Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Gyógyszer

ElőzőOldal 285 / 327Következő
Idézet tőle: Kleó

Kevésbé. Azért csak benzo...

🙁

kénytelen voltam bevenni 10mg olanzapint mert rosszul voltam,és még mostis nemtudom mit fog az orvosom szólni hozzá,de nem tudok vele beszélni most szóval most 3 antipszchiot szedek átmenetileg

Kevésbé. Azért csak benzo...

Értem, ezek szerint kiment a divatból mert gyenge a hatása.

Pedig jól hangzott, h nem okoz függőséget. 

Annak idején nyomatták, az Andaxin meg a Seduxen kiváltására, h ennek kevesebb a mellékhatása. Na de a hatása is! Nem találkoztam olyannal, aki úgy igazán dicsérte volna.

Akkor lehet, h emiatt nem túl gyakori a használata. 

Debut a második ember a fórumon, aki említi/javasolja.

A Grandaxin anno nekem szájszárazságon kívül semmit nem csinált. (Amúgy a metró után nem sokkal adták 😀 ) Arra még piálni sem érdemes.

Elképzelésem sincs, h mennyit kellene szednem a Leponexből. 25 mg szétcsap, fele annyival el sem tudok aludni...

Ha valakinek van vmi remek ötlete Kharzak gyszer emelős/elhagyós gondjára, ne tartsa magában!!!

A Grandaxin az első nyugtató tájékoztató, ahol leírják h a gátlások oldása révén fokozhatjaa suicidumot.

Csak azt nem értem, h AP-nál ezt miért nem írják. Azzal nagyon labilis voltam épp a gátlások oldása miatt. Olyan leszarok mindent majdleszvalahogy alapon vagdostam a karom és mind2 durva gyszertúladagolasom AP-s időszakban volt. Azt gondoltam, h túlélhető adag (alvásba menekülés volt a cèl), ha mégsem akkor az sem baj, ha meghalok. A 3. nagyobb túladagolás megvonási tünetes, kattos állapotban volt. 

Az enyém kis rafkós-bújós.

Idézet tőle: Kiscsillag

Van 🙂

Nekem még egy kutyus is van. Az előző cicc 20 éves volt, amikor el kellett altatni. Nagy érvágás volt számomra.
Ez még csak 3 éves, igazi örökmozgó, olyan, mint egy zárlatos Biró Ica, non-stop izeg-mozog.

Van 🙂

Megint csetlek-botlok.

Beleléptem a macska táljába, utána karamboloztam a felmosófával. 

Nyugi, én is Darwin díjas vagyok. 🙂
Van cicusod? Nekem is van, iszonyat jót tesznek a háziállatok az ember lelkének.

Nekem 30 mg-s adagot adtak "kezdésnek". Kb 2 hónapig vártam, h a szedáló/álmosító mellékhatása csökkenjen. Fejem is nagyon gyakran fáj. Emiatt levitték 15 mg-re. Később, mivel még ezzel is túl sokat aludtam, 7,5 mg-re csökkentették.

Később a Sertralin, a 7,5 mg Yarocent és a nyugtató elhagyását javasolták (mindezt egyszerre). Hónapokig nagyon szarul voltam. 

Viszaadták a Rivotrilt és 15 mg Yarocent  (ebben is mirtatapin vsn). Ezeket pár hónappal később fokozatosan csökkentve állították le (először a Rivotrilt, utána a Yarocent). 

Megint csetlek-botlok.

Beleléptem a macska táljába, utána karamboloztam a felmosófával. 

Idézet tőle: debut12

Bevettem egy morzsányi Leponexet. Remélem ez már nem csap szét, de elég ahhoz, h elnyomja a nyugi bogyesz megvonási tünetét.

Én most xanaxozok elvonási tünetekre, de ami megrémít, hogy vidámabban ébredek tőle. Nem akarok rákapni erre a hulladékra, csak nyugisan szeretnék aludni, ami az elvonástól nem megy. Pl. múltkor 3 nap alatt jó ha 7 órát aludtam öszesen. Tisza supradyn reklám voltam, árnyékom voltam önmagamnak.

