Gyógyszer
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.10., 18:51Idézet tőle: KiscsillagDokid mit javasol?
Mekkora adag Xanaxot szedsz?
Ami nem hat, attól sztem is érdemes megválni és helyette mást kipróbálni. Drukkolok, h valami jó kombót találj!
Ha ezt nekem írtad, akkor a doki nem is tudja, hogy xanaxozok. Facebookon van egy hasolnó topic, mint ez az oldal, ott ismerkedtem meg egy sorstárssal, és amikor beszélgettem vele, hogy megszakítottam az escitalopram gyogyit, és emiatt 3 nap alatt ha 5 órát aludtam, akkor mondta, hogy ad 1 doboz (100db) 0.5ös xanaxot, hogy tudjak aludni. Nem akarok rászokni, mert nem jön be a tompika érzés, én pörögni szeretek. Amúgy egész jó alvókám van, általában 2-3 perc alatt elalszok, még az antidepik mellett is, na de az elvonás az bizony elvonás. Megszenvedem mire leteszem. Most átmenetileg visszaszoktam 5mg-ra, de a héten azt is felezem. 20.án lesz talim a dokival, addigra totál le akarom tenni. Nem jön be nekem a szerotonin.
Idézet tőle: KiscsillagDokid mit javasol?
Ami nem hat, attól sztem is érdemes megválni és helyette mást kipróbálni. Drukkolok, h valami jó kombót találj!
Ha ezt nekem írtad, akkor a doki nem is tudja, hogy xanaxozok. Facebookon van egy hasolnó topic, mint ez az oldal, ott ismerkedtem meg egy sorstárssal, és amikor beszélgettem vele, hogy megszakítottam az escitalopram gyogyit, és emiatt 3 nap alatt ha 5 órát aludtam, akkor mondta, hogy ad 1 doboz (100db) 0.5ös xanaxot, hogy tudjak aludni. Nem akarok rászokni, mert nem jön be a tompika érzés, én pörögni szeretek. Amúgy egész jó alvókám van, általában 2-3 perc alatt elalszok, még az antidepik mellett is, na de az elvonás az bizony elvonás. Megszenvedem mire leteszem. Most átmenetileg visszaszoktam 5mg-ra, de a héten azt is felezem. 20.án lesz talim a dokival, addigra totál le akarom tenni. Nem jön be nekem a szerotonin.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.09.10., 18:48Idézet tőle: KiscsillagAkkor ez a nem veszthetsz vele mert úgysem hat kategória?
Mik ezek a tünetek?
Na ja, úgysem 6...
IBS, szívdobogás (erre a béta-blokkoló jól hat), izzadás, kipirulás, remegés (nem mint mellékhatás), puffadás, teltségérzet (ezek lehetnek mh-k is), szédülés (Meniere-gyanús), gombócérzés torokban, légszomj (más, mint COPD-nél), látászavar, görcs, diagnosztizált spasmikusság, ijedtségérzés; na hirtelen ennyi jut eszembe. Volt, h 6 rivóval sem csökkent, az már inkább pánik volt, amikor meg sem tudok mozdulni. Ja, meg a félelem.
Idézet tőle: KiscsillagAkkor ez a nem veszthetsz vele mert úgysem hat kategória?
Mik ezek a tünetek?
Na ja, úgysem 6...
IBS, szívdobogás (erre a béta-blokkoló jól hat), izzadás, kipirulás, remegés (nem mint mellékhatás), puffadás, teltségérzet (ezek lehetnek mh-k is), szédülés (Meniere-gyanús), gombócérzés torokban, légszomj (más, mint COPD-nél), látászavar, görcs, diagnosztizált spasmikusság, ijedtségérzés; na hirtelen ennyi jut eszembe. Volt, h 6 rivóval sem csökkent, az már inkább pánik volt, amikor meg sem tudok mozdulni. Ja, meg a félelem.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.10., 18:45Dokid mit javasol?
Dokid mit javasol?
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.10., 18:37Azt hittem, h a feszkót le tudták fogni, és emiatt nem kellett mellé nyugibogyó. Ezek szerint nem...
Azt hittem, h a feszkót le tudták fogni, és emiatt nem kellett mellé nyugibogyó. Ezek szerint nem...
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.10., 18:35Az új kombó amit ki akarok sírni a dokitól:
Amiszulprid + Klomipramin + Tofizopám.
Tuti valamelyikről letílt, szerintem akkor a Klomipramint lövöm ki.
De a Lamotriginről mindenféleképp le akarok jönni, az égvilágon semmi hatása sincs, max nagyobb dózisban a fél testem bevörösödik + néha rángatózok tőle félálomban. Amúgy az nem is kellemetlen érzés, a rándulás előtt elönt egy kellemes, bizsergő érzés.
Az új kombó amit ki akarok sírni a dokitól:
Amiszulprid + Klomipramin + Tofizopám.
Tuti valamelyikről letílt, szerintem akkor a Klomipramint lövöm ki.
De a Lamotriginről mindenféleképp le akarok jönni, az égvilágon semmi hatása sincs, max nagyobb dózisban a fél testem bevörösödik + néha rángatózok tőle félálomban. Amúgy az nem is kellemetlen érzés, a rándulás előtt elönt egy kellemes, bizsergő érzés.
