Bipoláris zavar 3.5
Idézet tőle: kocsitomi ekkor: 2018.01.01., 22:57Egyet hozzá kell tenni ezen gyógyszerekhez: hosszú idő alatt épül fel a hatásuk.
Ha nem bírod az antidepiket, egy próbát megér szerintem a mirtazapin estére, mellékhatása, hogy álmosít.
Másik meg a Brintellix. Új szer, jókat mondanak róla.
Egyet hozzá kell tenni ezen gyógyszerekhez: hosszú idő alatt épül fel a hatásuk.
Ha nem bírod az antidepiket, egy próbát megér szerintem a mirtazapin estére, mellékhatása, hogy álmosít.
Másik meg a Brintellix. Új szer, jókat mondanak róla.
Idézet tőle: liliána-roxy ekkor: 2018.01.01., 21:46Nahát, milyen jó hírét keltitek a lamolep-nek. Én 3 napig bírtam (bár nem voltak kiütéseim tőle). De ha alább hagy a pörgés és megint jön a depi, akkor antidepi helyett jó lenne valami más. Antidepiket egyáltalán nem bírom.
Nektek nem volt nagyon durva az első 2-3 nap? Nekem minden bajom volt, nem bírtam elaludni, ha mégis elaludtam, azonnal felriadtam, asszem valamiféle képzelődés is ment, ami rohadt ijesztő volt.
Mondjuk én szedek antipszicho-t (ketilept), szóval lehet, hogy nem leszek depis. De jó lenne.
Nahát, milyen jó hírét keltitek a lamolep-nek. Én 3 napig bírtam (bár nem voltak kiütéseim tőle). De ha alább hagy a pörgés és megint jön a depi, akkor antidepi helyett jó lenne valami más. Antidepiket egyáltalán nem bírom.
Nektek nem volt nagyon durva az első 2-3 nap? Nekem minden bajom volt, nem bírtam elaludni, ha mégis elaludtam, azonnal felriadtam, asszem valamiféle képzelődés is ment, ami rohadt ijesztő volt.
Mondjuk én szedek antipszicho-t (ketilept), szóval lehet, hogy nem leszek depis. De jó lenne.
Idézet tőle: nemérekrá ekkor: 2018.01.01., 21:28Idézet tőle: kocsitomiSzia!
A 200mg-hoz gratulálok. Igazán ez csak a depresszió ellen véd, azt még nem tudják pontosan milyen hatásmechanizmus alapján. Antipszichotikumot szedsz? (ariprprazol, olanzapin, kventiapin, stb...)
Nekem például már csak 2 gyógyszerem van, az egyik a 200mg lamotrigin, a másik pedig 30mg Explemed (Abilify). Ennyi.
Más orvosok kísérleteztek egyszerre több antipszichotikummal, de csak nagyobb káoszt okozott.
Szia!
Antipszichotikumot nem szedek, csak kétféle hangulatstabilizátort, a lamotrigin mellett még 400 mg karbamazepint. A lamotrigint valóban csak depresszió kivédésére törzskönyvezték eddig, de több tanulmány is említette már, hogy szorongás ellen is használ néhány esetben. Az egyik social anxiety support oldal fórumában is többen beszámoltak a pozitív hatásáról ilyen téren. Persze aztán lehet, hogy simán ez a depresszió javításával van összhangban. Nekem egyébként a depressziót is jócskán enyhítette, ami a hipománia után jött. Később kaptam a lamotrigint, mint a karbamazepint, már a depresszív fázis vagy kevert volt, ki tudja, közepén írták fel.
A karbamazepin egyébként csökkenti némileg a lamotrigin szintjét a szervezetben, de nálam elégnek tűnik ez most. Majd arra kell elvileg vigyáznom, hogy a karbamazepint ne hagyjam el hirtelen, mert akkor megugrana a lamotrigin szint, és előjöhet a lamotrigines kiütés.
Idézet tőle: kocsitomiSzia!
A 200mg-hoz gratulálok. Igazán ez csak a depresszió ellen véd, azt még nem tudják pontosan milyen hatásmechanizmus alapján. Antipszichotikumot szedsz? (ariprprazol, olanzapin, kventiapin, stb...)
Nekem például már csak 2 gyógyszerem van, az egyik a 200mg lamotrigin, a másik pedig 30mg Explemed (Abilify). Ennyi.
Más orvosok kísérleteztek egyszerre több antipszichotikummal, de csak nagyobb káoszt okozott.
Szia!
Antipszichotikumot nem szedek, csak kétféle hangulatstabilizátort, a lamotrigin mellett még 400 mg karbamazepint. A lamotrigint valóban csak depresszió kivédésére törzskönyvezték eddig, de több tanulmány is említette már, hogy szorongás ellen is használ néhány esetben. Az egyik social anxiety support oldal fórumában is többen beszámoltak a pozitív hatásáról ilyen téren. Persze aztán lehet, hogy simán ez a depresszió javításával van összhangban. Nekem egyébként a depressziót is jócskán enyhítette, ami a hipománia után jött. Később kaptam a lamotrigint, mint a karbamazepint, már a depresszív fázis vagy kevert volt, ki tudja, közepén írták fel.
A karbamazepin egyébként csökkenti némileg a lamotrigin szintjét a szervezetben, de nálam elégnek tűnik ez most. Majd arra kell elvileg vigyáznom, hogy a karbamazepint ne hagyjam el hirtelen, mert akkor megugrana a lamotrigin szint, és előjöhet a lamotrigines kiütés.
Idézet tőle: kocsitomi ekkor: 2018.01.01., 07:36Szia!
Szia!
Idézet tőle: nemérekrá ekkor: 2018.01.01., 07:02Elértem a lamotriginből négy napja a 200 mg-os dózist összesen 6 hét alatt. Szuperül érzem magam! Nincs komolyabb mellékhatás sem. Mind a depresszióm, mind a szociális szorongásom jelentősen csökkent.
BÚÉK!
Elértem a lamotriginből négy napja a 200 mg-os dózist összesen 6 hét alatt. Szuperül érzem magam! Nincs komolyabb mellékhatás sem. Mind a depresszióm, mind a szociális szorongásom jelentősen csökkent.
BÚÉK!
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2017.12.15., 17:28Idézet tőle: roxána2.0Idézet tőle: kormoskandurvan leépülés, magamon tapsztaltam, egy 2 diplomás 3 okj-s felsővezetőből mindet elfelejtő, 0 koncentrálós boltba nem merni menő embert "varázsolt"
skizoaff-nál megjelennek a skizofrénia negatív tünetei is
Két lehetőség van.
A) Mégis sajnos skizo a diagod és nem skizoaffektív (én inkább úgy mondom, skizo2).
B) Hülyeségeket hordok össze. De amiket olvastam és láttam, az alapján azt mondanám, nem hülyeség.
Olvastad Benedek István Aranyketrec c. könyvét?
Van olyan készségem, am sokat romlott, mások javultak, így kompenzálom. Összességében véve ugyanannyit v többet tudok.
Idézet tőle: roxána2.0Idézet tőle: kormoskandurvan leépülés, magamon tapsztaltam, egy 2 diplomás 3 okj-s felsővezetőből mindet elfelejtő, 0 koncentrálós boltba nem merni menő embert "varázsolt"
Két lehetőség van.
