Gyógyszer
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2019.01.12., 19:17Van vkinek tapasztalata olanzapinnal?
1. Van akinek az álmosító/szedáló mellékhatása pár nap vagy hét után elmúlt?
2. Van aki nem hízott? Hepatológusom szerint max 1-2 kg-t szabad híznom, attól tart h újra zsírmájam lesz.
3. Depresszióba nem tol bele? Vagyis még mélyebbre.
Van vkinek tapasztalata olanzapinnal?
1. Van akinek az álmosító/szedáló mellékhatása pár nap vagy hét után elmúlt?
2. Van aki nem hízott? Hepatológusom szerint max 1-2 kg-t szabad híznom, attól tart h újra zsírmájam lesz.
3. Depresszióba nem tol bele? Vagyis még mélyebbre.
Idézet tőle: akbar ekkor: 2019.01.11., 16:51Nagyon remêlem ràjöttem a bajra. A dokim megemelte a scippámat 30 mg-ra. 20 a max. Félelmetes. Ugye ebből lehet a szerotonin szindróma.
Nagyon remêlem ràjöttem a bajra. A dokim megemelte a scippámat 30 mg-ra. 20 a max. Félelmetes. Ugye ebből lehet a szerotonin szindróma.
Idézet tőle: torta ekkor: 2019.01.11., 16:19Én drukkolok neked! Egyébként sokaknak beválik szocfóbra (pánikbetegsègre, egyéb szorongásos kórkèpekre is), valakinek 20 mg is. Nekem az nem volt elèg. A drugs.com oldalon is sok pozitív tapasztalat van ezzel a hatóanyaggal (paroxetine). Majd írd meg lègyszi, hogy érzel-e változást, hogy érzed magad.
Én drukkolok neked! Egyébként sokaknak beválik szocfóbra (pánikbetegsègre, egyéb szorongásos kórkèpekre is), valakinek 20 mg is. Nekem az nem volt elèg. A drugs.com oldalon is sok pozitív tapasztalat van ezzel a hatóanyaggal (paroxetine). Majd írd meg lègyszi, hogy érzel-e változást, hogy érzed magad.
Idézet tőle: Sweet Harmony ekkor: 2019.01.11., 13:46Szia torta!
Köszönöm a válaszod! Most nem tudom pontosan, hogy én 20 vagy 30 mg-ot kaptam e, de azt igen, hogy 1 hétig fél szemmel indítottunk, most pénteken még fél szemet kellett bevennem, aztán holnaptól egészet. Én ezt a gyógyszert az emberektől való szorongásomra és félelmemre kaptam és agorafóbiára, pánikra. Beszámoltam a pszichiáteremnek arról, hogy nagyon bezárkózom, nem szívesen megyek el itthonról és nem szeretek, olykor nem is tudok emberek "között" lenni. Hát, nálam ez már elég régi story, tizenévre nyúlik vissza, így sok reményt nem fűztem a gyógyszerhez, de jó olvasni, hogy van akinél bevált és segített a problémán. Azért még picit bizakodom, hogy ismét tudok majd emberekkel beszélgetni és ismerkedni, valamint boltba és társaságba menni. Hátha nekem is segíteni fog, köszi szépen, hogy megosztottad a tapasztalataidat a gyógyszerről.
Szia torta!
Köszönöm a válaszod! Most nem tudom pontosan, hogy én 20 vagy 30 mg-ot kaptam e, de azt igen, hogy 1 hétig fél szemmel indítottunk, most pénteken még fél szemet kellett bevennem, aztán holnaptól egészet. Én ezt a gyógyszert az emberektől való szorongásomra és félelmemre kaptam és agorafóbiára, pánikra. Beszámoltam a pszichiáteremnek arról, hogy nagyon bezárkózom, nem szívesen megyek el itthonról és nem szeretek, olykor nem is tudok emberek "között" lenni. Hát, nálam ez már elég régi story, tizenévre nyúlik vissza, így sok reményt nem fűztem a gyógyszerhez, de jó olvasni, hogy van akinél bevált és segített a problémán. Azért még picit bizakodom, hogy ismét tudok majd emberekkel beszélgetni és ismerkedni, valamint boltba és társaságba menni. Hátha nekem is segíteni fog, köszi szépen, hogy megosztottad a tapasztalataidat a gyógyszerről.
Idézet tőle: torta ekkor: 2019.01.10., 22:11Szia Sweet Harmony!
Èn 4 éve szedem, nálam jelentős változást hozott a 30mg. Egy ideig 20mg-ot szedtem, az segített, hogy ne rögtön pánikkal induljon a napom, amikor kinyitom reggel a szemem, de az erős szorongás, szocfób, pánikèrzès ès az önmagamba zuhanás megmaradt. Kb. 5 héttel a megemelt dózis elkezdèse után kezdtem èrezni magamon a változást. Nyugodtabb lettem, szinte 0 szorongás, jókedv, tettvágy, könnyebben ment a kommunikáció....
Még most is szedem, de kb. fèl ève úgy érzem, hogy már nem hat annyira.
Nekem sikerült fogynom mellette 10 kg-ot, mondjuk életmódváltással, edzèssel. Aztán elmaradtak az edzések, össze-vissza zabáltam és vissza is jött rám minden.
