Gyógyszer
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.16., 12:27Szerintem mondd el neki, h milyen tüneteid vannak és azt is, h most a szokottnál is rosszabbul vagy (lehalábbis nekem ez jön le az írásaidból). Mondd el neki, h az olanzapinról Seroquelre cserélés hatására mi változott/romlott. A többit bízd rá.
Ha a mostani gyszerek mellett van halud, akkor AP-ban érdemes gondolkodni. Antidepresszánstól nem fog megszűnni.
Szerintem mondd el neki, h milyen tüneteid vannak és azt is, h most a szokottnál is rosszabbul vagy (lehalábbis nekem ez jön le az írásaidból). Mondd el neki, h az olanzapinról Seroquelre cserélés hatására mi változott/romlott. A többit bízd rá.
Ha a mostani gyszerek mellett van halud, akkor AP-ban érdemes gondolkodni. Antidepresszánstól nem fog megszűnni.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.16., 11:56Valszeg nem véletlenül állapították meg több helyen, h skizo + kényszerbeteg (amivel le is százalékolták).
Valszeg nem véletlenül állapították meg több helyen, h skizo + kényszerbeteg (amivel le is százalékolták).
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.09.16., 11:54Meg az adrenalin- és noradrenalinszintet. A kortizolét spec. lehet, mégsem teszik. Azt tervezem megnézetni magánba'.
Meg az adrenalin- és noradrenalinszintet. A kortizolét spec. lehet, mégsem teszik. Azt tervezem megnézetni magánba'.
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.16., 11:53Idézet tőle: KiscsillagOk, de Te emelni szeretnéd a dopamint, élenkebb, mitiváltabbenni. Így azok a kombók amiket leírtál, h szeretnél kipróbálni (vagyis valamelyiket) esélyes, h beváljanak.
Halura a blokkolása hat, épp fordítva. Hangulatjavítótól nem fog elmúlni a haluja.
Bár számomra kérdéses, h Kharzaknal a halu v kényszergondolat okozza a gondot, a szorongás mellett. Ő azt írja, h hallucinál.
látod, erről beszélek a pszichodokik csak az elmondottak alapján állítják fe a diagnózist, és lehet valamit nem jól mondott, és hoppppp, máris más gyógyszer lesz a vége, ami talán nem is hat, de cserébe lesznek mellékhatásai.
Kár, hogy nem lehet mérni a szerotonin és dopamin szintet, mert akkor valóban az ideális gyógyszert kaphatnád, és nem random találgatások alapján kellene szedned a sok patkánymérget.
Idézet tőle: KiscsillagOk, de Te emelni szeretnéd a dopamint, élenkebb, mitiváltabbenni. Így azok a kombók amiket leírtál, h szeretnél kipróbálni (vagyis valamelyiket) esélyes, h beváljanak.
Halura a blokkolása hat, épp fordítva. Hangulatjavítótól nem fog elmúlni a haluja.
Bár számomra kérdéses, h Kharzaknal a halu v kényszergondolat okozza a gondot, a szorongás mellett. Ő azt írja, h hallucinál.
látod, erről beszélek a pszichodokik csak az elmondottak alapján állítják fe a diagnózist, és lehet valamit nem jól mondott, és hoppppp, máris más gyógyszer lesz a vége, ami talán nem is hat, de cserébe lesznek mellékhatásai.
Kár, hogy nem lehet mérni a szerotonin és dopamin szintet, mert akkor valóban az ideális gyógyszert kaphatnád, és nem random találgatások alapján kellene szedned a sok patkánymérget.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.16., 11:42Ok, de Te emelni szeretnéd a dopamint, élenkebb, mitiváltabbenni. Így azok a kombók amiket leírtál, h szeretnél kipróbálni (vagyis valamelyiket) esélyes, h beváljanak.
Ok, de Te emelni szeretnéd a dopamint, élenkebb, mitiváltabbenni. Így azok a kombók amiket leírtál, h szeretnél kipróbálni (vagyis valamelyiket) esélyes, h beváljanak.
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.16., 11:38Nézd, szerotoninból 14 féle receptort ismerünk eddig, és ezeknek vannak alfajai is, mint pl 5ht2a,5ht2b és 5ht2c.
A 14 receptorból kb 4 felelős a hangulatért, a többi a szervezet biológiai működéséért felelős.
Hangulat felelősök az 5ht1, 5ht2, 5ht3 és az 5ht6.
A dopaminból 2 nagy családot különböztetünk meg. D1 család (D1,5), ezek serkentőleg hatnak, és a D2 család (D2,D3,D4) ezek a gátló családhoz tartoznak.
Egy antidepinél nem mindegy, hogy az adott receptrort blokkolja, vagy fokozza, tehát agonista, vagy antagonista.
Az olanzapin egész sok receptoron fejti ki a hatását, de mindegyikre nézve antagonista.
Lehet neked nem kell az egész szerotonerg és dopaminerg családot lefedned, mert specifikusan csak az egyik koncentrációja hülyült meg. Most akkor a légyre feltétlenül ágyúval lőjjek?
