Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Gyógyszer

ElőzőOldal 279 / 327Következő

Basszus, ez megvan. 🙂
Épp ebből idéztem a 6 személyiségvonást. 😀

Idézet tőle: debut12

Olvasd is el. Megéri, marha jó könyv.
Egy csomó ilyen könyvet tudnék még ajánlani. wink
A másik alapmű számomra:
https://www.libri.hu/konyv/marco_rauland.az-erzelmek-kemiaja.html

Itt a marha jó.

https://salguman-dbbd7.firebaseapp.com/11/Az-agy-%C3%A9rzelmi-%C3%A9lete.pdf

Olvasd is el. Megéri, marha jó könyv.
Egy csomó ilyen könyvet tudnék még ajánlani. wink
A másik alapmű számomra:
https://www.libri.hu/konyv/marco_rauland.az-erzelmek-kemiaja.html

A cikkekkel nekem is van bajom. Néha nagyon fals infók vannak benne.

Köszi, lehet egyszer elolvasom 🙂

Csak a Te kedvedért meg is kerestem a könyvet.
A címe: Richard J. Davidson és Sharon Begley : Az agy érzelmi élete.
Amúgy a hat tényező: rugalmasság, társas intuíció, kontexus érzékenység, ön-tudatosság, szemlélet, figylem.
Csak ajánlani tudom ezt a könyvet.

Erről egy komplett könyvem van, valamikor előkeresem, és leírom a címét.
A cikkeket nem szeretem, túl rövidek, és túl tömörek.
Olyan szerzők könyveit szeretem olvasni, akiket az egyetemeken, és szakiskolákban is tanítanak.
A cikkek általában ezeknek a félremagyarázása, és elferdítése, személyes baromságokkal kiegészítve.

Erről a 6 tényezőről van vmi cikk?

Szeretek társaságban is lenni, beszédes vagyok és könnyen ismerkedek.

Emellett baromi nagy igényem van arra, h egyedül lehessek. Ha ez nem megoldható, nyugtalan és kimerült leszek. 

Az egyedüllét ahhoz IS kell, h "szervezzem magam", önmagam maradjak, ne vesszek el a másikban, fel tudjak töltődni. Érzelemszabályozáshoz is fontos. Ekkor születnek meg a célok, tervek. 

Nincsenek csak intro és csak extro emberek.
Mindkét típusnál vannak átfedések.
Elvileg 6 tényező befolyásolja a személyiségedet, és azokban vagy extro vagy, vagy intro.

Hát ez marha jó. Én igazán extro vagyok, de 3 dolgot is találtam, ami mégis jellemző rám...

Ez azért elég ütős kis szernek néz ki, de még várok vele. Nem akarom egyből ledobni a kémiai atombombát, ezért próbálok fokozatosan erősebb gyogyikat kipróbálni.
Amúgy nekem se biztos, hogy a cucli okozta, ez csak az én teóriám.
Jó, biztos az a töménytelen mennyiségű sz@r se tett jót, de a doki szerint túllihegem azt a dolgot.
Inkább valószínűbb, hogy ezt a k*rva introvertáltságot nem tudom elfogadni, és emiatt saját magam hajszolom bele különböző szorongásos személyiségzavarokba.
Mert aki élvezi, hogy introvertált, tehát szótlan és visszahúzódó, azzal valami komoly gond lehet.
Ez egyik legjobb haverom intro, ő kifejezetten élvezi.
De mit lehet ezen élvezni...
http://www.stylemagazin.hu/hir/Hasznalati-utasitas-introvertalt-emberekhez/15746/eletmod/eletmesek/?&article_page=1

Ez a gyszer (depot inj) egyszer szóba került. Fáradt, aluszékony voltam és nagyon sokat dolgoztam. Hétköznap 40 órát és havi 2-3 hétvégét. Ezeken a hétvégéken min 20, általában 25 órát, max 30-at. 

Ekkor mondta az orvosom, hogy szedáló gyszer nem való nekem mert túl sokat dolgozok. 

Leírás alapján ez egy elég jó AP. Kérdéses, hogy hatna-e a tüneteimre illetve nem szedálósként okozna-e akatíziàt v nyugtalanságot. 

A dr infón olvastam, hogy kis adagbsn élénkít (de okozhat akatíziát), nagy adagban szedál és az akatízia megszűnhet (itt épp az adag emelésével szűnhet meg a mellèkhatás)

Nálam nem drog indukálta a pszichózis, inkább arról van szó, hogy az alapbetegségre rosszul hat/mélyíti. Emiatt kerülöm.

