Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Leszokás benzodiazepinekről

Idézet tőle: Kleó

Idézet tőle: debut12

http://kratom.ini.hu/

Már megtaláltam azt is, ahol beszerezhető 🙂

Budapesten boltban is vehető, tehát full legális, amúgy internetről is rendelhető.
Érdemes kipróbálni, de csak saját felelősségre.
Mondjuk az eddig szedett 7 féle antidepi/pszichotikummal nem akadt össze, de azért csak ésszel.
A fő hatóanyaga az 5ht2a szerotonin, és az ópiát receptorokra hat, de ettől még nem ópiát.
A kakaó is azokra a receptorokra hat, mint pl. az amfetamin, és a kanabisz, de attól az étcsoki még nem cucc.
Egy sejtnek több 1000 receptora lehet, ami bizonyos anyagokra hat.
Amúgy ha van Mariskás buli, szólj, egy oldott, baráti csacsogásra mindig vevő vagyok. 😉

Idézet tőle: Kiscsillag

Nyugtató megvonás okozta hányással, migrénnel, hasmenéssel képtelen lennèk inni.

És piamegvonás okozta ugyanezekkel benzót bevenni, úgy, hogy fel is szívódjon? Hidd el, megy az! Csak az első néhány korty nehéz...

Kleó!

Te még nem láttál engem ilyenkor hányni. A korty víz ahogy a gyomromig leér, onnan fordul is vissza. Egy Algopyrint nem tudok vízzel bevenni. 

Jó, ez már az elfajult eset...van amikor azért ennyire nem hányok. De volt, h ügyeleten kértem Cerucal inj-t mert semmi nem maradt meg bennem.

Idézet tőle: debut12

Már megtaláltam azt is, ahol beszerezhető 🙂

Hát én csak lestem, hogy mitől lett alacsony a pulzusom, merth mindig sok volt, aztán a béta-blokkoló beállította. Hát látom ám, h a Tiapridalt nem ajánlatos béta-blokkolóval szedni, merthogy szívmegállást okozhat. A kh.-ban is nyugodtan adták együtt... Azért 60-egynéhányas pulzussal még nem fog leállni a ketyegő.

Légzésdepresszióm műtét után volt a sok gyszertől (altatót ès nyugtatót + tramadol kúpot kaptam, majd vmivel elaltattak + utána nyomták a morfiumot intravénásan + algopyrint i.v. + infúziót)

Amikor elvették a szám elől az oxigén mittudomén mit (amiben tisztább oxigén van, azaz mini légzéssel is elég oxigénhez jutottam) azt hittem megfulladok. Spontán nem volt normál légzésem. Majd rájöttem, hogy késztetés hiányában is igyekezni kell gyakrabban és nagyobb levegőt venni...

Ópium

Pl. ha teszem azt, allergiás rá, akár meg is lehet bele halni... 

De tényleg sokat kibír a szervezet, kicsit túl sokat...

Mondjuk azért nem lehet kellemes halál, hogy tudatodnál vagy és légzési depressziód lesz, rgo megfulladsz, mert nem működik a tüdőd, nem tudsz levegőt beszívni és kifújni.
Filóztam egy új antidepin, a Tiapridal-on, de mivel kratomozni szoktam hétvégenként, épp emiatt tettem le a gondolatot, mert épp ugyanezt a mellékhatást váltathatja ki, ha opiát receptorokra ható (agonista) akármit is szedsz. (pedig csak ez egy gyógynövény, teáht egy rohadt fa levelének az örleménye)
Erről a szarról nem vagyok hajlandó lemondani.

Nem tudom, h ki írta. Dr infó gyszereknél az alkalmazási előirat szakemberek számára rédzben találtam.

Kb 4 hónapig szedtem és emelték mellette a nyugi bogyót. Nem éreztem se hatást, se mellékhatást. Elhagyáskor megvonási tünete sem volt.

Pl. ha teszem azt, allergiás rá, akár meg is lehet bele halni... 

De tényleg sokat kibír a szervezet, kicsit túl sokat...

És mèg ezt találtam a buspironról.

http://Megvonási tünetek szedatívum/hipnotikum/anxiolitikum-függő betegeknél Mivel a buspiron és benzodiazepinek vagy egyéb általánosan alkalmazott szedatív/hipnotikus szerek között nem alakul ki kereszttolerancia, a buspiron nem szünteti meg ezen szerek megvonási tüneteit. Ajánlott ezen szerek fokozatos megvonása a buspiron-kezelés megkezdése előtt, különösen a központi idegrendszeri depresszánsokat krónikusan alkalmazó betegek esetében.

