Gyógyszer
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.20., 06:02A Nappali Kh-ba nem kell beutaló. Ha elmész ott egy orvoshoz, aki vállalja a kezelésed, az dönthet nappali kh-ról!!!
A Nappali Kh-ba nem kell beutaló. Ha elmész ott egy orvoshoz, aki vállalja a kezelésed, az dönthet nappali kh-ról!!!
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2018.09.20., 05:49Az ébredések alapitványba vissza vesznek,csak kell egy beutaló nappali korházba,szerintetek menjek oda?
Az ébredések alapitványba vissza vesznek,csak kell egy beutaló nappali korházba,szerintetek menjek oda?
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.19., 18:54Olyan emlékem is van, ami vagy halu vagy jól emlékeztem. Ezt próbálom kinyomozni. Nem szeretnék gyszert szedni olyanra, ami esetleg valós emlékem.
Olyan emlékem is van, ami vagy halu vagy jól emlékeztem. Ezt próbálom kinyomozni. Nem szeretnék gyszert szedni olyanra, ami esetleg valós emlékem.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.19., 18:52Nekem már megint emlékhalum van. (2 orvos szerint ez emlekhalu és AP-t lehetne szedni rá)
Kh szerint feledékenység. De nem elfelejtek dolgokat (vagyis de, olyan is van), hanem olyanra emlékszek, ami nem hangzott el.
Egy 4. orvos szerint ez emlekbetörés, erre nem jó gyszer.
Sztem a megvonási tünet hozta elő, de az is lehet, h akkor is lenne, h ha nem állítom le.
Nekem már megint emlékhalum van. (2 orvos szerint ez emlekhalu és AP-t lehetne szedni rá)
Kh szerint feledékenység. De nem elfelejtek dolgokat (vagyis de, olyan is van), hanem olyanra emlékszek, ami nem hangzott el.
Egy 4. orvos szerint ez emlekbetörés, erre nem jó gyszer.
Sztem a megvonási tünet hozta elő, de az is lehet, h akkor is lenne, h ha nem állítom le.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.19., 14:39Biztos. Amikor nem szedted ezt, akkor olanzapint szedtél és valszeg az hatott rá. Mivel azt már nem szeded, már nem hat. Ez úgy tűnik, h még nem eléggé hat, így haluzol.
Az is lehet, h amit halunak hiszel, kényszergondolat.
Biztos. Amikor nem szedted ezt, akkor olanzapint szedtél és valszeg az hatott rá. Mivel azt már nem szeded, már nem hat. Ez úgy tűnik, h még nem eléggé hat, így haluzol.
Az is lehet, h amit halunak hiszel, kényszergondolat.
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2018.09.19., 13:53egészen biztos hogy nem a ketilept től halluzok? Mert mikor nem szedtem ezt a gyógyszert egyáltalán nem voltak
egészen biztos hogy nem a ketilept től halluzok? Mert mikor nem szedtem ezt a gyógyszert egyáltalán nem voltak
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2018.09.19., 13:24Hát lehet ez a ketilept gyógyszer nem nekem való, a halluk megvannak ugyanúgy és jótékony hatását se érzem,csak este mikor beveszem,vagy lehet még várni kell vele vagy már énse tudom
Hát lehet ez a ketilept gyógyszer nem nekem való, a halluk megvannak ugyanúgy és jótékony hatását se érzem,csak este mikor beveszem,vagy lehet még várni kell vele vagy már énse tudom
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.19., 12:05Ha 50 v 100 mg-t szedne azt mondanám, h érdemes lenne cserélni v emelni. De 200 mg-ről húzós lenne leállni. 50 mg a szokásos adag, en 75 mg-t szedtem és 25 mg-osával csökkentették.
Ha 50 v 100 mg-t szedne azt mondanám, h érdemes lenne cserélni v emelni. De 200 mg-ről húzós lenne leállni. 50 mg a szokásos adag, en 75 mg-t szedtem és 25 mg-osával csökkentették.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.19., 12:03Idézet tőle: debut12Idézet tőle: kharzakAlig áll velem szóba az orvosom,kértem hogy változtasson az antidepin de nem változtatott
Még jó, hogy engem enged választani. Általában választok, jól megindokolom, hogy miért, utána a kövi talin meg jól felsülve kérem a kövit, amit aztán megint nagy lelkesedéssel dobálok a következő felsülésemig.