Szóval önmagában a gyógyszer szerintem és a dokim szerint sem hizlal.
Neked mire írták fel?
Szia Sweet Harmony!
Èn 4 éve szedem, nálam jelentős változást hozott a 30mg. Egy ideig 20mg-ot szedtem, az segített, hogy ne rögtön pánikkal induljon a napom, amikor kinyitom reggel a szemem, de az erős szorongás, szocfób, pánikèrzès ès az önmagamba zuhanás megmaradt. Kb. 5 héttel a megemelt dózis elkezdèse után kezdtem èrezni magamon a változást. Nyugodtabb lettem, szinte 0 szorongás, jókedv, tettvágy, könnyebben ment a kommunikáció....
Még most is szedem, de kb. fèl ève úgy érzem, hogy már nem hat annyira.
Nekem sikerült fogynom mellette 10 kg-ot, mondjuk életmódváltással, edzèssel. Aztán elmaradtak az edzések, össze-vissza zabáltam és vissza is jött rám minden.
Szóval önmagában a gyógyszer szerintem és a dokim szerint sem hizlal.
Neked mire írták fel?
Idézet tőle: Sweet Harmony ekkor: 2019.01.10., 19:54Sziasztok, új gyógyszert kaptam: Rexetin.
Valakinek valami tapasztalata a szerről...?
Hízást ugye nem okoz...?
Sziasztok, új gyógyszert kaptam: Rexetin.
Valakinek valami tapasztalata a szerről...?
Hízást ugye nem okoz...?
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2019.01.10., 16:48Szia! Elképzelhető, hogy mostanra ürült ki a codein a szervezetedből, elég sokat "bevittél" ahhoz, hogy elvonási tüneteid legyenek...
Szia! Elképzelhető, hogy mostanra ürült ki a codein a szervezetedből, elég sokat "bevittél" ahhoz, hogy elvonási tüneteid legyenek...
Idézet tőle: akbar ekkor: 2019.01.10., 16:38Sziasztok! Talán valaki tud segíteni......Több éve használok fejfájásra Analgetica forte kúpot,mely Codeint is tartalmaz. Napi 2-t több éven át. 3 hete elhagytam. 3 napja szorongok, rosszul alszom,nagyon fàj és megy a hasam. Ettől lehet? Vagy ez már ahhoz túl régen volt( majdnem 3 hétig nyugi volt az elhagyása után)
Köszönöm a segítséget!
Sziasztok! Talán valaki tud segíteni......Több éve használok fejfájásra Analgetica forte kúpot,mely Codeint is tartalmaz. Napi 2-t több éven át. 3 hete elhagytam. 3 napja szorongok, rosszul alszom,nagyon fàj és megy a hasam. Ettől lehet? Vagy ez már ahhoz túl régen volt( majdnem 3 hétig nyugi volt az elhagyása után)
Köszönöm a segítséget!
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2019.01.10., 13:59Idézet tőle: PhilCIdézet tőle: KiscsillagIdézet tőle: PhilCIdézet tőle: KleóTeszem azt, nem orálisan alkalmazva.
Igen, egyszerre gondoltunk erre. De valahogy a csikkezés nekem csábítóbb, mint felnyomni magamnak egy csípős paprikát. Üríteni is, dugni is szeretnék még a jövőben is.
Inkább a sebbe. Leginkább sehova.
Egyszer mikor Angliaban szexeltünk meg voltam róla győződve, h valami bajom van...asszem a második alkalom után jöttünk rá, h chilis gumink van. Hát bassza meg, aki ezt kitalálta.
Micsoda kreténség. 😀 Mármint az, hogy valaki ilyet kitalál tényleg.
Lehet, hogy szado-mazó eszköznek szánták. 😀
Lehet....:-)
Idézet tőle: PhilCIdézet tőle: KiscsillagIdézet tőle: PhilCIdézet tőle: KleóTeszem azt, nem orálisan alkalmazva.
Igen, egyszerre gondoltunk erre. De valahogy a csikkezés nekem csábítóbb, mint felnyomni magamnak egy csípős paprikát. Üríteni is, dugni is szeretnék még a jövőben is.
Egyszer mikor Angliaban szexeltünk meg voltam róla győződve, h valami bajom van...asszem a második alkalom után jöttünk rá, h chilis gumink van. Hát bassza meg, aki ezt kitalálta.
Lehet....:-)
Idézet tőle: Anonymous2 ekkor: 2019.01.10., 13:27Idézet tőle: KiscsillagIdézet tőle: PhilCIdézet tőle: KleóTeszem azt, nem orálisan alkalmazva.
Idézet tőle: KiscsillagIdézet tőle: PhilCIdézet tőle: KleóTeszem azt, nem orálisan alkalmazva.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2019.01.10., 13:17Idézet tőle: PhilCIdézet tőle: KleóTeszem azt, nem orálisan alkalmazva.
Idézet tőle: PhilCIdézet tőle: KleóTeszem azt, nem orálisan alkalmazva.
Idézet tőle: Anonymous2 ekkor: 2019.01.10., 13:11🙂
🙂
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2019.01.10., 13:03Nem sci-fi, lásd alvási paralízis ami megmarad felébredéskor.
