Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Leszokás benzodiazepinekről

Idézet tőle: try

Szia Málna, köszönöm a válaszod! A napi 2 mg, amiről írtál, számomra már felfoghatatlan. 🙁 A tegnapi élményem, amit egyetlen szem 0.5-ös okozott, nekem életem első ilyenje volt, remélem, hogy az utolsó is egyben. Én sosem szedtem SR-t ezelőtt, klonazepam-ot sem. Viszont benzo-függőként tekintenk rám az orvosok, ezt is ezért kaptam. Még most se igazán értem, hogy okozhatta ezt, de ezt okozta, totálisan kifektetett, még ma is érzem a gyógyszerízt a számban, plusz erős fejfájásom van és folymatos görcsölés homloktájékon. Az lenne a cél, hogy funkcionálni tudjak, munkaképessé váljak. Ez azt nem fogja elősegíteni, hogy finoman fogalmazzak 🙁 Gondolom, hogy az orvosomnak sem célja, hogy ehhez hozzászokjak, remélem, elhiszi majd, ami történt, és felír valami mást.

Kitartást neked is ehhez az egészhez!

köszi try,megpróbálom 😀 

most nekem egy ideig adottak a feltételek a "kísérletezgetéshez"....

de bármikor lehet egy "krach":..

mindenesetre van egy olyan pánikbeteg gyerek,egy fiú,aki pl hasonlóról számolt be,mármint hogy az SR-től egésznap aludt,illetve amiket elmeséltél.

szerintem az orvosod vagy felír még valamit y mellé,vagy variálja a mennyiséget,vagy egyszerűen lecseréli,bár sajnos meglévő tapasztalataim szerint(SAJNOS)az orvosok nemigazán szeretik csak úgy cserélgetni a drogokat(ez a te szervezetednek se kóser),csak ha valamilyen kirívó mellékhatásod van(az aluszékonyság nem az).

Lásd engem: korábban,annó az orvos "kipróbálta" rajta a fluanxol nevű depó gyógyszert...."Ettől minden oké lesz,elmúlik a szorongása az emberektől"...elmegyek könyvtárba...olvasok.kölcsönzök,de ugye szorongok,erre hirtelen tapasztalom,hogy a nyelvem bemerevedik,nem tudok beszélni,mint ha kidugnám a nyelvem,kurva vicces volt,én is nevettem,kár hogy az én testem,de végülis hazafutottam,aztán másnap a doki leállította ezt a szart

amugy a mellékhatás neve:orális diszkinézia......

Szia Málna, köszönöm a válaszod! A napi 2 mg, amiről írtál, számomra már felfoghatatlan. 🙁 A tegnapi élményem, amit egyetlen szem 0.5-ös okozott, nekem életem első ilyenje volt, remélem, hogy az utolsó is egyben. Én sosem szedtem SR-t ezelőtt, klonazepam-ot sem. Viszont benzo-függőként tekintenk rám az orvosok, ezt is ezért kaptam. Még most se igazán értem, hogy okozhatta ezt, de ezt okozta, totálisan kifektetett, még ma is érzem a gyógyszerízt a számban, plusz erős fejfájásom van és folymatos görcsölés homloktájékon. Az lenne a cél, hogy funkcionálni tudjak, munkaképessé váljak. Ez azt nem fogja elősegíteni, hogy finoman fogalmazzak 🙁 Gondolom, hogy az orvosomnak sem célja, hogy ehhez hozzászokjak, remélem, elhiszi majd, ami történt, és felír valami mást.

Kitartást neked is ehhez az egészhez!

Idézet tőle: try

Sziasztok,

Xanax SR-rel van valakinek tapasztalata?

Nekem most írta fel a pszichiáter, 0.5 mg-osat, az elsőt ma reggel vettem be, és brutálisan földhöz vágott egész napra. A délelőtti óráktól gyakorlatilag teljesen leszedált (azt hiszem), gondolkodni nem nagyon tudtam tisztán, és a beszédzavar is megjelent (nem tudtam volna megszólalni, akár telefonon segítséget kérni, erősen így éreztem). Délután is akadozva tudtam megászólalni. Semmit nem tudtam tevőlegesen csinálni sem. Nagyon erősen szédültem, egy idő után le kellett feküdnöm. Borzasztó ijesztő élmény volt. Csak gondolni tudom, hogy ez nem olyasmi, amit meg kell szokni? Hiszen a cselekvőképességemtől fosztott meg gyakorlatilag (?)

A normál 0.5-ös Fronti-nt szedem több éve, napi 2 mg-os dózisban. Mostanában sikerült csökkentenem is végre valamennyire. Azt reméltem, hogy ez az SR típusú készítmény hatékonyabb lesz a szorongásra, és segít tovább csökkenteni a dózist. Ennek az ellenkezője történt sajnos.

Másvalakinek van ilyen tapasztalata?

Illetve létezik Xanax SR-nek 0,25-ös verziója? kerestem a neten, de nem találtam.

Köszönöm, ha válaszoltok!

Létezik 0.25 mg változata is,a tájékoztatója szerint.

Ezeket feltétlenül mondd el az orvosodnak.

