Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

DÜHÖNGŐ 2

Asszem félreolvastam valamit.

Én úgy értettem, hogy az egyéni és a csoportos terapeuták megtárgyalják a dolgokat.

De nem a szerviekre gondoltam.

Ha így lenne, akkor sztem nem feelingen csapódna le, hogy a dokik nem értenek egyet, de úgy tűnik nekem, rajta keresztül egyeztetnek. Amúgy nem tudom, mi ennek a módja.

Szerintem megtárgyalják.

Nálunk tuti.

Ezeket ők miért nem tárgyalják meg egymással?

Igen, én is kedvelem a dokit egyéniben, de pont nem segít a dolgon nálam.

Én nagyon szeretem az egyénit.

De szerintem ez a doktornő személyének is köszönhető.

Ha nem a páciense lennék, szerintem barátnők lennénk.

Csoporttal ambivalens érzelmeim vannak. Az nekem nehezebb. Mások előtt felvállalni magam. Több ember előtt.

 

Igen, bosszant kicsit. Melyik részére írtad, hogy te is ezt érzed?  (Több dologról írtam.)

 

Arra, hogy túlságosna középpontban érzed magad terápián vagy arra, hogy nem tudunk az orvosról sokat?

Bennem nincs kifejezetten utálat irántuk, inkább gyanakvás, félelem.

Rossz ez az egész...

Rájöttem, azért korlátozottan hatékonyak nálam az egyéni  terápiák, mert nem szeretek magamról beszélni olyan sokat. Nem bírom, hogy középpontban vagyok egy órát, h és hogy egyoldalú az információáramlás. 🙁

Úgy még elviselem a középpontban levést, hogy rajtam keresztül közvetítődik valami vagy beszélgetünk(vagyis én beszélek)  harmadik személyekről vagy bármi másról, de utálom, hogy engem elemezgetünk, én pedig nem tudok a másik félről szinte semmit...ez így semmiben se hasonlít normális emberi viszonylatokra.

Csoportra is járok, de az jobb, ott tudok szemlélődni-megfigyelni is, nem kell annyit beszélni(pedig szoktam hozzászólogatni, kérdezgetni, nem vagyok kuka).

Nem erre lenne szükségem, hanem egy rendes párkapcsolatra talán és akkor nem kellene magamban se motyogni órákat....de lehet, attól is becsavarodnék kapcsolatban is, hogy intenzíven velem foglalkoznak és nyektetnek és beszéltetnek.. 

 

Én most nem vagyok rosszul hétfői csoport óta.

Bár azóta apadt a kedélyem. Akkor attól lettem jobban, hogy kibeszéltem ott magam és meghallgattak és kíváncsiak voltak rám és figyelmet kaptam.

Figyelmet kell kapnom, szerintem ez a borderline és a társfüggőség.

Bár ez természetes emberi igény, csak én olyan sokára kapom ezt meg, hogy addig megbetegszem. Mert nem tudok rendesen kapcsolatot tartani.

Így én is jártam torta.

 

De nincs most erőm se meg kedvem se Mégegyszer leírni. Látom más issz@rul van ma/mostanában, ez egy kicsit "megnyugtat".

 

Bassza meg! Fél órán keresztül pötyögtem a telefonomon egy hozzászólást a krízisbe, és Mielőtt elküldtem volna, lemerült a telefonom és elszállt az irományom. Ettől nem lett jobb a kedvem....

Még rosszabbul. Most nemcsak pár dolog rossz, hanem minden rossz. Érzésben.

Nem tudom mit tehetnék. Igazából környezetváltozásra lenne szükségem, elmenni jó messzire, ahol még sosem jártam.

Bárcsak lenne rá lehetőségem és pénzem.

Röhögés nélkül nem élet az élet! 😀

Azt a picsa, ”Jelenleg 18 felhasználó és 50 vendég van a webhelyen." 😀

Kibaszott dühös vagyok.

Mert nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretném.

Feldühít a fennhéjázás.

Ráadásul elromlott a telefonom, van egy másik és véletlenül berepedt az üvege, amikor leakartam venni a hátlapját.

