Gyógyszer
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.09., 08:44Az Abilify-al nekem is hasonló tapasztalatom volt. Akatízia (mozgáskémyszer) + erős szorongás (remegéssel) + légszomj (zihálás).
Az Abilify, kis adagban az Amitrex (amiatt amitt Te is írtál, ill én is) és az Ypsila nevű gyszer, ami skizofréneknél a negatív ( motiválatlanság, érzelmi sivárság) tünetekre legjobban hat. Ezt egy orvostól hallottam.
Ypsilából 1 szemet vettem be (nyugtató, álmosító hatása volt).
Az Abilify-al nekem is hasonló tapasztalatom volt. Akatízia (mozgáskémyszer) + erős szorongás (remegéssel) + légszomj (zihálás).
Az Abilify, kis adagban az Amitrex (amiatt amitt Te is írtál, ill én is) és az Ypsila nevű gyszer, ami skizofréneknél a negatív ( motiválatlanság, érzelmi sivárság) tünetekre legjobban hat. Ezt egy orvostól hallottam.
Ypsilából 1 szemet vettem be (nyugtató, álmosító hatása volt).
Idézet tőle: Agobri ekkor: 2018.09.09., 08:27Sziasztok! Brintellix nevu antidepresszanst szedett valaki? Mennyi ido mulva lesz hatasa? Mar 4 hete szedi a ferjem, de rosszabb. Mist kezd kitisztulni a diagnozisa, valoszinu skizoaffektiv zavara van, epp mely depresszios idoszaka van, neha ongyilkos gondolatokkal. Koszonom
Sziasztok! Brintellix nevu antidepresszanst szedett valaki? Mennyi ido mulva lesz hatasa? Mar 4 hete szedi a ferjem, de rosszabb. Mist kezd kitisztulni a diagnozisa, valoszinu skizoaffektiv zavara van, epp mely depresszios idoszaka van, neha ongyilkos gondolatokkal. Koszonom
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.09., 08:04Idézet tőle: KiscsillagÉrtem. Sejtettem, hogy valami ilyen oka lehet.
Szerintem az amisulpirid megér egy próbát. Ha jól rémlik, kis adagban a skizofrénia negatív tünetére hat (azaz motiváltságra hat, érzélmeket hozza vissza apátiás, közönyös betegeknél), nagy adagban pszichotikus tünetekre. (azaz a hatása változik).
Ha ez esetleg nem válik be, lehet egy SNRI típusú antidepit kellene próbálni. Ezek épp azt segíthetik, h az ember egy kicsit tevékenyebb, energikusabb legyen.
A Cymbaltának volt rám ilyen hatása. Útálok futni, 1 hónap szedés után egyszercsak kedvet kaptam hozzá. AP mellett tudtam szedni mert az AP zabáltatott, a Cymbalta ezt csökkentette.
Most olyan kicsi a súlyom, h nincs miből fogynom...ráadásul a Cymbalta helyett Anyunak generikus gyszert adtak az utolsó pár hónapban és ennek semmi hatását nem érezte.
Tavaly szedtem aripiprazolt, borzalmas volt. Nem tudtam a seggemen megülni, és iszonyat feszült voltam tőle, és non-stop ömlött rólam a víz.
Ez azért volt, mert a D1 receptorokon fejtette ki a legfőbb hatását, és az a serkentő dopamin receptor.Tehát kétféle dopamin receptort különböztetünk meg.Van a D1 család, ebbe a D1 és D5 tartozik, és van a gátló család, ebbe a D2,D3 és a D4 tartozik.Sajnos nem találok adatot arról, hogy az amisulpirid melyik receptoron fejti ki igazán a hatását, de ha inkább D1 agonista, akkor megint mellé fogok trafálni. Nekem olyan gyogyi kellene ami inkább a D2 családot támogatja. Bár a sima szulpirid úgy működik, hogy kis mennyiségben agonista, és nagyobb mennyiségben antagonista. Ez leegyszerűsítve azt jelenti, hogy kis mennyiségben serkenti, nagyobb mennyiségben viszont gátolja. Tehát lehet vele kísérletezni. Nekem az egyik legfőbb problémám az introvertáltság, tehát a pofázásra való hajlam hiánya, de bulikban megfigyeltem, amikor teletömtem magam minden party mocsokkal, akkor beindult a pofázhatnékom, és le se lehetett lőni. Amit olyankor szedtem az a dopamin szintet növelte, tehát én ezért ragaszkodok a dopmainhoz, valószínűleg a sok bulizással leamortizáltam a dopmain receptoraimat. Mert úgy működnek ezek a receptorok, hogy amikor túl sok neurotranszmitter kerül az agyba, az agy a túltöltődés elkerülése végett lezárja az adott receptrort, amely a strapálás után vagy észhez tér, vagy zárva marad.
Idézet tőle: KiscsillagÉrtem. Sejtettem, hogy valami ilyen oka lehet.
Szerintem az amisulpirid megér egy próbát. Ha jól rémlik, kis adagban a skizofrénia negatív tünetére hat (azaz motiváltságra hat, érzélmeket hozza vissza apátiás, közönyös betegeknél), nagy adagban pszichotikus tünetekre. (azaz a hatása változik).
Ha ez esetleg nem válik be, lehet egy SNRI típusú antidepit kellene próbálni. Ezek épp azt segíthetik, h az ember egy kicsit tevékenyebb, energikusabb legyen.
A Cymbaltának volt rám ilyen hatása. Útálok futni, 1 hónap szedés után egyszercsak kedvet kaptam hozzá. AP mellett tudtam szedni mert az AP zabáltatott, a Cymbalta ezt csökkentette.
Most olyan kicsi a súlyom, h nincs miből fogynom...ráadásul a Cymbalta helyett Anyunak generikus gyszert adtak az utolsó pár hónapban és ennek semmi hatását nem érezte.
Ez azért volt, mert a D1 receptorokon fejtette ki a legfőbb hatását, és az a serkentő dopamin receptor.
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2018.09.09., 08:04Én 800 mg amitrexet szedek,ha lecsökkentem 300-400 mg ra nem leszek motiválatlan? másképp hat? mert úgy olvastam nagy dózist csak akut pszchiotikus tüneteknél szednek,én meg nem vagyok az
Én 800 mg amitrexet szedek,ha lecsökkentem 300-400 mg ra nem leszek motiválatlan? másképp hat? mert úgy olvastam nagy dózist csak akut pszchiotikus tüneteknél szednek,én meg nem vagyok az
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.09., 07:47Értem. Sejtettem, hogy valami ilyen oka lehet.
Értem. Sejtettem, hogy valami ilyen oka lehet.
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.09., 06:29Idézet tőle: KiscsillagWellbutrin?