Azért érdekelne, hogy aki ezt írta, az próbált-e már bármit is az életében...

Nyugtató megvonás okozta hányással, migrénnel, hasmenéssel képtelen lennèk inni.

És piamegvonás okozta ugyanezekkel benzót bevenni, úgy, hogy fel is szívódjon? Hidd el, megy az! Csak az első néhány korty nehéz...

http://buspiron szerotonin receptor (5-HT1A) parciális agonista, kémiailag azaspirodekándion származék

Ugyanúgy GABA agonista, mint az 1,4es benzok. Ha recsegsz, éremes kémialilag hasonlót szedni.
A pia meg a megpusztulszhoz azért marha sok kell a jóból. Elég strapabíró az emberi szervezet.
Nem is értem azokat akik itt hisztiznek, hogy be merjem szedni, vagy sem?
Most komolyan, páran azon paráznak, hogy egy nyomi bogyótól meghalnak.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Buspiron

És mèg ezt találtam a buspironról.

http://Megvonási tünetek szedatívum/hipnotikum/anxiolitikum-függő betegeknél Mivel a buspiron és benzodiazepinek vagy egyéb általánosan alkalmazott szedatív/hipnotikus szerek között nem alakul ki kereszttolerancia, a buspiron nem szünteti meg ezen szerek megvonási tüneteit. Ajánlott ezen szerek fokozatos megvonása a buspiron-kezelés megkezdése előtt, különösen a központi idegrendszeri depresszánsokat krónikusan alkalmazó betegek esetében.

Azoknak jobban. Ennyi. A barbiturátok amúgy pl. marha jó fejfájáscsillapítók is, és az oly szabadon forgalmazott paracetamol sokkal (élet)veszélyesebb. Ez is vmi gyógyszergyártólobby-érdek, h a barbiturátokat kvázi betiltották (de legalább hozzájuk lehet jutni, nem úgy, mint az Andaxinhoz, amit piamegvonáskor a mai napig nem tudnak hatékonyan helyettesíteni).

http://buspiron szerotonin receptor (5-HT1A) parciális agonista, kémiailag azaspirodekándion származék

3 levél xanax+17 sör, éhgyomorra. Ájulás. Akkor hagytam el az egész ridikülöm, mindenestül, úgy, h tudatában voltam, hogy otthagyom. Csak hát lerántott a disznó. Meg is "beszéltem" magammal, hogy bemászok a kapun. (Bent nem zártunk, a qtya ki-be járt.) És csodák csodája, ott nem lett semmi bajom. Aztán másnap a kárfelmérés... Nem volt valami jó ötlet a buli.

Én kb 2-3g speed, kb 0.5lityi jéger + sör, elalváshoz 10db frontin.
Rohadt másnapos voltam tőlük, azt azért meg kell hagyni.

Ezt értem, h át kell állni, de nekem szart sem ért a buspiron. 

Én úgy tudom (lehet rosszul), hogy a régebbi, barbiturát típusú nyugtatóknak lehet életveszélyes az elhagyása (es a piának).

3 levél xanax+17 sör, éhgyomorra. Ájulás. Akkor hagytam el az egész ridikülöm, mindenestül, úgy, h tudatában voltam, hogy otthagyom. Csak hát lerántott a disznó. Meg is "beszéltem" magammal, hogy bemászok a kapun. (Bent nem zártunk, a qtya ki-be járt.) És csodák csodája, ott nem lett semmi bajom. Aztán másnap a kárfelmérés... Nem volt valami jó ötlet a buli.

De az elvonásba is. Kikurkásztam, delirálhatsz tőle, mint a piamegvonástól. Mondjuk én egyszerre vontam el a kettőt (alkohol nulla, benzo tizedére csökkentve), az igaz, hogy kegyetlen sz@rul voltam napokig, de nem deliráltam. Azt már nem is mondom, hogy nem haltam bele! 😀

Bele lehet pusztulni a nyugtatókba, de nem az elvonásába. Én régebben pia mellé simán bevertem vagy 10db, 0.25ös frontint, de nem öngyilok miatt, de nem haltam bele.
Mos az ssri elvonásomat nyalogatom, ez sztem rosszebb, mint a benzo elvonás. Egyszerűen a az 1,4és benzo helyett át kell állni a 2,3-ra, és probléma megoldva. (buspiron, tofizopám)
Vagy átmeneteileg rá kell szokni a piára, az is nyugtat. 🙂
De nem egy életcél.

