Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

Szorongás és depresszió

Kedves Aurora21, a hazipatika.com szerint az Atarax az felnőtteknél szorongás- és feszültségoldó, de műtétek előtt is adják.

Kedves Szabolcs és Mirjam,

köszönöm a támogatást, én úgy tudtam, 2-3 hét, de ezek szerint akkor akár 6 hét is lehet.

Bevettem háromszor annyi szorongásoldót, mint egyébként és most jót tett, aludtam egyet. Picit szebben látok mindent. Köszönöm még egyszer a segítséget, bizakodó vagyok. Nektek pedig kívánok depi nélküli napokat, remélem, nálatok már hatott a gyógyszer.

Idézet tőle: samsung

Szervusztok! Hétfőn lesz második hete, hogy szedem az antidepresszánst (Escitalopram), de még mindig nem jöttem ki a depresszióból. Pedig kaptam egy  távmunka komoly állásajánlatot, hétfőtől legkésőbb keddtől el kellene kezdenem itthonról dolgoznom. Most meg nyitva vannak előttem a csekkek és alig tudom összeszedni magam, hogy átutaljak mindent, rendbe tegyek a fejemben is mindent. Úgy félek a hétvégétől. Ráadásul a volt párommal a nőnapi köszöntése miatt holnapra megbeszéltem egy találkozót és már attól is félek. Nem attól, hogy visszafogadom, csak hogy fel fog kavarni és még rosszabb lesz a hétvégem. Félek az új munkamegbízástól, pedig éveken át fordítottam itthon. Pedig munkaszerződést is írunk. Közben persze szedem az antipszichotikumot is, sokszor fáradt vagyok és leginkább az ágyban lennék egész nap. Hát, remélem, hétvégén össze tudom magam szedni. Most beveszek dupla adag szorongásoldót és aztán persze tudom, hogy valahogy meg fogom oldani a dolgokat. Nem élet-halál harc a munka, de már olyan régen keresek, még akkor is, ha le vagyok százalékolva.

Igen, kábé 5-6 hét, mire ez a gyógyszer hatni kezd (úgy tudom, hogy ez a szokásosnál/normálnál kicsit hosszabb idő).

Szia Samsung 🙂

Egy antidepresszánsnál két hét nem sok!

Nekem anno kb 6-8 hét kellett, hogy hasson! Ha eddig nincs káros mellékhatás, vagy túlpörgés tőle, akkor hatni fog!

Csak higgy benne 🙂

Szervusztok! Hétfőn lesz második hete, hogy szedem az antidepresszánst (Escitalopram), de még mindig nem jöttem ki a depresszióból. Pedig kaptam egy  távmunka komoly állásajánlatot, hétfőtől legkésőbb keddtől el kellene kezdenem itthonról dolgoznom. Most meg nyitva vannak előttem a csekkek és alig tudom összeszedni magam, hogy átutaljak mindent, rendbe tegyek a fejemben is mindent. Úgy félek a hétvégétől. Ráadásul a volt párommal a nőnapi köszöntése miatt holnapra megbeszéltem egy találkozót és már attól is félek. Nem attól, hogy visszafogadom, csak hogy fel fog kavarni és még rosszabb lesz a hétvégem. Félek az új munkamegbízástól, pedig éveken át fordítottam itthon. Pedig munkaszerződést is írunk. Közben persze szedem az antipszichotikumot is, sokszor fáradt vagyok és leginkább az ágyban lennék egész nap. Hát, remélem, hétvégén össze tudom magam szedni. Most beveszek dupla adag szorongásoldót és aztán persze tudom, hogy valahogy meg fogom oldani a dolgokat. Nem élet-halál harc a munka, de már olyan régen keresek, még akkor is, ha le vagyok százalékolva.

Ez számtalan "rémálmaim" egyike.

Mindenkinek köszönöm. Nagyon félek,féltem őt.

Idézet tőle: akbar

Köszönöm.Ma megyünk vissza a tesómmal a dokihoz. Sajnos nagyon aggasztó a helyzet. Talán sose féltem még ennyire...crying

Én is nagyon drukkolok!

Szurkolok, hogy minden rendben legyen. 

Köszönöm.Ma megyünk vissza a tesómmal a dokihoz. Sajnos nagyon aggasztó a helyzet. Talán sose féltem még ennyire...crying

én is arra szedem, esetinek wink

Az Atarax nem szorongásoldó.

Egyébként sajnos,és tényleg sajnos egyénre szabott ez az egész.

Én nekem bevált olyan gyógyszer,amit ritkán,és rövid ideig adnak,mert 10/9 embernek mellékhatása van tőle.

