Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Gyógyszer

ElőzőOldal 292 / 327Következő

Miert nem lep meg... Tolem tartott egyebkent mert en is "ismertem" kozvetve. En tudtam hogy a 30 ev tapasztalat, amit hajtogatott az igazabol max 5 es ismertem (jol) az illetot akinek a sima mezei tanuloja volt masik "intezmenyben" nem sokkal a nagy amitasok es Isten kultusz felallitasanak megkezdese elott... De en errol (is) mindvegig hallgattam, de valahogy tudta, hogy tudom. Ereztem. Figyelt. De beken hagyott.
Na pontosan ez az, hogy en betegesen tudok titkolozni de sajnos ez is feltunik elobb utobb masoknak (ezert kerulom mostanra mar a kozossegi eletet IRL) de akkoriban meg jobban birtam, de igy is szemetszurtam hogy nem vegyulok elegge- igy is kikezdtek- de csak talalgattak es melle lottek mindennel aztan vegul beken hagytak mert nem adtam eleg feluletet nekik. Szoval ja, ez se megoldas vagy ez se "jo" nekem nyilvan mert a bizalmatlansag mar nem szo hogy jellemezzen engem, de nem tudok leszokni a paramrol, tul regota megvan..Vagod? Vagod. 
A legjobb mikor kozlik (eletem tortenete) hogy "maganak sulyos teveszmei vannak" aztan meg valamilyen uton modon kiderul hogy igazam volt/lett/van es megiscsak helytalloak az elmeleteim, hogy igenis figyelnek mindig es mindenhol csak mindig maskepp es masok es masert es nem feltetlen szo szerint. Na ez fugg ossze azzal asszem hogy nem szedem rendesen a gyogyszert, nehogymar ne vegyem eszre mi megy a hatam mogott kozbe..De ordogi kor, mert amikor ezt elmondtam az aternak felirt meg egy gyogyszert vagy emelt. Velem csak ilyen jellegu "problemak" voltak a korhazban is mikor kiakadtam. A tobbit mind annyira magamba fordulva elem meg, az osszes szenvedest teljesen egyedul bezarkozva mint pl a folyamatos tizeneves korom ota tarto ongyilkossagomrol es halalomrol szolo kepzelgesek (amik hol megnyugtatnak hol utolag felelmet keltenek hogy mennyire reszletesek vagy epp tisztak a hangok), a kesztetesek, a probalkozasok...Meg az az 1 azaz 1 baratnom is egy tizedet tudja ezeknek, akinek mindig azt mondom Te mindent tudsz. Nem senki nem tud mindent. De ha a doki nem tud mindent hogy tudjon kezelni? En akarok bizni benne, meg alapbol bizok is, csak hat "megse". Mert minden ellenunk fordithato. Mint  ahogy ott anno ellened is forditottak amit nem titkoltal el. Persze itt mas nev nelkul, de ha kikerulne ide a nevem, amitol minden hsz elkuldesenel oszinten felek, hogy valahogy meg fog tortenni, akkor meg ha azonnal torolnem is a nick-em nem tudom hogy felbirnam-e dolgozni es mi lenne utana ugy akkor... Es itt vagy Te aki felvallalja a dolgot es ezekszerint nem csak itt. Ami szamomra megdobbento, de annyira csodallak is erte!!!!!!!! Most komolyan felkavart ez a beszelgetes. Vicc nelkul.  

Nyertél, ott volt, bizony. És ő tudta, hogy én még azt is tudom, hogy kikkel nyomul. (Más is volt, aki tudta, pl. V. is.) Szóval, kvázi meg is zsarolt... De én ott sem igazán titkoltam, meg sajnos máshol sem, lehet, hogy neked van igazad. Csak végeredményben ezzel sem teszel jót magadnak, de ezt úgyis tudod.

Jó, ez a blöff nem jött be... de így már ki tudok zárni néhány lányt.

