Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Gyógyszer

ElőzőOldal 280 / 327Következő
Idézet tőle: Kiscsillag

Nehezen tudom elképzelni, h nincs hátulütője v némi kockázata.

Pl pszichés v fizikai függősèg, fellángolhat-e vmilyen tünet stb. 

Erről is leírnak neten mindent es annak az ellenkezőjét is. 

Az egyedüli kockázata az, hogy lelki függőséget okozhat, de ki az a hülye, aki nem szeretné magát jól érezni?
Amúgy a legkomolyabb mellékhatása, hogy egyeseknél székrekedést okozhat, másoknál meg hányingert.
A hányingeren nem is csodálkozok, mert cefet íze van, már sikerült tőle berókáznom. laugh
Amúgy mást tényleg nem okoz, sőt, méregtelenítő hatása van.
A világon összesen három országban tíltott, tehát tényleg veszélytelen.
Rákapni azért nem lehet, mert ha mondjuk 2-3 óránként szeded, akkor nem hoz már semmit, tehát felesleges szedni.
Igazásból 2-3 naponta kell szedni, és egy napon belül mondjuk 5-6órának kell eltelni, különben nem érzel a plusz adagtól semmit.
Baromi lassú a feleződési ideje, emiatt nem okoz elvonási tüneteket.
Kb 5-6 nap alatt ürül ki teljesen a szervezetedből.
Én hétvégenként szoktam tolni, napi 3 szor, tehát hétköznap nem hódolok neki.
Párszor már kipróbáltam melóban is, élveztem, hogy nem tudtak felidegesíteni, és még az ügyfelekkel is tök boldogan beszéltem telón úgy, hogy én introvertált vagyok, tehát utálok pofázni, de ettől a mocsoktól megindul a beszélőkém. 😀

Nehezen tudom elképzelni, h nincs hátulütője v némi kockázata.

Pl pszichés v fizikai függősèg, fellángolhat-e vmilyen tünet stb. 

Erről is leírnak neten mindent es annak az ellenkezőjét is. 

Naná. 🙂
Amúgy főleg a szerotonin rendszeren fejti ki a hatását, mégpedig az 5ht2a-n.
Azon kívül az ópiát receptorokat is aktiválja.
Dózis függő, kis mennyiségben pörget, nagyobb mennyiségben euforizál, nagy adagban pedig szedál, tehát tök jót alszol tőle.
Eddig még egyik bogyesszal sem akadt össze, bár mostanában amikor az új bogyókról olvastam, hogy melyiket kérjem a dokimtól, az egyiknél külön felhívták a figyelmet, hogy az ópiát rendszerre ható szereket, gyógyszereket mellőzni kell.
Tehát van olyan bogyó amivel összeakad(hat) de erre kicsi az esély.
Ennél hatásosabb antidepit még nem találtam, szó szerint 20 perc alatt elmúlasztja minden bánatodat, és embert farag belőled.
Csak az a gáz, hogy ez a feeling 2-3 óra múlva elmúlik.
A hatása hasonló a spuriéhoz, tehát élinkít, pörget, beszédessé tesz.
Mindegy, mint ennél is, nem árt utána olvasni, mielőtt beveszed.
Főleg, mivel összeakadhat egyéb gyógyszrerekkel.
Viszont számomra a nap híre, hogy a szulpiriddel sincsenek haragban. 🙂
Bár a szulpirid csak a dopaminra van hatással. Nekem az escitaloprám mellet se okozott fennakadást, pedig az nettó szerotonin.

Hát Debut-től!

Egy etnobotanikai mintaként legálisan árusítható és vásárolható szer és egy gyszer kölcsönhatásáról lövésem sincs honnan lehetne infót szerezni. 

A nem hagyományos szereknél fel van sorolva. Ennyi.

Idézet tőle: debut12

Idézet tőle: Kleó

https://www.bura.hu/szakmai-informaciok/gyogyszerek/nem-hagyomanyos-szerek

ééés, ott a kratom!

A kratomról én tudnék írni a legtöbbet, mert az ey csodaszer.
Viszont azokon a receptorokon fejti ki a hatását, mint az ópium, tehát ha gyógyszert szedsz, inkább olvasd el a betegtájékoztatót, hogy szedheted e.