Elhiszem. Hasonló élményben volt részem, igaz én az antidepiket viszonylag könnyen hagytam el (kiveve a Mirtazapint) . A nyugtató csökkentéssel hasonló gondom volt, ami a haluk fellángolásához vezetett. Ezt szeretném megelőzni azzal, h lecsapom magam éjjelre, így alváshiány okozta halum nem lesz. 12,5-25 mg-nak nem hiszem h túl sok halu üző hatása van, talán több, mint a semmi.

Mirtazapinnak hány mg-nál kezdődik a hatása a noradrenalinra?

Én is zabáltam tőle. Leponex-szel ugyanez van.

Én eddig az összes antidepit, antipszichotikumot, stb. kb. csettintésre letettem, pedig szedtem már vagy 6-7 félét, álmomban nem gondoltam volna, hogy ez a nyomi ecitaloprám fog megszivatni.
Még a mirtazapint is 1 nap alatt elhagytam.
Amúgy a kezdeti adag a 15mg. Attól amikor elsőnek vettem be, az ágyig alig bírtam elmászni, olyan álmos lettem hírtelen.
Fórumok szerint az igazi hatás 30-45mg között jön, és ott már nincs szedáló hatása.
Van még pár noradrenalinra ható gyogyi, de azokról nem olvastam túl jókat, meg összeakadnának az amiszulpriddel.
Pl. Reboxetin.

Idézet tőle: debut12

Bevettem egy morzsányi Leponexet. Remélem ez már nem csap szét, de elég ahhoz, h elnyomja a nyugi bogyesz megvonási tünetét.

Én most xanaxozok elvonási tünetekre, de ami megrémít, hogy vidámabban ébredek tőle. Nem akarok rákapni erre a hulladékra, csak nyugisan szeretnék aludni, ami az elvonástól nem megy. Pl. múltkor 3 nap alatt jó ha 7 órát aludtam öszesen. Tisza supradyn reklám voltam, árnyékom voltam önmagamnak.

Elhiszem. Hasonló élményben volt részem, igaz én az antidepiket viszonylag könnyen hagytam el (kiveve a Mirtazapint) . A nyugtató csökkentéssel hasonló gondom volt, ami a haluk fellángolásához vezetett. Ezt szeretném megelőzni azzal, h lecsapom magam éjjelre, így alváshiány okozta halum nem lesz. 12,5-25 mg-nak nem hiszem h túl sok halu üző hatása van, talán több, mint a semmi.

Mirtazapinnak hány mg-nál kezdődik a hatása a noradrenalinra?

Én is zabáltam tőle. Leponex-szel ugyanez van.

Megvan a tuti kombó, csak a pszichomiki is adja rá áldását.
Mirtazapin + amiszulprid.
Bár mirtából a cél mirtából a 30-45mg, az alatt a mennyiség alatt állandó álmosság és kajálhatnék van.
Igazából dopamin + norepinefrin gyogyit keresek, és eddig csak a mirtazapint találtam, ami talán még ér is valamit noradrenalin szinten.
Régebben szedtem mirtát, de cirka 30kg-ot híztam tőle, csak akkor a bébi adagot szedtem, a 15mg-ot, és attól kajálhatnéka lesz az embernek, de vami elcseszett módon.

Sztem várj. Az olanzapinnak erős nyugtató hatása van, ezt cserélték le egy másik, szorongást csökkentő gyszerre, igaz kis adagra. Valszeg ez, ebben az adagban kevésbé oldja a szorongást, az emelése viszont a mellékhatások felerősödését okozná. 

Olanzapint és Seroquelt/Ketileptet is szedtem. 5 mg olanzapinnak erősebb volt a nyugtató hatása és jobban szedált, mint a 800 mg Seroquel.

igen akineton 2x 2mg

Ezt szeded?

igen 2x 2 mg

Akinetont most kell szedned? 

Sztem ne vidd fel. Várj kontrollig ès beszéld meg az orvosoddal.

Mit csinálsz, ha rászoksz egy nagyobb adagra és az orvosod nem hajlandó  annyit felírni?

Ha növeled a szorongást csökkentő gyszerek adagját az lesz a bajod, h túlzottan le vagy szedálva. Ha csökkented az álmosító gyszereket, a szorongásod lesz erősebb.

Nincs olyan gyszer, ami a szorongást jól csökkenti, hat a halukra és motivált, jó kedvű leszel és nem alszod át a napot.

Ésha megnövelném a rivotril adagját?

