Leszokás benzodiazepinekről
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.05.30., 18:49Idézet tőle: KleóJaj, annak örül, hogy ez csökkentett. Ez 0,5-ös, hát inkább világos liláskék, és gyszerfelezővel oldom meg, több-kevesebb sikerrel. Viszont mivel nincs azonnali hatása, nem "csábít" abuzálásra.
Ah értem. A 2 mg-os szerintem lila és nem halványkék. Lehet, hogy ugyanolyan színe van a 0,5-ösnek meg a 2-esnek? Jó nagy marhaság lenne.
Idézet tőle: KleóJaj, annak örül, hogy ez csökkentett. Ez 0,5-ös, hát inkább világos liláskék, és gyszerfelezővel oldom meg, több-kevesebb sikerrel. Viszont mivel nincs azonnali hatása, nem "csábít" abuzálásra.
Ah értem. A 2 mg-os szerintem lila és nem halványkék. Lehet, hogy ugyanolyan színe van a 0,5-ösnek meg a 2-esnek? Jó nagy marhaság lenne.
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.05.30., 18:46Idézet tőle: szonyecskaConnie,
nekem is 8 mg volt a legtöbb, amit szedtem rivotrilból. igaz sok évvel ezelőtt. egyszer már leszoktam. a legnehezebb nem az ilyen nagy adag csökkentése volt. szépen lassan, 2-3-4 hetente, ahogy érzed csökkentsd 0.25 mg-mal. rohadt sokáig fog tartani, de az utolsó 1-0.5 mg-ig valószínüleg nem igen érzed meg. onnantól lesz nehéz. én a végén már kvázi morzsákat szedtem, de még az is számított. majd egy morzsát minden másnap, minden harmadnap... míg végül letettem. és egy-két évig még elég rosszul aludtam utána, gyakran felébredtem, 6 óránál többet nem aludtam. de letettem.
5 évig éltem nélküle. most újra szedem négy éve. 2x0.5 mg-ot. tavaly eljutottam az 1xo.25-ig, de szédüléses rohamok miatt, amik ijesztő módon nystagmussal jártak, vissza kellett emelni. most itt ragadtam a 2x0.5-nél, néha kevésnek érzem, nem vagyok jól, de nem tudom, hogy a rivo az oka vagy az időközben kiderült hashimoto betegségem. a hormonjaim meg vannak bolondulva.
tudom, hogy le lehet szokni, csak jelenleg nem merek belevágni.
mellesleg gyárthatnának 0.25-ös tablettákat, hogy könnyebb legyen a fokozatos elhagyás...
de ne add fel, menni fog, ha lassan csökkented, nem lesz baj.
Nem csak 0,25 mg-osat, hanem 1 mg-osat is. Nem értem, miért nincs úgy, mint a xanax-nál.
Legjobb, írtam a gyártónak, hogy az üvegdobozba beömlesztett tabletták elporladnak. Válasz: nem, nem porladnak el.
🙂
Idézet tőle: szonyecskaConnie,
nekem is 8 mg volt a legtöbb, amit szedtem rivotrilból. igaz sok évvel ezelőtt. egyszer már leszoktam. a legnehezebb nem az ilyen nagy adag csökkentése volt. szépen lassan, 2-3-4 hetente, ahogy érzed csökkentsd 0.25 mg-mal. rohadt sokáig fog tartani, de az utolsó 1-0.5 mg-ig valószínüleg nem igen érzed meg. onnantól lesz nehéz. én a végén már kvázi morzsákat szedtem, de még az is számított. majd egy morzsát minden másnap, minden harmadnap... míg végül letettem. és egy-két évig még elég rosszul aludtam utána, gyakran felébredtem, 6 óránál többet nem aludtam. de letettem.
5 évig éltem nélküle. most újra szedem négy éve. 2x0.5 mg-ot. tavaly eljutottam az 1xo.25-ig, de szédüléses rohamok miatt, amik ijesztő módon nystagmussal jártak, vissza kellett emelni. most itt ragadtam a 2x0.5-nél, néha kevésnek érzem, nem vagyok jól, de nem tudom, hogy a rivo az oka vagy az időközben kiderült hashimoto betegségem. a hormonjaim meg vannak bolondulva.
mellesleg gyárthatnának 0.25-ös tablettákat, hogy könnyebb legyen a fokozatos elhagyás...
Nem csak 0,25 mg-osat, hanem 1 mg-osat is. Nem értem, miért nincs úgy, mint a xanax-nál.
Legjobb, írtam a gyártónak, hogy az üvegdobozba beömlesztett tabletták elporladnak. Válasz: nem, nem porladnak el.
🙂
Idézet tőle: szonyecska ekkor: 2018.05.30., 16:11Connie,
Connie,
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.05.30., 14:17Jaj, annak örül, hogy ez csökkentett. Ez 0,5-ös, hát inkább világos liláskék, és gyszerfelezővel oldom meg, több-kevesebb sikerrel. Viszont mivel nincs azonnali hatása, nem "csábít" abuzálásra.
Jaj, annak örül, hogy ez csökkentett. Ez 0,5-ös, hát inkább világos liláskék, és gyszerfelezővel oldom meg, több-kevesebb sikerrel. Viszont mivel nincs azonnali hatása, nem "csábít" abuzálásra.
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.05.30., 10:51Idézet tőle: KleóIdézet tőle: murray headIdézet tőle: KleóMurray!
A "sima" Xanaxról (0,5, túlszedve) egyik napról a másikra áttértem az SR-re, 2x0,5. Semmi nem történt.
Na az a másik (xanax sr), ami nekem semmit nem csinál.
Elárulom, nekem se... most reggel 1, este fél 0.5-t szedek, de szerintem csak azért, hogy örüljön a doki.
Miért örül a doki, ha ennyit szedsz? És hogy a fenébe felezed el az a lila öt- vagy hatszögletű nyavalyát?
Ja, megnéztem.
"Milyen a Xanax SR külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Xanax SR 0,5 mg retard tabletta: halványkék színű, kerek, mindkét oldalán domború felületű, egyik oldalán mélynyomású "P&U 57" jelöléssel ellátott retard tabletta.
Xanax SR 1 mg retard tabletta: fehér színű, kerek, mindkét oldalán domború felületű, egyik oldalán mélynyomású "P&U 59" jelöléssel ellátott retard tabletta.
Xanax SR 2 mg retard tabletta: halványkék színű, ötszög alakú, mindkét oldalán domború felületű, egyik oldalán mélynyomású "P&U 66" jelöléssel ellátott retard tabletta."Nekem az ötszög alakúhoz volt szerencsém. Mint halottnak a csók.
Idézet tőle: KleóIdézet tőle: murray headIdézet tőle: KleóMurray!
A "sima" Xanaxról (0,5, túlszedve) egyik napról a másikra áttértem az SR-re, 2x0,5. Semmi nem történt.
Elárulom, nekem se... most reggel 1, este fél 0.5-t szedek, de szerintem csak azért, hogy örüljön a doki.
Miért örül a doki, ha ennyit szedsz? És hogy a fenébe felezed el az a lila öt- vagy hatszögletű nyavalyát?
Ja, megnéztem.
"Milyen a Xanax SR külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Xanax SR 0,5 mg retard tabletta: halványkék színű, kerek, mindkét oldalán domború felületű, egyik oldalán mélynyomású "P&U 57" jelöléssel ellátott retard tabletta.
Xanax SR 1 mg retard tabletta: fehér színű, kerek, mindkét oldalán domború felületű, egyik oldalán mélynyomású "P&U 59" jelöléssel ellátott retard tabletta.
Xanax SR 2 mg retard tabletta: halványkék színű, ötszög alakú, mindkét oldalán domború felületű, egyik oldalán mélynyomású "P&U 66" jelöléssel ellátott retard tabletta."
Nekem az ötszög alakúhoz volt szerencsém. Mint halottnak a csók.
Idézet tőle: connie0510 ekkor: 2018.05.30., 10:27Na! megvan akkor miben fogok elpatkolni, ha nem onkezuleg. Vagy vegulis ez is onkezuseg csak mas ertelemben. Olvasgatlak itt Titetket, hogy hanyan hany felek vagytok- en a rivo egekig abuzalo kategoria sajnos (8mg-rol most probalok 5re lemenni, ezt meg el is kepzelem, hogy sikerul mert szedek- probalkozom szedni a tobbi gyszerem is. de az 5 is sok), elkepzelhetetlennek tartom, hogy innen vala elhagyjam, pedig szeretnem!! Siman ki lehet hagyogatni akar 1-2 napig is (de az kihagyas nem elhagyas es az nagy kulonbseg mert rohadtul nem urul ki gyorsan, legalabbis a rivo nem. a xanax gyorsabban. eltero felezesi ido miatt az elvonas is maskor jon) De miert pont csak a rivo a satan vajon aszerint amit olvastal? Nekem a xani meg a frontin lo... nem er. Miert van az, hogy valaki a rivot szidja valaki pont a xanaxot?--> Marmint orvos!!- nem az abuzalo beteg, mert hogy mi mit mondunk az csak az eltero szervezetunktol fugg...
Elvileg Tegretol jo lehet lejonni a rivorol (kerdeztem errol valahol de vagy senki nem latta vagy senki nem szedi itt) vagy a Tiapridal. Nekem ezt orvos mondta, utobbit fel is irta. De vajon ez tenyleg mukodik? Ettol meg ugyanugy felirta a rivot is. De hat most mit csinaljon, azt is mondta hogy o nem addiktologus. A Tegretolt nem akarja felirni nekem (gondolom azzal konnyebb tuladagolni azert de ez csak tipp), mert van ilyen multam.
