Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Gyógyszer

ElőzőOldal 273 / 327Következő

Nálam a sertraline 2 hónap után már nem hatott, annak ellenére sem, hogy duplájára emeltem az adagot, leálltam vele.

Biztos, hogy nem lesz szerotonin szindrómád, ez 1000 %, de a sertralin sammit sem hat, sztem. azzal én már ma leállnék helyedbe szép fokozatosan csökkentve.

adjatok már választ légyszi , sertraline és cymbaltát szabad szedni együtt hosszútávon? Mert a dokim felirt nekem 30mg cymbaltát és azt mondta első héten minden második nap vegyek belőle be,jövőhéttől mindennap. a sertraline t 2 éve szedem,és egyenlőre nem akarja le építeni azt.nem lesz szerotinin szindrómám?

Akkor jó, köszi! Egyébként bejött ez a baogyi-gyogyi. Azt hittem már nem fog semmilyen SSRI működni, nálam 9 évnyi citalopram után, de ez paroxetin, annó régen már szedtem, akkor csak kb fél évet.

Akkor is jó volt, meg most is. Alvás is rendeződni látszik tőle.

Simán belefér ennyi!

rejta van, hogy ugyanabban az időben, na de hát mennyi az annyi, 1-2 óra csúszás belefér e az nincs rajta, csak hogy ha elfelejtette bevenni vegye be másnap ugyanakkor.

Paroxetin hatóanyagú, SSRI

Ha nem erős hormontartalmú készítmény, és a hatását sem gyorsan fejti ki hanem pár nap alatt, akkor szerintem 1-2 óra csúszás simán belefér.

A gyógyszerek papírja ki szokott térni részletesen a szedésre általában.

sziasztok szokásos időben bevevendő gyógyszeremet szokott időnél másfél órán túl de még második órán belül vettem be szóval késeve. 

Két órán belül elöbb vagy késöbb belefér, vagy ki kellett volna hagyjam?

Idézet tőle: kharzak

sziasztok,tudtok valami pörgető gyógyszert,antidepfresszánst? Amitől jobban menne a munka? Vagy speed ezek?

Igyekezet + rutin. 

KV....

Sztem 20mg paretin.

sziasztok,tudtok valami pörgető gyógyszert,antidepresszánst? Amitől jobban menne a munka? Vagy speed ezek?

A mániát és a mély depressziót védi ki és hangulatingadozásra is jó. Sosem szedtem, saját tapasztalatom nincs.

Szia! 

A litiumot elhagyta par hete. Csak olanzapint szed 5 mg-t es 20 mg Rexetint. Meg nem szedi, telefonon beszeltem az orvosaval, o mondta, hogy most ezzel probalkozna, de hetfotol SOTE lesz, majd ott eldontik. (Ma bevittuk apukammal ot az interjura).

Agobri!

A lítium helyett vagy mellé kapja?

Koszi Kleo! Majd megirnad, hogy sikerult-e kivedeni? A ferjem ezt fogja kapni valoszinu, az orvosa mondta, hogy ezt kene, csak megint nem tudott felkelni, hogy elmenjen az orvoshoz. Akkor lehet neki is bipolaris depresszioja van?! 

Szia! Én most is szedem, bipoláris zavarra, ez egy hangulatstabilizáló gyógyszer. Este szedem, akkor egy kicsit álmosít. Eddig jó volt, de hogy a téli depressziót kivédi-e, azt még nem tudom.

Sziasztok! A Lamolepet szedte valaki közületek? Mire kapta? Hogyan hatott? Köszi

az ürömi utcába járok orvoshoz,nyitottam ma egy otp számlát de hülyeség volt mert anyukám számlájára is utalhatták volna,így fölös pénz elmegy a bankártyára na mindegy. az amisuplride/amitrex et megemeltem 800ról -1000 re. Melyik lenne effektivebb a szorongásomra/rosszkedvre? ketilept ből 225 mg ot szedek,esetleg szükség esetén valamelyiket megemelni az elöbb említettre. Későn fogok beszélni a dokival,(csak jövőre).