Ráadásul ez nem is az enyém, hanem Anyué.

Kibaszott, mocskos, rohadt kurva élet.

Sajnos nem jobb, hogy ide leírtam, Inkább szét kéne verni a lakást.

De már így is elég kárt csináltam és teszek is ilyenkor magamban is.

Viszont voltam ma futni.

Ami jó volt, csak megfájdult tőle a fejem és két fájdalomcsillapítót kellett bevennem.

Pénz kellene végre már, sok és állandóan.

Köszönöm a figyelmet.

Azért mondjuk: "Jó reggelt" 

Mert: "Pofa be és dögölj meg!" Tàrsadalmilag nem annyira elfogadott 😀

Bocs,de itt fontos dolgokról esett szó a szociológus meg terápia kapcsán.

Nagyon jó üzletággá fejlődött az életvezetésben elakadt időlegesen  instabil  emberek  ,,kihasználása."Rengeteg tréning ,könyv (direkt nem írtam szakkönyvet!) kínál tuti megoldásokat .Van akinek használ és túl tud lendülni az adott szakaszon,DE ha pszichoterápiát kezd el folytatni nem szakavatott szak!ember ,( és szAKEMBER ESETÉBEN SEM MINDEGY  ,hogy az adott eset kezelésére ő mennyire szakavatott kompetens, rendelkezik -e olyan  jogosítvánnyal ) azzal akár nehezen ,v véglegesen helyrehozhatatlan károkat okozhat.És általában ilyenkor az történik,hogy én megtettem mindent,csak a  kliens nem bírta a kiképzést.Magyarán ott maradsz lógva.

 Psz terápiát  szociológus pláne nem !  de még,sem szociálpedagógus sem szociális munkás  sem  tarthat .A két utóbbi segítő beszélgetésre van jogosítva,amely hasonló,( nem gyorstalpalló szintű néhány órás megmondom a frankót képzés )de felszínt érinti,és  nem csúszhat át pszichoterápiába!

 

Kedves nemkene!

Érdemes lenne elgondolkodni rajta, hogy nem csak a pénzeteket szipkázza-e egy hozzá nem értő ember.

Egyszer volt szerencsém egy szociológushoz. Tanulási tréningeket tart, önbizalomfejlesztéssel szóbeli vizsgákra és állásinterjúkra készíti fel az embereket. Az első alkalommal elbeszélgetést szokott tartani féláron. Nos elmentem erre az első alkalomra, nagyon jó volt, és megmondta őszintén, hogy az én problémám megoldásához pszichológus kell és nem tanulási tréning. Ő nem szipkázzta a pénzemet egy tréninggel.

Szerintem egy szociológusnak nem szabad pszichológust játszania, terápiát pláne nem is tarthatna (szerintem). Fizettek neki ezekért a beszélgetésekért? Ő minek nevezi ezeket az üléseket? Terápiának? Nem vagyok benne biztos hogy van rá jogosultsága.

.

Ketszer elmentem vele ehhez a fantasztikus szociologushoz, es azt ereztem, mintha minden az en hibam lenne kizarolag. Amint nyitottam es elismertem a hibazasom dolgokban, egybol a nyakamba lett varrva minden kb.

O ezzel megkapta tokeletes visszaigazolast, azon dolgok amiken neki kellene valtoztatnia mar nem is leteznek.. Ez mennyire arto "szakemberi" beavatkozas? Kb a gyermekbantalmazasra is annyi tanacsot kapott, hogy hat meg kell allitani a duhot adott pillanatban. De egyaltalan nem volt sulya az egesznek. Raadasul az en depressziomra csuklobol azt mondta neki a "szakember", hogy kifogas, anelkul hogy valaha is talalkozott volna velem elotte. Kimondottan ellenemnhangolta es nem osszekovacsolni probalt minket, pedig tudom, hogy megoldhato lenne a koztunk levo feszultsegek nagy %-a, ha nem az egesze..

A szociologus(meg csak pszichologusi vegzettsege sincs) akihez jart, az kb elhitette vele, hogy ez ugy megy, hogy ha nem tetszik valami, akkor tovabb kell menni.. arra nem igazan tertek ki, hogy esetleg neki is valtoztatnia kellene barmin

Igen de basszus kozben itt egy gyerek, akinek kb ezen mulik az elete.

