Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Gyógyszer

ElőzőOldal 291 / 327Következő

Szia!

"csoszog, merev a tartása, az arckifejezése is néha maszk szerű, robotos, gépies, olyan mintha lebutult volna, a fogalmazása is romlott, nagyon feledékeny, szétszórt" – sajnos ezek lehetnek a Liticarb mellékhatásai: egykedvűség, lelassulás, érdektelenség, butulás. Szedés abbahagyásakor (befejezésekor) megszűnnek.

A Parnassan hizlalhat, sokat.

Sziasztok!

Férjem április 12-én a zárt osztályra került pszichózis miatt. Május 26-án engedték ki, a zárójelentésén "akut polimorf pszichotikus zavar skizofrén tünetek nélkül" szerepel. A kezelőorvosa és a kórházi pszichológus szerint jó esélye van a férjemnek, hogy egyszeri alkalom volt neki, és a tesztek és a megfigyelések alapján nem tűnik skizofrénnek, bipolárisnak, vagz borderline-nak. Személyiségzavart állapítottak meg nála. A következő gyógyszereket szedi: Liticarb, Parnassan (2x 10 mg), Haloperidol (2x1,5 mg), Frontin (1x0,5 mg). Kérdésem, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak az alábbi gyógyszerek mellékhatásaival kapcsolatban? 

Férjem története:

28 éves, mérnök, Erdélyben nőtt fel. Ez előtt nem volt depressziós, pszichés zavara sem, energikus, tevékeny ember volt, az életet általában pozitívan szemlélte, megjelenése sugárzó, pozitív volt, nagyon hamar megkedvelte bárki. Amióta ismerem önértékelési problémákkal, megfelelési kényszerrel küzd, nagyon érzékeny, lelkis jellem. A szüleitől, nagyszüleitől, egyke gyermek révén valahogy sosem tudott elszakadni, minden hétvégén kijártunk hozzájuk, a férjem egész hétvégén az apósomnak segített a mezőgazdaságban falun.A férjem úgy érezte, hogy a nagyszüleiről és a szüleiről ő maga kell gondoskodjon. A szülei nem tudták elfogadni, hogy a fiúk felnőtt, megnősült és családapa lesz, folyton kérsékkel, feladatokkal terhelték hétköznapjainkat és úgy gondolták, hogy nekünk úgy kell élnünk, ahogy nekik tetszik elsősorban és a férjemnek kutya kötelessége róluk gondoskodni. Hiába ültünk le velük többször beszélni erről, egyszerűen nem fogták fel és lekezelően kezelték a problémánkat, ügyet sem vetve rá. Emiatt úgy döntöttünk tavaly nyáron, hogy Erdélyből Budapestre költözünk (ahol én is születtem, illetve a szüleim itt élnek), annak szellemében, hogy végre távol leszünk a szüleitől, békésen élhetünk, és mivel akkor már állapotos voltam a kisfiúnkkal, így fő szempont volt, hogy  édesanyám tudjon segédkezni majd a gyermekágy alatt (az én szüleimmel jó kapcsolatot ápolunk). Tehát szeptemberben át is költöztünk, a férjemnek új munkahelye lett, ahol jó a munkaközösség, rugalmas a munkaidő, és a fizetése is egész jó. Egyenlőre albérletbe költöztünk, de a szüleimtől kaptunk egy telket, amelyre építkezni szerettünk volna. A férjemet ez idő alatt a szülei napi szinten hívogatták, megkérdezték mit csináltunk aznap, és folyton lelkileg terrorizálták, bűntudatot keltettek benne, hogy ő nincs ott és nem segít nekik, cserben hagyta őket. Márciusban pedig megszületett a kisfiúnk. A férjem az ezt megelőző hónapokban erősen szorongott, amiatt, hogy biztosan megfelel-e az új munkahelyén, az építkezés költségei miatt, illetve azon, hogy messze vannak a szülei, nem tud részt venni a munkálatokban. A baba születése előtt már voltak furcsa megnyílvánulásai, filozofált, arról beszélt, hogy milyen egyszerűen működik a világ, ő rájött erre, és sokszor mindezt összefüggéstelenül adta elő. Ezután egyre kevesebbett tudott aludni, agyalt folyton, majd mellgyulladásom lett, amitől belázadosodtam és alig tudtam kikelni az ágyból, hogy ellássam a babát. Igaz, ez csak 2 napig tartott, de a férjem annyira kétségbeesett, látva mennyit szenvedek a láztól és a kimerültségtől, hogy április 12-én "bepörgött", rögeszmésen mérte az időközöket a szoptatások között, folyton írkált a határidő naplójába, fontossági sorrendet, az apjának is írt egy levelet, hogy most a gyerek az első, továbbá megoldásokat keresett, a végén már a munkáját sem tudta elvégezni és kommunikálni sem lehetett vele. Ekkor vitte be édesapám az ügyeletre. A kórházban további téveszméi lettek, hogy majdnem ő robbantotta ki a 3. világháborút, miatta emberek haltak meg, meg felgyorsította az időt stb. Agresszív sose volt, az orvosokkal közreműködött mindvégig. Ezek a téveszmék mára már megszűntek, szedi a gyógyszereket a fent írt adagokban, illetve magán pszichiáterhez jár pszichoterápiás kezelésre. Ezen kívül minden reggel relaxációs gyakorlatot végez, vissza ment dolgozni részmunkaidőbe. Azonban már nem önmaga: csoszog, merev a tartása, az arckifejezése is néha maszk szerű, robotos, gépies, olyan mintha lebutult volna, a fogalmazása is romlott, nagyon feledékeny, szétszórt, ami a munkavégzésére rovására megy. Olyan, mintha nem az én férjem lenne. Úgy olvastam, hogy ezek mind mellékhatásai lehetnek a gyógyszereknek, amiket a pszichiátere szerint legalább fél évig szednie kell, persze közben lesznek csökkentések. Emellett  kifejezi az érzéseit, mindent megtenne értem és a kisfiúnkért, nagyon próbálkozik, biztat, hogy minden rendben lesz, úgy látom, hogy egy pár hete stabil lelkileg, amikor a kórházból kijött egy jó pár hétig szorongott, és szomorú, kedvtelen volt amiatt, hogy ez kellett vele történjen, ill. az önbizalma sehol nem volt, aggódott azon, hogy nem fog tudni dolgozni. 

Ajjaj, külön meghatározott nőknek és férfiaknak, hogy heti hány egység alkohol (tisztaszeszben számolva). Valami irtó kevés, kb. amennyit anyám iszik, heti 2x 4 cent! bor, vagy 1x 3 cent konyak. Azt nem issza, de úgy kb. 2x 4 dl sör... Szóval nulla.

Megmondta a tarcsai áternőm, hogy inkább vegyek be még egy szemet, még mindig jobb, mintha szoroganék. (Persze nem 11-et mondott...)

Vajon mennyi es milyen gyakoriságú ivászat számít még normálisnak?