En oszinten mit gondoltam a vilag koruli utrol? Megmondom en neked! En azt hittem mikor hallgattam azokat story-kat, hogy bortonben volt 🙂 Teljesen igazad van emlekszem arra a konkret estere mikor ott meselt es ittak szavait a velem egy idos libak. En moge lattam annak az embernek de sose emeltem a szavam semmiert. En ott is (nalam ez eletemet vegig kisero jellemvonas) feltem hogy bebukok es kiderul az en "nyomorom", ez amit kizarolag csak sorstarsak elott vallalok. Na en az vagyok aki a legutolso esetben szeretne latogatot meglatni a pszichiatrian es akihez nem jon senki sose es tudod, amikor kotelezo legkozelebbi hozzatartozot megadni, nalam az bizony az uresen maradt mert nekem olyan nincs aki tudhatna barmi van. 
A tipped nem jo, en nem voltalak Teged meglatogatni sehol es a dolgaidba sem folytam bele. Hallottam ezt-azt de magambol indultam ki, gondoltam jobb lesz beken hagyni.. Meg mondom meg egyszer, "azt" az akkori kozeget "ezzel" en nem kever(het)tem sose ossze. Rolam kevesen tudjak ezeket, mostanaban kezdem feladni a nagy titkolozast egy egy kozelebbi ember elott de nagyon nehezen megy. Nagyon nehezen. Csalad? kizart hogy megtudjak es ezzel barki tonkretehetne, ha pl baja van velem.. Igy hat teljesen izolalodtam. Ha meg beporgok mint atom epp, szerzek "uj baratokat" gyorsan es kielem idegenekkel a magassagokat. De persze az a resze amit szeretek ebbol az egesz szarbol mikor van erom ambiciom meg energiam mostmar egy ideje nincs es mi van ha nem is lesz tobbet... Na de ez egy masik kerdeskor asszem. 

Tiapridal, tényleg. Az spec. nekem bevált, vagy tíz évig szedtem. De kistartján az első dolga volt az áternőnek, hogy az összes gyógyszeremet lecserélte, kivéve a rivót.

Szia. Valamelyest megvalaszoltam az elozo hsz-em vegen. De igen, en toleralni toleralom mar "olyan ertelemben". Egyszer mondta az aterem "maga eleg jol toleralja az emelest".
Ami viszont meghaladja a kepessegem mert valami meggatol benne az annak a kivitelezese hogy SOKAIG es egyenletesen a felirt adagot rendesen beszedjem. Volt Quetiapine sokaig (mg) 75-75-150  de egyeb eleosztasokban is minding 300-400mg kozt volt a papirokon amiket most megtalaltam de szinte mindig mas elosztasban tenyleg!
Risperdal(2mg) 1-1-2.  Tiapridal(100mg) 1-1-2 (ezt kaptam most legutobb).
A Rivotril ami meg nem AP de 5mg van jelenleg ki irva "hivatalosan" Csokkento (lenne) 8rol, mert azt kozolte hogy fel nem irja, ha meg mashonnan beszerzem (megint) es kipotlom akkor kiteszi a szurom. 🙁 
Az a para van hogy semmit nem valtozom es rettegek hogy nem fognak visszavenni, mashova nem igazan akarok menni. Oda se tudom, hogy "akarok''-e mert ugy igazan semmit nem akarok. Amikor meg majd beporgok elobb utobb akkor meg jon a sok otlet terv meg utazas meg aramlas es orultseg akkor meg messzirol elkerulom a kotert meg az atert meg barmilyen gyszert.. Oszinten? Csak jonne mar az, mert akkor se oldom meg ezt a problemat, igaz de akkor legalabb nem is erdekel. De ez egy masik kerdeskor asszem.

Mintha Kistarcsán egyszer te is meglátogattál volna... ... ...

V. nem volt, de pár éve kiderült, hogy cukros, nem kicsit, nagyon. Van egy barinője (élettársa), azóta normális, eltekintve az elektromos nyakörv használatától... Az jo kénytelen volt, mit gondolsz, hol volt 9 évig világ körüli úton? És a buta libák csak úgy ették a szavait, pl. MD, alias Cs. 😀

Klinika, OPNI (ambulánsan), Erzsébet (többször), Kistarcsa (csak zárton 5-6-szor), Klinika.