Összehasonlítás: én napi 2mg-1,5 mg Xanax Sr-t eszek meg,hogy a klonazepamról leszokjak. Ezt követően kérem az orvosomat,hogy írjon fel egy,a klonazepamhoz hasonló potenciájú nyugtatót is,mert alapjáraton nekem ez a gyógyszer és mennyiség is kevés.

Sziasztok,

Xanax SR-rel van valakinek tapasztalata?

Nekem most írta fel a pszichiáter, 0.5 mg-osat, az elsőt ma reggel vettem be, és brutálisan földhöz vágott egész napra. A délelőtti óráktól gyakorlatilag teljesen leszedált (azt hiszem), gondolkodni nem nagyon tudtam tisztán, és a beszédzavar is megjelent (nem tudtam volna megszólalni, akár telefonon segítséget kérni, erősen így éreztem). Délután is akadozva tudtam megszólalni. Semmit nem tudtam tevőlegesen csinálni sem. Nagyon erősen szédültem, egy idő után le kellett feküdnöm. Borzasztó ijesztő élmény volt. Csak gondolni tudom, hogy ez nem olyasmi, amit meg kell szokni? Hiszen a cselekvőképességemtől fosztott meg gyakorlatilag (?)

A normál 0.5-ös Frontint szedem több éve, napi 2 mg-os dózisban. Mostanában sikerült csökkentenem is végre valamennyire. Azt reméltem, hogy ez az SR típusú készítmény hatékonyabb lesz a szorongásra, és segít tovább csökkenteni a dózist. Ennek az ellenkezője történt sajnos.

Másvalakinek van ilyen tapasztalata?

Illetve létezik Xanax SR-nek 0,25-ös verziója? kerestem a neten, de nem találtam.

Köszönöm, ha válaszoltok!

Szia! Nem irigyellek. Kemény a lecke. Sajnos nekem az alkohol volt ilyen. Alig tudtam előle menekülni. Mindent tömnkre tett körülöttem. Na, de legalább belátod, hogy ez probléma. 

Munkahelyeden hogyan tudod ezt megcsinálni? Hogy bírják a rengeteg táppénzt?

Érdekes, én a rivotrilt szedtem, mint a cukorkát, de nem okozott függőséget. Pedig rá is ittam. Nem egyszer...

sziasztok!
Benzofüggőként szeretnék írni! nem függök régóta a szertől(xanax) de megjártam a poklot miatta az biztos,  ha ti is ebben a cipőben jártok kérjetek mielöbb orvosi segítséget.
2017-es évem nagyjából a kórházról szólt 4 hét nyilt osztály 12 hét elvonó ebben volt 3 nap zárt osztály is (szuicid hajlam,és gyógyszerabúzus miatt) és 8 hét Tündérhegy. Az utóbbi két helyről nagyjából a függőségem miatt kelett megszakítanom a terápiát. nem tudtam kontrollt tartani a szer szedése közben, napi 10-12 tablettát vettem be 1 mg-os xanaxból. Ezeken a napokon a célom nagyjából az volt hogy jókat aludjak, és ne kelljen gondolkoznom. betegségemet tekintve borderline bipoláris enyhe kognitiv zavar és szomatoform zavar a megjelenő az ambulláns papirjaimon. Tudom a függőség jöhet a borderline miatt mint tudjuk. nekem nagyjából a családi dolgok játszanak közbe a függőségemben. junius 30.-án fejeztem be az elvonót majd szeptember közepén tündérhegyet. 128 napig tiszta voltam, de visszaestem egy családi konfliktus miatt. jelenleg ott tartok hogy kevesebb adag xanaxot szedek és nagyobb adag kventiaxot, Jobb napokon 300-400 mg kventiax és 5 0,25ös xanax, rosszabb napokon 800 mg kventiaxot is sikerül "megennem" jelenleg ott tartok hogy uj orvost kell keresnem nemsokára beszélek a főorvossal és ő eldönti hogy elvonó ujra vagy munkaterápia. Igazából napokon belül tudok választ irni mi lett velem, addig is tanulságként ti is kérjetek segítséget.. ez egyedül nem megy, és egy alattomos betegség ez amiből sosem gyógyultok ki...

Sztem addig nem ad újat míg ez nem fogy el. Kb 70-80 db 0,5 mg-s van.  Talán azt meg lehet beszélni, hogy ha ezt ott hagyom, akkor ad másik receptet. Ezt az adagot már nem fogja sztem csökkenteni. 

Ha túladagolnám vagy kapkodnám (napi 4-6 db), akkor soha többet nem írná fel.

Nyáron 1 üveg (100 db)/ 6 hónapos keretben állapodtunk meg. Ebből a tűz miatt 5 hónap lett, de ezt jóváhagyta a rendkívüli eseményre tekintettel. 

A megbeszéltnél többet nem szedhetek, csökkentéshez viszont nem kell engedély. 

Jól van, de kitart addig, amíg mész hozzá, ugye? 

És akkor amikor mész, akkor felírathatod a 0,25-öst. 

Időpontom csak január közepére van. Most szabin van az orvosom.

Ha úgy dönt, hogy nem szedhetem, akkor később nem írt volna fel és már máshonnan sem tudok szerezni. 

