Szorongás
Idézet tőle: Metzger92 ekkor: 2021.10.10., 14:36Sajnos nem tudok tanácsot adni. Nekem csak a xanax segít ilyenkor, bár az alváshoz amúgy is kell nekem... van, higy az sem használ. Ilyenkor szenvedek. Sok mindent próbáltam, semmi sem segített.
Sajnos nem tudok tanácsot adni. Nekem csak a xanax segít ilyenkor, bár az alváshoz amúgy is kell nekem... van, higy az sem használ. Ilyenkor szenvedek. Sok mindent próbáltam, semmi sem segített.
Idézet tőle: eumate ekkor: 2021.10.10., 13:28Mi jó a reggeli szorongásra, éjjeli alvászavarra? Ilyen görcs van a gyomromba egész délelőtt. Van erre nem étrendi vagy gyógyszeres megoldás? Pl: relax zene.?
Mi jó a reggeli szorongásra, éjjeli alvászavarra? Ilyen görcs van a gyomromba egész délelőtt. Van erre nem étrendi vagy gyógyszeres megoldás? Pl: relax zene.?
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2021.09.30., 10:11Már apám is használta, elvégre nyelvész volt. Sztem még Karinthytól ered. De mostanában tőled jött elő...
Már apám is használta, elvégre nyelvész volt. Sztem még Karinthytól ered. De mostanában tőled jött elő...
Idézet tőle: IvyWeston ekkor: 2021.09.30., 09:29Idézet tőle: KleóDe ez egy lyenő.
Látom, ragadós a kifejezés. Vagy te már előbb tudtad?
Az enyém Hű Lyenő.
Idézet tőle: KleóDe ez egy lyenő.
Látom, ragadós a kifejezés. Vagy te már előbb tudtad?
Az enyém Hű Lyenő.
Idézet tőle: eumate ekkor: 2021.09.30., 08:07A cukor képest szorongást kiváltani? Nekem van (elég erős), és eszem is cukrot, de azt me a Lítium fogyasztás serkenti, amiről a doki nem akar leszedni. Nehéz ügy.
https://www.tenyek-tevhitek.hu/cukor_es_mentalis_egeszseg.htm
A cukor képest szorongást kiváltani? Nekem van (elég erős), és eszem is cukrot, de azt me a Lítium fogyasztás serkenti, amiről a doki nem akar leszedni. Nehéz ügy.
https://www.tenyek-tevhitek.hu/cukor_es_mentalis_egeszseg.htm
Idézet tőle: interfunk100 ekkor: 2021.08.22., 19:52Valamelyik nekem se szívsen írja ki.. de XY még AD-t is ír csak úgy mert szépen nézek rá, de ugye szintén normatívra.
Valamelyik nekem se szívsen írja ki.. de XY még AD-t is ír csak úgy mert szépen nézek rá, de ugye szintén normatívra.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2021.08.22., 19:49Amióta ehhez a dokihoz járok, nem ír fel, csak javaslatra. Rivót spec. sosem írt... De ez egy lyenő.
Amióta ehhez a dokihoz járok, nem ír fel, csak javaslatra. Rivót spec. sosem írt... De ez egy lyenő.
Idézet tőle: interfunk100 ekkor: 2021.08.22., 19:47Nekem kiírja.. de indokolt esetben másnak is kiírja csak normatívra. Én megindokoltam.. hetek óta szorongok. Ez elég indok neki.
Nekem kiírja.. de indokolt esetben másnak is kiírja csak normatívra. Én megindokoltam.. hetek óta szorongok. Ez elég indok neki.
Idézet tőle: interfunk100 ekkor: 2021.08.22., 19:34Még csak most kezdeném szedegetni mert a 0,25-ös Frontin meg se kottyan.. hmm.. 0,5se nagyon.. de a Rivókától mindig le szoktam csillapodni.. írattam házidokival meg van is itthon. Majd kiforrja magát melyik lesz. 😉
Még csak most kezdeném szedegetni mert a 0,25-ös Frontin meg se kottyan.. hmm.. 0,5se nagyon.. de a Rivókától mindig le szoktam csillapodni.. írattam házidokival meg van is itthon. Majd kiforrja magát melyik lesz. 😉
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2021.08.22., 19:31Ha más benzót szedsz, egyből leteheted, amúgy 0,25-önként, heti csökkentéssel. Az utolsó 0,25 a legnehezebb.