Nem mondod, hogy kenyszer elvonon volt az illeto? Na latod, ez tenyleg nem tudtam. V-rol eltudtam kepzelni, hogy megjarta azt is, de a "jo" emberrol nem. Csak nem osszefutottatok regen valahol? Vagy elmondta Neked? En igazabol sok mindent levagtam elso pillanattol ott, csak szerettem melyeket hallgatni. Nem muszaj valaszolni, de Te hol voltal bent ha szabad kerdezni? Megertem ha nem publikus. 
Erdekes, en Olanzapin-t sose kaptam. Abilify-t adtak a zarton, nem tudom miert es nem is akartak megmondani mi az mikor ott bent kerdeztem. Azt lattam, hogy nem kveti mert azt megismerem. A kezelom mondta meg mikor visszakerultem a teruletileg illetekestol a valasztott intezmenyembe, hogy mit adtak nekem a zarton, mert a papiron nem volt rajta tobbek kozt az se, szoval felhivta oket de arra nem volt magyarazat hogy miert nem azt amit amugy "szedek" (kellett volna szednem). Paranoid pszichotikus allapotban kulon kivalo segitseg, ha nem mondjak el mit akarnak lenyeletni az emberrel, szep emlekek... Szoval amig belem nem szurjak engem a sajat ateremen kivul nem nagyon vesz ra mas hogy barmi gyszert lenyeljek ugy hogy nezhetnek is... amig nem tudom pontosan mi az es mire kapom..na nem. Ki tudja mit tudnak ezek amit en/mi nem..Es mit akarnak vagy nem akarnak pont.. Na mind1. 
Na most en egyiktol se hiztam amit szedtem- mert azert ha magam modjan is de mondhatjuk hogy szedtem pl a kvetit huzamosan csak nem eloirt modon. Engem is valamennyire kiutott de csak az elejen. En 75ig toleraltam a legelejen utana altatott de egy ido utan mar semmi csak nyomott mikor emeltek. En szemely szerint nem "szeretem" (bar en szeretni csak a rivot szeretem).. de kulonosebben nem is hat meg csak mar fogalmam nincs hogy kene szedni annyira osszevissza baszkuraltam el a gyogyszerelesem, hogy valoszeg tobbet artok mint hasznalok veluk. Bar a semmi mellett NAGYON pszicho leszek es ahhoz kepest eleg gyorsan is, szoval az se opcio. Akkor betolom a kvetit foleg este (mert nekem az ejszakak a rosszabbak) es hasznalni hasznal de akkor is ott van a gondolatom hogy csak azert adjak ezeket nekunk, hogy ne jojjunk ra arra a valamire (valosagra?) ami a szenvedesunk mogott all de most ezt talan hagyjuk. A Ripedon meg nagyon jo (valamire biztos) en semmit nem erztem tole a vilagon (azon kivul hogy nem fazom vegre) de a dokim szerint kifejezetten BEVALT (!!!) na hat ilyenkor jon ra az ember hogy tenyleg bolond vagy tenyleg atbassza mindenki de ez sose derul ki persze. A Tiagertol nem erzek semmit. A Tegretol-tol szarul voltam, es rovid ideig kaptam de csak bent, le is allitottak mondvan hogy azt nekem kintre ki nem adja.. Azt se ertettem. Nekem AD nem kell allandora AP viszont annal inkabb. Mi van meg a palettan? Nalunk a kvetit vagy a halo-t preferaltak az osztalyon. Ja es nalam szoba jott tobbszor a depo injekcio pont amiert keptelen vagyok szedni a gyogyszert ahogy irva van es magam sem tudom megfogalmazni hogy MIERT. Vegul sose kaptam. De arrol is szivesen hallanek tapasztalatokat!! Ha valakinek van?!

Connie, leírnád még egyszer (hogy biztos jól értsem), hogy jelenleg mik a gyógyszereid és milyen dózisban?

Kleó írja, hogy neki nem jók az antipszicho-k.

Veled is ez a helyzet? Vagy te tolerálod a gyógyszereket? 

Nem volt az kezeletlen, már ha a kényszerelvonó kezelés, pláne ott, ahol az illető kapta! Én nem igazán titkoltam ott sem, csak akkoriban volt az absztinenciám, és így azalatt pont megúsztam azt a bizonyos hét éves kh.-t. Több mindenkit kedveltem ott, de azért ez már szűkíti a kört...

Az antipszichóknak én csak a mellékhatásait ismertem. Kvetit adtak, többször is próbálkoztak, de az engem totál kiüt, ájulás, aztán éberség, nappalra képtelenség, mert a legkisebb (0,25!) adag is tíz percen belül ájulást okoz. Sztorníroztam, aztán bevettem a maradékot (szóval majdnem az egész dobozzal), három napig nem bírtam elhagyni az ágyat. Aztán megint adtak a kh.-ban, újra 10perc után sutty, de mindig elértem az utolsó ágyat, mielőtt épp indult... Később Olanzapin: +30 kg. Arisppa (abilify): parkinzonos tünetek. Ezt megint magamtól hagytam abba, de elmondtam a dokinak. Most nincs AP.

Az tuti hogy ott tobb jelolt is lehetne, kezdve a vezetosegtol, de abban teljesen biztos vagyok, hogy kezeletlen volt vilag eleteben... Na mind1. Azt a polot mar nem horddjuk, de emlekeket igen. Egyebkent kedveltel.. Hah vajon miert. Es fogalmunk sem volt hogy a masik mennyire hasonlo cipoben jar.. Na jo talan megerzesre, de nem beszelgettunk ott errol.

Pontosan ahogy irod: Peterfy volt regen az eredmenye. Mostmar inkabb csak 1-2 nap KO. Mar tudom hogy ezek a szarok nem olnek meg, meg kulonosen ahhoz is erdektelen vagyok, hogy arra hajtsak, meg ha irnanak is fel annyit. Csak kivancsi voltam az altalam lentebb felsorolt gyogyszerekrol ki mit gondol (mondjuk hasonlo dg.-kkal mint nekem vannak) aki rendesen szedi egyiket vagy masikat.

