Bipoláris zavar 3.5
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2019.02.17., 10:23Bezzeg engem visznek, ha kell, ha nem. Megmondta legutóbb is az áternő, h nincs szükségem zárt osztályi kezelésre... Persze, a "nyilvántartás", engem rutinból visznek... Ha kell, ha nem. B. nincs nyilvántartva, ezek szerint.
Bezzeg engem visznek, ha kell, ha nem. Megmondta legutóbb is az áternő, h nincs szükségem zárt osztályi kezelésre... Persze, a "nyilvántartás", engem rutinból visznek... Ha kell, ha nem. B. nincs nyilvántartva, ezek szerint.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2019.02.17., 10:17Én sem értem. Főleg azt nem, hogy mi alapján döntik el, h kinek szükséges kh (akarata ellenére). Azt sem értem, h anno miért ráztak le öngyilkossági késztetéssel, mikor önként mentem.
Én sem értem. Főleg azt nem, hogy mi alapján döntik el, h kinek szükséges kh (akarata ellenére). Azt sem értem, h anno miért ráztak le öngyilkossági késztetéssel, mikor önként mentem.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2019.02.17., 08:36Csütörtökön a családgondozó hívott mentőt. Nem vitték kh-ba. Sztem ha az sem tudta ezt elérni, én sem sokat tehetek. Várok. Majd alakulnak a dolgok.
Csütörtökön a családgondozó hívott mentőt. Nem vitték kh-ba. Sztem ha az sem tudta ezt elérni, én sem sokat tehetek. Várok. Majd alakulnak a dolgok.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2019.02.16., 21:41Én 3x voltam ott.
1.
kh vitetett oda. Visszaküldtek, h nem vagyok eléggé beállva. Hisz állok, járok.
2.
Ügyeletig eljutottam, de ott már elestem. Mentő vitt be. Szundítottam egyet, semmit nem csináltak. Másnap elengedtek.
3.
Mentő vitt be eszméletlen állapotban. Infúziókat kaptam, véralbadásgátlót és műtéti altatásból ébresztő szert. 2. pontban vázolt esetben jobb állapotban érkeztem, mint ahogy a 3-asnál távoztam. Egyedül haza sm tudtam volna menni. Villamoson aliv tudtak tartani, csuklottam össze. AP + Nyugtató + altató + betaloc + pia mixem volt.
4. Krisz hívott mentőt mert előző este bevettem kb fél üveg Ftontint. Hiába mondtam, h az tegnap volt és jól vagyok és csak aludna akartam. Mentő toxikológiára nem vitt. Ter illetékes kh-ban azt mondták, h vigyenek máshova, nincs hely, nem érnek rám. Mashova vitt. János Kh-ban dokinéni azt mondta, h szunyókálhatok ott 1 napot vagy haza is mehetek.
5. Dokim 200 mg Seroquelt írt fel. Bevettem. 1 szemet. Anyu majdnem bevitezett a toxikológiára, annyira sokat aludtam, nem ébredtem keltegetésre és utána us be voltam állva. Mutogattam, hogy 1 szem, nézze meg h nem hiányzik több a dobozból.
6. 3 hete fél üveg Frontint terveztem bevenni, írtam Eszternek h kíméljenek meg a jóakarók a mentőtől ezúttal. Csak nyugtatót veszek be, nem lesz bajom...Anyu felébredt akció közben, negyed üveggel vettem be. Terapom próbált kh-ra rábeszélni. Megegyeztünk abban, hogy akkor most a negyed üvegnél megállok és írok, ha felébredtem. Kb. 8-kor már írtam neki, hogy ébren vagyok. Ha az egyik szemem becsukom, akkor olvasni is tudok...
Én 3x voltam ott.
1.
kh vitetett oda. Visszaküldtek, h nem vagyok eléggé beállva. Hisz állok, járok.
2.
Ügyeletig eljutottam, de ott már elestem. Mentő vitt be. Szundítottam egyet, semmit nem csináltak. Másnap elengedtek.
3.
Mentő vitt be eszméletlen állapotban. Infúziókat kaptam, véralbadásgátlót és műtéti altatásból ébresztő szert. 2. pontban vázolt esetben jobb állapotban érkeztem, mint ahogy a 3-asnál távoztam. Egyedül haza sm tudtam volna menni. Villamoson aliv tudtak tartani, csuklottam össze. AP + Nyugtató + altató + betaloc + pia mixem volt.
4. Krisz hívott mentőt mert előző este bevettem kb fél üveg Ftontint. Hiába mondtam, h az tegnap volt és jól vagyok és csak aludna akartam. Mentő toxikológiára nem vitt. Ter illetékes kh-ban azt mondták, h vigyenek máshova, nincs hely, nem érnek rám. Mashova vitt. János Kh-ban dokinéni azt mondta, h szunyókálhatok ott 1 napot vagy haza is mehetek.
5. Dokim 200 mg Seroquelt írt fel. Bevettem. 1 szemet. Anyu majdnem bevitezett a toxikológiára, annyira sokat aludtam, nem ébredtem keltegetésre és utána us be voltam állva. Mutogattam, hogy 1 szem, nézze meg h nem hiányzik több a dobozból.
6. 3 hete fél üveg Frontint terveztem bevenni, írtam Eszternek h kíméljenek meg a jóakarók a mentőtől ezúttal. Csak nyugtatót veszek be, nem lesz bajom...Anyu felébredt akció közben, negyed üveggel vettem be. Terapom próbált kh-ra rábeszélni. Megegyeztünk abban, hogy akkor most a negyed üvegnél megállok és írok, ha felébredtem. Kb. 8-kor már írtam neki, hogy ébren vagyok. Ha az egyik szemem becsukom, akkor olvasni is tudok...
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2019.02.16., 21:11Toxi után 1x, majd' 40 éve engedtek ki... egyébként kh., és "újabban" mindig zárt... Igaz, utosó előtti alkalommal a zártról másnap reggel lapátra tettek.