Ha más benzót szedsz, egyből leteheted, amúgy 0,25-önként, heti csökkentéssel. Az utolsó 0,25 a legnehezebb.
Idézet tőle: interfunk100 ekkor: 2021.08.22., 19:28Viccet félre téve Rivotril-t mennyi idő után tanácsos letenni? Én mindig hírtelen szoktam lejönni olyan 0,75ről...
Viccet félre téve Rivotril-t mennyi idő után tanácsos letenni? Én mindig hírtelen szoktam lejönni olyan 0,75ről...
Idézet tőle: interfunk100 ekkor: 2021.08.22., 19:26Összemixeltem a Fronyót a kicsi Ricsivel..
Összemixeltem a Fronyót a kicsi Ricsivel..
Idézet tőle: Gulyás Károly ekkor: 2021.08.21., 16:06Sziasztok!
Sziasztok!
Idézet tőle: Gray5 ekkor: 2021.08.19., 19:37Idézet tőle: Adele5555Xanax helyett van valamilyen más szorongásoldó? Nekem az semmit nem segít, csak az alvasban. Valaki azt ajánlotta, hogy váltsák inkább rivó-ra, kérdeztem a dokit, szt mondta nem szeretné, hogy azt szedjem, a xanax is jobb.
Nekem most nem ajánlott mást, azt mondta, ha ez nem válik be akkor lesz gyógyszercsere. De, hogy csak az antidepresszánsot vagy a xanaxot is cseréli azt nem mondta.
Egy ismerősöm kvetiapint szed, kérdeztem az orvos azt mondta, hogy az eredetileg antipszichotikum, de valóban használják szorongásra is. Arról nem volt szó, hogy nekem is kéne, csak így beszéltünk róla.
Idézet tőle: Adele5555Xanax helyett van valamilyen más szorongásoldó? Nekem az semmit nem segít, csak az alvasban. Valaki azt ajánlotta, hogy váltsák inkább rivó-ra, kérdeztem a dokit, szt mondta nem szeretné, hogy azt szedjem, a xanax is jobb.
Nekem most nem ajánlott mást, azt mondta, ha ez nem válik be akkor lesz gyógyszercsere. De, hogy csak az antidepresszánsot vagy a xanaxot is cseréli azt nem mondta.
Egy ismerősöm kvetiapint szed, kérdeztem az orvos azt mondta, hogy az eredetileg antipszichotikum, de valóban használják szorongásra is. Arról nem volt szó, hogy nekem is kéne, csak így beszéltünk róla.
Idézet tőle: Gray5 ekkor: 2021.08.19., 19:32Idézet tőle: Roxy.Az irány jó, de a talaj ingoványos. Nem lenne jó, ha teljesen rászoknál. Tehát az marhaság, hogy szedj annyit, amennyit akarsz.
Talán javasolhatom, hogy reggel és este szedjél 0,5-öt? Az még nagyon kevés (1 mg xanax nem sok azoknak, akik már évek óta szednek gyógyszert).
Én sok évig szedtem (ahogy írtam párszor, jóval többet), szerintem fontos, hogy ne napi egy, hanem napi kettő vagy három alkalommal szedd és te pont ezt kezdted csinálni, amire a doki rábólintott. A napi hármat nem biztos, hogy kell erőltetni, bár erről a szagértők jobbat fognak mondani (felezési idő, stb.).
Szóval én tovább emelném, napi összesen 1 mg-ra, az már hatni fog.
Köszi a tanácsot! Átgondolom a dolgot. Én 3x0,5mg-ban is gondolkoztam. De ha az ecitalopram hat rendesen akkor nem is nagyon kellene xanax (remélem).