Irtad valahol hogy 7 evig jartal x hely-re aztan egy masikra.. Rohadtul nem akarok az ismeretlenbe valtogatni, de nincs pofam jelenleg a jofej áterem megint elborzasztani, nem tudom mar hova menjek, azt jobban tudom hogy hova nem (egy parat mar kilottem)... Nem adok sok idot hogy bent legyek megint, a kerdes hogy akarat lesz e meg hozza vagy nem. Mar nem sok mindenhez van meg ero se. 

Szia!
Nem tom, ki vagy, több "jelölt" is lehetne. Már rég nem hordom én sem azt a pólót...

Szóval akkor tulajdonképpen azért nem veszed be a gyógyszert, mert gyűjtögetni akarod, hogy egyszerre vedd be? Semmi értelme egyszerre bevenni, legfeljebb Péterfy vagy 3 nap KO. Különben már rég nem írogatnék itt.

Sziasztok. Kisse elegem van. Voltam mar itt (is) tag asszem de elfelejtek mindent szoval inkabb csinaltam egy ujat. Kleo, Téged ismerlek amugy szemelyesen! De nem szeretnem leleplezni magam, annyit mondok ugyanolyan polot viseltem egykoron en is mint ami a kepeden Rajtad van. 

Na a kerdes meg a kep a kovetkezo: egyszeruen keptelen vagyok normalisan szedni a gyogyszereim. Iszonyat gyogyszer problemaim vannak es mar nem tudok sehova fordulni mert elbasztam, az egyik kitette a szurom tavaly a masik (aki pedig elotte kiszedett szar helyekrol) meg megmondta hogy ne lasson tobbet ha a nem tudom hanyadik probalkozasra sem vagyok kepes a felirt modon szedni mindent amikor kint vagyok. Hat marpedig nem vagyok kepes es NEM tudom miert. Hiaba kerdezik meg. Meg bent fekvoskent is trukkoztem de nem kicselekvesbol, figyelem felkeltesbol vagy hogy kibasszak veluk szoval nem azert amiert masok! Szoval azt nem is tudtak meg sose! En alapvetoen tisztelem es tokre birom az orvosom. Tenyleg. Csak bennem/velem nem tortenik semmi valtozas eppenseggel. Pont olyan elbaszott vagyok mint 5-10-15 eve. De amikor bent voltam jobb volt de csak addig es akkor. Nem tudom mitol vagy miert de nekem jobb volt. na nem a zarton, bar en ott is elvoltam ha belegondolok en mindenhol elvoltam ahova bezartak.. De a nyilton en plane eleldegelnek a kis kimenoimmel amikor bepialhatok a rivomra de bent viselkedtem, ezt senki nem tudta (szerintem). Es ugy kezdtem jobban lenni legalabb egy-ket teren amig nem zaroztattak novemberben. A tavalyi evre ugy gondolok hogy majustol novemberig biztonsagban voltam. Na mindegy. Akkor asszem 300 queti-t kaptam melle a Risperidont meg a Rivotril nyilvan meg egyszer probaltak a Tegretolt beallitani aztan mondtak hogy az megse kell.. Aztan zaro utan ossze vissza varialtak mert minden bajom volt. minden kontrolnal valtoztattak a gyogyszerelesemen (quetiapine) 150-400mg kozott de vegulis fo gyogyszernek ez maradt melle Ripedon meg nyilvan a jo oreg rivo (5mg/nap). De most legutobb elvette a quetiapinet es irt Tiager-t helyette amit nem is ismertem. En meg ilyen mindent vagy semmit alapon szedtem mindig mindent. A "taktika" az hogy 3-5 napig valahogy kibirjam hogy semmit vagy alig szedjek valamit hogy osszegyulhessen a gyogyszer, persze akkor pszichozis, szorongas, hallucinacio, insomnia es 4-5 nap utan annyi jon a "jo" resze. Veszek egy uveg valamit es beveszek mindent ami akad. Elso idokben meg egy-ket ilyen utan a Peterfy megvolt de egy ideje mar nem! Egyreszt itthon csinalom zart ajtokkal es neha azt gondolom most vegre majd... de nem! hat nem felkelek masnap delbe, egy napig zombi vagyok es aztan megy tovabb az egesz. Addig amig ujra el kell menni az orvoshoz mert csak elfogy a rivotril, amikor is megint szembesulok hogy be kellene fekudni meg hogy normalisan kellett volna szedni az anti pszichot meg a nyugtatot ugy ahogy felirtak meg nem vedelni. (ujabban vezetes kozben is benyugtatozva narancsleves flakonbol) mert mar semmi se szamit. Nem tudom miert. Nem masnak csinalom, leszarok masokat. Nem tudja senki. Egyedul elek. Nem tud nem lat senki semmit. De miert nem tudom rendesen beszedni a gyogyszereket es jobban lenni. Legalabb abban az un. kompenzalt allapotban mert arrol mar regen felvilagositottak hogy meg nem gyogyulok, azt ne varjam, ez nem olyan.