A) Mégis sajnos skizo a diagod és nem skizoaffektív (én inkább úgy mondom, skizo2).
B) Hülyeségeket hordok össze. De amiket olvastam és láttam, az alapján azt mondanám, nem hülyeség.
Van olyan készségem, am sokat romlott, mások javultak, így kompenzálom. Összességében véve ugyanannyit v többet tudok.
Idézet tőle: nemérekrá ekkor: 2017.12.15., 17:06Idézet tőle: babarczyeszterKedves nemérekrá!
Van a Lamolepre támogatás, talán véletlenül rosszul írta fel a dokid.
Ma már 100as Lamolepet kaptam, erre már jár a 90%-os támogatás. Huh, megijedtem, hogy súlyos ezreket kell majd fizetnem, de így akkor ok. A 25-ösre nem járt semmi.
A legutóbbi epizódom egyben a 13 éve tartó kapcsolatom végét is jelentette. Most költözés és albérlet jön. Egy rossz kapcsolatból sikerült kilépnem a hipomániának köszönhetően, ennek igazán örülök. Csak anyagilag nem lesz könnyű az albérlet, emiatt nagyon aggasztott a gyógyszerár.
Idézet tőle: babarczyeszterKedves nemérekrá!
Ma már 100as Lamolepet kaptam, erre már jár a 90%-os támogatás. Huh, megijedtem, hogy súlyos ezreket kell majd fizetnem, de így akkor ok. A 25-ösre nem járt semmi.
A legutóbbi epizódom egyben a 13 éve tartó kapcsolatom végét is jelentette. Most költözés és albérlet jön. Egy rossz kapcsolatból sikerült kilépnem a hipomániának köszönhetően, ennek igazán örülök. Csak anyagilag nem lesz könnyű az albérlet, emiatt nagyon aggasztott a gyógyszerár.
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.12.07., 19:11Idézet tőle: kormoskandurvan leépülés, magamon tapsztaltam, egy 2 diplomás 3 okj-s felsővezetőből mindet elfelejtő, 0 koncentrálós boltba nem merni menő embert "varázsolt"
Két lehetőség van.
Idézet tőle: kormoskandurvan leépülés, magamon tapsztaltam, egy 2 diplomás 3 okj-s felsővezetőből mindet elfelejtő, 0 koncentrálós boltba nem merni menő embert "varázsolt"
Két lehetőség van.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2017.12.07., 17:01Idézet tőle: roxána2.0Hát én csak ismételni tudom magam (és úgy tűnik, Crazy-vel egyetérteni).
Szerintem nincs olyan, hogy skizoaffektív ill. bipol affektív, ezek csak fura elnevezései a skizo-nak és a bipol-nak, ahol a betegségek, a tünetek nem olyan súlyosak, mint a "valódi" skizo-nál és bipol-nál. Ezzel az erővel sokkal megfelelőbb szó lenne a skizo2 és igen, a bipol2 az korrekt.
Én ehhez az elképzeléshez fogom tartani magam.
Csillag, te meg ne hari.
Bipolnál ez sztem nagyjából igaz. Mánia durvább tünetet okoz mint a hipománia. Ciklotímia még enyhébb verzió.
Idézet tőle: roxána2.0Hát én csak ismételni tudom magam (és úgy tűnik, Crazy-vel egyetérteni).
Szerintem nincs olyan, hogy skizoaffektív ill. bipol affektív, ezek csak fura elnevezései a skizo-nak és a bipol-nak, ahol a betegségek, a tünetek nem olyan súlyosak, mint a "valódi" skizo-nál és bipol-nál. Ezzel az erővel sokkal megfelelőbb szó lenne a skizo2 és igen, a bipol2 az korrekt.
Csillag, te meg ne hari.
Bipolnál ez sztem nagyjából igaz. Mánia durvább tünetet okoz mint a hipománia. Ciklotímia még enyhébb verzió.
Idézet tőle: kormoskandur ekkor: 2017.12.07., 16:40van leépülés, magamon tapsztaltam, egy 2 diplomás 3 okj-s felsővezetőből mindet elfelejtő, 0 koncentrálós boltba nem merni menő embert "varázsolt"
van leépülés, magamon tapsztaltam, egy 2 diplomás 3 okj-s felsővezetőből mindet elfelejtő, 0 koncentrálós boltba nem merni menő embert "varázsolt"
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2017.12.07., 16:21
http://F30 Mániás epizód F30.0 Hipománia F30.1 Mánia pszichotikus tünetek nélkül F30.2 Mánia pszichotikus tünetekkel F30.8 Egyéb mániás epizód F30.9 Nem meghatározott mániás epizód F31 Bipoláris affektív zavar F31.0 Bipoláris affektív zavar, jelenleg hipomániás epizód F31.1 Bipoláris affektív zavar, jelenleg mániás epizód pszichotikus tünetek nélkül F31.2 Bipoláris affektív zavar, jelenleg mániás epizód pszichotikus tünetekkel F31.3 Bipoláris affektív zavar, jelenleg enyhe vagy közepes depressziós epizód F31.4 Bipoláris affektív zavar, jelenlegi epizód súlyos depresszió, pszichotikus tünetek nélkül F31.5 Bipoláris affektív zavar, jelenlegi epizód súlyos depresszió, pszichotikus tünetekkel F31.6 Bipoláris affektív zavar, jelenleg kevert tünetek észlelhetők F31.7 Bipoláris affektív zavar, jelenleg remisszióban F31.8 Egyéb bipoláris affektív zavar F31.9 Nem meghatározott bipoláris affektív zavar
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2017.12.07., 16:19Van pár diag, amibòl választhat az orvos.
Van pár diag, amibòl választhat az orvos.
http://F20 Schizofrénia F20.0 Paranoid schizofrénia F20.1 Hebefréniás schizofrénia F20.2 Kataton schizofrénia F20.3 Nem differenciálható schizofrénia F20.4 Schizofrénia utáni depresszió F20.5 Reziduális schizofrénia F20.6 Schizofrénia simplex (Egyszerű schizofrénia) F20.8 Egyéb schizofrénia F20.9 Nem meghatározott schizofrénia F21 Schizotípiás rendellenesség F22 Tartós deluzionális rendellenességek F22.0 Paranoid (deluzív) zavar F22.8 Egyéb tartós paranoid (deluzív) zavar F22.9 Nem meghatározott tartós paranoid (deluzív) zavar F23 Akut és átmeneti pszichotikus rendellenességek F23.0 Akut polimorf pszichotikus zavar (schizofrénia tünetei nélkül) F23.1 Akut polimorf pszichotikus zavar schizofrénia tüneteivel F23.2 Akut schizofreniform pszichózis (pszichotikus zavar) F23.3 Egyéb akut, döntően paranoid (deluzív) pszichotikus zavar F23.8 Egyéb akut és átmeneti pszichotikus zavar F23.9 Nem meghatározott akut és átmeneti pszichotikus zavar F24 Indukált deluzionális rendellenességek F25 Schizoaffektív rendellenességek F25.0 Schizoaffektív zavar mániás típusa F25.1 Schizoaffektív zavar depressziós típusa F25.2 Schizoaffektív zavar kevert típusa F25.8 Egyéb schizoaffektív zavar F25.9 Nem meghatározott schizoaffektív zavar F28 Egyéb nem organikus pszichotikus rendellenességek F29 Nem organikus pszichózis k.m.n.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2017.12.07., 11:06Úgy tudom, h az affektív szó hangulatzavart jelöl. Skizoaffektív esetén skizó + hangulatzavar kombinációját. Sztem gyakorlatilag akkor adják, ha mániás tünet is van (sima skizónal nincs). Szakirodalom szerint skizó és súlyos depresszió párosnál is adható, de nem igazán szokták. Külön BNO kód van a skizoaffektív zavarnál a mániás, kevert és a depressziós tünetekre.