A dokik idióták, bólogatnak, és felírnak valami szart(szert) ami szerintük a legjobb. Én a dokimmal múltkor vitatkoztam, mert fel tudtam neki hozni kész érveket, hogy mit miért szeretnék. Úgy látszik már régen volt neki a suli, mert sztem én többet tudtam ezekről a szarokról(szerekről) mint ő. Tehát, mielőtt beveszed a biológiai atombombát(olanzapim), lehet nem árt kicsit kísérletezgetni, mert lehet, hogy egy gyengébb hatású szerrel(szarral) is eléred a kívánt hatást.
Én ezt a saját bőrömön tapasztalom, mert az a k*rva SSRI felborította a dopamin háztartásomat, és most kb. annyi a motiváltságom(dopmain felelős érte), mint egy tál brokkolinak. Nem véletlenül keresem(tudat alatt) az olyan dolgokat, amik a dopmainra hatnak, mint pl. a pia és az étcsoki.
mondjuk a vörösbor, és az étcsoki nagyon finom együtt, igazi ínyencség.
Nézd, szerotoninból 14 féle receptort ismerünk eddig, és ezeknek vannak alfajai is, mint pl 5ht2a,5ht2b és 5ht2c.
A 14 receptorból kb 4 felelős a hangulatért, a többi a szervezet biológiai működéséért felelős.
Hangulat felelősök az 5ht1, 5ht2, 5ht3 és az 5ht6.
A dopaminból 2 nagy családot különböztetünk meg. D1 család (D1,5), ezek serkentőleg hatnak, és a D2 család (D2,D3,D4) ezek a gátló családhoz tartoznak.
Egy antidepinél nem mindegy, hogy az adott receptrort blokkolja, vagy fokozza, tehát agonista, vagy antagonista.
Az olanzapin egész sok receptoron fejti ki a hatását, de mindegyikre nézve antagonista.
Lehet neked nem kell az egész szerotonerg és dopaminerg családot lefedned, mert specifikusan csak az egyik koncentrációja hülyült meg. Most akkor a légyre feltétlenül ágyúval lőjjek?
A dokik idióták, bólogatnak, és felírnak valami szart(szert) ami szerintük a legjobb. Én a dokimmal múltkor vitatkoztam, mert fel tudtam neki hozni kész érveket, hogy mit miért szeretnék. Úgy látszik már régen volt neki a suli, mert sztem én többet tudtam ezekről a szarokról(szerekről) mint ő. Tehát, mielőtt beveszed a biológiai atombombát(olanzapim), lehet nem árt kicsit kísérletezgetni, mert lehet, hogy egy gyengébb hatású szerrel(szarral) is eléred a kívánt hatást.
Én ezt a saját bőrömön tapasztalom, mert az a k*rva SSRI felborította a dopamin háztartásomat, és most kb. annyi a motiváltságom(dopmain felelős érte), mint egy tál brokkolinak. Nem véletlenül keresem(tudat alatt) az olyan dolgokat, amik a dopmainra hatnak, mint pl. a pia és az étcsoki.
mondjuk a vörösbor, és az étcsoki nagyon finom együtt, igazi ínyencség.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.16., 09:15Ekkor váltottam orvost.
Az állítitt vissza a Seroquelre, az általam óhajtott adagra. Ezt vitte le óvatosan, apránként 0-ra. Úgy, h tudta h van még halum...
Ekkor váltottam orvost.
Az állítitt vissza a Seroquelre, az általam óhajtott adagra. Ezt vitte le óvatosan, apránként 0-ra. Úgy, h tudta h van még halum...
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.16., 09:03Amiszulpridből max adagot szed.
Mirtazapin és bupropion jó lehet szorongásra, bár számomra kérdéses, h kényszerre ezek mennyire hatásosak. Halura pedig ezek egyáltalán nem hatnak.
Skizónál nem mindig kérdezik, h mit óhajt, ha nem szedi rendesen s gyszert, átállítják injekcióra v ráhívjàk a mentőt és zárton már az is luxus, ja megmondják h mit adnak.
Amikor kb 600 mg-ről önkényesen 400 mg-ra csökkentettem a Seroquelt, máris megkaptam a Risperdal Consta injet. Ha nem engedem beadni, a többi gyogyeszem sem írta volna fel. Ebből választhattam...
Amiszulpridből max adagot szed.
Mirtazapin és bupropion jó lehet szorongásra, bár számomra kérdéses, h kényszerre ezek mennyire hatásosak. Halura pedig ezek egyáltalán nem hatnak.
Skizónál nem mindig kérdezik, h mit óhajt, ha nem szedi rendesen s gyszert, átállítják injekcióra v ráhívjàk a mentőt és zárton már az is luxus, ja megmondják h mit adnak.
Amikor kb 600 mg-ről önkényesen 400 mg-ra csökkentettem a Seroquelt, máris megkaptam a Risperdal Consta injet. Ha nem engedem beadni, a többi gyogyeszem sem írta volna fel. Ebből választhattam...
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.16., 08:42Idézet tőle: kharzakbevettem tegnap az olanzapint,de ugyanúgy hallucinálok,segitsetek légyszi mit csináljak?
