meg az anyag-energia ekvivalencia alapján ha "csak információ", akkor az energia, ami bármikor visszaveheti az anyagi tulajdonságokat.
Na, azért nem köszönöm meg, mert azt fogod mondani, hogy ne köszöngessek. 🙂
Most elgondolkoztam, igen, tényleg lehetett ilyen a volt albérlőmben, hogy "jé, nem vagyok rosszul, pedig nem szedem a gyógyszert", majd mondjuk egy stresszesebb napján rosszul lett és azt gondolta, hogy "azért vagyok rosszul, mert nem szedem a gyógyszert", satöbbi.
Elgondolkodtató, amit írtál az SNRI-ről. Erről már írtál, de így egyben még nem.
Szedek AP-t, ketilept-et. Egy köv. hsz-ban elmélázok a gyógyszerek hamar fellépő mellékhatásairól és hogy vajon mit szedhetnék.
A hpátia meg egy oltári nagy marhaság.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.04.26., 21:11Hááát... ettől még lehet placebo, pl. a haverom is azonnal pánikot "produkál", ha mondjuk eszébe jut, hogy elfelejtette bevenni a gyógyszereit.
Hááát... ettől még lehet placebo, pl. a haverom is azonnal pánikot "produkál", ha mondjuk eszébe jut, hogy elfelejtette bevenni a gyógyszereit.
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.04.26., 20:15Idézet tőle: KleóVan egy haverom, úgy 30 éve agorás (többek közt), csak akkor még úgy hívták, hogy "közlekedési fóbia". Gondolhatod, nem kevés gyszert és -kombót kipróbáltak nála (olyanokat is, amik ma már nincsenek is forgalomban). Három éve pl. volt egy olyan periódusa, hogy legalább fél évig ki sem lépett a lakásból. Holnap meg haverokkal horgászni megy több napra. Igaz, hogy közben cserélgettek nála gyszereket, de én úgy látom, hogy nem a gyszerektől változik az állapota, sokkal inkább attól, hogy mi történik körülötte. Úgyhogy szerintem a gyógyi-hatás placebo.
Köszi Kleó, hogy válaszoltál.
Most jön a sztori. Volt albérlőmnél úgy kezdtem, mikor először eljött hozzám, hogy "bevallottam", hogy agorás vagyok és a) nem nagyon tudok ide-oda elmenni (bár akkor még sokkal sokkal jobb volt, mint most) b) nagyon nehéz éjjel egyedül lennem és ezért nekem nem az a jó, ha ő hétvégénként hazamegy, hanem éppenséggel annak örülnék, ha hétvégénként is itt lenne. Jót mulatott, mert közölte, hogy pontosan ugyanez a problémája !! , de mióta szedi a cipralex-et, azóta annyira jól van, hogy tud közlekedni és nem fél éjszaka egyedül. És hogy ne aggódjak, olyan rossz a kapcsolata az otthoniakkal, hogy kábé félévente egyszer fog hazamenni. Oksa. Ezek után egyszer csak azt láttam rajta, hogy valahogy olyan más, végül némi kérdezősködés után megvallotta, hogy egyszerűen nem tudott gyógyszert feliratni (vidéken volt az állandó lakhelye, Budapesten x kerületben az ideiglenes, oda járt gyógyszert feliratni) és hogy most nem szedi. Oksa. Ezek után jött a lejtmenet. Iszonyatosan rosszul lett. Alig tudott elmenni itthonról, blabla nem ragozom. Vissza kellett vennie a gyógyszert. Mivel kábé egy-másfél hónapig nem szedte a gyógyszert, az kiürült a szervezetéből és a cipralex-nél valami miatt az van, hogy sokkal lassabban kezd el hatni, mint a többi ssri, 4-6 hét után. Nna, ő 4-6 hét után megint jobban lett. Akkor most ez is placebo volt?
Én azt gondolom, de erről már rengeteget lamentáltam itt, hogy vannak emberek, akiknek SEGÍT a szorongásán az antidepi. De nekem az antidepiktől sokkal rosszabb lesz. Ez viszont tény. Bár iszonyú félelem volt bennem 2014-ben, amikor először kezdtem antidepit, nevezetesen cipralex-et (helyesbítek, már 2013-ban kaptam valdoxan-t, attól is rettegtem), semmi bajom nem lett tőlük. Viszont aztán jött a bipol2 és azóta nem bírom az antidepiket. Tehát ha van olyan, hogy valakinek ROMLIK a szorongása egy szertől (és nem képzelődöm, ez tény), akkor nyilván kell, hogy legyen, akinek JAVUL...
A hpátia hívei ugye azt mondják, hogy szelíd gyógymód, csak használ(hat), ártani nem árt(hat). A hpátia ellenzői azt mondják, hogy olyan egyszerűen nincs, hogy egy "gyógyszer" csak jót tegyen, ilyen szer nem létezik.
Ennek a logikának a mentén írtam a fentieket. Ha romolhat a szorongásom egy antidepitől, akkor vmitől javulnia is lehetne... Vagy ez teljes vakvágány, de akkor minek járok áterhez?
🙁
Idézet tőle: KleóVan egy haverom, úgy 30 éve agorás (többek közt), csak akkor még úgy hívták, hogy "közlekedési fóbia". Gondolhatod, nem kevés gyszert és -kombót kipróbáltak nála (olyanokat is, amik ma már nincsenek is forgalomban). Három éve pl. volt egy olyan periódusa, hogy legalább fél évig ki sem lépett a lakásból. Holnap meg haverokkal horgászni megy több napra. Igaz, hogy közben cserélgettek nála gyszereket, de én úgy látom, hogy nem a gyszerektől változik az állapota, sokkal inkább attól, hogy mi történik körülötte. Úgyhogy szerintem a gyógyi-hatás placebo.
Köszi Kleó, hogy válaszoltál.
