Szorongás
Idézet tőle: Kiwiki ekkor: 2021.11.05., 12:52Nekem mostanában egyre erősebb sajnos, és nem nagyon tudok vele mit csinálni. Már kezdem azt gondolni, hogy bennem van a hiba, én csinálok valamit nagyon rosszul...... Néha működik, ha bebújok egy pléd alá úgy, hogy tetőtől talpig, mintha egy kis kuckóban bújnék el. Így néha nagyobb biztonságban érzem magam, de ez sem mindig válik be.
Nekem mostanában egyre erősebb sajnos, és nem nagyon tudok vele mit csinálni. Már kezdem azt gondolni, hogy bennem van a hiba, én csinálok valamit nagyon rosszul...... Néha működik, ha bebújok egy pléd alá úgy, hogy tetőtől talpig, mintha egy kis kuckóban bújnék el. Így néha nagyobb biztonságban érzem magam, de ez sem mindig válik be.
Idézet tőle: Charlie Firpo ekkor: 2021.11.05., 11:54Mindenki AP-t szed szorongásra, csak engem hagytak ki a szaknévsorból? 😀 Nekem a dokim azt mondta felejtsem el, az AD+xanaxnak elég kell, hogy legyen, nagyon maximum két fajta AD kombinációban.
Mindenki AP-t szed szorongásra, csak engem hagytak ki a szaknévsorból? 😀 Nekem a dokim azt mondta felejtsem el, az AD+xanaxnak elég kell, hogy legyen, nagyon maximum két fajta AD kombinációban.
Idézet tőle: Szandi89 ekkor: 2021.11.05., 11:41Igen, ez a belülről jövő szorongás, tényleg ijesztő. Velem is sokszor előfordul, de mostanában egyre enyhébb.Én is szedek gyógyszert, rivotrilt, meg parnassant.
Igen, ez a belülről jövő szorongás, tényleg ijesztő. Velem is sokszor előfordul, de mostanában egyre enyhébb.Én is szedek gyógyszert, rivotrilt, meg parnassant.
Idézet tőle: Kiwiki ekkor: 2021.11.05., 11:34Jelenleg három félét. Mirtazapin-t, Ketileptet és Frontint. De reggel és délben csak Frontin, a Mirta és a Ketilept este van csak.
Jelenleg három félét. Mirtazapin-t, Ketileptet és Frontint. De reggel és délben csak Frontin, a Mirta és a Ketilept este van csak.
Idézet tőle: Charlie Firpo ekkor: 2021.11.05., 10:22A generalizált szorongás ilyen sajnos, ismerős az érzés.
Egyébként én is voltam már jobban, de gyógyszerváltás alatt nagy csodát nem várok.
Milyen gyógyszert szedsz?
A generalizált szorongás ilyen sajnos, ismerős az érzés.
Egyébként én is voltam már jobban, de gyógyszerváltás alatt nagy csodát nem várok.
Milyen gyógyszert szedsz?
Idézet tőle: Kiwiki ekkor: 2021.11.05., 09:56Nem tudom, miért van, de nagyon ijesztő. Olyan, mintha mindenhonnan "támadástól" tartanék, vagy nem tudom.... Az a legijesztőbb benne, hogy nem tudom megfogalmazni, mi a baj, csak szorít a mellkasom, nem kapok rendesen levegőt, és nem tudok koncentrálni. Folyamatosan "villog a fejemben a vészjelző".
Nem tudom, miért van, de nagyon ijesztő. Olyan, mintha mindenhonnan "támadástól" tartanék, vagy nem tudom.... Az a legijesztőbb benne, hogy nem tudom megfogalmazni, mi a baj, csak szorít a mellkasom, nem kapok rendesen levegőt, és nem tudok koncentrálni. Folyamatosan "villog a fejemben a vészjelző".
Idézet tőle: Kiwiki ekkor: 2021.11.05., 09:14Sziasztok! Hogy vagytok ma?
Én valamiért nagyon parázok, nagyon rossz érzés van bennem. De még magam sem tudom, hogy miért. Annyira rossz érzés, hogy parázok, csak nem tudom, mitől..... Pedig már a gyógyszert is bevettem, de most nem érzem, hogy hatna. Próbálok dolgozni, de arra sem tudok most koncentrálni. Nem tudom, mi van, és ez elég ijesztő....
Sziasztok! Hogy vagytok ma?
Én valamiért nagyon parázok, nagyon rossz érzés van bennem. De még magam sem tudom, hogy miért. Annyira rossz érzés, hogy parázok, csak nem tudom, mitől..... Pedig már a gyógyszert is bevettem, de most nem érzem, hogy hatna. Próbálok dolgozni, de arra sem tudok most koncentrálni. Nem tudom, mi van, és ez elég ijesztő....
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.10.28., 20:45Angliába költözve vittem a papírokat, hogy mit szedek.
Többféle + 0,5 mg Xanax. Erre közölték, hogy ott nem alkalmaznak nyugtatót. Altatót igen, de ott zopiklonbón 3,75 mg-ot. Ha kevés, 7,5 mg-ot. Az náluk már dupla adag. Itt a sztenderd 7,5 mg.
Angliába költözve vittem a papírokat, hogy mit szedek.
