Bipoláris zavar 3.5
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2018.12.08., 08:44Most újra az van, ami régebben is volt.
Teljesen egyértelmű, hogy a depressziós tünetek miatt energiavesztett vagyok.
+ Vmi erős belső pörgés társul mellé. Annyira pörget, hogy az már bénító.
Amikor ez korábban felerősödött, a lógus azt mondta, hogy ez mániás tünet, az orvos hol azt mondta erre, hogy mánia (pontosabban skizoaffektív kevert szakasza) kevert szakasza, hol azt hogy a feszültség pörget. Akkor a végén már nem tudtam rendesen olvasni. Annyira fel voltam pörögve hogy szavakat, mondatokat ugrottam át. Egyszerű, rövid mondatokat tudtam értelmezni, de hosszabb utasítást/feladatot már nem.
Ennyire még nem erős most, de a szokásoshoz képest fel van erősödve.
Ilyenkor a monotonitástűrésem 0, mozgáskényszerem van. + dühroham, ami eddig semmiben nem nyilvánult meg. Nem vkire vagy vmire vagy vmiért vagyok dühös. Nincs kiváltó ok, amihez tudnám kötni. Csak érzem. Szorongást most nem érzek, kizárt hogy az okozza.
Kurvára unom, hogy ez a tünet is lóg a levegőben. Ha ez feszültseg, AD v nyugtató elvileg csökkentheti. Ha mánia kevert szakasza, fokozhatja. (és orbáncfűkapszulát szedek). Nyugtató nem fogja le, áttol gátlástalanba. Azaz: viselkedésben fokozottan jelenik meg.
Most újra az van, ami régebben is volt.
Teljesen egyértelmű, hogy a depressziós tünetek miatt energiavesztett vagyok.
+ Vmi erős belső pörgés társul mellé. Annyira pörget, hogy az már bénító.
Amikor ez korábban felerősödött, a lógus azt mondta, hogy ez mániás tünet, az orvos hol azt mondta erre, hogy mánia (pontosabban skizoaffektív kevert szakasza) kevert szakasza, hol azt hogy a feszültség pörget. Akkor a végén már nem tudtam rendesen olvasni. Annyira fel voltam pörögve hogy szavakat, mondatokat ugrottam át. Egyszerű, rövid mondatokat tudtam értelmezni, de hosszabb utasítást/feladatot már nem.
Ennyire még nem erős most, de a szokásoshoz képest fel van erősödve.
Ilyenkor a monotonitástűrésem 0, mozgáskényszerem van. + dühroham, ami eddig semmiben nem nyilvánult meg. Nem vkire vagy vmire vagy vmiért vagyok dühös. Nincs kiváltó ok, amihez tudnám kötni. Csak érzem. Szorongást most nem érzek, kizárt hogy az okozza.
Kurvára unom, hogy ez a tünet is lóg a levegőben. Ha ez feszültseg, AD v nyugtató elvileg csökkentheti. Ha mánia kevert szakasza, fokozhatja. (és orbáncfűkapszulát szedek). Nyugtató nem fogja le, áttol gátlástalanba. Azaz: viselkedésben fokozottan jelenik meg.
Idézet tőle: allisongreen ekkor: 2018.09.17., 07:57Sziasztok! Bipoláris zavarra felírt Depakine 600 mg (+Stimuloton 50 mg) tapasztalatokra lennék kíváncsi! Elkezdtem szedni, de borzalmasan erős rettegés van bennem a mellékhatásoktól!
Sziasztok! Bipoláris zavarra felírt Depakine 600 mg (+Stimuloton 50 mg) tapasztalatokra lennék kíváncsi! Elkezdtem szedni, de borzalmasan erős rettegés van bennem a mellékhatásoktól!
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.06.26., 20:41Szerintem jobban is vagyok, sokkal tevékenyebb és nyitottabb.
Már a gerincsérvnél is szüneteltették hetekig a Br.-t, merthogy DRÁGA!!! Aztán simán vissza.
Csak azt tudnám, minek nekem a Rivo, soha nem használt szorongásra, doki mondja, csökkentsem apránként, hát én akár egyből el is hagyhatnám.
Szerintem jobban is vagyok, sokkal tevékenyebb és nyitottabb.
Már a gerincsérvnél is szüneteltették hetekig a Br.-t, merthogy DRÁGA!!! Aztán simán vissza.
Csak azt tudnám, minek nekem a Rivo, soha nem használt szorongásra, doki mondja, csökkentsem apránként, hát én akár egyből el is hagyhatnám.
Idézet tőle: connie0510 ekkor: 2018.06.26., 20:13Idézet tőle: murray headIdézet tőle: KleóAD-t feltétlenül szednem kell. Eddig mindig bipol közepes depressziós tünetekkel voltam.
Akkor most ezt úgy lehet lefordítani, hogy jobban vagy?
Nem, maskepp. Marmint bocs tudom hogy Kleorol van szo, o erzi, csak ez azt jelenti elvileg. Vitatkozhatunk melyik a "jobb". Bar ja, a kevertet konnyebb viselni, de nehezebb kezelni. szvsz. sajat tap. bocs hogy bele vau.
Idézet tőle: murray headIdézet tőle: KleóAD-t feltétlenül szednem kell. Eddig mindig bipol közepes depressziós tünetekkel voltam.
Nem, maskepp. Marmint bocs tudom hogy Kleorol van szo, o erzi, csak ez azt jelenti elvileg. Vitatkozhatunk melyik a "jobb". Bar ja, a kevertet konnyebb viselni, de nehezebb kezelni. szvsz. sajat tap. bocs hogy bele vau.
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.06.26., 19:59Idézet tőle: KleóAD-t feltétlenül szednem kell. Eddig mindig bipol közepes depressziós tünetekkel voltam.
Idézet tőle: KleóAD-t feltétlenül szednem kell. Eddig mindig bipol közepes depressziós tünetekkel voltam.
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.06.26., 19:57Idézet tőle: KleóHát visszakaptam, holnap reggeltől megint mehet a Brintellix!
De izé, most egy hétig nem kaptad, aztán visszakaptad?
Idézet tőle: KleóHát visszakaptam, holnap reggeltől megint mehet a Brintellix!
De izé, most egy hétig nem kaptad, aztán visszakaptad?
Idézet tőle: connie0510 ekkor: 2018.06.26., 19:54Idézet tőle: KleóHát visszakaptam, holnap reggeltől megint mehet a Brintellix!