Ennyiben gondolja magat hibasnak, semmi masban.

O erre annyit mond, hogy szar embereket valasztott mindig maga kore.

Altalaban 2-3 evig tart egy parkapcsolata es ahogy megfigyeltem mindenhol az ismetlodik, amit kettonk kozt tapasztalok. Kozben szuletnek a gyerekek sorra..

Azt mondja soha nem szeretett, csak nem volt kello onismerete(nem mintha most lenne) es onbizalomhianybol szult gyereket. Szerinted van ertelme harcolni azert, hogy belem szeressen, hogy a gyerek is teljes csaladban serules nelkul nohessen fel , gondolok itt olyan dolgokra, hogy a terapia kozelebb hozhat minket egymashoz, ha a segitsegevel megertjuk egyaltalan egymast, megtanulunk kommunikalni egymassal, stb vagy ez ilyenkor mar regen csak gorcsoles es onkinzas? O nem nagyon akarja mar a terapiat se.

van értelme harcolni a kapcsolatert ha folyamatosan alaznak? eljutni valahogy a terapiara, lehet meg mas? nagyon nehez lenyelni, eddig nem nagyon sikerult, de ha nagyon osszeszedem magam talan sikerulhet, van ertelme? ugy ertem szerintetek sulhet ki ebbol meg jo?

nem akarom ezt irni, de en ezert hagytam abba, mert folyamatosan fajt a fejem tole, remeljuk nalad nem ettol van

Idézet tőle: holdfény

Fáj a fejem. Ma megint dokihoz megyek. Kíváncsi vagyok az eredményre.

miota faj a fejed? controlocot szeded?

Idézet tőle: holdfény

Fáj a fejem. Ma megint dokihoz megyek. Kíváncsi vagyok az eredményre.

Jobbulást holdfény! Majd írj mit mondott a doki, de csak ha gondolod.

Mindenki sztorikat gyárt. Én is. Épp a napokban fordult 180 fokot nalam a vilag egy dolog kapcsán. Páromnak van egy olyan szokása, hogy ha csinálok valamit, akkor ő kommentálja azt, utasításokat ad okoskodó módon, lekezelő módon, mintha én hülye lennék vagy értelmi fogyatékos és nem tudnám megcsinálni az adott dolgot jól vagy akár mégjobban és hatékonyabban, mint ahogyan ő. Gondoltam ezt én!! Mert soha nem beszéltünk róla, mindig elfajultak az indulatok, sokszor "visszavagtam" es ebbol elkezdodott egy felrerteseken alapulo veszekedes meg mielott tisztan lattam volna, hogy mi is tortenik valojaban. Aztan az egyik nap meglattam! Meglattam, hogy ez nem rolam szol, meglattam, hogy ezzel o nem akar engem bantani! En veszem bantasnak, en ertelmezem ugy ezt az egeszet ahogy. Az en multbeli serelmeim, elmenyeim, paranoiaim, téves tényeken alapuló sztorijaim által gondolom támadásnak ezt a cselekedetét! És akkor kivilágosult, hogy basszus, ezt ő csak azért mondja, mert segíteni szeretne, ezt ő valójában szeretetből teszi és én bántottam miatta mindig, hogy ne nézzen már fogyatékosnak, hülyének, ne basztasson már! Bűntudatom lett, nagyon és így lett bennem a gyűlöletből szeretet. Ma már értem, és hálás vagyok érte, hogy ilyen törődő és nem az aminek én gondoltam.

Erről szól Byron Katie módszere, hogy nézzük meg jobban, hogy mi a valóság, mert amikor megértjük, akkor az nagyot fordíthat a dolgokon.

Még annyit, hogy az a "havi 200 ezres követelést" is nagyon félreértetted régen.

Egy az, hogy se nem havi, se követelés nem volt.

Szóval ez a ténymegállapításod se ma kezdődött. De az emberek általában így építik fel nem feltétlen valós tényekre az életüket, aztán szenvednek miatta.