Egyik ismerősömnél a skizoaffektív zavar nem hipomániát takart, a súlyosabb verziót és kevés skizó tünete volt. Máskor fordítva van. A skizó tünetek az általánosak, ahhoz jön néha hipomániás tünet.
A nem meghatárotott és egyéb diagból is sokat gyűjtöttem. Pl nem meghat szorongás, nem meghat skizofrénia, egyéb alvászavart, kevert szemzavar.
Sztem állapot lehet súlyos, diag nem sokat árul el. Lehet valaki pánikrohammal is irtó szarul, közben valaki skizóval jól, holott utóbbi tűnik súlyosabbnak.
Sok értelmét nem látom, h diagnózisban gondolkodjon az ember. Sokan vannak úgy, h egyik diag sem passzol rá igazán. Mesterséges találmány sztem a diag, ritka a tiszta kórkép
Leszázalékolásnál, munkaköri alkalmasságnál, gondnokság stb. esetekben viszont fontos a diag. Sok múlik rajta.
Gyszerhez szeretnek igazodni diaggal..Mivel nem szedek AP-t v hangstabot, így MOST csak kevert szorongásos depresszió a diagom. Ha ad mellé bipolt, skizót v skizoaffektívet, akkor a protokoll szerint gyszert is kellene kapnom.
Úgy tudom, h az affektív szó hangulatzavart jelöl. Skizoaffektív esetén skizó + hangulatzavar kombinációját. Sztem gyakorlatilag akkor adják, ha mániás tünet is van (sima skizónal nincs). Szakirodalom szerint skizó és súlyos depresszió párosnál is adható, de nem igazán szokták. Külön BNO kód van a skizoaffektív zavarnál a mániás, kevert és a depressziós tünetekre.
Egyik ismerősömnél a skizoaffektív zavar nem hipomániát takart, a súlyosabb verziót és kevés skizó tünete volt. Máskor fordítva van. A skizó tünetek az általánosak, ahhoz jön néha hipomániás tünet.
A nem meghatárotott és egyéb diagból is sokat gyűjtöttem. Pl nem meghat szorongás, nem meghat skizofrénia, egyéb alvászavart, kevert szemzavar.
Sztem állapot lehet súlyos, diag nem sokat árul el. Lehet valaki pánikrohammal is irtó szarul, közben valaki skizóval jól, holott utóbbi tűnik súlyosabbnak.
Sok értelmét nem látom, h diagnózisban gondolkodjon az ember. Sokan vannak úgy, h egyik diag sem passzol rá igazán. Mesterséges találmány sztem a diag, ritka a tiszta kórkép
Leszázalékolásnál, munkaköri alkalmasságnál, gondnokság stb. esetekben viszont fontos a diag. Sok múlik rajta.
Gyszerhez szeretnek igazodni diaggal..Mivel nem szedek AP-t v hangstabot, így MOST csak kevert szorongásos depresszió a diagom. Ha ad mellé bipolt, skizót v skizoaffektívet, akkor a protokoll szerint gyszert is kellene kapnom.
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.12.07., 09:31Hát én csak ismételni tudom magam (és úgy tűnik, Crazy-vel egyetérteni).
Csillag, te meg ne hari.
Hát én csak ismételni tudom magam (és úgy tűnik, Crazy-vel egyetérteni).
Csillag, te meg ne hari.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2017.12.07., 07:48Idézet tőle: roxána2.0Idézet tőle: nemérekráNektek amúgy ráírták a leletre konkrétan, hogy bipoláris 1 vagy 2 a diagnózis? Nekem még annyit se mondtak, hogy bipoláris zavarom van, csak egy BNO kódot (F3100) írtak a papíromra, abból tudtam meg. Mivel ez a kód a hipomániás epizódot takarja, ezek szerint bipoláris 2 van nekem? Szeptemberben nagyon jól éreztem magam, elmúlt az évek óta meglévő depresszióm és szociális szorongásom is, de aztán a család meg a munkatársaim tudtomra adták, hogy orvoshoz kéne mennem, miután 1 hétig nem nagyon aludtam meg ettem és mindenen folyamatosan nevettem. Aztán jól begyógyszereztek, november elejére pedig depressziós lettem, de sokkal jobban, mint korábban. Elkezdtem járni egy másik orvoshoz, ő most f3160-at ír a receptekre. Hát ez van. Majd kikupálódok valamennyire..
A bipoláris affektív véleményem szerint olyan, mint a skizoaffektív.
Mindkét betegség (bipol és skizo) a major kórképek közé sorolhatóak.
Azonban ezeknek a betegségeknek az enyhébb változatait ezzel az affektív szóval írják le.
Mivel a bipoláris affektív-nél (bipol2) nem megy fel mániáig a pörgés, csak hipomániáig. A skizoaffektívben meg nincs leépülés. (A skizo-ban meg van.)
Nekem is bipol2 van.
A sima skizóban nincs mánia v súlyos depresszió. A skizoaffektívnél súlyos depresszió és/vagy mánia is van. Nekem a bipolos tüneteim miatt adták nyáron a skizoaffektivet.
Kognitív funkcióromlásom nincs, szoc készségeim sem romlanak. (ha ezt érted leépülés alatt) Ezt mindig hiányolták a skizóhoz. Pszichotikis tünetem elég lenne a skizóhoz.
Azt nem tudtam, h skizoaffektívnél nincs leépülés.
Idézet tőle: roxána2.0Idézet tőle: nemérekráNektek amúgy ráírták a leletre konkrétan, hogy bipoláris 1 vagy 2 a diagnózis? Nekem még annyit se mondtak, hogy bipoláris zavarom van, csak egy BNO kódot (F3100) írtak a papíromra, abból tudtam meg. Mivel ez a kód a hipomániás epizódot takarja, ezek szerint bipoláris 2 van nekem? Szeptemberben nagyon jól éreztem magam, elmúlt az évek óta meglévő depresszióm és szociális szorongásom is, de aztán a család meg a munkatársaim tudtomra adták, hogy orvoshoz kéne mennem, miután 1 hétig nem nagyon aludtam meg ettem és mindenen folyamatosan nevettem. Aztán jól begyógyszereztek, november elejére pedig depressziós lettem, de sokkal jobban, mint korábban. Elkezdtem járni egy másik orvoshoz, ő most f3160-at ír a receptekre. Hát ez van. Majd kikupálódok valamennyire..
Azonban ezeknek a betegségeknek az enyhébb változatait ezzel az affektív szóval írják le.
Mivel a bipoláris affektív-nél (bipol2) nem megy fel mániáig a pörgés, csak hipomániáig. A skizoaffektívben meg nincs leépülés. (A skizo-ban meg van.)
Nekem is bipol2 van.
A sima skizóban nincs mánia v súlyos depresszió. A skizoaffektívnél súlyos depresszió és/vagy mánia is van. Nekem a bipolos tüneteim miatt adták nyáron a skizoaffektivet.
