Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Gyógyszer

ElőzőOldal 289 / 327Következő

Kérdés: mennyi az a Ketilept és Rivotril adag (a kettőt kombóban venném be), amitől még tuti nem halok meg? Egyáltalán ettől lehet?

Hétköznapokon alváshoz szedek 50 mg Ketileptet és 1 mg Rivotrilt (cél, ezt lecsökkenteni 25 mg-ra és 0,5 mg-ra - volt idő, mikor csak ennyit szedtem -, majd végleg elhagyni), de szeretném magam kiütni. Szoktam hétvégére, azaz péntek és szombat este sokkal többet veszek be. Pl. legutóbb 500 mg Ketileptet és 10 mg Rivotrilt, de azt éreztem, nem ütött ki eléggé. Egyszer sikerült 26 órát aludnom (csak pisilni mentem ki totál kábán 2-3x), nem tudom, akkor mennyit vettem be, de szerintem nem sokkal többet az előbb említett adagnál. 

Jövő hétvégén megint ilyesmit szeretnék, aludni akár 25-30 órát, de nem meghalni. Nem akarom, hogy esetleg leálljon a keringésem, a légzésem, a szívem, vagy hogy félkómában esetleg hányjak és a saját hányásomba fulladjak. Vhogy azt érzem, olyan könnyű lenne iszonyat sokat bevennem, de nem akarok meghalni és hétfön 8-ra amúgy is a munkahelyemen kell lennem, de azt se akarom, hogy gyávaságból ne üssem ki magam eléggé. 

Tudom, ez nagyon egyénfüggő (egészséges, 64 kg-s nő vagyok), de van vki, aki írna, hogy mennyi az annyi, aminél többet biztos ne! Mondjuk 800 mg Ketilept az még mehet? Szerintem igen. S Rivotril? 12 mg? 15? 20?

Ps: gyógyszert áter terapeuta írja, tud a hétvégi túladagolásokról, de tegnapi terapon ezt így elfelejtettem megkérdezni, a jövő heti pedig elmarad (konferenciára megy külföldre), tehát nem tudom megkérdezni, pedig nagyon szeretném majd a jövő heti hétvégét átaludni.

Ps2: más gyógyszerem nincs, azaz  soha nem szedtem mást.

Ps3: a ne kérdezzek hülyeségeket, az ilyen hülye haljon meg, a ne üsd ki magad, inkább horgolj típusú hsz-eket kérlek ne!

Köszi 🙂

Ezek az áterek is olyanok, h nyújtsd a kisujjad, és az egész kezed kell. Mondom, 25-önként felvittem a Lamolepet 150-re, a 4 Rivót levittem 1,5-re. Aszongyi, túl sok gyszert szedek!!!, ő úgy akarja, h maradjon csak a Lamo, meg esetleg a Brintellix. Rivót le, Tiapridalt elhagyni. Pedig sztem pont így jó a gyszerezésem...

🙂 Neeem. De hetekig. És mini-minimalizálva folytatni...

Meddig? Es utána hogy állok le? Szedek nyugtatót Lepóelvonásra? 🙂 

Leponexet adnak piaelvonásban is, a mini adagot egy ideig meg kéne tartsd!

Szerintetek kis adag Leponex (25 mg) nyugtató megvonási tünetet mennyire tud elnyomni? Ha ezt 2-3 hétig szedem, lehet megvonási tünete?

Az előző orvosom és ahová utoljára jártam is a nyugtató elhagyását javasolta. Semmi konkrétat nem mondott, csak azt hogy "fokozatosan". 

Akármennyire lassan csökkentem, mindig ugyanúgy járok. Szedüles, hanyás, hasmenés, izületi fájdalmak, szétrobban a fejem, alig tudok aludni, felriadok majd a végén labilis vagyok. Ilyenkor szokott a halu fellángolni. Az nem zavarna, ha csak a hanghallás lenne több, de emlékhalu is sok ilyenkor.

Ezért gondoltam,h AP-val talán ezek egy reszét el lehetne nyomni és 2-3 hét után azzal is leállnék.

Orvoshoz már nem járok, így megkérdezni sem tudom. 

Terap többször is mondta, h nem tud segíteni, orvoshoz oda csak az járhat, aki terápiára is jár (ugyanoda). EESZT-be sem szeretmék bekerülni, így mas dokit sem keresek. 

Mindenesetre szólok holnap az orvosnak hogy nekem nagyon gyakran vannak ilyen hangulat ingadozásaim egyszer nagyon fent egyszer nagyon lent állapot de most nem érzékelem ezt.
Igazábol nagyon gyakran váltakozott kb volt olyan is hogy 10 percenként

Sziasztok kitöltöttem ezt a bipoliráis tesztet és maximális pontszám most viszont nincs ilyen ingadozás mert szedem a gyogyszerem igaz csak skizofrénia a diagnozisom de olvastam hogy a haloperidol segíthet a bipolban is.