A doki nem mondott semmit, elvileg, mint minden ilyen bogyónál, kb 2 hét az átfutási idő, de titkon mindig remélem, hogy hamarabb is érezhető némi változás. Igazság szerint már kinéztem a kövi bogyót, ha ez befuccsol.
Egyszer olvastam valahol, hogy a cucc indukálta pszichozisra az alábbi antipszichotikum családdal értek már el látványos javulást: Tioxantének.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Tioxant%C3%A9n
Ezek közül pedig az ajánlott a
https://hu.wikipedia.org/wiki/Flupentixol

Mennyi idő után várható hatás? Mondott vmit az orvosod? 

Sztem várj még, ha esetleg nem hat, akkor kérj vmi mást. Ha a gyszerrel nem érsz el változást, próbálj meg vmilyen terápiát. 

Na megvan az első hét szulpirides élményem.
Őszintén szólva se jobb, se rosszabb.
Úgy is foglamazhatnék, hogy ez is sz@rt sem ér...
Legalábbis még nem. De legalább mellékhatása sincs(még).
A dokim is vakarta a búráját, hogy már annyi mindent kipróbáltam, de egyik sem hat.
Kezdem unni.

Mennyi idő mire kifejti teljes hatását az atarax? 3x1 et szedek szorongásra

Szívesen!

akkor szedem hősiesen és várom hogy újra úgy hasson mint annak idején, köszönöm h reagáltál!

Igen. Szedtem pár hónapig majd leállították. Semmilyen mellékhatása nem volt. Hatása sem. Leálláskor megvonási tünet sem.

Később (kb 3 év múlva) tettem vele egy próbát. Rosszul lettem.

Sztem várj egy kicsit. Hátha elmúlik a mellékhatása és hatni is fog.

és közben kihagytál a szerrel x időt és amikor újra szedted akkor jelentkeztek a mellékhatások? vgay szedted hosszabb ideig és közben változott meg a reakciód rá? 

én nagyon meglepődtem, mondtam magamban 2szer már bejött gond nélkül mi lehet most.. erre paff 🙁

Jösszi!

Hasonló tapasztalatom nekem is volt. 

Elsőre semmi mellékhatása nem volt, hónapokig szedtem. Később ugyanattól a gyszertől szédültem, álmos voltam és émelyegtem.

Egy másik gyszer korábban nem hatott (altató). Pár év múlva újra megpróbáltam és jól fejbevágott. 

Nem tudom, h mi erre a tudományos magyarázat.

Sziasztok,

pánikra, szorongásra kezdtem el újra (3.alkalommal) szedni rexetint. (20mg) de még csak 10mg szedek a 8.napon járok..

elösször 10 éve szedtem 2 éven át, majd úgy éreztem elég volt , "meggyógyultam" és lassan elengedtem, közben egyéni terápia, 2 év tünetmentesség után szorongás, pánik visszatért, újra 2 év rexetin, de most már xanaxxal együtt, mindkettőt letettem 2 év után ismét, elkezdtem futni, stb.. de 2 év gyógyszernélküliség után újra vissza a mélybe, az alkalmi ,025 xanax az elején segített, de most már nem, vele együtt is szorongás hegyek, búra, elzártság érzés, úgyhogy újra rexetin, de most a 3. szedési periódus elején valami brutálul beütöttek a mellékhatások amik az első 2 szezon elején nem voltak, remegés, fejben bizsergés, szédülés hányinger, nem tudok vezetni, nem merek kimenni az utcára , meglepődtem mert az első két kúra elején nem voltak ilyen érzéseim, nem éreztem  mellékhatásokat csak egy kis émelygést bizsergést az első 2-3 hétben,volt vagy van valaki hasonló cípőben? lehet megváltozott az agyam biokémiája és az a gyógyszer ami sikeres volt az most már nem fog müködni? 🙁

5mg 4 napig, aztán 10 mg 4 napig majd utánna indul a 20mg, tehát fokozatosan kezdtem el és mégis 🙁

Ezt tudom, csak tapasztalatok erdekeltek. De koszi a valaszt. 

Szia! A Rexetin egy SSRI, OCD-ben használ(hat), de hogy neked fog-e használni, azt csak a gyakorlat dönti el. Úgy két hét legalább kell a hatás kialakulásához.

Sziasztok! Borderline szemelyisegzavarom van es OCD-m. Rexetinrol tudtok valamit? Nekem epp most allitjak be, es annyi a kerdesem, hogy fog e hatni? Plusz szedek xanaxot is, azt ismerem, segit is sokat.