Kognitív funkcióromlásom nincs, szoc készségeim sem romlanak. (ha ezt érted leépülés alatt) Ezt mindig hiányolták a skizóhoz. Pszichotikis tünetem elég lenne a skizóhoz.
Azt nem tudtam, h skizoaffektívnél nincs leépülés.
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.12.06., 19:41Idézet tőle: nemérekráNektek amúgy ráírták a leletre konkrétan, hogy bipoláris 1 vagy 2 a diagnózis? Nekem még annyit se mondtak, hogy bipoláris zavarom van, csak egy BNO kódot (F3100) írtak a papíromra, abból tudtam meg. Mivel ez a kód a hipomániás epizódot takarja, ezek szerint bipoláris 2 van nekem? Szeptemberben nagyon jól éreztem magam, elmúlt az évek óta meglévő depresszióm és szociális szorongásom is, de aztán a család meg a munkatársaim tudtomra adták, hogy orvoshoz kéne mennem, miután 1 hétig nem nagyon aludtam meg ettem és mindenen folyamatosan nevettem. Aztán jól begyógyszereztek, november elejére pedig depressziós lettem, de sokkal jobban, mint korábban. Elkezdtem járni egy másik orvoshoz, ő most f3160-at ír a receptekre. Hát ez van. Majd kikupálódok valamennyire..
Nekem is bipol2 van.
Idézet tőle: nemérekráNektek amúgy ráírták a leletre konkrétan, hogy bipoláris 1 vagy 2 a diagnózis? Nekem még annyit se mondtak, hogy bipoláris zavarom van, csak egy BNO kódot (F3100) írtak a papíromra, abból tudtam meg. Mivel ez a kód a hipomániás epizódot takarja, ezek szerint bipoláris 2 van nekem? Szeptemberben nagyon jól éreztem magam, elmúlt az évek óta meglévő depresszióm és szociális szorongásom is, de aztán a család meg a munkatársaim tudtomra adták, hogy orvoshoz kéne mennem, miután 1 hétig nem nagyon aludtam meg ettem és mindenen folyamatosan nevettem. Aztán jól begyógyszereztek, november elejére pedig depressziós lettem, de sokkal jobban, mint korábban. Elkezdtem járni egy másik orvoshoz, ő most f3160-at ír a receptekre. Hát ez van. Majd kikupálódok valamennyire..
Nekem is bipol2 van.
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.12.06., 19:40Tulajdonképpen két hangulatstabilizálót kapsz.
Ez nagyon fontos, hogy legyen hangulatstabilizálód.
Ami még nagyon jó lehet, az az antipszichotikum, ketilept vagy olzin (például). Ezekből is kis dózis.
(A lamolep-ből bébiadagot kapsz, a tegretol-t nem ismerem.)
A bipol és a skizo betegek egy része nagyon jól reagál az antipszichotikumokra.
Viszont az antidepik nem túl jók, azok még tovább pörgetnek. Mégis adnak, ha depis vagy. Én is kaptam a depis epizódban és nagyon sokat segített.
Ezek tök általános megállapítások, mindenkinek más és más szer jön be.
Jobbulást!
Tulajdonképpen két hangulatstabilizálót kapsz.
Ez nagyon fontos, hogy legyen hangulatstabilizálód.
Ami még nagyon jó lehet, az az antipszichotikum, ketilept vagy olzin (például). Ezekből is kis dózis.
(A lamolep-ből bébiadagot kapsz, a tegretol-t nem ismerem.)
A bipol és a skizo betegek egy része nagyon jól reagál az antipszichotikumokra.
Viszont az antidepik nem túl jók, azok még tovább pörgetnek. Mégis adnak, ha depis vagy. Én is kaptam a depis epizódban és nagyon sokat segített.
Ezek tök általános megállapítások, mindenkinek más és más szer jön be.
Jobbulást!
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.12.06., 19:36Idézet tőle: nemérekráNektek amúgy ráírták a leletre konkrétan, hogy bipoláris 1 vagy 2 a diagnózis? Nekem még annyit se mondtak, hogy bipoláris zavarom van, csak egy BNO kódot (F3100) írtak a papíromra, abból tudtam meg. Mivel ez a kód a hipomániás epizódot takarja, ezek szerint bipoláris 2 van nekem? Szeptemberben nagyon jól éreztem magam, elmúlt az évek óta meglévő depresszióm és szociális szorongásom is, de aztán a család meg a munkatársaim tudtomra adták, hogy orvoshoz kéne mennem, miután 1 hétig nem nagyon aludtam meg ettem és mindenen folyamatosan nevettem. Aztán jól begyógyszereztek, november elejére pedig depressziós lettem, de sokkal jobban, mint korábban. Elkezdtem járni egy másik orvoshoz, ő most f3160-at ír a receptekre. Hát ez van. Majd kikupálódok valamennyire..
Igen, nekem a hipomániás epizód után egy nagyon durva depressziós epizód jött.
Idézet tőle: nemérekráNektek amúgy ráírták a leletre konkrétan, hogy bipoláris 1 vagy 2 a diagnózis? Nekem még annyit se mondtak, hogy bipoláris zavarom van, csak egy BNO kódot (F3100) írtak a papíromra, abból tudtam meg. Mivel ez a kód a hipomániás epizódot takarja, ezek szerint bipoláris 2 van nekem? Szeptemberben nagyon jól éreztem magam, elmúlt az évek óta meglévő depresszióm és szociális szorongásom is, de aztán a család meg a munkatársaim tudtomra adták, hogy orvoshoz kéne mennem, miután 1 hétig nem nagyon aludtam meg ettem és mindenen folyamatosan nevettem. Aztán jól begyógyszereztek, november elejére pedig depressziós lettem, de sokkal jobban, mint korábban. Elkezdtem járni egy másik orvoshoz, ő most f3160-at ír a receptekre. Hát ez van. Majd kikupálódok valamennyire..
Igen, nekem a hipomániás epizód után egy nagyon durva depressziós epizód jött.
Idézet tőle: nemérekrá ekkor: 2017.12.06., 16:27Azt is olvastam a lamotriginről, hogy a szociális szorongás ellen is jó lehet. Bizakodó vagyok. Amióta a Tegretolt szedem, elég feledékeny és szétszórt lettem, de nem merem állítani 100%ra, hogy attól van. Ha emellé még hülye is leszek, az nagyon tuti.. 🙂 A lamolepből most reggel este 25-25 mg-ot szedek, egyelőre csak annyit tapasztalok, hogy a jobb szemhéjam és az alhasamban valami izom tikkel elég rendesen.
Elkezdtem november elején futni is, nyögvenyelősen indult, de most már sikerül a 10 km-es táv. Annak viszont érzem a jó hatását, kicsit rá is kattantam. Eső, hó, mínuszok, sötétség nem akadály, ha futni kell, akkor futok.. 🙂
Ebben a mostani állapotban az a legfurcsább, hogy viccelődök, nevetgélek, közben meg teljes reménytelenséget érzek. Aki kívülről lát most, annak teljesen rendben vagyok.