Az olanzapin szerotonin és dopamin pályákra is hat. Mi lenne, ha azt a mocskod kiváltanád olyan gyogyikra, melyek kevésbé csapnak szét, de mégis az adott repecptorokra hatnak? Én is szemezgettem az olanzapinnal, de kb az az egyik utolsó szer lenne, amit az életem során bevennék.
Szerintem egy mirtazapin + bupropion
vagy egy mirtazapin + amiszulprid, vagy sima szulpiriddel ugyanazt a hatás érnéd el, mert kb ugyanazokra a dolgokra hatnak, sokkal kevesebb mellékhatással.
Próbálj meg dolgokról olvasni, mielőtt rábeszél bármire is a doki.
Kérdezd meg tőle, hogy ő azt a szart amit felírt, bevenné-e?
Ilyenkor m ondják, hogy a doki jobban tudja, halgassunk rá?
Miért tudná jobban a doki. Azokből az infókból dolgozik, amelyeket megosztasz magadról.
És különben is, megmérték már a dopamin/szerotonin szintedet? Akkor honnan tudná, hogy neked mire van szükséged.
Ha az egyik neurotranszmittert basztatod, az (értelem szerűen)a másikra is befolyással lesz.
Pl ha felborítod a cink háztartásodat, az negatívan hat a réz-re, tehát még több rézt kell bevinned, hogy ne boruljon fel az egyensúly.
Ilyen többek között az A vitamin, a túl sok a D vitamint befolyásolja negatívan.
Olvass, olvass és ha még nem mondtam volna, olvass ezekről.
Idézet tőle: kharzakbevettem tegnap az olanzapint,de ugyanúgy hallucinálok,segitsetek légyszi mit csináljak?
Az olanzapin szerotonin és dopamin pályákra is hat. Mi lenne, ha azt a mocskod kiváltanád olyan gyogyikra, melyek kevésbé csapnak szét, de mégis az adott repecptorokra hatnak? Én is szemezgettem az olanzapinnal, de kb az az egyik utolsó szer lenne, amit az életem során bevennék.
Szerintem egy mirtazapin + bupropion
vagy egy mirtazapin + amiszulprid, vagy sima szulpiriddel ugyanazt a hatás érnéd el, mert kb ugyanazokra a dolgokra hatnak, sokkal kevesebb mellékhatással.
Próbálj meg dolgokról olvasni, mielőtt rábeszél bármire is a doki.
Kérdezd meg tőle, hogy ő azt a szart amit felírt, bevenné-e?
Ilyenkor m ondják, hogy a doki jobban tudja, halgassunk rá?
Miért tudná jobban a doki. Azokből az infókból dolgozik, amelyeket megosztasz magadról.
És különben is, megmérték már a dopamin/szerotonin szintedet? Akkor honnan tudná, hogy neked mire van szükséged.
Ha az egyik neurotranszmittert basztatod, az (értelem szerűen)a másikra is befolyással lesz.
Pl ha felborítod a cink háztartásodat, az negatívan hat a réz-re, tehát még több rézt kell bevinned, hogy ne boruljon fel az egyensúly.
Ilyen többek között az A vitamin, a túl sok a D vitamint befolyásolja negatívan.
Olvass, olvass és ha még nem mondtam volna, olvass ezekről.
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.15., 21:25Idézet tőle: KleóMert nagy biznisz, még így is...
Szerintem ezzel a cuccos témával jobb ha zusammen átmegyünk a Kocsmába!
Sztem meg inkább sztornózzuk. 😉
Ami volt, volt, az már elmúlt. Néha lehet nosztalgiázni, mondjuk 1-2 évente 1-2x, és ennyi. 🙂
Bár áttelepíthetjük oda, de a Babarczy Eszter tuti nem lesz elragadtatva.
Tehát akko menjünk kocsmázni? 🙂
Idézet tőle: KleóMert nagy biznisz, még így is...
Sztem meg inkább sztornózzuk. 😉
Ami volt, volt, az már elmúlt. Néha lehet nosztalgiázni, mondjuk 1-2 évente 1-2x, és ennyi. 🙂
Bár áttelepíthetjük oda, de a Babarczy Eszter tuti nem lesz elragadtatva.
Tehát akko menjünk kocsmázni? 🙂
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.09.15., 21:22Mert nagy biznisz, még így is...
Mert nagy biznisz, még így is...
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.15., 21:19Idézet tőle: Kleó"A drogok veszélyességi skálája. Az alábbiak stimulánsok: Kokain, Amfetamin, Dohány, 4-MTA, Ritalin (metilfenidát), Ecstasy (MDMA) és Khat"
Hááát...
Sztem a leggázabb, bár legális az a cigi és annál is addiktívebb a pia.
Az összes többi másodlagos, nem lehet azokat napi szinten csinálni, tehát nem lesz fizikai elvonási tüneted tőlük.
De most frankón, a pia a legkárosabb cucc, ami létezik, és mégis legális.
Idézet tőle: Kleó"A drogok veszélyességi skálája. Az alábbiak stimulánsok: Kokain, Amfetamin, Dohány, 4-MTA, Ritalin (metilfenidát), Ecstasy (MDMA) és Khat"
Hááát...
Sztem a leggázabb, bár legális az a cigi és annál is addiktívebb a pia.