Viszont például a legenyhébb(/legszelektívebb) antidepresszánstól,például a citalopramtól,rosszul voltam,kikészültem a két hét alatt.

elfelejtettem mondani hozzászokás sincs a gyógyszerhez

ajánlom nektek az atarax ot remek szorongáoldó csak kábit meg álmosít mint állat,kis dózisban már nem annyira

Anyum szövettana OKsmiley!!!!!!!!!!Tesóm kivizsgálása tart, most érte aggódom szörnyen. Nincs jól,eredményei sem túl jók. Nagyon ránk jár a rúd.

Na, látod! Remélem, a bátyád kivizsgálása is jó eredményt ad. Sok erőt!

Hát ez szerintem elég nagy hülyeség. Semmi köze ahhoz h jobban vagyok e tőle.

És aki aszexuális? Annak marad az ital:-) 

Anyum szövettana OKsmiley!!!!!!!!!!Tesóm kivizsgálása tart, most érte aggódom szörnyen. Nincs jól,eredményei sem túl jók. Nagyon ránk jár a rúd.

Van/volt aki úgy érezte hogy üresség, energianélküliség járta át? Nem érdekelte semmi, nem kifejezetten szorongott, nem volt szomorú se, viszont egywszeűen semmi nem motiválta, és csak ült, és érezte hogy "most rossz" de nem tud ellene mit tenni... Az volna a kérdésem hogy ilyenkor mit lehetne tenni? Vagy szimplán csak hagyni kell hogy elmúljon ilyenkor? Az a bajom hogy a napjaim döntő részét így töltöm kivéve mikor a barátnőmmel vagyok, vagy elmegyek otthonról... Otthon képtelen vagyok egy könyvet kezembe venni legtöbbször, és nem jár át az érdeklődés se... Eléggé zavar mert így előre se tudokk lépni az életben.

Te is taxizol? Nem tudok elindulni sehová, ezért kell. Inkább nem eszem....Egyszerűen nem tudok máshogy eljutni Á-ból B-be. Haza viszont már nem gond jönni.

Én hazafelé is taxizom, mert pl. az SZTK-ból bonyolultabb hazajönni, és a derekam nem bírja. Így se sokat mászkálok. Szóval a testi nyavalyáim is közrejátszanak.

Idézet tőle: parrot

A triciklikus antidepik elég jó szorongásoldók.Lassan a támogatást is leveszik róluk,bár sok esetben komplexebb hatásúak.

A tetraciklikus AD-k is jó szorongásoldók?

Te is taxizol? Nem tudok elindulni sehová, ezért kell. Inkább nem eszem....Egyszerűen nem tudok máshogy eljutni Á-ból B-be. Haza viszont már nem gond jönni.

Ez komoly? Hazafele felpattansz a bkv-ra?

Idézet tőle: Kata 73

Akbar,ha ezt tőlem kérdezted,akkor nem.Teljesen máshogy értettem.

Kata, Kleó-tól kérdezte.

Akbar,ha ezt tőlem kérdezted,akkor nem.Teljesen máshogy értettem.

Nekem a  drasztikus környezetváltozás oldaná ezt a q..ki..szorongást.Nem én találtam ki.

A triciklikus antidepik elég jó szorongásoldók.Lassan a támogatást is leveszik róluk,bár sok esetben komplexebb hatásúak.

Nekem a tetraciklikus nem oldotta a szorongást, de mégis jól aludtam tőle.

Köszi. Én remeront szedek, az tetraciklikus.

Idézet tőle: Kleó

Röhejes, mert mindig sportoltam, de úszni nem tudok, sőt víziszonyom van. Amúgy a COPD hasonlít az asztmára, csak más a kiváltó oka. Sajnos nálam a dohányzás, azt meg már nem bírom elhagyni.

Ó, én már sokadik AD-nál tartok.

Jaj, bocsánat, írtad már nekem a víziszonyt.

Tényleg nem értem, hogy miért nem jönnek rá az okosok, hogy kiknél mit csinálnak az AD-k. Hát Semmelweis is rájött, hogy kezet kéne talán mosni, csak találnának a kutatók néhány embert, akiknél a) nem csinál semmit b) elmulasztja a depit c) elmulasztja a szorongást d) elmulasztja mindkettőt.

Gyanús. Van egyáltalán valaki, akinek mindkettőre hatott valamelyik AD?

Röhejes, mert mindig sportoltam, de úszni nem tudok, sőt víziszonyom van. Amúgy a COPD hasonlít az asztmára, csak más a kiváltó oka. Sajnos nálam a dohányzás, azt meg már nem bírom elhagyni.