Az már nincs, helyette van az Elontril, de az olyannyira gyengus, hogy külföldön a háziorvos írja fel a dohányzásról leszokni vágyóknak.
A mert az állítólagos antidepi hatása mellett a valóban tapasztalható hatása az, hogy kb. 2 hét alatt szó szerint megundorodsz a dohányfüsttől, függetlenül attól, hogy előtte mennyire voltál láncdohányos.
Idézet tőle: KiscsillagWellbutrin?
Az már nincs, helyette van az Elontril, de az olyannyira gyengus, hogy külföldön a háziorvos írja fel a dohányzásról leszokni vágyóknak.
A mert az állítólagos antidepi hatása mellett a valóban tapasztalható hatása az, hogy kb. 2 hét alatt szó szerint megundorodsz a dohányfüsttől, függetlenül attól, hogy előtte mennyire voltál láncdohányos.
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.09., 06:19Idézet tőle: KiscsillagMiért dopimanra ható gyszert keresel? Milyen hatást vársz tőle?
A motiváltságért a dopamin a felelős, én enyhén alulmotivált vagyok.
A dopmain egy csodálatos dolog.
Idézet tőle: KiscsillagMiért dopimanra ható gyszert keresel? Milyen hatást vársz tőle?
A motiváltságért a dopamin a felelős, én enyhén alulmotivált vagyok.
A dopmain egy csodálatos dolog.
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.08., 21:29Idézet tőle: KiscsillagSztem emelhetsz ennyit. Azt nem tudom, h az orvosod pártolná-e. 800 mg a max adagja, de te egy masik AP mellé szeded. A protokollok szerint egyféle AP-vel kell kezelni a beteget, ha ez kevés, adható 2 féle. 3 féle NEM!!! Gondolom ezért vették el az Olanzapint.
Én az Olan-tól mindig is tartottam volna, főleg amiatt, hogy cukorbetegséget is okozhat.
"Szerencsére" ma írtatok róla más jó tulajdonságokat is, ezért dobtam az ötletet.
Most a Szulpririd, és az Amisulprid van a kívánságlistámon.
Meg va negy új Magyar találmány, az amcsik már simán dobálhatják, de nálunk még szenvednek a bevezetésével(vicc kategória) Cariprazine a neve.
Nekem olyan gyogyibogyi kell, ami a dopaminra hat, a szerotonin nekem zsákutca.
Idézet tőle: KiscsillagSztem emelhetsz ennyit. Azt nem tudom, h az orvosod pártolná-e. 800 mg a max adagja, de te egy masik AP mellé szeded. A protokollok szerint egyféle AP-vel kell kezelni a beteget, ha ez kevés, adható 2 féle. 3 féle NEM!!! Gondolom ezért vették el az Olanzapint.
Én az Olan-tól mindig is tartottam volna, főleg amiatt, hogy cukorbetegséget is okozhat.
"Szerencsére" ma írtatok róla más jó tulajdonságokat is, ezért dobtam az ötletet.
Most a Szulpririd, és az Amisulprid van a kívánságlistámon.
Meg va negy új Magyar találmány, az amcsik már simán dobálhatják, de nálunk még szenvednek a bevezetésével(vicc kategória) Cariprazine a neve.
Nekem olyan gyogyibogyi kell, ami a dopaminra hat, a szerotonin nekem zsákutca.
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.08., 21:24Idézet tőle: kharzakDe megemelhetem a dózist 150 ről mondjuk 225 mg ra?
Nem tudom, nem ismerem, erről a dokid kérdezd.
Az összetételét nézve, nem szórakoznék vele.
Ez nem egy szulpirid, hogy kis mennyiségben agonista, nagyobb dózisban antagonista.
Tehát gőzöm sincs, hogy a nagyobb dózis mit hoz.
Amiket eddig próbáltam, azokkal mertem szórakozni, mert ismertem őket, meg a vicc kategóriába tartoztak, de ez a gyogyi már nem a vicc kategória. Számolnod kell ingen komoly túladagolási tünetekkel.
Korábban próbáltál mást is?
Idézet tőle: kharzakDe megemelhetem a dózist 150 ről mondjuk 225 mg ra?
Nem tudom, nem ismerem, erről a dokid kérdezd.
Az összetételét nézve, nem szórakoznék vele.
Ez nem egy szulpirid, hogy kis mennyiségben agonista, nagyobb dózisban antagonista.
Tehát gőzöm sincs, hogy a nagyobb dózis mit hoz.
Amiket eddig próbáltam, azokkal mertem szórakozni, mert ismertem őket, meg a vicc kategóriába tartoztak, de ez a gyogyi már nem a vicc kategória. Számolnod kell ingen komoly túladagolási tünetekkel.
Korábban próbáltál mást is?
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.08., 20:20Sztem emelhetsz ennyit. Azt nem tudom, h az orvosod pártolná-e. 800 mg a max adagja, de te egy masik AP mellé szeded. A protokollok szerint egyféle AP-vel kell kezelni a beteget, ha ez kevés, adható 2 féle. 3 féle NEM!!! Gondolom ezért vették el az Olanzapint.
Sztem emelhetsz ennyit. Azt nem tudom, h az orvosod pártolná-e. 800 mg a max adagja, de te egy masik AP mellé szeded. A protokollok szerint egyféle AP-vel kell kezelni a beteget, ha ez kevés, adható 2 féle. 3 féle NEM!!! Gondolom ezért vették el az Olanzapint.
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.08., 19:39Idézet tőle: kharzaka ketilept et kicsit megemelem a dóziást nemgond?napközbe nem érzem a hatását,vagy esetleg 75mg reggel 75 este mert 150 et szedek összesen
Pedig nem tűnik rosszank, főleg mivel a dopaminra is hat.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kvetiapin
Idézet tőle: kharzaka ketilept et kicsit megemelem a dóziást nemgond?napközbe nem érzem a hatását,vagy esetleg 75mg reggel 75 este mert 150 et szedek összesen
Pedig nem tűnik rosszank, főleg mivel a dopaminra is hat.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kvetiapin
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2018.09.08., 19:06a ketilept et kicsit megemelem a dóziást nemgond?napközbe nem érzem a hatását,vagy esetleg 75mg reggel 75 este mert 150 et szedek összesen
a ketilept et kicsit megemelem a dóziást nemgond?napközbe nem érzem a hatását,vagy esetleg 75mg reggel 75 este mert 150 et szedek összesen
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.08., 18:32Idézet tőle: debut12Most monadnék egy nagyon jó praktikát, de nem mondom, mert az egyik moderátor enyhén más véleményen van ezzel.