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.10., 18:33Idézet tőle: kharzaksziasztok!
végre jobban vagyok,már napok óta,viszont ez nem tudom micsoda hova sorolni,hogy ezt mondja egy "gondolat" nem hang hogy ez egy más világ,meg olyat mond a gondolat max úgy mint 2016 ban,mert akkor jól voltam tudom ez igy bonyolúlt de ilyenek vannak.lehet elkezdett hatni a ketilept?
Ez jó hír, csak maradjon is így. Jó olvasni sikersztorikat is.
Idézet tőle: kharzaksziasztok!
végre jobban vagyok,már napok óta,viszont ez nem tudom micsoda hova sorolni,hogy ezt mondja egy "gondolat" nem hang hogy ez egy más világ,meg olyat mond a gondolat max úgy mint 2016 ban,mert akkor jól voltam tudom ez igy bonyolúlt de ilyenek vannak.lehet elkezdett hatni a ketilept?
Ez jó hír, csak maradjon is így. Jó olvasni sikersztorikat is.
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.10., 18:32Idézet tőle: KiscsillagIdézet tőle: debut12Idézet tőle: KiscsillagIdézet tőle: debut12Idézet tőle: KleóHát ez az! Még piával túladagoláskor sem...
Van egy kérdésem: ismer-e valaki, bárki olyan embert, aki AD-t, AP-t hangstab.-ot vagy ezek valamiféle kombinációját szedi, és egyáltalán nem szed mellé(jük) nyugtatót? Mert attól tartok, hogy ez csak az áterek fikciója...
Szia!
Én szedtem aripiprazolt és mellé talán tianeptint.
De amikor leállíttattam, és maradt még az aripiprazolból, akkor az escitalopram trazodon és lamotrigin mellé még beszórtam ami megmaradt, de különösebben nem jött tőle semmi. Csak most szedex xanaxot, mert az ssri elvonás kicsit erős, főleg, hogy 20mg-ról tettem le levezetés nékül.
Akkor érdekes módon nem szorongtam.
Még az Elontril Aneptinex kombónál se kellett nyugtató, simán tudtam aludni, nem voltam megfeszülve.Neked legalább arra hatott.
Hogy érted?
Úgy, hogy AD mellé neked legalább nem kellett nyugtató, tudtál aludni.
Nekem sz@rt sem ért, így az AD-kat nyugtatóval kombinálták, h valami hatást is érezzek.
Mondjuk, hogy ha beütött egy front, akkor olyan idegbeteg voltam, hogy melóhelyen a seggemen nem tudtam megülni, egy e-mailt nem tudtam rendesen megírni és -10fokban új értelmet nyert számomra az izzadás.
És pozitív hatás persze nulla. Az új elméletem szerint ez mind a D1 receptorok túlstimulálása miatt volt, ezért keresek most olyan gyógyert, ami a D2 receptorokra hat. Talán most beletrafálok. Már ideje lenne, ez lesz hatodik patkányméreg ami magamba fogok tömni. Esküszöm a gyógynövények fényévekkel jobb eredményt hoznak, de azokat sajnos nem lehet mindig szedni.
Idézet tőle: KiscsillagIdézet tőle: debut12Idézet tőle: KiscsillagIdézet tőle: debut12Idézet tőle: KleóHát ez az! Még piával túladagoláskor sem...
Van egy kérdésem: ismer-e valaki, bárki olyan embert, aki AD-t, AP-t hangstab.-ot vagy ezek valamiféle kombinációját szedi, és egyáltalán nem szed mellé(jük) nyugtatót? Mert attól tartok, hogy ez csak az áterek fikciója...
Szia!
De amikor leállíttattam, és maradt még az aripiprazolból, akkor az escitalopram trazodon és lamotrigin mellé még beszórtam ami megmaradt, de különösebben nem jött tőle semmi. Csak most szedex xanaxot, mert az ssri elvonás kicsit erős, főleg, hogy 20mg-ról tettem le levezetés nékül.
Még az Elontril Aneptinex kombónál se kellett nyugtató, simán tudtam aludni, nem voltam megfeszülve.Neked legalább arra hatott.
Hogy érted?
Nekem sz@rt sem ért, így az AD-kat nyugtatóval kombinálták, h valami hatást is érezzek.
Mondjuk, hogy ha beütött egy front, akkor olyan idegbeteg voltam, hogy melóhelyen a seggemen nem tudtam megülni, egy e-mailt nem tudtam rendesen megírni és -10fokban új értelmet nyert számomra az izzadás.
És pozitív hatás persze nulla. Az új elméletem szerint ez mind a D1 receptorok túlstimulálása miatt volt, ezért keresek most olyan gyógyert, ami a D2 receptorokra hat. Talán most beletrafálok. Már ideje lenne, ez lesz hatodik patkányméreg ami magamba fogok tömni. Esküszöm a gyógynövények fényévekkel jobb eredményt hoznak, de azokat sajnos nem lehet mindig szedni.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.10., 18:23Idézet tőle: debut12Idézet tőle: KiscsillagIdézet tőle: debut12Idézet tőle: KleóHát ez az! Még piával túladagoláskor sem...
Szia!
Hogy érted?