Rendben.

Sajnos nem értek félre semmit, mert a saját szememnek alapból mindig jobban hiszek, mint mások elmondásainak, leírásainak.

Nem is kell, hogy győzködjük egymást, úgyhogy én ezzel be is fejezem, mert úgyse értenénk meg egymást. Más a világnézetünk és az értékrendünk, ez van.

Idézet tőle: Zoli74

nemkene-

Sejtettem, hogy nem fog tetszeni neked, amiket leírtam, de semmiféle sztorit nem raktam össze rólad, csak azokat a tényeket írtam le, amiket olvastam ill. tapasztaltam itt.

Sajnálom, de úgy érzem, hogy te pont olyan vagy, mint a volt lakótársam, ő is válltig állított sokmindent, és a valóságban aztán kicsit /néha nagyon/ mégis másképpen viselkedett és cselekedett... :S

Egyébként már hosszú hetek óta várom a választ arra, hogy szerinted én miért vagyok kétszínű?! Rám aztán sokmindent lehet mondani szerintem, csak azt nem, hogy kétszínű vagyok. Bár inkább ne is válaszolj rá, úgyis bemagyaráznád a saját igazadat, dehát azzal sem lennénk előbbre... :S

 

U.i.:

Én csak a havi 200ezres követelésedről tudok, amit furcsának találtam, dehát az én véleményem is csak egy vélemény a sok közül...

 

 

Félreértesz sok mindent. Amiket itt leírsz, az nem az én valóságom. Ne haragudj, de én nem akarlak győzködni és nem is érzem úgy, hogy meg tudnálak.

nemkene-

Sejtettem, hogy nem fog tetszeni neked, amiket leírtam, de semmiféle sztorit nem raktam össze rólad, csak azokat a tényeket írtam le, amiket olvastam ill. tapasztaltam itt.

Sajnálom, de úgy érzem, hogy te pont olyan vagy, mint a volt lakótársam, ő is válltig állított sokmindent, és a valóságban aztán kicsit /néha nagyon/ mégis másképpen viselkedett és cselekedett... :S

Egyébként már hosszú hetek óta várom a választ arra, hogy szerinted én miért vagyok kétszínű?! Rám aztán sokmindent lehet mondani szerintem, csak azt nem, hogy kétszínű vagyok. Bár inkább ne is válaszolj rá, úgyis bemagyaráznád a saját igazadat, dehát azzal sem lennénk előbbre... :S

 

U.i.:

Én csak a havi 200ezres követelésedről tudok, amit furcsának találtam, dehát az én véleményem is csak egy vélemény a sok közül...

 

 

Idézet tőle: Zoli74

Nem értem miért bántjátok Holdfényt, ő nagyon érzékeny, persze, hogy magára vesz sokmindent. Nem mindenki olyan kemény jellem, mint te Parrot. Az meg szerintem hülyeség, hogy aki mindenkit szeret, az nem szeret senkit sem igazán. Van akiben több az érzelem, mint másokban, és Holdfény ilyen. 

Nemkene, neked meg csak azt tudom írni, de tényleg nem rosszindulatból /bár te gondolom ezt is annak veszed majd/, hogy tudjuk, hogy te meg szeretnéd reformálni a Búrát a te szájízed szerint, de ez tőled sajnos hiteltelenül hangzik, hiszen fél éve még fel akartad robbantani a f***ba az egész oldalt. :S  Értsd már meg végre, hogy 0 Ft-ból nem lehet csodát tenni itt sem, nemhogy még fizetést is kapj majd érte... :S

 

Sajnálom, hogy ilyeneket gondolsz rólam. Akkor amit én gondolok magamról:

1. nem szeretném megreformálni a búrát

2. szembesültem egy problémával, amire megoldást keresek, ez a búrától független

3. a 0 Ft-os meglátásod értelmetlen, hisz én vagyok a fejlesztő:D, ha esetleg arról van szó, hogy bármit is csinálnék a búrának vagy Eszter szeretné ezt tőlem

4. régen valóban volt fenyegetőzés részemről, ami semmi másról nem szólt, mint az impulzív viselkedésemről, azóta mellesleg történt már pár dolog, ezt Eszter tudja