Rivotrilnak az egyszerre bevehető max adagja 2 mg. Ne emeld meg. Majd ha megszokod a mhelyet, a szorongás is csökkenni fog. 

Hova jársz most orvoshoz? Ébredésekbe vagy a régi dokidhoz?

Ezzel légyszi ne gyertek hogy beszéld meg az orvosoddal,messze van még időpont én meg jól szeretnék teljesíteni munkahelyen.

Rivotril 2 mg ot szedek reggel az orvos utasitása szerint,de már nem igazán érzem a hatását,megemelhetem 3-4mg ra? Dokim mit szol hozzá? Kéne a  melóhelyre hogy ne szorongjak annyira,választ légyszi!

ELontrill tapasztalat:

Én egy doboz Elontrillt végig szedtem, inkább kissé feszültebb voltam, a hangulatomon SEMMIT sem változtatott, sőt a remélt pörgetés helyett inkább "zavartan punnyadttá" tett, az alvás nem javult, a szorongás, arra meg ugyebár mivel arra nem hat, az megmaradt. Elvileg Depire hat csak, aki szorongásos az minek szedje??!

Én nem lettem ingerlékeny se, és nem értettem, hogy minek dobáljam be nap mint nap, ha az égvilágon SEMMIT sem tapasztaltam? Úgyhogy már a második receptet ki se váltottam, ennyi találkozásból levágtam, nekem nem jön be.

Venlafaxin is kettős hatású.

Az Elontril elég gyengus a többi dopaminra ható szer közül, és épp ez a lényeg, hat a dopmainra, de nem pörget túl.
Én a csak dopmainra ható szerektől megfeszülök, szinte pánikbeteg leszek. Az Elontril a noradrenalinra is hat.
Eddig csak a dopaminra és csak a szerotoninra ható szerek csődöt mondtak, lehet olyan cucc kell, amely a noradrenalinra is hat.
Csak van olyan gyogyi bogyi amely jó a bajomra, de már unom a kísérletezgetést, jó lenne valami eredmény is.

Az Elontrilról mástól is jókat hallottam. Egyszer fel akartam íratni, de dokim nem engedte mert azt mondta, h sokaknak fokozza az ingerlékenységet és a dopaminra is hat, fél hogy a pszichotikus tüneteket felerősítené.  

Az orbáncfű nem ajánlás volt, csak említettem h szedem. 

Sztem dokiddal egyeztess, az Anafranil elvileg jól hat depire és szorongásra, lehet megér egy próbát. Mirtazapint már ismered, újat nem tudok mondani. 

Sajnos ezek a gyszerek mindenkire másként hatnak, amíg vki nem próbálta, nem tudhatja, h neki segít-e. 

Orbáncfű se jobb. Mint mondtam, nagyon sok gyógynövényt kipróbáltam, mostanában vissza akartam szokni a jól bevált orbáncfű + ginzeng + ginkgo biloba felhozatalra.
Tök jól ment, csak a bibi, hogy napi 8-9 órától lement 4-5 órára az alvásigényem.
Régen is ez volt, tehát nem ért meglepetésként, de mostanában nagyon nehezen tűröm el a tétlen időszakot, tehát az, hogy normál kelés előtt felébredjek 2-3 órával, az maga az agyhalál. Mint mondtam, motiválatlan vagyok, nem tudom magam mivel elfoglalni, ezért a kedvenc hobbim az alvás.
Épp ezért kell szedáló gyogyi, hogy ha melóból hazaérek, rögtön álom fázisba tudjam magam vágni, és ne kelljen itt motiválatlanul, szorongva várnom az elalvási időt.

Ne is mond, a dohányzást is újra le kellene tennem.
De nem tudokm, legalábbis nincs kedven vele szívni, ezért akarom újra az Elontrilt.
Már párszor letettem a cigit (évekre), tehát tudom, hogy mekkora szívással jár, és most nincs kedvem a meglévő feszkó mellé plusz feszkót bevállalnom.
Az Elontril a legjobb a dohányzás ellen. 300mg, és kb 2-3 hét után szó szerint megundorodsz a dohányfüsttől. 🙂

Ismertem olyan heroinfüggőt, aki 6 hónapig tolta heti 1x,  enyhe függőséget okozott.

