Skizofrénia 3.5
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.01., 13:56Nálam kekeckedtek volna mert pszichésen terhelő kategóriába sorolták az irodai munkakört.
Egyik korábbi munkahelyemet is pszichésen terhelőbe soroltak ezért ugyanezt a diagot adtam le, tünetmenteset. Ott csak tünetmentest engedtek dolgozni.
Nálam kekeckedtek volna mert pszichésen terhelő kategóriába sorolták az irodai munkakört.
Egyik korábbi munkahelyemet is pszichésen terhelőbe soroltak ezért ugyanezt a diagot adtam le, tünetmenteset. Ott csak tünetmentest engedtek dolgozni.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2021.01.01., 13:53Én nem a valós, hanem enyhébb betegségről adtam le papírt az üzemorvosnakés csak alkalmi esti nyugtatószedést vallottam be.
Munkáltatónak még enyhébbet mondtam, de ezt is csak 5 hónap után. Teljesítményszorongást.
Én nem a valós, hanem enyhébb betegségről adtam le papírt az üzemorvosnakés csak alkalmi esti nyugtatószedést vallottam be.
Munkáltatónak még enyhébbet mondtam, de ezt is csak 5 hónap után. Teljesítményszorongást.
Idézet tőle: Sceptic ekkor: 2021.01.01., 12:44Szia!
Ez üzemorvos és munkakör függő is. Irodai munkára nem szoktak kekeckedni, ha nagyon alapos az üzemorvos kérhet egy igazolást a pszichiátertől, aki mint mondtad egyből meg fogja adni. Mivel nem vagy leszázalékolva, ezt kerüld el, és ne mond el neki a pszi betegséget. Én rokkant nyugdíjas vagyok, rahabos munkára jelentkeztem és már a munkahely kért pszi véleményt, amihez egyébként nem lett volna joga. Ezzel az üzemorvos is egyből átengedett, belerakva a mappámba a véleményt. Egy nagyon laza pszichiáter orvosom van, meg is lepődtem, de egyből a munka veszélyességére kérdezett, ha rossz helyre teszem lecsapja-e valami a kezem, stb...Beleírta a papírba, hogy csak irodai munkára, arra viszont nagyon jót adott.
Szia!
Ez üzemorvos és munkakör függő is. Irodai munkára nem szoktak kekeckedni, ha nagyon alapos az üzemorvos kérhet egy igazolást a pszichiátertől, aki mint mondtad egyből meg fogja adni. Mivel nem vagy leszázalékolva, ezt kerüld el, és ne mond el neki a pszi betegséget. Én rokkant nyugdíjas vagyok, rahabos munkára jelentkeztem és már a munkahely kért pszi véleményt, amihez egyébként nem lett volna joga. Ezzel az üzemorvos is egyből átengedett, belerakva a mappámba a véleményt. Egy nagyon laza pszichiáter orvosom van, meg is lepődtem, de egyből a munka veszélyességére kérdezett, ha rossz helyre teszem lecsapja-e valami a kezem, stb...Beleírta a papírba, hogy csak irodai munkára, arra viszont nagyon jót adott.
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2021.01.01., 11:09Ez mi lehet hogy valaki mas szemelynek a fejet kepzelem a sajatom helyett pedog tudom hogy ez nem valos csak bekepzelem
Ez mi lehet hogy valaki mas szemelynek a fejet kepzelem a sajatom helyett pedog tudom hogy ez nem valos csak bekepzelem
Idézet tőle: Wildflower2 ekkor: 2021.01.01., 09:10Sziasztok,
Munkavállalással kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Pl. Üzemorvos és pszichotikus betegségek.
Eltilthat a munkától? Ok, hogy vannak veszélyes munkák, pl sofőr, nehézgép, stb. de most nem ikyenekre gondolok. Pl egyszerű számítógépes munkák, amik nem veszélyesek.
Én anno szoltam az üziorvosnak, azt mondta, soha többet ne mondjam ezt. Ok. Soha többet nem mondtam. De miért nem?
Kérdeztem az áteremet is, azt mondta, dolgoznom kell, teljesen alkalmas vagyok rá.
Meg azt mondta, hogy nem vagyok megváltozott munkaképességű. Ok, örülök neki, de amúgy miért nem?
Azt mondta, ez nálam.enyhe paranoid skizofr3nia, de ezt nem írhatjuk be, ez3rt csak egyéb pszichotikus nemnorganikus valami a diagom.
Amikor nagyon beteg voltam, azt mondta, szedjem össze magam, mert engem nem utalhat kórházba. Mondjuk jobb is, de miért nem? Még csak betegállományba sem írtak ki, nem is voltam betegácsiba már vagy húsz éve.
Egyszer voltamninfluenzás, akkor 3 nap normál szabadságon voltam.
Szóval én ezeket nem értem.
Valakinek valami ötlet?
Sziasztok,
Munkavállalással kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Pl. Üzemorvos és pszichotikus betegségek.
Eltilthat a munkától? Ok, hogy vannak veszélyes munkák, pl sofőr, nehézgép, stb. de most nem ikyenekre gondolok. Pl egyszerű számítógépes munkák, amik nem veszélyesek.
Én anno szoltam az üziorvosnak, azt mondta, soha többet ne mondjam ezt. Ok. Soha többet nem mondtam. De miért nem?
Kérdeztem az áteremet is, azt mondta, dolgoznom kell, teljesen alkalmas vagyok rá.
Meg azt mondta, hogy nem vagyok megváltozott munkaképességű. Ok, örülök neki, de amúgy miért nem?
Azt mondta, ez nálam.enyhe paranoid skizofr3nia, de ezt nem írhatjuk be, ez3rt csak egyéb pszichotikus nemnorganikus valami a diagom.
Amikor nagyon beteg voltam, azt mondta, szedjem össze magam, mert engem nem utalhat kórházba. Mondjuk jobb is, de miért nem? Még csak betegállományba sem írtak ki, nem is voltam betegácsiba már vagy húsz éve.
Egyszer voltamninfluenzás, akkor 3 nap normál szabadságon voltam.
Szóval én ezeket nem értem.
Valakinek valami ötlet?
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2020.12.29., 17:38köszönöm
köszönöm
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2020.12.28., 19:48Kezdésnek ez is jobb, mint velük és drukkolok, hogy a körülmények is javuljanak.