Antidepresszánssal. Azt max adagot kapsz.

Az antipszichotikumnak is van nyugtató hatása és a Rivotril is jó kényszerre. 

kényszeres tüneteket hogy lehet enyhiteni? elvégre OCD betegségem is van

Kharzak!

Sztem olvass vissza, egyik nap azt írtad h szuperjó a gyszer. Utána növelni akartad, végül elhagyni. Közben az Amitrex csökkentésén is agyaltál, majd a nyugtatót akartad elhagyni, most inkább emelnéd. 

Ha nagyon szarul vagy, menj be inkább kh-ba, ott minden nap van vizit, el tudod mondani, hogy mit érzel és ennek megfelelően tudnak variálni a gyszeren, míg találnak egy olyan beállítást, amivel jobban leszel.

Azt hiába várod, hogy minden nap szuperjól legyél, gyszerrel nem lehet mindent megoldani, de a halut, kènyszereket és a szorongást lehet csökkenteni. Ha jobban leszel kicsit aktivizálnod kellene magad, kimozdulni, vmi hobbit keresni, tanulni v dolgozni. 

Nehezen tudom elképzelni, h otthon ülve a semmittevés valakit boldoggá tesz.

Sztem szedd tovább és kontrollon beszéld meg az orvossal. Az is lehet, h nem halu, hanem kényszeres tüneted van.

Nemrég hagytad el az Olanzapint, aminek erős nyugtató hatása van. Ha nincs megvonási tünete, akkor is lehetsz nyugtalanabb, hisz az olanzapin már nem hat.

A Seroquel/Ketilept hatásához idő kell. Ne variálj az adagon, azt szedd amit mond.

Ha írt mellé Akinetont, akkor azt is szedd. 

Nem érzek még mindig semmit a ketilept től,hagyjam abba a gyógyszer szedését? Lehet nem nekem való ez a hatóanyag

Ok!

Persze, én is úgy gondoltam, h egy negyedet oldasz fel. De felhasználás előtt mindig keverd újra fel!
(Dr. Kémia Tagozat)

Idézet tőle: Kleó

Hát akkor próbáld meg a vizes módszert... csak mindig porítsd, és alaposan keverd el, az sem baj, ha áll egy kicsit, és akkor újra kavarod.

Ha este is érezni fogom a mellékhatását, kihagyok 1 napot. 

A teljes tablettát vízban oldva sem tudnám nyolcadolni. Sztem egy negyed tablettát fogok vízben feloldani és azt felezem el.

Sztem nincs nagy jelentősège annak, h végül 10 v 14 mg lesz, amit beveszek. Egy biztos, ez a 25 mg szétcsap és nem fekhetek napokig v hetekig. Sztem elhagyás szempontjából is jobb a kis adag, nem szeretnék Leponex megvonási tünetekkel kínlódni. 

Aludtam, most jobb, de mèg mindig szédülök és az álmosság sem múlik.

A szokásos nyugtató megvonási tüneteket (ráz a hideg és izzadok, remegek, gyors a pulzusom, nem tudok elaludni stb) nem érzem. 

Az is lehet, hogy az elhagyása után még jobban haluznál! Nem a gyszer, hanem a betegséged miatt vannak a haluk. 

Ha hirtelen abbahagynám a ketileptet lennének elvonási tünetek? most jutott eszembe én ezt régebben is szedtem és hallucináltam tőle de tudom mindenkire máshogy hat

nem tudtam beszélni az orvossal,mert nincs ben,és ha a  rivotril adagomat emelném meg? reggel 0,25 este 0,5 szedek

Hát akkor próbáld meg a vizes módszert... csak mindig porítsd, és alaposan keverd el, az sem baj, ha áll egy kicsit, és akkor újra kavarod.

Az a baj, h nem tudok várni, nyakamon a vizsga és balhé van, ha nem vagyok jól és emiatt nem vagyok aktív. Házimunkára Anyunak hétköznap nincs ideje. 

Nagyon szédültem, kapaszkodva mászkáltam, mellényúltam, elejtettem dolgokat. Utána már fel sem tudtam kelni, Anyu hozta ágyba a kaját, félig csukott szemmel ettem és morgott, h be vagyok állva. 