Most jön a sztori. Volt albérlőmnél úgy kezdtem, mikor először eljött hozzám, hogy "bevallottam", hogy agorás vagyok és a) nem nagyon tudok ide-oda elmenni (bár akkor még sokkal sokkal jobb volt, mint most) b) nagyon nehéz éjjel egyedül lennem és ezért nekem nem az a jó, ha ő hétvégénként hazamegy, hanem éppenséggel annak örülnék, ha hétvégénként is itt lenne. Jót mulatott, mert közölte, hogy pontosan ugyanez a problémája !! , de mióta szedi a cipralex-et, azóta annyira jól van, hogy tud közlekedni és nem fél éjszaka egyedül. És hogy ne aggódjak, olyan rossz a kapcsolata az otthoniakkal, hogy kábé félévente egyszer fog hazamenni. Oksa. Ezek után egyszer csak azt láttam rajta, hogy valahogy olyan más, végül némi kérdezősködés után megvallotta, hogy egyszerűen nem tudott gyógyszert feliratni (vidéken volt az állandó lakhelye, Budapesten x kerületben az ideiglenes, oda járt gyógyszert feliratni) és hogy most nem szedi. Oksa. Ezek után jött a lejtmenet. Iszonyatosan rosszul lett. Alig tudott elmenni itthonról, blabla nem ragozom. Vissza kellett vennie a gyógyszert. Mivel kábé egy-másfél hónapig nem szedte a gyógyszert, az kiürült a szervezetéből és a cipralex-nél valami miatt az van, hogy sokkal lassabban kezd el hatni, mint a többi ssri, 4-6 hét után. Nna, ő 4-6 hét után megint jobban lett. Akkor most ez is placebo volt?
Én azt gondolom, de erről már rengeteget lamentáltam itt, hogy vannak emberek, akiknek SEGÍT a szorongásán az antidepi. De nekem az antidepiktől sokkal rosszabb lesz. Ez viszont tény. Bár iszonyú félelem volt bennem 2014-ben, amikor először kezdtem antidepit, nevezetesen cipralex-et (helyesbítek, már 2013-ban kaptam valdoxan-t, attól is rettegtem), semmi bajom nem lett tőlük. Viszont aztán jött a bipol2 és azóta nem bírom az antidepiket. Tehát ha van olyan, hogy valakinek ROMLIK a szorongása egy szertől (és nem képzelődöm, ez tény), akkor nyilván kell, hogy legyen, akinek JAVUL...
A hpátia hívei ugye azt mondják, hogy szelíd gyógymód, csak használ(hat), ártani nem árt(hat). A hpátia ellenzői azt mondják, hogy olyan egyszerűen nincs, hogy egy "gyógyszer" csak jót tegyen, ilyen szer nem létezik.
Ennek a logikának a mentén írtam a fentieket. Ha romolhat a szorongásom egy antidepitől, akkor vmitől javulnia is lehetne... Vagy ez teljes vakvágány, de akkor minek járok áterhez?
🙁
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.04.26., 19:49Van egy haverom, úgy 30 éve agorás (többek közt), csak akkor még úgy hívták, hogy "közlekedési fóbia". Gondolhatod, nem kevés gyszert és -kombót kipróbáltak nála (olyanokat is, amik ma már nincsenek is forgalomban). Három éve pl. volt egy olyan periódusa, hogy legalább fél évig ki sem lépett a lakásból. Holnap meg haverokkal horgászni megy több napra. Igaz, hogy közben cserélgettek nála gyszereket, de én úgy látom, hogy nem a gyszerektől változik az állapota, sokkal inkább attól, hogy mi történik körülötte. Úgyhogy szerintem a gyógyi-hatás placebo.
Van egy haverom, úgy 30 éve agorás (többek közt), csak akkor még úgy hívták, hogy "közlekedési fóbia". Gondolhatod, nem kevés gyszert és -kombót kipróbáltak nála (olyanokat is, amik ma már nincsenek is forgalomban). Három éve pl. volt egy olyan periódusa, hogy legalább fél évig ki sem lépett a lakásból. Holnap meg haverokkal horgászni megy több napra. Igaz, hogy közben cserélgettek nála gyszereket, de én úgy látom, hogy nem a gyszerektől változik az állapota, sokkal inkább attól, hogy mi történik körülötte. Úgyhogy szerintem a gyógyi-hatás placebo.
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.04.26., 10:51Most már annyiraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jó lenne, ha lenne egy olyan gyógyszerem, amivel javul az agorafóbiám (15 éve vagyok agorás).
Egyre-másra hallok sztorikat, hogy agorások kapnak egy gyógyszert és ki tudnak menni végre a szűk környezetükből.
Ez placebo lenne? Placebo-hatás??
Miééééééééééééééééééért nem segít nekem tizenx gyógyszer sem? 2005 óta járok terápiába, 2014 óta szedek gyógyszert és egyre romlik az agorám. :((
Önsajnálatba fogok zuhanni.
Most már annyiraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jó lenne, ha lenne egy olyan gyógyszerem, amivel javul az agorafóbiám (15 éve vagyok agorás).
Egyre-másra hallok sztorikat, hogy agorások kapnak egy gyógyszert és ki tudnak menni végre a szűk környezetükből.
Ez placebo lenne? Placebo-hatás??
Miééééééééééééééééééért nem segít nekem tizenx gyógyszer sem? 2005 óta járok terápiába, 2014 óta szedek gyógyszert és egyre romlik az agorám. :((
Önsajnálatba fogok zuhanni.
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.04.20., 19:08Idézet tőle: debut12Köszi, kipróbálom. Kíváncsi vagyok rá. Egy csomó jó dolgot olvastam róla, na és persze egy csomó rosszat. De az eddigi gyogyikat is sokan sztárolták, sokan meg lehúzták. Érdekes, az elején mindegyik jó egy darabig, utána, meg off. Amúgy hat is? Bár ez hülye kérdés, mert mindenkinek más jön be.
Ismerek olyat, aki ezt a gyógyszert szedi nagyon régóta és nagyon sokat segített és segít neki.
Nekem semmit (szó szerint semmit) nem csinált.
Idézet tőle: debut12Köszi, kipróbálom. Kíváncsi vagyok rá. Egy csomó jó dolgot olvastam róla, na és persze egy csomó rosszat. De az eddigi gyogyikat is sokan sztárolták, sokan meg lehúzták. Érdekes, az elején mindegyik jó egy darabig, utána, meg off. Amúgy hat is? Bár ez hülye kérdés, mert mindenkinek más jön be.
Ismerek olyat, aki ezt a gyógyszert szedi nagyon régóta és nagyon sokat segített és segít neki.
Nekem semmit (szó szerint semmit) nem csinált.
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.04.20., 17:54Köszi, kipróbálom. Kíváncsi vagyok rá. Egy csomó jó dolgot olvastam róla, na és persze egy csomó rosszat. De az eddigi gogyikat is sokan sztárolták, sokan meg lehúzták. Érdekes, az elején mindegyik jó egy darabig, utána, meg off. Amúgy hat is? Bár ez hülye kérdés, mert mindenkinek más jön be.