Többféle + 0,5 mg Xanax. Erre közölték, hogy ott nem alkalmaznak nyugtatót. Altatót igen, de ott zopiklonbón 3,75 mg-ot. Ha kevés, 7,5 mg-ot. Az náluk már dupla adag. Itt a sztenderd 7,5 mg.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.10.28., 20:39Ez az elszállás 1,2...16 sem mindenkinél van. De előfordul.
Én pl 10 évig hol szedtem, hol nem. Hol többet, hol kevesebbet, hol csak alkalmilag.
Elszállásról nem lehet beszélni.
3 hónap után még igazán erős fizikai függőség nincs. Nekem ennyi idő után egyáltalán nem volt.
Ez az elszállás 1,2...16 sem mindenkinél van. De előfordul.
Én pl 10 évig hol szedtem, hol nem. Hol többet, hol kevesebbet, hol csak alkalmilag.
Elszállásról nem lehet beszélni.
3 hónap után még igazán erős fizikai függőség nincs. Nekem ennyi idő után egyáltalán nem volt.
Idézet tőle: Lilla1331 ekkor: 2021.10.28., 10:37Idézet tőle: Charlie FirpoIdézet tőle: KiscsillagNyugtatóval az a baj, hogy ha tolerancia miatt nem hat 2 mg, kell 3, aztán 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,12, 13,14,15,16...
A végen 16 mg hat úgy, mint kezdéskor 2x2mg.
Szerintem tolerancia kialakulásának ideje is nagyon egyéni.
Egyébként erre is van egy jó kutatás. 😀 Azok, akik legalább 3 hónapig 4mg vagy annál több xanaxot szedtek napi szinten nagyrészük 3 hónap után, elvonási tünet nélkül tudta csökkenteni a felére az adagot, miközben a gyógyszer hatása nem változott.
"For patients receiving doses greater than 4 mg/day, periodic reassessment and consideration of dosage reduction is advised. In a controlled postmarketing dose-response study, patients treated with doses of XANAX greater than 4 mg/day for 3 months were able to taper to 50% of their total maintenance dose without apparent loss of clinical benefit. Because of the danger of withdrawal, abrupt discontinuation of treatment should be avoided."
Ez is az FDA leírásából, kicsit zanzásítva fordítottam, de a lényege ez szerintem. 🙂
Lehet benne valami, mert semmi különbséget nem érzek ha több ha kevesebb. Néha úgyérzem,csak azért kell, hogy legyen mentőöv nálam.
Idézet tőle: Charlie FirpoIdézet tőle: KiscsillagNyugtatóval az a baj, hogy ha tolerancia miatt nem hat 2 mg, kell 3, aztán 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,12, 13,14,15,16...
Egyébként erre is van egy jó kutatás. 😀 Azok, akik legalább 3 hónapig 4mg vagy annál több xanaxot szedtek napi szinten nagyrészük 3 hónap után, elvonási tünet nélkül tudta csökkenteni a felére az adagot, miközben a gyógyszer hatása nem változott.
"For patients receiving doses greater than 4 mg/day, periodic reassessment and consideration of dosage reduction is advised. In a controlled postmarketing dose-response study, patients treated with doses of XANAX greater than 4 mg/day for 3 months were able to taper to 50% of their total maintenance dose without apparent loss of clinical benefit. Because of the danger of withdrawal, abrupt discontinuation of treatment should be avoided."
Ez is az FDA leírásából, kicsit zanzásítva fordítottam, de a lényege ez szerintem. 🙂
Lehet benne valami, mert semmi különbséget nem érzek ha több ha kevesebb. Néha úgyérzem,csak azért kell, hogy legyen mentőöv nálam.
Idézet tőle: quablock-nemtudom ekkor: 2021.10.28., 10:29Napközben jó, elmulasztja a szorongást, de éjszaka rosszabb lett az alvásom. Lehet hogy nagyobb adag kell. Nekem most egy doboz Lyrica van, gerincbetegségből maradt meg, illetve 1 éve lejárt a szavatossága.
Napközben jó, elmulasztja a szorongást, de éjszaka rosszabb lett az alvásom. Lehet hogy nagyobb adag kell. Nekem most egy doboz Lyrica van, gerincbetegségből maradt meg, illetve 1 éve lejárt a szavatossága.
Idézet tőle: Charlie Firpo ekkor: 2021.10.28., 09:38Idézet tőle: KiscsillagNyugtatóval az a baj, hogy ha tolerancia miatt nem hat 2 mg, kell 3, aztán 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,12, 13,14,15,16...
Idézet tőle: KiscsillagNyugtatóval az a baj, hogy ha tolerancia miatt nem hat 2 mg, kell 3, aztán 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,12, 13,14,15,16...
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.10.28., 08:03Idézet tőle: quablock-nemtudomÉn vegyesen szedem, 2 naponta beveszek 1 mg. Rivotrilt. Most elkezdtem a pregalabin, szorongásra jó, csak az alvás lett problémás.
Ezt nem igazán értem. Álmosságot okozhat, gyakori mellékhatása.