Rivót csak nagyon lassan csökkentsd. Kleónak azert irtam az estit mert említette, h a Lamolep álmosítja.

Olwexya- 4 tabl.után abbahagytam. Éjjel telefonálok, és nem tudok róla, halottakat látok, stb. Kedden vissza a dilidokihoz, . Inkább semmi, mint ez.

Mirtazapin 45 mg volt esténként, hónapok alatt lecsökkentettem felére- mindenem fáj, de gondolom ez így "szokás". Végülis ennyi adag is elaltat, csak később, és fájdalmakkal teli az estém, míg el nem alszom.

Rivotril-3x2 mg. Na, ez az, amivel nem tudok mit kezdeni. Próbáltam lassan, negyedenként csökkentve- izzadás, félelem, remegés, hasmenés, szédülés. Most olvasom Kiscsillag írta talán, hogy az estit kellene: megpróbálom.

Akinek van ötlete, kérlek benneteket, írjatok, ok?

Köszönöm szépen!

Az evést tudatosan fogd vissza, a többi valószínűleg néhány hét alatt megoldódik!

Én kába, lassú vagyok tőle egész délelőtt., pedig csak 7,5 öt szedek. És hatalmas étvágyam van.

Attól függ mit ertünk ez alatt.

Kába/lassú nem voltam.

Nagyon megnövelte az alapból is nagy alvásigényemet.

Értesem ez alatt, hogy te semmiféle szedáltságot nem éreztél reggelente a Yarocenttől?

Nekem tartósan megmaradt az aluszékonyság. (gyakorlatilag semmilyen szedálósat nem bírok szedni, csak pici nyugtatót és rövid hatású altatót)

Sziasztok! Köszi Kleó a bíztatást priviben. A Yarocen tényleg jó gyógyszer, mondhatni nagyon jó, bejön nekem, csak egy bajom van:

Kíváncsi vagyok hogy vajon ez a szedáltság érzés mindig megmarad e. Kb délelőtt 12-1 ig alig tudom ütni a klaviatúrát és kissé amolyan beszédzavar féleség van, azaz nehezen tudok beszélni, talán a  KV-tól jobb lesz és az idő előrehaladtával, egyre inkább csökken a fáradtság érzés.

Lassabb vagyok egész nap és nagyon zabálok, de amiért elkezdtem, az bejött eddig!

El tudok aludni és végig tudom aludni az éjszakát.

Tapasztalatok érdekelnének, várom annak a sorstársnak a hozzászólását, aki már vagy egy évig szedte a gyógyszert, vagy tovább.

Hamar megunok mindent,semmit nem tudok befejezni,ez miért van?

Nem tud az orvosom terápiát adni,mert ez egy gondozó és sok betege van nemjut rám ideje,az ébredésekbe probálkoztam de nem vettek vissza :

Ne változtass. Beszélj orvossal és sztem keress valamilyen terápiát. Nem mindent lehet gyszerrel megoldani, van amire a terápia a jobb.

Akkor változtassak valamit a gyógyszerelezésemen? mondjuk amitrex 1200mg? annyi a max adag vagy olanzapin 15 mg? van értelme? történni fog valami?

Idézet tőle: Kiscsillag

Szerintem ha csökkenteni akarsz, az estiből vegyél el.

Köszike!

Szerintem ha csökkenteni akarsz, az estiből vegyél el.

Csak azt tudnám, mi a fenének szedem ezt a 2x0,5 Rivót. Most azon spekulálok, hogy a reggelit lefelezzem, vagy elhagyjam? Vagy az estit felezzem le, akkor úgyis altat a Lamolep.

Disztímia, motiválatlanság... ezek depressziós tünetek. Lehet, hogy más AD kellene, de várd már meg az orvosodat!

Nem az hogy leszedálnak csak rossz kedvem van napközbe és nem sok kedvem van bármilyen tevékenységet is csinálni

Szerintem is leütne az olanzapin. Sertralinból 200 mg a max adag, tovább nem emelhető.

Lehet az Amitrexet sem lehet már emelni (vagy közel vagy a max adaghoz). Inkább az a kérdés sztem, hogy melyik szedálóst lehetne csökkenteni. Sajnos a szorongás erősödhet, ha a kiütős gyszereket csökkentik.

Terápiát kellene erőltetni. Pl Ébredésekben vagy valamilyen bentfekvős helyen. 

Én már azt sem értem biokémiailag, hogyha van a lítiumnak egy szerves sója, miért a szervetlen sót (Liticarb) használják nálunk? Tuti, hogy rosszabb a felszívódása...

Szia!