Nem. Még van. 0,5 mg-os.

Idézet tőle: Kiscsillag

Idézet tőle: Liliána2.0

Áter válasza: gyszer vissza. Napi 0,25 mg.

Na, nem ezt mondtam én is? 🙂

Első körben elhagyást írt. Megtehette volna azt is, hogy ha szarul vagyok sem javasolja, hogy szedjem újra és nem írja fel. Akkor egy idő után, ha szeretnék sem tudnám szedni...

Most fel is írta? Tök jó, akkor majd tudod felezni.

Első körben elhagyást írt. Megtehette volna azt is, hogy ha szarul vagyok sem javasolja, hogy szedjem újra és nem írja fel. Akkor egy idő után, ha szeretnék sem tudnám szedni...

Attól is tartok, hogy elfelejtene felkelteni vagy elalszik, siet...TV-t sem mindig jut eszébe kikapcsolni reggel.

Kertem, nem egyszerű eset Anyu. Neki ilyenekben nyilvánul meg a személyiségzavara. Heti 1-2 x minimum meg kell várnom ébren, hogy beszélni tudjunk. Az semmiképpen nem lenne jó, ha hajnalban mindig keltene a füldugó miatt. Ha este meg kell várnom (vagy felébredek a ténykedésére) es hajnalban kelt, akkor nem jut elég idő aludni. 4-5 óra kevés nekem. 

Meg nem tudom, hogy milyen adaggal folytatom. Ha ír valamit azt próbálom meg. Ha nem ír igyekszek kitapasztalni. Sztem napi vagy 2 naponkent 0,25 mg kelleni fog. Alkalmanként több is. Vizsganapra kb 1,5-2 mg kell. Vizsga előtti napokra 0,5-1 mg. 

Nem ismerem pontosan a helyzeteteket anyukáddal, de nem lehet, ha egy kicsit jobban kiállnál magadért, el tudnál érni vmit? Nem igaz, hogy annyit nem képes megtenni, hogy előkeresse a kulcsát, amikor tudja, hogy alszol. Biztos, hogy ennyit sem lehet elérni nála? Az ok, hogy csak tv-nél tud aludni, és ebből nem enged, de néhány nagyon minimális dolgot igazán megtehetne, pl. hogy ne dörömböljön fel. Már az is valami, ha időben lefekszel, és addig tudsz aludni egyben füldugóval, amíg ő elmegy. Ha szólna amikor elmegy, akkor utána füldugó nélkül. Nekem ez megoldásnak tűnik, de nyílván nem ismerek minden részletet. 

Ha már beveszel gyógyszert próbáld a lehető legkisebb adagot. Én régen, amikor elhagytam volt, hogy késsel még negyedbe is vágtam. Nekem még az a kis hatóanyag is segített valamennyit.

ez rettenetes... =( hogy akarnak így bárkin is segíteni?

Az enyém akkor vesz fel, ha viszek neki a pszichiátertől javaslatot táppénzhez. Ha az orvosom szabim van, akkor nem tudok kérni. Más esetben javaslatot ad, de beszélgetni nem hív be, ha rosszul vagyok sem ad gyszert. Azt csak a 4-6 hetenkénti ip-ben teszi. Tehát rosszullét esetén CSAK táppénzes papírt ad, ellátást nem. Csoda, hogy a mailemre válaszolt, amiben írtam, hogy hamarosan kapom a másik kezelést es nem tudom, hogy mi legyen a Frontinnal. A mai mailemre még nem kaptam választ. 

egy bétablokkoló valóban segíthet sokat az elvonási időszakban.

a házidokid nem vehet fel táppénzre, ha ilyen szarul vagy? az enyém simán kiír bármikor, ismeri a kórtörténetem, sokkal kisebb rosszulléttel is felvesz kérés nélkül bá-ba.

Január 2-an nyit az Alapítvany, ahova járok. Lehet dokim meg akkor sem dolgozik. Addig táppénzhez szükséges papírt sem tudnék szerezni. 

Remélem válaszol. Ha nem ír, szedem ahogy jónak látom. Táppénzre is csak úgy tudnék menni, ha ad hozzá szakorvosi javaslatot. Holnap es holnapután mennem kell, talán januárban engednék a táppénzt. Lehet akkor sem. 🙁

Sztem vérnyomast, pulzust is nézni kéne mert a 2 évvel ezelőtti elhagyásnál az ügyeleten (ott kaptam hányásra injet mert a tablettát is kihánytam) 119-es pulzust mértek es 170/x volt a vérnyomásom. Azt mondták, hogy menjek vissza az áterhez mert ez így nem ok. Ilyenkor gondolom vagy a gyszert kell újra szedni vagy vérnyomáscsökkentőt adnak. Itthon mérni sem tudom, de valszeg megint felment. Dokim mondta korábban, hogy a rosszullét egy része ilyenkor lehet a magas vérnyomás és pulzus miatt van. Az okozhat fejfájást, szédülést stb.

sajnálom, hogy ez történt. =( 

amúgy tényleg lehet vmi az időjárással is, mert ma hajnalban én is arra ébredtem,h szédülök, a szívem is néha össze-vissza ver, fáj a szemem, szorongok. pedig én most nem is vagyok elvonásban. 

szerintem a dokidnak ezt meg kell értenie, remélem, segít is majd...