Kratomhoz van tájékoztató? 

Gyszerekhez van, de azon a kratom konkrétan nem szerepel. Gondolom nem mindegy, h valaki kratomot, tramadolt, kodeint, vagy épp heronint lő be. 

Idézet tőle: debut12

Mobilról nem tudom megnyitni, gépet ritkán használom, így nem tudtam/tudom, h ott mit írtál.

A link nem csak neked szólt. Mivel a téma gyakran előkerül, linkeltem azt a topikot. CBD olajról pl úgy látom, h ott nincs semmi. 

Jó lenne, ha a gyszer szekció is bővülne (bár lehet senkinek nincs erre kapacitása). Lucyliu szed olyan gyszert, ami nincs a listában. Te is említettél olyat, ami ott nem szerepel.

Ok, sorry. Én minig igyekszem a tapasztalataimat megosztani, de egyúj topicot nem nyitnék egy gyógyszer miatt, mert mint mondtam, nem vagyok az a hű de beszélgető típus.
Tehát a tapsztalataimat itt osztom megy a gyogyszerek topicban.

Az is jó, ha itt megosztod.

A szakmai könyvoldalon van a gyszerek listája. Azt sem tudom, h oda ki tud új topikot felvinni Eszteren és Kriszen kívül. 

Feltételeztem, h ha vki nyitna új gyógyszerhez ott topikot, idővel több ember tapasztalata is bekerülne.

Sztem hasznos az a gyűjtemény. Ha valaki egy konkrét gyszerről szeretne tapasztalatot olvasni, akkor ott megtalálja, ami ott évek óta összegyűlt. Itt a gyszer topikban egy konkrét gyszerre nehéz rákeresni. 

ééés, ott a kratom!

A kratomról én tudnék írni a legtöbbet, mert az ey csodaszer.
Viszont azokon a receptorokon fejti ki a hatását, mint az ópium, tehát ha gyógyszert szedsz, inkább olvasd el a betegtájékoztatót, hogy szedheted e.

Mobilról nem tudom megnyitni, gépet ritkán használom, így nem tudtam/tudom, h ott mit írtál.

A link nem csak neked szólt. Mivel a téma gyakran előkerül, linkeltem azt a topikot. CBD olajról pl úgy látom, h ott nincs semmi. 

Jó lenne, ha a gyszer szekció is bővülne (bár lehet senkinek nincs erre kapacitása). Lucyliu szed olyan gyszert, ami nincs a listában. Te is említettél olyat, ami ott nem szerepel.

Ok, sorry. Én minig igyekszem a tapasztalataimat megosztani, de egyúj topicot nem nyitnék egy gyógyszer miatt, mert mint mondtam, nem vagyok az a hű de beszélgető típus.
Tehát a tapsztalataimat itt osztom megy a gyogyszerek topicban.

Kharzak! 

Sztem mindenki tudja, h sz@rul vagy! Senki nem vitatja.

A gond az, h egyikünk sem áter, h át tudja állítani a gyszeredet vmire, amitől jobban leszel. 

Lehetőleg NE ITT a fórumon, nyílt topikban próbálj gyszert szerezni.

kidobtam a kinti kukába az összes ketileptet,bocs hogy nyavajgok de tényleg nem vagyok jol

Én úgy döntöttem nem veszek be a ketilept ből többet,mióta ezt szedem azóta vagyok szarul,és hallucinálok,hirtelen elhagyom,és marad az amitrex

ééés, ott a kratom!

A Tiapridal sincs benne.

Macskagyökér (valeriana)? Citromfű?

Kicsicsillagom, abban a topikban kb. 3 hsz.-al lentebb bekinkeltem vmit. 😉
Annál részletesebben nehéz lenne leírni, de nem lehetetlen.
Kb 3 hét alatt írtam össze azt az összegoglalót, tehát ennyire mélyre ástam a tapasztalataimon kívül.
De amúgy köszi, mert saját magamnak nem mentettem le, és már pászor kellett volna az a kis összefoglaló.
Amit most korrigálnék annyival, hogy a kratom kib*baszo*ttúl jó!!!
Alegjobb gyógynövények.
Orbáncfú, gizeng, ginkgo biloba, rhodiola rosea, és persze a kratom.
A többi pszichológiailag semmire sem jó, tudom, mert mindet próbáltam.

