Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Gyógyszer

ElőzőOldal 270 / 327Következő

Azt mondta orvosom 1 hétig szedjem seroquel xr t 100mg ot aztán 1 hétig 50 et aztán hagyjam el.szóval átmetileg 3 at szedek zeldox,amitrex,seroquel XR

Hello.Én szedtem augusztusban 3 antipszichót 3 nap után majdnem a sürgősségire kerültem. Nincs Pszichiátered? Ugyan azt a  játékot játszod mint én ? Nekem csak háziorvosom van. Én csinálom a leletet és a  szakjavaslatot,de mértéktartó vagyok. 9mg INVEGA   retard tabletta, 45mg Mirtazapine,2mg Rivo.

Majd megtanulod magadtól 🙂

Kharzak, szerintem orvosi javaslat nélkül ne vegyél ki, és ne tegyél be gyógyszert, se antipszicho-t, se mást. Bocs, hogy ezt mondom, tudom, hogy a nyugtalanságodat nem fogja csökkenteni... a Halottmosóban annak örvendeztem, hogy lesz újra munkád.

Idézet tőle: kharzak

kicsit nyugtalan lettem

Mitől? 

kicsit nyugtalan lettem

Három antipszichiot szabad szedni átmetileg? Amig le épiteném a seroquelt addig kéne,tudom orvossal kell megbeszélni de ma nincs bent.

-

Szia Kiscsillag, írtam a topicodba.

Krízis topikban azt írtad, hogy orvosod szerint lehetséges. Nem tudom, hogy minket miért kérdezel, amikor már szakembertől megkaptad a választ.

Szóval nem lesz elvonási tüneteim? Kicsit félek tőle meg ettől az új gyógyszer mellékhatásaitól a zeldox

Idézet tőle: debut12

😀 ez nagyon tetszik, lehet ezért vagyok én is még mindig kicsit depressziós

Oké,köszi 60 mg ot kell szednem este 1 et zeldoxból ma késő délután megyek el a gyógyszerért megkellet rendelni

Kharzak!

Sztem lehet megvonási tünete, de az új gyszerednek erős szorongáscsökkentő hatása van és elnyomhatja.

Ok, tudom, emlékszem rá.
Neki is a sok közül csak ez az egy hatott.
Pár héten belül próbára teszem. wink

Én nem állítom, h neked az tuti-szupi lesz. Bnőmnek hatott. 

Köszönöm, igazán kedves tőled.
Februárban van randim a dokival, a korábbi javaslatodra most kipróbálom az Anafranilt.
Bár arra azt írják, hogy lebutít.
Garanciális ügyintéző vagyok egy számtech kereskedésben, napi szinten találkozok az agyhalott idiótákkal, lehet nem ártana lesűllyednem az ő szintükre, így valszeg kevébé idegesítenének fel a hülyeségeikkel. laugh

Drukkolok, h valami beváljon!

Köszi.
Ezt is felírtam a listára, bár gondolom emellet hanyagolnom kéne a kratomot. frown
Régebben találtam egy gogyó bogyót, de az volt hozzá írva, hogy ópiáttal bevéve légzésdepresszót okozhat, tehát elvetettem az ötletet.
De ilyen tényleg nincs, hogy kb. a 8. gyógyszernél járok, és eddig csak mellékhatást éreztem (aripiprazolnál, és a szulpiridnél.
Az escitaloprámnál meg elvonási tünetet)
Végiggondolva, csak egy minimális szorongásom van, és ugazából nem is depis vagyok, hanem a végletekig motiválatlan.
Egyszerűen ha hazaérek a melóból, a legelső gondolatom, hogy lefekszek aludni, mert semmihez semmi kedvem, és semminek nem tudok örülni.

Tramadol ópiátreceptorra is hat. Szerotonint is felvidzi. Fájdalomcsillapító. Mellékhatásként okozhat jó kedvet és álmosságot is. 

Háziorvos is felírhatja, de csak fájdalomra. Hangulatjavítónak nem. 

A Zeldoxot úgy tudom, hogy napi 2x-i szedésre szokták adni mert hamar kiürül. A reggelivel lehet gond, álmosságot okoz. Pontosabban rám így hatott. 

Olanzapinhoz hasonló hatást tapasztaltam.