A tüneteim nagy része fizikai volt, ebben a szakaszban már nehezen befolyásolható relaxálással, sétával stb. Hisz felkelni sem tudtam. 

Délben erős rosszullétre ébredtem. Migrén, hasmenés, izzadás, remegés, szédülés, még most is kiugrik a szívem a helyéről stb. Szerintem a pulzusom és a vérnyomásom is magas. Vettem be Frontint és fájdalomcsillapítót. Irtam mailt az orvosomnak, hogy ez így nem mehet tovább, muszáj dolgoznom és így képtelenség, hisz felkelni sem tudtam. Tájékoztattam hogy emiatt újra szedni fogom. Fura, de sóvárgást, vagy a szokásosnál erősebb ingerlékenységet nem tapasztaltam. Fizikailag viszont szétszedett.

Szerintem sokat árt, hogy (évszakhoz képest) ilyen meleg van. Én legalábbis baromi rosszul tűröm. Nem csak fizikailag, de pszichésen is megvisel. Lehet, hogy egy kicsit nálad is kavar az időjárás.

Ez sem kizárt, közrejátszhat benne. Egy biztos, a napos időnek örültem, de a frontok okozhatnak migrént stb. Gyszertől jobban lettem. Most ennek örülök. Félsiker. 

Ha válaszol az orvosom és lesz valami új intrukciója vagy remek ötlete azt is megpróbálom. Ez orvosi kérdeskör és feladat sztem, hogy ilyen szintű rosszullét esetén közbelépjen. 

Délben erős rosszullétre ébredtem. Migrén, hasmenés, izzadás, remegés, szédülés, még most is kiugrik a szívem a helyéről stb. Szerintem a pulzusom és a vérnyomásom is magas. Vettem be Frontint és fájdalomcsillapítót. Irtam mailt az orvosomnak, hogy ez így nem mehet tovább, muszáj dolgoznom és így képtelenség, hisz felkelni sem tudtam. Tájékoztattam hogy emiatt újra szedni fogom. Fura, de sóvárgást, vagy a szokásosnál erősebb ingerlékenységet nem tapasztaltam. Fizikailag viszont szétszedett.

Szerintem sokat árt, hogy (évszakhoz képest) ilyen meleg van. Én legalábbis baromi rosszul tűröm. Nem csak fizikailag, de pszichésen is megvisel. Lehet, hogy egy kicsit nálad is kavar az időjárás.

Az alvászavar mellett más megvonási tünet is van. Ha nem lesz drámai javulás, újra szedni fogom és a következő időpontban tájékoztatom az orvosom, hogy a leszokást nem tudtam munkával egyeztetni. 

Pont az a cél, hogy arra se ébredjek fel, amikor reggel elmegy (kb 4:15 - 4:30 körül). Az nekem még túl korai ip. Min 7-9 óra alvásra lenne szükségem, ahhoz hogy másnap ne legyek álmos, szellemileg terhelhető legyek. 

Hazérkezésekor (kopog, hogy nyissak ajtót, tele a keze, nem akar kulcsot keresni, villanyt gyújt, tv-t bekapcsol stb) és hajnalban szoktam felébredni. Sokszor én keltegetem, amikor szól az ébresztője. Nehezen ébred fel. Ha érkezésekor ébren várom (pl meg kell beszélnünk valamit) vagy felébredek és a reggeli ébresztőjére v távozásakor IS felébredek kb 5 órát alszok. Ez egyszer-kétszer elmegy, de rendszeresen nem. 

A füldugó hétvégén jó a TV ellen, de ez sem fog le minden hangot. 

Ébredeskor gyszer mellett is szarul vagyok (remegek, izzadok, kapkodom a levegőt, rémálom hatása alatt állok), órákig tart megnyugodni és visszaaludni. Ebben a TV is zavar. Mostanában (ha nem felejti el) mielőtt elmegy kikapcsolja. 

Most akkor is felébrednék a megvonási tünet miatt, ha nem lenne zaj.

Esetleg azt megpróbálni, hogy füldugóval alszol, és megkéred anyukád, hogy reggel pont amikor elmegy, akkor ébresszen fel, hogy vedd ki a füldugód. Utána már úgyis csend van, és így felébredsz az órára. Jobb egyszer felébredni hajnalban, mint egész éjjel vergődni. Erre csak hajlandó lenne ő is. Csak egy ötlet, nem könnyű megoldani a helyzeted sajnos 🙁 

Az is csoda, hogy mailben adott instrukciót.

Mikroébredesnél zavarja, ha nem szól a TV. Igyekszek hazaérkezése előtt elaludni, de nem mindig sikerül. Felébredes után tudnám kikapcsolni.

Szerintem abban bízik, hogy majd a terap segít. De ő gyszert nem adhat, így korlátozott mértékben tud segíteni. Most ráadasul az ünnepek miatt 1 hét kimaradt. 

Minimális az angol tudasom. Lehet nem érteném.