Sejtem hogy mas is volt mar vele igy hogy sajnalja az orvosat azert ahogy viselkedik?! vagy nem? Hat en igy vagyok vele. Nem akarok neki bajt. Ezert inkabb nem jelenek meg. Persze aztan vegul megiscsak megjelenek. Mert kell a gyogyszer. Akkor meg azt mondja nyilvan hogy ez nem "cukraszda". Es nem fog ilyen mennyisegeket felirni hosszu tavon, azt mondta befektet addiktologiara inkabb.. Tiszta kudarc pedig rendes volt velem de en egy kudarc vagyok mindegyiknek. Atlag napi 8mg rivotrilrol meg nem fogok tudni kint lejonni, igaz? Foleg ugy hogy nem akarok. Bar csokkenteni igen. Azzal probalkozom. Tenyleg! Az altalam fentebb sorolt antipszichokkal masnak milyen tapasztalatok vannak, ha rendesen szedtetek oket es milyen elosztasban es mennyisegben? Es ha nem "rendesen"? Koszi

Idézet tőle: Lost50

Igen, kb, egy éve, amikor elkezdtem, akkor nem volt, igaz akkor többet is szedtem.  Most úgy oldom meg, hogy beszundítok a tv előtt, és 15-20 perc után, amikor felébredek, akkor "fekszem le". Elég röhejesen hangzik, de ez van. 🙁 

Nem hangzik röhejesen, elég sz.r lehet. 

Nekem asszem abilify (amit két napig szedtem) csinált ilyet. Pár perc alvás után összerándult a testem és felébredtem. Közben még valami rémálom vagy hallu-féleség is volt. 

Remeron nem jön szóba? 

Igen, kb, egy éve, amikor elkezdtem, akkor nem volt, igaz akkor többet is szedtem.  Most úgy oldom meg, hogy beszundítok a tv előtt, és 15-20 perc után, amikor felébredek, akkor "fekszem le". Elég röhejesen hangzik, de ez van. 🙁 

3 napig szedtem, most nem szedem. Tévedés volt (ez is). A dokimnak meséltem, hogy anyámnak halálfélelme volt, majdnem agyvérzést kapott vagy 6 hete. Akkor írta fel ezt. Pár nap múlva meg azért aggódott, hogy nehogy mániás legyek. Aztán pszichózisom lett, kórházi beutalás 2 hétre, azóta nem kísérletezett ezzel a gyógyszerrel.

Idézet tőle: Lost50

Idézet tőle: bartika

Kinek milyen tapasztalata volt Tritticot nevű antidepresszánssal?

Altató helyett is adják, erős idegnyugtató hatása van és nem okoz függőséget, legalábbis ezt gondolják a szakemberek.

Én 2013 óta alszom altatókkal, novemberben sikerült egy hónapot létrehoznom, hogy altató nélkül sikerült elaludnom.

Dohányzásról leszokáskor szoktam altatóhoz fordulni, utána csillapítja az orvosom.

Sikerült elkezdeni szedni? Én kb. 3 éve szedem, vegyes tapasztalatokkal. 

A függőség téma igaz, pár hetes csökkentéssel simán el lehet hagyni.

Az alvásra nagyon jól hat, engem legalábbis a bevétel után fél órval szó szerint kiüt.

Ami (nálam) nem jó:  a mély elalvás után egyszercsak felriadok, mintha már órákat aludtam volna, de azután alszom tovább; a másik, hogy néha nagyon pörgős álmokat okoz.

Azt nem értem, miért nevezik "idegnyugtatónak" , ez egy altató hatású antidepresszáns. 

A felriadás minden éjjel van? 

(Én nem magam miatt kérdeztem róla az atipikus depik topikban.)

Altató helyett is adják, erős idegnyugtató hatása van és nem okoz függőséget, legalábbis ezt gondolják a szakemberek.

Én 2013 óta alszom altatókkal, novemberben sikerült egy hónapot létrehoznom, hogy altató nélkül sikerült elaludnom.

Dohányzásról leszokáskor szoktam altatóhoz fordulni, utána csillapítja az orvosom.

Sikerült elkezdeni szedni? Én kb. 3 éve szedem, vegyes tapasztalatokkal. 

A függőség téma igaz, pár hetes csökkentéssel simán el lehet hagyni.

Az alvásra nagyon jól hat, engem legalábbis a bevétel után fél órval szó szerint kiüt.

Ami (nálam) nem jó:  a  mély elalvás után egyszercsak felriadok, mintha már órákat aludtam volna, de azután alszom tovább; a másik, hogy néha nagyon pörgős álmokat okoz.

Azt nem értem, miért nevezik "idegnyugtatónak" , ez egy altató hatású antidepresszáns. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Benzodiazepine

Hát ennyi féle van...