Ő olvasott erről, én pedog tapasztaltam, tapasztalom. Mindegy, az a jó, ha az élet nagy kihívásainak tiszta fejjel megy neki az ember.Azért örülnék, h elárulnád! Aztan max én vagy vki más kimoderálja....
Idézet tőle: debut12Most monadnék egy nagyon jó praktikát, de nem mondom, mert az egyik moderátor enyhén más véleményen van ezzel.
Ő olvasott erről, én pedog tapasztaltam, tapasztalom. Mindegy, az a jó, ha az élet nagy kihívásainak tiszta fejjel megy neki az ember.
Azért örülnék, h elárulnád! Aztan max én vagy vki más kimoderálja....
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.08., 17:03Idézet tőle: kharzakMég valami gondom van vannak időszakok mikor több gyógyszert szedek be mint amit előírtak, gondolok egyet és beveszem ezt hogy lehet ki küszöbölni? kényszeres zavarnak tünik nekem vagy csak gyógyszerfüggő vagyok
Nem lehet, hogy épp amiatt érzed szarul magad, mert össze-vissza ugrállsz az adagok miatt?
Ezen gondolkozz el, de a rivót én marha gyorsan letenném.
Ha már ennyire kényszeres vagy, mi lenne, ha inkább multivitaminokat dobálnál?
Az élmény megmarad.
Amúgy készeresség ellen állítólag a legjobb az Anafranil.
Sztem inkább azt, mint a mocsik rivót.Én is csak azért szedek átmenetileg xanaxot, hogy a mocsok ssri-ről lejőjjek.
Nem szeretek tompikázni, gyűlölöm azt az érzést.
Idézet tőle: kharzakMég valami gondom van vannak időszakok mikor több gyógyszert szedek be mint amit előírtak, gondolok egyet és beveszem ezt hogy lehet ki küszöbölni? kényszeres zavarnak tünik nekem vagy csak gyógyszerfüggő vagyok
Nem lehet, hogy épp amiatt érzed szarul magad, mert össze-vissza ugrállsz az adagok miatt?
Ezen gondolkozz el, de a rivót én marha gyorsan letenném.
Ha már ennyire kényszeres vagy, mi lenne, ha inkább multivitaminokat dobálnál?
Az élmény megmarad.
Amúgy készeresség ellen állítólag a legjobb az Anafranil.
Sztem inkább azt, mint a mocsik rivót.
Én is csak azért szedek átmenetileg xanaxot, hogy a mocsok ssri-ről lejőjjek.
Nem szeretek tompikázni, gyűlölöm azt az érzést.
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2018.09.08., 16:53Még valami gondom van vannak időszakok mikor több gyógyszert szedek be mint amit előírtak, gondolok egyet és beveszem ezt hogy lehet ki küszöbölni? kényszeres zavarnak tünik nekem vagy csak gyógyszerfüggő vagyok
Még valami gondom van vannak időszakok mikor több gyógyszert szedek be mint amit előírtak, gondolok egyet és beveszem ezt hogy lehet ki küszöbölni? kényszeres zavarnak tünik nekem vagy csak gyógyszerfüggő vagyok
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.08., 16:42Most monadnék egy nagyon jó praktikát, de nem mondom, mert az egyik moderátor enyhén más véleményen van ezzel.
Ő olvasott erről, én pedog tapasztaltam, tapasztalom. Mindegy, az a jó, ha az élet nagy kihívásainak tiszta fejjel megy neki az ember.
Most monadnék egy nagyon jó praktikát, de nem mondom, mert az egyik moderátor enyhén más véleményen van ezzel.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.08., 16:38Már nem járok orvoshoz, így felíratni sem tudok ott semmit. (max más betegtől tudok gyszerhez jutni)
A nyugi bogyó megvonási tüneteknèl nekem a halum is fel szokott lángolni...ez a legfőbb param, mert pszichózisban szar a megvonasi tünetekkel kínlodni. Ezért gondoltam a Leponexre....
Vizsgákra készülök, most fontos hogy jól legyek. Előtte munkahely miatt nem mertem csökkenteni.
Már nem járok orvoshoz, így felíratni sem tudok ott semmit. (max más betegtől tudok gyszerhez jutni)
A nyugi bogyó megvonási tüneteknèl nekem a halum is fel szokott lángolni...ez a legfőbb param, mert pszichózisban szar a megvonasi tünetekkel kínlodni. Ezért gondoltam a Leponexre....
Vizsgákra készülök, most fontos hogy jól legyek. Előtte munkahely miatt nem mertem csökkenteni.
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.08., 16:23Most mondanám, hogy fogod és leteszed, de ezzel én is megszívtam az escitaloprámmal, tehát nem akarok szájhős lenni.
Fokozatosság a lényeg. 1-2 hetente felezed, és a végén lejön róla a szervezeted.
Amikor már minimális menyiséget szedsz, érdemes feszültségoldó gyógynövényeket bevetni az alváshoz, mint pl. az 5HTP, vagy a Dr. Chen féle Valeriana Max, esetleg emelt mennyiségű magnézium, orbáncfű+citromfű keverék.
A hardcore userek(mint pl. én) ilyenkor löknek be 1-2 sört lefekvés előtt.
Hidd el, pár hét és vége. Addig szétizzadod magad az ágyban, forgolódsz egész éjszaka. Mármint most magamból indulok ki.
Ugye-ugye, hogy naugye kellett ezt a sz@rt elkezdened?
Viszont vannak olyan gyogyibogyik amiket csak leteszel, és el is felejtetted. A rivó, xanax, ssri-k sajnos nem adják könnyen magukat.Amúgy meg kérsz átmerneti használatra dokidtól buspiront, vagy tofizopámot. Azok is olyanok, mint benzok, de nem szoksz hozzájuk, és segítenek lejönni. Egyébként ez a legéletképesebb megoldás.
Most mondanám, hogy fogod és leteszed, de ezzel én is megszívtam az escitaloprámmal, tehát nem akarok szájhős lenni.
Fokozatosság a lényeg. 1-2 hetente felezed, és a végén lejön róla a szervezeted.
Amikor már minimális menyiséget szedsz, érdemes feszültségoldó gyógynövényeket bevetni az alváshoz, mint pl. az 5HTP, vagy a Dr. Chen féle Valeriana Max, esetleg emelt mennyiségű magnézium, orbáncfű+citromfű keverék.
A hardcore userek(mint pl. én) ilyenkor löknek be 1-2 sört lefekvés előtt.
Hidd el, pár hét és vége. Addig szétizzadod magad az ágyban, forgolódsz egész éjszaka. Mármint most magamból indulok ki.
Ugye-ugye, hogy naugye kellett ezt a sz@rt elkezdened?
Viszont vannak olyan gyogyibogyik amiket csak leteszel, és el is felejtetted. A rivó, xanax, ssri-k sajnos nem adják könnyen magukat.
