Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Szorongás

Nem a magyar tájékoztató van szarul megírva. Az EMA engedélyezése alapján írták.

Az FDA engedélye alapján nem írhatják meg.

Az Amerikai tájékoztatók az FDA, az európai az EMA ajánlásai szerint készülnek.

Angliai tájékoztató:

"Escitalopram is a type of antidepressant known as a selective serotonin reuptake inhibitor (SSRI). It's often used to treat depression and is sometimes used for anxiety, obsessive compulsive disorder or panic attacks. Escitalopram helps many people recover from depression and has fewer unwanted effects than older antidepressants. Escitalopram is available on prescription. It comes as tablets and liquid drops that you put in a drink

Sertralin nekem nem hatott se generalizált szorongásra, se szoc fóbra. Nem tapaaztaltam nyugtató hatást.

Természetesen a külföldi hivatalos. Ott Lexapro néven fut a gyógyszer, szintén nem tesznek említést arról, hogy pánikra jó lenne. Szóval hogy finoman fejezzem ki magam annak, aki a magyar betegtájékoztatót írta úgy módszeresen eltördelném a kezét, hogy többet egy tollat se tudjon megfogni, pedig nem vagyok egy agersszív ember.

https://www.google.com/url?q=https://www.accessdata.fda.gov/drugsatfda_docs/label/2017/021323s047lbl.pdf&sa=U&ved=2ahUKEwjr87WnzOjzAhVQqxoKHVprDjAQFnoECAgQAg&usg=AOvVaw0tGpgaLGTNwyWp5OTV0gmv

Ez a hivatalos leírása az escitalopramnak ahol említést se tesznek pánikról vagy agorafóbiáról.

Egyébként nem nevezném véletlennek azt, hogy a Paroxat úgy tűnik be fog jönni. FDA által jóváhagyott pánikzavarra és a drugs.com és egyéb adatok alapján a sertralinnal együtt ez a két leghatásosabb ssri erre. Még a végén attól leszek jobban ami valóban arra van kitalálva ami a problémám, micsoda csoda... Egyébként félre ne érts, én 10 évet dolgoztam az egészségügyben több helyen és ez alapján mondom, hogy gyűlölöm az orvosok 99%-át, úgyhogy ebből adódik az erős felindultságom.

Írtad vhol, hogy inkább már a betegtársak véleménye, tapasztalata számít. Lehet, a dokid látott egy rakat beteget, akinek ettől(Escitil?) enyhült a pánikja. Szval kilyukadunk oda, amit sztem te vagy vki peddzegetett, hogy akkor "papír szerint" kezeljen vagy valós tapasztalatok alapján?

Lehet ez teljesen véletlen is, hogy pont pánikra neked a Paroxat bejön. 

" fél éves Scippa szenvedésem ami nekem pont bizonyította is, hogy ha egy gyógyszer nincs törzskönyvezve az adott problémára akkor felesleges arra szedni."

Drugs.com:

Escitalopram is used to treat major depressive disorder in adults and adolescents at least 12 years old.

Escitalopram is also used to treat anxiety in adults.

magyar(találomra, Escitalopram-Teva):

Az Escitalopram-Teva filmtablettát a depresszió (major depressziós epizódok) és a szorongásos zavarok (pl. a tériszonnyal járó vagy anélkül fellépő pánikzavar, szociális szorongásos zavar (szociális fóbia), generalizált szorongás és kényszerbetegség) kezelésére alkalmazzák.

Most akkor mi van? melyik a jó? Mert utóbbi lefedi a pánikrohamokat is és az agorafobiat is, sztem. 

Idézet tőle: Avana

1) Hol nézed meg, mire van törzskönyvezve? van erre vmi külföldi oldal?

2) Sztem nem feltétlenül jó irány betű szerint ragaszkodni az indikációhoz, hogy ez "erre van", "nem erre van". 

Agorafobia, szorongás, pánik, generalizált szorongás....ezek sztem annyira egy tőről fakadnak, egymásba is átalakulhatnak....

hangulatstabbal nem lehet szorongást kezelni, node ha az a gyógyszer jó szorongásra, miért ne lehetne jó pánikra is, ami ugyanúgy afféle szorongás, csak rohamokban jelentkezik és erősebb? A mögöttes kulcsszó a szorongás.

Ezzel egyetértek.

Van olyan antidepi, ami csak arra jó. Pl Elontril

Ami szorongásra hat, az szerintem minden fajtára.