Idézet tőle: quablock-nemtudomÉn vegyesen szedem, 2 naponta beveszek 1 mg. Rivotrilt. Most elkezdtem a pregalabin, szorongásra jó, csak az alvás lett problémás.
Ezt nem igazán értem. Álmosságot okozhat, gyakori mellékhatása.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.10.28., 08:01Nyugtatóval az a baj, hogy ha tolerancia miatt nem hat 2 mg, kell 3, aztán 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,12, 13,14,15,16...
Nyugtatóval az a baj, hogy ha tolerancia miatt nem hat 2 mg, kell 3, aztán 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11,12, 13,14,15,16...
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.10.28., 07:57Idézet tőle: Charlie FirpoA gyakori máj kontrollról jut eszembe, elvileg bármilyen ssri mellett is kéne nézni, ellenben engem egyetlen egyszer sem küldött el az áter vérvételre. Amikor magamtől elmentem kb 1 hónapja fél év Scippa+ xanax szedés után és mutattam neki a teljes vérképet akkor meg annyit mondott, hogy ő ehhez nem ért. 😀
Azzal sem árt évente.
Ezzel az elején havonta kell. Valahol 3 hetenkéntit írnak. Ha nincs gond, idővel ritkítható.
Idézet tőle: Charlie FirpoA gyakori máj kontrollról jut eszembe, elvileg bármilyen ssri mellett is kéne nézni, ellenben engem egyetlen egyszer sem küldött el az áter vérvételre. Amikor magamtől elmentem kb 1 hónapja fél év Scippa+ xanax szedés után és mutattam neki a teljes vérképet akkor meg annyit mondott, hogy ő ehhez nem ért. 😀
Azzal sem árt évente.
Ezzel az elején havonta kell. Valahol 3 hetenkéntit írnak. Ha nincs gond, idővel ritkítható.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.10.28., 07:56Idézet tőle: szandika86Sziasztok!Vissza mentem dokinőhöz mirzatent felemelte 30mgról 45mgra estére.Ha nem lesz így elég akkor plusszban reggel Dulsevia 30mg.Van aki már szedte esetleg?
Szedtem. 60 mg a szokásos adagja. A semminél lényegesen jobb volt depresszióra, de csodát nem tett. Közepes depresszióig javultam súlyosból.
Szorongást nem csökkentett.
Idézet tőle: szandika86Sziasztok!Vissza mentem dokinőhöz mirzatent felemelte 30mgról 45mgra estére.Ha nem lesz így elég akkor plusszban reggel Dulsevia 30mg.Van aki már szedte esetleg?
Szedtem. 60 mg a szokásos adagja. A semminél lényegesen jobb volt depresszióra, de csodát nem tett. Közepes depresszióig javultam súlyosból.
Szorongást nem csökkentett.
Idézet tőle: Charlie Firpo ekkor: 2021.10.28., 06:37Az még szerintem nem olyan vészesen sok, főleg sr-ből. Ha úgy érzed vedd be a 2*2mg-ot inkább, minthogy szenvedj szerintem.
Az még szerintem nem olyan vészesen sok, főleg sr-ből. Ha úgy érzed vedd be a 2*2mg-ot inkább, minthogy szenvedj szerintem.
Idézet tőle: Lilla1331 ekkor: 2021.10.27., 21:43Idézet tőle: Charlie FirpoSzia! Nálad mennyi a nagy dózisú xanax?
2×2mg sr amit kiírtak, magam próbálom csökkenteni, hogy csak este veszek be 2mg. Néha sikerül néha nem.
Meg van olyan patika,ahol kiadják 4×1mg-ban. De ez nem mindig sikerül.
Idézet tőle: Charlie FirpoSzia! Nálad mennyi a nagy dózisú xanax?
2×2mg sr amit kiírtak, magam próbálom csökkenteni, hogy csak este veszek be 2mg. Néha sikerül néha nem.
Meg van olyan patika,ahol kiadják 4×1mg-ban. De ez nem mindig sikerül.
Idézet tőle: szandika86 ekkor: 2021.10.27., 16:33Sziasztok!Vissza mentem dokinőhöz mirzatent felemelte 30mgról 45mgra estére.Ha nem lesz így elég akkor plusszban reggel Dulsevia 30mg.Van aki már szedte esetleg?
Sziasztok!Vissza mentem dokinőhöz mirzatent felemelte 30mgról 45mgra estére.Ha nem lesz így elég akkor plusszban reggel Dulsevia 30mg.Van aki már szedte esetleg?
Idézet tőle: quablock-nemtudom ekkor: 2021.10.27., 15:36Szia. Nekem olyan szintű a szorongásom. Rettegés.
Szia. Nekem olyan szintű a szorongásom. Rettegés.
Idézet tőle: quablock-nemtudom ekkor: 2021.10.27., 15:35Én vegyesen szedem, 2 naponta beveszek 1 mg. Rivotrilt. Most elkezdtem a pregalabin, szorongásra jó, csak az alvás lett problémás.
Én vegyesen szedem, 2 naponta beveszek 1 mg. Rivotrilt. Most elkezdtem a pregalabin, szorongásra jó, csak az alvás lett problémás.
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2021.10.27., 13:51Én nem szedek semmit szorongásra, de lehet, hogy kellene. Aki kezel, nem írt fel semmit, pedig tud a szorongásokról.