Hát ha önlógatás előtt jönnél, akkor inkább érjen a hajad a bokádig 110 évesen. 😀
Nem sci-fi, lásd alvási paralízis ami megmarad felébredéskor.
Hát ha önlógatás előtt jönnél, akkor inkább érjen a hajad a bokádig 110 évesen. 😀
Idézet tőle: Anonymous2 ekkor: 2019.01.10., 12:42Ez elég sci-fisen hangzik, ez az altatja a szervezetem egy részét dolog...
Na, meg: halni csak szépen érdemes, vagy mi? 😀 Mikorra menjek vágatni? 😀
Ez elég sci-fisen hangzik, ez az altatja a szervezetem egy részét dolog...
Na, meg: halni csak szépen érdemes, vagy mi? 😀 Mikorra menjek vágatni? 😀
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2019.01.10., 11:30Nekem akkor van ilyen fázós érzésem melegben, amikor kialvatlan vagyok, lehet, hogy a Frontin altatja a szervezeted egy részét.
Nekem akkor van ilyen fázós érzésem melegben, amikor kialvatlan vagyok, lehet, hogy a Frontin altatja a szervezeted egy részét.
Idézet tőle: Anonymous2 ekkor: 2019.01.10., 11:25Persze, a fázásra reakcióként be tudok öltözni, de a remegés nem múlik.
Menjünk inkább a Depresszió topikba? Végül is tényleg offolok.
Persze, a fázásra reakcióként be tudok öltözni, de a remegés nem múlik.
Menjünk inkább a Depresszió topikba? Végül is tényleg offolok.
Idézet tőle: Anonymous2 ekkor: 2019.01.10., 11:24Köszönöm, Liliomlány, kedves vagy.
Talán az is a bajom, hogy ilyenkor IRL-ben tényleg nem ölel meg senki.
----
Érzem, hogy már ez se lesz egy jó napom. Kb. másfél órája vettem be egy Frontint, most remegek, meg olyan belülről fázós érzetem van, mindjárt szétfagyok, miközben megy a fűtés. Gőzöm sincs, mit kellene ezzel kezdenem.
Köszönöm, Liliomlány, kedves vagy.
Talán az is a bajom, hogy ilyenkor IRL-ben tényleg nem ölel meg senki.
----
Érzem, hogy már ez se lesz egy jó napom. Kb. másfél órája vettem be egy Frontint, most remegek, meg olyan belülről fázós érzetem van, mindjárt szétfagyok, miközben megy a fűtés. Gőzöm sincs, mit kellene ezzel kezdenem.
Idézet tőle: Liliomlány ekkor: 2019.01.10., 11:21Idézet tőle: PhilCA csikkezés eléggé csábító, mert azt titokban is tudnám tartani egy egyszerű hosszú ujjú fölsővel. (Szinte nosztalgikus érzések töltenek el, újra szinte 21 évesnek érzem magamat.)
Ilyenkor úgy megölelnélek, PhilC.
Idézet tőle: PhilCA csikkezés eléggé csábító, mert azt titokban is tudnám tartani egy egyszerű hosszú ujjú fölsővel. (Szinte nosztalgikus érzések töltenek el, újra szinte 21 évesnek érzem magamat.)
Ilyenkor úgy megölelnélek, PhilC.
Idézet tőle: Anonymous2 ekkor: 2019.01.10., 11:14Persze, a fára akasztós alternatíva előtt akár meg is léphetném, de akkor meg már minek.
Na, én meg morbid vagyok.
Persze, a fára akasztós alternatíva előtt akár meg is léphetném, de akkor meg már minek.
Na, én meg morbid vagyok.
Idézet tőle: Anonymous2 ekkor: 2019.01.10., 11:13Idézet tőle: KleóTeszem azt, nem orálisan alkalmazva.
Idézet tőle: KleóTeszem azt, nem orálisan alkalmazva.
Idézet tőle: Anonymous2 ekkor: 2019.01.10., 11:11Csikkezzek, aztán nyomjak bele a sebbe egy paprikát? 😀
Csikkezzek, aztán nyomjak bele a sebbe egy paprikát? 😀
Idézet tőle: Anonymous2 ekkor: 2019.01.10., 11:11Vagy nem szájon keresztüli bevitelre gondoltál, az lenne itt a lényeg? 😀
Vagy nem szájon keresztüli bevitelre gondoltál, az lenne itt a lényeg? 😀
Idézet tőle: Anonymous2 ekkor: 2019.01.10., 11:09Rákerestem a fórumok között, de csak "vagdosás" címmel találtam önbántalmazásról szóló fórumot. Javaslom, inkább hozzunk létre egy olyan fórumot, aminek az a címe, hogy: PAPRIKA.
Egyébként én nem tudom elképzelni ezt a fajta önbántalmazást. Ha nagyon csíp, max lezsibbad a nyelvem + csuklok. Nem látom be, ez hogyan elégíthetné ki a fájdalom iránti igényemet.
Rákerestem a fórumok között, de csak "vagdosás" címmel találtam önbántalmazásról szóló fórumot. Javaslom, inkább hozzunk létre egy olyan fórumot, aminek az a címe, hogy: PAPRIKA.