Pregabalin (ez nem antidepi) neurológiai gyógyszer,  idegi eredetű (nem pszichés) fájdomra van. Pl arcidegzsába, övsömör stb. Epilepsziára is felírható, kiegészítő kezelésre.

Generalizált szorongásra is adható. A szoc fób. jellegű szorongásom is jól csökkenti, pedig arra nincs törzskönyvezve.

Igen, az a baj, hogy egy dolog feltárni - vagy eleve tudni -, de hogy utána azzal most akkor mit is kezdhetünk... az jó kérdés. "Dolgozd fel" - oké, és azt hogy is kell csinálni? "Az idő begyógyítja." - a fenéket, csak megtanulunk belefásulni. 

Minden idevaló, ami az élettel, sorssal, betegséggel foglalkozik.

Sziasztok!

Már jó régen nem jártam itt, pedig hát nem volt rózsás az életem eddig sem. Most sajnos /számomra/ nagyon sok minden összejött. Úgy érzem, már régen nem vagyok önmagam.Még a nyáron kaptam Brintellix 5mg 2-2mg Xanax sr és még estére Agomelatint. A Brintellixet abba kellett hagynom, a férjem azt mondta nem jó irányba változtatott rajtam. Az Agomelatint meg nem szedem már rég mert aludni tudok, a májamat meg így is van ami próbára teszi nap mint nap. Szóval Xanaxxal élem minden napjaim, Ami már nem ér semmit azon kívűl,hogy jól alszom tőle.Nem mentem vissza a dokimhoz nyár óta, mert már elég volt a kisérleteiből, ha ez nem jó akkor azt stb. Jelenleg telefonon iratom fel a gyógyszereket, és csak azt váltom ki,amit be is szedek. Annyi orvosnál, magándokinál jártam már, és még mindig ugyanott vagyok ahol eddig.Elviselhetetlen, generalizált szorongással kelek és fekszem. A férjemmel veszekszem butaságokon, és már az sem érdekel mikor azt mondja,hogy nem vagyok normális,erre szoktam mondani,hogy papírom is van róla sajnos. Az a baj, hogy pár hónaoja, az pici pár napig tartó (jól érzem magam) is eltűnt. Maradt a fásult, idegbeteg, állandóan aggódó,szomorú ember. Aki nem látja értelmét az életének,mert állandó rettegésben él a betegségek miatt, nem mert jókedvű lenni,mert akkor biztos valami rossz lesz.Hetek óta zombiként járom a várost, intézem amit kell, és rettenetesen félek. Hogy mitől jelenleg ? Édesapám beteg, még nem tudjuk konkréta mi a baj, de a hasnyálmirigyén találtak valamit, csütörtökön veszik le a szövettant,pénteken már tudnak is róla,hogy mi az. Bármi lehet. De sajnos a fejemben a legrosszabb változat van. Pedig időben észrevették, hiszen egy korábbi betegségből kifolyólag 3 havonta jár vérvételre,ahol tumormarkert is néznek.Így e vették észre,hogy valami lehet,mert az egyik mutató több lett mint szokott. Szegénykém 75 éves, de életerős, fittebb mint egy 60-as. Az a baj, hogy én meg úgy viselkedem mint egy gyerek,állandóan sírni tudnék,de szerencsére előtte ezt nem mutatom. Erősnek kell mutatnom magam,még ha csak annyi ideig is míg vele vagyok. De itt vagyok 41 éves, és annyira haragszom magamra, hogy ennyire gyenge vagyok,és sosem tudom jólérezni magam, akkor sem ha minden oké. Nem csodálkoznék igazából ha a férjem válni akarna, iszonyatos lehet egy ilyen emerrel együtt élni.

Bocsánatot kérek ha olyat írtam ami nem idevaló!!!!

Az FDA jóváhagyás úgy működik, hogy a gyártó benyújt minden indikációhoz külön-külön kettő darab sikeres kettős-vak kísérletet. És az vagy elfogadja, vagy visszautasítja. Ez úgy szokott összejönni, hogy 5-6 ilyen kísérlet kell két sikereshez, azaz nagyon drága. Ezért piaci megfontolásból be sem nyújtják, úgyis felírják a dokik off-label, mivel pl. ssri, vagy annak idelyén nem diagnosztizáltak annyi agorafóbiát, így nem érte meg. Mi után lejárt a szabadalom a kutya nem foglalkozik vele, hogy megújítsák, új indikációkba nyújtsák be. Se a az FDA, se az EMA nem ilyen bölcs szervezet, akik gondos tanulmányozás után megmondják, hogy mire jó, meg mire nem. Ha benyújtották az indikációban, vagy bólogatnak, vagy nagyon ritkán nem. 