Köszi, kipróbálom. Kíváncsi vagyok rá. Egy csomó jó dolgot olvastam róla, na és persze egy csomó rosszat. De az eddigi gogyikat is sokan sztárolták, sokan meg lehúzták. Érdekes, az elején mindegyik jó egy darabig, utána, meg off. Amúgy hat is? Bár ez hülye kérdés, mert mindenkinek más jön be.
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.04.18., 16:03Idézet tőle: kharzakLáttam,de légyszi erre a kérdésre is kérek választ,mert segitségre van szükségem
Akkor először írj oda.
Aztán reménykedjünk, h itt is válaszol vki.
Ha igen, azt is köszönd meg vagy reagáld le.
Tudod, szívesen segítünk, de egy köszönöm-nek örülünk. Így megy ez.
Idézet tőle: kharzakLáttam,de légyszi erre a kérdésre is kérek választ,mert segitségre van szükségem
Akkor először írj oda.
Aztán reménykedjünk, h itt is válaszol vki.
Ha igen, azt is köszönd meg vagy reagáld le.
Tudod, szívesen segítünk, de egy köszönöm-nek örülünk. Így megy ez.
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.04.18., 14:09Idézet tőle: kharzaksziasztok! február óta kapok abilify maintena 400 mg ot,namost baj ha én átváltok mezei abilify ra? ugyértem simára. lesz valami bajom? Mert tudtommal mind a kettő ariprazol,remélem nem esek vissza. az injekció nekem kellemetlen csak ezért nem akarom
Esetleg feltűnt, hogy válaszoltam neked a rivo topikba? És ilyenkor ezt szokás vmilyen szinten megköszönni vagy csak leokézni?
Idézet tőle: kharzaksziasztok! február óta kapok abilify maintena 400 mg ot,namost baj ha én átváltok mezei abilify ra? ugyértem simára. lesz valami bajom? Mert tudtommal mind a kettő ariprazol,remélem nem esek vissza. az injekció nekem kellemetlen csak ezért nem akarom
Esetleg feltűnt, hogy válaszoltam neked a rivo topikba? És ilyenkor ezt szokás vmilyen szinten megköszönni vagy csak leokézni?
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2018.04.18., 13:17sziasztok! február óta kapok abilify maintena 400 mg ot,namost baj ha én átváltok mezei abilify ra? ugyértem simára. lesz valami bajom? Mert tudtommal mind a kettő ariprazol,remélem nem esek vissza. az injekció nekem kellemetlen csak ezért nem akarom
sziasztok! február óta kapok abilify maintena 400 mg ot,namost baj ha én átváltok mezei abilify ra? ugyértem simára. lesz valami bajom? Mert tudtommal mind a kettő ariprazol,remélem nem esek vissza. az injekció nekem kellemetlen csak ezért nem akarom
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.04.15., 18:34Idézet tőle: debut12SSRI nagyon régen volt, de nem ez.
Valahogy az SSRI-s mellékhatások azok amik nem igazán vonzanak. Bár a doki szerint minimális az esély a mellékhatásokra, legalábbis a komolyabbakra.Ez a legbiztonságosabb és legjobban tolerálható, minimális mellékhatásokkal.
Idézet tőle: debut12SSRI nagyon régen volt, de nem ez.
Valahogy az SSRI-s mellékhatások azok amik nem igazán vonzanak. Bár a doki szerint minimális az esély a mellékhatásokra, legalábbis a komolyabbakra.
Ez a legbiztonságosabb és legjobban tolerálható, minimális mellékhatásokkal.
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.04.15., 17:48SSRI nagyon régen volt, de nem ez.
Valahogy az SSRI-s mellékhatások azok amik nem igazán vonzanak. Bár a doki szerint minimális az esély a mellékhatásokra, legalábbis a komolyabbakra.
SSRI nagyon régen volt, de nem ez.
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.04.15., 16:27Idézet tőle: debut12Trittico off. Nem vált be. Hülyét kapok attól, hogy non-stop fáradt vagyok tőle.Ideiglenesen visszatértem a gyógynövényekre, fényévekkel jobbak.Legközelebb szerintem szintet váltok, és jöhet az SSRI. Escitalopram.Volt már?
Idézet tőle: debut12Trittico off. Nem vált be. Hülyét kapok attól, hogy non-stop fáradt vagyok tőle.Ideiglenesen visszatértem a gyógynövényekre, fényévekkel jobbak.Legközelebb szerintem szintet váltok, és jöhet az SSRI. Escitalopram.
Volt már?
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.04.15., 14:35Trittico off. Nem vált be. Hülyét kapok attól, hogy non-stop fáradt vagyok tőle.Ideiglenesen visszatértem a gyógynövényekre, fényévekkel jobbak.Legközelebb szerintem szintet váltok, és jöhet az SSRI. Escitalopram.
Idézet tőle: dopamin ekkor: 2018.04.05., 04:31Tavaly nyertem egy alapítványtól havi gyógyszerpénzt 14 ezer valamennyit az idő miatt a haáziorvos által felírt szerint árazták be tehát 100 db frontin 1000 valamennnyi a pszichiáter által felírt gyógyszer viszont 100 valamennnyi azt megbeszéltük hogy az altatót duplán írja az a lagdrágább de tagnap szembesültem vele hogy az összes gyógyszer a szívgyógyszerekkel együtt is -5-6 ezer forintom bentmarad ha nem választok valamit hát választottam még hozzá receprt nélkülit . A jövő hónapban iratok a háziorvossal receptet valamire mert amugy azt megértették hogy a gyógyszerem változik csak nem tudom recept nélkülit vehetek e. Mindegy vannak ötleteim mit kell felíratnom. Nagyon örülök ennek az esélynek mert szerintem a közgyógyot nem fogom megkapni jövöre . Most olyan sehogy vagyok nincs meg a lendület a mindig kész hülyéskedni című
pszidhés tabijaim
3x2mg ripedon
75-75- 100 kventiax
3x1mg frontin
r 90 mg dulodet
e 1 sanval
Tavaly nyertem egy alapítványtól havi gyógyszerpénzt 14 ezer valamennyit az idő miatt a haáziorvos által felírt szerint árazták be tehát 100 db frontin 1000 valamennnyi a pszichiáter által felírt gyógyszer viszont 100 valamennnyi azt megbeszéltük hogy az altatót duplán írja az a lagdrágább de tagnap szembesültem vele hogy az összes gyógyszer a szívgyógyszerekkel együtt is -5-6 ezer forintom bentmarad ha nem választok valamit hát választottam még hozzá receprt nélkülit . A jövő hónapban iratok a háziorvossal receptet valamire mert amugy azt megértették hogy a gyógyszerem változik csak nem tudom recept nélkülit vehetek e. Mindegy vannak ötleteim mit kell felíratnom. Nagyon örülök ennek az esélynek mert szerintem a közgyógyot nem fogom megkapni jövöre . Most olyan sehogy vagyok nincs meg a lendület a mindig kész hülyéskedni című
pszidhés tabijaim
3x2mg ripedon
75-75- 100 kventiax
3x1mg frontin
r 90 mg dulodet
e 1 sanval
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.04.01., 17:25Szia! Előző gyszertől én 30 kilót híztam. Abilify (Arisppa néven) szedése mellett rögtön fogytam 10 kilót.