Ok, nem olyan fontos h kutass utána. Csak meglepett.

Nem, nem úgy. Valami tünetegyüttes, de most fáradt vagyok megkeresni. Majd holnap rákeresek.

Halálosat? Hogy érted?

Én mindenfélét olvastam, épp csak azt nem, hogy halálos lehet a nyugtató elhagyása. Jó, úgy értem hogy ha falnak megy vki a szarullétől majd kiugrik az ablakon a halucinált szörny elől, akkor tényleg halálos. 

Meg lehet csinálni, épp mindent meg lehet, csak okozhat halálos kimenetelű szindrómát.

Belebotlottam egy ismerősbe. Kh-ban ismertem meg. Ha jól emléxek nem szandékos heroin túladagolással került toxikológiára, onnan kh-ba.

Napi 16 mg Frontint kapott + más gyszereket. Amikor csak 0,25 mg-os volt készleten, napi 64 db nyugtatót kapott. 12 mg-re lefaragták. 

2 hónappal később kidobta a gyszereit. 11 napig volt ébren, minden baja volt. Pár nap után már vizuális haluja volt. 11 nap után spontán jobban lett, tudott aludni, elmúltak a megvonási tünetek. 

Én már két és fél éve leszoktam. 

Valamikor fél éve kiakadtam és bevettem 1szem 0.5 Frontint. Másfél napig aludtam tőle.

Nem hiányzik. Az első két hónap volt a húzós. napi 1,5mg Xanaxot írtak, akartak hogy szedjek, magamtól álltam le, mikor közöltem, hogy abbahagytam, ráírták, ők javasolták. Nem zavart amúgy, nem volt rá szükségem.

Halolajat kell szedni, az rendbeteszi az agyat.

Lehet csak befeküdni nem akar sehova? Ebben az esetben ambulánsan és fokozatosan csökkentve, lassan lehetne elhagyni a gyszert. Semmiképpen nem egyik napról a másikra!!! 

Ez az orvos a nyugtatót ellenzi illetve az altatót is, de azt kevésbé. Ha valaki már szedi (úgy kerül hozzá), akkor fel szokta írni. 

Akut stresszhatásnál (pl traumatizáló életesemény) is ezt adja (mert ott nem lehet antidepik hatására várni hetekig)

Szükség esetén antidepresszánst , hangulatstabilzalót vagy antipszichotikumot ad. De ezekkel sem tömi agyon a beteget.

Sajnos, az antidepresszánsnak nincs olyan erős szorongásoldó hatása, mint a nyugtatónak, alvászavart sem lehet olyan jól kezelni vele (kivéve 1-2 álmosító mellékhatású antidepresszánsnak). 

Terápiával (pl szorongás esetén) csak lassan lehet tüneteket enyhíteni, sokszor önmagában nem is elég. 

Már nem hozzá járok. De annyi haszna volt (és még van is), hogy megtanultam, hogy nyugtatókkal óvatosnak kell lenni, mert hosszabb távon enyhülhet a hatása és emelgetni kell az adagot. Nem mindenkinek!!! 

Sztem a legfontosabb most az lenne, hogy a drogozással leálljon és orvos által előírt adagban szedje a Rivotrilt.

Későbbre (ha jól van vagy kap más gyszert és az hat) időzíteném a Rivotril elhagyást. 

A mostani orvosom sem igazán nyugtatópárti, de úgy látom, hogy ő kevésbé ellenzi.

Valószínűleg ilyen emberektől veszi.

Jó, hogy akad még olyan addiktológus aki gyógyszer ellenes. Több hozzá hasonló orvos kellene.

Jársz még ahhoz az addiktológushoz? 

Láttam már tönkre menni embert a gyógyszerektől akinek csak pszichoterápiára lett volna szüksége. 

Szia!

Igen, elmegy venni inkább több ezerért minthogy dokival felírassa. Nem értem ezt a logikát de nem hajlandó elmenni. 

Elvonóról pedig hallani sem akar. Azt mondja, hogy majd ő megoldja egyedül. Pedig mindig kiakad, hogy leakar jönni a Rivotrilról. Amikor segítenék neki akkor kiakad, hogy neki nem kell segítség. 

