Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Szorongás

Sajnos nem tudok tanácsot adni. Nekem csak a xanax segít ilyenkor, bár az alváshoz amúgy is kell nekem... van, higy az sem használ. Ilyenkor szenvedek. Sok mindent próbáltam, semmi sem segített.

Mi jó a reggeli szorongásra, éjjeli alvászavarra? Ilyen görcs van a gyomromba egész délelőtt. Van erre nem étrendi vagy gyógyszeres megoldás? Pl: relax zene.?

Már apám is használta, elvégre nyelvész volt. Sztem még Karinthytól ered. De  mostanában tőled jött elő...

Én is csak azt tudtam, hogy a hipoglikémia depizál.
Köszi a cikket.

Idézet tőle: Kleó

De ez egy lyenő.

Látom, ragadós a kifejezés. Vagy te már előbb tudtad?
Az enyém Hű Lyenő.

Nem tudtam róla. Azt hittem, hogy csak depit okoz. 

A cukor képest szorongást kiváltani? Nekem van (elég erős), és eszem is cukrot, de azt me a Lítium fogyasztás serkenti, amiről a doki nem akar leszedni. Nehéz ügy.

https://www.tenyek-tevhitek.hu/cukor_es_mentalis_egeszseg.htm

Azt írt, hónapokig, xanit is, meg depakine-t, de rivót spec. nem mer.

Valamelyik nekem se szívsen írja ki.. de XY még AD-t is ír csak úgy mert szépen nézek rá, de ugye szintén normatívra. 

Amióta ehhez a dokihoz járok, nem ír fel, csak javaslatra. Rivót spec. sosem írt... De ez egy lyenő.

Nekem kiírja.. de indokolt esetben másnak is kiírja csak normatívra. Én megindokoltam.. hetek óta szorongok. Ez elég indok neki. 

Rivót írt házidoki?

Még csak most kezdeném szedegetni mert a 0,25-ös Frontin meg se kottyan.. hmm.. 0,5se nagyon.. de a Rivókától mindig le szoktam csillapodni.. írattam házidokival meg van is itthon. Majd kiforrja magát melyik lesz. 😉

Ha más benzót szedsz, egyből leteheted, amúgy 0,25-önként, heti csökkentéssel. Az utolsó 0,25 a legnehezebb. 

Viccet félre téve Rivotril-t mennyi idő után tanácsos letenni? Én mindig hírtelen szoktam lejönni olyan 0,75ről... 

Összemixeltem a Fronyót a kicsi Ricsivel.. 

Szia, üdv.!

Sziasztok!

Idézet tőle: Adele5555

Xanax helyett van valamilyen más szorongásoldó? Nekem az semmit nem segít, csak az alvasban. Valaki azt ajánlotta, hogy váltsák inkább rivó-ra, kérdeztem a dokit, szt mondta nem szeretné, hogy azt szedjem, a xanax is jobb. 

Nekem most nem ajánlott mást, azt mondta, ha ez nem válik  be akkor lesz gyógyszercsere. De, hogy csak az antidepresszánsot vagy a xanaxot is cseréli azt nem mondta.
Egy ismerősöm kvetiapint szed, kérdeztem az orvos azt mondta, hogy az eredetileg antipszichotikum, de valóban használják szorongásra is. Arról nem volt szó, hogy nekem is kéne, csak így beszéltünk róla.

Idézet tőle: Roxy.

Az irány jó, de a talaj ingoványos. Nem lenne jó, ha teljesen rászoknál. Tehát az marhaság, hogy szedj annyit, amennyit akarsz.

Talán javasolhatom, hogy reggel és este szedjél 0,5-öt? Az még nagyon kevés (1 mg xanax nem sok azoknak, akik már évek óta szednek gyógyszert). 

Én sok évig szedtem (ahogy írtam párszor, jóval többet), szerintem fontos, hogy ne napi egy, hanem napi kettő vagy három alkalommal szedd és te pont ezt kezdted csinálni, amire a doki rábólintott. A napi hármat nem biztos, hogy kell erőltetni, bár erről a szagértők jobbat fognak mondani (felezési idő, stb.). 

Szóval én tovább emelném, napi összesen 1 mg-ra, az már hatni fog. 

Köszi a tanácsot! Átgondolom a dolgot. Én 3x0,5mg-ban is gondolkoztam. De ha az ecitalopram hat rendesen akkor nem is nagyon kellene xanax (remélem).

Xanax helyett van valamilyen más szorongásoldó? Nekem az semmit nem segít, csak az alvasban. Valaki azt ajánlotta, hogy váltsák inkább rivó-ra, kérdeztem a dokit, szt mondta nem szeretné, hogy azt szedjem, a xanax is jobb. 

Az irány jó, de a talaj ingoványos. Nem lenne jó, ha teljesen rászoknál. Tehát az marhaság, hogy szedj annyit, amennyit akarsz.

Talán javasolhatom, hogy reggel és este szedjél 0,5-öt? Az még nagyon kevés (1 mg xanax nem sok azoknak, akik már évek óta szednek gyógyszert). 

Én sok évig szedtem (ahogy írtam párszor, jóval többet), szerintem fontos, hogy ne napi egy, hanem napi kettő vagy három alkalommal szedd és te pont ezt kezdted csinálni, amire a doki rábólintott. A napi hármat nem biztos, hogy kell erőltetni, bár erről a szagértők jobbat fognak mondani (felezési idő, stb.). 