Szia! Előző gyszertől én 30 kilót híztam. Abilify (Arisppa néven) szedése mellett rögtön fogytam 10 kilót.
Idézet tőle: nanno ekkor: 2018.03.31., 17:08Sziasztok! Új vagyok és kérdeznék. Abilify-ra váltottam, mert eléggé meghíztam nagyon rövid idő alatt az előző gyógyszertől. Kérdésem, hogy az abilify mellett lehet-e fogyni. Az áterem bíztatott...reménykedem nagyon... vagy hiába?
Sziasztok! Új vagyok és kérdeznék. Abilify-ra váltottam, mert eléggé meghíztam nagyon rövid idő alatt az előző gyógyszertől. Kérdésem, hogy az abilify mellett lehet-e fogyni. Az áterem bíztatott...reménykedem nagyon... vagy hiába?
Idézet tőle: nanno ekkor: 2018.03.31., 17:07Sziasztok! Új vagyok és kérdeznék. Abilify-ra váltottam, mert eléggé meghíztam nagyon rövid idő alatt az előző gyógyszertől. Kérdésem, hogy az abilify mellett lehet-e fogyni. Az áterem bíztatott...reménykedem nagyon... vagy hiába?
Sziasztok! Új vagyok és kérdeznék. Abilify-ra váltottam, mert eléggé meghíztam nagyon rövid idő alatt az előző gyógyszertől. Kérdésem, hogy az abilify mellett lehet-e fogyni. Az áterem bíztatott...reménykedem nagyon... vagy hiába?
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2018.03.27., 17:37sziasztok!
Valaki szedett/szed zeldox/ysplia gyógyszert? Én ma kezdtem el szedni és remegtem tőle napközbe,milyen tapasztalatok van a gyógyszerről? Hogyan hat? Hatásos? Kérlek válaszoljatok
sziasztok!
Valaki szedett/szed zeldox/ysplia gyógyszert? Én ma kezdtem el szedni és remegtem tőle napközbe,milyen tapasztalatok van a gyógyszerről? Hogyan hat? Hatásos? Kérlek válaszoljatok
Idézet tőle: Roxana Roxy ekkor: 2018.03.26., 21:00Szubdózis = a normál adagnál (esetleg jóval) kevesebb mennyiségű gyógyszer.
Pszicho gyógyszerek: nyugtatók, antidepik, antipszicho-k és hangulatstabilizálók.
A szubdózisban szedett antipszichotikumok nagyon jól altatnak.
Szubdózis = a normál adagnál (esetleg jóval) kevesebb mennyiségű gyógyszer.
Pszicho gyógyszerek: nyugtatók, antidepik, antipszicho-k és hangulatstabilizálók.
A szubdózisban szedett antipszichotikumok nagyon jól altatnak.
Idézet tőle: Roxana Roxy ekkor: 2018.03.26., 19:53Idézet tőle: Lilla1331Szia!
Az a gond,hogy igazából èn sem értem. Nem találtam felvilágosítást a neten, a doki meg szerintem nem is nagyon ismeri ezt a készítményt. Viszont eddig szinte minden vitamin javaslatomat leszólta, mikor felvetettem a témát. Talán csak a C és a D vitamin amit helyeselt, a B vitaminokat egyenesen tiltotta,mármint a nagyobb dózist mint a multivitaminokban van,ami mint tudjuk édes kevés, számára csakis a gyógyszer ami használ. Inkább emeli az adagokaf. Viszont én meg szeretnék mást szedni, de akkor hol-kitől érdeklődjek? Most már bevenni nem merem. Talán nődoki vagy háziorvos? A gyógyszertárban sem tudtak segíteni. Jó lenne ha valaki tudna tanácsot adni...
Úgy tudtam, hogy a remotív-ot nem szabad együtt szedni ssri-kkel. De a betegtájékoztatóban nem látok ilyet (bár nem volt türelmem végigolvasni).
https://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/
remotiv_extra_500_mg_filmtabletta/13016
(bocs, megtörtem a linket)
Ezen kívül szerintem semmi olyan nincs, hogy pszicho gyógyszert ne szedhetnél vitaminnal/ásványi anyaggal/nyomelemmel és/vagy gyógynövénnyel.
A halolajban A és D vitamin van, a vas tablettában ahogy írtam B vitaminok. Szerintem ezek nyugodtan mehetnek.
Azt is észrevettem, hogy a tested jelzéseit kell figyelned. Vettem pl. gyerekeknek supradyn-t (multivitamin) és egyszerűen nem veszik be. Egy idő után feladtam. Ennek nyilván oka van.
Például én is abbahagytam a B vitaminokat (B vit. komplexben) és az E vitamint. Nem tudom, miért. Egyszerűen pár nap után nem szedtem be és kész.
Bízz egy kicsit magadban és abban, hogy érezni fogod, hogy mi jó és mi nem.
Ha elolvasod a betegtájékoztatót és nincs benne, hogy nem szabad olyannal szedni, amikről itt beszélünk, akkor no para...
🙂
Idézet tőle: Lilla1331Szia!