Egyébként én nem tudom elképzelni ezt a fajta önbántalmazást. Ha nagyon csíp, max lezsibbad a nyelvem + csuklok. Nem látom be, ez hogyan elégíthetné ki a fájdalom iránti igényemet.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2019.01.10., 11:02Nem altatónak, önbántalmazónak. 🙂
Azért szerintem van olyan durva paprika, amit még nem próbáltál. 🙂
De lehet ez off a gyógszeresben.
Nem altatónak, önbántalmazónak. 🙂
Azért szerintem van olyan durva paprika, amit még nem próbáltál. 🙂
De lehet ez off a gyógszeresben.
Idézet tőle: Anonymous2 ekkor: 2019.01.10., 10:55Vagy altatónak gondoltad? 😀
Vagy altatónak gondoltad? 😀
Idézet tőle: Anonymous2 ekkor: 2019.01.10., 10:55Idézet tőle: Artifical SkizoOlvastam, hogy szupercsípős ételek (chili paprikák, wasabi) evése jó alternatívának.
Önbántalmazásra? Az a baj, hogy én szeretem a szupercsípős ételeket. Nagyjából akármennyit meg tudok enni belőle, csak hamar elkezdek csuklani. 😀
Idézet tőle: Artifical SkizoOlvastam, hogy szupercsípős ételek (chili paprikák, wasabi) evése jó alternatívának.
Önbántalmazásra? Az a baj, hogy én szeretem a szupercsípős ételeket. Nagyjából akármennyit meg tudok enni belőle, csak hamar elkezdek csuklani. 😀
Idézet tőle: Anonymous2 ekkor: 2019.01.10., 10:54Nem az a lényeg, hogy később ne lássák. Hanem hogy most ne lássák.
Később, ha már jobban van az ember, csak vállat rándít rá, hogy hát, volt egy rossz pillanatom, és mindenki hamar túllép az egészen. Ha most látják, akkor viszont égszakadás van, és földindulás, hogy én miért csinálok ilyet. Nincsen kedvem magyarázkodni. Meg nincsen kedvem sajnáltatni magam. Csak szeretném csillapítani a belső fájdalmamat.
Nem az a lényeg, hogy később ne lássák. Hanem hogy most ne lássák.
Később, ha már jobban van az ember, csak vállat rándít rá, hogy hát, volt egy rossz pillanatom, és mindenki hamar túllép az egészen. Ha most látják, akkor viszont égszakadás van, és földindulás, hogy én miért csinálok ilyet. Nincsen kedvem magyarázkodni. Meg nincsen kedvem sajnáltatni magam. Csak szeretném csillapítani a belső fájdalmamat.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2019.01.10., 10:47Aztán nyárra is megmarad(hat). Tudok ilyet mutatni. Ne rizikózz!
Az altatók meg pont olyan addiktívak, mint a benzók. Hagyd őket a fenébe.
Aztán nyárra is megmarad(hat). Tudok ilyet mutatni. Ne rizikózz!
Az altatók meg pont olyan addiktívak, mint a benzók. Hagyd őket a fenébe.
Idézet tőle: Anonymous2 ekkor: 2019.01.10., 10:43A csikkezés eléggé csábító, mert azt titokban is tudnám tartani egy egyszerű hosszú ujjú fölsővel. (Szinte nosztalgikus érzések töltenek el, újra szinte 21 évesnek érzem magamat.)
A csikkezés eléggé csábító, mert azt titokban is tudnám tartani egy egyszerű hosszú ujjú fölsővel. (Szinte nosztalgikus érzések töltenek el, újra szinte 21 évesnek érzem magamat.)
Idézet tőle: Anonymous2 ekkor: 2019.01.10., 10:38Tervben van. És most, hogy többé nem a férjemmel élek együtt, már fizetni is tudok majd érte. De csak márciustól, akkor fogok igazán rendeződni anyagilag.
Az öndestruktív dolgokat pedig sajnos MOST akarom kivitelezni. Egyelőre még csak "megy a rádió" a háttérben, és olyanokat nyomat, hogy de jó lenne elnyomni egy csikket magamon, de jó lenne egy kést beledöfni a kezembe, de jó lenne felakasztani magamat egy fára... ilyenek. Próbálom ignorálni, és remélem, hogy nem lesz hangosabb.
Tervben van. És most, hogy többé nem a férjemmel élek együtt, már fizetni is tudok majd érte. De csak márciustól, akkor fogok igazán rendeződni anyagilag.
Az öndestruktív dolgokat pedig sajnos MOST akarom kivitelezni. Egyelőre még csak "megy a rádió" a háttérben, és olyanokat nyomat, hogy de jó lenne elnyomni egy csikket magamon, de jó lenne egy kést beledöfni a kezembe, de jó lenne felakasztani magamat egy fára... ilyenek. Próbálom ignorálni, és remélem, hogy nem lesz hangosabb.
Idézet tőle: Liliomlány ekkor: 2019.01.10., 10:27Jajajaj....ez nem jó hír, és a nyugtatókra nagyon könnyű rászokni sajnos 🙁
A pánik dolog szerintem addig nem fog elmúlni teljesen neked sem, amíg nem jössz ki a poszttraumából...
Nem akarsz felkeresni egy átert? meg lógust is persze.
Jajajaj....ez nem jó hír, és a nyugtatókra nagyon könnyű rászokni sajnos 🙁
A pánik dolog szerintem addig nem fog elmúlni teljesen neked sem, amíg nem jössz ki a poszttraumából...