Most is szédülök és álmos vagyok. Tudok mászkálni, de hullámzik a talaj. Várom, h enyhüljön a mellékhatása és el tudjam kezdeni a takarítast v a tanulást. Boltba is kellene menni, de így nem merek elindulni. 

Nem lehet úgy még annyira sem egyenletesen eloszlatni. Szerintem nem sok a negyede, de ahogy írád, várj egy kicsit, míg lecsengenek a kezdeti nehézségek...

Szerintetek egy tablettát hogy lehet 8 részre törni? A 100 mg-s negyede sok. 

Valahol azt olvastam, h vízben lehet ilyenkor feloldani és azt felezni. Mit gondoltok erről?

Idézet tőle: kharzak

mi a francért hallucinálok még mindig?nagyon zavaróak és szeretném ha elmúlnának,elfognak ezek múlni? ha lefoglalom magam akkor is vannak,mikor nem szedtem még a ketileptet nem halluztam,semmi bajom nem volt. lehet az olanzapin elvonástól halluzok?

Sztem az orvosoddal kellene konzultálni.

Egy kh-i gyszerbeállítás sztem jobb lenne. Ott minden nap van vizit és tudnak állítani a gyszeren, ha nem hat v zavaró a mellékhatása. 

Thalassában azt mondták, h a mellékhatások lecsengésére 2 hetet várni kell. Abilify okozta légszomj + akatízia (mozgáskényszer) csökkenésére 16 napig vártam. Nem javult. 

Thalassában azt mondták, h 8 hét után mondható ki a hatástalamság AP-nál. De ezt a mániás ill pszichotikus tünetekre értették.

A szorongást sztem az első naptól kellene oldania. (kivéva ha valakinek a mániás v pszichotikus tünetek okoznak szorongást...pl paranoid, fèl h mérgezik, megfigyelik)

mi a francért hallucinálok még mindig?nagyon zavaróak és szeretném ha elmúlnának,elfognak ezek múlni? ha lefoglalom magam akkor is vannak,mikor nem szedtem még a ketileptet nem halluztam,semmi bajom nem volt. lehet az olanzapin elvonástól halluzok?

Szívesen.

"Továbbá, azonnal keresse fel kezelőorvosát, ha a Kventiax alkalmazása során:
...
- kellemetlen vagy aggasztó nyugtalanság jelentkezik Önnél.
...

A hatás általában két hét alatt kialakul, de néha hosszabb időre is szükség lehet."

Az szinte mindegyiknél előfordulhat, h kezdetben rosszabbul van az ember. De ez a 2,5 hét összességében soknak tűnik.

Mindenkinek köszönöm a gyors választ! Nincsenek hallucinációim, nem is voltak, és nem voltam/vagyok mániás, vagy agresszív. "Csak" depis,  szorongó, és van egy kis deperszonalizáció. Szerintem ezért nem adtak nagyobb adagot. Az első napokban fél óra alatt kiütött, most már kell 1-2 óra, mire elalszok tőle. Kb 2x nappal is vettem be, amitől lekábultan feküdtem estig, szóval nappalra nem jó. Az mondjuk nem igazán derült ki, hogy akkor szedjem még 1-2 hétig, vagy mit csináljak. Régebben már sok áternél jártam, hát nem voltak a helyzet magaslatán. Akkor megfogadtam, hogy soha többet. Most mégis elmentem az egyikhez, de azt mondta, hogy "Hát ha nem jó, akkor ne szedje, tízezret kérnék!" Nem a pénzt sajnálom, egyszerűen csak jobban akarok lenni, de ezt eddig senki nem tudta megoldani. Arra vagyok kíváncsi, hogy elképzelhető, hogy csak 4-5 hét múlva kezd hatni ez a gyógyszer? Van olyan, hogy pár hétig rosszabbul van az ember, és csak utána jobban? Mert akkor kitartok. Bocs a regényért!

Nekem kifejezett alvászavarokat okozott, már ennyi is, aztán kh.-ban 50, attól meg 10 perc múlva szinte elájultam, nem simán nagyon álmos lettem. 400-ig akarták emelni, de lemondtak róla. Aztán otthon az 50-et (de lehet, h 25-öt írt fel) már ki sem váltottam. Passz. 

Azért jó lenne, ha Running tudna konzultálni egy másik áterrel.

ElőzőOldal 285 / 327Következő