Az a gond,hogy igazából èn sem értem. Nem találtam felvilágosítást a neten, a doki meg szerintem nem is nagyon ismeri ezt a készítményt. Viszont eddig szinte minden vitamin javaslatomat leszólta, mikor felvetettem a témát. Talán csak a C és a D vitamin amit helyeselt, a B vitaminokat egyenesen tiltotta,mármint a nagyobb dózist mint a multivitaminokban van,ami mint tudjuk édes kevés, számára csakis a gyógyszer ami használ. Inkább emeli az adagokaf. Viszont én meg szeretnék mást szedni, de akkor hol-kitől érdeklődjek? Most már bevenni nem merem. Talán nődoki vagy háziorvos? A gyógyszertárban sem tudtak segíteni. Jó lenne ha valaki tudna tanácsot adni...
Úgy tudtam, hogy a remotív-ot nem szabad együtt szedni ssri-kkel. De a betegtájékoztatóban nem látok ilyet (bár nem volt türelmem végigolvasni).
https://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/
remotiv_extra_500_mg_filmtabletta/13016
(bocs, megtörtem a linket)
Ezen kívül szerintem semmi olyan nincs, hogy pszicho gyógyszert ne szedhetnél vitaminnal/ásványi anyaggal/nyomelemmel és/vagy gyógynövénnyel.
A halolajban A és D vitamin van, a vas tablettában ahogy írtam B vitaminok. Szerintem ezek nyugodtan mehetnek.
Azt is észrevettem, hogy a tested jelzéseit kell figyelned. Vettem pl. gyerekeknek supradyn-t (multivitamin) és egyszerűen nem veszik be. Egy idő után feladtam. Ennek nyilván oka van.
Például én is abbahagytam a B vitaminokat (B vit. komplexben) és az E vitamint. Nem tudom, miért. Egyszerűen pár nap után nem szedtem be és kész.
Bízz egy kicsit magadban és abban, hogy érezni fogod, hogy mi jó és mi nem.
Ha elolvasod a betegtájékoztatót és nincs benne, hogy nem szabad olyannal szedni, amikről itt beszélünk, akkor no para...
🙂
Idézet tőle: Lilla1331 ekkor: 2018.03.26., 19:16Szia!
Szia!
Idézet tőle: Roxana Roxy ekkor: 2018.03.26., 18:39Idézet tőle: Lilla1331Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy szed valaki a gyógyszerei mellett gyóynövény készítményt?
Azért kérdezem, mert ma kicsit megijesztettek e téren. Miomám van, és a hormonegyensúly miatt elkezdtem szedni a Ligetszépe olaj kapszulát algával. Ez állítólag helyreteszi a ösztrogéndominancia esetén a hormonokat. Bár nincs bizonyítva hogy az a lenne, de a mioma kialakulásával hozzák összefüggésbe. Megvettem elkezdtem szedni, előtte sok helyen utána néztem,olvastam, de sajnos a múlthéten találtam csak rá egy olyan írásra, ahol azt írják, epilepszia és pszichiátriai betegségek esetén nem szedhető. Egyetlen helyen találtam ilyet. Ma voltam a dokimnál, mondtam neki, azt mondta hogy nem szabad ilyesmiket szedni, mert amit a gyógyszer ad szerotonint azt ez a gyógynövény elveszi,káros és mérgező lehet a használata.
Na most én xanax-ot és convulexet szedek,kellene még valdoxant, de azt abbahagytam már kb. 1,5 hónapja. Vajon melyiknél zavarhat be? Nagyon jó lenne helyreállítani magam, és észre is vettem javulást mióta szedem, bár ez csak 2 hét,de most ott vagyok,hogy nem merem ezután szedni.
Valakinek van esetleg valami tapasztalata?
A valdoxan-nál nem kavarhat be, mivel nem szeded, de amúgy sem, mert ha jól tudom, nincs köze a szerotoninhoz. A xanax-nak és a convulex-nek sem.
Én halolajat, szelént és vasat szedek (a vas tabiban B vitaminok). Nem hinném, hogy a xanax-szal vagy a convulex-szel ütköznének (nekem is vannak ezek)... Ketivel sem.
Na például keti-t nem lehet grapefruit-tal ötvözni, de ez benne van a betegtájékoztatóban.
Oké, az nem gyógynövény.
Na biztos valaki jobban tudja! És meg is osztja velünk.
Idézet tőle: Lilla1331Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy szed valaki a gyógyszerei mellett gyóynövény készítményt?
Azért kérdezem, mert ma kicsit megijesztettek e téren. Miomám van, és a hormonegyensúly miatt elkezdtem szedni a Ligetszépe olaj kapszulát algával. Ez állítólag helyreteszi a ösztrogéndominancia esetén a hormonokat. Bár nincs bizonyítva hogy az a lenne, de a mioma kialakulásával hozzák összefüggésbe. Megvettem elkezdtem szedni, előtte sok helyen utána néztem,olvastam, de sajnos a múlthéten találtam csak rá egy olyan írásra, ahol azt írják, epilepszia és pszichiátriai betegségek esetén nem szedhető. Egyetlen helyen találtam ilyet. Ma voltam a dokimnál, mondtam neki, azt mondta hogy nem szabad ilyesmiket szedni, mert amit a gyógyszer ad szerotonint azt ez a gyógynövény elveszi,káros és mérgező lehet a használata.
Na most én xanax-ot és convulexet szedek,kellene még valdoxant, de azt abbahagytam már kb. 1,5 hónapja. Vajon melyiknél zavarhat be? Nagyon jó lenne helyreállítani magam, és észre is vettem javulást mióta szedem, bár ez csak 2 hét,de most ott vagyok,hogy nem merem ezután szedni.
A valdoxan-nál nem kavarhat be, mivel nem szeded, de amúgy sem, mert ha jól tudom, nincs köze a szerotoninhoz. A xanax-nak és a convulex-nek sem.
Én halolajat, szelént és vasat szedek (a vas tabiban B vitaminok). Nem hinném, hogy a xanax-szal vagy a convulex-szel ütköznének (nekem is vannak ezek)... Ketivel sem.
Na például keti-t nem lehet grapefruit-tal ötvözni, de ez benne van a betegtájékoztatóban.
Oké, az nem gyógynövény.
Na biztos valaki jobban tudja! És meg is osztja velünk.
Idézet tőle: Lilla1331 ekkor: 2018.03.26., 08:22Sziasztok!
Sziasztok!