Nem akarsz felkeresni egy átert? meg lógust is persze.
Idézet tőle: Anonymous2 ekkor: 2019.01.10., 10:22Nem mindig válik be a Frontin altatónak. Ha túlságosan fel vagyok zaklatva, akkor nem igazán hat nyugtatónak sem. Tegnap pl. úgy tudtam elaludni végül, hogy bevettem még egyet, tehát végül a 2x0,25=0,5 mg hatott nekem is.
De tegnap nagyon szar napom volt. Minap azt hittem, már el tudom hagyni teljesen a nyugtatót, tegnapi napon ehhez képest összesen 1 mg-ot vettem be. Ma másfél darabnál tartok eddig, de már érzem, hogy amint kimegy a hatása, szükségem lesz egy újabbra.
Kalapál a szívem továbbra is, nehéz koncentrálnom, és a reggeli legeslegelső gondolatom az volt, hogy meg akarom ölni magamat. Reggeli előtt aztán még bevettem egy fél Frontint, eltelt az az idő, amíg hatnia kellett volna, de a villamosmegállóban már csináltam a légzésvisszatartós módszert, mert éreztem, hogy nagyon össze-vissza veszem a levegőt megint.
Dolgozni még nem sokat tudtam, próbálom összeszedni magamat...
Nem mindig válik be a Frontin altatónak. Ha túlságosan fel vagyok zaklatva, akkor nem igazán hat nyugtatónak sem. Tegnap pl. úgy tudtam elaludni végül, hogy bevettem még egyet, tehát végül a 2x0,25=0,5 mg hatott nekem is.
De tegnap nagyon szar napom volt. Minap azt hittem, már el tudom hagyni teljesen a nyugtatót, tegnapi napon ehhez képest összesen 1 mg-ot vettem be. Ma másfél darabnál tartok eddig, de már érzem, hogy amint kimegy a hatása, szükségem lesz egy újabbra.
Kalapál a szívem továbbra is, nehéz koncentrálnom, és a reggeli legeslegelső gondolatom az volt, hogy meg akarom ölni magamat. Reggeli előtt aztán még bevettem egy fél Frontint, eltelt az az idő, amíg hatnia kellett volna, de a villamosmegállóban már csináltam a légzésvisszatartós módszert, mert éreztem, hogy nagyon össze-vissza veszem a levegőt megint.
Dolgozni még nem sokat tudtam, próbálom összeszedni magamat...
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2019.01.10., 07:11PhilC!
Szerintem, ha beválik a Frontin alváshoz, felesleges az altató.
Mind2-nél benne van a pakliban, hogy idővel csökken az álmosító hatás (ill a Frontinnál ez mellékhatás) és emelni kell. De az is lehet, h mire ez megtörténne, már jobban leszel és nem lesz szükséged gyszerre.
Nekem huszonévesen az altató nem hatott (Zopigen), nyugtató (Frontin 0,5 mg) viszont igen.
Fura, de évekkel később a zopiklon és a zolpiden hatóanyagtartamú altató is bevált. Pillanatnyilag jobban álmosítanak a Frontinnál.
PhilC!
Szerintem, ha beválik a Frontin alváshoz, felesleges az altató.
Mind2-nél benne van a pakliban, hogy idővel csökken az álmosító hatás (ill a Frontinnál ez mellékhatás) és emelni kell. De az is lehet, h mire ez megtörténne, már jobban leszel és nem lesz szükséged gyszerre.
Nekem huszonévesen az altató nem hatott (Zopigen), nyugtató (Frontin 0,5 mg) viszont igen.
Fura, de évekkel később a zopiklon és a zolpiden hatóanyagtartamú altató is bevált. Pillanatnyilag jobban álmosítanak a Frontinnál.
Idézet tőle: connie0510 ekkor: 2019.01.10., 02:06Ne kerj altatot. Nem szamit mire (is) hasznal abban a mennyisegben a frontin amit szedsz! Ha neked bevalik es van altato hatasa, orulj neki hogy nem kell mas vagy tobb. Az altatok szart se ernek. Kaptam Zolpidemet kh-ban.. semmi, engem a rivo se ut ki magaban. En reszben az altato hatasa miatt (is) kaptam emelve a quetiapine-t neha, pedig amugy AP. Es? Ater mondta hogy attol alszom hat ez van azt kapok ra. A legtobbeknek szinten ezt mondtak. Aki igazan jol akar aludni kveti. Kerdezz utana ha gondolod, de nekem ebbol abszolut az jott le hogy nem szamit ha eredendoen nem arra van, nem altato, a lenyeg h hasznalt. De ha alszol ennyi frontinnal akkor csak maradj annal es kesz.
Altato mellekhatas altalaban remalom, mar ha eleget kap az ember es elalszik tole...