A magyar tájékoztatókon én ki vagyok amúgy akadva. Nem tudom, hogy más is szokott-e olyat csinálni, hogy megnézi az adott gyógyszer hivatalos angol nyelvű leíratát és összehasonlítja a magyarral, de a magyar verzió általában egy erősen hiányos valami azokhoz képest.

Mutatok egy példát, ez a hivatalos, FDA által jóváhagyott nemzetközi xanax tájékoztató:

https://www.google.com/url?q=https://www.accessdata.fda.gov/drugsatfda_docs/label/2011/018276s045lbl.pdf&sa=U&ved=2ahUKEwjbnKHM8ufzAhUNtRoKHfgPCO0QFnoECAAQAg&usg=AOvVaw0S9dlFszx2qAc-AGasqzaw

Na most akár terjedelemben, akár tartalomban hasonlítsuk össze a magyarral, no comment...

Megnézem a  drugs.com-ot. 🙂

Sztem egyébként az összes SSRI-t tetszés szerint írogatják fel a felsorolt bajokra. Már megnézem,a  magyar tájékoztatóban mi szerepel, érdekes ez is. 

Az adagolás is nagyon számít. Pl. a Ketilept hiába antipszichotikum, más-más dózisokban máshogy hat. Hiába nem szorongásra van, akkor is leviszi pl. nálam.

Hasmenés nekem is volt az escitiltől, illetve eléggé nehezen megszokható, ott nekem is 5ről 10mg-ra volt a legdurvább az emelés.

Szia.Én mirzatent kaptam alvás előtt 30mg.Nekem durvább volt mert a gyomoridegtől már öklendeztem minden reggel azóta ez megszűnt.

A legyegyszerűbb a drugs.com oldalon ahol kb hetente frissítik az adatokat. Ott látni mi mire van, illetve azt is, ha az adott betegségtípusra régebben jóváhagyták, de már visszavonták az FDA-nál, azt átrakják "off label" kategóriába.

Lehet, hogy nem jó irány, csak nekem most pont fél évet vett el az életemből az, hogy nem arra indultunk el amerre kellett volna, nem olyan gyógyszert szedtem ami elő lenne írva hivatalosan, úgyhogy ezek után én ragaszkodom hozzá, hogy olyan gyógyszert szedek csak ami jóvá van hagyva a betegségeimre.

Egyébként ebben egyetértek, a szorongásból indul ki minden, lehet, hogy jó mondjuk valami sima szorongásra és ahogy írod akkor miért ne lehetne mondjuk akár pánikbetegeket is kezelni vele, hátha beválik alapon, de addig, amíg a kifejezetten erre jóváhagyott gyógyszerek sem lettek végigpróbálva addig hibás döntésnek tartom ezzel kísérletezni, ez jöjjön azután ami után nem használtak azok az adott gyógyszerek, amik mondjuk pont arra a problémára lettek kifejlesztve amivel az adott betegnek problémája van. Esetemben velem minek szedetett olyan ssri-t fél évig ami major depresszióra és generalizált szorongásra van jóváhagyva amikor van több olyan is ami pánikbetegségre agorafóbiával? Ezért haragszom is a dokimra.

Sziasztok!Escitilt szedek 2 hete szorongásra 5mg illetve este 30mg mirzaten.Felkelett volna emelnem az escitilt 10mgra de egyszerűen úgy érzetem magam mint aki bevan állva így maradt az 5mg.Viszont azóta is hasmenésem van és azt érzem hogy letompít illetve a kedvem is rosszabb mint előtte.Lehet hogy az SSRI nekem nem jó választás?Sertaline is próbáltuk de a mellékhatások miatt hagytuk és nem éreztem tőle javulást.Holnap megyek vissza a dokinőhöz... 

Én is drukkolok!

1) Hol nézed meg, mire van törzskönyvezve? van erre vmi külföldi oldal?

2) Sztem nem feltétlenül jó irány betű szerint ragaszkodni az indikációhoz, hogy ez "erre van", "nem erre van". 

Agorafobia, szorongás, pánik, generalizált szorongás....ezek sztem annyira egy tőről fakadnak, egymásba is átalakulhatnak....

hangulatstabbal nem lehet szorongást kezelni, node ha az a gyógyszer jó szorongásra, miért ne lehetne jó pánikra is, ami ugyanúgy afféle szorongás, csak rohamokban jelentkezik és erősebb? A mögöttes kulcsszó a szorongás.