A masik meg hogy most egyik helyett szedjuk a masikat? Tehat pl javasoltak az addiktologiat nekem (aztan megkaptam hogy "addiktologiai kezelest elutasitotta), ok, en nem dacolni akarok, de ott mi van? Egyikrol szoksz at a masikra? Szuper. Leszednek a 0ra? Olyan nincs mert epilepszias rohamba megdoglesz/ dogolhetsz. Amellett meg AP-t igy is ugyis kell a legtobb betegnek szedni, az meg akkor nem szermentesseg ugy se. Es az kevesbe szemet hulladek szer marmint amivel mondjuk helyettesitik a benzot ilyen esetben az addiktologian? En nem tudom. Elmelkedtem. Erdekelne rivotrilrol lejovos, (emiatt) addiktologias-befekvos tapasztalat es Tegretolrol info. Legyszi az irjon aki erre tud mit irni sajat tapasztalat (ne linket es ne amit olvasott). Tudom google a baratom, de valahogy en azert vagyok itt mert a neten mar tularad az info es faraszto szurni a hitelest a fostol, itt valamivel konnyebb. Koszi a teret mindenesetre. Remelem nem baj hogy felhoztam ezt a topicot meg temat, csak erdekes volt amit irtal- irtatok.
Na! megvan akkor miben fogok elpatkolni, ha nem onkezuleg. Vagy vegulis ez is onkezuseg csak mas ertelemben. Olvasgatlak itt Titetket, hogy hanyan hany felek vagytok- en a rivo egekig abuzalo kategoria sajnos (8mg-rol most probalok 5re lemenni, ezt meg el is kepzelem, hogy sikerul mert szedek- probalkozom szedni a tobbi gyszerem is. de az 5 is sok), elkepzelhetetlennek tartom, hogy innen vala elhagyjam, pedig szeretnem!! Siman ki lehet hagyogatni akar 1-2 napig is (de az kihagyas nem elhagyas es az nagy kulonbseg mert rohadtul nem urul ki gyorsan, legalabbis a rivo nem. a xanax gyorsabban. eltero felezesi ido miatt az elvonas is maskor jon) De miert pont csak a rivo a satan vajon aszerint amit olvastal? Nekem a xani meg a frontin lo... nem er. Miert van az, hogy valaki a rivot szidja valaki pont a xanaxot?--> Marmint orvos!!- nem az abuzalo beteg, mert hogy mi mit mondunk az csak az eltero szervezetunktol fugg...
Elvileg Tegretol jo lehet lejonni a rivorol (kerdeztem errol valahol de vagy senki nem latta vagy senki nem szedi itt) vagy a Tiapridal. Nekem ezt orvos mondta, utobbit fel is irta. De vajon ez tenyleg mukodik? Ettol meg ugyanugy felirta a rivot is. De hat most mit csinaljon, azt is mondta hogy o nem addiktologus. A Tegretolt nem akarja felirni nekem (gondolom azzal konnyebb tuladagolni azert de ez csak tipp), mert van ilyen multam.
A masik meg hogy most egyik helyett szedjuk a masikat? Tehat pl javasoltak az addiktologiat nekem (aztan megkaptam hogy "addiktologiai kezelest elutasitotta), ok, en nem dacolni akarok, de ott mi van? Egyikrol szoksz at a masikra? Szuper. Leszednek a 0ra? Olyan nincs mert epilepszias rohamba megdoglesz/ dogolhetsz. Amellett meg AP-t igy is ugyis kell a legtobb betegnek szedni, az meg akkor nem szermentesseg ugy se. Es az kevesbe szemet hulladek szer marmint amivel mondjuk helyettesitik a benzot ilyen esetben az addiktologian? En nem tudom. Elmelkedtem. Erdekelne rivotrilrol lejovos, (emiatt) addiktologias-befekvos tapasztalat es Tegretolrol info. Legyszi az irjon aki erre tud mit irni sajat tapasztalat (ne linket es ne amit olvasott). Tudom google a baratom, de valahogy en azert vagyok itt mert a neten mar tularad az info es faraszto szurni a hitelest a fostol, itt valamivel konnyebb. Koszi a teret mindenesetre. Remelem nem baj hogy felhoztam ezt a topicot meg temat, csak erdekes volt amit irtal- irtatok.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.05.18., 16:26Két nyugtató-abúzus között 12 évig semmi ilyen gyógyszert nem szedtem, nem is hiányzott. Aztán muszáj volt újrakezdeni (áterilag).
Két nyugtató-abúzus között 12 évig semmi ilyen gyógyszert nem szedtem, nem is hiányzott. Aztán muszáj volt újrakezdeni (áterilag).
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.05.18., 16:23Szóval én ezekkel mind-mind abuzáltam, és gyakorlatilag semmi nem történt, amikor "leszoktam". De ahogy Nr71 írja, mindenkinek másképp reagál a szervezete, és ahogy Tribune írja: komoly baj is lehet belőle.
Amikor tavaly 6,5 hétig a kh.-ban voltam (gerincsérv), ott nem volt lehetőség rágyújtani. Úgyhogy több mint 40 év dohányzás után egyik napról a másikra egy szál se. Fizikai tünetet nem éreztem, de a pszichés "terhelést" csak úgy bírtam, hogy azzal vigasztaltam magam, majd otthon. Úgy is lett, első dolgom volt rágyújtani. Pedig a lógus úgy az 5. héten azt mondta, hogy 3 hét a fizikai megvonás. Na de a lelki!
Szóval én ezekkel mind-mind abuzáltam, és gyakorlatilag semmi nem történt, amikor "leszoktam". De ahogy Nr71 írja, mindenkinek másképp reagál a szervezete, és ahogy Tribune írja: komoly baj is lehet belőle.
Amikor tavaly 6,5 hétig a kh.-ban voltam (gerincsérv), ott nem volt lehetőség rágyújtani. Úgyhogy több mint 40 év dohányzás után egyik napról a másikra egy szál se. Fizikai tünetet nem éreztem, de a pszichés "terhelést" csak úgy bírtam, hogy azzal vigasztaltam magam, majd otthon. Úgy is lett, első dolgom volt rágyújtani. Pedig a lógus úgy az 5. héten azt mondta, hogy 3 hét a fizikai megvonás. Na de a lelki!
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.05.18., 16:15Idézet tőle: murray headIdézet tőle: KleóMurray!
Elárulom, nekem se... most reggel 1 este fél 0.5-t szedek, de szerintem csak azért, hogy örüljön a doki.
Idézet tőle: murray headIdézet tőle: KleóMurray!
Elárulom, nekem se... most reggel 1 este fél 0.5-t szedek, de szerintem csak azért, hogy örüljön a doki.
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.05.18., 16:03Idézet tőle: KleóMurray!
Idézet tőle: KleóMurray!
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.05.18., 14:13Na, ezt azé': "a későbbi visszesőket nem lehet sikeres elhagyóknak nevezni" – írta Tribute. Dede, az áterek szerint szinte mindig van visszaesés, ettől még leszokó. Az az elhagyó, akinek élete végéig kitart a "mentes" időszak. Mert a függés látensen megmarad.
Na, ezt azé': "a későbbi visszesőket nem lehet sikeres elhagyóknak nevezni" – írta Tribute. Dede, az áterek szerint szinte mindig van visszaesés, ettől még leszokó. Az az elhagyó, akinek élete végéig kitart a "mentes" időszak. Mert a függés látensen megmarad.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.05.18., 14:09Jó hosszú hsz.-em odalett... Úgy látszik, nem akarja a Búra, hogy ennyire "osszamazészt".
Vissza kéne szokni a barbiturátokra...
Jó hosszú hsz.-em odalett... Úgy látszik, nem akarja a Búra, hogy ennyire "osszamazészt".
Vissza kéne szokni a barbiturátokra...
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.05.18., 14:06Murray!
Murray!
Idézet tőle: Tribute78 ekkor: 2018.05.18., 13:33Hát végig nézegettem Lost50 linkjeit,de érdemi segítség helyett inkább csak statisztikákba lehet ott botlani,meg SZ.G. monogram-ba,gondolom Szendi Gábor,szóval valószínűleg a tanulság az egészből annyi lehet,hogy aki tudja az - el se kezdje szedni,soha ,semelyiket-.Viszont még egyszer mondom,nekem nem tűnnek hitelesnek ,és érdemben előrevivőnek ezek az anyagok,hiszen mindig az orvos által előírt csökkentés mértékére hivatkoznak konkrétumok nélkül,de biztosan külön kell választani azokat a betegeket,akiknek valóban létszükséglet ezen szerek használata,azokat akik visszaélnek vele,vagy alkalmilag fogyasztják,és azt a százalékokban eléggé érthetetlen módon és nem egyértelműen meghatározott sikeres "pályaelhagyókat",akik ha ha jól látom kb. valahol 30% alatt vannak kicsivel,és az ő eredeti diagnózisuk meg nem is szerepel a statisztikában,és ugye a későbbi visszesőket nem lehet sikeres elhagyóknak nevezni,tehát sokkal előrébb én nem jutottam.Ja és ott a másik amit már konkrétan körvonalaz az egyik anyag,hogy súlyos pszichotikus esetekben az elvonás katatón állapothoz is vezethet,na ez meg már mélyvíz!
Hát végig nézegettem Lost50 linkjeit,de érdemi segítség helyett inkább csak statisztikákba lehet ott botlani,meg SZ.G. monogram-ba,gondolom Szendi Gábor,szóval valószínűleg a tanulság az egészből annyi lehet,hogy aki tudja az - el se kezdje szedni,soha ,semelyiket-.Viszont még egyszer mondom,nekem nem tűnnek hitelesnek ,és érdemben előrevivőnek ezek az anyagok,hiszen mindig az orvos által előírt csökkentés mértékére hivatkoznak konkrétumok nélkül,de biztosan külön kell választani azokat a betegeket,akiknek valóban létszükséglet ezen szerek használata,azokat akik visszaélnek vele,vagy alkalmilag fogyasztják,és azt a százalékokban eléggé érthetetlen módon és nem egyértelműen meghatározott sikeres "pályaelhagyókat",akik ha ha jól látom kb. valahol 30% alatt vannak kicsivel,és az ő eredeti diagnózisuk meg nem is szerepel a statisztikában,és ugye a későbbi visszesőket nem lehet sikeres elhagyóknak nevezni,tehát sokkal előrébb én nem jutottam.Ja és ott a másik amit már konkrétan körvonalaz az egyik anyag,hogy súlyos pszichotikus esetekben az elvonás katatón állapothoz is vezethet,na ez meg már mélyvíz!