Napi 1x0,5 mg helyett 2x 0,5 mg már abúzálás? (ez sem mindennapos)

Nagyon minimalizált az adagom és értem én, hogy függőséget okoz(ott) és káros. De mégis hogyan tartsam magam az esti 0,5 mg-hoz ha vannak olyan szituk, amiktől rettegek es ilyenkor kell egy plusz szem?

Hosszú távú cél az lenne, hogy alkalmi szedésre visszaálljak és csak azokban a helyzetekben vegyek be, amikre most a plusz gyszert szedem.

Anyámnak most minden elismerésem. A harc felét ő vívja meg helyettem. Félt és tudja, hogy én túl békés, visszafogott és jóindulatú vagyok ehhez, ráadásul félek ezektől az emberektől. Rajta kívül csak a rendőrségre számíthatok, ha még jobban elfajul a dolog. Szerencsere eddig csak tanácsot adtak, többre nem volt szükség. 

Ha minden jól alakul, a nehezén ma túl leszek. 

Idézet tőle: manime

c

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni mert nem tudom, hogy ilyen helyzetben mit lehetne tenni.
Van egy közeli ismerősöm akinek az elmúlt években voltak különféle problémái a kábítószerekkel. De az elmúlt 1,5 évben folyamatosan teszi tönkre magát.
30 éves férfi, a szüleivel él de ők nem foglalkoznak vele pedig beszéltem velük de azt mondták, hogy nem tudnak mit tenni.
Rombolja magát mert azt mondja, hogy nem tud mást.
Rivotrilt szed (amit ráadásul illegálisan vásárol), sokat szív fűvet és dohányzik is mellette, kávézik és sütiket eszik. Rossz az emésztése, fáj a tüdeje és a torka, ráadásul le van fogyva. Azt mondja, hogy azért nem eszik mert akkor felszívja a gyógyszert és nem fog hatni. 
Nem akar leállni, nincs betegségtudata pedig segítségre lenne szüksége de nem engedi.
Dolgozni nem megy el, a haverjaitól kunyerál pénzt vagy az emberektől csal ki pénzt. Emiatt veszi be a Rivotrilt, hogy ezeket meg tudja tenni. Feszült, ingerült, mindig kell neki valami mert józanul nem bírja ki. Pár hetente öngyilkossági gondolatai is vannak. Múlt héten például nátronlúgot vett emiatt. Nem tudom, hogy mit kéne tenni. Vélemény? Ötletek?

Kórház. Sürgősen... Ha jól olvasom, nem családtag vagy... Szólj a szülőknek, rokonoknak, mást nem tehetsz, nem a te ügyed.

c

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni mert nem tudom, hogy ilyen helyzetben mit lehetne tenni.
Van egy közeli ismerősöm akinek az elmúlt években voltak különféle problémái a kábítószerekkel. De az elmúlt 1,5 évben folyamatosan teszi tönkre magát.
30 éves férfi, a szüleivel él de ők nem foglalkoznak vele pedig beszéltem velük de azt mondták, hogy nem tudnak mit tenni.
Rombolja magát mert azt mondja, hogy nem tud mást.
Rivotrilt szed (amit ráadásul illegálisan vásárol), sokat szív fűvet és dohányzik is mellette, kávézik és sütiket eszik. Rossz az emésztése, fáj a tüdeje és a torka, ráadásul le van fogyva. Azt mondja, hogy azért nem eszik mert akkor felszívja a gyógyszert és nem fog hatni. 
Nem akar leállni, nincs betegségtudata pedig segítségre lenne szüksége de nem engedi.
Dolgozni nem megy el, a haverjaitól kunyerál pénzt vagy az emberektől csal ki pénzt. Emiatt veszi be a Rivotrilt, hogy ezeket meg tudja tenni. Feszült, ingerült, mindig kell neki valami mert józanul nem bírja ki. Pár hetente öngyilkossági gondolatai is vannak. Múlt héten például nátronlúgot vett emiatt. Nem tudom, hogy mit kéne tenni. Vélemény? Ötletek?

Idézet tőle: murray head

Idézet tőle: Kleó

...

Tényleg, én meg majdnem normális vagyok! Mert 30% a rokkantságban a pszichiátriai kórkép, tehát 70%-ban normális vagyok.

Ez nagyon jó hír! Lehet újságolni! "Majdnem normális vagyok!" Ha megkérdezik, hogy mit jelent, sejtelmesen lehet mosolyogni.

Az nem megy, csak a hangos röhögés... Különben meg azt szokják mondani, hogy: 'Kleó', te teljesen hülye vagy! Persze ez nem dg., tök szakszerűtlen.

"a skizofréniában nincsen múltidő,csak jelen" – na, ezt nem értem, igaz, nincs skizo diagom.

A devils-cat-et még értem, az nem katasztrófa, de a profilját nem lehetett látni... Blogot nem vettem észre. Provokátor.

Tényleg, én meg majdnem normális vagyok! Mert 30% a rokkantságban a pszichiátriai kórkép, tehát 70%-ban normális vagyok.

Én láttam a teljes profilt,és olvastam a blogját is végig.Szerintem megijedt valamitől.Azt sejtem,hogy fiatal,és nem elég egyértelmű volt a neme sem,nem történt erre utalás.Részemről sajnálom a történteket.De a morbid az egészben az,hogy skizofrénként magyarázzam egy paranoid skizofrénnek,hogy mi lenne a jó gyógyszer meg módszer? Hát ha én azt tudnám...Sőt, f.ngom nincs mi ez a betegség??!Még 40+ osan sincsen.Sőt, talán senkinek nincs róla konkrét elképzelése,csak észreveszik a tüneteket,és végig futtatják a sablonokat.A sablon az az,hogy neked ez a gyógyszer válik be,nekem az a gyógyszer.A gyógyszeripari munkatársakkal volt pár keresetlen szóváltásom annak idején, azt be is linkeltem ide a fórumba.(úgyis mindannyian kiégett hajléktalanként fogjuk végezni,idéztem szó szerint.)Egyet tudok,hogy semmi sem biztos,csak este lefekszem ,és másnap felkelek.Egyik napról a másikra.Alig vagy félig vagy teljesen skizofrénként tök mindegy.A legalattomosabb betegség ez.A gyógyszert meg magyarázza meg aki felírta,vagy kitalálta.Szerintem szedjen mindenki hangyát,mert abban van hangyasav.Kb. ennyit tudok mondani.Ja és a szex az lehet ,hogy az antidepresszánstól nem megy,ilyen van.Ja,és a skizofréniában nincsen múltidő,csak jelen.

...

Ez nagyon jó hír! Lehet újságolni! "Majdnem normális vagyok!" Ha megkérdezik, hogy mit jelent, sejtelmesen lehet mosolyogni.

A devils-cat-et még értem, az nem katasztrófa, de a profilját nem lehetett látni... Blogot nem vettem észre. Provokátor.

Ja, már sejtem.

Az volt a neve,hogy devilscat,az magyarra lefordítva "az ördög macskája".....

Egyébként nem tudom miért tűnt el a profilja ,de visszatérve, én tényleg kaptam xepliont,meg talán minden ap-t ami létezik a palettán.Na de rá is ment 22 évem.Ifjú jedi lovag, azt üzenem neked,hogy hamar feladtad! 