Nem értem, hogy miért csinálja ezt.

Ötlet? 

Uh tobb ezerert is elmenne a rivo receptem?  De akkor en mit szednek be? Hm..Meg ugye szemelyihez van kotve a kivaltas. Na jo ez csunya volt..
Azt meg hozza tennem, hogy a lenyeg, mert itt keverednek a dolgok megintcsak: ha valaki elmegy hogy lejonne drogrol, alap hogy rivot adnak neki megpedig receptre. Ha nem olyan sulyos a dolog esetleg frontint. Hat tudom, 2 rokonom jott le (egy idore) cuccrol- nem csak fu- nyugtatoval, a nyugtatorol meg sose, a cuccra meg vissza... Szoval ha nyugtatot akar akkor elmenne az illeto az elvonora. Ezeket a koroket akik benne vannak tudjak am.

Aki le akar szokni, lehet, hogy leszokik a rivotrilrol. Aki nem akar leszokni rola, az pedig nem fog.

Ismerek olyan metadon programost (heroin elvonásra adják), aki csökkentette magának a metadont, hogy amit nem szed be, el tudja adni...

Komolyan. Ráadásul egy kh-ban az egyik onnan frissen kiengedett beteg árulta ennyiért a receptjét. Meg is vették, sok volt a függő, aki kevesellte, amit a kh ad.

Ebben a kh-ban is nyugtatót adtak függőknek.

EGY olyan addiktológust ismerek, aki nagyon nagyon nagyon nyugtatóellenes. Az azon lenne, hogy a nyugtatót leállítsa.

Aki nem szedte korábban, annak nem adja. (AD-t ad).

Évekig hozzá jártam. Sokáig hiába kértem, h újra kaphassam, a végén már sírtam. Ekkor írt fel, de csak alkalmira és azt mondta, h ha az 1 üveg (0,5 mg-s Frontin) 6 hónapnál előbb fogy el, hiába kérem, nem fog adni. 

Más orvos (koràbban) napi 3 mg-ig engedett elmenni (Frontin), de húzta a száját 2 mg felett. Mikor a szoc fóbom csökkent, könnyedén csökkentettem a gyszert is. Valszeg azért nem volt nagyon nehéz a csökkentés mert nem olyan hosszú ideje szedtem nagy/közepes adagot.

Rivotrilt is kaptam, de azt rövodebb ideig. Abból napi max 1,5 mg volt az adagom.

Rendben, köszönöm. 

Remélem, hogy lesz majd változás.

Ha a szakemberek sem tudnak segíteni, akkor barát/rokon/ismerős sem sokat tud tenni. 

Esetleg máshol, más szakembert lehetne még megkeresni.

Volt már pár éve a fű miatt ambulancián, sőt most elterelésre is jár. De nem segít szinte semmit.

Pszichiáterhez nem akar menni mert régen járt de nem segített neki semmit. Így úgy van vele, hogy ő majd saját maga megoldja.

Igen, jó pár ezret ki ad érte. 

Egy drogambulancián egy fél órás beszélgetéssel semmit nem veszíthet, nem kell befeküdni stb.

Egy sima pszichó dokinál akár fel is írathatná a nyugtatót (ha indokolt), így azt nem kéne innen-onnan szerezni és ott orvos is felügyelné a szedését és idővel talán tudna rá hatni.

Receptre kb 60 Ft a Rivotril, ki tudja ő mennyiért veszi. Halottam olyat is, hogy valaki 5 ezerért adta el a receptjét. Nem mindegy.

A fű étvágyat csinál (amíg hat), főleg édességet kíván, aki szívott. 

Szia Csak!

Köszönöm szépen a tanácsot. Az a baj hogy nem hajlandó semmire. Azt mondja erre, hogy inkább meghalna minthogy elmenjek ilyen helyekre. Egyszerűen nem tudok vele mit kezdeni. Meg ez a pénz dolog is. 

Szia!

Ha nincs betegségtudata, nem akar változtatni, nem tudsz neki segíteni. Talán arra megpróbálhatnàd rávenni, hogy egy beszélgetésre menjen el egy ambulanciára és utána döntsön.

A fűről egyedül is le lehet állni, nyugtató leállításhoz szakember is szükséges mert durva (fizikai és pszichés) vagy akár veszélyes megvonási tünete is lehet. 

