Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Gyógyszer

ElőzőOldal 278 / 327Következő

nálam is a szorongás, feszültség oldása... május végén tettem le a poharat, rendszeresen azóta szedem, eleinte 450et s arról a 300ra...egyenlőre egy enervált vagyokkal letudtuk a dokival,hát majd valahogy kirugdalom magam belőle.. el nem hagynám,mert már ki tudok mozdulni, voltam már randizni,család látogatáson stb 😉 józanon :O gyanakszom mély depire, reggelente szinte sírva ébredek,de felkelni képtelen vagyok sokszor,de nem fáradtság vagy gyszer miatti nyomottság,mintha kényszeresen álmokat akarnék befejezni vagy valami ilyen hülyeség, meg van a másik, amikor már ütöm az ágyat,h mindenki hagyjon békén stb..

Nem csak ez volt a gond. Olyan szinzen lenyomta a motivációm, h felkelni sem nagyon akartam...de örömteli dolgoknak örültem, de kívülről nem volt látványos. Sokan mondtak, h merev az arcom stb.

A mimikámat ès a testbeszédemet is durván lenyomta. A beszédem is monoton, robotszerű volt. A végtagjaim is kissé merevek voltak. A hosszú és a rövid hatásúnál nem tapasztaltam különbséget e téren. Csökkentès segített, èn bazi nagy adagot kaptam. Amikor levitték kb 2-300-ra, már volt javulás e téren. 

Talán segítene, ha XR-t kapnál és csak este szednèd. De lehet az nem tartani ki 24 órán át.

Nálam a szorongás lefogása nem volt cèl, a haluk és a téveszme miatt kaptam. 

igen a közöny a jó szó, de nem ezt érzem, belül megélem a boldogságot stb (bár lehetséges,h nem olyan intenzíven mint egyébként tenném) , viszont full közönyös a pofázmányom, még az annó folyton kifejező szemeim is semmitmondóak lettek 🙁 ez a legnagyobb bajom...  most csak 2x150 mg, illetve van amikor este hozzáteszek még 75-öt.. mellette 2x0,5 helex sr... akkor ha jól értem,tök felesleges sr-re váltani? persze ha tegyük fel egyformán reagálnánk...

Nekem nem nyugtató hatású volt, hanem közönyt éreztem. Rossz értelemben voltam nyugodtabb. 

Szia!

Seroquel XR-t szedtem sokáig, de pár hónap tapasztalazom "simával" is van. 

Nekem is kb ilyen gondom volt (amellett h az életemet átaludtam). Egyikkel sem volt jobb. Az XR lassabban ütött ki, de hosszabb időre mint a másik. Egyèb különbséget nem tapasztaltam (mindkettőt napi több részre osztva szedtem, a napi max adagom 800 volt). 

Mennyit szedsz? Milyen elosztásban?

bocsi,h beleoffolok az épp futó témába.. valaki szedett hosszabb ideig ketileptet? ha igen okozott e, zombisodást,érzelem kifejezés képtelenséget, pókerarcot stb.. s váltott-e sr-re, ha igen elmúltak e a zombi vonások s megmaradt e a szorongás,feszültség oldó hatása?  remélem érthetően sikerült idevésnem

Igen. AD (Mirtazapin) elhagyása is szinte ugyanolyan volt, mint a BZD megvonás. NEKEM! A többi AD-nek vagy nem volt v sokkal enyhébb.

És még mindig van a Tramadol... Szóval nehéz határvonalat húzni. 
A BZD is okoz addikciót, és komoly fizikai megvonási tüneteket az elhagyása.

Idézet tőle: Kleó

Idézet tőle: debut12

A cigi és a kávé a leg addiktívebb szer az alkhol után.
Fizikai elvonásod lesz tőle.
Az összes többi "drog" gyerekjáték ezekhez képest, kivéve a heroint, mert az is fizikai függőséget okoz.
Pl. a füves cigitől, a spuritól, az ekitől, a kokaintól soha nem lesz fizikai függőséged, max az élmény fog hiányozni, tehát lelki függőséged lesz.

Nekem ugyan sem a kv-, sem a cigielvonástól nem lett fizikai tünetem... Lelki függés, ja, ja, az van.

Fizikai nekem sem.

Az összes többi "drog" gyerekjáték ezekhez képest, kivéve a heroint, mert az is fizikai függőséget okoz.
Pl. a füves cigitől, a spuritól, az ekitől, a kokaintól soha nem lesz fizikai függőséged, max az élmény fog hiányozni, tehát lelki függőséged lesz.

Nekem ugyan sem a kv-, sem a cigielvonástól nem lett fizikai tünetem... Lelki függés, ja, ja, az van.