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.05.18., 13:06Idézet tőle: Tribute78Nekem már az agysejteim 90%-a clonazepam.Azt a 10%-ot még uralom.Miért ne lehetne elhagyni ,vagyis csökkenteni rivót nagyobb dózisban? Mert azt olvastad? Kiveszel két hét szabadságot,és semmit nem csinálsz, csak izzasztod magadat,vedeled a folyadékot,egészségesen étkezel, mozogsz,vagy ha tudsz akkor sportolsz,és 6mg-ről lemész 2-ig lazán.Igaz,hogy lesz pár gyötrelmes éjszakád,és nappalod,de meg lehet csinálni elméletben.Ezek a negyedelje a negyedet megoldások ezek azoknak vannak kitalálva,akik nem tudnak erre több időt és energiát fordítani.Én csináltam 2011-ben egy ilyen kúrát,egyik napról a másikra elhagytam 6mg-ot, és sikerült lemennem majdnem a nullára.Talán a láncdohányosoknál van még,amikor egy évtized után valaki leteszi a cigarettát egyik napról a másikra,ami elvileg szintén képtelenség,és maga sem fogja fel hogyan,de sikerül neki.Viszont itt már páran jelezték,hogy még sport és mozgás mellett sem tudják csökkenteni a benzó-t,na ez már az az állapot ami nálam is van,hogy az agysejtjeim vagy idegsejtjeim már ezzel a hatóanyaggal működnek.Vagy valami elképesztően extrém táplálkozási formára kellene átállni,de az meg szintén gyakorlatilag kivitelezhetetlen.
Valami miatt a rivo-ról leállók ill. a rivo-t csökkenteni tudók többen vannak, mármint ilyet sokat hallottam, de xanax-os sztorihoz még nem volt szerencsém.
Az viszont elgondolkodtató, hogy 4,5 mg-ról SIMÁN le tudtam menni 3 mg-ra. Onnan egy tapodtat sem.
Mit tud ma az orvostudomány? Leírjam? Ló-val kezdődik.
Jah, és nekem a rivo semmit nem csinált. Ezt sem tudnák megmagyarázni.
Idézet tőle: Tribute78Nekem már az agysejteim 90%-a clonazepam.Azt a 10%-ot még uralom.Miért ne lehetne elhagyni ,vagyis csökkenteni rivót nagyobb dózisban? Mert azt olvastad? Kiveszel két hét szabadságot,és semmit nem csinálsz, csak izzasztod magadat,vedeled a folyadékot,egészségesen étkezel, mozogsz,vagy ha tudsz akkor sportolsz,és 6mg-ről lemész 2-ig lazán.Igaz,hogy lesz pár gyötrelmes éjszakád,és nappalod,de meg lehet csinálni elméletben.Ezek a negyedelje a negyedet megoldások ezek azoknak vannak kitalálva,akik nem tudnak erre több időt és energiát fordítani.Én csináltam 2011-ben egy ilyen kúrát,egyik napról a másikra elhagytam 6mg-ot, és sikerült lemennem majdnem a nullára.Talán a láncdohányosoknál van még,amikor egy évtized után valaki leteszi a cigarettát egyik napról a másikra,ami elvileg szintén képtelenség,és maga sem fogja fel hogyan,de sikerül neki.Viszont itt már páran jelezték,hogy még sport és mozgás mellett sem tudják csökkenteni a benzó-t,na ez már az az állapot ami nálam is van,hogy az agysejtjeim vagy idegsejtjeim már ezzel a hatóanyaggal működnek.Vagy valami elképesztően extrém táplálkozási formára kellene átállni,de az meg szintén gyakorlatilag kivitelezhetetlen.
Valami miatt a rivo-ról leállók ill. a rivo-t csökkenteni tudók többen vannak, mármint ilyet sokat hallottam, de xanax-os sztorihoz még nem volt szerencsém.
Az viszont elgondolkodtató, hogy 4,5 mg-ról SIMÁN le tudtam menni 3 mg-ra. Onnan egy tapodtat sem.
Mit tud ma az orvostudomány? Leírjam? Ló-val kezdődik.
Jah, és nekem a rivo semmit nem csinált. Ezt sem tudnák megmagyarázni.
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.05.18., 12:32Idézet tőle: Tribute78Murray head!
De a benzókat a pszichiáterek nem azért írják fel a súlyosabb esetekben,hogy függővé tegyék az embereket,hanem mert a legtöbb antipszichotikum egyszerűen bevonzza a benzo használatát,nem lehet külön választani a kettőt egymástól.És akkor a kérdésem,megcsinálod a lassú kúrát,átállsz a valószínűleg drágább hatóanyagra,amit valószínűleg nem is támogat úgy a tb,vagy egyáltalán nem,és akkor lesz egy új függőség,amiről még annyit sem tudsz mint az eddigiről,az mivel jobb?Olcsó a benzó előállítása,talán majd úgy esszük 50 év múlva itt mint a cukrot az ovisok,csak nem a betegek,hanem mindenki,ha ez így megy tovább,és lehet ,hogy már nem is lelki okai vannak ennek az egész "őrület"-nek,hanem genetikailag nem tudja követni az emberi szervezet a rengeteg stresszt,megváltozott ,módosított táplálékanyagokat,és a már említett gyógyszer okozta gyógyszerfüggőséget.Mi lesz a baja a benzó függőnek? Én azt olvastam rivo esetében ,hogy ha elér X kilogrammot,igen kg-ot az ember a bevitel során az évtizedek alatt,és mehet vese dialízisre,vagy szervdonort kereshet utána.Vagy nem tudnak vele mit csinálni ,és szépen elfekvőben elfekszik....
Igen. Most gondolkozom. Rohadt élet, hogy nekem olyan sok kell. Igaz, már ez is jó, hiszen max. dózisról mentem le ennyire.
Am. nekem a napi 3x szedés elég jól bejött. A reggeli és a délutáni adag között mondjuk csak 6 óra különbség van kábé, viszont a délutáni és esti adag között 10-12 óra akár.
Idézet tőle: Tribute78Murray head!
De a benzókat a pszichiáterek nem azért írják fel a súlyosabb esetekben,hogy függővé tegyék az embereket,hanem mert a legtöbb antipszichotikum egyszerűen bevonzza a benzo használatát,nem lehet külön választani a kettőt egymástól.És akkor a kérdésem,megcsinálod a lassú kúrát,átállsz a valószínűleg drágább hatóanyagra,amit valószínűleg nem is támogat úgy a tb,vagy egyáltalán nem,és akkor lesz egy új függőség,amiről még annyit sem tudsz mint az eddigiről,az mivel jobb?Olcsó a benzó előállítása,talán majd úgy esszük 50 év múlva itt mint a cukrot az ovisok,csak nem a betegek,hanem mindenki,ha ez így megy tovább,és lehet ,hogy már nem is lelki okai vannak ennek az egész "őrület"-nek,hanem genetikailag nem tudja követni az emberi szervezet a rengeteg stresszt,megváltozott ,módosított táplálékanyagokat,és a már említett gyógyszer okozta gyógyszerfüggőséget.Mi lesz a baja a benzó függőnek? Én azt olvastam rivo esetében ,hogy ha elér X kilogrammot,igen kg-ot az ember a bevitel során az évtizedek alatt,és mehet vese dialízisre,vagy szervdonort kereshet utána.Vagy nem tudnak vele mit csinálni ,és szépen elfekvőben elfekszik....
Igen. Most gondolkozom. Rohadt élet, hogy nekem olyan sok kell. Igaz, már ez is jó, hiszen max. dózisról mentem le ennyire.
Am. nekem a napi 3x szedés elég jól bejött. A reggeli és a délutáni adag között mondjuk csak 6 óra különbség van kábé, viszont a délutáni és esti adag között 10-12 óra akár.
Idézet tőle: Tribute78 ekkor: 2018.05.18., 12:30Lost50! Amit linkeltél írás,az egyikből kiemelném számomra a lényeget:
"Én 25 hónapja hagytam abba a gyógyszert és még mindig érzek égő érzést a gerincemben, vannak memória problémáim, kognitív gondjaim, érzelmi problémák (nem a megelőző problémáim) és gasztrointesztinális problémáim. A megvonásom, hasonlóan sok más emberéhez, megakadályozta, hogy dolgozni tudjak vagy úgy éljek ahogy azt normál esetben tettem. A megvonás során sok ember néz szembe válással, csőddel, és barátok és szociális státusz elvesztésével. Egy számottevő réteg követ el öngyilkosságot a megvonás alatt."
Kérdésem:És ezt ki ,milyen orvos fogja "klinikai" szinten bevállalni?Igérni semmit nem tudunk, két év múlva is sz.rul leszel, addig még lehet ki is nyírod magadat.Ja és amíg nem dolgozol ,addig milyen indokkal fordulsz az egészségügyi ellátó rendszerhez?Hogy kaptál tőlük valamit,amire adjanak valamit mert már nem bírod? Hát ilyenkor azt veszik le rólad,hogy idegroncs vagy,kapsz még erősebb gyógyszert,nem?
Lost50! Amit linkeltél írás,az egyikből kiemelném számomra a lényeget:
"Én 25 hónapja hagytam abba a gyógyszert és még mindig érzek égő érzést a gerincemben, vannak memória problémáim, kognitív gondjaim, érzelmi problémák (nem a megelőző problémáim) és gasztrointesztinális problémáim. A megvonásom, hasonlóan sok más emberéhez, megakadályozta, hogy dolgozni tudjak vagy úgy éljek ahogy azt normál esetben tettem. A megvonás során sok ember néz szembe válással, csőddel, és barátok és szociális státusz elvesztésével. Egy számottevő réteg követ el öngyilkosságot a megvonás alatt."
Kérdésem:És ezt ki ,milyen orvos fogja "klinikai" szinten bevállalni?Igérni semmit nem tudunk, két év múlva is sz.rul leszel, addig még lehet ki is nyírod magadat.Ja és amíg nem dolgozol ,addig milyen indokkal fordulsz az egészségügyi ellátó rendszerhez?Hogy kaptál tőlük valamit,amire adjanak valamit mert már nem bírod? Hát ilyenkor azt veszik le rólad,hogy idegroncs vagy,kapsz még erősebb gyógyszert,nem?
Idézet tőle: Tribute78 ekkor: 2018.05.18., 12:09Murray head!
Murray head!
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.05.18., 11:57Szia!
Hát ez tök jó, köszi!!