Köszönöm szépen, lassan indulok is.

Idézet tőle: Charlie Firpo

Én szurkolok! Maximum dobj be egy kis extra xanaxot vagy vigyél magaddal, ha gázos szitu lenne. 🙂

Én szurkolok! Maximum dobj be egy kis extra xanaxot vagy vigyél magaddal, ha gázos szitu lenne. 🙂

Most elég kellemetlen helyzetbe kerültem. Megígértem egy ismerősnek, hogy ma elkísérem orvoshoz. Megszegni nem akarom az ígéretemet, de most pont ott vagyok ahol 1 hétig nem szedek semmien antidepresszánst a váltás miatt. Szóval az utcára sincs kedvem kimenni. De megígértem, meg már halasztottunk is szóval megyek.
A pszichiáterem pont nem rendel a héten, de úgyis szombaton jár le az 1 hét szóval utána hétfőig már kibírom gondolom.
Azért drukkolhattok vagy valami.

Hát, én pontosan tudom, sőt azt is, mikor és hogyan kezdődött, csak akkor még azt hittem, mindenkinek ilyen az állapota, állandó feszültség.Erre (is) mondta a barinőm, h nálam nincs mit "feltárni". De túltenni magam nem tudom. Terápiarezisztens vagyok, többel is próbálkoztunk... Még a 20 éve válásomon sem tudtam túllépni, hát mág a kis- és gyerekkoromon!

Idézet tőle: John Doe

Én nem tudom, hogy lehetne az ilyen régi dolgokat megoldani/feldolgozni/kezelni.

Hát nem csak a mesében, de vannak jó pszichoterapeuták és módszerek.
Most evvel nagyon sok újat mondtam. 🙁

Nekem azt mondta a klinikai szakpszichológusom miután elmeséltem neki mindent a gyerekkoromtól kezdve, hogy nálam nincs semmi régi trauma stb, csak az elmúlt másfél évben annyi szar dolog ért, hogy eddig bírták az idegeim.

Én januárban megyek az endokrinológiára is kivizsgáltatni magam, nem árt arról az oldalról is megközleíteni a kialakult helyzetet.

Én nem tudom, hogy lehetne az ilyen régi dolgokat megoldani/feldolgozni/kezelni.

Jav: Escit.

Mármint az olanzapint? 🙂

Az excitalompramot.

Sokat gondolkozom azon, hogy általában mindenkinek van valami alapja a szorongásának vagy hasonló problémájának, még ha nem is tud róla vagy nem tudja mi az. Ilyenekre gondolok, hogy: gyerekkor, családi problémák, traumák stb stb stb... És ha ezeket a problémákat nem sikerül megoldani/feldolgozni/kezelni/ akkor szedhetünk bármilyen gyógyszert, a tüneteket enyhítheti, de sosem gyógyulunk meg tőle. Ha erre gondolok elég sötéten látom a dolgokat. 🙁
(Persze tudom vannak olyan problémák amelyik mögött konkrét "szervi" dolog áll, genetika, örökölt, hormonális stb. pl. endogén depresszió. Most nem ezekere gondoltam.)

Mármint az olanzapint? 🙂

Ausztriában élő egyik ex  Búrásnak pánikra adták és jól hatott neki.

Nem biztos, h neked is lenne zavaró mellékhatása. Elég 1-2 szem és kiderülne, hogy hat-e neked, van-e zavaró mh.

Nekem 5 mg mellett sem múlik el teljesen a szorongás, de legalább csökkenti.

Nekem pont ugyan ez a bajom, ha nem félnék tőle már rég bevágtam volna pl. 5mg olanzapint szubdózisban aztán szorongás letudva, csak hát a mellékhatások...de ha odáig jutok akkor ez lesz a végső megoldás. Ha pánikra/agorára nem jönne be a paroxat, akkor maximum még a sertralinnak adnék egy esélyt aztán ha az se akkor be is fejeztem az antidepresszánsokkal való foglalkozást, mivel ez a kettő elvileg a legjobb ezekre a problémákra. Hozzáteszem ezeken kívül még a fluoxetin van az FDA-nál törzskönyvezve pánikra aztán annyi. A többi papíron nem alkalmas ezekre a problémákra, kísérleti patkány meg nem leszek, nem fogok olyan gyógyszerrel kínlódni, ami nem erre van, de hátha mégis jó lesz, abból pont elég volt a fél éves Scippa szenvedésem ami nekem pont bizonyította is, hogy ha egy gyógyszer nincs törzskönyvezve az adott problémára akkor felesleges arra szedni. Nem is értem egyébként hogy vagy ki írta meg a magyar nyelvű tájékoztatót, mivel az escitalopram kizárólag major depresszióra és generalizált szorongás kezelésére alkalmas gyógyszer. Csak meg kell nézni a külföldi verzióját ami Lexapro néven fut, egy szót se említenek benne se pánikról se agorafóbiáról.