Az összes többi másodlagos, nem lehet azokat napi szinten csinálni, tehát nem lesz fizikai elvonási tüneted tőlük.
De most frankón, a pia a legkárosabb cucc, ami létezik, és mégis legális.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.09.15., 21:13"A drogok veszélyességi skálája. Az alábbiak stimulánsok: Kokain, Amfetamin, Dohány, 4-MTA, Ritalin (metilfenidát), Ecstasy (MDMA) és Khat"
Hááát...
"A drogok veszélyességi skálája. Az alábbiak stimulánsok: Kokain, Amfetamin, Dohány, 4-MTA, Ritalin (metilfenidát), Ecstasy (MDMA) és Khat"
Hááát...
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.15., 21:06Idézet tőle: KleóÉn édesszájú vagyok, de ez akkor is undormány. Kv, tea-esszencia, sok kóla. Lehet velük éjszakákat fenn lenni, na meg a Desopimonnal, ha még létezik... Nem tom, már nem tanulok.
Ritalin? 🙂
Na arra azért kíváncsi lennék.
Idézet tőle: KleóÉn édesszájú vagyok, de ez akkor is undormány. Kv, tea-esszencia, sok kóla. Lehet velük éjszakákat fenn lenni, na meg a Desopimonnal, ha még létezik... Nem tom, már nem tanulok.
Ritalin? 🙂
Na arra azért kíváncsi lennék.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.09.15., 21:06Hát nem. "A legtöbb "fogyasztó" tabletta (Gracidin, Preludin, Desopimon, Adipex stb.) efedrin-amfetamin származék volt, melyeknek azonban két komoly mellékhatásuk volt ..."
Hát nem. "A legtöbb "fogyasztó" tabletta (Gracidin, Preludin, Desopimon, Adipex stb.) efedrin-amfetamin származék volt, melyeknek azonban két komoly mellékhatásuk volt ..."
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.09.15., 21:03Én édesszájú vagyok, de ez akkor is undormány. Kv, tea-esszencia, sok kóla. Lehet velük éjszakákat fenn lenni, na meg a Desopimonnal, ha még létezik... Nem tom, már nem tanulok.
Én édesszájú vagyok, de ez akkor is undormány. Kv, tea-esszencia, sok kóla. Lehet velük éjszakákat fenn lenni, na meg a Desopimonnal, ha még létezik... Nem tom, már nem tanulok.
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.15., 20:45Idézet tőle: KleóNekem folyékony fruti, asszem a lényeg ua.
Meg az ingerlékenység, és a cifra fosás.
Ha már koffein, akkor vagy mate tea, vagy guarana kivonat, esetleg muira-puama
Mondjuk minden reggel kávézok, de már írtam, hogy miért. A kv-ba se teszek cukrot, mert én soha nem használok cukrot semmihez, ezért is gáz az energiaital tele cukorral. Pfujjjj,
Idézet tőle: KleóNekem folyékony fruti, asszem a lényeg ua.
Meg az ingerlékenység, és a cifra fosás.
Ha már koffein, akkor vagy mate tea, vagy guarana kivonat, esetleg muira-puama
Mondjuk minden reggel kávézok, de már írtam, hogy miért. A kv-ba se teszek cukrot, mert én soha nem használok cukrot semmihez, ezért is gáz az energiaital tele cukorral. Pfujjjj,
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.15., 20:26Idézet tőle: KleóNekem mindig is kevéske volt, legalább azt meg kellene őrizni...
Fuj, energiaital, fuj. 1x megkóstoltam, 'köllafrancnak-íze' volt...Ugye? Undorító, mintha folyékony gumicokrot innék.
Idézet tőle: KleóNekem mindig is kevéske volt, legalább azt meg kellene őrizni...
Fuj, energiaital, fuj. 1x megkóstoltam, 'köllafrancnak-íze' volt...
Ugye? Undorító, mintha folyékony gumicokrot innék.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.09.15., 20:24Nekem mindig is kevéske volt, legalább azt meg kellene őrizni...
Nekem mindig is kevéske volt, legalább azt meg kellene őrizni...
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.15., 20:08Idézet tőle: KleóJé, nekem a Lamoleptől nem, de a Haloperidoltól mindig, azonnal és nagyon hullott a hajam. Nem antidepi-érzés. 😀
Nekem azért ritkult a fejem tetején. Épp ezért fogom letenni.
Sőt párszor be is vörösödtem tőle, mondjuk úgy nyaktól hátig.
Tehát nekem fázisprofilaktikum soha többet nem kell.
Ragaszkodok a maradék hajamhoz, ami azért még mindig több, mint pár mai fialatlnak, akik non-stop vedelik az energia italt.
Idézet tőle: KleóJé, nekem a Lamoleptől nem, de a Haloperidoltól mindig, azonnal és nagyon hullott a hajam. Nem antidepi-érzés. 😀
Nekem azért ritkult a fejem tetején. Épp ezért fogom letenni.
Sőt párszor be is vörösödtem tőle, mondjuk úgy nyaktól hátig.
Tehát nekem fázisprofilaktikum soha többet nem kell.
Ragaszkodok a maradék hajamhoz, ami azért még mindig több, mint pár mai fialatlnak, akik non-stop vedelik az energia italt.