Kiscsillag, ez egy nagyon kemény helyzet. nem akarom ismeretlenül bántani a dokidat, de pont az lenne a dolga, hogy segítsen ilyen helyzetekben, hogy segítse a leszokást is, legyen valami alternatív javaslata, megoldása. ha neki nem megy, vonjon be egy kompetensebb kollegát a döntésbe. 

miután anyud elalszik, akkor sem kapcsolhatod ki a tv-t?

ha beszélsz angolul, tudok ajánlani jóga videókat a youtube-on (yoga with adriene)

nem kell olyan sok hely hozzá. de a séta a levegőn, természetes fényben is sokat segít. persze, ha van valami nyugisabb környék a közeledben.

Idézet tőle: szonyecska

=(( úgy sajnálom, ez így tényleg többszörösen is nehezített helyzet. 

tudom, hogy a másik gyógyszer miatt le kellene tenned a frontint, de alvás nélkül... 

a táppénz amúgy megoldható lenne? mennyi időre mehetnél el, mennyi nem jelentene gondot a munkahelyen?

esetleg nincs olyan altató, amit szedhetnél a másik gyógyszer mellett, ami nem ütközik vele úgy, mint a frontin?

mindenképp beszélj a dokikkal, mérlegeljétek a lehetőségeket.

amúgy a jóga is tilos? semmi extrém, csak nagyon alap, lassú, biztonságos mozdulatok?

Semennyire. 🙁 Ha csüt vagy péntek nem megyek, kitör a botrány mert szabiról kellene visszahívni kollégát. Januárban nagy a hajtás, de 1-2 nap szabi kellene a suli miatt. Talán azt engedik. 

Kiirhat táppénzre, de lehet felmondanak érte. 1x már megtették...majd visszavontàk.

Eddig akármit néztem, minddel volt interakció. Altatóm van pár szem. Talán az segítene míg a BZD megvonasi tünet lecseng, de ha sokáig szedem arra is rászokhatok. 

Az sztem előrébb vinne, ha kikapcsolhatnám a TV-t vagy normál hangerőre levehetném. Csodálom, hogy a szomszédok még nem szóltak amiatt hogy üvölt. Ha Anyu szedne gyszert arra, hogy TV nélkül nem tud aludni könnyebb lenne. Cymbaltát és Frontint kéne szednie, de csak a Cymbaltát szedte be. Már azt sem, nem volt ideje felíratni. De ráerőltetni nem merem a gyszert mert iszik este.

Sztem a jóga szabad. Csak kérdes, hogy ki és mikor tanítaná meg. 

Én könyvekből tanulgattam. Nyilván nem csináltam jól, de jól esett. Csak hely kell hozzá. a) Sima szabad felület, ahol az ászanák nagy részét csinálhatod. b) Szabad falfelület, ahol bizonyos álló és ülő ászanákat könnyebb kivitelezni.

Itt hely sincs 🙁 Marad az autogén tréning, amíg nem halluzok.

Sztem a leszokást is felügyelni kellene...nem egy 1 mondatos mailben kapott instrukció után kínlódni, mikor az alapállapotom sem engedi, nyugodt, csendes környezet sincs. 

Lehet én is írok egy mondatot válasznak: nem megy, dolgoznom kell

tudom, hogy a másik gyógyszer miatt le kellene tenned a frontint, de alvás nélkül... 

a táppénz amúgy megoldható lenne? mennyi időre mehetnél el, mennyi nem jelentene gondot a munkahelyen?

esetleg nincs olyan altató, amit szedhetnél a másik gyógyszer mellett, ami nem ütközik vele úgy, mint a frontin?

amúgy a jóga is tilos? semmi extrém, csak nagyon alap, lassú, biztonságos mozdulatok?

Semennyire. 🙁 Ha csüt vagy péntek nem megyek, kitör a botrány mert szabiról kellene visszahívni kollégát. Januárban nagy a hajtás, de 1-2 nap szabi kellene a suli miatt. Talán azt engedik. 

Kiirhat táppénzre, de lehet felmondanak érte. 1x már megtették...majd visszavontàk.

Eddig akármit néztem, minddel volt interakció. Altatóm van pár szem. Talán az segítene míg a BZD megvonasi tünet lecseng, de ha sokáig szedem arra is rászokhatok. 

Az sztem előrébb vinne, ha kikapcsolhatnám a TV-t vagy normál hangerőre levehetném. Csodálom, hogy a szomszédok még nem szóltak amiatt hogy üvölt. Ha Anyu szedne gyszert arra, hogy TV nélkül nem tud aludni könnyebb lenne. Cymbaltát és Frontint kéne szednie, de csak a Cymbaltát szedte be. Már azt sem, nem volt ideje felíratni. De ráerőltetni nem merem a gyszert mert iszik este.

Én könyvekből tanulgattam. Nyilván nem csináltam jól, de jól esett. Csak hely kell hozzá. a) Sima szabad felület, ahol az ászanák nagy részét csinálhatod. b) Szabad falfelület, ahol bizonyos álló és ülő ászanákat könnyebb kivitelezni.

Rákerestem az adatbázisban a grandaxinra. Nincs benne. Olanzapin, quetiapin, mirtazapin, frontin, rivotril, zopigen ütközik vele. 