Kezdésnek ez is jobb, mint velük és drukkolok, hogy a körülmények is javuljanak.
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2020.12.28., 09:11Kiscsillag, szerintem is, bár a körülmények olyan nomádok, hogy ha ezt kibirjuk, akkor bármit. Már fél éve elköltöztünk, tegnap volt kereken 6 hónapja, hogy itt lakunk.
Kiscsillag, szerintem is, bár a körülmények olyan nomádok, hogy ha ezt kibirjuk, akkor bármit. Már fél éve elköltöztünk, tegnap volt kereken 6 hónapja, hogy itt lakunk.
Idézet tőle: Kiscsillag ekkor: 2020.12.27., 18:15Sajnos családi gondokra nem tudok mit javasolni. Jó, h el tudtál költözni!
Sajnos családi gondokra nem tudok mit javasolni. Jó, h el tudtál költözni!
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2020.12.27., 17:14köszönöm Kleó!
Tegnap este még jól rosszul is lettem... Nm birtam elviselni magam, teljesen meghasonlottam :(( Hogy én hogy gondolhatok ilyeneket. Kiborultam saját magamra!
Esküszöm az injekcióval van a gond, most utána jött minden ótvar rám.
Mikor rosszul leszek, az olyan, hogy érzem szétcsúszik az egész arcom, lelkem, semmire nem tudok figyelni. A gondolataim minden zajt elnyomnak, szinte mintha a testem egy másik dimenzióban lenne. A lelkem meg szabadon, mindenféle rezgéssel együtt, amik elnyomják. Fel alá járkálok, semmi nem jó, még a sötét szobában az ágyban fekvés sem. Nehéz megfogalmazni, milyen is, de próbálom. Szóval a "ki mit gondolhat" gondolatok elsöpörnek mindent bennem, ráadásul mintha kijönnének a fejemből és onnan kiabálnának felém, rám.
Este nyolcig húztam, utána beállitottam az ébresztőt éss nyugtattam magam. Hamar elaludtam, a mai nap már könnyebb volt, csak ilyenkor még nagyon félek is, szinte rettegek, hogy elvisznek kényszerrel és "gyógykezelnek"!!
köszönöm Kleó!
Tegnap este még jól rosszul is lettem... Nm birtam elviselni magam, teljesen meghasonlottam :(( Hogy én hogy gondolhatok ilyeneket. Kiborultam saját magamra!
Esküszöm az injekcióval van a gond, most utána jött minden ótvar rám.
Mikor rosszul leszek, az olyan, hogy érzem szétcsúszik az egész arcom, lelkem, semmire nem tudok figyelni. A gondolataim minden zajt elnyomnak, szinte mintha a testem egy másik dimenzióban lenne. A lelkem meg szabadon, mindenféle rezgéssel együtt, amik elnyomják. Fel alá járkálok, semmi nem jó, még a sötét szobában az ágyban fekvés sem. Nehéz megfogalmazni, milyen is, de próbálom. Szóval a "ki mit gondolhat" gondolatok elsöpörnek mindent bennem, ráadásul mintha kijönnének a fejemből és onnan kiabálnának felém, rám.
Este nyolcig húztam, utána beállitottam az ébresztőt éss nyugtattam magam. Hamar elaludtam, a mai nap már könnyebb volt, csak ilyenkor még nagyon félek is, szinte rettegek, hogy elvisznek kényszerrel és "gyógykezelnek"!!
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2020.12.27., 09:41Normális. Én 1x mondtam a volt áternőmnek, h "tudom, hogy nem szabad ilyeneket mondani, de bárcsak meghalnának". Azt mondta: "Tudja, mennyien mondanak ilyeneket? Egyébként nem fogja maga azt olyan könnyen venni." (Megjegyzem, apám halála egyáltalán nem viselt meg, sőt!, merth milyen állapotban volt már...)
Normális. Én 1x mondtam a volt áternőmnek, h "tudom, hogy nem szabad ilyeneket mondani, de bárcsak meghalnának". Azt mondta: "Tudja, mennyien mondanak ilyeneket? Egyébként nem fogja maga azt olyan könnyen venni." (Megjegyzem, apám halála egyáltalán nem viselt meg, sőt!, merth milyen állapotban volt már...)
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2020.12.27., 09:25Idézet tőle: AvanaNyugodj meg, sztem ez normális.
akkor megnyugszom. Máshol pszichiátert, profi segitséget mondtak...
Inkább rendeltem egy ezoterikuskönyvet, ezért nem fogok bejárni beszélgetni a főorvossal, csak plusz gyógyszert adna! esetleg közveszélyesként benn tartana, holot csak egy kósza gondolat volt, ami még engem is megijesztett.
Idézet tőle: AvanaNyugodj meg, sztem ez normális.
akkor megnyugszom. Máshol pszichiátert, profi segitséget mondtak...
Inkább rendeltem egy ezoterikuskönyvet, ezért nem fogok bejárni beszélgetni a főorvossal, csak plusz gyógyszert adna! esetleg közveszélyesként benn tartana, holot csak egy kósza gondolat volt, ami még engem is megijesztett.
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2020.12.23., 15:57Sziasztok!
Végül találtam online munkát, dolgoztam is, csak most téliszünet van, januárig pihi...
Furcsa dolog történt ma velem, mintha az injekciótól lennék rosszul! Ugya a gyógyulást várjuk tőle, meg a további tünetmentességet, erre ma délelőtt, miután megkaptam, jött egy olyan gondolatom, hogy bárcsak meghalnának a szüleim, és akkor nem kinoznának tovább, hogy beperelnek vagy sem, feljelentenek vagy sem, nem tudnának tovább az érzelmeimmel játszani a passziv agressziv módjukon, nem éreznem magam folyton egy db kakinak, miután velük beszéltem.
Nem tudom mennyi értelme van ezt egy áternek elmondani, tartok tőle, hogy csak bogyókat irna fel, ahelyett, hogy csökkentené vagy abbahagyná az injekciót. Nyilván magamtól nem nyúlok hozzá, csak még lelkiismeretfurdalásom is van emiatt a gondolat miatt, hiszen nagyon szeretem őket, csak épp még ennyi is sok belőlük. Holnap találkozom velük, szabadtéren, maszkban és már előre félek, mit fognak mondani vagy éppen tenni. A gyerek ajándékai miatt találkozunk, egy hónapja nem lttuk őket, félek tőlük egy kicsit, mintha még mindig hatalmuk lenne fölöttem.
ez persze a jéghegy csúcsa, gyerek korona tesztje pozitiv lett, nylván ezért a nagy óvatosság, anyósom pedig meghalt rákban, ezért férjemre most nem tudok számitani.