Idézet tőle: debut12Idézet tőle: KiscsillagIdézet tőle: debut12Idézet tőle: KleóHát ez az! Még piával túladagoláskor sem...
Szia!
Hogy érted?
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.10., 18:23Idézet tőle: Kleó🙂 Akkor lehetséges. Persze nekem a pia miatt is adják. Alvással nincs gondom, csak gondolatrohanáskor, de arra nem nyugigyogyó való, hanem AP. Na de ébren egy csomó vegetatív-szomatikus tünetet "produkálok", és tulajdonképpen semmi nem hat rá (csak a pia...) Úgyhogy csak el kéne hagyni.
Én is szoktam drinkelni, de csak szigorúan hétvégén, de akkor se seggrészegre, de sajnos egész nap. Átlag 25-35 doboz sör simán elmegy, utána a hétfő katasztrófa, főleg, hogy kb 1 órát ha tudok ilyenkor aludni.
Viszont most xanaxal ritka jót aludtam, nem voltam másnapos. A hülye piálással kéne vmit kezdenem, de a motiválatlanság az egyik fő bajom. Szombat reggel már úgy kelek fel, hogy most mit kezdjek magammal, ettől beszorongok, és máris bontom a "jó reggelt" sört.
Idézet tőle: Kleó🙂 Akkor lehetséges. Persze nekem a pia miatt is adják. Alvással nincs gondom, csak gondolatrohanáskor, de arra nem nyugigyogyó való, hanem AP. Na de ébren egy csomó vegetatív-szomatikus tünetet "produkálok", és tulajdonképpen semmi nem hat rá (csak a pia...) Úgyhogy csak el kéne hagyni.
Én is szoktam drinkelni, de csak szigorúan hétvégén, de akkor se seggrészegre, de sajnos egész nap. Átlag 25-35 doboz sör simán elmegy, utána a hétfő katasztrófa, főleg, hogy kb 1 órát ha tudok ilyenkor aludni.
Viszont most xanaxal ritka jót aludtam, nem voltam másnapos. A hülye piálással kéne vmit kezdenem, de a motiválatlanság az egyik fő bajom. Szombat reggel már úgy kelek fel, hogy most mit kezdjek magammal, ettől beszorongok, és máris bontom a "jó reggelt" sört.
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.10., 18:20Idézet tőle: KiscsillagIdézet tőle: debut12Idézet tőle: KleóHát ez az! Még piával túladagoláskor sem...
Szia!
Hogy érted?
Idézet tőle: KiscsillagIdézet tőle: debut12Idézet tőle: KleóHát ez az! Még piával túladagoláskor sem...
Szia!
Hogy érted?
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2018.09.10., 18:17sziasztok!
sziasztok!
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.09.10., 18:05🙂 Akkor lehetséges. Persze nekem a pia miatt is adják. Alvással nincs gondom, csak gondolatrohanáskor, de arra nem nyugigyogyó való, hanem AP. Na de ébren egy csomó vegetatív-szomatikus tünetet "produkálok", és tulajdonképpen semmi nem hat rá (csak a pia...) Úgyhogy csak el kéne hagyni.
🙂 Akkor lehetséges. Persze nekem a pia miatt is adják. Alvással nincs gondom, csak gondolatrohanáskor, de arra nem nyugigyogyó való, hanem AP. Na de ébren egy csomó vegetatív-szomatikus tünetet "produkálok", és tulajdonképpen semmi nem hat rá (csak a pia...) Úgyhogy csak el kéne hagyni.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.10., 17:57Idézet tőle: debut12Idézet tőle: KleóHát ez az! Még piával túladagoláskor sem...
Szia!
Idézet tőle: debut12Idézet tőle: KleóHát ez az! Még piával túladagoláskor sem...
Szia!
Még az Elontril Aneptinex kombónál se kellett nyugtató, simán tudtam aludni, nem voltam megfeszülve.
Neked legalább arra hatott.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.10., 17:55Cymbalta, Sertralin, Valdoxan, Coaxil, Ventadepress, Paroxat, Citalopram, Spitomin - nekem szorongásra v alvászavarra egyik sem hatott.
Hangstab: Tegretol CR, Depakin
AP: Abilify, Ripedon, Risperdal Consta, Seroquel XR, Zyprexa, Leponex
Altató: Stilnox, Zopigen
Nem lehet azt mondani, h nem próbáltam elég gyszert...
Cymbalta, Sertralin, Valdoxan, Coaxil, Ventadepress, Paroxat, Citalopram, Spitomin - nekem szorongásra v alvászavarra egyik sem hatott.
Hangstab: Tegretol CR, Depakin
AP: Abilify, Ripedon, Risperdal Consta, Seroquel XR, Zyprexa, Leponex
Altató: Stilnox, Zopigen
Nem lehet azt mondani, h nem próbáltam elég gyszert...
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.10., 17:49Az említett szitukban a nyugibogyó is csak csökkenti a szorongást nekem.
Általában este szedem. Nappal semmi nincs bennem, max kivételes helyzetekben.
Az említett szitukban a nyugibogyó is csak csökkenti a szorongást nekem.
Általában este szedem. Nappal semmi nincs bennem, max kivételes helyzetekben.
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.10., 17:48Idézet tőle: KleóHát ez az! Még piával túladagoláskor sem...