(volt blogja is linkelve,abban volt az "alig skizofrén" kifejezés)

Ja, már sejtem.

Idézet tőle: Tribute78

Beütöd a google-ba, a legjobb barátod egyébként,hogy trevicta,és ott van minden.

Mi közünk van ahhoz,hogy milyen injekciót kapsz?Miért nem tájékoztatott, vagy miért nem kérdezed meg a pszichiátered ezekben a témákban? Mert ha én azt írom,hogy engem három hónap alatt tönkretett a xeplion ami ugyanaz mint a trevicta,akkor te majd mást fogsz kérni,és a pszichiátered megértően bólint,és kapsz egy másik gyógyszert?

Mi az,hogy "alig skizofrén"? Hogy jövőre elmúlik?

Hol olvastad, hogy "alig skizofrén"??? Azt írja, paranoid skizofrén...

Különben meg mé' vagy ilyen agresszív? surprise

Beütöd a google-ba, a legjobb barátod egyébként,hogy trevicta,és ott van minden.

Mi közünk van ahhoz,hogy milyen injekciót kapsz?Miért nem tájékoztatott, vagy miért nem kérdezed meg a pszichiátered ezekben a témákban? Mert ha én azt írom,hogy engem három hónap alatt tönkretett a xeplion ami ugyanaz mint a trevicta,akkor te majd mást fogsz kérni,és a pszichiátered megértően bólint,és kapsz egy másik gyógyszert?

Mi az,hogy "alig skizofrén"? Hogy jövőre elmúlik?

Sziasztok! Paranoid skizofréniára kapok Trevicta injekciót, ami egy antipszichotikum, ezzel kapcsolatban vannak valakinek tapasztalatai? Tudom, mindenkire máshogy hat, de azért kíváncsi lennék a mellékhatásokra. Én tavaly augusztus óta kapom, és leszámítva pár dolgot jó. Ami nem jó, az az, hogy nem érzek annyira örömöt, de volt posztpszichotikus depresszióm, amire még szedem az antidepresszánst és lehet, hogy még emiatt van. A másik pedig a szex témaköre, ami zavarbaejtő, de sajnos fontos kérdés. Konkrétan az a baj, hogy nem megy. De ez is lehet az antidepresszánstól. Tehát ki mit tapasztalt a Trevictával kapcsolatban? Vagy mit tapasztal már antipszichotikummal kapcsolatban? Köszönöm előre is a válaszokat!

Voltam az áternél, kiderült, hogy a cariprazine már forgalomban van, csak arra várnak, hogy az OEP beárazza. A Klinikán már használták, de nem számoltak be a tapasztalataikról. És van még egy AP engedélyezés alatt, egy japán! Lesz választék.

valaki szed amitrexet? elfogyott és vényért csak holnap dél 5 re mehetek,ha addig is el látnátok pár szemmel megköszönném, fontos lenne !

Ó értem. 🙂

https://www.richter.hu/hu-HU/Befektetok/kozlemenyek/Pages/kozlemenyek/rendkiv171218.aspx

http://mapharm.hu/node/52

Ez nekem kell!

Kleó, 1880-as hozzászólás.

Emlékeztem rá, azért is kerestem. De most már engedélyezték is! Csak hozzá kellene jutni...

https://www.richter.hu/hu-HU/Befektetok/kozlemenyek/Pages/kozlemenyek/rendkiv171218.aspx

Ez nekem kell!

Kleó, 1880-as hozzászólás.

Ez nekem kell!

hat amikor en rendesen szedtem reggel delben este kellett..ez akkor volt mikor letezett reggel delben es este meg orak meg idopontok- tehat bent. ha en bejutok az aterhez az befekves lesz megint vagy majd oda kerulok valamilyen uton modon. azert koszonom szepen tenyleg nagyon rendes vagy. es nem, nem viccnek szantam. sajnos tenyleg ez van.

Kedves Connie,

egy vigyorgó smiley-t tennék ide, mert viccesen írsz, de tudom, hogy neked nem annyira vicces a helyzet. Tegyük fel, hogy sikerül megbeszélni a dokiddal, hogy mely gyógyszereket szedd, és sikerül ezeket kiváltani. Ezt a két lépést nem tudjuk kiváltani mással. De utána kaphatsz minden nap valakitől egy levelet, hogy VEDD BE MOST a gyógyszert!, mondjuk estefelé, mert általában akkor kell bevenni az antipszichotikumot. 

szia Eszter, 
koszonom a torodest ezzel kezdenem. A bovebb valaszom: bizonyara. talan. az attol fugg. lehet. nem hinnem. nem. 
a., melyiket vegyem be a regi APt vagy az ujat (a regit szedtem rendszertelenul ujonan is, az ujat meg csak elkezdtem aztan nem tudom mi lett) b., mennyit? c., mikor? d.,es ha ki lettek cserelve valamire mert nekem nagyon ugynez ki. e., ez a hazipatika itt mar nem mutat tul jol a gyogyszerek regiek ujak kiszedve stb. ez az egesz keco nem mutat tul jol. f., a hangot is kilovitek? vedd be es megnyugszol de elveszted a fonalat orokre azt a vekony fonalam  f., nyomjam dacbol? de nem vagyok suicide tenyleg! tul vagyok rajta. asszem.a Peterfy se hianyzik. ez nem tudom hogy jott ide.. g., hova tunt a risperdal? mert azt mar egy ideje nem lattam. na de azert amnezias nem vagyok. h., nem bizom senkiben. senkiben.
Ttegnapelott meg lehet ment volna de kicsit obszesszalodtam. van ilyn szo? 

Szia Connie!

Segítene, ha egy búrás sorstárs minden nap rádszólna, hogy MOST vedd be a gyógyszereidet?

Igen? Ezek szerint valamelyest osszekapartam a gondolataimat errol szamomra eszrevetlen az elmult napokban ugy latszik. Valahogy igy jott ki, akkor hat koszi Nektek...asszem. Magamban se megertettnek se megoldottnak nem erzem a dolgot de ez semmikepp nem ujdonsag.. A heten be kellett volna mennem aterhez, ez nem annyira jon ossze. Na mindegy majd lesz valami vagy nem, nincs erkezesem megosztani Vele vagy barkivel, hogy milyen reszletes gondolataim tamadnak a meg manipulalt agyammal kapcsolatban- az osszes rohadt kapcsolot "off"-ra szeretnem allitani de nem erem el oket.

Az amitrex gyógyszerről mi a tapasztalatok? Én 800 mg ot szedek belőle de megemeltem 1000mg ra mennyi idő mire lehet érezni a változást?

Állítólag az AP-knek van hangstab hatásuk is, áter mondta, egy másik...

Igen, ha nagyon nem akarsz bevenni vmit (legyen akár az egy vitamin), akkor az valamiért nem kell. (Lehet, hogy Connie is ezt érzi?) Egy régebbi áter azt mondta: a beteg érzi, hogy mi a jó neki. Na, vele is lehetett alkudozni... Kétszeres adag xanit írt fel, mert tudta, hogy nem csak én szedem.