Anno sokat olvastam erről.
Akkor most tervet készítek, visszaállok az eredeti adagra és megpróbálom ezt: "átváltás egy hosszú hatóidejű benzodiazepinre".
Neked már sikerült elhagyni benzo-t?
Szia!
Hát ez tök jó, köszi!!
Anno sokat olvastam erről.
Akkor most tervet készítek, visszaállok az eredeti adagra és megpróbálom ezt: "átváltás egy hosszú hatóidejű benzodiazepinre".
Neked már sikerült elhagyni benzo-t?
Idézet tőle: Tribute78 ekkor: 2018.05.18., 11:45Nekem már az agysejteim 90%-a clonazepam.Azt a 10%-ot még uralom.Miért ne lehetne elhagyni ,vagyis csökkenteni rivót nagyobb dózisban? Mert azt olvastad? Kiveszel két hét szabadságot,és semmit nem csinálsz, csak izzasztod magadat,vedeled a folyadékot,egészségesen étkezel, mozogsz,vagy ha tudsz akkor sportolsz,és 6mg-ről lemész 2-ig lazán.Igaz,hogy lesz pár gyötrelmes éjszakád,és nappalod,de meg lehet csinálni elméletben.Ezek a negyedelje a negyedet megoldások ezek azoknak vannak kitalálva,akik nem tudnak erre több időt és energiát fordítani.Én csináltam 2011-ben egy ilyen kúrát,egyik napról a másikra elhagytam 6mg-ot, és sikerült lemennem majdnem a nullára.Talán a láncdohányosoknál van még,amikor egy évtized után valaki leteszi a cigarettát egyik napról a másikra,ami elvileg szintén képtelenség,és maga sem fogja fel hogyan,de sikerül neki.Viszont itt már páran jelezték,hogy még sport és mozgás mellett sem tudják csökkenteni a benzó-t,na ez már az az állapot ami nálam is van,hogy az agysejtjeim vagy idegsejtjeim már ezzel a hatóanyaggal működnek.Vagy valami elképesztően extrém táplálkozási formára kellene átállni,de az meg szintén gyakorlatilag kivitelezhetetlen.
Nekem már az agysejteim 90%-a clonazepam.Azt a 10%-ot még uralom.Miért ne lehetne elhagyni ,vagyis csökkenteni rivót nagyobb dózisban? Mert azt olvastad? Kiveszel két hét szabadságot,és semmit nem csinálsz, csak izzasztod magadat,vedeled a folyadékot,egészségesen étkezel, mozogsz,vagy ha tudsz akkor sportolsz,és 6mg-ről lemész 2-ig lazán.Igaz,hogy lesz pár gyötrelmes éjszakád,és nappalod,de meg lehet csinálni elméletben.Ezek a negyedelje a negyedet megoldások ezek azoknak vannak kitalálva,akik nem tudnak erre több időt és energiát fordítani.Én csináltam 2011-ben egy ilyen kúrát,egyik napról a másikra elhagytam 6mg-ot, és sikerült lemennem majdnem a nullára.Talán a láncdohányosoknál van még,amikor egy évtized után valaki leteszi a cigarettát egyik napról a másikra,ami elvileg szintén képtelenség,és maga sem fogja fel hogyan,de sikerül neki.Viszont itt már páran jelezték,hogy még sport és mozgás mellett sem tudják csökkenteni a benzó-t,na ez már az az állapot ami nálam is van,hogy az agysejtjeim vagy idegsejtjeim már ezzel a hatóanyaggal működnek.Vagy valami elképesztően extrém táplálkozási formára kellene átállni,de az meg szintén gyakorlatilag kivitelezhetetlen.
Idézet tőle: Lost50 ekkor: 2018.05.18., 10:54Hello Mindenki!
Én nem érem azokat az átereket, dokikat akik "negyedelje, felezze hetente" stb. totózásos módszertannal akarják leszoktatni a benzó szedőket a gyógyszerről. a heti/többheti 1/8-dal (egynyolcaddal) való csökkentésnél gyorsabb elvonást képtelenségnek tartom.
Tele van az internet a benzó elhagyás módszertanaival, a legismertebb talán az Ashton-féle; a mellékhatások kezelésével, a fokozatos elhagyáshoz esetleg szükséges egyéb gyógyszerek adagolásával. Sőt a youtube-on még videók is vannak a "benzo tapering"-ről, amikben a tizedmiligrammos csökkentéshez való hígítási módszereket mutatják be.
Sajnos saját tapasztalat,és az olvasottak alapján nem tudom elképzelni, hogy pl. 0.25-ös csökkentéssel egy tartós, nagyobb dózisú szedésről le lehet jönni. Maximum átmenetileg, de aztán kezdődik a pokol.
Itt van pár link, de végtelen mennyiségben lehet találni (ha nem szabad majd törlitek):
ASHTON kézikönyv:
http://nyugtato.gportal.hu/portal/nyugtato/upload/747392_1389973527_08706.pdf
https://stresszdoktor.hu/blog/benzodiazepin_megvonas_ashton_video.html
De az is lehet, hogy külön topicot megérne az Ashton, vagy másmódszerrel való lassú benzó elhagyási tapasztalatok kitárgyalása ...
Hello Mindenki!
Én nem érem azokat az átereket, dokikat akik "negyedelje, felezze hetente" stb. totózásos módszertannal akarják leszoktatni a benzó szedőket a gyógyszerről. a heti/többheti 1/8-dal (egynyolcaddal) való csökkentésnél gyorsabb elvonást képtelenségnek tartom.
Tele van az internet a benzó elhagyás módszertanaival, a legismertebb talán az Ashton-féle; a mellékhatások kezelésével, a fokozatos elhagyáshoz esetleg szükséges egyéb gyógyszerek adagolásával. Sőt a youtube-on még videók is vannak a "benzo tapering"-ről, amikben a tizedmiligrammos csökkentéshez való hígítási módszereket mutatják be.
Sajnos saját tapasztalat,és az olvasottak alapján nem tudom elképzelni, hogy pl. 0.25-ös csökkentéssel egy tartós, nagyobb dózisú szedésről le lehet jönni. Maximum átmenetileg, de aztán kezdődik a pokol.
Itt van pár link, de végtelen mennyiségben lehet találni (ha nem szabad majd törlitek):
ASHTON kézikönyv:
http://nyugtato.gportal.hu/portal/nyugtato/upload/747392_1389973527_08706.pdf
https://stresszdoktor.hu/blog/benzodiazepin_megvonas_ashton_video.html
De az is lehet, hogy külön topicot megérne az Ashton, vagy másmódszerrel való lassú benzó elhagyási tapasztalatok kitárgyalása ...
Idézet tőle: Tribute78 ekkor: 2018.05.17., 16:19Kistarcsa feeling, ez tetszik.....
Egyébként ez tényleg ilyen komoly, és csak elsőre vicces.Én folytattam már olyan párbeszédet is magamban,amire csak akkor jöttem rá,mikor már fél órája beszéltem,hogy mozog a szám...2009 saját albérleti szobámban ülve,miután a kedves egészséges tajparaszt albérlőtársam közölte velem,hogy szerinte,"az olyanokat mint én , egy erdőbe be kéne engedni,és várni egy kicsit,hogy elszaladjon a sűrűbe,majd puskával vadászni rám,mint egy vadállatra."
Én meg mondtam neki,hogy figyelj pisti,ez volt a keresztneve,igazad van,de nem adnád el nekem a parabellumodat,amit elástál valahova,(ő ezzel dicsekedett) és akkor én még fizetek neked a pisztolyért,odaadok 100 ezer forintot neked,és én egyedül lelövöm magam ,ha már itt tartunk,de azért ,ez tényleg kedves volt,hogy ilyen őszinte voltál velem... 🙂
Kistarcsa feeling, ez tetszik.....
Egyébként ez tényleg ilyen komoly, és csak elsőre vicces.Én folytattam már olyan párbeszédet is magamban,amire csak akkor jöttem rá,mikor már fél órája beszéltem,hogy mozog a szám...2009 saját albérleti szobámban ülve,miután a kedves egészséges tajparaszt albérlőtársam közölte velem,hogy szerinte,"az olyanokat mint én , egy erdőbe be kéne engedni,és várni egy kicsit,hogy elszaladjon a sűrűbe,majd puskával vadászni rám,mint egy vadállatra."
Én meg mondtam neki,hogy figyelj pisti,ez volt a keresztneve,igazad van,de nem adnád el nekem a parabellumodat,amit elástál valahova,(ő ezzel dicsekedett) és akkor én még fizetek neked a pisztolyért,odaadok 100 ezer forintot neked,és én egyedül lelövöm magam ,ha már itt tartunk,de azért ,ez tényleg kedves volt,hogy ilyen őszinte voltál velem... 🙂
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.05.17., 16:04Haloperidol-Rivo és még valami, szuriban. Kistarcsa-feeling... Majdnem belegyalogoltam az üvegajtóba, a többit nem részletezem.
Ez a "hivatalos" neve, hogy gondolatrohanás, nem tudom leállítani. Valakivel párbeszédet folytatok magamban, vitatkozok vele, sztorizok neki, és egymásról jutnak eszembe a dolgok sorban, asszociáció asszociációt követ. Volt egy lógus barinőm, azt mondta, olyankor kellene írnom... A lányom szerint viszont irtó kellemetlen, ha hazaérve "belecsöppen" egy vitába, amit magamban már 3 órája folytatok vele. Most is csak hajnalban aludtam el, egy ismivel politikai vitát folytattam (tovább) magamban. Sajnos sokszor verbálisan is ilyen vagyok. Még magamat is fárasztom...
Szó eszembe jutása is van, akkor, mint "normális" ember egy fülbemászó dallamot, folyton azt mondom magamban. Ez mélyebb depiben szokott lenni.
Haloperidol-Rivo és még valami, szuriban. Kistarcsa-feeling... Majdnem belegyalogoltam az üvegajtóba, a többit nem részletezem.