Idézet tőle: Roxy.Az irány jó, de a talaj ingoványos. Nem lenne jó, ha teljesen rászoknál. Tehát az marhaság, hogy szedj annyit, amennyit akarsz.
Talán javasolhatom, hogy reggel és este szedjél 0,5-öt? Az még nagyon kevés (1 mg xanax nem sok azoknak, akik már évek óta szednek gyógyszert).
Én sok évig szedtem (ahogy írtam párszor, jóval többet), szerintem fontos, hogy ne napi egy, hanem napi kettő vagy három alkalommal szedd és te pont ezt kezdted csinálni, amire a doki rábólintott. A napi hármat nem biztos, hogy kell erőltetni, bár erről a szagértők jobbat fognak mondani (felezési idő, stb.).
Köszi a tanácsot! Átgondolom a dolgot. Én 3x0,5mg-ban is gondolkoztam. De ha az ecitalopram hat rendesen akkor nem is nagyon kellene xanax (remélem).
Idézet tőle: Adele5555 ekkor: 2021.08.19., 15:11Xanax helyett van valamilyen más szorongásoldó? Nekem az semmit nem segít, csak az alvasban. Valaki azt ajánlotta, hogy váltsák inkább rivó-ra, kérdeztem a dokit, szt mondta nem szeretné, hogy azt szedjem, a xanax is jobb.
Xanax helyett van valamilyen más szorongásoldó? Nekem az semmit nem segít, csak az alvasban. Valaki azt ajánlotta, hogy váltsák inkább rivó-ra, kérdeztem a dokit, szt mondta nem szeretné, hogy azt szedjem, a xanax is jobb.
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2021.08.19., 09:40Az irány jó, de a talaj ingoványos. Nem lenne jó, ha teljesen rászoknál. Tehát az marhaság, hogy szedj annyit, amennyit akarsz.
Az irány jó, de a talaj ingoványos. Nem lenne jó, ha teljesen rászoknál. Tehát az marhaság, hogy szedj annyit, amennyit akarsz.
Idézet tőle: Gray5 ekkor: 2021.08.19., 09:18Idézet tőle: Roxy.Örülök, hogy leírtad. Majd meglátjuk, mi lesz. Xanax-ból mennyit is szedsz? És mikor?
Xanaxból eredetileg csak úgy szedtem, hogy csak akkor amikor épp szarul vagyok 1-2 db 0,25 mg-ost. Végül az lett belőle reggelente 1 db 0,25 mg-os állandóan.
Most hogy elkezdtem rosszul lenni, elkezdtem 3x0,25 mg-ot szedni, de ez nem segített. Most azt mondta az orvos hogy rám bízza szedjek amennyi kell. Azt mondta ha nem elég amit eddig felírt majd szóljak és ír fel többet. Nyílván a gyógyszerfelírásból így is tudni fogja mennyit a max amit szedhetek.
Idézet tőle: Roxy.Örülök, hogy leírtad. Majd meglátjuk, mi lesz. Xanax-ból mennyit is szedsz? És mikor?
Xanaxból eredetileg csak úgy szedtem, hogy csak akkor amikor épp szarul vagyok 1-2 db 0,25 mg-ost. Végül az lett belőle reggelente 1 db 0,25 mg-os állandóan.
Most hogy elkezdtem rosszul lenni, elkezdtem 3x0,25 mg-ot szedni, de ez nem segített. Most azt mondta az orvos hogy rám bízza szedjek amennyi kell. Azt mondta ha nem elég amit eddig felírt majd szóljak és ír fel többet. Nyílván a gyógyszerfelírásból így is tudni fogja mennyit a max amit szedhetek.
Idézet tőle: Gray5 ekkor: 2021.08.19., 06:58Voltam a pszichiáternél. Megemelte a gyógyszeradagomat. Az escitalopramot 30mg-ra, a xanax-ot meg azt mondta rám bízza szedjek amennyi kell. Ha 2-3hét-1 hónap alatt nem leszek jobban akkor lehet gyógyszert váltani.