Ó, én már sokadik AD-nál tartok.

Testmozgás COPD-vel meg derékfájással... de már elhatároztam, hogy itthon gimnasztikázom egy kicsit. Mert amúgy még az orvoshoz is taxival járok (a taxisok réme, mert úgy nincs messze), mert főleg a derekam miatt nem merek elindulni, ami már kezd agorafóbiába átmenni.

Én sem tudom eldönteni, hogy mi használt a szorongásomra a sok gyszer közül, de a depresszióra egyik sem. És ezt a dokim is látja, de nem váltotat antidepresszánst.

Hát igen... neked a testmozgás nem egyszerű. Hülye kérdés, de úszás...? (Gondolom a COPD miatt nem jön szóba. Az asztmás gyerekek bírják az úszást, de az asztma biztos tök más, mint a COPD.)

Nekem segített a negyedik AD a depressziómon, de a szorongásomon eddig még semmi, a xanaxon kívül.

Testmozgás COPD-vel meg derékfájással... de már elhatároztam, hogy itthon gimnasztikázom egy kicsit. Mert amúgy még az orvoshoz is taxival járok (a taxisok réme, mert úgy nincs messze), mert főleg a derekam miatt nem merek elindulni, ami már kezd agorafóbiába átmenni.

Én sem tudom eldönteni, hogy mi használt a szorongásomra a sok gyszer közül, de a depresszióra egyik sem. És ezt a dokim is látja, de nem váltotat antidepresszánst.

Nekem azt mondták a kórházban, hogy a nyugtató, AP és hang.stab. egyszerre "támadják" a szorongást. Az AD-t nem mondta, de az SZTK-s orvos szerint az is jó szorongásra. Lehet, hogy erre jó a Brintellix? :O

Kleó, az angol és a magyar wiki az antidepresszáns témában teljesen mást ír a bevezetőben. Az angol azt írja, hogy elsősorban depresszióra jó, a magyar azt írja, hogy depresszióra ÉS szorongásra.

Arra próbálok rájönni, de hát ki vagyok én, Einstein, hogy miért van, hogy egyeseknek a depijére jó, másoknak a szorongására, esetleg harmadikoknak mindkettőre, negyedikeknek egyikre sem.

Amúgy bizonyított tény, hogy a testmozgás rendkívül jó mind a szorongás ellen, mind a depi ellen.

Csak elkezdeni nehéz. 🙂

Szia Zavarban20!

Gyógyszerrel és terápiával tudod leküzdeni, ha küzdeni akarsz magadért. Ha csak várod, hogy valaki majd megment, azt sajnos hiába várod.

Annyira rossz ? :(((( meddig marad még velem a szorongás? mindig este fele.. délután is rám jön egy iszonyú halálvágy .. 🙁 olyan erős depresszíó..annyira intenzív 🙁 mit csináljak ? mindenki miattam szomorú .. 🙁 mindig miattam romlik el minden... egyszerűen nem akarok igy élni.. :((( kell az az érzés hogy valaki átöleljen és azt mondja minden rendben lesz... hol vagy aki majd ezt megteszi ? :((

Nekem azt mondták a kórházban, hogy a nyugtató, AP és hang.stab. egyszerre "támadják" a szorongást. Az AD-t nem mondta, de az SZTK-s orvos szerint az is jó szorongásra. Lehet, hogy erre jó a Brintellix? :O

Idézet tőle: Avana

Aki pánikra, szociális fóbiára kapja az AD-t, tulajdonképpen "szorong" valamilyen formában. vagy eza  Dokinő ilyeneknek nem ír fel AD-t? 

A kedvemért az agorafóbiát is vagyük a listára. 🙂

Amúgy nem tudom. Szerintem felír nekik (szorongósoknak) is AD-t.

Aki pánikra, szociális fóbiára kapja az AD-t, tulajdonképpen "szorong" valamilyen formában. vagy eza  Dokinő ilyeneknek nem ír fel AD-t? 

Idézet tőle: Gébépé

Hát, kedves mandula, mind a kettő rossz. A legrosszabb a kettő együtt. 

Persze, tudom. Nap-tól kérdeztem. Hogy neki melyik a rosszabb. Mert azt írta, hogy a szorongásán segít az AD. És ha az rosszabb (neki), akkor tulképpen egész jó a helyzet. 🙂

Hát, kedves mandula, mind a kettő rossz. A legrosszabb a kettő együtt. 