Én nem szedek semmit szorongásra, de lehet, hogy kellene. Aki kezel, nem írt fel semmit, pedig tud a szorongásokról.
Idézet tőle: Charlie Firpo ekkor: 2021.10.27., 13:50A gyakori máj kontrollról jut eszembe, elvileg bármilyen ssri mellett is kéne nézni, ellenben engem egyetlen egyszer sem küldött el az áter vérvételre. Amikor magamtől elmentem kb 1 hónapja fél év Scippa+ xanax szedés után és mutattam neki a teljes vérképet akkor meg annyit mondott, hogy ő ehhez nem ért. 😀
A gyakori máj kontrollról jut eszembe, elvileg bármilyen ssri mellett is kéne nézni, ellenben engem egyetlen egyszer sem küldött el az áter vérvételre. Amikor magamtől elmentem kb 1 hónapja fél év Scippa+ xanax szedés után és mutattam neki a teljes vérképet akkor meg annyit mondott, hogy ő ehhez nem ért. 😀
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.10.27., 13:39Nekem nagyon gyorsan hatott depresszióra a Valdoxan.
Sőt, az volt a fura, hogy 1 hét alatt. Igaz írják, hogy 2 héten belül hatni kezd. Máshol is olvastam, hogy gyorsabb a hatáskezdet, mint a többi gyógyszernél.
Mégis furcsáltam. Ma kérdeztem meg az orvosom, hogy lehet-e ilyen gyorsan hatása. Szerinte igen.
Most "csak" közepes depresszióm volt, lehet azért mozdított rajta könnyebben. Ezen a héten jó dolgok is történtek. Igaz, ahhoz is javulás kellett, hogy egyáltalán tudjak örülni, aminek lehet. Mivel örömképes vagyok, lendítettek rajtam pozitív dolgok.
Eddig utáltam az őszt, befordított. Most élvezem. Több évtizede először.
Energetikailag kell még javulnom.
Lehet eddig az is gond volt, hogy szorongásilag alul voltam sok évig kezelve. Hogy lehet jó közérzete valakinek szorongással, esetenként rettegéssel? Szerintem nem lehet a depressziótól szabadulni szorongással, csak enyhíteni.
Szorongásom most jól le van húzva Pregabalinnal.
Hipománban más a helyzet. Nemcsak energikus, feldobott vagyok. Szorongás is elmúlik. Kicsit gátlástalan is lehetek.
Amerikában sem a hatást vitatják. Túl kockázatosnak vélik májra. Előny, veszély mérlegelésével nem hagytál jóvá. Emiatt van itthon előírva a gyakori máj kontroll. Májgyulladás ritka. Májenzim emelkedés gyakori, de ez nem egyenlő gyulladással, károsodással.
Nekem nagyon gyorsan hatott depresszióra a Valdoxan.
Sőt, az volt a fura, hogy 1 hét alatt. Igaz írják, hogy 2 héten belül hatni kezd. Máshol is olvastam, hogy gyorsabb a hatáskezdet, mint a többi gyógyszernél.
Mégis furcsáltam. Ma kérdeztem meg az orvosom, hogy lehet-e ilyen gyorsan hatása. Szerinte igen.
Most "csak" közepes depresszióm volt, lehet azért mozdított rajta könnyebben. Ezen a héten jó dolgok is történtek. Igaz, ahhoz is javulás kellett, hogy egyáltalán tudjak örülni, aminek lehet. Mivel örömképes vagyok, lendítettek rajtam pozitív dolgok.
Eddig utáltam az őszt, befordított. Most élvezem. Több évtizede először.
Energetikailag kell még javulnom.
Lehet eddig az is gond volt, hogy szorongásilag alul voltam sok évig kezelve. Hogy lehet jó közérzete valakinek szorongással, esetenként rettegéssel? Szerintem nem lehet a depressziótól szabadulni szorongással, csak enyhíteni.
Szorongásom most jól le van húzva Pregabalinnal.
Hipománban más a helyzet. Nemcsak energikus, feldobott vagyok. Szorongás is elmúlik. Kicsit gátlástalan is lehetek.
Amerikában sem a hatást vitatják. Túl kockázatosnak vélik májra. Előny, veszély mérlegelésével nem hagytál jóvá. Emiatt van itthon előírva a gyakori máj kontroll. Májgyulladás ritka. Májenzim emelkedés gyakori, de ez nem egyenlő gyulladással, károsodással.
Idézet tőle: Charlie Firpo ekkor: 2021.10.27., 13:36Értelek, ezt nem tudtam eddig amit még tegnap írtál, úgyhogy köszi az infót! 🙂
Értelek, ezt nem tudtam eddig amit még tegnap írtál, úgyhogy köszi az infót! 🙂
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.10.27., 13:23Azt egyébként elhiszem, hogy a paroxat/rexetin jobb pánikra, összességében véve is jobb szorongásrs.
Csak azt szerettem volna tiszzázni, hogy az orvos az EMA által törzskönyvezett indikáció szerint írta fel a Cipralexet. Volt esély hatásra, de ezek szerint neked full sz@r, rég leválthatta volna. A betegtájékoztató is EMA szerint íródott, nem elb@szták.