Ha nem tudjátok, mit és mennyit vett be, viszik. Persze ő nem csinál "törvénytelenséget", de mondjuk a koldulás?
Toxi után 1x, majd' 40 éve engedtek ki... egyébként kh., és "újabban" mindig zárt... Igaz, utosó előtti alkalommal a zártról másnap reggel lapátra tettek.
Ha nem tudjátok, mit és mennyit vett be, viszik. Persze ő nem csinál "törvénytelenséget", de mondjuk a koldulás?
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2019.02.16., 20:59Párja nem akarja. Családsegítő hívott mentőt, de nem vitte kh-ba. Vért vettek, vérnyomást mértek.
Ha toxikológiára beviszik v detoxba, másnap kiengedik. Engem toxikológia után mindig hazaküldtek. Igaz, nem akartam kh-ba menni/maradni.
Párja nem akarja. Családsegítő hívott mentőt, de nem vitte kh-ba. Vért vettek, vérnyomást mértek.
Ha toxikológiára beviszik v detoxba, másnap kiengedik. Engem toxikológia után mindig hazaküldtek. Igaz, nem akartam kh-ba menni/maradni.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2019.02.16., 20:55Idézet tőle: KiscsillagHogy vegyük ra, h kh-ba menjen?
Be kell vitetni. Pl. azzal, hogy piásan-begyógyszerezve nem tudjátok, milyen állapotban van. Gyomormosás, zárt.
Idézet tőle: KiscsillagHogy vegyük ra, h kh-ba menjen?
Be kell vitetni. Pl. azzal, hogy piásan-begyógyszerezve nem tudjátok, milyen állapotban van. Gyomormosás, zárt.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2019.02.16., 20:54Idézet tőle: AgobriIdézet tőle: AgobriEs szeretni is tudna a babat? Tudna kotodni hozza? Ez is ugyanolyan fontos, mint az ,hogy megeteti. Persze, mar az is nagy lepes lenne ehhez a helyzethez kepest, ha csak ellatni is tudna.
Ehhez kapcsolodoan erdemes beirni a Googlebe: Harlow kiserlet (Youtube-on videok is vannak a kiserletrol)
Ez ugye a műmajmos? (lusta vok).
Idézet tőle: AgobriIdézet tőle: AgobriEs szeretni is tudna a babat? Tudna kotodni hozza? Ez is ugyanolyan fontos, mint az ,hogy megeteti. Persze, mar az is nagy lepes lenne ehhez a helyzethez kepest, ha csak ellatni is tudna.
Ehhez kapcsolodoan erdemes beirni a Googlebe: Harlow kiserlet (Youtube-on videok is vannak a kiserletrol)
Ez ugye a műmajmos? (lusta vok).
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2019.02.16., 20:47Kutyának a kaját párja tesója viszi. Prémium eledelt. Kutyát is ők hozták és nem engedik, h másnak eladják/elajándékozzák mert draga/törzskönyvezett kutya.
Havi 2-3 napot mennek oda és úgy retteg tőlük a bnőm, hogy terhesen inkább az utcán ült, minthogy beléjük botoljon. Raadasul azt sem lehet tudni, h mikor jönnek. Így egész hónapban félt ott. A végén már kulcsot adtam ide, hogy itt tudjon lenni, amíg dolgozok.
Kutyának a kaját párja tesója viszi. Prémium eledelt. Kutyát is ők hozták és nem engedik, h másnak eladják/elajándékozzák mert draga/törzskönyvezett kutya.
Havi 2-3 napot mennek oda és úgy retteg tőlük a bnőm, hogy terhesen inkább az utcán ült, minthogy beléjük botoljon. Raadasul azt sem lehet tudni, h mikor jönnek. Így egész hónapban félt ott. A végén már kulcsot adtam ide, hogy itt tudjon lenni, amíg dolgozok.
Idézet tőle: Agobri ekkor: 2019.02.16., 20:43Idézet tőle: AgobriEs szeretni is tudna a babat? Tudna kotodni hozza? Ez is ugyanolyan fontos, mint az ,hogy megeteti. Persze, mar az is nagy lepes lenne ehhez a helyzethez kepest, ha csak ellatni is tudna.
Idézet tőle: AgobriEs szeretni is tudna a babat? Tudna kotodni hozza? Ez is ugyanolyan fontos, mint az ,hogy megeteti. Persze, mar az is nagy lepes lenne ehhez a helyzethez kepest, ha csak ellatni is tudna.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2019.02.16., 20:43Szereti is, nem is. Hol ragaszkodik hozzá, hol el akarta hagyni. Mintha az anyai ösztönnel is gond lenne.
Sztem nagyon rástresszelt erre, sok gondja volt, amiről nem ő tehet, sok szempontból kiszolgáltatott és vmi most omlott össze a rendszerében. Pl 7-8 hónapos terhes volt mikor párja tesója elvitte az összes elektromos berendezést (hűtő, tv, mosógép) kibaszásból. Sok más gondja is volt. Nem csoda hogy bekattant.
A lakás kitakarítható + lomtalanítani kell. Már csak 1 szobát kellene festeni. 3 helyiseget kifestettek.
Szereti is, nem is. Hol ragaszkodik hozzá, hol el akarta hagyni. Mintha az anyai ösztönnel is gond lenne.
Sztem nagyon rástresszelt erre, sok gondja volt, amiről nem ő tehet, sok szempontból kiszolgáltatott és vmi most omlott össze a rendszerében. Pl 7-8 hónapos terhes volt mikor párja tesója elvitte az összes elektromos berendezést (hűtő, tv, mosógép) kibaszásból. Sok más gondja is volt. Nem csoda hogy bekattant.
A lakás kitakarítható + lomtalanítani kell. Már csak 1 szobát kellene festeni. 3 helyiseget kifestettek.
Idézet tőle: Agobri ekkor: 2019.02.16., 20:37Epp ezt akartam irni, hogy allatkinzas is folyik ott rendesen, gondolom mennyi mozgastere lehet a kutyanak, no meg ha a babat nem etetik, akkor vajon a kutya kap-e enni rendesen?