Szia!
Még az Elontril Aneptinex kombónál se kellett nyugtató, simán tudtam aludni, nem voltam megfeszülve.
Idézet tőle: KleóHát ez az! Még piával túladagoláskor sem...
Szia!
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.09.10., 17:47Ha szorongok, én a nyugibogyókkal is szorongok. Ha meg nem, akkor ki lehetne próbálni nélkülük. Olyan "alkalmi" szedéssel, mert tényleg "van olyan szitu".
Ha szorongok, én a nyugibogyókkal is szorongok. Ha meg nem, akkor ki lehetne próbálni nélkülük. Olyan "alkalmi" szedéssel, mert tényleg "van olyan szitu".
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.09.10., 17:43Mindegyik "csökkenteni" akarja, de azért felírja.
Igaz, ami igaz, az első átriai gyszer, amit kaptam, az andaxli volt... Milyen jó, h már betiltották!
Mindegyik "csökkenteni" akarja, de azért felírja.
Igaz, ami igaz, az első átriai gyszer, amit kaptam, az andaxli volt... Milyen jó, h már betiltották!
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.10., 17:43Mirtazapin jó volt alváshoz, de állandóan fájt tőle a fejem. Szorongást az sem csökkentette. A többi AD nem hatott alvászavarra és szorongásoldó hatast sem éreztem.
Egyes AP-k fokozták a szorongást (remegtem tetőtől talpig), amik nyugtattak, túlzottan szedáltak. (én még a 800 mg Seroquellel is soxor remegtem, az sem fogta le a szorongást)
Nem nagyon volt más választás. Barcsak lett volna.
Az a mákom, hogy évről-évre alacsonyabb a szorongásszintem, így lehet el tudnék lenni nélküle (ha le tudnék szokni), 1-2 kivételes helyzetet leszámítva...(pl vizsga)
A Mirtazapin elhagyással is nagyon kínlódtam, a többi AD elhagyása könnyen ment.
Mirtazapin jó volt alváshoz, de állandóan fájt tőle a fejem. Szorongást az sem csökkentette. A többi AD nem hatott alvászavarra és szorongásoldó hatast sem éreztem.
Egyes AP-k fokozták a szorongást (remegtem tetőtől talpig), amik nyugtattak, túlzottan szedáltak. (én még a 800 mg Seroquellel is soxor remegtem, az sem fogta le a szorongást)
Nem nagyon volt más választás. Barcsak lett volna.
Az a mákom, hogy évről-évre alacsonyabb a szorongásszintem, így lehet el tudnék lenni nélküle (ha le tudnék szokni), 1-2 kivételes helyzetet leszámítva...(pl vizsga)
A Mirtazapin elhagyással is nagyon kínlódtam, a többi AD elhagyása könnyen ment.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.10., 17:34Sztem gyakorlatilag alig van olyan orvos, aki annyira ellenzi, h nem írja fel. Én jártam ilyen nyugibogyó ellenző dokihoz, de 1,5-2 év alatt kisírtam...volt olyan éjszakám, h el sem tudtam aludni és csörgött az ébresztő...
Sztem gyakorlatilag alig van olyan orvos, aki annyira ellenzi, h nem írja fel. Én jártam ilyen nyugibogyó ellenző dokihoz, de 1,5-2 év alatt kisírtam...volt olyan éjszakám, h el sem tudtam aludni és csörgött az ébresztő...
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.10., 16:52Anyám!
Úúúútálja a nyugibogyót! Amikor felírták neki sem szedte be...
Én: külföldön közölték, h ott nem alkalmaznak nyugtatót...Seroquel XR-t és Tegretol CR-t felírták, nyugibogyót nem.
Sztem majdnem mindenkinek adnak. A kh-ba szinte mindenki Rivót kapott, ha valakinek vmit az nem oldott meg, akkor adtak mellé egyéb gyszert. Nem fordítva!
Anyám!
Úúúútálja a nyugibogyót! Amikor felírták neki sem szedte be...
Én: külföldön közölték, h ott nem alkalmaznak nyugtatót...Seroquel XR-t és Tegretol CR-t felírták, nyugibogyót nem.
Sztem majdnem mindenkinek adnak. A kh-ba szinte mindenki Rivót kapott, ha valakinek vmit az nem oldott meg, akkor adtak mellé egyéb gyszert. Nem fordítva!
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.09.10., 16:26Hát ez az! Még piával túladagoláskor sem...
Hát ez az! Még piával túladagoláskor sem...
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2018.09.10., 11:40Szia Agobri!
Engem megpörgetett a Brintellix, kevert epizódot idézett elő, ingerült voltam tőle. De nem feltétlenül hat ugyanígy mindenkire. A kezdeti mellékhatások lehetnek kemények, erős hányinger pl. Drukkolok, hogy nálatok beváljon!
Szia Agobri!
Engem megpörgetett a Brintellix, kevert epizódot idézett elő, ingerült voltam tőle. De nem feltétlenül hat ugyanígy mindenkire. A kezdeti mellékhatások lehetnek kemények, erős hányinger pl. Drukkolok, hogy nálatok beváljon!
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.10., 10:39Idézet tőle: KiscsillagFrontinról ezt találtam. Megnyugtatóbb...