Amúgy meg kérsz átmerneti használatra dokidtól buspiront, vagy tofizopámot. Azok is olyanok, mint benzok, de nem szoksz hozzájuk, és segítenek lejönni. Egyébként ez a legéletképesebb megoldás.
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.08., 13:10Nos, én eddig:
Paroxetin, xanax, rivotril, frontin, venlafaxin, bupropion, mirtazapin, buspiron, trazodon, tianeptin, escitalopram, aripiprazol, lamotrigin.
Nos, mi van még? Az elfogadás, hogy IJ?
Valszeg dopamin gondom van, mert a szerotonin cuccok földhöz vágnak, épp ezért próbáltam ki az aripiprazolt, amitől olyan lettem, mint aki most esett ki egy techno buliból, de a "marha jól" érzem magam feeling elmaradt, csak megfeszülve meneteltem egy helyben, olyan ideg voltam, hogy egy normális e-mailt nem tudtam megírni.
A kövi ami dopaminra hat az a szulpirid, vagy az amiszulprid, de félek, hogy megint ez a feszült, menetelős, nem túl jó érzős, hideg verejtékezős állapot jön elő.
Mondjuk az ssri elvonás se jobb, egész széles a paletta, van itt sz@r érzéstől kezdve izzadásik bezárólag étvágytalanság, némi szédüléssel, állandó libabőrrel, ja és a kedvencemmel az insomniával.
Na, akkor most mit csináljak???
Mi legyen a következő?
Nos, én eddig:
Paroxetin, xanax, rivotril, frontin, venlafaxin, bupropion, mirtazapin, buspiron, trazodon, tianeptin, escitalopram, aripiprazol, lamotrigin.
Nos, mi van még? Az elfogadás, hogy IJ?
Valszeg dopamin gondom van, mert a szerotonin cuccok földhöz vágnak, épp ezért próbáltam ki az aripiprazolt, amitől olyan lettem, mint aki most esett ki egy techno buliból, de a "marha jól" érzem magam feeling elmaradt, csak megfeszülve meneteltem egy helyben, olyan ideg voltam, hogy egy normális e-mailt nem tudtam megírni.
A kövi ami dopaminra hat az a szulpirid, vagy az amiszulprid, de félek, hogy megint ez a feszült, menetelős, nem túl jó érzős, hideg verejtékezős állapot jön elő.
Mondjuk az ssri elvonás se jobb, egész széles a paletta, van itt sz@r érzéstől kezdve izzadásik bezárólag étvágytalanság, némi szédüléssel, állandó libabőrrel, ja és a kedvencemmel az insomniával.
Na, akkor most mit csináljak???
Mi legyen a következő?
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.08., 13:00Mondjuk az, hogy cukorbeteg lehetsz tőle, nem túl motiváló.
Az aripiprazolnál a hírtelen halál se volt túl szimpi, de az legalább nem egy életre szól.
Amúgy az olanzapinban minden jó benne van, dopmain szinten D1-D5ig, és a fontosabb szerotoninok, és nem csak ész nélkül, hanem jól összeválogatva.
Az embert azt gondolná, hogy ez a szent Grál, de ezek szerint mégse.
Mondjuk az, hogy cukorbeteg lehetsz tőle, nem túl motiváló.
Az aripiprazolnál a hírtelen halál se volt túl szimpi, de az legalább nem egy életre szól.
Amúgy az olanzapinban minden jó benne van, dopmain szinten D1-D5ig, és a fontosabb szerotoninok, és nem csak ész nélkül, hanem jól összeválogatva.
Az embert azt gondolná, hogy ez a szent Grál, de ezek szerint mégse.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.08., 10:46Ahányan, annyifélék vagyunk. Nehéz előre megjósolni, h kinek mi válik be. Egy biztos, aki nem próbál gyszert szedni, annak semmi. Ugyanez érvényes a terápiákra is.
Rengeteg gyszert próbáltam (AP-t, AD-t és hangulatstabilizát is), sokra nem mentem vele, terápiával is hasonló a szitu. Jobb esetben hatástalan volt, rosszabb esetben mellékhatással is kínlódtam.
Kis adag nyugtató vagy altató segít valamennyit, de már a második orvos is az elhagyást szorgalmazza.
Reménytelen eset vagyok.
Ahányan, annyifélék vagyunk. Nehéz előre megjósolni, h kinek mi válik be. Egy biztos, aki nem próbál gyszert szedni, annak semmi. Ugyanez érvényes a terápiákra is.
Rengeteg gyszert próbáltam (AP-t, AD-t és hangulatstabilizát is), sokra nem mentem vele, terápiával is hasonló a szitu. Jobb esetben hatástalan volt, rosszabb esetben mellékhatással is kínlódtam.
Kis adag nyugtató vagy altató segít valamennyit, de már a második orvos is az elhagyást szorgalmazza.
Reménytelen eset vagyok.
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.08., 09:52Köszi a hasznos infókat, akkor ezt a gyogyibogyit le is húzom a kívánságlistámról.
Akkor marad vagy az amiszulprid, vagy az anafranil. Szorongásra meg tofizopám.
Xanaxot, frontint, rivót nem vagyok hajlandó szedni.
Köszi a hasznos infókat, akkor ezt a gyogyibogyit le is húzom a kívánságlistámról.
Akkor marad vagy az amiszulprid, vagy az anafranil. Szorongásra meg tofizopám.
Xanaxot, frontint, rivót nem vagyok hajlandó szedni.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.08., 08:28Középsuli egész jól tűrte, h elalszok. Kivéve, amikor be sem mentem órára és kerestem egy üres termet alvás céljaból...
Terápiákon fel sem keltettek, csak a csoport végén.
Mhelynek nem tetszett. Az sem, h be vagyok lassulva.
Ha nagyon kimerülök, 24-ből akár 16 órát is alszok (több részletben). Anyu ugyanígy van...
Középsuli egész jól tűrte, h elalszok. Kivéve, amikor be sem mentem órára és kerestem egy üres termet alvás céljaból...
Terápiákon fel sem keltettek, csak a csoport végén.
Mhelynek nem tetszett. Az sem, h be vagyok lassulva.
Ha nagyon kimerülök, 24-ből akár 16 órát is alszok (több részletben). Anyu ugyanígy van...
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.09.08., 08:19Én is alvós vagyok. 9 óra/nap kell. Ha éjjel csak 7 óra sikerül, du. alszom. Amikor naponta 2 helyen melóztam (meg amikor reggel korán kezdtem), bizony én is szuszókáltam suliban, mh.-en... Egész jól tűrték.