Ha jol remlik Neked jo a Brintellix, ugyhogy akkor ennek most orulunk, ugye?
Nekem nem adnak AD-t bipol kevert diagra. Hangstabot meg mar 2t nem toleraltam (gyomorilag) ugyhogy azzal folyt kov ha vegre megtehetem hogy befekszem ujra, aszondja addig nem kiserletez, azt igy hagy most. egyelore, ma azt mondta. 2 fele AP + rivo marad tovabbra is meg a suru kontrolok es "meglatjuk".
Idézet tőle: KleóHát visszakaptam, holnap reggeltől megint mehet a Brintellix!
Ha jol remlik Neked jo a Brintellix, ugyhogy akkor ennek most orulunk, ugye?
Nekem nem adnak AD-t bipol kevert diagra. Hangstabot meg mar 2t nem toleraltam (gyomorilag) ugyhogy azzal folyt kov ha vegre megtehetem hogy befekszem ujra, aszondja addig nem kiserletez, azt igy hagy most. egyelore, ma azt mondta. 2 fele AP + rivo marad tovabbra is meg a suru kontrolok es "meglatjuk".
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.06.26., 13:51Idézet tőle: KleóSzóval megállapítást nyert, hogy "bipoláris affektív zavar KEVERT tünetekkel". Ugye hogy ugye? Viszont eltűnt a diagomból a borderline, de ma megyek az áteremhez, kíváncsi vagyok, neki mi erről a véleménye. Meg arról, hogy az AD-t elvették...
Majd írd meg feltétlen, hogy mi volt!
Idézet tőle: KleóSzóval megállapítást nyert, hogy "bipoláris affektív zavar KEVERT tünetekkel". Ugye hogy ugye? Viszont eltűnt a diagomból a borderline, de ma megyek az áteremhez, kíváncsi vagyok, neki mi erről a véleménye. Meg arról, hogy az AD-t elvették...
Majd írd meg feltétlen, hogy mi volt!
Idézet tőle: Csak ekkor: 2018.06.26., 09:40Lehet a kevert vagy mániás szakaszban félnek attól, hogy az AD fokozza a tüneteket. Ha hangstab vagy AP megfogja, akkor szerintem bátrabban adnak AD-t, mert a depressziós mélypont sem lenne jó.
Lehet a kevert vagy mániás szakaszban félnek attól, hogy az AD fokozza a tüneteket. Ha hangstab vagy AP megfogja, akkor szerintem bátrabban adnak AD-t, mert a depressziós mélypont sem lenne jó.
Idézet tőle: connie0510 ekkor: 2018.06.26., 08:20Na akkor kezet foghatunk... Pont ugyanigy volt csak szerintem nekem kevesebb ev alatt. Meg a kevertet majd valtoztatgathatjak az alapjan epp hogy vagy. Hangstab.ot fognak irni sztem. AD-t meg nem kevertben fogsz kapni. Megintcsak szerintem. De azert a Te esetedben nem vagyok olyan okos. Meg amugy se.
Na akkor kezet foghatunk... Pont ugyanigy volt csak szerintem nekem kevesebb ev alatt. Meg a kevertet majd valtoztatgathatjak az alapjan epp hogy vagy. Hangstab.ot fognak irni sztem. AD-t meg nem kevertben fogsz kapni. Megintcsak szerintem. De azert a Te esetedben nem vagyok olyan okos. Meg amugy se.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.06.26., 06:06Szóval megállapítást nyert, hogy "bipoláris affektív zavar KEVERT tünetekkel". Ugye hogy ugye? Viszont eltűnt a diagomból a borderline, de ma megyek az áteremhez, kíváncsi vagyok, neki mi erről a véleménye. Meg arról, hogy az AD-t elvették...
Szóval megállapítást nyert, hogy "bipoláris affektív zavar KEVERT tünetekkel". Ugye hogy ugye? Viszont eltűnt a diagomból a borderline, de ma megyek az áteremhez, kíváncsi vagyok, neki mi erről a véleménye. Meg arról, hogy az AD-t elvették...
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.06.11., 07:54Idézet tőle: babarczyeszterSzia füles!
A kevert epizód ingerültséggel és magas energiaszinttel jár, ilyenkor nagyon veszekedős az ember. A hipománia nálam jókedv és pénzköltés. Ilyenkor sokat vásárolok, néha teljesen irracionális dolgokat, úgyhogy elég veszélyes.
Akkor nekem valószínűleg keveredik (haha, keveredik), hogy mikor vagyok kevert fázisban és hipomániában.
Idézet tőle: babarczyeszterSzia füles!
A kevert epizód ingerültséggel és magas energiaszinttel jár, ilyenkor nagyon veszekedős az ember. A hipománia nálam jókedv és pénzköltés. Ilyenkor sokat vásárolok, néha teljesen irracionális dolgokat, úgyhogy elég veszélyes.
Akkor nekem valószínűleg keveredik (haha, keveredik), hogy mikor vagyok kevert fázisban és hipomániában.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2018.06.11., 07:24Szia füles!
Szia füles!
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.06.10., 21:32Idézet tőle: KleóIdézet tőle: murray headNekem a kevert fázisban nincs depi, vagy nem érzékelem.
A hipománia szerintem nagyjából mindenkinél kevés alvást jelent és aztán egyénenként különböző: idegesség, ingerültség, kötekedés vagy jókedv, aktivitás, tervezgetés.
Nem vagy, hanem és. Mánia, ja az nektek nincs, 2-eseknek.
Igen, asszem igazad van. 🙂
Idézet tőle: KleóIdézet tőle: murray headNekem a kevert fázisban nincs depi, vagy nem érzékelem.
A hipománia szerintem nagyjából mindenkinél kevés alvást jelent és aztán egyénenként különböző: idegesség, ingerültség, kötekedés vagy jókedv, aktivitás, tervezgetés.
Igen, asszem igazad van. 🙂
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.06.10., 19:55Idézet tőle: murray headNekem a kevert fázisban nincs depi, vagy nem érzékelem.
Idézet tőle: murray headNekem a kevert fázisban nincs depi, vagy nem érzékelem.
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.06.10., 19:48Nekem a kevert fázisban nincs depi, vagy nem érzékelem.
Nekem a kevert fázisban nincs depi, vagy nem érzékelem.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.06.10., 19:32Szia!