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2018.09.15., 18:46Beszedtem tegnap meg ma is az olanzapint,mert valószínű ennek az elvonását érzem,bár ígysem jobb hogy szedem
Beszedtem tegnap meg ma is az olanzapint,mert valószínű ennek az elvonását érzem,bár ígysem jobb hogy szedem
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.09.15., 18:40Jé, nekem a Lamoleptől nem, de a Haloperidoltól mindig, azonnal és nagyon hullott a hajam. Nem antidepi-érzés. 😀
Jé, nekem a Lamoleptől nem, de a Haloperidoltól mindig, azonnal és nagyon hullott a hajam. Nem antidepi-érzés. 😀
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.15., 18:22Csak azt nem értem, hogy Leponex MELLETT miért haluzok mèg jobban. Még jó, h csak akusztikus halu (hanghallás).
Értem, hogy bzd megvonási tünet okozhat ilyet, de én nem napi 12 mg-ról álltam le. Igaz a Leponex-szet csak pár napja szedem és kis adagban.
Csak azt nem értem, hogy Leponex MELLETT miért haluzok mèg jobban. Még jó, h csak akusztikus halu (hanghallás).
Értem, hogy bzd megvonási tünet okozhat ilyet, de én nem napi 12 mg-ról álltam le. Igaz a Leponex-szet csak pár napja szedem és kis adagban.
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.15., 17:13Idézet tőle: KiscsillagHa sikerült vmelyiket felíratnod számolj be a tapasztalatodról!!!
Szerencsémre rugalmas a doki, főleg mivel látja, hogy érdekel a téma, és szerencsére bipolárisnak diagnosztizált, így széles a skála, amik közül választhatok. Az amisulprid az alap, a többi ami alku tárgya. A lamotrigin-ről le akarok jönni, mert semmit nem ér, max egy picit ritkult a hajsűrűségem, de az nem kifejezetten depresszió csökkentő, inkább fokozó állapot.
A mirtazapin-al az a gondom -bár hat a norepinephin-re is- hogy hízól tőle. Én a 30as évem elejénkb 65-70kg voltam.
A mirtazaointól felmentem 105kg-ra, ami bár elfért rajtam, nehéz volt vonszolni ezt a súlytöbbletet.
Most vagyok 97kg, nem szeretnék még dagadtabb lenni, mert ha viccesen akarnék (de tényleg viccesen, tehát nincs mögötte szándék) fogalmazni, akkor ha felkötném magam, akkor leszakdana a kötél, és ugyanott tartanék, mint előtte.
Mindenféleképp írok beszámolót, mert szeretnék hasonló problémával küszködő embereken segíteni, mankót nyújtani, hogy mit tegyenek, és mit ne.
Idézet tőle: KiscsillagHa sikerült vmelyiket felíratnod számolj be a tapasztalatodról!!!
Szerencsémre rugalmas a doki, főleg mivel látja, hogy érdekel a téma, és szerencsére bipolárisnak diagnosztizált, így széles a skála, amik közül választhatok. Az amisulprid az alap, a többi ami alku tárgya. A lamotrigin-ről le akarok jönni, mert semmit nem ér, max egy picit ritkult a hajsűrűségem, de az nem kifejezetten depresszió csökkentő, inkább fokozó állapot.
A mirtazapin-al az a gondom -bár hat a norepinephin-re is- hogy hízól tőle. Én a 30as évem elejénkb 65-70kg voltam.
A mirtazaointól felmentem 105kg-ra, ami bár elfért rajtam, nehéz volt vonszolni ezt a súlytöbbletet.
Most vagyok 97kg, nem szeretnék még dagadtabb lenni, mert ha viccesen akarnék (de tényleg viccesen, tehát nincs mögötte szándék) fogalmazni, akkor ha felkötném magam, akkor leszakdana a kötél, és ugyanott tartanék, mint előtte.
Mindenféleképp írok beszámolót, mert szeretnék hasonló problémával küszködő embereken segíteni, mankót nyújtani, hogy mit tegyenek, és mit ne.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.15., 15:33Ritkán ittam és általában kis mennyiséget (pl: 1 sör és egy feles), így nekem "tisztàn" nyugtató megvonási tünetem volt. Valszeg a depresszióra rátesz egy lapáttal a Leponex. Ez többféle dopamin receptort blokkol ill a szerotonint is.
Mellékhatása viszont ellenkezője a nyugtató megvonási tünetnek.
Nyugtató megvonás - Leponex
gyors pulzus - lassú pulzus
magas vérnyomàs - alacsony vérnyomás
hasmenés - székrekedès
izzadás - izzadas csökkenés
felhúzottság - közöny
alvásképtelenség - aluszékonyság
étvágytalanság - falásroham
Ritkán ittam és általában kis mennyiséget (pl: 1 sör és egy feles), így nekem "tisztàn" nyugtató megvonási tünetem volt. Valszeg a depresszióra rátesz egy lapáttal a Leponex. Ez többféle dopamin receptort blokkol ill a szerotonint is.
Mellékhatása viszont ellenkezője a nyugtató megvonási tünetnek.