Epp ezt akartam irni, hogy allatkinzas is folyik ott rendesen, gondolom mennyi mozgastere lehet a kutyanak, no meg ha a babat nem etetik, akkor vajon a kutya kap-e enni rendesen?
Idézet tőle: Agobri ekkor: 2019.02.16., 20:34Es szeretni is tudna a babat? Tudna kotodni hozza? Ez is ugyanolyan fontos, mint az ,hogy megeteti. Persze, mar az is nagy lepes lenne ehhez a helyzethez kepest, ha csak ellatni is tudna.
Es szeretni is tudna a babat? Tudna kotodni hozza? Ez is ugyanolyan fontos, mint az ,hogy megeteti. Persze, mar az is nagy lepes lenne ehhez a helyzethez kepest, ha csak ellatni is tudna.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2019.02.16., 20:33Nem a kutya a gond. Tuti, h okos eb lenne, ha nevelnék. Es fel lehetne mosni, ha addig nem ott lenne. Porszívozni is lehetne, ha lenne porszívó.
Rokonaim rénszarvassá alakították a kutyát es vígan húzza a gyerekeket a szánkón. Teljesen kompatibilis a gyerekekkel.
Nem a kutya a gond. Tuti, h okos eb lenne, ha nevelnék. Es fel lehetne mosni, ha addig nem ott lenne. Porszívozni is lehetne, ha lenne porszívó.
Rokonaim rénszarvassá alakították a kutyát es vígan húzza a gyerekeket a szánkón. Teljesen kompatibilis a gyerekekkel.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2019.02.16., 20:31Idézet tőle: KiscsillagÉn még mindig abban reménykedek, h kh-ba kerül, kezelik, injet kap, erőltetik a kontrollt és észbe kap. Mániàból 2-3 hét alatt kikeveredhet, piáról leállhat vagy alkalmi, kis mennyiségre átállhatna. Ő nem szokott depis lenni vagy csak enyhe formában. Tevékeny, normál állapotban el tudná látni a babát.
Hát ez az, ezt kellene elérni, mielőtt éhan hal a baba...
Ja, az egyértelmű, hogy rólad nem lehet több bőrt lehúzni, így is emberfelettit teljesítettél.
Idézet tőle: KiscsillagÉn még mindig abban reménykedek, h kh-ba kerül, kezelik, injet kap, erőltetik a kontrollt és észbe kap. Mániàból 2-3 hét alatt kikeveredhet, piáról leállhat vagy alkalmi, kis mennyiségre átállhatna. Ő nem szokott depis lenni vagy csak enyhe formában. Tevékeny, normál állapotban el tudná látni a babát.
Hát ez az, ezt kellene elérni, mielőtt éhan hal a baba...
Ja, az egyértelmű, hogy rólad nem lehet több bőrt lehúzni, így is emberfelettit teljesítettél.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2019.02.16., 20:28Ez teljesen tipikus mániás tünet.
Érdekes, engem ennél jobb állapotokban simán bekasztliztak...
Ja, megjegyzem apróbetűvel, hogy ott a kutyának sem jó. Érdekes, nálam tudtam tőle felmosni meg naponta (volt, h 2x) porszívózni. Amíg kicsi volt a gyerek. Szóval nem a kutya ott a gond. (Lehet, hogy még egy állatvédő is kéne?)
Ez teljesen tipikus mániás tünet.
Érdekes, engem ennél jobb állapotokban simán bekasztliztak...
Ja, megjegyzem apróbetűvel, hogy ott a kutyának sem jó. Érdekes, nálam tudtam tőle felmosni meg naponta (volt, h 2x) porszívózni. Amíg kicsi volt a gyerek. Szóval nem a kutya ott a gond. (Lehet, hogy még egy állatvédő is kéne?)
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2019.02.16., 20:24Én még mindig abban reménykedek, h kh-ba kerül, kezelik, injet kap, erőltetik a kontrollt és észbe kap. Mániàból 2-3 hét alatt kikeveredhet, piáról leállhat vagy alkalmi, kis mennyiségre átállhatna. Ő nem szokott depis lenni vagy csak enyhe formában. Tevékeny, normál állapotban el tudná látni a babát.
Én még mindig abban reménykedek, h kh-ba kerül, kezelik, injet kap, erőltetik a kontrollt és észbe kap. Mániàból 2-3 hét alatt kikeveredhet, piáról leállhat vagy alkalmi, kis mennyiségre átállhatna. Ő nem szokott depis lenni vagy csak enyhe formában. Tevékeny, normál állapotban el tudná látni a babát.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2019.02.16., 20:20Idézet tőle: KleóSzerintem ha kompetens gondozó lenne ott (nem egyszerű csecsemősnővér), változhatna a helyzet.
Védőnő + családgondozó járt ki.
Áter kéne oda és dep inj. Lógushoz sem hajlandó menni. 0 betegségbelátása van. Szerinte vele minden ok és nem érti miért baj, h iszik.
Idézet tőle: KleóSzerintem ha kompetens gondozó lenne ott (nem egyszerű csecsemősnővér), változhatna a helyzet.
Védőnő + családgondozó járt ki.
Áter kéne oda és dep inj. Lógushoz sem hajlandó menni. 0 betegségbelátása van. Szerinte vele minden ok és nem érti miért baj, h iszik.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2019.02.16., 20:18Próbáltuk rábeszélni, h a babával menjen be a János kh-ba. Oda babával fekhetett volna be. Visszautasította. Most arra próbáljuk rávenni, hogy menjen be kh-ba vagy legalább áterhez és beszéljen a tüneteiről, félelmeiről. Így ismeretlen azt látja, h részeg. A mánia kevés ahhoz, h kh-ban legyen. Én sem vagyok ott és funkcionálok, takarítok, amennyire tudok, tanulok. Ismeretlen le sem vágja. Anyu sem érzékeli.