Ebbe a topikba érdemes lenne leírni a tapasztalataitokat. (pl CBD, orbáncfű stb)

Idézet tőle: kharzak

Akkor hogyan szedjem a ketileptet? este 225mg? ahogy az orvos mondta?

Szem próbáld ki máskép szedni.
Nekem a dokim a lamolepre, és a scippa-ra is azt mondta, hogy reggel vegyem be.
Attól csipkejózsika lettem, tehát áttettem estére, és a kövi talikor mondtam, a dokinak, hogy én biza este szedem, mert álmosít, és azt mondta, hogy ok.

Tök jó dolgokat írtál, amelyekkel én is egyetértek.
Tehát az őskorban olyan luxus lett volna a depi, amit egy ekkori ember nem engedhetet meg magának.
Ha a recsegésre öszpontosított volna, akkor ő is, és a családja is éhen halt volna.
A mai rohanó, de elényelmesedett világban van időnk szerul érezni magunkat.
A depi egyik fő kiváltó oka az, hogy a társadalmunk, és a biológiai alkalmazkodó képességünk nem követi egymást.
Régen egy férfi attól volt sikeres, ha tudott élelmet biztosítani a családnak, és egy nő attól volt sikeres, hogy anyai szempontból navigálta az egész családot.
A mai depisek legnagyobb része amiatt depis, hogy ezek az őskorból hozott "programok" még a mai napig futnak, de a társadalmunk már máskép működik.

Akkor hogyan szedjem a ketileptet? este 225mg? ahogy az orvos mondta?

Gyengébbek kedvéért: elgépelted, flavonoidok és terpének.

Kell a THC is...

Eumate! 

Igen. Az a baj, h halura mi a másik alternatíva? Passz. Hogyan tovább, ha valaki már gondnokság alatt van mert nem szedte? Mit csináljon, aki zárton van? És aki depó injekciót kap, ha nem veszi be?

Én szinte mindenkinek a terápiát javaslom, ha terápizálható a gondja. Bár erről is megvan a vèlemènyem. Biztos, h sokaknak segített, de ismerek olyat is, akinek ártott. 

Olyan érzésem van, h azzal is ártok, ha szedem, azzal is ha nem. Nem tudom, h melyik a nagyobb baj. 

A CBD olajból fontos hogy "full spektrumú"-t vegyen az ember, én a Kannaway-t választottam, mert ott nincs thc, de úgy működnek az egyéb flavonidok, terpánek, és sok más összetevő mintha ott lenne a THC, így a pozitív hatás erősödik. Erről sokat lehet a neten olvasni "cannabis oil" mármint hogy a thc és cbd hogy hat, melyik komponens mire jó, stb.. és érdemes is szerintem.

Túladagolni nem lehet, mellékhatása akkor van ha egy egész üveget letolsz, és akkoris  csakis hasmenés lehet.

Szia, én szedek orvosi kannabisz olajat, Kannaway cégtől Pure Gold a neve (reklám helye). A dolog úgy néz ki, hogy igen, kivonják a THC-t, ami ugye a bódító hatásért felelős a kenderben (ezt 0.1% alá viszik) bár a doog nem ilyen egyszerű, mert a THC és CBD (amit a "jó" hatóanyagnak tartanak) együttesen még erősebb pozitív hatást fejtenek ki mint a CBD önmagában.

Egymást erősítik, és képes a CBD kiszorítani a thc negatív hatásait a megfelelő arányban, de ezt csak orvos ellenőrizheti, merr ha elszívsz egy spanglit nyilván nicns ilyen hatása, hanem pörög mjad a szíved a thc-től, és kifacsarogsz (ha pszichózisra hajlamos valaki).

Elég összetett folyamat ahogy kinyerik, nem is olcsó, ezért nem oylan olcsóak ezek az olajok, de őszintén és tapasztalatból mondhatom hogy CSODASZER. Napi pár csepp és hihetetlen átalakulást tapasztalok. NEM PLACEBO! Én annyi ilyet szedtem már és meg tudom állapítani ezeket mi hat és mi nem.