Köszi! 🙂
Csúúúúcs, akkor no para, kipróbálom.
Bár az a fránya felezési idő... 🙁
Már csak az a kérdés, hogy Anafranillal együtt lehet-e szedni, mert ugyebár lényegében ugyanazokra a receptorokra hat.
Bár ha úgy nézzük a lórúgás mennyiségű mirtazapin mellet sem okoz problémát az escitalopram.
Jó lenne ha már végre hatna is valami, mert kezd lankadni a gyógyszerek iránti lelkesedésem.
Szerencsére a doki azt mondta, hogy partner ebben, tehát válogassak nyugodtan, mert már az összes általa javasoltat kipróbáltuk, és látja rajtam a motivációt, hogy találjak valami megfelelőt, de mint ahogy mondta, szerinte igen kicsi az esélye.
Én ezt nem tudom elfogadni, mert ha illegális szer, vagy pedig egy köcsög fának a levele képes embert varázsolni belőlem, akkor biztos, hogy van olyan gyógyszer ami hat.
Most épp azután kutatotk, hogy létezik-e az ópiátreceptorokra ható gyógyszer, amit a doki is felírhat.
Mert ugyebár a korábban emlegetett fa levelének a porított változata az 5HT2A-ra, és az ópiát receptorokra hat.
Az 5HT2 kilőve, mert szedtem már olyan bogyót, ami csak arra volt kihegyezve, de semmi lényeges nem jött tőle.
Kizátásos alapon, tehát az ópiát receptorok stimulálása hoz nálam igen látványos eredményt.

Zeldox nekem nem okozott olyat, mint az Abilify. Sőt: nyugodt, álmos voltam.

Kezdek hülyét kapni.
Ezeket szedem most.
Jelenleg mirtazapilból 60mg-ot
Elontrilból 450mg-ot
Múltkorról mardt még escitalopram, ezért abból 5mg-ot
Szulpiridből is maradt, abból 100mg-ot.
Lamolepből 100mg-ot
Frontinból 0.75mg
Ezzel a felhozatallal is semmi, az ég világon semmi.
Kezdek kiogyni az ötletekből.
Na jó, azért nem, de a doki azt mondta, hogy mivel a fő csoportokat már réges rég kiveséztük, így elképzelhető, hogy nekem nincs olyan gyogyi ami hasson.
De még nem adtam fel, a következő az Anafranil és a Ziprazidon lesz.
Bár a Ziprazidontól félek, mert lehet az is azt váltja ki majd, mint az aripiprazol, és a nagyobb dózisú szulpirid, mégpedig a nyugtalanság, és az egy helyben lenni képtelenség. Ez abból a szempontból rossz, hogy az egyik buszal közel 40 peret kell menni, és elég gáz ha már a harmadik megállónál leszálhatnékom van, mert úgy ráfeszültem.

A végen az elhagyástól leszel szarul. 4 gyszer gyors elhagyásától sztem falnak mész. 

5 gyógyszert szedek,rengeteg,az orvosom tuti csökkenteni,pl 2 ap 2 ad minek nekem? Megkérem az orvosom hogy csökkentse le úgy hogy csak az amitrex maradjon,mellé kérek fevarint,mivel az nagyon összejött a kényszergondolataimra,cselekvéseimre.Meglepően jól reagálok az amisuplride ra.3 éve szedem. és akkor cymbalta,rivotril,seroquel,sertralin kilőve,leírni is sok. üdv

Idézet tőle: bartika

Mennyire szerencsés vagyok, hogy megengedhetem magamnak a pszichoanalítikust! Sajnálom PhilC. Nekem nagyon sokat segít.

Márciusban nekem is lesz már rá keretem, csak nagyon hagytam magamat kicsinálni, nagyon sok tekintetben. Az anyagi rész csak az egyik vonatkozás.

Mennyire szerencsés vagyok, hogy megengedhetem magamnak a pszichoanalítikust! Sajnálom PhilC. Nekem nagyon sokat segít.

Jól vagyok PhilC, webdesignt tanulok épp. Hálás minden napért, mikor jó a közérzetem. Sokat rajzoltam szeptembertől, volt két kiállításom. És sokat voltam szarul: depresszió, sírás, mindenegyéb. Úgy tűnik kiemeltem a fejem a kakából.

Örülök neki.

Jól vagyok PhilC, webdesignt tanulok épp. Hálás minden napért, mikor jó a közérzetem. Sokat rajzoltam szeptembertől, volt két kiállításom. És sokat voltam szarul: depresszió, sírás, mindenegyéb. Úgy tűnik kiemeltem a fejem a kakából.