Sztem is pszichózis határán áll. Sajnos ahhoz már nagyon rosszul van, h ne legyen szüksége gyzerre, ahhoz viszont nincs elég rosszul, h akarata ellenére kh-ba vitesse vki.
Igen, fel sem fogja, h egy baba élete, testi-lelki egészsége a tét.
És igen, kicsinálja azt, aki ott van. Takarítani is alig tudtam. Hogy mossak fel, ha ott a kutya? Hogy rakjak rendet, ha ott a sok lom és nem dobhatom ki? 3-ból 1 szobába belépni sem lehet + a lakás minden helyisége tele van zsúfolva. Asztal alatt csempe, asztal tetején székek, dobozok stb. Ja, ez már lomtalanitás utáni állapot. Eddig 3-ból csak 1 szobába lehetett beférni.
Napközben oda piszkít a kutya mert bnőm nem hagyhatja ott a babát és egyébként sem tudja sétáltatni mert elhúzza. Ugrált rám a kutya. Csupa kosz és nyálas lett a kabátom. Alig bírtam levakarni magamról. Földön csomókban a szőre. Mi lesz, ha kúszik, maszik a baba?
Reggel és este sétáltatják a kutyát + heti 1x fut.
Próbáltuk rábeszélni, h a babával menjen be a János kh-ba. Oda babával fekhetett volna be. Visszautasította. Most arra próbáljuk rávenni, hogy menjen be kh-ba vagy legalább áterhez és beszéljen a tüneteiről, félelmeiről. Így ismeretlen azt látja, h részeg. A mánia kevés ahhoz, h kh-ban legyen. Én sem vagyok ott és funkcionálok, takarítok, amennyire tudok, tanulok. Ismeretlen le sem vágja. Anyu sem érzékeli.
Sztem is pszichózis határán áll. Sajnos ahhoz már nagyon rosszul van, h ne legyen szüksége gyzerre, ahhoz viszont nincs elég rosszul, h akarata ellenére kh-ba vitesse vki.
Igen, fel sem fogja, h egy baba élete, testi-lelki egészsége a tét.
És igen, kicsinálja azt, aki ott van. Takarítani is alig tudtam. Hogy mossak fel, ha ott a kutya? Hogy rakjak rendet, ha ott a sok lom és nem dobhatom ki? 3-ból 1 szobába belépni sem lehet + a lakás minden helyisége tele van zsúfolva. Asztal alatt csempe, asztal tetején székek, dobozok stb. Ja, ez már lomtalanitás utáni állapot. Eddig 3-ból csak 1 szobába lehetett beférni.
Napközben oda piszkít a kutya mert bnőm nem hagyhatja ott a babát és egyébként sem tudja sétáltatni mert elhúzza. Ugrált rám a kutya. Csupa kosz és nyálas lett a kabátom. Alig bírtam levakarni magamról. Földön csomókban a szőre. Mi lesz, ha kúszik, maszik a baba?
Reggel és este sétáltatják a kutyát + heti 1x fut.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2019.02.16., 20:16Idézet tőle: KiscsillagJa a kh-ba lenne ingyen sör, ingyen rivó, tuti odamenne.
Elkísérném 😀
Idézet tőle: KiscsillagJa a kh-ba lenne ingyen sör, ingyen rivó, tuti odamenne.
Elkísérném 😀
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2019.02.16., 20:14Szerintem ha kompetens gondozó lenne ott (nem egyszerű csecsemősnővér), változhatna a helyzet.
Szerintem ha kompetens gondozó lenne ott (nem egyszerű csecsemősnővér), változhatna a helyzet.
Idézet tőle: Agobri ekkor: 2019.02.16., 20:08Inkabb tudja meg, hogy orokbefogadott, mint hogy a jelenlegi helyzetben maradjon szegeny, igy legalabb eletben marad es van eselye, ha kicsi is, de olyan csaladhoz kerulni, ahol szeretik es felelosseggel felnevelik.
Inkabb tudja meg, hogy orokbefogadott, mint hogy a jelenlegi helyzetben maradjon szegeny, igy legalabb eletben marad es van eselye, ha kicsi is, de olyan csaladhoz kerulni, ahol szeretik es felelosseggel felnevelik.
Idézet tőle: Agobri ekkor: 2019.02.16., 20:02Kleo, mi ertelme ha vki ott van 24 oraban vele? Valtozik valami? Megis ki az, aki 24 orat elvisel koszban, lomban, reszeg mellett, emelett meg babazzon es takaritson? Elkepzelem, hogy ha szegeny baboca pisi szagu, akkor a kutya milyen lehet, az a szegeny joszag hova urit? Legjobb megoldas, ha a gyermeket biztonsagba helyezik, tavol a szuleitol.
Anyukanak pedig surgosen korhazi segitseg kellene, ahogy olvasom kb pszichotikus szintu problemai vannak. Nagyon nincs kepben mi tortenik vele es a gyermekevel! Mihamarabb szintre kene hozni gyogyszerrel, hogy legalabb azt fogja fel, hogy van gyermeke, utana meg terapia, terapia... S majd utana babazzon!!!
Kleo, mi ertelme ha vki ott van 24 oraban vele? Valtozik valami? Megis ki az, aki 24 orat elvisel koszban, lomban, reszeg mellett, emelett meg babazzon es takaritson? Elkepzelem, hogy ha szegeny baboca pisi szagu, akkor a kutya milyen lehet, az a szegeny joszag hova urit? Legjobb megoldas, ha a gyermeket biztonsagba helyezik, tavol a szuleitol.
Anyukanak pedig surgosen korhazi segitseg kellene, ahogy olvasom kb pszichotikus szintu problemai vannak. Nagyon nincs kepben mi tortenik vele es a gyermekevel! Mihamarabb szintre kene hozni gyogyszerrel, hogy legalabb azt fogja fel, hogy van gyermeke, utana meg terapia, terapia... S majd utana babazzon!!!
