Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Szorongás

Igen, igazad van. De tényleg nagyon nehéz. 🙁

Fejben kell rendezni a dolgokat.. vagy egész életedben gyógyszert akarsz szedni?  Olyan dolgokat kell csinálni amik feltöltenek. Persze mondani könnyű, tudom. Nekem is, másoknak is meg kell harcolni ezekért a dolgokért. 

Az antidepresszáns abbahagyását kockázatosnak tartom, félek tőle. Úgy tudom nem is javasolják csak úgy önállóan.
Igen, azt hiszem most tudom mihez kötni a szorongást, de hát máskor meg máshoz...

Nem váltást mondok.. én se váltottam.. abbahagytam magamtól a fenébe. Ha a körülmények stimmelnek még vissza sem estem volna.  Van valami okod a szorongásra?

Több antidepresszánst szedtem már, igazán átütő hatást egyiktől sem éreztem. Néha én is gondolok váltásra, de a pszichiáterem nem nagyon hajlik rá, azt szokta mondani, hogy ha egy kicsit is hatásos akkor inkább ne, mert lehet a másik nem lesz jó...

Feszültség attól is lehet ha már nem jó neked az escitalopram.. nekem is hasonló volt, majd abbahagytam és elmúlt a feszültség is.. persze ez csak nálam volt így. De lehet nálad is az a baj. 

Azokat én is szedtem.. nekem egy idő után ineffektív(hatástalan) lett az escitalopram, de pár hónapig jó volt. 

Sok éve járok pszichiáterhez, voltam pszichológusnál is. Szedek gyógyszereket. Xanax meg Esctalopram. Van hogy egész jól vagyok, de most megint beütött a szorongás nagyon.
Hát a gyomrom fáj, összeszorul, melegség a bőrömön, de a legrosszabb az állandó ideges feszültség.
Autogén tréninget tanultam.

Szia!

Jársz pszichológushoz vagy áterhez? Szedsz valamilyen gyógyszert?

Milyen tüneteid vannak ilyenkor? Lazító technikát tudsz alkalmazni?

Van itt valaki? Hogy vagytok?
Én nagyon szorongok.

Van valakinek esetleg tapasztalata éjszakai harapásemelő sínnel kapcsolatban?
Előre is köszi.

Én bármitől tudok szorongani. Ha olyanom van akkor a boltba menéstől is, és akkor 5 percet állok az ajtóban felöltözve, míg elég mérges nem leszek magamra és ez ad erőt elindulni (ha kijutok a kapun onnantól viszont elmúlik).

Sebaj Fóbiás

Skizo!

Most miért akarsz szorongani? Nekem holnap áterhez köll mennem. 

Igen, tökéletes. 🙂

:))) 

Hát nem is tudom. Legyen hétfő és fogorvos témájú. Jó így?

Rendben, addig elmegyek fürdeni. Hú, még nem szorongtam együtt senkivel, izgi. 🙂 Lesz valami tematikája (nekem ilyenkor a hétfő szokott lenni), vagy csak a megszokott generalizált?

Jó, de előbb még depizek egy kicsit!

Szorongjunk együtt háromra. 🙂 1.. 2.. 3!

Jah. 🙂

Úgy látszik, senki sem szorong mostanság.

up

Szoktam kávézni, de eddig mindig csak kaja után vettem be.

Most nagy nehezen ettem egy szelet müzlit ebédre, így be tudtam venni.
Már csak várni kell a csodára....

Nekem azt mondta az orvosom hogy az enyémet kávéhoz is bevehetem.

Kávézni/teázni sem tudsz reggel?

Egy pohárka "kávé-meleg" hőmérsékletű, cukros víz is megteszi. Olyan, mint egy íztelen tea, a meleg és a cukor beindítja az emésztési reflexeket valamennyire..

Az orvosom azt mondta éhgyomorra ne vegyem be a gyógyszert. De a szorongás miatt nincs étvágyam. Enni kéne, hogy utána bevehessem, mert tudom, hogy akkor tényleg jobb lesz (már tapasztaltam), de egyszerűen nem megy le kaja a torkomon... Ahhjjj... :/

Nagyon köszönöm ☺

Ha nagyon szorongsz, és a szíved is nagyon ver , és otthon vagy, akkor vegyél 1-2 közepes levegőt, utána fújd ki a levegőt, de ne az összest, és fogd be az orrod. Addig tarsd a levegőt, amíg csak bírod.Aztán fél perc normál légzés, és ismételd meg 2-3 szor ezt.Ha végeztél, próbálj meg kisebb levegőket venni, és lassabban. A pulzusud lejjebb fog menni, a légzésed lelasul, és remélhetőleg megnyugszol egy kicsit. 🙂

Szerintem a mindfulness technika nem rossz, nekem használt, ha már a gyógyszerek se segítenek.