A kevert, az olyan, amilyenben most vagyok... Alapjában depresszió, időnkénti "felcsattanásokkal", ingerültséggel. A hipo már pörgés, de akkor jól érzed magad, csak a környezetednek tűnik fel.
Szia!
A kevert, az olyan, amilyenben most vagyok... Alapjában depresszió, időnkénti "felcsattanásokkal", ingerültséggel. A hipo már pörgés, de akkor jól érzed magad, csak a környezetednek tűnik fel.
Idézet tőle: füles01 ekkor: 2018.06.10., 19:15Sziasztok
Érdeklődnék, hogy aki tapasztalt már olyat hogy "kevert epizód", az mégis milyen?
Illetve, hogy a hipománia miben és hogyan ismerhető fel?
Sziasztok
Érdeklődnék, hogy aki tapasztalt már olyat hogy "kevert epizód", az mégis milyen?
Illetve, hogy a hipománia miben és hogyan ismerhető fel?
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2018.05.23., 15:22Idézet tőle: murray headIdézet tőle: bartikaIdézet tőle: murray headA 146-ban és 150-ben hülyeséget írtam. A bipol affektív ugyanis egész egyszerűen = a bipol1-gyel és bipol2-vel.
http://www.ijsz.hu/UserFiles/000845_eszi_honlapra_20160905.pdf
"Fogalmak - Bipoláris affektív betegség: különböző súlyosságú depressziós, mániás és kevert epizódok váltakozása hosszabb-rövidebb tünetmentes periódusok közbeiktatódásával; Bipoláris I típus: major/minor depressziós és mániás állapotok váltakozása; Bipoláris II típus: major depressziós és hipomániás epizódok váltakozása; Ciklotímia: igen enyhe (szubklinikus) depressziós, illetve hipomániás állapotok váltakozása;"
{A skizo/szkizoaffektív diag meg számomra még mindig értelmezhetetlen.}
Nekem kb 16 kórházi kibocsájtóm van amin ezt írja.
3 hete is ez volt velem.
Mármint a bipol affektív?
skizoaffektív zavar.
de én nem öndiagnosztizálok semmit, ez volt eddig sok éven át, és az jó.
teszem amit a doki mond és az is jó.
Idézet tőle: murray headIdézet tőle: bartikaIdézet tőle: murray headA 146-ban és 150-ben hülyeséget írtam. A bipol affektív ugyanis egész egyszerűen = a bipol1-gyel és bipol2-vel.
"Fogalmak - Bipoláris affektív betegség: különböző súlyosságú depressziós, mániás és kevert epizódok váltakozása hosszabb-rövidebb tünetmentes periódusok közbeiktatódásával; Bipoláris I típus: major/minor depressziós és mániás állapotok váltakozása; Bipoláris II típus: major depressziós és hipomániás epizódok váltakozása; Ciklotímia: igen enyhe (szubklinikus) depressziós, illetve hipomániás állapotok váltakozása;"
3 hete is ez volt velem.
skizoaffektív zavar.
de én nem öndiagnosztizálok semmit, ez volt eddig sok éven át, és az jó.
teszem amit a doki mond és az is jó.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.05.23., 15:04Nem, a depi nem rosszabb, mindegyik bipolnál lehet enyhe, közepes és mély. De bipol II-ben "csak" hipo van. A bipol I-nél meg a bipol aff.-nél van mánia is.
Nem, a depi nem rosszabb, mindegyik bipolnál lehet enyhe, közepes és mély. De bipol II-ben "csak" hipo van. A bipol I-nél meg a bipol aff.-nél van mánia is.
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.05.23., 14:56Idézet tőle: KleóAszonták, h az ún. affektív (hangulati) zavarok jobban kezelhetők. Nekem bipol affektív van, ami gyakorlatilag bipol I, kevésbé súlyosan. Akkor a skizoaffektív is skizo, kevésbé súlyosan. Csak mi az a kevésbé súlyos? Attól kevésbé súlyos, mert jobban reagál a kezelésre? De mi volt előbb? Az affektív zavar diag. vagy a jobb reakció? Szóval én sem igazán értem...
Ah, értem. Szóval akkor most először kezdem érteni. A két major kórképnek van egy enyhébb változata. Ami skizo esetében a skizoaffektív, bipol esetében a bipol affektív.
A bipol2 pedig egy rejtélyes ügy. (Mert a bipol1-gyel összehasonlítva miért csak hipománia van és miért rosszabb a depi?)
Idézet tőle: KleóAszonták, h az ún. affektív (hangulati) zavarok jobban kezelhetők. Nekem bipol affektív van, ami gyakorlatilag bipol I, kevésbé súlyosan. Akkor a skizoaffektív is skizo, kevésbé súlyosan. Csak mi az a kevésbé súlyos? Attól kevésbé súlyos, mert jobban reagál a kezelésre? De mi volt előbb? Az affektív zavar diag. vagy a jobb reakció? Szóval én sem igazán értem...
Ah, értem. Szóval akkor most először kezdem érteni. A két major kórképnek van egy enyhébb változata. Ami skizo esetében a skizoaffektív, bipol esetében a bipol affektív.
A bipol2 pedig egy rejtélyes ügy. (Mert a bipol1-gyel összehasonlítva miért csak hipománia van és miért rosszabb a depi?)
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2018.05.23., 14:23Aszonták, h az ún. affektív (hangulati) zavarok jobban kezelhetők. Nekem bipol affektív van, ami gyakorlatilag bipol I, kevésbé súlyosan. (Akkor a skizoaffektív is skizo, kevésbé súlyosan.) Csak mi az a kevésbé súlyos? Attól kevésbé súlyos, mert jobban reagál a kezelésre? De mi volt előbb? Az affektív zavar diag. vagy a jobb reakció? Szóval én sem igazán értem...
Aszonták, h az ún. affektív (hangulati) zavarok jobban kezelhetők. Nekem bipol affektív van, ami gyakorlatilag bipol I, kevésbé súlyosan. (Akkor a skizoaffektív is skizo, kevésbé súlyosan.) Csak mi az a kevésbé súlyos? Attól kevésbé súlyos, mert jobban reagál a kezelésre? De mi volt előbb? Az affektív zavar diag. vagy a jobb reakció? Szóval én sem igazán értem...
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.05.23., 08:32Na így jár az ember, ha valamit elkezd kapargatni.
Mi ez a butaság, hogy a bipol affektív = depi-kevert-mánia/hipománia, a bipol1 = depi-mánia, a bipol2 = depi-hipománia?