Egy biztos, mostanában olyan megoldást keresek, ahol nincs kémiai vagy szerhatás. Kivéve: valeriana, orbáncfű.

NEKEM antidepi elhagyása nem okozott sóvárgást. Ami sóvárgást is okoz (pl cigi), azt nagyon nehezen hagyom el. A fizikai megvonással könnyebben boldogulok.  

Elalvási/átalvási gondok voltak, étvágytalanság, fejfájás, émelygés. Még nem csengtek le a megvonási tünetek és kezdtem a nyugtató elhagyást. Azt nem tudom, hogy ha csak azt hagytam volna el, mikorra múlik el. 1 hétig feleztem, 1 hét után már nem szedtem. Ekkor feleztem a Rivotrilt és 1 héttel később hagytam el. Utána hosszú idő volt, sztem kb 2-3 hónap mire lecsengtek a megvonási tünetek.

Azért ne spilázzuk túl. Mondom, évekig elvoltam vele úgy, hogy csak hétvégenként toltam, és eszembe se jutott hétköznap csinálni.
Tehát nem egy heroin, hogy az első után rákapsz.
Aztán melóhelyen jött némi változás, sok extrém stressz, és rákaptam.
Ha ésszel csinálod, akkor a világ legjobb dolga, és az ésszel azt jelenti, hogy amikor kedved van, vagy amikor a helyzet úgy hozza, mondjuk heti 2x.
De tényleg, ez a világ LEGJOBB antidepresszánsa. Most azon filózok, hogy ha rákapok egy antidepire, akkor valszeg arról se könnyebb lejönni.
Akkor mi a különbség? Ennek nincsenek mellékhatásai, max az érzelmi függőség.
Mondtad, hogy a mirtazapintól is nehezen szabadultál.
Mennyi idő volt a szenvedés mire letetted?

Én ezért sem szerettem volna kipróbálni "gyógyulás" céljából, amikor javasoltad. Az alkoholhoz és droghoz hasonlóan módosítja a közérzetet de nem gyógyít meg, hosszabb távon függőséget okoz és állapotromlást.

Bár először ettől a nyomi kratom függőségemről kéne lezizzennem.
Most vettem Kava Kava-t és Mulungut. Elvileg ezek is modolják a hangulatot.
Nem gondoltam volna, hogy arra a mocsokra ennyire rá fogok kattanni.
Ha nem tolom, belső feszültségem lesz, és ingerlékeny leszek.
Évekig toltam úgy, hogy csak hétvégenként, és akkor igen jól éreztem magam, és hétkznaponként eszembe se jutott.
Aztán rákaptam a hétköznapi fogyasztásra, mert tetszett, hogy lecsillapít, és jókedvet csinál, ami melóban igen jól jön.
Mindig azt mondtam, hogy simán leteszem, és mostanában jöttem rá, hogy ez azért nem annyira egyszerű, mert függő lettem.
Elvileg 4-5 nap a teljes lecsengése, de már a 2. nap után a falat kaparom.
Nem fizikai elvonási tünetei vannak, hanem lelki. Nehezebben kezelem a stresszt, motiválatlan vagyok.
Ezért fűzök nagy reményeket ahhoz, hogy az úgy bogyók motiváltabbá tesznek, visszaadják az érzelmeimet, és megszabadulok ettől a mocsoktól, mert ez csak jobban lehúz.

Delresszióra állítólag jobban hat. Mellékhatásairól nem sokat tudok. Remélem van itt vki, aki próbálta és személyes tapasztalata is van.

Köszi. 🙂
És az Anafranil is szedáló hatású?
Mirtazapin az az 5HTP3 receptorokra is hat, tehát valamivel másabb.
Régen szedtem Mirtazapint, falási rohamokat okozott, és marha jókat aludtam tőle.
Bár akkoriban nem voltam depis, csak 1-2 jellemvonásomat haluztam be annak.
Viszont most tényleg depis vagyok.
Akkoriban viszont bár szótlan, de motivált voltam.
Mostanában igen sok szert kipróbáltam, de egyik se jött be igazán, ezért is jött az az ötlet, hogy "nosztalgiázok" egy kicsit.