Szerintetek kérjek időpontot a helyi átertől vagy ne fárasszam magam, úgyis csak beirja hogy depresszió IS?
Sziasztok!
Végül találtam online munkát, dolgoztam is, csak most téliszünet van, januárig pihi...
Furcsa dolog történt ma velem, mintha az injekciótól lennék rosszul! Ugya a gyógyulást várjuk tőle, meg a további tünetmentességet, erre ma délelőtt, miután megkaptam, jött egy olyan gondolatom, hogy bárcsak meghalnának a szüleim, és akkor nem kinoznának tovább, hogy beperelnek vagy sem, feljelentenek vagy sem, nem tudnának tovább az érzelmeimmel játszani a passziv agressziv módjukon, nem éreznem magam folyton egy db kakinak, miután velük beszéltem.
Nem tudom mennyi értelme van ezt egy áternek elmondani, tartok tőle, hogy csak bogyókat irna fel, ahelyett, hogy csökkentené vagy abbahagyná az injekciót. Nyilván magamtól nem nyúlok hozzá, csak még lelkiismeretfurdalásom is van emiatt a gondolat miatt, hiszen nagyon szeretem őket, csak épp még ennyi is sok belőlük. Holnap találkozom velük, szabadtéren, maszkban és már előre félek, mit fognak mondani vagy éppen tenni. A gyerek ajándékai miatt találkozunk, egy hónapja nem lttuk őket, félek tőlük egy kicsit, mintha még mindig hatalmuk lenne fölöttem.
ez persze a jéghegy csúcsa, gyerek korona tesztje pozitiv lett, nylván ezért a nagy óvatosság, anyósom pedig meghalt rákban, ezért férjemre most nem tudok számitani.
Szerintetek kérjek időpontot a helyi átertől vagy ne fárasszam magam, úgyis csak beirja hogy depresszió IS?
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2020.12.14., 04:04Téveseszmés beteggel nem jó egyetérteni, de nem jó tagadni sem az elgondolásait, szerintem erre jutottak amikor válaszoltak. A dokik is meghallgatják, és maximum rávezetni próbálnak arra, hogy ez egy hamis emlék pl.
Téveseszmés beteggel nem jó egyetérteni, de nem jó tagadni sem az elgondolásait, szerintem erre jutottak amikor válaszoltak. A dokik is meghallgatják, és maximum rávezetni próbálnak arra, hogy ez egy hamis emlék pl.
Idézet tőle: Wildflower2 ekkor: 2020.12.13., 16:27Az a baj, hogy szerintem van bennük realitás.
Hogy tudnék erről meggyőződni?
Persze magamban azt mondogatom, hogy nincs benne realitás. Pedig van.
Azt gondolom, hogy amikor észrevették rajtam, hogy pszichotikus kezdek lenni, akkor léptek közbe. Aznap sok évvel ezelőtt nem volt itthon a család, egyedül voltam. Elaltattak, elvittek, elmesélték a sztorit és hogy mi bajuk velem, majd visszaaltattak és hazavittek. Mert reggel amikor felébredtem, akkor jutott eszembe az egész.
Aztán a sokktól elkezdtem hallucinálni, és onnantól már mese az egész. De az alapja igaz.
Egyébként akkor annyira kiakadtam, hogy levelet is írtam az illetékes hivatalos szervnek, hogy mi ez és annyit válaszoltak, hogy megtagadják a válaszadást. Miért nem axt írták, hogy hülye vagyok?
Minden mással kapcsolatban tisztában vagyok vele, hogy halu volt, pl az angyalok, stb. De ez nem.
Meg sok más jele is volt korábban, de azt nem írhatom le.
Egyébként azt látom, hogy mindenki tök beteg ezzel a skizóval, én meg nem, vagyis nem annyira. Bár be van állítva a gyógyszerem.
Ma láttam egy madárfotót a neten, mondom ez veresbögy. Aztán látom, hogy vörösbegy. Tök jót röhögtem rajta, de aztán mindig eszembe jut a történetem és vége a jókedvnek.
Az a baj, hogy szerintem van bennük realitás.
Hogy tudnék erről meggyőződni?
Persze magamban azt mondogatom, hogy nincs benne realitás. Pedig van.
Azt gondolom, hogy amikor észrevették rajtam, hogy pszichotikus kezdek lenni, akkor léptek közbe. Aznap sok évvel ezelőtt nem volt itthon a család, egyedül voltam. Elaltattak, elvittek, elmesélték a sztorit és hogy mi bajuk velem, majd visszaaltattak és hazavittek. Mert reggel amikor felébredtem, akkor jutott eszembe az egész.
Aztán a sokktól elkezdtem hallucinálni, és onnantól már mese az egész. De az alapja igaz.
Egyébként akkor annyira kiakadtam, hogy levelet is írtam az illetékes hivatalos szervnek, hogy mi ez és annyit válaszoltak, hogy megtagadják a válaszadást. Miért nem axt írták, hogy hülye vagyok?
Minden mással kapcsolatban tisztában vagyok vele, hogy halu volt, pl az angyalok, stb. De ez nem.
Meg sok más jele is volt korábban, de azt nem írhatom le.
Egyébként azt látom, hogy mindenki tök beteg ezzel a skizóval, én meg nem, vagyis nem annyira. Bár be van állítva a gyógyszerem.
Ma láttam egy madárfotót a neten, mondom ez veresbögy. Aztán látom, hogy vörösbegy. Tök jót röhögtem rajta, de aztán mindig eszembe jut a történetem és vége a jókedvnek.