Sajnos egyedül kell döntenem mert nem érem el a dokim időben és félek leb@sz, ha újra szedni fogom.

Nagyon korlátozottak a lehetősegeim. Mozgástól el vagyok tiltva. Csend itt nem megoldható, éjjelre nem kapcsolhatom ki a tv-t. Nappal zene szól. Füldugóval elalszok reggel. Más, nem alvászavaros is gondban lenne...gyszerrel sem aludtam jól, de ennyire nem volt rossz.

Autogén tréninget próbálom, de még nagyon kezdő vagyok és TV, rádió mellett nehezen megy. Jövő héttől lesz napi 3-5 óra amikor csend lesz. Ilyenkor (délután) az szokott lenni a gond, hogy ha relaxálok elalszok közben.

Félek mert a kevés alvás visszahúz a depresszióba, labilis leszek, szélsőseges esetben kissé zavart, még rosszabb esetben hallucinálok is. Még itt nem tartok, hisz most nappal tudok pótolni. Ilyenkor sztem az autogén tréning is tilos. (fokozhatja a halut, illetve hanghallás mellett kivitelezhetetlen)

Azt hittem, hogy egyedi az esetem, az elalvás többnyire megy, de felébredek és most nem csak a zaj miatt. Ha nem lesz javulás sztornóznom kell a leállást mert így dolgozni sem fogok tudni. Max pár napot.

Bárcsak kitalálna a dokim, hogy mi legyen. Táppénz? Vagy szedjem újra? Lassabb leállítás? 3 napig bírtam leállás után es bevettem felet mert 1 percet sem tudtam volna aludni és másnap mennem kellett rokonokhoz. Vagy más gyszer? De vajon mit lehet??? Engedélye nélkül nem szeretném újra szedni.

És mi van azzal a benzo-val, amit Szonyecska ajánlott? 

Január közepére van ip-m áterhez. De lehet azt sem szedhetném. Eddig akármit néztem mindnél volt kölcsönhatás. 

Nagyon korlátozottak a lehetősegeim. Mozgástól el vagyok tiltva. Csend itt nem megoldható, éjjelre nem kapcsolhatom ki a tv-t. Nappal zene szól. Füldugóval elalszok reggel. Más, nem alvászavaros is gondban lenne...gyszerrel sem aludtam jól, de ennyire nem volt rossz.

Autogén tréninget próbálom, de még nagyon kezdő vagyok és TV, rádió mellett nehezen megy. Jövő héttől lesz napi 3-5 óra amikor csend lesz. Ilyenkor (délután) az szokott lenni a gond, hogy ha relaxálok elalszok közben.

Félek mert a kevés alvás visszahúz a depresszióba, labilis leszek, szélsőseges esetben kissé zavart, még rosszabb esetben hallucinálok is. Még itt nem tartok, hisz most nappal tudok pótolni. Ilyenkor sztem az autogén tréning is tilos. (fokozhatja a halut, illetve hanghallás mellett kivitelezhetetlen)

Azt hittem, hogy egyedi az esetem, az elalvás többnyire megy, de felébredek és most nem csak a zaj miatt. Ha nem lesz javulás sztornóznom kell a leállást mert így dolgozni sem fogok tudni. Max pár napot.

Bárcsak kitalálna a dokim, hogy mi legyen. Táppénz? Vagy szedjem újra? Lassabb leállítás? 3 napig bírtam leállás után es bevettem felet mert 1 percet sem tudtam volna aludni és másnap mennem kellett rokonokhoz. Vagy más gyszer? De vajon mit lehet??? Engedélye nélkül nem szeretném újra szedni.

És mi van azzal a benzo-val, amit Szonyecska ajánlott? 

16 óra alatt aludtam kb 7-8 órát. Kb 4- órát egyhuzamban. Utána 5-6 alkalommal aludtam vissza, 20-40-60 perces szakaszok után felébredten. 1x rémálomra, utána Tv-re, hangos zenére, csörömpölésre, kopogásra, telefoncsörgésre stb.

🙁

Tapasztalt valaki hasonlót gyszerleszokásnál? Van valakinek ötlete? 

Mennyi idő alatt múlik el a többi megvonási tünet?

ötletem sajnos nincs, de mikor anno leszoktam a rivotriltól, nagyon lassú csökkentés mellett is jóval kevesebbet aludtam, és mindenre felébredtem. az elalvással nem volt gond, de kb. háromórás ciklusokban tudtam aludni. három óra alvás után három óra teljes éberség. 

sajnos az, hogy mindenre felébredtem éjjel, a legkisebb zaj, fény is zavart nagyon sokára múlt el, talán két év is eltelt, mire újra végigaludtam az éjszakákat. =(

én is ettől félek a legjobban most is. pedig hamarosan újra neki kell állnom a leszokásnak. 

amit javasolni tudok, az a mozgás, levegő, természetes fény, napi rutin. segít, hogy beálljon a normál ciklus. illetve este már ne nézz képernyőt, alakíts ki egyfajta szertartást, ami felkészít az alvásra, ha lehet, napközben ne aludj, csak ha nagyon muszáj. 

ha éjjel felébredsz, ne idegeskedj azon, hogy keveset alszol, próbálj meditálni, légzőgyakorlatokat végezni, csak simán pihenni. az is számít. 

