Tartalmak létrehozásához (vagy Regisztráció) szükséges.

DÜHÖNGŐ 2

Persze, igazad van, se biciklistának, se motorosnak nincs helye a járdán!! 

A biciklisek/motorosok lelkivilágát nem egészen értem. Rájuk is vonatkoznak a közlekedési szabályok és ezt mintha nem értenék.

Ha gyalogos vagy, örülhetsz, ha nem ütnek el a járdán vagy az úttesten.

Ha autós vagy, imádkozhatsz, hogy ne ugorjon eléd senki, ne legyen a holttérben egy biciklis/motoros.

Azért is tettem be amúgy a történetet, mert sztem "abnormálisan" dühös lettem.

Utána persze próbáltam kínlódva empatizálni, hogy háát, biztos felszorult a járdára az útról, de aztán ez is megdőlt.

Én is lebénultam. 

Amúgy a járdás összeütközéseket, lökdösődést se szeretem, de ezeknél úgy vagyok vele, hogy mi gyalogosok, egyenrangúak vagyunk(szval max morgok vagy idegesít vagy éppen elnézést kérek, mert én voltam figyelmetlen) van keresnivalónk mindkettőnknek, de egy motorosnak nincsen.

Azt hiszem, én se rántanék le gyakorlatban, egy motorost nem is tudnék, ahhoz túl gyorsan húz el. 

Érdekes, hogy sok más dolog viszont nem dühít, ami mást idegel már(tapasztaltam..), pl. túl hosszú éttermi várakozás, sztem a mutogatóson is inkább röhögnék.

 

 

 

 

Ahhoz képest, hogy milyen irtó dühös tudok lenni, ilyen váratlanul adódó helyzetekben lebénulok. Volt, hogy egy barátnőmmel sétáltunk, valaki lezúdított egy adag vizet az utcára (ránk), én meg mentem tovább, a mélyen vallásos barátnőm meg válogatott káromkodásokat zúdított a láthatatlan ellenfélre. Volt olyan, hogy egy másik barátnőmmel sétáltunk egy szép helyen, jött egy mutogatós "bácsi" (feleannyi idős, mint mi) és a barátnőm torkaszakadtából üvöltözött, én meg ... meglepő fordulat... mentem tovább. És egy hasonló eset, mint a tied: utcán sétálok a kutyával, melletünk biciklista elszáguld, majdnem elüt. Én hosszú másodpercek után kiabáltam (nem hiszem, hogy hallotta volna), hogy "elnézést, ez a járda". 

Szóval nem, nem rántanék le senkit (mi van, ha meghal??), DE HA konkrét kárt okozna, akkor persze lehet, hogy mást csinálnék.

Pont ma beszélgettük egy kutyással, hogy ŐRÜLTEK a biciklisták, motorosok, autósok, gyalogosok. Szóval mindenki. 🙂

Idézet tőle: Avana

Valójában azért is tettem be a sztorit, metr kíváncsi voltam, mástis dühítenek-e hasonlók, egyáltalán, kit mi dühít?

Engem az elnyomás,ha lenéznek totál bekattanok! Ez elég necces mert a főnökömet is simán elküldöm az an.jába,és abban a pillanatban szarok a következményekre! 

Idegesít hogy mindenki alszik! 

Na bassza meg,még itt is egyedül vagyok! Nincs egy magányos nő ezen a világon,aki nem alszik hajnali háromkor? 😀

Valójában azért is tettem be a sztorit, metr kíváncsi voltam, mástis dühítenek-e hasonlók, egyáltalán, kit mi dühít?

Éppen sétáltam, mikor megjelent mögöttem(mellettem egy motoros( a járdán!).

Próbáltam kicsit félreállni(én, a járdán...), de ideges lett és beszólt: kb ilyen menj már a faszba vagy húzz el a picsába vagy basz meg, takarodj(nem tudom már pontosan) szintűt.

Utána kicsit agyaltam,  elképzeltem, ahogy felborul a motorrral és betörik a pofája... 🙂

Próbáltam racionalizálni, hogy miért ment a járdán(biztos útfejújítás, odafele kevésbé részletesen figyeltem az útra.). Viszont mikor kb fél óra múlva visszaindultam, ugyanúgy tartott az útfelújítás(út oldalán körbekerített részek), mégis simán jártak az úton  autók. Gondolom, ahol egy autó elfér, egy szaros kis motor szintén.

(persze lehet, ezalatt  a fél h alatt történt változás út-ügyileg...)

Kérdésem, hogyha lehetőségetek lett volna, hogyan reagáltatok volna? Én most azt mondom, hogyha ez egy biciklista lett volna, lehet, lerántom, de azt hiszem, a motorosnak csak a munkahelyére szóltam volna be. (Vmi futár vagy mifene volt...)