Idézet tőle: PhilC27-én volt a pánikrohamom, utána másnap is szorongva-remegve, légszomjjal ébredtem. 28-án így szereztem Frontint. Ezután több olyan napom is volt, mikor felkelésnél élből bevettem egyet, vagy mikor ki kellett mennem valahová egyedül, pl. vásárolni, találkozni valakivel, utazni stb. De, ugye, 28-án a férjemtől is elköltöztem, és érzem, hogy a környezetváltozás + azok a programok, amiket újabban csinálok stb., önmagukban is kezdenek lenyugtatni. Most már 2-3 napja csak lefekvés előtt veszek be 1-2 db 0,25 mg-os Frontint, ettől hamar elalszom+nem ébredek fel óránként+nincsenek rémálmaim. Arra jutottam viszont, hogy ha átgondolom, akkor én most ezzel nem is nyugtatónak használom a Frontint, hanem a mellékhatását kihasználva, altatónak.
Szóval:
1) Lehet, inkább altatóra lenne szükségem, az mégiscsak erre van kitalálva, tehát gondolom, még jobban hat stb. Arról nem is beszélve, hogy nem tudom, hogy a Frontin altatós mellékhatása meddig fog érvényesülni. De nem tudom, hogy vajon altatót ír-e fel pl. háziorvos, vagy hogy abból mit érdemes kérni egyáltalán. Vagy hogy az altatóknak van-e olyan mellékhatása, ami pl. durvább lehet, mint a Frontin esetleges mellékhatásai.
2) Összesítve kb. másfél hete szedem a Frontint, és 2-3 napja van az, hogy nem érzem szükségét napközben is. Én, persze, ennek nagyon megörültem, és élből elhagynám nagyjából az egészet. De dilemmázom rajta, hogy vajon nem túl korai-e az örömöm. Kicsit félek, hogy ha egyáltalán nem veszem be, a napi 1-et sem, akkor pl. újra előjöhet egy pánikroham stb...
Ötletek/tanácsok?
Ne kerj altatot. Nem szamit mire (is) hasznal abban a mennyisegben a frontin amit szedsz! Ha neked bevalik es van altato hatasa, orulj neki hogy nem kell mas vagy tobb. Az altatok szart se ernek. Kaptam Zolpidemet kh-ban.. semmi, engem a rivo se ut ki magaban. En reszben az altato hatasa miatt (is) kaptam emelve a quetiapine-t neha, pedig amugy AP. Es? Ater mondta hogy attol alszom hat ez van azt kapok ra. A legtobbeknek szinten ezt mondtak. Aki igazan jol akar aludni kveti. Kerdezz utana ha gondolod, de nekem ebbol abszolut az jott le hogy nem szamit ha eredendoen nem arra van, nem altato, a lenyeg h hasznalt. De ha alszol ennyi frontinnal akkor csak maradj annal es kesz.
Altato mellekhatas altalaban remalom, mar ha eleget kap az ember es elalszik tole...
Idézet tőle: PhilC27-én volt a pánikrohamom, utána másnap is szorongva-remegve, légszomjjal ébredtem. 28-án így szereztem Frontint. Ezután több olyan napom is volt, mikor felkelésnél élből bevettem egyet, vagy mikor ki kellett mennem valahová egyedül, pl. vásárolni, találkozni valakivel, utazni stb. De, ugye, 28-án a férjemtől is elköltöztem, és érzem, hogy a környezetváltozás + azok a programok, amiket újabban csinálok stb., önmagukban is kezdenek lenyugtatni. Most már 2-3 napja csak lefekvés előtt veszek be 1-2 db 0,25 mg-os Frontint, ettől hamar elalszom+nem ébredek fel óránként+nincsenek rémálmaim. Arra jutottam viszont, hogy ha átgondolom, akkor én most ezzel nem is nyugtatónak használom a Frontint, hanem a mellékhatását kihasználva, altatónak.
Szóval:
1) Lehet, inkább altatóra lenne szükségem, az mégiscsak erre van kitalálva, tehát gondolom, még jobban hat stb. Arról nem is beszélve, hogy nem tudom, hogy a Frontin altatós mellékhatása meddig fog érvényesülni. De nem tudom, hogy vajon altatót ír-e fel pl. háziorvos, vagy hogy abból mit érdemes kérni egyáltalán. Vagy hogy az altatóknak van-e olyan mellékhatása, ami pl. durvább lehet, mint a Frontin esetleges mellékhatásai.
2) Összesítve kb. másfél hete szedem a Frontint, és 2-3 napja van az, hogy nem érzem szükségét napközben is. Én, persze, ennek nagyon megörültem, és élből elhagynám nagyjából az egészet. De dilemmázom rajta, hogy vajon nem túl korai-e az örömöm. Kicsit félek, hogy ha egyáltalán nem veszem be, a napi 1-et sem, akkor pl. újra előjöhet egy pánikroham stb...
Ötletek/tanácsok?
Idézet tőle: Anonymous2 ekkor: 2019.01.07., 12:51Idézet tőle: Panda63Huu! Ezek nekem merőben új történések. Ott leragadtam, hogy kibékülés a családdal, pár terápia, esetleg baba.
Szóval az altatóval vigyázz. Kh-ban szokásos adni, hogy nyugalma legyen a nővérnek. Egyébként rövid ideig lehet szedni, mert hamar hozzászokik a szervezet. Fiatal korban nem ajánlatos. A háziorvosok is általában estére fél vagy egy szem 0,25 - ös xanaxot vagy frontint írnak fel. Szerintem ha muszáj, akkor inkább maradj a frontinnál . De ez csak személyes véleményem.
Tehát egyébként is szokás Frontint alvássegítőnek is adni. Akkor nem mocorgok.