16 óra alatt aludtam kb 7-8 órát. Kb 4- órát egyhuzamban. Utána 5-6 alkalommal aludtam vissza, 20-40-60 perces szakaszok után felébredten. 1x rémálomra, utána Tv-re, hangos zenére, csörömpölésre, kopogásra, telefoncsörgésre stb.

🙁

Tapasztalt valaki hasonlót gyszerleszokásnál? Van valakinek ötlete? 

Mennyi idő alatt múlik el a többi megvonási tünet?

Gyszer nélkül 4, max 6 óra alvás után felébredek. A héten még próbàlom gyszer nélkül. Ha ez lesz a jövő héten is, újra szedni fogom. Ennyi alvással nem fogom bírni a hajtást. Most könnyebb mert van időm visszaaludni, a héten csak 2 napot fogok dolgozni. Január suliban és mhelyen is nehéz időszak. 

Idézet tőle: Abis

Azért nem semmi, hogy ennyi mindent el tudtál hagyni, ez szép teljesítmény. Szerintem azzal nincs semmi gond, ha valaki alkalmanként szed valamit, ha olyan élethelyzetben van. A lényeg, hogy ne folyamatosan, ne alakuljon ki hozzászokás meg tolerancia ugye (mint pl.nekem most az altatóval..).

Azt nem csodálom, hogy ha 9-ig alszol, akkor az betesz az éjszakai alvásnak 🙂 Ezzel mindenki így lenne, én is próbálom elkerülni, de van úgy, hogy bealszom kicsit, akkor sokkal rosszabb az éjszaka.

Az antidepik és a hangulatstabilizáló nem segítettek. Szerencsére a többségének zavaró mellékhatása sem volt. Semmit nem vesztettem az elhagyásával.

Az antipszichó nem hatott arra, amire kaptam (hallucináció). Étvágyam javította, sokat híztam, ez jól jött. Cserébe full zombi, hétalvó és közönyös voltam (sokáig max adagot kaptam). Gyakorlatilag ártott. Előtte teljes munkaidőben is tudtam dolgozni, amíg szedtem csak részmunkaidőset bírtam. Az elhagyása után újra megnőtt a teljesítményem és evekig fő és másodállásom is volt. 

Sajnos nem igazàn értette az akkori orvosom, h a gyszer miatt nem megy a teljes munkaidő és a labilitásom is fokozta. 

Megváltás volt az elhagyása.

Az alkalmi gyszerszedésnek sem örül a mostani orvosom. 

Mindig azzal jön, h nem jó a nyugtató mert egyre több kell és van aki nagyon elszáll vele. Elhiszem, h sok ilyen eset van, de az eddigi (kb 8 éves) gyszerszedési múltam nem arra utal, h épp egy ilyen folyamat indult volna el.

A kezdeti kisebb adagon kellett emelni és volt napi fix 1,5 -2 mg is az adagom. Először szorongást fokozó, nyugtalanságot okozó gyszer miatt, később új környezetben szoc fób jellegű szorongásnál. Amint lecserélték a gyszert, aminek a mellékhatására szedtem, a nyugtató igényem is csökkent. A màsik esetben megszoktam az új környezetet, csökkent a szorongás és emiatt könnyedén tudtam a gyszert is csökkenteni. Ha a szükségesnél több a gyszerem (nincs erős szorongásom, amit el kell nyomni) zavarni kezd az álmosító mellékhatása. A retteggés éberré tesz, ilyenkor kevésbé álmosít.

A mostani napi 2 szemet azért lehetett csökkenteni mert csak itthon rettegtem. Miután lezárták a betegszabit, dolgozni kezdtem, okafogyottá vált a reggeli adag, mhelyen biztonságban éreztem magam, felesleges és zavaró volt a gyszer. 

Azért nem semmi, hogy ennyi mindent el tudtál hagyni, ez szép teljesítmény. Szerintem azzal nincs semmi gond, ha valaki alkalmanként szed valamit, ha olyan élethelyzetben van. A lényeg, hogy ne folyamatosan, ne alakuljon ki hozzászokás meg tolerancia ugye (mint pl.nekem most az altatóval..).

Azt nem csodálom, hogy ha 9-ig alszol, akkor az betesz az éjszakai alvásnak 🙂 Ezzel mindenki így lenne, én is próbálom elkerülni, de van úgy, hogy bealszom kicsit, akkor sokkal rosszabb az éjszaka.

A fix adagot pár hete. De előtte 2 evig alkalmi szedő voltam. Azelőtt nem tudom hány évig napi fix adagos. Szval már vagy 8 éve szedem.

Más gyszerem nincs. Antidepit kb 2 éve, antipszichót és hangulatstabilizálót kb 4,5 eve állították le. 

Sajnos ezeket a vény nélkülieket sem szedhetem, dokim ellenzi. Macskagyökeret és citromfűt próbáltam, azok nem hatottak. 

A hétvégi délutáni alvás nekem annyira nem kavar be. A késő du-i, ami este 7-8-9 ig tart az nagyon. 