Ez az áter jó fej lehetett... 

Sok tekintetben az volt. El is küldték nyugdíjba, amint lehetett... ...

Idézet tőle: connie0510

"Állítólag az AP-knek van hangstab hatásuk is, áter mondta, egy másik..."
Igen van nekik, ezt nekem is mondta az ater, de nem mindnek. Nem emlekszem melyikre mondta.  

Az, hogy en miert nem vagyok kepes a rendszeres gyogyszer beszedesre az inkabb abbol ered, hogy nincs kerete a napjaimnak semmi rendszer se korulottem sem a fejemben es mivel (ha) nem szedem minden egyre szetesettebb nyilvan igy lesz spiral meg tobb nap nem rendes szedes stb (ez van az evessel alvassal mindennel jelenleg).. meg amit mar leirtam valahova neha a fura erzesem meg a hatso gondolatok, hangok ezzel az egesszel kapcs nem segit sokat hogy beszedjem az erre felirt gyogyszereim..Ordogi kor. De nincsen gyszer fobiam, rivotrilt pl barmikor..Tre akkor van, ha elfogy. 
Amugy az en ateremmel is lehet alkudozni csak azert van egy hatar es asszem a lelepesem (javaslata ellenere)  majd pedig a nagyon fos allapotban visszateresem- rivotrilert konyorges csunya elvonasos allapotban betette egy kicsit a kaput nala. Foleg hogy befekvest javasol ha meglat (ami tudom hogy segithetne is gyszer be- vissza allitasilag), jo eg tudja mit keresek kint igy pl most, vagyis en tudom (Kleo Te is szerintem, mert tudod honnan ismerjuk egymast- mi az ami nem gyerek de napi felelosseg es el kell latni akkor is ha szarul vagy?!).. szoval ez van. Erted.

"Az, hogy en miert nem vagyok kepes a rendszeres gyogyszer beszedesre az inkabb abbol ered, hogy nincs kerete a napjaimnak semmi rendszer se korulottem sem a fejemben es mivel (ha) nem szedem minden egyre szetesettebb nyilvan igy lesz spiral meg tobb nap nem rendes szedes stb (ez van az evessel alvassal mindennel jelenleg).. meg amit mar leirtam valahova neha a fura erzesem meg a hatso gondolatok, hangok ezzel az egesszel kapcs nem segit sokat hogy beszedjem az erre felirt gyogyszereim..Ordogi kor."

Akkor választ adtál arra, hogy miért nem vagy képes beszedni a gyógyikat rendesen.

Igen, ha nagyon nem akarsz bevenni vmit (legyen akár az egy vitamin), akkor az valamiért nem kell. (Lehet, hogy Connie is ezt érzi?) Egy régebbi áter azt mondta: a beteg érzi, hogy mi a jó neki. Na, vele is lehetett alkudozni... Kétszeres adag xanit írt fel, mert tudta, hogy nem csak én szedem.

Ez az áter jó fej lehetett... 

"Állítólag az AP-knek van hangstab hatásuk is, áter mondta, egy másik..."
Igen van nekik, ezt nekem is mondta az ater, de nem mindnek. Nem emlekszem melyikre mondta.  

Az, hogy en miert nem vagyok kepes a rendszeres gyogyszer beszedesre az inkabb abbol ered, hogy nincs kerete a napjaimnak semmi rendszer se korulottem sem a fejemben es mivel (ha) nem szedem minden egyre szetesettebb nyilvan igy lesz spiral meg tobb nap nem rendes szedes stb (ez van az evessel alvassal mindennel jelenleg).. meg amit mar leirtam valahova neha a fura erzesem meg a hatso gondolatok, hangok ezzel az egesszel kapcs nem segit sokat hogy beszedjem az erre felirt gyogyszereim..Ordogi kor. De nincsen gyszer fobiam, rivotrilt pl barmikor..Tre akkor van, ha elfogy. 
Amugy az en ateremmel is lehet alkudozni csak azert van egy hatar es asszem a lelepesem (javaslata ellenere)  majd pedig a nagyon fos allapotban visszateresem- rivotrilert konyorges csunya elvonasos allapotban betette egy kicsit a kaput nala. Foleg hogy befekvest javasol ha meglat (ami tudom hogy segithetne is gyszer be- vissza allitasilag), jo eg tudja mit keresek kint igy pl most, vagyis en tudom (Kleo Te is szerintem, mert tudod honnan ismerjuk egymast- mi az ami nem gyerek de napi felelosseg es el kell latni akkor is ha szarul vagy?!).. szoval ez van. Erted.

"Én terápiás dózisban kaptam, ellenőrizve. Erről ennyit.

Gyógyszerválasztás? Én úgy tapasztaltam, hogy lehet "alkudni" a dokikkal. Spec. a lítium úgy lett, hogy vagy az, vagy kveti. Mivel a kvetit, tudjátok, nagyon rosszul tolerálom, én mondtam igent a lítiumra. Aztán kiderült, hogy azt sem tolerálom, és doki vette el."

Érdekes megközelítés. Hangulatstabi vs. antipszicho. De hát ő tudja... 

Pont ezt mondom Kleó. Hogy a lítium terápiás tartományba érve k.rva sz.r. De az alatt nekem jó volt. Eltekintve attól, hogy erős kényszeret éreztem két-három hónap után, hogy abbahagyjam. Márpedig én akkor szoktam vmelyik gyógyit abbahagyni, ha nem jó.

Tokeletesen egyetertek Veletek. Az aterem miert nem? Nem az o hibaja, altalanos felfogas h az osszevissza szedegetett (nem beszedett vagy binge beszedett) gyogyszerezgetes semmikepp sem jo, csakhat az en "tudomanyom" ha kint vagyok megiscsak eddig tart. Koszonom hogy leirthattam viszont es a valaszokat is. Most nincs vagy na jo csak egy kicsit az a mindenkori erzesem hogy azt se tudom igazabol mi a francrol is beszelunk itt vagy hogy ugyis teljesen ertelmetlen egyatlan a kommunikaciom.  Az ongyilkossag az nalam egy erdekes dolog. Eljutottam arra a pontra (gyogyszer v nem gyogyszer szedes vagy a tobbszori sikertelen probalkozas utan- miatt) hogy mar azt is leszarom. En gyengenek tartom magam es erosnek azt, akinek sikerul. Mint pl mikor nagyon kozel allo (beteg tars, barat, szerelem, csaladtag) emberek tettek meg korulottem, azt gondoltam milyen erosek. Nalam a probalkozasok (kesztetes? az a kesztetes?) csokkentek mert mar azt is meguntam, ahogy Ti is irjatok... mert minek...,faraszto, leszarom. Viszont a kepzelges rola kifejezetten eros meg a hangokka formalodo belso parbeszed vagy mi a car es rohadjon meg ha abba akarom hagyni sem tudom es azon kapom magam, hogy milyen reszletesen van meg egy vilag a fejemben ujra es ujra es akar orakig a skala meg eleg szeles a teljes szet esestol mikor ezek teljesen taccsra vagnak es egy egy ilyennek olyan felelem es szorongas a vege hogy azt meg a gyogyszer is nehezen fogja... aztan meg maskor kifejezetten megnyugtat es ugy erzem nekem erre szuksegem van mert rajovok dolgokra meg felettes meg mit tudom en... ez megy es mar rohadt reg ota, mikor epp "lent" vagyok vagy mikor epp sehogy csak akkor egy ilyen gyengitett verzioban... ez a "kedvencem" a "jelenleg kevert tunetekkel" na ez az ami nalam az ertelmetlen let netovabbja. A legszarabb. A vihar elotti csend. De tenyleg szo szerint. Pedig en litiumot sose szedtem de maximalisan olyan semmilyen ahogy azt irjatok le es a kura szeruen szedegetett AP-k ezt aztan sehova nem toljak mar. Csak ugy van/ vagyok. Hat ez van. Vagy mi?! 
Lattam valahova irtad masnak, hogy nem akarsz a skizoaffektiv-rol nyilatkozni. Miert? Ird meg privatban mit gondolsz mert erdekel mit akartal mondani rola .. okkal. koszi