Azt is olvastam a lamotriginről, hogy a szociális szorongás ellen is jó lehet. Bizakodó vagyok. Amióta a Tegretolt szedem, elég feledékeny és szétszórt lettem, de nem merem állítani 100%ra, hogy attól van. Ha emellé még hülye is leszek, az nagyon tuti.. 🙂 A lamolepből most reggel este 25-25 mg-ot szedek, egyelőre csak annyit tapasztalok, hogy a jobb szemhéjam és az alhasamban valami izom tikkel elég rendesen.
Elkezdtem november elején futni is, nyögvenyelősen indult, de most már sikerül a 10 km-es táv. Annak viszont érzem a jó hatását, kicsit rá is kattantam. Eső, hó, mínuszok, sötétség nem akadály, ha futni kell, akkor futok.. 🙂
Ebben a mostani állapotban az a legfurcsább, hogy viccelődök, nevetgélek, közben meg teljes reménytelenséget érzek. Aki kívülről lát most, annak teljesen rendben vagyok.
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2017.12.06., 15:46Idézet tőle: nemérekráNektek amúgy ráírták a leletre konkrétan, hogy bipoláris 1 vagy 2 a diagnózis? Nekem még annyit se mondtak, hogy bipoláris zavarom van, csak egy BNO kódot (F3100) írtak a papíromra, abból tudtam meg. Mivel ez a kód a hipomániás epizódot takarja, ezek szerint bipoláris 2 van nekem? Szeptemberben nagyon jól éreztem magam, elmúlt az évek óta meglévő depresszióm és szociális szorongásom is, de aztán a család meg a munkatársaim tudtomra adták, hogy orvoshoz kéne mennem, miután 1 hétig nem nagyon aludtam meg ettem és mindenen folyamatosan nevettem. Aztán jól begyógyszereztek, november elejére pedig depressziós lettem, de sokkal jobban, mint korábban. Elkezdtem járni egy másik orvoshoz, ő most f3160-at ír a receptekre. Hát ez van. Majd kikupálódok valamennyire..
Ajaj -- ez bizony hipomániás vagy mániás epizód lehetett, tök jó, hogy a családtagjaid és kollégáid figyelmeztettek. A Lamolep elvileg megfogja a lefelé lendülést, tehát jó lehet a depresszóra (bár én abbahagytam a szedését, mert úgy éreztem, hogy kognitív romláshoz vezetett).
Ajaj -- ez bizony hipomániás vagy mániás epizód lehetett, tök jó, hogy a családtagjaid és kollégáid figyelmeztettek. A Lamolep elvileg megfogja a lefelé lendülést, tehát jó lehet a depresszóra (bár én abbahagytam a szedését, mert úgy éreztem, hogy kognitív romláshoz vezetett).
Idézet tőle: nemérekrá ekkor: 2017.12.06., 14:55Nektek amúgy ráírták a leletre konkrétan, hogy bipoláris 1 vagy 2 a diagnózis? Nekem még annyit se mondtak, hogy bipoláris zavarom van, csak egy BNO kódot (F3100) írtak a papíromra, abból tudtam meg. Mivel ez a kód a hipomániás epizódot takarja, ezek szerint bipoláris 2 van nekem? Szeptemberben nagyon jól éreztem magam, elmúlt az évek óta meglévő depresszióm és szociális szorongásom is, de aztán a család meg a munkatársaim tudtomra adták, hogy orvoshoz kéne mennem, miután 1 hétig nem nagyon aludtam meg ettem és mindenen folyamatosan nevettem. Aztán jól begyógyszereztek, november elejére pedig depressziós lettem, de sokkal jobban, mint korábban. Elkezdtem járni egy másik orvoshoz, ő most f3160-at ír a receptekre. Hát ez van. Majd kikupálódok valamennyire..
Nektek amúgy ráírták a leletre konkrétan, hogy bipoláris 1 vagy 2 a diagnózis? Nekem még annyit se mondtak, hogy bipoláris zavarom van, csak egy BNO kódot (F3100) írtak a papíromra, abból tudtam meg. Mivel ez a kód a hipomániás epizódot takarja, ezek szerint bipoláris 2 van nekem? Szeptemberben nagyon jól éreztem magam, elmúlt az évek óta meglévő depresszióm és szociális szorongásom is, de aztán a család meg a munkatársaim tudtomra adták, hogy orvoshoz kéne mennem, miután 1 hétig nem nagyon aludtam meg ettem és mindenen folyamatosan nevettem. Aztán jól begyógyszereztek, november elejére pedig depressziós lettem, de sokkal jobban, mint korábban. Elkezdtem járni egy másik orvoshoz, ő most f3160-at ír a receptekre. Hát ez van. Majd kikupálódok valamennyire..
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2017.12.06., 11:38Sajnos úgy látom, hogy a generikum se sokkal olcsóbb:
http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/lamotrigin-teva_25_mg_tabletta/15758http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/lamictal_100_mg_tabletta/910
Sajnos úgy látom, hogy a generikum se sokkal olcsóbb:
http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/lamotrigin-teva_25_mg_tabletta/15758
http://www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/lamictal_100_mg_tabletta/910
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2017.12.06., 09:18A támogatott ár Lamolep 50-re 2209 Ft. Ennyit fizettél?
A támogatott ár Lamolep 50-re 2209 Ft. Ennyit fizettél?
Idézet tőle: nemérekrá ekkor: 2017.12.06., 09:07Kedves Eszter!
Ez már a 2. doboz, amit teljes áron kapok, pedig be van ikszelve a recepten az emelt EÜ rubrika. Szóval nem értem. Másik gyógyszertárban is váltottam ki, de ugyanannyit kértek érte. Magándoki írta fel amúgy. De legutóbb már a Tegretolt is ő írta, azt pedig megkaptam támogatott áron. Nem értem..
Kedves Eszter!
Ez már a 2. doboz, amit teljes áron kapok, pedig be van ikszelve a recepten az emelt EÜ rubrika. Szóval nem értem. Másik gyógyszertárban is váltottam ki, de ugyanannyit kértek érte. Magándoki írta fel amúgy. De legutóbb már a Tegretolt is ő írta, azt pedig megkaptam támogatott áron. Nem értem..
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2017.12.06., 08:43Kedves nemérekrá!
Kedves nemérekrá!
Idézet tőle: nemérekrá ekkor: 2017.12.06., 08:17Sziasztok!
2,5 hónapja lettem bipoláris zavarral diagnosztizálva, Tegretolt kezdtem szedni, amit most Lamoleppel is kiegészít az orvosom. Meglepődve tapasztaltam a gyógyszerkiváltásnál, hogy míg a Tegretolra jár az emelt EÜ támogatás, addig a Lamolepet teljes áron kapom. Csak epilepsziás indikáció esetén jár támogatás ez utóbbira? Most még csak a 25 mg-os lamót szedem, de láttam, hogy a 200asnak 9000 ft körül van az ára.. az elég húzós, ha valóban annyit kell majd érte fizetnem.. Arra sincs támogatás?
Sziasztok!
2,5 hónapja lettem bipoláris zavarral diagnosztizálva, Tegretolt kezdtem szedni, amit most Lamoleppel is kiegészít az orvosom. Meglepődve tapasztaltam a gyógyszerkiváltásnál, hogy míg a Tegretolra jár az emelt EÜ támogatás, addig a Lamolepet teljes áron kapom. Csak epilepsziás indikáció esetén jár támogatás ez utóbbira? Most még csak a 25 mg-os lamót szedem, de láttam, hogy a 200asnak 9000 ft körül van az ára.. az elég húzós, ha valóban annyit kell majd érte fizetnem.. Arra sincs támogatás?