Idézet tőle: debut12

Tök jó dolgokat írtál, amelyekkel én is egyetértek.
Tehát az őskorban olyan luxus lett volna a depi, amit egy ekkori ember nem engedhetet meg magának.
Ha a recsegésre öszpontosított volna, akkor ő is, és a családja is éhen halt volna.
A mai rohanó, de elényelmesedett világban van időnk szerul érezni magunkat.
A depi egyik fő kiváltó oka az, hogy a társadalmunk, és a biológiai alkalmazkodó képességünk nem követi egymást.
Régen egy férfi attól volt sikeres, ha tudott élelmet biztosítani a családnak, és egy nő attól volt sikeres, hogy anyai szempontból navigálta az egész családot.
A mai depisek legnagyobb része amiatt depis, hogy ezek az őskorból hozott "programok" még a mai napig futnak, de a társadalmunk már máskép működik.

Igen, pontosan.

De a depi mivel ember idolog, az őskoban is volt már, nem újkeletű. A szerepe az energiamegtakarítás, visszavonulás egy lelki fájdalom, veszteség után. Pl meghal hozátartozó depizek, nem ölök annyi energiát másba, hanem visszavonulok, energiát megtakarítok. Kb ilyesmi lehet. Ezáltal védem magam hogy a fölös dolgokér nem áldozok fölös energiát. Hisz úgyse megy. Kb ez az evolóciós logkája. Tehát valahol adaptív a depi is. Abba is van valami, hogy ma már mások az életkörülményeink. Ma már pl egyesek szerint elveszítettük a céljainkkal a közvetlen kapcsolatot, hanem nagyon áttételesen megyünk csak "vadászni".

Szia,

Én borderként nem vagyok kompetens a más mentális betegek terápiájáról nyilatkozni, de le tudom írni amit gondolok mégis.

Nyilván vannak szar helyzetek, én nem azt mondom hogy ezek amiket írok mindig kivitelehetőek, mer egy az elmélet és más a gyakorlat. 

Nem lehet a terápiát se általánosítani. Van akinél jó pszichológussal, egy jó keresztmetszeti képpel működik a teárpia, másnál ez nem így van. Az lehet a kudarc oka.

Nem akarok okoskodni, nyilván ha vlakinek adott pillanatban az van hogy a gyógyszer megmentést jelent, vegye, persze. Csak azt mondom hogy attól mer ez a gyakorlat nem biztos hogy jó irányba viszi is a kezelést feltétlenül. Persze könnyű kritizálni és közbe nincs alternatíva mer annak nem sok értelme van. Van egyébként a menedék program a feldmár kezdeményezése. Régen ugye be lehetett feküdni, most csak minimenedék van, ha szarul vagy, valakivel beszélsz bár az nem szakember.

Én egy nagy perspektívát írtam le, hogy szerintem evolúciósan az embernek nem xanaxot kellett kapkodnia ahhoz hhogy jobban legyen. Ebből sokminden kéne következzen de nem következik... a pszichiátereknek, ugyanakkor egyénileg mindig dönthet valaki gy hogy ő köszöni szépen ezt nem kéri, mert ennek a nyomvonalán próbál magán segíteni, mert belátja hogy nem megoldás a gyógyszeres út. Ha nagyon szarul van valaki, nyilván az első hogy "de hát akkor beadjuk neki a szert, mer "kezelhetetlen"". Igen, ez logikus is, csak pl a kezelhetetlen állapot után kb 2-3 nappal már nem feltétlenül az, jobban van, akkor hol ez a nagy gyógyszeres fellendülés??

Nem az aktuális állapot a léyneg hanem mi okozza? Gógyszerhiány az agyban? Aligha. Szerintem másképp kéne viselkedni az ilyen betegekkel, le kéne velük ülni, biztosítani hogy nem fogják bántani, stb. Ehelyett mi van? Gógyszer, akármit csinálsz. Természetes h ez egyesekben félelmet szül. Ha viszont elfogadóan megkérdezzük mi van vele? vagy csak emberileg próbálunk vele bánni? Lehet el is párolog a angy indulata, meg lehet nézni nem egy külföldi szakembert így csillapítja a betegeit, csak ezeket nem veri nagy dobra a média.

De köszi hogy érdeklődsz,ma egész jó napom volt hogy nem voltam annyit itthon

Holnap megyek először nappalira,azt mondják csajozzak ott be,de nekem soha semmi nem jön össze,szóval kétlem hogy ott kellenék bármelyik nőnek is 🙁

Kharzak!

Már ott vagy a nappali kh-ba?