Néha már kezdem kétségbe vonni ezeknek a hatásosságát.Sok gyszer (8 féle AD, 5 AP, 2 hangstab, stb) kipróbálása után jutottam el oda, h már próbálkozni sem volt kedvem újabb gyszerrel v ezek kombinációjával.
Az elalvási/átalvási gondomra a nyugtató ill altató valt be, ezeket függőség/tolerancia miatt nem szívesen szedem és emiatt IS pártolják az elhagyását .
Azt nem állítom, h hatástalan szerek az AD-k. Van, akinek jól hat v legalább vmennyi hatást tapasztal. AP-től sokaknak elmúlt a halu, úgy látszik h én a ritkább eset vagyok.
AP-t kb 2,5 évig, AD-t 4 évig szedtem. (illetve ezek kombinációját). Feleslegesen.
Azt sem mondhatom, h az elhagyása után visszaestem, hisz nem hatott (kiveve a téveszmére és emlékhalura az AP), nem volt hova visszacsúsznom.
Amit nem értek:
Nekem a terápia sem hozott változást. Van olyan tünetem, amivel terápiával nem lehet mit kezdeni (csak gyszerrel kezelhető) de van több olyan is, ami ELVILEG terápiával jól kezelhető.
Idézet tőle: debut12Idézet tőle: kharzakAlig áll velem szóba az orvosom,kértem hogy változtasson az antidepin de nem változtatott
Még jó, hogy engem enged választani. Általában választok, jól megindokolom, hogy miért, utána a kövi talin meg jól felsülve kérem a kövit, amit aztán megint nagy lelkesedéssel dobálok a következő felsülésemig.
Néha már kezdem kétségbe vonni ezeknek a hatásosságát.
Sok gyszer (8 féle AD, 5 AP, 2 hangstab, stb) kipróbálása után jutottam el oda, h már próbálkozni sem volt kedvem újabb gyszerrel v ezek kombinációjával.
Az elalvási/átalvási gondomra a nyugtató ill altató valt be, ezeket függőség/tolerancia miatt nem szívesen szedem és emiatt IS pártolják az elhagyását .
Azt nem állítom, h hatástalan szerek az AD-k. Van, akinek jól hat v legalább vmennyi hatást tapasztal. AP-től sokaknak elmúlt a halu, úgy látszik h én a ritkább eset vagyok.
AP-t kb 2,5 évig, AD-t 4 évig szedtem. (illetve ezek kombinációját). Feleslegesen.
Azt sem mondhatom, h az elhagyása után visszaestem, hisz nem hatott (kiveve a téveszmére és emlékhalura az AP), nem volt hova visszacsúsznom.
Amit nem értek:
Nekem a terápia sem hozott változást. Van olyan tünetem, amivel terápiával nem lehet mit kezdeni (csak gyszerrel kezelhető) de van több olyan is, ami ELVILEG terápiával jól kezelhető.
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.18., 18:25Idézet tőle: KiscsillagSztem a mostani 5 féle (2 AP, 1 AD, nyugtató + Akinetin) gyszer mellé nem akar egy 6-at adni. A Sertralinból max adagot szed, nehéz lecserélni. Az új gyszer fokozhatja a szorongást az első 1-2 hétben + más mellékhatása is lehet, miközben a 200 mg Sertralinról (ami a normál adag 4x-ese) nehéz lejönni.
Ha hirtelen elvenné és új gyszert adna, sztem FALNAK MENNE. Az AD cserét sztem több lépésben lehetne összehozni, azt is csak úgy, ha együttműködik és nem variálgat az adagon. Sztem az átállítás ideje alatt még szarabbul lenne.
Gyanítom, h a Rivóját sem szívesen emelnék meg függősége/tolerancia hátulütője miatt.
Igen, az SSRI megvonás tényleg nem egy leányállom, én most a 20mg helyett 2,5nél járok, és a héten pápá neki.
Csütörtökön lesz a kövi tali a dokival, remélem megint sikerül az épp aktuális kedvenceimet kisírnom.