A lényeg a vérnyomástól kezdve a fájdalmon át az Alzheimerig, meg rák gyógyításig jó, sé tényleg. Tanulmányok is vannak, és objektív ez az egész, kapcsolatba vagyok ilyen körökkel, napi szinten olvasok híreket, tapasztalatokat. 

A lényeg ami ide passzolhat hogy a szorongásra és depire is nayon ajánlják, és tényleg hatásos. A depreszív és szorongásos tüneteket, sőt még a pszichózist is képes mérsékelni. Kiegyensúlyozó, nyugtató hatása is van, de nem egy az egyben lenyugta, inkább az agyad endokannabinoid rendszerét inspirálja és feltüölti, és így újra jól kezdenek működni az idegeied, ami ki van merülve, mer nem lett stimulálva, és vibrálni, élénkké kezdesz válni, de csakis jó értelemben.

"Az embernek nincs alapvető szüksége kemikáliákra ogy lelkileg tudjon jól működni." – és az indiánok a mescalinnal, vagy a sámánok a maszlaggal?

Én megértem csomó embernek ez egy megnyugvás, meg mankó, én mindent megértek, de hosszú távú kilátás szempontjából akkor se jó megoldás. 

Gondolkodjunk: vajon az őseink lamolepen, meg antipszichotikumokon lógtak, hogy ellássák a vadász teendőiket ha bajuk volt lelkileg? Röheje leírni is, pedig evolúciósan ez az eredetünk. Az embernek nincs alapvető szüksége kemikáliákra ogy lelkileg tudjon jól működni. Ami környezeti szinten zajlott el, ott is kell kezelni. Kész. Lehet hogy az orvos mást mond, de isten egyik se, tévedhetnek. 100 ezer éve vagy kiszelektálodott egy ilyen egyed vagy túlélte. Mi akik itt vagyunk a bajnokok vagyunk, mer túléltük, ez azt jelenti hogy a jelenlegi génkészletben neknk van a legjobb. Magyarán a "pszichiátriai probléma" nem feltétlenül probléma, velejárónk, és annak rossz működése okoz ilyesmit de ez nem gyógyszerrel kezelendő, hanem azon a szinten amin kialakultak: környezeti, kapcsolati szinten... Én ezt vallom a síromig is. nem mondom hogy ne tudnának sha meggyőzni, de perpill ez nagyon erős, sokkal erősebb érv mint amit valaha is hallottam orvosoktól. Az a "legerősebb" érvük a gyógyszerek mellett, hogy "de hát nagyon ki van borulva a beteg, ne adjak neki???" És már diktálja is a megoldást a kérdést, hogy DEE, ADJUNK.

namost ilyen kétségbeesett helyzetbe persze nem lehet okosnak lenni, és adnak, és "jobban lesz" és már igazolva is van a gyógyszer.

Persze egy magasabb nézőpontból szemlélve tök hülyeség az egész, ezt meg is írták, de a rendelőkbe nem ez van, hanem félelem, pánik, kiborult betegek, túlterhelt orvosok, akik pénzért írnak fel ilyeneket stb.

A gyakorlati valóság és az ideális valóság szinte sose ér össze.

Ez van. Persze nem kell feltétlenül így is maradnia. A pszichiátria adós még a lelki betegségek HOSSZÚ TÁVÚ jó kezelési bizonyítékaival. Persze, írnak sokmindent de a tények mást mondanak: a lelki betegségek vezetőleg a depresszióval szorongással, skizofréniaával NEM csökkentek, hanem nőttek. Ha annyira működne a jelenlegi protokoll, nem csökkeniük kellett volna? Ennyi kész. Nincs is szükség további okoskodásra.

Pesze egyéni szinten mindenki azt csinál amit akar, de nem árt felhívni ilyenekre a figyelmet.  Lehet némely embert az ilyen tanácsok nyugtalanítanak, mert "összezavarják", és nem tud rendíthetetlenül bízni az orvosában, meg a gyógyszerekben, amik "segítenek" neki.