Common types

• 2-keto compounds:
clorazepatediazepamflurazepamhalazepamprazepam, and others
  • 3-hydroxy compounds:
lorazepamlormetazepamoxazepamtemazepam
  • 7-nitro compounds:
clonazepamflunitrazepamnimetazepamnitrazepam
  • Triazolo compounds:
adinazolamalprazolamestazolamtriazolam
  • Imidazo compounds
climazolamloprazolammidazolam

A diazepánnak van antiepiliktikus hatása is ugyanugy benzodiazepin hatású, elnyomja a szorongást , pánikot gyakran alkalmazzák alkohol vagy más szerek elvonási tüneteinek a kezelésére régi jól ismert neve a szeduxen.

De izgit találtam. 🙂

http://www.sotepedia.hu/_media/gytk/szakkepzes/bagdygyorgy2010.nov.13.antidepresszansok.pdf

Dr. Bagdy György: Antidepresszív szerek a gyakorlatban

-- unipoláris és bipoláris depiben (ill. dysthimiában "A dysthymia egy kisfokú, de nagyon krónikus formája a depressziónak, amely több, mint 2 évig tart.")

Kedves Gyevuska!

A benzodiazepin jellegű szorongásoldók közül legtöbbünknek Xanaxot/Frontint vagy Rivotrilt adtak, medazepamot szedőről még nem hallottam, de hátha van valaki. Mire kaptad ezt a gyógyszert?

Szép napot! 🙂

Szed vagy szedett itt valaki Medazepamot? Eddig Tegretolt szedtem.... Kicsit se voltam/vagyok jobban. 

Szép napot! 🙂

Szed vagy szedett itt valaki Medazepamot? Eddig Tegretolt szedtem.... Kicsit se voltam/vagyok jobban. 

Idézet tőle: csilla96

Szia Murray Head!

Nem most kezdtem szedni, kb 3-4 hónapja szedem. A gyógyszerező dokimmal nem lehet semmi ilyesmiről beszélni, csak a saját véleményét hajtja, hogy nekem semmi nem jó, a parmassant sem szedte, amit még Thegyen írtak fel (megjegyzem, az sem használt). Egyszerűen makacs és hajthatatlan. 

Mit szedtél eddig? Fel tudod sorolni? És mire? Ha szabad kérdeznem?

Szia Murray Head!

Nem most kezdtem szedni, kb 3-4 hónapja szedem. A gyógyszerező dokimmal nem lehet semmi ilyesmiről beszélni, csak a saját véleményét hajtja, hogy nekem semmi nem jó, a parmassant sem szedte, amit még Thegyen írtak fel (megjegyzem, az sem használt). Egyszerűen makacs és hajthatatlan. 

Szia, nekem még az is rángatta a lábam amit az áter írt fel most kicsit csökentve van 75-75-100 mg-ra úgy tünik jó és a lábamban sem rángatóznak az izmok, ha véletlen előbb fogy el mint ahogy az orvoshoz jutok szépen lélassulok már 3 nap is gáz. Önmagában a gyógyszert mikor először felírta kb 2 nap múlva feljöttem a mélyből és aludtam is mostmár nem altat csak az elején és érdekes hogy csak az esti adag altatott bár volt mellé felírva altató is de addig nem használt

Idézet tőle: csilla96

Sziasztok!

Több, mint 3 hete szedem a Ketileptet (200mg), de nem hat, az áter meg nem akar váltani (címszóval "nekem semmi se jó, az általa felírt parmassant sem szedtem". 

Azon gondolkodtam, hogy magamtól emelek, és esténként kettő tablettát veszek be. 

Szerintetek milyen ötlet lenne?

Szia! Rémlik, hogy a ketilept topikban írtam neked. Még csak most kezdted el szedni? Az átereddel nem tudod megbeszélni az emelést? A normál dózis tudtommal 300-400 mg (azért merem leírni, mert múlt héten mondta áterem). De sztem magadtól ne emeld. 

Sziasztok!

Több, mint 3 hete szedem a Ketileptet (200mg), de nem hat, az áter meg nem akar váltani (címszóval "nekem semmi se jó, az általa felírt parmassant sem szedtem". 

Azon gondolkodtam, hogy magamtól emelek, és esténként kettő tablettát veszek be. 

Szerintetek milyen ötlet lenne?

Értem.

Solian, hatóanyaga amilsulpirid: nappali antipszichotikum

Murray Head:

Kétféle állapotom van:

egészséges: ilyenkor van egy esti gyógyszerem, a 300as Depakine, és 1 szem altató.

Az altató változik: Imovane, Stilnox, Gerodorm

**

Pszcihózis veszély, vagy pszichózis:

Risperdal injekció, bekerül a gyógyszereim közé a Leponex és nappalra a Solian

A solian az altató?