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2019.02.16., 20:01Idézet tőle: KiscsillagIlyen pici babát örökbe is fogadhatnak.
Ja, majd elfelejtem. Közölte, h nekem adja...igazán kedves.
Persze, de egyszer megtudja, hogy örökbefogadott gyerek. Az is nagy élmény, úgy láttam.
Hát ez tényleg hülye.
Idézet tőle: KiscsillagIlyen pici babát örökbe is fogadhatnak.
Persze, de egyszer megtudja, hogy örökbefogadott gyerek. Az is nagy élmény, úgy láttam.
Hát ez tényleg hülye.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2019.02.16., 19:59Nem memória. Kérdez, de a válaszra már nem tud koncentrálni.
Hát ezt a "nem bírok vele"-t én is ismerem...
Nem memória. Kérdez, de a válaszra már nem tud koncentrálni.
Hát ezt a "nem bírok vele"-t én is ismerem...
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2019.02.16., 19:57Ilyen pici babát örökbe is fogadhatnak.
Ilyen pici babát örökbe is fogadhatnak.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2019.02.16., 19:53Memóriájával is gond lehet. Este mondtam, hogy másnap 1-ig érek rá, utána mennem kell haza és onnan suliba. Ezt másnap délelőtt még 5x megkérdezte. Mindig ugyanazt válaszolta. Rendszeresen ez van. Ez nem is ertem, hogy miért. 5-10x megkérdezi ugyanazt. Ezt csak mániásan csinálta eddig.
Pénteken nem tudom, h mibe keveredett. Majdnem megverték, piacfelügyrlőséget emlegetett a párja. Azt mondta, h nem bír vele. Ha nem ad pénzt, megy koldulni az utcára. Éjjel-nappal. Nyugtatót már eldugja és adagolja.
Memóriájával is gond lehet. Este mondtam, hogy másnap 1-ig érek rá, utána mennem kell haza és onnan suliba. Ezt másnap délelőtt még 5x megkérdezte. Mindig ugyanazt válaszolta. Rendszeresen ez van. Ez nem is ertem, hogy miért. 5-10x megkérdezi ugyanazt. Ezt csak mániásan csinálta eddig.
Pénteken nem tudom, h mibe keveredett. Majdnem megverték, piacfelügyrlőséget emlegetett a párja. Azt mondta, h nem bír vele. Ha nem ad pénzt, megy koldulni az utcára. Éjjel-nappal. Nyugtatót már eldugja és adagolja.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2019.02.16., 19:53"A védőnő azt mondta, hogy mellé 0-24 órás felügyelet kellene." – Hát akkor az! Nem vitás, hogy nagy bajok vannak vele...
Mániában, piásan? Mittom én, kivel, mikor, mit beszéltem, pláne telón... Stimmel.
"A védőnő azt mondta, hogy mellé 0-24 órás felügyelet kellene." – Hát akkor az! Nem vitás, hogy nagy bajok vannak vele...
Mániában, piásan? Mittom én, kivel, mikor, mit beszéltem, pláne telón... Stimmel.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2019.02.16., 19:48A védőnő azt mondta, hogy mellé 0-24 órás felügyelet kellene.
Mindennapos segítség:
-kedden (mivel rivóra beivott), hiába hívott oda, hiába mentem, be sem jutottam. Szval kéményen érkező segítség kell.
- a segítőnek nem segíteni kellene, hanem MINDENT megcsinálni. Hisz olyan részeg volt tízkor, hogy járni alig tudott.
-ha nem kap pénzt piára, elmegy koldulni. Addig ki van a babával, míg piát vesz vagy koldul rá az utcán?
-éjszakára is kell vki, hisz ha nem vagyok ott, lehet fel sem kelnek hozzá.
-már gombás a háta, a higiéniai viszonyokkal magyarázzák
-pisi es penész szagú a baba
-fejlődésben le van maradva
Sztem már rég be kellett volna neki adni antipszichó depot injet. Ha nem lenne mániás, tán józanabb pillanatában feltűnne neki, hogy gond van a piával.
Anyámat hajnal 4:20-kor hívta. Jó napot kívánok! Nem fogadott hívásom volt. Hajnalban, idegent?!?!? Eddig felismerte Anyu számát. Már az időt sem ismeri?
Kapott egy használt telót. Abban van egy kép egy párjára hasonlító krapekról. Kiokoskodta, hogy a párjának biztos van egy tisztább lakása és ott van egy gyereke. Hisz látja a képen. Nem komplett.
A védőnő azt mondta, hogy mellé 0-24 órás felügyelet kellene.
Mindennapos segítség:
-kedden (mivel rivóra beivott), hiába hívott oda, hiába mentem, be sem jutottam. Szval kéményen érkező segítség kell.
- a segítőnek nem segíteni kellene, hanem MINDENT megcsinálni. Hisz olyan részeg volt tízkor, hogy járni alig tudott.
-ha nem kap pénzt piára, elmegy koldulni. Addig ki van a babával, míg piát vesz vagy koldul rá az utcán?
-éjszakára is kell vki, hisz ha nem vagyok ott, lehet fel sem kelnek hozzá.
-már gombás a háta, a higiéniai viszonyokkal magyarázzák
-pisi es penész szagú a baba
-fejlődésben le van maradva
Sztem már rég be kellett volna neki adni antipszichó depot injet. Ha nem lenne mániás, tán józanabb pillanatában feltűnne neki, hogy gond van a piával.
Anyámat hajnal 4:20-kor hívta. Jó napot kívánok! Nem fogadott hívásom volt. Hajnalban, idegent?!?!? Eddig felismerte Anyu számát. Már az időt sem ismeri?