Mi nem jó, kharzak? Közérzet?

Most jársz orvoshoz, terapeutához PhilC?

Szia, bartika! Örülök, hogy látlak, hogy vagy?

Jelen pillanatban nincsen terapeutám. Anyagi helyzetből kifolyólag legközelebb márciusban lesz.

Pszichiáterhez se járok, háziorvostól szereztem Frontint (0,25 mg, egy nap 1-4 db-ot veszek be, közérzettől függően) egy pánikroham után.

Most jársz orvoshoz, terapeutához PhilC?

Súlyzóztam a 15 kilós unokaöcsémmel, nem segített. 🙁 🙂

De persze, értem, amit mondasz, lehet, kimegyek majd esténként a Bikás parkba futni. Ötletnek nem rossz.

Egy lefekvés előtti kimerítő torna esetleg, súlyzókkal és egyebekkel?

Azt hiszem, belekerültem egy nem túl jó körbe. Nem tudok nyugtató nélkül elaludni. Úgy értem, nagyjából egyáltalán nem. Ha nem veszem be, képes vagyok pl. hajnali hatig végig ébren lenni, anélkül, hogy egy kicsit is érezném, hogy aludni tudnék. Fizikailag hozom a fáradtság tüneteit, pl. szédülékenyebb vagyok stb., de az agyamat végig ugyanolyan ébernek érzem. Ha tudatosan vízszintesbe helyezem magamat, olyankor félálomban alszom kb. két órát, aztán ugyanúgy folytatódik tovább: szédülékenység, agyban totális éberség, és végig tudok csinálni akár még egy napot megint.

Ha beveszem a nyugtatót, rá fél órára általában el is tudok aludni. Viszont valahogy a nyugtatótól megnövekszik az alvásigényem, és nem elég az az x óra pihenés, ami régen, alvászavar és nyugtató nélkül elég volt. Ha túl ideges vagyok, és nem tudok elaludni egy nyugtatóval, akkor beveszek kettőt, és érzem, ahogy ezzel arányosan növekszik az alvásigény.

Viszont a megnövekedett alvásigényemet nem tudom kielégíteni, mert, ugye, pl. be kell jönnöm dolgozni. Fél-egy órákat kések reggel, ez még nagyjából belefér, de ennél többet nem tudok megengedni magamnak. Magyarán szólva, mióta nyugtatót szedek, sokkal könnyebben elalszom, de napközben egyre és egyre fáradtabb vagyok. És minél fáradtabb vagyok, annál kevésbé tudom kontrollálni a fel-feltörni kívánkozó, máskor kontrollálni tudott érzéseimet, gondolataimat. Azaz pl. sokkal többször tör rám önbántalmazási vagy egyenesen szuicid késztetés, meg úgy alapjáraton a hangulatom is sokkal inkább a depresszív irányba halad.

Azok a szituációk, amik teljesen kipihenten semmilyen gondot nem jelentenek, most kezelhetetlenebbé válnak. Érzelmileg kevésbé tudok elhatárolódni, sokkal könnyebben összezavarodom a saját össze-vissza kavargó gondolataimtól. És mikor már végképp felzaklatódom, napközben is nyugtatót veszek be.

Egyszerűen nem tudom, hogy ezzel az egésszel mit csináljak.

Ma se vagyok jól,pedig a reggeli gyógyszereimet az előírás szerint vetttem be. Valami tipp?

Szia Sweet Harmony!

Ne várj azonnali hatást a gyógyszertől, tudom, hogy nehèz ez, mert az ember türelmetlen, jobban akar vègre lenni, várja a csodát stb. de ezt tènyleg nem lehet siettetni.

Viszont szerintem fontos, hogy akarjál jobban lenni, hiszen ezért kaptad a gyógyszert is, ezért jársz dokihoz.

Bár írod, hogy jó neked így, biztonságban érzed magad. Valóban így gondolod? Hiszen szenvedsz, te magad írod gyakran.

Túl sokat vagy magadban, túl sokat gondolkodsz magadon,  a tüneteiden, a súlyodon, a családtagjaid hozzád való viszonyulásáról. Nekem egyébként úgy tűnik, hogy ők jót akarnak neked, csak te valami miatt nem akarod, hogy jó legyen. 