Idézet tőle: kharzak ekkor: 2020.12.11., 08:34Rosszul vagyok hallucinálok , nyugtalan feszült vagyok. Menjek korházba? pszchiotikus vagyok szerintem. Amitrex ből 400mg ot szedek esetleg ha azt megnövelném lenne baj belőle? Hallucináció , bizarr viselkedés: 400-800 mg ajánlott. ez van a betegtájékoztatóban. Az elöző orvosomnál 800 at szedtem. segitsetek :((
Rosszul vagyok hallucinálok , nyugtalan feszült vagyok. Menjek korházba? pszchiotikus vagyok szerintem. Amitrex ből 400mg ot szedek esetleg ha azt megnövelném lenne baj belőle? Hallucináció , bizarr viselkedés: 400-800 mg ajánlott. ez van a betegtájékoztatóban. Az elöző orvosomnál 800 at szedtem. segitsetek :((
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2020.12.10., 22:15ja, ez a megrendezettség valamiféleképpen bizonyíthatná, hogy 1-1 ilyen sub meg van koreografálva. egyébként ezt az érzést mindannyian érezzük, akik benne vagyunk. mintha minden passzolna, minden mindennel összefüggene. talán pont a megrendezettség miatt van.
ja, ez a megrendezettség valamiféleképpen bizonyíthatná, hogy 1-1 ilyen sub meg van koreografálva. egyébként ezt az érzést mindannyian érezzük, akik benne vagyunk. mintha minden passzolna, minden mindennel összefüggene. talán pont a megrendezettség miatt van.
Idézet tőle: Wildflower2 ekkor: 2020.12.10., 22:10Persze nekem is ez az érzésem, hogy az életemet megrendezték.
Aztán lehet tényleg 🙂
Persze nekem is ez az érzésem, hogy az életemet megrendezték.
Aztán lehet tényleg 🙂
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2020.12.10., 22:08Ja, a társadalom bizonyos részére, és ez nem csupán az átria képviselői... Itt most részemről nyilvánosan pont.
Ja, a társadalom bizonyos részére, és ez nem csupán az átria képviselői... Itt most részemről nyilvánosan pont.
Idézet tőle: Wildflower2 ekkor: 2020.12.10., 22:08Ami másik tulajdonsága a haluknak, hogy iszonyu rendezettek, mintha előre megrendezték volna. Ezért nem lehet nekünk megmagyarázni, hogy nem igaz, mert túl rendezett, logikus.
Az áterem szerint pont erről lehet felismerni, hogy logikailag hibátlan. Az élet meg nem.
Ami másik tulajdonsága a haluknak, hogy iszonyu rendezettek, mintha előre megrendezték volna. Ezért nem lehet nekünk megmagyarázni, hogy nem igaz, mert túl rendezett, logikus.
Az áterem szerint pont erről lehet felismerni, hogy logikailag hibátlan. Az élet meg nem.
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2020.12.10., 22:02Szia, wildflower2. Nagyon érdekes, amit leírsz. Vannak emlékhalluk is, és igen, hangok okozhatják, de nálam is jellemző volt a filmszerű álom. Gyakran olyan filmeket "rendeztem" álmomban, hogy Hollywoodban is megirigyelnék. Legalábbis én azt hittem. Páran azt mondják, ezek kívülről jövő dolgok. Óvatosan, de tanulmányozom ezt a vonalat is. Ahogy szétnézek a neten, pl. a youtube-on már jóval erősebb a "targeted individual" vonal, mint a "skizofrénia" megközelítés. Persze, azt mondják rá, "összeesküvés-elmélet", meg "konteó", ha egyáltalán mondanak rá valamit, és ezzel elintézik. Csak az a bökkenő, hogy angol nyelvterületen lassan nagyobb tömegek kezdenek hinni a konteónak, mint a pszichiátria valóságának. Ami annyival elintézi, hogy "kémiai egyensúlyzavar"? De mi váltja ki? A kezüket ilyenkor széttárják. Most ezek az emberek, akik ilyeneket állítanak, hogy ezek a jelenségek kívülről jönnek, vagy tömegpszichózis áldozatai, vagy igazuk van, és tényleg világméretű csalást és kínzást próbálnak eltitkolni, amit egyelőre sikeresen bagatellizálnak el hivatalos oldalról. Úgy vettem észre, a YouTube-ot is erősen kontrollálják és törölgetik ilyen témában. Lényegében a nagy tartalomszolgáltatók is cinikusan úgy formálhatják a valóságot, ahogy ők akarják, és csak olyan tartalmakat engednek be, amik birka állapotban tartják a jónépet, arra hivatkozva, hogy a másik nézőpont konteó. Nem igazán bízzák az emberekre a döntést, hogy ő döntse el az igazságtartalmát, mert "társadalmilag veszélyes" az ilyen tartalom. Na, persze.
Szia, wildflower2. Nagyon érdekes, amit leírsz. Vannak emlékhalluk is, és igen, hangok okozhatják, de nálam is jellemző volt a filmszerű álom. Gyakran olyan filmeket "rendeztem" álmomban, hogy Hollywoodban is megirigyelnék. Legalábbis én azt hittem. Páran azt mondják, ezek kívülről jövő dolgok. Óvatosan, de tanulmányozom ezt a vonalat is. Ahogy szétnézek a neten, pl. a youtube-on már jóval erősebb a "targeted individual" vonal, mint a "skizofrénia" megközelítés. Persze, azt mondják rá, "összeesküvés-elmélet", meg "konteó", ha egyáltalán mondanak rá valamit, és ezzel elintézik. Csak az a bökkenő, hogy angol nyelvterületen lassan nagyobb tömegek kezdenek hinni a konteónak, mint a pszichiátria valóságának. Ami annyival elintézi, hogy "kémiai egyensúlyzavar"? De mi váltja ki? A kezüket ilyenkor széttárják. Most ezek az emberek, akik ilyeneket állítanak, hogy ezek a jelenségek kívülről jönnek, vagy tömegpszichózis áldozatai, vagy igazuk van, és tényleg világméretű csalást és kínzást próbálnak eltitkolni, amit egyelőre sikeresen bagatellizálnak el hivatalos oldalról. Úgy vettem észre, a YouTube-ot is erősen kontrollálják és törölgetik ilyen témában. Lényegében a nagy tartalomszolgáltatók is cinikusan úgy formálhatják a valóságot, ahogy ők akarják, és csak olyan tartalmakat engednek be, amik birka állapotban tartják a jónépet, arra hivatkozva, hogy a másik nézőpont konteó. Nem igazán bízzák az emberekre a döntést, hogy ő döntse el az igazságtartalmát, mert "társadalmilag veszélyes" az ilyen tartalom. Na, persze.