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.11.09., 08:51Idézet tőle: eumateÉn most k***va szarul vagyok. Feljönni is alig tudtam ide. Nem tudom leírni mi van. Séztvernék mindent de mivel gipszbe a kezem nem tudok akkora a feszültség és... nem tudok írni
Mi a baj? Mi történt a kezeddel?
Szedsz valami gyógyszert most?
Mit, mennyit?
Idézet tőle: eumateÉn most k***va szarul vagyok. Feljönni is alig tudtam ide. Nem tudom leírni mi van. Séztvernék mindent de mivel gipszbe a kezem nem tudok akkora a feszültség és... nem tudok írni
Mi a baj? Mi történt a kezeddel?
Szedsz valami gyógyszert most?
Mit, mennyit?
Idézet tőle: eumate ekkor: 2017.11.08., 21:46Én most k***va szarul vagyok. Feljönni is alig tudtam ide. Nem tudom leírni mi van. Séztvernék mindent de mivel gipszbe a kezem nem tudok akkora a feszültség és... nem tudok írni
Én most k***va szarul vagyok. Feljönni is alig tudtam ide. Nem tudom leírni mi van. Séztvernék mindent de mivel gipszbe a kezem nem tudok akkora a feszültség és... nem tudok írni
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2017.10.31., 07:31Idézet tőle: sarah08Idézet tőle: rhiannon-roxána2.0Idézet tőle: sarah08Idézet tőle: rhiannon-roxána2.0Hajrá!!
Annyit megjegyeznék, hogy a ketilept itt többünknek nagyon bevált és nagyon kicsikére dozirozható antipszicho. Míg a max. adag valahol 600-800 mg körül mozog, sokan 25 mg-ot (számold ki, 500 mg-ot véve is huszad annyit) szedünk.
Keti topik lent jobb oldalon.
És ilyen kis adagban nem okoz akaratlan "rángásokat"? A kezem már így is remeg sokszor.
Minél többet olvasok különböző gyógyszerekről, annál bizonytalanabb vagyok... Hogy mi kellhet még a Lamolep mellé, AD, AP? Tudom, hogy sokan szedtek több gyógyszert, de 3 fajta meg az alkalmankénti Rivok nekem már soknak tűnik. Majd remélem, a doki tud valami okosat mondani.
Semmi gond. Mi évek óta műveljük magunkat. 🙂
Ahogy valaki írta, egy antidepi, egy antipszicho, egy hangulatstabi és egy nyugtató mindenkinek "jár". :)))
Köszönöm 🙂 Én még kezdő vagyok gyógyszerek meg terápiák meg minden téren. Adagot csökkentek, abbahagyom, újrakezdem, el se kezdem, aztán utána meg nyavajgok, hogy rosszul vagyok. Bár most rendesen szedem már egy ideje, azért is nem értem, miért nem használ.
Vannak mellékhatások, amik szinte mindenkinél megjelennek és sok olyan is, ami egyeseknek előjön, másnak nem.
Sajnos előre nehéz megjósolni, hogy mi fog segíteni, ki kell próbálni és ha valami beválik, segít, annál kitartani. Ami nem, azt lecserélni.
Vannak olyan mellékhatások is, amik átmenetiek, pár nap v 1-2 hét után spontán megszűnnek. Ha nem tűrhetetlen, amit okoz, érdemes várni, hátha elmúlik.
Ha jól hat az AP vagy AD, akkor a nyugtatókat a legtöbb orvos megpróbálja elhagyatni. Ez sokszor csak átmenetileg kell.
Idézet tőle: sarah08Idézet tőle: rhiannon-roxána2.0Idézet tőle: sarah08Idézet tőle: rhiannon-roxána2.0Hajrá!!
Annyit megjegyeznék, hogy a ketilept itt többünknek nagyon bevált és nagyon kicsikére dozirozható antipszicho. Míg a max. adag valahol 600-800 mg körül mozog, sokan 25 mg-ot (számold ki, 500 mg-ot véve is huszad annyit) szedünk.
És ilyen kis adagban nem okoz akaratlan "rángásokat"? A kezem már így is remeg sokszor.
Minél többet olvasok különböző gyógyszerekről, annál bizonytalanabb vagyok... Hogy mi kellhet még a Lamolep mellé, AD, AP? Tudom, hogy sokan szedtek több gyógyszert, de 3 fajta meg az alkalmankénti Rivok nekem már soknak tűnik. Majd remélem, a doki tud valami okosat mondani.
Ahogy valaki írta, egy antidepi, egy antipszicho, egy hangulatstabi és egy nyugtató mindenkinek "jár". :)))
Köszönöm 🙂 Én még kezdő vagyok gyógyszerek meg terápiák meg minden téren. Adagot csökkentek, abbahagyom, újrakezdem, el se kezdem, aztán utána meg nyavajgok, hogy rosszul vagyok. Bár most rendesen szedem már egy ideje, azért is nem értem, miért nem használ.
Vannak mellékhatások, amik szinte mindenkinél megjelennek és sok olyan is, ami egyeseknek előjön, másnak nem.
Sajnos előre nehéz megjósolni, hogy mi fog segíteni, ki kell próbálni és ha valami beválik, segít, annál kitartani. Ami nem, azt lecserélni.
Vannak olyan mellékhatások is, amik átmenetiek, pár nap v 1-2 hét után spontán megszűnnek. Ha nem tűrhetetlen, amit okoz, érdemes várni, hátha elmúlik.
Ha jól hat az AP vagy AD, akkor a nyugtatókat a legtöbb orvos megpróbálja elhagyatni. Ez sokszor csak átmenetileg kell.
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.10.31., 07:19Idézet tőle: rhiannon-roxána2.0Idézet tőle: parrotLucyliu..,de tényleg elveszi az étvágyamat egész napra a gyógyszer,két év után is.
Viszont gyanúsan hypomán vagyok esténként,létezik az,hogy a lamolep elhagyása felerősített valamit,ami a gyógyszer előtt nem is volt?
Azért kaptam,hogy kivédje a megzuhanásokat,három évig szedtem,előtte nem voltak ,,mániás kirohanásaim.Csak mély,vagy közepes depi.Most azt veszem észre,sokszor pörgök ezerrel,dumálok sokat,ja a világmegváltó terveimről ne is beszéljünk.
Miért vettél el? (Bocs, már biztos írtad.)
Jajistenem.
Miért vettéK el?
:)))
Idézet tőle: rhiannon-roxána2.0Idézet tőle: parrotLucyliu..,de tényleg elveszi az étvágyamat egész napra a gyógyszer,két év után is.
Viszont gyanúsan hypomán vagyok esténként,létezik az,hogy a lamolep elhagyása felerősített valamit,ami a gyógyszer előtt nem is volt?
Azért kaptam,hogy kivédje a megzuhanásokat,három évig szedtem,előtte nem voltak ,,mániás kirohanásaim.Csak mély,vagy közepes depi.Most azt veszem észre,sokszor pörgök ezerrel,dumálok sokat,ja a világmegváltó terveimről ne is beszéljünk.
Jajistenem.
Miért vettéK el?
:)))
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.10.31., 07:19Idézet tőle: parrotLucyliu..,de tényleg elveszi az étvágyamat egész napra a gyógyszer,két év után is.