Murray Head:

Kétféle állapotom van:

egészséges: ilyenkor van egy esti gyógyszerem, a 300as Depakine, és 1 szem altató.

Az altató változik: Imovane, Stilnox, Gerodorm

**

Pszcihózis veszély, vagy pszichózis:

Risperdal injekció, bekerül a gyógyszereim közé a Leponex és nappalra a Solian

Kinek milyen tapasztalata volt Trittico nevű antidepresszánssal?

Miket szedtél eddig? Igazi altatók voltak vagy antipszichotikumok netán antidepik altató hatással?

Egyik barátnőm most szed trittico-t pár napja és mintha tudna tőle aludni. 

Minden gyógyszer okoz függőséget. Egyéni, hogy kinek mekkorát. 

Életem legrosszabb döntése volt. Lassan két éve hogy elhagytam

Valaki, akinek van kedve hozzá és ért hozzá némiképp, benézne a "nyugtatók, altatók" topikba? Jobb oldalon, szakmai könyvoldal. Köszönöm.

Idézet tőle: Maffika

Megnéztem a dobozt, 30 mg. Ebből veszek be felet reggel. Egyébként rólam azt mondja mindenki, vidám, erős, pozitiv személyiség vagyok, magam is így gondolom. Ezért aztán magamat okolom, hogy elkezdtem szedni ezt a gyógyszert és nem tudom, miként válhatnék meg tőle. Ennyire szorongó sem voltam, mint most. 

Esetleg el tudod mondani nagy vonalakban, hogy összességében használt-semmit nem csinált-rosszat tett a gyógyszer? Miért vádolod magad ennyire azért, hogy elkezdted szedni? Egy pszichiáter szokta felírni? Tudsz vele beszélni az aggályaidról, hogy neked ez a gyógyszer már nem kell, úgy érzed? 

Megnéztem a dobozt, 30 mg. Ebből veszek be felet reggel. Egyébként rólam azt mondja mindenki, vidám, erős, pozitiv személyiség vagyok, magam is így gondolom. Ezért aztán magamat okolom, hogy elkezdtem szedni ezt a gyógyszert és nem tudom, miként válhatnék meg tőle. Ennyire szorongó sem voltam, mint most. 

Idézet tőle: Maffika

Köszi a navigálást és a válaszokat. 🙂 Napi felet szedek, reggel. Egy alkalommal nem jutott el hozzám időben a recept, 3 nap kimaradt és akkor elég vacakul lettem. Szédültem, fájt a fejem, stb. Igazából a gondjaim javarészt rendeződtek, de lehet, hogy túl szorongó lettem az idők során? Elgondolkoztatott, amit írtatok, hogy talán mégis hagyjam még a bogyót... 

Mg-ot tudsz írni? 🙂

Azt hiszem, nekem vmelyik áter azt mondta, hogy miután jobban lettem az antidepitől (ez nem történt meg és nem is fog, hosszú történet), azután még fél évig kell szedni. 

Egyébként szedtem pár antidepit és amikor abbahagytam őket, semmiféle komolyabb megvonási tünetem nem volt. 

Köszi a navigálást és a válaszokat. 🙂 Napi felet szedek, reggel. Egy alkalommal nem jutott el hozzám időben a recept, 3 nap kimaradt és akkor elég vacakul lettem. Szédültem, fájt a fejem, stb. Igazából a gondjaim javarészt rendeződtek, de lehet, hogy túl szorongó lettem az idők során? Elgondolkoztatott, amit írtatok, hogy talán mégis hagyjam még a bogyót... 

Maffika írta:

"Sziasztok! Hogyan lehet leállni magunktól gyógyszerről? Frontint szedek és Rexetint. Az előbbit régóta, mert idegi alapú asztmámra fiatal korom óta kaptam, és ez az egyetlen segítség, ha fulladok. Tavaly beszélt rá egy ismerős doktornő a Rexetinre, mert magánéleti gondokkal küzdök. Sajnos, elkezdtem minden utánajárás nélkül szedni, most meg nem bírom letenni, olyan elvonási tüneteim vannak. A drnő csak felírja, nincs terápia. Szóltam neki, hozzon le róla, de nincs ideje erről beszélni. Szerinte jó, ha szedem. Annyit elértem magamtól, hogy napi 1 szemről levettem félre az adagomat. Csak letenni nem tudom. ????"

Vpollard írta:

"leállni csak nagyon fokozatosan és lassan lehet, illetve lehet gyorsan is, de az nagyobb szenvedés. anno ha egy szemet szedtem vmiből, először 3/4-re kellett csökkentenem, azt tartani egy-két hétig, utána felet, és így tovább. kérdés, hogy nálad valóban elvonási tünetek vannak-e, vagy esetleg az eredeti tüneteid jönnek vissza most, h felezted a gyógyszert."