Nyugtató megvonás - Leponex
gyors pulzus - lassú pulzus
magas vérnyomàs - alacsony vérnyomás
hasmenés - székrekedès
izzadás - izzadas csökkenés
felhúzottság - közöny
alvásképtelenség - aluszékonyság
étvágytalanság - falásroham
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.15., 15:20Megvan az új kombó.
Az alábbiak közül próbálom meg beállítani az új patkánymérgeket.
Amisulprid + Bupropion
Amisulprid + Mirtazapin
Amisulprid + AmoxetinVagy.
Tiaprid + Bupropion
Tiaprid + Amoxetin
Tiaprin + Mirtazapin.Lényegében olyan kombó kell ami a dopaminra és a norephineprine-re(noradrenalin) hat.
Bár a Tiaprinnel van némi probléma, mégpedig, hogy hétvégente szoktam némi Kratomot tolni, ami az ópiád receptorokra hat, és a Tiaparin-nél külön felhívják a figelmet, hogy ez nem lenne túl jó ötlet.
Tehát mindenféleképp marad az amisulprid kombinációk egyike, mert a kratomról nem vagyok hajlandó addig lemondani, amig a motiválatlanság tart.
Megvan az új kombó.
Az alábbiak közül próbálom meg beállítani az új patkánymérgeket.
Amisulprid + Bupropion
Amisulprid + Mirtazapin
Amisulprid + Amoxetin
Vagy.
Tiaprid + Bupropion
Tiaprid + Amoxetin
Tiaprin + Mirtazapin.
Lényegében olyan kombó kell ami a dopaminra és a norephineprine-re(noradrenalin) hat.
Bár a Tiaprinnel van némi probléma, mégpedig, hogy hétvégente szoktam némi Kratomot tolni, ami az ópiád receptorokra hat, és a Tiaparin-nél külön felhívják a figelmet, hogy ez nem lenne túl jó ötlet.
Tehát mindenféleképp marad az amisulprid kombinációk egyike, mert a kratomról nem vagyok hajlandó addig lemondani, amig a motiválatlanság tart.
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.15., 15:11Idézet tőle: KiscsillagÚgy néz ki, h a Leponex elég jól lefogja a megvonási tüneteket. Dühöt egyáltalán nem tudok érezni, ingerlékeny sem vagyok. Nem remegek, nincs izzadás, nincs rémálmom, nincs rémreggelem.
Csak ez a borzasztó közöny és képtelenség arra, h valami hasznosat tegyek. Gyakorlatilag alig tudok felkelni, ilyenkor is csak rövid időre. Durván nyom depresszióba. Azt sem tudom megmondani, hogy ez vagy az a bajom és ha az változna, jobban lennék. Sztem akármi törtènne, ugyanúgy szarul lennék.
Nekem a túladagolt sörtől jönnek izzadási rohamamim. Pár héttel ezelőtt, egy szabim alkalmával 4 nap alatt közel 45 doboz sört vertem be. Az utolsó sör után ütött be az antidepi elvonás, tehát kb. 2x0.5 órát ha aludtam, egy éjszaka alatt 1 pulcsit + 3 három pólót izzadtam tele, és a reggeli tussolás után kb. 1 perc után pólót kellett cserélnem, mert folyt rólam a víz, és mellékesen rámtört a cifrafosás. Na ott határoztam el, hogy ennek vége. SSRI a sörözéssel együtt leápítve.
Idézet tőle: KiscsillagÚgy néz ki, h a Leponex elég jól lefogja a megvonási tüneteket. Dühöt egyáltalán nem tudok érezni, ingerlékeny sem vagyok. Nem remegek, nincs izzadás, nincs rémálmom, nincs rémreggelem.
Csak ez a borzasztó közöny és képtelenség arra, h valami hasznosat tegyek. Gyakorlatilag alig tudok felkelni, ilyenkor is csak rövid időre. Durván nyom depresszióba. Azt sem tudom megmondani, hogy ez vagy az a bajom és ha az változna, jobban lennék. Sztem akármi törtènne, ugyanúgy szarul lennék.
Nekem a túladagolt sörtől jönnek izzadási rohamamim. Pár héttel ezelőtt, egy szabim alkalmával 4 nap alatt közel 45 doboz sört vertem be. Az utolsó sör után ütött be az antidepi elvonás, tehát kb. 2x0.5 órát ha aludtam, egy éjszaka alatt 1 pulcsit + 3 három pólót izzadtam tele, és a reggeli tussolás után kb. 1 perc után pólót kellett cserélnem, mert folyt rólam a víz, és mellékesen rámtört a cifrafosás. Na ott határoztam el, hogy ennek vége. SSRI a sörözéssel együtt leápítve.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.15., 12:47Úgy néz ki, h a Leponex elég jól lefogja a megvonási tüneteket. Dühöt egyáltalán nem tudok érezni, ingerlékeny sem vagyok. Nem remegek, nincs izzadás, nincs rémálmom, nincs rémreggelem.
Úgy néz ki, h a Leponex elég jól lefogja a megvonási tüneteket. Dühöt egyáltalán nem tudok érezni, ingerlékeny sem vagyok. Nem remegek, nincs izzadás, nincs rémálmom, nincs rémreggelem.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.15., 12:31Idézet tőle: debut12Idézet tőle: KiscsillagIdézet tőle: debut12Idézet tőle: KiscsillagAkkor lehet, h emiatt nem túl gyakori a használata.