Idézet tőle: Wildflower2 ekkor: 2020.12.10., 21:58A realitás az áterem szerint ott jön képbe, hogy valós emlékekhez kötődik a halu, vagyis ez tényleg megtörtént, csak nem pont úgy. Az agy nem tud különbséget tenni, mert valós emlékek között találja.
De nekem gyanus, hogy van benne más realitás is, de nem tudom eldönteni.
A realitás az áterem szerint ott jön képbe, hogy valós emlékekhez kötődik a halu, vagyis ez tényleg megtörtént, csak nem pont úgy. Az agy nem tud különbséget tenni, mert valós emlékek között találja.
De nekem gyanus, hogy van benne más realitás is, de nem tudom eldönteni.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2020.12.10., 21:48Vannak, aki szerint ezek "előző életekből" erednek. Megcáfolni nehéz, elhinni... hát, hit kérdése.
Vannak, aki szerint ezek "előző életekből" erednek. Megcáfolni nehéz, elhinni... hát, hit kérdése.
Idézet tőle: Wildflower2 ekkor: 2020.12.10., 21:42Igen, az álomban is egy komplett film lejátszódik, grafikával, forgatókönyvvel. Nekem még idegen nyelven nem volt, de simán lehet.
Igazából nem tudom, mit aggódok, annyira tipikus vagyok, hogy valószinüleg ez csak egy paranoid skiz ahogy az áterem mondja.
Ezek a fránya emlékhaluk. Az egész sztori így kezdődött, hogy eszembe jutott, hogy mondták már, hogy halva születyem, stb. És hogy ezért idegennek gondolnak és üldöznek.
Az egész történet ebből állt össze. Ezek az emlékek valójában hangok.
Igen, az álomban is egy komplett film lejátszódik, grafikával, forgatókönyvvel. Nekem még idegen nyelven nem volt, de simán lehet.
Igazából nem tudom, mit aggódok, annyira tipikus vagyok, hogy valószinüleg ez csak egy paranoid skiz ahogy az áterem mondja.
Ezek a fránya emlékhaluk. Az egész sztori így kezdődött, hogy eszembe jutott, hogy mondták már, hogy halva születyem, stb. És hogy ezért idegennek gondolnak és üldöznek.
Az egész történet ebből állt össze. Ezek az emlékek valójában hangok.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2020.12.10., 21:29Na, és mi az, amikor általad nem igazán tudott idegen nyelven folyékonyan beszélsz álmodban? Állítólag ez is gyakori...
Na, és mi az, amikor általad nem igazán tudott idegen nyelven folyékonyan beszélsz álmodban? Állítólag ez is gyakori...
Idézet tőle: Wildflower2 ekkor: 2020.12.10., 21:13Amikor a második epizód után visszamentem az áterhez, de csak azért, mert nem tudtam már aludni, akkor említettem neki, hogy kommunikálnak velem.
Egyből azt kérdezte, hogy angyalok? Igen. A bibliából idéznek? Igen.
Én akkor azt gondoltam, hogy onnan tudja, hogy riportolják neki a gondolataimat.
De ő azt mondta, mindenkinél ez van. Akkor nem hittem neki, most már talán.
Amikor a második epizód után visszamentem az áterhez, de csak azért, mert nem tudtam már aludni, akkor említettem neki, hogy kommunikálnak velem.
Egyből azt kérdezte, hogy angyalok? Igen. A bibliából idéznek? Igen.
Én akkor azt gondoltam, hogy onnan tudja, hogy riportolják neki a gondolataimat.
De ő azt mondta, mindenkinél ez van. Akkor nem hittem neki, most már talán.
Idézet tőle: Wildflower2 ekkor: 2020.12.10., 21:06Igen, itt is láttam már, de akkor még azt gondoltam, hogy engem akarnak félrevezetni. Ez már elmúlt...
Az áteremet is kérdeztem anno, ő is azt mondta, hogy van ilyen, ez természetes.
De róla is azt gondoltam, hogy félrevezet.
Ezt a sok bibliai idézetet sem értem, hogy hogy tud egy halu szó szerint idézni a bibliából, de az áterem szerint ez tipikus.
Akkor sem értem, hogy ez hogyan lehetséges.
Hat és fél éve élek ebben az emlék halu világban. Ez határoz meg mindent, amit a világról gondolok, mert ezek vannak az emlékeimben. A valóságról meg fogalmam sincs...
Igen, itt is láttam már, de akkor még azt gondoltam, hogy engem akarnak félrevezetni. Ez már elmúlt...
Az áteremet is kérdeztem anno, ő is azt mondta, hogy van ilyen, ez természetes.
De róla is azt gondoltam, hogy félrevezet.
Ezt a sok bibliai idézetet sem értem, hogy hogy tud egy halu szó szerint idézni a bibliából, de az áterem szerint ez tipikus.
Akkor sem értem, hogy ez hogyan lehetséges.
Hat és fél éve élek ebben az emlék halu világban. Ez határoz meg mindent, amit a világról gondolok, mert ezek vannak az emlékeimben. A valóságról meg fogalmam sincs...
Idézet tőle: Wildflower2 ekkor: 2020.12.10., 20:50Sziasztok,
Van valakinek ilyen skizo tapasztalata?
Arra gondolok, hogy a halu úgy jelentkezik, hogy mintha eszembe jutna egy régi dolog, ami tényleg megtörtént, csak most kiegészülve jut eszembe. Pl. hogy egy beszélgetésben beszéltünk még másról is. Csak jé, ez csak most jutott az eszembe.
Nekem az első epizódom ilyen volt, és az a baj vele, hogy nem látom be, hogy nem lenne igaz.
A második epizódom sokkal jobb volt, mert már akkor éreztem, hogy ez nem történik meg.
Magam alatt voltam és megjelent két angyalszerű lány. Mindenfélét mondtak. Egyszer pl. megjelent a szőke angyal és felsorolta a nyolc boldogságot. Utánanéztem, tényleg van ilyen, a hegyi beszédben.
De ez tiszta halu, bár teljesen 3d élethű volt, de ez tisztán belátható, hogy halu.
De az első epizód nem látható be, mert valós emlékek képződtek.
Volt már ilyen másnak is?
Sziasztok,
Van valakinek ilyen skizo tapasztalata?