Szorongásra nem Cymbaltát választanék. Nekem arra semmi hatása nem volt.

Mirtazapin volt az egyetlen, ami érezhetően húzott le a szorongásból.

A gyógynövényesek inkább nyugtalanságra hatottak. 

Antipszichóból van olyan, ami jól hat szorongásra, azzal mellékhatás gondom van.

Idézet tőle: Gray5

Most legutóbb az volt az ambuláns lapon, hogy: szociális fóbia, generalizált szorongás, disztimia.
Meg volt már pár hasonló diganózisom, de szerintem a szorongás lényeg, mindennek az az alapja.

Ezen már én is sokat gondolkodtam. Végül arra jutottam, hogy a szorongásból indul(hat) ki minden egyéb, és hogy éppen mivé fejlődik, vagy hogyan jön ki, az már ember és súlyosság függő, de végül mindannyian abból indulunk ki: egy jó nagy adag szorongásból. Engem is generalizált szorongással diagnosztizáltak először, aztán depresszióval, aztán pánikkal, aztán agorával, végül Borderline személyiségzavarral. 

Generalizált szorongásra és szociális fóbiára sokkal jobb választás szerintem a Paroxat vagy a Sertralin az általam olvasott vélemények alapján. Én nem vagyok doki, de a drugs.com-on pár ezer ember leírta már a véleményét ezekben a kategóriákban a különböző gyógyszerekről, én mindig abból indulok ki.

Egyébként nekem is generalizált szorongás volt az első diagnózisom, mostanra az eltűnt, lett helyette pánikzavar és agorafóbia, mint bno kódos diganózis, pedig ugyan úgy ahogy mondod is, nálam is a szorongásból indul ki minden szerintem. Reggelente miután felkelek ömlik a víz a tenyeremből addig, amíg a reggeli xanax adag nem hat. Na az minden, csak nem agorafóbia meg pánikzavar...

Igen, sajnos ez dettó. Rákfenéje mindenféle pszichó-bajnak. 🙁
Jobbulást!

Most legutóbb az volt az ambuláns lapon, hogy: szociális fóbia, generalizált szorongás, disztimia.
Meg volt már pár hasonló diganózisom, de szerintem a szorongás lényeg, mindennek az az alapja.

Mi a pontos diagnózisod/betegséged? Nem tudom miért washout-ol, neked is simán lehetett volna dózistitrálás, ráadásul a 2 naponta -5mg nagyon gyors, én titrálással csinálom a 4 naponta -5mg-ot és most a végén 5mg 2 hétig. Kell 4 hét szerintem, hogy ne legyen sok mellékhatás, én még így is érzem az elvonást. Amúgy szerintem meg sertralin vagy paroxat inkább, ez a kettő ssri mindenre is jó nagyjából, ha gondolod nézd meg ezeket is.

Kezdek megint nem tudni enni 🙁 

Mi a pontos diagnózisod/betegséged? Nem tudom miért washout-ol, neked is simán lehetett volna dózistitrálás, ráadásul a 2 naponta -5mg nagyon gyors, én titrálással csinálom a 4 naponta -5mg-ot és most a végén 5mg 2 hétig. Kell 4 hét szerintem, hogy ne legyen sok mellékhatás, én még így is érzem az elvonást. Amúgy szerintem meg sertralin vagy paroxat inkább, ez a kettő ssri mindenre is jó nagyjából, ha gondolod nézd meg ezeket is.

Én nem, de ő ismer téged... 