Egyszer azt olvastam valahol, hogy a benzokat azért nem lehet túladagolni, mert egy minimális mennyéségű hánytatót tesznek minden egyes szembe, és így ha nagy mennyiséget veszel be, akkor az elég gyorsan távozik a szervezetedből.
Elvileg ezt azért csinálják, hogy a sok öngyilkos hajlamú egyén ne így nyírja ki magát.
Én most xanaxot szedek átmenetileg, amíg le nem jövök az SSRI-ről.
Csak nem szokok rá. 🙂
Idézet tőle: KiscsillagFrontinról ezt találtam. Megnyugtatóbb...
http://Hasonlóan egyéb benzodiazepinekhez, a túladagolás következtében nem alakul ki életet veszélyeztető állapot, kivéve, ha egyéb központi idegrendszerre ható depresszánsokkal (köztük alkohollal) együtt alkalmazzák.
Egyszer azt olvastam valahol, hogy a benzokat azért nem lehet túladagolni, mert egy minimális mennyéségű hánytatót tesznek minden egyes szembe, és így ha nagy mennyiséget veszel be, akkor az elég gyorsan távozik a szervezetedből.
Elvileg ezt azért csinálják, hogy a sok öngyilkos hajlamú egyén ne így nyírja ki magát.
Én most xanaxot szedek átmenetileg, amíg le nem jövök az SSRI-ről.
Csak nem szokok rá. 🙂
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.09., 20:49Frontinról ezt találtam. Megnyugtatóbb...
Frontinról ezt találtam. Megnyugtatóbb...
http://Hasonlóan egyéb benzodiazepinekhez, a túladagolás következtében nem alakul ki életet veszélyeztető állapot, kivéve, ha egyéb központi idegrendszerre ható depresszánsokkal (köztük alkohollal) együtt alkalmazzák.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.09., 20:37Erősen elgondolkodtató, h szeretnék-e Leponex-szel egy háztartásban élni.
400 mg, azaz 4 szem (a 100 mg-osból) halált okozott (a gyszert korábban nem szedő betegnél) egy olyan gyszerrel, aminek a terápiás max adagja 900 mg? Durva...
Erősen elgondolkodtató, h szeretnék-e Leponex-szel egy háztartásban élni.
400 mg, azaz 4 szem (a 100 mg-osból) halált okozott (a gyszert korábban nem szedő betegnél) egy olyan gyszerrel, aminek a terápiás max adagja 900 mg? Durva...
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.09., 20:34
http://Azoknak a szándékos vagy véletlen Leponex-túladagolási eseteknek a mortalitása, amelyek kimeneteléről információk rendelkezésre állnak, körülbelül 12%. A halálos kimenetelű esetek többsége szívelégtelenséggel vagy aspiráció miatt kialakult pneumoniával volt összefüggésben, és 2000 mg feletti dózisoknál fordultak elő. Vannak jelentések 10 000 mg-ot meghaladó mennyiséggel történt túladagolást követő gyógyulásról. Azonban néhány felnőttnél, akik korábban nem kaptak Leponex-et, már 400 mg-os adag bevétele életet veszélyeztető kómás állapot kialakulásához, és egy esetben halálhoz vezetett. Fiatal gyerekeknél 50–200 mg bevétele mély szedációt vagy kómát okozott, halálos kimenetel nélkül.
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.09., 19:16Idézet tőle: KiscsillagEzekkel az AP-kel az a baj, hogy jó esetben ugyan hat, de alig hallottam olyan esetről, akinek nem okozott zavaró mellékhatást. Alváshoz általában mini adag szedálós is elég, ezt jól szokták bírni a betegek. Pszichotikus tünetekre viszont többnyire jóval magasabb adag kell...
1. vagy szedálja és zabáltatja
2. ami nem szedál, az gyakran okoz akatíziát, remegést, izommerevséget, másodlagos parkinzonizmust stb.
Néha a hormonrendszert bántja, máskor a szívre hat rosszul ill a zsíranyagcserére és a cukorháztartásba is bekavarhat.
Sok cikk leírja, hogy a pszichotikus tünetekre viszonylag jól hat, a negatívra csekély a hatásuk. Emiatt gyakran AD-t is adnak mellé.
Azt nem tudom, hogy a partizások alkalmával feltuningolt, következményesen lestrapált dopaminrendszer esetén mennyire hatékonyak.
Köszönöm! 🙂
A táblázatot is, van mit tanulmányozgatnom.
1000hála. 😉
Idézet tőle: KiscsillagEzekkel az AP-kel az a baj, hogy jó esetben ugyan hat, de alig hallottam olyan esetről, akinek nem okozott zavaró mellékhatást. Alváshoz általában mini adag szedálós is elég, ezt jól szokták bírni a betegek. Pszichotikus tünetekre viszont többnyire jóval magasabb adag kell...
2. ami nem szedál, az gyakran okoz akatíziát, remegést, izommerevséget, másodlagos parkinzonizmust stb.
Néha a hormonrendszert bántja, máskor a szívre hat rosszul ill a zsíranyagcserére és a cukorháztartásba is bekavarhat.
Sok cikk leírja, hogy a pszichotikus tünetekre viszonylag jól hat, a negatívra csekély a hatásuk. Emiatt gyakran AD-t is adnak mellé.