Arra gondolok, hogy a halu úgy jelentkezik, hogy mintha eszembe jutna egy régi dolog, ami tényleg megtörtént, csak most kiegészülve jut eszembe. Pl. hogy egy beszélgetésben beszéltünk még másról is. Csak jé, ez csak most jutott az eszembe.
Nekem az első epizódom ilyen volt, és az a baj vele, hogy nem látom be, hogy nem lenne igaz.
A második epizódom sokkal jobb volt, mert már akkor éreztem, hogy ez nem történik meg.
Magam alatt voltam és megjelent két angyalszerű lány. Mindenfélét mondtak. Egyszer pl. megjelent a szőke angyal és felsorolta a nyolc boldogságot. Utánanéztem, tényleg van ilyen, a hegyi beszédben.
De ez tiszta halu, bár teljesen 3d élethű volt, de ez tisztán belátható, hogy halu.
De az első epizód nem látható be, mert valós emlékek képződtek.
Volt már ilyen másnak is?
Idézet tőle: Wildflower2 ekkor: 2020.11.22., 07:55A laptop kamera nálam is, azt érdemes leragasztani.
Az utcánkban lévő kamerák nagyon érdekesek. Nem egyszerű saroképületre felbiggyesztett kamerákról van szó. Saját fém oszlopon vannak, forgó, zoomoló kamerák, elég nagyok. Tartozik hozzájuk egy nagy doboz, valamint egy antennaszerű parabola valami. Kb 50-100 méterenként vannak az utcánkban.
Azért érdekes, mert ez egy nyugodt utca, egyszerű lakóépületekkel. Semmi nincs ebben az utcában. Mi a francot figyelnek? Akkor szerelték fel őket, amikor ideköltöztünk. Ok, a közbiztonsák. Ok. De akkor miért csak ebben az utcában vannak? Miért nincsenek a környező utcákban? Főleg pár utcával arrébb jár troli is, sok megálló, stb. Mégsincs egy darab se.
Nekem ez nem áll össze.
Bár egyébként mostanában nem zavar, meg szeretem a közbiztonságot, de akkor is fura.
Meg még egy dolog, amikor bölcsibe hordtuk a gyereket, a bölcsi nem itt van, hanem messze, akkor a bölcsi bejáratához is felszereltek egy ugyanilyen kamera oszlopot. De csak oda. Csak akkor.
A laptop kamera nálam is, azt érdemes leragasztani.
Az utcánkban lévő kamerák nagyon érdekesek. Nem egyszerű saroképületre felbiggyesztett kamerákról van szó. Saját fém oszlopon vannak, forgó, zoomoló kamerák, elég nagyok. Tartozik hozzájuk egy nagy doboz, valamint egy antennaszerű parabola valami. Kb 50-100 méterenként vannak az utcánkban.
Azért érdekes, mert ez egy nyugodt utca, egyszerű lakóépületekkel. Semmi nincs ebben az utcában. Mi a francot figyelnek? Akkor szerelték fel őket, amikor ideköltöztünk. Ok, a közbiztonsák. Ok. De akkor miért csak ebben az utcában vannak? Miért nincsenek a környező utcákban? Főleg pár utcával arrébb jár troli is, sok megálló, stb. Mégsincs egy darab se.
Nekem ez nem áll össze.
Bár egyébként mostanában nem zavar, meg szeretem a közbiztonságot, de akkor is fura.
Meg még egy dolog, amikor bölcsibe hordtuk a gyereket, a bölcsi nem itt van, hanem messze, akkor a bölcsi bejáratához is felszereltek egy ugyanilyen kamera oszlopot. De csak oda. Csak akkor.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2020.11.20., 05:37Sz*rd le azt a kamerát. 🙂
Nálam a laptop kamera van mindig letakarva. Meg néha bevillan, hogy láthatatlan lények néznek a szekrényből vagy ilyesmi, de ez szerencsére nem jellemző.
Sz*rd le azt a kamerát. 🙂
Nálam a laptop kamera van mindig letakarva. Meg néha bevillan, hogy láthatatlan lények néznek a szekrényből vagy ilyesmi, de ez szerencsére nem jellemző.
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2020.11.19., 23:47Talán jobb a gyógyszer, ha rá bírod venni magad, hogy beszedd. A szemdagadás injekció mellett is van nyugi, az álmosság is. Nekem a cisordinol okozza. Váltani kellene abilify-re vagy reagila-ra, bár az sem leányálom, ahogy tudom.
Talán jobb a gyógyszer, ha rá bírod venni magad, hogy beszedd. A szemdagadás injekció mellett is van nyugi, az álmosság is. Nekem a cisordinol okozza. Váltani kellene abilify-re vagy reagila-ra, bár az sem leányálom, ahogy tudom.
Idézet tőle: Robo-san ekkor: 2020.11.19., 23:45Nekem is tűnnek el ismerősök a Facebookról rendszeresen. Én azt gondolom erről, hogy most döntse már el, hogy ismer, vagy nem ismer. Ennyi határozatlan embert... Amúgy mostanában én se írosgatok már a Face-re semmit. Nem látom értelmét. Többször felötlik bennem a gondolat, hogy törlöm magam, de valamennyi kis haszna még mindig van a sok szívás mellett, ami van vele, szóval eddig nem tettem, és nem is valószínű, hogy tényleg rászánom magam a közeljövőben.
Nekem is tűnnek el ismerősök a Facebookról rendszeresen. Én azt gondolom erről, hogy most döntse már el, hogy ismer, vagy nem ismer. Ennyi határozatlan embert... Amúgy mostanában én se írosgatok már a Face-re semmit. Nem látom értelmét. Többször felötlik bennem a gondolat, hogy törlöm magam, de valamennyi kis haszna még mindig van a sok szívás mellett, ami van vele, szóval eddig nem tettem, és nem is valószínű, hogy tényleg rászánom magam a közeljövőben.
Idézet tőle: Wildflower2 ekkor: 2020.11.19., 20:40Csak érdeklődöm, jobb a szuri, mint az ap gyógyszer?
Én gyógyszert szedek, de álmos vagyok tőle, meg be van dagadva a szemem nem kicsit.
Mondjuk a szurit nem tudnam hol beadatni, januar óta nem személyesen, csak egérrátétellel gyógyítanak, vagyis erecept.
Csak érdeklődöm, jobb a szuri, mint az ap gyógyszer?