Hát mindenhol azt írják és dokik is ezt mondták, hogy a bipol1 és a bipol2 = depi-kevert-mánia/hipománia...
Ezt nem értem.
Na így jár az ember, ha valamit elkezd kapargatni.
Mi ez a butaság, hogy a bipol affektív = depi-kevert-mánia/hipománia, a bipol1 = depi-mánia, a bipol2 = depi-hipománia?
Hát mindenhol azt írják és dokik is ezt mondták, hogy a bipol1 és a bipol2 = depi-kevert-mánia/hipománia...
Ezt nem értem.
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.05.23., 08:15Idézet tőle: bartikaIdézet tőle: murray headA 146-ban és 150-ben hülyeséget írtam. A bipol affektív ugyanis egész egyszerűen = a bipol1-gyel és bipol2-vel.
3 hete is ez volt velem.
Idézet tőle: bartikaIdézet tőle: murray headA 146-ban és 150-ben hülyeséget írtam. A bipol affektív ugyanis egész egyszerűen = a bipol1-gyel és bipol2-vel.
3 hete is ez volt velem.
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.05.23., 08:04Szövegértésből egyes murray head (azaz én), leülhetsz.
"Bipoláris affektív betegség: különböző súlyosságú depressziós, mániás és kevert epizódok váltakozása hosszabb-rövidebb tünetmentes periódusok közbeiktatódásával;"
NEM ugyanaz, mint a bipol1 és bipol2.
Ááááááááááá.
Szövegértésből egyes murray head (azaz én), leülhetsz.
"Bipoláris affektív betegség: különböző súlyosságú depressziós, mániás és kevert epizódok váltakozása hosszabb-rövidebb tünetmentes periódusok közbeiktatódásával;"
NEM ugyanaz, mint a bipol1 és bipol2.
Ááááááááááá.
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2018.05.23., 08:00Idézet tőle: murray headA 146-ban és 150-ben hülyeséget írtam. A bipol affektív ugyanis egész egyszerűen = a bipol1-gyel és bipol2-vel.
3 hete is ez volt velem.
Idézet tőle: murray headA 146-ban és 150-ben hülyeséget írtam. A bipol affektív ugyanis egész egyszerűen = a bipol1-gyel és bipol2-vel.
3 hete is ez volt velem.
Idézet tőle: roxy ekkor: 2018.05.23., 07:50A 146-ban és 150-ben hülyeséget írtam. A bipol affektív ugyanis egész egyszerűen = a bipol1-gyel és bipol2-vel.
A 146-ban és 150-ben hülyeséget írtam. A bipol affektív ugyanis egész egyszerűen = a bipol1-gyel és bipol2-vel.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2018.03.21., 15:38Szia nemérekrá! Jó hallani, hogy jobban vagy, és segít a gyógyszer.
Szia nemérekrá! Jó hallani, hogy jobban vagy, és segít a gyógyszer.
Idézet tőle: nemérekrá ekkor: 2018.03.21., 14:37A frontinnal már egyszer volt egy hónap után kis gondom, amikor abba szerettem volna hagyni, így a rivotrilra se néztem túl jó szemmel, ezért döntöttem a kventiax mellett. Bár igazából semmit nem tudtam róla.
A lamoleptől érezhetően jobban vagyok, most egy csomó teher nehezedett rám,de annyira azért nem nyomasztanak, mint tették volna gyógyszer nélkül korábbi tapasztalatok alapján. Továbbra is kicsit nehézkesen menedzselem a dolgaimat, sokszor szomorú is vagyok, de nem az a totális kilátástalanság van, mint régebben, és kicsit nyíltabb vagyok szociális téren is, kevésbé szorongok.
A frontinnal már egyszer volt egy hónap után kis gondom, amikor abba szerettem volna hagyni, így a rivotrilra se néztem túl jó szemmel, ezért döntöttem a kventiax mellett. Bár igazából semmit nem tudtam róla.
A lamoleptől érezhetően jobban vagyok, most egy csomó teher nehezedett rám,de annyira azért nem nyomasztanak, mint tették volna gyógyszer nélkül korábbi tapasztalatok alapján. Továbbra is kicsit nehézkesen menedzselem a dolgaimat, sokszor szomorú is vagyok, de nem az a totális kilátástalanság van, mint régebben, és kicsit nyíltabb vagyok szociális téren is, kevésbé szorongok.
Idézet tőle: Roxana Roxy ekkor: 2018.03.21., 09:53Idézet tőle: nemérekráAha, a Lamóka maradt. A kventiaxból 2x25 mg-ot szedtem, először jól megviccelt, bevettem, kb 20 perc múlva elmentem zuhanyozni, aztán nem bírtam kimászni a fürdőkádból, azt hittem, hogy ott fogok aludni. Aztán hozzászoktam, sikerült végre aludni rendeseket (nem a fürdőkádban 🙂 meg visszajött az étvágyam is. Nem hosszútávra kaptam, csak az alváshoz, amíg hozzászokok a lamókához. A doki ajánlotta vagy ezt a kventiaxot vagy a rivotrilt. Inkább az előbbit választottam.
Értem. És nagyon jól tetted, hogy ketit választottad.
A mostani elképzelés szerint sokkal jobb a kis dózis AP, mint a nyugtató.
Csodálkoztam is nagyon, mikor egy nagoyn jó nevű áter rivo-ra akart tenni (am. xanaxról) keti helyett. Pedig nem is ketitől voltam meghízva, hanem lítiumtól. De ez az áter azt hitte, hogy engem nagyon zavar, hogy meg vagyok hízva és lásd fent.
A lítium abbahagyása után teljesen visszamentem normál testsúlyra (ami vékony), ketitől seroquel xr generikumként szedve fogytam, kventiax generikumként szedve kezd visszajönni a normál testsúly.
Idézet tőle: nemérekráAha, a Lamóka maradt. A kventiaxból 2x25 mg-ot szedtem, először jól megviccelt, bevettem, kb 20 perc múlva elmentem zuhanyozni, aztán nem bírtam kimászni a fürdőkádból, azt hittem, hogy ott fogok aludni. Aztán hozzászoktam, sikerült végre aludni rendeseket (nem a fürdőkádban 🙂 meg visszajött az étvágyam is. Nem hosszútávra kaptam, csak az alváshoz, amíg hozzászokok a lamókához. A doki ajánlotta vagy ezt a kventiaxot vagy a rivotrilt. Inkább az előbbit választottam.