Idézet tőle: parrotLucyliu..,de tényleg elveszi az étvágyamat egész napra a gyógyszer,két év után is.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2017.10.31., 07:17Idézet tőle: parrotLucyliu..,de tényleg elveszi az étvágyamat egész napra a gyógyszer,két év után is.
1. Antideli kiválthat hipomániát
2. Van, aki bipol, de évekig csak depressziós tünete van, a mánia később indul.
3. Bordernél is lehet hasonló tünet. Feszültseg is nyilvánulhat meg ilyen tünetekben (nálam pl sokáig variáltak, h feszült vagyok v mániás. Végül kaptam egy skizoaffektív diagot mert valszeg mániám volt pszichotikus tünetekkel)
4. Szerintem (mások tapasztalatából kiinduva) a hangulatstabilizáló elhagyása kiválthat mániát azoknál, akik nem erre szedték.
Több ember mesélte, h epilepsziára kapott hangulatstabilizálót (Tegretol arra is jó), pszichés betegsége nem volt. Több éves rohammentes időszak után orvosi javaslatra elhahagyta és rövid időn belül mániás lett.
Nem állítom, h biztosan így van és a gyszer szedése ill az elhagyása okozta, de nekem fura ez a sok véletlen.
5. AP elhagyása a korábbinál durvább pszichózist okozhat. Az agy a dopamin receptorok számának növelésével reagál a gyszerre, elhagyáskor így a kezdetinél még több receptor marad szabadon, amit korábban a gyszer blokkolt, íly módon akadályozva meg a pszichózist.
Eléggé patt helyzetnek tartom, hogy gyszerek szükségesek a tünetekre, miközben kicsit konzerválják is a betegséget.
Itthon tartós AP szedest javasolnak skizóra, de vannak külföldi tanulmányok, amik azt igazolják, hogy h ha valaki nem szedi tartósan, csak visszaeséskor, akkor jobb a betegség prognózisa. De ez itt OFF.
Nem vitatom a gyszerek hasznát, de kárt is tudnak okozni. Igy sztem AMIT lehet érdemes terápiával kezelni.
Idézet tőle: parrotLucyliu..,de tényleg elveszi az étvágyamat egész napra a gyógyszer,két év után is.
1. Antideli kiválthat hipomániát
2. Van, aki bipol, de évekig csak depressziós tünete van, a mánia később indul.
3. Bordernél is lehet hasonló tünet. Feszültseg is nyilvánulhat meg ilyen tünetekben (nálam pl sokáig variáltak, h feszült vagyok v mániás. Végül kaptam egy skizoaffektív diagot mert valszeg mániám volt pszichotikus tünetekkel)
4. Szerintem (mások tapasztalatából kiinduva) a hangulatstabilizáló elhagyása kiválthat mániát azoknál, akik nem erre szedték.
Több ember mesélte, h epilepsziára kapott hangulatstabilizálót (Tegretol arra is jó), pszichés betegsége nem volt. Több éves rohammentes időszak után orvosi javaslatra elhahagyta és rövid időn belül mániás lett.
Nem állítom, h biztosan így van és a gyszer szedése ill az elhagyása okozta, de nekem fura ez a sok véletlen.
5. AP elhagyása a korábbinál durvább pszichózist okozhat. Az agy a dopamin receptorok számának növelésével reagál a gyszerre, elhagyáskor így a kezdetinél még több receptor marad szabadon, amit korábban a gyszer blokkolt, íly módon akadályozva meg a pszichózist.
Eléggé patt helyzetnek tartom, hogy gyszerek szükségesek a tünetekre, miközben kicsit konzerválják is a betegséget.
Itthon tartós AP szedest javasolnak skizóra, de vannak külföldi tanulmányok, amik azt igazolják, hogy h ha valaki nem szedi tartósan, csak visszaeséskor, akkor jobb a betegség prognózisa. De ez itt OFF.
Nem vitatom a gyszerek hasznát, de kárt is tudnak okozni. Igy sztem AMIT lehet érdemes terápiával kezelni.
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.10.31., 06:08Idézet tőle: sarah08Imádom, amikor a hipomániámat felfokozza az alkohol 😉 csak félek, hogy vmikor (szerintem a border miatt) baromi szar lesz... Mindig ez van. Amikor jó, sose tudom abbahagyni, mert nem tudom, mikor jön a váltás...
Így jár az, akinek a hipománia kellemes. 🙂
(Nekem sz.r. De még mindig jobb, mint a depi.)
Idézet tőle: sarah08Imádom, amikor a hipomániámat felfokozza az alkohol 😉 csak félek, hogy vmikor (szerintem a border miatt) baromi szar lesz... Mindig ez van. Amikor jó, sose tudom abbahagyni, mert nem tudom, mikor jön a váltás...
Így jár az, akinek a hipománia kellemes. 🙂
(Nekem sz.r. De még mindig jobb, mint a depi.)
Idézet tőle: sarah08 ekkor: 2017.10.30., 20:56Imádom, amikor a hipomániámat felfokozza az alkohol 😉 csak félek, hogy vmikor (szerintem a border miatt) baromi szar lesz... Mindig ez van. Amikor jó, sose tudom abbahagyni, mert nem tudom, mikor jön a váltás...
Imádom, amikor a hipomániámat felfokozza az alkohol 😉 csak félek, hogy vmikor (szerintem a border miatt) baromi szar lesz... Mindig ez van. Amikor jó, sose tudom abbahagyni, mert nem tudom, mikor jön a váltás...
Idézet tőle: parrot ekkor: 2017.10.28., 15:47Lucyliu..,de tényleg elveszi az étvágyamat egész napra a gyógyszer,két év után is.
Lucyliu..,de tényleg elveszi az étvágyamat egész napra a gyógyszer,két év után is.
Idézet tőle: lucyliu ekkor: 2017.10.28., 15:37Idézet tőle: parrotHú,sarah,az anorexiád akkor a probléma,azért is pörögsz annyira a súlyproblémádon.Ezt is kezelni kell még.
A lamolep kizárt ,hogy hízlaljon.
S van olyan antidepi,amitől még fogyni is lehet,pl.a cymbalta,stb.
Itt sok fórumban találsz hasonló kérdéseket,melyik gyógyszer hízlal,esetleg az étkezéssel kapcsolatos fórumok,hízás,súlyproblémák.Ha lesz időd,olvass bele ezekbe is.Vélemények százait találod sorstársaktól.
napi 2 cymbalmot kérek attól - reggel felkelthetne és elzavarhatna rohangálni 🙂
Idézet tőle: parrotHú,sarah,az anorexiád akkor a probléma,azért is pörögsz annyira a súlyproblémádon.Ezt is kezelni kell még.
Itt sok fórumban találsz hasonló kérdéseket,melyik gyógyszer hízlal,esetleg az étkezéssel kapcsolatos fórumok,hízás,súlyproblémák.Ha lesz időd,olvass bele ezekbe is.Vélemények százait találod sorstársaktól.
napi 2 cymbalmot kérek attól - reggel felkelthetne és elzavarhatna rohangálni 🙂
Idézet tőle: sarah08 ekkor: 2017.10.28., 15:20Idézet tőle: parrotSarah,emiatt ne érezd furán magad.Szinte mindenki végigjárja ezen lépcsőket,s bizony,le is teszünk néha gyógyszert,mert jobban vagyunk,aztán sírunk,mert nem jött be a másik,haldoklunk gyógyszerátállás miatt/engem pl.nagyon megvisel a váltás/...Ezek itt a búrán teljesen természetes dolgok.