Olvastalak, írtam privit. 🙂

Én nem értek egyet Kleóval, nekem a lítium nem volt rossz, amíg nem voltam terápiás tartományban, hanem kevesebbet szedtem. Igaz, valami miatt mindig abbahagytam pár hónap után. (Khm.)

Az antipszichotikumok hónapok alatt fejtik ki a  hatásukat, bár nyilván tudod. Nekem ugyanaz a hatóanyagú gyógyszer retard készítményben két hónap után egyik napról a másikra rémálmokat okozott, azonnal visszatértem a sima készítményre. Most meg ugyanettől a gyógyitól mintha hónapok után az étvágytalanság múlna, helyette kezdek zabálni. 

Minden gyógyinak idő kell és egyszer csak a poén kedvéért kipróbálhatnád, hogy mi van akkor, ha szeded előírásnak megfelelően. Nagy bajod nem lesz tőle. De jobban lehetsz tőle. És az áter beleegyezésével csökkenthetsz vagy növelhetsz az adagon, ti. EZT CSAK TE TUDOD, hogy egy adott gyógyszer hogyan hat rád. A gyógyszert magát nem választhatod ki (nincs hozzá tudásod), de az adagoláson változtatni sztem sokszor kell-lehet az áter tudtával. 

Én terápiás dózisban kaptam, ellenőrizve. Erről ennyit.

Gyógyszerválasztás? Én úgy tapasztaltam, hogy lehet "alkudni" a dokikkal. Spec. a lítium úgy lett, hogy vagy az, vagy kveti. Mivel a kvetit, tudjátok, nagyon rosszul tolerálom, én mondtam igent a lítiumra. Aztán kiderült, hogy azt sem tolerálom, és doki vette el.

Koszi. Tudom persze hogy honapok alatt hatnak meg amit utobb irtal is, hat ezert varialtak ossze vissza nalam mindent a korhazbol mikor kijottem kozvetlen utana, pont ezert amit irtal, de sehogy se ment utana kint. A quetiapine-t szedtem honapokig ugy ahogy kellett bent nyilvan. Aztan meg nem vagy nem mindig a vege fele bent sem. De jellemzoen inkabb igen. Szoval a kiprobalasa ennek az opcionak megtortent tobbszor (neha akaratomon kivul mert mire oda jutottam az akarat mint olyan is elfogyott). Most rosszabbul vagyok vagy ez igy nem helyt allo (foleg nem klinikailag mert egyelore kint vagyok) de mar minden bajom van- lasd privat uzenet amit most kuldtem. A risperdalt is szedtem, azt meg kint is eloiras szeruen. Aztan elhagytam egy dobozzal kulfoldon. Ott meg nem volt opcio utana szerezni. Ott csak rivotrilt tudtam szerezni, hogy abbol mindig is tobb legyen meg a tobbnek is a tartaleka, ki tudja alapon...
A Tiapridalt kellett volna meg, de azt nem probaltam ugy ahogy kene ez valo igaz, mert vagy ment melle a kvetibol (ami mittudom en hogy jo otlet volt e nyilvan) vagy epp egyik se, lenyeg a lenyeg hogy az utobbi  par honapban van ez a gyogyszer korkerdes fixaciom es amivel "bemutatkoztam itt" problemam ilyen erosen. Mindig meg volt belul meg a gondolatok stb de meg egyszer mondom hospitalizalva megvolt az hogy rendesen szedtem (adtak-kellett szednem) honapokig foleg mikor egyatalan nem voltam kepben akkor aztan pont nem erdekelt miket adnak csak fekudni hagyjanak beken a tobbi semmi nem szamitott. Es mivel nem 1-2 hetig voltam bent legutobb hanem majd' fel evig kifejtettek azok a hatasukat (risperdal, kveti). Ez a korhinta is megvolt mar. csak aztan ez is elszallt mikor tudod "meggyogyultam". haha

Idézet tőle: Lilla1331

Ahhoz képest,hogy pl. februárban milyen erős volt a szorongásom,most inkább kissé kellemetlennek tartom. De évek óta ezzel élek, így ez elviselhető számomra, ezért is tudtam a xanax-ot csökkenteni,hogy csak este szedem be, másrészt meg nem is nagyon ért semmit nappal,így teákkal és vitaminokkal próbálkozom,meg mozgással. A legjobban a mozgás vált be, most már otthonra is beszereztünk egy szobabiciklit, így ha úgy van otthon is tudok mozogni. Igazából a kíváncsiság ami hajt, hátha ezt a minimális napi feszkót mérsékli, és hátha az esti xanax-ot lassanként el tudom hagyni.

Hú, a mozgás szuper jól hangzik! Gratula!!