Szóval én tovább emelném, napi összesen 1 mg-ra, az már hatni fog. 

Örülök, hogy leírtad. Majd meglátjuk, mi lesz. Xanax-ból mennyit is szedsz? És mikor?

Xanaxból eredetileg csak úgy szedtem, hogy csak akkor amikor épp szarul vagyok 1-2 db 0,25 mg-ost. Végül az lett belőle reggelente 1 db 0,25 mg-os állandóan.

Most hogy elkezdtem rosszul lenni, elkezdtem 3x0,25 mg-ot szedni, de ez nem segített. Most azt mondta az orvos hogy rám bízza szedjek amennyi kell. Azt mondta ha nem elég amit eddig felírt majd szóljak és ír fel többet. Nyílván a gyógyszerfelírásból így is tudni fogja mennyit a max amit szedhetek.

Örülök, hogy leírtad. Majd meglátjuk, mi lesz. Xanax-ból mennyit is szedsz? És mikor?

Voltam a pszichiáternél. Megemelte a gyógyszeradagomat. Az escitalopramot 30mg-ra, a xanax-ot meg azt mondta rám bízza szedjek amennyi kell. Ha 2-3hét-1 hónap alatt nem leszek jobban akkor lehet gyógyszert váltani.

Meglátjuk mi lesz...

Akkor addig kibírod! És mióta is szeded a citalopramot? Hátha érdemes lenne mást kipróbálni.

Hírtelen nem is tudom, de jópár éve. Meg fogom kérdezni, de eddig nem volt volt nagy híve a gyógyszer cseréknek.

Akkor addig kibírod! És mióta is szeded a citalopramot? Hátha érdemes lenne mást kipróbálni.

Nos a helyzet, hogy a szorongásom nem javul, csak néha kicsit. A gyomrom nagyon rossz, görcs vagy nem tudom mi. Rosszl alszom, iszonyatos feszültség van benne, jönnek a negatív gondolatok. Szerdára kaptam időpontot a tb-s pszichiáterhez, meglátjuk mi lesz.

Napközben "nincs alvás" szabály van?

Nincs ilyen szabály csak dolgom volt, el kellett mennem itthonról.
Bár alapból úgy gondolnám, hogy nem jó nappal aludni, de ha semmi dolgom nem tudok ellenállni.

Napközben "nincs alvás" szabály van?

Csak Escitalopram meg Xanax. Meg egyéb gyógyszerek vérnyomásra, pajzsmirigyre stb. És most nem alhatok sajnos, pedig jól esne.

Ha alszol, nem lesz jobb utána?

Sajnálom, ez az agitált szorongás a legszarabb, amikor közben "kuka" kábult is az ember. Rám a Frontin hat így. Egyetlen nyugtató a xanax, amit elviselek, és az is már toxikusan hat állítólag.
Hát jobbulást!
Valami más szedatív hatású gyógyszert nem kaptál vagy szedsz közben?
(Bocsánat, ha nem vagyok képben, nem mindent olvasok mindig).

Most nagyon álmos vagyok, gondolom a gyógyszerektől, de nem vagyok nyugodt...

Ha tudod tartani a 3 x 0,25-öt és nem szedsz be többet, akkor az tényleg nem sok. 

Kitartás és próbálj meg - akárhogy is - mozogni vmit. Biciklizés, ilyesmi nem jön szóba?

Köszi a válaszokat. Igyekszem nem sokat szedni, de most nem vagyok jól muszáj valamit.

Az még kicsi adag, csak ne tovább...

Tegnap 3x0,25 mg-ot vettem be.
Talán jövő héten jön vissza, nem tudom mit remélek, de ez így nem lesz jó.

Szia Gray!

Mennyi a xanax?

Hogy szeded?

Mikor jön vissza?

Mit remélsz tőle?

Hogy vagytok?
Nálam még mindig megy a szorongás, több Xanaxot próbálok, hogy kibírjam. Pszichiáterem szabadságon...

na mizu űrhajós lány? nem hívsz fel? 😀

Imádom Salingert. És az idézet is jó.

"Aki összeomlik, rendszerint nem érzi, mikor ér a szakadék fenekére. Csak zuhan, zuhan lefelé. Ezt az egész összeomlást azoknak találták ki, akik az életben valami olyan után kutattak, amit a saját környezetük nem tudott nyújtani nekik. Vagy csak azt hitték, hogy nem tud nyújtani. És abbahagyták a kutatást. Abbahagyták, mielőtt még igazán elkezdték volna."

Jerome David Salinger
Zabhegyező

Volltam már így.. hát nem sírom vissza. Ez inkább depressziós tünet.. ha mindig csak azt keresed hogy mi negatív egy napodban akkor nem fogod észrevenni a pozitívat. Persze most nem tudom hogy neked konkrétan mi a gondod a szorongáson kívül.. van hogy az embernek tényleg tele van a hócipője.  

Nektek van olyan érzésetek, hogy bárhová mentek vagy bármit csináltok mindig csak problémák, gondok, a szorongás jön szembe és sehogy sem akar vége lenni?

Az egész utazás a nappali kórházba oda vissza egy nagy szorongás 

Most hagytad abba?

Hát mindegy hogy gyógyszer vagy nem gyógyszer csak legyen jól, az a lényeg.

Kurva életbe. Tegnap éjjel egyszer csak nem tudtam nyelni. Gondolom a risperdal elvonási tünete. (?) Aztán már szerencsére tudtam.

Interfunk bácsi gyógyszerellenes.