Amit még szoktak mondani, hogy azzal hogy megmondják a kritikát, de nem ad alternatívát, valójában nem is segített az illető, mer jelenleg csak pszichiátria van, milyen alternatívát tudna a másik mondani azon kívül hogy bírál? Ez így jogos. Ebből a szempontból akár még jobb is lehet gyógyszert kapkodni... pláne ha az ember szarul van.

No comment. 

heartyesangeldevil

Együtt az igazi! 😉

Én vmi olyasmit olvastam, hogy van a THC és egyéb hatóanyagai. CBT v tököm tudja már mi.

Az orvosiból (van amiből teljesen, másból kevésbé) kivonták a THC-t és az a másik hatóanyag van benne. Nem ugyanaz a hatóanyagok hatása, mellékhatása.

Ott a cikk az orvosi hatásáról. Pont annyira árt, mint egy car AP. Kinek-kinek hogyan hat, egyéni.

Ott van alább. 

Ja, amúgy semmi bajom a fűvel. Szted miért szívtam? Más kérdés, h nem gondolom azt, h jót tett volna. Ahogy valszeg a többi sem.

Bocsi, bealudtam, küld át priviben. 🙁

Debut! Szólj, ha elolvastad. Utána törlöm.

Az igaz!!! De már most tudom, hogy ha reggel is fog szedni, akkor az lesz a baja...

Kharzak messze van a melótól...

Nekem legutóbb 2x200 mg volt felírva.

Thalassában délben 200 mg, este 600 mg volt az adag. 

Később reggel 400, este 400 mg. (heti 1-3 napot dolgoztam, hol éjjel, hol nappal, ahogy épp hívtak, emiatt volt ugyanannyi az esti, mint a reggeli). A szokásos este sok vagy mind adaggal ejjel nem tudtam volna dolgozni. 

Mondjuk 300 keti még nem a világ... de nappalra nehezen bírom elképzelni.

Sztem a Ketileptet kellene emelni. Pontosabban reggelre is kellene egy kisebb adag + este a szokott 225 mg.

Amitrexen nem változtatnék.

De mit csinálsz, ha az orvosod nem ad nagyobb adaghoz receptet??? Ha dokit váltasz, az új orvos majd ad, amit és amennyit akar, de mi lesz ha a jelenleginél maradsz???

Kleó!!!

Te mit gondolsz erről a változtatásról??? 

Szerintem úgy két hétig ki kellene bírja, hogy az orvos szerinti adagot és módon szedje, aztán meglátjuk... A mindennapos variálás nem hiszem, h jó.

Szerintem is legjobb lenne azt és annyit, amit a doki mond. De hetekig kínlódott, majd semmin nem változtatott a doki. 

Mindig variált a gyszerrel, de ennyire sosem....

Kharzak!

Kleó szerint ne változtass, sztem emelj. 

Feladtuk a leckét! 

Sztem a Ketileptet kellene emelni. Pontosabban reggelre is kellene egy kisebb adag + este a szokott 225 mg.

Amitrexen nem változtatnék.

De mit csinálsz, ha az orvosod nem ad nagyobb adaghoz receptet??? Ha dokit váltasz, az új orvos majd ad, amit és amennyit akar, de mi lesz ha a jelenleginél maradsz???

Kleó!!!

Te mit gondolsz erről a változtatásról??? 

Szerintem úgy két hétig ki kellene bírja, hogy az orvos szerinti adagot és módon szedje, aztán meglátjuk... A mindennapos variálás nem hiszem, h jó.

Eléggé kiüt ha reggel beveszek belőle,probáltam már

Gyanítottam. Mennyit vettél be, ami kiütött???

150mg os

Akkor reggel vegyél be felet (75 mg), este 1,5-et (225 mg). 

Hiába írom, h reggel 50 et szedj, harmadolni nehéz.

Ha fejbe vág, ne lepődj meg. 

Sehogy,majd megmondom orvosnak hogy emeltem mert szarul voltam

De hogy lesz így ELÉG gyszered (ha emeled)???

150mg os

Eléggé kiüt ha reggel beveszek belőle,probáltam már

ElőzőOldal 280 / 327Következő