Ez a "hivatalos" neve, hogy gondolatrohanás, nem tudom leállítani. Valakivel párbeszédet folytatok magamban, vitatkozok vele, sztorizok neki, és egymásról jutnak eszembe a dolgok sorban, asszociáció asszociációt követ. Volt egy lógus barinőm, azt mondta, olyankor kellene írnom... A lányom szerint viszont irtó kellemetlen, ha hazaérve "belecsöppen" egy vitába, amit magamban már 3 órája folytatok vele. Most is csak hajnalban aludtam el, egy ismivel politikai vitát folytattam (tovább) magamban. Sajnos sokszor verbálisan is ilyen vagyok. Még magamat is fárasztom...
Szó eszembe jutása is van, akkor, mint "normális" ember egy fülbemászó dallamot, folyton azt mondom magamban. Ez mélyebb depiben szokott lenni.
Idézet tőle: Tribute78 ekkor: 2018.05.17., 15:54Szia Kleó! 🙂
"gondolatrohanás"..ezt kifejtenéd bővebben?
nekem szó kattanás van: ilyenek,hogy beszélek valakivel telóban,aztán leteszem.És egyszer csak jön egy szó a fejembe,nem a fülembe,és nem hallom,hanem totál saját gondolatként, de mégsem az enyémként rámtör,írok egy példát: -közönséges- (én meg elkezdek gondolkodni,hogy akkor én most a telefonáló szerint "közönséges"??? voltam,azért ugrott be ez a szó a tudatomba?)
felerősödve ezek sorozatosan jönnek pár percenként a jelzők,amiket nem tudok senkire sem értelmezni
most pl. volt egy olyan gondolatom,hogy valaki be fog regisztrálni a burára: "csodacsődör" névvel,ez a szó ugrott be,ilyen totál hülyeségek.:) meg,hogy engem itt "patkány"-nak tartanak,ma ezen gondolkodtam,miután valakivel levelet váltottam.(ja ezt hanyagolni kéne ,üzenem a kedves illető nagyon józan nőszemélynek,ezt a hangnemet velem szemben még írásban is!)
egyébként a haloperidol+rivotril kombó az is majnem feng shui,csak az pszich-shui
Szia Kleó! 🙂
"gondolatrohanás"..ezt kifejtenéd bővebben?
nekem szó kattanás van: ilyenek,hogy beszélek valakivel telóban,aztán leteszem.És egyszer csak jön egy szó a fejembe,nem a fülembe,és nem hallom,hanem totál saját gondolatként, de mégsem az enyémként rámtör,írok egy példát: -közönséges- (én meg elkezdek gondolkodni,hogy akkor én most a telefonáló szerint "közönséges"??? voltam,azért ugrott be ez a szó a tudatomba?)
felerősödve ezek sorozatosan jönnek pár percenként a jelzők,amiket nem tudok senkire sem értelmezni
most pl. volt egy olyan gondolatom,hogy valaki be fog regisztrálni a burára: "csodacsődör" névvel,ez a szó ugrott be,ilyen totál hülyeségek.:) meg,hogy engem itt "patkány"-nak tartanak,ma ezen gondolkodtam,miután valakivel levelet váltottam.(ja ezt hanyagolni kéne ,üzenem a kedves illető nagyon józan nőszemélynek,ezt a hangnemet velem szemben még írásban is!)
egyébként a haloperidol+rivotril kombó az is majnem feng shui,csak az pszich-shui
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.05.17., 15:37A padlószőnyeg sem jó, menthetetlenül megtelepszik benne pl. a poratka. Mondjuk ha nincs leragasztva, akkor jobb, mert a túlsó felét is tudod takarítani, mert a leragasztottat akármilyen masinával meg vegyszerrel (:( ) pucolod, akkor is katasztrófa, ami alatta van, láttam, mikor felszedettem.
A poratka a klímában is szeret megtelepedni, munkahelyeken nem jellemző, hogy takarítanák. Én erre vagyok kihegyezve, mert allergiás vagyok rá...
Itt rendes fa parketta van, natúrban. Csak újra kéne rakatni.
De én minden körülmények között tudok aludni, kivéve, ha gondolatrohanásom van. De az már nem feng shui.
A padlószőnyeg sem jó, menthetetlenül megtelepszik benne pl. a poratka. Mondjuk ha nincs leragasztva, akkor jobb, mert a túlsó felét is tudod takarítani, mert a leragasztottat akármilyen masinával meg vegyszerrel (:( ) pucolod, akkor is katasztrófa, ami alatta van, láttam, mikor felszedettem.
A poratka a klímában is szeret megtelepedni, munkahelyeken nem jellemző, hogy takarítanák. Én erre vagyok kihegyezve, mert allergiás vagyok rá...
Itt rendes fa parketta van, natúrban. Csak újra kéne rakatni.
De én minden körülmények között tudok aludni, kivéve, ha gondolatrohanásom van. De az már nem feng shui.
Idézet tőle: Tribute78 ekkor: 2018.05.17., 14:01Idézet tőle: murray head"... szeretnék a laminált parketta helyett valami jó padlószőnyeget is,de ez télen hidegebbé tenné a lakást,és egy idő után többet is kéne takarítani,..."
Szerintem nagyon jó ötlet: a) a laminált parketta elektrosztatikusan feltöltődik állítólag (én nem tudom, nekem nincs) és b) nem értem, a padlószőnyeg miért tenné hidegebbé a lakást. Nekem egy nagyon szép vastag gyapjú padlószőnyegem volt az egyik szobában, de hát nagyon elkoszolódott. Viszont nagyon klasszul megfogja a port és ha minden nap kiporszívózod, akkor a por nem a levegőben fog szállongani. És ha most rögtön nem fogadsz örökbe két gyereket, akkor elkoszolódni sem fog.
Hát ugyan nem a témába vág,de tényleg, valóban valami ilyesmi van,hogy elektrosztatikusan töltődik fel a laminált parketta,hiszen eleve műgyanta alapú ragasztott famaradványokból összegányolt valami,azt sem lehet tudni mi van benne,és az ára is megy szinte nullától a csillagos égig,már ez is gyanús,szóval van nagyon olcsó, meg nagyon drága is.Viszont: alá tesznek egy habszivacs réteget,ez egy kötelező mutatvány,és ha mondjuk az vizet,nedvességet kap alulról, és abban a penész gombák elkezdenek szaporodni,hát az valami iszonyat mit tud művelni a szoba levegőjével.Ez pl. egy rosszul felújított vályogháznál végzetes hiba.Aztán a nikecell, ami már minden új építésű házra felkerül,hát az is micsoda? Egy nejlon burkolat ami az egész házat körbe veszi,szintén elektrosztatikusan töltődik.Csak ha ugye nincs mozgatva,akkor megáll ez a folyamat,viszont a falak nem levegőznek, egyáltalán nem levegőznek.Erre jön,hogy akkor tegyünk klímát a lakásba,na abban megint vannak a filterek szűrők,folyadékok,katyvaszok,és folytatódik ugyanott a probléma,ha nem megfelelően van karbantartva a rendszer.A szellőzésnek maradnak az ablakok,amik viszont már műanyagból vannak,gyakorlatilag légmentesen zárhatóak.Mi marad? Ventilátor a falba, szellőző lyuk készítése amin állandóan ki-be mozoghat a levegő,vagy a padlástér felé mehet még a levegő,vagy jöhet onnan,de mit tesznek a tetőtérbe legújabban? Párazáró fóliát.Szóval ezek után még marad az a lehetőség,ami nálunk van,hogy nincs a tetőtér beépítve,hanem porózus beton gerenda és kitöltő tégla elemek vannak leszórva salak porral minden párazáró ökörség nélkül.Szóval a régiek tudtak építkezni,csak ma meg drága a gáz kifűteni egy valóban jól szellőző épületet ami viszont óriási hőveszteséggel tartható fent egy modern épülethez képest,szóval vagy az egészségünk megy tönkre,vagy a pénztárcánk bánja a dolgot.Persze ez a legvégletesebb gondolat,de egyébként tényleg olyan szinten lehet hibákat elkövetni ház építéskor,és vásárláskor,hogy a rendbetétel vagy lehetetlen,vagy milliós nagyságrendű probléma lesz.
Idézet tőle: murray head"... szeretnék a laminált parketta helyett valami jó padlószőnyeget is,de ez télen hidegebbé tenné a lakást,és egy idő után többet is kéne takarítani,..."
Szerintem nagyon jó ötlet: a) a laminált parketta elektrosztatikusan feltöltődik állítólag (én nem tudom, nekem nincs) és b) nem értem, a padlószőnyeg miért tenné hidegebbé a lakást. Nekem egy nagyon szép vastag gyapjú padlószőnyegem volt az egyik szobában, de hát nagyon elkoszolódott. Viszont nagyon klasszul megfogja a port és ha minden nap kiporszívózod, akkor a por nem a levegőben fog szállongani. És ha most rögtön nem fogadsz örökbe két gyereket, akkor elkoszolódni sem fog.
Hát ugyan nem a témába vág,de tényleg, valóban valami ilyesmi van,hogy elektrosztatikusan töltődik fel a laminált parketta,hiszen eleve műgyanta alapú ragasztott famaradványokból összegányolt valami,azt sem lehet tudni mi van benne,és az ára is megy szinte nullától a csillagos égig,már ez is gyanús,szóval van nagyon olcsó, meg nagyon drága is.Viszont: alá tesznek egy habszivacs réteget,ez egy kötelező mutatvány,és ha mondjuk az vizet,nedvességet kap alulról, és abban a penész gombák elkezdenek szaporodni,hát az valami iszonyat mit tud művelni a szoba levegőjével.Ez pl. egy rosszul felújított vályogháznál végzetes hiba.Aztán a nikecell, ami már minden új építésű házra felkerül,hát az is micsoda? Egy nejlon burkolat ami az egész házat körbe veszi,szintén elektrosztatikusan töltődik.Csak ha ugye nincs mozgatva,akkor megáll ez a folyamat,viszont a falak nem levegőznek, egyáltalán nem levegőznek.Erre jön,hogy akkor tegyünk klímát a lakásba,na abban megint vannak a filterek szűrők,folyadékok,katyvaszok,és folytatódik ugyanott a probléma,ha nem megfelelően van karbantartva a rendszer.A szellőzésnek maradnak az ablakok,amik viszont már műanyagból vannak,gyakorlatilag légmentesen zárhatóak.Mi marad? Ventilátor a falba, szellőző lyuk készítése amin állandóan ki-be mozoghat a levegő,vagy a padlástér felé mehet még a levegő,vagy jöhet onnan,de mit tesznek a tetőtérbe legújabban? Párazáró fóliát.Szóval ezek után még marad az a lehetőség,ami nálunk van,hogy nincs a tetőtér beépítve,hanem porózus beton gerenda és kitöltő tégla elemek vannak leszórva salak porral minden párazáró ökörség nélkül.Szóval a régiek tudtak építkezni,csak ma meg drága a gáz kifűteni egy valóban jól szellőző épületet ami viszont óriási hőveszteséggel tartható fent egy modern épülethez képest,szóval vagy az egészségünk megy tönkre,vagy a pénztárcánk bánja a dolgot.Persze ez a legvégletesebb gondolat,de egyébként tényleg olyan szinten lehet hibákat elkövetni ház építéskor,és vásárláskor,hogy a rendbetétel vagy lehetetlen,vagy milliós nagyságrendű probléma lesz.