Igen, voltak események. Ugye, nyáron terhes voltam, aztán szeptemberben elvételtem, utána, igen, felvettem a családommal a kapcsolatot, úgy volt, hogy párterápiára megyünk párommal, de nekem egyre mélyült a depresszióm, egyre élhetetlenebbnek éreztem az egész kapcsolatot, dilemmáztam, volt aztán pár hét, mikor egy házban laktunk férjemmel, de külön szobában, aztán ez az egész betetőzödött a pánikrohammal, férjem arra adott reakciójával, úgyhogy összecuccoltam, és eljöttem. Anyagilag bukta, a házfelújításhoz felvett hitelemet még egy ideig fizetnem kell majd (úgy, hogy már nem is élek a félig felújított házban), vissza az albérletesdibe, annyi könnyítés van, hogy most húgommal közös lakást bérlünk, enyém az egyik szoba, másik az övé, harmadik a kétéves kisfiáé, és akkor most így vagyunk (tehát a bérleti díj legalább így nem annyira húzós, plusz nem vagyok egyedül, családi környezet által támogatva vagyok).
Közben pszichológust is váltottam, az azt mondta, hogy szerinte nincs szem.zavarom, hanem c-ptsd-m van, most ezzel kapcsolatos terápiára várok a VIKOTE-ban. Tehát jelenleg terap nélkül vagyok, és szedem a Frontint.
Idézet tőle: Panda63Huu! Ezek nekem merőben új történések. Ott leragadtam, hogy kibékülés a családdal, pár terápia, esetleg baba.
Szóval az altatóval vigyázz. Kh-ban szokásos adni, hogy nyugalma legyen a nővérnek. Egyébként rövid ideig lehet szedni, mert hamar hozzászokik a szervezet. Fiatal korban nem ajánlatos. A háziorvosok is általában estére fél vagy egy szem 0,25 - ös xanaxot vagy frontint írnak fel. Szerintem ha muszáj, akkor inkább maradj a frontinnál . De ez csak személyes véleményem.
Tehát egyébként is szokás Frontint alvássegítőnek is adni. Akkor nem mocorgok.
Igen, voltak események. Ugye, nyáron terhes voltam, aztán szeptemberben elvételtem, utána, igen, felvettem a családommal a kapcsolatot, úgy volt, hogy párterápiára megyünk párommal, de nekem egyre mélyült a depresszióm, egyre élhetetlenebbnek éreztem az egész kapcsolatot, dilemmáztam, volt aztán pár hét, mikor egy házban laktunk férjemmel, de külön szobában, aztán ez az egész betetőzödött a pánikrohammal, férjem arra adott reakciójával, úgyhogy összecuccoltam, és eljöttem. Anyagilag bukta, a házfelújításhoz felvett hitelemet még egy ideig fizetnem kell majd (úgy, hogy már nem is élek a félig felújított házban), vissza az albérletesdibe, annyi könnyítés van, hogy most húgommal közös lakást bérlünk, enyém az egyik szoba, másik az övé, harmadik a kétéves kisfiáé, és akkor most így vagyunk (tehát a bérleti díj legalább így nem annyira húzós, plusz nem vagyok egyedül, családi környezet által támogatva vagyok).
Közben pszichológust is váltottam, az azt mondta, hogy szerinte nincs szem.zavarom, hanem c-ptsd-m van, most ezzel kapcsolatos terápiára várok a VIKOTE-ban. Tehát jelenleg terap nélkül vagyok, és szedem a Frontint.
Idézet tőle: Panda63 ekkor: 2019.01.07., 11:51Huu! Ezek nekem merőben új történések. Ott leragadtam, hogy kibékülés a családdal, pár terápia, esetleg baba.
Szóval:
Ötletek/tanácsok?
Huu! Ezek nekem merőben új történések. Ott leragadtam, hogy kibékülés a családdal, pár terápia, esetleg baba.
Szóval:
Ötletek/tanácsok?
Idézet tőle: Anonymous2 ekkor: 2019.01.07., 11:1327-én volt a pánikrohamom, utána másnap is szorongva-remegve, légszomjjal ébredtem. 28-án így szereztem Frontint. Ezután több olyan napom is volt, mikor felkelésnél élből bevettem egyet, vagy mikor ki kellett mennem valahová egyedül, pl. vásárolni, találkozni valakivel, utazni stb. De, ugye, 28-án a férjemtől is elköltöztem, és érzem, hogy a környezetváltozás + azok a programok, amiket újabban csinálok stb., önmagukban is kezdenek lenyugtatni. Most már 2-3 napja csak lefekvés előtt veszek be 1-2 db 0,25 mg-os Frontint, ettől hamar elalszom+nem ébredek fel óránként+nincsenek rémálmaim. Arra jutottam viszont, hogy ha átgondolom, akkor én most ezzel nem is nyugtatónak használom a Frontint, hanem a mellékhatását kihasználva, altatónak.
Szóval:
Ötletek/tanácsok?