Az új fejlemények, hogy az emelt gyógyszeradag nem vált be, kapok másik gyógyszert. Előtte le kell szokni a régiről. 30mg escitalopram 2 naponta 5mg-al csökkentve, aztán 1 hétig semmi. A pszichiáter úgy mondja: washout.
Most ott tartok, hogy a csökkentés megvolt, ma van az első napom gyógyszer nélkül, kicsit félek, 1 hét... remélem nem szabadul el a pokol...
Mondjuk a Xanax maradt 3x0,5mg. Charlie kérdezted: nem igazán érzem ezt sem, inkább csak álmosít, de nem emelném tovább, ha kibírom.
Új gyógyszerre (hatóanyagra) 3 alternatívát ajánlott, én választhatok:
-Trittico - trazodon
-Olwexya - venlafaxin
-Cymbalta - duloxetin
Azt mondta nézzek utána, olvasgassak és döntsem el. Ő az Olwexya-t javasolja, hajlok rá, hogy elfogadjam.

Hát ha ezt az adagot is érzed akkor az csak jó, nem kell emelni. Én 1.5mg alatt azt hittem csak cukorkát vettem be, úgyhogy nálam a kezdeti adag is így alakult, napi 5mg-ot szedek és nem vagyok se álmos se nyomott, másképp működik mindenki. 🙂

Egyébként érdekes, hiába most a gyógyszerváltás amióta visszavettem az escitalopramból a 20mg-ról 15re azóta kevésbé nyom a mellkasom, jobban tudok olyan igazi mély levegőt venni és azóta nem volt extraszisztolém se. Több helyen olvastam, hogy sokaknak inkább erősítette a szorongását, lehet nálam is így van alapból, csak én amikor 20mg-ra emeltem akkor kezdtem a xanaxot mellé és lehet, hogy emiatt nem érzem. Annyi biztos, hogy pánikra, agorafóbiára részemről kuka, semmit nem használt kb. önmagában.

Azért ez érdekes Gray5, hogy a hsz.-ed '21, október 11 - 11:11. 🙂

Igen, tudom, hogy 20mg a max escitalopramról, de valamit magyarázott, hogy szernte a gyógyszereteket nem tesztelik teljesen és van ilyen hogy több is adható, meg hogy másnál is próbálta már. Szóval felírta, én meg kipróbáltam.
Xanax-ból eddig ennyit sem szedtem, eddig inkább csak álmos/nyomott vagyok tőle kicsit, de tartok tőle hogy még emeljem. Meg, ha csak a xanax kiüt akkor minek az antidepresszáns? Költői kérdés, nem tudom a választ.

Érdekes, neked engedte a dokid a 30mg-ot? Én mondtam neki, hogy emeljük a 20at tovább, de azt mondta azt nem lehet, mert ez a maximális adag. Én most Paroxatra váltok, egyelőre ez még csak a harmadik nap, szerinte ez jobb lesz a problémámra, hát majd kiderül.

Mondjuk a 3*0.5 xanax az babaadag, nem bíztatlak rá, de azt simán megküldeném jóval erősebben.

Érdekes, neked engedte a dokid a 30mg-ot? Én mondtam neki, hogy emeljük a 20at tovább, de azt mondta azt nem lehet, mert ez a maximális adag. Én most Paroxatra váltok, egyelőre ez még csak a harmadik nap, szerinte ez jobb lesz a problémámra, hát majd kiderül.

Mondjuk a 3*0.5 xanax az babaadag, nem bíztatlak rá, de azt simán megküldeném jóval erősebben.

Hát lehet hogy nem válik be az emelt gyógyszeradag. Nem vagyok valami fényesen. 1x30mg escitalopram, 3x0,5 xanax.
Szívesen feküdnék egész nap és szorongok. Nem nagyon van kedvem semmit csinálni és sehova menni.
Szerdára kaptam új időpontot, de agyalok, hogy mi legyen. Másik antidepresszáns? Kicsit félek, hogy az még rosszabb lesz. Bár ez már a 4. lesz 2004 óta.

Nagyon sajnálom, Kharzak. Most mit is kaptál legutóbb? Klozapint vagy risperdalt? Hátha jó lesz.

Nem vagyok jol sokszor sirok egyedül erzem magam es hangok adnak nekem parancsot hogy pl bants a macskat de sosem tennek ilyet 🙁 nemtudom mi lesz velem

Szia!

Nekem a reggeli szorongást és az éjjeli alvászavart a lefekvés előtt közvetlenül bevett xanax SR vitte el, az reggelig kitart a folyamatos felszívódás miatt. De elvileg erre (is) lennének az antidepresszánsok. Reggel meg amit kifordulok az ágyból jön a xanax bomba ami kb. 3/4 óra alatt elviszi a többi reggeli szorongást.