Azt nem tudom, hogy a partizások alkalmával feltuningolt, következményesen lestrapált dopaminrendszer esetén mennyire hatékonyak.
Köszönöm! 🙂
A táblázatot is, van mit tanulmányozgatnom.
1000hála. 😉
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.09., 16:51Ezekkel az AP-kel az a baj, hogy jó esetben ugyan hat, de alig hallottam olyan esetről, akinek nem okozott zavaró mellékhatást. Alváshoz általában mini adag szedálós is elég, ezt jól szokták bírni a betegek. Pszichotikus tünetekre viszont többnyire jóval magasabb adag kell...
Ezekkel az AP-kel az a baj, hogy jó esetben ugyan hat, de alig hallottam olyan esetről, akinek nem okozott zavaró mellékhatást. Alváshoz általában mini adag szedálós is elég, ezt jól szokták bírni a betegek. Pszichotikus tünetekre viszont többnyire jóval magasabb adag kell...
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.09., 16:20Idézet tőle: KiscsillagSztem nem csak az számít, hogy melyik receptorra hat, hsnem az is, hogy hol (mezolimbikud v mezokortikális rendszer).
Az abilifynál azt írják, hogy a D2-re hat, a fent említett 2 rendszerbrn eltérő módon.
Nos, kezdünk érdekes lenni. 🙂
Idézet tőle: KiscsillagSztem nem csak az számít, hogy melyik receptorra hat, hsnem az is, hogy hol (mezolimbikud v mezokortikális rendszer).
Az abilifynál azt írják, hogy a D2-re hat, a fent említett 2 rendszerbrn eltérő módon.
Nos, kezdünk érdekes lenni. 🙂
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.09., 15:31Sztem nem csak az számít, hogy melyik receptorra hat, hsnem az is, hogy hol (mezolimbikud v mezokortikális rendszer).
Sztem nem csak az számít, hogy melyik receptorra hat, hsnem az is, hogy hol (mezolimbikud v mezokortikális rendszer).
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.09., 11:11Idézet tőle: kharzakÉn 800 mg amitrexet szedek,ha lecsökkentem 300-400 mg ra nem leszek motiválatlan? másképp hat? mert úgy olvastam nagy dózist csak akut pszchiotikus tüneteknél szednek,én meg nem vagyok az
Igen, pszichotikus tünetekre VAGY ezek megelőzésére.
Ha most elkezdesz össze-vissza variálni, sztem az lesz a vége h még szarabbul leszel. Ugyanis az átállítás, adag csökkentés is okozhat rosszullétet.
Nem véletlen, hogy az AP leállításhoz nekem igyekeztek más nyugtató/szedáló hatású gyszert adni és ezeket csak joval kesőbb csökkentették v hagyták el.
Idézet tőle: kharzakÉn 800 mg amitrexet szedek,ha lecsökkentem 300-400 mg ra nem leszek motiválatlan? másképp hat? mert úgy olvastam nagy dózist csak akut pszchiotikus tüneteknél szednek,én meg nem vagyok az
Igen, pszichotikus tünetekre VAGY ezek megelőzésére.
Ha most elkezdesz össze-vissza variálni, sztem az lesz a vége h még szarabbul leszel. Ugyanis az átállítás, adag csökkentés is okozhat rosszullétet.
Nem véletlen, hogy az AP leállításhoz nekem igyekeztek más nyugtató/szedáló hatású gyszert adni és ezeket csak joval kesőbb csökkentették v hagyták el.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.09., 11:06Idézet tőle: KleóSzia! Az aripiprazol pörgetett, de olyan fokú remegést okozott, ami már nem tolerálható. (Igaz, a lítiummal együtt.) Meg önkéntelen fogösszeszorítást. Aztán szégyen-gyalázat, egyik napról a másikra letettem. Nekem akkor jött a "hidegizzadás", és két hét mentesség kellett a remegés megszűnéséhez.
Nekem bemerevedett az arcom..
Sztem jobb, hogy ezektől a gyszerektől és másodlagos parkinzonizmustól megszabadultál!
Idézet tőle: KleóSzia! Az aripiprazol pörgetett, de olyan fokú remegést okozott, ami már nem tolerálható. (Igaz, a lítiummal együtt.) Meg önkéntelen fogösszeszorítást. Aztán szégyen-gyalázat, egyik napról a másikra letettem. Nekem akkor jött a "hidegizzadás", és két hét mentesség kellett a remegés megszűnéséhez.
Nekem bemerevedett az arcom..
Sztem jobb, hogy ezektől a gyszerektől és másodlagos parkinzonizmustól megszabadultál!
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.09., 10:31Idézet tőle: kharzakHogy lehet a rivotrilt elhagyni végleg? reggel 0,25 este 0,5 szedek
Most jut eszembe, ezt olvasd el.
Szedtem, tényleg jól beálmosít, és nem leszel tőle függő.
Csettintésre le lehet tenni.
http://epa.oszk.hu/02400/02454/00040/pdf/EPA02454_neurohun_2010_477-482.pdf
Idézet tőle: kharzakHogy lehet a rivotrilt elhagyni végleg? reggel 0,25 este 0,5 szedek
Most jut eszembe, ezt olvasd el.