Jó lenne, ha addiktológus segítségét igénybe venné, lehet hogy èpp valamilyen pszichés betegség tünetét próbálja droggal és nyugtatóval elnyomni és ez terápiával vagy gyszererrel kezelendő. 

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni mert nem tudom, hogy ilyen helyzetben mit lehetne tenni.
Van egy közeli ismerősöm akinek az elmúlt években voltak különféle problémái a kábítószerekkel. De az elmúlt 1,5 évben folyamatosan teszi tönkre magát.
30 éves férfi, a szüleivel él de ők nem foglalkoznak vele pedig beszéltem velük de azt mondták, hogy nem tudnak mit tenni.
Rombolja magát mert azt mondja, hogy nem tud mást.
Rivotrilt szed (amit ráadásul illegálisan vásárol), sokat szív fűvet és dohányzik is mellette, kávézik és sütiket eszik. Rossz az emésztése, fáj a tüdeje és a torka, ráadásul le van fogyva. Azt mondja, hogy azért nem eszik mert akkor felszívja a gyógyszert és nem fog hatni. 
Nem akar leállni, nincs betegségtudata pedig segítségre lenne szüksége de nem engedi.
Dolgozni nem megy el, a haverjaitól kunyerál pénzt vagy az emberektől csal ki pénzt. Emiatt veszi be a Rivotrilt, hogy ezeket meg tudja tenni. Feszült, ingerült, mindig kell neki valami mert józanul nem bírja ki. Pár hetente öngyilkossági gondolatai is vannak. Múlt héten például nátronlúgot vett emiatt. Nem tudom, hogy mit kéne tenni. Vélemény? Ötletek?

Epigörcsöt láttam nem egyet piamegvonástól is... Na, azt én sem szeretném, de semmitől nem volt, pedig én sok mindent hagytam abba egyik napról a másikra. Mondjuk nem muszáj rizikózni.

koszonom szepen a reszletes valaszt, ebbol sok info megvolt nekem is. (atertol) igazabol ha nagyon oszinte akarok lenni .. tudom en a valaszokat- csak benazok mert kell az a rohadt rivotril. nyomorek vagyok. csak neha nyomnek egy stop gombot a gyogyszerezesben, de osszesegeben mar eleg keso. elhiszem hogy le birnek menni mondjuk 3-ig de felek, hogy tobbet innek... igy is iszom ra. Bar nem jellemzoen sokat altalaban.

Amit az AP-rol irtal, igen en is szedek mast, kaptam olyat is ami elv. segiti a benzo csokkentest. 

Addiktologiarol furcsalom hogy senki nem irt vagy csak nem ide.. Elhiszem, hogy Te nem voltal, de hogy senki sem volt gyszer fuggoseg miatt?? De igen, igazad lehet azert valhat szuksegesse, amit mondtal a gorcsok es az eros megvonas miatt ha gyorsan csinaljak-amirol nincs info es arrol se hogy barmi egyeb tortenik ott ha az ember oda fekszik be? Viszont figyelnek az nyilvan valo, az is valami- epilepsziat rohadtul nem szeretnem atelni. Ha egy kicsit motivaltabb leszek, ugy 90%al a jelenleginel, akkor lehet hogy megfogadom az aterem tanacsat es kiprobalom hogy ott mit muvelnek, marmint az addikton. De lehet hogy nem.

szia Connie,

írj nyugodtan privit, ha gondolod.

igen, egy-két évig aludtam rosszabbul. de ez nem azt jelenti, hogy minden éjjel, vagy hogy nem aludtam. csak alapból kevesebbet, olyan 6 órát éjszakánként, és gyakran fordult elő hogy hajnalban felébredtem, olyankor pedig ébren forgolódtam akár 3 órán át is. ha kicsit is stresszesebb időszak volt, és rivo nélkül igen alacsony volt a stressztűrő képességem, szóval sok hétköznapi dolog is stresszessé tett, akkor pláne rosszul aludtam. de azért volt, hogy végigaludtam az éjszakát.

arra azért fel kell készülni, hogy egy év tuti kell a leszokásra.

az addiktológiáról nincs tapasztalatom, én anno magamtól szoktam le, még dokihoz sem jártam már, egy kórházban dolgozó ismerős hozta nekem a gyógyszert, mert receptért sem volt már kedvem orvoshoz menni. 