Én is alvós vagyok. 9 óra/nap kell. Ha éjjel csak 7 óra sikerül, du. alszom. Amikor naponta 2 helyen melóztam (meg amikor reggel korán kezdtem), bizony én is szuszókáltam suliban, mh.-en... Egész jól tűrték.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.08., 08:15Idézet tőle: KleóAz olzin engem nemigen szedált, pedig elég nagy adagot kaptam, viszont ugye baromira hizlalt. Sz@r ez mind...
Nekem 5 mg-nél leállítittak. Hatása nem volt a halukra, 20-ra szerették volna emelni, de látszott h ez esélytelen mert az 5 mg-vel is alig bírok felkelni és ébren maradni.
Idézet tőle: KleóAz olzin engem nemigen szedált, pedig elég nagy adagot kaptam, viszont ugye baromira hizlalt. Sz@r ez mind...
Nekem 5 mg-nél leállítittak. Hatása nem volt a halukra, 20-ra szerették volna emelni, de látszott h ez esélytelen mert az 5 mg-vel is alig bírok felkelni és ébren maradni.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.08., 08:12Anyu is hasonló, aluszékony alkat.
Hétköznap korán kel (4-fél 5 körül), későn (este 8-9) ér haza. Nincs elég ideje kialudni magát. Emiatt hol reggel alszik el, hol napközben. Elég ha leül valahova pár percre (öltöző, raktár) és elalszik. Szabadnapján baromi sokat alszik, holott nem szed gyszert.
Én reggel nem szoktam elaludni, de buszon, villamoson rendszeresen elalszok és én is elaludtam párszor mhelyen. Terápiás csoporton is. AP-val nem tudtam dolgozni, más, kevésbé szedálós (pl Yarocen) gyszerrel is nehezen. Gyszermentesen vagy kis adag gyszerrel is fennáll a probléma, de úgy könnyebb.
Anyu is hasonló, aluszékony alkat.
Hétköznap korán kel (4-fél 5 körül), későn (este 8-9) ér haza. Nincs elég ideje kialudni magát. Emiatt hol reggel alszik el, hol napközben. Elég ha leül valahova pár percre (öltöző, raktár) és elalszik. Szabadnapján baromi sokat alszik, holott nem szed gyszert.
Én reggel nem szoktam elaludni, de buszon, villamoson rendszeresen elalszok és én is elaludtam párszor mhelyen. Terápiás csoporton is. AP-val nem tudtam dolgozni, más, kevésbé szedálós (pl Yarocen) gyszerrel is nehezen. Gyszermentesen vagy kis adag gyszerrel is fennáll a probléma, de úgy könnyebb.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.09.08., 08:08Az olzin engem nemigen szedált, pedig elég nagy adagot kaptam, viszont ugye baromira hizlalt. Sz@r ez mind...
Az olzin engem nemigen szedált, pedig elég nagy adagot kaptam, viszont ugye baromira hizlalt. Sz@r ez mind...
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.08., 07:56Nekem az olanzapinnal, Seroquellel és a Leponex-szel is hasonló a tapasztalatom szedáció terén. Leponex talán annyival rosszabb, hogy fizikailag is gyenge leszek, a többinél ezt nem éreztem.
Sztem a 200 mg sok volt nekem kezdő adagnak. A javasolt 2×200 mg-t ki sem próbáltam. Más, ha valaki kh-ban van vagy nem dolgozik és más ha aktív. Egy alapból kimerült, nagy alvásigényű embernek munka/suli mellett nehéz egy szedálós gyszert beállítani és megvárni, míg csökken a mellékhatása.
Kh-ban ráér az ember aludni, pihenni, ha rosszul van, akár egész nap fekhet.
Amikor utoljára voltam orvosnál, szóba került, h esetleg AD-t be lehetne állítani, de rámnézesre meg lehetett állapítani, hogy most jobb nem próbálkozni, alig állok a lábamon, indokolt lenne a táppénz (nagyon fájt a hátam és a lábam és a végén már a fájdalom miatt nem tudtam aludni), mégse megyek mert mhely nem akarja. Azt mondta, hogy ha AD-t adna, annak is lehet mellékhatása az elején, még nehezebb lenne dolgozni.
Nekem az olanzapinnal, Seroquellel és a Leponex-szel is hasonló a tapasztalatom szedáció terén. Leponex talán annyival rosszabb, hogy fizikailag is gyenge leszek, a többinél ezt nem éreztem.
Sztem a 200 mg sok volt nekem kezdő adagnak. A javasolt 2×200 mg-t ki sem próbáltam. Más, ha valaki kh-ban van vagy nem dolgozik és más ha aktív. Egy alapból kimerült, nagy alvásigényű embernek munka/suli mellett nehéz egy szedálós gyszert beállítani és megvárni, míg csökken a mellékhatása.
Kh-ban ráér az ember aludni, pihenni, ha rosszul van, akár egész nap fekhet.
Amikor utoljára voltam orvosnál, szóba került, h esetleg AD-t be lehetne állítani, de rámnézesre meg lehetett állapítani, hogy most jobb nem próbálkozni, alig állok a lábamon, indokolt lenne a táppénz (nagyon fájt a hátam és a lábam és a végén már a fájdalom miatt nem tudtam aludni), mégse megyek mert mhely nem akarja. Azt mondta, hogy ha AD-t adna, annak is lehet mellékhatása az elején, még nehezebb lenne dolgozni.
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.08., 07:50Nos, megvolt az SSRI(eszcitaloprám). Visszagondolva nem véletlenül nem akartam azt szedni.
Semmit sem ért, ráadásul volt 1-2 mellékhatása, főleg amikor elhagytam.
Mondjuk az egyik nap még 20mg eszcitaloprámot szedtem, a következő naptól meg már semennyit.
1 hétig álltam a sarat, már épp kezdtem pezsgőt bontani, hogy ez a mocsok is letudva, és akkor bummm.
Beütött az elvonási tünetegyüttes. Non-stop slozi, 3 nap alatt kb 5 óra alvás, folyamatos természetellenes izzadás, feszültség.
Kész, feladtam, most újból dobálok 5mg-ot, és megpróbálom fokozatosan csökkenteni, és kivezetni az életemből, és mellé intéztem xanaxot, hogy aludni tudjak.
Rájöttem, hogy nekem nem szerotonin hiányom van. A dokival ismételten a dopamin irányába akarok elindulni.
Pl. Amisulprid.
Ezzel a típusú gyogyival van valakinek bármilyen tapasztalata?
Nos, megvolt az SSRI(eszcitaloprám). Visszagondolva nem véletlenül nem akartam azt szedni.
Semmit sem ért, ráadásul volt 1-2 mellékhatása, főleg amikor elhagytam.
Mondjuk az egyik nap még 20mg eszcitaloprámot szedtem, a következő naptól meg már semennyit.