Szerencsére engedékeny, főleg mivel behaluzta, hogy bipoláris vagyok, ezért nagyobb a paletta amik közül szemezgethetek.
Idézet tőle: KiscsillagSztem a mostani 5 féle (2 AP, 1 AD, nyugtató + Akinetin) gyszer mellé nem akar egy 6-at adni. A Sertralinból max adagot szed, nehéz lecserélni. Az új gyszer fokozhatja a szorongást az első 1-2 hétben + más mellékhatása is lehet, miközben a 200 mg Sertralinról (ami a normál adag 4x-ese) nehéz lejönni.
Ha hirtelen elvenné és új gyszert adna, sztem FALNAK MENNE. Az AD cserét sztem több lépésben lehetne összehozni, azt is csak úgy, ha együttműködik és nem variálgat az adagon. Sztem az átállítás ideje alatt még szarabbul lenne.
Gyanítom, h a Rivóját sem szívesen emelnék meg függősége/tolerancia hátulütője miatt.
Igen, az SSRI megvonás tényleg nem egy leányállom, én most a 20mg helyett 2,5nél járok, és a héten pápá neki.
Csütörtökön lesz a kövi tali a dokival, remélem megint sikerül az épp aktuális kedvenceimet kisírnom.
Szerencsére engedékeny, főleg mivel behaluzta, hogy bipoláris vagyok, ezért nagyobb a paletta amik közül szemezgethetek.
Idézet tőle: debut12 ekkor: 2018.09.18., 18:22Idézet tőle: kharzakAlig áll velem szóba az orvosom,kértem hogy változtasson az antidepin de nem változtatott
Idézet tőle: kharzakAlig áll velem szóba az orvosom,kértem hogy változtasson az antidepin de nem változtatott
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.18., 16:23Pár hsz-al lentebb azt írtad, h 300 mg-t kell szedned. Most azt, h 225-öt.
Hány mg-os a tablettád? Retardot ELVILEG nem szabad kettétörni mert a retarditását elveszti. GYAKORLATILAG amikor 300, 500 v 700 mg-t írtak fel, akkor feleznem kellett mivel 200 mg-s gyogyeszem volt.
Pár hsz-al lentebb azt írtad, h 300 mg-t kell szedned. Most azt, h 225-öt.
Hány mg-os a tablettád? Retardot ELVILEG nem szabad kettétörni mert a retarditását elveszti. GYAKORLATILAG amikor 300, 500 v 700 mg-t írtak fel, akkor feleznem kellett mivel 200 mg-s gyogyeszem volt.
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2018.09.18., 15:38Akkor elfelezem szerintem 225mg ot kell szednem,de úgy fogom felet reggel 75mg este 150mg egész
Akkor elfelezem szerintem 225mg ot kell szednem,de úgy fogom felet reggel 75mg este 150mg egész
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.18., 14:57A Seroquel Xr retard tabletta. Lassabban kezd hatni és hosszabb a hatása, mint a nem retardnak. Emiatt napi 1x szedése (a szedáló mellékhatása miatt általában esti) is jó, de napi 2 v 3 fele is elosztható az adag.
A Ketilept/Kwentiax és egyéb generikumok nem retard készítmények. Ezek gyorsabban hatnak (szorongásra) és fejbevágósabbak. A hatása hamarabb múlik el, emiatt nagyobb adagokat többnyire 2 részre (reggel és este) osztják. Ha valaki csak az altató hatása miatt szedi (ehhez mini v kis adag is elég), akkor elég este bevenni.
A Seroquel Xr retard tabletta. Lassabban kezd hatni és hosszabb a hatása, mint a nem retardnak. Emiatt napi 1x szedése (a szedáló mellékhatása miatt általában esti) is jó, de napi 2 v 3 fele is elosztható az adag.
A Ketilept/Kwentiax és egyéb generikumok nem retard készítmények. Ezek gyorsabban hatnak (szorongásra) és fejbevágósabbak. A hatása hamarabb múlik el, emiatt nagyobb adagokat többnyire 2 részre (reggel és este) osztják. Ha valaki csak az altató hatása miatt szedi (ehhez mini v kis adag is elég), akkor elég este bevenni.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.18., 14:49A szorongáscsökkentő/álmosító hatasát 1-2 óra alatt. Antipszochotikus, azaz halu v mánia űző hatását több nap v hetek alatt fejti ki.