Ott majd tuti beállítják a gyszered! 🙂

Hát én önsegítettem magamon.
Amúgy meg akár hánysor írok róla, nem véletlenül írom leg, hogy lehet, hogy nekem nem akadt még összes gyogyival, de ez lehet más számára nem így van.

Nézd, igazad van, de én enélkül a sz@r nélkül már kikészültem volna.
Évekig nyomattam minden szart, a hétvégéim pörgés a köbön-ből állt.
Aztán elhagytam eme szokásokat, és kezdődött a hétvégi szorongás, a motiváltalanság.
Pár évig a full piálás volt a hétvégi program, és megtaláltam a krtaomot.
Stabilizál annyira, hogy jól érzem magam tőle hétvégén, és nem csak a pia a fő szempont, hogy ne érezzem magam szarul, és ne csak az ágyba fetrengjek, úgy hogy de jó lenne ha már hétfő lenne.
Van egy közel egy autó árával vetekvő számítógépem + hozzá egy fullfull tv-m és normálban annyi erőm nincs, hogy leülljek játszani.
Régen legalább non-stop játszottam, mint egy igazi kocka. Marha nagy befektetés voltmegvennem ezt a gépet...
Na mindegy, egy kis kratom, egész hétvégi szófosás, játszás.
Sztem nem rossz dolog.
Amúgy mit nem adnék ha végre valamelyik AD legalább annyit hozna, hogy ne lennék befordulva, mert akkor eszembe se jutna kratomozni. Havi közel 50rongyomba van ez a mocsok.

Running!

Ebben nem tudok okosat mondani. 

Én tuti, h visszaemelném azokra a napokra. Nem tudom, h ebből lehet-e baj. 

Köszi Kleo! És ezzel nem b@szom szét az idegrendszeremet? Tudod:kevés rivó, kevés rivó, sok rivó, megint kevés, kevés, kevés, sok, stb. Kindling hatás. Na ettől is full para vagyok.

"azokon a napokon vegyek be több nyugtatót, a többin meg tartsam a csökkentett adagot" – bevallom, így szoktuk...

A tanácsotokat szeretném kérni! Súlyos pszichotikus szorongással küzdök, deperszonalizáció, gyomorideg, stb. Ráadásul a pszichiáterem elkezdte csökkenteni a nyugtatómat, mert le akar róla szedni. Így most már nyugtató elvonási tünetekkel is küzdök. ÉS fogorvoshoz kell mennem (sokszor), ami nekem lényegében a szívrohammal egyenértékű helyzet. (Még az ágyamban fekve is remegek). Meg fogom kérdezni az átert, de kíváncsi vagyok, hogy Ti mit tennétek a helyemben. A fogászkodás ideje alatt függesszem fel az elvonósdit? Vagy azokon a napokon vegyek be több nyugtatót, a többin meg tartsam a csökkentett adagot? Teljesen kétségbe vagyok esve!!!

Ugyanarra hat, mint a Parnassan és a Haloperidol.

Mindegy mi okozza a pszichózist/paranoiát/zavart állapotot/téveszmét, antipszichotikumot adnak rá. 

A borderes halura, skizofréniára, akut átmeneti pszichotikus zavarra és minden hasonló betegségre ugyanaz a gyszertípus van. 

Koszonom a valaszokat es az erdeklodest! A ferjem jol van, 3. hete a korhazban van, 2,5 hete stabil az allapota, majdnem olyan , mint regen, amikor egeszseges volt. A heten hazaengedik es valoszinu rehabkent elmegy a Thalassaba. A melypont par napig tartott. Lehet elkezdett hatni az antidepresszans is. Most Parnassant szed, Risperidont, Liticarbot. Azt olvastam, hogy Risperidon skizofren pozitiv tuneteire hat, ezt azt jtlenti, hogy akkor skizofren a diagnozis? 

Feszültség oldónak kaptam, de nem vált nálam be, viszont injekció formájában azóta is kapom. Így használ.

Idézet tőle: Agobri

Sziasztok! Risperidon gyogyszerrel vannak tapasztalatok? Kinek mire adtak? Koszi 

Szuper!

Visszavettek az ébredésekbe,harangozó judit lesz az orvosom ha minden igaz,nappalira járok

Szia!

Seroquel mellé kaptam kis adagban, később depot injekcióban. Halura, téveszmére.

Férjed azt kapja? Mellé mit adnak neki? Hogy van most?

Sziasztok! Risperidon gyogyszerrel vannak tapasztalatok? Kinek mire adtak? Koszi 

Azzal nincs bajom, ha leírod h kratomozol, iszol stb. Azzal sem ha leírod, h ettől jól érzed magad, hogyan hat rád. Lebeszélni sem akarlak. Ítélkezni távol áll tőlem, fura is lenne a jelenemmel/múltammal.