Idézet tőle: Róka

 

 

 

 

 

Érdekes,mobilon még megvan a hozzászólásod! 😀 Aranyos,kedves...

Mit tett Bordi??

 

Idézet tőle: Róka

 

 

 

 

 

😀

 

 

 

 

 

Lassan nem hozzátartozóként, hanem kezeltként leszek itt.... Agyamra mennek az iskolai értelmetlen sületlenségek...  És még csak 3 napja van suli.... áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá

Ez irónia? 😛

Én beleegyezem, bár azt nem mondom, hogy folytatom is a témát, lehet, igen, lehet, mégse, de kiindulásnak jó.

Avana, torta, bosszú99, nagyon érdekes, amit a terápiáról írtok! Szerintem érdemes lenne egy külön fórumban folytatni -- ha beleegyeztek, átmásolnám, amit eddig írtatok, egy terápiáról szóló topikba.

Idézet tőle: Avana

Jó, hogy kibővítetted a listát.

laugh

Jó, hogy kibővítetted a listát.

Idézet tőle: miriam1984

Nagyon érdekes, amit írsz, hogy mennyire különböző szemlélete van a terapeutáknak. Hogy nem jó, ha viszel témát szöges ellentéte annak, hogy én párszor már emailen előre megírtam, hogy miről szeretnék majd beszélni a következő alkalmon. Nálunk ez is belefért. 

Rengetek terap. van Magyarországon, keress olyat, akivel passzoltok, kizárt, hogy ne találnál egy neked megfelelő szakembert.

EGYETÉRTEK.

Keressetek terápiát, pszichológust, pszichiátert, orvost, papot, sámánt...

Addig nyomni a gombot és sírni, amíg rá nem találtok.

Az évek nagyon gyorsan mennek.

Jót akar, mármint nem az van, h ezt vagy azt unja, csak próbálja átalakítani a csevegést, csak már annyiféle észrevétele volt ezzel kapcsolatban, hogy nem igazán tudom összeegyeztetni, hogy kéne, mint kéne.

Nem látom folyamatában se át ezt az egészet, tényleg lehet, h óra után amire emlékszem, le kéne írni, legalább a  témákat, nagy vonalakban. 

Talán Róka mondta, hogy felveszik a terápiás beszélgetést. Nem is akkora hülyeség. 

 

Úgy értettem, hogy a terápiás problémakör kisebbedett, visszasüllyedt a többi problémám sorába, csak mikor előhoztam, éppen erre fókuszált az agyam. Attól még megvan persze, csak halványodott mára.

 

 

..hogy mondjak jót is-csoportokkal viszont kedvezőbb tapasztalatom van.

Sztem akinek megértő családja vagy partnere van, annál kisebb esélyét látom, hogy egyáltalán eljusson addig, hogy ilyesmire legyen szüksége.

 

 

Rám kattintott(előzmény), de esélyes, h nem nekem írta.

Nekem ez annyira nonszensz. Te vagy a beteg,te tudod mi bánt,te fizetsz és még arról sem dönthetsz miről akarsz beszélni?  Nem járok sok éve már lógushoz,de nem is bánom. Pénzkidobás. Legalábbis a legtöbb.

Nálunk ezen az "előre leküldött témán"(ráadásul négyet vetettem fel) szinte kiakadt. Na nem is azért, mert egy nappal előtte elküldtem, hanem hogy egyáltalán így előírom. Mondjuk ilyenkor talán tényleg az a baj, hogy "megvan a  fejemben a téma", és ő csak bekapcsolódhat abba a vonulatba, amit elhatároztam.

 

Mármint ennyi érzelmi trauma után?

Nagyon érdekes, amit írsz, hogy mennyire különböző szemlélete van a terapeutáknak. Hogy nem jó, ha viszel témát szöges ellentéte annak, hogy én párszor már emailen előre megírtam, hogy miről szeretnék majd beszélni a következő alkalmon. Nálunk ez is belefért. 

Rengetek terap. van Magyarországon, keress olyat, akivel passzoltok, kizárt, hogy ne találnál egy neked megfelelő szakembert.

Jah, én is megakadtam a témán. Illetve most nem is vagyok frusztrált miatta, inkább fásult és álmos, ez is csak egy probléma.

Lehet, nem mindenkit visz előre(vagy igen, csak kevésbé vagy a megfelelő formáját kell megtalálni), csak annyira abszolutizálják, hogy "hűű, terápia, keretek a változásra". 😀

Attól lesz magánéletem, ha szanaszét beszélem a témát? A tapasztalatok, amiket összegyűjtöttem,  a következtetések, amiket levontam, valós tapasztalatokon alapulnak, nem terápiás megbeszéléseken.