Tokeletesen egyetertek Veletek. Az aterem miert nem? Nem az o hibaja, altalanos felfogas h az osszevissza szedegetett (nem beszedett vagy binge beszedett) gyogyszerezgetes semmikepp sem jo, csakhat az en "tudomanyom" ha kint vagyok megiscsak eddig tart. Koszonom hogy leirthattam viszont es a valaszokat is. Most nincs vagy na jo csak egy kicsit az a mindenkori erzesem hogy azt se tudom igazabol mi a francrol is beszelunk itt vagy hogy ugyis teljesen ertelmetlen egyatlan a kommunikaciom.  Az ongyilkossag az nalam egy erdekes dolog. Eljutottam arra a pontra (gyogyszer v nem gyogyszer szedes vagy a tobbszori sikertelen probalkozas utan- miatt) hogy mar azt is leszarom. En gyengenek tartom magam es erosnek azt, akinek sikerul. Mint pl mikor nagyon kozel allo (beteg tars, barat, szerelem, csaladtag) emberek tettek meg korulottem, azt gondoltam milyen erosek. Nalam a probalkozasok (kesztetes? az a kesztetes?) csokkentek mert mar azt is meguntam, ahogy Ti is irjatok... mert minek...,faraszto, leszarom. Viszont a kepzelges rola kifejezetten eros meg a hangokka formalodo belso parbeszed vagy mi a car es rohadjon meg ha abba akarom hagyni sem tudom es azon kapom magam, hogy milyen reszletesen van meg egy vilag a fejemben ujra es ujra es akar orakig a skala meg eleg szeles a teljes szet esestol mikor ezek teljesen taccsra vagnak es egy egy ilyennek olyan felelem es szorongas a vege hogy azt meg a gyogyszer is nehezen fogja... aztan meg maskor kifejezetten megnyugtat es ugy erzem nekem erre szuksegem van mert rajovok dolgokra meg felettes meg mit tudom en... ez megy es mar rohadt reg ota, mikor epp "lent" vagyok vagy mikor epp sehogy csak akkor egy ilyen gyengitett verzioban... ez a "kedvencem" a "jelenleg kevert tunetekkel" na ez az ami nalam az ertelmetlen let netovabbja. A legszarabb. A vihar elotti csend. De tenyleg szo szerint. Pedig en litiumot sose szedtem de maximalisan olyan semmilyen ahogy azt irjatok le es a kura szeruen szedegetett AP-k ezt aztan sehova nem toljak mar. Csak ugy van/ vagyok. Hat ez van. Vagy mi?! 
Lattam valahova irtad masnak, hogy nem akarsz a skizoaffektiv-rol nyilatkozni. Miert? Ird meg privatban mit gondolsz mert erdekel mit akartal mondani rola .. okkal. koszi

Olvastalak, írtam privit. 🙂

Én nem értek egyet Kleóval, nekem a lítium nem volt rossz, amíg nem voltam terápiás tartományban, hanem kevesebbet szedtem. Igaz, valami miatt mindig abbahagytam pár hónap után. (Khm.)

Az antipszichotikumok hónapok alatt fejtik ki a  hatásukat, bár nyilván tudod. Nekem ugyanaz a hatóanyagú gyógyszer retard készítményben két hónap után egyik napról a másikra rémálmokat okozott, azonnal visszatértem a sima készítményre. Most meg ugyanettől a gyógyitól mintha hónapok után az étvágytalanság múlna, helyette kezdek zabálni. 

Minden gyógyinak idő kell és egyszer csak a poén kedvéért kipróbálhatnád, hogy mi van akkor, ha szeded előírásnak megfelelően. Nagy bajod nem lesz tőle. De jobban lehetsz tőle. És az áter beleegyezésével csökkenthetsz vagy növelhetsz az adagon, ti. EZT CSAK TE TUDOD, hogy egy adott gyógyszer hogyan hat rád. A gyógyszert magát nem választhatod ki (nincs hozzá tudásod), de az adagoláson változtatni sztem sokszor kell-lehet az áter tudtával. 

Félreérthetően írtam, a Rivoltrilról nem a B vitaminnal szokott le. Muszáj volt neki, mert már egyre rosszabbul volt vele,ha jól emlékszem napi 8mg-ot szedett. Az orvosa szerint számára ez volt akkor a max dózis. Azt mesélte elég kemény pár hónap volt neki, de sikerült. A B vitamin komplexet nem olyan régen ajánlották neki, nem tudott rendesen aludni,azóta kiegyensúlyozottabb.

Ahhoz képest,hogy pl. februárban milyen erős volt a szorongásom,most inkább kissé kellemetlennek tartom. De évek óta ezzel élek, így ez elviselhető számomra, ezért is tudtam a xanax-ot csökkenteni,hogy csak este szedem be, másrészt meg nem is nagyon ért semmit nappal,így teákkal és vitaminokkal próbálkozom,meg mozgással. A legjobban a mozgás vált be, most már otthonra is beszereztünk egy szobabiciklit, így ha úgy van otthon is tudok mozogni. Igazából a kíváncsiság ami hajt, hátha ezt a minimális napi feszkót mérsékli, és hátha az esti xanax-ot lassanként el tudom hagyni.

huha na ez nekem tobb kerdest is felvet itt. Megkerdezhetem az ismerosodnel mit takar az hogy "a legmagasabb dozist szedte" rivotrilbol? Ugy erted, hogy a legmagasabb felirhato dozist? De az attol fugg mi a legmagasabb felirhato dozis, hogy mi a dg-je meg egyebek. Ha jol tudom. 
Szvsz B vitaminnal rivotrilrol lejonni (vagy barmilyen pszichiatriai gyszert helyettesiteni ha az tenyleg szukseges..) hat....... na. De ez erosen szvsz szoval nem kotozkodes! Elottem szolo okosabb, ater meg plane. Ember meg diag fuggo sok minden szerintem az van ezzel. 

A vitaminkészítményektől NEM leszel jobban, ha erős, súlyos a szorongásod, a depressziód. Én már szedtem vasat (semmi), B vitamint (semmi), halolajat (semmi), D vitamint (semmi)(itt szintmérés is volt). 

A valdoxan - fenntartom - nem igazán tűnik jó választásnak, ti. ahogy ezerszer megbeszéltük, a cirkadián ritmusodra hat (alvás-ébrenlét). A convulex-et meg nem tolerálod jól, ez már kétszer-háromszor kiderült. 

Kérdés, hogy mennyire élhető az életed, mennyire szorongsz és/vagy vagy depis, el tudod-e látni a feladataidat, jó-e az alvásod, az étvágyad, örömmel kelsz-e reggelenként, blabla. 

Sziasztok!

Szeretnék egy véleményt kérni, hátha valaki járatos ebben . Annyi jót hallottam a B vitamin pozitív hatásáról, hogy utánanéztem többször is. Több fajta B vitamin komplexet találtam, de eddig még nem vásároltam. Az orvosom szerint nem szabad hinni a reklámoknak, meg csak még jobban hízni fogok tőle,árthatok is vele,meg hasonlók.A gyógyszer amit ő felír az a jó stb. Szóval most rátaláltam egy készítményre, igazából egyik jó ismerősömtől hallottam, ő régen eléggé sok gyógyszert szedett, a Rvotrilból is a legmagasabb dózist, hónapokig, de már kb fél éve le tudta tenni, és mintha kicserélték volna. Szóval ő mondta, hogy elkezdett szedni valamilyen fajta B komplexet, és azóta nagyon jól van. Vannak álmai stb. (Aztán eszembe jutott, hogy mikor tavaly először elkezdtem adni a kisfiamnak az Immunotrofina nevezetű immunerősítőt,amiben nagyobb dózisú B vitaminok vannnak, plusz még glükán, hogy mennyivel energikusabb pörgösebb lett,az amúgy is eleven kisfiam, viszont a betegségek ellen elég jól megvédte. de ez mellékes) Szóval találtam egy bizonyos Stressz B-komplex – Vitaking nevezetű tablettát, amiről rengeteg jó véleményt  olvastam, megrendeltem,elvileg ma meg is érkezik. Szerintetek, mivel már egy jó ideje      "csak " este szedek xanax-ot, esetleg le lehet ezzel szokni róla? Gondoltam veszteni nem vesztek ha megpróbálom, de hátha valaki már próbálta és van valami tapasztalata ezzel kapcsolatban. Köszönöm előre is.