27-én volt a pánikrohamom, utána másnap is szorongva-remegve, légszomjjal ébredtem. 28-án így szereztem Frontint. Ezután több olyan napom is volt, mikor felkelésnél élből bevettem egyet, vagy mikor ki kellett mennem valahová egyedül, pl. vásárolni, találkozni valakivel, utazni stb. De, ugye, 28-án a férjemtől is elköltöztem, és érzem, hogy a környezetváltozás + azok a programok, amiket újabban csinálok stb., önmagukban is kezdenek lenyugtatni. Most már 2-3 napja csak lefekvés előtt veszek be 1-2 db 0,25 mg-os Frontint, ettől hamar elalszom+nem ébredek fel óránként+nincsenek rémálmaim. Arra jutottam viszont, hogy ha átgondolom, akkor én most ezzel nem is nyugtatónak használom a Frontint, hanem a mellékhatását kihasználva, altatónak.
Szóval:
Ötletek/tanácsok?
Idézet tőle: Linzer ekkor: 2018.12.22., 17:12Idézet tőle: kharzakKicsit szorongok mostanába 2mg rivotrilt szedek,emelhető 4mg ra?
Ezt csak az orvosod mondhatja meg. Nagy felelőtlenség lenne itt bárkitől is ha azt mondaná nyugodtan emeld. Nem tudod elérni sehogy? Sajnos az ünnepek...
Idézet tőle: kharzakKicsit szorongok mostanába 2mg rivotrilt szedek,emelhető 4mg ra?
Ezt csak az orvosod mondhatja meg. Nagy felelőtlenség lenne itt bárkitől is ha azt mondaná nyugodtan emeld. Nem tudod elérni sehogy? Sajnos az ünnepek...
Idézet tőle: Linzer ekkor: 2018.12.21., 12:49Idézet tőle: kharzakle vagyok százalékolva,úgymond 50% az egészségkárosodásom,jövő februárban megyek felülvizsgálatra megint,munka kicsit nehezen megy
Értem
Idézet tőle: kharzakle vagyok százalékolva,úgymond 50% az egészségkárosodásom,jövő februárban megyek felülvizsgálatra megint,munka kicsit nehezen megy
Értem
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2018.12.21., 12:43le vagyok százalékolva,úgymond 50% az egészségkárosodásom,jövő februárban megyek felülvizsgálatra megint,munka kicsit nehezen megy
le vagyok százalékolva,úgymond 50% az egészségkárosodásom,jövő februárban megyek felülvizsgálatra megint,munka kicsit nehezen megy
Idézet tőle: Linzer ekkor: 2018.12.21., 12:31Idézet tőle: kharzakHát,voltak régen skizofrénia tüneteim mikor kialakult a betegségem 15 évesen,akkor hallucináltam vizuálisan,viszont hangokat nem hallotam.Bevittek a balassa utcába ahol gyógyszert kaptam rá , de már muszály volt mertha nem meghalok a betegség miatt,szószerint.
Értem. És igy gyógyszerek mellett tudsz dolgozni? Vagy le vagy százalékolva?
Idézet tőle: kharzakHát,voltak régen skizofrénia tüneteim mikor kialakult a betegségem 15 évesen,akkor hallucináltam vizuálisan,viszont hangokat nem hallotam.Bevittek a balassa utcába ahol gyógyszert kaptam rá , de már muszály volt mertha nem meghalok a betegség miatt,szószerint.
Értem. És igy gyógyszerek mellett tudsz dolgozni? Vagy le vagy százalékolva?
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2018.12.21., 12:26Hát,voltak régen skizofrénia tüneteim mikor kialakult a betegségem 15 évesen,akkor hallucináltam vizuálisan,viszont hangokat nem hallotam.Bevittek a balassa utcába ahol gyógyszert kaptam rá , de már muszály volt mertha nem meghalok a betegség miatt,szószerint.
Hát,voltak régen skizofrénia tüneteim mikor kialakult a betegségem 15 évesen,akkor hallucináltam vizuálisan,viszont hangokat nem hallotam.Bevittek a balassa utcába ahol gyógyszert kaptam rá , de már muszály volt mertha nem meghalok a betegség miatt,szószerint.
Idézet tőle: Linzer ekkor: 2018.12.21., 12:12Idézet tőle: kharzakMellékhatást nem nagyon érzek,az esti ketilept ki szokott ütni mindig,meg délelött elálmosodom és alszom 2-3 órát.
Az is egy mellékhatás, nagyon ütnek amúgy. Ezért se lehet nagyon élni mellettük, mert mindig aludni menne az ember.
Idézet tőle: kharzakMellékhatást nem nagyon érzek,az esti ketilept ki szokott ütni mindig,meg délelött elálmosodom és alszom 2-3 órát.
Az is egy mellékhatás, nagyon ütnek amúgy. Ezért se lehet nagyon élni mellettük, mert mindig aludni menne az ember.
Idézet tőle: Linzer ekkor: 2018.12.21., 12:11Idézet tőle: kharzakskizofréniára,kényszerbetegség,és szorongásra szedem őket
akkor sajnos tényleg szedni kell őket, főleg skizofréniára. Vannak jelenleg skizofrén tüneteid? Ha kihagysz egy gyógyszert, előjönnek a tünetek?
Idézet tőle: kharzakskizofréniára,kényszerbetegség,és szorongásra szedem őket
akkor sajnos tényleg szedni kell őket, főleg skizofréniára. Vannak jelenleg skizofrén tüneteid? Ha kihagysz egy gyógyszert, előjönnek a tünetek?