1 hétig álltam a sarat, már épp kezdtem pezsgőt bontani, hogy ez a mocsok is letudva, és akkor bummm.
Beütött az elvonási tünetegyüttes. Non-stop slozi, 3 nap alatt kb 5 óra alvás, folyamatos természetellenes izzadás, feszültség.
Kész, feladtam, most újból dobálok 5mg-ot, és megpróbálom fokozatosan csökkenteni, és kivezetni az életemből, és mellé intéztem xanaxot, hogy aludni tudjak.
Rájöttem, hogy nekem nem szerotonin hiányom van. A dokival ismételten a dopamin irányába akarok elindulni.
Pl. Amisulprid.
Ezzel a típusú gyogyival van valakinek bármilyen tapasztalata?
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.09.08., 07:26A Seroquel ua., mint a keti. Abból engem 25 kiüt... Igaz, 1x bevettem egy dobozzal, és 3 napig fel sem bírtam kelni...
A Seroquel ua., mint a keti. Abból engem 25 kiüt... Igaz, 1x bevettem egy dobozzal, és 3 napig fel sem bírtam kelni...
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.07., 22:07A Seroquelt is próbaltak egyszer visszaadni. Még hétvégére sem engedte bevenni mert vmi családi programra akart elrángatni, ami végül a szakadó eső miatt elmaradt. A szerda esti (pontosabban du-i) 200 mg-al csüt du ébredtem fel. Estig ébren voltam. Aznap már nem vettem be. Péntek reggel még amnyira szét voltam csapva, h nyugtatót sem mertem bevenni a pénteki tanítási nappal egybekötött vizsgára.
Szombaton nem vettem be a családi program miatt. A vasárnap estivel hétfőn reggel a kollégák haza akartak küldenu, de maradtam. Du már nagyon rosszul voltam, kardiológián kötöttem ki. Variáltak, h bevitessenek kh-ba vagy hazamegyek és pihenek/fekszek. Mondtam, h sehova ne vitessen, sztem gyszer okozza, idő kérdés és kiürül.
Gyszer elhagyást javasolt a kardiós és gyszermentesen új szív UH + 24 órás ekg-t. Az már jó lett.
Ráadásul nem 200, hanem 2x200 volt a javasolt adag, amit max 600 ig vitt volna fel. Ez volt az az időszak amire hol azt mondta, h mánia, hol azt h ez csak vizsgastressz....csak azt nem tudom, hogy ha szerinte ez vizsgaszressz, akkor vizsga után minek akarta szedetni. Ráadásul ez egy olyan vizsga volt, amiből felmenthető voltam, így lényegében mindegy volt h átmegyek vagy nem. Ráadásul készülni sem kellett mert Word és Excel gyak vizsga volt, évek óta minden nap használtam mhelyen...épp csak a feladatlapot nem tudtam elolvasni. Másokról puskáztam h ki a címzett, ki a feladó a levélben, de félhülyén is megszerkesztettem, összeadtam, kivontam.
A Seroquelt is próbaltak egyszer visszaadni. Még hétvégére sem engedte bevenni mert vmi családi programra akart elrángatni, ami végül a szakadó eső miatt elmaradt. A szerda esti (pontosabban du-i) 200 mg-al csüt du ébredtem fel. Estig ébren voltam. Aznap már nem vettem be. Péntek reggel még amnyira szét voltam csapva, h nyugtatót sem mertem bevenni a pénteki tanítási nappal egybekötött vizsgára.
Szombaton nem vettem be a családi program miatt. A vasárnap estivel hétfőn reggel a kollégák haza akartak küldenu, de maradtam. Du már nagyon rosszul voltam, kardiológián kötöttem ki. Variáltak, h bevitessenek kh-ba vagy hazamegyek és pihenek/fekszek. Mondtam, h sehova ne vitessen, sztem gyszer okozza, idő kérdés és kiürül.
Gyszer elhagyást javasolt a kardiós és gyszermentesen új szív UH + 24 órás ekg-t. Az már jó lett.
Ráadásul nem 200, hanem 2x200 volt a javasolt adag, amit max 600 ig vitt volna fel. Ez volt az az időszak amire hol azt mondta, h mánia, hol azt h ez csak vizsgastressz....csak azt nem tudom, hogy ha szerinte ez vizsgaszressz, akkor vizsga után minek akarta szedetni. Ráadásul ez egy olyan vizsga volt, amiből felmenthető voltam, így lényegében mindegy volt h átmegyek vagy nem. Ráadásul készülni sem kellett mert Word és Excel gyak vizsga volt, évek óta minden nap használtam mhelyen...épp csak a feladatlapot nem tudtam elolvasni. Másokról puskáztam h ki a címzett, ki a feladó a levélben, de félhülyén is megszerkesztettem, összeadtam, kivontam.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.07., 21:47Kb 5 napig szedtem egyszer vizsga előtt egy AP mentes időszakban. A leállással nem volt baj, 25 mg-t szedtem, asszem 1 v 2 napig 50-et.
Még nem szoktam meg a mellékhatását, nagyon aluszékony voltam, elment a kép. Vizsga előtt folyamatosan hívott Anyu, h ébren vagyok-e. Attól félt, h buszon vagy villamoson ha leülök, bealszok, ha állok, összecsuklok v nem engednek be vizsgára mert nagyon be vagyok állva. (dölöngéltem) Sztem a stressz miatt tudtam ébren maradni.
Vizsga után még volt egy szabadnapom, utána már mennem kellett dolgozni és nem tudtam tovább szedni.
Most is megy az egyezkedes mert Anyu utálja, ha estére túl szedálós gyszert kapok és a nappali nyugtatót is (délben bevett 0,25 mg miatt is áll a bál). Azt mondta, h ha ezzel is napi 12-14 órákat alszok és zombi leszek, akkor inkább be se vegyem mert az lesz a vége h nem tudok tanulni, nem takarítok stb.
Kb 5 napig szedtem egyszer vizsga előtt egy AP mentes időszakban. A leállással nem volt baj, 25 mg-t szedtem, asszem 1 v 2 napig 50-et.
Még nem szoktam meg a mellékhatását, nagyon aluszékony voltam, elment a kép. Vizsga előtt folyamatosan hívott Anyu, h ébren vagyok-e. Attól félt, h buszon vagy villamoson ha leülök, bealszok, ha állok, összecsuklok v nem engednek be vizsgára mert nagyon be vagyok állva. (dölöngéltem) Sztem a stressz miatt tudtam ébren maradni.
Vizsga után még volt egy szabadnapom, utána már mennem kellett dolgozni és nem tudtam tovább szedni.