És szerinted a drog, mint gyűjtőfogalom mit jelent?
Pl. a kávé, a nikotin, ezek mind drogok...
Ugyanúgy függő leszel tőlük?
És szerinted a gyógyszerek amiket szedünk mik?
Csak azt a gyógyszeripar legalizálta.
Szerinted az ecstasy hogy kezdte a pályafutását?
Antidepi és fogyasztószerként.
És az lsd?
Fájdalomcsillapító szert akart létrehozni a feltalálója.
A kokaint meg megfázásra javasolták, legálisan kapható volt, még az ősrégi coca colákban is volt kokacserje.
Az amphetamin meg élénkítő, fogyasztószerként robbant be a köztudatba.

Kieg.:  "Az amfetamint amerikai kutatók állították elő, akik az asztma tüneteinek megszüntetésére kerestek gyógyszert." És jó rá. Még a '80-as években hozzájutható volt fogyasztószerként, de ma is gyszer-alapanyagok a származékai.

Lelkit sem szeretnék...

Nem szeretnék legális drogot kipróbálni. Etnobotanikai mintaként vásárolható, még étrendkiegészítő engedélye sincs, nemhogy gyszer engedélye.

Lentebb azt írtad, hogy 2-3 hétig szedted, most azt, h évekig. Szval nem értem.

Nem szedek antidepresszánst, így nálam azzal nem tud összeakadni az orbáncfű.

Mi lenne ha egyszer valamit ki is próbálnál és nem csak olvasnál róla???
Elárulom, pár nap alatt kifejti a hatását, és kb. 3 hét után már nem érzel tőle semmit.
Az orbácfű egyébként növényi MAO gátló, tehát azokra az enzimekre hat, amely lebontja a neurotranszmittereket, ezáltal megnő a koncentrátumuk.
Ebből adódóan soha semmyilen antidepivel nem ajánlott szedni.
A rhodiola adaptogén növény, hasonló, mint a ginzeng, ezt is csak kúrában érdemes szedni, viszont  álmosító hatása van, főleg nagyobb adagban, ezért érdemes esténként bevenni.
A ginzeng a dopaminra hat(tehát élénkít), és rendbe teszi a hormonháztartásodat.
A ginkgo biloba a szerotoninra van hatással, ebből adódóan tök 8, hogy a nap melyi szakában veszed be.
Az 5htp netto szerotonin, tehát megnöveli a szerotonin szintedet, növényi prosac-nak is becézik.

Mondom, évekig szedtem ezeket, tehát van némi tapasztalatom róluk.

Ott a cigi és a kávé, mást nem szeretnèk...

És szerinted a drog, mint gyűjtőfogalom mit jelent?
Pl. a kávé, a nikotin, ezek mind drogok...
Ugyanúgy függő leszel tőlük?
És szerinted a gyógyszerek amiket szedünk mik?
Csak azt a gyógyszeripar legalizálta.
Szerinted az ecstasy hogy kezdte a pályafutását?
Antidepi és fogyasztószerként.
És az lsd?
Fájdalomcsillapító szert akart létrehozni a feltalálója.
A kokaint meg megfázásra javasolták, legálisan kapható volt, még az ősrégi coca colákban is volt kokacserje.
Az amphetamin meg élénkítő, fogyasztószerként robbant be a köztudatba.

Az orbáncfűre 4-6 hetes kúrát javasolnak. 10-14 nap alatt kezd hatni. Annál előbb abbahagyni sem érdemes. Sok más gyszerrel viszont összeakad.

Rhodiolánál nem találtam leírást, amiből kiderül, h mennyi idő alatt hat.

Legálisan sem szeretnék drogozni.

Én régebben, amikor még nem gyógyszereztem akkor ez volt a napi adagom.
VISZONT HA GYÓGYSZERT SZEDSZ TILOS!!!
reggel:
60-70 csepp orbáncfű tinktúra
200mg ginzeng kapszula méhpempővel
120 mg bilobil
b-vitamin komplex
500mg c-vitamin.

délben:
60-70 csepp orbáncfű
200mg ginzeng
120mg bilobil
b-vitamin komplex
500mg c-vitamin

este:
60-70 csepp orbácfű
400mg rhodiola rosea
200mg 5htp

Ezt nyomtam éveken keresztül, és vidám voltam.
Az egyedüli hátulütője az volt, hogy ezt a kombót csak 2-3hétig érdemes nyomni, utána nincs hatása, és pihentetni kell a kövi kúráig legalább 4-6 hetet.

Ezért lettem újra gyószerpárti, mert nem csak 2-3 hetet akarok szárnyalni.