Teljesen nullára sztem sosem fogom tudni levinni. Kizártnak tartom pl, h egy újabb szájseb műtétet kibírnék nélküle (1 mg-al alig ment). Vizsga is esélytelen kategória. Ha nagyon ritkára le tudnám csökkenteni az is jó lenne. 

Akkor gyakorlatilag ezt az egy fajta gyógyszert szeded most? Ha csak 4-5 hete kezdted el, akkor talán lehet bátrabban csökkenteni, annyira talán még nem vagy hozzászokva. Pl., ahogy írtad, kétnapi 0,5. Én magamból indulok ki, nekem extrém érzékeny a szervezetem mindenféle hatóanyag változásra, ezért én ilyen óvatosan hagyom el. Volt olyan gyógyszer (nem pszichés betegségre kaptam), amit 6 hónapig csökkentgettem.. Ha kicsit gyorsítottam, egyből éreztem, de így lassan el tudtam hagyni komolyabb tünetek nélkül.

Valaki itt írta a macskagyökeret alvásra, én kipróbáltam, és mintha mélyebben aludnék. Esetleg próbáld azzal segíteni az alvásod, amíg elhagyod a gyógyszert. (Marha büdös amúgy 🙂 )Vagy még citromfű, orbáncfű. De szigorúan főzet, rendes növényből, nem ilyen filteres vacak. Ezek segíthetnek kicsit, bár csodát nem tesznek, de van akinek egész jól bejön.

Délutáni alvás nekem is betesz, éjjel már nem tudok olyan mélyen aludni. Jobb kerülni, de sajnos van olyan, hogy nem bírom ki, mert olyan hulla vagyok.

Idézet tőle: Abis

Szerintem elhagyásnál érdemes figyelembe venni, hogy amikor elkezdted (vagy elhagytad régen) hány nap után reagált rá a szervezeted. Ez elvileg azt jelenti, hogy annyi napon belül a hatóanyag ingadozást a szervezeted még "kiátlagolja", azaz elviseli. Ha neked ez 2-4 nap volt, akkor 2 napon belül még variálhatsz, szóval akár beleférhet a minden 2. nap szedés. De azért célszerű a napi egyenletességre törekedni.

Én a lehető legkisebb adaggal kezdeném el csökkenteni, utána sok időt hagyva, hogy a csökkentett adaghoz hozzászokjon a szervezet. Ha minden 2. nap szednéd, az 50%-os csökkentés, nekem ez túl drasztikusnak tűnik. Pl. ha két napon belül még nem érzed a változást, akkor lehetne, hogy egyik nap felezed, a másik nap még beszeded az egészet. De ha tudod harmadolni, akkor egyik nap 2/3, másik nap egész 🙂 és jó sokáig szokni a csökkentett adagot. Mondjuk türelem kell hozzá, de így nagyobb az esély, hogy megúszd a csökkentés hatásait. Baj esetén az extra adagokat mindenképpen elkerülném közben, nagyon megnehezíti a csökkentett adaghoz hozzászokást. Esetleg más hatóanyagú gyógyszert lehetne szedni olyankor. 

Abis!

Köszönöm, h írtál.

Évekig napi fix adagot szedtem, majd teljesen leálltam. Pár hónappal később alkalmi szedésre álltam vissza, mivel szarul voltam és valami kellett.

Kb 2 evig alkalmanként szedtem. Többnyire alváshoz, időnként nappal. Az egyszeri adag is változó volt. Min 0,25 mg, max 1 mg. Napi max 1,5 mg-ot vettem be. Heti 2-4 nap szedtem. Ilyenkor 2-4 nap után volt megvonási tünet.

Kb 4-5 hete egy rémisztő élmény után a dokim napi 2×0,5 mg-os emelésbe belement, ezt kb 1 hét után napi 1x0,5 mg-ra vette vissza. Ezt a kisebb adagot megszoktam és ezt csökkentgetem óvatosan 2 hete. 

Mivel pár hete MÉG alkalmi szedő voltam így lehet egy lendületes csökkentéssel meg tudom akadályozni, hogy még jobban rászokjak. De ezzel azt is kockáztatom, hogy túl gyors és szarul leszek. Az 1-1 napos kihagyással nem volt gondom. De csak heti 2x hagytam ki, nem kétnaponta. 

Extra adag az esti fix 0,5 mg mellett is kellhet. Pl vizsga, műtét, temetés, komolyabb gond stb esetén. Ha délután alszok mindenképpen kell gyszer éjjelre, hiába vagyok jól. A du-i alvás után (pl du 5-8 ig) többnyire nem vagyok álmos és csak hajnalban v egyáltalán nem alszok el. Emiatt a du-i alvást igyekszek kiiktatni. Max hétvégém fogok, olyankor is igyekszek korábbi időpontban aludni.

Ha egyáltalán nem szedném és megvonási tünete sem lenne, akkor IS borulna az alvásom. Fix adag mellett is csak elfogadható volt, nem aludtam eleget. Rémálom gyszer mellett is mindennapos. 

Lehet ráállák a másnaponkénti szedésre 0,5 mg-al és ha azt megszokom jöhet a 2 naponkénti 0,25 mg.

Mást nem szedek, épp az a cél h semmit ne kelljen szednem.