5. nagyon sok mindenre nem látsz rá, én azt javaslom neked, hogy mielőtt bármiféle sztorit raksz össze rólam, előtte tájékozódj kellőképpen

jav.: most veszem észre, hogy még azt is hozzászőtted, hogy én kizárólag fizetésért csinálnék itt bármit is. Nem, ez sem fedi a valóságot. Számtalan dologban segítettem már fizetés nélkül, amikről gyanítom nem tudsz.

parrot, szerintem félreértelmezed holdfényt. Én sosem éreztem, hogy bárkiben is bűntudatot akarna ébreszteni, és azt sem, hogy a szeretete -- amennyiben ez így interneten átjön -- ne lenne igazi, és ne okozna örömet másoknak. 

Nem értem miért bántjátok Holdfényt, ő nagyon érzékeny, persze, hogy magára vesz sokmindent. Nem mindenki olyan kemény jellem, mint te Parrot. Az meg szerintem hülyeség, hogy aki mindenkit szeret, az nem szeret senkit sem igazán. Van akiben több az érzelem, mint másokban, és Holdfény ilyen. 

Nemkene, neked meg csak azt tudom írni, de tényleg nem rosszindulatból /bár te gondolom ezt is annak veszed majd/, hogy tudjuk, hogy te meg szeretnéd reformálni a Búrát a te szájízed szerint, de ez tőled sajnos hiteltelenül hangzik, hiszen fél éve még fel akartad robbantani a f***ba az egész oldalt. :S  Értsd már meg végre, hogy 0 Ft-ból nem lehet csodát tenni itt sem, nemhogy még fizetést is kapj majd érte... :S

 

Nem értem a problémát. A topikokat igyekezzünk megtartani a maguk medrében. Aki erre képtelen, az gyakorolja -- az életben is hasznát veheti, ha a tárgynál tud maradni. A topikokat sok ezer ember olvassa, nem csak azokért vannak, akik éppen írnak bele. Az interneten máshol meg tudják oldani az emberek, hogy a tárgynál maradjanak. Nemkene, szerintem neked is menni fog. 

De ha a beszélgetés megszaladt és egyébként értelmes, nem értem,miért kéne törölni. Figyeljünk fel rá és nyissunk a témának új topikot. 

én ritkán szólok rá bárkire, nem is kötelességem szerencsére már.... viszont ebben teljesen igazat kell adjak neked (szégyellem,de ez van 😀 ) az zavart,h a krízis is tele van...

Jaj de jó,hogy megérkeztél nemkéne!Itt végre beszélgethetünk.smiley

tudom,h szeretsz, ezért én is belepofázok... mert nem véletlenül van topic mindenre.. miért nem nyitsz egyet s beszélitek meg ott ahelyett,h telehányjátok az összeset egy témával? oké,h nektek mindent lehet, de ez már túlzás....

Holdfény,ne haragudj,de nekem nem kell a bocsánatkérés,azzal nem oldunk meg semmit.Felnőtt,értelmes nő vagy,de ha mindenhol ugyanazt mondod,,pl.szeretlek,meghalok,bocsánat ,hogy élek,akkor számomra hiteltelen lesz egy idő után ez a szöveg.Kicsit olyan,mintha lelkiismeretfurdalást szeretnél az emberben ébreszteni,az engem mindenki bánt,pedig csak jót akarokkal. Nyugodtan írd le a véleményedet,ha negatív,akkor is.Tudod,aki mindenkit szeret,az nem szeret senkit sem igazán.

Komolyan össze kell barmolni minden fórumot az oda nem illő sületlenségekkel?Ha én írtam a krízisbe pár nem a témához illő hozzászólást,már el lettem küldve,vagy nyitott Eszter egy másik topikot.Szerintem érdemes lenne átgondolni ,mit bír el egy témakör,s mi az,amit inkább privátban lehetne megbeszélni.Valami önkontroll,saját magunk felülvizsgálata.Ezt természetesen magamra is értem.

Inkább törlöm amit beírtam ide.

hát itthoni gond... 

de azért köszi 🙂