Kapott egy használt telót. Abban van egy kép egy párjára hasonlító krapekról. Kiokoskodta, hogy a párjának biztos van egy tisztább lakása és ott van egy gyereke. Hisz látja a képen. Nem komplett.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2019.02.16., 19:34Hány "felelőtlen" szülő nevel gyereket... Biztosítani kellene mindennapos segítséget, mintegy "vezetést" az anyának. Én ismertem több olyat, aki "árvaházban/állami gondozásban" nőtt fel, egyik sem lett pszichésen egészséges. Nyugalom ott sincs (annyi gyerek közt...), higiéniáról meg csak annyit, hogy minimum tetvesek lesznek. Az igaz, hogy ellátják, és ebben van a fő probléma, hogy minimális szinten sem látják el. Mindenképp otthon kezelném őket...
Hány "felelőtlen" szülő nevel gyereket... Biztosítani kellene mindennapos segítséget, mintegy "vezetést" az anyának. Én ismertem több olyat, aki "árvaházban/állami gondozásban" nőtt fel, egyik sem lett pszichésen egészséges. Nyugalom ott sincs (annyi gyerek közt...), higiéniáról meg csak annyit, hogy minimum tetvesek lesznek. Az igaz, hogy ellátják, és ebben van a fő probléma, hogy minimális szinten sem látják el. Mindenképp otthon kezelném őket...
Idézet tőle: Agobri ekkor: 2019.02.16., 19:26Szerintem meg igen! Mi mas lenne? Egy kisbabat, hogy lehet ket reszeg es gondozatlan, neveletlen kutyus mellett hagyni? Ha rajtam mulna, akkor egy napig se vartam volna vele! Eleg sulyos allapotrol szamolt be Kiscsillag, szerintem annyira sulyos, hogy egyik pillanatrol a masikra biztosan nem lesznek felelossegteljes szulok, szerintem honapok, akar evek mire leszoknak az ivasrol es rendbe szedik magukat, es megfelelo korulmenyeket biztositanak a picinek. Nem mondom, hogy a pici tobb szeretet kap egy arvahazban, de nyugodtabb, higenikusabb kornyezetben gondjat viselik legalabb. Addig Anya es Apa rendbeszedhetik magukat.
Szerintem meg igen! Mi mas lenne? Egy kisbabat, hogy lehet ket reszeg es gondozatlan, neveletlen kutyus mellett hagyni? Ha rajtam mulna, akkor egy napig se vartam volna vele! Eleg sulyos allapotrol szamolt be Kiscsillag, szerintem annyira sulyos, hogy egyik pillanatrol a masikra biztosan nem lesznek felelossegteljes szulok, szerintem honapok, akar evek mire leszoknak az ivasrol es rendbe szedik magukat, es megfelelo korulmenyeket biztositanak a picinek. Nem mondom, hogy a pici tobb szeretet kap egy arvahazban, de nyugodtabb, higenikusabb kornyezetben gondjat viselik legalabb. Addig Anya es Apa rendbeszedhetik magukat.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2019.02.16., 19:22Idézet tőle: KleóEz mindenképpen súlyos elhanyagolás, de nem hinném, hogy a "kiemelés" a legoptimálisabb megoldás.
Az sem jó megoldás. De hogy hagyják ott vele, ha hulla részeg és alszik, nem eteti, nem gondozza és az apa dolgozik, nem tud otthon maradni?
Idézet tőle: KleóEz mindenképpen súlyos elhanyagolás, de nem hinném, hogy a "kiemelés" a legoptimálisabb megoldás.
Az sem jó megoldás. De hogy hagyják ott vele, ha hulla részeg és alszik, nem eteti, nem gondozza és az apa dolgozik, nem tud otthon maradni?
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2019.02.16., 19:19Igazad van. Terapom és én is ettől féltünk. Ha elhallgatják a gondot és baja lesz a babának? Ezt nem értik...
Igen, bnőmnek is megvan a baja, raadasul mániás most, emiatt sem tud reálisan gondolkodni. Nincs krízisállapotban, így akarata ellenére kh-ba nem tudjuk küldeni, ő betegségbelátás hiányában nem érzi szükségét a segítségnek, tehetetlenek vagyunk.
Igazad van. Terapom és én is ettől féltünk. Ha elhallgatják a gondot és baja lesz a babának? Ezt nem értik...
Igen, bnőmnek is megvan a baja, raadasul mániás most, emiatt sem tud reálisan gondolkodni. Nincs krízisállapotban, így akarata ellenére kh-ba nem tudjuk küldeni, ő betegségbelátás hiányában nem érzi szükségét a segítségnek, tehetetlenek vagyunk.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2019.02.16., 19:16Ez mindenképpen súlyos elhanyagolás, de nem hinném, hogy a "kiemelés" a legoptimálisabb megoldás.
Ez mindenképpen súlyos elhanyagolás, de nem hinném, hogy a "kiemelés" a legoptimálisabb megoldás.
Idézet tőle: Agobri ekkor: 2019.02.16., 19:10Kiscsillag, te mindent megtettel! Ne erezd magad rosszul amiatt, mert csaladsegitot hivtal. A kisbaba elete volt a tet, mert ha ok kiutik magukat, akkor a baba ehen hal, vagy elobb utobb vmi fertozest kapott volna abban a lakasban, gondolom szoptatni se szoptatja, igy eleve nem olyan vedett az immunremdszere... Igy is a kisbaba korai kotodeset sikerult elcseszniuk, ami kihatassal lesz az egesz eletere. Gondolom mondanom se kell, hogy a nem megfelelo korai kotodes milyen taptalajt biztosit kesobb pszichesbrtegsegeknek es szemelyiseg zavaroknak. Egy gyerekrol nem csak gondoskodni kell, hanem figyelni ra, es szeretni! Sajnanalom a baratnodet is, nyilvan halmozottan tele van lelki problemakkal es valsagban az elete, gondolom, amit piaval akar elhomalyositani, de ennek tudataban ne vallaljon gyereket akkor, vagy ha bevallalta, akkor adoptalja olyan parnak, akinek nem lehet gyereke es megfeleloen lelki es testi szuksegleteit kielegitve tudjak felnevelni. Legalabb a gyerekenek adhatna eselyt egy jobb eletre, ezzel, hogy iszik, de mellette a gyereke is kell , csak a sajat gyerekevel csesz ki, akinek , ha a sajat szuleinel marad borzalmas gyerekkora lesz, ha egyaltalan eletben marad.