Kéne valami elfoglaltság (nem Facebook, nem internet) ami kicsit kibillent téged ebből az állapotból. Mit szeretsz csinálni, mi érdekel? Valami olyan kène, amit nem otthon csinálsz és nem az otthoni emberekkel. Ki szoktál mozdulni? Sètáljál egyet, menj ki a levegőre, nèzelődj, figyeld a termèszetet, a házakat, bármit amit èrdekesnek találsz, es ne hagyd, hogy megint magadra terelődjenek a gondolataid.

Szia Házikusz!

Hú, hát így nekem elég macerásnak tűnik a gyógyszerelèsed, de a lènyeg, hogy neked ez nem okoz gondot.

Nekem hetekbe telt, mire a dózisemelès után kezdtem érezni valami pozitívat és a dokim hiába vetette fel párszor, hogy csökkentsük vissza mert biztos a 20mg is elèg már, én kèzzel-lábbal tiltakozok ellene, mert egyèrtelműen tudom, hogy a 20-ról 30-ra emelès hozta meg a változást. Akkor minek újból kezdeni az egèszet az elejèről ha végre jól èrzem magam....

Legutóbb felvetettem neki, hogy kicsit talán emelni kène, mert megint kezdek szarul lenni, de ő egy kedves mosoly kísèretèben ráfogta a hormonokra (terhesség, szülés), ès tèmát váltott...

Neked mennyi idő, mire kifejti a maximális hatást? Mennyit szedsz? Mi az ami neked egyèrtelműen mutatja, hogy már nem hat a gyógyszer, mit veszel èszre ilyenkor magadon?

vagy a gondolkodásommal van nagy probléma,sokmindent nem fogok fel amit mondanak,talán ez a betegségem hozzájárulója.

Ez a skizofrénia egyik tünete, a gondolkodás zavarok, szét esett gondolkodás. A gyógyszereidről mást nem tudok hozzászólni, tartsd be az orvosi utasitásokat és nem lesz baj

vagy a gondolkodásommal van nagy probléma,sokmindent nem fogok fel amit mondanak,talán ez a betegségem hozzájárulója.

Fevarin nekem bevállt,de nincs rá támogatás,az jo volt nekem OCD re a legjobb talán.Meg az anafranil de attol meg nem állt fel.

Az utóbbi hónapokban betartottam az orvos utasitását,csak senki nem hisz nekem.de nekem ez ilyen kényszergondolat szerü,egyszer jön egy gondolat emeljük meg? gondolkozom rajta és önkivül megemelem,kényszerbeteg is vagyok,ugylátszik az nincs kezelve.Milyen gyogyszer van OCD re?

sziasztok!

szóval ma nem éreztem túl jól magam ,tegnap még egész szuperül voltam.Izgatottságot érzek,és hallucinálok sokat főleg este.Megemeltem teljesen magamtól a kventiax SR t 200 ról 250 re,hátha valamit segit majd.3 pohár kávétól lehet az ember izgatott? kicsit nyugtalan? Érzem mostanába pár napja a nyugodt közérzetet de néha előjönnek teljesen magától,paranoia,hallucináció,és kicsi izgatottság.Valami biztos elvan kutyulva a gyógyszeremmel,azt hiszem holnap felhivom az orvosom,ha egyáltalán szóba áll velem,múltkor anyukám össze veszett vele,csakmert épp nyűgős volt az orvom.Tudom nem szabad magamtól emelni,ezért szeretném holnap megbeszélni vele a seroquel XR növelést.Néhány ideig tünetmentes vagyok,aztán visszaesem,aztán megint ,aztán nem.

Csodálkozol hogy szarul vagy? Folyamatosan irod hogy magadtól emeled, csökkented az adagot, illetve elhagyod ezt meg azt a gyógyszert. Lehet ezért se akar veled szóba állni az orvosod mert ezt csinálod és igy nem akar érted felelősséget vállalni. Nem is csodálkozom rajta. Persze hogy el vannak kutyulva a gyógyszereid hisz nem tartod be az orvosi utasitásokat. Bocs, ha kemény voltam, de már nem tudok erre mit mondani, a szép szóra meg nem hallgatsz, hiába mondta mindenki h ne emelgesd és csökkentsd az adagokat amig orvos nem mondja és úgy szedd a gyógyszereket, ahogy az orvos felirja.,..

sziasztok!