Szedtem, tényleg jól beálmosít, és nem leszel tőle függő.
Csettintésre le lehet tenni.
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.09., 10:29Idézet tőle: KiscsillagKöszi. <3
Én amúgy még mindig valami hasonló leírást szeretnék találni, de valahogy errőla szerről nincs.
Amúgy a trazodont is kipróbáltam, igazi Csipke Józsikát varázsolt belőlem, mindig aludhatnékom volt, viszont egy elég korrekt leírás van róla.
Idézet tőle: Kiscsillaghttp://5.1 Farmakodinámiás tulajdonságok Az amiszulprid a szubsztituált benzamidok csoportjába tartozó antipszichotikum. Farmakodinámiás profilját elsősorban a limbikus rendszer dopaminerg D2- és D3-receptoraihoz való szelektív kötődés jellemzi. Az amiszulpridnak nincs affinitása a szerotoninerg, hisztaminerg, kolinerg és adrenerg receptorokhoz. Állatkísérletekben a nagy dózisban adott amiszulprid nem a corpus striatumban, hanem főleg a limbikus rendszer területén megtalálható dopamin receptorokat blokkolja. Ez a szelektív affinitás magyarázhatja az amiszulprid főleg antipszichotikus és gyengébb extrapiramidális hatásait. Kis adagban adva az amiszulprid nagyobb részt a preszinaptikus D2-/D3-receptorokat gátolja – negatív tüneteket enyhítő hatása feltehetően ennek köszönhető. Egy kettős-vak, kontrollos, kezelésként haloperidolt alkalmazó, 191 akut skizofréniás betegen elvégzett vizsgálat során, az amiszulprid a haloperidolnál szignifikánsan hatékonyabban enyhítette a szekunder negatív tüneteket.
Köszi. <3
Én amúgy még mindig valami hasonló leírást szeretnék találni, de valahogy errőla szerről nincs.
Amúgy a trazodont is kipróbáltam, igazi Csipke Józsikát varázsolt belőlem, mindig aludhatnékom volt, viszont egy elég korrekt leírás van róla.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.09., 10:00Egy próbát megér, ha az orvosod is pártolja. Ha nem hat, még mindig próbálhatsz helyette mást.
Egy próbát megér, ha az orvosod is pártolja. Ha nem hat, még mindig próbálhatsz helyette mást.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.09., 09:48
http://5.1 Farmakodinámiás tulajdonságok Az amiszulprid a szubsztituált benzamidok csoportjába tartozó antipszichotikum. Farmakodinámiás profilját elsősorban a limbikus rendszer dopaminerg D2- és D3-receptoraihoz való szelektív kötődés jellemzi. Az amiszulpridnak nincs affinitása a szerotoninerg, hisztaminerg, kolinerg és adrenerg receptorokhoz. Állatkísérletekben a nagy dózisban adott amiszulprid nem a corpus striatumban, hanem főleg a limbikus rendszer területén megtalálható dopamin receptorokat blokkolja. Ez a szelektív affinitás magyarázhatja az amiszulprid főleg antipszichotikus és gyengébb extrapiramidális hatásait. Kis adagban adva az amiszulprid nagyobb részt a preszinaptikus D2-/D3-receptorokat gátolja – negatív tüneteket enyhítő hatása feltehetően ennek köszönhető. Egy kettős-vak, kontrollos, kezelésként haloperidolt alkalmazó, 191 akut skizofréniás betegen elvégzett vizsgálat során, az amiszulprid a haloperidolnál szignifikánsan hatékonyabban enyhítette a szekunder negatív tüneteket.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.09.09., 09:35Szia! Az aripiprazol pörgetett, de olyan fokú remegést okozott, ami már nem tolerálható. (Igaz, a lítiummal együtt.) Meg önkéntelen fogösszeszorítást. Aztán szégyen-gyalázat, egyik napról a másikra letettem. Nekem akkor jött a "hidegizzadás", és két hét mentesség kellett a remegés megszűnéséhez.
Szia! Az aripiprazol pörgetett, de olyan fokú remegést okozott, ami már nem tolerálható. (Igaz, a lítiummal együtt.) Meg önkéntelen fogösszeszorítást. Aztán szégyen-gyalázat, egyik napról a másikra letettem. Nekem akkor jött a "hidegizzadás", és két hét mentesség kellett a remegés megszűnéséhez.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.09.09., 09:24Szia! Igen, én régóta szedem, de kb. 2 hónap! kellett a teljes hatás kialakulásához. A szuiciditást teljesen megszünteti, onnan tudom, hogy a kh.-ban (gerincsérvműtét+rehab) nem adták, merth drága... Elő is jöttek a szuicid késztetéseim. Aztán kegyeskedtek a sajátomból! adni, és így pár nap alatt meg is szűnt.
Mivel ez atípusos antidepi, nem úgy működik, mint egy SSRI vagy SNRI (az utóbbi rám nem hatott), valszeg ezért kell több idő a hatás kialakulásához. Szerintem még egy kicsit legyetek türelemmel!
Szia! Igen, én régóta szedem, de kb. 2 hónap! kellett a teljes hatás kialakulásához. A szuiciditást teljesen megszünteti, onnan tudom, hogy a kh.-ban (gerincsérvműtét+rehab) nem adták, merth drága... Elő is jöttek a szuicid késztetéseim. Aztán kegyeskedtek a sajátomból! adni, és így pár nap alatt meg is szűnt.