Debut a második ember a fórumon, aki említi/javasolja.
Én is csak olvastam róla, amikor pár év kihagyás után ismét bekocogtam a dokihoz, a tofizopám és a buspiron között vaciláltam, valamiért a buspironra szavaztam, bár sztem a tofizopámmal se jártam volna jobban.
Viszonnt ami eddig tényleg jó volt, és volt egy minimális hatása az a tianeptin. Ha utána olvastok, az a stressz ellen nagyon jó, mert védi az idegpályákat.Nekem az nem hatott. 3×1 et szedtem, ezt 4x1-re emelték. Bár az, h nekem nem hatott, semmit nem jelent. Másnak ettől még lehet, h beválik.
Én a végén már 6-7db-ot dobáltam. Az tetszett benne, hogy rövid ideig a dopaminra is hat, és akkor ritka jól éreztem magam, pörögtem, mindenkivel beszélgettem, tehát embernek éreztem magam.
De a dopamin hatása viszont csak rövid ideig tart, tehát elég hamar elmúlik az idil.Én még ezt a rövid dopamin hatást sem éreztem.
Idézet tőle: debut12Idézet tőle: KiscsillagIdézet tőle: debut12Idézet tőle: KiscsillagAkkor lehet, h emiatt nem túl gyakori a használata.
Én is csak olvastam róla, amikor pár év kihagyás után ismét bekocogtam a dokihoz, a tofizopám és a buspiron között vaciláltam, valamiért a buspironra szavaztam, bár sztem a tofizopámmal se jártam volna jobban.
Viszonnt ami eddig tényleg jó volt, és volt egy minimális hatása az a tianeptin. Ha utána olvastok, az a stressz ellen nagyon jó, mert védi az idegpályákat.Nekem az nem hatott. 3×1 et szedtem, ezt 4x1-re emelték. Bár az, h nekem nem hatott, semmit nem jelent. Másnak ettől még lehet, h beválik.
Én a végén már 6-7db-ot dobáltam. Az tetszett benne, hogy rövid ideig a dopaminra is hat, és akkor ritka jól éreztem magam, pörögtem, mindenkivel beszélgettem, tehát embernek éreztem magam.
De a dopamin hatása viszont csak rövid ideig tart, tehát elég hamar elmúlik az idil.
Én még ezt a rövid dopamin hatást sem éreztem.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.14., 17:46Idézet tőle: kharzakha holnap már nem szedem a ketileptet,lesznek elvonási tüneteim?
Nem tudom. 2-3 hét szedes után hagytam el a Seroquelt. 200 mg-t szedtem (50 mg-ről vitték fel).
Ezt megéreztem. Pár napig semmit nem kaptam. Utána Zyprexát. Ez elnyomta a megvonási tünetet (izzadás, hidegrázás, alvászavar).
Később a Zyprexát Abilfyra, Abilifyt végül Seroquelre cserélték és ekkor emelték fel pár hét alatt 800 mg-ra.
Idézet tőle: kharzakha holnap már nem szedem a ketileptet,lesznek elvonási tüneteim?
Nem tudom. 2-3 hét szedes után hagytam el a Seroquelt. 200 mg-t szedtem (50 mg-ről vitték fel).
Ezt megéreztem. Pár napig semmit nem kaptam. Utána Zyprexát. Ez elnyomta a megvonási tünetet (izzadás, hidegrázás, alvászavar).
Később a Zyprexát Abilfyra, Abilifyt végül Seroquelre cserélték és ekkor emelték fel pár hét alatt 800 mg-ra.
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.14., 17:43Idézet tőle: KiscsillagIdézet tőle: debut12Idézet tőle: KiscsillagAkkor lehet, h emiatt nem túl gyakori a használata.
De a dopamin hatása viszont csak rövid ideig tart, tehát elég hamar elmúlik az idil.
Idézet tőle: KiscsillagIdézet tőle: debut12Idézet tőle: KiscsillagAkkor lehet, h emiatt nem túl gyakori a használata.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.14., 17:39Idézet tőle: debut12Idézet tőle: KiscsillagAkkor lehet, h emiatt nem túl gyakori a használata.
Idézet tőle: debut12Idézet tőle: KiscsillagAkkor lehet, h emiatt nem túl gyakori a használata.
Viszonnt ami eddig tényleg jó volt, és volt egy minimális hatása az a tianeptin. Ha utána olvastok, az a stressz ellen nagyon jó, mert védi az idegpályákat.
Nekem az nem hatott. 3×1 et szedtem, ezt 4x1-re emelték. Bár az, h nekem nem hatott, semmit nem jelent. Másnak ettől még lehet, h beválik.
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.14., 17:31Idézet tőle: KiscsillagAkkor lehet, h emiatt nem túl gyakori a használata.
Viszonnt ami eddig tényleg jó volt, és volt egy minimális hatása az a tianeptin. Ha utána olvastok, az a stressz ellen nagyon jó, mert védi az idegpályákat.