szóval ma nem éreztem túl jól magam ,tegnap még egész szuperül voltam.Izgatottságot érzek,és hallucinálok sokat főleg este.Megemeltem teljesen magamtól a kventiax SR t 200 ról 250 re,hátha valamit segit majd.3 pohár kávétól lehet az ember izgatott? kicsit nyugtalan? Érzem mostanába pár napja a nyugodt közérzetet de néha előjönnek teljesen magától,paranoia,hallucináció,és kicsi izgatottság.Valami biztos elvan kutyulva a gyógyszeremmel,azt hiszem holnap felhivom az orvosom,ha egyáltalán szóba áll velem,múltkor anyukám össze veszett vele,csakmert épp nyűgős volt az orvom.Tudom nem szabad magamtól emelni,ezért szeretném holnap megbeszélni vele a seroquel XR növelést.Néhány ideig tünetmentes vagyok,aztán visszaesem,aztán megint ,aztán nem.

Szia torta! Én is ismereem a paroxetin-t és jónak tartom, egy baj nálam, hogy bizonyos eltelt idő után nálam általában 2 hónap és nem érezni már a hatását, akkor le kell állni valameddig majd vissza. Nálam a változtatások nem jelentenek problémát és így jó le lehet lenni, csak mindig figyelni kell mindenre, hogy észrevegyük hat e még vagy nem hat. ha már nem ideiglenesem másra mondjuk szorongásoldóra állni, majd vissza valami SSRI-ra, nálam ez vált be.

Nem hinném, mert akkor nem írta volna fel.  Kérdés jól vagy e tőle, figyeld magad!

Szia! Én is paroxetint szedtem 2 hónapig, nagyon jó volt, egyértelmüen jó, csak most hozzászoktam, remélem másoknál nincs így nekem szüneteltetni kell ( nem emelni) addog elvagyok szorongásoldón és néhány hónap múlva vissztérhetek az SSRI okhoz, amik nálam mindig beváltak!

A paroxát nekem elvette az étvágyamat aminek örültem mert fogytam mininmálisan.

Vannak 12 lépéses csopik vallási nézetektől függetlenül és ingyenesen lehet járni, nem szeretnéd kipróbálni? nem éreznéd magad annyira egyedül. A nagyvilágban mindenfelé vannak emberek problémákkal...így legalább észrevennéd nem vagy egyedül és "példát" vennél másoktól -jó esetben- hogy mindenki csak saját erejéből tud talpra állni és a betegségével megbékélni és kontrolállni az életét.

Sziasztok!

Megnéztem: 30 mg-os Rexetint szedek. Tegnap vettem be először egész szemet. Furcsa, mert a fél szemek rémálmokat okoztak, de az egész szem meg nem. Eddig sok változást nem érzek, ugyanúgy félek az emberektől és elzárkózom. Nemcsak a való életben, de neten is. Facebookon jelenleg 5 ismerőssel büszkélkedhetem, de nagyon erős késztetést érzek, hogy onnét is egy üres profilra "meneküljek". Nem bánt senki, nem szólnak hozzám, csak hébe-hóba lájkolnak anyukámék, mégis ezt "soknak" érzem. Ez vajon miiii...??? Hogy a keveset is rengetegnek és kibírhatatlannak érzem. De ez már igaziból kb úgy 2 éve tart nálam. Azóta "vándorolgatok" az új és régi FB profiljaim között... borzasztó érzés... mivel én a neten élek már jóideje, az az "otthonom". Na mind1. Meg mondjuk nem ide vág ebbe a témába, de enni sem nagyon akarok, csak ráerőltet a családom. (Valamitől szabadulni akarok, valamit eltolni magamtól, de mit???) - mármint én ezt így élem meg ezt az állandó saját magam által kivitelezett elutasítást: FB (nem akarom!), evés (nem akarom!), gyógyulás (Ezt sem akarom!). Mi lehet velem...? De annyit tudok, hogy már komolyan elegem van minden emberből. Félek ez az új gyógyszer nem fog semmit sem érni. Tudom, hetek múlva alakul ki a hatás, de a betegségemnek igen mély és régi alapjai vannak, melyeket megingathatatlannak érzek... és a gond, hogy: nem akarok meggyógyulni! Anyuék ezen kiakadtak. De ez is lehet egy tünet is akár. Van egy biztonságos kis "buborékom", amiben élek, meleg, biztonságos, nyugodt, és ebből akarnak kiszakítani... miért kéne ezt hagynom... nekem kell a biztonságom, a komfortzónám. Ennyi.

1. nem
2. de
3. nem

ElőzőOldal 270 / 327Következő