Mivel ez atípusos antidepi, nem úgy működik, mint egy SSRI vagy SNRI (az utóbbi rám nem hatott), valszeg ezért kell több idő a hatás kialakulásához. Szerintem még egy kicsit legyetek türelemmel!
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.09., 09:15Idézet tőle: Kiscsillag
Amiszulpiridről ezt találtam.
Köszönöm, ez a wikipédiás leírás. Általában ott szoktam olvasgatni hatóanyagokról, és után keresek rá fórumokon, hogy maguk a felhasználók mit írnak.
Pl. a bupropionról találtam egy egész korrekt több 10 oldals leírást, hogy miként hat, milyen úton fejti ki a hatását.
A wikipédiás leírások sajnos elég fapadosak.
Láttad, linkeltem egy táblázatot amin kivehető, hogy mennyivel erőteljesebb a D1 hatása az aripiprazolnak, mint mondjuk az olanzapinnak. Nos valami hasonló is jól jönne az amiszulpiridre, hogy nagyjából képbe legyek.
Idézet tőle: Kiscsillag
http://Szelektíven blokkolja az adott struktúrák preszinaptikus auto-, valamint posztszinaptikus D2-receptorait. Ez a hatása dózisfüggő, azaz kis adagban alkalmazva a preszinaptikus úton létrejövő dopamin-agonista, nagy adagban viszont a posztszinaptikus eredetű dopamin-antagonista hatások túlsúlya alakul ki. Az agyi D2, D3 és D4 dopamin receptorok szelektív antagonistája. Nincs számottevő affinitása a nem dopaminerg receptorokhoz. Alacsony adagban a preszinaptikus dopamin autoreceptorokat bénítja, ami a dopamin release fokozódásához vezet, tehát nettó dopamin agonista hatása van. Magasabb adagban a posztszinaptikus dopamin receptorok is gátlás alá kerülnek, tehát a dopamin antagonista hatások kerülnek előtérbe. Ezen alapul kettős, dózisfüggő hatásmechanizmusa: alacsonyabb adagokban a predominánsan negatív tünetekre (érzelmi elsivárosodás, beszéd szegényessége, anergia, apátia) kedvező hatást gyakorol, míg magasabb adagokban a produktív tüneteket (formális gondolkodási zavarok, hallucinációk, téveszmék) enyhíti.
Köszönöm, ez a wikipédiás leírás. Általában ott szoktam olvasgatni hatóanyagokról, és után keresek rá fórumokon, hogy maguk a felhasználók mit írnak.
Pl. a bupropionról találtam egy egész korrekt több 10 oldals leírást, hogy miként hat, milyen úton fejti ki a hatását.
A wikipédiás leírások sajnos elég fapadosak.
Láttad, linkeltem egy táblázatot amin kivehető, hogy mennyivel erőteljesebb a D1 hatása az aripiprazolnak, mint mondjuk az olanzapinnak. Nos valami hasonló is jól jönne az amiszulpiridre, hogy nagyjából képbe legyek.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.09., 09:05
http://Szelektíven blokkolja az adott struktúrák preszinaptikus auto-, valamint posztszinaptikus D2-receptorait. Ez a hatása dózisfüggő, azaz kis adagban alkalmazva a preszinaptikus úton létrejövő dopamin-agonista, nagy adagban viszont a posztszinaptikus eredetű dopamin-antagonista hatások túlsúlya alakul ki. Az agyi D2, D3 és D4 dopamin receptorok szelektív antagonistája. Nincs számottevő affinitása a nem dopaminerg receptorokhoz. Alacsony adagban a preszinaptikus dopamin autoreceptorokat bénítja, ami a dopamin release fokozódásához vezet, tehát nettó dopamin agonista hatása van. Magasabb adagban a posztszinaptikus dopamin receptorok is gátlás alá kerülnek, tehát a dopamin antagonista hatások kerülnek előtérbe. Ezen alapul kettős, dózisfüggő hatásmechanizmusa: alacsonyabb adagokban a predominánsan negatív tünetekre (érzelmi elsivárosodás, beszéd szegényessége, anergia, apátia) kedvező hatást gyakorol, míg magasabb adagokban a produktív tüneteket (formális gondolkodási zavarok, hallucinációk, téveszmék) enyhíti.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.09., 08:48Eszter szedte. Úgy tudom, h neki nem vált be.
Kleó most is szedi, neki hatásos.
Sztem egy hónap alatt már hatnia kellene. Úgy tudom, h antidepiknek 2 hét után már többnyire van valamennyi hatása, 4-6 hét alatt a teljes hatása ki kell, h alakuljon.
Antipszichotikumnál 8 hét alatt mondható ki, h hatástalan.
Eszter szedte. Úgy tudom, h neki nem vált be.
Kleó most is szedi, neki hatásos.
Sztem egy hónap alatt már hatnia kellene. Úgy tudom, h antidepiknek 2 hét után már többnyire van valamennyi hatása, 4-6 hét alatt a teljes hatása ki kell, h alakuljon.
Antipszichotikumnál 8 hét alatt mondható ki, h hatástalan.