Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Gyógyszer

ElőzőOldal 290 / 327Következő

🙁 Terápia.

AD mellett is volt, AP mellett is. AP mellett ritkább volt. 

Az utóbbi idők legcarabb rémálmai gerincműtét után a rehab-kh-ban voltak. Dormicum+Xanax SR, de teljes és hirtelen Brintellix-elvonás. Lehet, hogy AD segít rajta???

Fura. A nyugtató oldja a szorongásom, de dühöt nehezen fog/tompít le.

Az altató nem csak álmosít. Nyugtató hatása van és a dühöm is jól tompítja.

Amikor mánia szerű valamim volt, a nyugtató sz@rt sem hatott, az altató megszűntette. 

Alvászavarra régen alig hatott az altató, volt h dupla adaggal sem aludtam el. Most fejbevág 1 szem. 

Rémálomra semmi nem hat. Minden gyszer mellett volt. 

Te ügyesebben megfogalmaztad! 🙂

Idézet tőle: Columbo

A fogászati műtét hogy kerül a kedvenc topikomba?S a kép??Nyissatok a témának valamit!cheeky

A fogászati műtéttel összefüggő nyugtatószedés által. 😀 

Bocsánat!

Jogos!

Elmentem áterhez, írt fel gyszert + javasolt valamit a fóbiámra, ezt ide egy helyre írtam.

A fogászati műtét hogy kerül a kedvenc topikomba?S a kép??Nyissatok a témának valamit!cheeky

Idézet tőle: Kiscsillag

Idézet tőle: Kleó

Nekem ez a halálom, a madzagok.

Ezt lementettem bemelegítő gyakorlatnak.

😀

Akkor kiszedésnél nem bírja jól megfogni...

Ilyen ínylefejtős műtétem is volt, és a tályog fölött a 3 fog megmaradt! Azok még most is megvannak; államiban simán kihúzták volna mind a hármat... Faxom!

Nekem 10 nap utan szedték ki. (de hatul elfér)

Mi lenne, ha rövidebbre vágnád???

Látod, hogy milyen hosszúra hagyják. Nem elöl, oldalt, de mindegy. Lóg, egy hétig lóg.

Nekem amikor azt mondták, hogy már csak varrni kell, nagyon örültem és fellélegeztem. Azt mondta a doki, h ilyen örömet még sosem látott máson, mikor már csak ez volt hátra.

5:30... a szülésben is a legcarabb a gátvarrás volt.

Ezek azért már mind műtétek, nem sima foghúzás. Azt megcsinálják a haverok is 😀 Meg viszont. Fertőtlenítőszer van.

surprisecryingsurprise

Nem gondoltam, hogy ez olyan hosszú és elöl zavaró gondolom.

Hány nap után szedik ki?

https://youtu.be/bzZqH8L7PGk?t=252

Ez ott indul, ahol már nézni is alig bírom. (altatóval megy, engem az is nyugtat v közömbössé tesz)

Nagy piros 18-as karika!!!

Idézet tőle: Kiscsillag

Nekem 2. (bölcs fogak)

A madzag miért zavar? Nekem hátul volt varrat, nem volt útban.

Ezek betört fogak 🙁

Mert lóg ki a pofámból, legalábbis úgy érzem. Hátulról is, kék meg zöld cérnák biggyeszkednek kifelé.

5:30... a szülésben is a legcarabb a gátvarrás volt.

Ezek azért már mind műtétek, nem sima foghúzás. Azt megcsinálják a haverok is 😀 Meg viszont. Fertőtlenítőszer van.

Ezt lementettem bemelegítő gyakorlatnak.

Nekem 2. (bölcs fogak)

A madzag miért zavar? Nekem hátul volt varrat, nem volt útban.

Ennel a 3. perctől vannak gondjaim...

https://m.youtube.com/watch?v=bzZqH8L7PGk&t=89s

Na ilyen műtétem lesz, vagy nyolc... és lógni fognak kifele a pofámból a madzagok, fuj.

Nekem a húzás pillanata, utána az a nagy lyuk. Varrásnál nyugszok meg.

https://m.youtube.com/watch?v=NFGWyehVGGY

Javasolta, h képen/videón barátkozzak a foghúzással (míg elmúlik a szorongás, kioltódik) + a vér ízét szokni (pl vastabletta). 

Szinte minden mást jól bírok képen, videón, csak ez fog ki rajtam.

Végig tudom nézni (de leállítom, újraindítom). Nyugtatóval nem állítom le, de úgy sem tetszik.

Majd egyik nap 1 cseppet megpróbálok (remélem nem üt agyon), sztem ujjba szúrok egyet v minit karcolok (ami utan nincs heg)

Hányáscsillapítóm is lesz. 