Én gyógyszert szedek, de álmos vagyok tőle, meg be van dagadva a szemem nem kicsit.
Mondjuk a szurit nem tudnam hol beadatni, januar óta nem személyesen, csak egérrátétellel gyógyítanak, vagyis erecept.
Idézet tőle: Wildflower2 ekkor: 2020.11.19., 20:21Ez nálam is pont így volt, amikor nem szedtem a gyógyszert. Most épp nem érdekel ez a dolog.
Az utcánk be van kamerázva, olyan forgós kamerával, ami forog utánad, ha elsétálsz alatta. Szerinted mit érzek?
De a nagyobb baj most, hogy az fb-n újabb számomra fontos ismerős törölte a kapcsolatot velem. Pedig már rég nem osztok meg semmit.
Az fb nálam úgy működik, hogy aki nem ismer, az az ismerősöm, akik ismernek, már rég törölték a kapcsolatot. Sokan azt csinálták, hogy bejelöltem őket, elfogadták, aztán egy hét múlva törölték. Nem egy ilyen van, lassan száz körül... Pedig nem csesztetek ott senkit.
Bár ha abból indulok ki, hogy ált suliban 8 évig egy osztálytársam sem szólt hozzám soha, akkor nem is kell csodálkoznom.
A körzeti nővér meg a tanáraim mindig azon vitatkoztak, hogy downos vagyok vagy autista.
Erre skiz (is) lettem.
Nem baj. Fel a fejjel. Szék az élet. Mert szép nem mindig.
Ez nálam is pont így volt, amikor nem szedtem a gyógyszert. Most épp nem érdekel ez a dolog.
Az utcánk be van kamerázva, olyan forgós kamerával, ami forog utánad, ha elsétálsz alatta. Szerinted mit érzek?
De a nagyobb baj most, hogy az fb-n újabb számomra fontos ismerős törölte a kapcsolatot velem. Pedig már rég nem osztok meg semmit.
Az fb nálam úgy működik, hogy aki nem ismer, az az ismerősöm, akik ismernek, már rég törölték a kapcsolatot. Sokan azt csinálták, hogy bejelöltem őket, elfogadták, aztán egy hét múlva törölték. Nem egy ilyen van, lassan száz körül... Pedig nem csesztetek ott senkit.
Bár ha abból indulok ki, hogy ált suliban 8 évig egy osztálytársam sem szólt hozzám soha, akkor nem is kell csodálkoznom.
A körzeti nővér meg a tanáraim mindig azon vitatkoztak, hogy downos vagyok vagy autista.
Erre skiz (is) lettem.
Nem baj. Fel a fejjel. Szék az élet. Mert szép nem mindig.
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2020.11.18., 20:43Erre keresettek rá! (Nem tudok linket betenni, rögtön letölti a pédéefet.)
A pszichiátria jövedelmezô „betegsége” - Állampolgári ...
Erre keresettek rá! (Nem tudok linket betenni, rögtön letölti a pédéefet.)
A pszichiátria jövedelmezô „betegsége” - Állampolgári ...
Idézet tőle: Gácsi Krisztián ekkor: 2020.10.02., 07:58WÁÓ BAKKER!
Márta!
Ez tényleg te vagy a fotón?
Tiszta J. Lo
<3
WÁÓ BAKKER!
Márta!
Ez tényleg te vagy a fotón?
Tiszta J. Lo
<3
Idézet tőle: Remény Szív ekkor: 2020.10.01., 15:28Annyira FÉLEK... most az jött, hogy lehet nálunk itthon a WC-csészében kamera van.... az már azért durva lenne. Meg hogy közben a TV-ben kitárgyalnak, és nekem úgy "kell" végeznem a dolgom. Nem tudom, mi a megoldás, de ma pl alig tudtam wc-zni emiatt.
Annyira FÉLEK... most az jött, hogy lehet nálunk itthon a WC-csészében kamera van.... az már azért durva lenne. Meg hogy közben a TV-ben kitárgyalnak, és nekem úgy "kell" végeznem a dolgom. Nem tudom, mi a megoldás, de ma pl alig tudtam wc-zni emiatt.
Idézet tőle: Törölt felhasználó ekkor: 2020.10.01., 10:27Sziasztok..
Végül nem feküdtem be. Elköltöztünk, és itt nincs már segitség, meg nem is akarok már.
Járok az új dokikhoz, de most a virus miatt már csak arra az időre, mig böknek, (injekció), meg telefonon kiiratom a gyógyszereket. Állapotom változatlan, talán meg merném kockáztatni, hogy jobb. A környezetváltozás jót tett, tesz. Rengeteg a napi szerveznivaló, tennivaló, még igy is, hogy nem dolgozom! Próbálok valamilyen online munkát találni, csak már itt nem napközis a fiam, igy vele nagyon sokat vagyok együtt, úgyhogy rendes munkára esélyem sincs. Meg kell mondanom, a kezdeti nehézségek ellenére azért jó itt lakni, vagyis, inkább a folyamatos nehézségek ellenére.
Rengeteg motivációs videót hallgatok és meditálok. Lassan sportolni is elkezdek újra, kevesebbet cigizem, mióta ismét le akarok szokni (januárban pár hónapra letettem), és az anyagi gondok is megoldódni látszanak (bár messze vagyok még a maximumtól).
Azt gondolom, hamarabb kellett volna meglépni, de akkor még valami visszatartott, valószin a dogmák, amiket a szüleim hajtogattak és amik nem volt igazak, jelenlegi életem rá a bizonyiték.
Sziasztok..
Végül nem feküdtem be. Elköltöztünk, és itt nincs már segitség, meg nem is akarok már.
Járok az új dokikhoz, de most a virus miatt már csak arra az időre, mig böknek, (injekció), meg telefonon kiiratom a gyógyszereket. Állapotom változatlan, talán meg merném kockáztatni, hogy jobb. A környezetváltozás jót tett, tesz. Rengeteg a napi szerveznivaló, tennivaló, még igy is, hogy nem dolgozom! Próbálok valamilyen online munkát találni, csak már itt nem napközis a fiam, igy vele nagyon sokat vagyok együtt, úgyhogy rendes munkára esélyem sincs. Meg kell mondanom, a kezdeti nehézségek ellenére azért jó itt lakni, vagyis, inkább a folyamatos nehézségek ellenére.