Értem. És nagyon jól tetted, hogy ketit választottad.
A mostani elképzelés szerint sokkal jobb a kis dózis AP, mint a nyugtató.
Csodálkoztam is nagyon, mikor egy nagoyn jó nevű áter rivo-ra akart tenni (am. xanaxról) keti helyett. Pedig nem is ketitől voltam meghízva, hanem lítiumtól. De ez az áter azt hitte, hogy engem nagyon zavar, hogy meg vagyok hízva és lásd fent.
A lítium abbahagyása után teljesen visszamentem normál testsúlyra (ami vékony), ketitől seroquel xr generikumként szedve fogytam, kventiax generikumként szedve kezd visszajönni a normál testsúly.
Idézet tőle: nemérekrá ekkor: 2018.03.21., 09:39Aha, a Lamóka maradt. A kventiaxból 2x25 mg-ot szedtem, először jól megviccelt, bevettem, kb 20 perc múlva elmentem zuhanyozni, aztán nem bírtam kimászni a fürdőkádból, azt hittem, hogy ott fogok aludni. Aztán hozzászoktam, sikerült végre aludni rendeseket (nem a fürdőkádban 🙂 meg visszajött az étvágyam is. Nem hosszútávra kaptam, csak az alváshoz, amíg hozzászokok a lamókához. A doki ajánlotta vagy ezt a kventiaxot vagy a rivotrilt. Inkább az előbbit választottam.
Aha, a Lamóka maradt. A kventiaxból 2x25 mg-ot szedtem, először jól megviccelt, bevettem, kb 20 perc múlva elmentem zuhanyozni, aztán nem bírtam kimászni a fürdőkádból, azt hittem, hogy ott fogok aludni. Aztán hozzászoktam, sikerült végre aludni rendeseket (nem a fürdőkádban 🙂 meg visszajött az étvágyam is. Nem hosszútávra kaptam, csak az alváshoz, amíg hozzászokok a lamókához. A doki ajánlotta vagy ezt a kventiaxot vagy a rivotrilt. Inkább az előbbit választottam.
Idézet tőle: Roxana Roxy ekkor: 2018.03.21., 08:43Idézet tőle: nemérekráLamotriginből 200 mg-ot, karbamazepinből 400 mg-ot.
Jaaaaaaaaa, hogy a lamolep maradhatott?
Keti (bocsi, így hívom a ketileptet, kventiax-ot, seroquel-t) nem kavart be 3 hetes szedéssel??
Idézet tőle: nemérekráLamotriginből 200 mg-ot, karbamazepinből 400 mg-ot.
Jaaaaaaaaa, hogy a lamolep maradhatott?
Keti (bocsi, így hívom a ketileptet, kventiax-ot, seroquel-t) nem kavart be 3 hetes szedéssel??
Idézet tőle: Roxana Roxy ekkor: 2018.03.20., 22:10[quote=nemérekrá]
Azóta szedtem antipszichotikumot is, kvetiapint, mert a 200 mg lamotrigintől túlpörögtem, nem tudtam aludni, elment az étvágyam is. A kvetiapin segített, aztán 3 hét után abbahagytam. Aztán szépen lecsengett a lamotrigin-mánia, beállt a gyógyszer. Most kb kiegyensúlyozott vagyok. Hát voltak az elmúlt 2,5 hónap alatt érdekes dolgaim, volt egy fellángoló szerelem, amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan is múlt. Meg pl költözés után 2 nappal rájöttem, hogy rossz helyen vagyok, aztán 1 hét múlva újra költöztem... ilyesmik :/
[quote=nemérekrá]
Akkor most mit szedsz?
[quote=nemérekrá]
Azóta szedtem antipszichotikumot is, kvetiapint, mert a 200 mg lamotrigintől túlpörögtem, nem tudtam aludni, elment az étvágyam is. A kvetiapin segített, aztán 3 hét után abbahagytam. Aztán szépen lecsengett a lamotrigin-mánia, beállt a gyógyszer. Most kb kiegyensúlyozott vagyok. Hát voltak az elmúlt 2,5 hónap alatt érdekes dolgaim, volt egy fellángoló szerelem, amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan is múlt. Meg pl költözés után 2 nappal rájöttem, hogy rossz helyen vagyok, aztán 1 hét múlva újra költöztem... ilyesmik :/
[quote=nemérekrá]
Akkor most mit szedsz?
Idézet tőle: nemérekrá ekkor: 2018.03.20., 21:52Azóta szedtem antipszichotikumot is, kvetiapint, mert a 200 mg lamotrigintől túlpörögtem, nem tudtam aludni, elment az étvágyam is. A kvetiapin segített, aztán 3 hét után abbahagytam. Aztán szépen lecsengett a lamotrigin-mánia, beállt a gyógyszer. Most kb kiegyensúlyozott vagyok. Hát voltak az elmúlt 2,5 hónap alatt érdekes dolgaim, volt egy fellángoló szerelem, amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan is múlt. Meg pl költözés után 2 nappal rájöttem, hogy rossz helyen vagyok, aztán 1 hét múlva újra költöztem... ilyesmik :/
Idézet tőle: nemérekráIdézet tőle: kocsitomiSzia!
A 200mg-hoz gratulálok. Igazán ez csak a depresszió ellen véd, azt még nem tudják pontosan milyen hatásmechanizmus alapján. Antipszichotikumot szedsz? (ariprprazol, olanzapin, kventiapin, stb...)
Nekem például már csak 2 gyógyszerem van, az egyik a 200mg lamotrigin, a másik pedig 30mg Explemed (Abilify). Ennyi.
Más orvosok kísérleteztek egyszerre több antipszichotikummal, de csak nagyobb káoszt okozott.
Szia!
Antipszichotikumot nem szedek, csak kétféle hangulatstabilizátort, a lamotrigin mellett még 400 mg karbamazepint. A lamotrigint valóban csak depresszió kivédésére törzskönyvezték eddig, de több tanulmány is említette már, hogy szorongás ellen is használ néhány esetben. Az egyik social anxiety support oldal fórumában is többen beszámoltak a pozitív hatásáról ilyen téren. Persze aztán lehet, hogy simán ez a depresszió javításával van összhangban. Nekem egyébként a depressziót is jócskán enyhítette, ami a hipománia után jött. Később kaptam a lamotrigint, mint a karbamazepint, már a depresszív fázis vagy kevert volt, ki tudja, közepén írták fel.