Szerintem azt is vegyél be...

Van még a Xanax SR-ből, azt a foghúzás utáni napokra reggelre (nappal hasson) tartogatom. Mondtam az orvosomnak, hogy egyik barátnőm rendszeresen kéregetett a gyszeremből, a napi 0,5 mg Frontin sem mindig volt elég, emiatt szereztem egy doboz Xanax SR-t, így hol simát, hol retardot szedek (néha 1-1 nap kihagyással, olyankor semmit). Nem ütött agyon, csak arra kért, hogy ne emeljem nagyon, a végén nem fog hatni és el kell venni...Remélem a Stilnox mellett a korábbinál kevesebb is elég lesz. Foghúzásra sztem minimum 1,5 mg-ot beveszek, lehet 2 mg-t + altatót. Remélem kiüt és fel sem ébredek, míg vérzik. 

Tegnap hatott. Jól fejbevágott, de reggelre kiment a hatása. Ma kipróbálom nyugtató nélkül. Tegnap éjjel azt is vettem be.

Egyéni lesz. Haveromnak meg a Gerodorm, nekem az nulla, meg a Dormicum is.

Amikor durva alvaszavarom volt dupla Zopigen sem hatott. El sem aludtam.Utána kaptam nyugtatót, az fejbevágott.

Most fordított a helyzet. Altató jobban altat vagy nyugibogyóval kombinálva.

Stilnox jó, hamar bealtat, nincs rémálom, és nincs "másnap". 2-án én is megyek a fogorvoshoz... Lesz szájsebészet is 🙁

🙁

Nekem a Zopigen is jó volt, de ahhoz min 7-9 órát kellett aludni. Most van, hogy annyira későn érek haza, hogy ha rögtön fexek, 4-6 óra jut alvásra. Ehhez hosszú hatástartamú gyszer nekem nem igazán jó. Ezért kértem rövidebb hatástartamút.

A problémám határeset, ha fájdalomra kapnék erősebb gyszert, jobban aludnék és nappal sem lennék ingerlékeny a fájdalomtól és a fáradtságtól. 

Stilnox jó, hamar bealtat, nincs rémálom, és nincs "másnap". 2-án én is megyek a fogorvoshoz... Lesz szájsebészet is 🙁

Na erre, bocs, de 100% rakontraznek. Csak nagyobb dozis altat be es rovid ideig. Azalatt is iszonyat remalmok. Aztan 0 alvas. Probalkoztak vele, nalam loszar. Akkor ezis ilyen "kinek mi" kategoria lesz ezekszerint... 

Módosíttattam a gyszeren. Annyira fáj már a lábam és a hátam is, hogy alig tudok aludni. A terdemnek is van baja es egy hólyag van a talpamon.

Kértem Stilnoxot, az rövid ideig hat, most nincs időm sokat aludni. 

Nyugtatóval 0 és napi 1 mg közötti adagban állapodtam meg, igényemhoz igazítva.

Foghúzás fóbiát állapított meg. Foghúzás halasztást javasolt a súlyom/állapotom miatt. Nem akarom már halogatni.

Hulla fáradtságra, fogyásra és a mindenhol fáj gondomra táppénzt javasolt, de most nem tudom megoldani.

Annyira hulla fáradt vagyok (későn érek haza és korán kelek, kevés idő jut alvásra) hogy a héten asszem már harmadjára hagytam ki az esti nyugtatót, így is alig tudok felkelni.

Ezen a héten nagyon hülyén jött ki a beosztásom. Nappalos is voltam, terv szerint 40 órában (de végül ebből 3 nap csak 12-kor kezdtem, délelőttönként rakás ügyem intéztem + üzemorvos a hétvégi munkához), esténként napi 3 órát máshol kellett dolgoznom, + péntek du. és szombaton 6-6 órát. 

Ráadásul, ha a nappalossal csúszok, az estit nem tudom időben kezdeni. (2 helyen kène egyszerre lennem)

Ha beveszem, még álmosabb vagyok, ha nem szedem, megvonási tünete van. 

Jövő hét már könnyebb lesz és elvileg szabad hetem is lesz augusztusban (kivéve a 2×6 órás munkát).