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.05.17., 12:55"... szeretnék a laminált parketta helyett valami jó padlószőnyeget is,de ez télen hidegebbé tenné a lakást,és egy idő után többet is kéne takarítani,..."
"... szeretnék a laminált parketta helyett valami jó padlószőnyeget is,de ez télen hidegebbé tenné a lakást,és egy idő után többet is kéne takarítani,..."
Idézet tőle: Tribute78 ekkor: 2018.05.17., 09:15Idézet tőle: murray headJól hangzik, remélem baldachinod is van min. az egyik, de inkább mindkét ágyon.
🙂
,ja nem,inkább az anyagokat, a körülöttem lévő ,és az ágyamban lévő anyagokat válogatom meg aprólékos gonddal....meg legszívesebben kidobálnám a könyvespolcot is ,mert utálom a poros könyvszagot,és a szobanövények sem mindegy,hogy mi van bent a szobámban...de nem nagyon szeretnék belemenni,de pl. minden elektromos készüléket, és telefont is kikapcsolok,és mindent kihúzok a konnektorokból,áramtalanítom a szobát,és egy jó ideje már a számítógépet is kiköltöztetem éjszakára a szobából,tehát ez már kicsit más műfaj...szeretnék a laminált parketta helyett valami jó padlószőnyeget is,de ez télen hidegebbé tenné a lakást,és egy idő után többet is kéne takarítani,de pl . bizonyított tény,hogy a föld mágneses terét alulról leárnyékolni mesterségesen az nem valami jó dolog,és mikor az ember építekezik, vagy berendezi a lakását,akkor össze -vissza rendezi át a tényleges,és elektromos-mágneses tereket,és ez kihat az éjszakai nyugodt alvásra is,bármilyen hihetetlen.Pl. mióta van számítógépe a lakásban az embereknek?És mióta van laminált parketta,ami olcsó,de semmi köze a fához, ahhoz képest amit parkettának hívtak régen?
Igazából a feng shui -val kéne foglalkoznom, de annyit tudok,hogy a tükör a hálótérben negatív engergiát generálhat.Én ezt tovább gondoltam,és pl. a fűtéscsövek,vagy radiátoroktól való távolsága az ágynak is fontos lehet.Én sajnos egész gyerrekoromat egy vas szerkezetű galéria helységben aludtam végig, olyan szinte utálom a vasat magam körül,hogy az már beteges.Egy három emeletes bérházban laktam a keleti pályaudvar mellett,és olyan kicsi volt a lakásunk,43nm, ,hogy apám összebarkácsolt ipari raktárhelyiségekben használatos fém szerkezeti elemekből,és bútorlapokból egy emelt kis helységet ,amit galériának szoktak hívni,nincs jobb szó rá,és én ott töltöttem egész gyerekkoromat,amikor otthon voltam,szerintem innen ered az,hogy pl. a kórházban utálom a vaságyakat...ennyi.
Idézet tőle: murray headJól hangzik, remélem baldachinod is van min. az egyik, de inkább mindkét ágyon.
🙂
,ja nem,inkább az anyagokat, a körülöttem lévő ,és az ágyamban lévő anyagokat válogatom meg aprólékos gonddal....meg legszívesebben kidobálnám a könyvespolcot is ,mert utálom a poros könyvszagot,és a szobanövények sem mindegy,hogy mi van bent a szobámban...de nem nagyon szeretnék belemenni,de pl. minden elektromos készüléket, és telefont is kikapcsolok,és mindent kihúzok a konnektorokból,áramtalanítom a szobát,és egy jó ideje már a számítógépet is kiköltöztetem éjszakára a szobából,tehát ez már kicsit más műfaj...szeretnék a laminált parketta helyett valami jó padlószőnyeget is,de ez télen hidegebbé tenné a lakást,és egy idő után többet is kéne takarítani,de pl . bizonyított tény,hogy a föld mágneses terét alulról leárnyékolni mesterségesen az nem valami jó dolog,és mikor az ember építekezik, vagy berendezi a lakását,akkor össze -vissza rendezi át a tényleges,és elektromos-mágneses tereket,és ez kihat az éjszakai nyugodt alvásra is,bármilyen hihetetlen.Pl. mióta van számítógépe a lakásban az embereknek?És mióta van laminált parketta,ami olcsó,de semmi köze a fához, ahhoz képest amit parkettának hívtak régen?
Igazából a feng shui -val kéne foglalkoznom, de annyit tudok,hogy a tükör a hálótérben negatív engergiát generálhat.Én ezt tovább gondoltam,és pl. a fűtéscsövek,vagy radiátoroktól való távolsága az ágynak is fontos lehet.Én sajnos egész gyerrekoromat egy vas szerkezetű galéria helységben aludtam végig, olyan szinte utálom a vasat magam körül,hogy az már beteges.Egy három emeletes bérházban laktam a keleti pályaudvar mellett,és olyan kicsi volt a lakásunk,43nm, ,hogy apám összebarkácsolt ipari raktárhelyiségekben használatos fém szerkezeti elemekből,és bútorlapokból egy emelt kis helységet ,amit galériának szoktak hívni,nincs jobb szó rá,és én ott töltöttem egész gyerekkoromat,amikor otthon voltam,szerintem innen ered az,hogy pl. a kórházban utálom a vaságyakat...ennyi.
Idézet tőle: Tribute78 ekkor: 2018.05.17., 08:24Murray! igen,felezem ,a fehér a kettes, a sárga a 0,5-ös,de ha az egészet veszem a fehérből ami néha megesik este , az sem sokkal jobb ,szinte mindegy....én itt ahol élek egész éjjel síri csend, jó levegő, nincs mozgás, nincs tévézés éjjel, saját óriási szobám van ,szomszédok nyugisak,sehol egy hangos szó, két ágyam is van ahol aludhatok,mint egy "hercegnő" úgy elvagyok...mindent kidobálok a szobámból ami nem tetszik, estére egy nyugodt szentély-jé alakítom a szobát,és álomba zuhanok....
Murray! igen,felezem ,a fehér a kettes, a sárga a 0,5-ös,de ha az egészet veszem a fehérből ami néha megesik este , az sem sokkal jobb ,szinte mindegy....én itt ahol élek egész éjjel síri csend, jó levegő, nincs mozgás, nincs tévézés éjjel, saját óriási szobám van ,szomszédok nyugisak,sehol egy hangos szó, két ágyam is van ahol aludhatok,mint egy "hercegnő" úgy elvagyok...mindent kidobálok a szobámból ami nem tetszik, estére egy nyugodt szentély-jé alakítom a szobát,és álomba zuhanok....
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.05.17., 08:18Idézet tőle: Tribute78Engem ez az egész már nem érdekel.Mármint,hogy elhagyjam a benzót.Beszélek néha "egészséges" emberekkel,és szednek xanax-ot, frontin-t.Akkor meg miről beszélünk? A csökkentés az biztos fontos.Mondjuk aki napi 2mg fölött szed rivotrilt, az szerintem már drog-nak számít.Én most 1mg-vel alszom,kizárólag fehérrel,és ha törik ,ha szakad ,nappal nem veszek be rivót.Hogy még - véletlenül- se váljon berögződéssé,hogy csak dobálom a sárgát (nincs is már sárga rivóm,azzal lehet elrontani magát legkönnyebben az embernek), szóval fehér 1 fél este alvás előtt,és csókolom.
A színkód az mi? 🙂 A sárga a 0,5 mg-os, a fehér a 2 mg-os? Soha nem értettem, miért nincs 1 mg-os. Akkor a 2 mg-osat felezed?
Idézet tőle: Tribute78Engem ez az egész már nem érdekel.Mármint,hogy elhagyjam a benzót.Beszélek néha "egészséges" emberekkel,és szednek xanax-ot, frontin-t.Akkor meg miről beszélünk? A csökkentés az biztos fontos.Mondjuk aki napi 2mg fölött szed rivotrilt, az szerintem már drog-nak számít.Én most 1mg-vel alszom,kizárólag fehérrel,és ha törik ,ha szakad ,nappal nem veszek be rivót.Hogy még - véletlenül- se váljon berögződéssé,hogy csak dobálom a sárgát (nincs is már sárga rivóm,azzal lehet elrontani magát legkönnyebben az embernek), szóval fehér 1 fél este alvás előtt,és csókolom.
A színkód az mi? 🙂 A sárga a 0,5 mg-os, a fehér a 2 mg-os? Soha nem értettem, miért nincs 1 mg-os. Akkor a 2 mg-osat felezed?
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.05.17., 08:16Idézet tőle: Tribute78Engem ez az egész már nem érdekel.Mármint,hogy elhagyjam a benzót.Beszélek néha "egészséges" emberekkel,és szednek xanax-ot, frontin-t.Akkor meg miről beszélünk? A csökkentés az biztos fontos.Mondjuk aki napi 2mg fölött szed rivotrilt, az szerintem már drog-nak számít.Én most 1mg-vel alszom,kizárólag fehérrel,és ha törik ,ha szakad ,nappal nem veszek be rivót.Hogy még - véletlenül- se váljon berögződéssé,hogy csak dobálom a sárgát (nincs is már sárga rivóm,azzal lehet elrontani magát legkönnyebben az embernek), szóval fehér 1 fél este alvás előtt,és csókolom.