Meglátjuk mi lesz...
Voltam a pszichiáternél. Megemelte a gyógyszeradagomat. Az escitalopramot 30mg-ra, a xanax-ot meg azt mondta rám bízza szedjek amennyi kell. Ha 2-3hét-1 hónap alatt nem leszek jobban akkor lehet gyógyszert váltani.
Meglátjuk mi lesz...
Idézet tőle: Gray5 ekkor: 2021.08.17., 18:56Idézet tőle: Roxy.Akkor addig kibírod! És mióta is szeded a citalopramot? Hátha érdemes lenne mást kipróbálni.
Hírtelen nem is tudom, de jópár éve. Meg fogom kérdezni, de eddig nem volt volt nagy híve a gyógyszer cseréknek.
Idézet tőle: Roxy.Akkor addig kibírod! És mióta is szeded a citalopramot? Hátha érdemes lenne mást kipróbálni.
Hírtelen nem is tudom, de jópár éve. Meg fogom kérdezni, de eddig nem volt volt nagy híve a gyógyszer cseréknek.
Idézet tőle: Gray5 ekkor: 2021.08.16., 08:21Nos a helyzet, hogy a szorongásom nem javul, csak néha kicsit. A gyomrom nagyon rossz, görcs vagy nem tudom mi. Rosszl alszom, iszonyatos feszültség van benne, jönnek a negatív gondolatok. Szerdára kaptam időpontot a tb-s pszichiáterhez, meglátjuk mi lesz.
Nos a helyzet, hogy a szorongásom nem javul, csak néha kicsit. A gyomrom nagyon rossz, görcs vagy nem tudom mi. Rosszl alszom, iszonyatos feszültség van benne, jönnek a negatív gondolatok. Szerdára kaptam időpontot a tb-s pszichiáterhez, meglátjuk mi lesz.
Idézet tőle: Gray5 ekkor: 2021.07.23., 09:10Idézet tőle: Roxy.Napközben "nincs alvás" szabály van?
Nincs ilyen szabály csak dolgom volt, el kellett mennem itthonról.
Bár alapból úgy gondolnám, hogy nem jó nappal aludni, de ha semmi dolgom nem tudok ellenállni.
Idézet tőle: Roxy.Napközben "nincs alvás" szabály van?
Nincs ilyen szabály csak dolgom volt, el kellett mennem itthonról.
Bár alapból úgy gondolnám, hogy nem jó nappal aludni, de ha semmi dolgom nem tudok ellenállni.
Idézet tőle: Gray5 ekkor: 2021.07.22., 10:05Csak Escitalopram meg Xanax. Meg egyéb gyógyszerek vérnyomásra, pajzsmirigyre stb. És most nem alhatok sajnos, pedig jól esne.
Csak Escitalopram meg Xanax. Meg egyéb gyógyszerek vérnyomásra, pajzsmirigyre stb. És most nem alhatok sajnos, pedig jól esne.
Idézet tőle: IvyWeston ekkor: 2021.07.22., 08:39Sajnálom, ez az agitált szorongás a legszarabb, amikor közben "kuka" kábult is az ember. Rám a Frontin hat így. Egyetlen nyugtató a xanax, amit elviselek, és az is már toxikusan hat állítólag.
Hát jobbulást!
Valami más szedatív hatású gyógyszert nem kaptál vagy szedsz közben?
(Bocsánat, ha nem vagyok képben, nem mindent olvasok mindig).
Sajnálom, ez az agitált szorongás a legszarabb, amikor közben "kuka" kábult is az ember. Rám a Frontin hat így. Egyetlen nyugtató a xanax, amit elviselek, és az is már toxikusan hat állítólag.
Hát jobbulást!
Valami más szedatív hatású gyógyszert nem kaptál vagy szedsz közben?
(Bocsánat, ha nem vagyok képben, nem mindent olvasok mindig).
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2021.07.21., 12:43Ha tudod tartani a 3 x 0,25-öt és nem szedsz be többet, akkor az tényleg nem sok.