Azt is próbáltam, hogy valamiféle "listával" érkezem,  "to do" megbeszélnivalók, dehát azzal pedig az a gondja, hogy úgy érzi, ehhez nem tud kapcsolódni, nem elég spontán, csak végighajtom őt ezeken, reagálgathat arra, amit deldobok,  tehát hogy ez nem pszichoterápia...

Most megdicsért, merthogy úgy haladtam órán, hogy annak alapján, amit felvetett, spontán előhoztam valamit és ezt részletezgettem, tehát nem az előre elhatározott "topic"-ot tárgyaltam meg.

 

Ha jól értelmezem( a pár percből gondolom. ), a tied államis, az teljesen más kommunikációt igényel, negyed óra alatt az ember tényleg a tüneteire koncentrál l és nem megy bele ebbe-abba. 

Én is így vagyok. Pont va voltam a dokimnál, és már előre szétidegeskedtem magam, hogy mennem "kell". Aztán úgy kezdtük, hogy csak pár perce van rám, mert közbejött valami váratlan szakmai program neki, Úgyhogy igyekeztem gyorsan, tömören összefoglalni az aktuális problémáimat. De mintha elbeszélnénk egymás mellett, úgy érzem nem érti meg amit mondani akarok és Mindeközben az órára tekintget folyton....

 

Amikor több ideje van rám akkor is a számomra Kevésbé hangsúlyos dolgoknál ragadunk le, ezzel teljesen más irányba terelődik az egész beszélgetés, mint ami a célom lenne. Teljesen osszekutyulódik bennem minden, elbizonytalanodok mégjobban, nem érzek megkönnyebbülést vagy egyáltalán haladást.

Még egy egyértelmű, konkrét diagnózisom sincs, ambuláns lapot ezer éve nem kaptam, minden egyes alkalommal megkérdezi tőlem hogy mit és mennyit is szedek.

Évek óta őhozzá járok, mégis mintha nem is ismerne.

Kicsit  mérges vagyok, terápiás dolgok...

Nem értem, miért marketingelik annyira az egyéni terápiát, miért lenne mindenkinek jó, mint valami üdvözítő eszköz. Mindenhonnan megy a mantra, meg kb a lelkiismeretfurdalás-keltés, hogy "terápiára kell járni".

Ott tartok majd 2 év után, hogy szorongok az orvostól, nem tudok bizalmasan nyilatkozni, mikor beszélgetünk, van, hogy óra után nem is emlékszem rá, töröl az agyam. Ha kérdezget, válaszolgatok, folyamatos a társalgás, de van, hogy reflexből mondok valamit vagy elterelem vagy csak "jár a szám", pakolom egymás mögé a szavakat.

Introvertált, zárkózott(ez nem egyenlő azzal, hogy táraságban nem boldogul vagy nem tud csevegni), szorongós, félénk embereknél nem biztos, hogy ez a tuti módszer, hogy ül egy fotelban és egy órát magáról kell beszélnie.

nem tudom, mit csináljak...vegyem fel diktafonra vagy jegyzőkönyvezzem utólag, amire emlékszem?

 

 

GECI KÖCSÖG NYOMOLT ÉLETEM 😀 

Szép reggelt! crying

Igen,már írtad valahol,hogy hétvégeken dolgozol.Figyelek ...!smiley

Idézet tőle: parrot

Hja,jó szórakozást!

Melózok sajnos,szórakozás az nem sok lesz!

Hja,jó szórakozást!

Idézet tőle: parrot

Akkor valahol külföldön dolgozol hétvégén ,gondolom.

Neeem! Egy fesztiválra megyek.

Akkor valahol külföldön dolgozol hétvégén ,gondolom.

Idézet tőle: borderfiu

Megátkozlak bűntelt vízzel!

Én meg lepisálom a lábad! 😀

Idézet tőle: parrot

Sofőrködsz valahol?

Nem,csak messzire megyek és persze én vezetek,aztán jön a meló! Hétfő hajnalban jövök haza! crying

Megátkozlak bűntelt vízzel!

Sofőrködsz valahol?

Idézet tőle: borderfiu

Lesújtom az átkot!

Lófaszt,az átok az a tiéd!!!! 😀

Aludnom kéne már,de még nyolc óra sincs hogy bassza meg! angry

Lesújtom az átkot!

Idézet tőle: parrot

Hallom,szólítottál!Mi a baj?

Nincs kedvem dolgozni,korán kelni,stb.. crying

Hallom,szólítottál!Mi a baj?

Hajnali egykor kelhetek,és vezethetek háromszáz kilómétert hogy bassza meg a jó kurva istenit!