Idézet tőle: alabama ekkor: 2018.03.08., 15:49Idézet tőle: kharzakamúgy a margit körúton lakom,szóval a kerületben vagy esetleg máshol kéne pszichiáter ingyenes
Akkor az 2. kerület. Akkor csak az ottani sztk-ba tudsz menni, nem? Vagy mit nem értek?
Idézet tőle: kharzakamúgy a margit körúton lakom,szóval a kerületben vagy esetleg máshol kéne pszichiáter ingyenes
Akkor az 2. kerület. Akkor csak az ottani sztk-ba tudsz menni, nem? Vagy mit nem értek?
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2018.03.08., 15:00amúgy a margit körúton lakom,szóval a kerületben vagy esetleg máshol kéne pszichiáter ingyenes
amúgy a margit körúton lakom,szóval a kerületben vagy esetleg máshol kéne pszichiáter ingyenes
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2018.03.08., 14:59Hát szeretnék terápiát kapni elsősorban,mert ugye a gyógyszer és a terápia működik csak együtt igazán,a gyógyszer csak a tüneteken segit
Hát szeretnék terápiát kapni elsősorban,mert ugye a gyógyszer és a terápia működik csak együtt igazán,a gyógyszer csak a tüneteken segit
Idézet tőle: gépezet ekkor: 2018.03.08., 14:22Kharzak!Szintén skizó vagyok,bátorkodok közbeszólni.Szerintem Te egy Jedi lovag vagy,és sokat kell még tanulnod! 🙂 ha fejbe rúgsz egy pszichiátert,akkor annak nem lesz jó vége.Egyébként meg mindegyik ilyen,ha látja a skizo diagot,akkor kicsit háttérbe szorítja a kiváncsi énjét,legalábbis velem ilyen a pszichiáterem,az eddigiek.Mélyen a szemembe néz,baljósló hangnemet vesz fel,rákérdez az általam szedett gyógyszer mennyiségekre,és sehogy sem látok bele a gondolataiba,és ilyenkor azon gondolkodom,hogy vajon mit gondolhat most éppen?Nehéz ügy ez.Tavaly háromszor voltam kórházban ,még egy pszichológust sem kaptam.Érted? Kórházban nem kaptam terápiát.Mehettem plüss egérbe szivacsot aprítani cikkcakkos ollóval,meg demjénrózsira karaokézni.És ennyi.Aztán.A legdurvább mikor a számba adják a válaszokat a szakemberek ,mintha én már nem is lennék egyenrangú beszélgetőpartner..Mint pl.: tehát rossz gondolatai vannak?,úgy érzi,hogy megfigyelik,lehallgatják?, stb. stb,én meg csak bólogatok,mert ez mind így van.Még felülvizsgálaton is volt már így.Egyébként miről szeretnél beszélgetni a pszichiátereddel?
Kharzak!Szintén skizó vagyok,bátorkodok közbeszólni.Szerintem Te egy Jedi lovag vagy,és sokat kell még tanulnod! 🙂 ha fejbe rúgsz egy pszichiátert,akkor annak nem lesz jó vége.Egyébként meg mindegyik ilyen,ha látja a skizo diagot,akkor kicsit háttérbe szorítja a kiváncsi énjét,legalábbis velem ilyen a pszichiáterem,az eddigiek.Mélyen a szemembe néz,baljósló hangnemet vesz fel,rákérdez az általam szedett gyógyszer mennyiségekre,és sehogy sem látok bele a gondolataiba,és ilyenkor azon gondolkodom,hogy vajon mit gondolhat most éppen?Nehéz ügy ez.Tavaly háromszor voltam kórházban ,még egy pszichológust sem kaptam.Érted? Kórházban nem kaptam terápiát.Mehettem plüss egérbe szivacsot aprítani cikkcakkos ollóval,meg demjénrózsira karaokézni.És ennyi.Aztán.A legdurvább mikor a számba adják a válaszokat a szakemberek ,mintha én már nem is lennék egyenrangú beszélgetőpartner..Mint pl.: tehát rossz gondolatai vannak?,úgy érzi,hogy megfigyelik,lehallgatják?, stb. stb,én meg csak bólogatok,mert ez mind így van.Még felülvizsgálaton is volt már így.Egyébként miről szeretnél beszélgetni a pszichiátereddel?
Idézet tőle: alabama ekkor: 2018.03.08., 11:31Idézet tőle: kharzakti tudnátok nekem budán 1-2 kerületbe vagy 12 kerületbe orvost??? a mostani az nem beszél velem semmit , meg huzza a száját legszivesebben fejbe rugnám,csak gyógyszerekkel töm,és nem kapok semmi terápiát
Magán vagy sztk-s?
Idézet tőle: kharzakti tudnátok nekem budán 1-2 kerületbe vagy 12 kerületbe orvost??? a mostani az nem beszél velem semmit , meg huzza a száját legszivesebben fejbe rugnám,csak gyógyszerekkel töm,és nem kapok semmi terápiát
Magán vagy sztk-s?
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2018.03.08., 11:01ti tudnátok nekem budán 1-2 kerületbe vagy 12 kerületbe orvost??? a mostani az nem beszél velem semmit , meg huzza a száját legszivesebben fejbe rugnám,csak gyógyszerekkel töm,és nem kapok semmi terápiát
ti tudnátok nekem budán 1-2 kerületbe vagy 12 kerületbe orvost??? a mostani az nem beszél velem semmit , meg huzza a száját legszivesebben fejbe rugnám,csak gyógyszerekkel töm,és nem kapok semmi terápiát
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2018.03.07., 19:49Szia setapalca!
A borderline személyiségzavart nem lehet elsősorban gyógyszerrel gyógyítani, főként terápiát javasolnak rá. Terápiába jársz? Ezen túl az a jó hírem, hogy egy idő után magától is javul az esetek nagyjából felében.
Szia setapalca!
A borderline személyiségzavart nem lehet elsősorban gyógyszerrel gyógyítani, főként terápiát javasolnak rá. Terápiába jársz? Ezen túl az a jó hírem, hogy egy idő után magától is javul az esetek nagyjából felében.
Idézet tőle: Setapalca ekkor: 2018.03.07., 18:18Nekrm egyszeruen nem hasznalnak a gyogyszerek.egyik sem.ha visszagondolok persze nem fog mind az eszembe jutni de azert agyon gaz.leponex xanax truxal cipralex mirtazapine rivortil seraquel valdaxan mianzerine ofriril zyprexa tiapridal apodepi tegretol anafranil ey meg vagy 10 fele ami nem jut az eszembe egyeik sem hasznalt vagy allergias lettem rajuk.egyszeruen nem mukodnek a gyogyszerek nalam...