A karbamazepin egyébként csökkenti némileg a lamotrigin szintjét a szervezetben, de nálam elégnek tűnik ez most. Majd arra kell elvileg vigyáznom, hogy a karbamazepint ne hagyjam el hirtelen, mert akkor megugrana a lamotrigin szint, és előjöhet a lamotrigines kiütés.
Idézet tőle: nemérekráIdézet tőle: kocsitomiSzia!
A 200mg-hoz gratulálok. Igazán ez csak a depresszió ellen véd, azt még nem tudják pontosan milyen hatásmechanizmus alapján. Antipszichotikumot szedsz? (ariprprazol, olanzapin, kventiapin, stb...)
Nekem például már csak 2 gyógyszerem van, az egyik a 200mg lamotrigin, a másik pedig 30mg Explemed (Abilify). Ennyi.
Más orvosok kísérleteztek egyszerre több antipszichotikummal, de csak nagyobb káoszt okozott.
Szia!
Antipszichotikumot nem szedek, csak kétféle hangulatstabilizátort, a lamotrigin mellett még 400 mg karbamazepint. A lamotrigint valóban csak depresszió kivédésére törzskönyvezték eddig, de több tanulmány is említette már, hogy szorongás ellen is használ néhány esetben. Az egyik social anxiety support oldal fórumában is többen beszámoltak a pozitív hatásáról ilyen téren. Persze aztán lehet, hogy simán ez a depresszió javításával van összhangban. Nekem egyébként a depressziót is jócskán enyhítette, ami a hipománia után jött. Később kaptam a lamotrigint, mint a karbamazepint, már a depresszív fázis vagy kevert volt, ki tudja, közepén írták fel.
A karbamazepin egyébként csökkenti némileg a lamotrigin szintjét a szervezetben, de nálam elégnek tűnik ez most. Majd arra kell elvileg vigyáznom, hogy a karbamazepint ne hagyjam el hirtelen, mert akkor megugrana a lamotrigin szint, és előjöhet a lamotrigines kiütés.
Idézet tőle: kocsitomi ekkor: 2018.01.04., 10:31Gyártó és gyártó között rengeteg különbség van például. Saját tapasztalatom. Már csak 2 gyártó termékét vagyok hajlandó beszedni, na, jó, 2+2.
Olanzapinból az egyiktől nagyon rosszul lettem, pánikrohamom volt, a bevált gyártó pedig nem okozott ilyen jellegű problémákat.
De a topichoz visszakanyarodva: szedni kel, RENDSZERESEN, bele is van írva a betegtájékoztatóba, hogy ne hagyja abba a szedését, ha jobban van. Kb. ez az, ami nem hülyeség, a többi az.
Bipolárisra kanyarodva, pedig hiába szedem mindig, rendszeresen, néha-néha előfordul olyan, mint tegnap, hogy nem tudtam megmozdulni egész nap, csak feküdtem, aludtam, szenvedtem. Ez ilyen? Mindenkinek van ilyen epizódja?
Gyártó és gyártó között rengeteg különbség van például. Saját tapasztalatom. Már csak 2 gyártó termékét vagyok hajlandó beszedni, na, jó, 2+2.
Olanzapinból az egyiktől nagyon rosszul lettem, pánikrohamom volt, a bevált gyártó pedig nem okozott ilyen jellegű problémákat.
De a topichoz visszakanyarodva: szedni kel, RENDSZERESEN, bele is van írva a betegtájékoztatóba, hogy ne hagyja abba a szedését, ha jobban van. Kb. ez az, ami nem hülyeség, a többi az.
Bipolárisra kanyarodva, pedig hiába szedem mindig, rendszeresen, néha-néha előfordul olyan, mint tegnap, hogy nem tudtam megmozdulni egész nap, csak feküdtem, aludtam, szenvedtem. Ez ilyen? Mindenkinek van ilyen epizódja?
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2018.01.04., 10:13Szerintem pedig az a helyzet, hogy egy hatóanyagon belül a különböző formákat nem bírja sok beteg - de ezt talán említették is valahol és egyetértek.
Ha az egyik már nem használ vagy tényleg szemét mellékhatásai vannak, akkor váltanak - hatóanyagot! És azon a "családon" belül is megnézik a hatást... Így "megy a kísérlet" és mind idő - de még több idő, ha abbahagyja az átlagfelhasználó és bérletet vált az átriára, ami igencsak gyakori. Ugyanis minden egyes abbahagyással az elért "jól-lét-szint" is utána szinte elérhetetlen - ez egy lefelé tendáló hullám, ahol a max magasság folyamatosan csökken. És általában hosszú távon az állapot romlik, mikor újra és újra ugyanazt a hegyet kell megmászni a szervezetnek/agynak, szóval folyamatában tartani a kívánt szintet hosszú tűvon kifizetődőbb (egészségügyileg).
Egy régi régi bnőm ezerésegy éve gyszercégnél dolgozik, mikor néha beszélünk, mesél, orvosi szemszögből és gyszergyári szemszögből, mi hogy megy.
Szerintem pedig az a helyzet, hogy egy hatóanyagon belül a különböző formákat nem bírja sok beteg - de ezt talán említették is valahol és egyetértek.
Ha az egyik már nem használ vagy tényleg szemét mellékhatásai vannak, akkor váltanak - hatóanyagot! És azon a "családon" belül is megnézik a hatást... Így "megy a kísérlet" és mind idő - de még több idő, ha abbahagyja az átlagfelhasználó és bérletet vált az átriára, ami igencsak gyakori. Ugyanis minden egyes abbahagyással az elért "jól-lét-szint" is utána szinte elérhetetlen - ez egy lefelé tendáló hullám, ahol a max magasság folyamatosan csökken. És általában hosszú távon az állapot romlik, mikor újra és újra ugyanazt a hegyet kell megmászni a szervezetnek/agynak, szóval folyamatában tartani a kívánt szintet hosszú tűvon kifizetődőbb (egészségügyileg).
Egy régi régi bnőm ezerésegy éve gyszercégnél dolgozik, mikor néha beszélünk, mesél, orvosi szemszögből és gyszergyári szemszögből, mi hogy megy.
Idézet tőle: liliána-roxy ekkor: 2018.01.02., 23:12.
.
Idézet tőle: liliána-roxy ekkor: 2018.01.02., 09:00Idézet tőle: lucyliu"Úgy vettem észre, hogy aki a keti-t bírja, az az olzin-t nem, és fordítva."