Azt egyébként elhiszem, hogy a paroxat/rexetin jobb pánikra, összességében véve is jobb szorongásrs.
Csak azt szerettem volna tiszzázni, hogy az orvos az EMA által törzskönyvezett indikáció szerint írta fel a Cipralexet. Volt esély hatásra, de ezek szerint neked full sz@r, rég leválthatta volna. A betegtájékoztató is EMA szerint íródott, nem elb@szták.
Idézet tőle: Charlie Firpo ekkor: 2021.10.27., 12:08Szia!
Nem, akkor rosszul fogalmaztam. Én a rivotrilt csak kipróbáltam egy alkalommal, egyébként nem szedem. Jelenleg ami megy az 5mg Xanax, 5mg Scippa és 20mg Paroxat.
Szia!
Nem, akkor rosszul fogalmaztam. Én a rivotrilt csak kipróbáltam egy alkalommal, egyébként nem szedem. Jelenleg ami megy az 5mg Xanax, 5mg Scippa és 20mg Paroxat.
Idézet tőle: quablock-nemtudom ekkor: 2021.10.27., 12:04Ha jól olvastam Xanax-ból szedsz 5 mg. /nap. Erre rá még Rivotrilt. Ne 0,5, hanem 1 mg. - t vegyél be Rivotriból, mert akkor hat rendesen. Én is észrevettem azt hogy néha levertséget okoz, de 1 mg. - vel végig lehet csinálni egy napot. (saját tapasztalat)
Ha jól olvastam Xanax-ból szedsz 5 mg. /nap. Erre rá még Rivotrilt. Ne 0,5, hanem 1 mg. - t vegyél be Rivotriból, mert akkor hat rendesen. Én is észrevettem azt hogy néha levertséget okoz, de 1 mg. - vel végig lehet csinálni egy napot. (saját tapasztalat)
Idézet tőle: Charlie Firpo ekkor: 2021.10.27., 11:48Szia! Nálad mennyi a nagy dózisú xanax?
Szia! Nálad mennyi a nagy dózisú xanax?
Idézet tőle: Lilla1331 ekkor: 2021.10.27., 11:36Idézet tőle: KiscsillagAgomelatint (Valdoxan) az FDA nem engedélyezte.
Európában és Ausztráliában engedélyezték.
Szia!
Akkor hogy merik évek óta felírni szinte minden bajra. Előszőr alvászavarra kaptam,elhagytam volna mert anélkül is tudtam aludni, de akkor a doki azt mondta hogy jó depresszióra is, ja és fogyhatok tőle..... Ami érzékeny téma, tudja hogy fogynom kellene, sőt utolsó alkalommal szörnyülködve nézett rám, pedig ugyazon méretű ruhákat hordom,de magam is tudom,és próbálok is fogyni. De ez a ro...dt szorongás nem hagy nyugodni egész nap, sokszor csokival próbálom csillapítani. Szerencsére az esti csokizásról leszoktam.
Ráadásul a vírus miatt ritkán megyek hozzá. Amúgy meg felírja pluszban a Brintellixet, ami szintén hízlal állítólag. És még a Xanax nagy dózisban..Pm. alulműködéssel együtt. Csodás. Azt kell mondjam valahol szerencse,hogy a Brintellixre nem úgy reagálok ahogy kellene, és abba kellett hagynom.Bár, hogy ezt elfogadja e majd decemberben,nem tudom. De már nem is érdekel. Majd 70 éves, mindenre xanax. Nem csoda hogy függővé tett. Azon gondolkodtam, a vírusra hivatkozva,kérem hogy helyezzen át egy időre a városunkban található pszichiáterhez,akkor mégiscsak szalrendelőbe kell mennem,nem a kórházba rendelésre. Nemrég ajánlottak egy új orvost,aki ráadásul fiatalabb, 50 körüli,hátha modernebb a gondolkodása.
Idézet tőle: KiscsillagAgomelatint (Valdoxan) az FDA nem engedélyezte.
Szia!
Akkor hogy merik évek óta felírni szinte minden bajra. Előszőr alvászavarra kaptam,elhagytam volna mert anélkül is tudtam aludni, de akkor a doki azt mondta hogy jó depresszióra is, ja és fogyhatok tőle..... Ami érzékeny téma, tudja hogy fogynom kellene, sőt utolsó alkalommal szörnyülködve nézett rám, pedig ugyazon méretű ruhákat hordom,de magam is tudom,és próbálok is fogyni. De ez a ro...dt szorongás nem hagy nyugodni egész nap, sokszor csokival próbálom csillapítani. Szerencsére az esti csokizásról leszoktam.
Ráadásul a vírus miatt ritkán megyek hozzá. Amúgy meg felírja pluszban a Brintellixet, ami szintén hízlal állítólag. És még a Xanax nagy dózisban..Pm. alulműködéssel együtt. Csodás. Azt kell mondjam valahol szerencse,hogy a Brintellixre nem úgy reagálok ahogy kellene, és abba kellett hagynom.Bár, hogy ezt elfogadja e majd decemberben,nem tudom. De már nem is érdekel. Majd 70 éves, mindenre xanax. Nem csoda hogy függővé tett. Azon gondolkodtam, a vírusra hivatkozva,kérem hogy helyezzen át egy időre a városunkban található pszichiáterhez,akkor mégiscsak szalrendelőbe kell mennem,nem a kórházba rendelésre. Nemrég ajánlottak egy új orvost,aki ráadásul fiatalabb, 50 körüli,hátha modernebb a gondolkodása.