Nekrm egyszeruen nem hasznalnak a gyogyszerek.egyik sem.ha visszagondolok persze nem fog mind az eszembe jutni de azert agyon gaz.leponex xanax truxal cipralex mirtazapine rivortil seraquel valdaxan mianzerine ofriril zyprexa tiapridal apodepi tegretol anafranil ey meg vagy 10 fele ami nem jut az eszembe egyeik sem hasznalt vagy allergias lettem rajuk.egyszeruen nem mukodnek a gyogyszerek nalam...
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2018.03.07., 06:35Szia Imolka! Ne add fel, meg fogod találni azt a gyógyszerkombót, ami segít. Én is évekig próbálkoztam, mire találtam egy jó kombinációt (Anafranil+Fevarin+olanzapin). Fel tudod hívni a dokidat, hogy megkérdezd tőle, hogy normális-e, amit érzel? Lehetséges esetleg, hogy egyébként stresszesek most a mindennapok és nem a gyógyszer mellékhatása?
Drukkolok neked az állásinterjúhoz!
Szia Imolka! Ne add fel, meg fogod találni azt a gyógyszerkombót, ami segít. Én is évekig próbálkoztam, mire találtam egy jó kombinációt (Anafranil+Fevarin+olanzapin). Fel tudod hívni a dokidat, hogy megkérdezd tőle, hogy normális-e, amit érzel? Lehetséges esetleg, hogy egyébként stresszesek most a mindennapok és nem a gyógyszer mellékhatása?
Drukkolok neked az állásinterjúhoz!
Idézet tőle: imolka25 ekkor: 2018.03.06., 18:28Egy olyan kérdésem lenne, hogy már több antidepresszánst rivotrilall kombinálva mikor megkaptam a zoloftot először a rivotrillal akkor teljesen jól működött talán hipománná is tett de egyáltalán nem vészes módon se nem költekeztem túl se nem aludtam kevesebbet csak több dolgot csináltam de amit elkezdtem be is fejeztem és volt kedvem a dolgokhoz. De most szedem sőt magasabb dózisban de van h felmegy a pulzusom és bizsergető adrenalin löketek végig mennek a testemen. Ez miatt nincs nagyon kedvem menni sehova meg emiatt sírhatnékom van hogy már annyi mindent kipróbáltam mégsem vagyok jól. aludni tudok van h izomfeszülésem van a feszültségtől. Teljesen változó mikor mi van ha nincs semmi és nyugodt vagyok akkor jó a kedvem is. Nem értem az egészet és már nagyon unom. Szeretnék dolgozni holnap megyek állásinterjúra de nagy dillemát okoz így a kiszámíthatatlanság miatt előző munkahelyemen is feszült voltam bevettem a zoloftot és a rivotrilt és mégsem múlott el feszített a bal mellkasom és a pulzusom is 100 felett volt.szedek bétablokkolót is most már
Egy olyan kérdésem lenne, hogy már több antidepresszánst rivotrilall kombinálva mikor megkaptam a zoloftot először a rivotrillal akkor teljesen jól működött talán hipománná is tett de egyáltalán nem vészes módon se nem költekeztem túl se nem aludtam kevesebbet csak több dolgot csináltam de amit elkezdtem be is fejeztem és volt kedvem a dolgokhoz. De most szedem sőt magasabb dózisban de van h felmegy a pulzusom és bizsergető adrenalin löketek végig mennek a testemen. Ez miatt nincs nagyon kedvem menni sehova meg emiatt sírhatnékom van hogy már annyi mindent kipróbáltam mégsem vagyok jól. aludni tudok van h izomfeszülésem van a feszültségtől. Teljesen változó mikor mi van ha nincs semmi és nyugodt vagyok akkor jó a kedvem is. Nem értem az egészet és már nagyon unom. Szeretnék dolgozni holnap megyek állásinterjúra de nagy dillemát okoz így a kiszámíthatatlanság miatt előző munkahelyemen is feszült voltam bevettem a zoloftot és a rivotrilt és mégsem múlott el feszített a bal mellkasom és a pulzusom is 100 felett volt.szedek bétablokkolót is most már
Idézet tőle: alabama ekkor: 2018.03.06., 13:25Valaki tudja esetleg, hogy a convulex és/vagy a ketilept mellékhatása lehet a magas vérnyomás és a magas pulzus? Szerintem ezt sem az áterem, sem a háziorvosom, sem a kardiológusom nem fogják tudni. (Kardiológusom azért van, mert egyik barátnőm anyukája az. 🙂 )
Valaki tudja esetleg, hogy a convulex és/vagy a ketilept mellékhatása lehet a magas vérnyomás és a magas pulzus? Szerintem ezt sem az áterem, sem a háziorvosom, sem a kardiológusom nem fogják tudni. (Kardiológusom azért van, mert egyik barátnőm anyukája az. 🙂 )
Idézet tőle: alabama ekkor: 2018.03.05., 12:26Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Abilify - orvosi utasításra történő - hirtelen elhagyása esetén (15 mg) fizikai és pszichés problémák jelentkeztek (nem nálam). Mi a teendő? A gyógyszert visszavenni már nem lehet. Hogyan lehet az elvonási tüneteket enyhíteni?
Lécci írjatok.
Köszi.
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Abilify - orvosi utasításra történő - hirtelen elhagyása esetén (15 mg) fizikai és pszichés problémák jelentkeztek (nem nálam). Mi a teendő? A gyógyszert visszavenni már nem lehet. Hogyan lehet az elvonási tüneteket enyhíteni?
Lécci írjatok.
Köszi.
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.02.13., 18:33Akkor kukázd, igaz, hogy a 150semmi, de vmit azért érnie kéne. A nevetésre meg ott a hippik kedvenc gyógynövénye. 😉
Én most tritticózok, és van némi eredmény. Van egy maláj gyógynövény, amely egyik alkaloidja kifejezetten az 5ht2a-ra hat, és az a porított növényke csodákra képes, legalábbis nálam.