Én mindkettőt bírtam. Az Olzint 4 évig szedtem és másfél éve a Ketit. Bumm.
Tök jó. Örülök.
Gyógyszerekről, terápiákról (és igen, néha diagokról is) nagyon nagy általánosságokban szoktam beszélni és mindig hozzáteszem, hogy SZERINTEM. Asszem nyilvánvaló, hogy nincs ide vágó (pszi) végzettségem, soha nem is állítottam ilyet. 🙂
Idézet tőle: lucyliu"Úgy vettem észre, hogy aki a keti-t bírja, az az olzin-t nem, és fordítva."
Tök jó. Örülök.
Gyógyszerekről, terápiákról (és igen, néha diagokról is) nagyon nagy általánosságokban szoktam beszélni és mindig hozzáteszem, hogy SZERINTEM. Asszem nyilvánvaló, hogy nincs ide vágó (pszi) végzettségem, soha nem is állítottam ilyet. 🙂
Idézet tőle: liliána-roxy ekkor: 2018.01.02., 08:59Idézet tőle: lucyliu"Úgy vettem észre, hogy aki a keti-t bírja, az az olzin-t nem, és fordítva."
Javítottam erre: "NAGYON NAGY ÁLTALÁNOSSÁGBAN írom, hogy SZERINTEM aki a keti-t bírja, az az olzin-t nem, és fordítva."
Remélem, most már jó lesz.
🙂
Idézet tőle: lucyliu"Úgy vettem észre, hogy aki a keti-t bírja, az az olzin-t nem, és fordítva."
Javítottam erre: "NAGYON NAGY ÁLTALÁNOSSÁGBAN írom, hogy SZERINTEM aki a keti-t bírja, az az olzin-t nem, és fordítva."
Remélem, most már jó lesz.
🙂
Idézet tőle: liliána-roxy ekkor: 2018.01.02., 08:58Idézet tőle: kocsitomiA dokibácsim nem szereti a convulexet, legalábbis úgy vettem észre. Kettőnk között van kb. 100km távolság, nem ír fel csak úgy gyógyszert megszokásból, mindig kontrollt kér, de nem rossz dolog. Az aripiprazolt azért szoktam Abilifynak nevezni, mert úgy többen ismerik. Amúgy abból Explemed néven futó készítményt szedek 30mg-os maximális adagban.
Nem tudok már semmit sem.Nem alszok normálisan , igazából semmit.
Bőröm alatt mintha apró tűszúrásokat éreznék, melegem van, nem megy még a relaxáció sem. Mint korábban írtam, elköltöttem az összes pénzem mindenféle hülyeségre. Mindjárt 1 óra van, és semmi.Rivotrilt megettem, mind a 2 dobozt, háziorvossal irattam zolpidemet, 10mg-os kiszerelésben, abból egyszerre 4 db sem használt.Ezen agyalok.Anyáám. 🙁
Akkor annyira még nincsenek jól beállítva a gyógyszereid. 🙁
A zolpidem is benzo, szóval nem nagy csoda, hogy rivo mellett kábé semmi. Én egyet fogadtam meg, hogy altató kizárva, de aztán volt szerencsém talán pont ehhez, hát semmit nem ért. (Hál' istennek.) (Nem én vagyok ilyen k.rva okos, hanem egyik dokim magyarázta, hogy benzo nyugtató mellett halottnak a csók a benzo altató.)
NAGYON NAGY ÁLTALÁNOSSÁGBAN írom, hogy SZERINTEM aki a keti-t bírja, az az olzin-t nem, és fordítva. Nekem az olzin borzalmas volt.
Az abilify-ról jó ha tudod, hogy alapjában véve pörget. Bár biztos tudod.
Idézet tőle: kocsitomiA dokibácsim nem szereti a convulexet, legalábbis úgy vettem észre. Kettőnk között van kb. 100km távolság, nem ír fel csak úgy gyógyszert megszokásból, mindig kontrollt kér, de nem rossz dolog. Az aripiprazolt azért szoktam Abilifynak nevezni, mert úgy többen ismerik. Amúgy abból Explemed néven futó készítményt szedek 30mg-os maximális adagban.
Bőröm alatt mintha apró tűszúrásokat éreznék, melegem van, nem megy még a relaxáció sem. Mint korábban írtam, elköltöttem az összes pénzem mindenféle hülyeségre. Mindjárt 1 óra van, és semmi.Rivotrilt megettem, mind a 2 dobozt, háziorvossal irattam zolpidemet, 10mg-os kiszerelésben, abból egyszerre 4 db sem használt.Ezen agyalok.
Anyáám. 🙁
Akkor annyira még nincsenek jól beállítva a gyógyszereid. 🙁
A zolpidem is benzo, szóval nem nagy csoda, hogy rivo mellett kábé semmi. Én egyet fogadtam meg, hogy altató kizárva, de aztán volt szerencsém talán pont ehhez, hát semmit nem ért. (Hál' istennek.) (Nem én vagyok ilyen k.rva okos, hanem egyik dokim magyarázta, hogy benzo nyugtató mellett halottnak a csók a benzo altató.)
NAGYON NAGY ÁLTALÁNOSSÁGBAN írom, hogy SZERINTEM aki a keti-t bírja, az az olzin-t nem, és fordítva. Nekem az olzin borzalmas volt.
Az abilify-ról jó ha tudod, hogy alapjában véve pörget. Bár biztos tudod.
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2018.01.02., 06:54"Úgy vettem észre, hogy aki a keti-t bírja, az az olzin-t nem, és fordítva."
"Úgy vettem észre, hogy aki a keti-t bírja, az az olzin-t nem, és fordítva."
Idézet tőle: liliána-roxy ekkor: 2018.01.02., 00:15Sőt, a lamolep is felfele nyom.
Sőt, a lamolep is felfele nyom.
Idézet tőle: kocsitomi ekkor: 2018.01.02., 00:00A dokibácsim nem szereti a convulexet, legalábbis úgy vettem észre. Kettőnk között van kb. 100km távolság, nem ír fel csak úgy gyógyszert megszokásból, mindig kontrollt kér, de nem rossz dolog. Az aripiprazolt azért szoktam Abilifynak nevezni, mert úgy többen ismerik. Amúgy abból Explemed néven futó készítményt szedek 30mg-os maximális adagban.
bőröm alatt mintha apró tűszúrásokat éreznék, melegem van, nem megy még a relaxáció sem. Mint korábban írtam, elköltöttem az összes pénzem mindenféle hülyeségre. Mindjárt 1 óra van, és semmi.Rivotrilt megettem, mind a 2 dobozt, háziorvossal irattam zolpidemet, 10mg-os kiszerelésben, abból egyszerre 4 db sem használt.ezen agyalok.