Most is megy az egyezkedes mert Anyu utálja, ha estére túl szedálós gyszert kapok és a nappali nyugtatót is (délben bevett 0,25 mg miatt is áll a bál). Azt mondta, h ha ezzel is napi 12-14 órákat alszok és zombi leszek, akkor inkább be se vegyem mert az lesz a vége h nem tudok tanulni, nem takarítok stb.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.09.07., 21:10https://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/leponex_25_mg_tabletta/2340
Pedig jó gyógyszer...
https://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/leponex_25_mg_tabletta/2340
Pedig jó gyógyszer...
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.07., 19:49Idézet tőle: KiscsillagIdézet tőle: Kleó🙂 Neeem. De hetekig. És mini-minimalizálva folytatni...
100 mg-et tudok szerezni. 1x, 1 dobozzal.
Ha negyedelem, az 25 mg. Nyolcadolni nem tudom, max körömreszelővel lefaraghatom...:-)
Sokáig nem merem, max pár het mert laborkontrollt nem tudom megoldani es a Lepó azert mégiscsak Lepó, nem hiányzik h szétcsessze a májam és újra diétázhassak a zsírmáj miatt.
Magamat ismerve, sztem a 25 mg-vel is átaludnám az életem.
Azért azt nem felejtem, h AP-ról 10 hónap alatt szedtek le, és az elhagyáshoz nagyon megemelték a nyugtatót, Coaxilon is emeltek és új gyszereket is kaptam (altatót, spitomint, valdoxant, Yarocent).
Emiatt félek h necces lenne hosszabb idő után a Leponex elhagyása.
Idézet tőle: KiscsillagIdézet tőle: Kleó🙂 Neeem. De hetekig. És mini-minimalizálva folytatni...
Ha negyedelem, az 25 mg. Nyolcadolni nem tudom, max körömreszelővel lefaraghatom...:-)
Sokáig nem merem, max pár het mert laborkontrollt nem tudom megoldani es a Lepó azert mégiscsak Lepó, nem hiányzik h szétcsessze a májam és újra diétázhassak a zsírmáj miatt.
Magamat ismerve, sztem a 25 mg-vel is átaludnám az életem.
Azért azt nem felejtem, h AP-ról 10 hónap alatt szedtek le, és az elhagyáshoz nagyon megemelték a nyugtatót, Coaxilon is emeltek és új gyszereket is kaptam (altatót, spitomint, valdoxant, Yarocent).
Emiatt félek h necces lenne hosszabb idő után a Leponex elhagyása.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.07., 19:46Az...meglepő volt, hogy így szétcsapott az AP.
220 szemnyugtatóval 6 napig altattam magam, de keltegetésre adtam némi életjelet. Nem egyszerre vettem be. 10-30 szem, majd ébredéskor megint egy marékkal.
Egyszerre bevett fél üveg nyugtatóval mikor másnap kihívta rám valaki a mentőt, be sem vittek toxikológiára.
De az AP (engem!!!) nagyon szétcsap és másnak is volt hasonló tapasztalata.
Az...meglepő volt, hogy így szétcsapott az AP.
220 szemnyugtatóval 6 napig altattam magam, de keltegetésre adtam némi életjelet. Nem egyszerre vettem be. 10-30 szem, majd ébredéskor megint egy marékkal.
Egyszerre bevett fél üveg nyugtatóval mikor másnap kihívta rám valaki a mentőt, be sem vittek toxikológiára.
De az AP (engem!!!) nagyon szétcsap és másnak is volt hasonló tapasztalata.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.07., 19:22Idézet tőle: MathildaKérdés: mennyi az a Ketilept és Rivotril adag (a kettőt kombóban venném be), amitől még tuti nem halok meg? Egyáltalán ettől lehet?
Hétköznapokon alváshoz szedek 50 mg Ketileptet és 1 mg Rivotrilt (cél, ezt lecsökkenteni 25 mg-ra és 0,5 mg-ra - volt idő, mikor csak ennyit szedtem -, majd végleg elhagyni), de szeretném magam kiütni. Szoktam hétvégére, azaz péntek és szombat este sokkal többet veszek be. Pl. legutóbb 500 mg Ketileptet és 10 mg Rivotrilt, de azt éreztem, nem ütött ki eléggé. Egyszer sikerült 26 órát aludnom (csak pisilni mentem ki totál kábán 2-3x), nem tudom, akkor mennyit vettem be, de szerintem nem sokkal többet az előbb említett adagnál.
Jövő hétvégén megint ilyesmit szeretnék, aludni akár 25-30 órát, de nem meghalni. Nem akarom, hogy esetleg leálljon a keringésem, a légzésem, a szívem, vagy hogy félkómában esetleg hányjak és a saját hányásomba fulladjak. Vhogy azt érzem, olyan könnyű lenne iszonyat sokat bevennem, de nem akarok meghalni és hétfön 8-ra amúgy is a munkahelyemen kell lennem, de azt se akarom, hogy gyávaságból ne üssem ki magam eléggé.
Tudom, ez nagyon egyénfüggő (egészséges, 64 kg-s nő vagyok), de van vki, aki írna, hogy mennyi az annyi, aminél többet biztos ne! Mondjuk 800 mg Ketilept az még mehet? Szerintem igen. S Rivotril? 12 mg? 15? 20?
Ps: gyógyszert áter terapeuta írja, tud a hétvégi túladagolásokról, de tegnapi terapon ezt így elfelejtettem megkérdezni, a jövő heti pedig elmarad (konferenciára megy külföldre), tehát nem tudom megkérdezni, pedig nagyon szeretném majd a jövő heti hétvégét átaludni.
Ps2: más gyógyszerem nincs, azaz soha nem szedtem mást.
Ps3: a ne kérdezzek hülyeségeket, az ilyen hülye haljon meg, a ne üsd ki magad, inkább horgolj típusú hsz-eket kérlek ne!
Köszi 🙂
Erre azért nem tudok mit mondani mert más, ha valakinek 50 mg a szokott adagja és más, ha 4-6-800 mg.
AP túladagolás sztem veszélyesebb a nyugi bogyó túladagolásnál es kombinálva még kockázatosabb.
Sokáig 800 mg volt az adagom, lassan emelték fel ekkorára, így ez nekem beállós, de nem toxikus adag volt.
Túladagoltam, nem öngyilkossági, hanem bealtatási céllal, azt hittem kutyának nem tűnik fel...kb 2000 mg Seroquel, kb 10 mg nyugtató, valamennyi altató. Toxikológia, infúzió, injekciók, ekg masina stb. Se kép, se hang, nem lehetett felébreszteni. Sztem kómában voltam egy nem túl nagynak tűnő adagtól. Műtéti altatásból való felébreszréshez használatos injekciókat adtak + vérhigítót.