Kiscsillag, te mindent megtettel! Ne erezd magad rosszul amiatt, mert csaladsegitot hivtal. A kisbaba elete volt a tet, mert ha ok kiutik magukat, akkor a baba ehen hal, vagy elobb utobb vmi fertozest kapott volna abban a lakasban, gondolom szoptatni se szoptatja, igy eleve nem olyan vedett az immunremdszere... Igy is a kisbaba korai kotodeset sikerult elcseszniuk, ami kihatassal lesz az egesz eletere. Gondolom mondanom se kell, hogy a nem megfelelo korai kotodes milyen taptalajt biztosit kesobb pszichesbrtegsegeknek es szemelyiseg zavaroknak. Egy gyerekrol nem csak gondoskodni kell, hanem figyelni ra, es szeretni! Sajnanalom a baratnodet is, nyilvan halmozottan tele van lelki problemakkal es valsagban az elete, gondolom, amit piaval akar elhomalyositani, de ennek tudataban ne vallaljon gyereket akkor, vagy ha bevallalta, akkor adoptalja olyan parnak, akinek nem lehet gyereke es megfeleloen lelki es testi szuksegleteit kielegitve tudjak felnevelni. Legalabb a gyerekenek adhatna eselyt egy jobb eletre, ezzel, hogy iszik, de mellette a gyereke is kell , csak a sajat gyerekevel csesz ki, akinek , ha a sajat szuleinel marad borzalmas gyerekkora lesz, ha egyaltalan eletben marad.
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2019.02.16., 16:17Így barátkozni sem tudok vele. Azt várja, hogy asszisztáljak a függőségéhez. Beszedi a nyugtatót, nem tart ki kontrolling és hozzám jár gyszert kéregetni. Az kicsit sem érdekli, hogy ha adok, nekem nem lesz. Eddig legalább elment orvoshoz. Újabban addig sem jutott el, hogy ip-t kérjen. Anélkül hiába ment oda 2x, nem fogadták. Nem érti meg, hogy ez nem így megy. Nem vagyok patikus. Terhesség alatt is vègig ezent.
Piával ugyanez, adjak rá pénzt. Ha nem adok, elmegy koldulni piára.
Sok pénzt adtam kölcsön, elektromos berendezéseket, Anyu több bőröndnyi baba és kisgyerek ruhát szerzett. Ott voltam vele szülésnél, látogattam a kh-ban is. Nem tudok többet tenni.
Mondtam neki, hogy ha változtatni szeretne az életén, le akar szokni, elfogadja az orvosi segítséget, szívesen segítek. Választania kell a baba és a pia között. Ha az italt választja, nem tesz magáért semmit, ne keressen.
Az a baj, hogy ezzel engem is lehúz. 🙁
Így barátkozni sem tudok vele. Azt várja, hogy asszisztáljak a függőségéhez. Beszedi a nyugtatót, nem tart ki kontrolling és hozzám jár gyszert kéregetni. Az kicsit sem érdekli, hogy ha adok, nekem nem lesz. Eddig legalább elment orvoshoz. Újabban addig sem jutott el, hogy ip-t kérjen. Anélkül hiába ment oda 2x, nem fogadták. Nem érti meg, hogy ez nem így megy. Nem vagyok patikus. Terhesség alatt is vègig ezent.
Piával ugyanez, adjak rá pénzt. Ha nem adok, elmegy koldulni piára.
Sok pénzt adtam kölcsön, elektromos berendezéseket, Anyu több bőröndnyi baba és kisgyerek ruhát szerzett. Ott voltam vele szülésnél, látogattam a kh-ban is. Nem tudok többet tenni.
Mondtam neki, hogy ha változtatni szeretne az életén, le akar szokni, elfogadja az orvosi segítséget, szívesen segítek. Választania kell a baba és a pia között. Ha az italt választja, nem tesz magáért semmit, ne keressen.
Az a baj, hogy ezzel engem is lehúz. 🙁
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2019.02.16., 15:47Idézet tőle: AgobriMost oszinten a siras kornyekez... A kisbaba miatt. Ugy megszeretgetnem azt a kis csoppseget :(((. 5 hetesen ezt kell atelnie, borzalmas!!!
Kiscsillag, mit ereztel, amikor a babarol gondoskodtal?
Amugy a baba hogy viseli? Sir sokat? Mosolyog?
Sírva jöttem haza. 🙁
Nagyon sajnáltam a babát és nehéz volt, hogy egy nagyon-nagyon koszos és rendezeten lakásban kellett takarítani és nem arról volt szó, hogy a babàzásban sem segítenek. A ketttő együtt sok, azt sem tudtam, hogy mihez kezdjek. Raadásul rendet rakni sem lehet mert sok a lom, kevés a bútor. A dolgoknak nincs helye és egy neveletlen nagy eb is nehezítette a dolgot. Hogy mossak fel, ahol egy kutya is van és 2 ember iszik?
Közben dühített, h őket csak a pia érdekli.
A baba ébredéskor sírdogált. Evés után megnyugodott, hamar visszaaludt. Nem volt vele sok munka. Nem olyan sírós baba, még sokat alszik. A védőnős sétát élvezte. Jó nagyot aludt utána.
A baba viszonylag kis súllyal született és nehezen hízik. Feneke felett gombás hámsérülés van, nem kizárt h a higiénés viszonyok miatt.
2 hete a terapom javaslatára e-mailben értesítettem a családsegítőt a problémáról.
Reméltem, hogy hatni tudnak rá. Próbálkoztak is, most negyedjére voltak kint. Heti 1x kijártak volna segíteni, de ez sem tetszett bnőmnek és az Apukának.
1 hónapot kaptak, hogy a lakást rendbe rakják és bnőm állapota javuljon. Így alkalmatlan a feladatra, veszélyezteti a babát.