Nos, ezeket alapul véve, némi keresgélés után találtam rá a tritticóra. Este nagyon jól alatat, nem mint ha azzal gondom lenne, de napközben is van egy alap hülyéskedős hangulatom, mindenkit oltok. Ez csak akkor van, ha jól érzem magam. Igaz, még társaságba nincs jedvem menni, de remélem, hogy ez is változni fog. Pl tegnap ment a baráti társaság palacsintázni, én meg úgy lemondtam a közös programot, mint ha kötelező lenne. Igaz, csak 1.5 hete szedem, és még nem a teljes adagot, tehát remélem, hogy még többet is kihoz belőlem.
Akkor kukázd, igaz, hogy a 150semmi, de vmit azért érnie kéne. A nevetésre meg ott a hippik kedvenc gyógynövénye. 😉
Én most tritticózok, és van némi eredmény. Van egy maláj gyógynövény, amely egyik alkaloidja kifejezetten az 5ht2a-ra hat, és az a porított növényke csodákra képes, legalábbis nálam.
Nos, ezeket alapul véve, némi keresgélés után találtam rá a tritticóra. Este nagyon jól alatat, nem mint ha azzal gondom lenne, de napközben is van egy alap hülyéskedős hangulatom, mindenkit oltok. Ez csak akkor van, ha jól érzem magam. Igaz, még társaságba nincs jedvem menni, de remélem, hogy ez is változni fog. Pl tegnap ment a baráti társaság palacsintázni, én meg úgy lemondtam a közös programot, mint ha kötelező lenne. Igaz, csak 1.5 hete szedem, és még nem a teljes adagot, tehát remélem, hogy még többet is kihoz belőlem.
Idézet tőle: wannabesomebody ekkor: 2018.02.09., 17:19Azt hittem be fog ütni a Bupropion, be is ütött.Csak nem úgy. ahogy kellett volna.Most jár le a 4.hét vége és semmi jó hangulat.Annyit ért el hogyha valamin van min nevetni, akkor könnyesre tudom magam röhögni, de ezen kívül semmi.Sok nap van olyan, hogy 2x olyan letört és nyomott vagyok mint a gyógyszer előtt, egyszerűen semmihez sincs kedvem, olyan szintű keserűséget és kiégettséget érzek mint ezelőtt soha.Ilyenkor sokszor sírni támadna kedvem, az áruházban is meg kellett állnom múltközben vásárláskor, meg mindig úgy mentem hogy kerüljem az emberi tekinteteket, mert erőteljesen könnyeztem.Igaz eddig csak 150mg-ot szedtem belőle és mondta debut12 sorstárs hogy minimum 300-at kéne, azalatt nem sokat ér az egész.Csak ha 4 hét alatt nem segített semmit, attól tartok hogy a 300 sem fog, esetleg még rosszabb állapotban leszek és ezt nem akarom.kb 2 és fél hét múlva találkozom a barátnőmmel és nem akarok olyan állapotban együtt lenni vele.Tehát most őrlődöm hogy emeljem-e még 300-ra vagy inkább hagyjam el és kerüljön vissza a régi állapot, ami azért ennél jobb volt.Ráadásul kéne csinálnom egy 2 hetes terbinafin gombaölő kúrát s a bupropion leírásában az van, hogy nem ajánlják a terbinafinnal együtt, mert kialakulhatnak bizonyos dolgok.Ettől mennyire kéne tartanom?
Otthon majd megyek pszichiáterhez is és remélem lelkiismeretes lesz és használ majd a kognitív terápia, meg a gyógyszeres kezelés, amit szoktak ilyenkor depresszió esetén adni.Az előzőt otthagyom mert csak egy pénzéhes, nemtörődöm gyökér.
Azt hittem be fog ütni a Bupropion, be is ütött.Csak nem úgy. ahogy kellett volna.Most jár le a 4.hét vége és semmi jó hangulat.Annyit ért el hogyha valamin van min nevetni, akkor könnyesre tudom magam röhögni, de ezen kívül semmi.Sok nap van olyan, hogy 2x olyan letört és nyomott vagyok mint a gyógyszer előtt, egyszerűen semmihez sincs kedvem, olyan szintű keserűséget és kiégettséget érzek mint ezelőtt soha.Ilyenkor sokszor sírni támadna kedvem, az áruházban is meg kellett állnom múltközben vásárláskor, meg mindig úgy mentem hogy kerüljem az emberi tekinteteket, mert erőteljesen könnyeztem.Igaz eddig csak 150mg-ot szedtem belőle és mondta debut12 sorstárs hogy minimum 300-at kéne, azalatt nem sokat ér az egész.Csak ha 4 hét alatt nem segített semmit, attól tartok hogy a 300 sem fog, esetleg még rosszabb állapotban leszek és ezt nem akarom.kb 2 és fél hét múlva találkozom a barátnőmmel és nem akarok olyan állapotban együtt lenni vele.Tehát most őrlődöm hogy emeljem-e még 300-ra vagy inkább hagyjam el és kerüljön vissza a régi állapot, ami azért ennél jobb volt.Ráadásul kéne csinálnom egy 2 hetes terbinafin gombaölő kúrát s a bupropion leírásában az van, hogy nem ajánlják a terbinafinnal együtt, mert kialakulhatnak bizonyos dolgok.Ettől mennyire kéne tartanom?
Otthon majd megyek pszichiáterhez is és remélem lelkiismeretes lesz és használ majd a kognitív terápia, meg a gyógyszeres kezelés, amit szoktak ilyenkor depresszió esetén adni.Az előzőt otthagyom mert csak egy pénzéhes, nemtörődöm gyökér.
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.02.02., 10:09Trittico beszerezve. Na erre kíváncsi leszek.
Mondjuk azért vannak fenntartásaim, annak ellenére, hogy én választottam.
Az egész napos bágyadtság remélem kimarad, egy másik úgyszintén igen kellemetlen mellékhatással együtt.
Este start 50mg kezdővel.
A doki útravalónak azért azt mondta, hogy a mostaniakat szépen lassan, fokozatosan, napról napra egyre kisebb adagokkal vezessem le.
Na persze...
Trittico beszerezve. Na erre kíváncsi leszek.
Mondjuk azért vannak fenntartásaim, annak ellenére, hogy én választottam.
Az egész napos bágyadtság remélem kimarad, egy másik úgyszintén igen kellemetlen mellékhatással együtt.
Este start 50mg kezdővel.
A doki útravalónak azért azt mondta, hogy a mostaniakat szépen lassan, fokozatosan, napról napra egyre kisebb adagokkal vezessem le.
Na persze...