"Ablakok" helyett "valami". Átírta a gép......

Sziasztok!

Több,mint egy hete minden làtszólagos ok nélkül nagyon szorongok. Ok nincs csak a sz@r szorító érzés és nyugtalanság.Valakinek van ablakok bevett szokása ellenük?

-

kharzak, néha még én is szorongok, pedig évek óta nem szedem sem a Frontint, sem a Xanaxot. El is ajándékoztam a készletet, amit kiváltottam, de mikor eldöntöttem, hogy leszokom, egyszerűen nem szedtem be. Két hónap alatt összejött. Nekem azt mondták a munkahelyen így ennyi év távlatából, hogy hogy vagyok ilyen nyugodt, és nem tudtam rá válaszolni, bejön a családi élet, talán ez a titka.

a szorongás megkeseríti az életemet.

A munkahelyen csodálkoznak és azt mondják lehet jól csinálom hogy lazán kezelem a dolgokat.
Kérdezték hogyan csinálom hogy sohasem stresszelek.
Nem, nem igaz hogy sohasem stresszelek, csak majdnem minden este attól tartok szívrohamom lesz.
Ezt persze nem mondtam.

A sok mozgástól kis izomrángások a mellkasban, kar fájdalom, máskor gyomorfájdalom, fogfájás valami köze lehet a szívhez, önvizsgálat.
Egyszer mentő hívása, fél órával később lemondása. Minden héten körülbelül 15 órát biciklizem, nagy emelkedőkön is dobog a szív, szabályosan.

Családdal két éve nem találkoztam, a rokonok, mint a volt/jelenlegi párom idegesítőek.
A pszichológiai játékaik, a hibáik be nem látása, zsarolás.
Van így is elég gondom, nincs szükség ezekre.
A sem együtt, sem külön, játszmázásos kapcsolat pedig pláne nem kell, a pánik mellett nem fér el, amúgy sem lenne ajánlatos.

Pánik, a mutató, hiszen ha nagyon nincs rendben a helyzet, még inkább feszültség van.
De a helyzet fixálásakor is pánik van és nehezíti a dolgot.

Majdnem napi 10-20km biciklizéstől nehezebb lenne az ágyban feküdni, aludni próbálni éjszaka?
Mentálisan biztosan, nade a szívnek?

Mikor lehet elaludnék idegesen felébredem, lehet háromszor négyszer, mire elalszom.

A szorongás és a gyomorgörcs teszi ki a mindennapjaimat 

mikor rájössz, hogy már megint te értettél félre valamit. ahogy átbeszélitek, rájössz, hol volt a bukkanó, a hiányosság, hol volt az, ahol te gondoltad túl a dolgokat - és nem érted, hogy folyamatában, ill. az átbeszélésig miért nem voltál képes meglátni ezeket a gondolati hibákat. addig csak duzzogtál, nyalogattad az újonnan szerzett sebedet, mikor pedig rájöttél, hogy te értetted félre, elborított a szégyen a helyzet nyilvánvaló faszsága miatt, a szorongás amiatt, hogy akkor mégis hogyan és mihez kellene viszonyítanod, ha nem ahhoz, amit te nyilvánvalónak látsz, és a düh a tehetetlenség miatt. merthogy tehetetlen lettél, mikor rájöttél, hogy a feszültség miatt te voltál a felelős, és még tehetetlenebb lettél, mikor rájöttél, hiába kérsz bocsánatot, és hiába fogadja el a másik, minden jó szándékotok ellenére is a feszültség még jó ideig köztetek marad. ha másképp nem, annak formájában, hogy már megint megszakadt a "már olyan sok ideje nem is vitatkoztunk" időszaka.

és ilyenkor ez az érzelmi csomag benned marad. a szégyen+szorongás+düh, merthogy még a heves érzelmek elengedésére sem vagy képes, még ezt se sikerült begyakorolnod, és a legszívesebben elbujdokolnál a világ legutolsó kis sarkába, hogy még csak hozzá se kelljen szólnod többé senkihez, nehogy megint félreértsél valamit. meg szégyelled mindazt a szidalmat stb., amit akkor mondtál, mikor még azt hitted, hogy neked van igazad. (és mit szégyellsz? azt, hogy ilyen rondán beszéltél, vagy azt, hogy nem volt semmi igazságod benne/jogalapod hozzá? hol az egyiket szégyelled, hol a másikat, és harmadikként szégyelled magad amiatt, hogy nem tudod csak az elsőt szégyellni.)

Hol az istencsudájában volt szó arról, hogy van-e előnye az agora- és szocfóbiának? Megvan!

Köcce a linket!