Ha az olanzapint emeled, még nyomibb leszel. Leginkább a sertralint lehetne ez ügyben, de orvos nélkül inkább ne nyúlj hozzá a gyszerezéshez!

helo

olyan kérdésem lenne, hogy jól vagyok most,viszont reggel/délelött kicsit nyomott vagyok,szedek sertraline 200mg r,amitrex800mg,olanzapin 10mg,rivotril0,5 na most a kérdésem az lenne hogy amitrex,olanzapin kettő közül valamelyiket emelném reggelente lenne értelme? éreznék valami változást? az orvosom 1 hónap múlva lesz szóval nem tudom vele megbeszélni,előre kösz a válaszokat !

Borzasztó. Olyan gyszerekkel "gyógyítanak" pszichés betegeket, amitől egy egeszséges is rosszul lenne. 🙁

Mintha a lítiummal is így lettél volna... Én meg a Depakine-nal. Meguntam a hirtelen-szaporákat. Nem írja, de a lítium hatására alakult ki a pajzsmirigy-alultermelésem is, a Li-Arisppa kölcsönhatás eredményeképp meg a parkinsonismus. Viszont a Lamolep jó, csak ne altatna be annyira. Elveszi az esti olvasásidőmet!

Idézet tőle: Kleó

Szia! De jó, hogy végre itt vagy!

Nem, az nem. 

Gyógyászat

Searchtool right.svg Bővebben: Lítiumterápia

A lítium hatékony gyógyszer a bipoláris zavarban szenvedők számára. Erre a célra különböző lítiumsókat, leggyakrabban a lítium-karbonátot (Li2CO3) és a lítium-citrátot (Li3C6H5O7) alkalmazzák. A lítiumsók hasznosak lehetnek a kapcsolódó betegségek, úgymint a szkizoaffektív zavar és a ciklikus depresszió kezelésében is. A lítiumról feltételezik, hogy lelassítja az Alzheimer-kór és a demencia kialakulását, így az ennek kockázatával élők számára védő hatású lehet.

Köszi. heart

Pont most hagytam abba a convulex-et, csak úgy saját szakállra. 

Lítiumterápia

... ha ellenben túl magas, akkor mérgezést okoz. Egyéb tünetek lehetnek: émelygés, hányás, lelassulás, szédülés, elkent beszéd, a nátriumháztartás felborulása, súlyos esetben: görcsös rohamok, veseelégtelenség esetleg halál.

nem mániás tüneteket, hanem mély letargiát tapasztalt

Szia! De jó, hogy végre itt vagy!

Nem, az nem. 

Gyógyászat

Searchtool right.svg Bővebben: Lítiumterápia

A lítium hatékony gyógyszer a bipoláris zavarban szenvedők számára. Erre a célra különböző lítiumsókat, leggyakrabban a lítium-karbonátot (Li2CO3) és a lítium-citrátot (Li3C6H5O7) alkalmazzák. A lítiumsók hasznosak lehetnek a kapcsolódó betegségek, úgymint a szkizoaffektív zavar és a ciklikus depresszió kezelésében is. A lítiumról feltételezik, hogy lelassítja az Alzheimer-kór és a demencia kialakulását, így az ennek kockázatával élők számára védő hatású lehet.

Várjunk, a lítium is epilepszia ellenes szer?

Remélte a fene, hogy eltűnnél!

Tiapridalnak mellékhatását én sem vettem észre; mondhatjuk úgy is, hogy visszafogja az impulzivitást. Na, nem teljesen 😀

Ja es meg annyi lezaraskepp, most visszaneztem, ezt reszletesebben es erthetobben (asszem?!) kifejtettem a Neurotop topicban. Jogos lenne a kerdes ezek utan, hogy akkor mi a francnak "kerdezek" angel . Beszedkenyszer. Biztosan. Meg mert valahogy vissza kellett jonni az eterbe. Mikor mar remeltetek h eltuntem laugh

Nem akarok lázítani, DE: új áter mondta a haveromnak, hogy minek szedi ezt? (Convulex) Maga nem epilepsziás, erre nincs szüksége. És felírt Lamolepet (elsősorban epilepszia kezelésére szolgál). Most meg a kh.-ban ezt lecserélték Tegretolra (ami dettó epilepsziagyógyszer). Általánosságban elmondható, hogy az összes hangstabi eredetileg epilepszia-ellenes szer. Az meg ugye nekünk nincs...

Na latod, pontosan ez az. Pontosan ezt gondolom en is. Mindegyik epilepszia gyszer. Az osszes amit vegigszedettek- szedetnenek velem. Az osszestol befosok behanyok, mar elnezest (nem a gondolatatol- hanem a szo szoros ertelmeben). 