Ha a haluk/téveszme 8 hét alatt nem csökkennek v nem szűnnek meg, akkor lehet kimondani h hatástalan. Ilyenkor emelni kell az adagot v gyszert cserélni v kiegészíteni egy másikkal. Egyszerre max 2 féle AP szedhető.
A szorongáscsökkentő/álmosító hatasát 1-2 óra alatt. Antipszochotikus, azaz halu v mánia űző hatását több nap v hetek alatt fejti ki.
Ha a haluk/téveszme 8 hét alatt nem csökkennek v nem szűnnek meg, akkor lehet kimondani h hatástalan. Ilyenkor emelni kell az adagot v gyszert cserélni v kiegészíteni egy másikkal. Egyszerre max 2 féle AP szedhető.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.18., 11:30Az a baj, h hiába gondoljuk, h esetleg ez vagy az jobb lenne, a csere nehéz, főleg ha nagy adagot szedett vmiből. Még nehezebb cserélgetni, ha a kiindulási állapot is hol jobb, hol rosszabb, azaz hullámzó. Valszeg nem azért nem változtat a doki mert lesz@rja, h nincs jól, hanem azért mert ez kicsit patt helyzet.
Sztem nem a gyszerek cserélgetésétől kellene várni a javulást, hanem vmilyen életmódváltoztatástól + terápiától.
Az a baj, h hiába gondoljuk, h esetleg ez vagy az jobb lenne, a csere nehéz, főleg ha nagy adagot szedett vmiből. Még nehezebb cserélgetni, ha a kiindulási állapot is hol jobb, hol rosszabb, azaz hullámzó. Valszeg nem azért nem változtat a doki mert lesz@rja, h nincs jól, hanem azért mert ez kicsit patt helyzet.
Sztem nem a gyszerek cserélgetésétől kellene várni a javulást, hanem vmilyen életmódváltoztatástól + terápiától.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.18., 11:20Sztem a mostani 5 féle (2 AP, 1 AD, nyugtató + Akinetin) gyszer mellé nem akar egy 6-at adni. A Sertralinból max adagot szed, nehéz lecserélni. Az új gyszer fokozhatja a szorongást az első 1-2 hétben + más mellékhatása is lehet, miközben a 200 mg Sertralinról (ami a normál adag 4x-ese) nehéz lejönni.
Sztem a mostani 5 féle (2 AP, 1 AD, nyugtató + Akinetin) gyszer mellé nem akar egy 6-at adni. A Sertralinból max adagot szed, nehéz lecserélni. Az új gyszer fokozhatja a szorongást az első 1-2 hétben + más mellékhatása is lehet, miközben a 200 mg Sertralinról (ami a normál adag 4x-ese) nehéz lejönni.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.09.18., 10:40Másik? Esetleg ugyanott átkérni magad egy másikhoz? Meg "kisírni" a lógust, 1 v 2 mindenhol van...
Másik? Esetleg ugyanott átkérni magad egy másikhoz? Meg "kisírni" a lógust, 1 v 2 mindenhol van...
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.09.18., 10:22Az SSRI. Szokták rá, de lehet, hogy ott kéne vmi ütősebbel "támadni". Rendesen elmondasz te mindent annak az áternek? Legalább annyit, mint nekünk? A napról napra hullámzást, és ennek megélését?
Az SSRI. Szokták rá, de lehet, hogy ott kéne vmi ütősebbel "támadni". Rendesen elmondasz te mindent annak az áternek? Legalább annyit, mint nekünk? A napról napra hullámzást, és ennek megélését?
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.09.18., 10:04Ne várd, hogy állandóan kiegyensúlyozott leszel! Tegnap még tök jól voltál, és O. K. a gyszer. "Normális" embereknek sem állandóan jó a hangulatuk! Csak ne méregetnéd állandóan... Tényleg, kifejezetten az OCD-re kapsz valamit?