Szóval hogy ismeretlen helyre egyedül irtózok menni, mert eltévedhetek, az agora. Hogy az utcára egyedül nem akarok menni, és mi van, ha rosszul leszek, nem segít senki, úgyis azt hiszik hogy "csak részeg" vagyok; meg hogy az utcán közlekedők mind potenciálisan fellöknek, az szoc. Meg a szóbeli feleléstől és a nyilvános vizsgától való f.sás is az... Még szerencsém, hogy állítólag egyik sem éri el a kóros szintet. Jaj, milyen lehet a "kóros szint"? :O

Most már annyiraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jó lenne, ha lenne egy olyan gyógyszerem, amivel javul az agorafóbiám (15 éve vagyok agorás). 

Egyre-másra hallok sztorikat, hogy agorások kapnak egy gyógyszert és ki tudnak menni végre a szűk környezetükből. 

Ez placebo lenne? Placebo-hatás??

Miééééééééééééééééééért nem segít nekem tizenx gyógyszer sem? 2005 óta járok terápiába, 2014 óta szedek gyógyszert és egyre romlik az agorám. :((

Önsajnálatba fogok zuhanni.

Én is azt hittem hogy ami velem van az normális elég sokára jöttem rá, hogy a többiek nem ilyenek igaz addigra már megtanultam elrejteni magam.

Kösz, csak sajnos az már nem olyan jó, hogy ez mikorra sikerült, amikor már semmit nem tudok kezdeni az életemmel. De legalább nem szorongok folyamatosan. Kicsi gyerekként azt hittem, hogy mindenki így él, hogy "izgul" folyton és időnként gombóc van a torkában. Sokára jöttem rá, hogy ez nem normális...

Idézet tőle: Kleó

A szorongás a családban gyökerezik. Mondhatnám, hogy a lítiumtól csökkent jelentős mértékben a szorongásom, de nem. Attól, hogy helyre tettem magamban az őseimet.

Ez jó, ez tetszik.

Jobbára nem megyek sehova, vagy nem egyedül, max. taxival. Viszont  nekem a saját ágyamban fekve voltak erős szorongásos (pánik?) rohamaim. Most már csak a gyomrom ugrik olykor össze tőlük, akkor arra gondolok, hogy nem az én dolgom.

A benzók semmit sem segítettek (hyperdózisban sem), az alkohol némileg igen. Mondjuk nem dobogott a szívem a nyakamtól az oldalamig.

A kh.-ban nem volt semmi vegetatív tünetem, ott "csak" a vérnyomásom nem ment 150 alá... Féltem. Azt meg csak leküzdeni lehet, és a "siker-tapasztalotoktól (márhogy nem történt semmi baj) egy idő után eltűnik. De utcára ugye nem járok... Hogyne, még valaki véletlenül fellök. (Megjegyzem, vasárnap sem löktek fel.)

Kleó nekem kihaltak az őseim, amelyik nem azzal meg nem kommunikálok ( igazad van félek tőlle szorongok mert nem tudtam megfelelni neki soha pedig annyira szerettem) 300 km lakik szóval ezen a téren nyugi van.

De én nemrég kezdtem szorongani pl nem tudok felszállni jármüre csak ha pár már elment, vagy ha felszálltam megnézem hol a tűzolto készülék hol vannak a sijutást segítő kalapácsok . Néha lever a viz ha valakivel szóba kell álni pl ha ügyintézek.Nehéz otthonról elindulni. nem szedek ere semit de zavar az életemben.Hogy segítsek magamon mik a gondolataid mert néha majdnem elájulok.

A szorongás a családban gyökerezik. Mondhatnám, hogy a lítiumtól csökkent jelentős mértékben a szorongásom, de nem. Attól, hogy helyre tettem magamban az őseimet.

Idézet tőle: Kiwi1.2.3.

Idézet tőle: murray head

Van itt olyan, aki a szorongásával BÁRMIT tudott kezdeni? Terápia, gyógyszer, alternatív gyógymódok? 

Szia murray head!

Van.

Nekem ez vált be: Gyógyszerek,pszichoterápia önedzés

önedzés:  ajtótokostól v  fokozatosan be az oroszlán barlangjába lesz ami lesz alapon.

Köszönöm. 

Van önedzés, csak az agyam nem tud róla. Vmit sikerül megcsinálni és a köv. nap nem. Aztán megint igen, köv. nap megint nem.

Idézet tőle: murray head

Van itt olyan, aki a szorongásával BÁRMIT tudott kezdeni? Terápia, gyógyszer, alternatív gyógymódok? 

Szia murray head!

Van.

Nekem ez vált be: Gyógyszerek,pszichoterápia önedzés

önedzés:  ajtótokostól v  fokozatosan be az oroszlán barlangjába lesz ami lesz alapon.

Idézet tőle: Kiscsillag

Liliána!

Szép nevet választottál. 🙂

Köszi Csillag. 🙂 Nekem is tetszik. 

Liliána!

Szép nevet választottál. 🙂