Idézet tőle: Charlie Firpo ekkor: 2021.10.27., 07:42Elég érdekes volt...Délben vettem be a 0.5ös rivotrilt ebéd után, bevétel után kb. 20 perccel elkezdett ömleni a víz a tenyeremből, nyugtalan lettem és úgy éreztem, mintha ráültek volna mellkasomra. Aztán ezután egy 20 perccel elfogott egy olyan eufórikus izgatottság érzés, mintha a Fradi Bajnokok Ligáját nyert volna, még az ágyból is kiugrottam, ez tartott kb fél órát, de közben meg úgy éreztem, hogy nem kapok rendesen levegőt. Van itthon pulzoximéter, mondom nézzük már meg. A szokásos 98-99%os véroxigénszintem helyett volt 90%, közben a pulzusom meg 120. Emellett erős zavarodottság érzés, nyomott a fejem úgy, mint amikor emelni kellett a Scippán, azt hittem majd szét robban és olyan volt, mintha nem tudnám magam rendesen kontrollálni, nyugtalan voltam és ideges, ez kitartott kb este 8-9ig, akkor kezdtek ezek a tünetek enyhülni én meg megkönnyebbülni. Na akkor elhatároztam, hogy rivotrilból soha többet egy szemet se.
Elég érdekes volt...Délben vettem be a 0.5ös rivotrilt ebéd után, bevétel után kb. 20 perccel elkezdett ömleni a víz a tenyeremből, nyugtalan lettem és úgy éreztem, mintha ráültek volna mellkasomra. Aztán ezután egy 20 perccel elfogott egy olyan eufórikus izgatottság érzés, mintha a Fradi Bajnokok Ligáját nyert volna, még az ágyból is kiugrottam, ez tartott kb fél órát, de közben meg úgy éreztem, hogy nem kapok rendesen levegőt. Van itthon pulzoximéter, mondom nézzük már meg. A szokásos 98-99%os véroxigénszintem helyett volt 90%, közben a pulzusom meg 120. Emellett erős zavarodottság érzés, nyomott a fejem úgy, mint amikor emelni kellett a Scippán, azt hittem majd szét robban és olyan volt, mintha nem tudnám magam rendesen kontrollálni, nyugtalan voltam és ideges, ez kitartott kb este 8-9ig, akkor kezdtek ezek a tünetek enyhülni én meg megkönnyebbülni. Na akkor elhatároztam, hogy rivotrilból soha többet egy szemet se.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.10.26., 21:07Igen. Nelem ekkora adag agyonütős lenne.
Milyen tünetet okozott a Rivó?
Igen. Nelem ekkora adag agyonütős lenne.
Milyen tünetet okozott a Rivó?
Idézet tőle: Charlie Firpo ekkor: 2021.10.26., 21:04Én majdnem mentőt hívtam magamra egy 0.5ös rivotriltól, ott nálam valami nagyon nem jött be, pedig látod a xanaxot mennyire bírja a szervezetem. 🙂
Én majdnem mentőt hívtam magamra egy 0.5ös rivotriltól, ott nálam valami nagyon nem jött be, pedig látod a xanaxot mennyire bírja a szervezetem. 🙂
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.10.26., 20:57Ez is érthetetlen. Nekem kicsivel jobban hatott a Xanaxnál/Frontinnál.
Ez is érthetetlen. Nekem kicsivel jobban hatott a Xanaxnál/Frontinnál.
Idézet tőle: Charlie Firpo ekkor: 2021.10.26., 20:52Itt is csak az FDA-s dolgokat tudom mondani, maga a hatóanyag forgalomban van, de csak epilepsziásoknak adják, szorongáscsökkentőként nem használják.
Itt is csak az FDA-s dolgokat tudom mondani, maga a hatóanyag forgalomban van, de csak epilepsziásoknak adják, szorongáscsökkentőként nem használják.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.10.26., 20:44Rivotril is forgalomban van Amerikában?
Rivotril is forgalomban van Amerikában?
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.10.26., 20:43Igen, nekem is feltűnt, hogy nyomják. Kb 10 éve egy orvos is írta ezt. (Orvos válaszol rovatban).
Escitalopramot sosem szedtem.
Paroxatot nagyon régen, de csak rövid ideig, így hatásról nem tudok véleményt mondani. Kicsit émelyegtem, szédültem az elején és adag emelésnél.
Sertralinnak, Coaxilnak nem volt mellékhatása.
Cymbalta étvágyat csökkentett és nehezítette a vizeletindítást az első időkben.
Mirtazapin álmosított (de ennél cél is), étvágyat fokozott.
Venlafaxint rövid ideig szedtem. Étvágyat nagyon csökkentett.
Elontril ingerlékenységet okozott az elején.
Brintellix émelygést és szédülést okozott. Kisebb adagnál ez átmeneti volt, nagyobbnál tartós.