Kitartás és próbálj meg - akárhogy is - mozogni vmit. Biciklizés, ilyesmi nem jön szóba?
Ha tudod tartani a 3 x 0,25-öt és nem szedsz be többet, akkor az tényleg nem sok.
Kitartás és próbálj meg - akárhogy is - mozogni vmit. Biciklizés, ilyesmi nem jön szóba?
Idézet tőle: Gray5 ekkor: 2021.07.20., 08:05Tegnap 3x0,25 mg-ot vettem be.
Talán jövő héten jön vissza, nem tudom mit remélek, de ez így nem lesz jó.
Tegnap 3x0,25 mg-ot vettem be.
Talán jövő héten jön vissza, nem tudom mit remélek, de ez így nem lesz jó.
Idézet tőle: Gray5 ekkor: 2021.07.20., 06:35Hogy vagytok?
Nálam még mindig megy a szorongás, több Xanaxot próbálok, hogy kibírjam. Pszichiáterem szabadságon...
Hogy vagytok?
Nálam még mindig megy a szorongás, több Xanaxot próbálok, hogy kibírjam. Pszichiáterem szabadságon...
Idézet tőle: Gácsi Krisztián ekkor: 2021.07.18., 07:43na mizu űrhajós lány? nem hívsz fel? 😀
na mizu űrhajós lány? nem hívsz fel? 😀
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2021.07.18., 06:16"Aki összeomlik, rendszerint nem érzi, mikor ér a szakadék fenekére. Csak zuhan, zuhan lefelé. Ezt az egész összeomlást azoknak találták ki, akik az életben valami olyan után kutattak, amit a saját környezetük nem tudott nyújtani nekik. Vagy csak azt hitték, hogy nem tud nyújtani. És abbahagyták a kutatást. Abbahagyták, mielőtt még igazán elkezdték volna."
Jerome David Salinger
Zabhegyező
"Aki összeomlik, rendszerint nem érzi, mikor ér a szakadék fenekére. Csak zuhan, zuhan lefelé. Ezt az egész összeomlást azoknak találták ki, akik az életben valami olyan után kutattak, amit a saját környezetük nem tudott nyújtani nekik. Vagy csak azt hitték, hogy nem tud nyújtani. És abbahagyták a kutatást. Abbahagyták, mielőtt még igazán elkezdték volna."
Jerome David Salinger
Zabhegyező
Idézet tőle: interfunk100 ekkor: 2021.07.16., 09:10Volltam már így.. hát nem sírom vissza. Ez inkább depressziós tünet.. ha mindig csak azt keresed hogy mi negatív egy napodban akkor nem fogod észrevenni a pozitívat. Persze most nem tudom hogy neked konkrétan mi a gondod a szorongáson kívül.. van hogy az embernek tényleg tele van a hócipője.
Volltam már így.. hát nem sírom vissza. Ez inkább depressziós tünet.. ha mindig csak azt keresed hogy mi negatív egy napodban akkor nem fogod észrevenni a pozitívat. Persze most nem tudom hogy neked konkrétan mi a gondod a szorongáson kívül.. van hogy az embernek tényleg tele van a hócipője.
Idézet tőle: Gray5 ekkor: 2021.07.16., 09:04Nektek van olyan érzésetek, hogy bárhová mentek vagy bármit csináltok mindig csak problémák, gondok, a szorongás jön szembe és sehogy sem akar vége lenni?
Nektek van olyan érzésetek, hogy bárhová mentek vagy bármit csináltok mindig csak problémák, gondok, a szorongás jön szembe és sehogy sem akar vége lenni?
Idézet tőle: Roxy. ekkor: 2021.07.13., 04:41Kurva életbe. Tegnap éjjel egyszer csak nem tudtam nyelni. Gondolom a risperdal elvonási tünete. (?) Aztán már szerencsére tudtam.
Kurva életbe. Tegnap éjjel egyszer csak nem tudtam nyelni. Gondolom a risperdal elvonási tünete. (?) Aztán már szerencsére tudtam.