Ne várd, hogy állandóan kiegyensúlyozott leszel! Tegnap még tök jól voltál, és O. K. a gyszer. "Normális" embereknek sem állandóan jó a hangulatuk! Csak ne méregetnéd állandóan... Tényleg, kifejezetten az OCD-re kapsz valamit?
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2018.09.18., 09:59elég hullámzó az állapotom,mikor hogynéha nyugtalan vagyok,meg szorongok. most például ki sem birtam menni a margit szigetre mert rosszul vagyok. ketileptnek már hatnia kellet volna nem? nemsokat érzek tőle
elég hullámzó az állapotom,mikor hogynéha nyugtalan vagyok,meg szorongok. most például ki sem birtam menni a margit szigetre mert rosszul vagyok. ketileptnek már hatnia kellet volna nem? nemsokat érzek tőle
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2018.09.17., 17:17Hát 300 mg ketileptet szedek,de nem érzem sok hatását,vagy nemtudom milyen hatást kellene éreznem.de ezekszerint jó ez a gyógyszer igen,bár a haluk megvannak még kicsit
Hát 300 mg ketileptet szedek,de nem érzem sok hatását,vagy nemtudom milyen hatást kellene éreznem.de ezekszerint jó ez a gyógyszer igen,bár a haluk megvannak még kicsit
Idézet tőle: Mathilda ekkor: 2018.09.17., 17:12Tapasztalat:
7 éve szedek Ketileptet és Rivotilt, soha nem, volt más gyógyszerem, ezeket is csak lefekvéskor - 25mg Ketilept, 0,5mg Rivotril. Éveken át. Most (szintén már évek óta), 50mg Ketilept, 1mg Rivotril - tökéletesen elég.
Hétvégére szoktam többet, hogy kiüssem magam és ne kelljen léteznem. Ezen a hétvégén szerettem volna akár 30 órát aludni. Nem sikerült.
A bevett adag pénteken: 600mg Ketilept, 12mg Rivotril. Este 22.00 órakor feküdtem és nem aludtam át az egész szombatot, de ágyban töltöttem álmoskásan. Szombaton u.ez az adag, 600mg Ketilept, 12mg Rivotril. (Azaz mindkét nap a normál adag tizenkétszerese.) Fekvés este 20.30-kor, ébredés du. 17.00 órakor. Nem túl frissen, de felkeltem, tudtam tenni-venni. Ennyi.
Kérdés (költői) meddig emelhetem a gyógyszert teljes kiütésig úgy, hogy ne álljon fenn a gyógyszermérgezés veszélye...
Tapasztalat:
7 éve szedek Ketileptet és Rivotilt, soha nem, volt más gyógyszerem, ezeket is csak lefekvéskor - 25mg Ketilept, 0,5mg Rivotril. Éveken át. Most (szintén már évek óta), 50mg Ketilept, 1mg Rivotril - tökéletesen elég.
Hétvégére szoktam többet, hogy kiüssem magam és ne kelljen léteznem. Ezen a hétvégén szerettem volna akár 30 órát aludni. Nem sikerült.
A bevett adag pénteken: 600mg Ketilept, 12mg Rivotril. Este 22.00 órakor feküdtem és nem aludtam át az egész szombatot, de ágyban töltöttem álmoskásan. Szombaton u.ez az adag, 600mg Ketilept, 12mg Rivotril. (Azaz mindkét nap a normál adag tizenkétszerese.) Fekvés este 20.30-kor, ébredés du. 17.00 órakor. Nem túl frissen, de felkeltem, tudtam tenni-venni. Ennyi.
Kérdés (költői) meddig emelhetem a gyógyszert teljes kiütésig úgy, hogy ne álljon fenn a gyógyszermérgezés veszélye...
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.17., 16:25Ezt már végképp nem èrtem. Ha jól vagy, minek akart rosszullét miatt kh-ba küldeni?
Ezek szerint mègis jó ez a gyszer?
Ezt már végképp nem èrtem. Ha jól vagy, minek akart rosszullét miatt kh-ba küldeni?
Ezek szerint mègis jó ez a gyszer?