Kiscsillag, amúgy leírtam, hogy mi a világ legjobb antidepi gyógynövénye, emlékeim szerint le is hurrogtál.
Az minden gyógyszert űberel, hangulatra annál jobb nem létezik a világon, kivéve az illegális szereket, de azokat inkább senki ne tolja, mert hosszú távon kifejezetten káros.
Ha szervezetileg nem is, de lelkileg iszonyatosan hazavágnak.

Ha gyógynövény, akkor ezt a kombót probáld ki.
Orbáncfű cseppek + ginzeng + ginkgo biloba + rhodiola rosea.
Éjszakára pedig 5HTP.
Az összes gyógyszernél jobb hatásuk van így együtt, csak sajnos pár hétig érezhető a hatásuk.
Orbáncfű cseppekből viszont az ajánli napi 30 csepp semmit sem ér, én 2x70 cseppet szedtem + hozzá 400mg rhodiola rosea + 2 db 200mg-os ginzeng kapszula + 120mg ginkgo biloba.
Az 5HTP-ből viszont 150-200mg is elég.

Orbáncfűből a csepp erősebb az 500 mg-s kapszulánál?

5HTP hogyan hatott? Mit éreztél?

A HOVA is kombó, a Nervenpflege is...

A kombók hulladékok.
Nézzétek, én már szó szerint szinte az összes gyógynövényt kipróbáltam.
Ami tényleg jó, az az amit leírtam.
Ilyen  ashawagandha meg társai semmire nem jók.

Patikában vettem a múltkor macskagyökér-komló (Baldrian-Hopfen) bogyót, nem éreztem nagy hatást.

De köszi a tippet, akkor majd megfelezem 😀 nem, mást nem kaptam.

Ez úgy hülyeség ahogy van.
Mindegyik másra hat, teáht nem keresztezik egymás.

Patikában is vannak kombó gyógynövények, nem azért...

Patikában azt mondták, h egyszerre csak egyfélét szedjek, mondván káros lehet. Azt nem értem, hogy miért nem jó 2 féle, ha másra hat. Van ami inkább nyugtató, más antidepresszáns hatású. (ha egyáltalán hat)

Szulpirid, második hét, már 300mg-nál járok és még semmi.
Komolyan kezdek kételkedni az antidepikben.
A kövi amit ki akarok próbálni az a Tioxatén csoportba tartozó gyogyik.
Vagy a szulpiridet lehet m eg kéne támogatnom egy kis norepinefrinnel.
Alulmotivált, kevésbé pörgő vagyok, tehát a szedáló gyogyik szóba sem jöhetnek.
Élénk akarok lenni, pörögni, motiváltnak lenni.

Ha gyógynövény, akkor ezt a kombót probáld ki.
Orbáncfű cseppek + ginzeng + ginkgo biloba + rhodiola rosea.
Éjszakára pedig 5HTP.
Az összes gyógyszernél jobb hatásuk van így együtt, csak sajnos pár hétig érezhető a hatásuk.
Orbáncfű cseppekből viszont az ajánli napi 30 csepp semmit sem ér, én 2x70 cseppet szedtem + hozzá 400mg rhodiola rosea + 2 db 200mg-os ginzeng kapszula + 120mg ginkgo biloba.
Az 5HTP-ből viszont 150-200mg is elég.

Remélem neked beválik.
Sztem kezd 5mg-al, különben reggel soha nem ébredsz fel. 🙂
Meg fokozatosan kell emelni az adagot. Kb. 1 hét után már vígan szedheted a 10mg-ot.
Mást nem kaptál mellé?

Megkaptam életem első antidepresszánsát. 

Escitaloprám 10 mg.

Köszi. Fontolóra veszem, h vmelyiket kipróbáljam. 

Ja, eszembe jutott még valami, ashwaganda. 

Én hajlamos vagyok a placebo-ra, úgyhogy azt mondom, legyen pár hét 🙂 

Azonnal hatott vagy ehhez 1-2 hét kell?

Mivel bipol vagyok, nekem a kiegyensúlyozottság lenne a cél, azt hiszem ebben a rhodiola  vált be a legjobban. Nem enged nagyon lesüllyedni, és a hipomán pörgést is visszafogja valamennyire. 

Persze ez addig tart nálam, míg be nem gyűjtök néhány kritikus életeseményt, akkor már kevésnek bizonyul... 

Köszi az infót. Bementem a patikába, azt mondták h ezeket nem jó kombinálni (pedig én azt gondoltam, hogy az nem lehet nagy gond).

Maradt a Hova. 200 mg valeriána + 60 mg komló van benne. Alváshoz 2 is bevehető a tájékoztató szerint.