Idézet tőle: Nap

Köszi szépen a választ. Lehet említem a terapnak a remeront vagy esetleg még a frontinon gondolkodtam, régen azt szedtem, most rivotrilt írt fel, de nem érzem hogy használna a depresszióra, max szorongásra, de arra elég nekem a Paretin is, úgy érzem.

Melyik a rosszabb, a depi vagy a szorongás?

Köszi szépen a választ. Lehet említem a terapnak a remeront vagy esetleg még a frontinon gondolkodtam, régen azt szedtem, most rivotrilt írt fel, de nem érzem hogy használna a depresszióra, max szorongásra, de arra elég nekem a Paretin is, úgy érzem.

Akkor neked segít a szorongáson a rexetin (én ilyen néven szedtem).

Az sztk-s dokinéni szerint (akihez nem járok) az AD-k a depresszióra vannak, a szorongáscsökkentők (rivo, xanax/frontin) a szorongásra. De ez nem igaz, vannak, akiknek az AD kiváló a szorongásra.

Aki szorong, és nem segít neki a szorongásán az AD, az meg van lőve.

Aki depis, és nem segít neki a depijén az AD, az is meg van lőve.

Illetve ilyenkor lehet szorongáscsökkentőket adni (amik óriási függőséget okoznak), ill. AP-t (antipszichotikum) vagy hangulatstabilizálót.

Kb. három hónapja

Sziasztok. Paretint szedek reggelente, de nem oldja meg a depressziómat, csak ha iszok keveset. Most akkor kezdek alkoholista lenni vagy mi? Miért nem találnak fel olyan gyógyszert, ami úgy hat mint az alkohol, vagy cseppfolyósan kéne gyógyszert szednem? Ahh, lehet baromságokat írtam, de ez van....

Ezt a topikot anno azért csináltam, mert nem egészen érthető az AD-k működése számomra.

A következőt látom: van, akinek a szorongásán javít, van, akinek a depijén. Na persze nem mindegy, hogy melyik. Nekem a szorongásomon SEMELYIK AD nem segített, viszont a depimen (istennek hatalmas hála) a remeron igen. (Viszont a remeron a szorongásomon rontott.)

Nem írtál baromságot, az alkohol eleinte tényleg segít, később sajnos extra káros. Ma hosszan gondolkoztam, hogy vegyek-e sört, végül úgy döntöttem, hogy nem veszek. Na de még korán van, dönthetek még a nap során máshogy. 🙁

Mióta szeded?

Sziasztok. Paretint szedek reggelente, de nem oldja meg a depressziómat, csak ha iszok keveset. Most akkor kezdek alkoholista lenni vagy mi? Miért nem találnak fel olyan gyógyszert, ami úgy hat mint az alkohol, vagy cseppfolyósan kéne gyógyszert szednem? Ahh, lehet baromságokat írtam, de ez van....

A másik, hogy a tesztcsomag, amit ezen célból kaptam, több órás kitöltési időt igényelt...nem pedig huszonakárhány kérdés...de játéknak jó. 🙂

Idézet tőle: zomebazam

Maladaptív séma-teszt angolul:
http://www.oprah.com/omagazine/Whats-Your-Schema_1

Megnéztem, megcsináltam. (Utálom a teszteket, de azért érdekesek.)

Bemásolom a wikiről a sémákat (https://en.wikipedia.org/wiki/Schema_therapy):

Schema domains are five broad categories of unmet needs into which are grouped 18 early maladaptive schemas identified by Young, Klosko & Weishaar (2003):[3]

1. Disconnection/Rejection includes 5 schemas:
    1. Abandonment/Instability
    2. Mistrust/Abuse
    3. Emotional Deprivation
    4. Defectiveness/Shame
    5. Social Isolation/Alienation
  2. Impaired Autonomy and/or Performance includes 4 schemas:
    1. Dependence/Incompetence
    2. Vulnerability to Harm or Illness
    3. Enmeshment/Undeveloped Self
    4. Failure
  3. Impaired Limits includes 2 schemas:
    1. Entitlement/Grandiosity
    2. Insufficient Self-Control and/or Self-Discipline
  4. Other-Directedness includes 3 schemas:
    1. Subjugation
    2. Self-Sacrifice
    3. Approval-Seeking/Recognition-Seeking
  5. Overvigilance/Inhibition includes 4 schemas:
    1. Negativity/Pessimism
    2. Emotional Inhibition
    3. Unrelenting Standards/Hypercriticalness
    4. Punitiveness

Az a bajom ezzel, mint az MMPI-vel meg a Myers-Briggs típusokkal. Sokszor nincs olyan válasz, ami jó lenne.