Valdoxant nemrég kezdtem. Semmi mellékhatás. Azért is jól tolerálható mert pár óra alatt teljesen kiürül a szervezetből.
Igen, nekem is feltűnt, hogy nyomják. Kb 10 éve egy orvos is írta ezt. (Orvos válaszol rovatban).
Escitalopramot sosem szedtem.
Paroxatot nagyon régen, de csak rövid ideig, így hatásról nem tudok véleményt mondani. Kicsit émelyegtem, szédültem az elején és adag emelésnél.
Sertralinnak, Coaxilnak nem volt mellékhatása.
Cymbalta étvágyat csökkentett és nehezítette a vizeletindítást az első időkben.
Mirtazapin álmosított (de ennél cél is), étvágyat fokozott.
Venlafaxint rövid ideig szedtem. Étvágyat nagyon csökkentett.
Elontril ingerlékenységet okozott az elején.
Brintellix émelygést és szédülést okozott. Kisebb adagnál ez átmeneti volt, nagyobbnál tartós.
Valdoxant nemrég kezdtem. Semmi mellékhatás. Azért is jól tolerálható mert pár óra alatt teljesen kiürül a szervezetből.
Idézet tőle: Charlie Firpo ekkor: 2021.10.26., 20:37Igen, ilyen cikkeket én is olvastam, például tolerálhatósági sorrendben is értékelték az ssri-snri-ket. Rengeteg helyen az escitalopram és a sertralin végzett az élen, ehhez képest amerre olvasok rengetegen panaszkodnak, hogy még a piócás ember se tudna rajtuk segíteni, mert olyan rosszul vannak. Ezeknél általában a Paroxat a sor végén kullogott, mint az egyik legnehezebben tolerálható gyógyszer. Őszintén szólva emiatt tartottam is tőle rendesen, ha már az escitalopramtól majd meg haltam akkor most mi lesz. Ehhez képest jó két hete szedem és úgy nagyjából semmi eddig legalábbis.
Szintén sok olvasgatás után az jött le nekem, hogy kb a taj szám bediktálása után mostanában szinte minden pszichiáter automatikusan egyből az escitalopram hatóanyagú gyógyszereket írja fel a betegnek elsőre, függetlenül attól, hogy mi baja van. Valami miatt nagyon tolják ezt a hatóanyagot. Oké, hogy ez a legújabb, de itt más okok lehetnek, akár azok amiket felsoroltál.
Szorongásos összehasonlításra max a drugs.com-on tudsz rászűrni, ott a felhasználói vélemények alapján első a xanax kb.
Igen, ilyen cikkeket én is olvastam, például tolerálhatósági sorrendben is értékelték az ssri-snri-ket. Rengeteg helyen az escitalopram és a sertralin végzett az élen, ehhez képest amerre olvasok rengetegen panaszkodnak, hogy még a piócás ember se tudna rajtuk segíteni, mert olyan rosszul vannak. Ezeknél általában a Paroxat a sor végén kullogott, mint az egyik legnehezebben tolerálható gyógyszer. Őszintén szólva emiatt tartottam is tőle rendesen, ha már az escitalopramtól majd meg haltam akkor most mi lesz. Ehhez képest jó két hete szedem és úgy nagyjából semmi eddig legalábbis.
Szintén sok olvasgatás után az jött le nekem, hogy kb a taj szám bediktálása után mostanában szinte minden pszichiáter automatikusan egyből az escitalopram hatóanyagú gyógyszereket írja fel a betegnek elsőre, függetlenül attól, hogy mi baja van. Valami miatt nagyon tolják ezt a hatóanyagot. Oké, hogy ez a legújabb, de itt más okok lehetnek, akár azok amiket felsoroltál.
Szorongásos összehasonlításra max a drugs.com-on tudsz rászűrni, ott a felhasználói vélemények alapján első a xanax kb.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.10.26., 20:21Ezt én sem tudom. Valószínűleg nem ugyanazok a szempontok szerint adják meg az engedélyeket.
Lehet, hogy gyógyszergyárak is erős nyomást gyakorolnak (pénzzel) arra, hogy mire adják meg és mire nem.
Feltételezésem szerint arra hatásos, amire kiadják az engedélyt. Amire nem, arra is hatásos lehet.
Valdoxan Amerikában nem engedélyezték. A Pregabalint szorongásra nem engedélyezték, pedig erős szorongásoldó hatása van már az első naptól.
Az orvosok a saját tapasztalatukból indulnak ki, de sokukra a gyártók is hatnak ajándékutakkal stb. Vagy anyagi érdekük nincs, de az orvoslátogatók meggyőzik őket arról, hohy az adott gyógyszer jó és emiatt esetleg azt írják gyakrabban.
Az enyémre biztos, hogy nem hatnak utakkal stb.
Az egyik ex Búrásnak pánikra jól hatott az escitalopram. Egy másik ismerősömnek nem.
Rengeteg cikk van, amiben összehasonlítják az antidepik hatását depresszióra. Ahány, annyiféle sorrendet állít fel.
Szorongásos összehasonlítást nem láttam.
Ezt én sem tudom. Valószínűleg nem ugyanazok a szempontok szerint adják meg az engedélyeket.