Nekem azt mondta áterem, hogy vannak, akiknek egyszerűen kell és kész. (Mármint napi szinten.)
Én azt vettem észre, hogy kezdek totál full hülye lenni... Pár napja állandóan félregépelek, az írásképem szétesik, mindent elfelejtek (ez nem új).
Amit nem tudok megfejteni: gyerekkorom óta borzalmasak a reflexeim, azok 2-3 éve jobbak lettek és még most is jók. Tegnap is vmit simán elkaptam a levegőben, amit még akár 4-5 éve sem tudtam volna.
Idézet tőle: Tribute78Engem ez az egész már nem érdekel.Mármint,hogy elhagyjam a benzót.Beszélek néha "egészséges" emberekkel,és szednek xanax-ot, frontin-t.Akkor meg miről beszélünk? A csökkentés az biztos fontos.Mondjuk aki napi 2mg fölött szed rivotrilt, az szerintem már drog-nak számít.Én most 1mg-vel alszom,kizárólag fehérrel,és ha törik ,ha szakad ,nappal nem veszek be rivót.Hogy még - véletlenül- se váljon berögződéssé,hogy csak dobálom a sárgát (nincs is már sárga rivóm,azzal lehet elrontani magát legkönnyebben az embernek), szóval fehér 1 fél este alvás előtt,és csókolom.
Nekem azt mondta áterem, hogy vannak, akiknek egyszerűen kell és kész. (Mármint napi szinten.)
Én azt vettem észre, hogy kezdek totál full hülye lenni... Pár napja állandóan félregépelek, az írásképem szétesik, mindent elfelejtek (ez nem új).
Amit nem tudok megfejteni: gyerekkorom óta borzalmasak a reflexeim, azok 2-3 éve jobbak lettek és még most is jók. Tegnap is vmit simán elkaptam a levegőben, amit még akár 4-5 éve sem tudtam volna.
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.05.17., 08:12Kérdésem: "És hogyan kell a benzo-t elvonni/megvonni?"
Kleó írta (2018. május 16.):
" "Fokozatosság és önkéntesség" – ahogy mondták a rendszerváltás előtt... De hülyéskedés nélkül: lassan és fokozatosan. Ez függ az induló adagtól, a többi szedett gyógyszertől, egyéni toleranciától stb., ezért jobb áterrel egyeztetni. Úgy irányvonalként a kiinduló adag hatodával-max. negyedével csökkenteni 2-3 hetente."
Na ez tök jó, nekem persze heti csökkentést javasoltak. Az nem ment.
Akkor most megpróbálkozom azzal, hogy a 6 darab 0,5-ös xanax-ot (2-2-2) elkezdem 5,5 - 5 - 4,5 satöbbi adagra csökkenteni, jóóó sok időt ráhagyva.
Kérdésem: "És hogyan kell a benzo-t elvonni/megvonni?"
Kleó írta (2018. május 16.):
" "Fokozatosság és önkéntesség" – ahogy mondták a rendszerváltás előtt... De hülyéskedés nélkül: lassan és fokozatosan. Ez függ az induló adagtól, a többi szedett gyógyszertől, egyéni toleranciától stb., ezért jobb áterrel egyeztetni. Úgy irányvonalként a kiinduló adag hatodával-max. negyedével csökkenteni 2-3 hetente."
Na ez tök jó, nekem persze heti csökkentést javasoltak. Az nem ment.
Akkor most megpróbálkozom azzal, hogy a 6 darab 0,5-ös xanax-ot (2-2-2) elkezdem 5,5 - 5 - 4,5 satöbbi adagra csökkenteni, jóóó sok időt ráhagyva.
Idézet tőle: Tribute78 ekkor: 2018.05.17., 07:36Engem ez az egész már nem érdekel.Mármint,hogy elhagyjam a benzót.Beszélek néha "egészséges" emberekkel,és szednek xanax-ot, frontin-t.Akkor meg miről beszélünk? A csökkentés az biztos fontos.Mondjuk aki napi 2mg fölött szed rivotrilt, az szerintem már drog-nak számít.Én most 1mg-vel alszom,kizárólag fehérrel,és ha törik ,ha szakad ,nappal nem veszek be rivót.Hogy még - véletlenül- se váljon berögződéssé,hogy csak dobálom a sárgát (nincs is már sárga rivóm,azzal lehet elrontani magát legkönnyebben az embernek), szóval fehér 1 fél este alvás előtt,és csókolom.
Engem ez az egész már nem érdekel.Mármint,hogy elhagyjam a benzót.Beszélek néha "egészséges" emberekkel,és szednek xanax-ot, frontin-t.Akkor meg miről beszélünk? A csökkentés az biztos fontos.Mondjuk aki napi 2mg fölött szed rivotrilt, az szerintem már drog-nak számít.Én most 1mg-vel alszom,kizárólag fehérrel,és ha törik ,ha szakad ,nappal nem veszek be rivót.Hogy még - véletlenül- se váljon berögződéssé,hogy csak dobálom a sárgát (nincs is már sárga rivóm,azzal lehet elrontani magát legkönnyebben az embernek), szóval fehér 1 fél este alvás előtt,és csókolom.
Idézet tőle: alabama ekkor: 2018.03.06., 08:45Idézet tőle: Panda63Mióta egyedül élek sokkal nehezebb. Ráadásul az évek óta tartó rosszullétek és a reménytelenség érzése sok erőt kivett belőlem
Idézet tőle: alabamaIdézet tőle: Panda63A dulseviát 30 mg-ban szorongásra írják a dokik. Antidepresszánsként 60 mg az adag. Ezt ugyan nem értem de így van. Nekem a dulsevia csak az alvászavar felerösödésére volt jó.
Mondjuk én a rivotrillal elkurvultam. Nem szedem utasítás szerint, ráadásul ritkán szedem arra amire való. Én akkor veszek be 1- 1,5 mg-ot, ha eldurran az agyam vagy elegem van és próbálok nem gondolkodni. Szorongásra 0,5 mg.
De ezt nem ajánlom senkinek!
Amikor le akartam szokni 0,25 ig sikerült lemenni. De ez kb 15 éve volt. Ma csak túlélni szeretném a napokat. Bocs a destruktív bejegyzésért
És mi akadályoz meg abban, hogy vagy kétszer (reggel és este) vagy háromszor (reggel-délben-este) szedjél belőle 0,25-öt? Lehet, jobban lennél.
Sajnálom. De egy próbát esetleg megérne...
Idézet tőle: Panda63Mióta egyedül élek sokkal nehezebb. Ráadásul az évek óta tartó rosszullétek és a reménytelenség érzése sok erőt kivett belőlem
Idézet tőle: alabamaIdézet tőle: Panda63A dulseviát 30 mg-ban szorongásra írják a dokik. Antidepresszánsként 60 mg az adag. Ezt ugyan nem értem de így van. Nekem a dulsevia csak az alvászavar felerösödésére volt jó.
Mondjuk én a rivotrillal elkurvultam. Nem szedem utasítás szerint, ráadásul ritkán szedem arra amire való. Én akkor veszek be 1- 1,5 mg-ot, ha eldurran az agyam vagy elegem van és próbálok nem gondolkodni. Szorongásra 0,5 mg.
Amikor le akartam szokni 0,25 ig sikerült lemenni. De ez kb 15 éve volt. Ma csak túlélni szeretném a napokat. Bocs a destruktív bejegyzésért
És mi akadályoz meg abban, hogy vagy kétszer (reggel és este) vagy háromszor (reggel-délben-este) szedjél belőle 0,25-öt? Lehet, jobban lennél.
Sajnálom. De egy próbát esetleg megérne...
Idézet tőle: Panda63 ekkor: 2018.03.06., 06:54Mióta egyedül élek sokkal nehezebb. Ráadásul az évek óta tartó rosszullétek és a reménytelenség érzése sok erőt kivett belőlem
Mióta egyedül élek sokkal nehezebb. Ráadásul az évek óta tartó rosszullétek és a reménytelenség érzése sok erőt kivett belőlem
Idézet tőle: Panda63 ekkor: 2018.03.06., 06:50Hajrá Satavari! Sok mozgás és kitartás biztos segít! Esetleg felkereshetnél egy homeopata pszichiátert
Hajrá Satavari! Sok mozgás és kitartás biztos segít! Esetleg felkereshetnél egy homeopata pszichiátert
Idézet tőle: szonyecska ekkor: 2018.03.05., 21:35+ nagyon fontos, majdnem elfelejtettem: ha már csökkentetted egy adagra, ne emeld vissza! csak nehezebb lesz utána újra csökkenteni.
+ nagyon fontos, majdnem elfelejtettem: ha már csökkentetted egy adagra, ne emeld vissza! csak nehezebb lesz utána újra csökkenteni.
Idézet tőle: szonyecska ekkor: 2018.03.05., 21:33szia satavari!
a jóga, citromfű tea és sok-sok türelem segíthet. ha a szívdobogások nagyon sűrűn jelentkeznek, ha pánikrohamot okoznak, átmenetileg béta-blokkoló is segíthet.
de a legfontosabb, hogy ne félj az elvonási tünetektől, tudatosítsd magadban, hogy nem ártanak neked (ha megfelelően fokozatosan, lassan csökkented az adagot), ne akard mindenáron kerülni a rosszulléteket, úgysem lehet. inkább vedd őket lehetőségnek, hogy megfigyeld ilyenkor a tüneteid, hogy megerősítsen minden ilyen alkalom abban, hogy elmúlik, és nem történik katasztrófa, nem vagy veszélyben.
fontos tudnod, hogy sokáig tarthat, akár hónapokig az utolsó adag bevétele után is, míg tünetmentes leszel. a szívdobogás különösen ébredés után erős, és ez a tünet marad meg talán a legtovább, esetleg alvászavarok.
a meggy-koncentrátumról is jókat olvastam, de azt nem próbáltam.
a mozgás, a türelem, a hozzáállás a legfontosabbak.
sok sikert kívánok! menni fog!
szia satavari!
a jóga, citromfű tea és sok-sok türelem segíthet. ha a szívdobogások nagyon sűrűn jelentkeznek, ha pánikrohamot okoznak, átmenetileg béta-blokkoló is segíthet.
de a legfontosabb, hogy ne félj az elvonási tünetektől, tudatosítsd magadban, hogy nem ártanak neked (ha megfelelően fokozatosan, lassan csökkented az adagot), ne akard mindenáron kerülni a rosszulléteket, úgysem lehet. inkább vedd őket lehetőségnek, hogy megfigyeld ilyenkor a tüneteid, hogy megerősítsen minden ilyen alkalom abban, hogy elmúlik, és nem történik katasztrófa, nem vagy veszélyben.
fontos tudnod, hogy sokáig tarthat, akár hónapokig az utolsó adag bevétele után is, míg tünetmentes leszel. a szívdobogás különösen ébredés után erős, és ez a tünet marad meg talán a legtovább, esetleg alvászavarok.
a meggy-koncentrátumról is jókat olvastam, de azt nem próbáltam.
a mozgás, a türelem, a hozzáállás a legfontosabbak.
sok sikert kívánok! menni fog!