Antideprásszánssá átkereszteled, épp csak azt nem teszed hozzá, h kratomozzon más is. Ez egy ÖNSEGÍTŐ fórumon nem hiszem, hogy hasznos tartalom. 

Belegondoltam, hogy felpörgeti az embert és ha ezzel kiválthat mániát és ebben ragad vki? 

Az AD is kivàlthat mániát (többnyire bipolnak akkor adják, ha hangstabbal v AP-val ki van védve a mánia) és az tudtommal nem oldódik meg az AD elhagyásával. 

Hétvégén iszol, nyomod ezt a Kratomos cuccot és szeded a gyszereket. Hogy leszel így jól? A gyszerrel próbálsz helyreállítani vmit, miközben pusztítod a másik 2-vel. 

Pszichésen lehet vki függő? Az nem elég baj? Hányan rászoktak a fűre, azzal kelnek, fexenek, szarul vannak, ha nincs mit szívni, a cipő leszakad a lábukról mert minden pénzük elszívják, húzzák le egymást, passzívak ha be vannak állva. Jó nem mindenki száll el ennyire, de vajon kratommal nem járhat így vki? Egyesek pszichotikusak voltak a hatása alatt, másnak pánikrohama volt v épp elájult. Ez veszélytelen?

Lehet Te nem azt láttad, amit én mert akiket Te ismersz egészségesek v nem lett bajuk. Ilyeneket is ismerek. Olyanokat is (amit Te lehet nem), akik kh-ban, terapiás helyen, drogrehabon voltak a drog vagy drog+ pszichés bajukkal és igen gyakran volt a 2 szoros összefüggésben. Nem tudom, hogy voltál e kh-ban v hasonló helyen, látogattál-e ott vkit. 

Gyszerrel elvileg el lehet nyomni a szorongást. De nem jobb lenne vmi mással elérni, h ne legyen szorongásod, ha társaságban vagy? Egy szimplán introvertált nem szorong, azért van keveset társasaságban mert nincs rá igénye, ezen nincs mit kezelni. Extro és intro is szoronghat, ez kezelendő és sztem ezt terápiával is lehetne oldani. Vágom, h terápiát nem tartod hasznosnak, de épp ott lehetne dolgozni azon, megkeresni az okát, h miért okoz szorongást a társasáságban levés és tenni ellene. 

Olyan vagyok, mint egy időzített bomba a nem kezelt halummal. Szinte mindenki visszaesik AP nèlkül. Vmi csoda folytán eddig nem estem nagyon vissza, de tünetmentes sem vagyok + vannak fellángolások. 2x volt mániás v mániaszerű valamim. Az első kevert szakasznak tűnt, a második hipománnak. 

Eddig volt orvosom, volt terapom/lógusom. Nézte vki, h mi van velem és gondolom lépett volna, ha nagy a baj. Olyan dokijaim voltak, akik a betegek egy kis részének nem ad AP-t halu mellett. A legtöbb doki mindenkinek ad. 

Fűvel egekben a halum. Nem egy hallucinogén droggal (pl lsd). Mit merjek elszívni/felszívni úgy, h ne gondoljam, h kurvára megszívhatom??? Mit szeretnék? Zárt osztályt, AP-t? Ami lehet ki sem hoz a pszichózisból, egekig emelik és a végén már a mellékhatástól nem tudok majd dolgozni?

Nem tettem elég kárt magamban és nem tett a betegség elég kárt bennem ahhoz, h ne akarjam ezt fokozni???

Miért gondoljam azt, h más veszélytelenül szívhat füvet, fogyaszthat kratomot stb???

Ezt tolni mániában, az lenne csak parádés! Egyszer egy finoman szólva túlfűtött ismim kibökte az AD-met, és nagy örömmel felkiáltott: ez is vmi tudatmódosító! Adjál! Valamit makogtam, h ez neki nem jó, mert lelassítaná... a frász tört ki, nehogy bevegye, ott kő kövön nem maradt volna.

Igen, azért mert ez a szar(szer) valóban hat.
Tényeg minden bajodtól megszabadít arra a 2-3 órára.
A hatása olyan kb, mint a spuri-é(amfetamin), pörget, motivált leszel.
Igazán szintetizálhatnák, és csinálhatnának belőle egy igen jó antidepit.
Kár, hogy nem lehet mindnen nap tolni.

Nagyon kampányolsz te ezzel, már gyanús! 😉

ElőzőOldal 279 / 327Következő