Amúgy az orvosm szerint,akinél 2 hónapja voltam,1 hónap múlva megyek megint, a Valdoxant és a Convulex 300mg 2*1-et kellene még szednem. Ezeket viszont sikerült elhagynom, a nappali gyomoridegre és feszültségre sajnos nem hatottak,a convulex ugyan eltompított,de rossz értelemben,mert mintha nem önmagam lettem volna, az agyam se pörgött rendesen,szóval muszály volt elhagynom.

A lítiumtól nem csupán "lapos, szürke és unalmas" lesz minden. Teljes apátia alakul ki, minden mindegy. Lelassul a gondolkodás, a barinőm szerint egyszerűen kezdtem tőle hülyülni (butulni). Azért nem akarsz öngyi lenni, mert azt is minek? Szóval nem egyszerűen elveszi a jó kis vitális pörgést. Mindent elvesz. Az élet- és a halálkedvet. Egy elavult méreg.

"A cariprazine jelenleg az Egyesült Államokban Vraylar márkanéven van törzskönyvezve a skizofrénia kezelésére felnőtt betegeknél, valamint az I típusú bipoláris betegséghez társuló mániás vagy kevert epizódok kezelésére felnőtt betegeknél. 

Beke Zsuzsa, a Richter PR és kormányzati kapcsolatok vezetője megkeresésünkre kifejtette, hogy a hír mindenképpen pozitív, és a Richter partnere, az Allergan várhatóan az idei év második felében a bipoláris depresszió indikációban is benyújtja majd a törzskönyvezési kérelmet, az Amerikai Gyógyszer- és Élelmiszerügyi Hatósághoz (FDA)." (második cikkből)

http://bipolarisvilag.hu/article.php?article_id=777 2017-12-21

https://www.portfolio.hu/tool/print.php?i=281306&k=2 2018-04-03

http://bipolarisvilag.hu/article.php?article_id=781 2018-04-08

Nem baj, hogy regény lett. 

Na most máris töröltem jó pár sort.

Hatalmas általánosítások következnek, annak olvassátok. Sztem az van, hogy míg a skizo-k egy idő után rájönnek, hogy bizony inkább beveszik a gyógyszert, nem számít már az sem, milyen mellékhatásai vannak, addig a bipol-ok nem veszik be, mert amikor mánia van, akkor élet van. "Amig "meg nem gyogyultam" ahogy en azt akkor eloadtam (hahaha hypomania) es minden velemenyuk es ellen javallatuk ellenere ugy gondoltam hogy "mi a szart keresek en itt" es leleptem eloszor Balcsira aztan kulfoldre...porogni egy fel evre eltuntem a radarrol. Jol sikerult....Es ezt mar megcsinaltam 2x aztan vissza az agybol a boltig is nehezen allapotba. Megint. De akkor senkinek nem hinnem el, hogy ugyis ez lesz. Pedig tenyleg mindig elmondjak." Így elég érthető, hogy miért nem szedik be a gyógyszert. Biztos ismered ezt a könyvet: Kay Redfield Jamison: A nyughatatlan lélek. A szerző (aki pszichológus, de Amerikában ők gyógyszerelhetnek is) ebben leírja, hogy mennyire utálta a lítiumot, mert olyankor igaz, hogy nem akart öngyi lenni, de minden olyan lapos, szürke, unalmas lett. 

http://www.ongyilkossagmegelozes.hu/bipolaris-depresszio.html

Hu na az van, hogy azert van jelenleg is kvetim, mert mikor ki volt irva maradt a nem szedeses idokbol. Neha mikor nagyon durvan nem tudok aludni vagy amikor nagyon para dolgok mennek a fejemben es itt rettegek meg kattogok egyedul ejjel, akkor abbol hirtelen beveszek egy jo kis dozist aztan ezt erre meghagytam, erre eleg jo a kveti. Nem tudom mar neked megmondani az osszes varialast amilyen dozisokban kellett (volna) szednem a multban es azt meg plane nem hogy valojaban hogyan sikerult szedni meg nem szedni. Nem akarok ossze vissza irogatni hogy aztan azt higgyed hogy hazudok. Amit 1872-ben irtam az lehet helytallo mert amikor azt irtam, sikerult keritenem 1-2 zarot es masoltam. Viszont reszegen. Az elso hsz-em papir nelkul irtam, viszont jozanul..dontse el mindenki melyik a jobb/erthetobb...ha valamelyik is. 
A feltett kerdeseidre megprobalok valaszolni, de durvan szorongassal tolt el, hogy megmondjam a frankot. Feladtad a lecket. 
Igen, gondolkoztam, meg pedig eleg sokat. 
A rivotriltol nem felek. A tobbirol azt gondolom, benne van a pakliban, hogy azert kapjuk, hogy ne jojjunk ra valamire ahova a pszichozisok vezet(het)nenek, ha kiallja az ember a szenvedest ami azzal jar. Vagy hogy kifejezetten azert adjak, hogy ne halljuk meg a hangokat vagy ne nyerjenek ertelmet, de mivan ha ennek oka van, mi van ha marpedig fontos meghallani? Neha ez, de nalam ez mar eleg szemelyes terep.
Neha elfelejtem egesz egyszeruen. Na jo nem neha. Eleg sokszor. Semmi de semmi rendszer nincsen az eletemben. Semmi. Egyszeruen elfelejtem, iszonyat szetszort vagyok es osszeszedetlen, addig jutok el hogy "van valami szar erzes? kezdek szorongani? csinalni kell(ene) valamit? Beszelni kell valakivel? Jonnek az emlekek? rivo, rivo, rivo, pia, rivo, rivo... 
Ezert (mondtak nem en talaltam ki) voltam en tobbek kozt jobban mindig a korhazban. A rendszer meg a keretek miatt (amiket az egyik helyen hosszasan sikerult betartani, kiveve hogyha nagyon nem akartam ott se nyeltem le a gyogyszert, visszakoptem a vizes poharba, nyelvel meg tudtam allapitani melyik a rivo es csak azt lenyelni). De a rendszer megvolt ott es akkor eloszor eletemben, hat tudjatok Ti is gondolom: keles, gyogyszer, csoport, kaja, gyogyszer, fekves, furdes, gyogyszer, fekves (alvas?).. Masnap ugyanaz. En frankon hospitalizalodtam, pedig nem hogy nem valami fancy magan helyen voltam, megcsak nem is az elitebb tb-s intezmenyekben fordultam meg. Sot. De en "szerettem". Amig "meg nem gyogyultam" ahogy en azt akkor eloadtam (hahaha hypomania) es minden velemenyuk es ellen javallatuk ellenere ugy gondoltam hogy "mi a szart keresek en itt" es leleptem eloszor Balcsira aztan kulfoldre...porogni egy fel evre eltuntem a radarrol. Jol sikerult....Es ezt mar megcsinaltam 2x aztan vissza az agybol a boltig is nehezen allapotba. Megint. De akkor senkinek nem hinnem el, hogy ugyis ez lesz. Pedig tenyleg mindig elmondjak. Meg azt is, hogy erdekes hogy nem tul rossz IQ-t mertek nekem de megsem fogok fel alap dolgokat. Mindegy. Na ez a kerdesedre egyatalan nem valasz. Ezzel megint csak az a baj. 🙁 nem megy. kovetkezo kerdes, probalkozzunk azzal:
Ismerek olyat aki droggal lett ongyilkos (volt szerelmem), olyat is aki vadaszpuskaval (csaladtag) de nem, olyat kozvetlenul nem, aki pszichiatriai gyogyszerrel. Azzal en probalkoztam 4x de mar tobbnyire feladtam, azt gondolom tul nagy az eselye hogy nem jon ossze es a Peterfyben kell megint azt a bunko valakit hallgattnom, hogy "legkozelebb ugy csinalja mar hogy sikeruljon is". Es nem tudom kinek ismeros ez itt, de minden sikertelen proba egy rohadt nagy kudarc. 
Utolso kerdesre: Nem tudom. Percek ota nezem a kurzort ahogy villog. Nem tudom. Megszoktam, hogy ez van. Sokszor elkepzelem milyen mas lett volna minden ha... milyen lennek vajon, milyen lenne az eletem, emberi kapcsolataim ha epp az egyik vagy a masik veglet allapot miatt nem vesztenek el szep sorba mindenkit... De azt gondolom nem szamitana ha rendesen szednem a gyogyszereim mostmar, mar keso. Tudom sokan ugy tartjak h sose keso, de ahhoz hinni is kell benne. Nekem nincs bizalmam. Csak unok mar csalodast okozni az ateremnek es hiaba mondja el hogy "igen rohadtul elegem van magabol, de nehogy azt gondolja, hogy olyan egyedulallo amit csinal, sot kifejezetten tipikus, a legtobbjuk nem ugy szedi a gyszert ahogy kene, amint kimegy innen. En megmondtam, hogy fog meg ilyen allapotba itt ulni, mikor allitotta hogy maga mar milyen jol van. Hat de most mit csinaljunk magukkal?" En erre javasoltam hogy talan adjak be injekcioban ami kell, de azt mondta az meg nem olyan egyszeru mert neki azt ki garantalja, hogy meg fogok ott jelenni amikor kellene kapjam (es valljuk be igaza van)... Gyamsag ala meg nem szivesen helyeztetne egyelore e.sz.. Egyszer mondtak olyat hogy az lesz a vege meglehet es valoban, egyik szobatarsam is ugy lett 40 eves korara mert meg mindig nem szedte kint a gyszereit rendeltetes szeruen es pszichotikus lett mindig. En el se tudom kepzelni hogy valamelyik rokonom gyamsaga ala tegyenek, nem azert mert maga a dolog ciki, felre ertes ne essek, a szonatarsam nem volt semmivel se betegebb se nem neztem le sose ezert, hanem azert mert ha az en csaladomrol van szo ez elkepzelhetetlen.. Pl ezert is akarom megiscsak azt csinalni amit mond az ater meg jo lenne megfelelni is neki legalabb egyszer mert tudom hogy hanyszor kihuzott a szarbol..Tisztan ezt fel is tudom fogni. Es most ott tartok, hogy nem merek bemenni hozza. Rettegek hogy most lesz vege es kidob/lepasszol. Volt mar ilyen bar az kezdobb doki volt.