Idézet tőle: KiscsillagAkkor lehet, h emiatt nem túl gyakori a használata.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.14., 17:16Dr. Anyuval konzultáltam.
1. nem tetszik neki, h nyugtatót szedek, miközben a 0,5 mg-vel már elaludni sem tudok, rémálmom és reggel pánikrohamszerű vmim van. Azt sem akarja, h emeljem.
2. nem tetszik neki, ha nem szedem és kínlódok a megvonási tünetekkel, nem alszok éjjel, nappal bealszok
3. A Leponex sem tetszik neki mert a 25 mg szétcsapott, beálltam majd állni sem tudtam, nemhogy járni. Másnap délutánig csak feküdni tudtam (utána mentem boltba, takarítottam)
4. 12,5 mg mellett (2 napos Xanax elhagyás után) nem tudtam elaludni éjjel, hajnalig ébren voltam es kb 4 óra alvás után felébredtem. Délben bevett 0,25 mg Frontinnal viszont 4 órát aludtam.
Mondtam, hogy akkor most szakértse meg a helyzetem mert hiába mondja, h csak hébe-hóba szedjem a Frontint ès legyek jól, nem tudok jól lenni mert megvonási tünete van. Parancsszóra, kérésre nem tudok éjjel elaludni.
Mondtam, h találja ki mi legyen, ne engem basztasson, hogy nem vagyok jól. Ha beveszem az a baj, ha nem veszem be, akkor az.
25 mg Leponexet megszavazta. Mivel nappal aludtam, úgy gondolta h most jó lenne fejbevágni, aludjak éjjel, hátha holnap "fittebb" leszek.
Dr. Anyuval konzultáltam.
1. nem tetszik neki, h nyugtatót szedek, miközben a 0,5 mg-vel már elaludni sem tudok, rémálmom és reggel pánikrohamszerű vmim van. Azt sem akarja, h emeljem.
2. nem tetszik neki, ha nem szedem és kínlódok a megvonási tünetekkel, nem alszok éjjel, nappal bealszok
3. A Leponex sem tetszik neki mert a 25 mg szétcsapott, beálltam majd állni sem tudtam, nemhogy járni. Másnap délutánig csak feküdni tudtam (utána mentem boltba, takarítottam)
4. 12,5 mg mellett (2 napos Xanax elhagyás után) nem tudtam elaludni éjjel, hajnalig ébren voltam es kb 4 óra alvás után felébredtem. Délben bevett 0,25 mg Frontinnal viszont 4 órát aludtam.
Mondtam, hogy akkor most szakértse meg a helyzetem mert hiába mondja, h csak hébe-hóba szedjem a Frontint ès legyek jól, nem tudok jól lenni mert megvonási tünete van. Parancsszóra, kérésre nem tudok éjjel elaludni.
Mondtam, h találja ki mi legyen, ne engem basztasson, hogy nem vagyok jól. Ha beveszem az a baj, ha nem veszem be, akkor az.
25 mg Leponexet megszavazta. Mivel nappal aludtam, úgy gondolta h most jó lenne fejbevágni, aludjak éjjel, hátha holnap "fittebb" leszek.
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2018.09.14., 17:09volt egy kérdésem még gyakori kérdésen
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__7422664-seroquel-elhagyasa-lesz-bajom
nem kizárt hogy a seroqueltől hallucinálok,olvasd el
szerintem elkezdem szedni megint az olanzapint,és holnap már nem veszem be a seroquelt
volt egy kérdésem még gyakori kérdésen
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__7422664-seroquel-elhagyasa-lesz-bajom
nem kizárt hogy a seroqueltől hallucinálok,olvasd el
szerintem elkezdem szedni megint az olanzapint,és holnap már nem veszem be a seroquelt
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2018.09.14., 16:43Szerinted ha elhagynám a seroquelt magamtól,és szednék olanzapint,mert van pár darab az jó ötlet? lennének elvonási tüneteim a seroquel miatt?
Szerinted ha elhagynám a seroquelt magamtól,és szednék olanzapint,mert van pár darab az jó ötlet? lennének elvonási tüneteim a seroquel miatt?
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.14., 16:27Sztem csináld, amit mond és hétfőn kérd, h változtasson vmit.
Lehet jobban járnál, ha a Seroquel helyett újra Olanzapint kapnál. Az is lehet, h a Seroquelen kellene emelni.
Sztem csináld, amit mond és hétfőn kérd, h változtasson vmit.
Lehet jobban járnál, ha a Seroquel helyett újra Olanzapint kapnál. Az is lehet, h a Seroquelen kellene emelni.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.14., 16:10Szerintem jobban járnál, ha kh állítana be gyszert.
Ambulans kontrollod mikor lesz? Mit mondott, hogyan szedd addig a gyszert?
Szerintem jobban járnál, ha kh állítana be gyszert.
Ambulans kontrollod mikor lesz? Mit mondott, hogyan szedd addig a gyszert?
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2018.09.14., 15:48beszéltem ma orvosommal,azt mondta ha nem múlnak el beutal korházba,én meg nem szeretnék menni oda :
beszéltem ma orvosommal,azt mondta ha nem múlnak el beutal korházba,én meg nem szeretnék menni oda :