Más, valeriana tartalmú cuccokban kevesebb van, talán így vmi hatást érezni fogok. Régebben próbáltam komló toboz teát (alváshoz) ès annak volt valamennyi hatása. 

Bio-melatonintól a rémálmok miatt én is tartok. 

A rózsagyökérnek milyen hatását tapasztaltad? Nyugtatott v inkább élénkített?

Nekem a rózsagyökér vált be eddig a legjobban, bár abból is a komplex, amihez adnak még ezt-azt. Remotiv (orbáncfű) , valaeriana, citromfű, komló mint halottnak a csók.

Bio - melatonintól olyan rémálmaim voltak, amik már - már pszichózisra hajaztak, ez bevallott mellékhatás. Szép álmokat.. :). Lepasszoltam anyámnak, ő úgy hortyog tőle mint egy grizzli.

Engem bizonyos mennyiségű pia altat be rendesen.

Most egy marok gyógynövényes stb. motyót veszek be reggel, némelyik akkora mint egy negro, alig bírom leküldeni. Van benne emelt mg., ginzeng-ginkgo, msm, lecitin. A nagy megborulásokhoz kevés úgy látom, de a semminél csak jobb. 

Bio Melatonim tapasztalat is érdekel.

Szerintetek Hova + Remotiv Extra vagy Rhodiola Rosea kombinációnak lehet valami hatása?

Hova: valeriana + komló (úgy látom, hogy ebben van a legtöbb valeriana)

Remotiv Extra: orbáncfű

Rhodiala R: erről semmit nem tudok

Debut!

Van valami fejlemèny?

Ahogy szétnézek itt a fórumon, nem látom h a gyszert szedő tagok hiperszuper jól volnának. 🙁

Jó esetben az is szempont, hogy egyéb betegsége is lehet az embernek (pl szív, vese, máj, cukorbetegség stb), amit nem jó súlyosbítani. Normális orvos erre rákérdez és ilyenkor mérlegel. Egy idős embernek (akinek többnyire van más betegsége is) még jobban meg kellene gondolni, hogy mit írnak fel. 

Én alapból ellenzem az AP-k off label felírását, de azt nem vitatom, hogy van olyan eset, ahol ezzel a beteg jól jár vagy nincs jobb megoldás. 

Azt gondolom, hogy a legjobb ha minden olyan tünetet, ami máshogy kezelhető (pl terápia, életmód változtatás), máshogy kezelnek és a gyszert nem vagy csak átmenetileg adják. 

Az. És még jó, ha bevallja az orvos, hogy nem ért hozzá, mint a gégésznőm. Mondta, hogy nézzem meg, h lehet-e ezekkel szedni. Mondjuk már a házidoki is megnézeti, ha nekem új gyszert ad. Megyek vizsgázni a gyszer-kölcsönhatásokból... 😀

Sztem az átert is érdemes megválogatni...van olyan, aki pl asszisztál a beteg gyszerfüggőségéhez, napi 4-6-8-16 mg nyugtatót is felír. Vagy ad AD-t, ami nem hat, ad mellé mèg két AD-t, az sem hat, ad mellé még 2 AP-t, hangstabot, altatót, nyugtatót egy nem bipol, nem skizó betegnek. Agyon gyógyszereli. Leszedálja, majd ha erre panaszkodik ad olyat mellé ami pörgeti, majd ennek mellékhatására még 2 gyszert, ezek mellékhatására még 2-őt. Veszélyes üzem a pszichiátria.

Azt mondja: "Az angol Department of Health és az amerikai US Food and Drug Administration egyaránt figyelmeztetnek az antipszichotikumok demenciában való felírásának veszélyeire." Hát, apámnál a Haloperidol okozott másodlagos parkisonos tüneteket, a kh.-ban (belgyógyászat) azonnal leállították, most meg az elvonástól remeg... Az az érdekes, hogy a háziorvos simán adta neki, hogy "ezt szokták". Ez a "protokoll" szerinti gyszerezés, anélkül, hogy igazán ismerné a hatást, a kockázatokat, veszélyes lehet. Most már ott tartok, h nem áter által javasolt pszichiátriai gyszert semmilyen más orvostól ne fogadj el! Pl. a Frontint is orrba-szájba adják az öregeknek – alváshoz. Az eszem megáll!

http://otszonline.hu/cikk/az_antipszichotikumok_tobb_mint_felet_off_label_irjak_fel

Amúgy van még két könyv, bár ezek 400-500 oldalas könyvek.
Dr. Norman Doidge: Hogyan gyógyul az agy, és a Változó agy.

Tudom, azért kerestem meg, h elérhető neten is.

ElőzőOldal 278 / 327Következő