Lehet, hogy gyógyszergyárak is erős nyomást gyakorolnak (pénzzel) arra, hogy mire adják meg és mire nem.
Feltételezésem szerint arra hatásos, amire kiadják az engedélyt. Amire nem, arra is hatásos lehet.
Valdoxan Amerikában nem engedélyezték. A Pregabalint szorongásra nem engedélyezték, pedig erős szorongásoldó hatása van már az első naptól.
Az orvosok a saját tapasztalatukból indulnak ki, de sokukra a gyártók is hatnak ajándékutakkal stb. Vagy anyagi érdekük nincs, de az orvoslátogatók meggyőzik őket arról, hohy az adott gyógyszer jó és emiatt esetleg azt írják gyakrabban.
Az enyémre biztos, hogy nem hatnak utakkal stb.
Az egyik ex Búrásnak pánikra jól hatott az escitalopram. Egy másik ismerősömnek nem.
Rengeteg cikk van, amiben összehasonlítják az antidepik hatását depresszióra. Ahány, annyiféle sorrendet állít fel.
Szorongásos összehasonlítást nem láttam.
Idézet tőle: Charlie Firpo ekkor: 2021.10.26., 20:01Akkor elvesztem, pontosabban nem igazán értem, hogy a két szervezet miért mond egymásnak ellent.
Akkor elvesztem, pontosabban nem igazán értem, hogy a két szervezet miért mond egymásnak ellent.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.10.26., 19:56Úgy tudom, hogy az alkalmazás indikációit is ők határozzák meg. Ezek szerint Európában pánikbetegségre is engedélyezték, Amerikában arra nem.
Úgy tudom, hogy az alkalmazás indikációit is ők határozzák meg. Ezek szerint Európában pánikbetegségre is engedélyezték, Amerikában arra nem.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.10.26., 19:53
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.10.26., 19:51Szerintem ez nem alszervezet.
Amerikában az FDA, Európában az EMA engedélye kell.
Dr infó gyszerek, orvosoknak íródott tájékoztatójában is szerepel a pánikbetegség és azt is leírják, hogy milyen adaggal javasolják a kezelést.
Szerintem ez nem alszervezet.
Amerikában az FDA, Európában az EMA engedélye kell.
Dr infó gyszerek, orvosoknak íródott tájékoztatójában is szerepel a pánikbetegség és azt is leírják, hogy milyen adaggal javasolják a kezelést.
Idézet tőle: Gray5 ekkor: 2021.10.26., 19:08Neked is köszönöm szépen Roxy!
Közben már hazaértem. Kibírtam, de nem volt kellemes, ráadásul elhúzódott a dolog, rövidebbre és egyszerűbbre terveztem a dolgot.
Ideges voltam, türelmetlen, szorongó, kicsit szédelgtem és bizonytalan voltam, már nagyon haza akartam jönni.. Remélem nem voltam nagyon idegesítő, de mondtam is az illetőnek, hogy ez most a legrosszabb időpont volt a gyógyszerelhagyás közben...
A lényeg hogy túl vagyok rajta.
Update: Azért 1 plusz adag xanax kellett közben.Idézet tőle: Roxy.Én is drukkolok!
Neked is köszönöm szépen Roxy!
Közben már hazaértem. Kibírtam, de nem volt kellemes, ráadásul elhúzódott a dolog, rövidebbre és egyszerűbbre terveztem a dolgot.
Ideges voltam, türelmetlen, szorongó, kicsit szédelgtem és bizonytalan voltam, már nagyon haza akartam jönni.. Remélem nem voltam nagyon idegesítő, de mondtam is az illetőnek, hogy ez most a legrosszabb időpont volt a gyógyszerelhagyás közben...
A lényeg hogy túl vagyok rajta.
Update: Azért 1 plusz adag xanax kellett közben.
Idézet tőle: Roxy.Én is drukkolok!
Idézet tőle: Charlie Firpo ekkor: 2021.10.26., 18:58Na őszintén szólva ezt nem tudtam, hogy van még egy ilyen alszervezet. :O Bár azért itt is megemlíti, hogy nem ez a fő profilja a gyógyszernek.
Na őszintén szólva ezt nem tudtam, hogy van még egy ilyen alszervezet. :O Bár azért itt is megemlíti, hogy nem ez a fő profilja a gyógyszernek.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.10.26., 18:47A Mirtazapin csökkentette a szorongásom. Nem rémlik hogy bármelyik másik AD hatott volna rá.
Olyat sem tapasztaltam, hogy valamelyik fokozná. Átmenetileg sem.
A Mirtazapin csökkentette a szorongásom. Nem rémlik hogy bármelyik másik AD hatott volna rá.
Olyat sem tapasztaltam, hogy valamelyik fokozná. Átmenetileg sem.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.10.26., 18:45Agomelatint (Valdoxan) az FDA nem engedélyezte.
Agomelatint (Valdoxan) az FDA nem engedélyezte.
Idézet tőle: szandika86 ekkor: 2021.10.26., 18:34Nekem sem!Sőt még inkább fokozta a szorongásomat
Nekem sem!Sőt még inkább fokozta a szorongásomat