Anafranil erősebb hatású. 

Én mirtáról nehezebben jöttem le, mint a Cymbaltáról. Nekem SSRI-ről sem volt nehéz.

Nyugtatóról és Mirtazapinról volt nagyon nehéz.

Szerintetek Mirtazapin, vagy Anafranil?
E kettő között vacilálok.
A sima ssri nem sokat ér, snri-t meg nem nagyon szeretnék (még), mert állítólag marha nehéz róluk lejönni.
Valahogy eddig amiket szedtem, nem sokat értek, bár idáig főleg a dopamin cuccokra koncentráltam, meg volt egy escitalopram, ami borzalmas élmény volt.

Nem kaptam választ,mindegy

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem,hogy mitől lehet hogy pár órája nagyon nyugalmi állapotba kerültem,és úgy viselkedem majdnem mind egy normális ember.az utóbbi hetekbe amúgyis jól voltam,de most méginkább,szedem a gyógyszereket ahogy mondták hetek óta,de most az igazi.Meg is vagyok ijedve ettől meg nem is,szerintetek mi lehet? Régen is volt nekem ilyen akkor 3 nap múlva elmúlt,remissziónak nevezik állitolag.

Szia Zyprexaboy!

Te vagy eddig az egyetlen sorstárs, aki hasonlót tapasztalt mint én, mármint hogy gyógyszertől "tudathasadása" lett. Illetve Te azt írtad, majdnem. Nekem minimális adagú, 1 mg risperdal okozott hirtelen fellépő szorongást, amit megfigyeltem és ettől hirtelen megijedtem. 2013. óta küzdök ezzel a problémával. Szóval én nagyon köszönöm, hogy ezt leírtad, nekem sokat segít a tudata, hogy nem hülyeség amit mondok, ugyanis hiába jártam terápiákra arra, hogy a risperdál ilyet okozott vagy okozhat gyakorlatilag nem kaptam érdemi megerősítést. Köszi.

Köszi, nálam szabad a pálya, ami jó azt szedhetem, tehát van választási lehetőségem, ezért kérdem.

Egyėnfügggő. Nekem az Snri nem hatott.

Miért van hogy az SNRI nem hat, vagy nem olyan jó mint az SSRI?

Hogy biztosan hasson... de nem mindig jön be.

de ha más SSRI is hat, akkor miért?

De, másik 66. Viszont a gyakorlatban inkább SNRI-re vagy atípusos AD-re váltják.

Szia megint kérdezek: Szóval ha én ugyan SSRI szedtem hosszútávon a citalopramot, de más SSRI nem segíthet, hisz több SSRI hatóanyagú kedélyjavító létezik.

Csak mert valakitől hallottam hogy elfáradnaka  receptorok és nem hat az oké, tényleg nem hatott, de másik SSRI sem hat akkor?

Nincs mit, szívesen.

Kedves Kleó,

nagyon szépen köszi a segítséget (választ) 🙂

Szia!

Hát függést éppen nem okoz, DE:

"Túladagolás

Több paracetamoltartalmú gyógyszer együttes szedése esetén máj- és vesetubulussejt-necrosis alakulhat ki, akut túladagolás esetén pedig akár halálos májkárosodás. Mivel több, teljesen különböző nevű készítményben is megtalálható, minden évben nő a halálos balesetek száma.

A túladagolás felismerését a korai stádiumban megnehezíti, hogy tünetei megegyeznek azzal a tünetegyüttessel, melyre a gyógyszert szedjük. Így a máj hosszabb távú mérgezéses tüneteit (sárgaság, veseleállás, kóma) vesszük csak észre, amiket igen gyorsan beálló halál követ.

Rizikófaktor az is, hogy a terápiás, illetve toxikus dózis nagyon közel van egymáshoz, ezért könnyen túladagolható."

ElőzőOldal 273 / 327Következő