"szep" regeny lett. 🙁

Szia. Valamelyest megvalaszoltam az elozo hsz-em vegen. De igen, en toleralni toleralom mar "olyan ertelemben". Egyszer mondta az aterem "maga eleg jol toleralja az emelest".
Ami viszont meghaladja a kepessegem mert valami meggatol benne az annak a kivitelezese hogy SOKAIG es egyenletesen a felirt adagot rendesen beszedjem. Volt Quetiapine sokaig (mg) 75-75-150  de egyeb eleosztasokban is minding 300-400mg kozt volt a papirokon amiket most megtalaltam de szinte mindig mas elosztasban tenyleg!
Risperdal(2mg) 1-1-2.  Tiapridal(100mg) 1-1-2 (ezt kaptam most legutobb).
A Rivotril ami meg nem AP de 5mg van jelenleg ki irva "hivatalosan". Csokkento (lenne) 8rol, mert azt kozolte hogy fel nem irja, ha meg mashonnan beszerzem (megint) es kipotlom akkor kiteszi a szurom. 🙁 
Az a para van hogy semmit nem valtozom es rettegek hogy nem fognak visszavenni, mashova nem igazan akarok menni. Oda se tudom, hogy "akarok''-e mert ugy igazan semmit nem akarok. Amikor meg majd beporgok elobb utobb akkor meg jon a sok otlet terv meg utazas meg aramlas es orultseg akkor meg messzirol elkerulom a kotert meg az atert meg barmilyen gyszert.. Oszinten? Csak jonne mar az, mert akkor se oldom meg ezt a problemat, igaz de akkor legalabb nem is erdekel. De ez egy masik kerdeskor asszem.

1864-ből:

"Akkor asszem 300 queti-t kaptam melle a Risperidont meg a Rivotril nyilvan meg egyszer probaltak a Tegretolt beallitani aztan mondtak hogy az megse kell.. Aztan zaro utan ossze vissza varialtak mert minden bajom volt. Minden kontrolnal valtoztattak a gyogyszerelesemen (quetiapine) 150-400mg kozott de vegulis fo gyogyszernek ez maradt melle Ripedon meg nyilvan a jo oreg rivo (5mg/nap). De most legutobb elvette a quetiapinet es irt Tiager-t helyette amit nem is ismertem."

1872-ből:

"Volt Quetiapine sokaig (mg) 75-75-150  de egyeb eleosztasokban is minding 300-400mg kozt volt a papirokon amiket most megtalaltam de szinte mindig mas elosztasban tenyleg!
Risperdal(2mg) 1-1-2. Tiapridal(100mg) 1-1-2 (ezt kaptam most legutobb).
A Rivotril ami meg nem AP de 5mg van jelenleg ki irva "hivatalosan"."

Gondolkoztál már azon, hogy miért lehet az, hogy nem akarod/tudod a gyógyszereidet szedni? Félsz, hogy árt/nem árt eléggé, ismersz valakit, aki gyógyszerrel lett öngyilkos, azt gondolod, hogy a gyógyszerek feleslegesek, mert úgysem segítenek, nem akarsz jobban lenni... ? 

Mondjuk a ketilept napközbeni adását még mindig nem sikerült felfognom, hiszen altató hatású... De  hát ez az én egyéni szoc. problémám, hogy ezen mindig mélyen elmerengek... Mondjuk most nem is kapsz ketileptet. 

Az nem paranoia, ha tényleg figyelnek... Az velem is előfordult, hogy kiderült, hogy igazam van, nem képzelgés.

Én nem azért nem titkolom, mert bízom bárkiben is. Egyszerűen leszarom, sőt! Lehet, h hallottad is, mert sűrűn mondogatom: én nem hülye vagyok, hanem pszichiátriai beteg.

ElőzőOldal 291 / 327Következő