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2018.09.17., 09:31Voltam ma orvosnal nem valtoztatott gyogyszert a kurvaja bemegyek azt felgyujtom az egesz helyet
Voltam ma orvosnal nem valtoztatott gyogyszert a kurvaja bemegyek azt felgyujtom az egesz helyet
Idézet tőle: allisongreen ekkor: 2018.09.17., 09:10Köszi a választ! 🙂
Stimulotont már vagy fél éve szedem, az úgy érzem bevált. Viszont a depakine hízás-hajhullás-mosmtárfosás mellékhatások beteljesülését nem igen várom.
Bár az tény és való, hogy az emésztésem, gyomrom, beleim kuka alapból, meglátjuk mit hoz majd ki a gyógyszerkombó...
Köszi a választ! 🙂
Stimulotont már vagy fél éve szedem, az úgy érzem bevált. Viszont a depakine hízás-hajhullás-mosmtárfosás mellékhatások beteljesülését nem igen várom.
Bár az tény és való, hogy az emésztésem, gyomrom, beleim kuka alapból, meglátjuk mit hoz majd ki a gyógyszerkombó...
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.09.17., 08:50Szia!
Nekem a Depakine semmire sem hatott, éveken át szedtem, de sem a depressziót, sem a mániát nem előzte meg, nem fogta vissza. Viszont jó kis hasmenést csinált.
A másik egy SSRI, ez a hatóanyag eléggé bevált depresszióra.
Szia!
Nekem a Depakine semmire sem hatott, éveken át szedtem, de sem a depressziót, sem a mániát nem előzte meg, nem fogta vissza. Viszont jó kis hasmenést csinált.
A másik egy SSRI, ez a hatóanyag eléggé bevált depresszióra.
Idézet tőle: allisongreen ekkor: 2018.09.17., 07:57Sziasztok! Bipoláris zavarra felírt Depakine 600 mg (+Stimuloton 50 mg) tapasztalatokra lennék kíváncsi! Elkezdtem szedni, de borzalmasan erős rettegés van bennem a mellékhatásoktól!
Sziasztok! Bipoláris zavarra felírt Depakine 600 mg (+Stimuloton 50 mg) tapasztalatokra lennék kíváncsi! Elkezdtem szedni, de borzalmasan erős rettegés van bennem a mellékhatásoktól!
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.16., 15:51https://www.bura.hu/szakmai-informaciok/gyogyszerek/antipszichotikumok/truxal
https://www.bura.hu/szakmai-informaciok/gyogyszerek/antipszichotikumok/truxal
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.09.16., 15:39Kharzak!
Az orvosok számára is sokszor nehéz megítélni, hogy vmi a betegséggel járó tünet v gyszer mellékhatása, esetleg egy pár napja v hete elhagyott gyszer megvonási tünete. Ilyen tünet a nyugtalanság/mozgáskényszer/felhúzottság. Remegés is ilyen. Ez lehet tünet, mellékhatás és megvonási tünet is.
Az, h most mi okozza a gondot, leginkább az orvosod tudja megítélni. Neki akkor könnyebb a dolga, ha korrektül elmondod, h mit érzel, mit és mennyit szedtél.
Kaptál a Seroquel mellé Akinetont. Ezt akkor szokták adni, ha másodlagos parkinzonizmust okoz az antipszichotikum. Pl remegést v csoszogó, darabos mozgást stb.
Feltételezem, h azért adta mert vmilyrn mellékhatásra gyanakodott. Emiatt sem mertem javasolni az adag emelését, mivel az fokozhatja a mellékhatást.
Fontos lenne azt is tisztázni, hogy halud vagy vmilyen kényszeres tüneted (pl kényszergondolat) van. Az antidepik csak a kényszerre hatnak, ha ez halu, antidepi nem fogja csökkenteni. Egy erős szorongásoldó hatású antipszichotikum halura és kényszerre is hatásos lehet.
Ha a most tapasztalt nyugtalanságodat a gyszer mellékhatása okozza, az adag emelése fokozhatja. Ha ez a betegséged tünete, akkor fordítva, a gyszer emelése csökkentheti ezt a tünetet. Erre mit tanácsoljak azon kívül, h beszélj az orvosoddal?!?!?
A kényszerbetegségre SSRI típusú antidepit szoktak adni ill az Anafranil is jó hatású ilyen esetben. SSRI-ből általában magasabb dózis szükséges a kényszeres tünetek enyhítésére, mint a depresszióra és a hatás is lassabban alakul ki.