Rengeteg motivációs videót hallgatok és meditálok. Lassan sportolni is elkezdek újra, kevesebbet cigizem, mióta ismét le akarok szokni (januárban pár hónapra letettem), és az anyagi gondok is megoldódni látszanak (bár messze vagyok még a maximumtól).
Azt gondolom, hamarabb kellett volna meglépni, de akkor még valami visszatartott, valószin a dogmák, amiket a szüleim hajtogattak és amik nem volt igazak, jelenlegi életem rá a bizonyiték.
Idézet tőle: szakács88 ekkor: 2020.09.04., 20:03Nem kell, hogy megerősítést kapj, hogy igazak-e vagy sem. Egyénileg értelmezed a világot és annak elemeit, egyéni adottságokkal. A belsőd sugall dolgokat, ezekre érdemes odafigyelni és értelmezni. Tanulhatsz belőlük. Minnél bátrabban próbálod ezeket megérteni annál kifinomultabbá válik a belső érzékelésed. Nyugodtan vizsgáld a gondolataidat, eszméidet, mert vannak. Csak lehet, hogy még kezdetlegesek és triviálisnak tűnnek, de attól még van értelme.
Nem kell, hogy megerősítést kapj, hogy igazak-e vagy sem. Egyénileg értelmezed a világot és annak elemeit, egyéni adottságokkal. A belsőd sugall dolgokat, ezekre érdemes odafigyelni és értelmezni. Tanulhatsz belőlük. Minnél bátrabban próbálod ezeket megérteni annál kifinomultabbá válik a belső érzékelésed. Nyugodtan vizsgáld a gondolataidat, eszméidet, mert vannak. Csak lehet, hogy még kezdetlegesek és triviálisnak tűnnek, de attól még van értelme.
Idézet tőle: Wildflower2 ekkor: 2020.09.04., 16:00Hát igen, csak szerintem igaz félig. Az áter kérdése sok évvel ezelőtt az volt: van rá bizonyítéka? Van, belül. Mondta, ok, de kívül, van aki megerősíti ebben? Hát az nincs.
Az a durva, értem én, hogy csak addig tartott, amíg nem kezdtem el szedni az ap-t. De valahogy mégis igaz.
Annyit sikerült elérnem, hogy keresztülnézek rajta és nem foglalozom vele.
Hát igen, csak szerintem igaz félig. Az áter kérdése sok évvel ezelőtt az volt: van rá bizonyítéka? Van, belül. Mondta, ok, de kívül, van aki megerősíti ebben? Hát az nincs.
Az a durva, értem én, hogy csak addig tartott, amíg nem kezdtem el szedni az ap-t. De valahogy mégis igaz.
Annyit sikerült elérnem, hogy keresztülnézek rajta és nem foglalozom vele.
Idézet tőle: John Doe ekkor: 2020.09.04., 15:15Ha jól értem, nem az a cél, hogy ne gondold igaznak, hanem az, hogy kételkedj benne.
Szerintem jó módszer az, hogy eleinte csak megkérdőjelezed a téveszméid igazságtartalmát. Ezzel "felpuhítod" a rögzüléseket.
A vallásoshívő ember jó ellenpélda. Azt mondják neki a többiek, hogy ha le akarják beszélni a hitéről (tévképzeteiről, paranoiáiról, hogy egy láthatatlan hatalmas lény figyeli a gondolatait, és ha nem hiszi ezt akkor meg is bünteti, egy másik gonosz lény pedig még befolyásolni is akarja a gondolatait ezzel ellentétes irányba), cáfolják az elképzeléseit, akkor higgyen azokban a legjobban, így a kételkedés kizárásával esélye sincs gyógyulnia.
Ha jól értem, nem az a cél, hogy ne gondold igaznak, hanem az, hogy kételkedj benne.
Szerintem jó módszer az, hogy eleinte csak megkérdőjelezed a téveszméid igazságtartalmát. Ezzel "felpuhítod" a rögzüléseket.
A vallásoshívő ember jó ellenpélda. Azt mondják neki a többiek, hogy ha le akarják beszélni a hitéről (tévképzeteiről, paranoiáiról, hogy egy láthatatlan hatalmas lény figyeli a gondolatait, és ha nem hiszi ezt akkor meg is bünteti, egy másik gonosz lény pedig még befolyásolni is akarja a gondolatait ezzel ellentétes irányba), cáfolják az elképzeléseit, akkor higgyen azokban a legjobban, így a kételkedés kizárásával esélye sincs gyógyulnia.
Idézet tőle: Wildflower2 ekkor: 2020.09.04., 13:35Sziasztok, van köztetek olyan, aki már legyőzött téveszmét?
Én megkaptam házi feladatnak az áteremtől, hogy gyakoroljak. Kezdjek kételkedni a téveszméimben. Pl. hogy biztos h ez az oka? Nem lehet, hogy más oka van? Stb.
Eddig semmire sem mentem vele. Egy része tudom, hogy nem igaz, de a másik fele szerintem igaz.
Az áterem szerint ez azért van, mert a téveszme, mint kóros emlék, valódi emlékhez épül be az agyba. Emiatt az agy nem tud különbséget tenni, mivel megtalálja a valódi emlékek között.
Nektek sikerült már?
Sziasztok, van köztetek olyan, aki már legyőzött téveszmét?
Én megkaptam házi feladatnak az áteremtől, hogy gyakoroljak. Kezdjek kételkedni a téveszméimben. Pl. hogy biztos h ez az oka? Nem lehet, hogy más oka van? Stb.
Eddig semmire sem mentem vele. Egy része tudom, hogy nem igaz, de a másik fele szerintem igaz.
Az áterem szerint ez azért van, mert a téveszme, mint kóros emlék, valódi emlékhez épül be az agyba. Emiatt az agy nem tud különbséget tenni, mivel megtalálja a valódi emlékek között.
Nektek sikerült már?
Idézet tőle: Kleó ekkor: 2020.08.15., 14:00Ha szükséges, hát szükséges. Én ezzel amúgy megbékéltem... kell gyszer a vérnyomásomra, a pajzsmirigyemre, a bipolomra... Kell, hát kell.
Ha szükséges, hát szükséges. Én ezzel amúgy megbékéltem... kell gyszer a vérnyomásomra, a pajzsmirigyemre, a bipolomra... Kell, hát kell.