Most haraxik rám, a családsegítőt perelni akarja, engem is. Engem hibáztat.
Terapom sms-ben kérdezte, hogy mit éreznék, ha nem szólok és baja lesz a babának?
Hiába magyarázta a családsegítős, hogy a bejelentés csak ok arra, hogy kijárjanak és az ott tapasztaltak alapján hozták ezt a döntést.
Mikor ott feküdt reggel 10-kor részegen, felajánlottam hogy maradok míg az Apuka hazaér. Mondtam, hogy péntektől hétfőig talán Apuka otthon tud maradni. De nem egyeztek bele, h hétfőig maradjon a baba.
Az a baj, hogy belátni sem hajlandó, hogy gond az italozás, gyster abúzálás és az hogy mániás + depis. Én is, de én józan vagyok és funkcionálok. És kevésbé mániás. Nincsenek irreális elképzeléseim, nem vagyok gátlástalan stb.
Idézet tőle: AgobriMost oszinten a siras kornyekez... A kisbaba miatt. Ugy megszeretgetnem azt a kis csoppseget :(((. 5 hetesen ezt kell atelnie, borzalmas!!!
Sírva jöttem haza. 🙁
Nagyon sajnáltam a babát és nehéz volt, hogy egy nagyon-nagyon koszos és rendezeten lakásban kellett takarítani és nem arról volt szó, hogy a babàzásban sem segítenek. A ketttő együtt sok, azt sem tudtam, hogy mihez kezdjek. Raadásul rendet rakni sem lehet mert sok a lom, kevés a bútor. A dolgoknak nincs helye és egy neveletlen nagy eb is nehezítette a dolgot. Hogy mossak fel, ahol egy kutya is van és 2 ember iszik?
Közben dühített, h őket csak a pia érdekli.
A baba ébredéskor sírdogált. Evés után megnyugodott, hamar visszaaludt. Nem volt vele sok munka. Nem olyan sírós baba, még sokat alszik. A védőnős sétát élvezte. Jó nagyot aludt utána.
A baba viszonylag kis súllyal született és nehezen hízik. Feneke felett gombás hámsérülés van, nem kizárt h a higiénés viszonyok miatt.
2 hete a terapom javaslatára e-mailben értesítettem a családsegítőt a problémáról.
Reméltem, hogy hatni tudnak rá. Próbálkoztak is, most negyedjére voltak kint. Heti 1x kijártak volna segíteni, de ez sem tetszett bnőmnek és az Apukának.
1 hónapot kaptak, hogy a lakást rendbe rakják és bnőm állapota javuljon. Így alkalmatlan a feladatra, veszélyezteti a babát.
Most haraxik rám, a családsegítőt perelni akarja, engem is. Engem hibáztat.
Terapom sms-ben kérdezte, hogy mit éreznék, ha nem szólok és baja lesz a babának?
Hiába magyarázta a családsegítős, hogy a bejelentés csak ok arra, hogy kijárjanak és az ott tapasztaltak alapján hozták ezt a döntést.
Mikor ott feküdt reggel 10-kor részegen, felajánlottam hogy maradok míg az Apuka hazaér. Mondtam, hogy péntektől hétfőig talán Apuka otthon tud maradni. De nem egyeztek bele, h hétfőig maradjon a baba.
Az a baj, hogy belátni sem hajlandó, hogy gond az italozás, gyster abúzálás és az hogy mániás + depis. Én is, de én józan vagyok és funkcionálok. És kevésbé mániás. Nincsenek irreális elképzeléseim, nem vagyok gátlástalan stb.
Idézet tőle: Outcalled ekkor: 2019.02.16., 15:02Nem ismerem az elejét a sztorinak, de ez borzalmas. Szegény baba ???? Magadat egy pillanatra se hibáztasd, csodálatos, amit eddig is segítettél!
Nem ismerem az elejét a sztorinak, de ez borzalmas. Szegény baba ???? Magadat egy pillanatra se hibáztasd, csodálatos, amit eddig is segítettél!
Idézet tőle: Agobri ekkor: 2019.02.16., 15:01Most oszinten a siras kornyekez... A kisbaba miatt. Ugy megszeretgetnem azt a kis csoppseget :(((. 5 hetesen ezt kell atelnie, borzalmas!!!
Most oszinten a siras kornyekez... A kisbaba miatt. Ugy megszeretgetnem azt a kis csoppseget :(((. 5 hetesen ezt kell atelnie, borzalmas!!!
Idézet tőle: Anonymous ekkor: 2019.02.16., 13:13Nyilvanvalóan nagy gond volt. Szerdán hiába szóltak nekik, hogy ez így nem oke. Ittak, basztak segíteni. Már csak én küzdöttem a takarítással...Reggel 6-kor már piát vett. Elfogyott a pénze, nem adtam. Erre elment koldulni. Sörrel tért vissza. Utána közölte, hogy ha nem adok pénzt, újra elmegy koldulni. Adtam. Jól berúgott es közölte a családsegítőssel, hogy nem ivott. Nem érti miért baj, h lefeküdt aludni. (kabátban, csízmában).
Ha nem vagyok ott, azt a babát meg sem etetik, tisztába sem teszik. Védőnő is aggódott. Kérdezte, hogy tudnék-e átjárni....
Nyilvanvalóan nagy gond volt. Szerdán hiába szóltak nekik, hogy ez így nem oke. Ittak, basztak segíteni. Már csak én küzdöttem a takarítással...Reggel 6-kor már piát vett. Elfogyott a pénze, nem adtam. Erre elment koldulni. Sörrel tért vissza. Utána közölte, hogy ha nem adok pénzt, újra elmegy koldulni. Adtam. Jól berúgott es közölte a családsegítőssel, hogy nem ivott. Nem érti miért baj, h lefeküdt aludni. (kabátban, csízmában).
Ha nem vagyok ott, azt a babát meg sem etetik, tisztába sem teszik. Védőnő is aggódott. Kérdezte, hogy tudnék-e átjárni....