A gyszerek hatása, mellékhatása összeadódhat, előre nem mindig lehet tudni, h milyen hatása, mellékhatása lesz, plane ha más gyszert is szedsz. Ami az egyiknek segít, a másiknak nem.
Az orvosod ismeri a kórtörténeted, tudja h eddig milyen gyszert szedtél, azoknak milyen hatása, mellékhatása volt. Sztem a legjobban aztal jársz, ha vele egyeztetsz es követed az instrukcióit.
Ha úgy gondolod, h ez az orvos nem áll a helyzet magaslatán, akkor keress egy másikat és próbálj azzal együttműködni v kérj egy kh-i beutalót. Ott naponta van vizit, szükség esetén gyorsan tudnak igazítani a gyszer adagolásán és a kérdéseidet is fel tudod tenni. Sztem az sem ártana, ha kicsit társaságban lennél.
Ha van vmilyen gyszeres ötleted, mondd el neki, kérd ki a véleményét. Sztem a nyugodtan megkérdezheted, h szerinte a Truxalnak milyen hatása v mellékhatása lenne.
Kharzak!
Az orvosok számára is sokszor nehéz megítélni, hogy vmi a betegséggel járó tünet v gyszer mellékhatása, esetleg egy pár napja v hete elhagyott gyszer megvonási tünete. Ilyen tünet a nyugtalanság/mozgáskényszer/felhúzottság. Remegés is ilyen. Ez lehet tünet, mellékhatás és megvonási tünet is.
Az, h most mi okozza a gondot, leginkább az orvosod tudja megítélni. Neki akkor könnyebb a dolga, ha korrektül elmondod, h mit érzel, mit és mennyit szedtél.
Kaptál a Seroquel mellé Akinetont. Ezt akkor szokták adni, ha másodlagos parkinzonizmust okoz az antipszichotikum. Pl remegést v csoszogó, darabos mozgást stb.
Feltételezem, h azért adta mert vmilyrn mellékhatásra gyanakodott. Emiatt sem mertem javasolni az adag emelését, mivel az fokozhatja a mellékhatást.
Fontos lenne azt is tisztázni, hogy halud vagy vmilyen kényszeres tüneted (pl kényszergondolat) van. Az antidepik csak a kényszerre hatnak, ha ez halu, antidepi nem fogja csökkenteni. Egy erős szorongásoldó hatású antipszichotikum halura és kényszerre is hatásos lehet.
Ha a most tapasztalt nyugtalanságodat a gyszer mellékhatása okozza, az adag emelése fokozhatja. Ha ez a betegséged tünete, akkor fordítva, a gyszer emelése csökkentheti ezt a tünetet. Erre mit tanácsoljak azon kívül, h beszélj az orvosoddal?!?!?
A kényszerbetegségre SSRI típusú antidepit szoktak adni ill az Anafranil is jó hatású ilyen esetben. SSRI-ből általában magasabb dózis szükséges a kényszeres tünetek enyhítésére, mint a depresszióra és a hatás is lassabban alakul ki.
A gyszerek hatása, mellékhatása összeadódhat, előre nem mindig lehet tudni, h milyen hatása, mellékhatása lesz, plane ha más gyszert is szedsz. Ami az egyiknek segít, a másiknak nem.
Az orvosod ismeri a kórtörténeted, tudja h eddig milyen gyszert szedtél, azoknak milyen hatása, mellékhatása volt. Sztem a legjobban aztal jársz, ha vele egyeztetsz es követed az instrukcióit.
Ha úgy gondolod, h ez az orvos nem áll a helyzet magaslatán, akkor keress egy másikat és próbálj azzal együttműködni v kérj egy kh-i beutalót. Ott naponta van vizit, szükség esetén gyorsan tudnak igazítani a gyszer adagolásán és a kérdéseidet is fel tudod tenni. Sztem az sem ártana, ha kicsit társaságban lennél.
Ha van vmilyen gyszeres ötleted, mondd el neki, kérd ki a véleményét. Sztem a nyugodtan megkérdezheted, h szerinte a Truxalnak milyen hatása v mellékhatása lenne.