Idézet tőle: alabama ekkor: 2018.03.05., 19:10Idézet tőle: Panda63A dulseviát 30 mg-ban szorongásra írják a dokik. Antidepresszánsként 60 mg az adag. Ezt ugyan nem értem de így van. Nekem a dulsevia csak az alvászavar felerösödésére volt jó.
Idézet tőle: Panda63A dulseviát 30 mg-ban szorongásra írják a dokik. Antidepresszánsként 60 mg az adag. Ezt ugyan nem értem de így van. Nekem a dulsevia csak az alvászavar felerösödésére volt jó.
Idézet tőle: Panda63 ekkor: 2018.03.05., 18:55A dulseviát 30 mg-ban szorongásra írják a dokik. Antidepresszánsként 60 mg az adag. Ezt ugyan nem értem de így van. Nekem a dulsevia csak az alvászavar felerösödésére volt jó.
A dulseviát 30 mg-ban szorongásra írják a dokik. Antidepresszánsként 60 mg az adag. Ezt ugyan nem értem de így van. Nekem a dulsevia csak az alvászavar felerösödésére volt jó.
Idézet tőle: alabama ekkor: 2018.03.05., 13:37http://www.drdiag.hu/kereso/diagnosztika.adatlap.php?id=71739
Nyugtatók-, altatók-, szorongásoldó szerek megvonása delíriummal
A delírium szótól nem kell megijedni.
http://www.drdiag.hu/kereso/diagnosztika.adatlap.php?id=71739
Nyugtatók-, altatók-, szorongásoldó szerek megvonása delíriummal
A delírium szótól nem kell megijedni.
Idézet tőle: satavari ekkor: 2018.03.04., 16:48Sziasztok! Egy éve még 3 mg Rivotrilt szedtem, amit fokozatosan fél év alatt 2 mg-ra csökkentettem. 2017 szeptemberében elkezdtem tovább csökkenteni, aminek eredményeképpen erős szívdobogás, kifulladás jött rám a legkülönbözőbb időkben és helyzetekben. A pszichiáterem január végén azt mondta, "pánikrohamom" volt (csak egy esetet vallottam be neki), és a Rivotril 1,5 mg-ra való csökkentését írta elő, valamint Dulsevia (30 mg) szedését.
A hatodik érzékem azt mondta, nem kell nekem az antidepresszáns, elég volt belőlük, aztán mégis kiváltottam, mert olyan rettenetes szívdobogás és fulladás jött rám, hogy úgy döntöttem (rosszul), hogy inkább a gyógyszer, mint ezek a rosszullétek. Ekkor jött a feketeleves: a Dulsevia mellékhatásai, egyetlen szem bevétele után sokkal rettenetesebbek voltak, mint a pszichiáter által "pánikrohamnak" címkézett rosszulléteim.
Keresem az alternatív megoldásokat. 2017 szeptemberében elkezdtem aktívan sportolni, heti háromszor úszni járok (edzővel), egyszer edző nélkül, és szintén egyszer tornaternmi crossfit edzésre járok. Egy hónapja szedem a Remotivot és az 5-HTP-t, valamint a Magne B6-ot. Azóta kisebb "pánikrohamjaim" voltak csak, melyeket légzéssel, meditációval kordában tudtam tartani. A Rivotrilt elkezdtem egy hete csökkenteni, jelenleg egy hete 1,825 mg-ot szedek, és a tervem az, hogy végleg elhagyjam, és elfelejtsem ezt az egész pánikos, depressziós, szorongásos agyrémet.
Milyen tapasztalataitok vannak? A meditáción és a gyógynövényeken kívül milyen természetes módszerekkel lehetne még támogatni a Rivotril elhagyását? A Theta healing hatásos volt már valakinek? Előre is köszönöm a válaszokat!
Sziasztok! Egy éve még 3 mg Rivotrilt szedtem, amit fokozatosan fél év alatt 2 mg-ra csökkentettem. 2017 szeptemberében elkezdtem tovább csökkenteni, aminek eredményeképpen erős szívdobogás, kifulladás jött rám a legkülönbözőbb időkben és helyzetekben. A pszichiáterem január végén azt mondta, "pánikrohamom" volt (csak egy esetet vallottam be neki), és a Rivotril 1,5 mg-ra való csökkentését írta elő, valamint Dulsevia (30 mg) szedését.
A hatodik érzékem azt mondta, nem kell nekem az antidepresszáns, elég volt belőlük, aztán mégis kiváltottam, mert olyan rettenetes szívdobogás és fulladás jött rám, hogy úgy döntöttem (rosszul), hogy inkább a gyógyszer, mint ezek a rosszullétek. Ekkor jött a feketeleves: a Dulsevia mellékhatásai, egyetlen szem bevétele után sokkal rettenetesebbek voltak, mint a pszichiáter által "pánikrohamnak" címkézett rosszulléteim.
Keresem az alternatív megoldásokat. 2017 szeptemberében elkezdtem aktívan sportolni, heti háromszor úszni járok (edzővel), egyszer edző nélkül, és szintén egyszer tornaternmi crossfit edzésre járok. Egy hónapja szedem a Remotivot és az 5-HTP-t, valamint a Magne B6-ot. Azóta kisebb "pánikrohamjaim" voltak csak, melyeket légzéssel, meditációval kordában tudtam tartani. A Rivotrilt elkezdtem egy hete csökkenteni, jelenleg egy hete 1,825 mg-ot szedek, és a tervem az, hogy végleg elhagyjam, és elfelejtsem ezt az egész pánikos, depressziós, szorongásos agyrémet.
Milyen tapasztalataitok vannak? A meditáción és a gyógynövényeken kívül milyen természetes módszerekkel lehetne még támogatni a Rivotril elhagyását? A Theta healing hatásos volt már valakinek? Előre is köszönöm a válaszokat!
Idézet tőle: alabama ekkor: 2018.02.20., 09:08Idézet tőle: KleóJó kis cikk. 🙂
"Bizonyára vannak olyanok, akiken segített a Xanax – ám olyanok is szép számmal vannak, akiket teljesen tönkre tett."
Így van, nekem rengeteget segített. Soha nem emelem az adagot, ti. sikerült rögtön max. dózissal indítani (4,5 mg = 3 x 1,5 mg, reggel, délben, este)... mivel csak ennyi hatott. Arról jöttem le 3 mg-ra (3 mg = 3 x 1 mg, reggel, délben, este). Innen már nem tudok lejjebb menni. Egyelőre. Ja igen, én extra adagot sem veszek be soha.
Józanság, ez a lényeg. Gondoljuk végig, hogy mi a jobb: a szorongástól a stressz kikezdi a szervezetemet és ki tudja, mekkora károkat okoz (autoimmun betegség? csak tippelek) vagy szedem a xanaxot szigorúan előírás szerint, naponta háromszor és soha nem veszek be plusz adagot.
Akik a benzo-kat szedik, általában felelőtlenül szedik. Összevissza, extra adagokat bevéve. NA EZT NEM SZABAD.
"A Xanax elhagyása nehéz, és rendkívül veszélyes. Éppen ezért kórházi környezetben kell kivitelezni..."
Na, ezt jó tudni!
Köszönöm.
Idézet tőle: Kleó
Jó kis cikk. 🙂
"Bizonyára vannak olyanok, akiken segített a Xanax – ám olyanok is szép számmal vannak, akiket teljesen tönkre tett."
Így van, nekem rengeteget segített. Soha nem emelem az adagot, ti. sikerült rögtön max. dózissal indítani (4,5 mg = 3 x 1,5 mg, reggel, délben, este)... mivel csak ennyi hatott. Arról jöttem le 3 mg-ra (3 mg = 3 x 1 mg, reggel, délben, este). Innen már nem tudok lejjebb menni. Egyelőre. Ja igen, én extra adagot sem veszek be soha.
Józanság, ez a lényeg. Gondoljuk végig, hogy mi a jobb: a szorongástól a stressz kikezdi a szervezetemet és ki tudja, mekkora károkat okoz (autoimmun betegség? csak tippelek) vagy szedem a xanaxot szigorúan előírás szerint, naponta háromszor és soha nem veszek be plusz adagot.
Akik a benzo-kat szedik, általában felelőtlenül szedik. Összevissza, extra adagokat bevéve. NA EZT NEM SZABAD.
"A Xanax elhagyása nehéz, és rendkívül veszélyes. Éppen ezért kórházi környezetben kell kivitelezni..."
Na, ezt jó tudni!
Köszönöm.
Idézet tőle: alabama ekkor: 2018.02.19., 18:25Idézet tőle: SetapalcaHogy mennyit szedek egy nap. 3,5milit
Na de melyikből? Rivo vagy xanax?
Idézet tőle: SetapalcaHogy mennyit szedek egy nap. 3,5milit
Na de melyikből? Rivo vagy xanax?
Idézet tőle: Setapalca ekkor: 2018.02.19., 18:01Hat eleg sokat szedek belole.persze amennyit az orvis kiirt mar regen.szuksegem van ra mert nem birim nelkule.soha nem hagynam abba.kell nekem.megnyugtat.bar neha olyan mar mint a kockacukor...
Hat eleg sokat szedek belole.persze amennyit az orvis kiirt mar regen.szuksegem van ra mert nem birim nelkule.soha nem hagynam abba.kell nekem.megnyugtat.bar neha olyan mar mint a kockacukor...