Okostojás murray head (én) írom:

Maffika, mennyit szedsz belőle? Mikor szeded, reggel vagy este? Mik a megvonási tüneteid? 

Vpollard, egyetértek! Nagyon lassan szabad csak leállni és nem tudható, hogy nem az eredeti tünetek jönnek-e vissza!

Hát ha venlafaxin... De volt még előtte is egy neve, de nem emlékszem.

Idézet tőle: Kleó

Olwexya-t is próbáltam. 0 hatás.

http://www.webbeteg.hu/gyogyszerkereso/ventadepress-150-mg/35191

Akkor a ventadepress/antidepress az az olwexya. 

Olwexya-t is próbáltam. 0 hatás.

http://www.webbeteg.hu/gyogyszerkereso/ventadepress-150-mg/35191

Idézet tőle: murray head

Igen. Aztán később megpróbáltam újra, akkor már rexetin néven, nulla hatása volt...

Melyik snri volt ez és mennyi ideig szedted?

A brintellix sem jön szóba nekem sztem. 

De akkor mi a ló/szamár/öszvér füttyöt szedjek?

Még annyi, hogy nekem szerencsére a convulex mint hangulatstabi bejött. 

Szóval nyugtató pipa, csak elbutulok tőle és a szorongásomat nem szünteti meg, max. némileg enyhíti, hangulatstabi pipa, csak nem tesz jót a májnak és a vesének, AP pipa, csak a vérnyomásom és a pulzusom vacakol tőle, szorongásomra nincs semmi!!

Antidepress, Ventadepress - még azelőtt is volt vmi más neve, de ugyanaz. Kb. 6 évig szedtem.

...

Szorongásoldó nem szünteti meg a szorongást. Max. piával. Az az áter, aki tényleg tudott kezelni, a volt osztálytársam (az OPNI-ban volt mb. főorvos, és meghalt 41 éves korában infarktusban - nagy pechemre) megmondta: Ne tagadjuk, hogy a legjobb feszkóoldó az alkohol...

Akkor ez nem a cymbalta és nem az olwexya? Aszittem, csak ezek az snri-k vannak (legalábbis itthon). 

Hát ez szuper jó hír. 🙂

(Az osztálytársad meg jó korán meghalt szegény...)

Idézet tőle: murray head

Igen. Aztán később megpróbáltam újra, akkor már rexetin néven, nulla hatása volt...

Szóval nyugtató pipa, csak elbutulok tőle és a szorongásomat nem szünteti meg, max. némileg enyhíti, hangulatstabi pipa, csak nem tesz jót a májnak és a vesének, AP pipa, csak a vérnyomásom és a pulzusom vacakol tőle, szorongásomra nincs semmi!!

Antidpress, Ventadepress - még azelőtt is volt vmi más neve, de ugyanaz. Kb. 6 évig szedtem.

A convulex ua. hatóanyag, mint a depakine. Legalább hasmenésem volt tőle, ami amúgy is van IBS miatt.

Szorongásoldó nem szünteti meg a szorongást. Max. piával. Az az áter, aki tényleg tudott kezelni, a volt osztálytársam (az OPNI-ban volt mb. főorvos, és meghalt 41 éves korában infarktusban - nagy pechemre) megmondta: Ne tagadjuk, hogy a legjobb feszkóoldó az alkohol...

Szóval. Antidepik kilőve, mert mióta az egyik ssri-től felpörögtem, azóta nem bírom őket Első körben három AD volt: valdoxan (atipikus), cipralex (ssri), olwexya (snri). Ezek semmit nem csináltak. Aztán jött a rexetin (ssri), ami előhozta a bipol2-t, azóta mindjárt számolok, próbáltam pár antidepit katasztrofális eredménnyel, iszonyú szorongást okoztak. Volt a remeron (triciklikus), ami mondjuk szubdózisra csökkentve nem okozott szorongást, újra cipralex (még mindig ssri) és fluoxetin = prozac (ssri). (Szakmai protokoll szerint három ssri próbálható.) Tehát sztem antidepik kilőve. Ill. áterem szerint is.

Antipszichotikumból volt olzin (iszonyú volt), abilify (borzalmas volt, két napig szedtem csak), ketilept - most is szedem (nem rossz, de semmit nem javít a szorongásomon, jól alszom tőle). 

Itt jön a lamentálás. Lehet, hogy az abilify-ból még két napot kellett volna kibírni és használna? De az abilify inkább pörget, én meg pörgök éppen eléggé... 

Tanácstalan vagyok. Akkor tényleg minek megyek áterhez és csengetek le rengeteg lóvét? És mintha semmi, de semmi ötletük nem lenne. Egy helyben topogunk x ideje.

ElőzőOldal 292 / 327Következő