Azért is érzem magam furán, mert még tapasztalatlan vagyok és folyton kérdezősködök, hülyeségeket is 🙂 Nekem pl még gyógyszerváltásom nem is volt (kivéve a Frontinról Rivora), de nem is szeretnék, mert alapvetően jobban vagyok vele, mellékhatást is alig érzek.
Az a poén, hogy azóta, hogy elhatároztam, hogy amint kapok időpontot, visszamegyek a dokihoz, egész jól vagyok. Na de lehet (egész valószínű), hogy átmeneti... De nyilván elfelejtettem tegnap bejelentkezni, szóval valószínű, hogy jövő héten már is nem tudok menni.
Idézet tőle: parrotSarah,emiatt ne érezd furán magad.Szinte mindenki végigjárja ezen lépcsőket,s bizony,le is teszünk néha gyógyszert,mert jobban vagyunk,aztán sírunk,mert nem jött be a másik,haldoklunk gyógyszerátállás miatt/engem pl.nagyon megvisel a váltás/...Ezek itt a búrán teljesen természetes dolgok.
Azért is érzem magam furán, mert még tapasztalatlan vagyok és folyton kérdezősködök, hülyeségeket is 🙂 Nekem pl még gyógyszerváltásom nem is volt (kivéve a Frontinról Rivora), de nem is szeretnék, mert alapvetően jobban vagyok vele, mellékhatást is alig érzek.
Az a poén, hogy azóta, hogy elhatároztam, hogy amint kapok időpontot, visszamegyek a dokihoz, egész jól vagyok. Na de lehet (egész valószínű), hogy átmeneti... De nyilván elfelejtettem tegnap bejelentkezni, szóval valószínű, hogy jövő héten már is nem tudok menni.
Idézet tőle: parrot ekkor: 2017.10.27., 17:29Sarah,emiatt ne érezd furán magad.Szinte mindenki végigjárja ezen lépcsőket,s bizony,le is teszünk néha gyógyszert,mert jobban vagyunk,aztán sírunk,mert nem jött be a másik,haldoklunk gyógyszerátállás miatt/engem pl.nagyon megvisel a váltás/...Ezek itt a búrán teljesen természetes dolgok.
Sarah,emiatt ne érezd furán magad.Szinte mindenki végigjárja ezen lépcsőket,s bizony,le is teszünk néha gyógyszert,mert jobban vagyunk,aztán sírunk,mert nem jött be a másik,haldoklunk gyógyszerátállás miatt/engem pl.nagyon megvisel a váltás/...Ezek itt a búrán teljesen természetes dolgok.
Idézet tőle: sarah08 ekkor: 2017.10.27., 14:22Idézet tőle: rhiannon-roxána2.0Idézet tőle: sarah08Idézet tőle: rhiannon-roxána2.0Hajrá!!
Idézet tőle: rhiannon-roxána2.0Idézet tőle: sarah08Idézet tőle: rhiannon-roxána2.0Hajrá!!
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.10.27., 14:18Idézet tőle: sarah08Idézet tőle: rhiannon-roxána2.0Hajrá!!
Idézet tőle: sarah08Idézet tőle: rhiannon-roxána2.0Hajrá!!
Idézet tőle: sarah08 ekkor: 2017.10.27., 14:15Idézet tőle: rhiannon-roxána2.0Hajrá!!
Idézet tőle: rhiannon-roxána2.0Hajrá!!
Idézet tőle: roxána2.0 ekkor: 2017.10.27., 13:32Idézet tőle: sarah08Idézet tőle: babarczyeszterSzia sarah!
Se a Lamolep, se a Scippa nem hízlal, még egy gyógyult anorexiást sem. Vigyázz magadra.
Szia!
Köszönöm szépen a megerősítést 🙂 Jövő héten mepróbálok eljutni a dokihoz és átbeszélni ezt a gyógyszer dolgot.
Hajrá!!
Idézet tőle: sarah08Idézet tőle: babarczyeszterSzia sarah!
Se a Lamolep, se a Scippa nem hízlal, még egy gyógyult anorexiást sem. Vigyázz magadra.
Szia!
Köszönöm szépen a megerősítést 🙂 Jövő héten mepróbálok eljutni a dokihoz és átbeszélni ezt a gyógyszer dolgot.
Hajrá!!
Idézet tőle: sarah08 ekkor: 2017.10.27., 12:25Idézet tőle: babarczyeszterSzia sarah!
Szia!
Idézet tőle: babarczyeszterSzia sarah!
Szia!
Idézet tőle: babarczyeszter ekkor: 2017.10.27., 05:57Szia sarah!
Szia sarah!
Idézet tőle: sarah08 ekkor: 2017.10.26., 14:58Idézet tőle: parrotHú,sarah,az anorexiád akkor a probléma,azért is pörögsz annyira a súlyproblémádon.Ezt is kezelni kell még.
Súlyban már teljesen rendben vagyok kb 2 éve, eszem is normálisan (azért számolgatok mindent, de néha már bulimarexiába csúszom), a hízástól való félelem és minimális testképzavar, ami megmaradt. De ahogy most kinézek, azzal még ki is tudnék egyezni, már csak azért is, mert páromnak is jobban tetszem így, mint a több mint 10 kg-val vékonyabban.
Köszi szépen, beleolvastam már majdnem mindegyikbe, ahol érintett lehetek, a konkrét gyógyszereknél nem mindbe. Azzal úgy voltam, hogy úgyis a doki javasol vmit, én csak beleegyezek vagy nemet mondok. De át fogom nézni azokat is, mert ahogy pl tegnap este viselkedtem, lehet, hogy önmagában a Lamolep nem elég (annak ellenére, hogy nem akarok rengeteg fajta gyógyszert szedni, csak ami muszáj).
Idézet tőle: parrotHú,sarah,az anorexiád akkor a probléma,azért is pörögsz annyira a súlyproblémádon.Ezt is kezelni kell még.
Súlyban már teljesen rendben vagyok kb 2 éve, eszem is normálisan (azért számolgatok mindent, de néha már bulimarexiába csúszom), a hízástól való félelem és minimális testképzavar, ami megmaradt. De ahogy most kinézek, azzal még ki is tudnék egyezni, már csak azért is, mert páromnak is jobban tetszem így, mint a több mint 10 kg-val vékonyabban.
Köszi szépen, beleolvastam már majdnem mindegyikbe, ahol érintett lehetek, a konkrét gyógyszereknél nem mindbe. Azzal úgy voltam, hogy úgyis a doki javasol vmit, én csak beleegyezek vagy nemet mondok. De át fogom nézni azokat is, mert ahogy pl tegnap este viselkedtem, lehet, hogy önmagában a Lamolep nem elég (annak ellenére, hogy nem akarok rengeteg fajta gyógyszert szedni, csak ami muszáj).
Idézet tőle: parrot ekkor: 2017.10.26., 11:38Hú,sarah,az anorexiád akkor a probléma,azért is pörögsz annyira a súlyproblémádon.Ezt is kezelni kell még.
Hú,sarah,az anorexiád akkor a probléma,azért is pörögsz annyira a súlyproblémádon.Ezt is kezelni kell még.