Tiapridal nem porget, ok. De en sose duhongtem. Elvileg rivotril csokkenteshez kaptam. Nekem nem volt mellekhatasa. Se hatasa vagy csak nem tudom. Mittudom en. Csak egy otlet volt, nem vettem be, nem is talalnam meg, itt mar mindenhol gyszer van valtozatos modokon es helyeken... laugh 

Koszonom Kiscsillag, de ez nem az elso kanyarom. Tudom mit adnak meg adhatnak, tudom mi volt es sejtem mi lesz... volt mar emeles csokkentes meg jopar szer meg jopar szar a palyafutasom alatt... Ilyenkor az en akaratom elkerulni azt hogy lelojenek, alapbol elkerulnem a szorosabb szuperviziot (ez remelem egy letezo szo magyarul?) szoval kontrollalast de azt sajna nem tehetem meg kulonbozo okokbol. Nem vagyok en tanacstalan egyatalan, csak remenytelen laugh mondtam mar. Azert koszonom hogy irtal. Az AP-t meg termeszetes h emelik- (emelnek) ilyenkor. De minden mindegy mert most szabadlabon "vedekezem" jelenleg. erted... Most en majd tudom mi a jo nekem.  Nincs ezzel gond. Majd lesz!! Igy szoktam mondani. De meg akkor se erdekel. wink

Nem akarok lázítani, DE: új áter mondta a haveromnak, hogy minek szedi ezt? (Convulex) Maga nem epilepsziás, erre nincs szüksége. És felírt Lamolepet (elsősorban epilepszia kezelésére szolgál). Most meg a kh.-ban ezt lecserélték Tegretolra (ami dettó epilepsziagyógyszer). Általánosságban elmondható, hogy az összes hangstabi eredetileg epilepszia-ellenes szer. Az meg ugye nekünk nincs...

Connie!

Sztem legalább 1 szemet próbálj ki. Mit veszthetsz? Max szarul leszel és nem veszel be többet, de legalább tudod majd, hogy az nem a Te gyszered. Akkor még mindig marad a Lítium vagy AP emelés (pl Ripedon)

Ha mázlid van, előbb-utóbb kikerülsz a mániából, de nem a depresszióba billensz át. Ha nagyon lecsap a gyszer, nem mániás időszakban akár csökkenthetik is. Ha depressziós leszel, adhatnak mellé AD-t. 

Ja, akkor bocs.

Igen, nekem is kb. 9 óra a "normál" alvásigényem. Depiben jóval több, most meg örülök a 7-nek... Még hogy kevert fázis???

És mi van a Lamoleppel? Az csak engem altat be?

Lamolepet sosem szedtem, remélem van itt olyan, aki szedte.

A kveti mániában is kiütött... nem tolerálom. A Tiapridal meg "dühöngés ellen", ahogy a bizonyos áter mondta, szóval nem pörget.

Ja, akkor bocs.

Igen, nekem is kb. 9 óra a "normál" alvásigényem. Depiben jóval több, most meg örülök a 7-nek... Még hogy kevert fázis???

Figyelj, kiderul az a kevert fazis konnyeden... Ha kiut a kveti akkor az. Ha nem akkor nem. Engem per pill semmi nem nyom 2-4 ora alvas stb... Lithium lesz ebbol. Erzem a vesztem sracok. Nemakarok szobanoveny lenni...

Viszont jo hogy emlitetted a Tiapridalt mint porgetos, az van regebbrol, ha azt most beszedem hajaj? laugh

De sajnos a Lamolep kerdesedre nem tudok valaszolni. Megis kenyszert ereztem hozzaszolni, rugjal seggbe devil

Ja, akkor bocs.

Lucyliut kérdeztem, nekem gyszer nélkül is kevés (épphogy elég) a 7 óra. Alapból nagy az alvásigényem. Minden más szedálóssal több kell (ezért gondoltam, h rövid hatóidejű altató lenne jó). Nagy adag nyugtatót sem tudnék szedni munka mellett. Még éjjelre sem. 

Arrispával alig tudtam elaludni. A szedálósak mind kiütöttek. Középút nem volt AP-val. 

Engem? Nem. A kveti beájultatott,  Lamolep meg szabályosan altat. Az Arisppa (Abilify) amúgy is pörgetős. A Tiapridalnak sohasem volt köze az alváshoz, sehogy.

AP nem altat(ott) be? 

Én két és fél éve letettem a xanaxot, na nem egyik napról a másikra, hanem olyan két hónap alatt kb. vagy egy? nem emlékszem pontosan, nem voltam rákattanva. Jól alszom, minden nap kb 7órát, ami nálam hatalmas szó a tizenhez képest!

Ezt beírtam a Lamotrigine topicba, de ott senki sem válaszol...:

Mást is álmosít ez a nyavalyás Lamolep? Fél órán belül alszom tőle. Igaz, nem "beájulok", mint a kvetitől...

ElőzőOldal 289 / 327Következő