Az üzemorvos jó fej volt, vittem egy rakás ambulans lapot, igazolást a betegségeimről. Mondtam, h sajnos a skizoaffektívről (időközben egyeztettem, a mostani terapom szerint ez a diag) nincs igazolásom, dokim szabin, helyettes is. Mondtam, hogy kevert szorongásos depresszióról van papírom (más diag azon nincs) Mondta, h akkor (mivel papír arról van) azt adjam és maradjunk annál. Bőrgyógyászos igazolást (élelmiszerrel való fogl. szoktak kerni) sem kért, helyette leigazolta. Májamból csak a stádium érdekelte (van e májzsugor), enyhe károsodással dolgozhatok. Ez a doki nem kukacoskodott annyit, mint a másik, nem kellett fél bp-et bejárnom papírokért, régebbiekkel (4-5 hónapos) is beérte. 

Olzin is volt...

Én 20 mg Olanzapint kaptam a klinikán. +30 kg, 10 hónap után lecserélve.

20mg/ nap dózis az már eleve sok.Kórházban feküdt mellettem srác, pont 10mg/ nap dózisra állították rá,hogy mellette dolgozni és működni tudjon , funkcionálni az életben.Én 15mg/ nap dózisban kezdtem, de  5 év után vért izzadtam,hogy lejöjjek róla.És hívták már ezt a gyógyszert mindennek, zyprexának, olanzapinnak, olanzapin tevának, parnassan-nak,és a következő neve meg az lesz,hogy lószar. 🙂 Mert a hatóanyag egyre rosszabb, és már inkább az a cél,hogy zypadhera néven beleszúrkálják a páciensbe havonta egyszer.(NEM olcsó mulatság.)

Igen, megváltoztatja a zsíranyagcserét. De néhány hónapos szedés után még jól tolerálható az elhagyása/lecserélése.

A parnassan meg szétszedi végső soron a hasnyálmirigyet,és hízlal,és kialakulhat olyan erős függőség,hogy esélytelen a gyógyszer elhagyása.Egyik jobb mint a másik,írom ezt nem kevés iróniával.

Tényleg durva a Haloperidol! A férjem 5 napja csökkentett dózisban szedi, szinte teljesen elmúlt a zombiüzemmód, újra beléköltözött az élet : ). 

Reméljük a legjobbakat.

Reméljük a legjobbakat.

Köszi szépen a tapasztalatod megosztását! A cél most a Haloperidol elhagyása, majd a Lítiumé, majd végül a Parnassané. A Frontint is el szeretné hagyni a férjem, már volt olyan, hogy nem vette be és nem történt semmi. Reméljük nem kell évekig szednie. 

Agobri! Én eleve nem tartom helyénvalónak kettő antipszichotikum egyszerre való szedését,ezt én hentes munkának tartom.Ismerem nagyon jól saját bőrömön a parnassan-t a haloperidol-t és a frontin-t is.A frontin-nal itt véleményem szerint az a probléma,hogy nagyon kevés, a haloperidol ÉS  parnassan EGYÜTT szedve  szerintem üti egymást, a parnassan-ból a 20mg az már bőven sok is ekkora dózisban,lehetett volna kezdeni ennek a FELÉVEL  is.Jelenleg én haloperidol-t szedek,és valóban nagyon erős gyógyszer,de van akinél hat, a dózist viszont be kell játszani.Viszont nálam a parnassan annak ellenére,hogy gyengébb szernek lehet mondani,hiszen kevésbé szedál ,és idővel hozzá szokik a szervezet (nagyon is!!!) több problémát okozott az évek alatt (5 évig szedtem ezt a hatóanyagot) mint használt.

Jó kérdés! A kórházi két kezelőorvosa és a mostani sztk-ás orvosa is ezeket adja kombóban. Most a cél a Haloperidol elhagyása, szombat óta 1,5 mg-vel kevesebbet szed, látványosabban jobban van, csökkent a zombi üzemmód. S mint kiderült litiumot se lenne szükséges szednie, csak az elején kapott, amikor a túlpörgése miatt arra gyanakodtak, hogy bipoláris mániája van. Azóta kiderült, hogy nincs szó felhangolt és lehangolt időszakokról, a tesztben sem jött ki, hogy bipolaris lenne, igy valójában már rég elhagyható lett volna. Miért, szerinted ez a gyógyszerkombó nem jó? Ha igen, miért? Előre is köszi!

Agobri! parnassan + haloperidol???????? És rá 0,5mg frontin. Ez az orvos hol szedte össze a diplomáját?

Igen, tapasztaltam, ráadásul mások is rajtam...
A hízás függ a dózistól is.

Köszönöm Kleó! Te is tapasztaltál ilyen mellékhatásokat a lítiumkezelés során? A Liticarb betegtájékoztatón ezeket a tüneteket nem írják, ezért gondoltam a Parnassanra, amin viszont igen. Eddig szerencsére hízást nem tapasztaltunk. 

ElőzőOldal 290 / 327Következő