A dokibácsim nem szereti a convulexet, legalábbis úgy vettem észre. Kettőnk között van kb. 100km távolság, nem ír fel csak úgy gyógyszert megszokásból, mindig kontrollt kér, de nem rossz dolog. Az aripiprazolt azért szoktam Abilifynak nevezni, mert úgy többen ismerik. Amúgy abból Explemed néven futó készítményt szedek 30mg-os maximális adagban.
Idézet tőle: liliána-roxy ekkor: 2018.01.01., 23:51Idézet tőle: kocsitomiA convulex nálam nagyon jól működött (ua. mint a depakine chrono).
Meg szedtem Kventiapint, aripiprazolt, olanzapint, meg mindent.....
Valamelyiktől nem tudtam aludni, valamelyiktől híztam, akkora lettem mint egy viziló.
Mellékhatás mellékhatására is kellett valami.
Aztán kórház, 0ról indítottak, rendszeresen kaptam lamolepet meg abilifyt.
Bevált. Azóta óramű pontossággal szedem, csippan a telefonom, és beveszem.
Egyedül a lítiumtól remegtem, azt abba kellett hagyni, sajnos. Mánia ellen nem vagyok elég jól védve, úgy érzem, egyre több a kellemetlen hipomán állapotom. (milyen magyartalaanra sikeredett).
Valamit erre is ki kell találni, de a lamotrigin egy nagyon jó és biztonságos szer.
Engem a lítium taccsra tett, nagyon depis lettem tőle. (Többször is volt hozzá szerencsém.)
A ketilept szuper, ismétlem magam. 🙂
Igaz, seroquel xr néven szedem, de megérte kikínlódni kventiax-ról ketilept-re és ketileptről seroquel-re (ráadásul seroquel xr-re).
Meglátjuk. Ha nem hagy alább a pörgés, akkor convulex mégis (már másodszor is volt, pár hét szedés után a dokim mondta, hogy nyugodtan hagyjam abba), ha alább hagy és depi jön, akkor lehet elgondolkodni a lamolepen. Ezek szerint.
Ha a lítiumot meg nem bírod, akkor nem jön szóba a convulex?
(Az aripiprazol ugyanaz, mint az abilify, bár nyilván tudod.)
Idézet tőle: kocsitomiA convulex nálam nagyon jól működött (ua. mint a depakine chrono).
Valamelyiktől nem tudtam aludni, valamelyiktől híztam, akkora lettem mint egy viziló.
Egyedül a lítiumtól remegtem, azt abba kellett hagyni, sajnos. Mánia ellen nem vagyok elég jól védve, úgy érzem, egyre több a kellemetlen hipomán állapotom. (milyen magyartalaanra sikeredett).
Valamit erre is ki kell találni, de a lamotrigin egy nagyon jó és biztonságos szer.
Engem a lítium taccsra tett, nagyon depis lettem tőle. (Többször is volt hozzá szerencsém.)
A ketilept szuper, ismétlem magam. 🙂
Igaz, seroquel xr néven szedem, de megérte kikínlódni kventiax-ról ketilept-re és ketileptről seroquel-re (ráadásul seroquel xr-re).
Meglátjuk. Ha nem hagy alább a pörgés, akkor convulex mégis (már másodszor is volt, pár hét szedés után a dokim mondta, hogy nyugodtan hagyjam abba), ha alább hagy és depi jön, akkor lehet elgondolkodni a lamolepen. Ezek szerint.
Ha a lítiumot meg nem bírod, akkor nem jön szóba a convulex?
(Az aripiprazol ugyanaz, mint az abilify, bár nyilván tudod.)
Idézet tőle: kocsitomi ekkor: 2018.01.01., 23:33A convulex nálam nagyon jól működött (ua. mint a depakine chrono).
A convulex nálam nagyon jól működött (ua. mint a depakine chrono).
Idézet tőle: liliána-roxy ekkor: 2018.01.01., 23:06Idézet tőle: kocsitomiEgyet hozzá kell tenni ezen gyógyszerekhez: hosszú idő alatt épül fel a hatásuk.
Ha nem bírod az antidepiket, egy próbát megér szerintem a mirtazapin estére, mellékhatása, hogy álmosít.
Másik meg a Brintellix. Új szer, jókat mondanak róla.
Köszönöm. 🙂 Az első pörgésemet convulex-szel szedték le. A convulex-et 2-3 hó után abbahagytam. Aztán jött a depi és a) a lítium b) a remeron (ami ugye AD). A remeront 5 hétig bírtam, utána a szorongásom egekbe emelkedett. De a depi elmúlt. 🙂 A remeront szubdózisban szedtem (lassan mentem le addig). A lítiumot is abbahagytam (2-3 hó után szintén). Most már egyik sincs.
A ketilept szuper, csak nem tudom, mikor hagy alább a pörgés és mikor jön a depi. De talán nem jön...
Most dokim beleegyezésével nem szedek sem lítiumot, sem convulexet, sem semmilyen hangulatstabilizálót.
Idézet tőle: kocsitomiEgyet hozzá kell tenni ezen gyógyszerekhez: hosszú idő alatt épül fel a hatásuk.
Ha nem bírod az antidepiket, egy próbát megér szerintem a mirtazapin estére, mellékhatása, hogy álmosít.
Másik meg a Brintellix. Új szer, jókat mondanak róla.
Köszönöm. 🙂 Az első pörgésemet convulex-szel szedték le. A convulex-et 2-3 hó után abbahagytam. Aztán jött a depi és a) a lítium b) a remeron (ami ugye AD). A remeront 5 hétig bírtam, utána a szorongásom egekbe emelkedett. De a depi elmúlt. 🙂 A remeront szubdózisban szedtem (lassan mentem le addig). A lítiumot is abbahagytam (2-3 hó után szintén). Most már egyik sincs.
A ketilept szuper, csak nem tudom, mikor hagy alább a pörgés és mikor jön a depi. De talán nem jön...
Most dokim beleegyezésével nem szedek sem lítiumot, sem convulexet, sem semmilyen hangulatstabilizálót.