én nagy mennyiségben viszont csak rövid ideig szedtem, aztán kaptam mellé antipszichót és hamar visszaálltam normál adagokra, olyan másfél mg lehetett naponta, amit hosszan szedtem. az antipszichót is antidepire váltottam, azt hagytam el előbb, utána a rivót.

tartok tőle, hogy az addiktológián gyorsabb elvonással próbálkoznak, és a tüneteket, esetleges görcsrohamokat kell felügyelni, más gyógyszerrel kezelni, azért kell bent lenni. 

én inkább elkerülném az elvonási tüneteket, amennyire lehet. 

a végén az utolsó fél mg elhagyása a legnehezebb. ezért lenne jó kisebb kiszerelés, mert nem elég felezni, de még negyedelni sem a 0.5-ös tablettát... =(

egyébként jobb napi minimum két adagban szedni, egyenletesebb úgy a vérszintje, kevesebb az adagok közti elvonási tünet. 

én amúgy jól alszom az esti 0.5-tel, kivéve, mikor nem. pl. ma. éjfél elmúlt és ahogy próbáltam elaludni, mintha adrenalin-löketek érnék az agyam, vagy valami elektromosság, iszonyú kellemetlen. mintha be sem vettem volna a rivotrilt. 

de csak egy-egy ilyen éjszaka szokott lenni, remélem, most is így lesz és holnap megint rendesen alszom.

ja, ami még érdekes, a frontok, a hormonális változások mind-mind befolyásolják az elvonást... =(

szonyecska, 
koszonom szepen a valaszt!
"egy ket evig meg eleg rosszul aludtam"---> Hogy tessek??? Egy ket EVIG? Sokszor a legjobb allapot amiben letezhetem az pont az alvas. Megpedig mint tudjuk rivotril nelkul nincs alvas annak aki mar megszokta. Az estit nem tudnam elhagyni, ha ez igy van, hogy egy-ket evig nem aludnek. Es azt meg tudom, hogy nelkule nem tudok aludni, de sose birtam kiprobalni, hogy meddig van ugy. Vegul mindig bevettem. Te nagyon eros vagy/ voltal mikor azt egy-ket evig birtad. Tudom milyen forogni ebren es csak azon kattogni h "ugyanmar csak egy kis rivo, nem nagy ugy vedd mar be.." es en gyenge vagyok. Elotted le a kalappal. Es meg egyszer koszi hogy elmondtad a tapasztalatod. Hat 0.25 helyett felbe lehet venni a 0.5ot, az mar a legkevesebb (lenne). Ha en egyszer ott tartanek.. Jo eg. De majd igyekszem (na jo ez tudom hogy hangzik).

Mit gondolsz az addiktologiarol (gyszer fugges eseten) es a "helyettesito" gyogyszerekrol? Tapasztalat? Vagy ezt Te magadtol oldottad igy meg? 2x0.5 az jol hangzik (a 8nal mindenkepp jobban) bar en lehet inkabb akkor 1x1-et vennek be. 0.5ot nem hiszem hogy ereznem mar. A szedulesre meg ezekre, igen en baromira felek az elvonastol. Az aterem meg nem nyugtatott meg, hogy mi fog kovetkezni ha abba probalnam hagyni magamtol. Azt mondta kicsit (5ig) csokkenteni lehet otthon, letenni csak addiktologian. Ezert kerdezgetek errol itt. De lehet jobb ha irok Neked privatban ha nem banod, en most ugy erzem van aki(t)ket zavar a jelenletem itt. 

Na ez az. Nem, 1-est sem kaptam, csak 3x2 felest.

Idézet tőle: murray head

Nem hinném.

Nem láttál még 2 mg-osat? 🙂 Nagyon viccesen néz ki. 

Neeem. Ilyet nekem nem mertek felírni, inkább többet a 0,5-ösből. Meg volt 0,25-ös (sima, nem SR), na abból kettő sem egyenértékű hatású egy 0,5-össel.

A sima xanaxból megvolt a 0,25-ös, a 0,5-ös, az 1-es. (2-es nincs belőle ugye.) Na a 0,25-öst bírom, a 0,5-öst bírom, az 1-est nem bírom. Fura dolgok. 

Idézet tőle: murray head

Nem hinném.

Neeem. Ilyet nekem nem mertek felírni, inkább többet a 0,5-ösből. Meg volt 0,25-ös (sima, nem SR), na abból kettő sem egyenértékű hatású egy 0,5-össel.

Nem hinném.