Nem tudom, hogy mire hogy reagálna a szervezeted. Ismerek olyat, akinek 900 mg-ig felvitték a Leponex adagját, kb 10 mg nyugtatót adtak mellé kh-ban. Egy másik beteg szerzett Leponexet. Nem tudta, h aki nem szedte korábban azt szétcsapja pár szem. 6 szem, azaz 600 mg-ot vett be kh nyílt osztályán. Mentő vitte toxikológiára, lélegeztetőgépen volt 6 szemmel. (ami lassú emeléssel terápiás adag, igaz ritkán viszik fel 3-400 mg fölé)
Óvatos legyél! Nem írom, h ne csináld, mert kérted h ne. Ha túl hamar felébredsz, még mindig vehetsz be gyszert és visszalszol.
Idézet tőle: MathildaKérdés: mennyi az a Ketilept és Rivotril adag (a kettőt kombóban venném be), amitől még tuti nem halok meg? Egyáltalán ettől lehet?
Hétköznapokon alváshoz szedek 50 mg Ketileptet és 1 mg Rivotrilt (cél, ezt lecsökkenteni 25 mg-ra és 0,5 mg-ra - volt idő, mikor csak ennyit szedtem -, majd végleg elhagyni), de szeretném magam kiütni. Szoktam hétvégére, azaz péntek és szombat este sokkal többet veszek be. Pl. legutóbb 500 mg Ketileptet és 10 mg Rivotrilt, de azt éreztem, nem ütött ki eléggé. Egyszer sikerült 26 órát aludnom (csak pisilni mentem ki totál kábán 2-3x), nem tudom, akkor mennyit vettem be, de szerintem nem sokkal többet az előbb említett adagnál.
Jövő hétvégén megint ilyesmit szeretnék, aludni akár 25-30 órát, de nem meghalni. Nem akarom, hogy esetleg leálljon a keringésem, a légzésem, a szívem, vagy hogy félkómában esetleg hányjak és a saját hányásomba fulladjak. Vhogy azt érzem, olyan könnyű lenne iszonyat sokat bevennem, de nem akarok meghalni és hétfön 8-ra amúgy is a munkahelyemen kell lennem, de azt se akarom, hogy gyávaságból ne üssem ki magam eléggé.
Tudom, ez nagyon egyénfüggő (egészséges, 64 kg-s nő vagyok), de van vki, aki írna, hogy mennyi az annyi, aminél többet biztos ne! Mondjuk 800 mg Ketilept az még mehet? Szerintem igen. S Rivotril? 12 mg? 15? 20?
Ps: gyógyszert áter terapeuta írja, tud a hétvégi túladagolásokról, de tegnapi terapon ezt így elfelejtettem megkérdezni, a jövő heti pedig elmarad (konferenciára megy külföldre), tehát nem tudom megkérdezni, pedig nagyon szeretném majd a jövő heti hétvégét átaludni.
Ps2: más gyógyszerem nincs, azaz soha nem szedtem mást.
Ps3: a ne kérdezzek hülyeségeket, az ilyen hülye haljon meg, a ne üsd ki magad, inkább horgolj típusú hsz-eket kérlek ne!
Köszi 🙂
Erre azért nem tudok mit mondani mert más, ha valakinek 50 mg a szokott adagja és más, ha 4-6-800 mg.
AP túladagolás sztem veszélyesebb a nyugi bogyó túladagolásnál es kombinálva még kockázatosabb.
Sokáig 800 mg volt az adagom, lassan emelték fel ekkorára, így ez nekem beállós, de nem toxikus adag volt.
Túladagoltam, nem öngyilkossági, hanem bealtatási céllal, azt hittem kutyának nem tűnik fel...kb 2000 mg Seroquel, kb 10 mg nyugtató, valamennyi altató. Toxikológia, infúzió, injekciók, ekg masina stb. Se kép, se hang, nem lehetett felébreszteni. Sztem kómában voltam egy nem túl nagynak tűnő adagtól. Műtéti altatásból való felébreszréshez használatos injekciókat adtak + vérhigítót.
Nem tudom, hogy mire hogy reagálna a szervezeted. Ismerek olyat, akinek 900 mg-ig felvitték a Leponex adagját, kb 10 mg nyugtatót adtak mellé kh-ban. Egy másik beteg szerzett Leponexet. Nem tudta, h aki nem szedte korábban azt szétcsapja pár szem. 6 szem, azaz 600 mg-ot vett be kh nyílt osztályán. Mentő vitte toxikológiára, lélegeztetőgépen volt 6 szemmel. (ami lassú emeléssel terápiás adag, igaz ritkán viszik fel 3-400 mg fölé)
Óvatos legyél! Nem írom, h ne csináld, mert kérted h ne. Ha túl hamar felébredsz, még mindig vehetsz be gyszert és visszalszol.
Idézet tőle: Mathilda ekkor: 2018.09.07., 19:09Köszi! Ketivel bátrabb vagyok, az volt már 600 több hétvégén is, nem lett bajom (és ki tudtam menni pisilni), de Rivo tán max. 12 volt eddig. Akkor 20 mg az még okés ezek szerint...
Köszi! Ketivel bátrabb vagyok, az volt már 600 több hétvégén is, nem lett bajom (és ki tudtam menni pisilni), de Rivo tán max. 12 volt eddig. Akkor 20 mg az még okés ezek szerint...
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.07., 19:05Idézet tőle: KleóEzek az áterek is olyanok, h nyújtsd a kisujjad, és az egész kezed kell. Mondom, 25-önként felvittem a Lamolepet 150-re, a 4 Rivót levittem 1,5-re. Aszongyi, túl sok gyszert szedek!!!, ő úgy akarja, h maradjon csak a Lamo, meg esetleg a Brintellix. Rivót le, Tiapridalt elhagyni. Pedig sztem pont így jó a gyszerezésem...
Dettó! Nekem jó így, ahogy van, de már ez a második orvos, aki le akarja állítani...
Idézet tőle: KleóEzek az áterek is olyanok, h nyújtsd a kisujjad, és az egész kezed kell. Mondom, 25-önként felvittem a Lamolepet 150-re, a 4 Rivót levittem 1,5-re. Aszongyi, túl sok gyszert szedek!!!, ő úgy akarja, h maradjon csak a Lamo, meg esetleg a Brintellix. Rivót le, Tiapridalt elhagyni. Pedig sztem pont így jó a gyszerezésem...
Dettó! Nekem jó így, ahogy van, de már ez a második orvos, aki le akarja állítani...
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.07., 18:32Idézet tőle: Kleó🙂 Neeem. De hetekig. És mini-minimalizálva folytatni...
Idézet tőle: Kleó🙂 Neeem. De hetekig. És mini-minimalizálva folytatni...